Maak kennis met dé. Voordeelslager. Het lekkerste rundvlees. Kijkje in eigen keuken. Bak de perfecte biefstuk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maak kennis met dé. Voordeelslager. Het lekkerste rundvlees. Kijkje in eigen keuken. Bak de perfecte biefstuk"

Transcriptie

1 Maak kennis met dé Voordeelslager Het lekkerste rundvlees Kijkje in eigen keuken Bak de perfecte biefstuk

2 MAAK HET LEKKERSTE VLEES NÓG LEKKERDER MET DE SAUZEN VAN KNORR! Producten van hoge kwaliteit tegen lage prijzen Dat is waar Vomar Voordeelmarkt al sinds 1968 voor staat. Ooit begonnen als buurtwinkel in IJmuiden en eigenlijk steeds verder uitgebreid. Van een slager in elke winkel in de eerste paar jaren, naar de opening van een grote eigen slagerij in ons distributiecentrum in Alkmaar in De keuze om een eigen slagerij te openen, lag voor de hand. Op deze manier kunnen we elke dag zelf de regie houden op de kwaliteit van ons vlees en op maat voor onze winkels produceren, zodat er altijd voldoende en vers vlees ligt. Het geeft ons de mogelijkheid om snel in te spelen op veranderingen in de markt en zelf nieuwe producten te ontwikkelen. Bovendien kunnen we zo de kosten en dus ook onze prijzen laag houden. Omdat Vomar Voordeelmarkt het belangrijk vindt om transparant te zijn, vindt u in deze brochure allerlei informatie over ons heerlijke rundvlees, dat wij grotendeels uit Ierland halen. We vertellen u onder andere over de herkomst van het vlees en geven u diverse tips over hoe u dit heerlijke vlees nóg lekkerder kunt maken. In deze uitgave Het lekkerste rundvlees komt uit Ierland Bak de perfecte biefstuk Kijkje in eigen keuken In 10 jaar tijd is er veel gebeurd in de ontwikkeling van vlees. Wat constant is gebleven, is dat wij met onze slagerij altijd de beste kwaliteit leveren tegen lage kosten en dus lage prijzen voor onze klanten. Daarom is Vomar Voordeelmarkt dé Voordeelslager. Draadjesvlees stoven Bij het heerlijke vlees van Vomar hoort de lekkerste saus, die van Knorr! Maak bijvoorbeeld eens kipfilet met zachte Champignon Roomsaus met stukjes champignon. Heerlijk van smaak én gemakkelijk te bereiden. Maar ook de Peperroomsaus of Roomsaus met Uitjes zijn het ontdekken waard! Kijk voor de voordeelcoupons op de achterzijde.

3 Ierland staat bekend om haar pittoreske dorpjes, prachtige meren, gezellige pubs en vooral het ongerepte landschap. Daar grazen de koeien in de vrije natuur, op uitgestrekte groene weilanden. Dankzij het milde zeeklimaat kunnen deze Ierse koeien vrijwel het hele jaar door buiten lopen. En dat proef je aan het vlees, dat lekker mals, sappig en heerlijk van smaak is. De Ierse overheid bewaakt de hoogstaande kwaliteit van het rundvlees goed en ziet er scherp op toe dat het volgens de hoogste standaard wordt geproduceerd. Het lekk erste rundvlees komt uit Ierland een waarheid als een koe Volop ruimte en beweging Ierland bestaat voor wel 80 procent uit grasland.de gemiddelde Ierse boerderij telt zo n 36 hectare land, wat ongeveer gelijk staat aan 55 voetbalvelden. En omdat de boerderijen vaak relatief kleinschalig zijn een boer heeft gemiddeld 32 koeien heeft het vee dus alle ruimte om lekker te grazen. Wat beweging betreft zit het met Ierse koeien dus wel goed! Gelukkige koeien Voor goed mals vlees moeten de koeien een stressvrij leven hebben gehad. Aan dierenwelzijn wordt in Ierland dan ook veel aandacht besteed. De boeren zorgen van de geboorte tot de slacht dat het dier zo weinig mogelijk stress ervaart. Natuurlijk gedrag is hierbij belangrijk: kalfjes blijven na de geboorte zeker zes tot tien maanden lang bij hun moeder, het rundvee leeft in kuddes en alle koeien hebben veel heel veel leefruimte. Gras en klavers Ierse koeien leven het grootste deel van het jaar buiten. Daar genieten ze dag in, dag uit van de groene Ierse klavers en het gras. In totaal bestaat het dieet van de koeien voor meer dan 90 procent uit gras. Dat is niet alleen duurzaam en gezond, het is ook de basis van de verrassend intense smaak van Iers rundvlees. Vlees van grasgevoerde runderen bevat daarnaast minder verzadigde vetzuren en ook dat draagt bij aan een gezonde voeding. Verwerking in onze slagerij Kwalitatief hoogstaand vlees vraagt ook om een goede verwerking. Onze slagers kiezen alleen de beste stukken vlees uit. Door hun vakkundige snijtechnieken en buitengewone vakkennis koopt u bij Vomar Voordeelmarkt altijd topkwaliteit. En omdat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we de kosten laag houden. Bovendien produceren wij op maat, zodat het vlees gegarandeerd vers in de winkel ligt. Zo bent u altijd verzekerd van keurslagerskwaliteit voor een lage prijs.

4 VOOR DE PERFECTE BIEFSTUK Zo bakt u de perfecte biefstuk Zet de pan op een laag vuurtje en doe vier eetlepels Croma voor Bakken en Braden in de pan. Zodra de Croma mooi bruin wordt, kunnen de biefstukken in de pan. Bak ze (op een hoog vuur) om en om lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Bak de biefstukken in 5 minuten medium : rosé van binnen en aan beide kanten mooi bruin. 2-4 minuten: rood 4-6 minuten: rosé 6-8 minuten: doorbakken Keer het vlees geregeld en schud de pan zo nu en dan even. Bestrooi het vlees met een beetje zout en peper. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een snijplank. Dek af met aluminiumfolie om het vlees warm te houden en laat ze een paar minuten staan voor u ze opdient. Eet smakelijk! Ook proeven hoe lekker onze biefstuk is? Laat u overtuigen dat de biefstuk bij Vomar Voordeelmarkt écht lekker is. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september kunt u in onze 40 grootste winkels* genieten van een demonstratie met biefstuk. Bekijk de baktips live in de winkel en proef en geniet van de lekkerste biefstuk. *kijk op voor de deelnemende winkels. VLEES BAK JE HET LEKKERST IN

5 Ruud Lute, vakslager bij Vomar Voordeelmarkt: Ik heb de hele opstart van de eigen slagerij hier in Alkmaar meegemaakt. Inmiddels werk ik al 10 jaar in deze slagerij en heb ik zo n 60 collega s. Ieder hebben we onze eigen specialiteit, waardoor we heel efficiënt kunnen werken. Op dit moment zijn we hamburgers aan het maken. Ik vertel u graag hoe wij ervoor zorgen dat u bij ons altijd de lekkerste hamburgers koopt. Kijkje in eigen keuken Zo worden de beste hamburgers bereid Ruud Lute Vakslager Vomar Voordeelmarkt In onze eigen slagerij in wordt het Ierse rundvlees heel langzaam gemalen. Dit zorgt voor heerlijk mals, rul vlees. Er worden kruiden aan het vlees toegevoegd voor die unieke Vomar-smaak. We maken kleine gaatjes in de hamburger. Tijdens het bakken van de hamburger wordt daardoor de kerntemperatuur sneller bereikt. De hamburger krult ook niet om en blijft lekker luchtig. Onze hamburgers worden op grootmoeders wijze bereid. Na het malen van het vlees wordt er een bal van gekneed, die vervolgens plat wordt gedrukt. Zo blijft het vlees heerlijk zacht. Verser dan vers! Na bereiding worden de hamburgers direct verpakt. Vandaag bereid, morgen voor u in het schap.

6 Gelukkig is stoofvlees of draadjesvlees weer helemaal terug van weggeweest. Bij Vomar Voordeelmarkt hebben we dan ook de heerlijkste stooflapjes, waarmee u het lekkerste draadjesvlees kunt maken. Stooflapjes van onze Ierse koeien, dus sowieso al heerlijk mals en sappig. En omdat u het vlees langzaam bereidt, is de smaakontwikkeling nóg beter. Veel werk, zegt u? Dat valt reuze mee. De totale bereidingstijd is misschien rond de twee uur, maar u hebt er zelf hooguit 20 minuten werk aan. Soorten stooflapjes Vomar Voordeelmarkt heeft meerdere soorten stooflapjes in het assortiment die heel geschikt zijn om het heerlijkste draadjesvlees mee te maken: Draadje svlees stoven Magere Runderlap (1) Iets droger dan de andere soorten omdat het minder vet bevat, maar daardoor ook minder calorieën. Bereidingstijd: ca minuten. Runderriblap (2) De meest malse stooflap. Heerlijk sappig omdat hij iets meer dooraderd is. Bereidingstijd: ca minuten. Sukadelapjes (3) Door dit stuk vlees loopt een peesje, dat ervoor zorgt dat er extra veel smaak aan het vlees zit. Bereidingstijd: ca minuten. Hacheevlees (4) Heerlijk door allerlei stoofgerechten. Omdat de blokjes klein zijn, kunnen ze hun smaak beter afgeven. Bereidingstijd: ca minuten. Stoven maar! Om ons Ierse rundvlees met het beste resultaat te stoven, hoeft u enkel onderstaande simpele stappen te volgen (voor 500 gram vlees). Het geheim van stoven is om het vocht in de pan nét tegen de kook aan te houden, en in een stevige pan met een zware bodem gaat dat het makkelijkst. Ook in de oven kunt u een prima resultaat bereiken. Let wel op dat de temperatuur nooit boven de 90 C uitkomt. Haal het vlees een halfuurtje van tevoren uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Bak het vlees met Croma in de braadpan op hoog vuur tot het aan één kant bruin is. Keer het vlees, bak de andere kant ook bruin en leg het vlees daarna op een bord. Snipper een grote ui grof. Bak de ui in het achtergebleven bakvet lichtbruin. Voeg 2 dl water en een Knorr vleesbouillonblokje toe en breng aan de kook. Doe het vlees terug in de pan. Stoof het met gesloten deksel zachtjes gaar. tip: Draadjesvlees geeft van zichzelf een heerlijke jus, maar voeg na het braden ook eens een kneepje tomatenketchup toe. Dit zorgt niet alleen voor een mooie kleur, maar ook voor een volle smaak. Gebruik niet te veel, de tomaten maken de jus iets zuurder. (2) (1) (1) (4) (3)

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

De smaak van Van den Beuken

De smaak van Van den Beuken De smaak van Van den Beuken Ingrediënten: Meer dan 100 jaar ambacht Persoonlijk en smaakvol Zorg en aandacht voor kwaliteit Bewust genieten Uw dorpsslager uit de Peel Van den Beuken Meijel Mogen wij ons

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies?

Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies? Beste KOOK-OOK klant! Al het vlees en groenten uit de KOOK-OOK tas zijn biologisch. Maar wat is biologisch ook alweer precies? Biologische voeding is onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden geproduceerd.

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt.  Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 eetlepels reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 grote vleestomaat (of tomaten uit blik) 1 paprika 1

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

ARJEN BOS UIT ABCOUDE Hoe bak je de perfecte biefstuk?

ARJEN BOS UIT ABCOUDE Hoe bak je de perfecte biefstuk? DIT VRAAG IK AAN MIJN KEURSLAGER ARJEN BOS UIT ABCOUDE Hoe bak je de perfecte biefstuk? Biefstuk bakken. Het lijkt zo simpel, maar toch vind ik het lastig. Dat begint al in de slagerij: welke soort biefstuk

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Waarom maakt KOOK-OOK gebruik van biologisch vlees? Naast dat het dier een beter leven heeft gehad, is de samenstelling van biologisch vlees veel beter voor onze gezondheid. Biologisch

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Eerder had ik al hierover geschreven, maar dit weekend zaterdag 21 juni en zondag 22 juni, houden biologische boeren en telers door het hele land open dag. U kunt dan zelf een kijkje

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds

Stoofaal van Lon. Een pak van 1 kilo diepgevroren stoofaal met het etiket van het Duurzaam Palingfonds Stoofaal van Lon Paling kennen en eten we (bijna) allemaal. Grote favoriet hierbij is tegenwoordig de heerlijke gerookte paling of palingfilet. Gestoofde paling is redelijk uit de mode geraakt, maar volkomen

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Het is voorjaar!! Bruis je echter niet van energie, sterker nog, laat je energiepeil nog heel wat te wensen over?! Misschien heb je een voorjaarsdip. Gelukkig kan je met een voeding

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant! Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

KERST! Gourmetschotels - Ovenschotels Rollades - Tips om biefstuk te bereiden. Jilles Kramer Slagerij. Kerstbestellijst

KERST! Gourmetschotels - Ovenschotels Rollades - Tips om biefstuk te bereiden. Jilles Kramer Slagerij. Kerstbestellijst KERST! Gourmetschotels - Ovenschotels Rollades - Tips om biefstuk te bereiden Kerstbestellijst VIER DE FEESTDAGEN met onze verrukkelijke Gourmetschotels! *Gourmet Schotels maken wij vanaf minimaal 2 personen

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Kip & zo. Index. Hete kip Kalkoenstoofschotel Kip in de hoed Kip met boursin Kip met perziken. Kipkerrie. Spitskoolschotel met satésaus

Kip & zo. Index. Hete kip Kalkoenstoofschotel Kip in de hoed Kip met boursin Kip met perziken. Kipkerrie. Spitskoolschotel met satésaus Kip & zo Index Hete kip Kalkoenstoofschotel Kip in de hoed Kip met boursin Kip met perziken Kipkerrie Spitskoolschotel met satésaus Perzische kipschotel Kip New Delhi Hete kip Breng de kipreepjes op samaak

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood Menu 59. - Marokkaans Paprika-tomatensalade Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen Marokkaans brood Amandelkoekjes met muntthee Paprika-tomatensalade Ingrediënten (4 pers) 750 gr

Nadere informatie

Zet je eigen kerstkalkoen op tafel

Zet je eigen kerstkalkoen op tafel # 2 EXTRA KE INSPIRA RSTTIE Stap voor stap: Zet je eigen kerstkalkoen op tafel Kies je favoriete kerstcover! H Volgende keer: 5x feestelijke kerstdesserts Stap voor stap kerstkalkoen Bij een traditioneel

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wat is biologisch? En waarom maakt KOOK-OOK zo graag gebruik van biologische producten? De term biologisch heeft

Nadere informatie

Wat heb je nodig voor een goede gehaktbal?

Wat heb je nodig voor een goede gehaktbal? DIT VRAAG IK AAN MIJN KEURSLAGER Wat heb je nodig voor een goede gehaktbal? Wie een goede gehaktbal wil maken, moet veel oefenen. Bij Keurslagerij Horst in Epe draait Marco Jurriëns er soms wel zevenhonderd

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Hutspot. Overheerlijke recepten

Hutspot. Overheerlijke recepten Hutspot Overheerlijke recepten Hutspot Hutspot en de geschiedenis Hutspot, ook wel wortelstamppot, is een typisch wintergerecht. Het wordt gemaakt door aardappelen, wortelen (meestal winterpeen) en uien

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken INLEIDING De komende lessen gaan over micro-organismen. In deze les gaan we in op bacteriën. De lessen hierna kijken

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Wild &Gevogelte. Puur Genieten. Puur. Aantal:

Wild &Gevogelte. Puur Genieten. Puur. Aantal: Wild &Gevogelte Aantal: 1. Hertenbiefstuk x pakje van 2 stuks à ca. 125 ( 3.49 ) 2. Kangoeroebiefstuk x pakje van 2 stuks à ca. 100 ( 2.29 ) 3. Struisvogelbiefstuk x pakje van 2 stuks à ca. 115 ( 2.99

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck Pompoenflan met gedroogd bergspeck Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout 16 plakjes bergspeck Gaar de pompoen met schil en al in de oven voor 40 minuten tot deze gaar

Nadere informatie

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus

FEESTMENU. Pompoensoep met scampi en tomaat. Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus FEESTMENU Pompoensoep met scampi en tomaat Sint-Jakobsvrucht met een brunoise van groenten en currysaus Hindefilet met gestoofde groenten, appel en poivradesaus Pompoensoep met tomaat en scampi DUUR: 45

Nadere informatie

Ben jij voor Eerlijk vlees? Maar wil je ook Heerlijk vlees?

Ben jij voor Eerlijk vlees? Maar wil je ook Heerlijk vlees? Ben jij voor Eerlijk vlees? Maar wil je ook Heerlijk vlees? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Waarom? Cholesterol arm vlees (nog minder dan vis) Diervriendelijk gefokt De koeien lopen buiten zolang

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Stevige winterkost. Receptengids

Stevige winterkost. Receptengids Stevige winterkost Receptengids Buiten is het guur en koud, dus breekt de tijd aan voor stevige winterkost. Wintergroenten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm lekker! Met wintergroenten kun je eindeloos

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

H gezond JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT. met

H gezond JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT. met JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT met Het koken wordt je makkelijk gemaakt met HelloFresh Spiesjes van malse kip met citroenyoghurt en gehakte nootjes om te dippen zijn niet alleen leuk,

Nadere informatie

Peter de Jong, keurslager

Peter de Jong, keurslager Ruud en Miny van Schaik, W.c. Holleblok 38 * Huizen Tel. 035-5260817 info@vanschaikhuizen..nl www.vanschaikhuizen..nl Wim Koelewijn, Kerkstraat 20-22 * Huizen Tel. 035-5254217 info@koelewijn..nl www.koelewijn..nl

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Nectarines. Overheerlijke recepten

Nectarines. Overheerlijke recepten Nectarines Overheerlijke recepten De maanden juni tot en met september zijn de maanden van het nectarineseizoen. Een rijpe nectarine verspreidt een heerlijke geur en heeft een gave schil. Proef t Seizoen

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER. * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU *

ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER. * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU * ARTISANALE BEENHOUWERIJ RONDOU KERST EN OUDJAAR 2014 FEESTFOLDER * Kerst en Oudjaar met lekker vlees van RONDOU * Siebe Morren maakte deze foto. Wij wensen u veel inspiratie bij het kiezen van uw menu

Nadere informatie

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10.

Inhoud. Curry s: hot & easy! 4. Benodigdheden 6. Ingrediënten 7. Raita, chutney & relish 8. Vegetarische curry s 10. Inhoud Curry s: hot & easy! 4 Benodigdheden 6 Ingrediënten 7 Raita, chutney & relish 8 Vegetarische curry s 10 Rijst & Dal 32 Curry s met vlees 34 Curry s met vis 54 Salades 72 Naan & chapati 74 Index

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten

Nieuwsflash obesitaskliniek Nummer 4: Vergeten groenten Beste lezer, Ze waren heel populair in de tijd van onze grootmoeders, maar nu worden de zogenaamde vergeten groenten niet vaak meer gebruikt. Zeker bij jongere mensen klinken de woorden pastinaak, koolrabi

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Aan de slag met DE BEERBIRD

Aan de slag met DE BEERBIRD Aan de slag met DE BEERBIRD Op de volgende pagina s vindt U diverse recepten en ideeën om een hele kip op verschillende manieren met De Beerbird te bereiden en zo tot het meest sappige & smaakvolle stukje

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Receptuur Kerstmenu 2015 Het Parkhuis

Receptuur Kerstmenu 2015 Het Parkhuis Receptuur Kerstmenu 2015 Het Parkhuis Het menu: *Romige tomaten crème *Stoofpotje van kalfsvlees met Madeira en chocolade en paddenstoelen *Spruitjes met spekjes en abrikozencompote *gebakken aardappeltjes

Nadere informatie

Lekker genieten van onze BBQ specialiteiten

Lekker genieten van onze BBQ specialiteiten Lekker genieten van onze BBQ specialiteiten Lekker genieten van onze barbecue specialiteiten Barbecuën is lekker. Puur genieten. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Daarom hebben wij altijd

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60*

Witloof in de oven. slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! lekker van bij ons voor. een klein prijsje! Ì recept zie verso 2,60* slim(mer) eten... DE FAVORIETEN VAN DE BELGEN! 2,60* Witloof in de oven lekker van bij ons voor een klein prijsje! *Prijzen voor 1 persoon met huismerkproducten Ì recept zie verso Witloof in de oven Boodschappenlijstje

Nadere informatie

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven.

Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Salade van zoete aardappel met grapefruit, gemarineerde tomaat en zalm uit de oven. Rauwe zalm in plakjes gesneden Rode grapefruit Gemarineerde tomaat Klein uitje Zoete aardappelblokjes Maken; Bak de gesneden

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

De moderne manier van vlees kopen... BOORDEVOL TIPS & TRICKS

De moderne manier van vlees kopen... BOORDEVOL TIPS & TRICKS De moderne manier van vlees kopen... BOORDEVOL TIPS & TRICKS Het voorjaar en de zomer bieden bij uitstek de gele- Het stoere schort dat hij voor vaderdag heeft gekregen genheid tot gezellig buitenbijeenkomsten

Nadere informatie

EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE

EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE EXTRA NODIG: ALUMINIUM FOLIE BAKPAPIER BAKKWASTJE BEREIDING GEVULDE PAASKIP Het bereiden van de paaskip is een mooie activiteit, waarbij wel enige aandacht en wat geduld vereist is, maar dat maakt het

Nadere informatie

An apple a day presenteert:

An apple a day presenteert: presenteert: Zo maak je de perfecte bottenbouillon! Mijn naam is Martine Trouw, darmtherapeute, natuurvoedingskundige en detoxcoach. In het dagelijks leven help ik mensen hun darmflora te herstellen en

Nadere informatie

Eten koken en bewaren

Eten koken en bewaren Eten koken en bewaren Er komt veel bij kijken als je een maaltijd wilt serveren. De maaltijd moet gezond zijn en daarom evenwichtig worden samengesteld. Voordat je een maaltijd serveert, moet je het voedsel

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

Weekmenu 50 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<<

Weekmenu 50 >>> Groepscursus <<< >>> Individueel afvallen <<< >>> Weekmenu abonnement <<< Weekmenu 50 Maandag 1 volkoren boterham met halvarine en 2 plakjes rookvlees 1 volkoren beschuit met halvarine en halvajam 1 peer 1 tosti gemaakt van: 2 volkoren boterhammen 1 keer 20+ smeerkaas 2 plakjes

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

Panini kaas tomaat. Panini kaas tomaat. Warme broodjes. Warme broodjes. Tip

Panini kaas tomaat. Panini kaas tomaat. Warme broodjes. Warme broodjes. Tip Panini kaas tomaat Panini kaas tomaat Voor 10 panini s: 10 voorgebakken volkoren of bruine panini s halvarine 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram) 1 eetlepel mosterd 250 gram geraspte belegen 30+ kaas n

Nadere informatie

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet puur visvariatie verse zalm in witte wijnsaus met peterselie hoofdgerecht voor 4 personen voorbereiding: 15 minuten bereiding: 10 minuten benodigdheden 600 g verse zalmfilet 600 g krieltjes 1 bosje peterselie

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Deze week was het weer in het nieuws: de meeste Nederlanders krijgen teveel zout binnen. 6 gram zout per dag is het maximum terwijl veel van de Nederlanders 9 tot 10 gram zout binnenkrijgen.

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Qlivino 5 november 2008

Qlivino 5 november 2008 Qlivino 5 november 2008 Menu Dublinse Garnalen (gefrituurde garnalen in een krokant korstje) Sheppards Pie (ovenshotel van pittig lamsgehakt en Ierse aardappelpuree) Ulster Peppered Pork (stoofpot van

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

H gezond JAMIES SICILIAANSE BLOEMKOOL- KIKKERERWTENSTOOF MET LUCHTIGE COUSCOUS. met

H gezond JAMIES SICILIAANSE BLOEMKOOL- KIKKERERWTENSTOOF MET LUCHTIGE COUSCOUS. met JAMIES SICILIAANSE BLOEMKOOL- KIKKERERWTENSTOOF MET LUCHTIGE COUSCOUS Dit is een heerlijk gerecht met intense smaken. Ik gebruik specerijen en ingrediënten die je misschien aan Marokko en Tunesië doen

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Bereiding Bakken: 10 á 12 minuten, Grill of Barbecue: 9 á 10 minuten Nodig voor 2 personen: 250 á 300 gram

Bereiding Bakken: 10 á 12 minuten, Grill of Barbecue: 9 á 10 minuten Nodig voor 2 personen: 250 á 300 gram www.mastohereford.nl Gert-jan & Corine Lemselosestraat 7, 7595 ML Weerselo Tel: 0541-661149 / 06-20905013 Email: MastoHereford@hetnet.nl Rundvleesbereidingswijzer Bieflappen Bereiding Bakken: 10 á 12 minuten,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Ieder seizoen kent weer andere soorten groente en fruit. In deze tijd van het jaar zijn deze soorten dan extra lekker, of zelfs alleen dan verkrijgbaar. Bovendien is het beter voor

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie