MULTIMEDIA: Met de optionele DVD / TV / I-POD / WIFI - Bluetooth module kunt u genieten van video of muziek tijdens het ontspannen in de (zwem)spa.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MULTIMEDIA: Met de optionele DVD / TV / I-POD / WIFI - Bluetooth module kunt u genieten van video of muziek tijdens het ontspannen in de (zwem)spa."

Transcriptie

1 HANDLEIDING (ZWEM)SPA Allseas Spas & Wellness b.v. Kwartsweg NN Bleiswijk, Prisma OmniparC Nederland. Tel: +31 (0) INTRODUCTIE: Gefeliciteerd met uw nieuwe (zwem)spa. Met de juiste voorbereiding en zorg, zal uw nieuwe spa/zwemspa u vele jaren van plezier en ontspanning geven. Deze handleiding is ontwikkeld om u te voorzien van de informatie die u nodig heeft met betrekking tot de voorbereiding, installatie, verzorging en bediening van uw nieuwe spa/zwemspa. Neem even de tijd om deze handleiding zorgvuldig te lezen. Om ervoor te zorgen dat uw spa/ zwemspa voorbereidingen correct worden uitgevoerd. Zorg er ook voor dat u zichzelf vertrouwd maakt met de belangrijke veiligheidsinstructies voor het gebruik van uw (zwem)spa. Als u nog vragen of twijfels heeft over de werking of het onderhoud hiervan, dan kunt u contact opnemen met uw door Allseas Spas erkende dealer. HYDROTHERAPIE FUNCTIE: Het product wordt geleverd met speciale ergonomische zitplaatsen die zijn ontworpen volgens de allernieuwste methodes. Met verschillende soorten stralen in de stoel om een heerlijke relaxte ervaring te beleven. Het is een body therapie. Stel de massage druk in door het aanpassen van de bedieningsknop. De air blower (luchtblazer) blaast lucht door de speciaal ontworpen jets, met veel luchtbellen om u een heerlijke bubbel therapie en relaxtheid te bieden. Neem, voordat u gebruik maakt van uw spa, een douche om uw water schoon te houden. Raadpleeg een arts alvorens u gebruik maakt van uw (zwem)spa of indien u medicijnen gebruikt of gebruikt hebt. Indien u in verwachting bent en u van uw (zwem)spa wilt genieten, kan het voor langere periode in warm water verblijven schadelijk zijn voor de foetus. Het water mag niet warmer zijn dan 38 C, dus niet langer dan 10 minuten in uw spa indien u in verwachting bent. Personen met een besmettelijke aandoening mogen geen (zwem)spa gebruiken. Gebruik uw (zwem)spa niet onmiddellijk na zware sportbeoefening. De warmte van uw (zwem) spa in combinatie met alcohol, drugs of medicatie kan bewusteloosheid veroorzaken.

2 VERWARMING: Uw spa/zwemspa komt met ingebouwde verwarming. Zodra de spa de ingestelde temperatuur bereikt, blijft de temperatuur constant. Deze temperatuur instelling zorgt ervoor dat u uw spa in alle seizoenen kunt gebruiken. FILTER EN CIRCULATIE: Uw (zwem)spa is voorzien van filters waardoor het water in uw spa wordt gereinigd. Uw systeem heeft een filtercyclus programmering dat automatisch wordt uitgevoerd, dit om de bacteriën via de ozongenerator te doden. AROMATHERAPIE: Uw (zwem)spa kan voorzien zijn van een aromatherapie canister die geparfumeerde olie bevat. De rustgevende geur wordt verspreid in het water door middel van deze speciale canister om u te helpen ontspannen. Er zijn bij uw erkende Allseas Spas dealer diverse heerlijke geuren op voorraad. VERLICHTING: Uw (zwem)spa is uitgerust met onderwater verlichting. De kleur en de manier om het licht in te stellen, kunt u via het bedieningspaneel bedienen. Dit kunt u instellen naar eigen behoefte, om de sfeer te creëren die u nodig heeft. Er zijn van alle bedieningspanelen gebruiksaanwijzingen beschikbaar. MULTIMEDIA: Met de optionele DVD / TV / I-POD / WIFI - Bluetooth module kunt u genieten van video of muziek tijdens het ontspannen in de (zwem)spa. ZWEMMEN IN UW ZWEMSPA: Stel de zwemjets naar uw wens in, zodat u kunt genieten van eindeloos zwemmen c.q. trainen. Ook met de beschikbare hulpmiddelen, zoals b.v. een waterfiets, of een roeimachine. Stel de richting van de zwemjets in om het effect van de branding te creëren. BELANGRIJKE INFORMATIE: Het is essentieel om vertrouwd te raken met de algemene (zwem)spa veiligheid en waterbehandeling procedures. Zorg ervoor dat u vertrouwd raakt met onderstaande inhoud: WATER: Zorg ervoor dat het inwendige van de spa niet met water in aanraking komt,vanwege alle elektronica en de elektrisch aangedreven pompen. Daardoor kan er schade ontstaan, of het kan een gevaar opleveren aan gebruikers. Bij inbouw in een betonnen bak in de grond, altijd een dompelpomp aansluiten..

3 TEMPERATUUR: Houd uw spa temperatuur van het water niet hoger dan 40 Celcius. Hogere water temperaturen kunnen spanning veroorzaken op uw cardiovasculaire systeem (hoge bloeddruk). Als de temperatuur van het water hoger is dan 40 Celcius, ga uit de spa en neem zo snel mogelijk contact op met uw door Allseas Spas erkende dealer. Het wordt aanbevolen dat de temperatuur van het water niet hoger is dan de lichaamstemperatuur, dat wil zeggen ongeveer 37.5 Celcius Gebruik de spa niet meer dan minuten per keer. Wanneer je voelt dat je te warm wordt, ga uit de spa om af te koelen. Als je je comfortabel voelt kun je opnieuw van de spa gebruik maken. Zittend in de spa met je hart boven het waterniveau zal drastisch de tijd, die nodig is om af te koelen verkorten. Hyperthermie (te hoge lichaamstemperatuur) kan fataal zijn. Laat uw lichaam niet bloot staan aan langdurige hoge water temperaturen. ALCOHOLGEBRUIK EN MEDICATIE: De consumptie van alcohol in en rond de (zwem)spa is een gevaarlijke praktijk. Gebruik nooit een glas om te drinken, dit kan breken en gevaar opleveren. Iedereen die medicatie gebruikt moet eerst contact opnemen met hun arts alvorens van de (zwem)spa gebruik te maken. VEILIGHEID VAN KINDEREN: Kinderen mogen niet worden toegestaan om alleen de spa te gebruiken zonder toezicht van volwassenen. VOORKOM UITGLIJDEN: Wees altijd voorzichtig bij het betreden van uw spa. Leuningen en anti-slip oppervlakken zullen u helpen om het risico van uitglijden en vallen zo klein mogelijk te maken. Er zijn voldoende handrails (leuningen) verkrijgbaar om de veiligheid bij het instappen te verbeteren. ELEKTRISCHE APPARATEN: Plaats nooit elektrische apparaten binnen 3 meter van de (zwem)spa. WEERSOMSTANDIGHEDEN: Gebruik uw (zwem)spa niet tijdens barre weersomstandigheden d.w.z. onweersbuien, cyclonen of stormen. Uitgezonderd bij gebruik binnenshuis. VENTILATIE: Als uw (zwem)spa in een afgesloten ruimte niet voldoende is geventileerd, kunnen sommige mensen keel irritaties ervaren. Zorg er dus voor dat de (zwem)spa goed wordt geventileerd als het is geïnstalleerd in een afgesloten ruimte.

4 CHEMICALIËN: Spa chemicaliën zijn nodig om schadelijke bacteriën te doden, infectie te voorkomen en het maximaliseren van de levensduur van de spa/zwemspa en de uitrusting. Echter, het gebruik van deze geconcentreerde stoffen, zoals andere huishoudelijke chemicaliën, kan gevaarlijk zijn. Wees altijd voorzichtig en gebruik ze met overleg. Lees goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. INSTALLATIE VAN UW SPA EN/OF ZWEMSPA. Laat uw (zwem)spa alleen door een professional installeren. Indien dit niet door een Allseas Spas en Wellness dealer gebeurt, zal de fabrikant niet verantwoordelijk zijn voor enige schade veroorzaakt door een onjuiste installatie, of een installatie uitgevoerd door niet-gekwalificeerd personeel. POSITIONERING EN LOCATIE VAN DE SPA/ZWEMSPA: Uw (zwem)spa moet zo worden geplaatst dat onderdelen van de spa gemakkelijk te bereiken zijn. De onderdelen waar een monteur bij moet kunnen, bevinden zich (meestal) aan de voorzijde bij het bedieningspaneel van de (zwem)spa en moeten bereikbaar zijn voor onderhoud en stroomaansluiting. Het is aanbevolen dat u toegang tot alle zijden van de (zwem)spa heeft van tenminste een 1/2 meter, zodat bij eventueel onderhoud c.q. reparaties de onderhoudsmonteur erbij kan. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de (zwem)spa om ervoor te zorgen dat deze ruimte er is. Het wordt aanbevolen om de (zwem)spa uit de buurt van bomen te plaatsen, zodat bijvoorbeeld vallende bladeren de filters niet kunnen verstoppen. BELANGRIJKE OPMERKING: Laat uw spa niet onbedekt in direct zonlicht. Door blootgesteld te zijn aan direct zonlicht kan de oppervlakte temperatuur te hoog oplopen en schade aan uw (zwem)spa veroorzaken. Aanbevolen is, dat als u de (zwem)spa niet gebruikt, u de cover (bedekking) erover plaatst. Als u de spa onbedekt blootstelt aan de hete zon, vervalt de garantie op uw spa en de accessoires. Plaats de spa horizontaal, het plaatsen van de hele bodem op een glad plat oppervlak ondersteunt het gewicht bij gebruik. (Met het totale gewicht van de spa, het water en het gewicht van de zwemmers moet rekening worden gehouden). De spa kan niet op een gebogen, zachte, zanderige ondergrond worden geplaatst of op blokken.

5 ELEKTRISCHE INSTALLATIE: De voeding van uw nieuwe (zwem)spa moet op een aparte groep worden aangesloten. Elektrisch doorbranden door verkeerde stroomsterkte valt niet onder de garantie. Alle elektrische aansluitingen moeten worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien c.q. een door Allseas Spas erkende dealer. Zorg ervoor dat uw nieuwe (zwem)spa veilig is geaard. De hoofdschakelaar heeft zeer gevoelige 30mA lekkage beschermer. Raadpleeg de handleiding alvorens de elektrische installatie aan te sluiten. SPA-ONDERHOUD: Het bezitten van een (zwem)spa is leuk, ontspannend en therapeutisch, maar nog belangrijker is dat we moeten kijken naar onze investering, om het gezond en zuinig te houden. Waardoor onnodige, voortijdige reparatiekosten kunnen worden vermeden. Hieronder een gedetailleerde eenvoudige stap-voor-stap procedure. HET VULLEN VAN UW SPA: Controleer eerst of alles goed is aangesloten. Door het transport kan één en ander eventueel los komen te zitten. Zowel bij de pompen als bij de besturings kast, moet u even controleren. Controleer ook: of alle terugslagkleppen open staan, of de afsluiter voor het aftappen van het water dicht staat, of alle jets in de open positie staan. Vul uw (zwem)spa met water. Vul het water door het filterhuis om lucht verstoppingen in de leidingen te voorkomen. Vul het water tot aan de lijn op de waterniveau-indicator. AFTAPPEN UW (ZWEM)SPA: Als u uw SPA één of twee keer per week gebruikt, zal de noodzaak om het water te verversen minder frequent zijn dan van een SPA eigenaar die 3 of meer keren per week zijn spa gebruikt. Bij frequent gebruik is het aan te bevelen om het water van de spa elke drie maanden te verversen. Uw aftapkraan bevindt zich aan de voorste hoek van de basis. Details voor afvoer als volgt: Verwijder de kap van de afvoer Sluit een 3/4 slang aan draai de tegen de klok in

6 Trek naar buiten en het water wordt afgetapt. (ZWEM)SPA BEDIENINGSPANEEL: Voor uitleg over uw (zwem)spa bedieningspaneel verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing, te vinden bij de (zwem)spa documenten. AIR (LUCHT)CONTROLS: De kracht waarmee de jets water spuiten kan worden gereguleerd door de hoeveelheid lucht aan te passen die samen met het water door de jets wordt geïnjecteerd. Op de rand van de spa bevinden zich Air Controls. Elke Air Control stuwt lucht naar bepaalde jets in de spa, waardoor u al naar gelang uw eigen voorkeur verschillende combinaties en niveaus van jets in kunt stellen. Draai de Air Control tegen de klok in om de luchttoevoer af te sluiten en met de klok mee om de luchttoevoer te openen. Let op: Voor een optimaal energieverbruik moeten de Air Controls tijdens het verwarmen gesloten blijven. AROMATHERAPIE: De aromatherapie bus (indien aanwezig) kunt u vullen met rustgevende geurende essentiële oliën. De aromatherapie bus is samengesteld uit de bus cover, bus en bus houder. Draai de bus tegen de klok in om te openen voor verhoging van de aromatherapie. Draai de bus naar rechts om de aromatherapie te verlagen. Als u de olie wilt vervangen, draait u het deksel met de klok mee. Controleer het niveau van de olie in het reservoir. Vervang het als het leeg is. Er zijn heel veel heerlijke geuren beschikbaar. Aromatherapie canister (huls/bus) WATER DIVERTER: Diverter Valves: Deze kleppen zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen. Zij worden aan de bovenkant van de (zwem)spa geplaatst en scheiden de waterstroom in twee delen. Hierdoor kunt u de druk op de ene zitplaats vermeerderen terwijl u de druk op een andere zitplaats vermindert. De Water Flow Control regelt de stroming van het water naar de opties, zoals watervallen en fonteinen. Met naar links of rechts draaien kunt u de water toevoer harder of zachter zetten, of uitschakelen. Wanneer de (zwem)spa niet wordt gebruikt, zet dan de water toevoer uit om energie te besparen.

7 SPA WATER MANAGEMENT & ONDERHOUD: Een gezonde waterhuishouding van uw (zwem)spa. Ga altijd schoon uw spa in, met name make-up en bodylotion kunnen de filters vervuilen. REINIG REGELMATIG DE FILTERS : Bij normaal gebruik van 2 à 3 maal per week moeten de filters elke 2 weken gereinigd worden. Let op! Het vuile filter pas uitnemen nadat de spa is uitgezet en er (na ongeveer 2 minuten) geen stroming meer in het water is. Het beste is om schone reserve filters onder handbereik te hebben en deze direct te plaatsen. De spa kan dan meteen weer aan en gebruikt worden. Hierna is er alle tijd om de vuile filters schoon te spuiten, te laten weken of met de speciale filter reiniger van Allseas Spas te reinigen.. Gebruik niet meer producten dan nodig is om de waterkwaliteit en het zuur- en alkaline-niveau op peil te houden. Het PH-niveau (zuurgraad) is meestal bepalend. Als deze goed is, zijn er doorgaans weinig problemen te verwachten. CONTROLEER REGELMATIG DE PH- (ZUUR-) GRAAD VAN HET WATER: Dit kan gemeten worden met de Aquacheck. Het PH gehalte dient rond 7,0 te liggen. Indien dit boven de 7,2 is kan dit verlaagd worden door gebruik van PH- (-reducer). 1 dopje toevoegen aan het water en nadat de pomp zijn werk heeft gedaan het PH-niveau na één dag nogmaals controleren. Beneden de 6,5 op dezelfde wijze verhogen met PH+ (booster). CONTROLEER REGELMATIG HET ALKALINEGEHALTE VAN HET WATER : Dit kan gemeten worden met de Aquacheck. Als dit te hoog is kan PH- gebruikt worden om dit te verlagen, zoals boven beschreven. LET OP HET KALKGEHALTE IN HET WATER: Veel kalk in het water ( hard water) leidt tot aantasting van vitale onderdelen van de spa, met name het verwarmingselement. Wij bevelen aan om een waterontharder te gebruiken en adviseren u hier graag nader over. Indien het kalkniveau blijvend te hoog is kan dit met het product Prevent II omlaag gebracht worden om ernstige beschadiging aan het verwarmingselement te voorkomen. De dosering is 1 dopje per week. BEWAAK DE WATERKWALITEIT: Bij zeer frequent gebruik of slechte hygiëne kan het water troebel worden. De spa dient regelmatig schoongemaakt te worden en het water moet ververst worden (niet van toepassing op zwemspas). Dit dient één keer in de 2 à 3 maanden (afhankelijk van het gebruik) geleegd en ververst te worden. Het beste is om voor het leegpompen of hevelen 1/4 fles Spa-rinse toe te voegen aan het water en dat ongeveer 10 minuten rond te pompen met alle jets open, om alle leidingen te reinigen, want dit maakt hardnekkig vuil los. Na het leegmaken van de spa kunt u de jets uitnemen en reinigen. De eventuele aanslag op de spa kunt u met een zachte doek en zachte zeep (goed naspoelen). Het filterhuis verdient daarbij extra aandacht! Deze ook 1 x per maand van binnen en buiten (eveneens met zachte zeep en goed naspoelen) gereinigd te worden.

8 De instroomopeningen van de pompen onderin de (zwem)spa eveneens goed schoonmaken, (een hogedrukreiniger kan dan ook nuttig zijn) en eventuele verontreinigingen verwijderen. Zand in de spa zorgt voor krassen en slijtage. Voorkomen is beter (voeten reinigen voor het instappen) maar verwijderen van zand is een must. Voor het vullen van de spa alles nalopen, water vullen via het filterhuis, jets vastschroeven en nogmaals naspoelen. Let u bij het vullen op de ontluchtingsventiel(s) in het filterhuis (open tijdens het vullen en opstarten van de pompen). PROBEER DE VOLGENDE ZAKEN UIT UW SPA TE HOUDEN: (Klein) kinderspeelgoed, inwaaiend blad, zand, steentjes, stukjes hout en ander los materiaal dat aan de voeten plakt, andere chemische stoffen dan hierboven genoemd (zoals zeep en andere reinigingsproducten), bodylotion, make-up, andere huidverzorgingsproducten, op het lichaam aangebrachte verbandmiddelen (pleisters). Houdt in het algemeen het water zo schoon mogelijk door ongewenste zaken te verwijderen. Bijvoorbeeld door een schepnetje of met een vacuum cleaner, verkrijgbaar bij uw erkende Allseas Spas dealer. Wijs ook uw kinderen en gasten op het belang van een gezonde en schone waterhuishouding. Water is de bron van het leven en met een spa wordt dat een bron van genot en ontspanning. Laten we er samen voor waken dat dit zo blijft en dat u volop kunt genieten van uw spa. OZON DESINFECTIE: Elke Allseas (zwem)spa is voorzien van een ozonator, die er voor zorgt dat uw water wordt gedesinfecteerd. Alle Allseas (zwem)spas zijn voorzien van een unieke ozonmixkamer die ervoor zorgt dat de ozon goed met het water wordt vermengd, waardoor bacteriën beter worden afgebroken. TIP: Uw ozonator heeft een levensduur van plm uur en dient elke 2 à 3 jaar door een erkende Allseas Spas dealer te worden vervangen. Ozonator en mixkamer

9 SPA ONDERHOUD: Het oppervlak van de spa is gemaakt van hoogglans acryl. Aanbevolen is dat het oppervlak van de spa (boven de waterlijn) eenmaal per week schoon te maken om vuil opbouw en vuil te verwijderen. Het gehele oppervlak van de spa moeten worden schoongemaakt wanneer de spa leeg is. Reinig het oppervlak met een natte handdoek en een neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik geen wasmiddel met aceton of chloor. Als op het oppervlak wat lichte krassen verschijnen, kunnen die worden gepolijst met de middelen die Allseas Spas hiervoor beschikbaar heeft. Gebruik uitsluitend deze middelen om schade aan uw spa te voorkomen. BEDIENINGSPANEEL ONDERHOUD: Gelieve het bedieningspaneel niet met harde voorwerpen aan te raken om te voorkomen dat er krassen ontstaan. Draag er zorg voor dat het bedieningspaneel niet aan langdurig zonlicht wordt blootgesteld. Houdt het bedieningspaneel bedekt met uw cover wanneer de spa niet in gebruik is. HOOFDSTEUN ONDERHOUD: Reinig de hoofdsteunen met een neutraal schoonmaakmiddel. Overmatige chemische niveaus en ozon kunnen verkleuring van de hoofdsteunen (kussens) veroorzaken. Het verkleuren van kussens valt niet onder garantie. SPA COVER ONDERHOUD: Reinig de (zwem)spa-cover met een sopje van zachte zeep. Daarna goed afspoelen met schoon water. Maak gebruik van een cover-lifter om de spa te openen, bij een ingebouwde (zwem)spa is ook een elektrische cover (Rolldeck) een optie. Ga niet zitten, liggen of springen op de cover, daardoor kan de cover beschadigen, hetgeen niet onder de garantie valt.

10 FILTERREINIGING: Schakel de stroom uit. Verwijder de filter door deze tegen de klok in te draaien. Reinig de filter met water om vuil te verwijderen door van boven naar beneden te spuiten, in een hoek van 45. Of gebruik een goede filter reiniger, verkrijgbaar bij een erkende Allseas Spas dealer. Installeer de filter na het schoonmaken. Schakel de stroom in. Reinig uw filters eenmaal per week door het vuil af te spuiten en eenmaal per maand met een goede filter reiniger. Want een verstopte filter kan een slechte watercirculatie tot gevolg hebben. Vernieuw uw filters regelmatig ( 1 x per 6 à 8 maanden) en zorg dat u altijd een reserve set filters in voorraad heeft. Onderschat de invloed van uw spa-filter niet, het is een zeer belangrijk onderdeel. Een slecht of vuil waterfilter is de meest voorkomende storing en zorgt voor onnodige problemen aan uw spa b.v. slechte waterkwaliteit (bacteriën) en dure reparaties als gevolg. WAARSCHUWING: Voor het verwijderen van uw filters, dient u ervoor te zorgen dat uw spa ALTIJD is uitgeschakeld. Doet u dit niet en er ontstaat schade dan valt die niet onder de garantie. WANNEER DE SPA NIET IN GEBRUIK IS: Als u weggaat voor een periode langer dan 2 maanden, dan is het aan te raden uw (zwem)spa leeg te maken en uit te schakelen. Haal de filters(s) eruit en droog de spa af. Zorg ervoor dat uw (zwem) spa echt helemaal leeg is, anders kunnen onderin uw (zwem)spa de leidingen gaan bevriezen. Als u weggaat voor een paar dagen of weken, schakel uw spa dan niet uit, maar zet de temperatuur op15 Celcius, zodat de filtratie cyclus nog steeds functioneert, maar de spa niet warm wordt. Na langdurige afwezigheid c.q. buiten gebruik, test u eerst het water.

11 Datum van aankoop. PERSOONLIJKE AANTEKENINGEN Neem voordat uw (zwem)spa wordt geïnstalleerd, even de tijd om de gegevens van uw (zwem)spa in te vullen. Het model van de (zwem)spa en de datum van de installatie. Het serienummer van uw spa/zwemspa, dit bevindt zich aan de onderkant van de spa/zwemspa. Aan de kant van het bedieningspaneel. Hoeveel pompen zitter er in uw (zwem)spa, het aantal Watts en de HP Hoeveel bedraagt de KW (Kilowatt) van uw verwarming? Welk type besturingskast (b.v. Gecko/Balboa) en model nummer zit(ten) er in uw (zwem)spa? Noteer tevens het serienummer(s) van uw besturings kast. Houdt uw aankoopbon (of een kopie) bij deze handleiding. NAAM EN ADRES VAN UW DEALER.

12 PROBLEEM OPLOSSING Er verschijnt een foutmelding op het bedieningspaneel en de (zwem)spa werkt niet meer. (Zwem)spa kan niet starten in elke modus. (Zwem)Spa start automatisch. De jetpomp is uitgeschakeld. Na het vullen van de (zwem)spa komt er geen water uit de jets. Fout gedetecteerd door digitale diagnostiek functie. (Zwem)spa is uitgeschakeld. Bedieningspaneel is vergrendeld Bedieningspaneel werkt niet of geeft een foutmelding. Filtratie programma werkt. Verwarmings functie actief. Antivries programma actief. De pomp werkt langer dan de maximale bedrijfstijd. 2. De pomp motor is oververhit want deze is thermo beschermd. De jets zijn gesloten of er is een lucht blokkade in de waterpomp Kijk dan op de foutmelding trouble shooting in de systeem handleiding, en neem contact op met uw erkende Allseas Spas dealer als u niet in staat bent om het probleem op te lossen Controleer of de hoofdschakelaar is ingeschakeld. Controleer of het bedieningspaneel is ontgrendeld. Controleer de foutcode in de handleiding voor de oplossing, Lukt dit niet neem dan contact op met uw erkende Allseas Spas dealer. De besturing zal automatisch stoppen wanneer het programma klaar is. Start de pomp opnieuw. Schakel de pomp uit om 1 uur af te koelen en start de pomp opnieuw. De jets zijn gesloten. Zet pomp(en) een paar keer aan en uit om de geblokkeerde lucht te verwijderen. Ontlucht de pomp door de ontluchtingsschroef. Note: Vul de spa met water door de filter om lucht in het systeem te voorkomen. Verwarmd heel langzaam of verwarmd helemaal niet. Verminderde waterstroom door de jets. Ongelijke waterstroom uit jets. Temperatuurinstelling is te laag. Het filterpatroon is vuil en blokkeert de waterstroom. Geen spa cover/deksel op de spa veroorzaakt warmteverlies. Verwarming (heater) defect. Jets zijn niet volledig geopend. Jets zijn geblokkeerd. Air klep is uitgeschakeld. Suctions of de filter worden geblokkeerd. Waterpomp terugslagkleppen zijn niet volledig geopend. Stel de temperatuur omhoog Reinig of vervang papieren filter. Plaats de cover op de spa. Neem contact op met uw erkende Allseas Spas dealer voor onderhoud. Zet de jets volledig open. Draai tegen de klok om de jets eruit te draaien en reinig de jets. Zet de luchtklep schakelaar open. Reinig de filter Controleer of de waterpomp terugslagkleppen volledig zijn geopend.

Nature Spa. Spa Service Nederland. *Wateronderhoud

Nature Spa. Spa Service Nederland. *Wateronderhoud Nature Spa Spa Service Nederland *Wateronderhoud HOE TE HANDELEN OM HET WATER SCHOON TE HOUDEN Sprankelend en fris water is een absolute must voor het heerlijk genieten van uw Nature spa vandaar dat een

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300

S900 S901 S902 S901-2D S903 S901-4D PS900 S903 PS300 S900 S902 S903 PS900 PS300 S901 S901-2D S901-4D S903 Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING EasyNova Besturingssysteem Spa modellen: Lisa 38, Augusta 40, Julia, Sophia, Laura, Flora & Anna 55 Spa met en zonder 24 uur circulatie pomp Inhoudsopgave INTRODUCTIE HOE WERKT UW

Nadere informatie

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING

AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING AFVOER-/AANZUIGAPPARAAT RQN 1071 GEBRUIKSAANWIJZING IN ONTVANGST NEMEN VAN HET APPARAAT INLEIDING TECHNISCHE GEGEVENS PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE PLAATSEN VAN HET APPARAAT MONTAGE VAN DE TRANSPARANTE

Nadere informatie

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7 Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Bedoeld gebruik...4 Algemeen...4 Op de juiste wijze omgaan met batterijen...5 Nooit zelf repareren...5 Ingebruikname... 6 Inhoud verpakking controleren...6 Batterij plaatsen...6

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding www.monarchpoolsystems.eu 1 Overzicht 1. Introductie 2. Installatie 3. Werking 4. Onderhoud 5. Garantie LED voor electrode test 5 LED s weergave van Chloorwaarde LED weergave van

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding

PERFECTCOOL Gebruikershandleiding PERFECTCOOL Gebruikershandleiding Gelieve deze handleiding zorgvuldig door te nemen voor ingebruikname of installatie van uw mobiele airconditioner. Bewaar deze handleiding goed voor hulp bij onderhoud

Nadere informatie

Handleiding. Zelf installatie

Handleiding. Zelf installatie Handleiding Zelf installatie Stroomvereisten spas met een Balboa GS of GL systeem > 2008 (met 3 fase aansluiting): 1x 220 volt 16 amp. C karakteristiek: (1x fase, 1x nul en aarde) (verwarming schakelt

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 Nederlands Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik, laat deze ook door andere gebruikers lezen en neem alle aanwijzingen

Nadere informatie

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK

AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK AUTOMATISCHE KOFFIEMACHINE 1. BELANGRIJK Let erop dat de schakelaar op 0 (uit) staat voordat u het snoer op de wandcontactdoos aansluit. Laat de stekker niet in het stopcontact wanneer de koffiemachine

Nadere informatie

MINI WASMACHINE WMR5350

MINI WASMACHINE WMR5350 MINI WASMACHINE WMR5350 Wij danken u hartelijk voor de aankoop van deze mini wasmachine met één kuip Lees deze handleiding zorgvuldig door zodat u op een juiste manier gebruik maakt van dit apparaat Bewaar

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing BullDuster

Gebruiksaanwijzing BullDuster Gebruiksaanwijzing BullDuster 1 Inhoudsopgave Pagina Introductie / Algemeen 2 Bediening / Filters 3 Accessoires 4 Vervangtabel filters 4 Garantie 4 Probleemoplossing 4 Conformiteitsverklaring 4 Introductie

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Opberglade ESS 3060-10 Lees beslist de gebruiks- en montagehandleiding voordat u uw apparaat plaatst, nl-nl installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 1 GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 2 INHOUD 1. REGISTRATIE SERIENUMMERS 2. INLEIDING 3. BESCHRIJVING VAN DE STAPELAAR 4. WERKING VAN DE STAPELAAR 5. INSTALLEREN VAN DE STAPELAAR 6. GEBRUIKEN VAN

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie

Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Belangrijk! Bewaar deze instructies voor informatie over: Schoonmaken en onderhoud om uw Drinkwell juist te laten werken Garantie Gebruiksaanwijzing: DRINKWELL NOOIT AANZETTEN ZONDER WATER! 1. Kijk aan

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8. 2

INHOUD. CE Verklaring van Overeenstemming 8.  2 INHOUD 1. Algemene veiligheid 3 2. Kenmerken 3 3. Beperkingen 3 4. Algemene informatie 3 5. Installatie 4 6. Werking 5 7. Elektrische specificaties 6 8. Rendement 6 9. Probleemoplossing 6 10. Onderdelenlijst

Nadere informatie

Garden Leisure spas. 15 jaar SPA GL 300. DYN-860-4950 B 6 390 excl.btw

Garden Leisure spas. 15 jaar SPA GL 300. DYN-860-4950 B 6 390 excl.btw Garden Leisure spas SPA GL 00 Product evolutie tijdens het seizoen Nieuwe vorm hoofdkussens Nieuw kleuren display DYN-860-490 B 6 90 excl.btw Top kwaliteit, scherpe prijs, maximale uitrusting klein model

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing

Register your product and get support at www.philips.com/welcome. Hairdryer HP8260. NL Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands 1 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker.

GEBRUIK. Verwijder alle verpakkingen, stickers en diverse accessoires zowel aan de binnenals buitenkant van de waterkoker. GEBRUIK NL Wij danken u voor het kopen van een Rowenta waterkoker. Leest u de volgende instructies, die van toepassing zijn op al onze modellen, alstublieft zorgvuldig door en houd ze bij de hand. Open

Nadere informatie

CALLIUM LED-2 MINI BEAMER HANDLEIDING

CALLIUM LED-2 MINI BEAMER HANDLEIDING CALLIUM LED-2 MINI BEAMER HANDLEIDING Inhoudsopgave Tips 1 Veiligheidsinstructies 2 Instructies voor beamer 3 Beamer instellen 4 - Standaard instructies 4 - Instructies diverse mogelijkheden 5 - Verbindingen

Nadere informatie

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport.

200 bar, 15 l/min., l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Handleiding mobiele hogedrukreiniger 200 bar, 15 l/min., 1.140 l, tandemasser met honda benzine motor (11,7 Hp 8.6 kw) Instructies voor gebruik, onderhoud en transport. Inhoud 1. Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99

*HEUXLNVDDQZLM]LQJ. :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 ZLQ WHU K OWH U *6 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ :LQWHUKDOWHU*DVWURQRP*PE+ 3RVWIDFK '0HFNHQEHXUHQ 7HOHIRRQ 7HOHID[ www.winterhalter.de LQIR#ZLQWHUKDOWHUGH 89005832 09/99 *HEUXLNVDDQZLM]LQJ YRRU:LQWHUKDOWHU*DVWURQRP9DDWZDVPDFKLQH*6,QKRXGVRSJDYH

Nadere informatie

CAL. AS32 Horloge op zonne-energie

CAL. AS32 Horloge op zonne-energie CAL. AS32 Horloge op zonne-energie l Uur-, minuut- en secondewijzer l De datum wordt weergegeven in cijfers l Opladen met zonne-energie l Energie bijna-op waarschuwing NEDERLANDS Uurwijzer DISPLAY EN KROON

Nadere informatie

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8230 HP8232 HP8233 NL Gebruiksaanwijzing HP8230 H a (14mm) (11mm) g f e d c b ( g ) HP8230 ( f ) HP8232 HP8233 a (14mm) ( c ) (11mm) b

Nadere informatie

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425

12/2014. Mod: DRINK-38/SE. Production code: CEV425 12/2014 Mod: DRINK-38/SE Production code: CEV425 Handleiding DRINK-38/SE Belangrijke aanwijzingen: De in dit document genoemde apparaten zijn uitsluitend bedoeld voor het bewaren en koelen van dranken

Nadere informatie

www.krups.com 06 02 18

www.krups.com 06 02 18 www.krups.com 1 2 MAXI MINI MAXI MINI 3 4 5 6 stop Deutsch 4 English 7 Français 9 Nederlands 11 Español 14 Português 16 Italiano 18 Dansk 20 Norsk 22 Svenska 24 Suomi 26 λληνικ 28 T Türkçe 31 Slovensko

Nadere informatie

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter

Gebruikersveiligheid. Elektrische veiligheid. Phaser 4500-laserprinter Gebruikersveiligheid De printer en de aanbevolen verbruiksartikelen zijn getest en voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Als u de volgende informatie in acht neemt, bent u verzekerd van een ononderbroken

Nadere informatie

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding

NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System. Gebruikershandleiding NESCAFÉ Solution 8/60 E Beverage System Gebruikershandleiding 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN INHOUD HOOFDSTUK: 1 INHOUD & WAARSCHUWINGEN HOOFDSTUK: 2 BASIS ONDERDELEN HOOFDSTUK: 3 VULLEN PRODUCTEN HOOFDSTUK:

Nadere informatie

Aroma Perfection System. www.krups.com

Aroma Perfection System. www.krups.com Aroma System www.krups.com a d b Aroma System c d Aroma Control Timer e h j k m l f i System 1 2 3 Aroma System Aroma 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Nederlands Beschrijving a b c d e f g h i Deksel Waterreservoir

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK

VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK INSTALLATIE INSTRUCTIES 12-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at Gebruiksaanwijzing

Hairdryer HP8270. Register your product and get support at   Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8270 NL Gebruiksaanwijzing a 9 b c d e f g h Nederlands 1 Belangrijk Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat u

Nadere informatie

INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad

INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad INBOUWHANDLEIDING Steel Plus KORFU Achtvormig zwembad Gefeliciteerd met uw nieuwe inbouwzwembad van Fonteyn. Fonteyn staat garant voor een kwaliteitsproduct, daarom worden de nieuwste technieken toegepast

Nadere informatie

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de

Handleiding. New LaundryPure. goed voor uw kleding. goed voor uw gezondheid. goed voor uw beurs. goed voor het milieu. voor de Handleiding voor de New LaundryPure goed voor uw kleding goed voor uw gezondheid goed voor uw beurs goed voor het milieu Lees goed deze gebruiksaanwijzing door voor de juiste aansluiting en werking. Juli

Nadere informatie

Notice d emploi Gebruiksaanwijzing

Notice d emploi Gebruiksaanwijzing Notice d emploi Gebruiksaanwijzing A lire attentivement et à conserver Zorgvuldig lezen en bewaren 011455/22-05 FITSPA THALASSOPIED REFLEXOLOGIE&DIGIPRESSION (selon modèle) TS5510/6510 CALOR heeft een

Nadere informatie

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650

Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Gebruik en functies van de 6 wegklep voor filtersets FS350- FS400- FS450- FS500- FS650 Filteren (Filtering) Normale functie Het water van het zwembad wordt na het zand van de filter gepasseerd te zijn,

Nadere informatie

ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19. ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19. WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19

ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19. ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19. WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 NL INHOUD ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19 WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR ENERGIEBESPARING Blz. 20 REINIGING EN ONDERHOUD VAN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 3 WAARSCHUWINGEN 4 VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN / ALGEMEEN 6 INSTALLATIE EN MONTAGE 7 ZAGEN 8 ONDERHOUD 9 ONDERDELENTEKENING

Nadere informatie

Wonder Core Smart GEBRUIKERSHANDLEIDING WCS-61. Catalogus Veiligheidsvoorschriften...

Wonder Core Smart GEBRUIKERSHANDLEIDING WCS-61. Catalogus Veiligheidsvoorschriften... WCS-61 Wonder Core Smart GEBRUIKERSHANDLEIDING Lees de Veiligheidsvoorschriften alvorens het apparaat te gebruiken, zodat u het apparaat op de juiste wijze gebruikt. Bewaar deze gebruikershandleiding na

Nadere informatie

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS A B C D E F 3 VEILIGHEID Merk de volgende instructies op wanneer u het apparaat gebruikt: 7 Het apparaat is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. 7 Gebruik het apparaat

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER :

GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : GEBRUIKSAANWIJZING AQUA LASER 2 IN 1 RAAMREINIGER ARTIKEL NUMMER : 808.478 Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig voordat u het apparaat in gebruik neemt. Doelmatig gebruik: Gebruik het apparaat alleen

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100

Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 Beknopte gebruiksaanwijzing FB 7100 04.02 1 75522500 Onderdelen van de machine Behuizingdeur Display Behuizing Deurslot Koppenstation Bedieningsmodule Koffiecontainer Brewer Hoofdschakelaar Schraper Filterplaathouder

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O

Uw gebruiksaanwijzing. ZANUSSI ZK630LN 09O U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ZANUSSI ZK630LN 09O. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ZANUSSI ZK630LN 09O in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Gebruiksaanwijzing

Styler.  Register your product and get support at HP4681/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 NL Gebruiksaanwijzing a h g b c f e d Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product

Nadere informatie

QUICKSTART. Inbedrijfstelling. Werking B90R

QUICKSTART. Inbedrijfstelling. Werking B90R QUIKSTRT 90R WRSHUWING it is slechts een korte handleiding! Lees voor het gebruik of onderhoud van het apparaat de bij het apparaat gevoegde gebruiksaanwijzing. ij niet-naleving van de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl Handleiding Versie 2.0 www.qwiek.nl Onverhoopt problemen met uw Qwiek.melody? www.qwiek.eu/faq Lees deze voorschriften voor het aansluiten en gebruiken van de Qwiek.up aandachtig door. Algemeen Lees deze

Nadere informatie

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing PHLILIPS HR2304/70 Gebruiksaanwijzing HR2304 1 24 Nederlands Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren van de ondersteuning die Philips biedt, registreer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320

Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruiksaanwijzing Vapalux druklantaarn M320 Gebruik voor de Vapalux druklamp alleen extra gezuiverde petroleum van de klasse A III met een vlampunt van hoger dan 60 C. Zie ook de bijgevoegde data sheet

Nadere informatie

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN

ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN ALGEMENE AANWIJZINGEN VOOR VERLICHTINGSARMATUREN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK VEILIGHEIDSINSTRUCTIES De fabrikant adviseert een juiste toepassing van de verlichtingsarmaturen!

Nadere informatie

Robot Zwembadreiniger Mass 12 Gebruikershandleiding

Robot Zwembadreiniger Mass 12 Gebruikershandleiding NL Robot Zwembadreiniger Mass 12 Gebruikershandleiding Inhoud 1. INLEIDING... 57 2. SPECIFICATIES... 57 3. WAARSCHUWINGEN EN AANDACHTSPUNTEN... 57 3.1 Waarschuwingen... 57 3.2 Aandachtspunten... 57 4.

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Geachte lezer, Omdat Visser s installatiebedrijf u graag langdurig van u sanitair wil laten genieten, hebben wij dit boekje samengesteld.

Geachte lezer, Omdat Visser s installatiebedrijf u graag langdurig van u sanitair wil laten genieten, hebben wij dit boekje samengesteld. Geachte lezer, Waarschijnlijk heeft u net uw nieuwe huis betreden. Om u optimaal te laten genieten van uw sanitair heeft Visser s installatiebedrijf in de bouwfase zijn uiterste best gedaan om uw sanitair

Nadere informatie

Werken met een hogedrukreiniger

Werken met een hogedrukreiniger Werken met een hogedrukreiniger Doel antwoorden Je kunt met een hogedrukreiniger werken. Oriëntatie Het reinigen van vuile machines of werktuigen kun je op veel verschillende manieren doen. 1 Waarom zou

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini Salt

Gebruiksaanwijzing Mini Salt Gebruiksaanwijzing Mini Salt Informatie Elektrolyse apparaat Schrijf uw type van het elektrolyse apparaat in deze sheet Dit is belangrijk als u later vragen heeft over de werking van dit apparaat. Model

Nadere informatie

FURO COMPLETE WATERCARE SET

FURO COMPLETE WATERCARE SET FURO COMPLETE WATERCARE SET DE FURO COMPLETE WATER CARE SET BEVAT DE BASISPRODUCTEN VOOR HET GEBRUIK EN ONDERHOUD VAN UW SPA, HOT TUB OF WHIRLPOOL. LEES DE INFORMATIE IN DEZE BROCHURE ZORGVULDIG DOOR.

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Personenweegschaal MD 13523

Personenweegschaal MD 13523 Personenweegschaal MD 13523 Handleiding Inhoud Veiligheidsadviezen... 2 Over dit toestel... 2 Algemeen... 2 Op de juiste wijze omgaan et batterijen... 3 Repareer het toestel nooit zelf... 3 Inhoud van

Nadere informatie

VI-D4 Beton Vochtmeter

VI-D4 Beton Vochtmeter VI-D4 Beton Vochtmeter PRODUCTBESCHRIJVING De Caisson VI-D4 vochtmeter is een niet-destructieve vochtmeter voor het meten van diverse ondergronden zoals beton, dekvloeren, gips etc. Door middel van het

Nadere informatie

Installatie, gebruik en onderhoud handleiding

Installatie, gebruik en onderhoud handleiding Installatie, gebruik en onderhoud handleiding Maxxfrost S900/ S901/S903 saladiere/ koelwerkbank INHOUDSOPGAVE Veiligheidsvoorschriften en waarschuwingen...2 Algemeen...2 Gebruiksaanwijzing...2 Pictogrammen

Nadere informatie

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond

Handleiding. AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond Handleiding AirQlean H luchtfiltersysteem voor montage aan het plafond ... Copyright 2014 QleanAir Scandinavia 2 DEEL 1 Informatie over de veiligheid 1.1. Inleiding Dit hoofdstuk bevat informatie over

Nadere informatie

Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX ZFPX5220

Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX ZFPX5220 Aangeboden door: Zwembad BVBA Industrieweg 9 3190 Boortmeerbeek België www.harmopool.eu Handleiding Harmopool Whirlpool Spa Pomp : ZFPX5200 -ZFPX5210 - ZFPX5220 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Veiligheidsinstructies...

Nadere informatie

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding

Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton Handleiding Garagekrik 3 ton + assteunen 3 ton 9706554 Handleiding Gebruiksaanwijzing en onderdelenlijst Lees voor uw eigen veiligheid de instructies, voor gebruik, goed door Onderdeel Omschrijving Aantal A Krik 1

Nadere informatie

Iedere zwembad en/of jacuzzi bezitter moet derhalve zijn water chemisch onderhouden om in hygiënisch water te kunnen zwemmen.

Iedere zwembad en/of jacuzzi bezitter moet derhalve zijn water chemisch onderhouden om in hygiënisch water te kunnen zwemmen. Bentemmerstraat 11-13 6942 EZ Didam 0316 220903 0316 221609 info@heuff-zwembaden.nl http://www.heuff-zwembaden.nl Principe van de waterbehandeling: - Fysische waterbehandeling - Chemische waterbehandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING SHEETPRESS R30

HANDLEIDING SHEETPRESS R30 HANDLEIDING Bedienings- & onderhoudsinstructies R30 Sheet press Inleiding: 1. Om te beginnen... 2 1. Gezondheids- en Veiligheidsinformatie... 3 2. Bij ontvangst... 3 3. Gebruik bedienpaneel... 4 4. Materialen

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053

GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053 GEBRUIKSAANWIJZING Wolff Vochtmeter V1-D4 #071053 1. Productomschrijving: De Wolff V1-D4 vochtmeter is een niet-destructieve vochtmeter voor het meten van diverse ondergronden zoals beton, dekvloeren,

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Gebruiksaanwijzing

Downloaded from www.vandenborre.be Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 NL Gebruiksaanwijzing a b c d e f g h c d i j k Downloaded from www.vandenborre.be C 3 Downloaded from www.vandenborre.be

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

7707 Deckenbrause (Regenbrause + Wasserfall) Garantie & Service

7707 Deckenbrause (Regenbrause + Wasserfall) Garantie & Service 7707 Deckenbrause (Regenbrause + Wasserfall) Garantie & Service Alle producten van Brauer GmbH zijn onder normale water- en werkdruk getest op eventuele lekkages en juiste werking. Wanneer de regendouche

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding

vetvrije gezinsmaaltijden Handleiding Handleiding vetvrije gezinsmaaltijden Inhoud Veiligheidswaarschuwingen Veiligheidswaarschuwingen 2 Veiligheidsinstructies 4 Productgegevens 5 Productbeschrijving 6 Gebruiksinstructies 7 Algemene Reinigings-

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at  HP8203 HP8202 HP8201 HP8200. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8203 HP8202 HP8201 HP8200 NL Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320

Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320 Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320 Gebruiksaanwijzing Barli Deco 320 Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Decontaminatie- Unit dient u met een aantal zaken rekening te houden. Wij adviseren

Nadere informatie

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE VERWARMING - NL OVERZICHT 1. ALGEMENE VEILIGHEID 2. ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN 3. GEBRUIK 4. ONDERHOUD 5. TECHNISCHE GEGEVENS LEES, VÓÓR HET GEBRUIK

Nadere informatie

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen.

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen. Handleiding BS 505 Let op! U werkt met heet vet. Let dus erg goed op met wat u doet. Draag veiligheidskleding bij vetfiltreren. Laat u niet afleiden en... werk volgens gebruiksaanwijzing. Wees voorzichtig!

Nadere informatie

Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding

Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding NL Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding Inhoud 1. INLEIDING... 57 2. SPECIFICATIES... 57 3. WAARSCHUWINGEN EN AANDACHTSPUNTEN... 57 3.1 Waarschuwingen... 57 3.2

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKM331. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKM331. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKM331 Gebruiksaanwijzing NL INHOUD ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19 WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR ENERGIEBESPARING

Nadere informatie

* /1 * /1 * x40

* /1 * /1 * x40 Item: *710.020 1/1 *710.021 2/1 *710.022 60x40 1. Inhoud 1. Instructie waarschuwingen... 2 2. Waarschuwingen voor een veilig en juist gebruik... 2 3. Garantie... 2 4. Installatie... 3 4.1 Technische eigenschappen...

Nadere informatie

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven Gebruikshandleiding Voor informatie of technische bijstand belt u: 011-314-231-1130 502366A INHOUD INLEIDING VAN DE FABRIKANT... 2 GEBRUIKSAANWIJZING RIJSKAST... 3 GEBRUIKSAANWIJZING

Nadere informatie

D27-1 Schouderklopband Handleiding

D27-1 Schouderklopband Handleiding D27-1 Schouderklopband Handleiding TotalSeat Spaceshuttle 6-G 3824 ML Amersfoort 033 30 200 10 info@totalseat.nl www.totalseat.nl Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze klopmassageband. Wij wensen u

Nadere informatie