Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid"

Transcriptie

1 Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

2

3 Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeidsongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent. Helemaal of voor een deel. De toekomst is dan erg onzeker. En hoe ziet uw inkomen er dan eigenlijk uit? Bij arbeidsongeschiktheid biedt de WIA (Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) in een aantal gevallen een uitkering. U kunt vanuit uw pensioenfonds ABP ook nog een aanvulling krijgen via uw arbeidsongeschiktheid spensioen. Maar dat is niet altijd genoeg om verder te leven zoals u dat bent gewend.

4 Gerard Matthijssen (48) is docent Nederlands en mentor met een passie voor oldtimers. Hij is getrouwd met Henriette. Naast mijn werk besteed ik vrijwel al mijn tijd aan mijn oude auto s. Mijn vrouw Henriette wordt er soms gek van. Maar het is mijn passie, ik kan er mijn ei in kwijt. Na een dag met mijn leerlingen op school is het heerlijk om onder de motorkap van mijn auto te duiken. Zo probeer ik balans te houden tussen werk en privé. Dat is belangrijk, want mijn baan in het onderwijs vergt veel inspanning, mentaal en fysiek. Zo ben ik net een paar dagen thuis gebleven vanwege rugklachten. Stel dat ik langer ziek ben of zelfs helemaal niet meer kan werken? Hoe betaal ik dan mijn woonlasten of de studie van mijn kinderen? Misschien is bijverzekeren nodig en wat kost dat dan? En wat is er geregeld via mijn werkgever?

5 Uw inkomen beschermd Met het arbeidsongeschiktheidspensioen is niet elk financieel risico verdwenen. Vooral werknemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden en volgens de normen van uitkeringsinstantie UWV te weinig zelf verdienen, zien hun inkomen drastisch dalen. Na verloop van tijd rest slechts een bedrag gelijk aan de bijstand. Gelukkig bent u hiertegen verzekerd, dankzij uw werkgever. Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis biedt zekerheid Uw werkgever heeft voor u een verzekering gesloten, waarmee u extra inkomen krijgt, mocht u arbeidsongeschikt worden. Dat is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis. Uw werkgever betaalt voor u de premie van deze verzekering. Loyalis is er speciaal voor werknemers binnen overheid, onderwijs, bouw en energieen nutsbedrijven. Ongeveer collega s die in deze sectoren werken, of hun werkgevers, kozen ook voor de Arbeidsongeschiktheids verzekering van Loyalis.

6 Wat kunt u van de Loyalis Arbeidsongeschiktheidsverzekering verwachten? De verzekering biedt verschillende zekerheden, afhankelijk van de afspraken die uw werkgever met Loyalis heeft gemaakt. Verzekering met beide dekkingen Verzekering met dekking bij alleen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid inkomensgarantie van 70% Verzekering met dekking bij alleen volledige arbeidsongeschiktheid 10% extra inkomen extra pensioenopbouw % van het loonverlies 4 bij arbeidsongeschiktheid onder 35% Wordt u gedeeltelijk arbeidsongeschikt en op grond daarvan ontslagen? Dan daalt uw inkomen nooit onder de 70% van uw verzekerd inkomen. Dit is het inkomen op 1 januari van het jaar voorafgaande aan het jaar waarin u ontslagen wordt wegens arbeidsongeschiktheid. De verzekering kent een garantieuit kering. Dit houdt in dat, indien u gedeeltelijk arbeidsongeschikt bent (35-80%) en tegen dit risico bent verzekerd, er een minimale arbeidsongeschiktheidsuitkering is gegarandeerd. 2 Wordt u volledig arbeidsongeschikt? Dan biedt de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis een aanvulling van 10% op uw inkomen. Bovenop de uitkering van de WIA en eventueel de aanvulling uit uw pensioenregeling.

7 3 Wordt u gedeeltelijk arbeidsongeschikt, dan vult de Arbeidsongeschiktheids verzekering van Loyalis uw pensioen opbouw aan tot ongeveer de helft van de pensioenopbouw die u voorheen had. Hoe hoog uw pensioenopbouw met de bijdrage vanuit de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis precies wordt, hangt af van uw persoonlijke situatie. 4 Mocht u minder dan 35% arbeids ongeschikt worden, dan krijgt u geen WIA- uitkering. U blijft in principe in dienst van uw werkgever. Het kan zijn dat u een aangepast arbeidscontract krijgt. Gaat u hierdoor minder verdienen, dan kunt u hiervoor een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering van Loyalis. Voorwaarden hiervoor zijn dat u nog minstens 65% verdient van uw oude inkomen en dat uw cao dit inkomens verlies niet volledig dekt. De Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis biedt dan maximaal 10 jaar lang een aanvulling van 80% van het inkomensverlies. Wordt dit wel al gedekt door uw cao, dan betaalt uw werkgever deze vergoeding. Al de bovenstaande dekkingen keren uit tot uw AOW-leeftijd met een maximum leeftijd van 67 jaar.

8 Wat krijgt u van wie? Wat u krijgt bij arbeidsongeschiktheid is afhankelijk van de afgesloten dekking. Wij geven hieronder beide situaties weer. Als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt (35% tot 80%) wordt en er niet meer in slaagt werk te vinden 100 % jaren 70 % Werkgever inkomen loon loon WIA-uitkering arbeidsongeschiktheidsverzekering arbeidsongeschiktheidspensioen (max. 10 jr) WIA-vervolguitkering Overheid Pensioenfonds voor overheid en onderwijs Loyalis ziekteverzuim 1e jr 2e jr tot maximaal 5e jr en 2 mnd tot AOW-leeftijd ontslag op grond van arbeidsongeschiktheid Als u volledig* arbeidsongeschikt wordt (80% tot 100%) jaren 100 % 85 % 75 % 70 % arbeidsongeschiktheidsverzekering loon loon WIA-uitkering Werkgever Overheid Loyalis inkomen ziekteverzuim 1e jr 2e jr ontslag op grond van arbeidsongeschiktheid tot AOW-leeftijd * Geldt voor volledig en duurzaam, maar ook voor volledig en tijdelijk arbeidsongeschikt.

9 Goed geregeld via uw werkgever Uw werkgever heeft voor al zijn werk nemers de Arbeidsongeschiktheids verzekering van Loyalis afgesloten. Uw werkgever betaalt voor u de premie. U bent verzekerd en hoeft zich individueel niet aan te melden. Maar het kan zijn dat uw werkgever alleen de verzekering heeft afgesloten voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Dat is immers het grootste risico. Is dat bij uw werkgever het geval? Dan kunt u zelf uw verzekering uitbreiden. Want als u alleen de dekking hebt voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, en u wordt volledig arbeidsongeschikt, dan keert de verzekering niet uit. De uitbreiding regelt u zelf en u betaalt daarvoor ook zelf de premie. U bent dan verzekerd in alle gevallen, zowel als u gedeeltelijk en als u volledig arbeidsongeschikt wordt. Dat geeft rust. Wilt u een dekking bijsluiten? Heeft uw werkgever de verzekering gesloten voor slechts één van de dekkingen? U kunt de ontbrekende dekking eenvoudig bijsluiten. Dekking bijsluiten is betaalbaar Wilt u de ontbrekende dekking bijsluiten? Dan betaalt u voor de dekking bij volledige arbeidsongeschiktheid 0,27%* van uw brutomaandsalaris. Vervolgens gaat hier nog de korting af die uw werkgever met Loyalis heeft afgesproken. De brutopremie houdt uw werkgever in op uw brutosalaris. Door het belastingvoordeel is uw nettopremie nog lager. En de eerste 2 maanden betaalt u geen premie. Let op! Bij het afsluiten van een individuele dekking betaalt u wel nog eenmalig 40 distributiekosten. U kunt hierover meer lezen in ons dienstverleningsdocument op loyalis.nl/arbeidsongeschiktheid. * Dit percentage geldt bij de huidige AOW-leeftijd met een maximum tot 67 jaar en kan veranderen op basis van wettelijke en cao-wijzigingen.

10 Regel zekerheid Kies voor een zekere financiële toekomst. Wilt u de eventueel ontbrekende arbeidsongeschikt heidsdekking afsluiten? Dan kan dit eenvoudig online. Ga naar loyalis.nl/arbeidsongeschiktheid. Hoe sluit u een dekking bij? U kunt eenvoudig uw verzekering zelf uitbreiden via loyalis.nl/arbeidsongeschiktheid. Geef aan bij wie u werkt. U ziet dan meteen uw eventuele premiekorting. Als uw werkgever de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor beide dekkingen (gedeeltelijk en volledig) heeft afgesloten, dan hoeft u natuurlijk niets te doen en bent u goed verzekerd in alle gevallen. U kunt uw verzekering dan ook niet uitbreiden en wordt daarop gewezen op onze website. Is uw (online) aanvraag bij ons binnen? Dan beoordelen wij uw aanvraag. Na acceptatie ontvangt u een deelnamecertificaat en de bijbehorende polisvoorwaarden. Gelden er voor u beperkende voorwaarden, dan leest u die op het certificaat. U kunt de verzekering altijd binnen dertig dagen opzeggen door dit certificaat terug te sturen. De eenmalige distributiekosten ontvangt u niet retour. Bent u nu ziek thuis? Als u nu niet werkt door ziekte, kunt u na 4 weken volledig herstel weer worden toegelaten tot de verzekering. Ziekte waarvoor u op dit moment verzuimt en die in het ergste geval tot arbeidsongeschiktheid leidt, is niet verzekerd. In dat geval krijgt u geen uitkering. Was u tot nog toe ergens anders verzekerd? Dan kunt u op die verzekering een beroep doen. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze Hebt u nog vragen? Kijk op loyalis.nl/arbeidsongeschiktheid. U vindt hier ook zaken als polisvoorwaarden, ziekmeldings- en wijzigingsformulieren. Of bel gerust de Loyalis Klantenservice: (op werkdagen van 8 tot uur).

11 Daarom Loyalis Loyalis biedt verzekeringen en re-integratie exclusief aan werknemers en werkgevers binnen overheid, onderwijs, bouw en energie- en nutsbedrijven. Loyalis gaat niet voor de grote winsten, maar kiest voor de klant. Hierdoor zijn de verzekeringspremies aantrekkelijk laag. Wij kennen uw sector als geen ander en onze producten en diensten sluiten aan op uw eigen cao en pensioenregeling. En verandert uw situatie óf de regelgeving en is daardoor een verzekering voor u niet meer nodig, dan krijgt u bericht. Zo bent u nooit onnodig verzekerd. Met deze brochure informeren wij u over de Arbeidsongeschiktheidsverzekering van Loyalis. Uw werkgever heeft voor deze verzekering gekozen. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De percentages en bedragen in deze brochure kunnen in de toekomst wijzigen.

12 Wie is Loyalis? Loyalis levert aanvullende producten en diensten voor inkomenszekerheid. En ook op het gebied van personeelszorg en administratieve en financiële dienstverlening. Speciaal voor overheid, onderwijs, bouw en energie- en nutsbedrijven. Loyalis Schade N.V. is gevestigd te Heerlen en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Limburg onder nummer AFM-vergunningnummer Gecertificeerd ISO 9001:2008 Loyalis Verzekeringen Postbus JR Heerlen Telefoon:

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen kan erg tegenvallen bij arbeidsongeschiktheid Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent.

Nadere informatie

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee

Nadere informatie

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Je leeft, je verandert. Loyalis verandert met je mee. Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee

Nadere informatie

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Financiële zekerheid bij arbeidsongeschiktheid Inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan erg tegenvallen Stelt u zich eens voor, u wordt ziek. En twee jaar later bepaalt UWV dat u arbeidsongeschikt bent. Helemaal

Nadere informatie

Een nieuwe baan. De belangrijkste zaken op een rij

Een nieuwe baan. De belangrijkste zaken op een rij Een nieuwe baan De belangrijkste zaken op een rij Een nieuwe baan Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! Een nieuwe start. Het moment om een aantal zaken te regelen. Wie is Loyalis? Loyalis is de inkomensspecialist

Nadere informatie

Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever

Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever Aanmelding arbeidsongeschiktheidsverzekering via de werkgever 0 Lees eerst het dienstverleningsdocument en vul de Kennis- en ervaringstoets in voordat u dit formulier invult. Terugsturen naar: Loyalis

Nadere informatie

Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen

Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Stel: uw werknemer wordt langdurig ziek. De loondoorbetaling van uw werknemer

Nadere informatie

Verzekering. voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor alle werknemers (collectief contract) Loyalis werkgevershandleiding > 1 90.0362.

Verzekering. voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor alle werknemers (collectief contract) Loyalis werkgevershandleiding > 1 90.0362. Verzekering voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid voor alle werknemers (collectief contract) 90.0362.13 Loyalis werkgevershandleiding > 1 1. In het kort Inleiding U hebt een collectief contract voor een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. pagina

Inhoudsopgave. pagina Arbeidsongeschiktheid wat u zeker weten moet Inhoudsopgave pagina Inkomen bij arbeidsongeschiktheid 4 ABP ArbeidsongeschiktheidsPensioen 6 Uw uitkering 7 Uw pensioenopbouw 9 Aanvragen 18 De betaling 19

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt Wat betekent dat voor uw pensioen?

Arbeidsongeschikt Wat betekent dat voor uw pensioen? Arbeidsongeschikt Wat betekent dat voor uw pensioen? 1 Inhoud 1 Wanneer bent u arbeidsongeschikt? 3 2 Wat u moet weten als u arbeidsongeschikt bent 3 3 De gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor uw pensioen

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

WIA-inkomensvoorzieningen Defensie (stand van zaken per januari 2008)

WIA-inkomensvoorzieningen Defensie (stand van zaken per januari 2008) WIA-inkomensvoorzieningen Defensie (stand van zaken per januari 2008) INLEIDING Op 28 november 2006 is een Hoofdlijnenakkoord gesloten tussen werkgevers en werknemers bij Defensie over de bovenwettelijke

Nadere informatie

Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn Inhoudsopgave Drie vragen 4 Wat is er voor u geregeld? 6 Als er iets verandert in uw situatie 13 Wij houden u op de hoogte 18 2 Welkom bij Pensioenfonds Zorg en

Nadere informatie

Arbeids- ongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen?

Arbeids- ongeschikt. Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? Arbeids- ongeschikt Stel dat je geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. Wat betekent dit dan voor de opbouw van je pensioen? N.B. Op dit moment ligt de officiële pensioenleeftijd bij UWV nog op

Nadere informatie

Mijn pensioen. Voor werknemers geboren voor 1950

Mijn pensioen. Voor werknemers geboren voor 1950 LET OP: deze brochure is voor het laatst aangepast op 1 januari 2013. Bent u geboren voor 1950 en wilt u meer informatie over uw mogelijkheden over uw pensioen? Neem dan contact op met de Servicedesk.

Nadere informatie

Uw partner en uw pensioen

Uw partner en uw pensioen Uw partner en uw pensioen 2 Ik wil mijn partner goed verzorgd achterlaten Uw partner en uw pensioen Als deelnemer aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) bouwt u niet alleen pensioen op voor uw

Nadere informatie

ALLES over uw pensioenregeling. Wat heeft Pensioenfonds Zorg en Welzijn allemaal voor u geregeld?

ALLES over uw pensioenregeling. Wat heeft Pensioenfonds Zorg en Welzijn allemaal voor u geregeld? ALLES over uw pensioenregeling Wat heeft Pensioenfonds Zorg en Welzijn allemaal voor u geregeld? Inhoudsopgave Eerder of later met pensioen? 5 Eerst meer daarna minder; eerst minder daarna meer? 6 Eerder

Nadere informatie

Uitkomstzeker Pensioen voor werknemers. De rust van een gegarandeerd pensioen

Uitkomstzeker Pensioen voor werknemers. De rust van een gegarandeerd pensioen Uitkomstzeker Pensioen voor werknemers De rust van een gegarandeerd pensioen Uitkomstzeker Pensioen, een rustig idee Pensioen, dat komt later wel. Daar hoeft u zich nu niet druk over te maken. Omdat u

Nadere informatie

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning hypotheken Kies de beste lening voor uw woning kies de beste lening voor uw woning Een hypotheek is een lening voor uw woning Over geld lenen en terugbetalen. 04 Uw woning en de belasting Welke belastingvoordelen

Nadere informatie

Welkom bij pensioenfonds voor de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie PSL

Welkom bij pensioenfonds voor de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie PSL Welkom bij pensioenfonds voor de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie PSL Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Schoen-, Leder- en Lederwarenindustrie Welkom, Sinds kort bouwt u pensioen op bij

Nadere informatie

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum

Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Pensioen Continu Plan nettolijfrente Voor de periode ná uw pensioendatum Aanvulling van partner- en ouderdomspensioen voor werknemers met een salaris boven 100.000 Sinds 1 januari 2015 gelden er belangrijke

Nadere informatie

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen?

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen? U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT Wat betekent WIA voor uw pensioen? 1. U bent arbeidsongeschikt Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt... 2 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen?... 2 2.1 WIA-uitkering

Nadere informatie

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer

Nadere informatie

De voorwaarden Generali AOV

De voorwaarden Generali AOV De voorwaarden Generali AOV Waarom deze voorwaarden belangrijk voor u zijn Deze voorwaarden horen bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): de Generali AOV. Hierin leest u waarvoor u verzekerd bent,

Nadere informatie

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop

Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken. Loyalis Levensloop Loyalis voert de levensloopregeling uit voor ABP Loyalis Levensloop Voor tussentijds verlof of eerder stoppen met werken Je werkt. Maar soms even niet. Je neemt de tijd voor die ene cursus. En daarna er

Nadere informatie

Uw Honeywell-pensioen

Uw Honeywell-pensioen Uw Honeywell-pensioen Mei 2015 2 Uw Honeywell-pensioen Lees de blauwe tekst voor de hoofdpunten Inleiding 5 Stopt u met werken met 67 jaar? 6 Uw pensioenuitkering 7 Wat kost uw pensioen? 11 Zorg voor uw

Nadere informatie

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Productwijzer individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de individuele vaste lasten Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Nadere informatie

Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering

Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering Productwijzer Betalingsbeschermingsverzekering (BBV) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Betalingsbeschermingsverzekering. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie