KvK nr Rabobank Heuvelrug nr !!!!! Voedselbank!Zeist!! Jaarverslag!2014! !!!!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.voedselbankzeist.nl KvK nr. 30226629 Rabobank Heuvelrug nr. 1325.41.726 !!!!! Voedselbank!Zeist!! Jaarverslag!2014! !!!!!"

Transcriptie

1 VoedselbankZeist Jaarverslag2014

2 Jaarverslag was voor de Voedselbank Zeist een jaar van consolidatie, maar ook van grote veranderingen. Het aantal gebruikers schommelde rond het niveau van 120. In tegenstelling tot eerdere jaren, waarin ook wel inwoners van omliggende gemeenten werden bediend totdat een eigen voedselbank werd opgericht, beperkten we ons in 2014 tot inwoners van de gemeente Zeist. Ook als we kijken naar leveranciers en sponsoren is er sprake van een rustig beeld: De Voedselbank is bij veel mensen en instanties in Zeist bekend en men draagt ons een warm hart toe. Zo konden we rekenen op de steun van scholen, kerken, serviceclubs en goede-doelenorganisaties. Men houdt voedselinzamelingen en brengt geld bijeen. We ontvingen ook heel wat kerstpakketten. Leveranciers als winkelbedrijven, tuinders en marktkooplieden doen mee met acties en staan regelmatig levensmiddelen af aan de Voedselbank. De Zeister bakkers bezorgden al onze gebruikers een zakje oliebollen. Enkele keren kregen we een aanbieding met zo n omvang dat ook gebruikers van omliggende voedselbanken konden meedelen. Soms ontvingen we ook andere giften dan voedsel, zoals dagkaarten voor de trein, toegangskaartjes voor kinderen voor het zwembad en waardebonnen voor speelgoed met Sinterklaas. In het najaar hebben de regionale omroepen de voedselbanken in het zonnetje gezet. Naast veel positieve publiciteit heeft die belangstelling ook de voedselinzameling bevorderd. Grote veranderingen Op 1 juli 2014 is Graas Teuben teruggetreden als algemeen coördinator van de Voedselbank Zeist. Hij blijft als samenroeper van de beoordelaars overigens nog actief. Als een van de oprichters heeft hij gedurende vele jaren zijn stempel stevig op de ontwikkeling van de voedselbank gedrukt. Het bestuur is hem daarvoor veel dank verschuldigd. We menen in Wouter Hardeman een geschikte opvolger te hebben gevonden. In oktober hebben we met een feestelijke studiemiddag en druk bezochte receptie Graas uitgezwaaid. Als blijk van waardering voor zijn inzet op een breed maatschappelijk terrein, reikte wethouder Verbeek hem het gemeentelijke waarderingsteken, een bronzen beeldje van Ot en Sien, uit. Het vertrek van Graas is een testcase voor de volwassenheid van onze organisatie. Een tweede grote verandering betrof de aankondiging van onze huisbaas Seyster Veste dat we het distributiecentrum moesten verlaten. Het bestuur is naarstig op zoek gegaan naar een geschikt alternatief. We hebben dat gevonden in de oude gemeentelijke brandweerkazerne. Na een moeizame start van het overleg met de gemeente kwamen de besprekingen na de zomer in een stroomversnelling. We ondertekenden een overeenkomst voor 3 jaren, met een optie tot verlenging voor een zelfde periode. De voorbereidingen voor een fikse verbouwing met hulp van veel vrijwilligers, zijn voortvarend gestart. Aan financiële dekking door acties en fondsen is flink gerekend. Met een sobere, doelmatige aanpak komen we er zeker uit.

3 Cliëntenbestand * *) Cliënten zijn mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Hun netto- inkomen is na aftrek van vaste lasten zoals gas, water, elektra, huur, belastingen en verplichte aflossingen van schulden lager dan het landelijk vastgesteld criterium. Voor 2014 is dit criterium: 180 per maand voor een volwassene. Verloop aantal gebruikers in per 31 december van en 2014 Gemeenten Zeist Utrechtse Heuvelrug * *tot 1/4/2013 Voedselhulp is tijdelijk. Een voedselpakket wordt steeds voor de duur van maximaal drie maanden verstrekt. Verlenging is mogelijk totdat niet meer aan de criteria wordt voldaan. Er dienen zich nieuwe gebruikers aan, er stromen gebruikers uit en sommige huishoudens keren na een tijdje terug in ons bestand Een nadere analyse van de redenen dat gezinnen tijdelijk- geen gebruik meer maakten van de voedselbank in 2014 ( totaal aantal gezinnen 148) laat zien: Redenen Inkomensverbetering ( 1) 54% 49% Vinden van ( parttime)werk 11% 8% Verhuizing buiten Zeist 8% 4% Meerdere keren niet (op tijd) het pakket gehaald dan wel geen verlenging 18% 28% gevraagd (2) Niet bereid om actief mee te werken aan het oplossen van de problemen 5% 7% Niet bereid om inwonende kinderen (ouder dan 18 jaar) mee te laten betalen 3% 2% Opname in een GGZ instelling 1% 2% (1): incl. effecten inkomenscheck vanwege bureau Sociaal Raadslieden (2): waaronder een relatief grote groep personen met een psychiatrische/ psychosomatische problematiek die na interventie van de behandelaar/beoordelaar op een later tijdstip weer worden ingeschreven.

4 Gemiddelde duur van het gebruik langer dan 39 weken Gemiddelde duur 31/12/ /12/ /12/2014 Langer dan 4 jaar Langer dan 3 jaar maar korter dan 4 jaar Langer dan 2 jaar maar korter dan 3 jaar Langer dan 1 jaar maar korter dan 2 jaar Langer dan 39 weken maar korter dan 1 jaar Korter dan 39 weken Een belangrijke oorzaak van de stijging van het aantal mensen dat langdurig gebruik maakt van de voedselbank (> 1 jaar) ( in 2012: 36; in 2013: 47; in 2014: 52 gezinnen) is de toename van de tijd die nodig is om een aantal noodzakelijke regelingen op orde te krijgen. Daarbij springen twee elementen in het oog: a. het kost steeds meer tijd om in te stromen bij bureau schuldhulpverlening; b. het kost nog steeds veel tijd en overredingskracht van de beoordelaars om gegevens van bewindvoerders en budgetbeheerders te verkrijgen om binnen een redelijke termijn adequaat de afspraken met de cliënt uit te doen voeren. Vastgesteld moet worden dat wat over deze problematiek is opgemerkt in voorgaande jaarverslagen onverkort geldt voor deze verslagperiode. Het laat zich aanzien dat het ook in de komende jaren niet spoedig opgelost gaat worden. Hierdoor komt de zgn. drie jaar-norm (maximale periode dat iemand gebruik kan maken van de voedselbankvoorziening) verder onder druk te staan. Beoordelen van aanvragen en beoordelaarsbestand * ) beoordelaars zijn medewerkers van instanties die beroepsmatig maatschappelijke hulp verlenen. Zij beoordelen op grond van landelijk vastgestelde criteria of aanvragers in aanmerking komen voor een voedselpakket. Werkwijze overleg beoordelaars Eind 2014 had de voedselbank geregeld contact met bijna 40 beoordelaars van een veertiental instellingen. Naast de beoordeling of huishoudens in aanmerking komen voor een voedselpakket, vervullen beoordelaars ook een belangrijke functie bij doorverwijzen van huishoudens om onderliggende problemen aan te gaan pakken. In 2014 zijn de beoordelaars drie maal bijeen geweest, waarbij o.a. overleg is gevoerd over vaak matige dienstverlening van bewindvoerders en hoe daarin verbetering kan worden gebracht. Daarnaast is gekeken naar toepassing van een hardheidsclausule in verband met het houden van een huisdier, omgaan met uitgeprocedeerde asielzoekers en het gedeeltelijk meetellen van de studiebeurs bij inwonende kinderen.

5 Aantal schriftelijke contacten van beoordelaars richting coördinator beoordelingen die geleid hebben tot actie vanuit de voedselbank. instellingen Totaal Nieuwe clienten herintreders Verzoeken tot verlenging Verzoeken tot beëindiging wijkinloophuizen AMW Vitras Leger des Heils Kwintes Sociaal Raadslieden Hulpkas Vluchtelingenwerk Lievegoed Zorg Humanitas Heuvelrug Overige Totaal

6 Organisatie en ondersteuning We hebben gedurende het jaar een beroep kunnen doen op bijna zeventig doorgaans zeer trouwe vrijwilligers. Ze zijn van onschatbare waarde. Sommigen zijn week in, week uit een dag of meer in de weer. Door die belangeloze inzet en het ruimschoots aanwezige organisatietalent kunnen we terugkijken op een jaar met goede resultaten. Uiteraard danken we ook onze sponsoren, die ons o.a. steunen door hun logo op de onze koelbus te plaatsen En natuurlijk onze trouwe leveranciers zoals : Albert Heijn Hoog Kanje te Zeist. Albert Heijn De Clomp te Zeist. Albert Heijn Paduaweg te Den Dolder. Bakker Albert te Zeist Jumbo Supermarkt Korte Steijnlaan te Zeist. MCD Supermarkt Vrijheidsplein te Zeist. Stam Bakkerijen van der Merschlaan te Zeist. Supermarkt C 1000 J. van Oldebarneveltlaan te Zeist. Supermarkt van Dijk Oude Postweg te Austerlitz. La Place 1 e Hogeweg te Zeist. Zuivelhandel de Kroon Dijnselburglaan te Zeist. Kraai groenten en fruit. John de Kroon aardappels. De Kippenboer (van de markt) Visser groeten en fruit. En alle niet bij naam genoemde leveranciers, die spontaan overtollige goederen wij ons kwamen afleveren, alsmede iedere individuele gever die spontaan wat bij ons langs kwam brengen.

Voedselbank Zeist. Jaarverslag 2013. Publieksversie

Voedselbank Zeist. Jaarverslag 2013. Publieksversie Voedselbank Zeist Jaarverslag 2013 Publieksversie Voorwoord Met dit verslag leggen we verantwoording af over de werkzaamheden van de Voedselbank Zeist in 2013. Het verslag is bedoeld voor sponsoren, leveranciers,

Nadere informatie

Jaarverslag Voedselbank Wijchen

Jaarverslag Voedselbank Wijchen VOEDSELBANK WIJCHEN EN OMSTREKEN Postbus 151 6600 AD Wijchen Telefoon: 06-27896871 info@voedselbankwijchen.nl Jaarverslag Voedselbank Wijchen 2005-2013 Ontstaan, oprichting en doelstelling. In september

Nadere informatie

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012

Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Inhoudelijk Jaarverslag Tilburgse Voedselbank 2012 Voorwoord. Het kalenderjaar 2012 was voor de Tilburgse Voedselbank een bewogen jaar. We ervaren meer waardering voor ons werk. Dit is voor ons hartverwarmend.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o.

Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Jaarverslag 2012 Voedselbank Spijkenisse e.o. Aantal pakketten In het afgelopen jaar is het aantal cliënten dat op of onder de armoede grens leeft, weer gestegen. Op 1 januari 2012 maakten wij voor Spijkenisse

Nadere informatie

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket per 1 januari 2017 Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken op 19 november 2016. 1. INLEIDING

Nadere informatie

Toekenningscriteria voor de. aanvraag van een voedselpakket

Toekenningscriteria voor de. aanvraag van een voedselpakket Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket per 1 juli 2015 Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken op 25 april 2015. 1. INLEIDING/ALGEMEEN

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE Stichting Voedselbank Midden-Twente www.voedselbankmiddentwente.nl secretaris@voedselbankmiddentwente.nl telefoon: 0683 227284 KvK 08143968 STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE OVERZICHT ACTIVITEITEN 2014

Nadere informatie

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild.

1. Het geven van voedsel, kleding en speelgoed aan mensen die dit zelf (bijna) niet kunnen kopen. 2. Het voorkomen dat goed voedsel wordt verspild. Voorwoord In dit verslag kijken wij terug op activiteiten en veranderingen die in onze voedselbank hebben plaats gevonden. Het jaar 2016 was voor ons een bijzonder jaar vanwege het vijfjarige bestaan van

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in 2014. We hopen in 2015 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Jaarverslag 2014 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2014. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne

Nadere informatie

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is.

Voorwoord. pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. Jaarverslag 2017 pagina 2 Jaarverslag Voedselbank Arnhem 2017 Voorwoord In dit jaarverslag kunt u lezen hoe het Voedselbank Arnhem in 2017 vergaan is. De voedselbank wil hulp bieden aan de armste gezinnen

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2014 wederom op uw steun te kunnen rekenen. Voorwoord Dit is het jaarverslag van over het jaar 2013. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit en de interne organisatie. wordt mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Wekelijks vindt hier de uitgifte van voedselpakketten plaats aan cliënten uit Geldrop, Mierlo en Heeze.

Wekelijks vindt hier de uitgifte van voedselpakketten plaats aan cliënten uit Geldrop, Mierlo en Heeze. JAARVERSLAG 2016 1. INLEIDING De doelstelling van Stichting Voedselbank Geldrop-Mierlo is het verstrekken van voedselpakketten als noodhulp aan mensen in Geldrop, Mierlo en Heeze, die kortere of langere

Nadere informatie

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel.

Gelukkig kunnen wij, dankzij meelevende bedrijven en de acties van kerken, scholen en particulieren, de allerarmsten helpen met voedsel. Beste leerling, Wij vinden het erg leuk dat jij informatie opvraagt, voor het houden van een spreekbeurt over de voedselbank. Met het downloaden van deze toolkit heb je alle benodigde informatie binnen

Nadere informatie

Voorstel voor de Algemene Ledenvergadering van 30 november 2013

Voorstel voor de Algemene Ledenvergadering van 30 november 2013 Bijlage 9 Toekenningscriteria voedselpakket 2014 Voorstel voor de Algemene Ledenvergadering van 30 november 2013 Inleiding In de afgelopen periode heeft het bestuurslid Klanten en Vrijwilligers zich samen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Voedselbank het Hogeland

Jaarverslag 2016 Voedselbank het Hogeland Voedselbank het Hogeland Stichting Voedselbank het Hogeland Lombok 1 9951 SC Winsum Voorwoord In dit verslag blikken we terug op het jaar 2016. Over het algemeen kunnen we zeggen, dat in 2016 voortgeborduurd

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. STICHTING VOEDSELBANK MILLINGEN.

JAARVERSLAG 2013. STICHTING VOEDSELBANK MILLINGEN. Ingeschreven KvK 09195492. Bankrekening 1084.65.527. ANBI Fiscaal nummer 8205.99.864. JAARVERSLAG 2013. STICHTING VOEDSELBANK MILLINGEN. DE VOEDSELBANK IN HET KORT. Voedselbank Millingen is sinds maart

Nadere informatie

Criteria voor cliënten Voedselbank Raalte e.o.

Criteria voor cliënten Voedselbank Raalte e.o. Criteria voor cliënten Voedselbank Raalte e.o. Criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket De criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket, worden landelijk vastgesteld door

Nadere informatie

B E R A A D S G R O E P

B E R A A D S G R O E P Deze Beraadsgroep kent 21 deelnemers. Directeur Peter Mons laat de deelnemers aan de Beraadsgroep weten wat het Voedsel Loket Almere voor wie doet. Na de pauze is er ruimte voor de actualiteit van het

Nadere informatie

Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal - Gebroek 12 - p : postbus 2341, 6040 DB t : 06-21840994 e i : voedselban

Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal - Gebroek 12 - p : postbus 2341, 6040 DB t : 06-21840994 e i : voedselban Stichting Voedselbank Midden-Limburg eerste initiatief voorjaar 2005 statuten gedeponeerd 17 november 2005 KvK Limburg 12059740 1 Waar vindt u ons opslag en uitgifte (wekelijks op do.dagmiddag): Marijkezaal

Nadere informatie

Voedselbanken. door Tim

Voedselbanken. door Tim Voedselbanken door Tim 1 Hoofdstukken: 1. Inleiding/voorwoord 2. Wanneer en hoe is de voedselbank ontstaan? 3. Wat doet de voedselbank? 4. Waar en hoeveel voedselbanken zijn er? 5. Wanneer krijg je een

Nadere informatie

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen.

We willen u allen hartelijk danken voor uw (financiële) steun in We hopen in 2016 wederom op uw steun te kunnen rekenen. JAARVERSLAG 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord Dit is het jaarverslag van Voedselbank Noordwijk over het jaar 2015. Met dit verslag informeren we u over onze cliënten, de voedselpakketten, acties, publiciteit

Nadere informatie

Toekenningscriteria voor een aanvraag voor deelname aan Stichting De Vakantiebank

Toekenningscriteria voor een aanvraag voor deelname aan Stichting De Vakantiebank Toekenningscriteria voor een aanvraag voor deelname aan Stichting De Vakantiebank 1. Inleiding/Algemeen Kom ik in aanmerking voor een vakantie? Misschien heeft u net als veel andere inwoners van Nederland

Nadere informatie

Onze hulp is noodhulp. De voedselpakketten delen we wekelijks uit, maar zijn niet genoeg voor een hele week eten. Wij vullen uw boodschappen aan.

Onze hulp is noodhulp. De voedselpakketten delen we wekelijks uit, maar zijn niet genoeg voor een hele week eten. Wij vullen uw boodschappen aan. Kan ik een voedselpakket krijgen? 1. Algemeen Bij het bepalen of u een voedselpakket krijgt is moet u dit weten: Onze hulp is noodhulp. De voedselpakketten delen we wekelijks uit, maar zijn niet genoeg

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede

Jaarverslag 2017 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Jaarverslag 207 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Rien Onck Coördinator TA Ede 0-02-208 Inhoudsopgave. Inleiding...2 2. Vrijwilligers...3 3. Deelnemers...4 4. Betrokken verwijzers...5 5. Scholing

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen De Olmenhof Landtong 2, 1186 GP Amstelveen. Amstelveen, 30 mei Jaarverslag 2016

Stichting Voedselbank Amstelveen De Olmenhof Landtong 2, 1186 GP Amstelveen. Amstelveen, 30 mei Jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen De Olmenhof Landtong 2, 1186 GP Amstelveen Amstelveen, 30 mei 2017 Jaarverslag 2016 BESTUURSVERSLAG Gang van zaken gedurende het boekjaar Statutaire gegevens Stichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012

Stichting Voedselbank Breda. Beleid en jaarverslag 2012 Stichting Voedselbank Breda Beleid en jaarverslag 2012 Informatie Naam van de Voedselbank Breda zoals deze is ingeschreven in het Handelsregister Stichting Voedselbank Nederland afdeling Breda Fiscaal

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad

Jaarverslag 2015. een project van Vrede voor de Stad Jaarverslag 2015 een project van Vrede voor de Stad Inhoudsopgave Voorwoord 3 Jaarverslag bestuur 4/5 Jaarverslag Activiteitencommissie Voedselbank Spijkenisse e.o. 6/7 Financieel verslag Balans Voedselbank

Nadere informatie

Tijdelijk gestopt. Herintrede Nieuw

Tijdelijk gestopt. Herintrede Nieuw Jaarverslag 2016 Voorwoord 2016 was voor de Stichting Voedselbank Zeist een jaar van consolidatie, wisseling van de wacht, vreugde en bedroefdheid. Het aantal gebruikers van de voedselbank nam landelijk

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK

JAARVERSLAG 2010 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK JAARVERSLAG 2010 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Organisatie... 3 Personeel... 3 Huisvesting... 4 Logistieke middelen... 5 Doelstelling... 5 Cliënten 2010... 5 Samenwerking

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2017

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2017 Stichting Voedselbank Wassenaar Jaarverslag 2017 Inhoud: 1. Geschiedenis 2. Missie en Doelstelling 3. Bestuur 4. Werkwijze 5. Vrijwilligers 6. Cliëntenbestand 7. Financiën. 8. Acties en voedseldonaties

Nadere informatie

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) ALV 19-11-2016 Bijlage 5 Voorstel Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket per 1 januari 2017 Vast te stellen in de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging

Nadere informatie

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam

Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland. Beleidsplan Beleidsplan Voedselbank Amsterdam Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Beleidsplan 2018 Voedselbank Amsterdam & Regionaal Distributiecentrum Noord-Holland Stichting Voedselbank Steunpunt Amsterdam (hierna:

Nadere informatie

Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017.

Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017. Jaarverslag van de Stichting Voedselbank Schiedam 2017. Met trots en dankbaarheid kijken we terug op een goed jaar. Een jaar waarin we bijzondere dingen hebben kunnen realiseren. We hopen dat al onze activiteiten

Nadere informatie

Algemeen Jaarverslag 2006

Algemeen Jaarverslag 2006 1. Voedselbank Leeuwarden Werpsterdyk 8a 9088 AH Wirdum www.voedselbankleeuwarden.nl email: bankrekening: 29.30.31.762 Kamer van Koophandel: 01108765 1. Algemeen In ons eerste jaarverslag, over 2005, hebben

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede

Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Jaarverslag 2018 Humanitas Thuisadministratie Gemeente Ede Rien Onck Coördinator TA Ede 15-02-2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Vrijwilligers...3 3. Deelnemers...4 4. Betrokken verwijzers...5 5. Scholing

Nadere informatie

Van het bestuur. In dit nummer:

Van het bestuur. In dit nummer: Van het bestuur Eind 2015 behaalden we ons certificaat groen. Daarmee werd een belangrijke doelstelling gerealiseerd. We voldoen aan alle regels van voedselveiligheid. Het levert echter ook een nieuwe

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016

Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen. Jaarverslag Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen Landtong 2, Olmenhof 1186 GP Amstelveen Jaarverslag 2015 Amstelveen, 9 maart 2016 Stichting Voedselbank Amstelveen te Amstelveen BESTUURSVERSLAG Gang van zaken gedurende

Nadere informatie

Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde.

Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. Jaarverslag 2017 Inleiding Opnieuw was het hele jaar, 2017, de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. Met dit verslag wil de stichting iedereen

Nadere informatie

Jaarverslag Groencertificaat.

Jaarverslag Groencertificaat. Jaarverslag 2016. Voor de voedselbank in Schiedam was het jaar 2016 een belangrijk jaar. We kunnen terugkijken op een jaar met hoogtepunten, zoals het behalen van het Groencertificaat, waaruit blijkt dat

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF

JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF JAARVERSLAG 2016 STICHTING VOEDSELBANK OOSTSTELLINGWERF In dit jaarverslag een overzicht van de gang van zaken in 2016. BESTUUR Het bestuur bestaat uit: Nel van Burgsteden, voorzitter Janny Jonkers, secretaris

Nadere informatie

Kan ik een voedselpakket krijgen? 1. Algemeen

Kan ik een voedselpakket krijgen? 1. Algemeen Kan ik een voedselpakket krijgen? 1. Algemeen Bij het bepalen of u een voedselpakket krijgt is moet u dit weten: Onze hulp is noodhulp. De voedselpakketten delen we wekelijks uit. Ze zijn niet genoeg voor

Nadere informatie

Jaarverslag Voorwoord

Jaarverslag Voorwoord Jaarverslag 2015 Voorwoord Ook in 2015 was de Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. actief in Hoogezand- Sappemeer en in Slochteren-Schildwolde. De Voedselbank is voortgekomen uit St. Parel die vanaf januari

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Dordrecht. te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Voedselbank Dordrecht. te Dordrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2017 Stichting Voedselbank Dordrecht te Dordrecht Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Accountantsrapport 3 Samenstellingsverklaring van de accountant 5 Bestuursverslag 6 Bestuursverslag 7 Jaarverslag

Nadere informatie

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket. Kan ik een voedselpakket krijgen?

Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket. Kan ik een voedselpakket krijgen? Toekenningscriteria voor de aanvraag van een voedselpakket Kan ik een voedselpakket krijgen? per 1 januari 2019 Kan ik een voedselpakket krijgen? 1. Algemeen Bij het bepalen of u een voedselpakket krijgt

Nadere informatie

JAARVERSLAG INLEIDING

JAARVERSLAG INLEIDING JAARVERSLAG 2017 1. INLEIDING Het jaar 2017 heeft zich gemanifesteerd als een jaar waarbij de groei van het aantal clientèle zich heeft voortgezet. Nadat in 2016 naast de gebruikelijke clientèle eveneens

Nadere informatie

Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld

Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld Beleidsplan Voedselbank Amsterdam 2015 Mensen, voedsel, geld 1. Het werk dat wij doen Stichting Voedselbank Steunpunt Amsterdam (Voedselbank Amsterdam) is sinds medio 2013 officieel aangesloten bij de

Nadere informatie

FoodCompany. Ridderkerk. Jaarverslag

FoodCompany. Ridderkerk. Jaarverslag FoodCompany Ridderkerk Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave: Bladzijde 1. Bladzijde 2. Bladzijde 3. Waarom is FoodCompany opgestart in Ridderkerk Wat doet FoodCompany Waar zijn we te vinden Wie komt er bij FoodCompany

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE

STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE Stichting Voedselbank Midden-Twente www.voedselbankmiddentwente.nl e-mail: info@voedselbankmiddentwente.nl telefoon: 0683 227284 KvK 08143968 STICHTING VOEDSELBANK MIDDEN TWENTE OVERZICHT ACTIVITEITEN

Nadere informatie

Voedselbank Haarlem NIEUWSBRIEF september 2013

Voedselbank Haarlem NIEUWSBRIEF september 2013 Voedselbank Haarlem NIEUWSBRIEF september 2013 Voedselbanken groeien van de voorzitter Onze Haarlemse Voedselbank groeit. Dat heeft natuurlijk alles met de crisis te maken, die voorlopig nog niet voorbij

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Inhoud

Jaarverslag 2014. Inhoud Jaarverslag 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Onze hoofdtaak: voedselverstrekking 3. Onze (nieuwe) plek: Penningweg 20 4. Ons bestuur 5. Onze vrijwilligers 6. Onze ondersteuners 7. Onze belangstellenden 8. Onze

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Voedselbank het Hogeland

Jaarverslag 2017 Voedselbank het Hogeland Voedselbank het Hogeland Stichting Voedselbank het Hogeland Lombok 1 9951 SC Winsum Voorwoord We zouden bijna met trots gaan schrijven hoe goed het gaat met Voedselbank Het Hogeland. Want in organisatorisch

Nadere informatie

Stichting. Voedselbank Elburg-Oldebroek. Jaarverslag 2012

Stichting. Voedselbank Elburg-Oldebroek. Jaarverslag 2012 Stichting Voedselbank Elburg-Oldebroek Aangesloten bij: Jaarverslag 2012 Stichting Voedselbank Elburg - Oldebroek, t Straatje 6, 8081 RN Elburg, Telefoon: 06-22508593; Fax: 0525-622209; Rabobank: 3010.05.818,

Nadere informatie

Informatiebulletin Stichting Leerkansen Zeist

Informatiebulletin Stichting Leerkansen Zeist Stichting Leerkansen Zeist juni 2018 Informatiebulletin Stichting Leerkansen Zeist De Stichting Leerkansen: nog even voorstellen. Zoals u weet bestaat de stichting sinds 3 jaar in Zeist om ouders met een

Nadere informatie

Graag vragen we uw aandacht voor de bijlage met daarin het jaarverslag 2016 van de Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode.

Graag vragen we uw aandacht voor de bijlage met daarin het jaarverslag 2016 van de Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode. Petra Rooijackers Van: Hetty&Arjen Witteveen Verzonden: woensdag 8 februari 2017 20:28 Aan: Arjen Witteveen Onderwerp: Jaarverslag 2016 Bijlagen: jaarverslag voedselbank

Nadere informatie

MEMO. Lokaal. Geachte raad,

MEMO. Lokaal. Geachte raad, MEMO Aan: De gemeenteraad Van: Het college van B&W Onderwerp: Overzicht van minimaregelingen 3 november 2015 Bijlage: bijstandsnormen hoogbijstand Afschrift aan: snor Geachte raad, Op uw verzoek, gedaan

Nadere informatie

Toelichting en werkwijze van het aanvraagformulier voor een voedselpakket.

Toelichting en werkwijze van het aanvraagformulier voor een voedselpakket. Versie: mei 2014 Toelichting en werkwijze van het aanvraagformulier voor een voedselpakket. Algemene informatie Dit is een toelichting bij het aanvraagformulier voor een voedselpakket bij de Voedselbank

Nadere informatie

De voedselbank Door : Mirte

De voedselbank Door : Mirte De voedselbank Door : Mirte Inhoud : De voedselbank 1. wat is de voedselbank?? 2. wanneer is de voedselbank opgericht?? 3. Wie mogen er bij de voedselbank komen?? 4. Wie werkt er bij de voedselbank?? 5.

Nadere informatie

* Van de secretaris. In dit nummer: * Dank je wel. * Actie Lions: tot 4 januari!

* Van de secretaris. In dit nummer: * Dank je wel. * Actie Lions: tot 4 januari! Van de secretaris... Al onze lezers, gevers, vrijwilligers en cliënten een voorspoedig 2016 toegewenst! 2015 is voorbij. In deze nieuwsbrief veel foto s van gebeurtenissen in het afgelopen jaar. We kijken

Nadere informatie

Week van de Voedselbanken

Week van de Voedselbanken Jaargang 7, nr.2, oktober 2018 Beste lezer, Voor u ligt de laatste Nieuwsbrief van de Voedselbank Eindhoven met daarin een aantal recente acties en twee oproepen aan u. Allereerst de uitnodiging om op

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrief februari 2014 Nieuwsbrief februari 2014 OPENING ONDERSTEUNINGSHUIS Op 13 september jl. is het Ondersteuningshuis, Stationsplein 6, geopend door wethouder Suijker. In dit pand is de Non-foodbank en een deel van de Voedselbank,

Nadere informatie

Jaargang 8, nr. 1, maart Beste lezer,

Jaargang 8, nr. 1, maart Beste lezer, Jaargang 8, nr. 1, maart 2019 Beste lezer, Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van 2019 van de Voedselbanken Eindhoven met daarin de meest actuele activiteiten. Het aantal clïenten, dat medio 2018 nog 480

Nadere informatie

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek.

Jaarverslag Vincentiusvereniging Beek. Jaarverslag 2016. Vincentiusvereniging Beek. 2. Inhoudsopgave. Voorwoord. Interne organisatie. Hulpaanvragen en hulpverlening. Kerstpakkettenaktie. Publiciteit. Verantwoording. Sponsoring. Vincentiusvereniging

Nadere informatie

Geachte lezer. Dit is het jaarverslag over 2017 van de Stichting Voedselbank Oudewater.

Geachte lezer. Dit is het jaarverslag over 2017 van de Stichting Voedselbank Oudewater. Inleiding Geachte lezer. Dit is het jaarverslag over 2017 van de Stichting Voedselbank Oudewater. In dit jaarverslag leest u over ontwikkelingen in ons cliëntenbestand en voedselpakket en vindt u een opsomming

Nadere informatie

Jaarrapportage Onafhankelijke Cliëntondersteuning 2017

Jaarrapportage Onafhankelijke Cliëntondersteuning 2017 Jaarrapportage Onafhankelijke Cliëntondersteuning 2017 Inleiding In 2017 is een begin gemaakt met onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) nieuwe stijl in Stichtse Vecht. Met ingang van 1 januari 2017

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND JAARVERSLAG 2015 STICHTING VOEDSELBANK LOON OP ZAND INHOUD Pagina ALGEMEEN 1. Jaarverslag 2. Overzicht balans en baten/lasten 2015 3. Balans per 31 december 2015 4. Baten en lasten over het boekjaar 2015;

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. 2015 kan worden getypeerd als een jaar van enkele veranderingen:

Jaarverslag 2015. 2015 kan worden getypeerd als een jaar van enkele veranderingen: Jaarverslag 2015 1. Inleiding 2. Onze hoofdtaak: voedselverstrekking 3. Ons bestuur 4. Onze vrijwilligers 5. Onze ondersteuners 6. Onze financiën *1 Inleiding 2015 kan worden getypeerd als een jaar van

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2018

Stichting Voedselbank Wassenaar. Jaarverslag 2018 Stichting Voedselbank Wassenaar Jaarverslag 2018 Inhoud: 1. Geschiedenis 2. Missie en Doelstelling 3. Bestuur 4. Werkwijze 5. Vrijwilligers 6. Cliëntenbestand 7. Financiën. 8. Acties en voedseldonaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 ongewenste groei

JAARVERSLAG 2013 ongewenste groei JAARVERSLAG 2013 ongewenste groei Bestuur Stichting Voedselbank West-Friesland Verlengde Lageweg 9, 1628 PM Hoorn Tel. 0229.504821 Bankrek.nr. 1227.33487 www.voedselbankwf.nl info@voedselbankwf.nl Voorwoord

Nadere informatie

STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK. Jaarverslag 2011

STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK. Jaarverslag 2011 STICHTING PURMERENDSEVOEDSELBANK Een organisatie waarin alle werkzaamheden uitsluitend worden gedaan door vrijwilligers en uw financiële steun volledig ten goede komt aan de cliënten van de voedselbank.

Nadere informatie

Toekenningscriteria per 1 januari 2019 en andere voorstellen

Toekenningscriteria per 1 januari 2019 en andere voorstellen ALV 01-12-2018 Bijlage 4 Toekenningscriteria per 1 januari 2019 en andere voorstellen 1. Inleiding Vorig jaar heeft Algemene Ledenvergadering besloten bij de vaststelling van de toekenningscriteria gebruik

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014

Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen. Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen gevestigd te Amstelveen Jaarverslag 2014 Stichting Voedselbank Amstelveen Jan Goldschmedingplantsoen 17 1185 EM Amstelveen Amstelveen, 31 mei 2015 BESTUURSVERSLAG 2014

Nadere informatie

BELEIDS EN ACTIEPLAN 2016 STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN.

BELEIDS EN ACTIEPLAN 2016 STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. BELEIDS EN ACTIEPLAN 2016 STICHTING VOEDSELBANKEN NIEUWEGEIN EN STICHTING VOEDSELBANK IJSSELSTEIN. Het bestuur geeft in onderstaande tabel aan wat de voornemens zijn voor 2016. In aanmerking genomen dat

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 TA RENKUM

Jaarverslag 2015 TA RENKUM 2015 Jaarverslag 2015 TA RENKUM HENNY BLIJDEVEEN VAN Jaarverslag TA Renkum 1. Inleiding Humanitas Thuisadministratie is in de gemeente Renkum ook dit verslagjaar weer actief geweest. Vanwege een wisseling

Nadere informatie

Jaarverslag INLEIDING: 2. HOOFDTAAK:

Jaarverslag INLEIDING: 2. HOOFDTAAK: - Jaarverslag 2016 1. INLEIDING: Ook in 2016 heeft de Voedselbank Etten-Leur gepoogd haar kwaliteit en bijdrage aan de regio (gemeente Zundert, Rucphen en Etten-Leur) niet alleen te continueren maar ook

Nadere informatie

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis

Afdeling Sociaal Beleid Participatie en Onderwijs. Aan de leden van de gemeenteraad. Onderwerp: Afronding project economische crisis Aan de leden van de gemeenteraad ambtenaar : Hr. Jan Willem Steeman uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 362 uw kenmerk : fax : ons kenmerk : RU11/00946/SPO/jws email : J.W.Steeman@ridderkerk.nl bijlage(n)

Nadere informatie

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website:

Gegevens ANBI. Vincentiusvereniging Vught. Fiscaal nummer: Website: Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie

1. Inleiding. 2. Visie en Missie 1. Inleiding De werkzaamheden van de vrijwilligers inzake de kerstactie starten in 1932. Op 23 september 1993 werd een stichting opgericht die de naam Stichting Stille Armen Maastricht krijgt. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Voedselbank Montferland werkt met meer dan 75 vrijwilligers die naast het werk ook veel plezier met elkaar hebben.

Voedselbank Montferland werkt met meer dan 75 vrijwilligers die naast het werk ook veel plezier met elkaar hebben. Jaarverslag 2018 Bestuur Het bestuur bestond op 31 december 2018 uit: Voorzitter: Ton Vriezen Secretaris: Matthieu Krabbe Penningmeester: Ton Stapelbroek Lid: Diana Beelen Lid: Henk Damkot Vrijwilligers

Nadere informatie

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort

Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort JAARVERSLAG 2018 1. De resultaten Het aantal toegekende aanvragen in 2018, naar soort Aantal toegekende en afgewezen aanvragen 2017 en 2018 Aantal 2018 Bedrag 2018 Aantal 2017 Bedrag 2017 Fietsen 135 24.800

Nadere informatie

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN

STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN STICHTING KIND IN BEELD BELEIDSPLAN 0 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Strategie 3 2.1 Missie en Visie 3 2.2 Doelstelling 3 2.3 Afwezigheid winstoogmerk 3 2.4 Bestemming liquidatiesaldo 3 3. Beleid 3 3.1 Te verrichten

Nadere informatie

19 december 2014. Onderzoek: Armoede en de Voedselbank

19 december 2014. Onderzoek: Armoede en de Voedselbank 19 december 2014 Onderzoek: Armoede en de Voedselbank Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2017

STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN. Jaarverslag 2017 STICHTING VOEDSELBANK APELDOORN Jaarverslag 2017 1. Algemene informatie In 2017 hebben wij wederom onze taak goed kunnen uitvoeren. De uitgifte van de wekelijkse voedselpakketten vond tot en met november

Nadere informatie

VOEDSELBANK Bommelerwaard. Jaarverslag 2014

VOEDSELBANK Bommelerwaard. Jaarverslag 2014 VOEDSELBANK Bommelerwaard Jaarverslag 2014 1 WOORD VOORAF In januari 2014 heeft de opening van de Voedselbank Bommelerwaard in Pand9 voor een gezellige drukte en veel publiciteit gezorgd. Genodigden en

Nadere informatie

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website: Voorwoord

Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: Website:  Voorwoord Gegevens ANBI Vincentiusvereniging Vught Fiscaal nummer: 805187030 Website: www.vincentiusvught.nl Voorwoord De Vincentiusvereniging Vught is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie. De vereniging

Nadere informatie

EHTA. Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden. Beleidsplan

EHTA. Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden. Beleidsplan EHTA Eerste Hulp Thuis Administratie Oprichter Els Hergaarden Beleidsplan Zwolle, mei 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Strategie... 3 Kernprincipes en uitgangspunten van de instelling... 3 Missie...

Nadere informatie

Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017

Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017 Jaarverslag Voedselbank Groesbeek en omstreken 2017 Ontwikkelingen In het jaarverslag van 2016 schreven wij over de landelijke optrekking van de toekenningsnormen en de verwachting dat die zouden leiden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK

JAARVERSLAG 2011 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK JAARVERSLAG 2011 STICHTING TILBURGSE VOEDSELBANK 1 Inleiding In het jaar 2011 is er veel gebeurd. Er is een grote inbreng geweest van sponsors en we ervaren dat er ook steeds meer begrip en waardering

Nadere informatie

Voedselbank Gooi & Omstreken

Voedselbank Gooi & Omstreken 12 e cijferrapport 26-217 april 218, 1 Voedselbank Gooi & Omstreken Cijfers Gebruikers 217 beknopt 12 e rapport Huizen, april 218 Henca Hasper & Wilma Langhout Intake Voedselbank G&O 12 e cijferrapport

Nadere informatie

pag. 1 - SUN Krimpenerwaard jaarverslag 2017

pag. 1 - SUN Krimpenerwaard jaarverslag 2017 pag. 1 - SUN Krimpenerwaard jaarverslag 2017 Jaarverslag 2017 Voorwoord voorzitter. In november 2016 werd SUN Krimpenerwaard opgericht. In de eerste maanden van 2017 is er hard gewerkt aan de inrichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013

Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013 Stichting Voedselbank Hillegom Verantwoording 2013 Hier vindt u de officiële gegevens van de voedselbank zoals de fiscus die vraagt voor een ANBI erkende instelling. Naam Stichting Voedselbank Hillegom

Nadere informatie

Doel en werkwijze Refugium is een noodfonds (stichting) met als doel vluchtelingen die cliënt zijn van VluchtelingenWerk Zeeland te ondersteunen:

Doel en werkwijze Refugium is een noodfonds (stichting) met als doel vluchtelingen die cliënt zijn van VluchtelingenWerk Zeeland te ondersteunen: JAARVERSLAG 2014 Inleiding In dit jaarverslag van Refugium, Noodfonds Vluchtelingen Zeeland, leest u hoe het Refugium in 2014 is vergaan. Dit jaarverslag is in eerste instantie bedoeld voor sponsoren,

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

december Totaal behandeld

december Totaal behandeld Schuldhulpverlening In 2015 is besloten om met ingang van 2015 geen afzonderlijk jaarverslag over schuldhulpverlening op te stellen, maar de resultaten in een bijlage op te nemen bij de Marap. In 2015

Nadere informatie

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland

Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland JAARVERSLAG 2017 2 Uitgiftepunten Voedselbank Steenwijkerland Steenwijk (Pluggematen 4) uitgifte iedere vrijdag 18:15 tot 19:15 uur Vollenhove (Kerkstraat 40) uitgifte iedere vrijdag 18:30 tot 19:00 uur

Nadere informatie

INHOUD. Voorwoord, Cliënten. Verdeelpunt, Voedselverwerving/Acties. Interne organisatie

INHOUD. Voorwoord, Cliënten. Verdeelpunt, Voedselverwerving/Acties. Interne organisatie JAARVERSLAG 2018 1 INHOUD Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Voorwoord, Cliënten Voedselpakket Verdeelpunt, Voedselverwerving/Acties Publiciteit Interne organisatie Financiën 2 Jaarverslag

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van:

Beleidsplan Inleiding. Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Beleidsplan 2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2018 van Stichting Voedselbank Noordwijk. Het is een summiere opsomming van: Hfst. 1 Het werk dat de Voedselbank doet. Hfst. 2 De manier waarop de

Nadere informatie