Tooway4you: Handleiding Tooway KU-Band / Pointing Versie 1.0 / Juni 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tooway4you: Handleiding Tooway KU-Band / Pointing Versie 1.0 / Juni 2010"

Transcriptie

1

2 Inleiding: Voor u ligt de handleiding Tooway KU-Band / Pointing. Deze handleiding leidt u stapsgewijs door het pointen van uw Tooway KU-Band hardware, zodat u in staat bent om (nadat een erkende installateur de hardware heeft geplaatst) de schotel opnieuw te pointen na bijvoorbeeld verplaatsing van de hardware. Om uw Tooway KU-Band hardware in combinatie met deze handleiding te kunnen pointen dient u te beschikken over een Trimax SM-2200, SM-2500 of SM In deze handleiding wordt gebruik gemaakt van een Trimax SM Indien u de stappen in deze handleiding volgt, zal uw Tooway KU-Band hardware optimaal gepoint zijn en is deze klaar voor gebruik.

3 !!!!! LET OP!!!!! Voer stap 1 uit vanaf een locatie waar u over een functionerende internet verbinding beschikt. (dus niet de Tooway internet verbinding) Stap 1: Ga naar Selecteer zoals in onderstaand voorbeeld de 33 E EuroBird 3 satelliet.

4 Stap 2: Geef zoals in onderstaand voorbeeld uw adres, woonplaats of uw lengte- en breedtegraad in (latitude / longitude). Voorbeeld: scheldedijk, zwijndrecht of , Klik vervolgens op de GO button. De webpagina zal zich opnieuw openen en zoals u in onderstaand scherm kunt zien, verschijnen de benodigde settings welke u nodig heeft voor het pointen van de Tooway KU- Band hardware voor de door u ingegeven locatie. Bovenstaande afbeelding toont u de waardes voor uw Tooway KU-band hardware: Elevation = 25,5 graden Elevation is de gradenhoek van de schotel. Voor het aanpassen van de elevation, zie afbeelding A + B. Skew = graden Skew is de gradenhoek van de ilnb. (LET OP het MIN teken voor Dit houdt in dat u de skew van de ILNB op MIN 21.1 dient te richten. Voor het aanpassen van de skew, zie afbeelding C + D.

5 Azimuth = 145,7 graden Azimuth is het aantal graden op het magnetisch kompas. Voor het aanpassen van de azimuth, zie afbeelding E. Let op de blauwe lijn! Deze lijn geeft de richting aan waar de Eutelsat 33 graden zich bevindt. Deze satelliet heeft u nodig voor het pointen van uw schotel, dus richt de schotel in de richting van de blauwe lijn en zorg er hierbij voor dat de schotel dermate geplaatst wordt, dat deze NIET gehinderd kan worden door eventueel aanwezige opstakels. Afbeelding A: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten en moeren u los dient te draaien voor het aanpassen van de elevation. 4 x Elevatie bouten welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen. Afbeelding B: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten en moeren u los dient te draaien voor het aanpassen van de elevation. 1 x Elevatie fijnafstelling bout welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen.

6 Afbeelding C: Onderstaande afbeelding toont aan op welke wijze u de juiste gradenhoek voor de skew kunt bepalen. Horizontaal 0 polarisatie Met behulp van een schroevendraaier trekt u een denkbeeldige rechte lijn van het pijltje naar de 0-gradenhoek van de feed hoorn. 0-gradenhoek staat aangegeven op de feed hoorn. Afbeelding D: Onderstaande afbeelding toont aan op welke wijze u de juiste gradenhoek voor de skew kunt bepalen. Horizontaal - 21,1 polarisatie Pas de gradenhoek aan naar bv. -21,1, volgens de settings welke u tijdens stap 1 heeft verkregen.

7 Afbeelding E: Onderstaande afbeelding toont aan welke bouten u los dient te draaien voor het aanpassen van de Azimuth. De azimuth dient in ons voorbeeld op een magnetische kompas graden te zijn. 2 x Azimuth bouten welke u tijdens het afstellen los dient te draaien en bij kunt stellen.

8 Stap 3: Let op!! Zorg dat uw Trimax SM-2200, SM-2500 of SM-3500 volledig is opgeladen middels de originele 220 volt lader dan wel de bijgeleverde 12 volt lader. Neem de meter in de hand en druk 3 seconden op de POWER button (zie onderstaande afbeelding ). Stap 4: De Trimax meter start nu op. Wacht tot dat u het onderstaande scherm in het display heeft staan.

9 Stap 5: Druk kort op de EXIT button, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Stap 6: U ziet het onderstaande scherm. No signal

10 Stap 7: Druk op de button FIND. Stap 8: U ziet het onderstaande scherm.

11 Stap 9: Druk op de pijltjes toets naar rechts (zie onderstaande afbeelding) tot het scherm is gewijzigd naar de tweede onderstaande afbeelding. = INTEL 802 TO

12 Stap 10: Uw meter is nu gereed om aan te sluiten op de RX aansluiting van uw Tooway KU-Band hardware, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Nadat u deze heeft aangesloten, kunt u met de bovenstaande gegevens starten met pointen. RX (ontvangst signaal) Aansluiting voor Trimax meter. Tooway Internet Eurobird 33 Oost TV ASTRA 3 ASTRA 23,5 Oost TX (zend signaal) LET OP!! Deze aansluiting nooit gebruiken voor het aansluiten van de Trimax meter. TV ASTRA 1 ASTRA 19,2 Oost Stap 11: Wanneer u de Trimax meter heeft aangesloten op de RX (ontvangst unit)aansluiting van uw Tooway KU-Band hardware, gaat u eerst volgens de settings welke u bij stap 1 heeft verkregen de juiste elevation instellen. In deze handleiding bedraagt deze 25,5 graden. Pas de elevation aan naar 25,5 graden. Op afbeelding A en B van deze handleiding kunt u zien hoe u de elevation bij kunt stellen. Stap 12: U gaat nu de juiste skew instellen, volgens de settings welke u bij stap 1 heeft verkregen. In deze handleiding bedraagt deze -21,1 graden. Pas de skew aan naar - 21,1 graden. Op afbeelding C en D van deze handleiding kunt u zien hoe u de skew bij kunt stellen.

13 Stap 13: U gaat nu de schotel, middels de verkregen azimuth welke in deze handleiding 145,7 graden bedraagt, eerst draaien naar 180 graden (we gaan er vanuit dat u zich achter de schotel bevindt, zodat deze een vrij zicht heeft op de horizon). U draait de schotel nu langzaam naar links, tot dat de strength en quality balkjes op de Trimax meter beiden groen worden. Wanneer deze groen worden, stop dan met draaien en wacht tot dat er een NID-herkenning in uw display verschijnt (zie onderstaande afbeelding). Op onderstaande afbeelding ziet u dat er 28,2 Oost in het display verschijnt. Dit houdt in dat u de onjuiste satelliet heeft gevonden, daar u op 33,0 Oost dient te ziten. Dit houdt in dat u nog 4,8 MEER naar links moeten richten. NID herkenning: Dit is de 28,2 satelliet, welke u dus niet moet hebben. U dient op 33,0 te zitten. Stap 14: Draai de schotel langzaam naar links. Uw groene strength en quality balkjes worden weer rood en vervolgens weer groen. LET OP!!! Uw NID-herkenning blijft op 28,2 staan, ook nadat u de schotel 4,8 graden heeft gedraaid. Druk ter controle op de EXIT button en vervolgens op de FIND button. Selecteer nu weer de INTEL 802 TO, door op pijtjes toets naar rechts te drukken, zoals u bij stap 9 van deze handleiding terug kunt lezen. De Trimax meter vraagt opnieuw de NID-herkenning op, welke nu 33,0 weer zal geven. Optimaliseer nu het strength en quality signaal, door minimale bijstelling van de elevation en de skew, zoals op afbeelding A, B, C en D van deze handleiding te zien is. Voor een optimale werking is het raadzaam de Tooway schotel zo goed mogelijk uit te richten. Datasignalen zijn erg gevoelig voor errorpakketjes. Indien uw schotel niet optimaal gepoint is, ontstaan er errorpakketjes in uw verbinding, waardoor deze aanzienlijk trager kan worden. Indien uw Tooway schotel eveneens is voorzien van een multifeedhouder, is het ook van belang dat uw schotel optimaal staat gepoint om een goed televisie signaal te kunnen ontvangen. Onderstaande afbeelding geeft aan dat de juiste satelliet is gevonden (33,0 oost). Door de schotel minimaal bij te stellen kunt u aan de groene strength en quality balkjes zien of het signaal verbeterd of verslechterd.

14 NID herkenning: Dit is de 33,0 satelliet. Dit is de juiste satelliet. Stap 15: Nadat u de schotel optimaal heeft uitgericht, ontkoppeld u de Trimax meter en sluit u de RX kabel aan, welke van uw Tooway modem naar uw schotel gaat. Uw modem maakt automatisch verbinding met de satelliet, waarna uw RX lampje continu zal gaan branden, zoals te zien is op onderstaande afbeelding. Power: Dit lampje dient ten alle tijden continu te branden. RX: Dit lampje dient continu te branden, nadat uw schotel optimaal is gepoint. TX: Dit lampje knippert, zodra uw modem dataverbruik genereert. Netwerk: Dit lampje knippert, zodra uw modem is verbonden met een computer / netwerk. Indien uw Tooway schotel door uw erkende installateur is voorzien van een multifeedhouder, waardoor u gebruik kunt maken van TV ontvangst middels ASTRA 1 (19,2 ) en/of ASTRA 3 (23,5 ), dient dit signaal automatisch te worden ontvangen indien de pointing van de 33,0 (Tooway internet) optimaal is. Mocht onverhoopt het TV signaal niet ontvangen worden, treft u onderstaand aan op welke manier u het TV signaal kunt pointen.

15 Stap 1: Let op!! Zorg dat uw Trimax SM-2200, SM-2500 of SM-3500 volledig is opgeladen middels de originele 220 volt lader dan wel de bijgeleverde 12 volt lader. Neem de meter in de hand en druk 3 seconden op de POWER button (zie onderstaande afbeelding ). Stap 2: De Trimax meter start nu op. Wacht tot dat u het onderstaande scherm in het display heeft staan.

16 Stap 3: Druk kort op de EXIT button, zoals u kunt zien op onderstaande afbeelding. Stap 4: U ziet het onderstaande scherm. No signal

17 Stap 5: Druk op de button FIND. Stap 6: U ziet het onderstaande scherm.

18 Stap 7: Druk op de pijltjes toets naar rechts (zie onderstaande afbeelding) tot het scherm is gewijzigd naar de tweede onderstaande afbeelding. Mocht het zijn dat de waardes bij Frequency / Symb. Rate / Pol afwijken van de waardes zoals hiernaast staan aangegeven, kunt u deze middels de pijltjes en/of numerieke toetsen op uw Trimax meter aanpassen naar de juiste waardes. Let op! Zodra de waarde van een specifieke regel is aangepast dient u niet op OK te drukken. Deze waardes worden automatisch opgeslagen. = ASTRA 1E, 1F

19 Stap 8: In de praktijk maken we gebruik van 2 soorten TV LNB s, te weten; een single LNB of een QUAD LNB. Deze laatste wordt veelal toegepast ten behoeve van GSO systemen. Een GSO systeem maakt het mogelijk dat meer dan 4 gebruikers gelijktijdig verschillende TV-kanalen kunnen bekijken. GSO systemen worden veelal toegepast op campings, hotels, schepen en platformen. De signalen op een QUAD LNB worden gescheiden, middels horizontaal hoog en laag en verticaal hoog en laag. Hieronder treft u een afbeelding aan van een QUAD LNB. Zoals u kunt zien zijn er 4 aansluitingen, welke zijn gekenmerkt als H-H (horizontaal hoog), H-L (horizontaal laag), V-H (verticaal hoog) en V-L (verticaal laag). Voor het pointen van het ASTRA 1 (19,2 ) sluit u altijd de Trimax meter aan op de aansluiting H-H (horizontaal hoog) Voor het pointen van Canal Digitaal, dan wel TV Vlaanderen op de ASTRA 1 (19,2 ) dient u altijd uw Trimax meter aan te sluiten op de aansluiting H-H (horizontaal hoog) van de QUAD LNB. Stap 9: Sluit nu de Trimax meter aan op de H-H (horizontaal hoog) aansluiting van de TV LNB. LET OP! Bij het pointen van de TV LNB dient u nimmer de positie van de schotel te wijzigen. De schotel is immers uitgericht op de 33,0 ten behoeve van uw internet signaal, waarna de TV LNB bijgeplaatst worden en deze TV LNB dus handmatig kan worden bijgesteld. De TV LNB is bevestigd in een feed houder. De positie van deze LNB kunt u middels steeksleutel 10 en een grote, platte schroevendraaier naar links, rechts, boven en beneden verplaatsen, zodat u het meest optimale signaal kunt ontvangen. Eveneens kunt u door de LNB te draaien, de optimale skew bereiken.

20 Nadat u de TV LNB optimaal heeft gericht, verschijnen onderstaande waardes op het scherm van uw Trimax meter. Let hierbij vooral op de NID-herkenning op het display van uw Trimax meter. Deze dient op 19,2 Oost te staan. NID-herkenning: Deze dient op 19,2 Oost te staan. Dit is de ASTRA 1. Draai uw TV LNB naar links of naar rechts (dus niet schuiven), totdat u de hoogste waarde bereikt achter C/N: Stap 10: Nadat u de schotel optimaal heeft uitgericht, ontkoppeld u de Trimax meter en sluit u de RX kabel aan, welke van uw TV receiver naar uw schotel gaat. Uw receiver maakt automatisch verbinding met de satelliet, waarna de TV kanalen ontvangen worden. Controleer dit door op uw TV na te gaan of u de kanalen ontvangt. Er zijn 2 soorten kanalen te ontvangen; de zogenaamde Free to Air kanalen en betaalde kanalen welke middels een kaart van bv. Canal Digitaal of TV Vlaanderen worden gedecodeerd. Mocht u nu wel de Free to Air kanalen ontvangen (bv. WDR Duitsland of CNN), maar niet de Nederlandse, dan wel Belgische kanalen (bv. VTM of RTL 4) kan het zijn uw smartcard niet de benodigde updates heeft ontvangen. U kunt deze kaart middels internet heractiveren. Ga hiervoor naar dan wel en kies voor de optie heractiveren. Er wordt gevraagd om het kaartnummer van uw smartcard (kaart). Dit nummer vindt u terug op uw smartcard, welke zich in de satelliet receiver bevindt. Nadat u het kaartnummer heeft ingevoerd, stopt u de kaart terug in de satelliet receiver. Wij adviseren u de hardware opnieuw op te starten, waarna deze automatisch de juiste updates binnenhaalt. U heeft binnen maximaal 1 uur weer de kanalen ter beschikking. Indien u na 1 uur nog steeds geen beeld heeft, neem dan contact op met onze helpdesk.

Installatiehandleiding voor Flits Thuis Glasvezelinternet

Installatiehandleiding voor Flits Thuis Glasvezelinternet Installatiehandleiding voor Flits Thuis Glasvezelinternet 1 Inhoudsopgave 1. In gebruik name van uw Flits Thuis Glasvezelinternetverbinding 3 2. Hoe gaat u online met Flits Thuis Glasvezel? 5 3. Een computer

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p. Handleidingen Anna Inhoudstafel 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.26 3. Handleiding Ontdek Anna p.50 4. Handleiding

Nadere informatie

Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop

Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop Het beste signaal met uw dubbele ontvangstkop In sommige gevallen kan het voorkomen dat u slecht beeld of storingen op uw tv-scherm heeft. Het kan zijn dat uw schotel dan niet helemaal goed uitgericht

Nadere informatie

Instructie Handleiding SNF-Pasfotoservice

Instructie Handleiding SNF-Pasfotoservice Instructie Handleiding SNF-Pasfotoservice www.snf-pasfotoservice.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie fotoapplicaties 4 2.1 Technisch concept SNF Pasfotoservice 4 2.2 Onafhankelijk van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding OnlineTv

Inhoud. Handleiding OnlineTv Inhoud Inleiding... 2 Voorwaarden... 2 Aansluiten van OnlineTV... 3 Draadloze aansluiting... 4 Beeldscherm kalibreren... 5 Geluid Instellen... 5 Gebruik... 6 Afstandsbediening... 7 Storingen & Oplossingen...

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING NOKIA MEDIASAT 9302 S NL 1 SMARTCARD 1 SMARTCARD 2 ON / OFF DIGITAL SATELLITE RECEIVER 9302 S

GEBRUIKSAANWIJZING NOKIA MEDIASAT 9302 S NL 1 SMARTCARD 1 SMARTCARD 2 ON / OFF DIGITAL SATELLITE RECEIVER 9302 S GEBRUIKSAANWIJZING NOKIA MEDIASAT 9302 S SMARTCARD 1 SMARTCARD 2 MENU OK ON / OFF DIGITAL SATELLITE RECEIVER 9302 S NL 1 NL 2 INHOUDSOPGAVE 1. LEGENDA AFSTANDSBEDIENING... 4 ONTVANGER (DECODER)... 5 AANSLUITSCHEMA...

Nadere informatie

Handleiding Telestick

Handleiding Telestick Handleiding Telestick Datum 22-03-2013 Status V 2.4 Pagina 2 Colofon Commando Diensten Centra IVENT Adres Kromhoutkazerne Herculeslaan 1 3584 AB Utrecht Contactpersoon Team Telestick Opdrachtgever DMO/IVENT

Nadere informatie

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate

Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Document revisie: 1.1 Publicatiedatum: juli 2004 Oplossingen voor niet-functionerende Bridgemate Het kan voorkomen dat een Bridgemate niet functioneert naar behoren. Er kunnen hier verschillende oorzaken

Nadere informatie

Interactieve TV Handleiding

Interactieve TV Handleiding Interactieve TV Handleiding Overzicht onderdelen uit pakket AAA AAA a b c d 1x 1x 1x 1x 1x Stroomadapter Hiermee sluit je de tv ontvanger aan op het electriciteitsnetwerk. HD tv ontvanger Motorola 1853,

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet. Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 2.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE

HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE HANDLEIDING INFOBOARD SOFTWARE Versie 2.14 / oktober 2006 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... pag. 3 2. SYSTEEM VEREISTEN... pag. 3 3. INSTALLEREN VAN DE SOFTWARE... pag. 4 4. OPSTARTEN VAN DE SOFTWARE... pag.

Nadere informatie

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding

Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Internet modem Zyxel VMG8324-b10A Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1 Inhoud pakket pagina 3 Internet pagina 5 2 Aansluitschema s modem Internet pagina 5 3 Betekenis lampjes en knopjes modem Internet

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Nieaf-Smitt NEN 3140 meetapparatuur en software INHOUDSOPGAVE

Veelgestelde vragen Nieaf-Smitt NEN 3140 meetapparatuur en software INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE Nieaf-Smitt EazyPAT Nieaf-Smitt EazyPAT 3140 Nieaf-Smitt EazyPAT 3140 plus Nieaf-Smitt EazyPAT XE plus Nieaf-Smitt MultiPAT Nieaf-Smitt MultiPAT 3140 Nieaf-Smitt MultiPAT XE Nieaf-Smitt PAT

Nadere informatie

E-thermostaat Veelgestelde vragen

E-thermostaat Veelgestelde vragen E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ20120524 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?

Nadere informatie

De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet!

De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet! De Sky is de limit met high-speed internet via de satelliet! 2. Inhoudsopgave De nieuwe weg naar breedband internet Pagina 4 Hoe werkt het Pagina 4 Hardware zonder verassingen Pagina 4 Triple-play en DTH

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 3.0) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Handleiding. HD Receiver Europe. Innovative Mobile Technology

Handleiding. HD Receiver Europe. Innovative Mobile Technology Handleiding HD Receiver Europe Innovative Mobile Technology Versie: 04/2013 Taal: Nederlands Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Inleiding 3 1.2 Reglementair gebruik 5 1.3 Belangrijke informatie 6 2. Bedieningselementen

Nadere informatie

Internet Splitterpakket Handleiding

Internet Splitterpakket Handleiding Internet Splitterpakket Handleiding Inleiding Internet Splitterpakket Je hebt een Internet Splitterpakket ontvangen, samen met het Start Installatiepakket. In het Internet Splitterpakket vind je de splitter.

Nadere informatie

Digitenne. Topfield Harddisk Tuner Personal Recorder. Binnen 10 minuten tv kijken. Installeren Dagelijks gebruik Problemen oplossen DIGITENNE

Digitenne. Topfield Harddisk Tuner Personal Recorder. Binnen 10 minuten tv kijken. Installeren Dagelijks gebruik Problemen oplossen DIGITENNE Digitenne Topfield Harddisk Tuner Personal Recorder Binnen 10 minuten tv kijken Installeren Dagelijks gebruik Problemen oplossen handleiding DIGITENNE Een overzicht van de onderdelen uit het pakket 1x

Nadere informatie

D285 / D283 IP Installatiehandleiding. Inhoudsopgave

D285 / D283 IP Installatiehandleiding. Inhoudsopgave 1 D285 / D283 IP Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2 Toepassingen... 4 2.1 Aansluitingen... 5 2.2 Installeren en programmeren... 5 Stap 1 Bekabeling... 6 Stap 2 Voeding... 6 Step

Nadere informatie

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone. Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Smartphone English Inhoudsopgave Algemene mededelingen... 2 Disclaimer... 2 Inhoud van de verpakking... 2 1.0 Product Introductie... 3 1.1 Knoppen en aansluitingen...

Nadere informatie

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010

Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Installatie op CI+ gecertificeerde toestellen 2010 Onderwerp Installatie ZIGGO/CAIWAY Digitale TV op SAMSUNG CI+ TV Frequenties en netwerknummers Ziggo/Caiway Belangrijke punten Problemen oplossen Pagina

Nadere informatie

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks

Digitaal schoolbord. Tips & Tricks Digitaal schoolbord Tips & Tricks Digitaal schoolbord - Inhoudsopgave HD Bord software installeren binnen Deklas.Nu... 4 HD Bord software installeren op een stand-alone systeem... 5 - Installatie vanaf

Nadere informatie

Internet Handleiding. EXPERIA BOX v8

Internet Handleiding. EXPERIA BOX v8 Internet Handleiding EXPERIA BOX v8 Overzicht van de onderdelen uit het pakket Power Wireless Voice Broadband Internet TV Upgrade WPS ECO 1 x 1 x Experia Box v8 Dit is het modem. Deze regelt telefoongesprekken,

Nadere informatie

1: Getting started. 1.1 Wat heeft u nodig?

1: Getting started. 1.1 Wat heeft u nodig? 1: Getting started 1.1 Wat heeft u nodig? Een TV met een HDMI aansluiting (bij voorkeur een Full HD TV) Een netwerkkabel en een breedband internetverbinding (bij voorkeur > 20 mb/s) Een afstandsbediening.

Nadere informatie

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8

Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera. Gebruikershandleiding Z1201 & W1201. versie 3.8 Draadloos/Bedraad Netwerk IP Camera Gebruikershandleiding Z1201 & W1201 versie 3.8 Inhoudopgave: 1) VEILIGHEIDSINSTRUCTIES... 4 2) PRODUCTSPECIFICATIES... 5 3) VERPAKKINGSINHOUD... 7 4) INSTALLATIE...

Nadere informatie

VOORPANEEL / ACHTER PANEEL...

VOORPANEEL / ACHTER PANEEL... Gebruikershandleiding INHOUD 1. VEILIGHEID... 3 2. INTRODUCTIE... 4 3. KENMERKEN... 4 4. AFSTANDSBEDIENING... 5 5. VOORPANEEL / ACHTER PANEEL... 6 6. AANSLUITEN VAN UW SYSTEEM... 7 7. BASIS FUNCTIES...

Nadere informatie