Toelichting gemeenteraad 17 april 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting gemeenteraad 17 april 2012"

Transcriptie

1 Toelichting gemeenteraad 17 april 2012 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring rooilijn in verkaveling landmeter De Hoef voor Bellens - Oude Mechelbaan te Heist-op-den-Berg De gemeenteraad verleent goedkeuring aan de rooilijn van de Oude Mechelbaan te Heist-op-den- Berg en de bijhorende grondafstand van +/- 36 m² ter inlijving in het openbaar domein langsheen een verkaveling eigendom van familie Bellens. 02. Goedkeuring tracé en inrichting verkaveling Van Zand - verbindingsweg tussen Pijpelstraat en Vinkenlaan te Booischot De gemeenteraad keurt het stratentracé en de inrichting goed van een verkaveling van 15 percelen langs een nieuwe verbindingsweg tussen Vinkenlaan en Pijpelstraat te Booischot. De verkaveling is gelegen in een zone voor vrijstaande ééngezinswoningen van het BPA Het Raam (KB 23 februari 1981). De verkaveling is ingediend door de broers Van Zand. De gronden bestemd om in te lijven bij het openbaar domein zijn in totaliteit m² groot. Alle infrastructuur- en omgevingswerken zijn ten laste van de verkavelaar. 03. Openverklaring betrekkingen bij bevordering van 2 vrijwillige sergeanten en 1 beroepssergeant In het belang van een goedgeleide brandweerdienst worden de vacante plaatsen van onderofficier open verklaard. Het betreft twee plaatsen van vrijwillig onderofficier en één plaats van beroepsonderofficier. 04. Goedkeuring retributie gebruik elektriciteitskasten De gemeente voorziet voor markten, kermissen, braderijen, elektriciteitskasten, waarvan de uitbaters van kramen, kermistoestellen elektriciteit kunnen afnemen. Aan de gebruikers van de kasten, wordt een retributie aangerekend van: - 5,00 euro per dag voor occasionele gebruikers; - 52,00 euro per kwartaal voor marktkramers met een abonnement voor de zondag- en de maandagmarkt. 05. Aktename voortgangsverslag interne controle De gemeenteraad neemt akte van het voortgangsverslag met betrekking tot interne controle voor de jaren Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst en afspraken met vzw Logo Mechelen De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Heist-op-den-Berg en vzw Logo Mechelen. De gemeenteraad stelt de heer Dirk Van Noten als afgevaardigde van de gemeente in de bestuursorganen van de vzw Logo Mechelen aan.

2 07. IOK - agenda Algemene Vergadering van 15 mei goedkeuring Op 15 mei vindt de Algemene Vergadering van IOK plaats met volgende agendapunten: 1. Statutaire benoemingen. Definitieve vervanging bestuurders namens de gemeente Baarle-Hertog en de gemeente Herselt. Verlenging mandaat commissaris-revisor voor 1 jaar tot de algemene jaarvergadering in Goedkeuring van het verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar Verslag van de commissaris-revisor over het boekjaar Resultaatsbestemming Goedkeuring van de jaarrekeningen over het boekjaar 2011, afgesloten per 31 december Kwijting te geven afzonderlijk aan de bestuurders en commissaris-revisor over de uitoefening van hun mandaat in Participatie van IOK in de Interlokale Vereniging Milieuhandhaving Kempen. 8. Varia. De gemeenteraad beslist zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde agenda voor de Algemene Vergadering van IOK. 08. IOK - Algemene Vergadering van 15 mei aanduiding vertegenwoordigers + mandaat De gemeenteraad beslist mevrouw Anja Van Loo aan te duiden als vertegenwoordiger met als plaatsvervanger de heer René Willems van de gemeente om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van IOK op 15 mei IOK Afvalbeheer - agenda Algemene Vergadering van 15 mei goedkeuring Op 15 mei vindt de Algemene Vergadering van IOK Afvalbeheer plaats met volgende agendapunten: 1. Statutaire benoemingen. Definitieve vervanging bestuurders namens de gemeente Herselt en de gemeente Meerhout. Verlenging mandaat commissaris-revisor voor 1 jaar tot de algemene jaarvergadering in Goedkeuring van het verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar Verslag van de commissaris-revisor over het boekjaar Resultaatsbestemming Goedkeuring van de jaarrekeningen over het boekjaar 2011, afgesloten per 31 december Kwijting te geven afzonderlijk aan de bestuurders en commissaris-revisor over de uitoefening van hun mandaat in Varia. De gemeenteraad beslist zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde agenda voor de Algemene Vergadering van IOK Afvalbeheer. 10. IOK Afvalbeheer - Algemene Vergadering van 15 mei aanduiding vertegenwoordigers + mandaat De gemeenteraad beslist de heer Carl Verelst aan te duiden als vertegenwoordiger met als plaatsvervanger de heer René Willems van de gemeente om deel te nemen aan de Algemene Vergadering van IOK Afvalbeheer op 15 mei 2012.

3 11. Finilek - agenda Jaarvergadering van 27 juni goedkeuring Op 27 juni vindt de Jaarvergadering van Finilek plaats met volgende agendapunten: 1. Verslag van de commissaris 2. Verslag van het toezichtscomité van de vereniging in deelneming 3. Verslag van de Raad van Bestuur: jaarrekening per 31 december 2011 (balans, resultatenrekening, winstverdeling en toelichting) 4. Kwijting aan de bestuurders en de commissaris 5. Statutaire benoemingen De gemeenteraad beslist zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde agenda voor de Jaarvergadering van Finilek. 12. Finilek - Jaarvergadering van 27 juni aanduiding vertegenwoordigers + mandaat De gemeenteraad beslist de heer Jef Marien aan te duiden als vertegenwoordiger met als plaatsvervanger mevrouw Ilse Vermeulen van de gemeente om deel te nemen aan de Jaarvergadering van Finilek op 27 juni Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Postweg - fase 2 De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Infrastructuurwerken Postweg fase II, opgesteld door de ontwerper, Grontmij. Gunningswijze: openbare aanbesteding. Raming: ,00 euro excl. btw of ,93 euro incl. btw. De kosten van deze werken zijn volledig ten laste van de bouwheer NV Cores. 14. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze wegen- en rioleringswerken Grasheideweg De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Wegen- en rioleringswerken Grasheideweg, opgesteld door de ontwerper, Arcadis Belgium. Gunningswijze: openbare aanbesteding. De raming bedraagt ,40 euro excl. btw of ,63 euro incl. btw te verdelen als volgt: - ten laste van HidroRio: ,65 euro (niet btw-plichtig) - ten laste van de gemeente: ,75 euro excl. btw of ,99 euro incl. btw. De kosten zullen verrekend worden op artikelnummer 42106/731/60 van het budget TOEGEVOEGDE AGENDA OPENBARE ZITTING 15. Op voorstel van de heer Jan Baestaens (ETA): Invoering verschillende inkomtarieven Cultuurcentrum voor inwoners en niet-inwoners van onze gemeente. Het raadslid stelt dat ten gevolge van de uitbreiding van het Cultuurcentrum de werkingskosten toenamen en men zich genoodzaakt zag de gemeentelijke werkingssubsidie voor de zalen op te trekken van ,00 euro in 2010 naar ,00 euro in Als gevolg van de uitbreiding stegen ook de personeelskosten met ,00 euro. In totaal stegen de jaarlijkse kosten voor de gemeente met ,00 euro t.g.v. de uitbreiding. Het raadslid stelt dat het succes van deze uitbreiding dus niet vertaald wordt in een commercieel succes en dat de kosten voor de uitbreiding gedragen worden door de Heistse inwoners. Nog volgens het raadslid geldt er volgens het gebruikersreglement van het CC een verschillend huurtarief voor Heistse en niet-heistse privépersonen en verenigingen.

4 Ruim 60% van de bezoekers zijn volgens het raadslid niet afkomstig uit onze gemeente. Zij genieten wel van de lusten, maar dragen niet de lasten van deze cultuurtempel. Daarom vraagt het raadslid hier te stemmen om een differentieel inkomtarief voor het Cultuurcentrum uit te werken voor inwoners en niet-inwoners van onze gemeente. Het college antwoordt dat het nog veel te vroeg is om te stellen dat het CC geen commercieel succes is. Er is juist een duidelijke objectieve tendens die het tegendeel aangeeft waarneembaar. Je mag een onderneming nog niet beoordelen op het moment dat ze pas uitgebreid heeft. Het CC moet die toegenomen capaciteit nog realiseren, heeft daar tijd voor nodig, en wordt daarbij geholpen door de provincie met een infrastructuursubsidie. Uitbreiden brengt inderdaad extra kosten mee, de werkingssubsidies zijn inderdaad gestegen. Dat lag in de lijn de verwachtingen, was zo ook opgenomen in het meerjarenplan. Maar het gaat hier voor een behoorlijk deel om het bekostigen van investeringen - die maar één keer gedaan moeten worden - zoals de nieuwe filmprojector. Bovendien staan tegenover de uitgaven die gestegen zijn ook inkomsten die gestegen zijn. We halen in 2012 een beter resultaat dan in 2010, en dat zal zich jaar na jaar herhalen (in tegenstelling tot de eenmalige investeringskosten). Enkele cijfers: het CC heeft 30% meer bezoekers, zgn. vrienden t.o.v. voorheen abonnees, de inkomsten door ticketverkoop zijn gestegen met euro, er wordt euro minder subsidie besteed aan de programmeringscommissie (programmeringskosten). In totaal zijn er meer dan meer inkomsten of minder uitgaven. Daar moet dan nog de infrastructuursubsidie van de provincie bij geteld worden. Verder zou het invoeren van een differentieel tarief juist tegenwerken wat we willen bereiken. We zijn een gemeente van meer dan inwoners. Daar heb je grootschalige en gespecialiseerde infrastructuur voor nodig. Maar we zijn niet zo n rijke gemeente. Een degelijke infrastructuur betalen ligt niet zo voor de hand. De oplossing ligt in onze ambitie om een regionale rol te spelen. We willen klanten aantrekken van binnen èn buiten de gemeente, die mee de infrastructuur betalen. En zo kunnen we ook een beroep doen op betere subsidiëring. We vallen op dat vlak vaak tussen wal en schip. Onze belangrijkheid wordt op niveau van de hogere overheid niet zo hoog ingeschat. Anderzijds is onze bevolkingsdichtheid te groot om als plattelandsontwikkelingsgebied erkend te worden. Dat zijn juist twee zaken waarvan een gemeente kan profiteren om geld te krijgen. Met cultuur kunnen we onze regionale uitstraling en aantrekkelijkheid verhogen. De subsidiëring door Vlaanderen voor de werking van het cultuurcentrum en door de provincie voor de infrastructuur verantwoordt onze regionale opdracht op het vlak van cultuurspreiding en impliciet ook een gelijke behandeling van inwoners en niet-inwoners voor de toegangsgelden voor de vertoningen. Trouwens, nergens in Vlaanderen is er een CC dat een dergelijk differentieel tarief hanteert. 16. Op voorstel van de heer Jan Baestaens (ETA): Heistse Pijl. Het raadslid stelt dat bij de eerste organisatie van de Heistse Pijl in 2008 steeds gezegd en geschreven werd dat het parcours afwisselend over het zuiden en noorden van de gemeente zou lopen. Het raadslid stelt echter vast dat aankomst van de editie 2012 op de P. Van Roosbroecklaan, ter hoogte van het Hof van Riemen ligt. Het raadslid deelt mee dat de mensen ten zuiden van het centrum ook belastingen betalen en vraagt daarom aan de gemeenteraad te stemmen dat de volgende edities van de Heistse Pijl het zuiden van de gemeente aandoen. Het college antwoordt dat de bedoeling aanvankelijk inderdaad was van af te wisselen tussen een zuidelijke en een noordelijke editie. De politie raadt echter ten zeerste af om de N10 (frequent) af te sluiten. Er zou dan een te grote omleiding ingesteld moeten worden.

5 Bij de eerste editie - toen de Heistse Pijl terug nieuwe leven werd ingeblazen - was de organisatie in handen van de gemeentelijke sportdienst. Omdat de belasting te veel was voor de gemeentelijke administratie, werd dit uitbesteed aan een externe organisatie. Dit brengt mee dat we bepaalde zaken uit handen geven en door die externe organisatie laten beslissen. Ook de organisatoren zien een parcours over de N10 niet zitten. Ingevolge artikel 32 van het gemeentedecreet worden volgende schriftelijke en mondelinge vragen aan de agenda van de gemeenteraad toegevoegd: 17. Vraag namens de heer David Geerts (SP.a-GROEN!): Afsluiten van het centrum van Hallaar n.a.v. Hallaar Jaarmarkt 18. Vraag namens de heer David Geerts (SP.a-GROEN!): De gevolgen van de herschikking van het busaanbod van De Lijn voor onze gemeente. 19. Vraag namens de heer Eddy Gorris (Gemeentebelang): Protest tegen de besparingen van De Lijn. 20. Vraag namens de heer Eddy Gorris (Gemeentebelang): Zebrapaden in de dorpskern van Schriek. AGENDA ZITTING MET GESLOTEN DEUREN 21. Toekenning blijvende arbeidsongeschiktheid - politie 22. Bevordering onderluitenant - brandweer

Toelichting gemeenteraad 8 november 2011

Toelichting gemeenteraad 8 november 2011 Toelichting gemeenteraad 8 november 2011 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Kennisname besluit gouverneur en brief Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Antwerpen m.b.t. de begrotingswijzigingen 3 en 4-2011

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 22 april 2014

Toelichting gemeenteraad 22 april 2014 Toelichting gemeenteraad 22 april 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Aanschaf interventievoertuig - politie De gemeenteraad beslist de aanschaf van een interventievoertuig voor de politie goed te keuren.

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 21 april 2015

Toelichting gemeenteraad 21 april 2015 Toelichting gemeenteraad 21 april 2015 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring rekening 2014 - politie De gemeenteraad stelt de begrotingsrekening dienstjaar 2014 van de politie vast als volgt: A. Algemeen

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 12 mei 2015

Toelichting gemeenteraad 12 mei 2015 Toelichting gemeenteraad 12 mei 2015 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring rooilijn in verkaveling Korte Spekstraat - Yskout De gemeenteraad verleent zijn goedkeuring aan de rooilijn van de Korte Spekstraat

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 12 april 2016

Toelichting gemeenteraad 12 april 2016 Toelichting gemeenteraad 12 april 2016 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Politieassociatie - raamovereenkomst samenwerking politiezones Bonheiden/Duffel/Sint- Katelijne-Waver/Putte (Bodukap), Lier, Berlaar-Nijlen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 13 mei 2014

Toelichting gemeenteraad 13 mei 2014 Toelichting gemeenteraad 13 mei 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Vacantverklaring betrekking inspecteur wijkteam - politie De gemeenteraad beslist over te gaan tot het vacant verklaren van één bijkomende

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014 TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014 OPENBARE ZITTING Milieu 01 Belastingreglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

RPR Gent (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 MEI 2015

RPR Gent (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 MEI 2015 TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT 1 Zoutleeuw, 15 mei 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt akte van de brief van de heer Hans Welters waarbij hij zijn ontslag als gemeenteraadslid en schepen aanbiedt.

De gemeenteraad neemt akte van de brief van de heer Hans Welters waarbij hij zijn ontslag als gemeenteraadslid en schepen aanbiedt. AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Aktename ontslag gemeenteraadslid De gemeenteraad neemt akte van de brief van de heer Hans Welters waarbij hij zijn ontslag als gemeenteraadslid en schepen aanbiedt. 02. Installatie

Nadere informatie

RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 MEI 2014

RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 MEI 2014 TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139 (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018

Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018 Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 mei 2018 1 2018_GR_00037 Gemeenteraad - Notulen vorige vergadering - Goedkeuring Aanwezig: de heer Eddy Steijnen, voorzitter; de heer Lieven Janssens, burgemeester;

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 10 januari 2012

Toelichting gemeenteraad 10 januari 2012 Toelichting gemeenteraad 10 januari 2012 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Bekrachtiging besluit van het college van burgemeester en schepenen van 13 december 2011 houdende vacantverklaring 1 betrekking van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139 (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 7 mei 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00134 Notulen gemeenteraad 26 maart 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 31 mei 2016 OVERZICHTSLIJST 1) Vaststelling jaarrekening gemeente 2015 OPENBARE ZITTING De rekening 2014 wordt ter vaststelling voorgesteld, welke kan worden samengevat als volgt: INITIEEL

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 28 MEI 2019 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering. De raad keurt de notulen van de vergadering van 30 april 2019 goed. 2. Adviseren van de rekeningen 2018 van de diverse

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 APRIL 2019

NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 APRIL 2019 NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 23 APRIL 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ils Van Hove - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester Benny Smets - Schepen Frank Sels

Nadere informatie

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Lievegem. RPR Gent

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Lievegem. RPR Gent TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Lievegem RPR Gent 0421.364.139 (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van woensdag, 15 december 2010 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT AKTENEMING De raad voor

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 30 MEI 2013

RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 30 MEI 2013 TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139. (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad 10 juni 2014

Toelichting gemeenteraad 10 juni 2014 Toelichting gemeenteraad 10 juni 2014 AGENDA OPENBARE ZITTING 01. Aankoop software - bekrachtiging collegebesluit 13 mei 2014 - politie De gemeenteraad bekrachtigt de beslissing van het college, vergaderd

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent

TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke Waarschoot. RPR Gent TER BEKE naamloze vennootschap die een publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Beke 1 9950 Waarschoot RPR Gent 0421.364.139 (de 'Vennootschap') GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00609 Onderwerp: Dienstverlenende vereniging Veneco²- algemene vergadering van 30 juni 2015 - herschikkingsdividend

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Volmacht Algemene Vergadering WDP Comm. VA 27 april 2016 VOLMACHT

Volmacht Algemene Vergadering WDP Comm. VA 27 april 2016 VOLMACHT VOLMACHT Dit behoorlijk ingevulde, gedateerde en ondertekende papieren formulier moet door WDP Comm. VA worden ontvangen ten laatste op donderdag 21 april 2016 en kan overgemaakt worden: (i) per gewone

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 TOELICHTINGEN OPENBARE VERGADERING 1. Bekrachtiging besluiten burgemeester houdende verkeersregeling a) van 16.08.2013 tot en met 26.08.2013 in de Amerstraat tijdens renovatiewerken;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016

Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016 Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016 Openbare zitting 01 Jaarrekening 2015 02 Jaarverslag 2015 In uitvoering van artikel 173 van het Gemeentedecreet moet het College van Burgemeester en Schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 01 Kennisname van het ontslag van Frans Heijlen als gemeenteraadslid, van de eedaflegging van Lotte Janssen als gemeenteraadslid en vaststelling van de

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 28 maart 2017 Provincie LIMBURG Stad 3840 BORGLOON Aanwezig: Awouters Eric (afwezig bij punt 3) - voorzitter Dedrij Ludo, Deneuker Danny (burgemeester),

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Toelichting over de nieuwe werkwijze voor agenda en notulen college en gemeenteraad - Cobra@Home - door een vertegenwoordigster

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 05 JANUARI 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad van

Nadere informatie

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN

Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IVAREM 8 maart 2017 (245) 1. Goedkeuring notulen 1.1. DC 8 februari 2017 (244) LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN BESLISSINGEN De notulen van het directiecomité

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie