Geluidmeetrapport. Laagfrequent geluid Wolvenstraat, aanvulling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geluidmeetrapport. Laagfrequent geluid Wolvenstraat, aanvulling"

Transcriptie

1 Geluidmeetrapport Betreft: Auteur: Laagfrequent geluid Wolvenstraat, aanvulling Stefan Kortekaas Gemeente Utrecht Toezicht en Handhaving Bebouwde Omgeving Postbus RK Utrecht tel (030) fax (030) Utrecht, 6 maart 2013

2 Inleiding Sinds september 2011 hebben meerdere bewoners van de Wolvenstraat hinder van een zwaar brommend geluid (laagfrequent geluid) in hun huizen. In de periode mei augustus 2012 zijn door de gemeente Utrecht meerdere geluidsmetingen uitgevoerd om de klacht nader te onderzoeken en te pogen de bron op te sporen. Het onderzoek heeft zich met name toegespitst op de woonhuizen aan de Wolvenstraat 11 en 19 Op 7 november 2012 zijn de resultaten van de diverse geluidsmetingen besproken met de bewoners van de Wolvenstraat. Naar aanleiding van deze bewonersbijeenkomst zijn 8 aanvullende vragen gesteld. In dit rapport worden de resultaten van de aanvullende vragen weergegeven. Voor een omschrijving van eerdere metingen alsmede de omschrijving wat laagfrequent geluid precies is, wordt verwezen naar het rapport van 18 oktober (titel: Laagfrequent geluid Wolvenstraat).

3 Vragen van bewoners en antwoorden van de afdeling Toezicht en Handhaving Belangrijk is om te weten wat voor werkzaamheden er bij het Vredenburg gebeuren in verband met pompen, hoe gaat dat precies in zijn werk en is er iemand die ons hier over kan inlichten? Of staat er een ander groot apparaat te ronken? De 'wasmachine' bij het stationsgebied zoals genoemd in het krantenbericht is een plan om met behulp van diverse warmte-koude opslagsystemen (hierna: WKO) de grondwaterstroming actief te beïnvloeden. Een WKO systeem pompt in de zomer koud grondwater omhoog zodat een gebouw gekoeld kan worden. Het grondwater neemt dan warmte op uit het gebouw en dit verwarmde water wordt dan weer in de bodem gebracht. In de winter gaat het proces precies andersom. In de winter wordt het verwarmde grondwater het gebouw ingepompt om het gebouw te verwarmen. Sinds september 2012 is het eerste WKO systeem in het gebied actief. Omdat de klachten van voor september 2012 spelen kan de 'wasmachine' niet de oorzaak zijn van de klachten. Rondom het stationsgebied vinden wel diverse grondwateronttrekkingen plaats in verband met de bouwwerkzaamheden. Voor dergelijke onttrekkingen is een vergunning en/of melding nodig. Wij hebben navraag gedaan bij de afdeling Milieu en Duurzaamheid of een installatie sinds juli of augustus of september 2011 is ingeschakeld en nu nog steeds actief is. Zodra deze informatie is ontvangen koppelen wij dit terug. Uit de informatie die is ontvangen van de afdeling Milieu en Duurzaamheid en navraag bij de bodemhandhaver van het Stationsgebied kan geconcludeerd worden dat er geen grondwateronttrekkingen zijn die de hele tijdsperiode vanaf moment van eerste klachtwaarneming overbruggen. De grondwateronttrekkingen die plaatsvinden of hebben plaatsgevonden zijn van veel kortere duur. Omdat er geen onttrekkingen actief zijn gedurende het ontstaan van de klacht tot aan nu, kunnen de onttrekkingen uitgesloten worden als veroorzaker. Kan er een nauwkeuriger onderzoek bij de gevangenis komen? Ronald Kampman neemt al contact op met de gevangenisdirecteur, hij heeft een goed verstandhouding als buurman met de gevangenis. Op 14 januari 2013 is door twee medewerkers van de gemeente Utrecht een bezoek gebracht aan de gevangenis. Bij de gevangenis is een aantal metingen uitgevoerd in alle technische ruimten en bij diverse installaties. We hebben geen aanwijzingen voor laag frequent geluid kunnen meten. Diverse installaties van de gevangenis worden vanaf 22:00 teruggeschakeld in vermogen. De klachten omschrijving dat het geluid continue wordt waargenomen komt derhalve niet overeen met de gebruikstijden van de belangrijkste installaties van de gevangenis. Tegelijkertijd is in de gevangenis ook de aanwezige installatie van de stadsverwarming onderzocht. Ook deze installatie kan niet aangemerkt worden als mogelijk bron voor het laag frequente geluid. De gevangenis is dus niet de bron voor het laag frequente geluid.

4 Kunnen er metingen in minstens twee andere huizen in de straat plaats vinden. Een idee omdat te doen in twee huizen waarvan de bewoners gen last hebben mar wij het wel horen, om te kijken wat de metingen opleveren. Het blijft voor ons toch de vraag waarom wij dit op een praktisch gelijk tijdstip zijn gaan opmerken. De metingen zijn prima uitgevoerd, maar we vinden dat ze te kleinschalig zijn uitgevoerd. Er zijn twee bemande metingen uitgevoerd op 19 december 2012 bij de woningen op nummer 17 en 13. Ook hiervoor geldt dat in het trapgat een aanwijzing voor laag frequent geluid is gemeten, maar niet in de woonkamer. Aanvullend zijn op 29 januari bij de woningen met huisnummer 62, 68, 90 en 80 bemande geluidsmetingen uitgevoerd. Tijdens de meting werd door 1 persoon aangegeven dat het hinderlijke geluid waargenomen werd. Bij de overige woningen was het hinderlijke geluid volgens de bewoners niet aanwezig. Opvallend was ook dat de drie personen die het geluid niet konden waarnemen een duidelijk andere omschrijving van het geluid gaven dan de persoon die het geluid wel kon waarnemen. Ook wanneer gekeken wordt naar de gemeten waarden is een duidelijk onderscheid te zien. Ter illustratie zijn ook de gemeten niveaus van de woning Wolvenstraat 11 en 19 weergegeven in de grafiek liniear geluidsniveau (db) NSG LFG curve gemiddelde woningen niet hoorbaar gemiddelde wel hoorbaar Wolvenstraat 11 Wolvenstraat , , frequentie (Hz) Met de gestippelde lijn is de norm zoals de NSG deze hanteert weergegeven. De dikke en dunne rode lijn zijn de waarden zoals gemeten in de woningen Wolvenstraat 11 en 19. Met de donkergroene lijn is het gemiddelde weergegeven van de metingen die zijn uitgevoerd bij mensen die hebben aangegeven het geluid niet waar te nemen. De dunne lijn is het gemiddelde geluidsniveau zoals gemeten in de woning waarbij het geluidsniveau wel werd waargenomen. Wat opvalt is dat bij de woningen waar het geluid gedurende de meting niet werd waargenomen door de bewoners een duidelijke piek laat zien bij de 100 Hz. Van één bewoner hebben wij vernomen dat zo'n 1,5 jaar geleden de technische installaties, geplaatst tussen huisnummer 68 en 80, zijn aangepast. Deze installatie was ten tijde van meting actief maar niet op vol-vermogen. Ons vermoeden bestaat dat de bewoners van huisnummer 62, 68 en 80 hinder ondervinden van deze installatie. Wij zullen Mitros verzoeken om de installatie inclusief ophanging te controleren. Het geluidsniveau in de woning nummer 90 (licht groene lijn in de bovenstaande grafiek) laat een totaal ander verloop zien. Ook als gekeken wordt in vergelijking met de woningen Wolvenstraat 11 en Wolvenstraat 19.

5 Als extra analyse zijn alle metingen van woning met huisnummer 90 naast de metingen van Wolvenstraat 11 en 19 gelegd. Er zijn hierbij twee metingen aangetroffen die grof gezegd het zelfde verloop laten zien meting a (slaapkamer, straatzijde 2e verdieping) en meting b (trap 1e verdieping hoek achterzijde) zoals weergegeven in onderstaande grafiek. Uitdrukkelijk wordt opgemerkt dat de afname van het geluidsniveau niet hoeft te betekenen dat de woning Wolvenstraat 90 verder weg van de bron is gelegen dan de woningen Wolvenstraat 11 en ,0 75,0 liniear geluidsniveau (db) 65,0 55,0 45,0 35,0 a b Wolvenstraat 11 Wolvenstraat 19 NSG LFG hindercurve 25,0 15,0 12, , Frequentie (Hz) Conclusie: Wolvenstraat 62,68 en 80 hebben naar alle waarschijnlijkheid hinder van een andere bron dan Wolvenstraat 90, 11 en 19. De monumentenwacht koppelen aan de gemeente. Er is telefonisch contact geweest met de monumentenwacht. De medewerker van de monumentenwacht vertelde dat toen hij in de woning was op het toilet en nabij de keuken een zoemtoon hoorde. Hoe verder je in de woonkamer kwam en ook in de hal hoe minder het geluid werd. Omdat hij bij een ander project ooit eens een rioolpomp als bron had gehad, verwachte hij dat daarom ook hier sprake zou zijn van een slecht functionerende rioolpomp. Zijn uitspraak was meer een vermoeden en niet een hard gegeven. Tijdens de laatste metingen op huisnummer 17 en 13 en huisnummer 90 hebben we ook in het toilet gemeten. Daar hebben wij geen aanwijzing voor LFG-geluid aangetroffen. In combinatie met beantwoording van vraag 7 zien wij geen aanleiding om te vermoeden dat de riolering dan wel een rioolpomp de overlast veroorzaakt. Wat is er gebeurt met de metingen van 18 juni tot en met 21 juni, die worden helemaal niet in het rapport vermeld? Dit zijn de metingen die gebruikt zijn voor het samenstellen van de figuren 6 en 7 uit het rapport van. De informatie is dus verwerkt in het rapport 18 oktober 2012.

6 Hoe zit het met de ophangbeugels van de hydrofoor in de parkeergarage? Volgens de GGD is het niet genoeg om de hydrofoor af te zetten, maar moet er meer gebeuren en wij weten niet wat? Kan iemand dat uitzoeken. Het schijnt dat ondanks het afzetten dat de trillingen toch gewoon door kunnen gaan. Ophangbeugels zijn van belang voor het doorgeven van geluid. Als de bron stopt met het produceren van geluid zullen de ophangbeugels ook stoppen met trillen. Het kan soms zijn dat de technische installatie het geluid niet produceert maar door verkeerde ophanging de beugels gaan trillen. Ook dat geluid stopt als de technische installatie wordt uitgeschakeld. Nu de hydrofoor is uitgeschakeld in de parkeergarage en het geluid nog wel ervaren werd kan het dus niet afkomstig zijn van de ophangbeugels. We hebben een tekening met een overzicht van de pompen van de riolering bij ons in de wijk. Is er iemand die ons kan leren hoe we die kaart kunnen lezen? Zie bijlage. aan een bewoner van de Wolvenstraat zijn drie tekeningen aangeleverd. Wij beperken ons tot de uitleg van de kaart Wolvenstraat_SITU_RIO.pdf (tevens de kaart die als bijlage bij de brief met aanvullende vragen was gevoegd). Voor de volledigheid is deze kaart als bijlage bij dit rapport opgenomen. Deze kaart is een samenvoeging van de andere twee kaarten en bevat de meest recente gegevens. In de Wolvenstraat ter hoogte van de huisnummers 1 tot en met 17 zijn diverse blauwe vakjes te zien (inlaten). Hier komt het afvalwater van de woning in het hoofdriool. In andere straten zijn minder inlaten te zien. Dit heeft ermee te maken dat tijdens een recente rioolinspectie juist dit gebied opnieuw is ingetekend. Wanneer gekeken wordt bij het nieuwbouwcomplex zijn de inlaten getekend als kleine ronde cirkels met een kruis er doorheen. Het hoofdriool in het gebied (de rode lijn) is een vrij verval rioolstelsel. Dit wil zeggen dat met behulp van zwaartekracht het afvalwater afstroomt. Het rioolstelsel van het Wolvenplein en het nieuwbouw complex stroomt af naar de Wittevrouwenkade (rechtsonder op de kaart). In dit deel van het riool zijn dus geen pompen aanwezig. Om het riool te kunnen inspecteren zijn er inspectieputten aanwezig. Dit zijn de rode cirkels (bijvoorbeeld bij huisnummer 17). Ter hoogte van het nieuwbouw complex en huisnummer 25 zijn blauwe vierkantjes zichtbaar. Dit zijn de straatkolken waarin het regenwater wordt opgevangen. De meest nabij gelegen rioolpomp nabij de woningen is gelegen op de Plompetorengracht ter hoogte van huisnummer 17. Op de kaart te herkennen als een dubbele cirkel (nabij het cijfer 3261). Deze rioolpomp pompt het water via een persleiding (gestreepte rode lijn) naar de Van Asch van Wijkkade ter hoogte van huisnummer 28. Vervolgens stroomt het water via vrij verval in de richting van de Noorderstraat. De rioolpomp staat niet in direct verbinding met het riool bij de woningen aan het Wolvenplein. Ik zoek uit hoe het verhaal in elkaar steekt wat betreft de overloop van de stortbakken van de wc s in de straat. Prima, wij horen dit nog graag van je. Een opmerking van onze kant betreft dat bij een van de metingen ook in het toilet is gemeten en bleek dat hier geen aanleiding voor laag frequent geluid uit naar voren kwam. Dit is echter in het rapport niet benoemd. Zie tevens reactie op vraag over de monumentenwacht.

7 Hoe zit het met de vernieuwing van de elektriciteit van het ingebouwde elektriciteitshuis op het Wolvenplein. Dat zou al gebeurd moeten zijn, alleen horen wij daar niks meer van (de GGD zou ons daarover op de hoogte houden). Wij hebben van de GGD begrepen dat de werkzaamheden van Stedin aan het transformatorhuis zijn afgerond. De werkzaamheden aan het transformatorhuis omvatte: het vervangen van de transformator door een stiller model. De transformator is op rubberen voeten gezet. Hiermee is het geluid in en om de transformator tot een minimum beperkt. Zou het transformatorhuis de bron zijn, dan zou dit duidelijk in de metingen naar voren gekomen zijn en zouden er nu geen hinderklachten meer zijn.

8 Conclusie Voor de volledigheid worden ook de belangrijkste conclusies uit het rapport van 18 oktober 2012 weergegeven Conclusies 18 oktober 2012 Uit de metingen in mei, juni en augustus van 2012 is naar voren gekomen dat in de woningen geen laagfrequent geluid is gemeten in de woon- en slaapkamers. In het trapgat naar de kelder is bij meerdere woningen op een specifieke locatie wel steevast een LFG-signaal te meten. Het uit- en aanzetten van mogelijke bronnen in de nabije omgeving heeft geen kandidaat voor de oorzaak opgeleverd. De piek in het spectrum ligt in de woningen Wolvenstraat 11 op een andere locatie dan bij Wolvenstraat 19. Hiervoor is geen verklaring gevonden. Het gemeten signaal is in de dag luider dan in de nacht hetgeen mogelijk op wegverkeerslawaai als bron zou kunnen duiden. Ook de vorm van het spectrum kan deze hypothese steunen. Een zekere verklaring is dit echter niet. Een andere, nog niet gelokaliseerde bron, zou een oorzaak kunnen zijn. Conclusies 6 maart 2013 De 'wasmachine' bij het stationsgebied, de gevangenis, transformatorhuis en het nabij gelegen riool zijn niet een mogelijke bron van de hinder. De hinder die ervaren wordt bij huisnummer 62, 68 en 80 is naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van een andere bron dan bij de overige woningen. Bij de woningen 11, en 19 is alleen in het trapgat en niet in andere kamers een aanwijzing voor laagfrequent geluid waargenomen. Bij woning met huisnummer 80 is op 2 locaties een beperkte aanwijzing voor laagfrequent geluid waargenomen. Tot op heden is geen bron aangetroffen. Tevens blijkt uit alle metingen dat er geen sprake is van een overschrijding van een wettelijke norm. Voor een nadere toelichting zie het rapport van 18 oktober 2012.

9 Bijlage, rioleringstekening gebied Wolvenstraat

Laagfrequent geluidshinder klacht woning Losser

Laagfrequent geluidshinder klacht woning Losser Laagfrequent geluidshinder klacht woning Losser Meting uitgevoerd door: Axel Lok (Universiteit Twente) Datum: 27 november 2015 Inleiding Naar aanleiding van een laagfrequent geluidsklacht is er een geluid

Nadere informatie

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer W.G.M. van Herten, mevrouw H.C.L.M. van Herten-Opbroek wonende te Horn verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Mevrouw M. den Hollander te Ridderkerk verder te noemen: Den Hollander, tegen: Bindend

Nadere informatie

Rapport inzake het onderzoek naar laagfrequent geluid in Zuidhorn

Rapport inzake het onderzoek naar laagfrequent geluid in Zuidhorn Rapport inzake het onderzoek naar laagfrequent geluid in Zuidhorn 2 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Onderzoeksvragen... 3 1.2 Onderzoeksmethode... 3 2 Analyse en resultaten... 5 3 Conclusies en aanbevelingen...

Nadere informatie

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede

Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Duurzame klimaatinstallaties in Etten-Leur Woonbond Kennis- en Adviescentrum 6-11-2015 Siem Goede Vraagstelling Inventariseren van de WKO-installaties van de complexen Wachter-Valpoort en Contrefort-Chrispijn.

Nadere informatie

Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben.

Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben. Laag Frequent Geluid, je zou er maar last van hebben. In het begin is er niets, alles lijkt normaal.ik spreek in het jaar 2010, je woont in een rustige wijk en komt tot rust in je woning. Je besluit hier

Nadere informatie

Notitie. Centrale Gelderland laagfrequent geluid. GvL/ EB/ / FF 4845-1-NO. d a t u m : 20 december 2013

Notitie. Centrale Gelderland laagfrequent geluid. GvL/ EB/ / FF 4845-1-NO. d a t u m : 20 december 2013 Notitie b e t r e f t : Centrale Gelderland laagfrequent geluid d a t u m : 20 december 2013 r e f e r e n t i e : GvL/ EB/ / FF 4845-1-NO 1 I n l e i d i n g In opdracht van GDF SUEZ Energie Nederland

Nadere informatie

M+P MBBM groep Mensen met oplossingen. Gemeente Houten T.a.v. Edwin Koolhof Postbus DA HOUTEN. Onderzoek herkomst bromtoon Houten

M+P MBBM groep Mensen met oplossingen. Gemeente Houten T.a.v. Edwin Koolhof Postbus DA HOUTEN. Onderzoek herkomst bromtoon Houten M+P MBBM groep Mensen met oplossingen www.mp.nl Visserstraat 5 Aalsmeer Postbus 344 143 AH Aalsmeer Gemeente Houten T.a.v. Edwin Koolhof Postbus 3 399 DA HOUTEN Wolfskamerweg 47 Vught Postbus 294 526 CB

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Figuur 1: doorsneden inpassing rioolgemaal in nieuwbouw

Figuur 1: doorsneden inpassing rioolgemaal in nieuwbouw Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten NOTITIE Datum: 17 december 2010 Ons kenmerk: 20103108.GS2860 Project: Nieuwbouw Hamburgerbroek

Nadere informatie

Notitie Situatie Laagfrequent geluid Wetgeving

Notitie Situatie Laagfrequent geluid Wetgeving Notitie Datum: 27 februari 2017 Project: Windpark Koningspleij Uw kenmerk: - Locatie: Arnhem Ons kenmerk: V068465aa.00001.md Betreft: Beoordeling laagfrquent geluid Versie: 01_001 In opdracht van Outsmart

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk

Akoestisch onderzoek. Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei 2016 Geluidwaarnemer Maarten Groen Kenmerk Afdeling Expertise Contact Maarten Groen T 088 5450 381 mgroen@odmh.nl Akoestisch onderzoek Postbus 45 2800 AA Gouda T 088 545 00 00 www.odmh.nl Onderwerp Gemaal 2e Bloksweg te Waddinxveen Datum 30 mei

Nadere informatie

De uitkomsten van het onderzoek van TAUW en de toetsing aan het huidige beleid, zijn in deze memo samengevat.

De uitkomsten van het onderzoek van TAUW en de toetsing aan het huidige beleid, zijn in deze memo samengevat. MEMO Datum : 24 mei 2016 Aan Van : Stadsdeelcommissie Noord : Hans van Agteren Onderwerp : Grondwateroverlast Enschede Noord Inleiding In het Gemeentelijk RioleringsPlan (GRP) zijn zeven gebieden benoemd

Nadere informatie

RAPPORT. Onderwerp: Rapportage Riosonic Groesbeek - Industrieweg. Projectnummer: 11AB Kenmerk: CL. Datum: 17 mei 2013

RAPPORT. Onderwerp: Rapportage Riosonic Groesbeek - Industrieweg. Projectnummer: 11AB Kenmerk: CL. Datum: 17 mei 2013 RAPPORT Grotestraat 143-5141 JP - Waalwijk Tel: +31(0)416 564 235 Fax: +31(0)416 342 171 Email: info@rioolzorg.nl Website: www.rioolzorg.nl Btw nr: nl8134.06.663.b01 Onderwerp: Rapportage Riosonic Groesbeek

Nadere informatie

Moerashoeve 111, Nieuwegein

Moerashoeve 111, Nieuwegein Moerashoeve 111, Nieuwegein Kenmerken Overdracht Vraagprijs 172.000 k.k. Aangeboden sinds 10-02-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

NSG Richtlijn ter objectivering van LFG klachten

NSG Richtlijn ter objectivering van LFG klachten NSG Richtlijn ter objectivering van LFG klachten Frits van den Berg VVM-bijeenkomst Richtlijnen voor laagfrequent geluid, 24 mei 2016 Inhoud Achtergrond NSG Richtlijn De NSG-curve Resultaten veldstudie,

Nadere informatie

Energie uit drinkwater en afvalwater

Energie uit drinkwater en afvalwater Energie uit drinkwater en afvalwater Inhoud 1. De cyclus van de stedelijke drinkwatervoorziening en afvalwater 2. Installeren van een turbine in het drinkwaternet 2.1. De druk in drinkwaternetten 2.2.

Nadere informatie

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Datum bewonersbrief: 15 februari 2017 Contactpersoon: L. Jongmans Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: In februari 2015

Nadere informatie

De nabij gelegen dorpskern, grenzend aan het Dubbelsteynpark, biedt alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen en gezelligheid.

De nabij gelegen dorpskern, grenzend aan het Dubbelsteynpark, biedt alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen en gezelligheid. Gelegen aan het Dubbelsteynpark, in het centrum van de wijk Dubbeldam, staat deze goed onderhouden vrijstaande woning op 395 m² eigen grond. De woning heeft een mooie ligging met uitzicht op een deel van

Nadere informatie

Door TenneT is gevraagd een beoordeling te geven van de optredende laagfrequente geluidniveaus en hieraan een duiding te geven.

Door TenneT is gevraagd een beoordeling te geven van de optredende laagfrequente geluidniveaus en hieraan een duiding te geven. Notitie betreft: Net op Zee Hollandse Kust; laagfrequente geluidniveaus datum: 17 juni 2019 referentie: GL/GL//F 21685-3-NO-003 van: ir. G.W. Lassche aan: TenneT 1 Inleiding Door Arcadis is een onderzoek

Nadere informatie

enexis.nl Aarding Voor alle zekerheid

enexis.nl Aarding Voor alle zekerheid enexis.nl Aarding Voor alle zekerheid Inhoud Belangrijkste punten 4 Aarding en elektriciteit 5 Geaard of niet? 5 Vier systemen van aarding 7 Aarding is onzichtbaar 8 Een veilige installatie 8 Wanneer

Nadere informatie

PROJECTNUMMER C ONZE REFERENTIE C

PROJECTNUMMER C ONZE REFERENTIE C ONDERWERP Laagfrequent geluid transformatorstation locatie Wijk aan Zee PROJECTNUMMER C05057.000084 DATUM 18 juni 2019 ONZE REFERENTIE 083924531 C VAN Erik Koppen Inleiding Voor het transformatorstation

Nadere informatie

WERF VAN DE BIESBOSCH 77

WERF VAN DE BIESBOSCH 77 Uit de meest recente nieuwbouwfase op de zeer gewilde Stadswerven wordt thans één woning aangeboden. Het betreft hier het populaire type Cortenaer met tuitgevel en eigen parkeerplaats. De huidige eigenaren

Nadere informatie

natuur- en scheikunde 1 CSE BB

natuur- en scheikunde 1 CSE BB Examen VMBO-BB 2014 tijdvak 1 maandag 19 mei 13.30-15.00 uur natuur- en scheikunde 1 CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Gebruik het BINAS informatieboek.

Nadere informatie

MARI ANDRIESSENRADE 43

MARI ANDRIESSENRADE 43 Scherp geprijsd 3-kamerappartement op de 8 e verdieping met royaal balkon en eigen berging in de onderbouw. Gunstige ligging nabij winkelcentrum de Scholver en treinstation Schollevaar. Deze woning kenmerkt

Nadere informatie

Curves voor laagfrequent geluid, een juridische blik. mr. Suzanne Eekhout

Curves voor laagfrequent geluid, een juridische blik. mr. Suzanne Eekhout Curves voor laagfrequent geluid, een juridische blik mr. VVM Subsectie Laagfrequent geluid 24 mei 2016 Curves voor laagfrequent geluid, een juridische blik Inleiding Opzet Algemeen Toetsingskader Vercammen-curve

Nadere informatie

Onderzoek laagfrequent geluid. (casus: Noord Groningen) drs. T.A. van Veen (NLR) NSG bijeenkomst laagfrequent geluid, 24 mei 2012, Deventer

Onderzoek laagfrequent geluid. (casus: Noord Groningen) drs. T.A. van Veen (NLR) NSG bijeenkomst laagfrequent geluid, 24 mei 2012, Deventer Onderzoek lgfrequent geluid (csus: Noord Groningen) drs. T.A. vn Veen (NLR) NSG bijeenkomst lgfrequent geluid, 24 mei 2012, Deventer Ntionl Lucht- en Ruimtevrtlbortorium Ntionl Aerospce Lbortory NLR Bron

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o.

Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. 030-286 00 00 Akoestisch onderzoek Wilhelminalaan e.o. Resultaten van een nul-onderzoek rapport van de afdeling Expertise Milieu februari 2016 www.utrecht.nl Colofon uitgave Expertise Milieu Milieu en

Nadere informatie

Dit beeld geeft weer hoeveel aspecten en ingewikkelde materie er is verweven in de informatievoorziening voor wat betreft de windturbines.

Dit beeld geeft weer hoeveel aspecten en ingewikkelde materie er is verweven in de informatievoorziening voor wat betreft de windturbines. Dit beeld geeft weer hoeveel aspecten en ingewikkelde materie er is verweven in de informatievoorziening voor wat betreft de windturbines. 1 De berekende waarden door Arcadis zijn aannames. Als actiegroep

Nadere informatie

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip vastgesteld bestemmingsplan West-Terschelling West Aletalaan fase 4 Gemeente Terschelling Projectnummer 250651 Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip blad 259 van 381 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud WFN1215886

Nadere informatie

REMBRANDTKADE 43 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL //

REMBRANDTKADE 43 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL // REMBRANDTKADE 43 UTRECHT INFO@RVLMAKELAARS.NL // RVLMAKELAARS.NL // 030-210 04 01 ADRES REMBRANDTKADE 43 TE UTRECHT VRAAGRPRIJS 1.250.000,00 K.K. WOONOPPERVLAKTE CIRCA 221M2 INHOUD CIRCA 905M3 BOUWJAAR

Nadere informatie

Reactie op visie gemeente Venlo inzake Windturbinepark Greenport GvL/GvL/KS/OA BR

Reactie op visie gemeente Venlo inzake Windturbinepark Greenport GvL/GvL/KS/OA BR ARAG Rechtsbijstand T.a.v. de heer mr. R.T. Kirpestein Postbus 230 3830 AE LEUSDEN Mook, februari 2018 Betreft: Ref.: Reactie op visie gemeente Venlo inzake Windturbinepark Greenport GvL/GvL/KS/OA 15935-1-BR

Nadere informatie

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV?

Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Resultaten Bewonersenquête De Gravin Utrecht Zijn de WKO-problemen verholpen? Kunt u afrekenen met Mitros Warmte BV? Aanleiding Veel bewoners van De Gravin Utrecht hebben problemen ervaren met de WKO-

Nadere informatie

Borstlaan 12 - Eastermar

Borstlaan 12 - Eastermar Borstlaan 12 - Eastermar Vraagprijs 224.500,-- kosten koper Omschrijving Borstlaan 12 - Eastermar UNIEK GELEGEN RECREATIEWONING AAN HET BERGUMERMEER. Te midden van prachtige natuur, met uitzicht op het

Nadere informatie

Objectinformatie: Scarlattistraat 2, 2324 BD Leiden

Objectinformatie: Scarlattistraat 2, 2324 BD Leiden Objectinformatie: Scarlattistraat 2, 2324 BD Leiden Betreft: Goed onderhouden Hoekwoning gelegen in een rustige straat in de Fortuinwijk. In 2012 is de CV installatie vernieuwd en zijn de dakkappelen vernieuwd

Nadere informatie

NAM - locatie Rossum-Weerselo ROW2

NAM - locatie Rossum-Weerselo ROW2 NAM - locatie Rossum-Weerselo ROW2 Controlemeting Tramweg Rossum Opdrachtgever Nederlandse Aardolie Maatschappij BV Contactpersoon Kenmerk R088032aa.00001.tk Versie 04_001 Datum 26 mei 2015 Auteur Kelvinbaan

Nadere informatie

KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat.

KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat. KLACHTENLIJST BOMEN Meeuwenstraat. Algemeen. Een aantal jaren geleden zijn er nieuwe stoeptegels gelegd. I.v.m. de ondergrondse wortels van de bomen is het trottoir toen eveneens opgehoogd. Voor de huizen

Nadere informatie

Geluidsmetingen Westergouwe te Gouda

Geluidsmetingen Westergouwe te Gouda Geluidsmetingen Westergouwe te Gouda Behandeld door: Opdrachtgever: M. Groen Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Gemeente Gouda Rapport nummer: 2013092480 Gouda, 29 oktober 2013 Inhoud

Nadere informatie

Koenestraat 106 AMERONGEN

Koenestraat 106 AMERONGEN Koenestraat 106 AMERONGEN Welkom bij Makelaardij Luckerhof Mede namens de verkopers van dit woonhuis dankt Makelaardij Luckerhof u voor de getoonde belangstelling. Door middel van deze verkoopbrochure

Nadere informatie

Projectnummer/Kenmerk _oho 15 april Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór de afbouwstap van 2019

Projectnummer/Kenmerk _oho 15 april Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór de afbouwstap van 2019 Notitie Projectnummer/Kenmerk Datum 180905_oho 15 april 2019 Aan Gerard Bloemhof (gemeente Delft) Van Olivier Hoes (Acacia Water) Kopie aan Onderwerp Grondwateronttrekking Delft-Noord: quickscan 1 vóór

Nadere informatie

Lichthinder rapport. Bestemmingsplan Permanent wonen Dousberg. Juni 2007

Lichthinder rapport. Bestemmingsplan Permanent wonen Dousberg. Juni 2007 Lichthinder rapport Bestemmingsplan Permanent wonen Dousberg Juni 2007 Lichthinder rapport Opdrachtverlener Arcadis Bouw en Vastgoed B.V. L.G.H.M. Cartigny Postbus 1632 6201 BP Maastricht Opdracht De opdracht

Nadere informatie

Geluidsmetingen ter bepaling van de herkomst en signatuur van de bromtoon in de omgeving van windpark Houten

Geluidsmetingen ter bepaling van de herkomst en signatuur van de bromtoon in de omgeving van windpark Houten M+P MBBM groep Mensen met oplossingen Rapport Geluidsmetingen ter bepaling van de herkomst en signatuur van de bromtoon in de omgeving van windpark Houten M+P.RUDU.15.01.3 4 januari 2017 Colofon Opdrachtnemer

Nadere informatie

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden Promenade Wonen in het hart van Uden Plattegronden & Technische Omschrijving 31 huurappartementen in het centrum van Uden Verwachte oplevering februari 2015 Area, laat wonen leven Wij zijn Area, dé wooncorporatie

Nadere informatie

OVERAL, variatie vanuit de kern. LES- BRIEF 3v/4hv. De zonne-energiecentrale van Fuentes de Andalucía

OVERAL, variatie vanuit de kern. LES- BRIEF 3v/4hv. De zonne-energiecentrale van Fuentes de Andalucía OVERAL, variatie vanuit de kern LES- BRIEF 3v/4hv De zonne-energiecentrale van 1 Zonne-energie is in overvloed beschikbaar maar het is nog niet zo eenvoudig om die om te zetten naar elektrische energie.

Nadere informatie

Schipperstraat 46 242.500,- k.k. 4871KK Etten-leur Eengezinswoning Namens één van onze relaties bieden wij te koop aan: Instapklare energiezuinige tussenwoning met dakkapel, gelegen aan een breed

Nadere informatie

LFG: Een hardnekkig probleem zonder duidelijke oorzaak

LFG: Een hardnekkig probleem zonder duidelijke oorzaak LFG: Een hardnekkig probleem zonder duidelijke oorzaak Frits van den Berg GGD Amsterdam NSG 24 mei 2012 NSG 24 mei 2012 LFG hardnekkig probleem 2 NSG 24 mei 2012 LFG hardnekkig probleem 3 Aspecten van

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs

Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs Notitie Contactpersoon ir. J.M. (Martin) Bloemendal Datum 7 april 2010 Kenmerk N001-4706565BLL-mya-V02-NL Onderzoeksrapportage naar het functioneren van de IT-Duiker Waddenweg te Berkel en Rodenrijs Tauw

Nadere informatie

Kommavlinder 9, Tiel

Kommavlinder 9, Tiel Kommavlinder 9, Tiel Kenmerken Overdracht Vraagprijs 250.000 k.k. Aangeboden sinds 03-11-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

METEOORSTRAAT 6. Het betreft een voormalige huurwoning, een koper moet dus wel rekening houden met moderniseringswerkzaamheden.

METEOORSTRAAT 6. Het betreft een voormalige huurwoning, een koper moet dus wel rekening houden met moderniseringswerkzaamheden. Ruime eengezinswoning welke deel uitmaakt van een keurig woonlint in de wijk Sterrenburg. Deze woning biedt u mogelijkheden en kansen uw eigen idee uit te werken voor een aantrekkelijke startprijs. Deze

Nadere informatie

Te Koop. Nunspeetlaan 212 a GL Den Haag. Herenhuis, Hoekwoning 138m². Vraagprijs k.k.

Te Koop. Nunspeetlaan 212 a GL Den Haag. Herenhuis, Hoekwoning 138m². Vraagprijs k.k. Te Koop Nunspeetlaan 212 a 2573 GL Den Haag Herenhuis, Hoekwoning 138m² Vraagprijs 359.000 k.k. Vraagprijs 359.000 k.k. Status Verkocht onder voorbehoud Beschikbaar per per direct Soort woonhuis Herenhuis,

Nadere informatie

De Kille 16 TE KOOP k.k. Ouddorp TEL:

De Kille 16 TE KOOP k.k. Ouddorp TEL: TE KOOP 369.000 k.k. TEL: 0187.68.44.07 WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL Kenmerken Vraagprijs 369.000 k.k. Bouwjaar 1999 Kamers 6 Slaapkamers 5 Perceeloppervlakte 230 m² Inhoud 404 m³ Woonoppervlakte 162 m²

Nadere informatie

Nieuwbouw appartementen "Het Bruningmeyer" te Enschede. Reusltaten trillingsmetingen met betrekking tot hinder

Nieuwbouw appartementen Het Bruningmeyer te Enschede. Reusltaten trillingsmetingen met betrekking tot hinder Nieuwbouw appartementen "Het Bruningmeyer" te Enschede Reusltaten trillingsmetingen met betrekking tot hinder Nieuwbouw appartementen "Het Bruningmeyer" te Enschede Reusltaten trillingsmetingen met betrekking

Nadere informatie

TE KOOP. Molenlaan XJ te RIJSWIJK. Koopsom ,- k.k. Van Oosterom en Verhagen

TE KOOP. Molenlaan XJ te RIJSWIJK. Koopsom ,- k.k. Van Oosterom en Verhagen TE KOOP Molenlaan 3 2281 XJ te RIJSWIJK Koopsom 350.000,- k.k. Van Oosterom en Verhagen Vestiging Rijswijk Willemstraat 27 2282 CB Rijswijk t (070) 399 51 41 e info@ovmak.nl Den Haag Ypenburg Speerpunt

Nadere informatie

14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw Kenmerk N001-4524746BTM-V01 06-12-2007

14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw Kenmerk N001-4524746BTM-V01 06-12-2007 14. Geohydrologie Zuidbuurt eemnes Tauw 06-12-2007 Notitie Concept Contactpersoon Maaike Bevaart Datum 6 december 2007 Geohydrologie Zuidbuurt Eemnes 1 Inleiding Ter voorbereiding op de ontwikkeling van

Nadere informatie

TE KOOP. Den Hertigstraat 18 B K.K KC Rotterdam.

TE KOOP. Den Hertigstraat 18 B K.K KC Rotterdam. TE KOOP 199.000 K.K. Den Hertigstraat 18 B 3081 KC Rotterdam Den Hertigstraat 18 B 3081 KC Rotterdam Inleiding Ruim en luxe wonen nabij het Hart van Zuid? Dat kan bij deze instapklare 4-kamer woning (ca.

Nadere informatie

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanhoudende geluidsoverlast Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West 20 maart 2013 RA130475 Samenvatting Een gezin ervaart al jaren geluids- en trillingsoverlast van, naar

Nadere informatie

DTS meting Huizingalaan

DTS meting Huizingalaan Gemeente Eindhoven 3 mei 2011 Conceptrapport 9W3537.A0 Barbarossastraat 35 Postbus 151 6500 AD Nijmegen +31 (0)24 328 42 84 Telefoon +31 (0)24 323 2918 Fax info@nijmegen.royalhaskoning.com E-mail www.royalhaskoning.com

Nadere informatie

Jufferstraat 246, Rotterdam

Jufferstraat 246, Rotterdam Jufferstraat 246, Rotterdam Kenmerken Overdracht Vraagprijs 268.000 k.k. Aangeboden sinds 26-08-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

VANAFPRIJS ,- K.K. DORDRECHT DUBBELDAM DUBBELSTEYNLAAN OOST 199

VANAFPRIJS ,- K.K. DORDRECHT DUBBELDAM DUBBELSTEYNLAAN OOST 199 Op rustige en kindvriendelijke woonlocatie gelegen, geheel te moderniseren ééngezinswoning met diepe tuin in het geliefde Dubbeldam. Deze ruime woning is gebouwd omstreeks 1968 en is voorzien van onder

Nadere informatie

Uitbreidingsplan De Thijs in Wilsum. 6 huurwoningen

Uitbreidingsplan De Thijs in Wilsum. 6 huurwoningen Uitbreidingsplan De Thijs in Wilsum 6 huurwoningen 2 uitbreidingsplan de thijs in wilsum Uitbreidingsplan De Thijs in Wilsum In Wilsum realiseert Beter Wonen 6 huurwoningen in Fase 2 van plan De Thijs.

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek huurder Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte);

Nadere informatie

LAAN VAN MEERDERVOORT 677 A 2564 AC DEN HAAG. Gerenoveerd luxe dubbelbovenhuis met een royal dakterras K.K.

LAAN VAN MEERDERVOORT 677 A 2564 AC DEN HAAG. Gerenoveerd luxe dubbelbovenhuis met een royal dakterras K.K. LAAN VAN MEERDERVOORT 677 A 2564 AC DEN HAAG Gerenoveerd luxe dubbelbovenhuis met een royal dakterras 325.000 K.K. OMSCHRIJVING LAAN VAN MEERDERVOORT 677 A, 2564 AC DEN HAAG LUXE GERENOVEERDE HOEK DUBBEL

Nadere informatie

Leidseweg 185, Utrecht

Leidseweg 185, Utrecht Leidseweg 185, Utrecht Kenmerken Overdracht Vraagprijs 179.500 k.k. Aangeboden sinds 31-01-2019 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen

Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Definitief Bouwfonds Ontwikkeling Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 6 april 2009 Verantwoording Titel : Watertoets De Cuyp, Enkhuizen Subtitel : Projectnummer : 275039 Referentienummer

Nadere informatie

PEEK&POMPE WWW.PEEKENPOMPE.NL M A K E L A A R S. Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht

PEEK&POMPE WWW.PEEKENPOMPE.NL M A K E L A A R S. Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht BIJZONDERE GEMODERNISEERDE RUIME EENGEZINSWONING. DE WONING HEEFT 5- KAMERS EN EEN TUIN MET ACHTEROM. DE WONING IS GELEGEN IN HET POPULAIRE HOOGRAVEN. DE WONING

Nadere informatie

AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE

AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE 12 startersappartementen aan de Breestraat in Marknesse 12 STARTERSAPPARTEMENTEN AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE 100% ELEKTRISCH 1 Deze brochure is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Nadere informatie

AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE

AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE 12 STARTERSAPPARTEMENTEN AAN DE BREESTRAAT IN MARKNESSE 100% ELEKTRISCH 1 Inhoud Inleiding 4 Woonkwaliteiten 5 Energieneutraal 6 Situatie 8 Geveltekeningen 10 Plattegronden 11 Doorsneden (perspectief)

Nadere informatie

Examen ste tijdvak Vinvis zingt toontje lager

Examen ste tijdvak Vinvis zingt toontje lager Examen 2014 1 ste tijdvak Vinvis zingt toontje lager Blauwe vinvissen communiceren met elkaar door te zingen. blauwe vinvis Als vinvisvrouwtjes dichtbij zijn, zingen de mannetjes zachter en lager. 2p 33

Nadere informatie

TE KOOP Van Vollenhovenlaan 108 te Utrecht

TE KOOP Van Vollenhovenlaan 108 te Utrecht VeldhuizenKoot Rijksstraatweg 26 3545 NA Utrecht 030-23 67 000 info@veldhuizenkoot.nl www.veldhuizenkoot.nl TE KOOP Van Vollenhovenlaan 108 te Utrecht Dit ruime, lichte, drie kamerappartement van ca. 67

Nadere informatie

Jaagpad 31, Barendrecht

Jaagpad 31, Barendrecht Jaagpad 31, Barendrecht Kenmerken Overdracht Vraagprijs 111.000 k.k. Aangeboden sinds 25-08-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling Aantal

Nadere informatie

Welkom bewoners Brugweg nrs fase 2 Herstel riolering. 27 juni

Welkom bewoners Brugweg nrs fase 2 Herstel riolering. 27 juni Welkom bewoners Brugweg nrs 1 117 fase 2 Herstel riolering 27 juni Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wendy Fahner adviseur riolering gemeente Hans Teunissen projectleider Kennis van

Nadere informatie

EIKSTRAAT 4 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL //

EIKSTRAAT 4 UTRECHT // RVLMAKELAARS.NL // EIKSTRAAT 4 UTRECHT INFO@RVLMAKELAARS.NL // RVLMAKELAARS.NL // 030-210 04 01 ADRES EIKSTRAAT 4 TE UTRECHT VRAAGRPRIJS 365.000,00 K.K. WOONOPPERVLAKTE CIRCA 68M2 INHOUD CIRCA 249M3 BOUWJAAR 1905 AANVAARDING

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Norit Nederland B.V. te Klazienaveen 11 op 12 december 2008

Akoestisch onderzoek Norit Nederland B.V. te Klazienaveen 11 op 12 december 2008 Akoestisch onderzoek Norit Nederland B.V. te Klazienaveen 11 op 12 december 2008 Onderzoek geluidsuitstraling naar de omgeving van Norit Nederland B.V. te Klazienaveen In de nachtperiode van 11 op 12 december

Nadere informatie

1e Wormenseweg 286. Apeldoorn. Meer informatie op verhuurcentrumapeldoorn.nl 055-303 00 65

1e Wormenseweg 286. Apeldoorn. Meer informatie op verhuurcentrumapeldoorn.nl 055-303 00 65 1e Wormenseweg 286 Apeldoorn Kenmerken Huurprijs: 842,- p/m Perceeloppervlakte: ca. m 2 Woonoppervlakte: ca. 113m 2 Bouwjaar: 2009 Aanvaarding: direct Bijzonderheden zeer ruime lichte appartementen de

Nadere informatie

RIJNSTRAAT 31. Waar voor je geld!

RIJNSTRAAT 31. Waar voor je geld! Waar voor je geld! Karakteristieke eengezinswoning in een opkomend buurtje nabij het Centrum en op een steenworp afstand van rivier het Wantij. De huidige eigenaren hebben deze vooroorlogse woning op een

Nadere informatie

Kernvraag: Wat is geluid?

Kernvraag: Wat is geluid? Kernvraag: Wat is geluid? Naam leerling: Groep: http://www.cma-science.nl Activiteit 1. Hoe worden geluiden gemaakt? Het is niet moeilijk om geluid te maken maar soms is het moeilijk om te zien hóe die

Nadere informatie

Witte Dakcoating Höften Strakschilders

Witte Dakcoating Höften Strakschilders Witte Dakcoating Höften Strakschilders Eindrapport In opdracht van: Enschede, 25 mei 2012 Avante Consultancy www.avanteconsultancy.nl Colofon Opdrachtgever Pioneering Mevr. J. Bults M.H. Tromplaan 28 7513

Nadere informatie

Utrecht brengt geluid in kaart

Utrecht brengt geluid in kaart Utrecht brengt geluid in kaart Geluidskaarten en tabellen over het jaar 2016 Ontwikkelorganisatie Ruimte Ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid datum: 12 december 2017 Europese Richtlijn Omgevingslawaai

Nadere informatie

ANSEKERKE 16. Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging!

ANSEKERKE 16. Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging! Rustig gelegen ruime middenwoning met vrijstaande stenen berging! De woning is heerlijk ruim en zou ideaal zijn voor een gezin. Het betreft hier een voormalige huurwoning, hetgeen in deze situatie betekent

Nadere informatie

Gezond Wonen. Binnenmilieu en gezondheid. Ad Dilven Monique Scholtes

Gezond Wonen. Binnenmilieu en gezondheid. Ad Dilven Monique Scholtes Gezond Wonen Binnenmilieu en gezondheid Ad Dilven Monique Scholtes Stichting Futura November 2010 Inhoud Bureau: voorstellen Binnenmilieu en gezondheid Wat doet Bureau GMV? Casuïstiek (5X) Samenwerking?

Nadere informatie

Anne Mollema IGWR. Grondwater in de Stadhouderslaan en omgeving

Anne Mollema IGWR. Grondwater in de Stadhouderslaan en omgeving Anne Mollema IGWR Grondwater in de Stadhouderslaan en omgeving Inhoud Water in de stad, hoe zit dat in elkaar Wie is waarvoor verantwoordelijk Wanneer is er een probleem Grondwaterstanden gemeten Wat kunt

Nadere informatie

Bijlage 3: Rapportage geluidmetingen op de Vondellaan in Ridderkerk Opgesteld door adviesbureau M+P, d.d. 15 november 2011 Bijlage 4: Geluidmeetrapport Vondellaan Ridderkerk Opgesteld

Nadere informatie

VERHUURD. 50 m² - Fokke Simonszstraat 34-III Amsterdam, Noord-Holland Nederland

VERHUURD. 50 m² - Fokke Simonszstraat 34-III Amsterdam, Noord-Holland Nederland VERHUURD 50 m² - Fokke Simonszstraat 34-III Amsterdam, Noord-Holland Nederland Property Description Charmant en zeer praktisch ingedeeld appartement (gestoffeerd) met zonnig dakterras gelegen in hartje

Nadere informatie

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek

De Commandeur. 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur 41 appartementen in s-heerenberg op een bijzondere plek De Commandeur is gemakkelijk te bereiken, maar ook gelegen in een groene omgeving. Een deel van de appartementen vormt een eenheid

Nadere informatie

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar

TE KOOP. Interesse in deze woning? Herselsestraat XK Helmond k.k. Bel +31 (0) of ga naar TE KOOP Herselsestraat 28 5708 XK Helmond 315.000 k.k. Interesse in deze woning? Bel +31 (0)492 548 935 of ga naar www.vanderduimmakelaardij.nl KENMERKEN Prijs 315.000 k.k. Postcode 5708 XK Ligging Aan

Nadere informatie

T: 010-8188661. E: info@vastgoedkampioen.nl. www.vastgoedkampioen.nl TE KOOP

T: 010-8188661. E: info@vastgoedkampioen.nl. www.vastgoedkampioen.nl TE KOOP T: 010-8188661 E: info@vastgoedkampioen.nl TE KOOP 1 e Terralaan 35, 2909PC Capelle aan den IJssel Omschrijving In de moderne en kindvriendelijke woonwijk Fascinatio staat deze vrijstaande woning te koop.

Nadere informatie

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye,

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye, Dienst Water en Milieu Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Gareelhoek 28, Enschede

Gareelhoek 28, Enschede Gareelhoek 28, Enschede Kenmerken Overdracht Vraagprijs 375.000 k.k. Aangeboden sinds 27-10-2017 Conditie Kosten koper Waarborgsom 37.500 Bankgarantie nee Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Beverveen 264 Spijkenisse Vraagprijs ,-- k.k.

Beverveen 264 Spijkenisse Vraagprijs ,-- k.k. Spijkenisse Vraagprijs 169.900,-- k.k. Omschrijving Beverveen 264 - Spijkenisse Ruime 5-kamereengezinswoning in de gewilde wijk Waterland v.v. een nette badkamer. De woning ligt op loopafstand van winkels,

Nadere informatie

Te Koop. STADS WONEN in deze schitterende 3-LAAGSE WONING met riant dakterras, eigen parkeerplaats en zolder verdieping!

Te Koop. STADS WONEN in deze schitterende 3-LAAGSE WONING met riant dakterras, eigen parkeerplaats en zolder verdieping! Te Koop 3- LAAGSE WONING Laan op Zuid 84 Rotterdam Kop van Zuid Vraagprijs 325.000,= k.k. (Inclusief parkeerplaats) STADS WONEN in deze schitterende 3-LAAGSE WONING met riant dakterras, eigen parkeerplaats

Nadere informatie

HOLWARDASTRAAT 17 DORDRECHT STERRENBURG. Vissersdijk Beneden 25 T E I

HOLWARDASTRAAT 17 DORDRECHT STERRENBURG. Vissersdijk Beneden 25 T E I In rustige straat in de gewilde woonwijk Sterrenburg gelegen, ruime eengezinswoning met onder andere 4 slaapkamers, parkeerplaats op eigen grond en zonnige tuin op het westen. Deze in 1978 gebouwde eengezinswoning

Nadere informatie

c) de belangen die mogelijk invloed kunnen ondervinden van de installatie van bodemenergiesystemen

c) de belangen die mogelijk invloed kunnen ondervinden van de installatie van bodemenergiesystemen 1 juli 2014 zaaknummer 2013-018143 Beleidsregels masterplannen bodemenergie Gelderland 2014 GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 6.4, eerste

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 Rapport Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt, mede namens andere

Nadere informatie

Royale eengezinswoning aan autoluw woonerf met een Z-vormige woonkamer, een dichte keuken, 5 slaapkamers en een zonnige tuin.

Royale eengezinswoning aan autoluw woonerf met een Z-vormige woonkamer, een dichte keuken, 5 slaapkamers en een zonnige tuin. Royale eengezinswoning aan autoluw woonerf met een Z-vormige woonkamer, een dichte keuken, 5 slaapkamers en een zonnige tuin. Het betreft een voormalige huurwoning en een koper dient dan ook rekening te

Nadere informatie

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS

WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS WONEN IN EEN ENERGIEZUINIGE WONING: PRAKTISCHE INFORMATIE EN TIPS Wonen Zuid vindt duurzaam en energiezuinig bouwen belangrijk. Dit is beter voor ons milieu en huurders kunnen hiermee besparen op hun energierekening.

Nadere informatie

Woonoppervlakte 106 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Heuvelweg 4 Heerlen

Woonoppervlakte 106 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Heuvelweg 4 Heerlen Woonoppervlakte 106 m 2 Vraagprijs 189.000,- kosten koper TE KOOP Heuvelweg 4 Heerlen ALGEMEEN INDELING Nabij het centrum van Heerlen staat dit keurig verzorgd en goed onderhouden halfvrijstaand woonhuis

Nadere informatie

CLIËNTERVARINGSONDERZOEK

CLIËNTERVARINGSONDERZOEK CLIËNTERVARINGSONDERZOEK Huishoudelijke Hulp Gemeente Loppersum Wmo Support Datum: 15 maart 2017 Versie: Definitief 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding... 3 2.1 Waarom huisbezoeken?... 3 2.2 Leeswijzer... 3 3

Nadere informatie

Kenmerk: Uw kenmerk: Bijlage: Pondera Consult De heer P. Janssen Postbus AN Hengelo. S12091 A WP Nieuwe Waterweg V6.1.

Kenmerk: Uw kenmerk: Bijlage: Pondera Consult De heer P. Janssen Postbus AN Hengelo. S12091 A WP Nieuwe Waterweg V6.1. Welbergweg 49 Postbus 579 7550 AN Hengelo (Ov.) tel: 074-248 99 45 info@ponderaservices.nl www.ponderaservices.nl Kenmerk: Uw kenmerk: Bijlage: Datum: Onderwerp: S12091 A WP Nieuwe Waterweg V6.1 7 maart

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. INDIENING Steller vragen: J.H.Maas, PvdA Datum: 11 januari 2013 Onderwerp: grondwateroverlast

Nadere informatie

Merelstraat 41 Katwijk

Merelstraat 41 Katwijk Merelstraat 41 Katwijk Vraagprijs 175.000,- k.k. Op deze prachtige plek met wijds uitzicht over de Katwijkse duinen treft u dit 3- kamerappartement. Het kleinschalige appartementencomplex bevindt zich

Nadere informatie