ACS-opleidingen onder de vlag: Auditing.nl The Academy

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ACS-opleidingen onder de vlag: Auditing.nl The Academy"

Transcriptie

1 ACS-opleidingen onder de vlag: Auditing.nl The Academy In het voorjaar van 2012 biedt ACS weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. In de maanden april, mei en juni verzorgen we enkele intensieve auditing opleidingen op gevorderden niveau. Kernwoorden zijn kleinschaligheid, diepgang, intensieve begeleiding en praktijkgericht. Passend bij uw ambities Vraagt u zich eens af of de volgende vragen op u van toepassing zijn: - U wilt herkenbaar bijdragen aan organisatie doelstellingen? - U wilt graag de oorzaak achter het probleem vinden? - U heeft ambitie en wilt zich ontwikkelen tot een brede auditor of adviseur? - U wilt uw onderzoeksvaardigheden verder ontwikkelen? - En dit alles zeer praktijkgericht? Is het antwoord hierop ja, dan zijn deze auditingopleidingen beslist wat voor u! Na afloop van deze opleidingen bezit u vernieuwende kennis en handvatten waarmee u in de praktijk direct aan de slag kunt. In deze meerdaagse cursussen leert u hoe u als auditor een volwaardig sparringpartner kunt zijn voor het management en kunt bijdragen aan de taak van het management om de ondernemingsdoelstellingen te helpen realiseren. Waarom ACS? Omdat we bewust voor kleinschaligheid kiezen (we werken met groepen van 8 tot 10 personen), biedt dit in onze ogen een aantal belangrijke voordelen: - hoge mate van interactie en het delen van ervaringen; - intensieve begeleiding met een persoonlijk karakter. Indien u de wensen heeft om een specifieke auditopleiding te doorlopen of op de hoogte te blijven van de laatste meest recente kennis op het gebied van auditing, dan is dit het moment! Schrijf u vandaag nog in! ACS biedt maatwerk Zijn er binnen uw organisatie meer geïnteresseerden in deze opleiding? Dan biedt ACS u de mogelijkheid om de opleiding bij uw organisatie te verzorgen. Hierbij zullen wij zowel de inhoud als de praktijk cases zo dicht mogelijk bij uw specifieke situatie aan laten sluiten. Overige Informatie: Een dag per week gedurende (maximaal) 4 weken van 9.30 tot uur De vierdaagse opleidingen kosten Dit is inclusief boeken, artikelen in pdf, dagelijks een lunch, koffie & thee. Voor kortere cursussen en cursussen met een e-learning worden andere prijzen berekend. Certificaat: Na afloop van de opleidingen ontvangt u een certificaat van deelname en indien gewenst PE punten. Docenten: De opleidingen worden verzorgd door een combinatie van docenten uit het ACS-Partner Netwerk: Inge van der Meulen, Kees Maat, Ron de Korte, Jan Otten, Mark Daamen, Peter Hartog, Bart van der Schelde, Raymond van Doorn en Ron Milius.

2 1 Opleiding: Operational Auditor Voor startende auditors met een HBO werk- en denkniveau. OP VERZOEK IN TE PLANNEN 2450,- 28 PE-punten Deze opleiding gaat in op een groot aantal aspecten van het (operational) auditvakgebied en heeft een tweeledige doelstelling: 1. Inzicht in de belangrijkste kenmerken van (operational) auditing en een overzicht van de vormen en mogelijkheden. 2. Directe toepasbaarheid in de praktijk, in het ontwerpen en het uitvoeren van operational audits. Als werkwijze is gekozen voor sterk interactieve colleges met een beperkte opdracht voor een directe toepassing in de praktijk. DAG 1 (Operational) Auditing: functie en ontwikkelingen: governance, risk & control Deze module gaat in op de vragen wat is (het speelveld van) internal/operational auditing en welke ontwikkelingen doen zich daarin voor? De functie en taken van (operational) audit, in de governance van de organisatie alsmede de relatie met andere relevante actoren: bestuur, management, toezichthouders, regelgevers, maatschappelijk verkeer/aandeelhouders; Positionering, inrichting en beroepsstandaarden van de auditfunctie; Soorten (operational) audits en ontwikkelingen daarin; Management Control en Risicomanagement, en de rol van de auditor; Ontwikkelingen op het gebied van Governance, zoals de Code Tabaksblat, SOx, In control statements, etc.). DAG 2 De auditingfunctie en tools: auditmethodologie Op dag 2 wordt de auditmethodologie behandeld en toegepast. Dit biedt de (operational) auditor een instrumentarium voor het ontwerpen en uitvoeren van audits. Uitgangspunt daarbij: audits te ontwerpen die relevant zijn, efficiënt worden uitgevoerd en deugdelijke resultaten opleveren. - Soorten audits en eisen aan het normenkader en de gegevensverzameling; - Vertaling van de kennisbehoefte van de opdrachtgever in een passende audit; - De vertaling van bevindingen naar deugdelijke oordeelsvorming. DAG 3 De toepassing: risicoanalyse en gebruik van control frameworks Deze module start met een reflectie op de eigen praktijk. Vervolgens wordt het instrumentarium uitgebreid. We gaan in op de selectie en planning van audits alsmede op de toepassing van de in de praktijk meest gebruikte management control frameworks. - Risicoanalyse en planning van audits. - De inhoud en toepassingsmogelijkheden van diverse control frameworks (bv INK, COSO, Simons, KAD+). DAG 4 Basis Auditvaardigheden Auditvaardigheden zijn van groot belang bij de uitoefening van de auditfunctie. Interviewen en rapporteren zijn twee van de basisvaardigheden van de operational auditor, essentieel om de resultaten overtuigend voor het voetlicht te kunnen brengen en een deugdelijke grondslag te hebben voor de oordeelsvorming. - Diverse vormen van interviewen en de benodigde gespreksvaardigheden; - De structuur en opbouw van rapporten; - Het bespreken van de rapportage en passende advies- en beïnvloedingsstijlen.

3 2 Opleiding april 2012: Operational Auditor+ Voor R-titelhouders en auditors met ervaring, een HBO werk- en denkniveau en wat kennis van Auditmethodologie (via In-House, Avans+, NBA-VERA, Auditing.nl The Academy) De vier dinsdagen van april 2012 van 9.30 tot uur 2450,- 28 PE-punten Deze verkorte opleiding gaat in op verschillende aspecten van het auditvakgebied en heeft daarbij een tweeledige doelstelling: 1. Verdieping op het gebied van auditkennis en vaardigheden 2. Verbreding van het perspectief op operational auditing en de samenhang met de organisatie of andere assurance functies. Als werkwijze is gekozen voor sterk interactieve colleges met een beperkte opdracht voor een directe toepassing in de praktijk. Aan deze doelstellingen wordt onder andere invulling gegeven door in te gaan op de meest actuele kennis op het gebied van governance & control, onderszoeksmethodologie, compliance & integriteit en onderzoeksvaardigheden & -technieken. DAG 1 Audit in ontwikkeling: Integratie & verbreding Dinsdag 3 april 2012 In deze module staat het speelveld van de auditor centraal. Alle ontwikkelingen en de invloed op de rol van de auditor worden behandeld. - Integrated auditing: combineren van management control- en accounting vraagstukken - Diagnostische auditontwerpen: veranderingondersteunende audits gebaseerd op oorzaakanalyses DAG 2 Gebruik van Management Control Frameworks Dinsdag 10 april 2012 Op deze dag wordt stilgestaan bij de kenmerken en achtergronden van enkele management control frameworks en wordt geoefend met de concrete toepassing daarvan bij het ontwerpen van een normenkader. Kennis van Auditmethodologie is hierbij nuttig. - Achtergronden van voor audit geschikte control frameworks. - Combineren van frameworks in een passend normenkader. - Gebruik van de datamatrix in de analysefase. DAG 3 Auditen van Social controls Dinsdag 17 april 2012 We geven aan wat de discussie over soft of (beter) social controls behelst. Vervolgens besteden we aandacht aan enkele typen audits die zich niet kunnen beperken tot de harde kant van beheersing. Daarna zal worden geoefend met het ontwikkelen van een normenkader waarin meer de volle breedte van management control (met zowel technisch als sociaal organisatorische controls) zal worden gezocht. Met aandacht voor enkele bijzondere audits: - De Cultuur Audit. - De Integriteit Audit. - De Project / Programma Audit. DAG 4 Auditvaardigheden+ Dinsdag 24 april 2012 Auditvaardigheden blijven niet beperkt tot interviewen, analyseren en rapporteren. Zeker bij onderzoeken die tevens zijn gericht op sociaal organisatorische controls is waarnemen van non-verbale communicatie en gestructureerde gedragsobservatie van groot belang. In deze laatste dag laten we kennismaken en ervaring op doen met deze belangrijke technieken en geven we tips voor de verdere ontwikkeling daarvan in de auditpraktijk. - Aanvullende interviewtechnieken: non-verbale communicatie. - Gedragsobservaties.

4 3 Opleiding mei 2012: Klantgerichte Auditrapporten schrijven Voor auditors met ervaring, een academisch of HBO werk- en denkniveau en wat kennis van Auditmethodologie (via Avans+, NBA-VERA, Auditing.nl The Academy of in-house). E-learning in april, 2 colleges: 7 en 8 mei van 9.30 tot uur, en een schriftelijke terugkoppeling op uw teksten. 1750,- 22 PE-punten Deze korte opleiding leert u effectiever, maar vooral klantgerichte rapporteren. Ons uitgangspunt is dat een audit daadwerkelijk effectief is wanneer het bijdraagt tot verbeteringen. Naast de keuze van het auditobject (relevantie) en de wijze van uitvoeren van de audit (betrouwbaarheid) is de wijze van rapporteren (motivatie en argumentatie) bepalend voor de effectiviteit van uw audits. Naast inzet van de e-learning en de persoonlijke terugkoppeling is als werkwijze gekozen voor twee sterk interactieve colleges met een beperkte opdracht voor directe toepassing in de praktijk. E-Learning Auditrapporten schrijven (Kriton-Learning) Beschikbaar in april 2012 Deze hoog gewaardeerde e-learning wordt ondermeer toegepast door de Erasmusuniversiteit en bevat naast een starttoets op basis waarvan de gewenste trainingsvragen worden bepaald, veel oefenmateriaal met uitleg op drie niveaus en een eindtoets. Onze ervaring is dat deze e-learning u 8 tot 12 uur effectieve training biedt. Om de cursusdagen effectief te kunnen volgen is het doorlopen van de e-learning verplicht gesteld. DAG 1 De audit-opdrachtbrief Maandag 6 juni 2012 Naast korte theoriesessies richten we ons specifiek op uw eigen teksten. De eerste dag staat uw opdrachtbrief centraal. In welke mate is deze gericht te verbeteren, zodat de verwachtingen voldoende helder zijn en de opdrachtgever en auditee zich kunnen voorbereiden op een audit als interventie voor verbetering? Kennis van Auditmethodologie is hierbij nuttig. DAG 2 Het Auditrapport Dinsdag 7 juni 2012 Op deze dag passen we de tijdens dag 1 opgedane inzichten toe op auditrapporten. Hoe kunnen auditrapporten het best bijdragen aan de gewenste verbeteringen? Wat verbetert de toegankelijkheid en de leesbaarheid? Wat motiveert en draagt bij tot de gewenste verbeteracties? Vervolgens worden de leermomenten van de twee dagen en de e-learning geïnventariseerd en de opzet geëvalueerd. Schriftelijke feedback op uw rapportage Medio mei 2012 Tijdens de collegedagen maakt u aantekeningen over de behandelde theorie en van de praktische tips. We vragen u ook te formuleren wat u in de praktijk anders gaat doen op basis van de feedback die u van de docenten en overige deelnemers ontvangt. Aanvullend zullen de docenten meer gedetailleerde aantekeningen maken in de door u ingebrachte rapportages. Medio mei kunt u uw rapportages voorzien van nuttige aantekeningen in uw mailbox verwachten.

5 4 Opleiding: Auditvaardigheden+ In de uitvoering onderscheidt de meester zich van de leerling... Voor R-titelhouders en ervaren auditors met een academisch of HBO werk- en denkniveau. De vier dinsdagen van juni 2012 van 9.30 tot uur, met voorafgaand een e-learning. 2450,- 28 PE-punten [+hoeveel geld ( 300?) en tijd (4 uur?) voor e-learning?] Kennis hebben van auditmethodologie is één. Het opzetten van een auditontwerp dat aansluit bij de auditvraag is twee. Een goed eindresultaat is ook afhankelijk van een derde stap: het ontwikkelen en kunnen toepassen van de juiste ontsluitingstechnieken om valide en betrouwbare gegevens te verzamelen die leiden tot deugdelijke bevindingen, conclusies en oordelen. Om deze laatste stap met succes te kunnen uitvoeren, moet de auditor beschikken over de juiste vaardigheden. In de dagelijkse praktijk van de auditor staan hem of haar slechts twee gegevensbronnen ter beschikking: - documenten die moeten worden ontsloten door een techniek die we aanduiden als 'inhoudsanalyse'; - personen die langs meerdere wegen onderzoeksgegevens kunnen opleveren:. mondeling, in zogenaamde 'onderzoekende gesprekken;. schriftelijk, door gebruik te maken van 'survey-onderzoek'. Verder kunnen personen ook als belangrijke gegevensbron dienen door hun gedrag direct waar te nemen. We spreken in dat geval van 'gestructureerde gedragsobservatie'. ACS heeft voor al deze ontsluitingstechnieken trainingsmodules ontwikkeld die moeten bijdragen aan de verdere professionalisering van de auditor. De modules richten zich op zowel de ontwikkeling van het instrumentarium als ook op de vaardigheden van de auditor om deze instrumenten in de praktijk toe te passen. Voorbereiding: E-learning Start Up Interview Game Vanaf 1 mei 2012 Deze training wordt voorafgegaan door een Start Up Interview Game. Dit is een interactieve e-learningmodule die de deelnemers in hun eigen tijd en individueel uitvoeren en die is gericht op kennis over de belangrijkste elementen van een onderzoekend gesprek en bewustwording van de leerdoelen van de deelnemer op het gebied van gespreks- en interviewtechnieken. DAG 1,2 en 3 Onderzoekende gesprekken De dinsdagen 5, 12 en 19 juni 2011 (Jan Otten) Met de ervaringen opgedaan met de e-learning volgen de deelnemers twee gezamenlijke bijeenkomsten waarin de belangrijkste technieken van een zogenaamd topic-gesprek worden geoefend. Daarna krijgen de deelnemers opdracht om in de eigen praktijksituatie enkele onderzoekende gesprekken te voeren. Tijdens de derde bijeenkomst, de terugkomdag, worden de resultaten besproken en gaan we in op enkele belangrijke advanced technieken, zoals het stellen van zogenaamde hoogrendementsvragen, stijlflexibiliteit, omgaan met weerstand en lastige situaties. DAG 4 Presentatievaardigheden Dinsdag 26 april 2012 (Ron Milius) Wij denken dat niet de presentatiesoftware de overtuigingskracht van een presentatie bepaalt, maar het de presentator zelf is die overtuigt. Dit door onderzoeksresultaten zo te presenteren dat de luisteraars gegrepen worden en door uitsluitend de kern te presenteren. De presentatie moet overtuigen, en bovendien aanzetten tot actie. De effectiviteit van audits willen wij bepalen aan de hand van feitelijke acties van de objectverantwoordelijken. Op deze vierde cursusdag zullen we u vragen een presentatie te verzorgen; s ochtends met de veilige Powerpoints, s middags met andere, vaak effectievere, hulpmiddelen. U ontvangt gerichte feedback van de zeer ervaren docent en uw mede-deelnemers.

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2014 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS biedt in 2015 weer enkele actuele, interessante opleidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden zijn kleinschaligheid,

Nadere informatie

Masterclass Behavioural Auditing

Masterclass Behavioural Auditing Masterclass Behavioural Auditing Het onderzoeken van gedrag in organisaties Pilotaflevering voorjaar 2013 Overzicht Deze masterclass is bedoeld als een eerste kennismaking met het interdisciplinair vakgebied

Nadere informatie

Masterclass Behavioural Auditing

Masterclass Behavioural Auditing Masterclass Behavioural Auditing Het onderzoeken van houding en gedrag in organisaties Voorjaar 2014 Overzicht Deze masterclass is bedoeld als een eerste kennismaking met het interdisciplinair vakgebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Theoretische Fundament 5. Module Praktijkproject 5. Rooster 6. Opleidingskosten 6

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Theoretische Fundament 5. Module Praktijkproject 5. Rooster 6. Opleidingskosten 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Theoretische Fundament 5 Module Praktijkproject 5 Rooster 6 Opleidingskosten 6 Netherlands Business Academy Postbus 6546 4802 HM Breda T. +31 (0)76-82 005

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opeidingen i.s.m. Auditing.n ACS biedt ook in het najaar 2017 weer enkee interessante en actuee auditopeidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden

Nadere informatie

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals

Executive Academy. Permanente Educatie voor Professionals. Permanente Educatie voor Professionals Executive Academy Permanente Educatie voor Professionals Permanente Educatie voor Professionals Wat is de Executive Academy? De Executive Academy is een samenwerking tussen de Amsterdam Business School

Nadere informatie

Opleiding Commissaris Publieke Sector

Opleiding Commissaris Publieke Sector ERLY the consulting company Opleiding Commissaris Publieke Sector Dé opleiding voor wie commissaris wil worden in de publieke sector pag. 1 Deze opleiding biedt u als aankomend commissaris dé voorbereiding

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Programma SIO Leergang

Programma SIO Leergang Programma SIO Leergang Voorjaar 2015 Stichting SIO Postbus 693 4200 AR Gorinchem T +31 (0) 183-645 029 E info@stichtingsio.nl www.stichtingsio.nl Programma SIO Leergang Voorjaar 2015 1. De Leergang & docenten

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris II

Leergang Ambtelijk Secretaris II Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten de leergang met een uitgebreide kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting op het programma en de werkwijze.

Nadere informatie

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl

ACS meerdaagse opleidingen i.s.m. Auditing.nl ACS meerdaagse opeidingen i.s.m. Auditing.n ACS biedt ook in het najaar van 2016 weer enkee interessante en actuee auditopeidingen aan op het eigen kantoor in de rustieke omgeving van Driebergen. Kernwoorden

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Internal Audit Charter

Internal Audit Charter Interne Audit Dienst Versie 3.0 (vervangt bij vaststelling door RvB vorige versie 2.0) Pagina 1 van 5 Artikel 1 Het doel, de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de internal auditfunctie zijn in dit

Nadere informatie

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader In enkele stappen naar een talentvol havenkader. 1 Talent opsporen 2 Talent ontwikkelen 3 Talent opvolgen De mini-selectietest Het assessment Verplichte

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Programma en doelgroep Your Career in Control voorziet in de ontwikkelbehoefte van potentials in de logistieke en supply chain omgeving. Het

Nadere informatie

InAudit Opleidingskalender 2019

InAudit Opleidingskalender 2019 InAudit Opleidingskalender 2019 Beste relatie, Organisaties zijn net sportteams. Alle medewerkers dragen bij aan het succes van uw organisatie. Zonder goed getrainde, gemotiveerde en vakbekwame medewerkers

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Academy. pen inschrijving NAJAAR. Programma. Ons Open Inschrijving cursusaanbod voor najaar 2018 bestaat uit: Beheersing van uitbesteding.

Academy. pen inschrijving NAJAAR. Programma. Ons Open Inschrijving cursusaanbod voor najaar 2018 bestaat uit: Beheersing van uitbesteding. Programma NAJAAR 2018 Solutional Academy heeft als doelstelling onze kennis en expertise zoveel mogelijk te delen met mensen die werkzaam zijn in de asset management- en pensioensector. Hierbij treft u

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Financiën & Control Leeraanbod 2016

Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën & Control Leeraanbod 2016 Financiën en Control is in regio West-Brabant door de deelnemende gemeenten als een cruciale functie benoemd. Dat wil zeggen dat vacatures moeilijk invulbaar zijn, met

Nadere informatie

Modulaire opleiding risico & incidentonderzoek

Modulaire opleiding risico & incidentonderzoek Inhoud training Ontwikkel uzelf tot de risico- en incidentenanalist binnen uw organisatie. Leer de kennis en vaardigheden die een professionele onderzoeker nodig heeft om incidenten & risico s te analyseren.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control and Governance www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

Modulaire opleiding risico & incidentonderzoek

Modulaire opleiding risico & incidentonderzoek Inhoud training Ontwikkel uzelf tot de risico- en incidentenanalist binnen uw organisatie. Leer de kennis en vaardigheden die een professionele onderzoeker nodig heeft om incidenten & risico s te analyseren.

Nadere informatie

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN!

WIN OPLEIDINGEN. (Blijvend) leren, doe je bij WIN! WIN OPLEIDINGEN (Blijvend) leren, doe je bij WIN! 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe 4.5 Agile Officer Persoonlijke

Nadere informatie

Leergang Solvency II voor de financial

Leergang Solvency II voor de financial 22 maart - 19 april - 23, 24 mei - 21 juni 2013 Leergang Solvency II voor de financial Vergroot in 5 dagen uw effectiviteit bij de implementatie van SII Mercure Utrecht, Leergang Solvency II voor de financial

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

Fraudebeheersing in de praktijk

Fraudebeheersing in de praktijk Beoordeeld met een 8,3! 2-daagse training + workshopdag Fraudebeheersing in de praktijk Leer alles over preventie en onderzoek op het gebied van fraude en voorkom reputatieschade Speerpunten Ontwikkel

Nadere informatie

TRAINING AUDIT. Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit.

TRAINING AUDIT. Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit. TRAINING Doelen van deze training is: Leden van de auditteams trainen in het uitvoeren van een audit. Voorbereiden van de audit. DAGAGENDA 09.00 09.15 uur: Inloop en koffie 09.15 09.30 uur: Kennismaking

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT Trainingen mei december 2014 SAFER, SMARTER, GREENER 02 DNV GL Training met impact Training met impact Organisaties verduurzamen en veranderen continu. Positieve bedrijfsresultaten

Nadere informatie

kpmg ESG compliance Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL

kpmg ESG compliance Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL kpmg ESG compliance Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL Deze Masterclass is de training bij uitstek voor pensioen professionals die zich willen

Nadere informatie

ESG compliance. Masterclass. Voor professionals in de pensioensector. kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL

ESG compliance. Masterclass. Voor professionals in de pensioensector. kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL ESG compliance Masterclass Voor professionals in de pensioensector kpmg.nl Eversheds-Sutherland.com/ESAdvisoryNL Deze Masterclass is de training bij uitstek voor pensioen professionals die zich willen

Nadere informatie

CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT

CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT 12 daagse opleiding Tijdens deze opleiding leer je: Hoe je een analyseplan opstelt Hoe je een keuze maakt voor een analysemethode Hoe je diverse methodes uitvoert Hoe

Nadere informatie

Incompany opleiding Operational Auditing Archief Inspectie

Incompany opleiding Operational Auditing Archief Inspectie Incompany opleiding Operational Auditing Archief Inspectie Aanbieder De Haagse Hogeschool Academie voor Masters Professional Courses Postadres: Postbus 13336 2501 EH Den Haag Bezoekadres: Johanna Westerdijkplein

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen.

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. - Voor buschauffeurs en conducteurs, waar verbale, mentale en fysieke agressie stelselmatig voor komt. - Voor de controleurs in het openbaar

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. www.huisartsvanmorgen.nl. Opleiding Periode maart t/m juni 2016 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Bergse Bossen in Driebergen www.huisartsvanmorgen.nl P R A K T I J K M A N A G E M E N T De opleiding tot praktijkmanager

Nadere informatie

Psychologie voor Financials

Psychologie voor Financials In deze brochure vind je alles over de cursus Psychologie voor Financials Wie ben jij, wie ben ik en hoe interacteren wij effectief met elkaar? Cursus Pas de verschillende psychologische theorieën en mechanismen

Nadere informatie

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling

Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE GEDRAG IN DE KLAS Handvatten voor pedagogisch handelen op groepsniveau en voor de individuele leerling Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Bestuurssecretaris en...

Bestuurssecretaris en... het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership www.hetzijlstracenter.nl Bestuurssecretaris en... Oriëntatie op de functie bestuurssecretaris het Zijlstra Center for Public Control, Governance

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Plusklas! In deze gids zetten we de details van

Nadere informatie

Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs

Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs Angelique van het Kaar Risbo Erasmus Universiteit Rotterdam 7 november 2012 Overzicht onderwerpen Training Didactische

Nadere informatie

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg

Leergang Compliance Officer in de Zorg. Dé Leergang Compliance Officer in de Zorg Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Leergang Compliance Dé Leergang Compliance Weet u wat het woord compliance betekent? Misschien herkent u het woord direct en weet u wat de betekenis is, maar

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat

Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat CURSUS Faciliteren & Participerend Leren Beter proces en resultaat 4 & 5 Februari, 2019 Verzorgd door: Facili2transform Simon Koolwijk Professor vd Veldenstraat 12 6524 PP Nijmegen telno. +31 (0) 24 3504437

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Inspirerende docenten en deelnemers Leergang Board Potentials Voor de nieuwe generatie commissarissen Een commissariaat

Nadere informatie

VOORBEELD OPLEIDINGSPROGRAMMA BESTUUR EN/OF RAAD VAN TOEZICHT

VOORBEELD OPLEIDINGSPROGRAMMA BESTUUR EN/OF RAAD VAN TOEZICHT VOORBEELD OPLEIDINGSPROGRAMMA BESTUUR EN/OF RAAD VAN TOEZICHT Inleiding Door de ontwikkelingen bij woningcorporaties worden de bestuurlijke organen gedwongen om zich te professionaliseren. Een bestuurder

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS

STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS STUDIEGIDS 2016 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze module Plusklas! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je op een rijtje.

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

Hoe maken we interne audits effectiever?

Hoe maken we interne audits effectiever? Hoe maken we interne audits effectiever? Er gaat best wat tijd en energie zitten in interne kwaliteitsaudits. Je mag dus verwachten dat het ook wat oplevert. Gelukkig is dat vaak ook wel zo, zeker in de

Nadere informatie

L E E R G AN G AM B T E L I J K S E C R E T A R I S I I 1

L E E R G AN G AM B T E L I J K S E C R E T A R I S I I 1 L E E R G AN G AM B T E L I J K S E C R E T A R I S I I 1 Als (ambtelijk) secretaris bent u de spin in het web van de medezeggenschap. Met name alle schriftelijke taken komen op uw bord terecht. In de

Nadere informatie

TRAININGEN INTERNE AUDITS

TRAININGEN INTERNE AUDITS Tekst: Luluk van de Water Astro, Alice Mulder Colofon De Q-Academy van Q-Consult verzorgt trainingen en opleidingen specifiek voor de Gezondheidszorg, Industrie en Letselschadebranche. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Magazijn en distributie

Magazijn en distributie Magazijn en distributie Transportplanning EVO biedt u een praktische opleiding op maat Inleiding De cursus Transportplanning leert je in zeven dagen de belangrijkste vaardigheden die een transportplanner

Nadere informatie

De nieuwe commissaris vergroot zijn waarde door continue ontwikkeling.

De nieuwe commissaris vergroot zijn waarde door continue ontwikkeling. De nieuwe commissaris vergroot zijn waarde door continue ontwikkeling. Masterclasses Commissariaat en Toezicht TOEZICHT IS EEN VAK Specifieke kennis, nuttige ervaring, professionele rolopvatting en een

Nadere informatie

kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl

kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl kpmg Internal Audit Masterclass voor professionals in de pensioensector kpmg.nl De Internal Audit Masterclass voor pensioenfondsen is bij uitstek de training voor de professional in de pensioensector die

Nadere informatie

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch

Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Avans Academie Associate Degrees Den Bosch Robin Pereboom Adviseur Connect, verbindt bedrijfsleven en onderwijs Meet up Agrifood Capital, Oss 7 februari 2019 Workshop 8 Onderwijs en Bedrijfsleven, hoe

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE NON-VERBAAL LEIDINGGEVEN OP SCHOOL Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze specialisatiemodule Non-verbaal leidinggeven op school door Marijke van Dijk van Co-Actief!

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Masterclass Plan van Aanpak Schrijven De Masterclass Plan van Aanpak Schrijven duurt 1 dag en omvat 2 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE

TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE 12 daagse opleiding Tijdens deze opleiding leer je: Hoe je een analyseplan opstelt Hoe je een keuze maakt voor een analysemethode Hoe je een methode uitvoert Hoe je data

Nadere informatie

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met TRAINING PROJECTMANAGEMENT In samenwerking met kleine trainingsruimte Programma Projectmanagement ( 3 x 2 Dagen) Module 1 : 2 x 2 Dagen Groepscommunicatie Hoe stelt u zich op in een groep en hoe haalt

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 11 modules verdeeld over 6 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Lesgeven aan groep 7 en 8

Lesgeven aan groep 7 en 8 Lesgeven aan groep 7 en 8 Heeft u uw ervaring in de onder- of bovenbouw van de basisschool en gaat u nu (of binnenkort) lesgeven aan groep 7 of 8, dan zult u zich wellicht verbazen over de manier waarop

Nadere informatie

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang

OVERZICHT LEERGANG Doelstelling van de leergang Opbouw van de leergang Inhoud van de leergang Leergang Digitale Geletterdheid & Didactiek Product en prijzen 2017 OVERZICHT LEERGANG Onderwijs heeft als doel om jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin ze leven. Digitale geletterdheid is

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Management Accounting & Control 5. Module Externe Verslaggeving 6

Inhoudsopgave. Inleiding 4. Programma 5. Module Management Accounting & Control 5. Module Externe Verslaggeving 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 4 Programma 5 Module Management Accounting & Control 5 Module Externe Verslaggeving 6 Module Management Control & Information Systems 7 Rooster 8 Opleidingskosten 9 Netherlands

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

Foundations of Management (FMA)

Foundations of Management (FMA) Foundations of Management (FMA) 1 Verbreed uw bedrijfskundig inzicht L e a d e r s h i p E n t r e p r e n e u r s h i p S t e w a r d s h i p E fma@nyenrode.nl T 0346 291 200 W www.nyenrode.nl/fma 2 Wat

Nadere informatie

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen

and I will remember Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Tell me Teach me Involve me and I will forget and I will remember and I will learn Vaardigheidstrainingen voor advocaten en notarissen Introductie Al deze trainingen Verbeteren de bestaande commerciële

Nadere informatie

Studiegids WORKclass Opnameplanning

Studiegids WORKclass Opnameplanning Studiegids WORKclass Opnameplanning 03 november 2015 - Dag 1 09.00 uur - 17.00 uur 01 december 2015 - Dag 2 09.00 uur - 17.00 uur Welkom We zijn er trots op u binnenkort te mogen verwelkomen als deelnemer

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering

Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Kennis van de Overheid Opleidingsprogramma Adviseur Bedrijfsvoering Professionele ontwikkeling voor financieel adviseurs Professionele ontwikkeling naar Adviseur Bedrijfsvoering Door bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

Informatie Certificering. voor het

Informatie Certificering. voor het Informatie Certificering voor het werken met persolog Profielen juli 2014 INHOUD 1. Waarom profielen van persolog? 2. Certificering modules Module 1 Assessment met Online profielen Module 2 Training Module

Nadere informatie

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen.

Opleiding. Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen. Opleiding Praktijkmanagement in de huisartsenzorg Dé opleiding voor en door praktijkmanagers van morgen Periode April t/m juni 2017 10 modules verdeeld over 7 lesdagen Locatie Driebergen en Eindhoven www.huisartsvanmorgen.nl

Nadere informatie

Minor Analyse, diagnose en verandering van organisaties (ADV)

Minor Analyse, diagnose en verandering van organisaties (ADV) Minor Analyse, diagnose en verandering van organisaties (ADV) Faculteit Economie en Management 2007/2008 Versie 1 Minor Analyse, diagnose en verandering van organisaties (ADV) Voor wie is deze minor bestemd

Nadere informatie

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen januari september 2015. NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER

BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT. Trainingen januari september 2015. NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER BUSINESS SCHOOL TRAINING MET IMPACT Trainingen januari september 2015 NIEUW: Trainingen gericht op de nieuwe ISO normen. SAFER, SMARTER, GREENER 02 DNV GL Training met impact LEREN OP AFSTAND MET E-LEARNING

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Deelprogramma voor wijkverpleegkundigen en ouderenadviseurs die opgeleid worden tot casemanager SamenOud R. Brans April 2013 Inhoud

Nadere informatie