Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL"

Transcriptie

1 Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL VSKO-model voor dubbele boekhouding in het katholiek onderwijs Bijlage 6 Toelichting bij het Minimum Algemeen Rekeningenstelsel Oorsprong en opzet Het Minimum Algemeen Rekeningenstelsel (MAR) voor het katholiek onderwijs maakt deel uit van het VSKO-model voor dubbele boekhouding dat vanaf 1 januari 2006 van toepassing is voor grote en zeer grote vzw s van het katholiek onderwijs (Boekhoudkundige modellen van de gesubsidieerde scholen, Belgisch Staatsblad, 13 januari 2006, blz. 2339). Onderhavig document bevat toelichtingen bij een groot aantal rekeningen van het MAR. Omdat deze toelichtingen op basis van reacties van de scholen geregeld aangevuld worden, is ervoor geopteerd dit document niet op te nemen in het VSKO-model. Het vormt dus als het ware een zesde, officieuze bijlage bij het VSKO-model, waar de scholen informatie vinden over het gebruik van de rekeningen van het MAR. Opbouw Het MAR bevat in principe alle rekeninggroepen en rekeningen die voor het katholiek onderwijs in aanmerking komen, genummerd met 2, 3 of 4 cijfers. De rekeningnummers die in het MAR gehanteerd worden, mogen in geen geval gebruikt worden voor andere bestemmingen. De benaming van de rekeninggroepen en rekeningnummers mag niet veranderd worden. Er mogen geen nieuwe rekeningen toegevoegd worden, men mag enkel de bestaande rekeningen uitbreiden (bijvoorbeeld tot 6 cijfers). Dergelijke afspraken zijn essentieel om boekhoudingen van verschillende scholen binnen één schoolbestuur te kunnen consolideren of om ze te kunnen samenvoegen in geval van fusie van schoolbesturen. Voor de zogenaamde gekleurde gelden (toelagen van de overheid waarvan de besteding afzonderlijk verantwoord moet worden) zijn doorgaans geen subrekeningen opgenomen. Het schoolbestuur kan zelf bepalen hoe het deze gelden wil identificeren, bijvoorbeeld door deze analytisch of extra-comptabel op te volgen. Alle analytische elementen zijn systematisch geweerd uit het MAR. Er zijn dus geen verwijzingen opgenomen naar kostenplaatsen zoals studiegebieden, afdelingen, vestigingsplaatsen, internaat, secretariaat, drukkerij, keuken Indien het schoolbestuur boekhoudkundige gegevens over een aantal kostenplaatsen afzonderlijk wil verzamelen, doet ze dit bij voorkeur niet via het rekeningenstelsel, maar wel via een analytische boekhouding.

2 Bijlage 6 2 Toelichting KLASSE 1 EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN EN SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR 10 Fondsen van het schoolbestuur Giften ter duurzame ondersteuning van de onderwijsactiviteit mogen rechtstreeks bij de fondsen van het schoolbestuur geboekt worden Permanente financiering ontvangen in natura Indien de cijns van een erfpacht slechts uit een symbolisch bedrag bestaat, kan het verschil tussen de marktwaarde of de gebruikswaarde van het goed en de som van de cijnzen beschouwd worden als een permanente financiering in natura vanwege de erfpachtgever. Dit verschil wordt geboekt op rekening Bestemde fondsen De geboekte bestemde fondsen mogen vrij aangewend worden. 150 Investeringssubsidies beleidsdomein onderwijs Onder meer subsidies van AGIOn, DIGO en NWF. Zodra DIGO schriftelijk de toekenning van de subsidie meldt, wordt deze geboekt op rekening 413 tegenover rekening Overige investeringssubsidies Onder meer subsidies van gemeenten, provincies 159 In resultaat genomen investeringssubsidies ( ) Investeringssubsidies worden jaarlijks in resultaat genomen op rekening 159 tegenover rekening 7360 volgens hetzelfde ritme als de afschrijvingen op de vaste activa waarop de investeringssubsidies betrekking hebben. 168 Voorzieningen voor schenkingen en legaten met terugnemingsrecht Voorzieningen om schenkingen of legaten terug te betalen indien het schoolbestuur de voorwaarden waaraan de schenking of het legaat gekoppeld was, niet naleeft en de schenkers of de legatarissen hun terugnemingsrecht uitoefenen.

3 Bijlage 6 3 KLASSE 2 VASTE ACTIVA EN VORDERINGEN OP MEER DAN EEN JAAR 21 Immateriële vaste activa 2 0: aanschaffingswaarde; 218 Softwarelicenties Deze afzonderlijke rekening voor softwarelicenties (naast rekening 211) moet de scholen in staat stellen software afzonderlijk te rapporteren (bijvoorbeeld in het kader van het vroegere pc/kd-project). 22 Terreinen en gebouwen 2 0: aanschaffingswaarde; 2 8: geboekte meerwaarde; 221 Gebouwen Inclusief containerklassen (af te schrijven op 10 jaar). 222 Bebouwde terreinen Als men eerst grond koopt, en bijvoorbeeld 5 jaar later een gebouw opricht, dan kan het onderscheid tussen de grond en het gebouw duidelijk gemaakt worden. Als echter een bestaand gebouw gekocht wordt, dan kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen de grond en het gebouw; men spreekt dan van een bebouwd terrein. Grond kan niet afgeschreven worden, gebouwen wel, bebouwde terreinen gedeeltelijk 23 Installaties, machines en uitrusting 2 0: aanschaffingswaarde; 2 8: geboekte meerwaarde; In tegenstelling tot rekening 24 omvat deze rekening datgene wat tot de kernactiviteit van de school behoort, namelijk onderwijs verstrekken: onder meer computers voor pedagogische toepassingen, boeken die verhuurd of gratis ter beschikking gesteld worden. Indien boeken gedurende een aantal jaren gratis ter beschikking gesteld worden van de leerlingen, dan worden deze geactiveerd op rekening 23. Het schoolbestuur kan desgewenst een geschikte indeling van deze rekening maken. Drie jaar is een typische afschrijvingstermijn. Boeken die gekocht worden om verhuurd te worden aan de leerlingen, worden eveneens geactiveerd op rekening 23. De bijdragen van de leerlingen worden geboekt op rekening 709. Indien de boeken een substantieel deel van rekening 23 vormen, wordt deze rekening bij voorkeur verder uitgesplitst. Indien werkboeken waarin geschreven wordt, gratis ter beschikking gesteld worden, worden deze geboekt op rekening 615 of een onderverdeling daarvan (bijvoorbeeld rekening 6153). 24 Meubilair en rollend materieel 2 0: aanschaffingswaarde; 2 8: geboekte meerwaarde; In tegenstelling tot rekening 23 omvat deze groep datgene wat tot de ondersteunende activiteiten behoort (onder meer administratie). Er is niet in een afzonderlijke rekening voor bibliotheek voorzien, om geen verplichting terzake te creëren.

4 Bijlage Meubilair Onder meer klasmeubilair. 242 Kantooruitrusting Deze rekening omvat naast fax, kopieerapparaat e.d. tevens computermateriaal voor administratieve toepassingen. 25 Vaste activa in leasing, erfpacht, opstal of op basis van soortgelijke rechten 2 0: aanschaffingswaarde: 2 8: geboekte meerwaarde: 26 Overige materiële vaste activa 2 0: aanschaffingswaarde; 2 8: geboekte meerwaarde; Deze groep omvat onder meer gebouwen die niet voor exploitatie gebruikt worden (bijvoorbeeld die op langere termijn verhuurd worden) en de inrichting van gehuurde gebouwen. 27 Vaste activa in aanbouw en vooruitbetalingen 2 0: aanschaffingswaarde; 2 8: geboekte meerwaarde; 28 Financiële vaste activa 2 0: aanschaffingswaarde; 280 Deelneming in vennootschappen Het schoolbestuur kan bijvoorbeeld een deelneming hebben in het bedrijf dat instaat voor de catering op school. 281 Vorderingen op verbonden entiteiten Typische voorbeelden van verbonden entiteiten kunnen vzw s zijn zoals een vzweigenares, een patrimonium-vzw, een horeca-vzw, een vzw-eigen-middelen en feitelijke verenigingen zoals een oudercomité en een feestcomité. Enkel vorderingen op meer dan een jaar ter duurzame ondersteuning van de verbonden entiteiten (bijvoorbeeld contractueel vastgelegd) worden hier geboekt. 288 Borgtochten betaald in contanten Enkel borgtochten op een termijn van meer dan een jaar.

5 Bijlage 6 5 KLASSE 3 VOORRADEN EN BESTELLINGEN IN UITVOERING 30 Grondstoffen 31 Hulpstoffen 32 Goederen in bewerking 33 Gereed product 34 Goederen en materialen bestemd voor verkoop Gezien het grote belang van boeken en cursussen bestemd voor doorverkoop in de meeste scholen, is daarvoor de afzonderlijke rekening 35 gecreëerd. 35 Boeken en cursussen De waarde van boeken en cursussen die bestemd zijn voor doorverkoop aan de leerlingen en die per 31 december nog in voorraad zijn, worden bij de afsluiting in rekening 35 opgenomen indien ze nog een beduidende waarde hebben. 36 Vooruitbetalingen Enkel vooruitbetalingen met betrekking tot het aankopen van voorraden. 37 Bestellingen in uitvoering

6 Bijlage 6 6 KLASSE 4 VORDERINGEN EN SCHULDEN OP TEN HOOGSTE EEN JAAR 40 Werkingsvorderingen Deze groep omvat alle vorderingen die ontstaan ten gevolge van de normale werking van de school, inclusief subsidies voor projecten. 400 Werkingstoelagen De werkingstoelagen moeten als vordering geboekt worden op het ogenblik waarop het Departement onderwijs schriftelijk het bedrag van de werkingstoelage meedeelt. De werkingstoelagen moeten geprorateerd worden, namelijk 4/12 e voor boekjaar X en 8/12 e voor boekjaar X Overige vorderingen op Departement onderwijs Werkingsvorderingen die specifiek zijn voor het departement onderwijs, maar die geen betrekking hebben op de werkingstoelagen. 403 Overige werkingsvorderingen Vorderingen, bijvoorbeeld op andere overheden zoals gewest, gemeente en provincie, die ontstaan ten gevolge van de normale werking van de school. 404 Te innen werkingsopbrengsten Deze rekening wordt gebruikt om werkingsvorderingen toe te wijzen aan een correcte boekhoudperiode in het kader van de volledigheid van de vorderingen waarbij de effectieve uitgaande factuur pas op een latere datum en periode wordt opgesteld en geregistreerd 405 Debetsaldo op leveranciers Bijvoorbeeld creditnota s van leveranciers die nog niet terugbetaald zijn. Debetsaldi op leveranciersrekeningen die geboekt staan op de 440-rekening bij de werkingsschulden, moeten bij het einde van het boekjaar via rekening 405 overgeboekt worden naar de werkingsvorderingen. Dit om te voldoen aan het wettelijke compensatieverbod (compensatie tussen schulden en tegoeden is verboden). 41 Overige vorderingen Deze groep omvat alle vorderingen die niet met de normale werking van de school te maken hebben, onder meer nevenactiviteiten. 410 Vorderingen uit nevenactiviteiten Hier worden de vorderingen geboekt voor producten en diensten die voortkomen uit de praktijklessen in BSO/KSO/TSO, bijvoorbeeld didactisch kapsalon, didactisch restaurant, meubels. De inkomsten komen op rekening Terug te vorderen btw Enkel voor vzw s die gemengd btw-plichtig zijn. 413 Te ontvangen investeringssubsidies Enkel voor subsidies die te onderscheiden zijn van projectsubsidies (zie groep 40). Deze rekening kan verder opgesplitst worden naar gelang van de herkomst van de investeringssubsidies (AGIOn/DIGO, gemeente, provincie, ). Zodra DIGO schriftelijk de toekenning van de subsidie meldt, wordt deze geboekt op rekening 413 tegenover rekening Te innen opbrengsten Hoofdzakelijk vorderingen waarvoor men (nog) niet over een rechtstitel beschikt. 415 Voorschotten aan personeel Niet enkel voorschotten op loon, maar ook voorschotten voor bepaalde aankopen door het personeel.

7 Bijlage Diverse vorderingen Onder meer voorschotten die door de school betaald zijn. Desgevallend kan binnen de rekening een opsplitsing gemaakt worden voor voorschotten. 418 Borgtochten betaald in contanten Enkel borgtochten op een termijn van maximaal één jaar. 433 Kredietinstellingen - schulden in R/C Inclusief kaskredieten. Deze rekening wordt uitsluitend gebruikt op afsluitdatum (31 december), om een negatief banksaldo als schuld uit te drukken. 439 Overige leningen Bijvoorbeeld een lening bij een bisdom of een congregatie. 45 Schulden met betrekking tot belastingen, bezoldigingen en sociale lasten De bezoldigingen en de sociale lasten in deze groep hebben enkel betrekking op contractueel personeel (hoofdzakelijk MVD-personeel). 451 Te betalen btw Enkel voor vzw s die gemengd btw-plichtig zijn. 459 Overige sociale schulden Bijvoorbeeld schulden van de fietsvergoeding. Deze rekening dient niet om de schuld aan het sociaal secretariaat te boeken. Van het sociaal secretariaat dienen namelijk de beheerskosten en de btw op rekening 440 geboekt te worden, de bedrijfsvoorheffing op rekening 453 en de RSZ op rekening Ontvangen voorschotten Bijvoorbeeld voorschotten die bij het begin van het schooljaar aangerekend zijn aan de leerlingen. 488 Borgtochten ontvangen in contanten Enkel borgtochten op een termijn van maximaal één jaar, bijvoorbeeld de waarborgen voor de sleutels van de lockers.

8 Bijlage 6 8 KLASSE 5 GELDBELEGGINGEN EN LIQUIDE MIDDELEN 51 Aandelen 5 0: aanschaffingswaarde; 5 9: geboekte afschrijvingen/waardeverminderingen ( ). Aandelen kunnen enkel aangekocht worden met de eigen middelen, niet met de werkingstoelagen. 52 Vastrentende effecten 5 0: aanschaffingswaarde; 5 9: geboekte afschrijvingen/waardeverminderingen ( ) 53 Termijndeposito's 5 0: aanschaffingswaarde; 5 9: geboekte afschrijvingen/waardeverminderingen ( ). 55 Kredietinstellingen Deze rekening kan eventueel opgesplitst worden om verscheidene kredietinstellingen te onderscheiden, onder meer de Bank van de Post. 57 Kassen Deze rekening wordt gebruikt om bijvoorbeeld postzegels (zie rekening 6130) of dienstencheques (zie rekening 617) bij de jaarafsluiting tijdelijk te activeren.

9 Bijlage 6 9 KLASSE 6 KOSTEN 600 Aankopen van grondstoffen Op deze rekening kunnen grondstoffen geboekt worden ongeacht hun bestemming, met name zowel grondstoffen verbruikt tijdens de lessen (= verstrekking van onderwijs, dus hoofdactiviteit) als voor de vervaardiging van werkstukken of het leveren van diensten door de leerlingen (= realiseren van producten of diensten, dus nevenactiviteit). 604 Aankopen van goederen en materialen bestemd voor verkoop Aankopen van schoolbenodigdheden (met uitzondering van boeken en cursussen, zie rekening 605), waarvan een voorraad aangelegd wordt, met het doel ze aan leerlingen door te verkopen (bijvoorbeeld schoolagenda, examenpapier, nieuwjaarsbrieven, uniform, sportgerief, oefenhoofden, koksmutsen, messensets, dranken, schoolmelk, grondstoffen voor de bereiding van maaltijden...). Deze rekening is de tegenhanger van rekening Aankopen van boeken en cursussen Boeken en cursussen aangekocht met de bedoeling door te verkopen aan leerlingen worden geboekt op rekening 605, de bijdragen van de leerlingen op rekening 705. De boeken en cursussen die bestemd zijn voor doorverkoop aan de leerlingen en die per 31 december van het boekjaar nog in voorraad zijn, kunnen samen een beduidende waarde hebben en worden dan bij afsluiting in de voorraadrekening 35 opgenomen Gebruiksvergoeding Vergoedingen in het kader van een (mondelinge of schriftelijke) gebruiksovereenkomst. 611 Onderhoud en herstelling Indien de school ervoor opteert de kosten verbonden met het MVD-personeel aanwijsbaar in het rekeningstelsel op te nemen, moet ze de rekeningnummers onder 611 verder opsplitsen om onderhoud en herstellingen uitgevoerd door gespecialiseerde onderhoudsfirma s, afzonderlijk te boeken Terreinen Bijvoorbeeld sportterreinen Installaties, machines en uitrusting Het kan zinvol zijn het onderhoud van leerlingencomputers op rekening 6112 te boeken en het onderhoud van kantoorcomputers op rekening Kantooruitrusting Het kan zinvol zijn het onderhoud van kantoorcomputers op rekening 6115 te boeken en het onderhoud van leerlingencomputers op rekening Overige Het gebruik van dit rekeningnummer moet in de mate van het mogelijke vermeden worden Communicatiekosten Inclusief postzegels. Indien er op het einde van het boekjaar belangrijke overschotten aan postzegels zijn, dan kunnen deze geactiveerd worden door ze op dat ogenblik over te boeken naar rekening 57, en ze bij het begin van het daaropvolgende boekjaar terug te boeken naar rekening Kantoorkosten Onder meer de kosten van fotokopieën voor administratief gebruik Persoonsgebonden verzekeringen Inclusief (bijkomende) verzekeringskosten voor arbeidsongevallen van gesubsidieerd personeel, maar niet van contractueel personeel (zie rekening 6230).

10 Bijlage Gereedschappen Bijvoorbeeld beitels, hamers, messen, boren, snijplanken Krijt en papier worden daarentegen op rekening 600 geboekt Didactisch materiaal Bijvoorbeeld wandkaarten, posters, leerpuzzels, micropreparaten, bordvegers, stiften, transparanten, muziek-cd s, zakrekenmachines... Op deze rekening kunnen ook huurlicenties voor software (bijvoorbeeld MS-KIS of SPES) geboekt worden Bibliotheek, mediatheek, open leercentrum Inclusief abonnementen op kranten en tijdschriften, en presentexemplaren voor leraren Schoolbehoeften Schoolgerief (handboeken, schriften, pennen...) dat gratis ter beschikking gesteld wordt van de leerlingen en dat ze ook thuis gebruiken (basisonderwijs en buitengewoon onderwijs). 616 Overige leveringen en diensten Inclusief onkostenvergoedingen voor vrijwilligerswerk Dienstverlenende organismen Onder meer VSKO, DIKO, Scholengemeenschap, Sociaal secretariaat, Sabam, Reprobel 6162 Nascholing Inclusief eventuele verplaatsingskosten van de nageschoolden. Ook indien (een gedeelte van) de opleiding met opleidingscheques van een personeelslid betaald wordt, wordt het bedrag dat aan de leraar terugbetaald wordt, op rekening 6162 geboekt Verplaatsingen personeel De verplaatsingskosten van de nageschoolden (zie rekening 6162) en de verplaatsingen van de eigen woning naar de school en omgekeerd (zie rekening 6232) vallen niet onder deze rekening Overige Onder meer afval en milieu. 617 Uitzendkrachten en ter beschikking gestelde personen Inclusief beleidsondersteuning, terugbetaling van personeel voor het klasvrij maken van de directie (BaO), terugbetaling van de lonen van gedetacheerde leerkrachten, betaling van arbeiders en bedienden die aangesteld zijn via een interimkantoor. Ook dienstencheques worden op het ogenblik van aankoop door de school op rekening 617 geboekt. Indien er op het einde van het boekjaar belangrijke overschotten aan dienstencheques zijn, dan kunnen deze geactiveerd worden door ze op dat ogenblik over te boeken naar rekening 57, en ze bij het begin van het daaropvolgende boekjaar terug te boeken naar rekening Kosten van leerlingenactiviteiten Kosten van leerlingenactiviteiten, bijvoorbeeld sportdag, extra-muros-activiteiten, filmvoorstellingen, schoolreizen, studiereizen. De rekening wordt in principe verder opgesplitst per activiteit. Deze rekening is de tegenhanger van rekening 700 en wordt als dusdanig onderscheiden van 604.

11 Bijlage Bezoldigingen, sociale lasten en pensioenen Bezoldigingen e.d. met betrekking tot MVD-personeel, personeel belast met middagtoezicht, busbegeleiding, voor en naschoolse opvang (dus niet met betrekking tot het gesubsidieerd personeel). Desgewenst worden de rekeningen van groep 62 opgesplitst per personeelscategorie. Dit geldt zeker indien de school ervoor opteert de kosten verbonden met het MVD-personeel aanwijsbaar in het rekeningenstelsel op te nemen. 620 Bezoldigingen Bruto bezoldigingen. 623 Andere personeelskosten Bijvoorbeeld uitbetaling van fietsvergoedingen aan leraren Arbeidsongevallenverzekering Inclusief arbeidsongevallenpremies voor contractuele personeelsleden (bijvoorbeeld MVD-personeel), maar niet voor gesubsidieerd personeel (zie rekening 6140) Kosten woon-werkverkeer Enkel verplaatsingen van de eigen woning naar de school en omgekeerd (zie ook rekeningen 6162 en 6163). 631 Waardeverminderingen op voorraden en bestellingen in uitvoering 6 0: toevoeging; 6 1: terugneming ( ). 633 Waardeverminderingen op werkingsvorderingen op meer dan één jaar 6 0: toevoeging; 6 1: terugneming ( ). 634 Waardeverminderingen op werkingsvorderingen op ten hoogste één jaar 6 0: toevoeging; 6 1: terugneming ( ). 635 Voorzieningen voor brugpensioenen en soortgelijke verplichtingen 6 0 toevoeging; 6 1: besteding en terugneming ( ). 636 Voorzieningen voor grote herstellingswerken en grote onderhoudswerken 6 0: toevoeging; 6 1: besteding en terugneming ( ). 637 Voorzieningen voor andere risico's en kosten 6 0: toevoeging; 6 1: besteding en terugneming ( ). 640 Werkingsbelastingen Hieronder vallen alle taksen en kosten zoals roerende voorheffing, milieubelasting, heffing op oppervlaktewateren, leegstandsbelasting 643 Giften en schenkingen Bijvoorbeeld het batig saldo van een actie dat doorgestort wordt naar Broederlijk Delen.

12 Bijlage Geactiveerde intercalaire intresten ( ) De intercalaire rente is de rente op vreemd vermogen dat gebruikt wordt voor de financiering van immateriële en materiële vaste activa, voor zover deze rente betrekking heeft op de periode vóór de bedrijfsklaarheid van deze vaste activa. De intercalaire rente mag opgenomen worden in de aanschaffingswaarde van de vaste activa, maar dit moet bij de waarderingsregels vermeld worden. 651 Waardeverminderingen op vlottende activa 6 0: toevoeging; 6 1: terugneming ( ). 657 Diverse financiële kosten Hier kan ook het verschil geboekt worden dat kan ontstaan bij de overhandiging van munten aan de bank, indien de muntwaarde bij ontvangst enkel geschat wordt en pas achteraf door telling geverifieerd wordt. 662 Voorzieningen voor uitzonderlijke risico's en kosten 6 0: toevoeging; 6 1: besteding ( ).

13 Bijlage 6 13 KLASSE 7 OPBRENGSTEN 70 Leerlingenbijdragen In deze groep worden leerlingenbijdragen ondergebracht die voortkomen uit de eigenlijke onderwijsactiviteit (in tegenstelling tot groep 74). 700 Opbrengsten uit leerlingenactiviteiten Deze rekening is de tegenhanger van rekening 619. Hier worden derhalve de bijdragen geboekt van de leerlingen voor de activiteiten waarvan de kosten op rekening 619 geboekt worden. 701 Inschrijvingsgelden In principe enkel voor het volwassenenonderwijs. 703 Voor- en naschoolse opvang Bijvoorbeeld bijdragen van de ouders. 704 Verkopen van goederen en materialen bestemd voor verkoop Deze rekening is de tegenhanger van rekening Verkopen van boeken en cursussen Boeken en cursussen aangekocht met de bedoeling door te verkopen aan leerlingen worden geboekt op rekening 605, de bijdragen van de leerlingen op rekening 705. De boeken en cursussen die bestemd zijn voor doorverkoop aan de leerlingen en die per 31 december van het boekjaar nog in voorraad zijn, kunnen samen een beduidende waarde hebben en worden dan bij afsluiting in de voorraadrekening 35 opgenomen. 709 Overige leerlingenbijdragen Onder meer aan leerlingen verkochte maaltijden. Aan leraren verkochte maaltijden worden geboekt op rekening Bijzondere werkingsmiddelen Onder meer nascholingsgelden, ict-gelden, vergoedingen woon/werk-verkeer (onder meer fietsvergoedingen), toelagen voor middagtoezicht (MTZ), voor busbegeleiding of voor voor en naschoolse opvang 7360 In resultaat name van investeringssubsidies Investeringssubsidies van AGIOn/DIGO. Investeringssubsidies worden jaarlijks in resultaat genomen op rekening 159 tegenover rekening 7360 volgens hetzelfde ritme als de afschrijvingen op de vaste activa waarop de investeringssubsidies betrekking hebben Intrestsubsidies Intrestsubsidies van het Nationaal Waarborgfonds (NWF). De scholen ontvangen deze intrestsubsidie niet zelf. Deze verrichting houdt dus geen kasstroom in (evenmin als bijvoorbeeld de roerende voorheffing op spaarintresten). Aan de scholen die toch dit bedrag willen boeken, wordt hier de mogelijkheid daartoe geboden. 74 Andere werkingsopbrengsten In deze groep worden opbrengsten ondergebracht die voortkomen uit nevenactiviteiten (in tegenstelling tot groep 70). 740 Verkoop van goederen en diensten voortkomend uit de onderwijsactiviteit Inkomsten uit praktijklessen in BSO/KSO/TSO, bijvoorbeeld didactisch kapsalon, didactisch restaurant, meubels. De vordering komt op rekening 410. De verkoop van goederen en diensten voortkomend uit de onderwijsactiviteit wordt niet als een omzet beschouwd, maar wel als een andere bedrijfsopbrengst, omdat dergelijke verkoop niet beschouwd kan worden als het doel van de onderwijsactiviteit.

14 Bijlage Omzet nevenactiviteiten Naschoolse activiteiten (typ-, taal-, computercursussen), fondsenwerving (pensenkermis, mosselensouper, kaas- en wijnavond...) en dergelijke. Ook de verkoop van maaltijden aan leraren wordt hier geboekt. De verkoop van maaltijden aan leerlingen wordt geboekt op rekening Diverse financiële opbrengsten Hier kan ook het verschil geboekt worden dat kan ontstaan bij de overhandiging van munten aan de bank, indien de muntwaarde bij ontvangst enkel geschat wordt en pas achteraf door telling geverifieerd wordt. 794 Tussenkomst in het verlies Tussenkomst van (bijvoorbeeld) een congregatie in haar hoedanigheid van lid van de algemene vergadering van de vzw schoolbestuur indien bij de resultaatsverwerking blijkt dat het resultaat negatief is. Indien de tussenkomst niet bij de resultaatsverwerking tot stand komt of indien de congregatie geen lid is van de algemene vergadering, gaat het om een schenking (745).

15 Bijlage 6 15 KLASSE 0 NIET IN DE BALANS OPGENOMEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN 02 Zakelijke zekerheden gesteld op de eigen activa Op deze orderekening worden de zakelijke zekerheden geboekt (bijvoorbeeld hypotheek) waarmee het schoolbestuur zijn eigen activa heeft bezwaard of die het schoolbestuur onherroepelijk heeft beloofd voor de voldoening van actuele of potentiële schulden en verplichtingen van zichzelf (zie ook bijlage 3 De inhoud van de toelichting, hoofdstuk XII, A1). In de rekeningen 021 en 023 betreffende de zekerheidsstellingen moet in voorkomend geval een onderscheid worden gemaakt tussen de soorten van bezwaarde activa. 05 Verplichtingen tot aan- en verkoop van vaste activa Op deze orderekening worden als verplichtingen tot aankoop geboekt de geplaatste bestellingen en de verplichtingen met optie van derden, en als verplichtingen tot verkoop de ontvangen bestellingen en de opties die aan derden op bezittingen van het schoolbestuur zijn verleend (zie ook bijlage 3 De inhoud van de toelichting, hoofdstuk XII, A2). De verplichtingen tot aankoop evenals de verplichtingen tot verkoop die tot de gewone activiteiten van het schoolbestuur behoren en zijn vermogen of resultaat niet aanmerkelijk beïnvloeden, hoeven niet te worden geboekt. 09 Diverse rechten en verplichtingen Zie ook bijlage 3 van het VSKO-model voor dubbele boekhouding, hoofdstuk XII, B.

Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL

Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat BRUSSEL Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL VSKO-model voor dubbele boekhouding in het katholiek onderwijs Bijlage 6 Toelichting bij het Minimum Algemeen Rekeningenstelsel

Nadere informatie

MINIMUM ALGEMEEN REKENINGSTELSEL VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS Ontwerp d.d. 2003-09-25

MINIMUM ALGEMEEN REKENINGSTELSEL VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS Ontwerp d.d. 2003-09-25 VVKSO Guimardstraat 1 1040 Brussel MINIMUM ALGEMEEN REKENINGSTELSEL VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS Ontwerp d.d. KLASSE 1: Eigen vermogen, voorzieningen en schulden op meer dan een jaar 10 Patrimonium

Nadere informatie

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Cf. KB van 19 december 2003 & KB van 18 december 2012 1 1. EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO S EN KOSTEN EN SCHULDEN OP MEER DAN ÉÉN JAAR 10 Fondsen

Nadere informatie

19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE

19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE 19548 BELGISCH STAATSBLAD 07.04.2006 MONITEUR BELGE MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Departement Onderwijs [C 2006/35506] VSKO-model voor het voeren van een vereenvoudigde boekhouding in het katholiek

Nadere informatie

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 340.346,18 538.042,40 Oprichtingskosten... 4.1 20...... Immateriële vaste activa... 4.2 21 244.452,43 441.579,00 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

ACTIVA. VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING VASTE ACTIVA 20/ , ,87

ACTIVA. VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING VASTE ACTIVA 20/ , ,87 VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 5.353.141,98 5.284.478,87 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 21.635,19 3.414,00 Materiële vaste activa 5.3 22/27 5.318.337,90

Nadere informatie

Deel 2: Financiële jaarrekening

Deel 2: Financiële jaarrekening Deel 2: Financiële jaarrekening Nr. 0407.201.941 VOL-VZW 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingskosten..... Immateriële vaste activa. Materiële vaste activa... Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR naam :... M.A.R. Uittreksel uit de minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel KLASSE 1 : EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR 10 Kapitaal 100 Geplaatst

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING Nr 1 0454423323 VOL-VZW 21 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20128 47390603 42179615 Oprichtingskosten 20 Irnrnateriele vaste activa 21 11 143122 1 1228793 Materiele vaste activa Terreinen en

Nadere informatie

Balans Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting'

Balans Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' vzw Impuls Balans Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' Op de hieropvolgende bladzijden krijgt u de Balans van de volgende deelboeken: boekhouding: vzw Impuls Deelboek:

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Grindfonds - Fonds gravier Instelling van openbaar nut Adres: Koning Albert II laan Nr: 20 Bus: 8 Postnummer: 1000 Gemeente: Brussel Land: België Rechtspersonenregister

Nadere informatie

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing Nr. I 0454.423.323 I VOL-VZW 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA Toel. Codes Boekjaar Vorig boekjaar VASTE ACTIVA....... 20/28 467.243,35 526.129,30 Oprichtingskosten.......................

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: FONDS VOOR SCHEEPSJONGENS ANDERE Adres: Vrijhavenstraat Nr: 5 Bus: Postnummer: 8400 Gemeente: Oostende Land: België Rechtspersonenregister (RPR) - Rechtbank van Koophandel

Nadere informatie

De huidige OCMW-beleidsinstrumenten. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening

De huidige OCMW-beleidsinstrumenten. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening Lokaal Financieel Management Praktijkgids INHOUDSOPGAVE I. Wegwijzer Woord vooraf 1 II. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening Inleiding 1 II.1.1. Het actief 1. De balans vaste

Nadere informatie

Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting'

Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' vzw Impuls Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' Op de hieropvolgende bladzijden krijgt u de Resultatenrekening van de volgende deelboeken: boekhouding:

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging) dinsdag 26 februari 2019 11:50 Bedrijf: 86 - Hippische Regionale van Oost Vlaanderen Pagina 1 van 8 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 4 305,95 2 685,31 Oprichtingskosten (toelichting 4.1)

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING Nr. 0812.019.662 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... Toel. 20/28 60.411,22 55.375,35 Oprichtingskosten...... Immateriële vaste activa.... Materiële vaste activa... Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

1 toelichting jaarrekening

1 toelichting jaarrekening I. Staat van de immateriële vaste activa (post 21 van de activa) a) Aanschaffingswaarde Aanschaffingen, met inbegrip van de geproduceerde vaste activa Overdrachten en buitengebruikstellingen ( ) Overboekingen

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO'S

JAARREKENING IN EURO'S 971 1 EUR Nat. Datum neerlegging Nr. Blz. E. D. S-vzw 1.1 JAARREKENING IN EURO'S Naam: Vrij Katholiek Onderwijs Lochristi-Zaffelare Rechtsvorm: VZW Adres: Zaffelare-dorp Postnummer: 9080 Gemeente: Zaffelare

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508.

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508. VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 Oprichtingskosten... 5.1 20...... Immateriële vaste activa... 5.2 21 2.089,48 3.556,27 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO 201 03/07/2014 BE 0419.261.219 14 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 14277.00479 VKT-vzw 1.1 JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Vlaamse Tafeltennisliga Vereniging zonder winstoogmerk Adres: Brogniezstraat

Nadere informatie

LRM BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/

LRM BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/ LRM Nr. BE 0452.138.972 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 326.978.093 317.434.940 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 159.589 8.214 Materiële vaste activa

Nadere informatie

Lijninvest BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/

Lijninvest BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/ Lijninvest Nr. BE 0889.551.267 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 5.201.558 5.046.931 Oprichtingskosten 5.1 20 4.162 Immateriële vaste activa 5.2 21 Materiële vaste activa 5.3 22/27

Nadere informatie

Participatiemaatschappij Vlaanderen

Participatiemaatschappij Vlaanderen Participatiemaatschappij Vlaanderen Nr. BE 0455.777.660 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 341.917.124 257.063.221 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 411.617

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING BE 04.777.660 VOL2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingskosten Immateriële Materiële Terreinen en gebouwen Installaties, machines en uitrusting Meubilair en rollend materieel Leasing

Nadere informatie

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8 Nr. 0862.492.920 VOL 3.1 JAARREKENING BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN.. VASTE ACTIVA.. Immateriële vaste activa.. Materiële vaste activa.. Terreinen en gebouwen.. Installaties, machines

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Born in Africa Vereniging zonder winstoogmerk Adres: ROBERT DALECHAMPLAAN Nr: 7 Bus: Postnummer: 1200 Gemeente: Sint-Lambrechts-Woluwe Land: België Rechtspersonenregister

Nadere informatie

1 Codes I Boekjaar I Vorig boekjaar I

1 Codes I Boekjaar I Vorig boekjaar I VOL 2.1 BALANS NA WNSTVERDELNG ACTVA VASTE ACTVA...... Oprichtingskosten... mmateriële vaste activa... Toel. 5.1 5.2 1 Codes Boekjaar Vorig boekjaar Materiële vaste activa......... Terreinen en gebouwen......

Nadere informatie

BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA)

BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA) Bijlage 3. BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA) Nr. VOL 2.1 Balans na winstverdeling ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28...... Oprichtingskosten... 5.1 20...... Immateriële vaste activa... 5.2 21......

Nadere informatie

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 1 1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 10. Kapitaal 100 Geplaatst kapitaal 101 Niet-opgevraagd kapitaal (-) 11. Uitgiftepremies 12. Herwaarderingsmeerwaarden

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap) donderdag 21 maart 2019 14:22 Bedrijf: 2 - DE LANDGENOTEN CVBA Pagina 1 van 10 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN (toelichting 6.1) 20 131,89 531,89 200000 - Kost oprichting en kapitaalverhoging

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 34.132.531 32.724.128 Immateriële vaste activa (+) 1.025.732 1.103.982 Materiële vaste activa 28.706.568 27.209.152

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.300.921.490 1.252.025.212 Oprichtingskosten (+) 0 931.131 Immateriële vaste activa (+) 3.178.727 753.035 Materiële

Nadere informatie

VZW Verkort schema. 1. Volle eigendom van de vereniging 2. Andere. waarvan niet rentedragende vorderingen of gekoppeld aan een abnormaal lage rente

VZW Verkort schema. 1. Volle eigendom van de vereniging 2. Andere. waarvan niet rentedragende vorderingen of gekoppeld aan een abnormaal lage rente 1 ACTIEF ACTIEF VASTE ACTIVA I. Oprichtingskosten II. Immateriële vaste activa (bijlage I, A) 215000 Website 215009 Af schrijving op website 20/28 20 21 21 21 30.500,00 30.500,00 (30.500,00) (30.500,00)

Nadere informatie

Bridgeboetiek vzw. Balans en Jaarrekening. Seizoen 2009-2010

Bridgeboetiek vzw. Balans en Jaarrekening. Seizoen 2009-2010 Bridgeboetiek vzw Balans en Jaarrekening Seizoen 2009-2010 1 juli 2009 tot 30 juni 2010 Actief passief resultatenbalans Pagina 1/5 Datum lijst 14/10/2010 BRUTO Afschrijvingen en waardeverm. NETTO ACTIEF

Nadere informatie

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 48 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN CONSOLIDEREN Beheren DUIDELIJKHEID DE REKENINGEN VAN PARKING.BRUSSELS Het kapitaal van het Agentschap = 561.500 Het kapitaal van het Agentschap,

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Financieringsinstrument voor de Vlaamse visserij- en aquicultuursector openbare instelling Adres: vrijhavenstraat Nr: 5 Bus: Postnummer: 8400 Gemeente: Oostende Land:

Nadere informatie

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 BALANS VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingkosten 20 I Immateriële vaste activa 21 Materiële vaste activa A. Terreinen en gebouwen B. Installaties, machines en

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 7.568.123 1.254.521 8.822.644 752 1.797. A.Oprichtingskosten 20 52.845 1.512 54.357 101 48

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 7.568.123 1.254.521 8.822.644 752 1.797. A.Oprichtingskosten 20 52.845 1.512 54.357 101 48 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 7.568.123 1.254.521 8.822.644 752 1.797 A.Oprichtingskosten 20

Nadere informatie

Balans per 31/12/2011 (Boekjaar van 1/1/2011 tot 31/12/2011)

Balans per 31/12/2011 (Boekjaar van 1/1/2011 tot 31/12/2011) Balans per 31/12/2011 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/29 136 030 109 193 194 994 I. OPRICHTINGSKOSTEN 20 0 0 II. IMMATERIELE VASTE ACTIVA 21 0 0 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 22/27 0 0 A. Terreinen en gebouwen 22

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING

TOELICHTING BIJ DE BALANS EN DE RESULTATENREKENING RESULTAATVERWERKING (in duizenden EUR) Boekjaar Vorig A. Te bestemmen winstsaldo 8.211 12.282 Te verwerken verliessaldo (-) 1. Te bestemmen winst van het -3.578 9.842 Te verwerken verlies van het (-) 2.

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.254.964.595 1.232.965.536 Immateriële vaste activa (+) 4.172.139 5.133.990 Materiële vaste activa 1.250.765.343

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO (2 decimalen)

JAARREKENING IN EURO (2 decimalen) 201 1 EUR NAT Datum neerlegging Nr 0811575046 Blz E D VKT-VZW 11 JAARREKENING IN EURO (2 decimalen) NAAM: Orange House partnership Rechtsvorm: VZW Adres: Kampendaal Nr: 83 Postnummer: 1653 Gemeente: Dworp

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO (2 decimalen)

JAARREKENING IN EURO (2 decimalen) 201 1 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. 0822.880.197 Blz. E. D. VKT-VZW 1.1 JAARREKENING IN EURO (2 decimalen) NAAM: Ecofest Rechtsvorm: VZW Adres: Ferdinand Coosemansstraat Nr.: 145 Postnummer: 2600 Gemeente:

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW)

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.358.350.586 1.262.170.071 Immateriële vaste activa (+) 9.983.612 8.275.185 Materiële vaste activa 1.348.350.351

Nadere informatie

VASTE ACTIVA 20/ , ,83. I. Oprichtingskosten , ,45

VASTE ACTIVA 20/ , ,83. I. Oprichtingskosten , ,45 IMELDAZIEKENHUIS ACTIVA Codering Boekjaar Voorgaand boekjaar 31.12.2015 31.12.2014 VASTE ACTIVA 20/28 90.018.468,84 93.315.397,83 I. Oprichtingskosten 20 311.038,94 462.863,45 II. Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv

Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek nv BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 87.030.208 76.438.607 Immateriële vaste activa (+) 31.303.323 20.907.614 Materiële vaste activa 46.687.016

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD 10.11.2006 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD 10.11.2006 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 10.11.2006 MONITEUR BELGE 60261 VLAAMSE OVERHEID Welzijn, Volksgezondheid en Gezin [C 2006/36767] 15 MAART 2006. Ministerieel besluit houdende de uitvoering van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0,

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0, resultatenrekening naam Timelab jaar 2017 type actieplan dossiernummer 0 Gekleurde cellen bevatten formules: gelieve deze niet aan te passen! De laatste kolom wordt door de administratie ingevuld. aanvaarde

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO 201 30/06/2017 BE 0419.261.219 15 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 17269.00561 VKT-vzw 1.1 JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Vlaamse Tafeltennisliga Vereniging zonder winstoogmerk Adres: Brogniezstraat

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 32.724.128 32.734.686 Immateriële vaste activa (+) 1.103.982 1.150.385 Materiële vaste activa 27.209.152 25.293.956

Nadere informatie

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 35.169,27 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) B. Installaties; machines en uitrusting 22/27 35.169,27 23 1.000,43 230000 230009 INSTALLATIES, MACHINES EN UITRUSTING 2.776,11

Nadere informatie

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1 Prudentieel beleid en financiële stabiliteit de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel Tel. +32 2 221 38 12 Fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire NBB_2013_XX

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.734.686 32.984.388 Immateriële vaste activa (+) 1.150.385 1.437.882 Materiële vaste activa 25.293.956 25.256.129

Nadere informatie

Voorwoord... 7. Geconsolideerde balans na resultaatsverwerking... 9. Activa... 10. Passiva... 11. Geconsolideerde resultatenrekening...

Voorwoord... 7. Geconsolideerde balans na resultaatsverwerking... 9. Activa... 10. Passiva... 11. Geconsolideerde resultatenrekening... Gemeente Wuustwezel Arrondissement Antwerpen Provincie Antwerpen NIS-nummer 11053 JAARREKENING 2012 JAARVERSLAG Gasthuisstraat 11 2990 Wuustwezel Tel 03 633 52 10 Fax 03 633 07 53 Ontvanger: Secretaris:

Nadere informatie

Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014

Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014 Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014 Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Codering Afdeling 1. 2014 2013 BALANS VOOR VERWERKING ACTIVA VASTE ACTIVA

Nadere informatie

Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen

Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Codering Afdeling 1. 2010 2009 BALANS NA VERWERKING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 99.203 88.118 I. Oprichtingskosten 20

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.673.182.287 1.383.516.053 Immateriële vaste activa (+) 6.581.818 8.060.492 Materiële vaste activa 1.656.072.040

Nadere informatie

Inzicht in uw cijfers

Inzicht in uw cijfers Welkom! Inzicht in uw cijfers Opbouw van uw boekhouding Balans Overzicht van de bezittingen en schulden Toont vermogen van de vennootschap Resultatenrekening Overzicht van kosten en opbrengsten Steeds

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 516.070 221.683 737.753 112 198. A.Oprichtingskosten 20 219 508 727 6 14

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 516.070 221.683 737.753 112 198. A.Oprichtingskosten 20 219 508 727 6 14 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 516.070 221.683 737.753 112 198 A.Oprichtingskosten 20 219 508

Nadere informatie

1 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. ACTIVA 51/ Toel. Codes. Boekjaar. Vorig boekjaar VASTE ACTIVA

1 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. ACTIVA 51/ Toel. Codes. Boekjaar. Vorig boekjaar VASTE ACTIVA Nr. 048.896.677 VOL 2. BALANS NA WINSTVERDELING Toel. ACTIVA VASTE ACTIVA... 2028 Oprichtingskosten... 5. 20 Immateriële vaste activa....... 5.2 2 Materiële vaste activa... 5.3 22/27 Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.164.780.320 1.109.967.407 Oprichtingskosten (+) 1.342.246 1.494.226 Immateriële vaste activa (+) 1.949.407 2.703.884

Nadere informatie

Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen

Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Afdeling 1. BALANS NA VERDELING ACTIVA 2008 2007 VASTE ACTIVA 20/28 84.160 78.075 I. Oprichtingskosten..... 20 II. Immateriële

Nadere informatie

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718,

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718, Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 13.995,38 17.106,62 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) 22/27 13.995,38 17.106,62 B. Installaties; machines en uitrusting 23 1.407,25 1.814,07 230000 INSTALLATIES, MACHINES

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Pelicano Stichting van openbaar nut Adres: Congresstraat Nr: 35 Bus: Postnummer: 1000 Gemeente: Brussel Land: België Rechtspersonenregister(RPR)- Rechtbank van Koophandel

Nadere informatie

3588 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

3588 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 3588 BELGISCH STAATSBLAD 27.01.2010 MONITEUR BELGE VLAAMSE OVERHEID Onderwijs en Vorming [C 2010/35073] Boekhoudkundige modellen van de gesubsidieerde scholen Toepassing van artikel X.5 van het decreet

Nadere informatie

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18.

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18. bij oprichting Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal Kapitaal volgens oprichtingsstatuten Minimum inbreng in speciën jaar 1 18.550,00

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Pelicano Stichting van openbaar nut Adres: Rue du Congrès Nr: 35 Bus: Postnummer: 1000 Gemeente: Brussel Land: België Rechtspersonenregister(RPR)- Rechtbank van Koophandel

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 538.679 227.058 765.736 114 206. A.Oprichtingskosten 20 173 381 554 7 15

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 538.679 227.058 765.736 114 206. A.Oprichtingskosten 20 173 381 554 7 15 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 538.679 227.058 765.736 114 206 A.Oprichtingskosten 20 173 381

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Vlaamse Ombudsdienst Instellingen opgericht bij decreet Adres: Leuvenseweg 86 Nr: 86 Bus: Postnummer: 1000 Gemeente: Brussel Land: België Rechtspersonenregister (RPR)

Nadere informatie

2015 : Van 01/01/2015 tot 31/12/ : Van 01/01/2014 tot 31/12/2014 VASTE ACTIVA , ,02

2015 : Van 01/01/2015 tot 31/12/ : Van 01/01/2014 tot 31/12/2014 VASTE ACTIVA , ,02 A PLACE TO LIVE VZW BALANS Datum: 10/12/2015 18:50 1020 BRUSSEL Pagina: 1 ACTIVA VASTE ACTIVA 325.723,02 319.391,02 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 324.223,02 317.381,02 A. TERREINEN EN GEBOUWEN 319.130,40

Nadere informatie

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN 20 31/08/2017 BE 0832.375.509 10 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 17568.00080 VKT 1.1 JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN IDENTIFICATIEGEGEVENS

Nadere informatie

VRT NV van publiek recht

VRT NV van publiek recht VRT NV van publiek recht BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 115.029.587 119.788.996 Immateriële vaste activa 3.445.950 3.098.335 Materiële vaste activa 97.938.462 103.045.486 Terreinen en

Nadere informatie

Bedrijf: 2 - LIONS CLUBS D112A HB Pagina 1 van 5 Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vereniging)

Bedrijf: 2 - LIONS CLUBS D112A HB Pagina 1 van 5 Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vereniging) Bedrijf: 2 - LIONS CLUBS D112A HB Pagina 1 van 5 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 Oprichtingskosten 20 Immateriële vaste activa (toelichting 4.1.1) 21 Materiële vaste activa (toelichting

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2010

BALANS PER 31 DECEMBER 2010 BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2010 ACTIVA III. MATERIËLE VASTE ACTIVA 230000Installaties, machines en uitrusting 2,776.11 230009Afschrijvingen

Nadere informatie

1. BALANS NA WINSTVERDELING. Codes 20/28 22/27 22 23 24 25 26 27 29/58 40/41 50/53 54/58

1. BALANS NA WINSTVERDELING. Codes 20/28 22/27 22 23 24 25 26 27 29/58 40/41 50/53 54/58 VKT2. 1. BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 3.591,29 I. Oprichtingskosten... 20 3.591,29 II. Immateriële vaste activa (toel. I,A)... 21 III. IV. Materiële vaste activa (toel. I,B)... A.

Nadere informatie

BALANS 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/2012

BALANS 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/2012 ACTIVA BALANS Pagina: 1 VASTE ACTIVA 5.543,21 II. IMMATERIELE VASTE ACTIVA Aankoop Software 215000 635,10 Geboekte afschrijving software 215090-635,10 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 5.543,21 B. INSTALLATIES

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 505.014 220.162 725.176 115 207. A.Oprichtingskosten 20 229 663 893 6 17

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 505.014 220.162 725.176 115 207. A.Oprichtingskosten 20 229 663 893 6 17 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 505.014 220.162 725.176 115 207 A.Oprichtingskosten 20 229 663

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.668.024 530.192 2.198.216 273 581. A.Oprichtingskosten 20 251 12 263 6 5

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.668.024 530.192 2.198.216 273 581. A.Oprichtingskosten 20 251 12 263 6 5 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.668.024 530.192 2.198.216 273 581 A.Oprichtingskosten 20 251

Nadere informatie

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.636.258 323.036 1.959.294 205 222. A.Oprichtingskosten 20 5.132 428 5.560 48 17

2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.636.258 323.036 1.959.294 205 222. A.Oprichtingskosten 20 5.132 428 5.560 48 17 P. 1 - - = = = = 2 BALANS NA WINSTVERDELING = = = = = = < < < < < Bedragen in duizenden EUR > > > > > 2.1.ACTIVA 2.1.1.VASTE ACTIVA 20/28 1.636.258 323.036 1.959.294 205 222 A.Oprichtingskosten 20 5.132

Nadere informatie

Identificatie rapportering Brussel

Identificatie rapportering Brussel Identificatie rapportering 2014 Naam entiteit: Categorie: Adres: Contactpersoon : Vlaams Woningfonds rechtspersoon Ieperlaan41 1000 Brussel Guy Servotte Telefoonnummer: 02/548.91.31 Soort rapportering:

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.173.822.917 1.164.780.320 Oprichtingskosten 1.199.870 1.342.246 Immateriële vaste activa 1.369.555 1.949.407

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: VLAAMS AGENTSCHAP VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Intern Verzelfstandigd Agentschap met Rechtspersoonlijkheid Adres: Zenithgebouw, Koning Albert II-laan Nr: 37 Bus:

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Eigen vermogen Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Sui Generis Adres: Lange Kievitstraat Nr: Postnummer: 2018 Gemeente: Antwerpen 111-113 BUS 100 Bus:

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO 20 21/01/2015 BE 0449.054.471 11 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 15019.00586 VKT 1.1 JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: ERDA KOMADA Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Adres:

Nadere informatie

Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere boekhoudkundige richtlijnen voor voorzieningen voor personen met een handicap

Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere boekhoudkundige richtlijnen voor voorzieningen voor personen met een handicap Ministerieel besluit tot vaststelling van de bijzondere boekhoudkundige richtlijnen voor voorzieningen voor personen met een handicap DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, Gelet op

Nadere informatie

EUR JAARREKENING IN EURO

EUR JAARREKENING IN EURO 40 EUR JAARREKENING IN EURO (2 decimalen)... zijn / zijn niet VERKLARING BETREFFENDE EEN AANVULLENDE OPDRACHT VOOR NAZICHT OF CORRECTIE werd XXX / werd niet * BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.984.388 32.741.818 Immateriële vaste activa (+) 1.437.882 809.387 Materiële vaste activa 25.256.129 25.642.116

Nadere informatie

ACTIEF. Scmactn.doc [22]

ACTIEF. Scmactn.doc [22] ACTIEF I. Oprichtingskosten... 20 II. Immateriële vaste activa... 21 III. Materiële vaste activa... 22/27 A. Terreinen en gebouwen...22 B. Installaties, machines en uitrusting...23 C. Meubilair en rollend

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO 20 30/11/2015 BE 0462.537.075 11 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 15679.00182 VKT 1.1 JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: DE LILLE Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Adres: Kwadenbulk

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap) vrijdag 3 april 2015 09:20 Bedrijf: 1 - VIA VENETO VZW Pagina 1 van 6 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 1.081,00 1.067,87 Oprichtingskosten 20 Immateriële vaste activa (toelichting 5.1.1)

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 32.741.818 33.212.282 Immateriële vaste activa (+) 809.387 598.375 Materiële vaste activa 25.642.116 26.323.475

Nadere informatie

Pagina 1/7 Expert/M Plus V: 12.12.210.02 Datum lijst 31/12/2012. Actief passief resultatenbalans

Pagina 1/7 Expert/M Plus V: 12.12.210.02 Datum lijst 31/12/2012. Actief passief resultatenbalans Pagina 1/7 ACTIEF Vaste activa 130.590,47-57.842,12 72.748,35 Oprichtingskosten Immateriële vaste activa 17.743,07-6.920,53 10.822,54 210100 Software - Aanschaffingswaarde 17.743,07-6.920,53 10.822,54

Nadere informatie

BROUWERIJ LIEFMANS NV Juridische status : Faillissement. Juridische vorm : NV. Wontergemstraat, DENTERGEM

BROUWERIJ LIEFMANS NV Juridische status : Faillissement. Juridische vorm : NV. Wontergemstraat, DENTERGEM BROUWERIJ LIEFMANS NV 0400.228.136 Juridische status : Faillissement Juridische vorm : NV Wontergemstraat, 42 8720 - DENTERGEM NACE code : 11050 - Vervaardiging van bier Het bedrijf komt NIET voor op de

Nadere informatie

BE (in euros)

BE (in euros) VKT2. 1. BALANS NA WINSTVERDELING A C T I V A VASTE ACTIVA 2/28 8.634.1 7.174.249 I. Oprichtingskosten 2 II. Immateriële vaste activa toel. I, A) 21 III. Materiële vaste activa toel. I, B) 22/27 8.631.91

Nadere informatie

BIJLAGE 1: De minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel

BIJLAGE 1: De minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel BIJLAGE 1: De minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel 1. EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN EN SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR 10 Kapitaal 100 Geplaatst kapitaal 101 Niet-opgevraagd

Nadere informatie

Codes 21/ / / / / / /8 29/ /36 40/

Codes 21/ / / / / / /8 29/ /36 40/ 850036239 BALANS NA WINSTVERDELING Toel. VO 3.1 ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN 20 VASTE ACTIVA 21/28 12.911 18.140 Immateriële vaste activa 6.2 21 Materiële vaste activa Terreinen en gebouwen Installaties, machines

Nadere informatie

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 05/11/2018. Volledige schema

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 05/11/2018. Volledige schema Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 135.492,79 101.972,48 Immateriële vaste activa 21 47.370,00 4.870,00 21100000 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 165.317,10 122.817,10 21100009 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE

Nadere informatie

Beeldopties Balans: Type Balans / Resultaat Tonen Beide Niveau Uitgebreid Boekjaar 2014 Periode 1-4 Onverwerkt Vergelijken m et

Beeldopties Balans: Type Balans / Resultaat Tonen Beide Niveau Uitgebreid Boekjaar 2014 Periode 1-4 Onverwerkt Vergelijken m et Administratie: 7841 - Gemeenschapscentrum De Pianofabriek VZW Datum: 31 maart 2015 door Hilde Kenens Balans / Resultaatrekening Beeldopties Balans: Type Balans / Resultaat Tonen Beide Niveau Uitgebreid

Nadere informatie

VP BALANS DRAFT!

VP BALANS DRAFT! Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 134.524,57 101.972,48 Immateriële vaste activa 21 47.370,00 4.870,00 21100000 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 165.317,10 122.817,10 21100009 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE

Nadere informatie