ALGEMENE VOORWAARDEN. Belastingconsulenten nummer BTW -nummer NL B01 Kamer van koophandel Den Haag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE VOORWAARDEN. Belastingconsulenten nummer 638.997 BTW -nummer NL 8520 16 840 B01 Kamer van koophandel Den Haag 56 19 83 37"

Transcriptie

1 ALGEMENE VOORWAARDEN 1 Algemeen - Definities 1.1 De hierin met hoofdletters aangegeven definities hebben de volgende betekenis: 1.2 Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; 1.3 Opdrachtnemer:, statutair gevestigd te Den Haag, alsmede de aan haar gelieerde ondernemingen, i.c. de partij die de opdracht feitelijk heeft aanvaard (hierna ook: De Tresaurier ). 1.4 Uitsluitend De Tresaurier geldt tegenover Opdrachtgever als Opdrachtnemer. Op de rechtsverhouding tussen partijen blijven de artikelen 7:404 en 7:407, tweede lid, van het Burgerlijk Wetboek buiten toepassing. De persoon die direct of indirect aandeelhouder is van De Tresaurier en die professionele werkzaamheden verricht ten behoeve van De Tresaurier zal door of vanwege De Tresaurier kunnen worden aangeduid als partner, zulks in overeenstemming met het algemeen gebruik in de professionele praktijk. De als zodanig aangeduide persoon handelt bij de uitoefening van zijn professionele werkzaamheden uitsluitend voor rekening en risico van De Tresaurier. 2 Toepasselijkheid 2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen partijen, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald door Opdrachtnemer. 2.2 De beroepsregels voor Opdrachtnemer maken deel uit van de overeenkomst tussen partijen. Opdrachtgever verklaart de hieruit voortvloeiende verplichtingen steeds volledig te respecteren. 2.3 Indien enig beding, deel uitmakend van deze algemene voorwaarden of van de overeenkomst gesloten tussen partijen nietig zou zijn of vernietigd wordt, blijft de overeenkomst voor het overige in stand en zal het betreffende beding in overleg tussen partijen onverwijld worden vervangen door een beding dat de strekking van het oorspronkelijke beding zoveel mogelijk benadert. 2.4 Bepalingen in deze algemene voorwaarden, waarvan het uitdrukkelijk of stilzwijgend de bedoeling is dat deze ook na beëindiging van de overeenkomst tussen partijen van kracht blijven, zullen blijven gelden en partijen blijven hieraan gebonden. 2.5 Eventuele algemene voorwaarden van Opdrachtgever blijven buiten toepassing en worden uitdrukkelijk door Opdrachtnemer van de hand gewezen.

2 3 Totstandkoming van de overeenkomst 3.1 De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de door Opdrachtnemer en Opdrachtgever ondertekende offerte of opdrachtbevestiging door Opdrachtnemer retour is ontvangen, danwel op het moment dat Opdrachtnemer op (mondeling) verzoek van Opdrachtgever is begonnen met de uitvoering van de werkzaamheden voor Opdrachtgever. De offerte danwel opdrachtbevestiging is gebaseerd op de ten tijde hiervan door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer verstrekte informatie. 3.2 Het staat partijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op een andere wijze tot stand is gekomen. 4 Informatieverstrekking door Opdrachtgever 4.1 Opdrachtgever is steeds gehouden alle gegevens en bescheiden, welke Opdrachtnemer naar zijn oordeel nodig heeft of die relevant zijn voor het correct (kunnen blijven) uitvoeren van de verleende opdracht, en informatie waarvan Opdrachtgever redelijkerwijs kan weten dat Opdrachtnemer die nodig heeft voor a) tijdig en b) in de door Opdrachtnemer gewenste vorm en c) op de door Opdrachtnemer gewenste wijze ter beschikking te stellen. 4.2 Opdrachtgever staat in voor de a) juistheid, b) volledigheid en c) betrouwbaarheid van de door of namens hem aan Opdrachtnemer ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, voor zover uit de aard van de opdracht niet anders voortvloeit. 4.3 Opdrachtgever is gehouden Opdrachtnemer onverwijld te informeren omtrent feiten en omstandigheden die in verband met de uitvoering van de Opdracht van belang kunnen zijn. 4.4 Opdrachtnemer heeft het recht om de uitvoering van de Opdracht op te schorten tot het moment dat Opdrachtgever aan de in het 1 e, 2 e en 3 e lid genoemde verplichtingen heeft voldaan. 4.5 De uit de vertraging in de uitvoering van de opdracht voortvloeiende extra kosten en extra honoraria, ontstaan door het niet, niet tijdig of niet behoorlijk ter beschikking stellen van de verlangde gegevens en bescheiden, zijn voor rekening van Opdrachtgever.

3 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht wordt uitgevoerd, doch neemt daarbij de door de Opdrachtgever kenbaar gemaakte wensen zoveel mogelijk in acht. 5.2 Bij de uitvoering van een opdracht mag Opdrachtnemer na overleg met Opdrachtgever mede één of meer personen betrekken die niet direct of indirect aan Opdrachtnemer zijn verbonden. 5.3 Opdrachtnemer zal de werkzaamheden naar beste vermogen en als zorgvuldig handelend beroepsoefenaar uitvoeren; Opdrachtnemer kan evenwel niet instaan voor het bereiken van enig beoogd resultaat 5.4 Opdracht wordt uitgevoerd met inachtneming van de toepasselijke (beroeps)regelgeving en hetgeen bij of krachtens de wet wordt geëist. Opdrachtgever verleent telkens en volledig medewerking aan de verplichtingen die hieruit voor Opdrachtnemer voortvloeien. 5.5 Opdrachtgever is ermee bekend dat Opdrachtnemer op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft): Verplicht kan zijn om een onderzoek naar de identiteit van Opdrachtgever en/of cliënt te doen; Verplicht kan zijn om bepaalde transacties te melden aan de daarvoor van overheidswege ingestelde autoriteiten. 5.6 Opdrachtnemer sluit iedere aansprakelijkheid uit voor schade die ontstaat ten gevolge van het voldoen door Opdrachtnemer aan de voor hem geldende wet- en (beroeps)regelgeving. 5.7 Opdrachtnemer houdt terzake van de Opdracht een werkdossier aan met daarin de kopieën van relevante stukken, dat eigendom is van Opdrachtnemer. 5.8 Tijdens de uitvoering van de Opdracht zullen Opdrachtgever en Opdrachtnemer op verzoek van één van hen door middel van elektronische mail met elkaar kunnen communiceren. Opdrachtgever en Opdrachtnemer zijn jegens elkaar niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het gebruik van elektronische mail. Zowel Opdrachtgever als Opdrachtnemer zullen al hetgeen doen dat redelijkerwijs verwacht mag worden ter voorkoming van risico s zoals het verspreiden van virussen en vervorming. 5.9 In geval van twijfel omtrent de inhoud en/of verzending van elektronische post zijn de datauittreksels uit de computersystemen van de Opdrachtnemer bepalend Op deze algemene voorwaarden kunnen zich ook die natuurlijke en rechtspersonen beroepen die direct of indirect op enigerlei wijze bij de dienstverlening door of vanwege Opdrachtnemer zijn betrokken.

4 6 Termijnen 6.1 Termijnen waarbinnen de werkzaamheden dienen te zijn afgerond, zijn slechts te beschouwen als een fatale termijn indien dit uitdrukkelijk is overeengekomen of indien dit uit de aard van de opdracht voortvloeit. 6.2 Is Opdrachtgever een vooruitbetaling verschuldigd of dient hij voor de uitvoering benodigde informatie en/of materialen ter beschikking te stellen, dan gaat, indien er een termijn is overeengekomen, de termijn waarbinnen de werkzaamheden dienen te worden afgerond niet eerder in dan nadat de betaling geheel is ontvangen, respectievelijk de informatie en/of materialen geheel ter beschikking zijn gesteld. 6.3 De overeenkomst kan tenzij vaststaat dat uitvoering blijvend onmogelijk is door Opdrachtgever door Opdrachtgever niet wegens termijnoverschrijding worden ontbonden, dan na ommekomst van de overeengekomen termijn, Opdrachtnemer een redelijke termijn heeft aangezegd om de opdracht alsnog (geheel) uit te voeren en Opdrachtnemer ook dan de Opdracht niet of niet geheel uitvoert binnen de aangezegde termijn. 6.4 Voor zover in deze algemene voorwaarden niet anders is bepaald, vervallen vorderingsrechten en andere bevoegdheden van Opdrachtgever uit welke hoofde ook jegens Opdrachtnemer in ieder geval na één jaar na het moment waarop Opdrachtgever bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden. 7. Aanvang, duur, opzegging, ontbinding 7.1 De Overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij uit de inhoud, aard of strekking van de verleende Opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan. 7.2 Opdrachtgever en Opdrachtnemer kunnen de Overeenkomst te allen tijde (tussentijds) ontbinden met inachtneming van een opzegtermijn van 3 maanden, tenzij de redelijkheid en billijkheid zich tegen beëindiging of beëindiging op een dergelijke termijn verzetten. De ontbinding dient met een schriftelijke opzegging te worden meegedeeld aan de andere partij. 7.3 De Overeenkomst mag per aangetekende brief door zowel Opdrachtnemer als door Opdrachtgever (tussentijds) worden ontbonden zonder inachtneming van een opzegtermijn in het geval de andere partij niet in staat is om zijn schulden te voldoen of indien een curator, bewindvoerder of vereffenaar is benoemd, de andere partij een schuldsanering treft, of om enige andere reden zijn activiteiten staakt of indien de andere partij het ontstaan van een van de bovengenoemde omstandigheden bij de ene partij redelijkerwijs aannemelijk acht of indien er een situatie is ontstaan

5 die onmiddellijke beëindiging rechtvaardigt in het belang van de opzeggende partij. 7.4 Opdrachtnemer behoudt in alle gevallen van (tussentijdse) ontbinding aanspraak op betaling van de declaraties voor door haar tot dan toe verrichte werkzaamheden, waarbij de Opdrachtnemer na ontvangst van de betaling aan de Opdrachtgever onder voorbehoud de voorlopige resultaten van de tot dan toe verrichte werkzaamheden ter beschikking stelt. 7.5 Indien tot (tussentijdse) ontbinding is overgegaan door Opdrachtgever, heeft Opdrachtnemer recht op vergoeding van het aan zijn zijde ontstane en aannemelijk te maken bezettingsverlies, alsmede van additionele kosten die Opdrachtnemer redelijkerwijs heeft moeten maken of moet maken ten gevolge van de vroegtijdige beëindiging van de Overeenkomst (zoals onder meer kosten met betrekking tot eventuele onderaanneming), tenzij er feiten en omstandigheden aan de ontbinding ten grondslag liggen die aan Opdrachtnemer zijn toe te rekenen. 7.6 Indien tot (tussentijdse) opzegging is overgegaan door Opdrachtnemer, heeft Opdrachtgever recht op medewerking van Opdrachtnemer bij overdracht van werkzaamheden aan derden, tenzij er feiten en omstandigheden aan die opzegging ten grondslag liggen die aan Opdrachtgever zijn toe te rekenen. 7.7 Voor zover de overdracht van de werkzaamheden voor Opdrachtnemer extra kosten met zich meebrengt, worden deze aan Opdrachtgever in rekening gebracht. 7.8 Bij beëindiging van de Overeenkomst dient ieder der partijen alle in haar bezit zijnde goederen, zaken en documenten die in eigendom toebehoren aan de andere partij onverwijld aan die andere partij ter hand te stellen. 8 Intellectuele eigendom 8.1 Tenzij schriftelijk uitdrukkelijk anderszins is overeengekomen, blijven alle intellectuele eigendomsrechten betreffende de door Opdrachtnemer verleende diensten en/of door Opdrachtnemer gebruikte of verstrekte zaken berusten bij Opdrachtnemer of zijn licentiegevers. Het is Opdrachtgever niet toegestaan deze rechten, waaronder mede begrepen software, systeemontwerpen, werkwijzen, adviezen en (model)contracten, al dan niet met inschakeling van derden op welke wijze ook, te verveelvoudigen, te openbaren en/of te exploiteren. 8.2 Het is Opdrachtgever niet toegestaan hulpmiddelen van die producten aan derden ter hand te stellen, anders dan ter inwinning van een deskundig oordeel omtrent de werkzaamheden van Opdrachtnemer.

6 9 Geheimhouding en exclusiviteit 9.1 Opdrachtnemer is verplicht de door of namens Opdrachtgever verschafte gegevens en informatie geheim te houden tegenover derden die niet bij de uitvoering van de opdracht zijn betrokken. Deze verplichting geldt niet voorzover op Opdrachtnemer een wettelijke of beroepsplicht rust tot openbaarmaking, waaronder begrepen de verplichtingen voortvloeiend uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (wwft) en andere nationale of internationale regelgeving met vergelijkbare strekking, of voor zover Opdrachtgever Opdrachtnemer van de geheimhoudingsplicht heeft ontheven. Deze geheimhoudingsverplichting betreft ook de door verwerking van verschafte gegevens gekregen resultaten. 9.2 Het eerste lid verhindert niet vertrouwelijk collegiaal overleg binnen de organisatie van Opdrachtnemer, voor zover Opdrachtnemer zulks voor een zorgvuldige uitvoering van de opdracht of ter zorgvuldige voldoening aan een wettelijke of beroepsplicht noodzakelijk acht. 9.3 Opdrachtnemer is, indien hij voor zichzelf optreedt in een tucht-, civiele-, arbitrale-, bestuursrechtelijke- of strafprocedure, gerechtigd de gegevens en informatie waarvan hij bij de uitvoering van de opdracht kennis heeft genomen aan te wenden voorzover deze naar zijn redelijk oordeel van belang kunnen zijn. 9.4 Behoudens de uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Opdrachtnemer is het Opdrachtgever niet toegestaan de inhoud van adviezen, opinies of andere al dan niet schriftelijke uitingen van Opdrachtnemer openbaar te maken of anderszins aan derden ter beschikking te stellen, behoudens voor zover dit rechtstreeks uit de overeenkomst voortvloeit, geschiedt ter inwinning van een deskundig oordeel omtrent de desbetreffende werkzaamheden van Opdrachtnemer, op Opdrachtgever een wettelijke of beroepsplicht tot openbaarmaking rust, of indien Opdrachtgever voor zichzelf optreedt in een tucht-, civiele-, arbitrale-, bestuursrechtelijke- of strafprocedure. 9.5 Opdrachtnemer is gerechtigd tot het vermelden van de naam van Opdrachtgever en het in hoofdlijnen vermelden van de verrichte werkzaamheden aan (commerciële) relaties van Opdrachtnemer ter indicatie van de ervaring van Opdrachtnemer. 9.6 Opdrachtnemer is gerechtigd de na bewerking verkregen cijfermatige uitkomsten aan te wenden voor statistische of vergelijkbare doeleinden, mits die uitkomsten niet tot individuele opdrachtgevers te herleiden zijn. 9.7 Uitgezonderd het bepaalde in de vorige leden, is Opdrachtnemer niet gerechtigd de informatie die hem door Opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen.

7 10 Persoonsgegevens 10.1 In het kader van een opdracht verstrekt door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer of in het kader van het voldoen aan wettelijke verplichtingen rustende op Opdrachtnemer, kan Opdrachtnemer persoonsgegevens betreffende Opdrachtgever en/of personen verbonden aan of werkzaam bij/voor Opdrachtgever verwerken In verband met de optimalisering van zijn dienstverlening aan Opdrachtgever alsmede in verband met het kunnen benaderen van Opdrachtgever en/of personen werkzaam bij/voor Opdrachtgever met informatie en met diensten van Opdrachtnemer en derden, kan Opdrachtnemer persoonsgegevens verwerken Verwerking van persoonsgegevens door Opdrachtnemer in het kader van de activiteiten zoals het eerste en tweede lid vermeld, vindt plaats conform toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. 11 Honorarium 11.1 Het honorarium is niet afhankelijk van de uitkomst van de verleende opdracht Indien, voordat de opdracht geheel is uitgevoerd, tarieven, lonen en/of prijzen een wijziging ondergaan, is Opdrachtnemer gerechtigd de overeengekomen vergoeding dienovereenkomstig aan te passen Het honorarium van Opdrachtnemer, zo nodig vermeerderd met voorschotten, kosten en declaraties van derden, wordt in beginsel per maand of na volbrenging van de werkzaamheden gefactureerd Alle tarieven zijn exclusief omzetbelasting en andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd. 12 Betaling 12.1 Betaling door Opdrachtgever dient, zonder aftrek, korting of verrekening, te geschieden binnen de overeengekomen betalingstermijn, doch in geen geval later dan veertien dagen na factuurdatum. Betaling dient te geschieden in euro, tenzij anders aangegeven, door middel van overmaking op een door Opdrachtnemer aan te wijzen bankrekening. Bezwaren tegen de hoogte van de factuur schorten de betalingsverplichting van de Opdrachtgever niet op.

8 12.2 Indien Opdrachtgever niet binnen de termijn als bedoeld in lid 1 van dit artikel heeft betaald, is Opdrachtgever, zonder nadere ingebrekestelling en onverminderd de overige rechten van Opdrachtnemer, vanaf de vervaldag de wettelijke rente (ex artikel 6:119a van het Burgerlijk Wetboek) verschuldigd tot op de datum van algehele voldoening Alle in redelijkheid gemaakte gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten, die Opdrachtnemer maakt als gevolg van de niet-nakoming door Opdrachtgever van diens betalingsverplichtingen, komen ten laste van Opdrachtgever In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn Opdrachtgevers, voor zover de werkzaamheden ten behoeve van één of meer van de Opdrachtgevers zijn verricht, hoofdelijk verbonden voor de betaling van het volledige factuurbedrag en de verschuldigde rente en kosten Indien de financiële positie of het betalingsgedrag van Opdrachtgever naar het oordeel van Opdrachtnemer hiertoe aanleiding geeft, is Opdrachtnemer gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten, waaronder begrepen de afgifte van bescheiden of andere zaken aan opdrachtgever of derden, tot op het moment dat alle opeisbare vorderingen op opdrachtgever volledig zijn voldaan, en/of is Opdrachtnemer gerechtigd (aanvullende) zekerheid te verlangen in een door Opdrachtnemer te bepalen vorm. Indien zulks geschiedt en Opdrachtgever nalaat de verlangde zekerheid te stellen, is al hetgeen Opdrachtgever aan Opdrachtnemer uit welke hoofde ook verschuldigd is, direct opeisbaar, onverminderd zijn overige rechten. 13 Reclames 13.1 Klachten dienen schriftelijk binnen dertig dagen na de verzenddatum van de stukken of informatie waarover Opdrachtgever klaagt, dan wel binnen dertigdagen na de ontdekking van het gebrek indien Opdrachtgever aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken, aan Opdrachtnemer kenbaar te worden gemaakt Klachten als bedoeld in lid 1 van dit artikel, schorten de betalingsverplichting van Opdrachtgever niet op In geval van een terecht uitgebrachte klacht heeft Opdrachtnemer de keuze tussen aanpassing van het in rekening gebrachte honorarium, het kosteloos verbeteren of opnieuw verrichten van de afgekeurde werkzaamheden of het geheel of gedeeltelijk niet (meer) uitvoeren van de opdracht tegen een restitutie naar evenredigheid van het door Opdrachtgever reeds betaald honorarium.

9 14 Aansprakelijkheid 14.1 Opdrachtnemer zal zijn werkzaamheden naar beste weten en kunnen verrichten en neemt hierbij de voor de opdracht vereiste zorgvuldigheid in acht Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade van Opdrachtgever die ontstaat doordat Opdrachtgever onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt. Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat Opdrachtgever geen, onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt Aansprakelijkheid van Opdrachtnemer voor enige gevolgschade, indirecte schade of bedrijfsschade is uitgesloten Indien Opdrachtgever aantoont dat hij schade heeft geleden door een fout van Opdrachtnemer die bij zorgvuldig handelen zou zijn vermeden, is Opdrachtnemer voor die schade slechts aansprakelijk tot tweemaal het bedrag van het honorarium voor de desbetreffende opdracht over het laatste kalenderjaar, danwel in geval van een eenmalige opdracht, tot driemaal het bedrag van het honorarium voor de betreffende opdracht, met een maximum van Het totaalbedrag waarvoor Opdrachtnemer op grond van voornoemde zinsnede aansprakelijk kan zijn, zal nimmer hoger zijn dan het bedrag dat onder de aansprakelijkheidsverzekering van Opdrachtnemer wordt uitbetaald De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid zijn niet van toepassing indien en voor zover er sprake is van opzet of grove schuld van Opdrachtnemer of haar leidinggevend management Opdrachtgever is gehouden schadebeperkende maatregelen te treffen Opdrachtnemer is evenwel niet aansprakelijk voor: a) bij Opdrachtgever of derden ontstane schade die het gevolg is van de verstrekking van onjuiste of onvolledige gegevens of informatie door Opdrachtgever aan Opdrachtnemer of anderszins het gevolg is van een handelen of nalaten van Opdrachtgever; b) bij Opdrachtgever of derden ontstane schade die het gevolg is van een handelen of nalaten van hulppersonen, die door Opdrachtgever dan wel Opdrachtnemer ingeschakeld zijn (werknemers van Opdrachtnemer daaronder niet begrepen), ook indien deze werkzaam zijn bij een met Opdrachtnemer verbonden organisatie; c) bij Opdrachtgever of derden ontstane bedrijfs-, indirecte- of gevolgschade Een vordering tot vergoeding van schade dient uiterlijk binnen twaalf maanden nadat Opdrachtgever de schade heeft ontdekt of redelijkerwijze had kunnen ontdekken bij Opdrachtnemer te zijn ingediend, bij gebreke waarvan het recht op schadevergoeding vervalt Opdrachtgever is gehouden Opdrachtnemer schadeloos te houden en te vrijwaren voor alle

10 aanspraken van derden daaronder mede begrepen aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en personeel van Opdrachtgever alsmede gelieerde rechtspersonen en ondernemingen en anderen die bij de organisatie van Opdrachtgever betrokken zijn die voortvloeien uit of verband houden met de werkzaamheden van Opdrachtnemer ten behoeve van Opdrachtgever, behoudens voorzover deze aanspraken het gevolg zijn van opzet of grove schuld van Opdrachtnemer Opdrachtgever vrijwaart Opdrachtnemer in het bijzonder tegen vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat Opdrachtgever aan Opdrachtnemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, tenzij Opdrachtgever aantoont dat de schade geen verband houdt met verwijtbaar handelen of nalaten zijnerzijds, dan wel veroorzaakt is door opzet of grove schuld van Opdrachtnemer. Onder aanspraken van derden worden tevens verstaan aan de Opdrachtnemer als medepleger van een fiscaal verzuim opgelegde bestuurlijke boeten. 15 Vervaltermijn 15.1 Voor zover in deze Algemene voorwaarden niet anders is bepaald, vervallen vorderingsrechten van Opdrachtgever uit welken hoofde ook jegens Opdrachtnemer in verband met het verrichten van werkzaamheden door Opdrachtnemer in ieder geval na één jaar na het moment waarop Opdrachtgever bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten. 16 Elektronische communicatie/diensten en Persoonsgegevens 16.1 Partijen kunnen door middel van elektronische middelen met elkaar communiceren. Partijen zullen al hetgeen redelijkerwijs van hen verwacht mag worden doen of nalaten ter voorkoming van schade, die eventueel voortvloeit bij één of ieder van hen als gevolg van elektronische middelen van communicatie. Partijen zijn jegens elkaar niet aansprakelijk voor schade, ontstaan door het gebruik van elektronische communicatie, behoudens voor zover de schade het gevolg is van opzet of grove schuld Op verzoek van Opdrachtgever en na verlening van een hiertoe strekkend niet-exclusief en nietoverdraagbaar gebruiksrecht, kan Opdrachtgever gebruik maken van door of namens Opdrachtnemer aangeboden diensten via internet, waaronder tevens begrepen toegang tot en gebruik van (een besloten gedeelte) van website(s) en/of software, een en ander geheel voor rekening en risico van

11 Opdrachtgever. Opdrachtnemer heeft geen invloed op de wijze waarop Opdrachtgever gebruik maakt van online diensten en sluit iedere aansprakelijkheid in dit kader uit Door of namens Opdrachtgever aan Opdrachtnemer beschikbaar gestelde (elektronische) contactgegevens mogen door Opdrachtnemer tevens worden gebruikt voor promotionele- of marketingdoeleinden, tenzij hiertegen bezwaar wordt gemaakt door Opdrachtgever. 17 Toepasselijk recht en forumkeuze 17.1 Op de rechtsverhouding tussen partijen is Nederlands recht van toepassing Alle geschillen tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer worden beslecht door de bevoegde rechter van de vestigingsplaats van Opdrachtnemer, tenzij partijen hun geschil aan een college voor geschillen voorleggen en/of de procesgang van klachtrecht volgen. 18 Wijzigingen 18.1 Opdrachtnemer is steeds bevoegd deze Algemene voorwaarden te wijzigen Wijzigingen zullen voor de Opdrachtgever slechts verbindend worden, indien de gewijzigde Algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij een Kamer van Koophandel en Fabrieken of bij de griffie van een arrondissementsrechtbank, alsmede de Opdrachtnemer de Opdrachtgever van de wijzigingen van de Algemene voorwaarden in kennis heeft gesteld en veertien dagen na dagtekening van deze kennisgeving zijn verstreken, zonder dat de Opdrachtgever Opdrachtnemer schriftelijk te kennen heeft gegeven met de wijzigingen niet in te stemmen. hecht veel waarde aan haar relaties. Indien u vragen, opmerkingen of suggesties heeft dan kunt u contact met ons opnemen.

Groot en de Lange Boekhouden V.O.F.

Groot en de Lange Boekhouden V.O.F. ALGEMENE VOORWAARDEN GROOT EN DE LANGE BOEKHOUDEN V.O.F. Artikel 1 Algemeen 1. Groot en de Lange Boekhouden is een vennootschap onder firma te Amstelveen 2. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Quick and Reliable Administratie & Belastingadvies

ALGEMENE VOORWAARDEN Quick and Reliable Administratie & Belastingadvies ALGEMENE VOORWAARDEN Quick and Reliable Administratie & Belastingadvies Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Voor de dienstverlening door Retera De Natris Accountants B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Voor de dienstverlening door Retera De Natris Accountants B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN Voor de dienstverlening door Retera De Natris Accountants B.V. Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever : de partij die opdracht geeft.

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Flex Interim.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Flex Interim. Algemene voorwaarden Flex Interim Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Flex Interim. Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: A opdrachtgever

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KosterinkZweerink accountants & adviseurs. Artikel 1 Algemeen

Algemene voorwaarden KosterinkZweerink accountants & adviseurs. Artikel 1 Algemeen Algemene voorwaarden KosterinkZweerink accountants & adviseurs Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. Opdrachtnemer: VOF KosterinkZweerink

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Piet!! Financiële en Administratieve Diensten Piet!! Financiële en Administratieve Diensten Noorderpoort 9A 5916 PJ VENLO T: 077 477 84 24 E: info@piet-finad.nl W: www.piet-finad.nl

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden @dministratorz Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van @dministratorz. Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle relaties van Wouters Belastingadvies, welke belastingadviespraktijk uitgeoefend wordt in de vorm van een besloten vennootschap

Nadere informatie

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra

Artikel 5 Uitvoering van de opdracht 5.1 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt. 5.2 Opdra Algemene voorwaarden Administratiekantoor Domus Magnus Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle contractuele relaties van Administratiekantoor Domus Magnus. Artikel 1 Algemeen In de algemene

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VANSTOKKOM MANAGEMENT

ALGEMENE VOORWAARDEN VANSTOKKOM MANAGEMENT Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de wederpartij van VanStokkom Management bij een overeenkomst als bedoeld in Artikel 2.1; Opdrachtnemer: VanStokkom

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies

Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Algemene Voorwaarden PH&A Salaris en Advies Artikel 1. Definities a) Opdrachtgever: De natuurlijk persoon of de rechtspersoon die aan Opdrachtnemer de Opdracht heeft gegeven tot het verrichten van Werkzaamheden.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan medewerkers van Belastingadvieskantoor Blom B.V. gevestigd te Nijkerk

Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan medewerkers van Belastingadvieskantoor Blom B.V. gevestigd te Nijkerk Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan medewerkers van Belastingadvieskantoor Blom B.V. gevestigd te Nijkerk Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NL Stijl

Algemene Voorwaarden NL Stijl Algemene Voorwaarden NL Stijl NL STIJL Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de wederpartij van NLStijl bij een overeenkomst als bedoeld in Artikel 2.1;

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. db-adviseurs

ALGEMENE VOORWAARDEN. db-adviseurs ALGEMENE VOORWAARDEN db-adviseurs Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de wederpartij van Opdrachtnemer bij een overeenkomst als bedoeld in Artikel 2.1;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geldend voor WatsonParker. Artikel 1. Algemeen. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene voorwaarden geldend voor WatsonParker. Artikel 1. Algemeen. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden geldend voor WatsonParker Artikel 1. Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. 2. Opdrachtnemer: WatsonParker B.V. Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Sport Advies

Algemene voorwaarden Sport Advies Algemene voorwaarden Sport Advies Artikel 1: algemeen 1.1 In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon die Sport Advies opdracht geeft tot uitvoering

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VERSIE: 1 januari Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN VERSIE: 1 januari Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN VERSIE: 1 januari 2013 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: VANLOMAN B.V.,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Rembrandt BPO B.V. Versie: 31 mei 2016

Algemene Voorwaarden Rembrandt BPO B.V. Versie: 31 mei 2016 Algemene Voorwaarden Rembrandt BPO B.V. Versie: 31 mei 2016 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. Opdrachtnemer: Subtracers B.V. 2. Alle opdrachten worden, met

Nadere informatie

Artikel 1: algemeen. Artikel 2: toepasselijkheid

Artikel 1: algemeen. Artikel 2: toepasselijkheid Artikel 1: algemeen 1.1 In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a. opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft b. opdrachtnemer: David Bakker Pensioen Consultancy en Opleidingen 1.2 David Bakker

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Sabanoord Accountants, Belastingadviseurs, Administratieve Dienstverleners en Salaris- en Personeelsadviseurs

Algemene voorwaarden Sabanoord Accountants, Belastingadviseurs, Administratieve Dienstverleners en Salaris- en Personeelsadviseurs Algemene voorwaarden Sabanoord Accountants, Belastingadviseurs, Administratieve Dienstverleners en Salaris- en Personeelsadviseurs Artikel 1. Algemeen 1.1 n deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Jouw administratie, mijn zorg

Jouw administratie, mijn zorg van toepassing op de opdrachten verleend aan Boekhouder Bart gevestigd Balijelaan 54 BIS, 3521 GV te Utrecht, hierna te noemen opdrachtnemer. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. 2. Opdrachtnemer: te Breda, welke maatschap wordt uitgeoefend

Nadere informatie

Binnen 6 weken voor de startdatum 25% van de totaalprijs. Binnen 2 weken voor de startdatum 50% van de totaalprijs

Binnen 6 weken voor de startdatum 25% van de totaalprijs. Binnen 2 weken voor de startdatum 50% van de totaalprijs Algemene voorwaarden Inleiding Hieronder kun je de Algemene voorwaarden lezen van MariaJohanna.com. Indien je workshops, coaching, Retreats en/of andere diensten afneemt bij The Quarterlife Expert/ MariaJohanna.com

Nadere informatie

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam onder nummer

Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam onder nummer ALGEMENE VOORWAARDEN ABMA Tax & Accounting B.V. Gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Amsterdam onder nummer 34382517. Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Hieronder vindt u de Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Mickers Financieel Advies, hierna te noemen opdrachtnemer.

Hieronder vindt u de Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Mickers Financieel Advies, hierna te noemen opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN MICKERS FINANCIEEL ADVIES Hieronder vindt u de Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Mickers Financieel Advies, hierna te noemen opdrachtnemer. Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden The Box Belastingadviseurs BV

Algemene Voorwaarden The Box Belastingadviseurs BV Algemene Voorwaarden The Box Belastingadviseurs BV Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: The Box

Nadere informatie

A l g e m e n e V o o r w a a r d e n A a n - S l a g A d m i n i s t r a t i e - e n B e l a s t i n g a d v i e s k a n t o o r

A l g e m e n e V o o r w a a r d e n A a n - S l a g A d m i n i s t r a t i e - e n B e l a s t i n g a d v i e s k a n t o o r A l g e m e n e V o o r w a a r d e n A a n - S l a g A d m i n i s t r a t i e - e n B e l a s t i n g a d v i e s k a n t o o r A r t i k e l 1 - A l g e m e e n A r t i k e l 2 - T o e p a s s e l i

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 2.3 Het staat partijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen.

Algemene voorwaarden. 2.3 Het staat partijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen. Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen OAMKB Gooi-, Eem- & Flevoland BV, gevestigd te Hilversum, nader aan te duiden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Habermehl, gevestigd te Hilversum, zijnde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taxcellent Belastingadviseurs

Algemene Voorwaarden Taxcellent Belastingadviseurs Algemene Voorwaarden Taxcellent Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Taxcellent

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden AVI-Totaal Administratie kantoor

Algemene Voorwaarden AVI-Totaal Administratie kantoor Algemene Voorwaarden AVI-Totaal Administratie kantoor Versie 2014 Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de wederpartij van Opdrachtnemer bij een overeenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Laatstelijk gewijzigd op 1 juli 2017

ALGEMENE VOORWAARDEN Laatstelijk gewijzigd op 1 juli 2017 ALGEMENE VOORWAARDEN Laatstelijk gewijzigd op 1 juli 2017 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Simplitax

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Westerprojekt 0901

Algemene voorwaarden Westerprojekt 0901 Algemene voorwaarden Westerprojekt 0901 Bij het uitbrengen van offertes en de uitvoering van opdrachten hanteert Westerprojekt Beheer B.V. de volgende leveringsvoorwaarden: Art.1 Algemeen 1. Westerprojekt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHUTGENS FINANCIËLE DIENSTEN V.O.F.

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHUTGENS FINANCIËLE DIENSTEN V.O.F. ALGEMENE VOORWAARDEN SCHUTGENS FINANCIËLE DIENSTEN V.O.F. Tot stand gekomen op 28 januari 2015. Schutgens Financiële Diensten V.O.F., gevestigd aan De Zuiling 122, 6662 RE, te ELST (gld), telefoonnummer

Nadere informatie

Administratiekantoor T. VELLEKOOP ALGEMENE VOORWAARDEN

Administratiekantoor T. VELLEKOOP ALGEMENE VOORWAARDEN Administratiekantoor T. VELLEKOOP ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan Administratiekantoor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op

Algemene voorwaarden. Onze algemene voorwaarden en privacy policy zijn te downloaden op 1/5 Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Entry Specialist in ondernemen, gevestigd te Leiden, Hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Krijtstreep BV Versie: september 2015

Algemene Voorwaarden Krijtstreep BV Versie: september 2015 Algemene Voorwaarden Krijtstreep BV Versie: september 2015 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Administratiekantoor J. Laan. Artikel 1 Algemeen

Algemene Voorwaarden van Administratiekantoor J. Laan. Artikel 1 Algemeen Algemene Voorwaarden van Administratiekantoor J. Laan Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Administratiekantoor

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Administratiekantoor FEBAS & ACS Slaat 1 van 5 Januari 2010.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Administratiekantoor FEBAS & ACS Slaat 1 van 5 Januari 2010. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Algemeen 1.1 In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Opdrachtgever: onder de opdrachtgever wordt in deze voorwaarden verstaan iedere (rechts)persoon die met de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden vzck Belastingadviseurs

Algemene Voorwaarden vzck Belastingadviseurs Algemene Voorwaarden vzck Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: (a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; (b) Opdrachtnemer: vzck Belastingadviseurs,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING LANDELIJK ADMINISTRATIEKANTOOR AANGEWEZEN COOPERATIES

ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING LANDELIJK ADMINISTRATIEKANTOOR AANGEWEZEN COOPERATIES ALGEMENE VOORWAARDEN STICHTING LANDELIJK ADMINISTRATIEKANTOOR AANGEWEZEN COOPERATIES 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene voorwaarden. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Advies- en Administratiebureau Cosara, hierna te noemen opdrachtnemer. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht

Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Totstandkoming van de overeenkomst Artikel 3 Duur van de overeenkomst Artikel 4 Uitvoering van de opdracht Artikel 1 Algemeen In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die de opdracht tot de werkzaamheden geeft. 2. Opdrachtnemer: Avazo Administratie & Advies. 3. Deze Algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek

Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek Algemene voorwaarden van Volleberg Accountants, gevestigd te Beek 1. Begripsbepalingen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: De natuurlijke of rechtspersoon die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 Totstandkoming van de Overeenkomst

Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 Totstandkoming van de Overeenkomst Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Bource-Snikkenburg B.V., gevestigd te:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie: maart 2017

Algemene Voorwaarden. Versie: maart 2017 Algemene Voorwaarden Versie: maart 2017 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Stoffelshoek B.V.,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Foutenleer.nl

Algemene voorwaarden Foutenleer.nl Algemene voorwaarden Foutenleer.nl Versie: 1 mei 2012 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: mr. L.L.G.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Fiscalpro, gevestigd te Amsterdam

Algemene Voorwaarden Fiscalpro, gevestigd te Amsterdam Algemene Voorwaarden Fiscalpro, gevestigd te Amsterdam Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Fiscalpro,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassen van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst

Algemene voorwaarden. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepassen van deze voorwaarden. Artikel 3. Totstandkoming van de overeenkomst Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: cliënt of iedere andere partij met wie Opdrachtnemer een rechtsverhouding aangaat, 2. Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Tandarts Support gevestigd te Amsterdam.

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Tandarts Support gevestigd te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan Tandarts Support gevestigd te Amsterdam. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene voorwaarden voor dienstverlening van: JanssenCoaching hierna te noemen: opdrachtnemer Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van Eppinga Robijn Fiscale & administratieve dienstverlening gevestigd te Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van Eppinga Robijn Fiscale & administratieve dienstverlening gevestigd te Rotterdam 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever: uzelf respectievelijk uw onderneming(en) 1.2 Opdrachtnemer: Eppinga Robijn 1.3 Werkzaamheden: alle werkzaamheden waartoe

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Van toepassing op de opdrachten aan: Swaenenbeemd Outsourcing B.V. gevestigd te Helmond hierna te noemen opdrachtnemer

Algemene Voorwaarden. Van toepassing op de opdrachten aan: Swaenenbeemd Outsourcing B.V. gevestigd te Helmond hierna te noemen opdrachtnemer Algemene Voorwaarden Van toepassing op de opdrachten aan: Swaenenbeemd Outsourcing B.V. gevestigd te Helmond hierna te noemen opdrachtnemer A Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie: augustus 2013

Algemene Voorwaarden. Versie: augustus 2013 Algemene Voorwaarden Versie: augustus 2013 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: M. Nijland Belastingadvies

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADMINISTRATIEKANTOOR KAAS DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ADMINISTRATIEKANTOOR KAAS DIENSTVERLENING Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder : Opdrachtgever : de wederpartij van opdrachtnemer bij een overeenkomst bedoeld in artikel 2.1 Opdrachtnemer : Administratiekantoor

Nadere informatie

A. Algemeen. B. Toepasselijkheid

A. Algemeen. B. Toepasselijkheid Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan accountants en/of belastingadviseurs... gevestigd te..., hierna te noemen opdrachtnemer. A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Ambra Fiscale Advisering & Familievermogensplanning

Ambra Fiscale Advisering & Familievermogensplanning AMBRA Fiscale Advisering & Familievermogensplanning B.V. Vivaldipark 15, NL - 1217 DT Hilversum Tel. +31 35 642 32 72 Mob. +31 6 466 123 58 h.blikslager@ambral.nl www.ambra.nl KvK-nr. 32108746 Ambra Fiscale

Nadere informatie

1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden;

1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die aan opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden; Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan R&W Administraties BV, hierna te noemen opdrachtnemer. Artikel 1 ALGEMEEN In deze algemene voorwaarden van R&W Administraties BV wordt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Den Haan Belastingadviseurs (model NOB) Versie: maart 2013

Algemene Voorwaarden Den Haan Belastingadviseurs (model NOB) Versie: maart 2013 Algemene Voorwaarden Den Haan Belastingadviseurs (model NOB) Versie: maart 2013 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs)

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Versie: 21 februari 2011 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft;

Nadere informatie

Artikel 3 Het tot stand komen van overeenkomsten

Artikel 3 Het tot stand komen van overeenkomsten Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - BMD: BMD Advies Rijndelta B.V. statutair gevestigd te Barendrecht, alsmede aan haar gelieerde vennootschappen en overige juridische

Nadere informatie

Tax Shop. Tax Shop Algemene Voorwaarden (model Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) Versie: 1 januari 2014

Tax Shop. Tax Shop Algemene Voorwaarden (model Nederlandse Orde van Belastingadviseurs) Versie: 1 januari 2014 Tax Shop Tax Shop Keizersgracht 209 1016 DT Amsterdam Tel: 020-2610926 info@taxshop.nl http://www.taxshop.nl Kamer van Koophandel: 57818908 BTW: NL130508445.B02 Bank: ING 81.57.099 Tax Shop Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

het opstellen van jaarstukken en andere financiële overzichten, zoals jaarrekeningen, jaarrapporten en kredietrapportages,

het opstellen van jaarstukken en andere financiële overzichten, zoals jaarrekeningen, jaarrapporten en kredietrapportages, Algemene voorwaarden Denetax Fiscalisten en Denetax International Tax and Corporate Advice Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden 2005 1/6

Algemene voorwaarden 2005 1/6 Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan Schraven cs Belastingadviseurs B.V., gevestigd te Tilburg, hierna te noemen opdrachtnemer A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul A. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Mohasselzadeh Advocaten, gevestigd te Den Haag Gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Den Haag. Artikel 1: Algemeen

Algemene Voorwaarden Mohasselzadeh Advocaten, gevestigd te Den Haag Gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Den Haag. Artikel 1: Algemeen Algemene Voorwaarden Mohasselzadeh Advocaten, gevestigd te Den Haag Gedeponeerd bij de Arrondissementsrechtbank te Den Haag. Artikel 1: Algemeen In de algemene vooraarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever;

Nadere informatie

2.3 Het staat partijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen.

2.3 Het staat partijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen. Algemene Voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen A. Ismaïl, handelend onder de naam ITRA Administratie, gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan De Haas & Van Ophoven Belastingadviseurs Administratieve dienstverlening.

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan De Haas & Van Ophoven Belastingadviseurs Administratieve dienstverlening. Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan De Haas & Van Ophoven Belastingadviseurs Administratieve dienstverlening. Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

BUREAU BINNEN DE LIJNEN.NU Trainingsplatform voor de GGZ

BUREAU BINNEN DE LIJNEN.NU Trainingsplatform voor de GGZ BUREAU BINNEN DE LIJNEN.NU Trainingsplatform voor de GGZ Algemene Voorwaarden Bureau Binnen De Lijnen 1. Algemeen In de Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1. Opdrachtgever: de partij die Opdracht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Artikel 1 - Algemeen

Algemene voorwaarden. Artikel 1 - Algemeen Algemene voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Belastingadviesbureau voor Artsen C.V.,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs

Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Algemene voorwaarden van toepassing op opdrachten verleend aan een belastingadviseur die is ingeschreven bij het Register Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt

Nadere informatie

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen Algemene Voorwaarden Payroll Totaal BV I. Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft. b. Opdrachtnemer: de partij die de opdracht aanvaardt,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Flex-Control+

Algemene Voorwaarden van Flex-Control+ Algemene Voorwaarden van Flex-Control+ 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft. Opdrachtnemer: Flex-Control+ 2 Toepasselijkheid Deze algemene

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Versie: 01 januari 2014

Algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden Versie: 01 januari 2014 Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Versie: 01 januari 2014 Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer:

Nadere informatie

2. De toepasselijkheid van Algemene Voorwaarden van Opdrachtgever wordt door Opdrachtnemer uitdrukkelijk van de hand gewezen.

2. De toepasselijkheid van Algemene Voorwaarden van Opdrachtgever wordt door Opdrachtnemer uitdrukkelijk van de hand gewezen. Algemene Voorwaarden Maquis Coöperatie UA Artikel 1 - Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; 1.2. Opdrachtnemer: Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van DK Belastingadvies B.V., KvK

Algemene voorwaarden van DK Belastingadvies B.V., KvK Algemene voorwaarden van DK Belastingadvies B.V., KvK 70566917. Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Versie: 14 december Artikel 1 - Algemeen

Algemene voorwaarden. Versie: 14 december Artikel 1 - Algemeen Algemene voorwaarden Versie: 14 december 2017 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Wegewijs Administraties

Nadere informatie

Algemene voorwaarden PM Belastingadviseurs

Algemene voorwaarden PM Belastingadviseurs Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: de natuurlijk persoon die lid is van het Register Belastingadviseurs,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Versie: mei 2018

Algemene Voorwaarden Versie: mei 2018 Algemene Voorwaarden Versie: mei 2018 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b. Opdrachtnemer: De Monchy & Röben Fiscaal

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1. Algemeen 1.1 Onder Opdrachtgever wordt in deze algemene voorwaarden verstaan de partij die alleen of gezamenlijk met een derde een Opdracht verleent aan SD&B. 1.2 Onder SD&B wordt

Nadere informatie

Opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan. 1. Algemeen. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan. 1. Algemeen. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft; 1.2 Opdrachtnemer: Quadrant International Investigations B.V.; 1.3 Opdracht c.q. Overeenkomst:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Pagina 1 van 5

Algemene voorwaarden. Pagina 1 van 5 Algemene voorwaarden van toepassing op de opdrachten verleend aan DBL administratie gevestigd Orgelpad 5, 3208 DK te Spijkenisse, hierna te noemen opdrachtnemer. Artikel 1. Definities In deze algemene

Nadere informatie

A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP DE OPDRACHTEN VERLEEND AAN JEPMA BELASTINGADVISEURS GEVESTIGD 9731 DG GRONINGEN, GRONDZIJL 14, HIERNA TE NOEMEN OPDRACHTNEMER A. Algemeen In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs)

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: C.J.M.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs)

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: KFFA

Nadere informatie

Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Algemene Voorwaarden voor de dienstverlening door Webdesign Debby Vermeer tevens zaakdoende onder de naam Babyfotografie Debby Vermeer Artikel 1 Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Administratiekantoor Karregat

Algemene voorwaarden Administratiekantoor Karregat Algemene voorwaarden Administratiekantoor Karregat Dit zijn de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op opdrachten die verleend zijn aan belastingadviseurs die zijn ingeschreven bij het Register

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Juridische financieel Adviesbureau Legal & Financial Mansion

Algemene voorwaarden Juridische financieel Adviesbureau Legal & Financial Mansion Algemene voorwaarden Juridische financieel Adviesbureau Legal & Financial Mansion Algemene Voorwaarden voor het verlenen van diensten van financieel en juridisch Adviesbureau Legal & Financial Mansion

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Brugge Administratie en Fiscaal Advies 1 januari 2017

Algemene Voorwaarden Brugge Administratie en Fiscaal Advies 1 januari 2017 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Brugge Administratie en Fiscaal Advies, gevestigd te Kampen,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs)

Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Algemene voorwaarden (MODEL Register Belastingadviseurs) Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Brothers

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lucass

Algemene Voorwaarden Lucass Algemene Voorwaarden Lucass Versie: mei 2018 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b. Opdrachtnemer: De Monchy & Röben

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Brugge Administratie en Fiscaal Advies BV 2 augustus 2018

Algemene Voorwaarden Brugge Administratie en Fiscaal Advies BV 2 augustus 2018 Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: Brugge Administratie en Fiscaal Advies BV, gevestigd te Kampen,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Van der Helm Consultancy Versie: 28 juli 2011 Algemene Voorwaarden Artikel 1 Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van P. Jongen belastingadvies gevestigd te Heerlen. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

ALGEMENE VOORWAARDEN voor dienstverlening van P. Jongen belastingadvies gevestigd te Heerlen. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever: uzelf respectievelijk uw onderneming(en) 1.2 Opdrachtnemer: PJongenbelastingadvies 1.3 Werkzaamheden: alle werkzaamheden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Opdrachtgever: de partij die opdracht geeft; b) Opdrachtnemer: PNO Belastingadvies, gevestigd te: Berkel

Nadere informatie

ARTIKEL 1 TOEPASSELIJKHEID

ARTIKEL 1 TOEPASSELIJKHEID ALGEMENE VOORWAARDEN Mol Stapelfinancieren (hierna ook aangeduid als wij of ons ) is een financiële dienstverlening. Mol Stapelfinancieren is ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie