Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de Wsw. cn/ OVERHEID. Ommeland. Oost Gelre

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de Wsw. cn/ OVERHEID. Ommeland. Oost Gelre"

Transcriptie

1 Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de Wsw Partijen: Aalten Berkelland cn/ OVERHEID Ommeland Ü1GEMEENTE HAAKSBERGEN Overheid j swb Oost Gelre Winterswijk Hier allen rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun vertegenwoordigers zoals genoemd bij de ondertekening van deze overeenkomst. Inleiding en overwegingen Vooruitlopend op de effectuering van het besluit tot opheffing van de Gemeenschappelijke Regeling Hameland hebben de vijf deelnemende n (Aalten, Berkelland, Haaksbergen, Oost Gelre en Winterswijk) in het kader van de Participatiewet besloten tot een lokale uitvoering van deze wet. Wsw-geïndiceerde inwoners met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij Hameland komen per 1 januari 2017 in dienst bij de Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk. De Wsw-werknemers uit Haaksbergen treden uiterlijk of zoveel eerder als mogelijk in dienst bij SWB. De vakbonden waren niet voor de ontmanteling van het bedrijf en de lijke samenwerking in de GR Hameland. Zij leggen zich echter neer bij de politieke besluiten die zijn genomen door de gekozen volksvertegenwoordiging in de n. Om de belangen van de Wsw-werknemers te borgen, hebben zij meegewerkt aan tot het tot stand komen van deze overeenkomst en onderschrijven zij deze, na consultatie van de leden. Het pensioenfonds PWRI heeft aangegeven dat zij akkoord gaat met een verplichte aansluiting van de 4 n en SWB voor wat betreft de Wsw-werknemers. Partijen willen deze overgang doorvoeren zonder veranderingen in de rechtspositie van de betrokken Wsw-werknemers. De vijf n garanderen met elkaar de werkgelegenheid van haar Wsw-werknemers op wie deze overeenkomst van toepassing is. Zijn hierbij overeengekomen als volgt: Artikel 1 Begripsomschrijving In deze overeenkomst wordt verstaan onder: Werknemer De werknemer als bedoeld in artikel 1 lid 1 van de Wet sociale werkvoorziening die een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft op grond van de Cao Wsw met de Gemeenschappelijke Regeling Hameland.

2 Werkgever De Aalten, Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk en de SWB namens de Haaksbergen. Arbeidsovereenkomst Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd op grond van artikel 2, lid 1 van de Wet sociale werkvoorziening. Collegebesluit / aanwijzingsbesluit Een besluit van de colleges van burgemeester en wethouders van de vijf n om de Wswwerknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij de GR Hameland met ingang van of zoveel eerder als mogelijk (Haaksbergen; aanwijzingsbesluit) en 1 januari 2017 (Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk; collegebesluit) in dienst te nemen van respectievelijk SWB en de zelf. Gemeenschappelijke Regeling Hameland (GR Hameland) Het samenwerkingsverband op grond van artikel 8 lid 1 Wet gemeenschappelijke regelingen tussen de n in het kader van de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening. Artikel 2 Doel Deze overeenkomst heeft tot doel de integrale overdracht van verantwoordelijkheden met betrekking tot de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening waaronder in het bijzonder de overdracht van de in het kader van de Wet sociale werkvoorziening door de Gemeenschappelijke Regeling Hameland gesloten arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd, aan andere bevoegde bestuursorganen op sociaal verantwoorde wijze te regelen. Met dien verstande dat als gevolg van de overdracht er geen negatieve gevolgen zijn voor de betrokken Wsw-werknemers als het gaat om het werk dat hij uitvoert. Artikel 3 Werkingssfeer 3.1 Deze overeenkomst is van toepassing op werknemers met een arbeidsovereenkomst in het kader van de Wet sociale werkvoorziening, gesloten met door de Gemeenschappelijke Regeling Hameland. 3.2 De Wet sociale werkvoorziening en de Cao Wsw is integraal van toepassing. In dit kader wordt extra gewezen op artikel 2 eerste lid en artikel 3 van de Wet sociale werkvoorziening en artikel 9.1 lid 5 van de Cao Wsw. Artikel 4 Overdracht werkgeverschap 4.1 Met ingang van of zoveel eerder als mogelijk draagt de Gemeenschappelijke Regeling Hameland het werkgeverschap en daarmee de Wsw-arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd van de betrokken werknemers op basis van het aanwijzingsbesluit van het College van B&W van Haaksbergen van rechtswege over aan de GR SWB. 4.2 Met ingang van 1 januari 2017 draagt de Gemeenschappelijke Regeling Hameland het werkgeverschap en daarmee de Wsw-arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd van de betrokken werknemers op basis van het collegebesluit van het College van B&W van Aalten / Berkelland / Oost Gelre / Winterswijk van rechtswege over aan de Aalten of de Berkelland of de Oost Gelre of de Winterswijk.

3 4.3 Bij de overdracht als bedoeld in artikel 4.1 en 4.2 is de huidige woon van de Wsw-werknemer leidend. De Wsw-werknemer die niet woonachtig is in één van de vijf n maar wel een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd heeft met de GR Hameland, wordt voor 1 mei 2016 toebedeeld aan één van de vijf n (en voor Haaksbergen van daaruit ondergebracht bij de GR SWB). 4.4 Bedoelde arbeidsovereenkomsten en bijbehorende arbeidsvoorwaarden, worden door de overdracht niet onderbroken en gaan naadloos over naar de nieuwe werkgever. Artikel 5 Rechtspositie Wsw-werknemer van de GR Hameland 5.1 Door de overdracht van het werkgeverschap (artikel 4) treedt er geen wijziging op in de rechten en plichten van deze werknemers. 5.2 De overdracht van het werkgeverschap (artikel 4) geldt niet voor Wsw-werknemers met een tijdelijk dienstverband. Zij blijven tot het tijdelijk contract van rechtswege afloopt in dienst van de GR Hameland. De waar de betrokken medewerker is toebedeeld bepaalt twee maanden voordat het tijdelijke dienstverband afloopt of deze a) wordt omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij de /SWB op grond van de Wsw of b) van rechtswege eindigt. 5.3 Indien een tijdelijk dienstverband Wsw van rechtswege eindigt (artikel 5.2 sub b) heeft de een inspanningsverplichting om voor de betrokkene binnen het kader van de Participatiewet een passende oplossing te realiseren. 5.4 Indien een besluit het tijdelijke dienstverband om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd - dit besluit van de zal liggen na de datum van overdracht van het werkgeverschap - dan is deze overeenkomst over de wijziging van de uitvoering van de Wsw onverkort van toepassing op de betreffende Wsw-werknemer. 5.5 De bedrijfsregelingen van Hameland zijn op het moment van overgang op 1 januari 2017 voor de n Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk van toepassing; zie de genoemde regelingen in bijlage 1. In de toekomst kan de werkgever in overleg met de medezeggenschap bedrijfsregelingen wijzigen of intrekken. De bedrijfsregelingen van SWB zijn op moment van overgang (uiterlijk of zoveel eerder als mogelijk) van toepassing voor Wsw medewerkers behorende bij de Haaksbergen. 5.6 Gemeenten dragen conform artikel 2.5 van de Cao Wsw zorg voor een geschillencommissie. Artikel 6 Uitvoering Wet Sociale Werkvoorziening 6.1 Iedere is verantwoordelijk voor een adequate uitvoering van de Wsw en de Cao Wsw. 6.2 Conform de Wsw en de Cao Wsw is de Wsw-werknemer verplicht mee te werken aan het behoud dan wel bevorderen van zijn arbeidsbekwaamheid en aan het verkrijgen van arbeid onder normale omstandigheden, voor zover hij / zij daartoe in staat wordt geacht. 6.3 De arbeid als bedoeld in artikel 6.2 betreft passende arbeid. Passend bij de belastbaarheid en de capaciteit van de Wsw-werknemer (zie ook artikel 5.9 lid 4 van de Cao Wsw) en passend bij de beschikbare arbeid binnen de eigen organisatie en de regionale arbeidsmarkt.

4 6.4 Iedere draagt zorg voor de inrichting van een vangnet voor die Wsw-werknemer die tijdelijk niet gedetacheerd is, de werknemer voor wie het (nog) niet gelukt is om op een detacheringsplek te werken en die niet past in de zorg. In de vangnetvoorziening worden op een bedrijfsmatige wijze werkzaamheden uitgevoerd. Artikel 7 Begeleiding Wsw-werknemers 7.1 De n (en SWB namens Haaksbergen) dragen er als nieuwe werkgever zorg voor dat de begeleiding van de Wsw-werknemer is geborgd op het moment dat het werkgeverschap over gaat van de GR Hameland naar de of SWB. 7.2 Minimaal 4 weken voordat het werkgeverschap wijzigt wordt aan de Wsw-werknemer schriftelijk kenbaar gemaakt welke werkcoach (of jobcoach) en werkbegeleider (indien de Wsw-werknemer door een werkbegeleider wordt aangestuurd) de Wsw-werknemer gaat begeleiden. 7.3 Voor zover dit zowel operationeel als organisatorisch mogelijk is, blijft de huidige werkcoach en indien van toepassing de huidige werkbegeleider de Wsw-werknemer na de overdracht van het werkgeverschap begeleiden. 7.4 De GR Hameland draagt op het moment van overdracht van het werkgeverschap zorg voor een individueel ontwikkelplan (IOP). De draagt er zorg voor dat het IOP het uitgangspunt vormt voor de begeleiding van de Wsw-werknemer op het moment dat het werkgeverschap is overgedragen. Artikel 8 Begeleid werken Wsw Als een Wsw-werknemer op basis van begeleid werken Wsw in dienst is van een reguliere werkgever en de Wsw-werknemer is, buiten zijn schuld, niet meer in staat het werk bij deze reguliere werkgever te continueren, dan verplicht iedere (en SWB namens Haaksbergen) zich tot het vinden en bieden van ander passend werk onder de condities van de Wet sociale werkvoorziening, rekening houdend met de inschaling van de Wsw-werknemer voordat hij begeleid ging werken. Artikel 9 Informatievoorziening SW-medewerkers en evaluatie 9.1 De Wsw-werknemers worden geïnformeerd over de overdracht van rechtswege, door middel van een brief, ondertekend door de Gemeenschappelijke Regeling Hameland en de waar de Wsw-werknemer woont dan wel aan is toegewezen. In het geval van de Haaksbergen tekent de GR SWB eveneens de brief. 9.2 In de brief zoals genoemd in 9.1 worden tevens de rechten van de Wsw-werknemer vastgelegd zoals weergegeven in deze overeenkomst. 9.3 De Wsw-werknemers ontvangen een exemplaar van deze overeenkomst. Tevens wordt deze overeenkomst opgenomen in het personeelsdossier. 9.4 In april 2017 en december 2017 zal een evaluatie plaatsvinden over de voortgang van deze overeenkomst tenzij alle betrokken partijen aangeven dat hier geen behoefte aan bestaat.

5 Artikel 10 Hardheidsclausule Wanneer er bij de uit voering van deze overeenkomst sprake zou zijn van onbillijkheden of onredelijke individuele gevolgen voor de medewerker dan kan werkgever van deze overeenkomst afwijken in een voor medewerker gunstige zin. Aldus vastgesteld in Lichtenvoorde op Cjtameland Aalten - Berkelland cm OVERHEID Overheidl E?1GEMEENTE " H A A K S B E R G E N SW irtli»iiiiiiii Oost Gelre Winterswijk

6 Bijlage 1 Bedrijfsregelingen Hameland Onderstaande regelingen zijn en blijven van toepassing op Wsw-werknemers die vanuit de Gemeenschappelijke Regeling Hameland in dienst treden bij één van de vier n. Vergoedingen/inhoudingen Toelichting Wasvergoeding Een kleine groep werknemers ontvangt nog een vergoeding op basis van oude rechten Vervoer op Maat (VOM)(ook in CAO) Werknemers met een indicatie VOM betalen maandelijks 25,25 in ruil waarvoor zij gebruik mogen maken van VOM (inhouding salaris). Goede zakenpas abonnement Stimuleringsregeling om mensen gebruikte laten maken van Openbaar Vervoer. Hameland schiet kosten voor. Werknemer betaalt terug via het salaris. Declaraties Hamelandregeling bij dienstreizen. 0,28 waarvan 0,19 netto en 0,09 bruto. Fietsproject (ook in CAO) Werknemers hebben de mogelijkheid een fiets aan te schaffen die volledig wordt verrekend met het brutosalaris,-vakantiegeld of -eindejaarsuitkering. Vakbondscontributie (ook in CAO) Eenmaal per jaar fiscale uitruil van contributie en tegemoetkoming van 50% van de contributie. Declaraties BA/BVK Indien werknemer op verzoek van werkgever BA/BVK bezoekt kunnen reiskosten gedeclareerd worden. Reiskosten en inhoudingen tijdens ziekte Vergoeding stopt na 1 maand aaneengesloten Ziekte. Koffiegeld** Werknemers betalen afhankelijk van werkplek een eigen bijdrage voor gebruik van koffie, thee etc. Regelingen gebruik middelen Toelichting Kaderregeling Raamwerk vaststelling werktijden, pauzes en verlofuren bij Hameland. Attentieregeling Hamelandregeling t.b.v. eenduidig uitvoeren acties bij speciale gebeurtenissen (huwelijk, geboorte, overlijden, ziekte etc). Reglement netwerk- en telefoongebruik Afspraken over gebruik. Collectieve vrije dagen Hameland volgt de regeling van Oost Gelre m.b.t. aanwijzen van vrije dagen (voor 2016 vrijdag na Hemelvaart, Goede Vrijdag en 4 mei). Aanpassing werkplek Afspraken en mogelijkheden m.b.t. aanpassing werkplek, stoel, bureau. Hulpmiddelen (in de persoon gelegen) Specifieke vergoedingen op audiovisueel gebied; schoenen e.d.. Vertrouwenspersoon Informatie over de externe vertrouwenspersoon. Bevordering/overplaatsing Beschrijft hoe te bevorderen of over te plaatsen. Tegemoetkoming in bijzondere omstandigheden Bijvoorbeeld in geval van schade. De regelingen zoals hierna weergegeven zijn Hameland specifieke (beleids)regelingen. De HRM werkgroep van de n - waar HRM medewerkers van Hameland onderdeel van zijn - beoordeelt in hoeverre deze regelingen nog niet (voldoende) zijn voorzien in thans bestaande specifieke lijke regelingen. Indien hiervan sprake is, dient de regeling door de te worden overgenomen, dan wel te worden ingepast in een bestaande, lijke regeling. De medezeggenschap van de ondernemingsraad van de wordt hierbij betrokken. Op het moment dat de n de regelingen bespreken, is de betrokkenheid van de Wsw-werknemers in de medezeggenschap van de n geregeld.

7 Beleid / bedrijfsvoering Toelichting Beleid ongewenste omgangsvormen* Beleid om veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers te waarborgen. Beleid sanctioneren* Beschrijving hoe en wanneer te handelen wanneer een werknemer ongewenst gedrag laat zien. RI&E locaties In dit plan van aanpak worden de belangrijkste thema's en acties op het gebied van arbeidsomstandigheden genoemd. Beleid verzuim en duurzame Beschrijving taken werkgever op het gebied van inzetbaarheid* verzuim. Voorkomen, beheersen en terugdringing. Beleid zwangerschap en arbeid* Procedure aangepast aan wet- en regelgeving en visie en missie Hameland. Beleid prik snij spat bijt incidenten* Beleid om veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers te waarborgen. Beleid alcohol drugs en medicijnen* Beleid om veiligheid, gezondheid en welzijn van werknemers te waarborgen. Vertrouwenspersoon Procedure mogelijkheid contact in- en externe vertrouwenspersoon. Opleidingsbeleid Werkwijze bij opleiding- of ontwikkelingsvraagstukken. Netwerk- en of telefoongebruik Uitgangspunten die bepalen dat slechts zakelijk gebruik toegestaan is. Rookbeleid** Beleid t.a.v. plekken waar en wanneer gerookt mag worden. VOG Verklaring omtrent gedrag wordt aangevraagd voor alle nieuwe kader personeel. > 3 weken aaneengesloten verlof Verlof langer dan 3 weken aaneengesloten dient gemotiveerd aangevraagd te worden. Stuwmeerverlof Werkwijze voorkomen, afbouwen stuwmeren verlof. Passende arbeid Werkwijze bij detacheren SW medewerkers bij reguliere werkgevers. Klachtenregeling Werkwijze hoe te handelen bij een klacht. Regeling Geschillen Wsw-personeel Onafhankelijke commissie die klachten behandelt. Hameland Werkwijze arbeidsomstandigheden bij Protocol, werkwijze, toelichting. detacheringen Meldingen ongevallen e.d. Registratie ongevallen. Procedure rondom overlijden Werkwijze na berichtgeving overlijden werknemer. * besluitvormig met ondernemingsraad loopt ** specifiek van toepassing op werkbedrijf

8 Bijlage 2 Medezeggenschap SW bij de n Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk Vakbonden FNV en CNV geven aan een voorkeur te hebben voor de inrichting van de medezeggenschap voor de SW-medewerkers bij de n. Zij pleiten er voor te kiezen voor een Ondernemingsraad of OC (onderdeelscommissie) met de volledige bevoegdheid betreffende medezeggenschap sociale werkvoorziening, onder andere de onderdelen die in de cao sociale werkvoorziening worden benoemd. Op deze wijze kunnen de SW-werknemers besluiten over zaken betreffende hun eigen rechtspositie, en niet die van anderen. En andersom, want de OR van de ambtenaren besluit zo niet over de zaken betreffende de sociale werkvoorziening. De bonden benadrukken dat bij de keuze voor een aparte medezeggenschap in de vorm van een OR-SW of een OC-SW, er goede vaste ambtelijke ondersteuning moet zijn, naast het recht op (externe) ondersteuning en advies zoals verwoord in de WOR. Hierin hoort geen verschil te zijn in de huidige mogelijkheden. Sterker nog, in de nieuwe situatie zou dit moeten worden versterkt. De bonden wijzen daarnaast op de mogelijkheid om het (technisch) voorzitterschap van de OC-SW extern te kunnen invullen. Het spreekt voor zich dat de OR-leden door de in staat worden gesteld om, naast hun taken als werknemer, het medezeggenschapswerk goed te kunnen uitoefenen. Het strekt ter aanbeveling om wel een of meer zetels in de OR van de te bestemmen voor de kiesgroep SW, zodat er een verbinding en uitwisseling is. Wanneer er geen keuze wordt gemaakt, worden alle SW-medewerkers actief en passief kiesgerechtigd voor de lijke Ondernemingsraad. De bonden verzoeken de n rekening te houden met deze voorkeur.

9 Bijlage 3 Vakbondsfaciliteiten t.b.v. de Wsw-werknemers in de n Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk Bijzonder verlof vakbondswerk Voor de werkwijze rond bijzonder verlof voor vakbondswerk wordt uitgegaan van artikel 6.8 van de Cao Wsw. Er wordt gehandeld naar de 'letter en de geest' van dit artikel. Informatievoorziening Het is aan kaderleden van vakbonden toegestaan, mits de eindredactie van deze uitingen door de bezoldigd bestuurder van de vakbond is geautoriseerd, om: gebruik te maken van publicatieborden om informatie te verstrekken en aankondigingen van vakbonden bekend te maken; gebruik te maken van ruimten van de werkgever voor het houden van bijeenkomsten van de vakorganisaties, onder werktijd, na overleg; twee maal per jaar alle werknemers schriftelijk via de werkgever (vanwege privacy) te informeren over de activiteiten van de vakorganisaties bij de werknemer.

Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de WSW i.v.m. de toetreding van de gemeente Aalten tot de GR Laborijn per 1 januari 2017

Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de WSW i.v.m. de toetreding van de gemeente Aalten tot de GR Laborijn per 1 januari 2017 Overeenkomst over wijziging van de uitvoering van de WSW i.v.m. de toetreding van de gemeente Aalten tot de GR Laborijn per 1 januari 2017 Partijen: OVERHEID Hier allen rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Overheid j. gemeente Oost Gelre

Overheid j. gemeente Oost Gelre Convenant Detacheren Partijen: ^ Berkeiland lïj GEMEENTE i HAAKSBERGEN Aalten' Overheid j Oost Gelre Sociale Dienst Oost Achterhoek Si Winterswijk hier allen rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun vertegenwoordigers

Nadere informatie

Sociaal Overdrachts Protocol. Overeenkomst tussen

Sociaal Overdrachts Protocol. Overeenkomst tussen Sociaal Overdrachts Protocol Overeenkomst tussen Werkgevers Stichting Medische Diagnostiek, gevestigd aan de Spaarnepoort 3, 2134 TM Hoofddorp, (hierna aangeduid als Medial ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

De Stichting [naam], gevestigd te [adres] (hierna aangeduid als XXXXX ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie];

De Stichting [naam], gevestigd te [adres] (hierna aangeduid als XXXXX ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam], [functie]; Sociaal Overdrachtsprotocol Inleiding Met ingang van 1 januari 2015 hebben drie grote stelselwijzigingen plaatsgevonden in het sociale domein waarbij activiteiten van overheid naar gemeenten zijn gedecentraliseerd.

Nadere informatie

Overdrachtsprotocol. MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV

Overdrachtsprotocol. MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV Overdrachtsprotocol MC IJsselmeerziekenhuizen BV Cardiologie Kliniek Nederland BV 1 Inhoudsopgave Voorwoord Doel Blz. 4 Werkingssfeer Blz. 4 Overgang dienstverband Blz. 4 Geen Gedwongen ontslagen Blz.

Nadere informatie

Onderhandelaarsakkoord 4 september2015 Sociaal Overdrachtsprotocol voor werknemers van MGG die overgaan naar MSNW

Onderhandelaarsakkoord 4 september2015 Sociaal Overdrachtsprotocol voor werknemers van MGG die overgaan naar MSNW Onderhandelaarsakkoord 4 september2015 Sociaal Overdrachtsprotocol voor werknemers van MGG die overgaan naar MSNW Verklaring: MCA Gemini Groep, Medisch Specialisten Noord West en de werknemersorganisaties

Nadere informatie

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 BINNENGEKOMEN I I GESCAND OP College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde ArbeSd Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 Verd 3ing%n"^ "te Oostzaan Informatiecentrum

Nadere informatie

zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende de partij ter andere zijde,

zowel gezamenlijk als afzonderlijk vormende de partij ter andere zijde, SOCIAAL OVERDRACHTSPROTOCOL Overeenkomst tussen Werkgevers LUMC (Geboortehuis Leiden, GHL), gevestigd aan de Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden, (hierna aangeduid als LUMC ), in dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Sociaal Convenant. Stichting Voor Regionale Zorgverlening. Stichting Ouderenzorg Kanaalzone. in het kader van de fusie van. Versie september 2016

Sociaal Convenant. Stichting Voor Regionale Zorgverlening. Stichting Ouderenzorg Kanaalzone. in het kader van de fusie van. Versie september 2016 Sociaal Convenant in het kader van de fusie van Stichting Voor Regionale Zorgverlening en Stichting Ouderenzorg Kanaalzone Versie september 2016 Sociaal Convenant inzake de fusie van Stichting voor Regionale

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord )

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord ) CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord 1-12-2008) De ondergetekenden, 1. Stichting Cordaad, gevestigd te Utrecht 2. Stichting Tussenvoorziening, gevestigd te Utrecht enerzijds en de Vereniging ABVAKABO

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. namens. de Vereniging ABVAKABO / FNV, de heer P. Weijland. CNV Publieke Zaak, de heer F. Doedens.

SOCIAAL PLAN. enerzijds en. namens. de Vereniging ABVAKABO / FNV, de heer P. Weijland. CNV Publieke Zaak, de heer F. Doedens. SOCIAAL PLAN In het kader van de overdracht van de activiteiten van Rijn-Side, onderdeel van de Stichting Passade te Arnhem naar de Stichting Pactum jeugdzorg & educatie te Arnhem per........ De ondergetekenden,

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van Stichting Baanderij en Wedeka Bedrijven Sociaal Plan Ten behoeve van Stichting Baanderij, statutair gevestigd te Stadskanaal en Wedeka Bedrijven, statutair gevestigd te Stadskanaal Stadskanaal, 30 september

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t.

College van Bestuur n.v.t. College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2016 Voorzitter/Lid College van Bestuur N.B. Dit is slechts een voorbeeld van een arbeidsovereenkomst voor een bestuurder in het PO. Er kan dus

Nadere informatie

B&W-nota. Wam. Te Gronde. gemeente Wmlteffswijpk

B&W-nota. Wam. Te Gronde. gemeente Wmlteffswijpk 3 B&W-nota gemeente Wmlteffswijpk zaaknummer: 112204 UB datum nota: 29 maart 2016 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening 1090 - Ontwikkelingen op het gebied van Wsw/Hameland onderwerp: Definitief

Nadere informatie

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ;

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ; DETACHERINGOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN 1. NAAM Gemeente of Vennootschap, ADRES, ten deze vertegenwoordigd door NAAM, hierna te noemen Uitlener, en 2. Gemeente Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, ten

Nadere informatie

op grond van het bepaalde in artikel 10:4 Awb instemming benodigd is met het mandaat. Wet sociale werkvoorziening

op grond van het bepaalde in artikel 10:4 Awb instemming benodigd is met het mandaat. Wet sociale werkvoorziening Sociaal-economisch convenant 2014 De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Hellevoetsluis, ingevolge artikel 160 lid 1 sub e en artikel 171 van de wet rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

Concept enkel ter discussiedoeleinden. Sociaal Convenant. Inzake de overgang van Careyn Kraamzorg en Origine naar Naviva

Concept enkel ter discussiedoeleinden. Sociaal Convenant. Inzake de overgang van Careyn Kraamzorg en Origine naar Naviva Sociaal Convenant Inzake de overgang van Careyn Kraamzorg en Origine naar Naviva [ ] 2018 Verklaring Ondergetekenden: Werkgevers Naviva Kraamzorg B.V., hierna te noemen : Naviva en verkrijgende werkgever,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 september 2008

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 september 2008 Nummer Onderwerp: Verordening cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening De gemeenteraad van de gemeente gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 30 september 2008 gelet op artikel

Nadere informatie

Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis

Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Sociaal Statuut voor de samenwerking Gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Definities (alfabetisch) In dit Sociaal Statuut wordt verstaan onder: ambtenaar: de ambtenaar

Nadere informatie

(Definitief concept d.d. 21 juli 2009) Sociaal Plan afbouw en overdracht PGA

(Definitief concept d.d. 21 juli 2009) Sociaal Plan afbouw en overdracht PGA (Definitief concept d.d. 21 juli 2009) Sociaal Plan afbouw en overdracht PGA De ondergetekenden, 1. GGD Nederland, mede namens de bij haar aangesloten GGD en, 2. Stichting PGA Noord Stichting PGA Oost

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014 Voorzitter/Lid College van Bestuur 1 DE ONDERGETEKENDEN: 1 De Stichting/Vereniging., statutair gevestigd te.... te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

SOCIAAL CONVENANT. Ondergetekenden: De werkgevers. De heer prof dr. R.T.J.M. Janssen Raad van Bestuur Altrecht en bestuurder Al Service BV

SOCIAAL CONVENANT. Ondergetekenden: De werkgevers. De heer prof dr. R.T.J.M. Janssen Raad van Bestuur Altrecht en bestuurder Al Service BV SOCIAAL CONVENANT Sociaal Convenant ten behoeve van de overgang van de medewerkers werkzaam bij de soft services 1 van het facilitair onderdeel van het Servicebedrijf Altrecht naar de BV Al Service, hierna

Nadere informatie

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe

CONCEPT. Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe CONCEPT Sociaal Plan Overdracht Algemeen Maatschappelijk Werk Zuidwest-Drenthe Ondergetekenden Partijen de werkgever tot 1 januari 2007: - Stichting Icare, gevestigd te Meppel de werkgevers vanaf 1 januari

Nadere informatie

3 e Tussenrapportage Transitie Hameland. Bestuursrapportage 1 e kwartaal 2016

3 e Tussenrapportage Transitie Hameland. Bestuursrapportage 1 e kwartaal 2016 3 e Tussenrapportage Transitie Hameland en Bestuursrapportage 1 e kwartaal 2016 Hameland is in transitie. Eind december 2015 heeft u de laatste stand van zaken kunnen lezen in de 2 e Tussenrapportage Transitie

Nadere informatie

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget;

dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in verband met de invoering van het Individueel KeuzeBudget; De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel gelezen de LOG A-brief van: a. 29 juni 2016, onderwerp 1KB regeling (Individueel KeuzeBudget) ; dat het gewenst is de CAR-UWO aan te passen in

Nadere informatie

Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang

Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang Handreiking harmonisatie arbeidsvoorwaarden Peuterspeelzalen - Kinderopvang 1. Doelstelling CAO-partijen in de Kinderopvang hechten eraan dat de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden van medewerkers die

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Rechtspositieregelingen Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Inhoud Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad... 3 Regeling Personele

Nadere informatie

Sociaal Plan Verzelfstandiging Musea

Sociaal Plan Verzelfstandiging Musea Sociaal Plan Verzelfstandiging Musea 2005-1 Sociaal Plan Musea 7 oktober 20 05 Inhoudsopgave Preambule Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel

Nadere informatie

Sociaal Overdrachtsprotocol ZAMH - Treant

Sociaal Overdrachtsprotocol ZAMH - Treant Sociaal Overdrachtsprotocol ZAMH - Treant Status: definitief Versienummer: 1.1 Datum: 14 maart 2016 1 2 De ondergetekenden, 1. Stichting Isala (Diaconessenhuis), gevestigd te Meppel 2. Stichting Isala,

Nadere informatie

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan

Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen, Landelijk Sociaal Plan Ex art. 1.3.7 CAO W&MD en ex art. 1.4.8 CAO Kinderopvang Sociaal plan d.d. 23 juni 2011 De ondergetekenden, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening,

Nadere informatie

Nr Gevraagde beslissing: P&O. 1 gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders

Nr Gevraagde beslissing: P&O. 1 gemeente Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders 1 gemeente Barneveld Nr. 1019056 Aan het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: voorstel betreffende beantwoording brief FNV inzake toekomst Permar/Wsw Gevraagde beslissing: 1. Instemmen met

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

Model-detacheringsovereenkomst

Model-detacheringsovereenkomst Model-detacheringsovereenkomst Disclaimer Bij gebruik van onderstaande model-detacheringsovereenkomst stemt u in met deze disclaimer. Algemeen Aan de inhoud van deze model-detacheringsovereenkomst kunnen

Nadere informatie

Regeling fiscale uitruil 1KB

Regeling fiscale uitruil 1KB De werkgeverscommissie griffie van Krimpen aan den IJssel besluit:» gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet;» gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;» gelet op Wet op de loonbelasting 1964;» gelet op

Nadere informatie

Concept. Overgangsprotocol in verband met de overgang van netwerkgerelateerde activiteiten en daaraan gerelateerd personeel van Essent naar Enexis

Concept. Overgangsprotocol in verband met de overgang van netwerkgerelateerde activiteiten en daaraan gerelateerd personeel van Essent naar Enexis Concept Overgangsprotocol in verband met de overgang van netwerkgerelateerde activiteiten en daaraan gerelateerd personeel van Essent naar Enexis Versie 1 juni 2010 Inhoud Pagina 1 Algemeen 3 1.1 Betrokken

Nadere informatie

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010

Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Fietsregeling gemeente Oldambt 2010 Doel:deze regeling heeft als doel duidelijkheid te verschaffen over de mogelijkheden tot verstrekking van een fiets. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten - Reiderland:

Nadere informatie

3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke Zaak gevestigd te s Gravenhage

3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke Zaak gevestigd te s Gravenhage 4.4. Het Sociaalplan De betrokken partijen. De ondergetekenden: 1. - Stichting Welzijn Meppel - Stichting Welzijn Westerveld 2. enerzijds en 3. - De ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer - De CNV Publieke

Nadere informatie

Concept Sociaal Statuut

Concept Sociaal Statuut Ondergetekenden: 1. De Stichting Sportbedrijf Smallingerland, gevestigd en kantoorhoudende te Drachten hierna te noemen: het Sportbedrijf 2. De vakbonden ABVAKABO-FNV gevestigd te Zoetermeer en CNV Publieke

Nadere informatie

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn).

partijen zijn op de hoogte van de Richtlijn/Adviesregeling Arbeidsvoorwaarden Bestuurder kinderopvang van de NVTK (hierna: de Richtlijn). MODEL ARBEIDSOVEREENKOMST BESTUURDER KINDEROPVANG DE ONDERGETEKENDEN: 1. [NAAM RECHTSPERSOON], gevestigd te [PLAATS], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [NAAM], in zijn/haar hoedanigheid van [FUNCTIE],

Nadere informatie

: agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland

: agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland Zaaknummer : Afd.hfd. Collegevergaderin g : agendapunt : Onderwerp : Vergadering Algemeen Bestuur Hameland Portefeuillehouder : J.B. Boer Meer informatie bij : Eric Gussekloo tel: : 0545-250 576 Openbaar

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN ONS CAI BV

SOCIAAL PLAN ONS CAI BV SOCIAAL PLAN ONS CAI BV p&o - mvd 09-05-2006 - sociaal plan CAI - pagina 1 / 7 INHOUDSOPGAVE p&o - mvd 09-05-2006 - sociaal plan CAI - pagina 2 / 7 INLEIDING De directie en de Raad van Commissarissen van

Nadere informatie

Akkoord. Cao voor postbezorgers. januari Bart van Bolhuis. Akkoord Cao voor postbezorgers. Auteur. Rapport

Akkoord. Cao voor postbezorgers. januari Bart van Bolhuis. Akkoord Cao voor postbezorgers. Auteur. Rapport januari 2016 Auteur Bart van Bolhuis Rapport Akkoord Inhoudsopgave 1 3 1.1 Looptijd 3 1.2 Salarisaanpassing 3 1.3 Postbezorgersvergoeding 3 1.4 Smartphonevergoeding 4 2 Verstrekken fleecevest 5 3 Nieuwe

Nadere informatie

Communicatiekalender Transitie Hameland. 18 januari 2016 Versie 1.5 Door: Werkgroep Communicatie Transitie Hameland

Communicatiekalender Transitie Hameland. 18 januari 2016 Versie 1.5 Door: Werkgroep Communicatie Transitie Hameland Communicatiekalender Transitie Hameland 18 januari 2016 Versie 1.5 Door: Werkgroep Communicatie Transitie Hameland 1 Communicatie Transitie In het Transitieplan Hameland wordt in hoofdstuk 3 de communicatie

Nadere informatie

Regeling Cafetariamodel

Regeling Cafetariamodel Regeling Cafetariamodel Categorie 1 nummer 1 (Ter uitvoering van hoofdstuk 4a van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR), en de bepalingen van de Uitwerkingsovereenkomst (UWO) Vastgesteld bij

Nadere informatie

Sociaal Convenant. Inzake de overgang van de onderdelen van Gezondheidscentra Careyn

Sociaal Convenant. Inzake de overgang van de onderdelen van Gezondheidscentra Careyn Sociaal Convenant Inzake de overgang van de onderdelen van Gezondheidscentra Careyn 2018-2019 Verklaring Ondergetekenden: Werkgevers I. Careyn Gezondheidscentra B.V., een besloten vennootschap met beperkte

Nadere informatie

CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT. SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012

CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT. SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012 CONCEPT ONDERHANDELAARSRESULTAAT SOCIAAL PLAN WEENER GROEP S-HERTOGENBOSCH, behorend bij het Ondernemingsplan 2008-2012 MISSIE ONDERNEMINGSPLAN Weener Groep is de gemeentelijke uitvoeringsorganisatie die

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN

Sociaal Overgangsprotocol. Triversum GGZ NHN Sociaal Overgangsprotocol Triversum GGZ NHN Verklaring, DE ONDERGETEKENDEN: de STICHTING GGZ Noord-Holland-Noord, statutair gevestigd te Heiloo en kantoorhoudende te Heerhugowaard., hierna te noemen:

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

[naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen werkgever ;

[naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen werkgever ; Voorbeeldovereenkomst ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEPAALDE TIJD Ondergetekenden: [naam werkgever], gevestigd te.. [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door.[naam],. [functie], hierna te noemen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep

Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep Vragen en antwoorden Informatiebijeenkomst Felua-groep Deze vraag- en antwoordlijst is opgesteld naar aanleiding van de informatiebijeenkomsten die in februari 2014 bij Felua-groep zijn gehouden. De vragen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties

44. Doel 2. Contributie beroepsorganisaties Contributie beroepsorganisaties 44. Doel 2 4.1 Mogelijkheden 2 4.2 Inzet van bronnen 2 4.3 Arbeidsrechtelijke/CAO voorwaarden 2 4.4 Fiscale regelgeving 3 4.5 Fiscale gevolgen, gevolgen voor de zorgverzekering

Nadere informatie

2 e Tussenrapportage Transitie Hameland

2 e Tussenrapportage Transitie Hameland 2 e Tussenrapportage Transitie Hameland Van : Stuurgroep 1 Hameland Aan : Ondernemingsraad, Colleges van B&W en Gemeenteraden Hameland-gemeenten Betreft : Tussenrapportage Transitie Hameland Datum : 18

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening. De raad van de gemeente Hilversum, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 april 2008; BESLUIT De Verordening cliëntenparticipatie

Nadere informatie

Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen

Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen Onderhandelaarsakkoord d.d. 23 maart 2011 Landelijk Sociaal Plan Harmonisatie Peuterspeelzalen Sociaal plan d.d. 29 april 2011 De ondergetekenden, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, MOgroep

Nadere informatie

Algemeen Reglement Signalis

Algemeen Reglement Signalis Algemeen Reglement Signalis Versie maart 2018 Inleiding Voor klachten met betrekking op de zorg en dienstverlening uitgevoerd door Driezorg, Viattence, Zorgverlening Het Baken en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

P Lokale IKB-Regeling 2017

P Lokale IKB-Regeling 2017 I gemeente Br jnss im P Lokale IKB-Regeling 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum; Gelet op landelijk invoering van het Individueel Keuze Budget (IKB) per 1 januari 2017

Nadere informatie

Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015

Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015 Protocol detachering medewerkers naar Nayak Aircraft services 2015 Regional Jet Center BV., gevestigd en kantoorhoudende op de luchthaven Schiphol, gemeente Haarlemmermeer (hierna RJC) en De Unie, gevestigd

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY

CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY CONCEPT OVEREENKOMST OVERGANGSAFSPRAKEN KPN CUNNINGHAM LINDSEY Partijen: KPN B.V. (verder: KPN) te Den Haag, hierbij vertegenwoordigd door Hein J.M. Knaapen, directeur Human Resources en - ABVAKABO FNV

Nadere informatie

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen.

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Langedijk. Nr. 58371 30 juni 2015 Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 De raad van de gemeente Langedijk gelezen het voorstel

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0949, d.d. 7 oktober 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sociaal kader BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Het als bijlage toegevoegde sociaal kader (van toepassing op verzelfstandigen

Nadere informatie

Sociaal Overdrachtsprotocol

Sociaal Overdrachtsprotocol Sociaal Overdrachtsprotocol Overeenkomst tussen Overdragende organisatie en huidig werkgever Stichting Catharina Ziekenhuis, gevestigd aan de Michelangelolaan 2, 5623 EJ Eindhoven, (hierna aangeduid als

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN. Gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland

CONCEPT SOCIAAL PLAN. Gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland CONCEPT SOCIAAL PLAN Gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland Inleiding Welstand en Monumenten Midden Nederland (WMMN) is een gemeenschappelijke regeling waar 20 gemeenten bij

Nadere informatie

Sociaal plan HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Sociaal plan HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Sociaal plan De ondergetekd, Allio kinderopvang B.V., gevestigd te Zwolle Zorgcombinatie Noorderboog, gevestigd te Meppel erzijds de Veriging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, de Veriging CNV Publieke

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord)

SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) SOCIAAL PLAN STEDELIJK JONGERENWERK UTRECHT (onderhandelaarakkoord) De ondergetekenden, 1. Portes, gevestigd te Utrecht; 2. Cumulus, gevestigd te Utrecht; 3. Doenja, gevestigd te Utrecht; 4. Stichting

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen

1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Vlaardingen. Nr. 81963 29 december 2014 1e wijziging van het Mandaatbesluit Ambtenaren 2013, Vlaardingen Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester

Nadere informatie

Overgangsprotocol Essent Smits

Overgangsprotocol Essent Smits Overgangsprotocol Essent Smits 25 november 2010 10CPB.0074 1 Algemeen... 3 2 Personele transitie... 3 3 Rechtspositie en arbeidsvoorwaarden... 4 3.1 Algemeen... 4 3.2 Salaris en functieniveau... 4 3.3

Nadere informatie

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW

Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Regeling Geschillen- en Bezwarencommissie Orionis Walcheren WSW Het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren, hierna te noemen Orionis Walcheren, te Vlissingen gehoord de Ondernemingsraad gelet op de bepalingen

Nadere informatie

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM

AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM Foto: Ed Blaas AANVULLENDE MAATREGELEN ARBEIDSVOORWAARDEN SCHOONMAKERS FACILITAIR BUREAU GEMEENTE AMSTERDAM 1 Inleiding... 3 2 Algemene bepalingen... 4 2.1 Werkingssfeer... 4 2.2 Voorwaarden aanbieding...

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget. Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep

Verordening Persoonsgebonden Budget. Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep 2008 VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 31 oktober Geachte raad, Agendapunt: 19. Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum:

Raadsvoorstel. 31 oktober Geachte raad, Agendapunt: 19. Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Raadsvoorstel Nummer: 169781 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 31 oktober 2017 Agendapunt: 19 Onderwerp: Uittreden gemeente Utrechtse Heuvelrug uit gemeenschappelijke regeling IW4 Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

OVERDRACHTSPROTOCOL. Ten behoeve van: de overdracht van activiteiten en werknemers van Stichting Christophorus naar Stichting Amerpoort

OVERDRACHTSPROTOCOL. Ten behoeve van: de overdracht van activiteiten en werknemers van Stichting Christophorus naar Stichting Amerpoort OVERDRACHTSPROTOCOL Ten behoeve van: de overdracht van activiteiten en werknemers van Stichting Christophorus naar Stichting Amerpoort Juni 2009 Voorwoord Stichting Amerpoort en Stichting Christophorus

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN. De ondergetekenden,

CONCEPT SOCIAAL PLAN. De ondergetekenden, CONCEPT SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1 de Stichting Leo Stichting Groep, gevestigd te Apeldoorn, 2 de Stichting Leo Stichting Beheer, gevestigd te Apeldoorn, 3 de Stichting Bredervoort LSG, gevestigd

Nadere informatie

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017

Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 CVDR Officiële uitgave van Overbetuwe. Nr. CVDR438604_1 13 februari 2018 Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Onderwerp: Regeling Individueel Keuzebudget gemeente Overbetuwe 2017 Ons

Nadere informatie

Raadsstuk. 023/ januari 2009 SZW/bb 2008/ Aanpassing verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw

Raadsstuk. 023/ januari 2009 SZW/bb 2008/ Aanpassing verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 023/2009 13 januari 2009 SZW/bb 2008/202566 Aanpassing verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw Aan de Raad der gemeente Haarlem

Nadere informatie

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013

COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI DECEMBER 2013 COLLECTIEVE ARBEIDSOVEREENKOMST DIERENPARK EMMEN 1 JANUARI 2011 31 DECEMBER 2013 1 De ondergetekenden: Werkgever: Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen als partij ter ene zijde en Werknemerspartijen:

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008;

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; Raadsbesluit Concept Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; b e s l u i t : Gelet

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

MEMO. : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ

MEMO. : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ MEMO Datum : 26 november 2014 Aan Van Onderwerp : De leden van de Personeelsgeleding van de GMR : Rob Hulsen (OSGMetrium) in samenwerking met PZ en FZ : toelichting op de Aanvullende Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Gemeente(n) Borne, Hof van Twente en Hengelo 2008/8254 1 De Raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

NEE. Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: L. van Dijk Tel nr: 8519 Nummer: 17A.00173 Datum: 14 februari 2017 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan: Team: Communicatie & Personeel Salarisadministratie,

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post

SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP. Voor Wsw-medewerkers. 1 maart 2014-1 januari 2018. Business Post SOCIAAL PLAN EMCO-GROEP Voor Wsw-medewerkers 1 maart 2014-1 januari 2018 Business Post Deo INLEIDING In dit Sociaal Plan hebben de vakorganisaties Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak en de EMCOgroep als

Nadere informatie

A.B. 18/85. Onderwerp: Invoering Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra)

A.B. 18/85. Onderwerp: Invoering Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) A.B. 18/85 Onderwerp: Invoering Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) Noot: Deze notitie betreft een update van de notitie zoals deze in de vergadering van het Dagelijks Bestuur op 12 september

Nadere informatie

Cao akkoord sociale werkvoorziening

Cao akkoord sociale werkvoorziening Cao akkoord sociale werkvoorziening http://www.vng.nl/print/43596 Page 1 of 1 14-12-2012 Gepubliceerd op VNG (http://www.vng.nl) Home > Cao akkoord sociale werkvoorziening Cao akkoord sociale werkvoorziening

Nadere informatie

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML

Toepasselijkheid leverings-, dienstverlenings en betalingsvoorwaarden WML VOORWAARDEN TER ZAKE DE DETACHERING VAN WERKNEMERS VAN DE DIVISIE INDUSTRIE VAN DE DIENST WERKBEDRIJF VOOR GESUBSIDIEERDE ARBEID, ACTI- VERING EN TRAJECTEN MIDDEN-LANGSTRAAT (WML) (te citeren als: DETACHE-

Nadere informatie

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING De raad van de gemeente Middelburg; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Middelburg; gelet op artikel

Nadere informatie

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten.

Overwegende dat de raad bij verordening nadere regels dient vast te stellen met betrekking tot het verstrekken van persoonsgebonden budgetten. De raad van de gemeente ; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders; Gelet op artikel 7, tiende lid, van de Wet sociale werkvoorziening; Overwegende dat de raad bij verordening

Nadere informatie

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011

VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 Gemeente Den Haag Ons kenmerk HGR/2011.12 RIS 180930 VASTSTELLING REGELING GESCHILLEN WSW- EN CAO WELZIJN-PERSONEEL 2011 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende de toelichting, Besluit:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Krimpen aan den IJssel Nr. 196239 9 november 2017 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel en de Federatie

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN. 1. Werkingssfeer en doel. voortvloeiende reorganisatie.

HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN. 1. Werkingssfeer en doel. voortvloeiende reorganisatie. SOCIAAL PLAN De ondergetekenden, 1. Stichting Kinderopvang Dronten, gevestigd te Dronten 2. Stichting Peuterspeelzaal Dronten, gevestigd te Dronten. enerzijds en de FNV gevestigd te Utrecht en CNV, gevestigd

Nadere informatie

Sociaal Plan. Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Centrum voor Muziek en Dans, Waalwijk - Heusden;

Sociaal Plan. Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Centrum voor Muziek en Dans, Waalwijk - Heusden; Sociaal Plan Centrum voor Muziek en Dans ten behoeve van de opheffing van de bestaande Gemeenschappelijke Regeling en de overname door een privaatrechtelijke instelling voor kunsteducatie Het Algemeen

Nadere informatie

Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie.

Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Raad VOORBLAD Onderwerp Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening Agendering Commissie Bestuur x Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken x Commissie Sociaal Informerende

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008. De ondergetekenden,

SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008. De ondergetekenden, SOCIAAL PLAN overname Tinkelbel door SKON 10 december 2008 De ondergetekenden, 1. Tinkelbel vof(waaronder Tinkelbel, Parasol en Sonnenbel) gevestigd te Den Haag 2. Skon kinderopvang (skon) gevestigd te

Nadere informatie

Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf

Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf BIJLAGE E bij Voorlopig Ontwerpplan 3/12/2014 Overgangsprotocol regelende de plaatsing van medewerkers van de stichting Gooisch Natuurreservaat (GNR) bij de NV PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN)

Nadere informatie