Scherp zien? Laat uw ogen laseren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scherp zien? Laat uw ogen laseren"

Transcriptie

1 Scherp zien? Laat uw ogen laseren

2 Oog in oog met de specialisten Wij gaan voor goed zicht

3 Haarscherp zien zonder bril of contactlenzen U wilt scherp zien zonder bril of contactlenzen? Dat kan. Refractieve oog chirurgie maakt dit mogelijk. Lasik Centrum is gespecialiseerd in het laseren van ogen en implanteren van lenzen. Het centrum beschikt over de meest accurate en zeer snelle ooglaser van Europa. Lasik Centrum: een goed vooruit zicht voor uw ogen en uw leefplezier! Sinds 2000 streeft het Lasik Centrum naar optimale klanttevredenheid en het in één keer behalen van het beste eindresultaat voor zijn cliënten. Het Lasik Centrum is kop-loper op het gebied van hoogstaande kwaliteit en het waarborgen van de continuïteit van zorg en innovatie. Aan het Lasik Centrum zijn 9 zeer ervaren oogchirurgen verbonden, met in totaal meer dan behandelingen in de afgelopen jaren. Zij begeleiden elke cliënt persoonlijk, gedurende het gehele traject, dus van intake tot nazorg. In het Lasik Centrum staat u oog in oog met uw specialisten! Alle aan het Lasik Centrum verbonden oogartsen zijn gecertificeerde refractiechirurgen en lid van het NGRC. De laserkliniek heeft een ZKN certificaat wat borg staat voor kwaliteit en veiligheid.

4 Werking van het oog

5 Optimaal zien Scherp en helder zien, is het resultaat van het licht dat de juiste weg door het oog aflegt en het beeld scherp op het netvlies projecteert. Indien dat niet het geval is, is de beeldvorming niet goed. Dat kan onder andere veroorzaakt worden doordat het hoornvlies te plat of te bol is in relatie tot de lengte van het oog. De lichtstralen worden dan niet op het netvlies, maar ervoor of erachter geprojecteerd, met verschillende oogafwijkingen als gevolg, zoals: bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Het scherpgevormde beeld wordt door de oogzenuw naar de hersenen doorgegeven. In onderstaand schema is een doorsnede van het oog te zien. Iris Hoornvlies Pupilopening Lens Netvlies Oogzenuw

6 De afwijkingen van het oog Na een uitgebreid oogonderzoek komen we tot een persoonlijk advies.

7 Het Lasik Centrum kan met refractieve oogchirurgie veel voorkomende oogafwijkingen behandelen: BIJZIENDHEID TOT -11 DIOPTRIE Bijziendheid treedt op als het hoornvlies te bol is. Als het oog bijziend is, is de kracht waarmee het oog het licht bundelt te sterk. Met als resultaat dat het beeld dat u wilt zien, geprojecteerd wordt vóór het netvlies. U ziet dan wel alles wat dichtbij is scherp, maar alles wat veraf is onscherp. VERZIENDHEID TOT +6 DIOPTRIE Verziendheid wordt veroorzaakt doordat het hoornvlies te vlak is. Als het oog verziend is, is de breking waarmee het licht gebundeld wordt te gering. De oogbal is te kort, waardoor het beeld achter het netvlies komt. Het resultaat is dat u veraf wel goed ziet, maar dichtbij onscherp. ASTIGMATISME TOT -6 DIOPTRIE Astigmatisme, de cylinderafwijking, ontstaat doordat het hoornvlies ovaal gevormd is. Die afwijking aan het oog heeft tot gevolg dat sommige beelden voor en sommige beelden achter het netvlies komen. Het licht wordt niet gelijkmatig gebundeld en dat levert onscherpe beelden op. Astigmatisme kan optreden in combinatie met bij- en verziendheid.

8 De juiste techniek afgestemd op uw ogen Lasik Centrum biedt naast algemene oogzorg een totaaloplossing van innovatieve en geavanceerde behandelingstechnieken zoals: Behandelingstechnieken Femto Second Lasik Classic Lasik Lasek CK methode Lensimplantaties: ICL lensimplantatie Cachet lensimplantatie Raindrop lensimplantatie

9 Scan deze code en bekijk de Femto Second Behandeling. Classic Lasik en Femto Second Lasik Bij de Lasik-methode wordt een dunne lamel van het hoornvlies afgeprepareerd en open geklapt (het blijft aan één zijde vastzitten). Het prepareren van de lamel kan gebeuren middels een mechanische methode, micro keratoom, (mesje) of met een laser. Het Lasik Centrum beschikt over de zeer snelle 150 KHz Intralase Femto Second Laser. Een van de voordelen van de Intralase Femto Second Laser is dat deze zeer geschikt is bij een dunner hoornvlies, bovendien is de hechting in de herstelperiode beter en sneller dan met de klassieke mechanische methode. Bij het uitgebreide vooronderzoek wordt door de oogarts, in overleg met u, bepaald welke behandeling het beste voor uw ogen is. De Lasik behandeling begint met het maken van de lamel. Daarna wordt met de refractielaser (de Wavelight Allegretto Eye Q laser) de correctie van de oogsterkte verricht. Direct daarna wordt de lamel weer teruggelegd. Het oog wordt verdoofd met druppels. De refractielaser behandeling is pijnloos en snel, voor elke dioptrie ongeveer 2,5 seconde. De dag na de Lasik ingreep is het zicht vaak al vrijwel optimaal (zie ook onze speciale brochure over Lasik en Femto Second Intralase behandelingen). Lasek Indien de Lasik-procedure niet uitgevoerd kan worden doordat het hoornvlies niet voldoende ruimte biedt of te dun is, zelfs voor Femto Lasik, bestaat de zogenaamde Lasek behandeling. Bij Lasek wordt het opper-vlakkige beschermlaagje, het epitheel, voorzichtig losgeweekt van het hoornvlies en deskundig weggerold. Vervolgens kan de refractielaser net als bij de Lasik-procedure zijn werk doen. Tot slot wordt het epitheel voorzichtig teruggeplaatst, zodat het hoornvlies weer bedekt is. Ter bescherming en om eventuele pijn na de behandeling te verminderen, wordt voor enkele dagen een contactlens geplaatst. De eerste dagen na de Lasek behandeling is het oog pijnlijk. Het duurt ook langer voordat het volledige zicht is hersteld en er zijn frequentere controles noodzakelijk.

10 Lensimplantaties Zijn uw ogen niet geschikt bevonden voor Lasik of Lasek dan zijn er inmiddels diverse geavanceerde lensimplantatie technieken. Vraag ons secretariaat naar de uitgebreide brochures over de hiernaast beschreven behandelingstechnieken.. Behandelingstechnieken Er zijn door het Lasik Centrum een aantal regels opgesteld. U moet ouder zijn dan achttien jaar Uw brilsterkte moet langer dan een jaar stabiel zijn U moet over een goede gezondheid beschikken Indien er oogafwijkingen worden geconstateerd die complicaties kunnen opleveren, wordt de behandeling niet uitgevoerd Men wordt verzocht na het verstrekken van alle informatie en voor het verrichten van de behandeling schriftelijk toestemming voor de operatie te geven. (een zgn. informed consent). Lasik wordt gezien als een cosmetische ingreep en wordt daarom niet vergoed middels de ziektenkostenverzekeraars.

11 ICL Lens ICL Lens Implantatie De ICL-methode bestaat al ruim 20 jaar en heeft vele positieve resultaten geboekt. Via een kleine snede in het hoornvlies wordt een extra lens, een kunstlens, in het oog geplaatst voor uw eigen ooglens. De kunstlens blijft permanent in het oog en behoeft geen onderhoud. Bij contactlensimplantatie wordt één oog per keer behandeld waarbij na een week zonodig het andere oog behandeld kan worden. In sommige gevallen van extreme bijziendheid (meer dan -16D) kan het aan te bevelen zijn om de voordelen van twee verschillende technieken van contactlensimplantatie en de LASIK-behandeling combineren, om zo een optimaal eindresultaat te bewerkstelligen. Cachet Lens Implantatie (Acrysof CACHET ) De Acrysof CACHET is ontworpen om matige tot ernstige bijziendheid bij volwassenen sterk te verminderen, dan wel te laten verdwijnen. Als de sterkte van uw glazen tussen de -6,0 en -16,5 dioptrieen is, bent u een mogelijke kandidaat. Cachet Lens in het oog Raindrop Lens in het oog Raindrop Lens Implantatie Nieuwe revolutionaire techniek "Raindrop Implantlens" ter vervanging van uw leesbril. Door middel van een miniscule implantlens in het hoornvlies van een van beide ogen, vermindert u spectaculair de afhankelijkheid van uw leesbril. De raindrop lens wordt in het niet dominante oog geplaatst, is zeer biocompatibel en daarmee zeer goed verdraagzaam in het hoornvlies. Indien gewenst kan de Raindrop implantlens in combinatie met een Femto Second sterktebehandeling gedaan worden. Voor meer vragen of een geheel vrijblijvende quickscan nodigen wij u uit om contact op te nemen met een van onze specialisten. Scan deze code en bekijk de diverse Behandelingen.

12 Alleen de allerbeste laserapparatuur. Nieuw: Femto Second Intralase!

13 Alleen de beste laser is goed genoeg Lasik Centrum beschikt over de meest geavanceerde apparatuur op lasergebied. Wij werken met de meest accurate en ultramoderne 400 Hz Allegretto Eye Q flying spotlaser, die is ontwikkeld door de firma Wavelight. Dit is de eerste laser van de vijfde generatie met Wavefront- en Topolink-techniek die in Europa is geplaatst. Deze laser is speciaal ontwikkeld met en voor oogchirurgen, om het hoogste niveau van veiligheid en kwaliteit te waarborgen voor de cliënt. De laser houdt bij de behandeling rekening met de individuele hoornvliesafwijking van elke cliënt. Zo wordt elke behandeling al bij voorbaat gepersonaliseerd en het is mogelijk uw ogen zo te behandelen, dat u goed ziet zonder bril of contactlenzen. Daarnaast beschikt het Lasik Centrum als een van de weinigen in Nederland over de 150kHz Intralase Femto Second Laser voor het prepareren van de lasik lamel. Gepersonaliseerde behandeling De nieuwste behandelingstechniek die wij hanteren naast de standaard Eye Q-behandeling is de gepersonaliseerde (customised) behandeling, waarbij gewerkt wordt met de meest accurate en zeer snelle excimer laser in Europa. Indien bij het vooronderzoek blijkt dat het gezichtsvermogen van de cliënt beperkt wordt door storende aberraties (onregelmatigheden in het hoornvlies), kan de excimer laser in combinatie met Topolink en Wavefront een gepersonaliseerde behandeling mogelijk maken. Door toepassing van deze techniek, kunnen nog fijnere details van het oog worden behandeld dan ooit voor mogelijk gehouden werd.

14 Werkwijze en nazorg Nacontroles worden door de oogchirurg zelf verricht en vinden plaats één dag, één week, één maand, drie maanden en zes maanden na de behandeling. Na Lasek- of lens implantbehandelingen worden meerdere nacontroles afgesproken. Onze artsen zijn 24 uur per dag bereikbaar bij acute problemen of complicaties.

15 Stappenplan oriënterend gesprek of voorlichtingsavond volledig oogheelkundig onderzoek persoonlijk advies behandeling controles nazorg Stap voor stap Allereerst willen wij graag onnodige angsten aangaande de laserbehandeling bij u wegnemen. Daarom adviseren wij van harte een bezoek aan een van onze informatieavonden. Deze worden geregeld gehouden op diverse locaties, raadpleeg onze website om altijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en ontwikkelingen. Als eerste wordt er een oriënterend, vrijblijvend vooronderzoek gedaan. Tijdens dit vooronderzoek wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een behandeling. De oogchirurgen die verbonden zijn aan het Lasik Centrum zullen u zelf gedurende het gehele traject met alle zorgvuldigheid begeleiden. Contactlensdragers kunnen voor een eerste informatieverstrekking en hoornvliesdiktemeting een afspraak maken (met lenzen), maar dienen voor een uitgebreid oogheelkundig onderzoek zachte contactlenzen ca. vier weken en harde contactlenzen ca. zes weken niet te dragen. Een volledig oogheelkundig onderzoek Dit onderzoek omvat een uitgebreide refractiemeting, oogdrukbepaling en een onderzoek van het oog. Om het onderzoek te optimaliseren, vinden er geavanceerde onderzoeken plaats waarbij u moet denken aan topografie (Pentacam), hoornvliesdiktemeting (pachymetrie) en bepaling van de aberraties (onregelmatigheden in het hoornvlies). Op basis van deze onderzoeksresultaten wordt een persoonlijk advies aan de cliënt gegeven en een behandeling gepland. Na behandeling: eerste dag niet lezen niet in de ogen wrijven eerste twee weken stoffige en rokerige ruimtes vermijden eerste twee weken geen oog make-up gebruiken eerste twee weken s nachts oogkapjes dragen eerste twee weken niet zwemmen eerste twee maanden niet diepzeeduiken eerste twee weken niet motorrijden eerste week 4 maal daags anti bioticum oogdruppels gebruiken eerste weken kunsttranen gebruiken gebruik een zonnebril bij fel licht bij gebruik van de zonnebank de ogen afdekken

16 Uit eigen Mieke Albers-Jans, PARO-assistente : Mijn zicht is inmiddels 150%, ervaring fantastisch gewoon! Een aanrader voor iedereen die zijn ogen lief heeft Terry Labee, Personal Trainer (PT Perfection): Heerlijk sporten, zonder gedoe met lenzen of bril! Ik ben enorm onder de indruk van de deskundigheid en professionaliteit van Lasik Centrum Oogkliniek.

17 Annette: "Het leven is te kort om er niet volop van te genieten. Nu ik alles helder zie, heb ik de wereld opnieuw ontdekt." Dr. Yong: Ik ben zelf oogarts en heb mijn ogen laten laseren. Achteraf dacht ik: had ik het maar eerder gedaan.

18 Informatieavonden Tijdens onze informatieavonden komen alle aspecten over refractiechirurgie aan bod.

19 Voorlichtingsavonden geven helder inzicht Onze cliënten ervaren deze voorlichtingsavonden als uiterst waardevol. Vragen worden beantwoord, twijfels worden weggenomen en behandelden vertellen uit eigen ervaring. Informeer naar de data van de informatieavonden of kijk op All-in-zorgpakket Lasik Centrum heeft gekozen voor een all-in-zorgpakket. De gehele procedure omvat: orienterend vooronderzoek volledig oogheelkundig onderzoek persoonlijk advies behandeling controle(s) nazorg en eventuele bijbehandeling 5 jaar goed zicht garantie Kwaliteitsinstanties Lasik Centrum is lid van het NOG Nederlands Oogheelkundig Genootschap en het NGRC Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie. Informeer naar de kosten en neem contact op met Lasik Centrum of kijk op Termijnbetaling is ook mogelijk. Vraag naar de voorwaarden.

20 Locatie Boxtel Bosscheweg WV Boxtel T E info@lasikcentrum.nl Locatie Eindhoven Catharina-ziekenhuis Europalaan LJ Eindhoven T E info@lasikcentrum.nl Locatie Roermond Laurentius-ziekenhuis Mgr. Driessenstr CV Roermond T E info@lasikcentrum.nl Locatie Tilburg St. Elisabeth-ziekenhuis Hilvarenbeekseweg GC Tilburg T E info@lasikcentrum.nl Locatie Velp Emmastraat MK Velp (Gld.) T E info@lasikcentrum.nl V4 11/2012 Voor uitgebreide informatie en routebeschrijving verwijzen wij u graag naar De volgende oogartsen zijn aan Lasik Centrum verbonden: Drs. N Bemelmans Drs. S.J. Bootsma Drs. P. S. J. R. Crobach Dr. W.R.O. Goslings Drs.W.J. Hament Drs. S. Nobacht Drs. P. A. Tutein Nolthenius Drs. C. Verdoorn Drs. Y. H. Yong

Scherp zien? Laat uw ogen laseren

Scherp zien? Laat uw ogen laseren Scherp zien? Laat uw ogen laseren Oog in oog met de specialisten Wij gaan voor goed zicht Haarscherp zien zonder bril of contactlenzen U wilt scherp zien zonder bril of contactlenzen? Dat kan. Refractieve

Nadere informatie

Laseren van uw ogen. Oogheelkunde / Lasik Centrum. Wilt u weer scherp zien? Inleiding

Laseren van uw ogen. Oogheelkunde / Lasik Centrum. Wilt u weer scherp zien? Inleiding Oogheelkunde / Lasik Centrum Laseren van uw ogen Wilt u weer scherp zien? Inleiding Haarscherp zien zonder bril of contactlenzen? Dat kan! Refractieve oogchirurgie maakt dit mogelijk. Lasik Centrum is

Nadere informatie

F E M T O S E C O N D L A S I K

F E M T O S E C O N D L A S I K FEMTO SECOND LASIK FEMTO SECOND LASIK FEMTOSECOND LASIK Bij deze techniek wordt een dunne hoornvlieslamel gecreëerd door middel van een femtosecond laser. De techniek is zeer betrouwbaar doordat de computergestuurde

Nadere informatie

De nieuwste oogchirurgie beter, veiliger, prettiger

De nieuwste oogchirurgie beter, veiliger, prettiger De nieuwste oogchirurgie beter, veiliger, prettiger Haarscherp zien zonder bril of contactlenzen, ook als je al wat ouder bent. Het is mogelijk dankzij de nieuwste technieken in de refractiechirurgie.

Nadere informatie

L A S E K W A T I S L A S E K?

L A S E K W A T I S L A S E K? LASEK LASEK WAT IS LASEK? Bij de Lasek-procedure wordt het hoornvlies allereerst ringvormig iets ingesneden. Daarna wordt er gedurende een aantal seconden een badje met alcohol op het hoornvlies geplaatst.

Nadere informatie

RAINDROP LENSIMPLANTATIE

RAINDROP LENSIMPLANTATIE RAINDROP LENSIMPLANTATIE RAINDROP LENSIMPLANTATIE WAT IS RAINDROP LENSIMPLANTATIE? Wanneer u een leesbril nodig heeft, komt dit meestal door presbyopie, een oogaandoening die bij iedereen optreedt als

Nadere informatie

Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie

Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie Wat moet je weten over Femto-LASIK? Ooglaserchirurgie van dichtbij bekeken. Patiënteninformatie De sterke wil om scherp te zien Ooglaserchirurgie met een betrouwbare behandeling Iedereen wil scherp zien.

Nadere informatie

HaaglandenKliniek is één van de modernste centra voor refractieve chirurgie

HaaglandenKliniek is één van de modernste centra voor refractieve chirurgie OOGLASEREN EN LENSIMPLANTATIE Onafhankelijk zijn van bril of contactlenzen? Dat kan! Een bril of lenzen kunnen vaak bijzonder lastig zijn. Een bril kan beslaan en lenzen kunnen irriteren door rook en stof.

Nadere informatie

Ooglaseren. Veilig, vakkundig én verantwoord

Ooglaseren. Veilig, vakkundig én verantwoord Ooglaseren Veilig, vakkundig én verantwoord Welkom bij het Oogcentrum Noordholland Stelt u zich eens voor : een wereld zonder bril of contactlenzen. Vele miljoenen mensen over de hele wereld hebben de

Nadere informatie

Refractiechirurgie. Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk?

Refractiechirurgie. Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk? Refractiechirurgie Inleiding U draagt waarschijnlijk een bril of contactlenzen in verband met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Ongeveer 25% tot 35% van de bevolking heeft een zogenaamde refractieafwijking

Nadere informatie

Oogheelkunde. Refractiechirurgie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep

Oogheelkunde. Refractiechirurgie. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Oogheelkunde Refractiechirurgie Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep U draagt waarschijnlijk een bril of contactlenzen in verband met bijziendheid,

Nadere informatie

1 Inleiding... 1. 2 Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk... 2. Excimer laserbehandeling... 2. Kunstlens Implantatie...

1 Inleiding... 1. 2 Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk... 2. Excimer laserbehandeling... 2. Kunstlens Implantatie... Refractiechirurgie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk... 2 Excimer laserbehandeling... 2 Kunstlens Implantatie... 3 Refractive Lens Exchange... 4 3 Overwegingen

Nadere informatie

Refractiechirurgie. Oogheelkunde

Refractiechirurgie. Oogheelkunde 1/5 Oogheelkunde Refractiechirurgie Inleiding In deze folder geven wij u informatie over de verschillende mogelijkheden van refractiechirurgie. In de folder refractieafwijkingen kunt u lezen welke afwijkingen

Nadere informatie

Academisch Centrum voor Refractiechirurgie

Academisch Centrum voor Refractiechirurgie Welkom in het Academisch Centrum voor Refractiechirurgie VAN DE UNIVERSITEITSKLINIEK VOOR OOGHEELKUNDE MAASTRICHT prof. dr. Rudy M.M.A. Nuijts, hoogleraar in hoornvlies- en refractiechirurgie en dr. Isabelle

Nadere informatie

Niet scherp zien door een refractieafwijking

Niet scherp zien door een refractieafwijking Oogheelkunde Niet scherp zien door een refractieafwijking www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Bijziendheid... 3 Verziendheid... 3 Astigmatisme... 4 De leesbril... 4 Contactlenzen... 4 Operatie... 5 Vragen?...

Nadere informatie

Wij hebben het beste voor ogen

Wij hebben het beste voor ogen Wij hebben het beste voor ogen 2 Inhoud Het heerlijke leven zonder bril of lenzen 4 De oogheelkundige klinieken van CARE Vision 6 Hoe gaat een behandeling in zijn werk 8 Herstel en resultaten 12 Tarieven

Nadere informatie

Weer kunnen zien zonder een bril of contactlenzen is een droom van vele mensen.

Weer kunnen zien zonder een bril of contactlenzen is een droom van vele mensen. Refractie chirurgie Weer kunnen zien zonder een bril of contactlenzen is een droom van vele mensen. Het dragen van een bril of contactlenzen wordt door velen als een beperking ervaren. Refractieve chirurgie

Nadere informatie

Brilvervangende. chirurgie. Ooglaser & Lensimplantatie

Brilvervangende. chirurgie. Ooglaser & Lensimplantatie Brilvervangende chirurgie Ooglaser & Lensimplantatie Welkom bij OMC Noord Brilvervangende Chirurgie Scherp zien lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Dit geldt echter lang niet voor iedereen. Een groot

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE CHIRURGIE

INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE CHIRURGIE L A S I K INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE CHIRURGIE Normaal zicht Myopie (bijziendheid) Hypermetropie (verziendheid) Astigmatisme (cylindrische afwijking) 2 Wat is refractieve chirurgie? Met refractieve

Nadere informatie

De Excimer Laser behandeling van bijziendheid en verziendheid

De Excimer Laser behandeling van bijziendheid en verziendheid Informatie voor patiënten Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis De Excimer Laser behandeling van bijziendheid en verziendheid Veel mensen maken gebruik van een bril of contactlenzen om hun gezichtsvermogen te

Nadere informatie

Refractiechirurgie. Inleiding. Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk?

Refractiechirurgie. Inleiding. Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk? Refractiechirurgie Inleiding U draagt waarschijnlijk een bril of contactlenzen in verband met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Ongeveer 25% tot 35% van de bevolking heeft een zogenaamde refractieafwijking

Nadere informatie

Ooglaseren: De medische behandeling om weer haarscherp te kunnen zien!

Ooglaseren: De medische behandeling om weer haarscherp te kunnen zien! Ooglaseren: De medische behandeling om weer haarscherp te kunnen zien! Stelt u zich eens voor hoe u leven zou zijn zonder bril of contactlenzen en om altijd scherp zicht te hebben. Ideaal toch?! Ooglaseren

Nadere informatie

Laseren en lenzen. Mensen zien. Mensen laten zien.

Laseren en lenzen. Mensen zien. Mensen laten zien. Laseren en lenzen Mensen zien. Mensen laten zien. De verschillende behandelingen Ooglaserbehandeling Er zijn verschillende laserbehandelingen om de sterkteafwijking van uw oog te corrigeren, waarna u niet

Nadere informatie

De Excimer Laser. Behandeling van bijziendheid en verziendheid

De Excimer Laser. Behandeling van bijziendheid en verziendheid De Excimer Laser Behandeling van bijziendheid en verziendheid 2 Veel mensen maken gebruik van een bril of contactlenzen om hun gezichtsvermogen te verbeteren. Wie zijn bril of contactlenzen ervaart als

Nadere informatie

Dr. Karolien Termote Dr. Ru-Yin Yeh. Consultatie Oftalmologie Tel: 02 477 60 02

Dr. Karolien Termote Dr. Ru-Yin Yeh. Consultatie Oftalmologie Tel: 02 477 60 02 Dr. Karolien Termote Dr. Ru-Yin Yeh Consultatie Oftalmologie Tel: 02 477 60 02 INHOUD WELKE VORMEN VAN REFRACTIECHIRURGIE ZIJN ER? 1. Laserbehandelingen: 1.a. PRK (PhotoRefractive Keratectomy) ASA (Advanced

Nadere informatie

Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk?

Welke vormen van refractiechirurgie zijn mogelijk? Refractiechirurgie Inleiding U draagt waarschijnlijk een bril of contactlenzen in verband met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. Ongeveer 25% tot 35% van de bevolking heeft een zogenaamde refractieafwijking

Nadere informatie

Refractiechirurgie. Welke vormen van refractiechirurgie zijn er? 1. Excimer laserbehandeling van het hoornvlies

Refractiechirurgie. Welke vormen van refractiechirurgie zijn er? 1. Excimer laserbehandeling van het hoornvlies Refractiechirurgie Ongeveer 25% tot 35% van de bevolking heeft een zogenaamde refractieafwijking (= brekingsafwijking) van het oog (zie ook NOG folder Refractieafwijkingen). Het grootste deel van deze

Nadere informatie

Oogheelkunde - Refractiechirurgie

Oogheelkunde - Refractiechirurgie INFORMATIE voor de patiënt Oogheelkunde - Refractiechirurgie Dr. Karolien Termote Consultatie Oftalmologie Tel: 02 477 60 02 INHOUD WELKE VORMEN VAN REFRACTIECHIRURGIE ZIJN ER? 3 1. Laserbehandelingen

Nadere informatie

Correctie van ons zicht met laserbehandeling

Correctie van ons zicht met laserbehandeling Carolien De Graeve - Kathleen Leroux O O G A R T S EN REFRACTIEVE CHIRURGIE: Correctie van ons zicht met laserbehandeling Inleiding Sommige problemen met het zicht, zoals bijziendheid, verziendheid of

Nadere informatie

Heeft u nog vragen? Bel tussen 08.00 en 17.00 uur met de OMR Informatielijn Refractie Chirurgie. (0165) 588 920 of (0165) 588 919.

Heeft u nog vragen? Bel tussen 08.00 en 17.00 uur met de OMR Informatielijn Refractie Chirurgie. (0165) 588 920 of (0165) 588 919. Heeft u nog vragen? Bel tussen 08.00 en 17.00 uur met de OMR Informatielijn Refractie Chirurgie. (0165) 588 920 of (0165) 588 919. OOGARTSEN MAATSCHAP ROOSENDAAL Franciscus Ziekenhuis Boerhaavelaan 25

Nadere informatie

Uitleg over de miniem invasieve, flaploze ooglaserbehandeling. Patiënteninformatie

Uitleg over de miniem invasieve, flaploze ooglaserbehandeling. Patiënteninformatie Wat u moet weten over SMILE Uitleg over de miniem invasieve, flaploze ooglaserbehandeling Patiënteninformatie Goed zien willen we allemaal Ooglasercorrectie op de zachte wijze Een scherp zicht is nodig

Nadere informatie

ICL IMPLANTEERBARE CONTACT LENS

ICL IMPLANTEERBARE CONTACT LENS ICL IMPLANTEERBARE CONTACT LENS ICL IMPLANTEERBARE CONTACT LENS WAT IS ICL? (Implanteerbare Contact Lens) Sinds 1996 wordt een methode toegepast om bijziendheid en verziendheid operatief te corrigeren,

Nadere informatie

Refractie-afwijking. Afdeling Oogheelkunde. Locatie Purmerend/Volendam

Refractie-afwijking. Afdeling Oogheelkunde. Locatie Purmerend/Volendam Refractie-afwijking Afdeling Oogheelkunde Locatie Purmerend/Volendam Bril, contactlens of operatie? Wat zijn refractie-afwijkingen? Om scherp te zien is het nodig dat lichtstralen uit de buitenwereld precies

Nadere informatie

Waarom zien veel mensen onscherp?

Waarom zien veel mensen onscherp? Refractie afwijking Waarom zien veel mensen onscherp? Om scherp te zien moeten lichtstralen uit de buitenwereld precies op het netvlies van het oog samenvallen. Het hoornvlies en de lens in het oog zorgen

Nadere informatie

LASER OOG CHIRURGIE. Een leven zonder bril of contactlenzen

LASER OOG CHIRURGIE. Een leven zonder bril of contactlenzen LASER OOG CHIRURGIE Een leven zonder bril of contactlenzen 2 www.medifocus.be Een leven zonder bril of contactlenzen Zien is leven, elke dag, elk moment. Zien is vrijheid. Wanneer u de bril of contactlenzen

Nadere informatie

Slechter zien door een refractieafwijking

Slechter zien door een refractieafwijking Slechter zien door een refractieafwijking De oogarts heeft met u gesproken over de refractieafwijking in uw oog. In deze folder leest u wat een refractieafwijking is en wat de behandelmogelijkheden zijn.

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDS ONDERZOEK. Uw mening over onze kliniek telt!

KLANTTEVREDENHEIDS ONDERZOEK. Uw mening over onze kliniek telt! KLANTTEVREDENHEIDS ONDERZOEK Uw mening over onze kliniek telt! INHOUDSOPGAVE INLEIDING ENQUÊTEFORMULIER RESULTATEN 3 4 5 2 INLEIDING Onder de behandelde patiënten van Lasik Centrum oogkliniek is een onderzoek

Nadere informatie

Correctie van ernstige bij- of verziendheid met refractieve implantlens

Correctie van ernstige bij- of verziendheid met refractieve implantlens Correctie van ernstige bij- of verziendheid met refractieve implantlens Operatief behandelen van ver- of bijziendheid met een implantlens in het Zelfstandig Behandelcentrum CWZ (ZBCWZ) oogheelkunde 2 Naast

Nadere informatie

Oogheelkunde. adviezen. refractieafwijking. na een hernia-operatie. (bril, contactlens of operatie) ZorgSaam

Oogheelkunde. adviezen. refractieafwijking. na een hernia-operatie. (bril, contactlens of operatie) ZorgSaam Oogheelkunde adviezen refractieafwijking na een hernia-operatie (bril, contactlens of operatie) ZorgSaam 1 2 Wat zijn refractie-afwijkingen? Om scherp te zien is het nodig dat lichtstralen uit de buitenwereld

Nadere informatie

Ooglaseren en lensimplantatie. door oogartsen van het Medisch Centrum Haaglanden

Ooglaseren en lensimplantatie. door oogartsen van het Medisch Centrum Haaglanden Ooglaseren en lensimplantatie door oogartsen van het Medisch Centrum Haaglanden Ooglaserbehandeling voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme Met een laserbehandeling kan op een

Nadere informatie

Moderne oogcorrecties

Moderne oogcorrecties Moderne oogcorrecties Dit artikel gaat over ooglaseren en lensimplantaties. In vergelijking met de oudere correctietechnieken. Alle voor- en nadelen worden op een rijtje gezet. Bouw en werking van het

Nadere informatie

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme

Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme Bijziendheid, verziendheid en astigmatisme Oogheelkunde Locatie Hoorn/Enkhuizen Deze folder gaat over bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, ook wel refractie-afwijkingen genoemd. In deze folder kunt

Nadere informatie

www.vision-ooglaseren.nl

www.vision-ooglaseren.nl Bij Vision Ooglaseren vinden we dat goed zicht onbetaalbaar is. Je hebt immers maar één paar ogen. Voor wie beter zicht wil krijgen, heeft Vision Ooglaseren een betaalbare oplossing. Ogen laseren met inzet

Nadere informatie

Zicht op een heldere toekomst De bijzet- en kunstlens van dichtbij bekeken

Zicht op een heldere toekomst De bijzet- en kunstlens van dichtbij bekeken IMPLANTAATLENZEN Zicht op een heldere toekomst De bijzet- en kunstlens van dichtbij bekeken Samen met uw oogarts besliste u om uw zicht te corrigeren via implantaatlenzen en uw bril overbodig te maken.

Nadere informatie

Maatschap Oogheelkunde/orthoptie. Verschillende brilsterktes (kinderen)

Maatschap Oogheelkunde/orthoptie. Verschillende brilsterktes (kinderen) Maatschap Oogheelkunde/orthoptie Verschillende brilsterktes (kinderen) Algemeen Om scherp te kunnen zien moeten de lichtstralen uit de buitenwereld precies op hetzelfde punt samenvallen op het netvlies.

Nadere informatie

Nadelen multifocale kunstlens 8 Voordelen van een multifocale kunstlens 9 Verzekering, eigen bijdrage 9

Nadelen multifocale kunstlens 8 Voordelen van een multifocale kunstlens 9 Verzekering, eigen bijdrage 9 Een korte uitleg over de werking van het oog: De ooglens zit direct achter de pupil (de zwarte opening) en het regenboogvlies (het gekleurde deel van het oog, de iris). De ooglens en het hoornvlies zorgen

Nadere informatie

Refractie-afwijking. Deze folder biedt in informatie over niet-scherp zien ten gevolge van een refractie-afwijking en de mogelijke correctiemiddelen.

Refractie-afwijking. Deze folder biedt in informatie over niet-scherp zien ten gevolge van een refractie-afwijking en de mogelijke correctiemiddelen. Refractie-afwijking Deze folder biedt in informatie over niet-scherp zien ten gevolge van een refractie-afwijking en de mogelijke correctiemiddelen. Hoe vormt een oog een scherp beeld en wat is refractie?

Nadere informatie

Zien zonder bril Implantatie van een ReSTOR kunstlens

Zien zonder bril Implantatie van een ReSTOR kunstlens Zien zonder bril Implantatie van een ReSTOR kunstlens Inhoudsopgave Een kunstlens (AcrySof ReSTOR ) ) voor optimaal zicht... 1 Hoe werken ogen?... 1 Scherpstelling... 2 Ouderdomskwaal... 2 Staar... 2 Staaroperatie...

Nadere informatie

Refractie afwijkingen. Niet scherp zien ten gevolge van refractie afwijkingen

Refractie afwijkingen. Niet scherp zien ten gevolge van refractie afwijkingen Refractie afwijkingen Niet scherp zien ten gevolge van refractie afwijkingen Inhoudsopgave 1 Hoe vormt een oog een scherp beeld en wat is refractie... 1 2 Wat verstaat men onder refractieafwijkingen en

Nadere informatie

Vervanglenzen. Leeftijd vanaf 50 jaar

Vervanglenzen. Leeftijd vanaf 50 jaar Vervanglenzen Leeftijd vanaf 50 jaar Dé specialisten in veilige oogzorg Wilt u ook genieten van de ultieme vrijheid van natuurlijk goed zien? Eyescan biedt voor iedereen van 20 jaar of ouder de best mogelijke

Nadere informatie

Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking. Poli Oogheelkunde

Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking. Poli Oogheelkunde 00 Niet scherp zien Als gevolg van een refractieafwijking Poli Oogheelkunde Hoe vormt een oog een scherp beeld, wat is refractie? Om scherp te kunnen zien is het nodig dat lichtstralen die van een voorwerp

Nadere informatie

Leven zonder bril of lenzen

Leven zonder bril of lenzen Laser oogcorrectie Leven zonder bril of lenzen www.eyecorrect.nl 015 25 777 91 Kamer van Koophandel Haaglanden: 27270084. Bank: ABN-AMRO: 526816309 t.n.v. Eye Correct te Delft Leven zonder bril of lenzen!

Nadere informatie

refractie-afwijking patiënteninformatie

refractie-afwijking patiënteninformatie patiënteninformatie refractie-afwijking Uw oogarts of orthoptist heeft een refractie-afwijking vastgesteld bij u of uw kind. Dit kan worden gecorrigeerd met een bril of contactlenzen. Wat is een refractie-afwijking?

Nadere informatie

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Refractieve chirurgie

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Refractieve chirurgie PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen 2010-10.pdf patiëntenwijzer Oogkliniek Aarschot Refractieve chirurgie In deze brochure vindt u informatie over refractieve chirurgie, meer bepaald voor wie

Nadere informatie

Vervanglenzen. Leeftijd vanaf 50 jaar

Vervanglenzen. Leeftijd vanaf 50 jaar Vervanglenzen Leeftijd vanaf 50 jaar Dé specialisten in veilige oogzorg Wilt u ook genieten van de ultieme vrijheid van natuurlijk goed zien? Eyescan biedt voor iedereen van 20 jaar of ouder de best mogelijke

Nadere informatie

Niet scherp zien door een refractieafwijking.

Niet scherp zien door een refractieafwijking. Oogheelkunde Niet scherp zien door een refractieafwijking. Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Hoe vormt een oog een scherp beeld en wat is refractie?

Nadere informatie

Z I E N D E R O G E N S C H E R P Z O N D E R B R I L O F C O N T A C T L E N Z E N

Z I E N D E R O G E N S C H E R P Z O N D E R B R I L O F C O N T A C T L E N Z E N Z I E N D E R O G E N S C H E R P Z O N D E R B R I L O F C O N T A C T L E N Z E N 1 Inleiding Scherp zien zonder bril of contactlenzen Diep in uw hart gaat u liever zonder bril of contactlenzen door

Nadere informatie

LENSVERVANGING INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE LENSVERVANGING

LENSVERVANGING INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE LENSVERVANGING LENSVERVANGING INFORMATIEBROCHURE REFRACTIEVE LENSVERVANGING 2 Refractieve lensvervanging Vanaf de leeftijd van 45 jaar verliest de natuurlijke lens haar soepelheid waardoor het zicht kortbij verslecht.

Nadere informatie

OCK. Een leven zonder bril of contactlenzen. Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum. Oog Centrum Kempen dr Pieter Raus

OCK. Een leven zonder bril of contactlenzen. Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum. Oog Centrum Kempen dr Pieter Raus Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum Oog Centrum Kempen dr Pieter Raus Een leven zonder bril of contactlenzen Beter zien zonder bril Op elk moment van de dag zonder hulpmiddelen

Nadere informatie

LCK. Een leven zonder bril of contactlenzen. Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum. Laser Centrum Kempen dr Pieter Raus

LCK. Een leven zonder bril of contactlenzen. Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum. Laser Centrum Kempen dr Pieter Raus LCK Een veilige ooglaser behandeling De methoden en het centrum Laser Centrum Kempen dr Pieter Raus Een leven zonder bril of contactlenzen Beter zien zonder bril Op elk moment van de dag zonder hulpmiddelen

Nadere informatie

Implantlenzen bij een staaroperatie

Implantlenzen bij een staaroperatie Neptunuslaan 3 Huis ter Heideweg 42 Nijverheidslaan 97 receptie@oogkliniekheuvelrug.nl 3721 LG Bilthoven 3705 LZ Zeist 3903 AN Veenendaal www.oogkliniekheuvelrug.nl 030-870 05 40 030-744 03 90 0318-74

Nadere informatie

INFORMATIE voor de patiënt. Oogheelkunde lasergestuurde cataractoperatie. Dr. Karolien Termote Dr. Giulio Bamonte. Dienst oogheelkunde

INFORMATIE voor de patiënt. Oogheelkunde lasergestuurde cataractoperatie. Dr. Karolien Termote Dr. Giulio Bamonte. Dienst oogheelkunde INFORMATIE voor de patiënt Oogheelkunde lasergestuurde cataractoperatie Dr. Karolien Termote Dr. Giulio Bamonte Dienst oogheelkunde 02 477 60 02 Een cataractoperatie wordt uitgevoerd om het zicht te herstellen

Nadere informatie

Beter zien zonder bril

Beter zien zonder bril Beter zien zonder bril Tot voor kort waren brillen en contactlenzen de enige mogelijke hulpmiddelen om beter te kunnen zien als je een refractie afwijking hebt. Refractieve chirurgie zal de nood aan bril

Nadere informatie

Een bril Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Een bril Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Een bril Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft gehoord dat u of uw kind een bril nodig heeft. In deze folder leest u meer over de verschillende oogafwijkingen.

Nadere informatie

Refractiechirurgie. Dr Isabelle EY Saelens prof Rudy MMA Nuijts

Refractiechirurgie. Dr Isabelle EY Saelens prof Rudy MMA Nuijts Refractiechirurgie Dr Isabelle EY Saelens prof Rudy MMA Nuijts HET OOG Beeldvorming in het oog Bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie) Cilinder (Astigmatisme) Ouderdomsverziendheid (presbyopia)

Nadere informatie

LASERBEHANDELINGEN. Een klare kijk op lasercorrectie KOM IK IN AANMERKING? EEN LASER VOOR ELK OOG

LASERBEHANDELINGEN. Een klare kijk op lasercorrectie KOM IK IN AANMERKING? EEN LASER VOOR ELK OOG LASERBEHANDELINGEN Een klare kijk op lasercorrectie Samen met uw oogarts besliste u om uw zicht te corrigeren via een lasercorrectie en uw bril overbodig te maken. Daarvoor bestaan verschillende technieken:

Nadere informatie

REFRACTIECHIRURGIE. Behandelingen voor zichtverbetering INFORMATIE OVER

REFRACTIECHIRURGIE. Behandelingen voor zichtverbetering INFORMATIE OVER INFORMATIE OVER REFRACTIECHIRURGIE Behandelingen voor zichtverbetering MEDICOSMO KLINIEK Mauritspark 3, 6163 HM GELEEN TEL 046 475 83 53 FAX 046 474 05 60 www.medicosmo.nl / e.mail : info@medicosmo.nl

Nadere informatie

antwerp health centre Ogen KENNISMAKINGSBROCHURE Zien zonder bril of contactlenzen

antwerp health centre Ogen KENNISMAKINGSBROCHURE Zien zonder bril of contactlenzen antwerp health centre Ogen KENNISMAKINGSBROCHURE Zien zonder bril of contactlenzen 1 2 Bij Medipolis staat de patiënt centraal en zorgen we voor een excellente serviceverlening. U wilt goed kunnen zien

Nadere informatie

Crosslinking. Oogheelkunde. Een afwijkende vorm van het hoornvlies. Inleiding

Crosslinking. Oogheelkunde. Een afwijkende vorm van het hoornvlies. Inleiding Oogheelkunde Crosslinking Een afwijkende vorm van het hoornvlies Inleiding Het hoornvlies is de doorzichtige voorzijde van het oog. De vorm van het hoornvlies is bol zoals een lens en zorgt daarmee voor

Nadere informatie

CATARACT. Leven zonder waas CATARACT IN MENSENTAAL DE SYMPTOMEN DE OORZAKEN

CATARACT. Leven zonder waas CATARACT IN MENSENTAAL DE SYMPTOMEN DE OORZAKEN CATARACT Leven zonder waas CATARACT IN MENSENTAAL Cataract of staar is een vertroebeling van de ooglens. Een ooglens is normaal doorzichtig en helder, waardoor u scherp ziet. Cataract maakt de lens echter

Nadere informatie

Ooglaserbehandelingen Lensimplantaties Ooglidcorrecties

Ooglaserbehandelingen Lensimplantaties Ooglidcorrecties Ooglaserbehandelingen Lensimplantaties Ooglidcorrecties G.G.C. Groothuizen oogarts A.P.C. Vos oogarts M.H. Struijk optometrist M.M.M. Bunt optometrist Inhoudsopgave Pagina Algemene informatie 2 Werking

Nadere informatie

Bij Vision Ooglaseren vinden we dat goed zicht onbetaalbaar is. Je hebt immers maar één paar ogen. Voor wie beter zicht wil krijgen, heeft Vision Ooglaseren een betaalbare oplossing: ogen laseren met inzet

Nadere informatie

Met maar twee ogen kunt u zich. niet één vergissing veroorloven

Met maar twee ogen kunt u zich. niet één vergissing veroorloven Met maar twee ogen kunt u zich niet één vergissing veroorloven Met maar twee ogen kunt u zich niet één vergissing veroorloven Algemeen - Introductie Introductie De mogelijkheden om zonder bril door

Nadere informatie

Wie zijn wij? Waarom bij ons laseren? Waarom laseren? Scherp zien?

Wie zijn wij? Waarom bij ons laseren? Waarom laseren? Scherp zien? Wie zijn wij? Wij zijn een enthousiast team onder leiding van Drs.P.D.Schilt en Dr.R.Braakman Naast deze kundige artsen staat een team van jonge en ervaren optometristen garant voor een succesvolle en

Nadere informatie

Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na een lasercorrectie

Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na een lasercorrectie Oogheelkunde Patiënteninformatie Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na een lasercorrectie U ontvangt deze informatie, omdat wij u graag meer vertellen over lasercorrecties en kunstlensimplantaties.

Nadere informatie

Corneale crosslinking

Corneale crosslinking Corneale crosslinking Inhoudsopgave Inleiding Wat is keratoconus? 3. Wat is de oorzaak van keratoconus? 4 Oogheelkundig onderzoek 5 Behandeling van keratoconus 6 Wat is corneal crosslinking? 6 Wanneer

Nadere informatie

Refractiechirurgie. ooglaser en lensimplantatie

Refractiechirurgie. ooglaser en lensimplantatie Refractiechirurgie ooglaser en lensimplantatie Focus op veiligheid en kwaliteit De belangstelling voor ooglaserbehandelingen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer mensen ondergaan een

Nadere informatie

Cataract & Lensvervanging

Cataract & Lensvervanging Cataract & Lensvervanging 2 www.medifocus.be Het lensimplant De oplossing voor cataract en brilproblemen Lensimplanten worden reeds meer dan 50 jaar op grote schaal gebruikt in de oogheelkunde en behoren

Nadere informatie

Ooglaser & Lensimplantatie VAN INFORMATIE TOT BEHANDELING. Complete oogzorg onder één dak!

Ooglaser & Lensimplantatie VAN INFORMATIE TOT BEHANDELING. Complete oogzorg onder één dak! Ooglaser & Lensimplantatie VAN INFORMATIE TOT BEHANDELING Complete oogzorg onder één dak! Inhoud OMC Noord: volledige zorg voor uw ogen 4 Oogafwijkingen, een overzicht 6 Brilvervangende chirurgie bij OMC

Nadere informatie

Extra Lensimplantatie

Extra Lensimplantatie antwerp health centre Extra Lensimplantatie 1 Beste patiënt(e), Wij danken u voor uw bezoek aan Medipolis. Zonet hebt u een uitgebreid oogonderzoek ondergaan. Na dit vooronderzoek is vastgesteld dat u

Nadere informatie

[ O O G A R T S E N P R A K T I J K ] I N F O R M A T I E B R O C H U R E : R E F R A C T I E V E C H I R U R G I E

[ O O G A R T S E N P R A K T I J K ] I N F O R M A T I E B R O C H U R E : R E F R A C T I E V E C H I R U R G I E [ O O G A R T S E N P R A K T I J K ] Penitentenstraat 28 9000 Gent Dr. S. Van Slycken Tel. 09/225 03 35 Dr. C. Candaele Fax. 09/233 73 52 Dr. L. De Croock www.oogcentrum-gent.be I N F O R M A T I E B

Nadere informatie

ICL-LENS GOES OOGCENTRUM WILLEM KLOOSLAAN 6, B-2050 ANTWERPEN T + 32 (0) F +32 (0)

ICL-LENS GOES OOGCENTRUM WILLEM KLOOSLAAN 6, B-2050 ANTWERPEN T + 32 (0) F +32 (0) Deze brochure werd geschreven met de bedoeling u te informeren en bij te staan bij de keuze die kan gemaakt worden bij het vinden van een oplossing om goed te zien zonder bril of contactlenzen. Persoonlijke

Nadere informatie

Weinig zicht vooraf. voeding & gezondheid. Ooglaserklinieken

Weinig zicht vooraf. voeding & gezondheid. Ooglaserklinieken voeding & gezondheid Ooglaserklinieken Weinig zicht vooraf Als je de websites van ooglaserklinieken moet geloven, ben je overal in de beste handen. Kiezen valt daarom niet mee. Zeker niet als belangrijke

Nadere informatie

Oogheelkunde Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na lasercorrectie

Oogheelkunde Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na lasercorrectie Oogheelkunde Refractiechirurgie: geen bril of lenzen meer na lasercorrectie Inleiding Lasercorrecties en kunstlensimplantaties voor het corrigeren van bijziendheid, cilinderafwijking of verziendheid mogen

Nadere informatie

1 Inleiding... 1. 2 Wat is cataract?... 1. 3 Ouderdomsstaar... 2. 4 Wanneer behandelen... 2. 5 Behandeling... 2. 6 Voor de operatie...

1 Inleiding... 1. 2 Wat is cataract?... 1. 3 Ouderdomsstaar... 2. 4 Wanneer behandelen... 2. 5 Behandeling... 2. 6 Voor de operatie... Cataract Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Wat is cataract?... 1 3 Ouderdomsstaar... 2 4 Wanneer behandelen... 2 5 Behandeling... 2 6 Voor de operatie... 3 7 Lensmeting... 4 8 Lenskeuze... 4 9 Overzicht

Nadere informatie

BRILVERVANGENDE CHIRURGIE

BRILVERVANGENDE CHIRURGIE BRILVERVANGENDE CHIRURGIE Huis ter Heideweg 42 3705 LZ Zeist Telefoon: 030-744 03 90 laserconsulent@oogkliniekheuvelrug.nl www.oogkliniekheuvelrug.nl www.facebook.com/oogkliniekheuvelrug Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

het te behandelen oog het te behandelen oog Hoe gaat de behandeling? De behandeling vindt plaats op de polikliniek oogheelkunde in Dirksland.

het te behandelen oog het te behandelen oog Hoe gaat de behandeling? De behandeling vindt plaats op de polikliniek oogheelkunde in Dirksland. Nastaar Uw behandelend arts heeft nastaar bij u geconstateerd. Deze folder geeft u informatie over wat nastaar inhoudt, hoe het te behandelen is en het verloop van uw afspraak. De werking van het oog Het

Nadere informatie

Kunstlenzen. Zicht op een heldere toekomst.

Kunstlenzen. Zicht op een heldere toekomst. Kunstlenzen. Zicht op een heldere toekomst. Samen met uw oogarts besliste u om uw zicht te corrigeren via implantaatlenzen en uw bril overbodig te maken. Bij implantaatlenzen kan er immers zowel een lens

Nadere informatie

Een bril. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Een bril. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Een bril Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft gehoord dat u of uw kind een bril nodig heeft. In deze folder leest u meer over de verschillende oogafwijkingen.

Nadere informatie

Het OMC licht u graag uitgebreid voor over: Staar (cataract)

Het OMC licht u graag uitgebreid voor over: Staar (cataract) Het OMC licht u graag uitgebreid voor over: Staar (cataract) Wat is staar Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder

Nadere informatie

Brilafwijkingen. Afdeling Oogheelkunde

Brilafwijkingen. Afdeling Oogheelkunde Brilafwijkingen Afdeling Oogheelkunde Bij een brilafwijking wordt het beeld dat het oog binnenkomt niet precies op het netvlies afgebeeld, maar als het ware voor of achter het netvlies. Daardoor is het

Nadere informatie

KWALITEITSRAPPORTAGE 2016 ooglaseren

KWALITEITSRAPPORTAGE 2016 ooglaseren KWALITEITSRAPPORTAGE 2016 ooglaseren Bij Bergman Clinics besteden we veel aandacht aan het meten van de resultaten van onze behandelingen. Deze informatie is voor ons belangrijk om van te leren en zo de

Nadere informatie

BRILVERVANGENDE CHIRURGIE

BRILVERVANGENDE CHIRURGIE BRILVERVANGENDE CHIRURGIE Huis ter Heideweg 44 3705 LZ Zeist Telefoon: 030-274 09 92 info@ooglaserkliniekheuvelrug.nl www.ooglaserkliniekheuvelrug.nl www.facebook.com/ooglaserkliniekheuvelrug Inhoud Inhoud...2

Nadere informatie

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Phake lensimplanten

PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen pdf. patiëntenwijzer. Oogkliniek Aarschot. Phake lensimplanten PATINFO_Oogkliniek_multifocale implantlenzen 2010-10.pdf patiëntenwijzer Oogkliniek Aarschot Phake lensimplanten In deze brochure vindt u informatie over phake lensimplanten, meer bepaald over de toepassingsmogelijkheden,

Nadere informatie

Nergens persoonlijker voor de permanente behandeling van oogsterkte afwijkingen

Nergens persoonlijker voor de permanente behandeling van oogsterkte afwijkingen Nergens persoonlijker voor de permanente behandeling van oogsterkte afwijkingen met laser of contactlensimplantatie. Dolderseweg 2F 3712 BP HUIS TER HEIDE Nergens persoonlijker Telefoon: 030-274 09 92

Nadere informatie

GOED ZIEN ZONDER BRIL

GOED ZIEN ZONDER BRIL Deze brochure werd geschreven met de bedoeling u te informeren en bij te staan bij de keuze die kan gemaakt worden bij het vinden van een oplossing om goed te zien zonder bril of contactlenzen. Persoonlijke

Nadere informatie

De werking van het oog

De werking van het oog Een brilafwijking komt door een afwijkende vorm van het oog waardoor het beeld dat het oog binnenkomt niet precies op het netvlies valt. Hierdoor ontstaat een onscherp beeld. In deze folder kunt u meer

Nadere informatie

Oogheelkunde. Patiënteninformatie. Brilsterkte bij kinderen. Slingeland Ziekenhuis

Oogheelkunde. Patiënteninformatie. Brilsterkte bij kinderen. Slingeland Ziekenhuis Oogheelkunde Brilsterkte bij kinderen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw kind heeft zojuist een druppeltest (skiascopie) gehad. Uit de test is gebleken dat uw kind een bril nodig heeft

Nadere informatie

Contact met Oogziekenhuis Zonnestraal

Contact met Oogziekenhuis Zonnestraal Contact met Oogziekenhuis Zonnestraal Adressen De adressen van onze locaties kunt u vinden op www.oogziekenhuiszonnestraal.nl Algemeen correspondentieadres Postbus 413, 1200 AK Hilversum E-mail: info@oogziekenhuiszonnestraal.nl

Nadere informatie

Cataract leven zonder waas

Cataract leven zonder waas Cataract leven zonder waas Cataract in mensentaal Cataract of staar is een vertroebeling van de ooglens. Een ooglens is normaal doorzichtig en helder, waardoor u scherp ziet. Cataract maakt de lens echter

Nadere informatie