Verslagen partijen 1 e ronde

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslagen partijen 1 e ronde"

Transcriptie

1 Verslagen partijen 1 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden.

2 23 maart 2012, 16 e en laatste speelavond van de eerste ronde Poule 12: Joost Kuijpers (10) - Lex Langenberg (14) De winnaar van deze partij gaat door naar de volgende ronde. Ze hebben allebei eerder al van Bart van Kempen gewonnen. Lex opende de partij met een serie van 3 en in de 3 e beurt maakte hij er nog 2 bij, dat schoot lekker op. Joost kon niet achterblijven en maakte in de 3 e beurt ook een serie van 3. Lex viel een paar beurten stil en Joost maakte nog 2 punten, wat de stand na 7 beurten op 5-5 zette. Lex maakte wederom een serie van 3 en toen werd het stil. Joost maakte hier en daar een punt, waardoor hij op voorsprong kwam, maar erg spectaculair was het niet meer. De stand na 20 beurten was Toch duurde het nog 13 beurten voordat de partij gespeeld was. Lex won met 14-8 en is, met kleine teleurstelling van z n werkgever, door naar de volgende ronde. Poule 10: Jac Verschuren (13) - Ad Biemans (12) In deze poule hebben Jac en Ronald Kalwij 1 partij gewonnen. Ad moet z n punten vanavond zien te halen. Na de 9 e beurt was het 5-2, mede door een serie van 3 van Jac en een stel poedels van Ad. Daarna zakte Jac erg terug, hij maakte 10 beurten geen punt meer en Ad kwam lekker in z n spel. Na 19 beurten was het 5-9. In de volgende beurten maakte Jac nog 2 keer een punt, maar het was voor Jac te laat om in de partij te komen. Ad won de partij in maar 22 beurten. Drie deelnemers met 2 punten. Het % gespeeld ten opzichte van het moyenne bepaalde wie poulewinnaar werd: Ad Biemans. Jac kwam maar 3% tekort, het heeft dus maar een punt of een beurt gescheeld. Poule 2: Jan Verweijmeren junior (24) - Cor Dieckmann (14) Jan en Cor hebben allebei van Ronald van Hoeve gewonnen, die dus eerder al is uitgeschakeld. Vanavond wordt dus gespeeld om het poulewinnaarschap (leuk scrabbelwoord).` Wat Jantje vanavond had weet ik niet, maar zo n partij heb ik niet eerder van hem gezien. Na 14 beurten 1 punt Hierbij moet ik wel vermelden dat veel ballen net niet raak waren, anders wordt het beeld wel heel vertekend. Cor deed het beter, hij had er op dat moment gewoon 5 gemaakt. Het aantal poedels van Jan werd wel minder, maar hij kon de achterstand niet meer goed maken tegen een steeds beter spelende Cor. Eindstand na 30 beurten: Cor is met 2 gewonnen partijen poulewinnaar en door naar de volgende ronde. Poule 3: Jan Verweijmeren senior (19) - Coby vd Kleijn (16) In deze poule is Wim van Biesen al poulewinnaar met 2 gewonnen partijen. Het gaat dus om de eer en de gezelligheid. Jan speelde goed, Coby begon wat minder. Na 11 beurten was de stand 4-2. Jan bleef lekker spelen, maar Coby begon aan een geweldige inhaalrace. Jan bleef z n spel spelen en dat hij goed, maar Coby leek z n avond te hebben. In 28 beurten won hij namelijk de partij met Allebei dus erg goed gespeeld.

3 20 maart 2012, 15 e speelavond van de eerste ronde Poule 14: Rob den Daas (10) Rienk Biesma (10) In deze poule moest de beslissing nog vallen. Rienk en Walther Balemans hebben allebei een partij gewonnen. Rob had nu z n laatste kans om punten binnen te halen. Rob opende met 1 carambole en maakte de volgende 9 beurten geen punt meer. Rienk had hier gebruik van kunnen maken, maar liet dit na. In de 21 ste beurt maakte Rob een serie van 3 en stond daarmee al op 7 punten. Rienk maakte pas in deze beurt z n eerste carambole. Maar goed, de ballen zijn rond, alles was nog mogelijk. Rob wachtte niet af en maakte in de 25 ste beurt een serie van 3. Rienk had nog de nabeurt en nog 8 punten nodig. Hij maakte het punt niet, waardoor de eindstand 10-2 werd. Alle deelnemers hebben 1 partij gewonnen en 1 verloren. Op percentage (met dank aan deze snelle partij) is Rob door naar de 2 e ronde. Poule 13: John de Ley (13) Adrie van Beuzekom (12) Ook in deze poule moest de beslissing nog vallen. Adrie en Hans Raats hebben beide 1 partij gewonnen, John zou de partij vanavond moeten winnen om ook op 2 punten te komen. John opende goed met 2 caramboles, maar Adrie bleef niet achter. In de 5 e beurt nam Adrie de leiding door een serie van 3 te maken. De stand toen: 4-5. John maakte punten en weinig poedels, maar geen series, waardoor hij Adrie niet in kon halen, Adrie bleef namelijk ook gewoon punten maken. Een spannende partij was het, waarbij Adrie nog wat hulp kreeg van de boerderij (knor knor). Na de 20 ste beurt was de stand 11-10, allebei dus nog 2 punten nodig. Adrie deed dit het eerste. Na 23 beurten was de stand Adrie is met 2 gewonnen partijen de poulewinnaar en door naar de volgende ronde. Poule 16: Otché Sijaranamual (11) René Scheepers (10) John van Haperen had eerder al 2 partijen gewonnen, waarmee hij de 2 e ronde heeft bereikt. De partij vanavond ging om de eer en de gezelligheid. Otché ging snel van start en met een serie van 4 nam hij al snel de leiding in de partij. Na 9 beurten was de stand 6-2. Toen viel Otché een beetje stil, in de volgende 16 beurten maakte hij maar 1 carambole. René kreeg hierdoor de gelegenheid om bij te trekken of om zelfs de leiding over te nemen. Hij maakte wel een paar puntjes, maar daarmee bleef de achterstand groot. Otché kwam weer in z n spel en won de partij in 35 beurten. Eindstand: Poule 15: Ben Regter (8) Toon Joosen (11) Jack Voetman en Toon hebben al een partij gewonnen. Ben moest vanavond z n punten proberen binnen te halen. Dan zou het rekenen worden. De winnaar van deze poule komt in de volgende terecht in de poule van Wim van Biesen (zwager van Ben), het zou dus een mooi familieduel op kunnen leveren. Maar dan moest Ben vanavond de partij snel winnen.

4 De druk voor Ben was misschien te hoog, ik weet het niet. In de 9 e beurt maakte hij z n eerste carambole. Toon had er toen 3 gemaakt. Toon heeft gewoon erg goed gespeeld en heeft door de weinige poedels en stel series van 2 de partij in 24 beurten uitgespeeld. Ben was blijven steken op die ene carambole, het liep gewoon niet lekker. Toon Joosen is met 2 gewonnen partijen en een supergemiddelde door naar de volgende ronde. Vrijdag worden de laatste 4 partijen gespeeld in deze ronde. In 3 poules moet nog een beslissing vallen, dus het wordt weer een spannende avond. Vrijdag 23 maart 2012 Teller 19:30 uur Joost Kuijpers (10) - Lex Langenberg (14) Aad van den Bos 20:15 uur Jac Verschuren (13) - Ad Biemans (12) nader te bepalen 21:00 uur Jan Verweijmeren sr. (19) - Coby vd Kleijn (16) Ad Biemans 21:45 uur Jan Verweijmeren jr. (24) - Cor Dieckmann (14) nader te bepalen

5 16 maart 2012, 14 e speelavond van de eerste ronde Poule 10: Ad Biemans (12) Ronald Kalwij (10) Ronald heeft eerder verloren van Jac Verschuren en Ad Biemans speelt vanavond z n eerste partij in het toernooi. In deze poule ligt dus alles nog open. Wat moet ik van deze partij zeggen Ad maakte in de 7 e beurt z n eerste carambole, gevolgd door 17 poedels. Ronald maakte in de 1 e beurt wel al gelijk een carambole, maar z n 2 e kwam pas in de 13 e beurt. Ronald deed het iets beter en na 24 beurten was de stand 1-5. Ronald maakte weer een reeks poedels en met een serie van 2 en een van 3 kwam Ad weer in de buurt. Na 40 beurten was de stand 6-6, gelukkig hadden ze nog 10 beurten te gaan. In die laatste 10 beurten maakte Ad nog 3 punten en Ronald 2. De eindstand na 50 beurten: 9-8. Op % gespeeld heeft Ronald de partij net gewonnen. Ad speelt op 23 maart tegen Jac Verschuren. Als Jac wint, is hij poulewinnaar. Als Ad wint, hebben ze alle drie 2 punten gehaald en gaan we rekenen. Poule 11: Cor Buurstede (12) Ton van Dorst (10) In deze poule is dit de laatste partij die gespeeld wordt. Cor heeft eerder verloren van Joop Machielsen en Ton heeft eerder gewonnen van Joop. Als Ton de partij wint is hij dus door, als Cor m wint, gaan we rekenen. Cor opende met 1 carambole, Ton had wat langer nodig. Hij maakte in de 14 e beurt z n eerste punt, Cor had er toen al 6 gemaakt. Cor was op dreef, geen lange series, maar erg weinig poedels. In de 28 ste beurt maakt Cor z n 12 e punt. Ton had de nabeurt nog, hij moest er nog 5 maken om remise te spelen. Dit bleek niet haalbaar, maar hij maakte er nog wel 2. Eindstand na 28 beurten: Drie spelers met 2 punten. De berekening wees uit dat het erg dicht bij elkaar lag en dat alle spelers boven hun gemiddelde hadden gepresteerd. Cor is poulewinnaar geworden met 115%. Ton heeft 103% gespeeld en Joop 104%.

6 13 maart 2012, 13 e speelavond van de eerste ronde Poule 17: Piet Rompa (9) Nicky van Zundert (8) Piet had al 2 punten binnengesleept, maar Nicky kon er nog voor zorgen dat er gerekend moest worden in deze poule. Piet begon de partij rustig en vooral Nicky had tijd nodig om in het spel te komen. Halverwege de partij gaf Piet gas, waardoor hij flink uit liep op Nicky. Nicky was niet in staat om Piet te stoppen en wederom was het een snelle overwinning voor Piet. Na 25 beurten, de stand 903. Piet is met 2 gewonnen partijen duidelijk poulewinnaar geworden en dus door naar de volgende ronde. Christ Biemans (20) Ad Speek (21) Door het terugtrekken van 2 spelers uit het toernooi zijn zowel Christ als Ad behoorlijk benadeeld. Zij hadden hun eerste partij verloren en kregen geen 2 e partij om dit verlies goed te maken. De wedstrijdleiding heeft daarom besloten een partij in te lasten tussen de heren. De winnaar gaat alsnog door naar de 2 e ronde. Volgens de teller was dit de partij van de achteroms. De spelers bleken een haatliefde verhouding te hebben. Ad vertelde na de partij dat ze het er al heel lang over hebben: we moeten eens tegen elkaar spelen, maar Ad vindt deze partij toch nogal zuur. Ad kan heel goed tegen z n verlies, maar dat hij het nu een jaar of 7 aan moeten horen, vindt hij toch een stuk minder. Mocht het nog niet duidelijk zijn, Christ heeft de partij gewonnen. Het was een mooie partij om naar te kijken, wat kunnen ze biljarten. Maar wat gingen er ook veel ballen net mis zeg! Christ opende met een serie van 4, hier had Ad een hele tijd niet van terug en Christ had de kans om z n voorsprong verder uit te bouwen. Dit deed hij niet, waardoor Ad op z n gemak in z n spel kon komen en de voorsprong overnam. Lang zag het ernaar uit dat Ad de partij zou winnen, maar Christ gaf niet op en dit loonde. Ad viel vanaf de 31 ste beurt helemaal stil en Christ maakte z n caramboles weer en sloot af in de 43 ste beurt met een serie van 4. Ad moest er in de nabeurt nog 5 maken om er een remise uit te slepen, maar het wilde maar niet lukken. Eindstand:

7 Vrijdag 9 maart 2012 twaalfde speelavond van de eerste ronde Poule 9: Cees Meeuwissen (21) Kees van der Sluijs (16) Deze partij werd gespeeld om de eer, Frits Loyens was al poulewinnaar met 2 gewonnen partijen. Kees heeft dit jaar bij ons z n jaar niet echt en Cees heeft tegen Frits Loyens niet goed gespeeld. Het was snel duidelijk dat Cees dit recht wilde zetten. Na 11 beurten, had hij 11 punten gemaakt! Kees had er toen nog maar 3 gemaakt. Cees zette z n superspel door en was na 23 beurten al klaar. Kees kon in de nabeurt geen serie van 8 maken, hij kwam 8 punten tekort om remise te spelen. Poule 10: Jac Verschuren (13) Ronald Kalwij (10) In deze partij is nog niets gespeeld. Ad Biemans is de andere deelnemer in deze poule. Jac begon goed, na 3 beurten 3 punten. Ronald moest toen nog op gang komen. Jac maakte 11 beurten geen punt, maar Ronald was niet in staat om hier goed gebruik van de maken. Na de 14 e beurt was de stand 3-2. Wat er toen is gebeurd weet ik niet (ik zat waarschijnlijk in de rookruimte), maar Jac had nog maar 15 beurten nodig om z n laatste 10 punten te maken! Ronald kon dit tempo echt niet bijhouden. Eindstand Poule 8: Ad Vroomans (20) Frank Horemans (16) De beslissende partij in deze poule. Ad is een van de favorieten in het toernooi, hij werd vorig jaar tenslotte 2 e. Maar ook Frank Horemans speelt altijd een goed toernooi. Ad begon goed, met een serie van 4 had hij na 2 beurten al 5 punten gemaakt! Frank had wat tijd nodig. Ad was wat stilgevallen, hij maakte in de volgende 22 beurten maar 2 punten. Frank maakte goed gebruik van de kansen die hij kreeg en na 24 beurten was de stand 7-9. Ad maakte nog een paar punten en een serie van 4, maar dit was niet genoeg om Frank in te halen. Na 37 beurten had Frank gewonnen, De drie deelnemers in deze poule hebben 1 partij gewonnen. Het percentage gespeeld bepaalde hierdoor de stand in de poule. Frank heeft 97% van z n moyenne gespeeld en Ad 106%. De derde deelnemer, Piet Lips, heeft 113% gespeeld en is daarmee poulewinnaar geworden! Poule 7: Christian Biemans (11) Jan Hagens (13) Wederom een beslissende partij. Jan heeft aan remise voldoende om poulewinnaar te worden, maar een goede overwinning van Christian kan hem hierin nog tegenhouden. Jan begon lekker aan de partij, na 3 beurten al 4 caramboles gemaakt. Christian ging ook goed en na 8 beurten was de stand 3-4. Jan had een wat wisselvallige partij, poedels, maar ook een serie van 3, wat de stand na de 11 e beurt 3-8 maakte. Toen viel Jan wat stil, zoals we vaker van hem zien. Het is lastig om het spel vast te houden denk ik. Christian maakte hier goed gebruik van en bleef z n puntjes maken. In de 32 ste beurt maakte Christian z n laatste punt. Jan had de nabeurt en had nog 1 punt nodig om remise te spelen. Dit lukte helaas niet en ik mocht gaan rekenen.

8 Spannend was het wel in deze poule. Sjaak van Gelderen 131%, Christian Biemans 97% en Jan Hagens, op het nippertje poulewinnaar met 138%! In de eerste ronde hebben we nog 4 speelavonden te gaan. Beslissingen moeten nog vallen in negen poules.

9 6 maart 2012 elfde speelavond van de eerste ronde Afgelopen vrijdag zijn verschillende partijen gespeeld. Ik was er die avond zelf niet, dus de verslagen ontbreken. Er zijn geen beslissingen voor de volgende ronde gevallen, deze komen later in deze ronde. Poule 12: Bart van Kempen (10) Lex Langenberg (14) Bart heeft afgelopen dinsdag verloren van Joost Kuijpers. Voor Lex was dit z n eerste partij in dit toernooi. Bart begon erg goed. Lex kon hem amper bijbenen, en na 13 beurten was de stand 6-5. Bart was dus al over de helft. Lex ging beter verdedigen, gaf moeilijkere ballen af en Bart had gewoon een dip. Een poedelreeks van 20 voor Bart, zorgde voor een draai in de partij. Lex bleef geconcentreerd en won in 33 beurten alsnog de partij. Bart is uitgeschakeld. De partij tussen Joost en Lex geeft duidelijkheid over wie van hen door gaat naar de volgende ronde. Deze partij wordt gespeeld op vrijdag 23 maart a.s. Poule 4: Rinus Blom (13) Ad Bakker (11) In deze poule was Frans Lijnen helaas al uitgeschakeld. De winnaar van deze partij gaat door naar de 2 e ronde. Rinus ging erg goed van start, Ad had moeite hem bij te houden. De stand was na 14 beurten 7-3. Rinus maakte 5 beurten geen punt, Ad maakte hier goed gebruik van en liep 3 punten in. Vanaf de 20 ste beurt ging de partij razend snel. Rinus maakte 4 punten in 3 beurten en Ad 5! Hiermee won Ad de partij in 22 beurten! Beide heren echt super gespeeld, niet normaal. Ad is door naar de volgende ronde, hij heeft beide partijen gewonnen, dus de duidelijke poulewinnaar.

10 2 maart 2012 tiende speelavond van de eerste ronde Poule 17: Nicky van Zundert (8) Kees Dam (10) Kees Dam heeft eerder verloren van Piet Rompa, hij heeft de punten die hij tegen Nicky kan halen dus hard nodig. Voor Nicky is dit de eerste partij dit toernooi. Ik was er zelf niet bij, maar als ik deze tellijst bekijk heb ik qua spel niet veel gemist Na 30 beurten was de stand 3-4. Het ging dus gelijk op, maar van veel caramboles was geen sprake. Ze hebben maximaal gebruik gemaakt van hun beurten, na 50 beurten was de stand 6-9. Kees heeft in de laatste 11 beurten nog 4 caramboles gemaakt, dat was dus best goed. Op dinsdag 13 maart spelen Piet en Nicky tegen elkaar. Als Piet wint of het remise wordt, gaat Piet door naar de volgende ronde. Als Nicky wint, ga ik rekenen en zal het % gespeeld bepalen wie poulewinnaar is. Poule 18: Gorrie Janssen (8) Kees de Leeuw (24) Kees de Leeuw heeft eerder z n punten aan Henk van Opstal gegeven, voor Gorrie is dit de eerste partij. Gorrie nam snel de leiding in de partij. Na een serie van 4 in de 14 e beurt van Kees werd de stand Kees moest er 3x zoveel punten maken dan Gorrie, dus die serie had hij hard nodig. Na die serie maakte Kees 10 beurten geen punt. Dat gaf Gorrie de gelegenheid weer een paar puntjes uit te lopen. Na 27 beurten was de partij gespeeld, eindstand: Kees had echt onder niveau gespeeld en Gorrie speelde goed. Kees is hiermee uitgeschakeld. Henk en Gorrie hebben allebei 2 punten. De partij tussen beide wordt dus de beslissende. Deze wordt op dinsdag 13 maart gespeeld. Poule 12: Bart van Kempen Joost Kuijpers Dit is de eerste partij in deze poule. Bart ging goed van start, Joost had iets meer tijd nodig om op gang te komen. Na 8 beurten was de stand 3-1. Joost was warm gedraaid en maakte z n punten, terwijl Bart stil viel. Met een serie van 3 kwam Joost op voorsprong in de 15 e beurt. De heren waren aan elkaar gewaagd, want Bart maakte weer 2 punten toen Joost een paar beurten niets maakte, stand na de 21 ste beurt was 5-6. Joost maakte een serie van 2 en was toen nog maar 2 punten verwijderd van de overwinning, Bart moest er toen nog 5 maken. Bart maakte nog 1 punt, maar viel toen stil. Joost maakte z n laatste punt in de 35 ste beurt.

11 28 februari 2012, negende speelavond van de eerste ronde Na twee weken pauze vanwege carnaval, gaan we weer verder, nog steeds in de eerste ronde. Poule 15: Jack Voetman (10) Ben Regter (8) Jack begon de partij goed, na 11 beurten al op de helft! Ben bleek lekker meedoen, temeer omdat Jack een reeks poedels maakte. Bij aanvang van beurt 26 stond het 5-5. Na 2 series van 2 van Jack werd het moeilijker voor Ben. Na 29 beurten moest Jack alleen z n laatste puntje nog maken, Ben moest er nog 3. Jack gaf genoeg gelegenheid aan Ben, maar Ben kon deze kans niet aangrijpen. In de 36 ste beurt was het halve partij. Kans op remise was zeer aanwezig, Ben moest in de nabeurt 2 caramboles maken. Dit is niet gelukt, waardoor Jack de 2 punten binnen sleepte. De partij tussen Ben en Toon Joosen is dus de beslissende! Deze wordt gespeeld op 20 maart a.s. Poule 16: René Scheepers (10) John van Haperen (16) John had z n eerste punten al binnen. Als hij deze partij wint, is hij door naar de volgende ronde. Beide begonnen goed, na 15 beurten stond het 6-9, allebei dus al over de helft. René zakte toen iets terug terwijl John z n punten bleef maken. In maar 29 beurten was de partij gespeeld, John had z n 16 caramboles gemaakt, René kwam er 3 tekort. John is hiermee door naar de 2 e ronde. De partij tussen René en Otché op 20 maart gaat dus om de eer (en de gezelligheid). Poule 14: Rob den Daas (10) Walther Balemans (11) Walther heeft z n eerste partij verloren van Rienk Biesma, voor Rob is dit de eerste partij in deze ronde. Beide kunnen een overwinning dus goed gebruiken. Het begin van de partij was niet echt geweldig, na 9 beurten was de stand 0-2. Gelukkig liet Rob de poedelreeks achter zich en maakte in 14 beurten 7 punten. Walther speelde ook wisselvallig, poedelreeksen, maar ook een serie van 3. blijft daarom voor mij een bijzonder spel. Na 24 beurten was de stand 7-8, gelijkwaardig dus. Toen werd het weer stil op de tellijst, totdat Walther in beurt 31 en 32 z n laatste punten maakte en hiermee de partij won. De partij tussen Rienk en Rob op 20 maart is beslissend! Poule 13: Hans Raats (13) Adrie van Beuzekom (12) Hans had z n eerste punten in deze ronde al binnen, voor Adrie is dit de eerste partij. De partij ging gelijk op, Hans een punt, Adrie een punt, Adrie een serie van 3, Hans een serie van 3, enzovoort. Na 26 beurten was de stand 8-8. Hans viel toen even stil en daar maakte Adrie dankbaar gebruik van. Eindstand na 32 beurten Op 20 maart wordt de partij tussen Adrie en John de Ley gespeeld. Na deze partij weten we wie door is naar de volgende ronde.

12 10 februari 2012 Achtste speelavond van de eerste ronde Poule 11: Ton van Dorst (10) Joop Machielsen (12) Eerder in het toernooi heeft Joop van Cor Buurstede gewonnen, hij heeft dus al 2 punten op zak. Voor Ton is dit de eerste partij in het toernooi. In de 10 e beurt werd pas de eerste carambole gemaakt, door Ton, een serie van 2. Joop maakte in de 15 e beurt zijn eerste punt. Gelukkig waren de eerste beurten niet representatief voor de hele partij. Ton maakte hier en daar een carambole. Bij Joop liep het iets minder, maar met een serie van 5! In de 31 ste beurt kwam hij weer in de partij. Toch bleek dit net te laat te zijn, na 38 beurten was de partij gespeeld. Ton 10 en Joop 9 punten. Zowel Ton als Joop hebben nu 2 punten. De partij tussen Ton en Cor zal uitsluitsel in deze poule geven. Poule 5: Kees Arnouts (28) Frans Vroomans (20) Dit is de laatste partij in deze poule. Frans Vroomans en Sjak Koeken hebben beide 2 punten. Als Kees vanavond wint, wordt het rekenen voor de secretaris. Kees begon goed, na 2 beurten 3 punten. Daarna viel hij even stil. Frans begon helemaal niet goed, na 9 beurten nog steeds maar 1 carambole gemaakt. Daarna ging het iets beter lopen en kon Frans zelfs op voorsprong komen. Veertig beurten was niet voldoende voor deze partij, maar het slot van de partij was bijzonder spannend. Na 42 beurten moesten ze allebei nog 5 punten maken. Kees maakte regelmatig een puntje, Frans liet het af en toe liggen. Maar door een serie van 3, werd het toch weer gelijk. Na 48 beurten moest Kees er nog 2 maken, Frans nog 1. Kees maakte er 1 in beurt 49. Frans deed dit ook, waardoor hij de partij won. Frans zien we dus terug in de tweede ronde. Poule 9: Frits Loyens (34) Kees van der Sluijs (16) Frits heeft al 2 punten behaald door zijn overwinning op Cees Meeuwissen. Kees speelt vanavond zijn eerste partij weer. Op krukken kwam hij het Roode Hert binnen, nog niet helemaal hersteld, maar gelukkig wel weer van de partij. Frits begon de partij aardig, maar ook Kees kwam goed mee. Zo halverwege de partij zakte het spel wat in en werden de gemiddelden niet gehaald. Na 20 beurten was het Frits ging de verdediging in, waardoor het voor Kees lastig was nog punten te maken. Geluk had Kees ook niet, ik heb toch echt gezien dat een paar ballen echt net mis gingen, scheelde nog geen millimeter. Frits maakte z n puntjes wel, maar had toch meer dan 40 beurten nodig om te winnen, 44 om precies te zijn. Kees kwam 6 caramboles tekort. Frits is met 4 punten door naar de volgende ronde. Cees en Kees moeten hun partij tegen elkaar nog spelen, dit zal om de eer zijn. Nu is het alweer carnavalsreces. Voorbereiden, feesten en dan bijkomen. Op 28 februari 2012 wordt er weer gespeeld.

13 31 januari 2012 Zevende speelavond van de eerste ronde Ik ben m n camera vergeten, dus vanavond zijn er helaas geen foto s gemaakt. Poule 4: Frans Lijnen (19) Ad Bakker (11) Frans heeft, sinds ik betrokken ben bij het toernooi, de tweede ronde niet kunnen halen. Frans heeft eerder verloren van Rinus Blom, dus hij heeft de punten hard nodig. Maar ook Ad wil de punten natuurlijk graag verdienen. Ad nam al snel de leiding in de partij. Qua punten ging het gelijk op, maar Frans moest er 8 meer maken. Na 19 beurten was het al Ad had wel een paar gelukstreffers, maar het feit bleef dat hij er nog maar 1 moest. In de 21 ste beurt maakte Frans 1 carambole, Ad deed hetzelfde, waarmee de partij gespeeld was. Wederom is Frans uitgeschakeld in de eerste ronde met wederom gewoon een goed gespeeld gemiddelde! Helaas Frans, volgend jaar zet ik je op 10, misschien helpt het. In deze poule gaat het dus nog tussen Rinus Blom en Ad Bakker. Poule 2: Ronald van Hoeve (18) Cor Dieckmann (14) Ronald heeft eerder verloren van Jantje Verweijmeren. In die partij moest hij nog in het toernooi komen, nu gaan we zien of dit is gelukt. Voor Cor is dit de eerste partij. Cor begon de partij degelijk, hij speelde rond z n gemiddelde. Ronald begon ook redelijk, maar zakte al snel terug naar het niveau van de vorige partij, niet zo goed dus. Om u een indicatie van het spelverloop te geven: na de 25 ste beurt was de stand 5-8. Beide spelers kwamen een beetje in het spel, waardoor de punten weer richting de gemiddelden gingen. Na 33 beurten moest Cor nog 1 puntje maken voor de overwinning, Ronald moest er toen nog 6. Cor had moeite met het laatste puntje en maakte 10 beurten lang niets. Ronald kon hierdoor inlopen, waardoor de partij nog spannend werd. In de 44 ste beurt maakte Cor dan eindelijk dat laatste puntje, Ronald kwam er nog maar 3 tekort. Ronald kan geen poulewinnaar meer worden, het gaat nog tussen Cor en Jantje. Poule 3: Wim van Biesen (28) Coby vd Kleijn (16) Wim heeft de partij tegen Jan Verweijmeren gewonnen. Hij had hier wel 46 beurten voor nodig, maar won wel overtuigend. Wat een mooie partij hebben deze twee laten zien! Goed spel en mooie ballen (even voor de zekerheid: ik heb het dus over de wijze waarop de biljartballen gespeeld worden)! Wim opende met een serie van 5! Zou de tegenstander geïmponeerd zijn? Dat viel mee, Coby speelde ook erg goed. Normaal publiceer ik niet de hele tellijst, maar voor deze partij is dat de beste weergave:

14 beurt Wim Coby Beurt Wim Coby 1 5 (5) 1 (1) 10 1 (15) (17) 1 (8) 3-1 (2) 12 1 (18) (6) (24) (10) (13) 1 (3) 17 2 (26) (14) 4 (7) 18 2 (28) 2 (10) Gemiddelde Wim: 1,555!!! Gemiddelde Coby: 0,555!!! Wim is door naar de 2 e ronde. Coby en Jan Verweijmeren spelen nog een partij tegen elkaar, dit zal om de eer (en lol natuurlijk) zijn. Poule 1 J..Voeten is niet verschenen vanavond, ondanks m n sms je. Helaas hebben we hem daarom uit het toernooi terug moeten trekken. Dit betekent dat Wil Christiaanen deze partij tegen zijn gemiddelde gewonnen heeft. Dit heeft tot gevolg dat de uitslag in poule 1 bekend is. Wil Christiaanen is door naar de volgende ronde. Ad Speek krijgt niet de kans zijn verlies tegen Wil te compenseren door een overwinning op J. Voeten. Dit weekend is het kapellenfestival, daarom wordt a.s. vrijdag en dinsdag niet gespeeld. De volgende speelavond is vrijdag 10 februari a.s. 19:30 uur Bart van Kempen (10) - Lex Langenberg (14) Ton van Dorst 20:15 uur Joop Machielsen (12) - Ton van Dorst (10) Bart van Kempen 21:00 uur Frans Vroomans (20) - Kees Arnouts (28) Gorrie Janssen 21:45 uur Frits Loyens (34) - Kees van der Sluijs (16) nader te bepalen

15 27 januari 2012 Zesde speelavond van de eerste ronde Dinsdag schreef ik dat ik halve partij maar een rare term vind. Nu heb ik vanavond geleerd dat er eigenlijk gezegd moet worden gelijkmakende beurt. Dat klinkt inderdaad logischer. Daarnaast is het nog eens zo dat halve partij eigenlijk niet bestaat, het is een aftreksel van de volledige betekenis: dat de helft van de wedstrijd gewonnen is. Halve partij schijnt gewoon een kroegenuitspraak te zijn. Van kroegenuitspraken houd ik wel, dus ik zal er verder niets meer over/van zeggen ;-). Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Piet de Jong niet alleen niet om 21:04 uur geboren is, maar gewoon helemaal niet geboren is. Hij is opgericht! Poule 8: Piet Lips (10) Frank Horemans (16) Eerder heeft Piet verloren van Ad Vroomans. Om kans te maken op een plaats in de tweede ronde, zal hij dus in elk geval van Frank moeten winnen. Frank heeft in eerdere toernooien laten zien dat er niet zomaar van hem te winnen is. Piet begon als een razende, na 4 beurten, 3 punten. Maar ook Frank begon goed, hetzelfde aantal caramboles. Piet maakte toen een tijdje geen punt, waardoor Frank een beetje in kon lopen. Toen wisselde het weer en maakte Frank een tijd geen punt, waardoor Piet uit kon lopen. Na 30 beurten was de stand 8-7, Piet hoefde er nog maar 2. Dat bleek nog een beetje lastig, maar hij kreeg het wel voor elkaar. In de laatste 3 beurten maakte Frank nog 5 caramboles. Een mooi slot, maar onvoldoende om de partij te winnen. Poule 7: Christian Biemans (11) Sjaak van Gelderen (20) Sjaak heeft dinsdag verloren van Jan Hagens. Voor hem is het dus van belang om te winnen van Christian. Christian begon als een tierelier, na 3 beurten, 5 punten. Dit kon Sjaak niet over zijn kant laten gaan, dus de verdediging werd ingezet. Dat deed Sjaak keurig, Christian maakte lang geen punt meer en Sjaak maakte intussen 12 caramboles. In de 14 e beurt maakte Christian weer een punt, maar het mocht niet baten. De ervaren Sjaak weet hoe een potje driebanden werkt. Na 32 beurten was het gedaan, Sjaak won de partij.

16 Poule 5: Sjak Koeken (18) Kees Arnouts (28) Eerder heeft Sjak verloren van Frans Vroomans, hij heeft de 2 te behalen punten tegen Kees dan ook hard nodig. Maar Kees staat te boek als een goede driebander, dus dat wordt nog lastig Sjak nam al snel de leiding in de partij, na 8 beurten was de stand 6-1, terwijl Kees maar liefst 10 punten meer moet maken dan Sjak. Kees ging in de loop van de partij beter spelen, maar Sjak was vanavond niet te stoppen. Na 28 beurten had Sjak z n punten al gehaald, Kees moest er in de nabeurt nog 14 maken. Het zou een geweldige serie geweest zijn Dat is natuurlijk bijna onmogelijk, ook voor Kees. Hij maakte er 2. Kees bleek een sportieve verliezer! Het maakt het in de poule wel spannend, zowel Sjak als Frans hebben 2 punten en de partij tussen Frans en Kees moet nog gespeeld worden. Dinsdag staan er weer 4 partijen op het programma, gelukkig weer een avond vol! De eerste partij zal iets later aanvangen, waarschijnlijk rond 19:45 uur. Dinsdag 31 januari 2012 Teller 19:30 uur Frans Lijnen (19) - Ad Bakker (11) Lex Langenberg 20:15 uur Wim van Biesen (28) - Coby vd Kleijn (16) Frans Lijnen 21:00 uur Ronald van Hoeve (18) - Cor Dieckmann (14) Wim van Biesen 21:45 uur Wil Christiaanen (24) - J. Voeten (16) Frans Lijnen

17 24 januari 2012 Vijfde speelavond van de eerste ronde We hadden vanavond hoog bezoek, Jan Lips. Ik heb me laten vertellen dat Jan een geweldige driebander is. Helaas doet hij niet mee aan het toernooi, dus zal ik zelf niet zien hoe goed hij is. Poule 7: Sjaak van Gelderen (20) Jan Hagens (13) Sjaak is de afgelopen jaren de eerste ronde moeiteloos doorgekomen. Voor zijn poulegenoten geldt dit niet. Zowel Jan als Christian Biemans zijn wel een ronde verder gekomen, maar dat verliep moeizamer. Jan speelt bij ons nooit zo goed, dus z n moyenne is de afgelopen jaren gezakt. Sjaak is daarentegen een hele stabiele speler. Sjaak ging op, maar maakte de carambole niet. Jan opende met een serie van 3, waarmee hij liet zien in vorm te zijn. Sjaak liet zich niet van de wijs brengen en speelde gewoon zijn spel. Jan maakte een paar poedels, maar ook een aantal series, waardoor de stand na 16 beurten was. Jan moest nog maar 1 puntje! Sjaak lette goed op wat hij liet liggen, waardoor het voor Jan moeilijk was dat laatste puntje te maken. In de 25 ste beurt maakte Sjaak 2 caramboles, waarmee hij in totaal 17 punten gemaakt had, nog maar 3 te gaan. Toen greep Jan z n kans en maakte z n laatste punt. Een goede partij voor beide heren. Sjaak een gemiddelde van 0,680 en Jan van 0,520! Poule 18: Henk van Opstal (12) Kees de Leeuw (24) De derde deelnemer in deze poule is Gorrie Janssen. Gorrie is twee jaar geleden ver gekomen in het toernooi, de derde ronde. Hij is de enige van deze poule die eerder met het toernooi heeft meegedaan, sinds ik erbij betrokken ben. Over de andere spelers kan ik daarom weinig (eigenlijk helemaal niets) zeggen qua biljartspel. Op papier krijgt Kees het behoorlijk lastig, 24 punten maken tegen tegenstanders die er maar 12 en 8 moeten maken. Henk nam al snel de leiding in de partij en Kees had moeite met in z n spel te komen. Hierdoor stond het na de 17 e beurt al Henk had nog maar 1 puntje nodig, Kees nog 18. Dat wordt lastig Maar Kees gaf niet op, verdedigde goed en maakte in de volgende 12 beurten 11 caramboles! Stand na beurt 30 was nog steeds 11 voor Henk en 17 voor Kees. Henk maakte toen z n laatste puntje. In de nabeurt maakte Kees geen carambole, waardoor hij na z n mooie reeks alsnog de partij verloor.

18 Poule 17: Piet Rompa (9) Kees Dam (10) Piet is de laatste 2 toernooien in de eerste ronde uitgeschakeld, hij speelt bij ons nooit zo best. Hij vertelde dat hij 1 keer per jaar biljart, in dit toernooi. Vroeger speelde hij, naar eigen zeggen, een stuk beter. Hij weet dus echt wel hoe het spelletje in elkaar zit, alleen ontbreekt de vorm. Bij Kees zie ik een opgaande lijn. Twee jaar geleden werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld, vorig jaar in de tweede ronde. Dit jaar in de derde ronde? De andere deelnemer in deze poule is Nicky van Zundert. Bij Nicky zie ik een neergaande lijn. Twee jaar geleden werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld en vorig jaar in de eerste ronde. Piet opende met 1 carambole en maakte toen 5 beurten niets. Kees maakte in de 5 e beurt z n eerste punt. Piet vond z n vorm terug (of Kees liet veel liggen, ik zou het niet weten) en maakte punt na punt. Geen series, maar ook weinig poedels. Kees had moeite met het spel. Na de 20 ste beurt stond het 8-5. Kees speelde dus gewoon wat hij moest spelen, maar kon niet meekomen met Piet. Met een serie van 2 van Piet was het halve partij. Dit vind ik toch een bijzondere term hoor. Voor mij is een halve partij toch echt als je op de helft bent en niet als je al klaar bent. Maar goed, zo vind ik nog wel meer raar. Kees zou in de nabeurt een serie van 5 moeten maken. Dit lukte niet, hij maakte er 1. Aanstaande vrijdag staan er weer leuke partijen op het programma. Vrijdag 27 januari 2012 Teller 19:30 uur Piet Lips (10) - Frank Horemans (16) Gorrie Janssen 20:15 uur Sjaak van Gelderen (20) - Christian Biemans (11) Frank Horemans 21:00 uur Sjak Koeken (18) - Kees Arnouts (28) nader te bepalen

19 20 januari 2012 Vierde speelavond van de eerste ronde Poule 11: Joop Machielsen (12) Cor Buurstede (12) De avond werd geopend door een mooi trio. De jonge Joop, tegen de seniore Cor. De partij werd geteld door Aad, dit was lang geleden. Joop deed vorig jaar voor het eerst mee en kwam behoorlijk ver, hij kwam tot en met de derde ronde. Cor presteert wisselvalliger. Het 4 e toernooi werd hij derde en vorig jaar werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld. De 3 e deelnemer, Ton van Dorst, is mij onbekend. De partij ging heel gelijk op, waarbij Joop na de 19 e beurt een voorsprong van 1 puntje had. Cor maakte toen 11 beurten geen punt, terwijl Joop nog 5 caramboles maakte en klaar was. Cor had de nabeurt, maar moest nog 6 punten maken. Dit lukte niet, maar hij sloot de partij wel goed af, hij maakte nog 2 punten. De tweede partij (Ad Biemans tegen Jac Verschuren) ging niet door. Aad had een goede avond, hij speelde een vriendschappelijk partijtje tegen Jac, beide moesten 10 punten. Over het verloop van de partij kan ik niets schrijven, maar de einduitslag was remise, Poule 9: Frits Loyens (34) Cees Meeuwissen (21) Frits speelde vorig jaar een goed toernooi en speelde op de slotdag. De verwachtingen waren hoog, maar op de slotdag had hij niet z n beste dag, dus het kampioenschap ging aan z n neus voorbij. Cees werd vorig jaar uitgeschakeld in de tweede ronde. De derde deelnemer van deze poule is Kees van der Sluijs. Kees en z n vrouw brengen veel gezelligheid mee. Vorig jaar moest hij zich uit het toernooi terugtrekken vanwege een heftig bedrijfsongeval. We zijn erg blij dat ze er dit jaar weer bij zijn. Frits begon de partij geweldig, de eerste beurten speelde hij 2 gemiddeld. Dit zakte wel iets af, maar na 15 beurten had hij toch nog een gemiddelde van 1,5! Cees had moeite met in z n spel te komen. Hij maakte een serie van 3 waarna Frits gelijk de partij op slot gooide (van horen zeggen). Frits maakte op een gegeven moment elke keer wel een puntje, maar geen series meer (ik weet het niet, maar is dit nu drukken? ;-)). Het spel van Cees bleef onveranderd. De partij is in 31 beurten gespeeld. Frits had een gemiddelde van 1,096, Cees 0,387. Poule 15: Toon Joosen (11) Jack Voetman (10) Toon is vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld, Jack pas in de derde ronde. De andere deelnemer in deze poule, Ben Regter, was er vanavond bij om te kijken hoe z n tegenstanders het in het toernooi doen. Ben heeft vorig jaar de tweede ronde niet gehaald. Jack begon erg goed aan de partij, na 10 beurten 6 punten. Toon speelde z n gemiddelde en had toen 3 punten. Daarna sloeg de partij helemaal om, mede door een serie van 4! door Toon. Ik weet niet of Jack hiervan onder de indruk was, maar hij maakte in elk geval geen punt meer. Na 22 beurten was de partij gespeeld, Toon had een gemiddelde van 0,5!

20 De biljartavond eindigde met een demonstratiepartijtje. Kees de Leeuw (18) en Cees Meeuwissen (15). Ze lieten niet hun beste spel zien. Misschien kwam dit ook wel door de afleiding van een video waarop te zien is hoe Ceulemans (schrijf je dat zo?) laat zien hoe je met een keu en biljartballen kan toveren. De partij is niet op papier geschreven, dus ik kan het verloop van de partij niet meer terughalen. Uit m n hoofd gezegd nam Kees de leiding en gaf deze niet meer weg. Na 35 beurten was het

21 17 januari 2012 Derde speelavond van de eerste ronde Het was een rustige avond vanavond. Uiteindelijk zijn er 3 partijen gespeeld. Vorige week werden er lange partijen gespeeld en liep het schema behoorlijk uit. Vanavond waren het korte partijen, waardoor om 21:45 uur het zeil over het biljart gelegd kon worden. Poule 13: Hans Raats (13) John de Ley (13) Hans is vaak niet zo gelukkig in ons toernooi. De afgelopen twee jaren is hij in de eerste ronde uitgeschakeld. John speelt een thuiswedstrijd, sinds een aantal weken speelt hij op de zaterdagmiddag in het Roode Hert. De derde deelnemer in deze poule is Adrie van Beuzekom. Adrie heeft de afgelopen twee jaar goed gespeeld. Het eerste jaar is hij pas in de derde ronde uitgeschakeld en vorig jaar heeft hij de derde ronde net niet gehaald. Hans begon de partij erg goed: 3 punten in 4 beurten. John begon iets minder. Halverwege de partij zakte Hans iets terug. John maakte hier geen gebruik van, hij maakte zelf geen punt meer. Misschien de concentratie? Hans herpakte zich in de 19 e beurt en maakte nog maar weinig poedels. Met 7 caramboles in de laatste 9 beurten won Hans de partij. John heeft 3 caramboles gemaakt, dit gaat volgende keer vast beter. Poule 14: Walther Balemans (11) Rienk Biesma (10) Walther en Rienk spelen de afgelopen twee jaar bij ons niet zo goed, uitgeschakeld in de eerste ronde. De andere deelnemer in deze poule is Rob den Daas. Twee jaar geleden speelde hij de sterren van de hemel! Vorig jaar is ook Rob uitgeschakeld in de eerste ronde. Een van deze heren komt dus sowieso een ronde verder dan vorig jaar. Walther begon aardig, na 7 beurten 3 punten. Rienk deed niet voor hem onder en had exact dezelfde score. Rienk maakte de beurt daarna 2 caramboles, waarmee hij uitliep op Walther. Na 29 beurten moest Rienk nog maar 1 puntje, Walther nog 5. Rienk nam nog wel even de tijd, maar in de 37 ste beurt maakte hij z n laatste punt en won hiermee de partij. Poule 16: John van Haperen (16) Otché Sijaranamual De derde deelnemers in deze poule is een nieuwe deelnemer voor ons, René Scheepers. John is vorig jaar uitgeschakeld in de tweede ronde. Otché verraste vorig jaar. Hij speelde nooit driebanden, maar heeft laten zien dat hij wel degelijk weet hoe het moet en haalde de derde ronde. Otché begon goed, na 6 beurten 3 punten, John had wat tijd nodig om op gang te komen. Otché zakte terug, maakte een lange reeks poedels, 1 puntje en weer een lange reeks poedels. John maakte in het midden van de partij 6 punten in 7 beurten, waardoor hij een grote voorsprong nam. John zette dit spel niet door, maar Otché was niet in staat hier gebruik van te maken. De laatste 4 beurten maakte John z n laatste 6 punten. Otché had in totaal 6 caramboles gemaakt.

22 Aanstaande vrijdag staan er weer vier partijen op het programma. Aan het deelnemersveld te zien, wordt het een mooie, gezellige avond. Vrijdag 20 januari 2012 Teller 19:30 uur Joop Machielsen (12) - Cor Buurstede (12) Frans Lijnen 20:15 uur Jac Verschuren (13) - Ad Biemans (12) Joop Machielsen 21:00 uur Frits Loyens (34) - Cees Meeuwissen (21) Frans Lijnen 21:45 uur Jack Voetman (10) - Toon Joosen (11) Frans Lijnen

23 13 januari 2012 Tweede speelavond van de eerste ronde Poule 5: Sjak Koeken (18) Frans Vroomans (20) Vorig jaar werd Sjak in de eerste ronde uitgeschakeld. Nu hoeft hij één puntje minder, misschien gaat hem dit naar de tweede ronde helpen. Frans heeft in het vierde toernooi de finale net niet gehaald. Hij werd in de derde ronde uitgeschakeld, ondanks z n goede partijen. De derde speler in deze poule is Kees Arnouts. Hij heeft nog niet eerder meegedaan met dit toernooi, maar z n moyenne zegt dat het een goede driebander is. Sjak begon als een tierelier, na 5 beurten al 6 punten. Frans begon rustiger aan de partij. Door een poedelserie van beurt 6 t/m beurt 17 (hoe kan dit?) kon Frans de leiding in de partij overnemen. Sjak maakte later in de partij nog wel een paar puntjes, maar series zaten er niet in. De laatste twee punten die Frans moest maken lieten even op zich wachten, waardoor Sjak nog op 13 punten kwam. Door in de 39 ste en in de 40 ste beurt een carambole te maken, won Frans de partij. Poule 6: Frans Machielsen (24) Christ Biemans (20) De derde deelnemer in deze poule is Jan Meesters. Jan was een vaste deelnemer aan dit toernooi, maar vorig jaar heeft hij niet meegedaan. We zijn blij dat hij er weer bij is. Frans is vorig jaar in de derde ronde uitgeschakeld, maar is een goede driebander gebleken. Christ heeft vorig jaar de derde ronde niet gehaald. Als ik de gegevens van voorgaande jaren bekijk speelt hij in ons toernooi behoorlijk wisselvallig. Kijken of dit toernooi een hoogtepunt wordt Frans begon de partij gewoon goed, een paar poedels, maar ook een serie van 4. In de loop van de partij bleef hij gewoon z n punten maken. Hij heeft z n gemiddelde niet gehaald, maar het was een mooie partij. Christ begon de partij, zwak uitgedrukt, minder goed. Later in de partij kwam het weer goed met z n spel en het slot van de partij werd nog erg spannend, doordat Christ in de laatste 5 beurten 6 caramboles maakte. Ik weet niet waar het onderonsje tussen de teller en de spelers in de toilet toe geleid heeft. In de 44 ste beurt was Frans klaar, maar Christ had de nabeurt nog, hij had nog 4 caramboles nodig om er remise van te maken. Een serie van 4 komt niet heel veel voor, maar het is best een reële mogelijkheid. Het zat er niet in, hij maakte er één en kwam er dus drie tekort. Nog even voor Christ: Het gemiddelde gespeeld is 0,386. Als ik ga tellen vanaf de 20 ste beurt, heeft Christ een gemiddelde gespeeld van 0,6!

24 Poule 8: Piet Lips (10) Ad Vroomans (20) De andere deelnemer in deze poule is Frank Horemans. Frank is een vaste deelnemer, die de eerste ronde elk jaar heeft overleefd. Ad Vroomans zal het hem dit jaar lastig maken. Vorig jaar werd hij namelijk 2 e in het toernooi. Piet is vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld, maar het jaar daarvoor wel een ronde verder gekomen. Piet opende de partij met 2 caramboles, dat was een goed beging. Ad liet zich niet van z n stuk brengen en speelde gewoon een lekkere partij. Geen series, maar ook weinig poedels. Piet daarentegen speelde wisselvalliger. Paar beurten niets, een punten, weer een paar beurten niet, enzovoort. Bij aanvang van de 32 ste beurt moest Piet nog één punt maken, Ad nog drie, dus het was een spannend slot. Piet maakte geen punt en Ad maakte er gelijk 3. Piet was opgegaan, dus had geen nabeurt, de partij zat erop. Dinsdag staan er weer vier partijen op het programma: Dinsdag 17 januari 2012 Teller 19:30 uur Hans Raats (13) - John de Ley (13) Gorrie Janssen 20:15 uur Walther Balemans (11) - Rienk Biesma (10) Frans Lijnen 21:00 uur Jack Voetman (10) - Toon Joosen (11) John van Haperen 21:45 uur John van Haperen (16) - Otché Sijaranamual (11) Frans Lijnen

25 10 januari 2012 Openingsavond Danny Koot, de winnaar van vorig jaar, doet dit jaar niet mee aan het toernooi. In het programmaboekje staat een interview met Danny, waarin hij uitlegt waarom hij de titel niet zal verdedigen. Wel hebben we hem bereid gevonden het toernooi officieel te openen. Na een praatje van de voorzitter, Aad van den Bos, stootte Danny de eerste bal van het toernooi (helaas was hij niet raak). Normaal gesproken bedanken we degene die het toernooi opent met een bloemetje, dit keer deed Aad dat met een drankje voor Danny en z n vriendin. Dat Danny de afstoot niet maakte had misschien te maken met het nieuwe laken. Het laken ligt er net een dag op, dus er is geen tijd geweest om het laken in te spelen. Ik heb hier veel spelers over gehoord en gezien de resultaten van vanavond lijkt dat reëel. Poule 3: Wim van Biesen (28) Jan Verweijmeren senior (19) Zowel Wim als Jan haalden vorig jaar de tweede ronde niet. De derde in deze poule is Coby vd Kleijn. Ook Coby is vorig jaar in de eerste ronde uitgeschakeld. Een van hen komt dit jaar dus sowieso een ronde verder. Maar wie? Wim begon de partij goed, na 5 beurten als 6 caramboles gemaakt. Jan had het moeilijk, in de elfde beurt maakte hij pas z n eerste punt. Na beurt 14 was Wim al op de helft, Jan kon hem niet bijhouden en was toen nog blijven steken op die ene carambole. Vanaf de 28 ste beurt kwam Jan een beetje meer in de partij en Wim zakte iets terug. Door de flinke voorsprong van Wim was hij niet meer in te halen, hij maakte hier en daar een puntje en Jan kon onvoldoende series maken. Eindstand na 46 beurten was Poule 2: Jantje Verweijmeren (24) Ronald van Hoeve (18) De derde deelnemers in deze poule is Cor Dieckmann. Jan haalde vorig jaar de finaledag, hij werd uiteindelijk derde. Cor haalde vorig jaar de tweede ronde niet. Ronald is nieuw in dit toernooi. Hij is in de buurt komen wonen en speelt op de woensdagmiddagen in het Roode Hert. Jan begon erg sterk aan de partij, hij liet zien dat hij vorig jaar niet voor niets zo ver was gekomen! Na 10 beurten, 10 punten. Ronald had even tijd nodig om te wennen. Na z n eerste carambole in de 7 e beurt kwam hij een beetje op gang. Jan zakte wat terug, wat Ronald de mogelijkheid gaf een beetje bij te komen. Na de 29 ste beurt moesten beide heren nog 8 punten maken. De veertig beurten was niet genoeg, maar toen leek Jan het beu te zijn. Met een serie van 3 en een serie van 2 in de laatste twee beurten won hij de partij in 42 beurten. Ronald kwam er nog 4 tekort. Poule 1: Wil Christiaanen (24) Ad Speek (21) De derde deelnemer in deze poule is J. Voeten. Voor mij misschien onbekend, dat weet ik nog niet. Vorig jaar heeft wel een Johan Voeten meegespeeld, maar het adres komt niet overeen. Hij is dus in de loop van het jaar verhuist of het is gewoon iemand anders. Ik zal er op 31 januari achter komen.

26 Wil en Ad zijn vorig jaar de eerste ronde doorgekomen en uiteindelijk in de tweede ronde uitgeschakeld. In de eerste paar beurten ging de partij gelijk op, maar na een serie van 5 van Wil in de 9 e beurt ging hij uitlopen op Ad. Ad kreeg het moeilijk en Wil ging vrolijk verder. Na 17 beurten was de stand Wil zakte een beetje terug, wat Ad de kans gaf bij te trekken, hij greep deze kans niet. Het einde van de partij werd nog spannend, Ad moest nog 4 punten maken in de nabeurt. Hij maakte er 2. Poule 4: Rinus Blom (13) Frans Lijnen (19) Frans is de laatste twee jaar in de eerste ronde uitgeschakeld, hij speelt nooit slecht, vaak zelfs bijzonder goed. Maar op de een of andere manier speelt zijn tegenstander ook altijd de sterren van de hemel. Rinus is vorig jaar uitgeschakeld in de eerste ronde. De andere deelnemer in deze poule, Ad Bakker, heeft vorig jaar ook de tweede ronde niet gehaald. Een van de heren uit deze poule zal dus in elk geval een ronde verder komen dan vorig jaar. Rinus leek geen last te hebben van het nieuwe laken, hij speelde bijzonder goed. Na 12 beurten had hij al 8 punten gemaakt. Frans zat niet lekker in de partij, waardoor hij geen gebruik kon maken van het terugzakken van Rinus aan het einde van de partij, die laatste punt blijft moeilijk te maken. De teller gaf na 29 beurten al wel een halve partij, maar twee banden is toch echt niet genoeg. Rinus was zo sportief om dit zelf te zeggen, dus de partij ging verder. In de 33 ste beurt maakte Rinus dan toch z n laatste punt. Frans zou er in de nabeurt nog 10 moeten maken, dit zou dus een mooie serie kunnen worden Dit gebeurde niet, Frans kwam 8 caramboles tekort. Vrijdag staan er 3 mooie partijen op het programma. Sjak Koeken, Frans Vroomans, Christ Biemans, Frans Machielsen, Piet Lips en Ad Vroomans gaan hun driebandenkunsten tonen.

Verslagen partijen 2 e ronde

Verslagen partijen 2 e ronde Verslagen partijen 2 e ronde Geschreven door Dewi van den Bos Het Roode Hert en de rest van het bestuur van het toernooi kunnen niet aansprakelijk gesteld worden. 13 april 2012, 6 e en laatste speelavond

Nadere informatie

6 e Roode Hert Toernooi Driebanden

6 e Roode Hert Toernooi Driebanden PROGRAMMABOEKJE 6 e Roode Hert Toernooi Driebanden 10 januari t/m 28 april 2012 uitgave onder redactie Stichting Promotie Evenementen Princenhage http://www.stichtingpep.nl Toernooibestuur: Aad van den

Nadere informatie

10 de Roode Hert Toernooi Driebanden

10 de Roode Hert Toernooi Driebanden PROGRAMMABOEKJE 10 de Roode Hert Toernooi Driebanden 8 januari t/m 30 april 2016 uitgave onder redactie Stichting Promotie Evenementen Princenhage http://www.stichtingpep.nl Toernooibestuur: Gorrie Janssen

Nadere informatie

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL

KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL 18 maart 2012 - ZEVENDE JAARGANG Afl. 3 KBO DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL HET WORDT STEEDS GEKKER!! Kennelijk is de wil om de volgende ronde te halen zó groot, dat sommige spelers echt alles uit de kast

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

De zes winnaars en de twee beste verliezers op percentage caramboles zouden doorgaan naar de kwartfinales.

De zes winnaars en de twee beste verliezers op percentage caramboles zouden doorgaan naar de kwartfinales. BenVerschraagen winnaar 19 e Coupe de Haar Op zaterdag 15 maart was de finaledag in Sportcafé de Poortdijk van Coupe De Haar wat voor de 19 e keer georganiseerd werd door Gert Zweserijn en Hans van der

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar

Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Teus Uitenboogaard winnaar 22 e Coupe de Haar Op zaterdag 18 maart was de finaledag in Sportcafé de Poortdijk van Coupe De Haar dat voor de 21 e keer georganiseerd werd door Gert Zweserijn en Hans van

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Biljartvereniging Agnes Sportlaan 7, Voorhout

Biljartvereniging Agnes Sportlaan 7, Voorhout Biljartvereniging Agnes Sportlaan 7, Voorhout Wedstrijdleider: C. van Steijn Tel. 0252-215266 of mobiel: 06-54391295 Aan het toernooi 2012 zullen in totaal 48 spelers (van 12 verschillende clubs) deelnemen.

Nadere informatie

Nu nog een mooie naam...

Nu nog een mooie naam... // MINIMEERKAMP HILVERSUM // VAN DE REDACTIE Jeugdtoernooi - 28 oktober 2007, Hilversum Afgelopen zondag was het weer tijd voor een nieuwe editie van het Minimeerkamp. Dit is een jeugdtoernooi speciaal

Nadere informatie

Verslag GP toernooi Hoorn 2013

Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Verslag GP toernooi Hoorn 2013 Op het eerste GP toernooi van 2013 is de jeugd van schaakclub Oppositie goed vertegenwoordigd. Wessel, Sanne, Lotte, Anna en Tom reizen samen met Arjen en Bastiaan op een

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Reglement Bandstoten 2017

Reglement Bandstoten 2017 Reglement Bandstoten 2017 Biljartvereniging t Beertje Weert Bandstoot Toernooi 2017. 31e Toernooi Clublokaal Café Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel 06-10017340. Reglement Bandstoot Toernooi 2017 Algemeen

Nadere informatie

Minipolo toernooi in Apeldoorn

Minipolo toernooi in Apeldoorn Minipolo toernooi in Apeldoorn Verslag pupillen 1 Op zondag 7 april deed Proteus weer mee met het minipolotoernooi van Aquapoldro in Apeldoorn. Vanuit de pupillen 1 werd Proteus vertegenwoordigd door 1

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 1. Het Masters Driebanden Klein Kampioenschap van Noord-Oost Nederland bestaat uit een zestal open ranking toernooien genoemd

Nadere informatie

Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee

Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee Marco Kolk wint de 16 e editie van de Jaap de Jonge Darts Trofee Staand vlnr: Kevin Lunenborg, Marco Kolk, Dhr. De Jonge en Johan Vos Hurkend vlnr: Allert Nijmeijer en Pim Broens Voordat het toernooi echt

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN DUBBEL D.O.V. 2014 Op vrijdag 17 oktober 2014 zijn de clubkampioenschapp0en dubbel van D.O.V. gehouden. Er hadden zich acht koppels ingeschreven, maar één uur voor de wedstrijden kreeg

Nadere informatie

Tussenevaluatie onderzoek naar alternatieven voor de huidige moyenne-tabel en puntensysteem

Tussenevaluatie onderzoek naar alternatieven voor de huidige moyenne-tabel en puntensysteem Tussenevaluatie onderzoek naar alternatieven voor de huidige moyenne-tabel en puntensysteem Tijdens afgelopen algemene ledenvergadering is afgesproken dat het federatiebestuur dit seizoen zou gebruiken

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

Verslag Jeugd-Ouder toernooi

Verslag Jeugd-Ouder toernooi Verslag Jeugd-Ouder toernooi 21-2-2015 Op 21 februari 2015 is het traditionele Jeugd-Ouder toernooi gehouden. Omdat er twee spelers met dezelfde vader waren ingeschreven, wat dus technisch gezien niet

Nadere informatie

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld.

25jr. Jubileum JBC/N haven. Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Nr.121 04-06-2016 Toernooi te Julianadorp Zaterdag 4 juni werd het Nasi toernooi voor de 25x gespeeld. Sporthal: Sport aan Zee De volgende spelers deden daar aan mee: Bennie, Jérôme, John, Kees, Mario,

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

VERSLAG OTC TOERNOOI 7 februari 2016

VERSLAG OTC TOERNOOI 7 februari 2016 VERSLAG OTC TOERNOOI 7 februari 2016 Na alle voorbereidingen kon op zondag 7 februari de vierde editie van het OTC / De Repelaer toernooi van start. Op zaterdagavond hadden we de zaal al in gereedheid

Nadere informatie

Team 4 - Najaarscompetitie 2012

Team 4 - Najaarscompetitie 2012 LELYSTAD UNITED Team 4 - Najaarscompetitie 2012 Johan Regterink Raymond Regterink Raymon Honing Rob Elzerman Vrijdag 14 september 2012 - Lelystad United 4 - Laren 4 In het najaar seizoen zullen we gaan

Nadere informatie

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015

CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015 CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2015 Het weekend 30 en 31 mei was gereserveerd voor het verspelen van onze clubkampioenschappen. Net als in voorgaande jaren was de zaterdag gereserveerd voor de junioren enkelspelen

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

31 maart 2011 - ZESDE JAARGANG Afl. 6 KBO - DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL FINALES, EN HOE!

31 maart 2011 - ZESDE JAARGANG Afl. 6 KBO - DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL FINALES, EN HOE! 31 maart 2011 - ZESDE JAARGANG Afl. 6 KBO - DE SCHALM TOERNOOI JOURNAAL FINALES, EN HOE! Dit geweldige plaatje van Peter Timmermans geeft de sfeer in de Schalm prachtig weer. Het was zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Werkboek spreekwoorden Jaar 1

Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Werkboek spreekwoorden Jaar 1 Mevr. Diehle Naam: Klas: Opdracht 1. Mocht je een gezegde niet kennen, zoek deze dan op in een spreekwoordenboek.. Zoek dan op het belangrijkste woord uit het spreekwoord

Nadere informatie

Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig.

Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig. Nu alle competities volop aan de gang zijn kunnen we één ding concluderen. Geen rondrit op de platte kar voorlopig. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 17 oktober: SETA 1 Panningen 1 2-8 SETA

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

JAARVERSLAG (clubjaar 52)

JAARVERSLAG (clubjaar 52) Secretariaat: Clublokaal: Thijs Geerlings Café Colé In de Haag 1 Donk 33 5768 HB Meijel 5768 XM Meijel Tel. 077 466 92 76 Tel. 077 466 18 73 thijsgeerlings@gmail.com k.coolen@onsbrabantnet.nl JAARVERSLAG

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum

EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum EDC op zijn sterkst toch net ietsjes zwakker dan Huizum Zaterdag 2 november mocht EDC het opnemen tegen Huizum, dat nog maar 1 punt had gescoord uit 3 wedstrijden. EDC was in de sterkste formatie en Igor

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Op vrijdag 19 oktober 2012 zijn de D.O.V. clubkampioenschappen dubbel gehouden. Er hadden zich 13 koppels ingeschreven, waardoor besloten is om een 6-kamp en

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen

Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen maandag 7 december 2015 Welkom op de pagina van groep 8b! Het komende schooljaar zullen wij hier regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes uit onze groep plaatsen Planning spreekbeurt Planning nieuwskring

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van "demping"? Eens Oneens

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van demping? Eens Oneens Uitslag enquete vernieuwingsvoorstellen Carambole Datum: 1 maart 2016. Aantal inzendingen: 44 Vraag A Libre 5e klasse, al dan niet terugbrengen naar de oude situatie Eens Oneens De samenvoeging van 5e

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... 3 Toernooi in poules...

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

WWW.KNBBDOETINCHEM.NL Doetinchem & omstreken. Silvolde, 10 maart 2016. Betreft : Triatlon 2016

WWW.KNBBDOETINCHEM.NL Doetinchem & omstreken. Silvolde, 10 maart 2016. Betreft : Triatlon 2016 Silvolde, 10 maart 2016 Betreft : Triatlon 2016 De 33 e editie van de Triatlon gaat binnenkort van start. We hopen dat we ook op uw deelname mogen rekenen aan dit toernooi. Inschrijven voor dit toernooi

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe

Reglement. Biljartbond Zuid-Drenthe Reglement Biljartbond Zuid-Drenthe Oosterhesselen, april 2015 Beste sportvrienden, Onze biljartbond is opgericht op 8 november 1953. De vorige versie van ons reglement dateerde alweer van 15 jaar terug.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April 2009 Editie nummer 10. Wist u dat. Menig bowler meedoet aan toernooien zie verder deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. April 2009 Editie nummer 10. Wist u dat. Menig bowler meedoet aan toernooien zie verder deze nieuwsbrief. April 2009 Editie nummer 10 Nieuwsbrief Van de voorzitter. Op het moment dat dit stukje geschreven word, hebben we nog ongeveer 2 maand en dan zit dit bowling seizoen er weer op. Het bowling seizoen is

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Damteam HSDV verrast d'amateurs 2 op twee borden in de opening

* N I E U W S B R I E F H S D V * Damteam HSDV verrast d'amateurs 2 op twee borden in de opening * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 20-16 januari 2010 Hallo schaak- en damleden Ons damviertal behaalde afgelopen maandag een mooie 6-2

Nadere informatie

Voorwoord. Samen biljarten geeft meer effect

Voorwoord. Samen biljarten geeft meer effect Voorwoord Biljarten heeft vele vormen en soorten. De spelvormen die met name in competitieverband worden gespeeld zijn onder andere libre, bandstoten, driebanden en kader. Maar naast deze wedstrijdvormen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 280 week

NIEUWSBRIEF. jaargang 8 nr. 280 week NIEUWSBRIEF jaargang 8 nr. 280 week 44 2012 Rabobank Clubkas Campagne (door Nico Grubben) Wat is het? Rabobank Peel en Maas hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart

Nadere informatie

We zijn goed op weg!!!!

We zijn goed op weg!!!! VoBLABLA VoCASA jeugd nieuwsbrief We zijn goed op weg!!!! Zesde editie december 2016 Hallo speelsters én spelers, ouders van mini, MC1, MB3, MB2, MB1en MA1. Het nieuwe seizoen 2016-2017 is in volle gang!

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Nieuwsbrief 5, februari 2013 Hallo Jeugdleden en ouders, Hier zijn we weer met het laatste bowling- nieuws. Er is veel gebeurd de laatste weken. Veel leesplezier. Informatie Voor de scores van onze eigen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Toppers! 22 april 2015: Schoolkorfbal (de voorronde) Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Waarom deze

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Grand Prix Assen 2013

Grand Prix Assen 2013 Grand Prix Assen 2013 Op 11 mei 2013 was het de beurt aan schaakclub Assen om de Grand Prix te organiseren. De Grand Prix werd gehouden in het weekend van Hemelvaart en het NK voor de E jeugd in Rijswijk,

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Beste tafeltennisvrienden,

Beste tafeltennisvrienden, Beste tafeltennisvrienden, Korte nieuwsflits deze week, maar niet onbelangrijk! Zondag 22 februari spelen onze heren hun tweede wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het wordt een uitwedstrijd in Oegstgeest,

Nadere informatie

Voorwoord voorzitter B.C. Maarland

Voorwoord voorzitter B.C. Maarland Nationale Finale 1 e klasse Anker Kader 57/2 Voorwoord voorzitter B.C. Maarland B.C. Maarland vindt het een eer om de nationale finale 1e klasse 57/2 AnkerKader te mogen organiseren. Op de eerste plaats

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam.

Nr Finaleronde seizoen , Op sporthal Oostervant te Rotterdam. Nr.6 21-04-2008 Finaleronde seizoen 2007-2008, Op 19-04-2008 sporthal Oostervant te Rotterdam. Om 12.00 is de start van de 1 ste wedstrijd in de Oostervant te Rotterdam. Voordat het zover zou zijn had

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC)

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) 2015 Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) NEDERLANDSE FLIPPER VERENIGING (NFV) JEROEN DEKKER INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1.0 De algemene spelregels van de LFC... 2 2.0 Verschillende type poules...

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

De hoed van Oom Nacho

De hoed van Oom Nacho 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 De hoed van Oom Nacho Oom Nacho woont in een klein dorpje in Mexico. Eigenlijk is het geen echte oom, maar

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

31 ste Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document]

31 ste Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document] 31 ste Hoekman Toernooi 2013 [Typ de ondertitel van het document] DONDERDAG 9 MEI 2013 Welkom op het 31 ste Hoekman Toernooi 2013! Welkom bij het Hoekman toernooi 2013. Het toernooi voor de C1- en D1/D2-teams.

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Mededelingnr. 12 seizoen 2015/2016

Mededelingnr. 12 seizoen 2015/2016 Secr. Mevr. E. Hop Gasthuislaan 59 6883 JA Velp (06) 53233927 Clubhuis de Rietgans Rietganssingel 117 6883 DR Velp (0 (06)179553700 www.sios61.nl Mededelingnr. 12 seizoen 2015/2016 Zaterdag 14 november

Nadere informatie

OLIEBOLLENTOERNOOI zondag 15 december 2013

OLIEBOLLENTOERNOOI zondag 15 december 2013 OLIEBOLLENTOERNOOI zondag 15 december 2013 Op zondag 15 december hebben we het traditionele oliebollen toernooi gehouden. Omdat we vorig jaar 2012 43 aanmeldingen hadden gekregen hebben we een maximum

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Biljarten: één zijn met de bal

Biljarten: één zijn met de bal Biljarten: één zijn met de bal Modelleringproject Masters Practioners NLP opleiding IEP Judith Machielsen Januari 2007 Pagina 1 Index 1. Waarom heb ik dit gemodelleerd?... 3 2. Wat is het doel van deze

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Bieden (kaartspel) Inhoud. Spelregels. Delen. Bieden. Spelverloop

Bieden (kaartspel) Inhoud. Spelregels. Delen. Bieden. Spelverloop Bieden (kaartspel) Bieden is een kaartspel dat voornamelijk in Oost-Vlaanderen wordt gespeeld.aangezien er met 32 kaarten en in twee paren met vaste partner gespeeld wordt, toont het gelijkenissen met

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!!

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! We kijken er ieder jaar weer naar uit!!! Het zogenaamde ALLESISMOGELIJK.NL INTERNATIONALE F1-TOERNOOI beleefde op zaterdag 24 mei zijn 5 e

Nadere informatie

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren

Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Regiobiljart Oss Biljarten voor Senioren Dagelijks Bestuur: Ad Verhagen, Voorzitter, en woordvoerder Auke Feitsma, Secretaris Piet van der Wijst, ad interim Penningmeester en secondant wedstrijdleider

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie