Zoom. APEPA in enkele woorden. APEPA: een vereniging. vrijwilligers à votre

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoom. APEPA in enkele woorden. APEPA: een vereniging. vrijwilligers à votre"

Transcriptie

1 14 P Zoom In deze rubriek zoomen we in op een organisa e ac ef binnen het domein van de au smespectrumstoornis. In dit nummer is het aan de Associa on de Parents pour l Epanouissement des Personnes avec Au sme (APEPA), de Franstalige tegenhanger van VVA, aan de beurt om zich voor te stellen. APEPA in enkele woorden APEPA is een officieel erkende, niet-gesubsidieerde vereniging. Ze werd opgericht in 1975 en is ac ef in heel Franstalig België. In dat deel van ons land is au sme pas in 2005 officieel als handicap erkend. Naast de sociale zetel in Namen is er ook een lokale antenne voor een sterkere aanwezigheid op het terrein. APEPA: een vereniging van dynamische vrijwilligers à votre service! De objec even Het bevorderen, met diverse middelen (research inbegrepen) van de levenskwaliteit van de personen met au sme, hun familie en hun begeleiders. Hun integra e, of beter hun inclusie in de samenleving.

2 P 2 Hun opname in de maatschappij door sociale par cipa e en de aanpassing van de condi es waarin ze leven. Informa e en steun aan de families. Sensibiliseren van de publieke opinie, de poli eke overheden en de sociale organisa es. Promo e van en medewerking aan regionale, na onale en interna onale ini a even met dezelfde doelstellingen. Om deze missie tot een goed einde te brengen, mobiliseert APEPA haar leden, bevordert de samenwerking en zoekt ze de punctuele steun van sponsors. Enkele bijdragen en verwezenlijkingen van APEPA De redac e en de uitgave van een informa eve brochure: INFO-APEPA. Meer dan honderd nummers zijn verschenen. Uitgave van een elektronische nieuwsbrief voor een punctuele verspreiding van nieuws. De installa e van het bureau Maison de l au sme, dankzij de financiering door de Opéra on (nu Cap 48 van RTBF). Daar onthaalt APEPA ouders en professionals op zoek naar informa e over au sme en naar hulp bij het begeleiden van de betrokken personen. Het is ook hier dat de vormingen plaatsvinden die door APEPA worden georganiseerd. De talrijke vormingen die worden georganiseerd in La maison de l au sme voor de families, de professionals en alle andere in au sme geïnteresseerde personen zijn gebaseerd op de verwach- ngen van onze leden en handelen over de communica emethodes, het begrijpen van de gedragingen, de eventuele stoornissen, het beheer van de aanpassing van de levenscondi es, het affec eve leven van personen met een handicap, of over alle andere onderwerpen die nieuwe bronnen kunnen zijn voor de begeleiders van personen met au sme of andere pervasieve ontwikkelingsstoornissen. Deze vormingen worden gehouden in het kader van diverse samenwerkingsverbanden (Cap 48, IFC, Au -Ressources...). Andere vormingen of informa esessies worden ter plaatse georganiseerd bij ins tuten, in scholen, bij gemeenten. De luisterfoon voor ouders, studenten en professionals is voor de vereniging een belangrijk instrument. APEPA verleent hulp bij moeilijkheden in de gezinnen (luisteren, raad geven, oriënteren naar scholen of opvangcentra of ontspanning), bij het zoeken naar informa e door professionals en studenten (ook ondersteuning bij doctoraalscrip es) en uiteraard ook bij het beantwoorden van vragen van mensen met au sme zelf. De organisa e van ontmoe ngen tussen ouders jdens contactavonden of bij andere ac viteiten. De organisa e van congressen, zoals de Jaarlijkse dag van APEPA, of conferen es over gevarieerde thema s betreffende au sme die beantwoorden aan de verwach ngen en de vragen van op het terrein. Punctuele mobilisa e van APEPA voor presenta es in scholen en centra die meer inlich ngen wensen over au sme om zo de omstandigheden waarin kinderen met au sme worden onthaald te verbeteren, of ook om de leerlingen te informeren over de handicap en de opvang ervan.

3 P 3 APEPA biedt hulp bij het oprichten van specifieke organismen Mobiliseren om op te voeden: aansporen van professionals om de pedagogie TEACCH toe te passen in België (sinds kort onder de benaming Aangepaste pedagogie voor au sme). Ini a efnemer en eerste financiële steun voor de oprich ng van de dienst Service Universitaire pour le Suivi des personnes Au stes SUSA de Mons, eerste dienst uitsluitend toegewijd aan het opvolgen van personen met au sme. Lid en medeoprichter van de vereniging Au sme-europe. Steun bij de oprich ng van de vzw Au -Ressources in de Provincie Luxemburg, zelf oprichter van een dienst voor begeleiding en hulp bij de integra e van een persoon met au sme, intussen overgenomen door de Provincie Luxemburg onder de naam d Au -Lux. Steun bij de oprich ng van de vzw Au sme-liège. Steun bij de oprich ng van de vzw Les enfants de la différence in Soignies. Steun bij de oprich ng van de vzw Au proche in Brussel. S chtend lid van de vzw Par cipate (op ini a ef en met de steun van Mobistar). Steun bij de oprich ng van de Teacch-klassen (Musson, St-Mard, Anseremme ). APEPA en partnerships Met AFRAHM, AP3 en APEM om te overleggen en samen te handelen. Met de acht universitaire centra voor diagnos ek om te informeren en te communiceren over au sme en over het opsporen en opvolgen ervan (zie cipate-au sme.be). Met de beslissingnemende instan es waarvan de families a ankelijk zijn (AWIPH, Communauté Française, Ministère Fédéral de la Santé, COCOF ). Met GAMP voor het zoeken naar en creëren van meer aangepaste plaatsen voor de personen met au sme. Met de ouderverenigingen die lokaal handelen, evenals met de VVA (Vlaamse Vereniging voor Au sme) en Au sme Centraal om samen vooruit te komen en ondersteuning en exper se te bieden. Met Au -Ressources voor het informeren van kinderen (broers en zussen of medeleerlingen) met behulp van een leesboekje Un personnage extra-ordinaire dat au sme uitlegt aan jonge kinderen. Met diensten voor onthaal en ontspanning la Deuxième Base in Gembloux, la Maison Extraordinaire in Athus, Famisol en andere organismen die zijn erkend omwille van de hoogstaande kwaliteit van hun werk. Met organismen die zich tot APEPA richten en aan wie wij onze ouderlijke exper se verlenen: hulp bij het evalueren en oplossen van beleefde moeilijkheden. Omgekeerd mobiliseren wij ook onze partners voor een op male dienstverlening. Met verenigingen uit andere Europese landen dankzij onze ac eve par cipa e in Au sme Europa, waarvan APEPA een van de medeoprichters is.

4 P 4 APEPA en haar medewerking aan studies over au sme 1997: Rapport sur la probléma que de l au sme en Belgique Koning Boudewijns ch ng. Mede door de par cipa e van experts hee dit rapport talrijke mogelijke pistes aangetoond. 2003: par cipa e aan het Plateforme pour l accueil de l enfant malade chronique ou handicapé à l école op ini a ef van en gecoördineerd door de Liga voor de kinderrechten. Analyse et es ma on des besoins dans le suivi des enfants et des adolescents avec au sme à Bruxelles. Studie in opdracht van en gesubsidiëerd door COCOF. Les coûts et avantages de l intégra on: focus sur un défi de société (Liga voor de kinderrechten) plateforme pour l accueil de l enfant malade chronique ou handicapé à l école met de steun van de Koning Boudewijns ch ng. Par cipa e aan het plateforme de lu e contre l échec scolaire op ini a ef van en gecoördineerd door de Liga voor de kinderrechten. Talrijke deelnames in de werken van de Conseil Supérieur de l Enseignement Spécialisé, in de organisa e van de gezondheidszorgen, enz. APEPA: talrijke projecten die al worden uitgevoerd of gepland zijn Crea e van de site cipate-au sme.be waarvoor de acht Belgische universitaire referen ecentra en de twee regionale ouderverenigingen VVA en APEPA de ervaring van professionals en ouders samenbrengen. Medewerking aan de realisa e van een kortspeelfilm (Les Cerises Bleues / De blauwe kersen) voor het sensibiliseren rond de rol van de gezinnen. Dit dankzij de steun van Belgacom. Realisa e van een werk omtrent het onthaal op school, met de steun van de Rotary Club van Oost-Brussel, de l ANAH en de Franstalige Gemeenschap, gecombineerd met de organisa e van conferen edagen om een balans op te maken van het onthaal van kinderen met au sme op school. Realisa e van memoranda ter a en e van de poli ek verantwoordelijken. Versterking en organisa e van ac viteiten buiten de school (muziektherapie, psychomotoriek, enz.) Oprichten van een wetenschappelijk comité. Organisa e van momenten voor ontspanning voor de families. Het spreekt vanzelf dat we, om al deze projecten te kunnen realiseren, con nu op zoek zijn naar sponsors en vrijwilligers. Contacteer ons! Contactgegevens Sociale zetel: Rue de l Aurore Namur (Jambes)

5 P 5 Tél./Fax apepa@skynet.be BE AXABBE22 Antenne in Luxembourg Rue Haute, Athus 063/ Site Maison de l Au sme

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs.

Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. GON Wat is GON? Geïntegreerd ONderwijs (GON) is een samenwerkingsverband tussen gewoon en buitengewoon onderwijs. GON is bedoeld om kinderen en jongeren met een beperking lessen en ac viteiten te laten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders

Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders Samenwerkingsverband Drechtsteden i.o. Mei 2013 - uitgave voor ouders en verzorgers www.swv-zhz.nl 1 Nieuwsbrief Passend Onderwijs voor ouders Wij willen in deze Nieuwsbrief ouders en verzorgers informeren

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind

pedagogie van het jonge kind BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEROEPSATTITUDES EN DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR STAGE 1 (WIE DOET WAT? WELKE BEROEPSATTITUDES EN INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL

Nadere informatie

Oeuvres Sociales et Educatives des Jésuites au Tiers-Monde vzw (OSEJTM) Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden Financiële steun voor:

Oeuvres Sociales et Educatives des Jésuites au Tiers-Monde vzw (OSEJTM) Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden Financiële steun voor: Oeuvres Sociales et Educatives des Jésuites au Tiers-Monde vzw (OSEJTM) Oprichting van en steun aan sociale en educatieve projecten in de Derde Wereld Gevolgd door Donorinfo sinds: 2007 02/738 08 08 econ.secretariat@jesuites.be

Nadere informatie

Najaar Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel.

Najaar Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel. Najaar 2014 Vormingsaanbod voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisa es in Brussel www.hetpuntbrussel.be Het Punt vzw is jouw steunpunt voor vrijwilligerswerk in Brussel. Via het aanbieden van een vacaturebank,

Nadere informatie

MART. Werk Agile vanuit je persoonlijke missie en vergroot je impact. Continue verbeteren. leiderschap. Team. Structuur. Proces. Reflectie.

MART. Werk Agile vanuit je persoonlijke missie en vergroot je impact. Continue verbeteren. leiderschap. Team. Structuur. Proces. Reflectie. Team leiderschap Continue verbeteren Structuur Proces Reflectie Innovatie kern activiteiten Agile Werken en Leiderschap voor Professionals Vergroot je zel ewustzijn in dit 9-maands intensief programma.

Nadere informatie

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht Brede eerste graad keuze tot de derde macht 2019-2020 De lessentabel in het eerste leerjaar van de A-stroom (1A) omvat een basisvorming en een keuzegedeelte. De basisvormming in 1A bestaat uit algemene

Nadere informatie

WINST EN VERLIES REKENING

WINST EN VERLIES REKENING Algemene Spaar-en Kredietcooperatie ACU Page 1 GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE HIGHLIGHTS BALANS EN EIGEN VERMOGEN Groei totaal ac va met 10% per eind 2017 ( 393 miljoen) t.o.v. eind 2016 ( 357 miljoen). WINST

Nadere informatie

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2016

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2016 BRABANT WALLON LIÈGE LUXEMBOURG NAMUR HAINAUT ANTWERPEN LIMBURG VLAAMS- BRABANT OOST- VLAANDEREN WEST- VLAANDEREN BELGIQUE / BELGIE Het CaLog-personeel ten opzichte van de oppervlakte en het aantal inwoners

Nadere informatie

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2017

LOKALE POLITIE / POLICE LOCALE 31/12/2017 Het CaLog-personeel ten opzichte van de oppervlakte en het aantal inwoners van de provincies, op referentiedatum 31 december 2017 (Best. arr. Brussel-Hoofdstad wordt hier niet getoond om de grafiek leesbaar

Nadere informatie

NUCLEAIR RISICO? BEREID JE VOOR! Meer tips op Informeer je op

NUCLEAIR RISICO? BEREID JE VOOR! Meer tips op  Informeer je op NUCLEAIR RISICO? BEREID JE VOOR! Informeer je op www.nucleairrisico.be. Schrijf je in op BE-Alert. Zo ben je meteen verwittigd in een noodsituatie. Maak een noodplan op maat op www.mijnnoodplan.be. 4 Haal

Nadere informatie

Aanpak van dit onderwerp

Aanpak van dit onderwerp Exper secentrum Introduc e klinisch redeneren ProAc ve Nursing 2015 Marc Bakker Expert Lecturer Aanpak van dit onderwerp A. Instruc vis sch? B. Construc vis sch? Q&A Klinisch redeneren Q&A Klinisch redeneren

Nadere informatie

De Octrooicellen. Bescherm en valoriseer uw uitvindingen. Gratis sectorale ondersteuning rond intellectuele eigendom op maat van uw onderneming

De Octrooicellen. Bescherm en valoriseer uw uitvindingen. Gratis sectorale ondersteuning rond intellectuele eigendom op maat van uw onderneming De Octrooicellen Bescherm en valoriseer uw uitvindingen Gratis sectorale ondersteuning rond intellectuele eigendom op maat van uw onderneming De octrooicellen Bescherm en valoriseer uw uitvindingen Gratis

Nadere informatie

2. Nombre de réfugiés reconnus titulaires du minimex Aantal erkende vluchtelingen die gerechtigd zijn op het bestaansminimum

2. Nombre de réfugiés reconnus titulaires du minimex Aantal erkende vluchtelingen die gerechtigd zijn op het bestaansminimum Données enregistrées durant l'état définitif du 12ème mois de l'année concernée Gegevens opgenomen in de definitieve staat van de 12de maand van het betrokken jaar A. Les titulaires du minimex De gerechtigden

Nadere informatie

Dorpsplein en café Tuindorp & Tuindorp Oost

Dorpsplein en café Tuindorp & Tuindorp Oost Dorpsplein en café Tuindorp & Tuindorp Oost Ini a ef van projecteam dorpsplein Tuindorp Oktober 2011 Inhoud Inleiding Programma van eisen Analyse Schetsplan dorpsplein en cafe 3D beelden schetsplan Inleiding

Nadere informatie

Infobrochure 2de en 3de graad

Infobrochure 2de en 3de graad Infobrochure 2de en 3de graad Economie Humane Wetenschappen Latijn Moderne Talen Wetenschappen Wiskunde Samen grenzen verleggen BASISKENMERKEN TWEEDE GRAAD ASO Moderne talen De moderne talen worden in

Nadere informatie

Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek. 14 november 2013 Dr.

Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek. 14 november 2013 Dr. Meten is weten : Naar hanteerbare presta-e- indicatoren van integrale aanpak gezinnen met mul-problema-ek 14 november 2013 Dr. Rienk Prins 1 Thema s 1. Inleiding: enkele basisbegrippen (en voorbeelden):

Nadere informatie

Remplacement de la pile sur FLAIR 22D ( version 2010) Vervangen van de batterij op FLAIR 22D (versie 2010) Distribution MT A votre service

Remplacement de la pile sur FLAIR 22D ( version 2010) Vervangen van de batterij op FLAIR 22D (versie 2010) Distribution MT A votre service Distribution MT A votre service MS-verdeling Tot uw dienst Remplacement de la pile sur FLAIR 22D ( version 2010) Vervangen van de batterij op FLAIR 22D (versie 2010) S1A5881401BE INDEX A3.DOC INSTRUCTIONS...

Nadere informatie

inschrijving gratis onderwijs Onderwijs problemen kleuterschool schoolplicht schoolagenda buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen

inschrijving gratis onderwijs Onderwijs problemen kleuterschool schoolplicht schoolagenda buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen problemen schoolagenda gratis onderwijs schoolplicht inschrijving kleuterschool buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen Onderwijs In België zijn kinderen verplicht naar school te gaan van 6 tot 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief N U M M E R 3 5

Nieuwsbrief N U M M E R 3 5 Nieuwsbrief N U M M E R 3 5 2 8 M E I 2 0 1 5 Wist u dat we met meer dan 100 kinderen, ouders en leerkrachten meedoen met de avondvierdaagse! Dat wordt leuk! Nieuws uit het team Juf Debby van groep 2B

Nadere informatie

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2014

STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL. Rapport inzake jaarstukken 2014 STICHTING BIJNA THUIS HUIS SON EN BREUGEL TE SON EN BREUGEL Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Algemeen 3 2 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 5 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Lijst van mogelijke partners UNMS-MP

Lijst van mogelijke partners UNMS-MP Lijst van mogelijke partners 2016-075-UNMS-MP N Naam van de entiteit 300 Espace Seniors asbl Place Saint-Jean, 1 Association Socialiste de la Personne Handicapée asbl Latitude Jeunes asbl Un Pass dans

Nadere informatie

De situa e van kinderen en jongeren op Aruba: hoofdbevindingen en aanbevelingen

De situa e van kinderen en jongeren op Aruba: hoofdbevindingen en aanbevelingen De situa e van kinderen en jongeren op Aruba: hoofdbevindingen en aanbevelingen United Na ons Children s Fund (UNICEF), 2013 Foto s omslag UNICEF/UNI119953/LeMoyne Disclaimer: De meningen in deze publica

Nadere informatie

De situa e van kinderen en jongeren op Sint Maarten: hoofdbevindingen en aanbevelingen

De situa e van kinderen en jongeren op Sint Maarten: hoofdbevindingen en aanbevelingen De situa e van kinderen en jongeren op Sint Maarten: hoofdbevindingen en aanbevelingen United Na ons Children s Fund (UNICEF), 2013 Foto s omslag UNICEF/UNI119953/LeMoyne Disclaimer: De meningen in deze

Nadere informatie

Kies voor partnerschap met ouders. Passend onderwijs voor alle kinderen

Kies voor partnerschap met ouders. Passend onderwijs voor alle kinderen Passend onderwijs voor alle kinderen Kies voor partnerschap met ouders Geacht bestuur, Met de komst van passend onderwijs verandert er veel voor alle betrokkenen en u vervult daarin een sleutelrol. Ga

Nadere informatie

Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Artikel 24 - Onderwijs. Schriftelijke communicatie

Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Artikel 24 - Onderwijs. Schriftelijke communicatie Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap Artikel 24 - Onderwijs Schriftelijke communicatie Het Belgian Disability Forum (BDF) is een vzw die thans 18 lidorganisaties telt en meer dan 250.000

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 23.12.2009 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 23.12.2009 BELGISCH STAATSBLAD 80646 MONITEUR BELGE 23.12.2009 BELGISCH STAATSBLAD AGENCE FEDERALE POUR LA SECURITE DE LA CHAINE ALIMENTAIRE FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN [C 2009/18522] [C 2009/18522] 4

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 51132 MONITEUR BELGE 12.08.2015 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Tot snel! Beatrijs Oosterhof

Tot snel! Beatrijs Oosterhof Pijler 1 Positiviteit Toen ik star e met Eyes for Details had ik drie belangrijke punten voor ogen: posi viteit, beleving en verkoop. Drie punten die belangrijk zijn voor iedereen die werkt in de belevingswereld.

Nadere informatie

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U

MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U MVGM, DÉ VASTGOEDREGISSEUR WAT UW VASTGOED OOK VOOR U BETEKENT, MVGM HELPT U VOORWOORD 2 VOORWOORD WE HEBBEN ÉÉN BELANGRIJKE OVEREENKOMST: ÚW VASTGOED Met plezier stel ik u ons bedrijf voor. MVGM ontzorgt

Nadere informatie

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010

ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 G S D A U T O M A T I S E R I N G UW PARTNER IN ICT EN BUSINESS SOLUTIONS ONLINE VOORRAADBEHEER Nieuwsbrief September 2010 Nieuwsbrief September 2010 Inhoud Algemeen Dashboard Management rapportage Budge

Nadere informatie

S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus AA Ro erdam. Jaarrekening 2015

S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus AA Ro erdam. Jaarrekening 2015 S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus 21023 3001 AA Ro erdam Jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 64359 FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG N. 2004 3391 (2004 2305) [2004/202310] 12 MEI 2004. Koninklijk besluit waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve

Nadere informatie

INVULBLAD VOOR EEN UITGEBREID MEDISCH ATTEST In het kader van regularisatie-aanvragen of procedures voor het bekomen van OCMWsteun

INVULBLAD VOOR EEN UITGEBREID MEDISCH ATTEST In het kader van regularisatie-aanvragen of procedures voor het bekomen van OCMWsteun INVULBLAD VOOR EEN UITGEBREID MEDISCH ATTEST In het kader van regularisatie-aanvragen of procedures voor het bekomen van OCMWsteun - EEN WOORDJE UITLEG - Waarom dit attest? Dit invulattest werd opgesteld

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX

DOT Impact analyse. Voor ziekenhuizen en medisch specialisten LOGEX Financiële DOT Impact analyse Uitgangspunt: Het ontwikkelen van een begrijpbare en werkbare DOT Impact oplossing voor ziekenhuizen. Door de analyses specifiek en begrijpbaar te maken voor ziekenhuizen

Nadere informatie

Commission de quartier Wijkcommissie #16-24/03/2017

Commission de quartier Wijkcommissie #16-24/03/2017 Commission de quartier Wijkcommissie #16 - 1. Introduction Inleiding Ordre du jour Agenda 2. Bilan des actions socio-économiques 2016 Balans van de socio- economische acties 2016 3. Agenda 4. Divers Diversen

Nadere informatie

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne

LEGENDE. Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne LEGENDE Les variétés qui sont destinées uniquement à l exportation : elles peuvent être certifiées mais pas commercialisées dans l Union européenne Les variétés indiquées avec un délai d écoulement (date

Nadere informatie

S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus AA Ro erdam. Jaarrekening 2016

S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus AA Ro erdam. Jaarrekening 2016 S ch ng Jazz Interna onal Ro erdam Postbus 21023 3001 AA Ro erdam Jaarrekening INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat

Nadere informatie

STICHTING BURENNETWERK AMSTERDAM AMSTERDAM FINANCIEEL VERSLAG 2015

STICHTING BURENNETWERK AMSTERDAM AMSTERDAM FINANCIEEL VERSLAG 2015 STICHTING BURENNETWERK AMSTERDAM AMSTERDAM FINANCIEEL VERSLAG 2015 Kruisweg 629, 2132 NB Hoofddorp Postbus 438, 2130 AK Hoofddorp T (020) 653 21 00 E info@actan.nl I www.actan.nl Beconnummer 265998 Kamer

Nadere informatie

Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008

Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008 Barema's op 01/09/2008 Barèmes au 01/09/2008 SPILINDEX 110,51 INDICE-PIVOT 110,51 Tegemoetkomingen aan personen met een handicap Allocations aux personnes handicapées (Jaarbedragen) (Montants annuels)

Nadere informatie

Oudercomité Schooljaar 2013 2014

Oudercomité Schooljaar 2013 2014 Oudercomité Schooljaar 2013 2014 Een nieuw schooljaar. Nieuwe plannen, nieuwe mensen. Voor sommigen is het een blij weerzien. Voor anderen is het de verkenning van iets nieuw. Maar aan iedereen: Welkom

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

Centre Tilou vzw. Sociale missie. rue Grande, (0) PDF versie Doe een gift

Centre Tilou vzw. Sociale missie. rue Grande, (0) PDF versie Doe een gift Opvang, revalidatie en herscholing van mensen met een meervoudige handicap Gevolgd door Donorinfo sinds: 2008 +32 (0)65 401 717 maggy.lorge@tvcablenet.be PDF versie Doe een gift Project info Sociale missie

Nadere informatie

Comparaison de Programmes des partis politiques Multilinguisme et participation des parents

Comparaison de Programmes des partis politiques Multilinguisme et participation des parents Vergelijking van : Onderwijs Meertaligheid en ouderbetrokkenheid Comparaison de Programmes des partis politiques Multilinguisme et participation des parents Minderhedenforum Meertaligheid positief benaderen

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 64559 Art. 20. Elk bedrog dat wordt gepleegd om een lot uitgekeerd te krijgen, in het bijzonder elke valsheid in geschrifte of elk gebruik ervan, geeft aanleiding tot een klacht bij het parket. Art. 21.

Nadere informatie

Wie zijn wij? Qui sommes-nous?

Wie zijn wij? Qui sommes-nous? Projectbrochure Brochure promoteurs 2015 Wie zijn wij? Grando Keukens is in België een vertrouwd merk. Met een landelijk netwerk van prachtige toonzalen bedienen wij de keukenmarkt. Gericht op: - Verkoop

Nadere informatie

Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer

Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer Badmintonclub Nieuwerkerk aan den IJssel Postbus 177 2910 AD Nieuwerkerk aan den IJssel Omschrijving Jeugdbegeleider en Jeugdtrainer BCN heeft voor komend seizoen behoefte aan nieuwe begeleiders en trainers

Nadere informatie

Het Ton Smits Huis is opgenomen vanaf in het Museumregister Nederland (geregistreerd museum).

Het Ton Smits Huis is opgenomen vanaf in het Museumregister Nederland (geregistreerd museum). S ch ng Ton Smits Jaarverslag 2016 De S ch ng Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1- 2012 is de s ch ng een culturele ANBI (ac ef op het gebied van erfgoed en

Nadere informatie

SPORTLEIDER 2 BADMINTON

SPORTLEIDER 2 BADMINTON SPORTLEIDER 2 BADMINTON SPORTLEIDER 2 BADMINTON Eerste stap in het trainersvak Op zoek naar een trainer? Veel badmintonverenigingen zijn op zoek naar een trainer. Daarom hee Badminton Nederland een trainersopleiding

Nadere informatie

Talenten en competen-es als bron voor solidariteit? DieGem conferen-e 1 april 2014

Talenten en competen-es als bron voor solidariteit? DieGem conferen-e 1 april 2014 Talenten en competen-es als bron voor solidariteit? DieGem conferen-e 1 april 2014 Vragen Welke rol spelen competen-es en talenten binnen uw werking/domein (in de context van superdiversiteit)? Kan een

Nadere informatie

Gebundelde krachten vinden werk. Ensemble, trouvons un emploi Together for a job

Gebundelde krachten vinden werk. Ensemble, trouvons un emploi Together for a job Gebundelde krachten vinden werk Ensemble, trouvons un emploi Together for a job WERK IN ZICHT Vragen rond opleiding en werk in Brussel? Werk In Zicht brengt werkzoekenden in contact met de juiste diensten

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen

Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uitkeringsaanvraag voor pleegzorgen Uw wenst afwezig te blijven van het werk om pleegzorgen te verstrekken aan de perso(o)n(en) die door de rechtbank, door een door de bevoegde Gemeenschap erkende plaatsingsdienst,

Nadere informatie

Ik stel me voor VOCABULAIRE RAPPEL A RETENIR. domestique. Je suis en quatrième année. Ik zit in het vierde leerjaar. un cobaye, un cochon d Inde

Ik stel me voor VOCABULAIRE RAPPEL A RETENIR. domestique. Je suis en quatrième année. Ik zit in het vierde leerjaar. un cobaye, un cochon d Inde Néerlandais Ik stel me voor VOCABULAIRE zich voorstellen se présenter RAPPEL wonen een huis (het) een flat een broer een zus een halfbroer habiter une maison un appartement un frère une soeur un demi-frère

Nadere informatie

Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme.

Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme. Opvoedingsondersteuning voor ouders van kinderen met autisme Begeleiding voor kinderen en jongeren met autisme www.hetraster.be Individuele begeleiding Zorgpakket Wegwijs (3 gesprekken van 2 uur op de

Nadere informatie

Inhoudsopgave inventaris tweede deel archief Lily Boeykens

Inhoudsopgave inventaris tweede deel archief Lily Boeykens Inhoudsopgave inventaris tweede deel archief Lily Boeykens Deel I. Stukken betreffende nationale werkzaamheden of activiteiten in het kader van nationale organisaties FEMINISTISCHE ORGANISATIES I. Aktiekomitee

Nadere informatie

MONITEUR BELGE 25.09.2015 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE 25.09.2015 BELGISCH STAATSBLAD 60077 SERVICE PUBLIC FEDERAL FINANCES [C 2015/03324] 18 SEPTEMBRE 2015. Arrêté royal déterminant les modèles des formules de déclaration en matière de cotisations spéciales visées à l article 541 du Code

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

Algemene info eerste graad

Algemene info eerste graad Algemene info eerste graad Leerlingen die instappen in de eerste graad secundair onderwijs, stappen een andere onderwijswereld binnen. Plots zijn er veel meer vakken, veel meer leerkrachten, andere aandachtspunten,

Nadere informatie

Het Huis der Talen. «Immersie onderwijs in de provincie Luik» Luik 10.06.2013. Agnes De Rivière

Het Huis der Talen. «Immersie onderwijs in de provincie Luik» Luik 10.06.2013. Agnes De Rivière Het Huis der Talen «Immersie onderwijs in de provincie Luik» Luik 10.06.2013 Agnes De Rivière Wie zijn wij? Opgericht in 2008 Platform Ondersteuning van de economische ontwikkeling in de regio. Promotie

Nadere informatie

65372 BELGISCH STAATSBLAD 02.09.2014 Ed. 2 MONITEUR BELGE

65372 BELGISCH STAATSBLAD 02.09.2014 Ed. 2 MONITEUR BELGE 65372 BELGISCH STAATSBLAD 02.09.2014 Ed. 2 MONITEUR BELGE Het beginindexcijfer is dat van de maand augustus van het jaar gedurende hetwelk het tarief is vastgesteld. Het nieuwe indexcijfer is dat van de

Nadere informatie

Caractéristiques de la voiture / Eigenschappen van de wagen :

Caractéristiques de la voiture / Eigenschappen van de wagen : BGDC 2016 7 courses / 7 wedstrijden 6 courses au choix / 6 wedstrijden naar keuze INSCRIPTION / INSCHRIJFDOCUMENT Cochez vos choix / Maak uw keuze : Francorchamps 2J/D 02 &03/04 103Db 1*125 ou/of 100+45

Nadere informatie

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016

Een gelukkig leven. Mensen en digitaal werken 2015-2016 Een gelukkig leven Mensen en digitaal werken 2015-2016 2015 86 Niet Google moet veranderen, wij moeten veranderen De tien geboden van digitaal werken (volgens Google) Door Digital September 2015. We zi

Nadere informatie

Professionele ontwikkeling Développement professionnel

Professionele ontwikkeling Développement professionnel Professionele ontwikkeling Développement professionnel Wie neemt de lead? Qui prend la main? Talent Management in de praktijk De investering 1. HR-afdeling Investeert men in mijn talent? Oog voor talent

Nadere informatie

AMÉNAGEMENT DE MAGASINS WINKELINRICHTING

AMÉNAGEMENT DE MAGASINS WINKELINRICHTING AMÉNAGEMENT DE MAGASINS WINKELINRICHTING Quatre-vingts ans d expérience en aménagement de magasin L agencement de votre magasin vous rappelle les années 70? Vous ouvrez prochainement une nouvelle boutique?

Nadere informatie

«Te voet, dat gaat vanzelf»

«Te voet, dat gaat vanzelf» 07022014 «Te voet, dat gaat vanzelf» Balans projectoproep 2013-2014 4-2-2014 Association de la Ville et des Communes de la Région de Bruxelles-Capitale asbl Vereniging van de Stad en de Gemeenten van het

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 48101 FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU N. 2008 3134 [C 2008/24352] 29 AUGUSTUS 2008. Ministerieel besluit tot wijziging van de bijlagen I tot en met

Nadere informatie

Partners in zorg. Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter. Informatie voor familieleden, naasten en bewoners

Partners in zorg. Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter. Informatie voor familieleden, naasten en bewoners Partners in zorg Familiebeleid vzw Huize Jan De Wachter Informatie voor familieleden, naasten en bewoners Inhoud Contactgegevens voor familieleden 3 Contactgegevens van de familie 4 1. Inleiding 5 2. Betrokken?

Nadere informatie

Opleiden van geleidehonden die gratis ter beschikking worden gesteld van visueel gehandicapte personen

Opleiden van geleidehonden die gratis ter beschikking worden gesteld van visueel gehandicapte personen Opleiden van geleidehonden die gratis ter beschikking worden gesteld van visueel gehandicapte personen Gevolgd door Donorinfo sinds: 2009 1170 Watermaal Bosvoorde (Brussel) (+32) 04/30 24 27 info@scaledogs.be

Nadere informatie

L'Eglantier vzw. Sociale missie. 80, Alphonse Allard straat 1420 Braine-l'Alleud 02/ & 02/ PDF versie Doe een gift

L'Eglantier vzw. Sociale missie. 80, Alphonse Allard straat 1420 Braine-l'Alleud 02/ & 02/ PDF versie Doe een gift Onthaal en opvang van vrouwen in moeilijkheden, met of zonder kinderen. Gevolgd door Donorinfo sinds: 2006 02/385 0067 & 02/384 78 63 info@leglantier.be PDF versie Doe een gift Project info Sociale missie

Nadere informatie

Themanummer: Samenwerking

Themanummer: Samenwerking Themanummer: Samenwerking Nieuwsbrief Scholengemeenschap Lokeren, Hamme, Zele 27 maart 2018 Beste lezer Tradi oneel brengen we net voor de paasvakan e een nieuwsbrief uit van de Scholengemeenschap Scholen

Nadere informatie

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ]

Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering. [ 12 >18 jaar ] Activiteiten voor milieuopvoeding en -sensibilisering [ 12 >18 jaar ] Welkom! De vzw Les découvertes de Comblain (De ontdekkingen van Comblain) stelt originele activiteiten voor, gebaseerd op de natuurlijke

Nadere informatie

FAIRE DU SPORT. Final.indd 56 3/11/2011 10:36:20

FAIRE DU SPORT. Final.indd 56 3/11/2011 10:36:20 56 FAIRE DU SPORT Final.indd 56 3/11/2011 10:36:20 SPORTBEOEFENING 57 Final.indd 57 3/11/2011 10:36:21 Le centre sportif / Het sportcentrum Le centre sportif met à disposition de ses membres des salles

Nadere informatie

Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek

Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek 1 1 Dubbele Diagnose: Mentale handicap en Psychische problematiek Paul De Bock Adviseur-generaal FOD Volksgezondheid Dienst Psychosociale Gezondheidszorg Een nieuw concept voor de organisatie van de geestelijke

Nadere informatie

Magistrats Stagiaires judiciaires de troisième année, pour qui cette formation est obligatoire

Magistrats Stagiaires judiciaires de troisième année, pour qui cette formation est obligatoire Visite de la Cour de Justice de l Union européenne - Studiebezoek Hof van Justitie van de Europese Unie De Nederlandse versie volgt na het Franse programma. réf.: INT/2015-040-03 Public-cible Magistrats

Nadere informatie

1 De Ambrassade 2 Vlaamse Jeugdraad 3 JES 4 Chips - StampMedia 5 Kidscam 6 Formaat 7 Via Libra 8 Jong Groen 9 Netwerk tegen armoede 10 Groep INTRO 11

1 De Ambrassade 2 Vlaamse Jeugdraad 3 JES 4 Chips - StampMedia 5 Kidscam 6 Formaat 7 Via Libra 8 Jong Groen 9 Netwerk tegen armoede 10 Groep INTRO 11 1 De Ambrassade 2 Vlaamse Jeugdraad 3 JES 4 Chips - StampMedia 5 Kidscam 6 Formaat 7 Via Libra 8 Jong Groen 9 Netwerk tegen armoede 10 Groep INTRO 11 Liga voor de mensenrechten 12 Jongerencentrum Apollo

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 8894 MONITEUR BELGE 14.02.2013 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

INFORMATIE GEZOCHT! Communicatie tussen slachtoffers en hulpdiensten na een ramp.

INFORMATIE GEZOCHT! Communicatie tussen slachtoffers en hulpdiensten na een ramp. INFORMATIE GEZOCHT! Communicatie tussen slachtoffers en hulpdiensten na een ramp. Achtergrond Onderzoek in opdracht van FOD Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Eindrapport Opvolging slachtofferschap.

Nadere informatie

FORCMS - MM - 071. Perceel 1 Ergonomische bureaustoelen met bijpassende bezoekersstoelen. Perceel 6 Comfortabele bezoekers- en vergaderstoelen

FORCMS - MM - 071. Perceel 1 Ergonomische bureaustoelen met bijpassende bezoekersstoelen. Perceel 6 Comfortabele bezoekers- en vergaderstoelen FORCMS - MM - 071 Perceel 1 Ergonomische bureaustoelen met bijpassende bezoekersstoelen Perceel 6 Comfortabele bezoekers- en vergaderstoelen Perceel 7 Zitbanken voor wacht- en onthaalruimten Lot 1 Sièges

Nadere informatie

Visie Kazernekwar-er. van zand erover naar volledig gereconstrueerd fort. juni 2015

Visie Kazernekwar-er. van zand erover naar volledig gereconstrueerd fort. juni 2015 Visie Kazernekwar-er van zand erover naar volledig gereconstrueerd fort juni 2015 De Luif anno 2015 Stadsmuren anno 2015 Onze wensen Fort als interna-onaal trekpleister Fort in groene secng Zicht op

Nadere informatie

1. Hoeveel illegale sigaretten werden in 2013, 2014 en 2015 in beslag genomen door de douane?

1. Hoeveel illegale sigaretten werden in 2013, 2014 en 2015 in beslag genomen door de douane? Parlementaire vraag nr. 1036 van 09/06/2016, gesteld door de heer Luk VAN BIESEN, Volksvertegenwoordiger, aan de Minister van Financiën de heer Johan VAN OVERTVELDT VRAAG Illegale sigaretten en tabak.

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken 1 (1953) No. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1953 No. 14 Overgelegd aan de Staten-Generaal door de Minister van Buitenlandse Zaken A. TITEL Aanvullend Protocol bij de op 21

Nadere informatie

47990 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

47990 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 47990 BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE N. 2010 2505 VLAAMSE OVERHEID [C 2010/35507] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de modulaire structuur van het secundair volwassenenonderwijs

Nadere informatie

EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING

EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING EUROPA MEDICA EESV PERSMEDEDELING EUROPA MEDICA EESV Page 1 of 6 EUROPA MEDICA PERSMEDEDELING 1. De oprichting van EUROPA MEDICA EESV Op 2 oktober 2001 werd het Europees Economisch Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie

Opdrachtsverklaring Missie - Visie Opdrachtsverklaring Missie - Visie 1. Missie Sint-Lodewijk biedt aangepast onderwijs en/of begeleiding op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. Ook het gezin en breder

Nadere informatie

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid. relatif à la politique belge de développement

CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS BELGISCHE KAMER VAN. met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid. relatif à la politique belge de développement DOC 54 3423/004 DOC 54 3423/004 BELGISCHE KAMER VAN VOLKSVERTEGENWOORDIGERS CHAMBRE DES REPRÉSENTANTS DE BELGIQUE 24 januari 2019 24 janvier 2019 WETSONTWERP met betrekking tot het Belgische ontwikkelingsbeleid

Nadere informatie

Incompany training voor coöperaties

Incompany training voor coöperaties Incompany training voor coöperaties 2016 Erkend dienstverlener voor de kmo-portefeuille Incompany trainingen: wij komen naar uw coöperatie. Coopburo, de coöperatieve dienstverlener van Cera, biedt: 1.

Nadere informatie

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep

Buiten Gewone Buurt. Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp. Projectoproep Buiten Gewone Buurt Voor bewoners die zich engageren voor hun buurt of dorp Dien een dossier in vóór 12/10/2009 Projectoproep Wil u, samen met andere buurt- of dorpsbewoners, het initiatief nemen om het

Nadere informatie

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections

Un siècle de peinture belge. peinture belge. rencontre de deux collections. rencontre de deux collections Un siècle de peinture belge Un siècle de peinture belge rencontre de deux collections rencontre de deux collections Le BAL et la collection Belfius s associent pour présenter au Musée des Beaux-Arts de

Nadere informatie

RailTime : l info vous accompagne!

RailTime : l info vous accompagne! RailTime : l info vous accompagne! Internet, affiches horaires, annonces sonores, tableaux d affichage, télétexte, GSM Votre info en direct du rail À quand le prochain train? Sur quelle voie? Est-il à

Nadere informatie

Aanvraagformulier SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep Naam van de aanvrager : Titel van het project :

Aanvraagformulier SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep Naam van de aanvrager : Titel van het project : SUBSIDIEAANVRAAG VOOR EEN PROJECT «GELIJKE KANSEN» Projectoproep 2018 Aanvraagformulier Naam van de aanvrager : Titel van het project : Dossiernummer (in te vullen door de administratie) VILLE DE BRUXELLES

Nadere informatie

Een andere kijk op het leven

Een andere kijk op het leven Een andere kijk op het leven Sluit even uw ogen... Alles is donker. Hoe gaat u het aan boord leggen om u aan te kleden, een boek te lezen, te koken, uit werken te gaan, boodschappen te doen...? Is men

Nadere informatie

Visum voor de sponsoring van de permanente vorming

Visum voor de sponsoring van de permanente vorming Visum voor de sponsoring van de permanente vorming DEONTOLOGISCH GEZONDHEIDSPLATFORM Gemeenschappelijk deontologisch platform De beroepsbeoefenaars uit de gezondheidssector en de industrie van geneesmiddelen

Nadere informatie

HOE KRIJGT U EEN VEILIGE TOEGANG TOT UW GBS VIA INTERNET?

HOE KRIJGT U EEN VEILIGE TOEGANG TOT UW GBS VIA INTERNET? HOE KRIJGT U EEN VEILIGE TOEGANG TOT UW GBS VIA INTERNET? GBS bereikbaarheid via internet moeilijk? Niet bij 4S industrie! Eenvoudig en veilig toegang tot uw GBS? Het is mogelijk! Het beheren van uw GBS

Nadere informatie

Table des matières Les bases de la machine Enfilage de la machine Couture Informations générales Entretien et dépannage

Table des matières Les bases de la machine Enfilage de la machine Couture Informations générales Entretien et dépannage 1412 I II III 2 3 A 4 A 5 1 6 7 8 9 1 10 2 3 11 A C B D a b c 2 3 1 4 S 12 13 1 2 3 14 A 1 2 B 15 3 2 1 16 2 3 1 4 2 3 1 4 17 1 2 3 4 18 1 2 c a b 5 3 4 19 20 a a e b c 1 b 2 d f e g 21 3 4 22 23 A C B

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 49523 N. 2012 2493 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2012/31640] 19 JULI 2012. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot vaststelling van het model van de oproepingsbrieven voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Le Grenier d'awoudenine vzw. Sociale missie. rue d'almez, 12

Le Grenier d'awoudenine vzw. Sociale missie. rue d'almez, 12 Vereniging voor de autonomie van een Tuareg gemeenschap in het noorden van Niger Gevolgd door Donorinfo sinds: 2011 +32 (0)10 650 733 colardgenin@skynet.be http://www.legrenierdawoudenine.be PDF versie

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 25.10.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 64675 TRADUCTION AUTORITE FLAMANDE F. 2011 2782 [2011/205290] 19 SEPTEMBRE 2011. Arrêté du Gouvernement flamand portant agrément temporaire de la formation

Nadere informatie