RAPPORTAGE INZAKE DE BETALINGSBALANS DOOR DE INGEZETEN KREDIETINSTELLINGEN VANAF 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAPPORTAGE INZAKE DE BETALINGSBALANS DOOR DE INGEZETEN KREDIETINSTELLINGEN VANAF 2007"

Transcriptie

1 DIENST BETALINGSBALANS 30 december 2005 MEDEDELING RAPPORTAGE INZAKE DE BETALINGSBALANS DOOR DE INGEZETEN KREDIETINSTELLINGEN VANAF 2007 Inleiding Betalingen met het buitenland voor rekening van de clientèle Vanaf 1 januari 2007 zullen de kredietinstellingen niet langer aan de Nationale Bank van België de betalingen meedelen die zij voor rekening van hun ingezeten klanten met het buitenland uitvoeren. De enige informatie die zij nog aan de Nationale Bank van België met betrekking tot de buitenlandse betalingen van hun ingezeten klanten moeten meedelen, heeft betrekking op de identiteit van hun klanten die handelen in het kader van hun beroep en op het aantal buitenlandse betalingen die zij voor hen uitvoeren. Deze informatie wordt gegeven onder de vorm van een lijst waarin maandelijks voor iedere klant het ondernemingsnummer wordt vermeld met daarnaast, ongeacht de munt, het aantal ontvangen betalingen uit het buitenland (voor zijn rekening) en het aantal uitgevoerde betalingen naar het buitenland (voor zijn rekening) gedurende die maand. Transacties met het buitenland voor eigen rekening De kredietinstellingen zullen, net zoals de andere categoriën van ingezeten economische operatoren die handelen in het kader van hun beroep, aan de Nationale Bank van België een selectie van hun transacties meedelen, die zij voor eigen rekening met het buitenland verrichten. Het betreft hoofdzakelijk de dienstentransacties met daarnaast de typische transacties voor de banksector, zoals de aan- en verkoop van eurobiljetten en van niet-monetair goud, de transacties met betrekking tot afgeleide producten en hun directe investeringen. Voor de mededeling van deze transacties maakt men steeds gebruik van transactiecodes met drie cijfers.

2 Blad 2/ Meerdere wijzigingen werden aangebracht aan de lijst van transactiecodes die vanaf 2007 gebruikt wordt met het doel deze te doen overeenstemmen met de nieuwe geharmoniseerde nomenclatuur van de economische transacties met het buitenland zoals die werd opgesteld door het "Committee on Monetary, Financial and Balance of Payments Statistics (CMFB)" 1 en met de onderverdeling die ook wordt gebruikt voor de andere economische sectoren. Voorstelling en wijze van doorsturen van de mee te delen gegevens De mee te delen gegevens aan de Nationale Bank van België kunnen enkel elektronisch worden doorgegeven. Hiervoor moet de "CSSR" (Central Server for Statistical Reporting) toepassing gebruikt worden, zoals ook voor de maandelijkse tabellen. De "CSSR" toepassing werkt met XML en CSV-bestanden, die kunnen aangemaakt worden vanaf het huidig "BBP1REPT" bestand. Maandelijkse lijst van de ingezeten klanten die beroepshalve buitenlandse betalingen verrichten: lijst L01PKI Toepassingsveld De klanten waarvan sprake zijn alle rechtspersonen en alle natuurlijke personen die handelen in het kader van een handelsactiviteit of van een vrij beroep en die een betaling naar het buitenland of een ontvangst uit het buitenland realiseren door tussenkomst van de kredietinstelling. Het betreft alle betalingen naar het buitenland of alle ontvangsten uit het buitenland voor rekening van de betrokken klanten van meer dan EUR of de tegenwaarde ervan in een andere munt. De Nationale Bank van België nodigt de kredietinstellingen uit om alle klanten die gedurende de betrokken maand betalingen met het buitenland hebben verricht in de maandelijkse lijst op te nemen, ongeacht de grootte van het bedrag. De Nationale Bank van België is er zich van bewust dat de kredietinstellingen soms moeilijk de betalingen met niet-ingezetenen, in rekening in België, kunnen detecteren, wanneer die betalingen via binnenlandse betalingskanalen uitgevoerd worden.... Alle betalingen aan een begunstigde in rekening in het buitenland en alle ontvangsten vanwege een opdrachtgever in rekening in het buitenland moeten natuurlijk steeds worden opgenomen. Aangezien de CSSR toepassing gebruikt wordt voor het doorsturen van deze gegevens, net zoals voor de andere gegevens van de kredietinstellingen wordt ook hier voor de lijst L01PKI een XML of CSV- bestand aangemaakt. 1 Het "Committee on Monetary, Financial and Balance of Payments Statistics (CMFB)" is een instelling, opgericht door de Raad van de Europese Unie, dat fungeert als overlegorgaan tussen de verantwoordelijken inzake macroeconomische en financiële statistieken van de Europese Unie (Eurostat en de Europese Centrale Bank), van de nationale centrale banken en van de nationale instituten voor de statistiek.

3 Blad 3/ Frequentie en termijn Deze lijst moet maandelijks opgesteld worden en binnen de 20 werkdagen na het einde van de betrokken maand doorgestuurd worden. Transacties met het buitenland voor eigen rekening : enquête F01PKI Lijst van te rapporteren transacties De lijst van de te rapporteren transacties is opgenomen als bijlage, alsook informatie over de overgang tussen de oude en de nieuwe terminologie. Het betreft hoofdzakeijk dienstentransacties die kredietinstellingen aankopen bij niet-ingezeten leveranciers of die zij leveren aan niet-ingezeten tegenpartijen. Ook vindt men er overdrachten zoals betaalde salarissen aan niet-ingezeten personeelsleden (rubriek 210) en de betaalde of ontvangen huurgelden met niet-ingezetenen voor de huur van onroerende goederen (rubriek 325) alsook de directe investeringstransacties. De rubriek 199 "Totale waarde van de overige diensten" wordt uitsluitend gebruikt voor de rapportage van de dienstentransacties waarvoor geen specifieke rubriek in de lijst is voorzien. Transacties met betrekking tot overdrachten, inkomens of directe investeringen, die niet in de lijst werden opgenomen, moeten niet meegedeeld worden en niet opgenomen worden onder de rubriek 199. De transacties onder de rubrieken 130, 500, 645, 646, 647 en 648 worden vanaf de eerste munteenheid gerapporteerd. Voor de andere verrichtingen geldt een vrijstelling tot EUR (of de tegenwaarde ervan in een andere munt). Een nieuwigheid, evenwel uitsluitend met betrekking tot de dienstentransacties, is de mogelijkheid om de bedragen te rapporteren in de munt naar keuze ; voor de andere transacties geldt de regel dat de bedragen in de munt van de transactie worden uitgedrukt. Met betrekking tot de directe investeringen zijn er twee bijzondere kenmerken: 1 voor de directe investeringen van de kredietinstellingen in het buitenland (rubrieken 430, 431 en 436), is de aan te geven landcode deze van het land van de investering; in geval van de aankoop van een participatie van een Duitse maatschappij in een Italiaanse firma zal als landcode de code IT van Italië worden vermeld. 2 voor de directe investeringen door het buitenland in België worden uitsluitend deze transacties gerapporteerd (rubrieken 483 en 484) die de kredietinstelling zelf betreffen; zo zal de aankoop van een participatie in een ingezeten onderneming door een niet-ingezetene via een ingezeten kredietinstelling niet meer gerapporteerd worden.

4 Blad 4/ Frequentie en termijn De enquête F01PKI is maandelijks aan te geven en wordt binnen de 15 werkdagen na het einde van de betrokken maand geleverd. Aanmaak van de te leveren bestanden Voor de aanmaak van XML bestanden kunnen de kredietinstellingen het document raadplegen, dat beschikbaar is op het volgende Internet adres : De te leveren significante gegevens zijn: a) voor de enquête F01PKI transacties met het buitenland : - aard van de transactie; - land van de medecontractant/ tegenpartij; - munt; - bedrag van de opbrengsten; - bedrag van de kosten; b) voor de lijst L01PKI lijst van de ingezeten klanten: - identiteit van de ingezeten klant; - het aantal betalingen naar het buitenland; - het aantal ontvangsten uit het buitenland.

5 DIENST BETALINGSBALANS Bijlage Oude terminologie Lijst van de buitenlandse transacties, aan te geven door de kredietinstellingen Nieuwe terminologie Diensten 130 Ingezeten kredietinstellingen Commissielonen, makelaarslonen en alle kosten van financiële bemiddeling ontvangen of betaald door ingezeten kredietinstellingen die voor eigen rekening handelen. 130 Commissies en makelaarsdiensten voor financiële bemiddeling en beheer en voor transacties op de termijnmarkten Wordt de nieuwe rubriek 130 met dezelfde inhoud 142 Postdiensten Ophalen en leveren van briefwisseling en colli door postbedrijven. Wordt de nieuwe rubriek 142 met dezelfde inhoud 142 Postdiensten Omvattend : - inzameling en bestelling van brieven, kranten, tijdschriften, brochures, drukwerk, pakjes en pakketten door postbedrijven - verkoop van postzegels, postwissels en andere loketdiensten

6 Blad 2/ Koeriersdiensten Ophalen en leveren van briefwisseling en colli door bestel- en koeriersbedrijven, met uitzondering van de postbedrijven (code 142). Wordt de nieuwe rubriek 143 met dezelfde inhoud 143 Koerierdiensten Omvattend : - ophaling en levering van brieven, kranten, tijdschriften, brochures, drukwerk, pakjes en pakketten - van deur tot deur levering en expresleveringen (bv. het 'on demand' ophalen of bezorgen met een tijdslimiet door bestel- en koerierbedrijven) 144 Telecommunicatie Huur en gebruik van alle middelen inzake telecommunicatie en gegevensuitwisseling. Wordt de nieuwe rubriek 144 met dezelfde inhoud 144 Telecommunicatiediensten Huur en gebruik van alle middelen inzake telecommunicatie en gegevensuitwisseling: transmissie van informatie via telefoon, telex, telegram, fax, kabel, radio en televisie, satelliet, elektronische post, internet, e.d. Omvattend o.a. : - zakelijke netwerkdiensten - teleconferencing - ondersteunende diensten (inclusief onderhoud en herstelling van telecommunicatiesatellieten) - internetvoorzieningen en andere on-line toegangsdiensten - operationele leasing en huur van telecommunicatielijnen Niet inbegrepen zijn : - installatie van de uitrusting van telefoonnetwerken (behoort tot constructie en industriële installatie) - databasediensten en computerdiensten om toegang te krijgen tot gegevens op database-servers en om die gegevens te kunnen manipuleren (code 163)

7 Blad 3/ Werken van burgerlijke bouwkunde en bouw of onderhoud van onroerende goederen Bouw, herstelling en onderhoud van gebouwen, wegen, bruggen, havens en andere infrastructuur gelegen in België en uitgevoerd voor rekening van ingezetenen, of gelegen in het buitenland en uitgevoerd voor rekening van niet-ingezetenen, evenals de huur van bouwmaterieel en de opbouw en ontmanteling van industriële installaties, doch met uitzondering van de bouwen herstellingswerken voorzien onder de codes 436 en 486. Wordt de nieuwe rubrieken 153, 154 en Werken uitgevoerd op een werf in het buitenland door een niet-ingezeten aannemer Betreft enkel de kosten voor uw onderneming als bouwheer die werken laat uitvoeren in het buitenland door een niet-ingezeten aannemer (totale factuur, goederen inbegrepen) 154 Werken uitgevoerd op een werf in België door een niet-ingezeten aannemer, de uitvoeringstermijn is ten hoogste één jaar Betreft enkel de kosten voor uw onderneming als bouwheer die werken laat uitvoeren in België door een niet-ingezeten aannemer (totale factuur, goederen inbegrepen) Omvattend : - bouwwerkzaamheden (ook onderhoud, herstelling en afbraak van bouwwerken) - voorbereidend bouwwerk ter plekke - installatie, assemblage en ontmanteling van machineparken - (ver)huur van bouw- en sloopmaterieel met bedienend personeel - reiniging van de buitenkant van gebouwen 155 Werken uitgevoerd op een werf in België door een niet-ingezeten aannemer, de uitvoeringstermijn is meer dan één jaar Betreft enkel de kosten voor uw onderneming als bouwheer die werken laat uitvoeren in België door een niet-ingezeten aannemer (totale factuur, goederen inbegrepen) Omvattend : - bouwwerkzaamheden (ook onderhoud, herstelling en afbraak van bouwwerken) - voorbereidend bouwwerk ter plekke - installatie, assemblage en ontmanteling van machineparken - (ver)huur van bouw- en sloopmaterieel met bedienend personeel - reiniging van de buitenkant van gebouwen

8 Blad 4/ Diensten en onderhoud m.b.t. informatica - Ontwikkeling, verwezenlijking en onderhoud van informaticaprogramma's (software); - Onderhoud en herstelling van alle informaticamaterieel (hardware); - Diensten i.v.m. gegevensverwerking; - Elke andere dienstverlening op informaticagebied, met uitzondering van het fundamenteel onderzoek (code 190), de huur of operationele leasing (code 270), de financieringshuur of financiële leasing (code 306) en de aan- of verkoop van reeds in de handel gebrachte software (codes 090 tot 093). Wordt de nieuwe rubrieken 160 en Ontwikkeling, beheer en training m.b.t. hardware, software en gegevensverwerking Diensten m.b.t. hardware, software, en gegevensverwerking Omvattend o.a.: -adviezen en implementatie -beheer van computers en randapparatuur - ondersteuning bij het beheer van computerhulpmiddelen - analyse, ontwerp en programmeren van gebruiksklare systemen - ontwikkeling, productie, levering en documenteren van software op maat - ondersteuning en training - dataverwerking zoals data-entry en tabelleren - diensten inzake web page hosting Niet inbegrepen zijn : - levering van verpakte, niet op maat gemaakte software (is geen dienst) - operationele leasing en huur van hardware (code 176) - financiële leasing van hardware (code 275) - databasediensten (code 163) - onderhoud en herstelling m.b.t. hardware, software en gegevensverwerking (code 161) 161 Onderhoud en herstelling m.b.t. hardware, software en gegevensverwerking Niet inbegrepen zijn : - ontwikkeling, beheer en training m.b.t. hardware, software en gegevensverwerking (code 160)

9 Blad 5/ Diensten inzake berichtgeving - Diensten verstrekt door persagentschappen en gegevensbanken; - Abonnementen op dagbladen en tijdschriften. Wordt de nieuwe rubriek 163 met dezelfde inhoud 163 Informatiediensten Diensten inzake berichtgeving Omvattend o.a.: - abonnementen op kranten, tijdschriften (ook elektronisch) - abonnementen op nieuwsvoorzieningen bij agentschappen (ook on-line) - levering van nieuws, foto's en artikelen aan de media - (ver)koop van exclusieve informatie - honoraria betaald aan freelance journalisten en fotografen - databasediensten (databaseontwerp, opslag en verspreiding van gegevens, zoekmachines voor internet)

10 Blad 6/ Juridische diensten, accountancy, audit, advies inzake beheer, fiscaliteit of public relations Wordt de nieuwe rubrieken 171, 172 en Juridische diensten Omvattend : - juridisch advies en vertegenwoordiging bij juridische en wettelijk voorgeschreven procedures - opstelling van rechtsdocumentatie en -instrumenten - advisering van bevoegdheden - diensten voor zekerheidsstelling (borgen) en schikkingen Niet inbegrepen zijn : - schadeloosstellingen m.b.t. algemene verzekeringen (code 185), m.b.t. opzegging, verbreking van contracten (code 401), m.b.t. namaak van brevetten e.d. (code 402) en m.b.t. arbeidscontracten (code 210) 172 Audit, boekhouding en advies inzake fiscaliteit Omvattend : - registratie van commerciële transacties - onderzoek van rekeningen en financiële balansen - planning en advies inzake fiscaliteit - voorbereiding voor invulling van belastingdocumenten of andere administratieve aangiften 173 Zakelijk en managementadvies, public relations Advies operationele ondersteuning ten behoeve van : - bedrijfsbeleid en -strategie - planning, structurering, beheer en controle - verbetering van het bedrijfsimago, de relatie met het publiek en met andere instellingen Omvattend : - management auditing - markt-, human resource- en productiemanagement - projectmanagementadvies Niet inbegrepen zijn : - diensten voor advertenties (code 194)

11 Blad 7/ Verhuur van roerende goederen of operationele leasing Verhuur van alle roerende goederen, met inbegrip van de vervoermiddelen zonder bemanning of zonder bestuurder, doch met uitzondering van de uitvoering van financiële leasingovereenkomsten (code 306), de verhuur van telecommunicatiemiddelen (code 144), van bouwmaterieel (code 156) en van cinematografische films (code 231). Wordt de nieuwe rubrieken 175 en Operationele leasing en huur van roerende goederen andere dan hardware Huur en verhuur van roerende goederen niet elders vermeld zoals kranen, bouwmachines en andere machines voor constructie (zonder bedienend personeel), tenten, podia, muziekinstallaties, schaatsbanen, linnen, enz. Niet inbegrepen zijn : - operationele leasing en huur van hardware (code 162) - operationele leasing en huur van telecommunicatielijnen (code 144) 176 Operationele leasing en huur van hardware Huur en verhuur van hardware (computers en randapparatuur), inclusief operationele leasing of exploitatieleasing Niet inbegrepen zijn : - operationele leasing en huur van telecommunicatielijnen (code 144) - financiële leasing van hardware (code 275) 180 Algemene verzekeringen Premies betreffende alle verzekeringen, met uitzondering van levens-, kapitalisatie- en spaarverzekeringen (code 181), verzekeringen van goederenvervoer (code 182) en herverzekeringen (code 183). Wordt de nieuwe rubriek 180 met dezelfde inhoud 180 Premies voor algemene verzekeringen Rechtstreeks aangegaan met een niet-ingezeten verzekeringsonderneming zonder tussenkomst van een ingezeten verzekeringsmakelaar Te betalen premies door polishouders aan niet-ingezeten verzekeringsmaatschappijen met betrekking tot andere vormen van verzekeringen zoals : - overlijdensverzekeringen - risico- en ongevallenverzekeringen - ziektekostenverzekeringen - verzekering van alle soorten voertuigen - brandverzekeringen en andere verzekeringen tegen schade aan eigendommen - verzekering tegen verlies van geld - andere verzekeringen zoals reisverzekeringen en verzekeringen gerelateerd aan leningen en kredietkaarten Niet inbegrepen zijn : - premies in het kader van sociale zekerheidsstelsels (code 210)

12 Blad 8/ Algemene verzekeringen Vergoedingen en schadeloosstellingen betreffende alle verzekeringen, met uitzondering van levens-, kapitalisatie- en spaarverzekeringen (code 186), verzekeringen van goederenvervoer (code 187) en herverzekeringen (code 188). Wordt de nieuwe rubriek 185 met dezelfde inhoud 185 Vergoedingen en schadeloosstellingen betreffende alle overige verzekeringen Uitgekeerd door een niet-ingezeten verzekeringsonderneming zonder tussenkomst van een ingezeten verzekeringsmakelaar Toegekende claims die door niet-ingezeten verzekeringsmaatschappijen zijn uitgekeerd aan hun polishouders met betrekking tot andere vormen van verzekeringen zoals: - overlijdensverzekeringen - risico- en ongevallenverzekeringen - ziektekostenverzekeringen - verzekering van alle soorten voertuigen - brandverzekeringen en andere verzekeringen tegen schade aan eigendommen - verzekering tegen verlies van geld - andere verzekeringen zoals reisverzekeringen en verzekeringen gerelateerd aan leningen en kredietkaarten Niet inbegrepen zijn : - claims in het kader van sociale zekerheidsstelsels (code 210) 192 Algemene beheers- en werkingskosten van moedermaatschappijen, dochtermaatschappijen, bijkantoren of vertegenwoordigingskantoren Wordt de nieuwe rubriek 192 met dezelfde inhoud 192 Diensten en werkingskosten met niet-ingezeten verbonden ondernemingen Intercompanydiensten of diensten tussen uw onderneming en niet-ingezeten verbonden ondernemingen (moedermaatschappijen, dochtermaatschappijen, zusterbedrijven, verkoopkantoren, agentschappen en andere verwante ondernemingen) die niet afzonderlijk zijn toe te wijzen aan elders genoemde dienstensoorten, zoals : - bijdragen van werkingsmaatschappijen aan hun moedermaatschappij of aan andere verwante ondernemingen in de algemene managementkosten voor planning, organisatie en controle - transacties tussen moederbedrijven en hun verwante ondernemingen ter dekking van de overheadkosten

13 Blad 9/ Architectuur, engineering en andere technische diensten Wordt de nieuwe rubriek 193 met dezelfde inhoud 194 Reclame, marktonderzoek en opiniepeilingen Wordt de nieuwe rubriek 194 met dezelfde inhoud 193 Architecten- en ingenieursdiensten en andere technische diensten Omvattend : - architecturaal ontwerp van stadsontwikkeling en andere ontwikkelingsprojecten - projectplanning en -ontwerp - supervisie over de bouw van dammen, bruggen, luchthavens en projecten die kant-en-klaar worden opgeleverd - topografische verkenningen, cartografie, testen en certificeren van producten en technische inspecties - technische studies naar haalbaarheid en impact van projecten - technisch ontwerp van mechanische en elektrische installaties voor gebouwen - technisch ontwerp van industriële processen en producten 194 Reclame, marktonderzoek en opiniepeilingen Omvattend : - ontwerp en ontwikkeling van advertenties en reclame door reclamebureaus - plaatsing van advertenties en reclame in de media, inclusief de (ver)koop van advertentieruimte - diensten voor tentoonstellingen verleend door handelsbeurzen - promotie van producten - marktonderzoek en telemarketing - opiniepeilingen

14 Blad 10/ Royalty's, licentierechten en andere intellectuele rechten - Auteursrechten, met uitzondering van de opbrengst van hun cessie (code 397) en licentierechten m.b.t. cinematografische films of radio- en televisie-uitzendingen (code 231); - Royalty's, rechten of retributies voor het gebruik van octrooien (patenten, brevetten), handelsmerken, commerciële uithangborden, fabricagevergunningen (licenties) of fabricageprocédés, met uitzondering van de verwerving of de cessie ervan (code 397). Wordt de nieuwe rubrieken 197 en Andere diensten Elke andere vorm van dienstverlening die niet elders wordt opgesomd. Wordt de nieuwe rubriek 199 met dezelfde inhoud 197 Franchises en soortgelijke rechten voor het gebruik van geregistreerde handelsmerken Verleende rechten, royalty s en andere periodieke vergoedingen voor het gebruik van geregistreerde handelsmerken, zoals namen, symbolen, ontwerpen of combinaties daarvan 198 Royalty's en licentierechten voor het gebruik van brevetten, fabricagevergunningen, fabricageprocédés Verleende royalty s, licenties en andere periodieke vergoedingen met betrekking tot : - geautoriseerd gebruik van niet-financiële immateriële activa zoals patenten, copyrights en industriële processen en ontwerpen - gebruik door middel van licentieovereenkomsten van geproduceerde originelen of prototypen zoals manuscripten (auteursrechten) en computerprogramma s 199 Totale waarde van de overige diensten Deze categorie is alleen van toepassing indien uw onderneming dienstentransacties met niet-ingezetenen verricht die in het geheel niet toegewezen kunnen worden aan één van de andere onderscheiden diensten Omvattend o.a. : - selectie, aanwerving, plaatsing van personeel - headhunting - outplacement - diensten van interim-kantoren (uitzendarbeid) - beveiligings- en bewakingsdiensten - opsporings- en detectivediensten - vertaal- en tolkdiensten - lobbying - fotografische diensten - schoonmaak van gebouwen

15 Blad 11/ Beroepsmatige reizen met inbegrip van de deelname aan seminaries en symposia. Wordt de nieuwe rubriek 205 voor wat de kosten voor deelname aan seminaries en symposia betreft De andere beroepsmatige reisuitgaven vallen onder de rubriek Kosten voor deelname aan seminaries en symposia Als opbrengst beschouwen we enkel de inschrijvingsgelden voor seminaries en symposia georganiseerd door uw onderneming zowel in België als in het buitenland voor niet-ingezetenen en niet de reis- en verblijfkosten Als kost beschouwen we enkel de inschrijvingsgelden voor seminaries en symposia georganiseerd door niet-ingezetenen zowel in België als in het buitenland en niet de reis- en verblijfkosten Inkomsten en overdrachten 210 Bezoldigingen - Lonen, wedden en bezoldigingen die niet-ingezeten werkgevers rechtstreeks aan hun ingezeten werknemers uitbetalen, of vice versa, met inbegrip van vergoedingen bij het einde van een loopbaan, afkoopsommen en schadeloosstellingen wegens verbreking van een arbeidsovereenkomst; - Bijdragen door werkgevers aan instellingen van sociale zekerheid of aan pensioenfondsen of in het raam van groepsverzekeringen, met uitzondering van de bijdragen door niet-ingezeten werkgevers aan Belgische openbare besturen in het kader van een stelsel van wettelijk pensioen of een systeem van verplichte sociale zekerheid (code 381); - Wedden ontvangen door ingezeten ambtenaren van internationale instellingen. 210 Bezoldigingen van niet-ingezeten personeelsleden inclusief de bijdragen voor de sociale zekerheid en voor pensioenfondsen Lonen, wedden en bezoldigingen betaald aan niet-ingezeten medewerkers (kosten voor uw onderneming) met inbegrip van vergoedingen bij het einde van een loopbaan, afkoopsommen en schadeloosstellingen wegens verbreking van een arbeidsovereenkomst en met inbegrip van bijdragen door werkgevers aan instellingen voor sociale zekerheid of aan pensioenfondsen of in het raam van groepsverzekeringen Wordt de nieuwe rubriek 210 met dezelfde inhoud

16 Blad 12/ Retributies op financiële leasing/financieringshuur Retributies in uitvoering van financiële leasingovereenkomsten/financieringshuur, met uitzondering van operationele leasing die overeenkomt met een gewone verhuur zonder koopoptie (code 270). Wordt de nieuwe rubrieken 275 en Financiële leasing van roerende goederen andere dan vervoermiddelen en hardware Als opbrengst dient beschouwd te worden, het totaal van de te ontvangen huur (intrest + kapitaal) voor een roerend goed in het kader van een leasingcontract (financiële leasing) en dat door de verhuurder op het actief van zijn balans geplaatst wordt Als kost dient beschouwd te worden, het totaal van de te betalen huur (intrest + kapitaal) voor een roerend goed in het kader van een leasingcontract (financiële leasing) en dat door de huurder niet op het actief van zijn balans geplaatst wordt Niet inbegrepen zijn : - financiële leasing van hardware (code 275) 275 Financiële leasing van hardware Als opbrengst dient beschouwd te worden, het totaal van de te ontvangen huur (intrest + kapitaal) voor hardware in het kader van een leasingcontract (financiële leasing) en dat door de verhuurder op het actief van zijn balans geplaatst wordt Als kost dient beschouwd te worden, het totaal van de te betalen huur (intrest + kapitaal) voor hardware in het kader van een leasingcontract (financiële leasing) en dat door de huurder niet op het actief van zijn balans geplaatst wordt Niet inbegrepen zijn : - operationele leasing en huur van hardware (code 176)

17 Blad 13/ Verhuur van onroerende goederen aan internationale instellingen of buitenlandse diplomatieke of consulaire vertegenwoordigingen Verhuur van in België gelegen onroerende goederen, door ingezetenen, aan internationale instellingen of aan buitenlandse diplomatieke of consulaire vertegenwoordigingen. Verhuur van onroerende goederen Verhuur van alle onroerende goederen, met uitzondering van deze vermeld onder de codes 200, 202 en Operationele leasing en huur van onroerende goederen met nietingezetenen 326 Financiële leasing van onroerende goederen met niet-ingezetenen Worden de nieuwe rubrieken 325 en Verwerving of cessie van niet-financiële immateriële vaste activa Verwerving of cessie van octrooien (patenten, brevetten), handelsmerken, fabricagevergunningen (licenties) of fabricageprocédés, auteursrechten of alle andere intellectuele rechten. Wordt de nieuwe rubriek 397 met dezelfde inhoud 397 Verwerving of cessie van eigendomsrechten van niet-financiële immateriële vaste activa Eénmalige verwerving of cessie Stamrechten of aan- en verkoop van niet-financiële immateriële activa o.a. brevetten, handelsmerken, fabricagevergunningen of fabricageprocédés, auteursrechten of alle andere intellectuele rechten

18 Blad 14/ Andere lopende overdrachten - Giften, geschenken, steungelden, subsidies, renten of alimentatiegelden, met uitzondering van de giften voor de financiering van investeringen (code 396); - Persoonlijke bijdragen aan of vergoedingen van niet-ingezeten instellingen voor sociale zekerheid of openbare besturen in het raam van een stelsel van wettelijk pensioen of een systeem van verplichte sociale zekerheid; - Winsten of inzetten bij weddenschappen en kansspelen; - Toelagen of subsidies aan instellingen voor wetenschap, cultuur, kunst of sport, alsook aan elke belangen-, beroeps- of vakvereniging; - Schadeloosstellingen, vergoedingen en waarborgen ingevolge de opzegging, verbreking, niet-uitvoering of slechte uitvoering van alle contracten m.b.t. de handel, de industrie of commerciële en financiële dienstprestaties, met uitzondering van: - arbeidscontracten (code 210); - de terugstortingen vermeld onder de codes 091, 092, 093, 094, 097, 098 en 099 (goederen); - Schadevergoedingen wegens namaak van octrooien (patenten, brevetten), handelsmerken of fabricageprocédés; - Erfenissen en legaten; - Belastingen, douanerechten of boetes, met uitzondering van BTW en accijnzen (code 392), betaald aan niet-ingezeten openbare besturen door ingezetenen, andere dan openbare besturen (code 384), alsook de terugbetalingen ervan door deze niet-ingezeten openbare besturen. Wordt gedeeltelijk de nieuwe rubrieken 400, 401, 402 en Belastingen, douanerechten en boetes betaald aan niet-ingezeten openbare besturen of terugbetaald door deze laatsten 401 Schadevergoedingen voor de opzegging, verbreking of niet-uitvoering van contracten I.v.m. de handel, de industrie of commerciële en financiële dienstprestaties met uitzondering van de arbeidscontracten (code 210) Het gebruik van waarborgen als compensatie voor de opzegging, verbreking of niet-uitvoering van contracten moet eveneens hieronder opgenomen worden, evenwel niet het stellen of geven van een waarborg aangezien dit als een deposito beschouwd wordt 402 Schadevergoedingen wegens namaak van brevetten, handelsmerken of fabricageprocédés 403 Toelagen, giften en subsidies aan instellingen en verenigingen Toelagen, giften en subsidies voor wetenschap, cultuur, kunst of sport, alsook aan elke belangen-, beroeps- of vakvereniging De transacties niet opgenomen in de nieuwe rubrieken 400, 401, 402 en 403 moeten niet meer gerapporteerd worden

19 Blad 15/ Oprichting en kapitaalverhoging van vennootschappen gevestigd in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie - Oprichting door ingezetenen van de privésector van dochtermaatschappijen of bijkantoren in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie en de vereffening van dergelijke investeringen; - Deelneming door ingezetenen van de privésector in kapitaalverhogingen van dochtermaatschappijen in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie en uitbreiding van het dotatiekapitaal van bijkantoren gevestigd in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie, alsmede de volledige of gedeeltelijke vereffening van deze deelnemingen of dotatiekapitalen. Oprichting en kapitaalverhoging van vennootschappen gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie - Oprichting door ingezetenen van de privésector van dochtermaatschappijen of bijkantoren buiten de Europese Economische en Monetaire Unie en de vereffening van dergelijke investeringen; - Deelneming door ingezetenen van de privésector in kapitaalverhogingen van dochtermaatschappijen gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie en uitbreiding van het dotatiekapitaal van bijkantoren gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie, alsmede de volledige of gedeeltelijke vereffening van deze deelnemingen of dotatiekapitalen. Directe investeringen 430 Oprichting van niet-ingezeten ondernemingen, kapitaalsverhogingen bij nietingezeten verbonden ondernemingen, verhogingen van de werkmiddelen bij niet-ingezeten bijkantoren of gedeeltelijke vermindering of totale terugstorting van het kapitaal van de niet-ingezeten verbonden onderneming of van de werkmiddelen van het niet-ingezeten bijkantoor Worden de nieuwe rubriek 430 met dezelfde inhoud

20 Blad 16/ Deelnemingen in vennootschappen gevestigd in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie Verwerving door ingezetenen van de privésector van deelnemingen in vennootschappen gevestigd in het buitenland binnen de Europese Economische en Monetaire Unie voor zover deze niet voorzien zijn onder code 430, alsmede de vereffening van deze deelnemingen. Deelnemingen in vennootschappen gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie Verwerving door ingezetenen van de privésector van deelnemingen in vennootschappen gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie voor zover deze niet voorzien zijn onder code 434, alsmede de vereffening van deze deelnemingen. 431 Deelneming in niet-ingezeten ondernemingen of gedeeltelijke of volledige cessie van eigendomsbewijzen in niet-ingezeten ondernemingen Worden de nieuwe rubriek 431 met dezelfde inhoud 436 Onroerende goederen gelegen in het buitenland - Aan- of verkopen door ingezetenen van de privésector van onroerende goederen die in het buitenland gelegen zijn, alsook van alle andere activa die als immateriële vaste activa (handelsfonds, klandizie, marktaandeel, goodwill,...) of als onroerende goederen door bestemming moeten beschouwd worden, met uitzondering van de verhandeling van octrooien (patenten, brevetten), handelsmerken, fabricagevergunningen (licenties) of fabricageprocédés, auteursrechten of alle andere intellectuele rechten (code 397); - Bouw en herstelling voor rekening van ingezetenen van de privésector van onroerende goederen die in het buitenland gelegen zijn. 436 Aan- of verkoop aan niet-ingezetenen van gronden en gebouwen in het buitenland Wordt de nieuwe rubriek 436 met dezelfde inhoud

21 Blad 17/ Deelnemingen in vennootschappen gevestigd in België Verwerving door niet-ingezetenen van deelnemingen in vennootschappen gevestigd in België voor zover deze niet voorzien zijn onder code 484, alsmede de vereffening van deze deelnemingen. 483 Aankoop door de kredietinstelling van haar eigen aandelen bij een nietingezeten aandeelhouder of verkoop door de kredietinstelling van haar eigen aandelen aan een niet-ingezeten aandeelhouder Wordt gedeeltelijk de nieuwe rubriek 483 De transacties in verband met het kapitaal van andere in België gevestigd vennootschappen dan de kredietinstelling moeten niet meer gerapporteerd worden 484 Oprichting en kapitaalverhoging van vennootschappen gevestigd in België - Oprichting door niet-ingezetenen van dochtermaatschappijen of bijkantoren in België en de vereffening van dergelijke investeringen; - Deelneming door niet-ingezetenen in kapitaalverhogingen van dochtermaatschappijen gevestigd in België en uitbreiding van het dotatiekapitaal van bijkantoren gevestigd in België, alsmede de volledige of gedeeltelijke vereffening van deze deelnemingen of dotatiekapitalen. 484 Nieuwe inbrengen in de kredietinstelling door niet-ingezetenen of vermindering van het kapitaal of van de werkmiddelen, van de reserves of van andere posten van het eigen vermogen van de kredietinstelling Wordt gedeeltelijk de nieuwe rubriek 484 De transacties in verband met het kapitaal van andere in België gevestigd vennootschappen dan de kredietinstelling moeten niet meer gerapporteerd worden 486 Onroerende goederen gelegen in België - Aan- of verkopen door niet-ingezetenen van onroerende goederen die in België gelegen zijn, alsook van alle andere activa die als immateriële vaste activa (handelsfonds, klandizie, marktaandeel, goodwill,...) of als onroerende goederen door bestemming moeten beschouwd worden, met uitzondering van de verhandeling van octrooien (patenten, brevetten), handelsmerken, fabricagevergunningen (licenties) of fabricageprocédés, auteursrechten of alle andere intellectuele rechten (code 397); - Bouw en herstelling voor rekening van niet-ingezetenen van onroerende goederen die in België gelegen zijn. 486 Aan- of verkoop aan niet-ingezetenen van gronden en gebouwen in België Wordt de nieuwe rubriek 486 met dezelfde inhoud

22 Blad 18/ Diversen 500 Opname of stijving onder de vorm van bankbiljetten, door een nietingezetene, van een rekening op zijn naam of op naam van een andere nietingezetene Verzending naar of ontvangst uit het buitenland, door een ingezetene, van bankbiljetten tegen beweging op een niet-ingezeten rekening (nostro in het buitenland of vostro op naam van een niet-ingezetene) 500 Eurobankbiljetten aangekocht van of verkocht aan niet-ingezetene tegenpartijen Bankbiljetten van landen die deelnemen aan de Europese Economische en Monetaire Unie Wordt de nieuwe rubriek 500 met dezelfde inhoud 550 Fysisch goud onder gelijk welke vorm met uitzondering van internationale handelstransacties (code 092) 550 Aan- en verkoop van niet-monetair goud als belegging door kredietinstellingen Wordt de nieuwe rubriek 550 met dezelfde inhoud

23 Blad 19/ Opties Premies en marges bij de aan- of verkoop van opties, met inbegrip van warrants, wanneer deze opties overeenkomen met verbintenissen vanwege niet-ingezeten emittenten gevestigd binnen de Europese Economische en Monetaire Unie. Opties Premies en marges bij de aan- of verkoop van opties, met inbegrip van warrants, wanneer deze opties overeenkomen met verbintenissen vanwege emittenten gevestigd buiten de Europese Economische en Monetaire Unie. Opties Premies en marges bij de aan- of verkoop van opties, met inbegrip van warrants, wanneer deze opties overeenkomen met verbintenissen vanwege emittenten gevestigd in België. 645 Opties met inbegrip van warrants Betaald of ontvangen premies en marges Worden de nieuwe rubriek 645 met dezelfde inhoud

24 Blad 20/ Afgeleide producten, andere dan opties - Aan- of verkoopprijs, premies of marges voor alle financiële instrumenten die gekoppeld zijn aan de prijsevolutie van een onderliggende waarde of actief en waarvoor de ingezeten kredietinstelling tegelijkertijd rechten en verplichtingen heeft ten aanzien van de niet-ingezeten tegenpartij; - Interesten betaald of ontvangen door een ingezeten kredietinstelling voortvloeiend uit de afwikkeling van transacties die de uitwisseling van rentevoeten omvatten of aan de evolutie van rentevoeten gekoppeld zijn. Swaptransacties en wisseltransacties op termijn - Uitwisseling van de hoofdsommen bij de afwikkeling van de contant- en termijnluiken van swaptransacties op alle valuta's, afgesloten met nietingezetenen; - Afwikkeling van aan- of verkopen op termijn van een valuta tegen een andere valuta, afgesloten met niet-ingezetenen; - Aan- of verkopen met niet-ingezetenen van een valuta tegen een andere valuta voortvloeiend uit de uitoefening van een optie. 646 Futures Betaald of ontvangen marges 647 Swap-, termijntransacties en aanverwante financiële producten Uitwisseling van de hoofdsommen en betalingen bij afwikkeling van alle types swap- en termijntransacties 648 Overige afgeleide producten Worden de nieuwe rubrieken 646, 647 en 648

25 Blad 21/ Conversie tussen oude en nieuwe lijsten De transacties met betrekking tot de oude rubrieken hierna moeten en mogen niet meer gerapporteerd worden : Andere rubrieken die niet meer gebruikt worden : De dienstentransacties die overeenstemmen met de oude rubrieken hierna worden onder de nieuwe rubriek 199 meegedeeld :

Activiteiten met het buitenland F01PKI: kredietinstellingen. Handleiding Ed (Rev. 2019)

Activiteiten met het buitenland F01PKI: kredietinstellingen. Handleiding Ed (Rev. 2019) Activiteiten met het buitenland F01PKI: kredietinstellingen Handleiding Ed. 2007 (Rev. 2019) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra Activiteiten met het buitenland F01CDC Coördinatiecentra Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van deze brochure voor educatieve

Nadere informatie

(Belgisch Staatsblad van 10 februari 2010 - p. 8088)

(Belgisch Staatsblad van 10 februari 2010 - p. 8088) Reglement "A"van de Nationale Bank van België betreffende de statistische verplichtingen van de ingezeten kredietinstellingen aangaande de betalingsbalans (Belgisch Staatsblad van 10 februari 2010 - p.

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F01DGS Alle diensten

Activiteiten met het buitenland. F01DGS Alle diensten Activiteiten met het buitenland F01DGS Alle diensten Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van deze brochure voor educatieve en niet-commerciële

Nadere informatie

CODELIJST VOOR DIENSTEN EN OVERDRACHTEN (geldig vanaf 1 januari 2014) (Toelichting in bijlage)

CODELIJST VOOR DIENSTEN EN OVERDRACHTEN (geldig vanaf 1 januari 2014) (Toelichting in bijlage) EXTERNE STATISTIEKEN LIJST VOOR DIENSTEN EN OVERDRACHTEN (geldig vanaf 1 januari 2014) (Toelichting in bijlage) Code Omschrijving 1. Vervoer van personen B2001 B2101 B2201 B2301 B1101 C0302 C0303 Maritiem

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra Activiteiten met het buitenland F01CDC Coördinatiecentra Activiteiten met het buitenland F01CDC: coördinatiecentra Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2010) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland F23CON: specifieke sectoren, bouwheren -

Activiteiten met het buitenland F23CON: specifieke sectoren, bouwheren - Activiteiten met het buitenland F23CON: specifieke sectoren, bouwheren - industrie, energie, immobiliën, afvalverwerking Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2013) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland F13CON: constructie en industriële installatie -

Activiteiten met het buitenland F13CON: constructie en industriële installatie - Activiteiten met het buitenland F13CON: constructie en industriële installatie - bouw, industrie, architectuur, engineering Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2013) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F03CMS Specifieke diensten

Activiteiten met het buitenland. F03CMS Specifieke diensten Activiteiten met het buitenland F03CMS Specifieke diensten Activiteiten met het buitenland F03CMS: specifieke diensten Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2013/juni) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra

Activiteiten met het buitenland. F01CDC Coördinatiecentra Activiteiten met het buitenland F01CDC Coördinatiecentra Activiteiten met het buitenland F01CDC: coördinatiecentra Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2013) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

4.2.3 Wijzigingen in de dienstencodes met ingang van 2012

4.2.3 Wijzigingen in de dienstencodes met ingang van 2012 4.2.3 Wijzigingen in de codes met ingang van 2012 4.2.4 Dienstencodes 202 INDUSTRIËLE DIENSTEN 203 ONDERHOUD EN REPARATIE VERVOERSDIENSTEN Zeevaart 207 Passagiersvervoer 208 Vrachtvervoer 209 Vervoersondersteunende

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland

Activiteiten met het buitenland Activiteiten met het buitenland F13CON Constructie en industriële installatie bouw, industrie, architectuur, engineering Activiteiten met het buitenland F13CON: constructie en industriële installatie -

Nadere informatie

NATIONALE BANK VAN BELGIE Betalingsbalans TREFWOORDENLIJST

NATIONALE BANK VAN BELGIE Betalingsbalans TREFWOORDENLIJST NATIONALE BANK VAN BELGIE Betalingsbalans TREFWOORDENLIJST INLEIDING Dit document strekt ertoe het opzoeken van de passende transactiecode bij het inschrijven van een buitenlandse betaling te vergemakkelijken.

Nadere informatie

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR naam :... M.A.R. Uittreksel uit de minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel KLASSE 1 : EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR 10 Kapitaal 100 Geplaatst

Nadere informatie

Handleiding. Internationale Handel in Diensten. Versie 2016

Handleiding. Internationale Handel in Diensten. Versie 2016 Handleiding Internationale Handel in Diensten Versie 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 1.1 Wie moet gegevens leveren 4 1.2 Verplichting 4 1.3 Verantwoordelijkheid 4 1.4 Verslagperiode 4 1.5 Inzendtermijn

Nadere informatie

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Cf. KB van 19 december 2003 & KB van 18 december 2012 1 1. EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO S EN KOSTEN EN SCHULDEN OP MEER DAN ÉÉN JAAR 10 Fondsen

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.254.964.595 1.232.965.536 Immateriële vaste activa (+) 4.172.139 5.133.990 Materiële vaste activa 1.250.765.343

Nadere informatie

Dienstenlijst. Internationale Handel in Diensten naar landen. Versie 2014.06

Dienstenlijst. Internationale Handel in Diensten naar landen. Versie 2014.06 Dienstenlijst Internationale Handel in Diensten naar landen Versie 2014.06 Nieuwe indeling van diensten en specifieke vormen van goederenhandel geldend vanaf opgave over het 1e kwartaal van 2014 SA INDUSTRIËLE

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F03TRP Vervoer

Activiteiten met het buitenland. F03TRP Vervoer Activiteiten met het buitenland F03TRP Vervoer Activiteiten met het buitenland F03TRP: vervoer Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2010) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.300.921.490 1.252.025.212 Oprichtingskosten (+) 0 931.131 Immateriële vaste activa (+) 3.178.727 753.035 Materiële

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.164.780.320 1.109.967.407 Oprichtingskosten (+) 1.342.246 1.494.226 Immateriële vaste activa (+) 1.949.407 2.703.884

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2010

BALANS PER 31 DECEMBER 2010 BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2010 ACTIVA III. MATERIËLE VASTE ACTIVA 230000Installaties, machines en uitrusting 2,776.11 230009Afschrijvingen

Nadere informatie

Internationale Handel in Diensten naar landen

Internationale Handel in Diensten naar landen Dienstenlijst Internationale Handel in Diensten naar landen Versie 2016 Indeling van diensten en specifieke vormen van goederenhandel SA INDUSTRIËLE DIENSTEN SB ONDERHOUD EN REPARATIE SC11 SC12 SC13 SC21

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW)

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.358.350.586 1.262.170.071 Immateriële vaste activa (+) 9.983.612 8.275.185 Materiële vaste activa 1.348.350.351

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland: F01DGS en F02CMS: diensten en overdrachten. Handleiding Ed. 2013 (rev. 2014)

Activiteiten met het buitenland: F01DGS en F02CMS: diensten en overdrachten. Handleiding Ed. 2013 (rev. 2014) Activiteiten met het buitenland: F01DGS en F02CMS: diensten en overdrachten Handleiding Ed. 2013 (rev. 2014) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke

Nadere informatie

Internationale handel in diensten

Internationale handel in diensten Internationale handel in diensten Statistiekopgave Internationale handel in diensten Toelichting bij de dienstensoorten (uitgebreid) Versie 2012 Centraal Bureau voor de Statistiek Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

VASTE ACTIVA Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+)

VASTE ACTIVA Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+) nv De Scheepvaart BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 267.589.984 227.429.048 Oprichtingskosten (+) 1.204 6.671 Immateriële vaste activa (+) 109.219 125.975 Materiële vaste activa 267.479.561

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F02BRO Verzekeringstussenpersonen

Activiteiten met het buitenland. F02BRO Verzekeringstussenpersonen Activiteiten met het buitenland F02BRO Verzekeringstussenpersonen Activiteiten met het buitenland F02BRO: verzekeringstussenpersonen Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2014) Nationale Bank van België, Brussel.

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.173.822.917 1.164.780.320 Oprichtingskosten 1.199.870 1.342.246 Immateriële vaste activa 1.369.555 1.949.407

Nadere informatie

Waterwegen en Zeekanaal nv

Waterwegen en Zeekanaal nv Waterwegen en Zeekanaal nv BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.009.891.264 928.792.246 Immateriële vaste activa (+) 325.650 760.515 Materiële vaste activa 1.008.931.587 927.578.329 Terreinen

Nadere informatie

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1 Prudentieel beleid en financiële stabiliteit de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel Tel. +32 2 221 38 12 Fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire NBB_2013_XX

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland F02CCI: Betaalkaarten. Handleiding Ed (rev. 2019)

Activiteiten met het buitenland F02CCI: Betaalkaarten. Handleiding Ed (rev. 2019) Activiteiten met het buitenland F02CCI: Betaalkaarten Handleiding Ed. 2006 (rev. 2019) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging van

Nadere informatie

Centrale voor kredieten aan ondernemingen

Centrale voor kredieten aan ondernemingen Centrale voor kredieten aan ondernemingen Brussel, woensdag 16 oktober 2013 Rudy TROGH Inleiding Kredieten zijn belangrijk en zelfs noodzakelijk voor de economie... maar houden een risico in van niet-betaling

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 34.132.531 32.724.128 Immateriële vaste activa (+) 1.025.732 1.103.982 Materiële vaste activa 28.706.568 27.209.152

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland F02BRO: verzekeringstussenpersonen. Handleiding Ed (Rev. 2019)

Activiteiten met het buitenland F02BRO: verzekeringstussenpersonen. Handleiding Ed (Rev. 2019) Activiteiten met het buitenland F02BRO: verzekeringstussenpersonen Handleiding Ed. 2006 (Rev. 2019) Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden. De volledige of gedeeltelijke verveelvoudiging

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap) donderdag 21 maart 2019 14:22 Bedrijf: 2 - DE LANDGENOTEN CVBA Pagina 1 van 10 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN (toelichting 6.1) 20 131,89 531,89 200000 - Kost oprichting en kapitaalverhoging

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.673.182.287 1.383.516.053 Immateriële vaste activa (+) 6.581.818 8.060.492 Materiële vaste activa 1.656.072.040

Nadere informatie

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 87.030.208 76.438.607 Immateriële vaste activa (+) 31.303.323 20.907.614 Materiële vaste activa 46.687.016

Nadere informatie

Activiteiten met het buitenland. F01PKI Kredietinstellingen

Activiteiten met het buitenland. F01PKI Kredietinstellingen Activiteiten met het buitenland F01PKI Kredietinstellingen Activiteiten met het buitenland Enquête F01PKI: kredietinstellingen Handleiding Ed. 2007 (Rev. 2014) Nationale Bank van België, Brussel. Alle

Nadere informatie

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718,

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718, Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 13.995,38 17.106,62 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) 22/27 13.995,38 17.106,62 B. Installaties; machines en uitrusting 23 1.407,25 1.814,07 230000 INSTALLATIES, MACHINES

Nadere informatie

Overige investeringen met het buitenland

Overige investeringen met het buitenland Overige investeringen met het buitenland Instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening F53FOI: overige investeringsstromen S53FOI: uitstaande bedragen van de overige investeringen Handleiding Ed. 2019

Nadere informatie

Internationale handel in diensten

Internationale handel in diensten Internationale handel in diensten Statistiekopgave Internationale handel in diensten Toelichting bij de dienstensoorten (uitgebreid) Versie 2012 Centraal Bureau voor de Statistiek Inhoudsopgave Pagina

Nadere informatie

Overige investeringen met het buitenland

Overige investeringen met het buitenland Overige investeringen met het buitenland Instellingen voor collectieve belegging Aangifte S63FOI: uitstaande bedragen van de overige investeringen Handleiding Ed. 2019 Nationale Bank van België, Brussel.

Nadere informatie

Budget wijziging 2

Budget wijziging 2 2007 - wijziging 2 Ontvangsten nr. egov wijz. 1 2007 Verhoging Verlaging Totaal Toelichting Algemeen 59 127,92 55 695 55 695 13900-15101 Investeringssubsidies in kapitaal v/d 2 000,00 2 000 2 000 13900-74035

Nadere informatie

Waterwegen en Zeekanaal NV

Waterwegen en Zeekanaal NV Waterwegen en Zeekanaal NV BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 698.313.219 589.654.361 Immateriële vaste activa (+) 1.085.844 304.623 Materiële vaste activa 696.773.973 588.896.336 Terreinen

Nadere informatie

Betalingsbalans. Versie 1.3. Toelichting op het formulier. Aanmelding Bijzondere Financiële Instellingen. De Nederlandsche Bank NV, 2011

Betalingsbalans. Versie 1.3. Toelichting op het formulier. Aanmelding Bijzondere Financiële Instellingen. De Nederlandsche Bank NV, 2011 Betalingsbalans Toelichting op het formulier Aanmelding Bijzondere Financiële Instellingen Versie 1.3 De Nederlandsche Bank NV, 2011 Aanmelding Bijzondere Financiële Instellingen i INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...II

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 6.585.630 6.887.641 Immateriële vaste activa (+) 277.808 366.034 Materiële vaste activa 6.227.800

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 6.887.641 6.761.123 Immateriële vaste activa (+) 366.034 205.361 Materiële vaste activa 6.445.000 6.475.246

Nadere informatie

CONSO CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN NETTOBOEKWAARDE PER EINDE VAN HET BOEKJAAR Nr. BE

CONSO CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN NETTOBOEKWAARDE PER EINDE VAN HET BOEKJAAR Nr. BE CONSO 4.8.2 CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN SOORTGELIJKE RECHTEN Aanschaffingswaarde per einde van het boekjaar... 8052P xxxxxxxxxxxxxxx 54.544 Aanschaffingen, met inbegrip van de

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BO 2016 BA 2016

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BO 2016 BA 2016 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsaanpassing 2016 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste 0 Niet verdeelde ontvangsten 15.312 15.312 15.312 26.611 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 15.312 15.312

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2017 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget 2015 Uitvoering 2015 BA 2016 BO 2017 0 Niet verdeelde ontvangsten 15.312 15.312 26.611 23.111 08.21-00 Overgedragen

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging) dinsdag 26 februari 2019 11:50 Bedrijf: 86 - Hippische Regionale van Oost Vlaanderen Pagina 1 van 8 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 4 305,95 2 685,31 Oprichtingskosten (toelichting 4.1)

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 5.872.147 6.293.605 Immateriële vaste activa (+) 168.349 306.377 Materiële vaste activa 5.669.592 5.948.560

Nadere informatie

Vlaamse Landmaatschappij

Vlaamse Landmaatschappij Vlaamse Landmaatschappij BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 16.347.207 15.392.369 Immateriële vaste activa (+) 1.025.490 1.383.158 Materiële vaste activa 15.316.536 14.004.030 Terreinen

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING Nr. 0812.019.662 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... Toel. 20/28 60.411,22 55.375,35 Oprichtingskosten...... Immateriële vaste activa.... Materiële vaste activa... Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2017

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2017 STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 II. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 212000 Donateur bestand kosten 152.018,81 212009 Afschrijvingen -75.039,11

Nadere informatie

BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2015

BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2015 BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2015 III. MATERIËLE VASTE ACTIVA 230000 Installaties, machines en uitrusting 2.776,11 230009

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 6.293.605 6.585.630 Immateriële vaste activa (+) 306.377 277.808 Materiële vaste activa 5.948.560 6.227.800

Nadere informatie

Waterwegen en Zeekanaal NV

Waterwegen en Zeekanaal NV Waterwegen en Zeekanaal NV BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 928.792.246 811.407.973 Immateriële vaste activa (+) 760.515 1.254.525 Materiële vaste activa 927.578.329 809.700.046 Terreinen

Nadere informatie

Voor het bedrijf. Climasoft nv. Vertegenwoordigd door Dirk Maartens. Financiële planningen. van januari 2010 tot december 2012

Voor het bedrijf. Climasoft nv. Vertegenwoordigd door Dirk Maartens. Financiële planningen. van januari 2010 tot december 2012 Financieel plan Voor het bedrijf Vertegenwoordigd door Dirk Maartens Financiële planningen van januari 2010 tot december 2012 Studie gerealiseerd op 10 januari 2010 door De Heer Deckers op basis van de

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 5.746.738 5.872.147 Immateriële vaste activa (+) 225.133 168.349 Materiële vaste activa 5.485.599 5.669.592

Nadere informatie

Nr CONSO CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN SOORTGELIJKE RECHTEN. Codes Boekjaar Vorig boekjaar

Nr CONSO CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN SOORTGELIJKE RECHTEN. Codes Boekjaar Vorig boekjaar Nr. 0440.653.281 CONSO 4.8.2 CONCESSIES, OCTROOIEN, LICENTIES, KNOWHOW, MERKEN EN SOORTGELIJKE RECHTEN Aanschaffingswaarde per einde van het boekjaar... 8052P Aanschaffingen, met inbegrip van de geproduceerde

Nadere informatie

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 BALANS VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingkosten 20 I Immateriële vaste activa 21 Materiële vaste activa A. Terreinen en gebouwen B. Installaties, machines en

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1994 BIJLAGE XIV

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1994 BIJLAGE XIV Stuk 15 (1992-1993) - Nr. 1 - Bijlage XIV VLAAMSE RAAD ZITTING 1992-1993 28 SEPTEMBER 1993 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 48 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN CONSOLIDEREN Beheren DUIDELIJKHEID DE REKENINGEN VAN PARKING.BRUSSELS Het kapitaal van het Agentschap = 561.500 Het kapitaal van het Agentschap,

Nadere informatie

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2016

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2016 STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2016 II. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 212000 Donateur bestand kosten 73.098,52 212009 Afschrijvingen -24.366,17

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2014 BA 2015 BO 2016

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2014 BA 2015 BO 2016 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2016 ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste BA 2015 BO 2016 0 Niet verdeelde ontvangsten 14.144 14.144 15.312 15.312 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren

Nadere informatie

NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 ONTVANGSTEN

NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 ONTVANGSTEN NV DE SCHEEPVAART Begroting 2013 0 Niet verdeelde ontvangsten 24.511 0 41.298 0821.00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 18.671 0 41.298 0822.00 Over te dragen tekort van het boekjaar 5.840 1 Lopende

Nadere informatie

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2012 BA 2013 BO 2014

DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering 2012 BA 2013 BO 2014 DE SCHEEPVAART NV Begrotingsopmaak 2014 ESR CODE OMSCHRIJVING Laatste budget Uitvoering BA 2013 BO 2014 0 Niet verdeelde ontvangsten 0 0 62.446 9.416 08.21-00 Overgedragen overschot vorige boekjaren 0

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Maklu 7

Inhoudsopgave. Maklu 7 Inhoudsopgave Woord vooraf... 5 Inhoudsopgave...7 Deel 1: Voordelen van het werken met een vennootschap...13 1.1 Het tariefvoordeel...13 Tarieven personenbelasting:... 14 Tarieven sociale zekerheid:...

Nadere informatie

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0,

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0, resultatenrekening naam Timelab jaar 2017 type actieplan dossiernummer 0 Gekleurde cellen bevatten formules: gelieve deze niet aan te passen! De laatste kolom wordt door de administratie ingevuld. aanvaarde

Nadere informatie

NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011

NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011 NV DE SCHEEPVAART Begrotingscontrole 2011 ESR CODE OMSCHRIJVING EINDBUDGET UITVOERING BO 2011 BC 2011 0 Niet verdeelde ontvangsten 16.689 12.177 6.673 18.671 0821.00 Overgedragen overschot vorige boekjaren

Nadere informatie

Vlaamse Milieumaatschappij

Vlaamse Milieumaatschappij Vlaamse Milieumaatschappij BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 378.684.380 399.430.157 Immateriële vaste activa (+) 3.698.514 1.721.540 Materiële vaste activa 374.922.627 397.645.230 Terreinen

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.984.388 32.741.818 Immateriële vaste activa (+) 1.437.882 809.387 Materiële vaste activa 25.256.129 25.642.116

Nadere informatie

VASTE ACTIVA 161.111.494 155.599.360. Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+) 2.474.305 3.645.766

VASTE ACTIVA 161.111.494 155.599.360. Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+) 2.474.305 3.645.766 VDAB BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 161.111.494 155.599.360 Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+) 2.474.305 3.645.766 Materiële vaste activa 158.630.744 151.947.149 Terreinen

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.741.818 33.212.282 Immateriële vaste activa (+) 809.387 598.375 Materiële vaste activa 25.642.116 26.323.475

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 32.724.128 32.734.686 Immateriële vaste activa (+) 1.103.982 1.150.385 Materiële vaste activa 27.209.152 25.293.956

Nadere informatie

Officieuze coördinatie

Officieuze coördinatie BETALINGSBALANS Officieuze coördinatie Koninklijk besluit van 7 februari 2007 met betrekking tot het opstellen van de betalingsbalans, van de externe vermogenspositie en van de statistieken inzake de internationale

Nadere informatie

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 1 1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 10. Kapitaal 100 Geplaatst kapitaal 101 Niet-opgevraagd kapitaal (-) 11. Uitgiftepremies 12. Herwaarderingsmeerwaarden

Nadere informatie

Lijst van de ingezeten klanten die betalingen van beroepsmatige aard met het buitenland verrichten Aangifte L01PKI. Handleiding Versie 2019

Lijst van de ingezeten klanten die betalingen van beroepsmatige aard met het buitenland verrichten Aangifte L01PKI. Handleiding Versie 2019 Lijst van de ingezeten klanten die betalingen van beroepsmatige aard met het buitenland verrichten Aangifte L01PKI Handleiding Versie 2019 Nationale Bank van België, Brussel. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Begroting wijziging 2

Begroting wijziging 2 Begroting 2005 - wijziging 2 egov Ontvangsten Artikelnr. Omschrijving Krediet 2005 Verhoging Verlaging Totaal Toelichting Algemeen 68 890 68 890 13900-15101 Investeringssubsidies in kapitaal v/d 3 000

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit egov Provincieraadsbesluit betreft verslaggever EGOV 2008 wijziging 2 de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, gelet op de provinciewet, meer bepaald de artikelen 65 en 114 bis tot 114 quater; gelet

Nadere informatie

Mededelingen en bekendmakingen INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE

Mededelingen en bekendmakingen INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE Publicatieblad van de Europese Unie C 114 Uitgave in de Nederlandse taal Mededelingen en bekendmakingen 60e jaargang 11 april 2017 Inhoud IV Informatie INFORMATIE AFKOMSTIG VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN

Nadere informatie

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18.

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18. bij oprichting Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal Kapitaal volgens oprichtingsstatuten Minimum inbreng in speciën jaar 1 18.550,00

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING RESULTAATVERWERKING (in duizenden EUR) Boekjaar Vorig A. Te bestemmen winstsaldo 8.211 12.282 Te verwerken verliessaldo (-) 1. Te bestemmen winst van het -3.578 9.842 Te verwerken verlies van het (-) 2.

Nadere informatie

Internationale Handel in Diensten naar landen

Internationale Handel in Diensten naar landen Handleiding Internationale Handel in Diensten naar landen Versie 2014.06 Inhoudsopgave 1. Belangrijke wijzigingen met ingang van opgave over 1e kwartaal 2014 5 1.1 Inhoudelijke wijzigingen 5 1.1.1 Wijziging

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.734.686 32.984.388 Immateriële vaste activa (+) 1.150.385 1.437.882 Materiële vaste activa 25.293.956 25.256.129

Nadere informatie

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 35.169,27 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) B. Installaties; machines en uitrusting 22/27 35.169,27 23 1.000,43 230000 230009 INSTALLATIES, MACHINES EN UITRUSTING 2.776,11

Nadere informatie

VASTE ACTIVA Immateriële vaste activa (+)

VASTE ACTIVA Immateriële vaste activa (+) Toerisme Vlaanderen BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 73.320.902 70.705.719 Immateriële vaste activa (+) 1.732.313 1.894.633 Materiële vaste activa 71.221.717 67.607.264 Terreinen en gebouwen

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap) vrijdag 3 april 2015 09:20 Bedrijf: 1 - VIA VENETO VZW Pagina 1 van 6 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 1.081,00 1.067,87 Oprichtingskosten 20 Immateriële vaste activa (toelichting 5.1.1)

Nadere informatie

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begrotingsopmaak 2014

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begrotingsopmaak 2014 VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begrotingsopmaak 2014 ONTVANGSTEN ESR CODE Laatste budget BA 2013 08 Interne verrichtingen 81.891 69.512 16.864 15.311 08.1 Diverse interne verrichtingen

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO

Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.695.299 1.899.754 Immateriële vaste activa (+) 317.154 342.178

Nadere informatie

VASTE ACTIVA 20/ , ,83. I. Oprichtingskosten , ,45

VASTE ACTIVA 20/ , ,83. I. Oprichtingskosten , ,45 IMELDAZIEKENHUIS ACTIVA Codering Boekjaar Voorgaand boekjaar 31.12.2015 31.12.2014 VASTE ACTIVA 20/28 90.018.468,84 93.315.397,83 I. Oprichtingskosten 20 311.038,94 462.863,45 II. Immateriële vaste activa

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 BIJLAGE XIV

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 BIJLAGE XIV Stuk 8 (1990-1991) - Nr. 1 - Bijlage XIV VLAAMSERAAD ZITTING 1990-1991 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 BIJLAGE XIV Ontwerp-begroting

Nadere informatie

19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE

19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE 19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Departement Onderwijs [C 2006/35506] VSKO-model voor het voeren van een vereenvoudigde boekhouding in het katholiek

Nadere informatie

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8 Nr. 0862.492.920 VOL 3.1 JAARREKENING BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN.. VASTE ACTIVA.. Immateriële vaste activa.. Materiële vaste activa.. Terreinen en gebouwen.. Installaties, machines

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508.

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508. VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 Oprichtingskosten... 5.1 20...... Immateriële vaste activa... 5.2 21 2.089,48 3.556,27 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP (VAPH) Begroting 2013 ONTVANGSTEN 08 Interne verrichtingen 4.487 8.257 5.314 081 Diverse interne verrichtingen (w.o. afname reservefonds) 10 082 Verrekeningen

Nadere informatie

EUR JAARREKENING IN EURO

EUR JAARREKENING IN EURO 40 EUR JAARREKENING IN EURO (2 decimalen)... zijn / zijn niet VERKLARING BETREFFENDE EEN AANVULLENDE OPDRACHT VOOR NAZICHT OF CORRECTIE werd XXX / werd niet * BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Maklu 7

Inhoudsopgave. Maklu 7 Inhoudsopgave Woord vooraf... 5 Inhoudsopgave... 7 Deel 1: Voordelen van het werken met een vennootschap... 13 1.1 Het tariefvoordeel... 13 Tarieven personenbelasting... 14 Tarieven sociale zekerheid...

Nadere informatie