Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014"

Transcriptie

1 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014

2 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Contactgegevens: Zorggroep de Bevelanden Markteffect B.V. Postbus 535 Keizersgracht 21C 4870 AM Etten-leur 5611 GC Eindhoven Maria van der Sluis Boj Nefkens Pascale Kim van Cleef Anke de Martines

3 1. Inleiding Zorggroep de Bevelanden is een samenwerkingsverband van zorgverleners uit Noord- en Zuid Beveland. Kwaliteit van zorg staat voor deze zorgverleners hoog in het vaandel. Huisartsen, in samenwerking met hun praktijkondersteuners, doktersassistentes en andere gespecialiseerde zorgaanbieders uit de regio zoals diabetesverpleegkundigen, diëtisten, podotherapeuten en specialisten van de Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en de SHL-Groep, vormen samen Zorggroep de Bevelanden. De zorggroep de Bevelanden organiseert de chronische zorg voor: Diabetes type II, CVR (Hart & Vaten) en COPD. Alle zorgverleners van Zorggroep de Bevelanden houden zich aan de regels waaraan goede zorg volgens de zorgstandaard moet voldoen. Zij hebben met elkaar afgesproken wie welke hulp biedt, hoe ze naar elkaar kunnen verwijzen, op welke manier de zorg wordt getoetst en aangepast aan nieuwe wetenschappelijke inzichten; alles in dienst van nog beter afgestemde zorg voor de behandeling van de cliënt. Zorggroep de Bevelanden heeft op dit moment 39 deelnemende huisartsen. De hoofdvraag van dit onderzoek luidt: Hoe tevreden zijn de cliënten die onder behandeling staan van de huisarts van Zorggroep de Bevelanden over de dienstverlening en welke factoren beïnvloeden die tevredenheid? Doelgroep Cliënten met diabetes type II die onder behandeling zijn van de huisartsen van Zorggroep de Bevelanden (1-meting); Cliënten die vallen onder cardiovasculair risicomanagement van de huisartsen van Zorggroep de Bevelanden (0-meting). Veldwerk Cliënten hebben een brief ontvangen met een schriftelijke vragenlijst uit naam van de huisarts; Deze is verstuurd in oktober/november 2013 en men kon deelnemen t/m 15 december Respons Diabetes type II: n=1.305 (43%); CVRM: n=893 (35%).

4 2. Onderwerpen 2.1 Zorgverleners Bezochte zorgverleners Diabetici Van de tien gemeten zorgverleners hebben de meeste cliënten met diabetestype 2 de bloedprikdienst bezocht (86%). De internist wordt met 5% het minst genoemd. Bezochte zorgverlener in 2013 Bloedprikdienst Praktijkondersteuner/-verpleegkundige Huisarts Fundusdienst (oogfoto) Oogarts Diabetesverpleegkundige Doktersassistente Diëtist Podotherapeut Internist 12% 12% 8% 5% 43% 38% 27% 72% 70% 86% Figuur Welke zorgverleners heeft u in 2013 bezocht in verband met uw diabetes? Bezochte zorgverleners CVRM Van de zeven gemeten zorgverleners hebben de meeste cliënten in 2013 de bloedprikdienst bezocht (68%) in verband met hart- en vaatziekte. De diëtist wordt met 4% het minst genoemd. Bezochte zorgverlener in 2013 Bloedprikdienst 68% Huisarts 65% Praktijkondersteuner 45% Cardioloog 43% Doktersassistente 15% Internist 7% Diëtist 4% 0% 20% 40% 60% 80% Figuur Welke zorgverleners heeft u in 2013 bezocht in verband met uw hart- en vaatziekte?

5 2.1.3 Uitgevoerde onderzoeken Diabetes Van de zeven gemeten onderzoeken is bij de meeste cliënten met diabetestype 2 die een huisarts of praktijkondersteuner/ praktijkverpleegkundige hebben bezocht een bloeddrukmeting (95%) uitgevoerd. Vragen naar rookgedrag (40%) wordt het minst genoemd. Uitgevoerde onderzoeken Bloeddrukmeting 95% 94% Bepalen gewicht 86% 85% Voetonderzoek 81% 78% Bloedonderzoek 74% 74% Vragen naar medicatiegebruik en bijwerkingen 51% 51% Vragen naar veranderingen met betrekking tot leefstijl 41% 36% Vragen naar rookgedrag 40% 40% Tabel Welke onderzoeken heeft de huisarts of praktijkondersteuner/- verpleegkundige het afgelopen jaar bij u uitgevoerd in verband met uw diabetes? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht Uitgevoerde onderzoeken CVRM Van de zes gemeten onderzoeken is bij de meeste cliënten die een huisarts of praktijkondersteuner/- verpleegkundige hebben bezocht een bloeddrukmeting (90%) uitgevoerd. Vragen naar veranderingen met betrekking tot leefstijl (24%) wordt het minst genoemd. Uitgevoerde onderzoeken Indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht Bloeddrukmeting 90% Bloedonderzoek 70% Bepalen gewicht 57% Vragen medicatiegebruik en bijwerkingen Vragen naar rookgedrag Vragen veranderingen m.b.t. leefstijl 24% 32% 40% Geen van bovenstaande 2% Figuur Welke onderzoeken heeft de huisarts of praktijkondersteuner/- verpleegkundige het afgelopen jaar bij u uitgevoerd in verband met uw hart- en vaatziekte? indien huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige bezocht.

6 2.1.5 Behandelplan diabetici Van de diabetici geeft 42% aan dat de huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige een behandelplan heeft opgesteld. In 2013 (42%) geeft men vaker dat een behandelplan is opgesteld dan in 2011 (34%). Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. Opstellen behandelplan Indien huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige bezocht % 42%* 46% Weet niet Ja Nee % 34%* 49% Figuur Heeft uw huisarts of praktijkondersteuner/ -verpleegkundige een behandelplan/individueel zorgplan (diabetespas) opgesteld? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht. * significant verschil ten opzichte van de vorige meting. Circa tweederde van de diabetici waarbij een behandelplan is opgesteld (66%) geeft aan compleet op de hoogte te zijn van de doelen met betrekking tot het behandelplan. In 2013 (66%) geeft men minder vaker aan compleet op de hoogte te zijn van de doelen dan in 2011 (83%). Doelen (streefwaarde) Indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige %* 24%* 10%* Compleet op de hoogte Gedeeltelijk op de hoogte %* 14%* 3%* Niet op de hoogte Figuur Bent u op de hoogte van de doelen (streefwaarde) met betrekking tot uw behandelplan/individueel zorgplan (diabetespas)? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht en behandelplan opgesteld. * significant verschil ten opzichte van de vorige meting.

7 Circa tweederde van de diabetici waarbij een behandelplan is opgesteld (65%) geeft aan compleet op de hoogte te zijn van de inhoud van het behandelplan. In 2013 (65%) geeft men minder vaak aan compleet op de hoogte te zijn van de inhoud van het behandelplan dan in 2011 (82%). Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. Inhoud (hoe te bereiken) Indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige %* 82%* 24%* 11%* 16%* 2%* Compleet op de hoogte Gedeeltelijk op de hoogte Niet op de hoogte Figuur Bent u op de hoogte van de inhoud (hoe te bereiken) met betrekking tot uw behandelplan/individueel zorgplan (diabetespas)? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht en behandelplan opgesteld. * significant verschil ten opzichte van de vorige meting Behandelplan CVRM Van de cliënten geeft 24% aan dat de huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige een behandelplan heeft opgesteld. Opstellen behandelplan Indien huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige bezocht 11% 24% 64% Weet niet Ja Nee Figuur Heeft uw huisarts of praktijkondersteuner/ -verpleegkundige een behandelplan/individueel zorgplan (hart- en vatenpas) opgesteld? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht. Iets meer dan de helft van de cliënten waarvoor een behandelplan is opgesteld (52%) geeft aan compleet op de hoogte te zijn van de doelen van

8 het behandelplan. Bijna een derde (29%) geeft aan hiervan niet op de hoogte te zijn. Doelen (streefwaarde) Indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige 52% 19% 29% Compleet op de hoogte Gedeeltelijk op de hoogte Niet op de hoogte Figuur Bent u op de hoogte van de doelen (streefwaarde) van het behandelplan/individueel zorgplan (hart- en vatenpas)? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht en behandelplan opgesteld. De helft van de cliënten waarvoor een behandelplan is opgesteld (50%) geeft aan compleet op de hoogte te zijn van de inhoud van het behandelplan. Iets minder dan een derde (31%) geeft aan hiervan niet op de hoogte te zijn. Inhoud (hoe te bereiken) Indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige 50% 20% 31% Compleet op de hoogte Gedeeltelijk op de hoogte Niet op de hoogte Figuur Bent u op de hoogte van de inhoud (hoe te bereiken) van het behandelplan/individueel zorgplan (hart- en vatenpas)? indien huisarts, praktijkondersteuner/-verpleegkundige bezocht en behandelplan opgesteld.

9 2.2 Tevredenheid Algemene tevredenheid diabetici De cliënten geven gemiddeld een 8,2 als waardering voor de totale diabeteszorg (schaal 1 t/m 10). Ruim vier op de tien (45%) geeft een 8 en ruim een derde (34%) geeft een 9 of 10. Niemand geeft een onvoldoende. Er zijn geen opvallende verschillen met Algehele tevredenheid totale diabeteszorg , ,2 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 6,0 7,0 8,0 9,0 10,0 Tabel Geef een schoolcijfer voor de totale zorg die u in verband met uw diabetes in 2013 heeft ontvangen? (schaal 1 t/m 10) Algemene tevredenheid CVRM De cliënten geven gemiddeld een 7,8 als waardering voor de totale hart- en vaatziektezorg. Bijna de helft (46%) geeft een 8 en 21% een 9 of 10. Verder geeft 3% een onvoldoende. Algehele tevredenheid totale hart- en vaatziektezorg 7,8 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 6,0 7,0 8,0 9,0 10,0 Figuur Geef een schoolcijfer voor de totale zorg die u in verband met uw hart- en vaatziekte in 2013 heeft ontvangen? (schaal 1 t/m 10)

10 2.3 Tevredenheid zorgverlener Tevredenheid zorgverlener Cliënten hebben aangegeven hoe zij de verschillende zorgverleners beoordelen waarmee zij in 2013 te maken hebben gehad. Bij de diabetici krijgt de internist de hoogste gemiddelde score (8,5). Dit is opvallend aangezien de internist in 2011 een van de laagste beoordelingen kreeg. Cliënten zijn het minst te spreken over de zorg die zij van de diëtist ontvingen, net als in Bij de CVRM krijgt de huisarts de hoogste gemiddelde score (8,3). Cliënten zijn het minst te spreken over de zorg die zij van de diëtist ontvingen (7,6). De tevredenheid wordt niet beïnvloed door het aantal zorgverleners dat men heeft bezocht. Algehele tevredenheid zorgverlener Diabetes CVRM Internist 8,5 8,3 Diabetesverpleegkundige 8,4 - Huisarts 8,4 8,3 Praktijkondersteuner / praktijkverpleegkundige 8,4 8,2 Oogarts 8,4 - Doktersassistente 8,4 8,1 Podotherapeut 8,3 - Fundusdienst 8,3 - Bloedprikdienst 8,3 8,1 Cardioloog - 7,9 Diëtist 8,2 7,6 Tabel Met welk schoolcijfer waardeert u de zorg van de bezochte zorgverleners in 2013? (schaal 1 t/m 10) - indien desbetreffende zorgverlener bezocht. Cliënten zijn het veelal eens met de stellingen dat de zorgverleners dezelfde informatie gaven elkaars informatie aanvulden op de hoogte waren van de situatie dat de situatie niet herhaaldelijk moest worden uitgelegd Prioriteiten De prikdienst scoort relatief laag en is van relatief groot belang voor de tevredenheid met de totale diabeteszorg. De prikdienst heeft dan ook de meeste prioriteit om te worden verbeterd. De cardioloog scoort relatief laag en is van relatief groot belang voor de tevredenheid met de totale hart- en

11 vaatziektezorg. Wanneer Zorggroep de Bevelanden de algemene tevredenheid wil verhogen, is de cardioloog het belangrijkste aandachtspunt Huisarts In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de huisarts hebben ervaren. De huisarts wordt bij de diabetici het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect betrokkenheid scoort de huisarts het laagst (4,5). De aspecten respectvol en betrokken dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken. De huisarts wordt bij CVRM het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,7). Op het aspect betrokkenheid scoort de huisarts het laagst (4,6). Om de tevredenheid met de huisarts te verbeteren dienen de aspecten betrokken en deskundig te worden aangepakt Praktijkondersteuner/- verpleegkundige In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de praktijkondersteuner/- verpleegkundige hebben ervaren. Bij de diabetici wordt de praktijkondersteuner/-verpleegkundige het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,7). Op het aspect deskundigheid scoort de praktijkondersteuner/- verpleegkundige het laagst (4,6). De aspecten deskundig en duidelijk dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken. De praktijkondersteuner/-verpleegkundige wordt bij CVRM het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,7). Op het aspect deskundigheid (4,6) scoort de praktijkondersteuner/- verpleegkundige het laagst. Om de tevredenheid met de praktijkondersteuner/-verpleegkundige te verbeteren dient het aspect respectvol te worden aangepakt Diëtist In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de diëtist hebben ervaren. Bij de diabetici wordt de diëtist het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect duidelijkheid scoort de diëtist het laagst (4,5). Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. De aspecten deskundig en duidelijk dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken. De diëtist wordt bij CVRM het beste beoordeeld op snelheid (4,7). Op het aspect betrokkenheid scoort de diëtist het laagst (4,4). Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. Er kan geen advies

12 plaatsvinden m.b.t. aspecten die aangepakt zouden moeten worden, omdat de verschillende aspecten niet significant van belang zijn voor de algehele tevredenheid met de diëtist Diabetesverpleegkundige In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de diabetesverpleegkundige hebben ervaren. Gemiddeld scoort de diabetesverpleegkundige op alle aspecten een 4,7. Duidelijkheid scoort daarbij het hoogst en betrokkenheid het laagst. Het aspect betrokken dient te worden aangepakt en valt binnen het kwadrant aanpakken. Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken Doktersassistente In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de doktersassistente hebben ervaren. Bij de diabetici wordt de doktersassistente het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect betrokkenheid (4,5) scoort de doktersassistente het laagst. De aspecten betrokken en deskundig dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken. Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. De doktersassistente wordt bij CVRM het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,7). Op het aspect respect scoort de doktersassistente het laagst (4,6). Om de tevredenheid met de doktersassistente te verbeteren dienen de aspecten betrokken en respectvol te worden aangepakt. Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken Internist In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de internist hebben ervaren. Bij de diabetici wordt de internist het beste beoordeeld op deskundigheid (4,7). Op het aspect snelheid (4,6) scoort de internist het laagst. Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken. De internist wordt bij CVRM het beste beoordeeld op deskundigheid (4,5). Op het aspect duidelijkheid scoort de internist het laagst (4,3). Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken Bloedprikdienst In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de bloedprikdienst hebben ervaren. Bij de diabetici wordt de bloedprikdienst het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect betrokkenheid (4,5)

13 scoort de bloedprikdienst het laagst. Het aspect betrokken dient te worden aangepakt en valt binnen het kwadrant aanpakken. De bloedprikdienst wordt bij CVRM het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect betrokkenheid scoort de bloedprikdienst het laagst (4,4). Om de tevredenheid met de bloedprikdienst te verbeteren dient het aspect betrokken te worden aangepakt Fundusdienst In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de fundusdienst hebben ervaren. De fundusdienst wordt bij de diabetici het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,6). Op het aspect betrokkenheid (4,5) scoort de fundusdienst het laagst. De aspecten betrokken en respectvol dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken Podotherapeut In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de podotherapeut hebben ervaren. De podotherapeut wordt bij de diabetici het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,5). Op het aspect betrokkenheid (4,4) scoort de podotherapeut het laagst. De aspecten rustig en betrokken dienen te worden aangepakt en vallen binnen het kwadrant aanpakken. Er zijn geen verschillen zichtbaar op basis van achtergrondkenmerken Cardioloog In deze paragraaf bekijken we hoe de cliënten de bejegening van de cardioloog hebben ervaren. De cardioloog wordt bij CVRM het beste beoordeeld op vriendelijkheid (4,5). Op het aspect betrokkenheid scoort de cardioloog het laagst (4,2). Om de tevredenheid met de cardioloog te verbeteren dienen de aspecten betrokken en respectvol te worden aangepakt.

14 2.4 Tevredenheid onderzoeken Onderzoeken huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige Cliënten die een huisarts of praktijkondersteuner/-verpleegkundige hebben bezocht zijn tevreden over de manier waarop de onderzoeken zijn uitgevoerd. De diabetici zijn het meest tevreden over de bloeddrukmeting (4,2) en het minst over de vragen omtrent medicatiegebruik (4,1). De patiënten van CVRM zijn ook het meest tevreden over de bloeddrukmeting (4,2), maar het minst tevreden over vragen naar medicatiegebruik en bijwerkingen (4,0). Voor cliënten met diabetes type II zien we geen significante verschillen ten opzichte van Tevredenheid onderzoeken (gemiddelde score) (schaal 1 t/m 5) Diabetes CVRM Bloeddrukmeting 4,2 4,2 Voetonderzoek 4,2 - Bepalen gewicht 4,1 4,1 Onderzoek naar rookgedrag 4,1 4,1 Vragen naar veranderingen met betrekking tot leefstijl 4,1 4,0 Vragen naar medicatiegebruik en bijwerkingen 4,1 4,0 Tabel Hoe tevreden bent u over de manier waarop de volgende onderzoeken door uw huisarts, praktijkondersteuner/- verpleegkundige zijn uitgevoerd? indien huisarts of praktijkondersteuner/- verpleegkundige bezocht Procedure laboratoriumoproep Van de diabetici die de bloedprikdienst hebben bezocht is 83% te spreken over de procedure van de laboratoriumoproep. Ruim een vijfde van de cliënten (22%) is zeer tevreden en 6% is (zeer) ontevreden. De voornaamste redenen voor ontevredenheid over de procedure van de laboratoriumoproep zijn: Lange wachttijden; Miscommunicatie (onderling loopt niet altijd alles even soepel); Geprikte datum is niet eerste voorkeur voor cliënt. Van de CVRM cliënten die de bloedprikdienst hebben bezocht is 81% te spreken over de procedure van de laboratoriumoproep. 17% van de cliënten is zeer tevreden en 4% is (zeer) ontevreden. We zien geen significante verschillen op basis van achtergrondkenmerken.

15 De voornaamste reden voor ontevredenheid over de procedure van de laboratoriumoproep is de slechte communicatie: Ben niet opgeroepen, heb zelf actie ondernomen; Geen bericht ontvangen over de uitslag; Onpersoonlijk, onvriendelijk, niet betrokken.

16 2.5 Zorggroep de Bevelanden Bekendheid De inhoudelijke bekendheid, ik had er van gehoord en wist wat het was, van diabetici met Zorggroep de Bevelanden is gestegen van 15% in 2011 naar 20% in De totale bekendheid (passief bekend + inhoudelijk bekend) van Zorggroep de Bevelanden is gestegen van 36% in 2011 naar 43% in Bekendheid met Zorggroep de Bevelanden %* 23% 20%* Hier had ik nog nooit van gehoord %* 21% 15%* Ik had er van gehoord, maar wist niet precies wat het was (=passief bekend) Ik had er van gehoord en wist wat het was (= inhoudelijk bekend) Figuur Bekendheid Zorggroep de Bevelanden diabetici. De inhoudelijke bekendheid, ik had er van gehoord en wist wat het was, van cliënten van CVRM met Zorggroep de Bevelanden is 9%. De totale bekendheid (passief bekend + inhoudelijk bekend) van Zorggroep de Bevelanden is 28%. Bekendheid met Zorggroep de Bevelanden Hier had ik nog nooit van gehoord 72% 19% 9% Ik had er van gehoord, maar wist niet precies wat het was (=passief bekend) Ik had er van gehoord en wist wat het was (= inhoudelijk bekend) Figuur Bekendheid Zorggroep de Bevelanden CVRM.

17 2.5.2 Website Zorggroep de Bevelanden Van de diabetici die bekend zijn met Zorggroep de Bevelanden heeft 7% de website wel eens bezocht. De totale penetratiegraad, van alle diabetici die weleens een bezoek hebben gebracht aan de website van Zorggroep de Bevelanden, komt op 3%. Van de CVRM cliënten die bekend zijn met Zorggroep de Bevelanden heeft 4% de website wel eens bezocht. De totale penetratiegraad, van alle cliënten die weleens een bezoek hebben gebracht aan de website van Zorggroep de Bevelanden, komt op 1%. We zien geen significante verschillen op basis van achtergrondkenmerken Stellingen Zorggroep de Bevelanden Ten opzichte van 2011 zien we dat men het over het algemeen minder vaak eens is met de stellingen. Stellingen Zorggroep de Bevelanden - % (helemaal) eens Diabetes CVRM Goede ontwikkeling in de regio 52% 46% Betere samenwerking 44% 38% Centraal coördinatiepunt 50% 39% Figuur Wat is uw mening over de volgende stelling? (schaal 1 t/m 5)

18 Slotsom diabetes Conclusie Over het algemeen zijn cliënten met diabetes type II tevreden met de diabeteszorg. Zij beoordelen dit gemiddeld met een 8,2; Alle zorgverleners scoren daarnaast ook minimaal een 8; Het behandelplan is een aandachtspunt omdat men blijkbaar niet goed weet wat dit inhoudt en men hier niet volledig van op de hoogte is; De bekendheid van Zorggroep de Bevelanden is gestegen ten opzichte van 2011, maar veel cliënten kennen het nog niet (goed genoeg). De zorggroep is facilitair voor de betrokken zorgverleners en het is belangrijk om te bepalen in hoeverre het gewenst is dat cliënten bekend raken met de zorggroep. Kansen Om de algemene tevredenheid te verbeteren is de bloedprikdienst het belangrijkste aandachtspunt. Deze zorgverlener wordt ook door bijna alle cliënten bezocht; De betrokkenheid is hierbij het belangrijkste aandachtspunt; De focus op de huisarts, parktijkondersteuner/-verpleegkundige en diabetesverpleegkundige is ook belangrijk vanwege de invloed op de tevredenheid en het hoge aandeel cliënten dat deze zorgverleners bezoekt; De betrokkenheid komt daarnaast bij zes van de negen zorgverleners als belangrijkste aandachtpunt naar voren. We zien dit ook terug in het feit dat cliënten het minst tevreden zijn over het uitleggen van de situatie aan de diverse zorgverleners.

19 Slotsom CVRM Conclusie Over het algemeen zijn cliënten met hart- en vaatziekte tevreden met de zorg. Zij beoordelen dit gemiddeld met een 7,8; Alle zorgverleners scoren daarnaast ook minimaal een 7,5; Het behandelplan is een aandachtspunt omdat men blijkbaar niet goed weet wat dit inhoudt en men hier niet volledig van op de hoogte is; De bekendheid van Zorggroep de Bevelanden is laag. De zorggroep is facilitair voor de betrokken zorgverleners en het is belangrijk om te bepalen in hoeverre het gewenst is dat cliënten bekend raken met de zorggroep. Kansen Om de algemene tevredenheid te verbeteren is de cardioloog het belangrijkste aandachtspunt; De betrokkenheid is hierbij het belangrijkste aandachtspunt; Het behandelplan blijkt een positieve invloed te hebben op de waardering van de totale zorg en is dus een belangrijk aandachtspunt.

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Resultaten DVN Diabeteszorg Monitor 2008. Resultaten van het onderzoek 'Ontvangen mensen met diabetes type 2 de juiste zorg'

Resultaten DVN Diabeteszorg Monitor 2008. Resultaten van het onderzoek 'Ontvangen mensen met diabetes type 2 de juiste zorg' Resultaten DVN Diabeteszorg Monitor 2008 Resultaten van het onderzoek 'Ontvangen mensen met diabetes type 2 de juiste zorg' Resultaten DVN Diabeteszorg Monitor 2008 Resultaten van het onderzoek 'Ontvangen

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg

Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Chronische Zorg Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten... 4 Contact

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Individueel zorgplan

Individueel zorgplan Individueel zorgplan Diazon Hafank Inhoudsopgave Individueel Zorgplan 3 Stap voor stap 5 stap 1: Gezondheid & behoeften 5 stap 2: Meetwaarden 6 stap 3: Uw doel & acties 8 stap 4: Evaluatie 10 Bereid het

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn Inleiding: Sinds 1 januari 2008 wordt in Noord-Limburg de diabeteszorg in de eerste lijn door Cohesie Cure and Care georganiseerd. De diabeteszorg wordt als DBC Diabetes Mellitus Eerste Lijn op gestructureerde

Nadere informatie

Beleidsdocument 2012-2016

Beleidsdocument 2012-2016 Beleidsdocument 2012-2016 uw zorg, onze zorg Inhoudsopgave 1. Voorwoord...3 2. Zorggroep de Bevelanden...4 3. Waar staat Zorggroep de Bevelanden voor (Missie, Visie en Doelstellingen)...4 4. Uitwerking:

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Checklists. Uitneembaar katern, handig om mee te nemen

Checklists. Uitneembaar katern, handig om mee te nemen Uitneembaar katern, handig om mee te nemen Hoofdstuk 2 Zorgverleners bij diabetes type 2 21 Checklists Dit uitneembare katern bevat checklists over controles die bij goede zorg horen; tips voor communicatie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011)

Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Klanttevredenheidsonderzoek DBC COPD - Eerste lijn (2011) Inhoudsopgave Verslag 2-4 Grafieken 5-10 Samenvatting resultaten 11-16 Bijlage - Vragenlijst 17+18 Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN

Nadere informatie

Markt- en Opinieonderzoek. Zeker Meten. KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK HULP BIJ HUISHOUDEN

Markt- en Opinieonderzoek. Zeker Meten. KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK HULP BIJ HUISHOUDEN Markt- en Opinieonderzoek. Zeker Meten. KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK HULP BIJ HUISHOUDEN 1 PROJECT I1754 Rapportagedatum : 12 februari 2015 Klant : Gemeente Amstelveen Contactpersoon bij klant : Celina

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage gezondheidscentrum Noord

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage gezondheidscentrum Noord Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage gezondheidscentrum Noord ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting als onderdeel

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2 RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg Diabetes Mellitus type 2 Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer...

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - COPD Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag Samenvatting resultaten Bijlage - Vragenlijst Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN VENLO +31 (77) 3203736

Nadere informatie

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008 Ziekenhuis Bethesda Patiënttevredenheidsonderzoek December 2008 Soort onderzoek : Patiënttevredenheidsonderzoek Uitgevoerd door : Right Marktonderzoek en Advies B.V. Datum : 11 december 2008 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum Levinas

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum Levinas Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum Levinas Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL 2014. December 2014 Marij Tillmanns 36683 GfK 2014 CTO Oval December 2014

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL 2014. December 2014 Marij Tillmanns 36683 GfK 2014 CTO Oval December 2014 CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK OVAL December Marij Tillmanns 36683 1 Inhoud 1. Management Summary 2. Resultaten Algemeen Overall tevredenheid Bedrijfsarts Casemanager Achtergrondkenmerken 3. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Julius Gezondheidscentrum Parkwijk ARGO BV 2015 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken Op vier locaties van de Stichting Leidsche Rijn

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen met steeds meer en verschillende soorten

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Het Dok

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Het Dok Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Huisartsenpraktijk Het Dok Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Groepspraktijk Huizen Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Julius Gezondheidscentrum Veldhuizen ARGO BV 2015 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken Op vier locaties van de Stichting Leidsche Rijn

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Meldactie Integrale bekostiging Resultaten. Januari/februari 2012

Meldactie Integrale bekostiging Resultaten. Januari/februari 2012 Meldactie Integrale bekostiging Resultaten Januari/februari 2012 Voor deze meldactie zijn met name patiënten uitgenodigd die te maken hebben met Diabetes, COPD of met (risico op) een hart en vaataandoening.

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma

Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek PREM Chronische Zorg - Astma Ketenzorg Friesland februari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Aanleiding en doel... 2 Aanpak onderzoek... 2 Leeswijzer... 3 Resultaten...

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Leonard Springer

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Leonard Springer Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Leonard Springer Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap mee

Nadere informatie

Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma

Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma Voorbeeldbrief A: Bevestiging geen deelname meer aan zorgprogramma Onderwerp: Bevestiging dat u niet meer wilt meedoen aan het zorgprogramma hart- en vaatziekten Geachte heer/ mevrouw , Uw

Nadere informatie

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Stad (Bartok)

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Stad (Bartok) Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Stad (Bartok) Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap

Nadere informatie

Jaarcontrole voor mensen met diabetes mellitus

Jaarcontrole voor mensen met diabetes mellitus Jaarcontrole voor mensen met diabetes mellitus Afdeling interne geneeskunde U krijgt deze folder omdat er voor u afspraken zijn gemaakt voor een jaarcontrole. Mensen met Diabetes Mellitus type 1 en 2 (suikerziekte)

Nadere informatie

Rapportage: Dokterscoop. Ervaringen met ketenzorg diabetes

Rapportage: Dokterscoop. Ervaringen met ketenzorg diabetes Rapportage: Dokterscoop Ervaringen met ketenzorg diabetes In opdracht van Dokterscoop Ketenzorg www.dokterscoop.nl Contactpersoon Dhr. G. H. Torn Broers Uitvoerende organisatie ZorgfocuZ BV Leonard Springerlaan

Nadere informatie

Patiëntervaringen met de huisartspraktijk. Huisartsenpraktijk van Wijngaarden

Patiëntervaringen met de huisartspraktijk. Huisartsenpraktijk van Wijngaarden Patiëntervaringen met de huisartspraktijk Rapportage voor: Huisartsenpraktijk van Wijngaarden te AMSTERDAM september 2015 ARGO BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. INLEIDING... 5 1.1 Patiëntervaringen...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015)

Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) Klanttevredenheidsonderzoek Warmtenet (2015) In het voorjaar van 2015 is een tevredenheidsonderzoek onder de particuliere klanten van Warmtenet Hengelo gehouden. Aan alle particuliere klanten van Warmtenet

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Parklaan

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Parklaan Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Parklaan Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap

Nadere informatie

Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager

Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager Syntein 12 oktober 2010 Zorggroepencongres 2 Kenmerken Syntein Organisatie multidisciplinaire zorggroep (BV) Doelgroep 135.000 Huisartsen

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra/samenwerkingsverbanden. Rapportage Gezondheidscentrum de Weide ARGO BV

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra/samenwerkingsverbanden. Rapportage Gezondheidscentrum de Weide ARGO BV Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra/samenwerkingsverbanden Rapportage Gezondheidscentrum de Weide ARGO BV 2015 2 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een meting uitgevoerd

Nadere informatie

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen.

Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus. Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg. Veel gestelde vragen. Voetzorg 2016 voor diabetes mellitus Binnen ketenzorg (zorggroep) Buiten ketenzorg Veel gestelde vragen. 1 Start: Welk zorgprofiel (ZP) heeft de verzekerde? (Weet niet? Verwijs naar huisarts.) ZP 0 (geen

Nadere informatie

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt suikerziekte en maakt gebruik

Nadere informatie

VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico

VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico VirtueleThuiszorg = preventieve inzet Voor Diabetes Mellitus Type 2 en Gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico Diabetes Mellitus type 2 (DM2) wordt door verschillende experts aangeduid als een leefstijlziekte

Nadere informatie

Digitaal Panel West. Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West. In opdracht van: Stadsdeel West. Projectnummer: 13074

Digitaal Panel West. Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West. In opdracht van: Stadsdeel West. Projectnummer: 13074 Digitaal Panel West Meting 9: Buurtgericht Werken II en cultuuraanbod in West In opdracht van: Stadsdeel West Foto: E. van Eis, 2008 Projectnummer: 13074 Rogier van der Groep Esther Jakobs Bezoekadres:

Nadere informatie

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2009. april 2009, uitgevoerd door: www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl

RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2009. april 2009, uitgevoerd door: www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl RAPPORTAGE ONDERZOEK CLIËNTTEVREDENHEID 2009 april 2009, uitgevoerd door: www.xs2quality.nl info@xs2quality.nl INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Onderzoeksvariabelen - Algemene gegevens 4 - Contact en omgang 6

Nadere informatie

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Poort

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Poort Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Poort Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap mee

Nadere informatie

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer Definitieve versie 27 oktober 2014 ARGO BV Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VRAAGSTELLING... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Vraagstelling...

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Schalkwijk

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Schalkwijk Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Schalkwijk Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Schalkwijk Dit onderzoek is uitgevoerd door: ARGO Rijksuniversiteit

Nadere informatie

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5 DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 5 Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek watertoetsloket Portefeuillehouder(s) L.H. Dohmen / J.H.J. van der Linden Afdeling Beheer Bestuursprogramma Niet van toepassing

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

De telefonische bereikbaarheid van het gezondheidscentrum

De telefonische bereikbaarheid van het gezondheidscentrum De telefonische bereikbaarheid van het gezondheidscentrum Was het een probleem om het GC telefonisch te bereiken voor het maken van een afspraak? aantal respondenten: 72 Was het een probleem om de receptenlijn/herhaallijn

Nadere informatie

Vasculair Preventie Centrum

Vasculair Preventie Centrum Vasculair Preventie Centrum Afdeling interne geneeskunde Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar het Vasculair Preventie Centrum van Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven. Bij u is een risicofactor

Nadere informatie

CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN

CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN CABA 09-04-2013 Agendapunt: 8 Sittard, 5 maart 2013 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN Onderwerp: Klanttevredenheidsonderzoek watertoetsloket Inleiding Voor het werkveld watertoets

Nadere informatie

Cliënttevredenheid 2016

Cliënttevredenheid 2016 Cliënttevredenheid 2016 (Thuis)begeleiding Rapportage Cliënttevredenheid 2016 Fenneke Vegter, Lonneke Gijsbers Project Z7267 19-1-2017 Achtergrond, doel- en probleemstelling Op verzoek van Vitras heeft

Nadere informatie

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012

Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 2011/2012 Samenvatting en rapportage Klanttevredenheidsonderzoek PPF 0/0 Stichting Personeelspensioenfonds Cordares (PPF) Astrid Currie, communicatieadviseur Maart 0 versie.0 Pagina versie.0 Inleiding Op initiatief

Nadere informatie

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Maart 2009 Nationaal Medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door: Almere Staete Radioweg 6a 1324 KW ALMERE Tel. (036) 5300402 E-mail: info@trendview.nl

Nadere informatie

pagina 1 van 7 Vragenlijst Toestemming uitwisselen medische gegevens Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Toestemming uitwisselen medische gegevens Inleiding Uw zorgverlener is verplicht

Nadere informatie

Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp. ARGO BV juni Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til

Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp. ARGO BV juni Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til Zorg in Houten: ervaringen met de samenwerking in Medisch Centrum Dorp juni 2014 Drs. B.P. te Velde Drs. E.Til Inhoud HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN... 5 1.1 Inleiding... 5 1.2 Uitvoering van het onderzoek...

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentrum Diemen-Noord. Vervolgmeting. Rapportage Klantmonitor DCB

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentrum Diemen-Noord. Vervolgmeting. Rapportage Klantmonitor DCB Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentrum Diemen-Noord Vervolgmeting Rapportage Klantmonitor DCB ARGO Rijksuniversiteit Groningen bv 2013 Vervolgmeting via de Klantmonitor In het gezondheidscentrum

Nadere informatie

Patiëntgerichte zorg voor mensen met gevorderde kanker of een ernstige chronische aandoening

Patiëntgerichte zorg voor mensen met gevorderde kanker of een ernstige chronische aandoening Patiëntgerichte zorg voor mensen met gevorderde kanker of een ernstige chronische aandoening Wat zijn uw ervaringen? Informatie voor mantelzorgers Wat houdt het onderzoek in? Er kan nog veel verbeteren

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt een hart- of

Nadere informatie

7,2 JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD. Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding

7,2 JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD. Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding JEUGDTHERMOMETER GGZ CENTRUM KINDEREN EN JEUGD Jongeren vanaf 12 jaar Ouders / verzorgers Ouderbegeleiding 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 7,2 Ralph Feenstra en Annet Nugter Afdeling Onderzoek & Monitoring Juli 2011

Nadere informatie

Landelijk cliëntervaringsonderzoek

Landelijk cliëntervaringsonderzoek Landelijk cliëntervaringsonderzoek Monitor Januari t/m december 2016 Ons kenmerk: 17.0010587 Datum: 22-09-2017 Contactpersoon: Rosan Hilhorst E-mail: Contractbeheer@regiogv.nl Inhoud 1. Inleiding... 3

Nadere informatie

H.88011.0815. Diabetespolikliniek

H.88011.0815. Diabetespolikliniek H.88011.0815 Diabetespolikliniek 2 Inleiding Een goede diabetes behandeling bestaat, volgens de Nederlandse Diabetes Federatie, uit regelmatige controle voor uw diabetes. De inhoud van deze controles is

Nadere informatie

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL

Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL PATIËNTENINFORMATIE Preventie en behandeling hart- en vaatziekten WWW.ZORROO.NL Inhoudsopgave 1 Voorwoord.............................................................................. 3 2 Zorroo ondersteunt

Nadere informatie

schoolverlaters 2012-2013

schoolverlaters 2012-2013 schoolverlaters 20122013 Uitslagen Vragenlijst Samenwerkingsschool Emmaüs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Leebrug

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Leebrug Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Medisch Centrum Leebrug Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Praktijk Jonker & Koetsier

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Praktijk Jonker & Koetsier Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Praktijk Jonker & Koetsier Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Individueel behandelplan COPD/Astma

Individueel behandelplan COPD/Astma Individueel behandelplan COPD/Astma Persoonlijke gegevens Naam Adres Woonplaats Telefoon E-mail Geb. datum Diagnose Diagnose gesteld op Bij ongeval waarschuwen Naam Adres Telefoon Relatie met pasdrager

Nadere informatie

Op weg naar een individueel zorgplan met... Patientgestuurd Cardiovasculair Risicomanagement. Mark van der Wel Henny Peelen Carel Bakx

Op weg naar een individueel zorgplan met... Patientgestuurd Cardiovasculair Risicomanagement. Mark van der Wel Henny Peelen Carel Bakx Op weg naar een individueel zorgplan met... Patientgestuurd Cardiovasculair Risicomanagement Mark van der Wel Henny Peelen Carel Bakx Boodschap Durf patiënten te laten kiezen Betekent niet: u vraagt wij

Nadere informatie

Onderzoek cliëntervaringen Wmo, Jeugdwet, sociale wijkteams en basisteams jeugd en gezin

Onderzoek cliëntervaringen Wmo, Jeugdwet, sociale wijkteams en basisteams jeugd en gezin Onderzoek cliëntervaringen Wmo, Jeugdwet, sociale wijkteams en basisteams jeugd en gezin Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Augustus 2015 2 Samenvatting De gemeente wil weten hoe

Nadere informatie

MediQuest B.V. Diabetes Zorgmonitor. Analyserapport: onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met diabetes

MediQuest B.V. Diabetes Zorgmonitor. Analyserapport: onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met diabetes MediQuest B.V. Diabetes Zorgmonitor Analyserapport: onderzoek naar de kwaliteit van zorg voor mensen met diabetes Kenmerk: M10.0305 Datum: 11 oktober 2010 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 2

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartspraktijk Souwer Middelie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartspraktijk Souwer Middelie Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Huisartspraktijk Souwer Middelie Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

De dienstverlening van Westerpark

De dienstverlening van Westerpark De dienstverlening van Westerpark Vanaf eind mei 2009 konden bewoners en ondernemers van Westerpark zich aanmelden bij het nieuw opgerichte digitale bewonerspanel. In deze rapportage wordt verslag gedaan

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD

Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Ketenzorg COPD Dokterscoop november 2017 Samenvatting In september en oktober 2017 heeft ZorgfocuZ in opdracht van Dokterscoop een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Nadere informatie

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Goede zorg bij COPD

Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Vertrouwd en dichtbij. Informatie voor patiënten. Goede zorg bij COPD Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Goede zorg bij COPD z Goede zorg bij COPD 1 Er is vastgesteld dat u COPD hebt. In deze brochure staat welke zorg u kunt verwachten

Nadere informatie

Tevredenheid cliënten afdeling Sociale Zaken

Tevredenheid cliënten afdeling Sociale Zaken Tevredenheid cliënten afdeling Sociale Zaken Rapportage kwantitatief onderzoek naar de tevredenheid van cliënten van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Houten. dinsdag 4 november 26 Oakdale Group

Nadere informatie

Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde

Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde Poliklinische vragenlijst 2012 Gynaecologie & verloskunde Deze rapportage heeft betrekking op de verslagperiode 01-11-2012 tot 20-03-2013.. Máxima Medisch Centrum Afdeling Kwaliteit & Veiligheid TEL: 9126

Nadere informatie

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg

Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg Ontwerp Zorgtoepassing Ketenzorg HIS-KIS communicatie Datum: 25 februari 2014 Versie: 4.2 Referentie: Ontwerp Ketenzorg HIS-KIS Nictiz is het landelijke expertisecentrum dat ontwikkeling van ICT in de

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen ARGO BV 2014 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken In het gezondheidscentrum is een vervolgmeting

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum De Nije Veste

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum De Nije Veste Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Gezondheidscentrum De Nije Veste Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

Monitor Beleving Publiekscommunicatie

Monitor Beleving Publiekscommunicatie Monitor Beleving Publiekscommunicatie Definitieve rapportage 25-1-2019 244405842 Inhoud Inleiding 3 Samenvatting 4 2 Informatievoorziening van de Rijksoverheid 6 3 Informatiekanalen: bekendheid en gebruik

Nadere informatie

n % O keer 30 14,4 1 keer 19 9,1 2 tot 4 keer 74 35,4 5 tot 9 keer 49 23,4 10 keer of meer 37 17,7

n % O keer 30 14,4 1 keer 19 9,1 2 tot 4 keer 74 35,4 5 tot 9 keer 49 23,4 10 keer of meer 37 17,7 Vragenlijst 2015, Gehele jaar Stichting Zuilen / Ondiep GEZond 1. Hoe vaak heeft u afgelopen jaar contact gehad met het gezondheidscentrum? n = (209) O keer 30 14,4 1 keer 19 9,1 2 tot 4 keer 74 35,4 5

Nadere informatie

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Vaatrisicopoli Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen 1 Vaatrisicopoli Bent u in het verleden

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD Gemeente Eemnes Juni/Juli 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN

DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN 1198 Inleiding Deze folder is bedoeld voor reumapatiënten die zijn doorverwezen naar het Diabetes- & Vasculaircentrum van het Sint Franciscus Gasthuis.

Nadere informatie

Rapportage Stichting Eerstelijnszorg Haaksbergen

Rapportage Stichting Eerstelijnszorg Haaksbergen Rapportage Stichting Eerstelijnszorg Haaksbergen Juni 2014 ARGO BV www.argo-rug.nl Rapportage Stichting Eerstelijnszorg Haaksbergen 2 HOOFDSTUK 1. INLEIDING 1.1 Inleiding Deze rapportage bevat de uitkomsten

Nadere informatie

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg)

Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Conclusies Facit CQ- index kwaliteit verpleging, verzorging en thuiszorg bij Stichting Sint Anna (Wonen met Zorg) Bewonerstevredenheidsonderzoek, oktober 2014 2.1 Inleiding De conclusies hieronder zijn

Nadere informatie

Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk

Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk KNMT Onderzoek & Informatievoorziening Nieuwegein juni 2015 Inleiding Sinds 2013 is de patiëntenenquête van de KNMT vernieuwd. 1 De organisatie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 2015 Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Wbtv 1 Juni 1 Doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de huidige mate van tevredenheid van tolken en vertalers, afnemers van tolk- en vertaaldiensten

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Terwijde

Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra. Vervolgmeting. Rapportage Julius Gezondheidscentrum Terwijde Door Cliënten Bekeken voor Gezondheidscentra Vervolgmeting Rapportage Julius Gezondheidscentrum Terwijde ARGO BV 2015 Vervolgmeting Door Cliënten Bekeken Op vier locaties van de Stichting Leidsche Rijn

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Blanker & Thiele

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Huisartsenpraktijk Blanker & Thiele Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Huisartsenpraktijk Blanker & Thiele Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012

RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 RAPPORT BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2012 DE ROTONDE & DE GEMEENTELIJKE WEBSITE GEMEENTE EEMNES JULI/AUGUSTUS 2012 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Noorderweg 2 1221 AA Hilversum Tel: (035) 623 27 89

Nadere informatie

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index

Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index Ervaringen thuiszorgcliënten V&V Huize het Oosten Gemeten met de CQI index April 2014 Samenstelling: drs. Jeroen J. Haamers, Versie: april 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 CQI-onderzoek; achtergrond en

Nadere informatie

de diabetespolikliniek

de diabetespolikliniek patiënteninformatie de diabetespolikliniek Vanwege uw diabetes mellitus (suikerziekte) komt u regelmatig naar de diabetespolikliniek van de polikliniek Interne Geneeskunde. Het diabetesteam adviseert,

Nadere informatie

CHV Zorggroep Gelders Rivierenland

CHV Zorggroep Gelders Rivierenland CHV Zorggroep Gelders Rivierenland Voor een Voor gezond een gezond Rivierenland! rivierenland! Huidige structuur wie zijn wij? Voor een Voor gezond een gezond Rivierenland! rivierenland! Huidige structuur

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep. Gemeente Ubbergen Juni 2013

Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep. Gemeente Ubbergen Juni 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2012 Wmo-hulpmiddelen onder de loep Gemeente Ubbergen Juni 2013 Colofon Uitgave I&O Research BV Zuiderval 70 7543 EZ Enschede tel. (053) 4825000 Rapportnummer 2013/033 Datum

Nadere informatie

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Buiten

Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Buiten Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken Medi-Mere Buiten Deze rapportage kunt u plaatsen in uw Eerstelijns zorgcentra door Cliënten Bekeken werkmap achter tabblad 5. Denkt u eraan deze werkmap mee

Nadere informatie