Een bloeiende zorggemeenschap in zicht K MPAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een bloeiende zorggemeenschap in zicht K MPAS"

Transcriptie

1 Een bloeiende zorggemeenschap in zicht K MPAS

2 Samen sterk Een sterke en gezonde organisatie betekent meer voor cliënten en familie, medewerkers en vrijwilligers. Bij Zonnehuisgroep Noord is het motto samen sterk. Wij hebben gezien dat samenwerking inderdaad kansen biedt. We zien tegelijkertijd uitdagingen, zoals Hoe richt je de organisatie goed in? Hoe speel je in op maatregelen uit Den Haag? Hoe zorgen we voor onze meerwaarde? Om doordachte besluiten te kunnen nemen, hebben we in 2010 onze visie op de toekomst gemaakt en gepubliceerd. Deze visie, een kompas, is onze reiswijzer, die ons de richting aangeeft: zijn we op de goede weg? We zijn nu anderhalf jaar verder en onze visie en gedachtengoed hebben wortel geschoten. We zien in onze regio s al prachtige initiatieven tot bloei komen. We vertellen u graag meer over onze missie, visie en organisatie in dit Kompas We zijn een robuuste organisatie. Vertrouwd dichtbij!

3 Onze missie: dit zijn we Wij bieden een door cliënt en omgeving goed gewaardeerd breed pakket aan zorg en diensten. We doen dat bij voorkeur dicht bij hen in de buurt. We zorgen voor een vertrouwde en aantrekkelijke woonomgeving, waarbij het welzijn van de cliënt voorop staat. Wij doen dat in samenspel met de cliënt en zijn netwerk. Wij tonen een actieve betrokkenheid bij de regionaal maatschappelijke omgeving waarbinnen wij onze diensten leveren. We zijn een robuuste organisatie. Wij zijn vertrouwd dichtbij. Wij zijn Zonnehuisgroep Noord.

4 Onze visie Wij zien de cliënt in samenhang met zijn netwerk, interesses en voorkeuren. We bieden die zorg- en dienstverlening waarbij hij zo lang mogelijk zelfstandig kan functioneren. De beroepszorg vormt een aanvulling op de zelf- en mantelzorg. Onze cliënten maken hun eigen keuzes en wij zorgen ervoor dat er ook wat te kiezen is. Wij noemen dat zorggemeenschap. De cliënt richt zijn eigen leven in.

5

6

7 Zorg We ondersteunen dat wat de cliënt zelf kan. Hij richt zijn eigen leven in, ook dat deel waarvoor zorg wordt gevraagd. In het zorgproces heeft de cliënt een actieve en bepalende rol. Onze zorg- en dienstverlening, en de daarbij behorende professionele behandeling, is gericht op het ondersteunen en adviseren. Ondersteunen voor zover de cliënt dat wenst en nodig heeft. Wij leveren zorg op maat. Daarbij is een goede samenwerking met mantelzorgers, familie en vrienden van de cliënt onmisbaar. Wij beseffen hoe waardevol het persoonlijke contact is, vooral in een periode van afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Daarom zal een vaste zorgcoördinator de cliënt en zijn naasten ondersteunen. Wij verbinden betekenisvol en bieden dialoog gestuurde zorg in een menslievende omgeving. We leveren de zorg vertrouwd dichtbij, thuis of in één van onze nabij gelegen woonzorgcentra. Wij verbinden betekenisvol en bieden dialoog gestuurde zorg in een menslievende omgeving.

8 ZORG dat ben ik; ZORG dat ben jij; ZORG dat zijn wij Binnen onze organisatie hebben we het steeds vaker over onze nieuwe visie zorggemeenschap. Zorg is steeds meer een samenspel van cliënt, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals. In de thuissituatie was dit altijd al het geval. Daar wordt de meeste zorg door mantelzorgers verleend en zijn beroepskrachten via thuiszorg aanwezig. Als een cliënt bij ons komt wonen, willen wij die samenwerking graag zo veel mogelijk in stand houden. Met zijn allen bouwen we aan die zorggemeenschap, waarbinnen we op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. We verlaten meer en meer het traditionele, professionele zorgmodel en gaan naar een model waarbij regievoering en de eigen kracht van onze cliënten en de mensen uit hun eigen omgeving veel belangrijker worden. We noemen dit de opbouw van de zorggemeenschap: het besef dat we in gezamenlijkheid goede zorg waar kunnen maken. Zorg is steeds meer een samenspel van cliënt, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

9 Zorg, dat zijn wij met zijn allen. We zoeken de dialoog. Vanuit echt contact ontstaat goede ondersteuning. Of de cliënt nu thuis met het huishouden door ons wordt ondersteund of bij ons woont omdat er vanwege een ernstige ziekte veel zorg nodig is. Familie wil graag het allerbeste voor hun familielid. Een partner, een kind voelt zich verbonden met de cliënt en is bereid om bij te dragen aan de totale ondersteuning van de cliënt. We hebben de familie nodig: zij kennen als geen ander de gewoonten en levensstijl en kunnen deze mede helpen voortzetten. We nodigen familie uit om een handje te helpen in het dagelijkse leven van de cliënten. Vaak gebeurde dit immers ook al toen er nog geen professionele hulp was. Familie krijgt bij ons de ruimte om het dagelijks leven ook echt mede in te vullen. Ook kennissen, vrienden en (oud) buren zijn mensen die best bereid zijn voor onze cliënten iets te doen. Wij vinden dit heel belangrijk en stimuleren dit. Vrijwilligers vormen een andere belangrijke schakel in de zorggemeenschap. Zij zijn onmisbaar voor het welzijn van onze cliënten. Koffie schenken, een spelletje doen, wandelen of werken als netwerkcoach aan het sociale netwerk van de cliënt; vrijwilligers kunnen bij ons altijd iets nuttigs doen met hun talenten!

10 Alles wat bijdraagt in het samen werken aan het welbevinden van onze cliënten is welkom. Iedereen doet mee vanuit zijn of haar eigen rol: de cliënt zelf, zijn familie, mantelzorgers, naasten, vrienden en kennissen, de vrijwilligers, de medewerkers, de organisatie, de buurt, noem maar op. Familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers hebben een unieke inbreng in het leven van onze cliënten. Wij willen hun inbreng graag behouden en een grotere plaats geven. We vragen de familie daar bewust naar. Bijvoorbeeld: Wat deed u voor uw moeder toen ze nog zelf standig woonde? Wat wilt u graag blijven doen? En: Wat vond u leuk om samen te doen? De zorgverlener verbindt zich dus niet alleen met de cliënt, maar ook met de mensen uit zijn omgeving. Hij investeert in goede contacten. Samen zorgen we ervoor dat de cliënt zijn gewoontes en leefstijl behoudt en zorg krijgt op een manier die híj prettig vindt. Want samen zijn we beter in staat om in te spelen op de beleving van de cliënt. De zorggemeenschap staat voor de binding en samenwerking van de cliënt met zijn familie, sociale netwerk, professionals en vrijwilligers rondom het realiseren van zijn hulp- en ondersteuningsvragen. Kort gezegd vinden wij dat jij én ik, dus wij met zijn allen, een belangrijke rol spelen in zorg. Zorg dat zijn wij! Kort gezegd vinden wij dat jij én ik, dus wij met zijn allen, een belangrijke rol spelen in zorg. Zorg dat zijn wij!

11

12 Als Zonnehuisgroep Noord geven we nu invulling aan de zorggemeenschap. We zijn ons ervan bewust dat we nogal wat van plan zijn. We zijn begonnen, we zijn in beweging. Visie en gedachtengoed zijn gezaaid. Er is al een bloeiende zorggemeenschap in zicht. Vooral dankzij de inzet van onze cliënten en hun naasten, vrijwilligers en medewerkers. Met elkaar zorgen we voor een toekomstbestendige ouderenzorg.

13 Zorggemeenschap in samenwerking met Zonnehuisgroep Vlaardingen en Zorggroep Apeldoorn Samen met twee andere organisaties, Zorggroep Apeldoorn en Zonnehuisgroep Vlaardingen, gaan we deze zorggemeenschapsvisie vanuit hetzelfde standpunt verder uitrollen. We hebben elkaar gevonden in de wil om zorg en welzijn voor kwetsbare mensen nu en in de toekomst zeker te stellen. Elke organisatie bepaalt zijn eigen tempo en kiest zijn eigen wijze van invoeren. Zorggroep Apeldoorn is aan het verkennen, Zorg combinatie Nieuwe Maas is in 2010 gestart en Zonnehuisgroep Noord in We hopen door onze samenwerking veel van elkaar te leren, met elkaar te delen en anderen ook enthousiast te maken. Dat kunnen nieuwe cliënten, medewerkers en vrijwilligers maar ook samenwerkingspartners zijn. Er is al een bloeiende zorggemeenschap in zicht.

14 We zijn nu op weg van het institutionele, professionele zorgmodel naar het zorggemeenschapsmodel. Dit gemeenschapsmodel is een belangrijk fundament en daarmee een belangrijk speerpunt. Dit is hieronder schematisch weergegeven. bewoner medewerkers sociaal netwerk vrienden kennissen buren leiding vrijwilligers familie professionals cliënt familie mantelzorger partner kinderen broers en zussen kleinkinderen enz. vrijwilligers Zo was het: het traditionele, institutionele, professionele zorgmodel Zo is het nu: het zorggemeenschapsmodel: de cliënt centraal IK + JIJ = WIJ = zorggemeenschap.

15 Vijf redenen om familie te betrekken bij de zorg Als zorgverlener samenwerken met de familie heeft veel voordelen. Samen kun je betere zorg geven. Bovendien komen extra handen en aandacht de bewoners ten goede. Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg, geeft vijf redenen waarom de zorg niet kan zonder de hulp van familie. 1 Benut de kennis van de familie Niemand kent de cliënt zo goed als zijn familie. Voor verzorgenden is familie dan ook een belangrijke bron van informatie. Zeker als de bewoner zelf niet meer goed kan vertellen over zijn wensen en behoeften. 2 Familie draagt bij aan mentaal welbevinden van de cliënt Cliënten voelen zich het prettigst als zij hun familie en vrienden in de buurt hebben. 3 Familie zorgt voor gezelligheid Familieleden brengen de buitenwereld naar binnen. Ze zorgen voor leven in de brouwerij en zorgen voor sfeer op de afdeling. 4 Betere zorg met hulp van familie Door de bezuinigingen en de vergrijzing is familie onmisbaar in de zorg voor de cliënt. Zonder hun hulp is het bieden van hoogwaardige zorg in de nabije toekomst onmogelijk. 5 Familie vormt een bindende factor De familie heeft een vanzelfsprekende plek in het netwerk van de bewoner. Door tijdig met de belangrijkste familieleden in contact te komen, is een groter deel van hen actief. Zo komen er meer en vaker bekenden op bezoek bij de cliënt.

16

17 Welzijn De cliënt kan welzijn alleen zelf ervaren. Hij heeft een eigen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het leven (zelfzorg), een keuzevrijheid om het leven op eigen wijze in te richten en de dingen te blijven doen die hij belangrijk vindt. Ons streven is om hierbij ondersteunend en adviserend op te treden, zodanig dat de cliënt zich prettig voelt en door ons erkend, gehoord en gezien wordt. Wij geven pas goede zorg als we ons echt verdiepen in de persoonlijke wensen en ervaringen van de cliënt. De belangen van onze cliënten zijn ook onze belangen. De Eetkamers van Oranje in onze zonnehuizen hebben hun bestaansrecht bewezen. Hun rol binnen de zorggemeenschap wordt steeds groter. De Eetkamer van Oranje vormt een sfeervolle en huiselijke omgeving waar cliënten, met hun familie en vrienden, maar ook mensen uit de buurt, kunnen lunchen en dineren. We bieden in de Eetkamer van Oranje een verantwoorde, gevarieerde maaltijd met eerlijke producten, die ter plekke bereid worden in een open keuken. Wij laten zien wat we doen en hoe we dat doen. Zowel in de keuken als in de bediening. Als er wat te vieren is, kan het restaurant ook gereserveerd worden, met onder andere buffet-service, of speciaal samengestelde diners. Ook biedt de Eetkamer van Oranje, samen met de activiteitenbegeleiding van het zonnehuis waar hij gevestigd is, regelmatig arrangementen rondom een thema. Zo wordt eten ook beleven. De belangen van onze cliënten zijn ook onze belangen.

18 Wonen Daar waar de cliënt niet meer thuis kan wonen, bieden onze zonnehuizen een goed alternatief. Dichtbij wonen in een vertrouwde omgeving, waar de cliënt zich thuis, vrij en veilig voelt, dat is ons streven. Zo zelfstandig mogelijk wonen met zorg binnen handbereik. We gaan met respect om met wensen op het gebied van autonomie en privacy, met de woon- en leefgewoonten zoals de cliënt die wenst. We zorgen voor een aantrekkelijke woonsfeer die het contact met de andere bewoners, partner, familie, vrienden en bezoekers stimuleert en het welzijn bevordert. Wij staan borg voor een warm woonklimaat waarin we de cliënt hartelijk welkom heten. Zo zelfstandig mogelijk wonen met zorg binnen handbereik.

19

20

21 Onze kernwaarden Als Zonnehuisgroep Noord zijn we onderdeel van een zorggemeenschap. Voor ons staan vier kernwaarden centraal: Vertrouwd dichtbij We bieden onze diensten dicht bij onze zorgvragers. We zijn professioneel in ons handelen. We zijn respectvol en nemen elkaar serieus. We hebben vertrouwen in elkaar en zijn transparant in ons handelen. We zijn eerlijk en integer. We creëren een aanbod dicht bij de cliënt, in overleg met de cliënt en zijn duidelijk in wat we wel en wat we niet kunnen bieden. Gewoontegetrouw We zijn oprecht geïnteresseerd in de gewoontes en belevingen van onze cliënten. We proberen waar mogelijk recht te doen aan deze gewoontes en geven daarmee inhoud aan een belevingsgerichte dienstverlening. We geven het netwerk dat onze cliënt heeft met zijn omgeving (familie, vrienden, buren) een belangrijke plaats bij onze zorg- en dienstverlening. We zijn oprecht geïnteresseerd in de gewoontes en belevingen van onze cliënten.

22 Deskundig en verantwoordelijk We doen wat we zeggen, zeggen wat we doen en zijn wat we zeggen. We nemen verantwoordelijkheid en tonen initiatief. We leggen graag verantwoording af aan onze omgeving. We zijn verantwoordelijk voor onze professie en ons team. We staan voor ons vak. Daarom werken we steeds aan verbetering en professionaliseren we (elkaar) voortdurend. We staan open voor feedback en geven feedback. We leveren een bijdrage aan de maatschappij en zijn financieel gezond. Samenwerkingsgericht We accepteren dat we niet alles zelf kunnen en zijn bereid te investeren in een (samenwerkings)relatie. We maken optimaal gebruik van de kracht, deskundigheid en uitstraling van onze organisatie, onze locaties en bedrijfsonderdelen. We zijn bereikbaar en in staat onbevangen verbinding te maken en die in stand te houden. Zorg is steeds meer een samenspel van cliënt, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.

23

24 Onze diensten in de samenleving We hebben veel verschillende locaties, verspreid over het Groninger land. Iedere wijk, dorp of gemeente heeft zijn eigen karakter en dat zie je terug in onze woonzorgcentra, onze zonnehuizen. We werken vanuit dezelfde visie, maar hoe we dat doen, kan per locatie verschillen. Voor ons is de couleur locale belangrijk. Vanuit onze regio s bieden we thuiszorg, via Zonnehuis Thuis, en ook diensten aan huis, zoals maaltijdservice en personenalarmering. Mensen zijn welkom in onze zonnehuizen, voor gezelligheid, activiteiten of in onze Eetkamer van Oranje. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We voelen ons als zorgorganisatie in de provincie Groningen mede verantwoordelijk voor leefbaarheid en welzijn in de regio. Wij zien ons als kernparticipant met een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de gezamenlijke zorg mét en vóór elkaar. Aan deze gezamenlijke verantwoordelijkheid willen wij in samenwerking met andere deelnemers bouwen. Zorg mét en vóór elkaar als een gemeenschappelijke waarde. Het samen verkennen van gedeelde uitgangspunten kan een betekenisvolle basis bieden. We staan daarom open voor ontmoeting en dialoog in onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de zorg mét en vóór elkaar. Ons programma voor een zorggemeenschap helpt daarbij. Ieder dorp heeft zijn eigen karakter en dat zie je terug in onze zonnehuizen.

25 Wij willen meedenken, mee ontwikkelen en meedoen bij kansen en mogelijkheden die zich voordoen, gericht op het versterken van de zorgzame samenleving in de regio. We hebben ideeën en concrete voorbeelden van hoe we voornemens gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid, samenredzaamheid en participatie kunnen ontwikkelen. We willen deze ideeën en voorbeelden graag delen in een open, transparante samenwerking. De insteek is gericht op kwaliteit van leven en eigen kracht van de cliënt, waarbij de rol van de professional allereerst ondersteunend is ( zorgen dat ). We nemen niet meteen over, maar stellen allereerst zo goed mogelijk in staat. We breiden ons dienstenpakket uit, blijven vernieuwen en bouwen aan ketensamenwerking. Zo bouwen we onze thuiszorg uit en bieden we eerstelijnsbehandelingen, in samenwerking met de huisartsen in ons gebied. We verstevigen onze relaties met gemeenten, woningcorporaties, welzijnsaanbieders, ziekenhuizen en collega-zorgaanbieders regionaal en landelijk in Zonnehuisverband.

26

27 Zonnehuis Thuis Wij bieden alle gewenste zorg en hulp bij de mensen thuis. Eerder deden we dat onder de naam Thuiszorg Fivelland en Thuiszorg Westerkwartier; vanaf 2012 onder een nieuwe naam: Zonnehuis Thuis. Door deze naamswijziging willen we de ketenzorg die wij als organisatie bieden meer voor het voetlicht brengen. Want met Zonnehuis Thuis hebben onze cliënten meteen alle gewenste hulp en zorg binnen handbereik. Niet alleen de wijkzuster met haar team voor verzorging en verpleging en de huishoudelijke hulp, maar ook de specialist ouderengeneeskunde, fysio therapeut, ergotherapeut en diëtist. Daarnaast bieden wij ook andere diensten zoals maaltijdservice (tafeltje dekje), dagbehandeling, dagverzorging, revalidatie en kortdurend verblijf. Als een cliënt meer hulp of zorg nodig heeft, dan kan Zonnehuis Thuis dit voor hem regelen. De ervaren medewerkers staan 24 uur per dag klaar met warme zorg en des kundige hulp en advies. Zij staan naast de cliënt en diens partner of mantelzorger en denken met hen mee. Inmiddels werkt Zonnehuis Thuis met kleine teams van verzorgenden, verpleegkundigen, wijkverpleegkundigen en huishoudelijke hulpen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, De Marne, Grootegast, Hoogezand Sappemeer, Leek, Loppersum, Marum, Menterwolde, Slochteren en Zuidhorn. Alle hulp en zorg in huis met Zonnehuis Thuis.

28 Onze organisatie We zijn een gezonde organisatie en willen dat blijven, stevig geworteld in de regio en dicht bij onze cliënten, waar iedereen graag werkt. Een robuuste, betrouwbare organisatie, die tegen een stootje kan. Een beetje eigen-wijs zoals wij dat noemen. We voldoen aan de eisen van financiers en overheden en spelen daar actief, ondernemend en bedrijfseconomisch op in met een eigen-wijze en kritische houding, in het belang van de cliënt. Om de doelstellingen binnen onze organisatie te realiseren zijn medewerkers, leidinggevenden en managers voortdurend in dialoog met de cliënt, het netwerk, het team en de (keten)partners. Er is een extra focus op klantgerichtheid en gastvrijheid en de verschuiving van zorgen voor naar zorgen dat. Dat spreekt ook uit onze keuze voor het zorggemeenschapsmodel. De komende jaren zullen we te maken krijgen met een veranderende zorgvraag. Cliënten wensen vaak langer thuis te wonen en dat houdt in dat de zorgvraag in onze zonnehuizen zal toenemen in zorgzwaarte. We kiezen voor een goed en gezond werkgeverschap. De komende jaren zal het accent komen te liggen op vernieuwingen die bijdragen om de zorgzwaarte aan te kunnen. Stevig geworteld in de regio en dicht bij onze cliënten.

29 Zonnehuisgroep Noord als werkgever We kijken per regio naar de juiste verhoudingen op de inzet van vast en flexibel personeel om onze organisatie robuust te houden. Ook zetten we door een krachtig werving- en selectiebeleid actief in op de juiste mensen met de juiste competenties en de juiste houding op de juiste plekken binnen onze organisatie. We hebben aandacht voor de vitaliteit van medewerkers. We verwachten van medewerkers een vitale houding en zullen dat als werkgever actief stimuleren door de focus te leggen op preventie van verzuim. Ook de ontwikkeling van onze medewerkers en vrijwilligers vinden we belangrijk. Niet alleen door de welbekende scholingsvormen, maar ook door een elektronische leeromgeving.

30 Goed werkgeverschap zien we in balans met goed werknemerschap. Van werknemers verwachten we een proactieve rol. Zij worden gevraagd deel te nemen, actief te participeren, de dialoog aan te gaan en met voorstellen te komen. Dit past in het gedachtengoed van het zorggemeenschapsmodel: regie vanuit de cliënt op zorg, maar ook regie vanuit de medewerker op zijn eigen professionele groei en ontwikkeling. Vanuit de organisatie zullen we dit stimuleren en uitdragen, zodat we ons met zijn allen, als Zonnehuisgroep Noord, gaan onderscheiden met kwalitatief hoogwaardige zorg.

31 Organogram raad van toezicht centrale cliëntenraad raad van bestuur bestuursbureau ondernemingsraad behandeldienst facilitair bedrijf economische & administratieve dienst personeel, organisatie & opleiding regio Appingedam - Delfzijl regio Ommeland regio WierdenWold regio Zuidhorn

32 De regio s Zonnehuisgroep Noord werkt vanuit vier regio s, namelijk regio Appingedam-Delfzijl regio Ommeland regio WierdenWold regio Zuidhorn. De regio wordt aangestuurd door een regiomanager. Hij of zij is verantwoordelijk voor de uitvoeringsresultaten (kwaliteit van de dienstverlening, financiële resultaten en samenwerking) in de regio. De dagelijkse leiding in een woonzorgcentrum, een aantal kleinschalige wooneenheden of een afdeling voor intensieve verpleging ligt bij een hoofd zorg en welzijn. In elke regio is een hoofd facilitaire zaken en een hoofd thuiszorg werkzaam. Onder de naam Zonnehuis Experts zijn multidisciplinaire behandelteams verbonden aan alle zonnehuizen. Ze werken vanuit twee standplaatsen: Zonnehuis Oostergast (Kompaan) en Zonnehuis Solwerd, onder leiding van een manager. Deze teams omvatten o.a. specialisten ouderengeneeskunde, GZ-psychologen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, bewegingstherapeuten, ergotherapeuten, muziektherapeut, logopedisten, diëtisten, praktijkverpleegkundigen en geestelijk verzorgers. De teams werken ook in de eerste lijn voor thuiswonende cliënten onder de al langer bestaande namen FivelFirst, Geriatrisch Advies Centrum Westerkwartier en Kompaan. Ten behoeve van het primaire proces leveren de ondersteunende afdelingen diensten aan de regio s.

33 1 Zonnehuis Oostergast, Zuidhorn 2 De Woonhaven, Zuidhorn 3 Zonnehuis de Wierde, Grijpskerk 4 Dagverzorging Boyemaheerd, Lutjegast 5 De Woonhaven, Grootegast 6 De Woonhaven, Leek 7 Zonnehuis de Hoorn, Marum 8 De Woonhaven, Marum 9 9 Zonnehuis Wilhelmina Rustoord, Opende 7 10 Zonnehuis Olde Heem, Kloosterburen 11 Zonnehuis Asingahof, Ulrum 12 Zonnehuis Hippolytushoes, Middelstum 13 Zonnehuis Wiemersheerd, Loppersum 14 Dagverzorging de Brug, Loppersum 15 Zonnehuis Luingaborg, Bierum 16 Zonnehuis Solwerd, Appingedam 17 Dagverzorging Pertemuan Akrab, Appingedam 18 Zonnehuis BetingeStaete, Delfzijl 19 Woonhaven Zonnehuis BetingeStaete, Delfzijl 20 Zonnehuis Menterne, Wagenborgen 21 Zonnehuis Ufkenshuis, Siddeburen 22 Dagverzorging Zorgboerderij Schildmeer, Overschild 23 Zonnehuis Olderloug, Slochteren 24 Zonnehuis Gockingaheem, Noordbroek 25 Dagverzorging Muntendam, Muntendam 26 Zonnehuis St Jozef, Sappemeer Groningen Wijkteams Zonnehuis Thuis Wijkteams gemeente Appingedam Wijkteams gemeente Delfzijl Wijkteam gemeente De Marne Wijkteam gemeente Grootegast Wijkteams gemeente Hoogezand-Sappemeer Wijkteam gemeente Leek Wijkteams gemeente Loppersum Wijkteam gemeente Marum Wijkteam gemeente Menterwolde Wijkteams gemeente Slochteren Wijkteam gemeente Zuidhorn

34

35 Zonnehuisgroep Noord in cijfers (situatie 2012) Aantal woonzorgcentra 14 Aantal woonzorgcentra met specialistische zorg 8 Huurappartementen / aanleunwoningen 705 Aantal Eetkamers van Oranje 10 (2 in ontwikkeling) Aantal cliënten / gasten p.j Aantal medewerkers Aantal vrijwilligers Omzet E 100 miljoen

36 Postbus 75, 9800 AB Zuidhorn Uitgave: Zonnehuisgroep Noord, september Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. vertrouwd dichtbij

WONEN IN BetingeStaete Delfzijl

WONEN IN BetingeStaete Delfzijl WONEN IN BetingeStaete Delfzijl Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

WONEN IN Gockingaheem Noordbroek

WONEN IN Gockingaheem Noordbroek WONEN IN Gockingaheem Noordbroek Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen

WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen WONEN IN Ufkenshuis Siddeburen Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

WONEN IN 't Olderloug Slochteren

WONEN IN 't Olderloug Slochteren WONEN IN 't Olderloug Slochteren Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

WONEN IN de Woonhaven Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn

WONEN IN de Woonhaven Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn WONEN IN de Woonhaven Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen waardoor

Nadere informatie

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn WONEN, REVALIDEREN, DAGBEHANDELING EN DAGVERZORGING IN Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke

Nadere informatie

WONEN IN Wiemersheerd Loppersum

WONEN IN Wiemersheerd Loppersum WONEN IN Wiemersheerd Loppersum Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Ervaar onze gastvrijheid. Welkom! www.arienszorgpalet.nl

Ervaar onze gastvrijheid. Welkom! www.arienszorgpalet.nl Ervaar onze gastvrijheid Welkom! www.arienszorgpalet.nl Van harte welkom bij AriënsZorgpalet Iedereen vindt het heerlijk om gastvrij te worden ontvangen. Weten dat u welkom bent en dat men er alles aan

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Uitgave: Zonnehuisgroep Noord, november 2014. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Informatiegids voor cliënten Zonnehuisgroep Noord Wat kunnen wij voor u betekenen? Postbus 75, 9800 AB

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl

Pleyade. Algemene informatie. www.pleyade.nl Pleyade Algemene informatie www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Het verhaal van Careyn Het Dorp

Het verhaal van Careyn Het Dorp Het verhaal van Careyn Het Dorp Het Dorp staat voor een nieuwe manier van werken. Een werkwijze die de klant en kwaliteit van leven centraal stelt en waarbij onze zorgprofessional aan zet is. Het Dorp

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig

Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig Hartelijk Huiselijk Hulpvaardig. Midden in het logo van de Posten staat een hart. En dat is geen toeval. De Posten laat graag haar hart spreken in de zorg en dienstverlening

Nadere informatie

Tertzio www.pleyade.nl

Tertzio www.pleyade.nl Tertzio www.pleyade.nl Welkom op Tertzio Warm, persoonlijk en sfeervol. Dat is waar de verpleegunit van Pleyade op Tertzio voor staat. Wij bieden zorg aan mensen met een lichamelijke aandoening in een

Nadere informatie

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn REVALIDATIE Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe

Nadere informatie

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap.

Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zou het zo simpel zijn? Zonnehuizen investeren in zorggemeenschap. Zorggemeenschap. Wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Wanneer we het hebben over een gemeenschap als samenleving, dan weet iedereen precies

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

Profiel. Manager Zonnehuis Experts. 15 juli Opdrachtgever Zonnehuisgroep Noord

Profiel. Manager Zonnehuis Experts. 15 juli Opdrachtgever Zonnehuisgroep Noord Profiel Manager Zonnehuis Experts 15 juli 2016 Opdrachtgever Zonnehuisgroep Noord Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 06 20 00 47 81 Voor sollicitatie

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Dienstverlening voor senioren

Dienstverlening voor senioren Meer weten? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Zorgbemiddeling. Deze medewerkers van Meriant staan voor u klaar om u alles te vertellen over onze mogelijkheden. Uiteraard behoort

Nadere informatie

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk

Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Ons visiedocument? www.wilgaerden.nl Leven zoals thuis, in de straat en in de wijk Bij Wilgaerden draait alles om het welzijn van ouderen met een zorgbehoefte of zorgvraag die samenhangt met het ouder

Nadere informatie

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap

Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Zelfstandig wonen midden in de gemeenschap Haps Centraal in Haps ligt de SchitteRing. Een kleinschalige woonvorm met een eigentijds, sfeervol karakter en een sterke binding met de dorpsgemeenschap. Dankzij

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving.

Ouderenzorg. Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. ouderen zorg Ouderenzorg Wonen in een huis dat u prettig vindt. Genieten van uw vrije tijd. Contacten onderhouden. Deel uitmaken van de samenleving. Dát is léven. De Baalderborg Groep ondersteunt u daarbij.

Nadere informatie

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl

Aangenaam... De Friese Wouden. www.friesewouden.nl Aangenaam... De Friese Wouden www.friesewouden.nl Wij zijn er voor u De Friese Wouden levert diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als klant houdt u hierbij de regie in eigen handen, het gaat

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg

Zelfstandig Wonen met Ondersteuning. Ondersteuning Mantelzorg Dagcentrum, Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum en Verpleeghuis De Molenberg in hartje Groenlo. De Molenberg is een begrip als het

Nadere informatie

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven Wonen, welzijn en zorg ViVa! Zorggroep is er voor u ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Voor uzelf, uw partner of ouders wilt u deskundige en persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Nadere informatie

Samen maken wij het verschil!

Samen maken wij het verschil! Samen maken wij het verschil! Biest 43 6001 AP Weert T 0495 456 491 F 0495 456 499 www.landvanhorne.nl WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR? inhoud onze identiteit 4 onze zorgvisie 6 onze kernwaarden

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans

ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL SPEERPUNTEN. Voor een leven in balans Jaar verslag 2013 ALGEMEEN VISIE, MISSIE EN HERSTEL LEVANTO is ontstaan in een turbulente periode van verandering in het maatschappelijk veld. Vanuit de overtuiging dat zelfredzaamheid, herstel, participatie

Nadere informatie

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé Ieder mens telt Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé biedt wonen, welzijn, diensten, zorg en behandeling aan met name ouderen in de Achterhoek. Naast thuiszorg hebben

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

mensen hebben mensen nodig

mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig mensen hebben mensen nodig Dat vinden we bij Mosae Zorggroep. Vanuit vijf locaties en een eigen thuiszorgorganisatie. Met ruim 600 mensen in dienst en 300 vrijwilligers verzorgen

Nadere informatie

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving met

Nadere informatie

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard

Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard Zorg en dienstverlener voor senioren in Heerhugowaard De Pieter Raat Stichting Dolomiet 2 1703 DX Heerhugowaard 072 576 72 00 info@dprs.nl / www.dprs.nl De Pieter Raat Stichting De Pieter Raat Stichting

Nadere informatie

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling Mariënhof Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Mariënhof Mariënhof ligt aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Naast Mariënhof staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Slotjesveste De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 In deze folder willen wij u graag kennis laten maken met Slotjesveste en u een idee geven van wat wij kunnen betekenen voor u. Uitgangspunt

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie

Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Wonen zoals thuis met sfeervolle zorg voor ouderen met dementie Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen.

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel

Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Kleinschalig Wonen bij Vecht en IJssel Welzijn en kwaliteit van leven in een huiselijke sfeer Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. In de Zonnehoek

Nadere informatie

De Plus van Surplus. Strategische koers Surplus

De Plus van Surplus. Strategische koers Surplus De Plus van Surplus Strategische koers Surplus 2 3 Inhoudsopgave Werkgebied... Opvoeden is niet altijd makkelijk, gelukkig is er hulp wanneer ik dat nodig heb. 4 6 Onderdelen van Surplus... 7 Surplus als

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10)

Basisarrangement 10. Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Basisarrangement 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg CIZ-indicatie: zorgzwaartepakket 10 (ZZP VV10) Voor elkaar WoonZorgcentra Haaglanden basisarrangement 10 Dit basisarrangement

Nadere informatie

De Hassinkhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Tijdelijke zorg. Groepswonen

De Hassinkhof. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Tijdelijke zorg. Groepswonen De Hassinkhof Appartementen te huur Woonzorgcentrum Tijdelijke zorg Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hassinkhof De Hassinkhof ligt in het kloppend hart van Beltrum en is onderdeel

Nadere informatie

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide

Compleet wonen in woonzorgcentrum Schavenweide Compleet wonen in woonzorgcentrum Appartementen gebouw B, C & D Woonzorgcentrum In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een

Nadere informatie

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten

Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Samen zorgen voor Welzijn Investeren in zelf- en samenredzaamheid van cliënten Meneer de Vries krijgt elke vrijdag zijn buurvrouw op de koffie. Samen nemen ze de nieuwtjes van de week door. Samen zorgen

Nadere informatie

Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie

Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie Gekoesterd Wonen bij Vecht en IJssel Waardevolle momenten voor ouderen met dementie Mevrouw Ten Have leest graag een boekje met kleindochter Anna en Persoonlijk Woonbegeleider Samira. Zo beleven zij samen

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg

Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg Wonen zoals thuis met sfeervolle ouderenzorg Een hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving

Nadere informatie

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk

Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Kleinschalig wonen Zo thuis mogelijk 2 Kleinschalig wonen. Zo thuis mogelijk Als thuis wonen niet meer veilig voelt en de behoefte aan bescherming en zorg groter wordt, dan is verhuizen naar een woonzorgcentrum

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Zonnehuisgroep Vlaardingen Ruimte om je thuis te voelen

Inhoud. Voorwoord. Zonnehuisgroep Vlaardingen Ruimte om je thuis te voelen Welkom Inhoud 03 04 06 08 09 11 12 Voorwoord Zorg en aandacht voor elkaar Zorg voor thuis Overzicht alle diensten Onze locaties Hoe u onze zorg aanvraagt Kom kennismaken! Voorwoord Zonnehuisgroep Vlaardingen

Nadere informatie

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven

Wonen, welzijn en zorg. ViVa! Zorggroep is er voor u. Kwaliteit van leven Wonen, welzijn en zorg ViVa! Zorggroep is er voor u ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Voor uzelf, uw partner of ouders wilt u deskundige en persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

Verpleeghuis. Oudshoorn

Verpleeghuis. Oudshoorn Verpleeghuis Oudshoorn Onze visie We willen allemaal graag gezond en vitaal ouder worden. Maar dat hebben we niet altijd zelf in de hand. Soms stelt het leven ons onverwacht voor moeilijkheden en hebben

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Levendig en veelzijdig Dat is ZINN Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis

Bij u thuis. Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij. Beschut thuis Bij u thuis Thuiszorg, dagactiviteiten en beschut thuis Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij Behandeling en expertise Bij u thuis Nieu Ondersteuning, zorg en behandeling thuis Persoonlijk

Nadere informatie

Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo

Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wat kunnen wij voor u betekenen? Vragen over onze zorg- en dienstverlening? T 0900 686 0 686 E contact@zonnehuisgroepnoord.nl Vragen over een huur- of aanleunwoning? Melding storing of onderhoud? T 0596 686 660 E servicedesk@zonnehuisgroepnoord.nl

Nadere informatie

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar!

WELKOM BIJ LUCIVER! Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen. Laat het ons horen. Wij staan graag voor u klaar! WELKOM BIJ LUCIVER! LuciVer is een kleinschalige organisatie voor welzijn, zorg en wonen. Wij zijn er voor ouderen die door verlies van lichamelijke en/of geestelijke mogelijkheden zorg of ondersteuning

Nadere informatie

Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden

Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden Verzorgd Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand Zorg van ZINN Voor als het thuis niet meer gaat Verpleging ZINN

Nadere informatie

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Goezate De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Goezate De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 Met deze folder geven we u een eerste indruk van zorgcentrum Goezate in Werkendam. U bent van harte welkom bij ons in zorgcentrum Goezate.

Nadere informatie

Zelfstandig Zorgwonen

Zelfstandig Zorgwonen Zelfstandig zorgwonen, dat was precies wat ik zocht Zelfstandig Zorgwonen Dat is zelfstandig wonen met de gerustheid van zorg en services dichtbij. Ewoud. Uw nieuwe vertrouwde thuis. www.vechtenijssel.nl

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Voor het beste van elk moment Wij zijn Marga Klompé. Samen met vrijwilligers, mantelzorgers, collega s en samenwerkingspartners zetten wij ons er elke dag voor in om het beste uit elk moment te halen.

Nadere informatie

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO carintreggeland huis De Elshof ALMELO Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooie en comfortabele studio? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Bij ons draait het om u.

Bij ons draait het om u. Bij ons draait het om u. En om de mensen die voor u belangrijk zijn. Als u wilt, kunnen wij u en uw naasten ondersteunen. Bijvoorbeeld met goede zorg, hulp bij het huishouden of een personenalarm. En alles

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Revalideren is topsport Wij bieden de helpende hand!

Revalideren is topsport Wij bieden de helpende hand! Revalideren is topsport Wij bieden de helpende hand! Succesvol revalideren doet u samen met zorggroep Maas & Waal 1. Uw doelen: wat u wilt bereiken; 2. Uw inspanningen: revalideren doet u zelf; 3. Onze

Nadere informatie

Welkom bij Zonnehuis Thuis

Welkom bij Zonnehuis Thuis Thuiszorg Welkom bij Zonnehuis Thuis Zonnehuis Thuis is een onderdeel van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Als Vlaardingse organisatie zijn we thuis in de wijk en staan we dicht bij onze cliënten. Vanuit verschillende

Nadere informatie

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen

Leven met dementie. Herstel bij ons. Overdag bij ons. Tijdelijk bij ons. Beschut thuis. Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Leven met Advies, begeleiding, behandeling en woonvormen Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis Ben ik gewoon vergeetachtig of

Nadere informatie

Cliënt in beweging. van zorgen voor naar zorgen dat. Voorwoord

Cliënt in beweging. van zorgen voor naar zorgen dat. Voorwoord Cliënt in beweging van zorgen voor naar zorgen dat Meerjarenbeleidsplan 2016-2020 Voorwoord In 2014 en 2015 is er een maatschappelijke verandering in gang gezet die veel betekent voor de Nederlandse burger

Nadere informatie

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Dignis De Kombuis Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Zo lang mogelijk thuis, in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is de wens van veel mensen. Soms lukt dat niet

Nadere informatie

Welkom bij. Pleyade.

Welkom bij. Pleyade. Welkom bij Pleyade www.pleyade.nl Zorg voor elkaar Pleyade is gespecialiseerd in zorg voor mensen van 55 jaar en ouder in de regio Arnhem. Als geen ander kunnen wij anticiperen op de veranderingen die

Nadere informatie

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis

Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Wonen, Welzijn en Zorg in het Virtuele Zorghuis Thieu Heijltjes, oud-huisarts Medisch en zorginhoudelijk secretaris van de SCZW 1 Zorg en Wonen veranderen Wat kan je als Client? Hou je de regie? Hoe blijf

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

De kortste lijn naar herstel

De kortste lijn naar herstel De kortste lijn naar herstel met ggz 1 met Met 450 mensen werken we hard aan de ggz van Noord- en Midden-Limburg. Waarom doen we dat? elkaar 2 4 5 Onze missie Met ggz biedt de kortste lijn naar herstel

Nadere informatie

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen

Ondernemingsstrategie Het begint met wonen Ondernemingsstrategie 2019-2022 Het begint met wonen Het begint met wonen Persoonlijke aandacht voor onze huurders, oog voor elkaar, focus op samen. Het is waar Openbaar Belang voor staat en wat ons als

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen!

Thuiszorg van Inovum. Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Thuiszorg van Inovum Zodat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen! Prettig zelfstandig blijven wonen Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Soms is hierbij ondersteuning nodig. Ons brede pakket

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis

Strategisch beleidsplan 2010-2015. Slingeland Ziekenhuis Strategisch beleidsplan 2010-2015 Slingeland Ziekenhuis Voorwoord Voor u ligt de verkorte uitgave van het Strategisch Beleidsplan 2010-2015 van ons ziekenhuis. Deze uitgave is speciaal voor u als medewerker

Nadere informatie

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick

www.maison-pat ick.nl Helpt de mantelzorger Ami de la maison worden? Stichting Maison Patrick Ami de la maison worden? Spreekt het werk van Maison Patrick u aan? Steun ons dan met een maandelijks bedrag of een eenmalige donatie. Als donateur heeft u jaarlijks de mogelijkheid tot inzage van de inkomsten

Nadere informatie

bijlage 3 Strategische visie ZorgAccent 1. De missie 2. Uitgangspunten van de visie

bijlage 3 Strategische visie ZorgAccent 1. De missie 2. Uitgangspunten van de visie bijlage 3 Strategische visie ZorgAccent 1. De missie De missie gaat over datgene waarvoor we staan: onze waarden en identiteit. De missie van ZorgAccent: Het bieden van samenhangende arrangementen van

Nadere informatie

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt

Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Een korte kennismaking met ZINN waar zorg samenkomt Dé zorgorganisatie voor (thuis)zorg, wonen en welzijn in Groningen, Haren en Hoogezand ZINN Thuis Zo lang mogelijk thuis Persoonsalarmering Ook liever

Nadere informatie

ditie E Berkenhove www.atlant.nl

ditie E Berkenhove www.atlant.nl Wonen in Berkenhove Berkenhove ligt op een prachtige locatie Vlakbij appartementencomplex Berkenhove vindt u de binnenstad van Apeldoorn. Theater Orpheus ligt op loopafstand, net als de gezellige winkels

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie