Van der Valk exclusief Houten. (https://www.hotelhouten.nl/)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van der Valk exclusief Houten. (https://www.hotelhouten.nl/)"

Transcriptie

1

2 Van der Valk exclusief Houten (https://www.hotelhouten.nl/) OptiVolt is trots op fantastische besparingen bij Van der Valk Hotel Houten. Luxe is onze standaard of u nu kiest voor een Comfort kamer, een Wellness Suite of Royal Suite, deze slogan wordt meer dan waargemaakt. Ook zakelijk is het in een van de 20 vergaderzalen fijn en ontspannen werken. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Van der Valk Houten zet zich in om nog een stapje verder te gaan in duurzaamheid dan wat de wet- en regelgeving verlangt. In OptiVolt heeft Van der Valk Houten een partner gevonden om hierin mee te denken. De door OptiVolt gegarandeerde besparingen en terugverdientijd zijn ruimschoots overtroffen. Ruim 50% minder blindstromen zijn na installatie gemeten, en het KWh verbruik is door OptiVolt gereduceerd met meer dan 11%. Hierdoor is de terugverdientijd 1,8 jaar. Vooral over de service die OptiVolt biedt is van der Valk erg te spreken. Ook bij de afstelling van de WKK (Warmte-Koude Koppeling) was OptiVolt nauw betrokken. Kortom; Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Economisch verantwoord ondernemen gaan uitstekend samen!

3 Slingeland Ziekenhuis Doetinchem (https://www.slingeland.nl/) Optivolt is verheugd om het Slingeland ziekenhuis onder haar klanten te mogen rekenen. Athur Biesheuvel heeft in het verleden goede ervaringen opgedaan met de door OptiVolt geleverde systemen bij het Watergraafsmeer ziekenhuis te Purmerend. Hij stond dus niet onwelwillend om OptiVolt de mogelijkheid te bieden om een Power Quality onderzoek uit te laten voeren naar de technische staat van de elektrotechnische infra structuur van het Slingeland. Met name door het wegnemen van de blindstromen, spanningsoptimalisatie en het filteren van de sterk toegenomen harmonischen stromen bleek er een flinke besparing van meer dan ,= euro per jaar op het verbruik te worden gerealiseerd. Toch was de te bereiken besparing niet de belangrijkste reden om OptiVolt de aanpassingen uit te laten voeren. Het continue groeiend aandeel elektronische apparatuur zoals servers, besturingssystemen, medische apparatuur en hoog frequent verlichting zorgde voor een sterke toename van verschillende harmonische stromen. Deze storingsstromen kunnen extra warmte en overbelasting veroorzaken waardoor o.a. dure medische apparatuur geschaad worden en data netwerken uitvallen. Ook een totale uitval van het elektriciteitsnet is zelfs niet ondenkbaar. Het zal duidelijk zijn dat het Slingeland dit risico niet kon lopen.

4 Stadsschouwburg Utrecht (http://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/) Stadsschouwburg Utrecht biedt een hoogwaardig artistiek aanbod voor de inwoners van Utrecht en omstreken. De schouwburg beschikt over 2 zalen. De Douwe Egbertszaal met 976 zitplaatsen en de Blauwe Zaal met 230 zitplaatsen. Jaarlijks bezoeken ongeveer theaterliefhebbers de Utrechtse schouwburg. Om het energieverbruik te reduceren heeft Stadsschouwburg Utrecht gekozen voor een systeem van Optivolt. Met dit systeem reduceert Stadsschouwburg Utrecht haar elektraverbruik en CO2-uitstoot, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van de (theater)beleving van onze bezoekers. Stadsschouwburg Utrecht is 7 dagen per week open voor publiek, met praktisch elke dag een andere voorstelling in beide zalen. Het is daarom van belang dat installatiewerkzaamheden in zo kort mogelijke tijd worden afgerond. Dankzij een goede voorbereiding is het Optivolt gelukt om het systeem in één avond te plaatsen en in gebruik te stellen. Stadsschouwburg Utrecht is tot op heden zeer tevreden over het systeem en de wijze waarop Optivolt de werkzaamheden heeft voorbereid en uitgevoerd. Het blijft verbazingwekkend hoe men met een relatief kleine investering, dagelijks ongemerkt bijdraagt aan het verminderen van de CO2 uitstoot en bovendien bespaart op de energiekosten.

5 Star MDC (http://www.star-mdc.nl/) Star-MDC is een medisch diagnostisch centrum dat met 120 locaties in de regio Groot- Rijnmond dicht bij patiënten zit. Met een breed pakket aan diagnostische diensten zoals laboratoriumonderzoek, functie- en beeldvormende onderzoeken en een optimale service, ondersteunt Star-MDC specialisten, huisartsen, zorginstellingen en verloskundigen. Ons laboratorium is een van de grootste huisartsenlaboratoria van Nederland. Het staat tjokvol met hoogtechnisch apparatuur dat veel stroom verbruikt; al jarenlang rond de 1,2 miljoen kilowattuur per jaar. Dit is gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 340 particuliere huishoudens, aldus Gabriel Landsheer, hoofd facilitaire diens bij Star-MDC. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en efficiency staan bij ons hoog op de agenda. Daarom zijn we actief op zoek naar duurzame en efficiëntere oplossingen. Onder andere voor ons stroomverbruik. We hebben daarom gekozen voor de apparatuur van Optivolt. Na plaatsing geeft ons dit een besparing van 12% op ons jaarlijks stroomverbruik (2,5 % meer als in aanloop was uitgerekend). Naast de CO2 reductie, kilo per jaar, geeft dit een forse besparing op onze energienota. Deze besparing is dermate dat de investering in apparatuur in 2,5 jaar is terugverdient. Bijkomend voordeel is dat de spanning stabiel aangeleverd wordt, dit komt de levensduur van onze apparaten ten goede.

6 Stichting Humanitas locatie Akropolis en locatie Carnissedreef (http://www.stichtinghumanitas.nl) Humanitas is een organisatie die kwalitatief hoogwaardige zorg en diensten biedt aan mensen met en zonder hulp- en/of zorgvraag. De stichting richt zich bij haar activiteiten op huisvesting, verzorging, verpleging, medische behandeling, welzijn en maatschappelijke dienstverlening. Na veel eigen onderzoek heeft Humanitas besloten twee locaties door OptiVolt te laten uitvoeren met haar installaties. De locatie Akropolis Humanitas verbruikt bijvoorbeeld al bijna 4 miljoen kwh en een besparing van 8.7 % gegarandeerd is namelijk een flinke duit en levert een flinke bijdrage aan het milieu. De installatie en de resultaten Bij het verpleeghuis Akropolis werd door OptiVolt vòòr de installatie al monitoringsapparatuur opgehangen waarbij wij al konden inloggen voordat de systemen geplaatst waren. Na installatie konden we de kwh verbruiken zelf nakijken en goed met elkaar vergelijken. De resultaten waren met een besparing van 10,52 procent erg positief. Door de professionele en klantvriendelijke ondersteuning van de installateurs van OptiVolt was de plaatsing van alle systemen een succes en hebben wij geen hinder ondervonden van de installatiewerkzaamheden. In navolging op het succes van de plaatsing van de energiebesparingssystemen op deze locaties is Stichting Humanitas voornemens de systemen ook op andere locaties toe te passen. Foto: het installeren van de energiebesparende systemen op het dak van Akropolis.

7 Niet mokken, lekker wokken! augustus 1 Geplaatst door de redactie Afgelopen vrijdag, 27 juli, was het voor Humanitas Akropolis zover; s middags is het gebouw omgeschakeld naar een lagere spanning. Humanitas Hannie Dekhuizen volgt spoedig. Door een zeer goede communicatie vooraf met alle gebruikers is de overlast tot een minimum beperkt gebleven. Met name de medewerkers van het restaurant van Akropolis dat niet op het noodaggregaat is aangesloten- hadden een ludieke oplossing bedacht om alsnog alle klanten te kunnen voorzien van een warme maaltijd. Buiten op het terras stonden drie zeer grote wokpannen, met een diameter groter dan een meter op grote gasbranders opgesteld. Zowel paella, gebakken vis, vlees, patat en een saladegerecht stonden op het menu. Een groot succes was het! In navolging op het toepassen van warmteterugwinning uit de afzuiglucht, warmtekrachtkoppelingen en daglichtregelingen brengt Humanitas haar CO2-uitstoot verder terug. Door het verlagen van de elektriciteitsspanning. Bij zowel Humanitas Akropolis als Hannie Dekhuijzen worden zware transformatoren geplaatst om de spanning van 235 naar 220 volt terug te brengen. Hier merk je niets van, immers alle apparatuur werkt óók prima op 220 volt. Dit levert een extra besparing van 8% tot 10% op de elektriciteitsrekening. Deze transformatoren moeten aan het begin van het hoofdkabelnet geplaatst worden. Hiervoor worden de gebouwen gedurende 4 à 6 uur van het elektriciteitsnet losgekoppeld. Tijdens deze operatie worden de noodstroom-aggregaten opgestart om de belangrijkste installaties door te laten functioneren. Dank gaat uit naar iedereen die de gevolgen van deze geplande stroomuitval heeft gereduceerd of heeft weggenomen.

8 Curium-LUMC (http://www.curium-lumc.nl/) Curium-LUMC is een academisch centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie met een vestiging in Oegstgeest en een nevenvestiging in Gouda. Curium-LUMC onderzoekt en behandelt kinderen en jeugdigen met een ernstig psychiatrisch probleem. Curium-LUMC heeft een landelijke en regionale functie. Het werkgebied is Zuid-Holland noord en Midden-Holland. Charlotte van Baaren (Hoofd Facilitaire Dienst ) en Theo van Rijn (Technische Dienst) van Curium-LUMC geven aan dat de aanleiding om tot de Power Quality aanpak van OptiVolt over te gaan meerledig was: 1. Curium-LUMC wilde graag het energieverbruik omlaag zien te krijgen om zo te besparen. 2. Curium-LUMC is reeds, onder aanvoering van mevrouw van Baaren, al geruime tijd bezig om de CO2 uitstoot terug te brengen. 3. Curium-LUMC begreep dat het omlaag brengen van de spanning een langere levensduur van allerlei technische apparatuur tot gevolg had, en mogelijke uitval door een spanning van boven de 234 Volt dan uitgesloten was. Via het adviesbureau PowerQ te Rotterdam kwam men in aanraking met OptiVolt. Een informatief gesprek en een inventarisatie van het terrein en de nota`s leverde al snel een beeld op dat de Power Quality aanpak van Optivolt op alle 3 de punten een oplossing kon bieden. Nu de apparatuur geplaatst is geeft Theo van Rijn aan dat, na een vlekkeloze installatie waarbij de down- tijd veel korter bleek te zijn dan verwacht, de apparatuur uitstekend zijn werk doet. De technische apparatuur werkt nu stabieler en de door OptiVolt aangegeven besparing van 10,8 % wordt ruimschoots gehaald. Sterker: de besparing blijkt uit de metingen achteraf ruim 13,38 % te zijn. Hierdoor wordt de investering in 2,37 jaar terug verdiend. Theo van Rijn was hierdoor aangenaam verrast daar hij vaak bemerkt dat de door leveranciers voorgespiegelde besparingen meestal niet gehaald worden. Charlotte van Baaren geeft aan dat ze daarnaast ook vanuit haar ambitie, blij is dat ze een flinke stap heeft weten te zetten om de CO2 uitstoot van Curium-LUMC verder terug te dringen.

9 HMC (http://www.hmcollege.nl/) Mbo Vakschool voor hout, meubel en interieur. (voormalig Hout en Meubileringscollege) Het HMC is een vakschool met 3000 leerlingen verdeeld over twee vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Mede door het feit dat milieu en grondstoffen bij ons een belangrijke rol spelen en door maatschappelijke betrokkenheid is er besloten om te investeren in energie besparende maatregelen. Buiten de al energiebeperkende maatregelen die al uitgevoerd waren, wilden we toch verder gaan en zijn in contact getreden met de firma OptiVolt. Na een aantal metingen hebben we besloten om een V-Liner in eerste instantie in Rotterdam te plaatsen. Het besparingspercentage dat op 9,15% gegarandeerd was, werd 13,02% een besparing van KWh/j met een Co2 reductie van kg/j. Door dit succes is ook in Amsterdam deze V-Liner geplaatst met een besparing van 9,18% en werd KWh/j gerealiseerd en Co2 van kg/j. De plaatsingen van de V-liners en de voorbereidingstrajecten zijn op zeer professionele wijze verlopen. De aansluitingen op bestaande kasten en leidingen zijn vakkundig en zorgvuldig gedaan. Het HMC is dermate tevreden over deze besparing en de wijze waarop deze zijn uitgevoerd, dat zij zonder problemen dit bij een ieder kan aanbevelen.

10 Zadkine (http://www.zadkine.nl/) Zadkine is een van de grootste opleidingencentra voor middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Energie-besparing heeft ook voor Zadkine een hoge prioriteit. J. Jorritsma, Technisch adviseur van Zadkine: Al in 2009 heeft OptiVolt mij benaderd voor energiebesparing op elektriciteit. Ik moet toegeven dat ik als verantwoordelijke dagelijks te maken krijg met bedrijven die hun producten aan onze centra willen verkopen. Ik was behoorlijk sceptisch, maar toch vond ik het interessant omdat dit iets nieuws was. Ik besloot om samen met OptiVolt een locatie te gaan bekijken in Rotterdam: het Hout- en Meubileringscollege. Hier zag ik hoe OptiVolt vakkundig de installatie aan het installeren was. Vervolgens wilde ik natuurlijk resultaten afwachten bij deze school. Deze bleken uitermate positief te zijn. Na twee voorstellen voor twee locaties te hebben ontvangen voor Zadkine besloten wij om onze locatie op de Prins Alexanderlaan te laten uitvoeren met de OptiVolt systemen. Deze installatie verliep soepel. Nu was het afwachten geblazen. Werd de beloofde besparing ook daadwerkelijk gehaald en zag ik dat terug op mijn nota s? Jazeker! Zowel de meetgegevens van een week, van twee maanden èn de facturen lieten een positief resultaat zien van meer dan 13%. OptiVolt komt dus na wat zij belooft en heeft er met Zadkine weer een mooie referentie bij!

11 Albeda College Albeda College (http://www.albeda.nl/) Het Albeda College is een instituut met studenten en ongeveer medewerkers, die huisvesten in 45 gebouwen. Het Albeda Collega biedt een groot scala aan opleidingen aan zodat onze student met een goed diploma op zak, zijn verdere leven kan opbouwen. Als maatschappelijk betrokken instituut heeft het Albeda haar verantwoordelijkheid genomen om te investeren in verantwoord ondernemen in energieverbruik en vermindering van CO 2 uitstoot. Installatie en techniek Op het Albeda College is deze V-Liner op een van onze locaties geplaatst in de vakantieperiode zodat het onderwijs hiervan geen last van zou ondervinden. Dit is professioneel en probleemloos verlopen, Ondanks het volledig spanningsloos maken van de gehele locatie en het opstarten daarna. De gerealiseerde besparing is momenteel 14,3 % wat neerkomt op een jaarlijkse reductie van Kg CO 2 Mede door deze optimale bedrijfsresultaten is de terugverdientijd minder dan 3 jaar. Het Albeda College is dermate tevreden over deze besparing dat zij overweegt om het systeem op meerdere locaties te gaan toepassen.

12 AZ - AFAS stadion (http://www.az.nl) OptiVolt laat AZ nóg slimmer omgaan met energie door verbetering van de interne Power Quality. Het AFAS stadion is de thuisbasis van de Alkmaarse Eredivisionist AZ. De club is in 1967 opgericht uit een fusie tussen Alkmaar 54 en FC Zaanstreek. AZ behoort tot één van de topclubs binnen het Nederlandse voetbal. Het AFAS stadion is sinds 2006 geopend en heeft een capaciteit van toeschouwers. AZ heeft een samenwerkingsverband met energieleverancier Oxxio. In deze samenwerking staat `slim met energie omgaan` centraal. OptiVolt heeft deze visie versterkt door de interne Power Quality van het stadion te verbeteren. Dit is gedaan door twee MultiLiners te installeren op de vier lichtmasten van het stadion en door de spanning van het gehele stadion te optimaliseren door de installatie van twee V-Liners. De resultaten zijn verbluffend. De OptiVolt systemen hebben geresulteerd in een besparing van maar liefst 11 % op het jaarlijkse energieverbruik van het stadion. Dit staat gelijk aan een reductie van de CO2 uitstoot van ruim 200 ton per jaar. Door de verbetering van de interne Power Quality profiteert AZ van de financiële voordelen door het verminderde energieverbruik en kent de investering in de energiebesparende OptiVolt systemen een zeer korte terugverdientijd van ongeveer anderhalf jaar. Dat is nog eens slim met energie omgaan.

13 Hartevelt Logistiek B.V. & Hartevelt Stomerij B.V. (http://www.hartevelt.net) Uw kleding op een verantwoorde wijze in goede handen bij Hartevelt Logistiek B.V. & Hartevelt Stomerij B.V. Bij Hartevelt is de reiniging, reconditionering en het complete logistiek beheer van uw kleding in goede handen. Het dynamisch, dienstverlenend bedrijf met meer dan zestig jaar ervaring verzorgt een totaalpakket voor: kledingimporteurs, grootwinkelbedrijven, detaillisten, zorginstellingen, bankwezen, semioverheid, bedrijfskledingleveranciers en de particuliere sector. Hartevelt maakt sinds kort gebruik van de energiebesparende systemen van OptiVolt. Een V-Liner en twee Multiliners dragen bij aan: de verlaging van de elektriciteitskosten, de verlenging van de levensduur van elektrische verbruiksapparatuur en de reductie van CO2 uitstoot. De energiebesparingsystemen leiden tot een kwh besparing van ruim kwh per jaar. Dit is genoeg om vijftien gemiddelde Nederlandse huishoudens te voorzien in hun jaarlijkse energieverbruik. De besparing van Hartevelt draagt ook bij aan het milieu. Door de installatie van de OptiVolt systemen wordt er jaarlijkse ruim kg aan CO2 uitstoot gereduceerd. Deze jaarlijkse vermindering van CO2-uitstoot komt overeen met kilometer autorijden per jaar met een personenauto met een energielabel C.

14 Stadspodia Leiden (http://www.stadspodia.nl) De manier waarop OptiVolt problemen heeft opgelost en met ons mee heeft gedacht is een voorbeeld voor hoe bedrijven zouden moeten werken. Stadspodia Leiden BV is de nieuwe culturele organisatie in Leiden waarin de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden zijn samengegaan. Op 3 historische locaties met in totaal 5 podia vinden voorstellingen, concerten en evenementen, congressen, vergaderingen, presentaties en bedrijfsfeesten plaats. De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal Leiden vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. De binnenkort greenkey gecertificeerde organisaties zetten zich in om de organisaties duurzaam in te richten met respect voor de samenleving en ecologische randvoorwaarden. De bovenstaande visie is vertaald in een aantal concrete acties. Eén van die acties is het gebruik maken van OptiVolt s energiebesparende systemen. Na uitvoerige inventarisatie is gebleken dat spanningsoptimalisatie de beste oplossing was om energie te sparen. OptiVolt heeft haar V-Liner s succesvol geïnstalleerd op de beide locaties. De systemen hebben de gegarandeerde besparingspercentage s van 10%, meer dan ruim behaald. Stadspodia Leiden is erg tevreden over het verloop van de installatie van de systemen en heeft OptiVolt gecomplimenteerd voor de flexibiliteit en netheid waarmee OptiVolt de installatie heeft uitgevoerd.

15 HEMA Voorschoten (http://www.hema.nl) Door het monitoringsysteem van OptiVolt hebben we een uitstekend inzicht in onze verbruikspatronen gekregen en met het energiedashboard visualiseren we de gerealiseerde kwh besparing en CO2uitstoot vermindering. HEMA staat midden in de maatschappij en dichtbij de mensen. De organisatie streeft voortdurend naar een juiste balans tussen mens, milieu en bedrijfsvoering. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij HEMA in het bloed en loopt als een groene leidraad door de bedrijfsprocessen. Als onderdeel van deze groene visie is OptiVolt in samenwerking met Green Energy ingeschakeld om energiebesparende maatregelen te nemen. De uitdaging, de oplossing en de besparingen Na uitvoerige inventarisatie is gebleken dat spanningsoptimalisatie de beste oplossing was om energie te besparen. OptiVolt heeft vervolgens succesvol haar V-Liner geïnstalleerd wat heeft geleid tot een reductie van ruim 10% op het totale kwh verbruik. Ook de HEMA s Hoofddorp, Ridderkerk, Wassenaar en Zwijndrecht hebben voor deze oplossing gekozen. Hieronder vindt u een afbeelding van het energiedashboard van HEMA Voorschoten.

16 Koninklijk Theater Carré (http://www.carre.nl) Dit project heeft geleid tot tasbare resultaten die zullen bijdragen aan de ambitie om het duurzaamste monumentale theater van Nederland te worden. Koninklijk theater Carré levert een bijdrage als het gaat om CO2 reductie en een groenere, eerlijke maatschappij. Carré heeft de ambitie om het meest duurzame monumentale theater van Nederland te worden. Om deze ambitie te kunnen realiseren is OptiVolt ingeschakeld om de duurzaamheid van het gebouw verder te verbeteren. De uitdaging, de oplossing en de besparingen De elektrische infrastructuur binnen het theater bestaat uit veel verlichting, geluidsinstallaties, koelsystemen en een geavanceerde computer gestuurde trekkerwand. De Cosinus Phi van de aanwezige koelcompressoren kon sterk verbeterd worden en de geleverde netspanning was onnodig hoog. Na een inventarisatie hebben we voor het optimaliseren van de spanning twee V-Liners geïnstalleerd. Daarnaast hebben we ter verbetering van de Cosinus Phi van de koelcompressoren twee MultiLiners direct bij koelcompressoren geplaatst. De interne Power Quality is door deze ingreep sterk verbeterd. Resultaten Na installatie is een kw/kwh besparing van 10,73% gerealiseerd. Dit betekent een jaarlijkse financiële besparing van ongeveer De CO2 uitstoot is met ruim 100 ton per jaar afgenomen. Dit komt overeen met 15 keer de aarde rond rijden met een personenauto zoals een Audi A3. Bart van Heugten, Adjunct directeur Koninklijk Theater Carré

17 Camping Callassande (http://www.callassande.nl) De besparingsgarantie geeft ons een heel veilig gevoel. Camping Callassande is een sfeervolle, gezellige vijfsterren camping gelegen in het Noord- Hollandse Callantsoog. Met haar ligging direct aan het strand en haar uitstekende faciliteiten is het dé camping voor een heerlijke strandvakantie in de kop van Noord-Holland. In januari 2011 zijn OptiVolt en Camping Callassande met elkaar in contact gekomen. Aanvankelijk was de camping wat sceptisch over de werking en de gevolgen van de OptiVolt systemen. OptiVolt heeft dit scepticisme al snel weggenomen door aan te tonen dat ze haar energiereductie uitsluitend realiseert met inzet van betrouwbare technieken die zichzelf al ruimschoots hebben bewezen. Voornamelijk het feit dat OptiVolt een besparingsgarantie afgeeft heeft Camping Callassande een veilig gevoel gegeven. De camping met een omvang van bijna 13 hectare heeft een jaarlijks verbruik van ruim kwh. Dit verbruik staat gelijk aan bijna 300 ton CO2 uitstoot per jaar. De geïnstalleerde energie besparende OptiVolt systemen hebben geleidt tot een jaarlijkse afname van zowel de CO2 uitstoot als het kwh verbruik met 10%. Camping Callassande is uitermate tevreden over de flexibiliteit, de werkwijze en het resultaat en spreekt van een goede samenwerking met OptiVolt.

18 PROCAP N.V. (http://www.procap.com) Door het succes van OptiVolt bij PROCAP Hoboken in België, zijn sinds 2011 ook de PROCAP fabrieken in Frankrijk, Ierland, Luxemburg en Spanje voorzien van de OptiVolt systemen. PROCAP is met vestigingen in België, Hongarije, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Ierland een toonaangevende producent van plastic sluitingen in Europa. De PROCAP groep heeft duurzame ontwikkelingen hoog in het vaandel staan. Met de lancering van de Green Range onderstreept PROCAP haar respect voor het milieu. OptiVolt is ingeschakeld om de interne Power Quality te verbeteren en de Green Range visie te ondersteunen. De uitdaging, de oplossing en de besparingen In juli 2009 is OptiVolt ingeschakeld om de interne Power Quality bij PROCAP Hoboken in België te verbeteren. Het was een groot succes. OptiVolt heeft in het eerste jaar een besparing van kwh Bij PROCAP Hoboken gerealiseerd. Resultaten Door de goede resultaten bij PROCAP Hoboken in België zijn sinds 2011 ook bij de PROCAP fabrieken in Spanje, Ierland, Luxemburg en Frankrijk de OptiVolt systemen geïnstalleerd. De resultaten zijn verbluffend. De totale besparing van de PROCAP fabrieken samen bedraagt bijna 2,5 miljoen kwh per jaar. Deze jaarlijkse besparing staat gelijk aan het energie verbruik van 715 Nederlandse huishoudens per jaar. Het totale project heeft een terugverdientijd van ongeveer 2 jaar.

19 Tulip Inn Rotterdam (http://www.tulipinnrotterdam.nl) Inmiddels hebben de OptiVolt systemen geleidt tot een besparing van 12,75 % op ons KWh verbruik en een vermindering van 26 ton aan CO2 uitstoot op jaarbasis. Het hotel Tulip Inn Rotterdam beschikt over 92 moderne kamers en is gelegen op een unieke 5 sterren centrumlocatie aan de oevers van de Maas en de voet van de Erasmusbrug. Hoteliers en congrescentra in de Maasstad gaan verduurzamen. Op 24 juni ondertekenden Tulip Inn Rotterdam samen met 29 bedrijven waaronder: KHN, Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en kwaliteit, Rotterdam Marketing en gemeente Rotterdam de overeenkomst Duurzame Hotels en congreslocaties Rotterdam. Met deelname bij het convenant werken Rotterdamse hotels en congreslocaties aan het verbeteren van hun milieuprestaties. Het behalen van het Green Key milieukeurmerk vormt hierbij een belangrijk onderdeel. Het bezit van deze Green Key levert veel voordeel op voor hotels en congreslocaties: naast milieubesparing leidt het vaak ook tot kostenreductie. Aanvankelijk was ik wat sceptisch over het geheel; mede door gebrek aan kennis van mijn kant aangaande dergelijke processen. Maar door een duidelijke uitleg en het inbouwen van een terugverdiengarantie werd de drempel al lager. Door het uitgebreide vooronderzoek en het besparingsmodel werd de laatste onzekerheid weggehaald. Inmiddels heeft het geleidt tot een besparing van 12,75 % op ons KWh verbruik en een vermindering van 26 ton aan CO2 uitstoot op jaarbasis. Mede door OptiVolt verbeteren wij onze milieuprestaties. Aldus Eric Slabbekoorn, Algemeen Directeur Tulip Inn Rotterdam.

20 Broekman Distriport BV (http://www.broekman-group.com) Door gebruik te maken van de leaseconstructie die OptiVolt aanbiedt kost het ons niets aan investering, houden wij er geld aan over en sparen wij het milieu! Een van onze installateurs United Electro tipte ons vorig jaar over het bedrijf OptiVolt. Volgens hem zouden de systemen van OptiVolt wel eens flinke besparingen kunnen opleveren voor Broekman Distriport. Onze hoofd technische dienst Harm Drenth besloot om door OptiVolt een vrijblijvend projectvoorstel te laten maken. Baat het niet dan schaadt het niet was zijn gedachte. Na bestudering van het projectvoorstel bleek het om een aantrekkelijk aanbod te gaan. OptiVolt wil de techniek spanningsoptimalisatie toepassen door het plaatsen van twee V-Liners. Hierdoor ontstaat een financiële besparing van meer dan euro en 6000 kg C02 uitstoot vermindering per maand. Bovendien is het een belangrijk speerpunt van Broekman Group om nog meer te gaan investeren in Duurzaam Ondernemen. Door gebruik te maken van de leaseconstructie die OptiVolt aanbiedt kost het ons niets aan investering, houden wij er geld aan over en sparen wij het milieu! Vooral het monitoringssysteem dat is gekoppeld aan het energiebesparingsproject spreekt ons zeer aan. Elk uur van de dag kunnen wij real time ons verbruik zien. Dit komt soms handig van pas als we bepaalde elektriciteitskosten moeten doorberekenen. Het energiedashboard laten wij zien op een monitor en maakt zowel onze medewerkers als klanten bewust van energiebesparing. Doordat er meer op gelet gaat worden verwachten wij nog een extra besparing te gaan halen op ons verbruik. Binnenkort laten we een voorstel maken van onze Broekman Automotive Divisie en hebben hier hoge verwachtingen van. Wordt vervolgd.. Maurice Elfert, Facility Manager bij Broekman Group

21 Oostappen Groep Vakantieparken (http://www.vakantiebundel.info) Nadat het project van OptiVolt bij ons een half jaartje op de plank had gelegen werd het tijd om een beslissing te nemen om nog meer te gaan investeren in Duurzaam Ondernemen. Na een stevige onderhandeling kreeg het project van ons letterlijk groen licht. Het omvangrijke project werd gelijk strak gepland en de eerste metingen vonden die week daarna al plaats. Omdat wij als recreatieparken alles voor het seizoen geïnstalleerd wilden hebben werd er hard doorgewerkt. OptiVolt hield zich strak aan de planning waardoor wij nauwelijks overlast hadden van de werkzaamheden en alles op tijd werd geïnstalleerd. Toen er tijdens het project wat vragen ontstonden door de parkmanagers stond OptiVolt te allen tijde beschikbaar om de vragen te beantwoorden en verzoeken aan te pakken. Bij de oplevering bleek dat wij besparingen hadden gehaald van ruim 15%. Dat is op jaarbasis meer dan euro en dat kunnen we goed investeren in meer groene projecten. Zo wordt de Oostappen Groep steeds meer een groene duurzame onderneming met veel het oog voor het milieu. Duurzaam denken en groen doen is dan ook ons motto. Als klap op de vuurpijl mocht ik van de accountmanager van OptiVolt gratis twee weken met onze herfstaanbieding op een led reclamezuil in Rotterdam! Dat noem ik pas accountmanagement. Peter Gillis, Algemeen directeur Oostappen Groep

22 Fitland (http://www.fitland.nl) Meten is weten Fitland zorgt tegenwoordig niet alleen voor de persoonlijke gezondheid van haar gasten, maar is ook bezig met de gezondheid van ons milieu. Door installatie van de V-Liner is een vermindering van 11% C02 uitstoot gerealiseerd. Fitland is de eerste grote sportketen in Nederland die door OptiVolt energiebesparingssystemen heeft laten plaatsen. De directeur Paul Kloosterman was eerst wat sceptisch. Op zijn verzoek is er in het systeem een omkeerschakelaar geplaatst. Dit houdt in dat Fitland op elk gewenst moment zowel met als zonder V-Liner kan functioneren. Dit is ook een systeem waardoor je nog makkelijker periodes met elkaar kunt vergelijken. Zo is OptiVolt na installatie nogmaals langs geweest om onder het toeziend oog van de heer Kloosterman te meten met de Fluxe Power Analyzer. Een zogenaamde nul-meting waarbij de voor- en na periode 100% gelijk zijn aan elkaar. Paul Kloosterman is nu echt enthousiast en heeft de besparing direct met eigen ogen kunnen zien. Binnenkort mogen we meer vestigingen van Fitland inventariseren. Een terugverdientijd van minder de drie jaar is voor een Health Club super interessant!

Stichting Humanitas locatie Akropolis en locatie Carnissedreef. Star MDC. (http://www.star-mdc.nl/) (http://www.stichtinghumanitas.

Stichting Humanitas locatie Akropolis en locatie Carnissedreef. Star MDC. (http://www.star-mdc.nl/) (http://www.stichtinghumanitas. Star MDC (http://www.star-mdc.nl/) Stichting Humanitas locatie Akropolis en locatie Carnissedreef (http://www.stichtinghumanitas.nl) Star-MDC is een medisch diagnostisch centrum dat met 120 locaties in

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

Onderzoek Offerte. Voorbeeld Hotel

Onderzoek Offerte. Voorbeeld Hotel Onderzoek Offerte Voorbeeld Hotel AdvaVolt B.V. Telefoon: 06 31 96 17 40 Weegschaalstraat 3 Email: info@advavolt.com 5632 CW Eindhoven, Netherlands Website: www.advavolt.com Postbus 4122 KvK: 17067671

Nadere informatie

Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015

Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015 Het Slimme energienet..zx ronde 25 januari 2015 De laatste tijd worden we overspoeld door marketing verhalen over de slimme meter en het slimme energienet. Men stelt dat met de komst van de slimme meter

Nadere informatie

Uw energieverbruik optimaliseren. www.optivolt.com

Uw energieverbruik optimaliseren. www.optivolt.com Uw energieverbruik optimaliseren www.optivolt.com Goede redenen om contact met ons op te nemen: Verbetering van de stroom en spanningskwaliteit Verbetering van het rendement van alle huishoudelijke apparaten

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.1_2 Review CO 2 reductiedoelstellingen 23-09-2014 1/10 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1.

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

Reductie doelstellingen (B: Reductie)

Reductie doelstellingen (B: Reductie) Reductie doelstellingen (B: Reductie) Eis 3.B.1. Barendrecht, oktober 2013 Auteur: Sabine Droog Geaccordeerd door: Leo Droog Directeur Edwin Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk 1 1. Reductiebeleid

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

Energy Services heeft nieuws voor u!

Energy Services heeft nieuws voor u! Energy Services heeft nieuws voor u! Mobiele App voor uw Energiezaken Energiebesparende technieken en duurzame energie Nieuwe website, met nog meer informatie Energiebesparing in kantoren, bedrijfshallen

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water

Comfortsystemen. De luxe van extra veel warm water De luxe van extra veel warm water 01-07 - 2015 Luxueus én zuinig Volop genieten van veel warm water Is uw woning uitgerust met ruime voorzieningen zoals twee badkamers, duobad of stortdouche? Deze faciliteiten

Nadere informatie

Lighting Energy Controller. Distributie, advies & service in Benelux / Duitsland / Frankrijk

Lighting Energy Controller. Distributie, advies & service in Benelux / Duitsland / Frankrijk LEC Lighting Energy Controller Distributie, advies & service in Benelux / Duitsland / Frankrijk Energiereductie verlichtingsinstallaties de kenmerken van de LEC toepassing: Specifiek voor fluorescentie

Nadere informatie

09 april 2015 Joulz, Utrecht. Maintenance for Energy

09 april 2015 Joulz, Utrecht. Maintenance for Energy 09 april 2015 Joulz, Utrecht Maintenance for Energy Uitdagingen van de Netbeheerder Verantwoord investeren in onzekerheid. (Th.A.M. de Bruin) CAPEX realisatie programma Voorjaar 2015 Vanzelfsprekend, toch?

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma

Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Zuinig koelen met het Packo Eco gamma Energie wordt jaar na jaar schaarser en duurder. Maar energie (in de vorm van elektriciteit, warm water, ) is nu eenmaal onmisbaar.

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht. Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart.

Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht. Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart. Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart. Vervang oude fluorescentielampen door energiezuinige verlichting

Nadere informatie

CO 2 reductieplan: doelstellingen en voortgang Thales Transportation Systems 2 e half jaar 2015

CO 2 reductieplan: doelstellingen en voortgang Thales Transportation Systems 2 e half jaar 2015 UNCLASSIFIED TOL: 0006 0000795431 CO 2 reductieplan: doelstellingen en voortgang Thales Transportation Systems 2 e half jaar 2015 Conform de CO 2 prestatieladder 3.0 CO 2 reductieplan: doelstellingen en

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling energieverbruik 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

CO 2 footprint tussenrapportage 2015 1 e half jaar

CO 2 footprint tussenrapportage 2015 1 e half jaar CO 2 footprint tussenrapportage 2015 1 e half jaar Naam opdrachtgever: Unipro BV Adres: Bouwstraat 18 Plaats: Haaksbergen Uitgevoerd door: Zienergie BV Adres: Dokter Stolteweg 2 Plaats Zwolle Telefoon:

Nadere informatie

Footprint eerste helft 2014:

Footprint eerste helft 2014: September 2014 Vanaf vorig jaar november is Pilkes door TÜV gecertificeerd voor niveau 3 van de CO 2-Prestatieladder. Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de vorderingen. Pilkes heeft

Nadere informatie

Overijssel maakt werk van nieuwe energie!

Overijssel maakt werk van nieuwe energie! Overijssel maakt werk van nieuwe energie! U wilt met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing. Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2.

Nadere informatie

PIPES FOR LIFE. Pipelife flexiplus quick line

PIPES FOR LIFE. Pipelife flexiplus quick line PIPES FOR LIFE Pipelife flexiplus quick line Met de bedrade flexibele buizen van Pipelife heeft u de beste kwaliteit voor iedere installatie Pipelife Pipelife maakt al meer dan 65 jaar buizen voor elektrotechnische

Nadere informatie

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013 Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 (05-11-2014) 1/12 Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Verduurzaming gemeentelijk vastgoed Toelichting op de aanpak van de gemeente Breda Marcel van Embden (projectleider afdeling Vastgoedbeheer) Inhoud Klimaatnota gemeente Breda Wat is de insteek bij het

Nadere informatie

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. review eerste helft 2014

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. review eerste helft 2014 Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. review eerste helft 2014 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 (23-09-2014) 1/12 Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

ZUINIGE ENERGIE EN KPN

ZUINIGE ENERGIE EN KPN ZUINIGE ENERGIE EN KPN KPN start op 30 oktober 2012 met nieuwe corporate campagne Het netwerk dat geeft om Nederland. Hierbij worden relevante maatschappelijke thema s belicht. In de eerste uiting, We

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary)

Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015. Versie 2.0 (summary) Energiezorgplan Van Dorp Installaties bv 2011 2015 Versie 2.0 (summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Februari 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue verbetering...

Nadere informatie

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2015

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2015 CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e helft 2015 Verheij Infra b.v. Prisma 89 3364 DJ Sliedrecht Tel : 0184-433095 Getekend: Email Site : info@verheijsliedrecht.nl : www.verheijsliedrecht.nl

Nadere informatie

aurostep plus zonneboiler

aurostep plus zonneboiler aurostep plus zonneboiler Veel warm water dankzij zonne-energie 01-09 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Meer comfort terwijl u energie bespaart Duurzaam verzekerd van veel warm water Open de

Nadere informatie

Overijssel maakt werk van nieuwe energie!

Overijssel maakt werk van nieuwe energie! Overijssel maakt werk van nieuwe energie! U wilt met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing. Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire

Nadere informatie

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio.

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. EEN UITERST MODERN EN KLANTVRIENDELIJK DATACENTRUM. Gelegen op een perfecte locatie tussen Groningen en

Nadere informatie

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013

Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013 Nieuwe CO2 reductiedoelstellingen 2015 n.a.v. emissie-inventarisrapport 2013 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 (06-05-2014) 1/10 Inhoudsopgave 1 Inleiding

Nadere informatie

Quickscan energiebesparing

Quickscan energiebesparing Quickscan energiebesparing Golf Club Zeegersloot Kromme Aarweg 5 Alphen a/d Rijn Samen op weg naar 30% besparing! ~ 1 15 maart 2013 Inleiding Als relatie van etb a. hogenes bv heeft u gebruik gemaakt van

Nadere informatie

Duurzaamheidsrapport CCL Nutricontrol

Duurzaamheidsrapport CCL Nutricontrol Duurzaamheidsrapport CCL Nutricontrol Voorwoord Met trots presenteer ik u het allereerste duurzaamheidsverslag van CCL Nutricontrol! In dit eerste duurzaamheids verslag willen wij u laten zien dat wij

Nadere informatie

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 )

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 ) Juli 2017 Extern Sinds november 2013 beschikt Pilkes over een CO2-bewust certificaat. In eerste instantie op niveau 3 van de ladder en vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.

Nadere informatie

CO2-monitor 2013 s-hertogenbosch

CO2-monitor 2013 s-hertogenbosch CO2-monitor 2013 s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek Maart 2013 2 Samenvatting In deze monitor staat de CO2-uitstoot beschreven in de gemeente s-hertogenbosch. Een gebruikelijke manier om de

Nadere informatie

Naar een klimaatneutrale sportvereniging

Naar een klimaatneutrale sportvereniging Naar een klimaatneutrale sportvereniging Leidraad voor het maken van een eigen projectplan of Plan van Aanpak Inleiding Steeds meer sportverenigingen met een eigen accommodatie komen in actie om energie

Nadere informatie

Brammer Energy Savings

Brammer Energy Savings Brammer Energy Savings Brochure 120853 Wij weten waar het om draait Energiebesparing is een belangrijk onderwerp, zo ook in het onderhoud. Bekend is dat energiekosten 90% van de totaal gemaakte kosten

Nadere informatie

LEC - Light Energy Controller

LEC - Light Energy Controller LEC - Light Energy Controller Energiebesparing voor al uw gasontladingslampen met conventioneel voorschakelapparaat LEC - Spanningsregeling Bewezen oplossing in 18,000 installaties Regelt, optimaliseert

Nadere informatie

Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen

Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen 31 mei 2012 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Totale resultaten... 4 1.1 Elektriciteitsverbruik... 4 1.2 Gasverbruik... 4 1.3 Warmteverbruik... 4 1.4 Totaalverbruik

Nadere informatie

Reductie doelstellingen (B: Reductie)

Reductie doelstellingen (B: Reductie) Reductie doelstellingen (B: Reductie) Eis 3.B.1. Barendrecht, 28 oktober 2014 Auteur: E. Oudshoorn Geaccordeerd door: L.A. Droog Directeur E. Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk CO 2 prestatieladder

Nadere informatie

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet

School Info. Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet School Info Beter inzicht, hogere kwaliteit en meer omzet SchoolsConnect is een totaalconcept voor onderwijsinstellingen. Gemakkelijk internet en telefonie is altijd fijn op een school. Ook de veiligheid

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary)

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary) Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015 Versie 3.0 (Summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: Augustus 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue

Nadere informatie

Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht. Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart.

Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht. Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart. Spaar de natuur - Gebruik het juiste licht Philips MASTER TL-D Eco. Energiezuinige TL-D verlichting waarmee u geld bespaart en de natuur spaart. 2 Verlichting is verantwoordelijk voor circa 14% van het

Nadere informatie

CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN Haarsma Groep

CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN Haarsma Groep CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN Haarsma Groep Infra & milieu Beton & Industrie bouw Infra Beheer Transport Kraanverhuur 1 1. Inleiding De Haarsma Groep hecht waarde aan duurzaamheid en het milieu.

Nadere informatie

ECO-TL besparingset. De belangrijkste voordelen op een rij:

ECO-TL besparingset. De belangrijkste voordelen op een rij: ECO-TL besparingset De belangrijkste voordelen op een rij: 40 tot 50% besparing op uw energiekosten De T5 TL lamp gaat tot 3x langer mee dan de oude T8 TL lamp Zeer korte terugverdientijd Prettiger licht

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen NovoCon IoT servomotor voor HVAC Maak uw gebouw slimmer, efficiënter en waardevoller en verminder daarbij uw investering en jaarlijkse kosten Maak kennis met NovoCon, de innovatieve, digitale servomotor

Nadere informatie

CO 2 Nieuwsbrief Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen

CO 2 Nieuwsbrief Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen Eerste voortgangsrapportage scope 3 doelstellingen September 2017 Eerste voortgangsrapportage CO 2 -emissiereductie. Graag informeren wij u over de voortgang van onze scope 3 doelstellingen. Recent hebben

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

Milieu en Co2 Programma c.q. het plan van aanpak ICS Groep

Milieu en Co2 Programma c.q. het plan van aanpak ICS Groep Milieu en Co2 Programma c.q. het plan van aanpak 2017 ICS Groep 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategische milieu en co2 reductie doelstellingen... 3 Milieu en CO2-reductie doelstellingen 2017... 3 3.

Nadere informatie

CO2 reductie Scope 1 & 2 (%)

CO2 reductie Scope 1 & 2 (%) CO2 reductie in procenten O Oktober 2016 Extern Vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

CO 2 reductiedoelstellingen 2015. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 CO 2 reductiedoelstellingen 2015 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling energieverbruik 4 2.2. Subdoelstelling

Nadere informatie

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement

Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler Puur rendement Vaillant aurostep zonneboiler De winst van aurostep Weet u dat 8 minuten zon volstaan om alle mensen op de wereld één jaar van energie te voorzien? De zon levert

Nadere informatie

CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN TIMMERHUIS GROEP

CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN TIMMERHUIS GROEP CO 2 EN ENERGIE REDUCTIEDOELSTELLINGEN TIMMERHUIS GROEP 1 1. INLEIDING De Timmerhuis Groep hecht waarde aan duurzaamheid en het milieu. Daarom worden de kwantitatieve en kwalitatieve reductiedoelstellingen

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Energie-efficiency. ...in hotels 10 I 2008. Hotelgasten houden van comfort.

Energie-efficiency. ...in hotels 10 I 2008. Hotelgasten houden van comfort. Energie-efficiency Hannes Lütz Productmanager CentraLine c/o Honeywell GmbH 0 I 2008 Hotelgasten houden van comfort. Ten slotte betalen ze voor hun kamer. Daarvoor verwachten ze heet water, een goed verlichte

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer W. de Vries De heer H. Kosse 26 juni 2014 Definitief rapport Inhoudsopgave: blz. 1. Inleiding

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling energieverbruik 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE

PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE Electro PIPES FOR LIFE Met de bedrade flexibele buizen van Pipelife heeft u de beste kwaliteit voor iedere installatie Pipelife maakt al meer dan 65 jaar buizen voor

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Voortgangsrapportage 1 CO 2 -Prestatieladder

Voortgangsrapportage 1 CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. BRANDSTOF, SCOPE ÉÉN EMISSIE... 4 2.1 REDUCTIEDOELSTELLING... 4 2.2 RESULTATEN... 4 3. ELEKTRICITEIT, SCOPE TWEE EMISSIE... 5 3.1 REDUCTIEDOELSTELLING...

Nadere informatie

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik.

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. Plugwise is het enige draadloze totaaloplossing Plugwise heeft een duidelijke filosofie: energiemanagementsysteem dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. de groenste

Nadere informatie

Hollandridderkerk Groep

Hollandridderkerk Groep 2.A.3 Energie audit 2013 ten behoeve van de CO2-Prestatieladder Hollandridderkerk Groep Documentnummer Versienummer Datum Status EA2013 13.02 11 april 2013 Gereed Opgesteld door: M. Waarts KAM-coördinator

Nadere informatie

reating ENERGY PROGRESS

reating ENERGY PROGRESS reating ENERGY PROGRESS 2012 ENERGIE EN MILIEU: Opwarming van de aarde: Drastische vermindering CO 2 -uitstoot Energie: De energiekosten fluctueren sterk en zullen alleen maar stijgen Behoud van het milieu

Nadere informatie

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst!

Besparen op uw maandelijkse energiekosten is uw eerste winst! Accountants controleren over het algemeen niet de energierekening van hun cliënten op fouten! Controleert u de energierekening op fouten? Uit onderzoek van de NMa blijkt dat meer dan 20% van energierekeningen

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

CO 2 -reductiedoelstelling 2011-2013

CO 2 -reductiedoelstelling 2011-2013 CO 2 -reductiedoelstelling 2011-2013 Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV december 2011 2010.0001-15 Inleiding Cauberg-Huygen is sinds 1975 koploper in oplossingen voor de bouw- en infrasector, industrie

Nadere informatie

3.B.1 Energiereductieprogramma 2014 ten behoeve van de CO2 -Prestatieladder. Hollandridderkerk Groep

3.B.1 Energiereductieprogramma 2014 ten behoeve van de CO2 -Prestatieladder. Hollandridderkerk Groep 3.B.1 Energiereductieprogramma 2014 ten behoeve van de CO2 -Prestatieladder Hollandridderkerk Groep Documentnummer Versienummer Datum Status EnRP2014 14.02 24 april 2014 Gereed Opgesteld door: M. Waarts

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

Nieuwbouw. Steile Bank en Urkerstraat. Woonfolder

Nieuwbouw. Steile Bank en Urkerstraat. Woonfolder Nieuwbouw Steile Bank en Urkerstraat Woonfolder Lemmer, een oud vissersdorp met maritiem karakter Lemmer is gelegen in de fusiegemeente De Friese Meren, provincie Friesland. Het is één van Frieslands bekendste

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2015

CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2015 CO2-prestatieladder Periodieke voortgangsrapportage 1e+2e helft 2015 Verheij Infra b.v. Prisma 89 3364 DJ Sliedrecht Tel : 0184-433095 Getekend: Email Site : info@verheijsliedrecht.nl : www.verheijsliedrecht.nl

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013 Voortgangsrapportage Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2013 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 04-12-2013 F. Wuts Draft 0.2 1-2-2014 F. Wuts Aanpassing naar aanleiding van Audit

Nadere informatie

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten Juli 216 Extern Vanaf januari is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de -Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe versie van de norm, de -Prestatieladder

Nadere informatie

Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager

Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager Zonder investeren besparen 10 tips en vragen voor de facilitair manager Als facilitair manager bent u verantwoordelijk voor de huisvesting. Daarmee ook voor het energiegebruik van de huisvesting. In deze

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen 2014

Review CO 2 reductiedoelstellingen 2014 Review CO 2 reductiedoelstellingen 2014 Conform niveau 5 op de CO 2 -prestatieladder 2.2 Datum: 10 febuari 2015 Referentie: 90005 Versie: 1.1 Status: Definitief Logitech B.V. Review CO 2 reductiedoelstellingen

Nadere informatie

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V.

Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Co2 reductie bij de bedrijfsvoering van Scherrenberg B.V. Scherrenberg B.V. heeft zich in het kader van haar Kwaliteit- Arbo en Milieubeleid ten doel gesteld om de uitstoot van CO2 bij de uitvoering van

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Energie Beoordeling Co2 reductie

Energie Beoordeling Co2 reductie Energie Beoordeling Co2 reductie Opgesteld door: Cheryl de Vette VGMK coördinator 2.A.3 Energie Beoordeling 2016 Van Beek Infra Groep B.V. Conform Co2 Prestatieladder 3.0 Datum: 13-5-2016 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID

Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID Achtergrondinformatie Woonsymposium WONEN IN STAD.NL SESSIE DUURZAAMHEID donderdag 19 maart 2015 Duurzaamheid Duiding en context Groningen heeft de ambitie om in 2035 een energieneutrale stad te zijn.

Nadere informatie

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel

E-Serie. De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel E-Serie De meest compacte, betrouwbare en zuinigste CV-ketel Voor u de juiste keuze Na het sporten even een frisse douche, s avonds de kinderen in bad doen of na het werk een lekker warm bad. Met een ATAG

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Cloud Energy Optimizer Energie besparen, CO2-footprint verkleinen

Cloud Energy Optimizer Energie besparen, CO2-footprint verkleinen Cloud Energy Optimizer Energie besparen, CO2-footprint verkleinen Energie besparen in bestaande gebouwen is vaak ingrijpend en duur. De Cloud Energy Optimizer biedt u de mogelijkheid om veel minder energie

Nadere informatie

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander

Slimme Netten. Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Slimme Netten Martijn Bongaerts: - voorzitter Projectgroep Smart Grids Netbeheer Nederland - manager Innovatie, Liander Netbeheer Nederland (1) Netbeheer Nederland brancheorganisatie van alle elektriciteit-

Nadere informatie

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen

Nefit SolarLine Zonneboilers. Nefit houdt Nederland warm. SolarLine Zonneboilersystemen Nefit SolarLine Zonneboilers Nefit houdt Nederland warm SolarLine Zonneboilersystemen Eindeloos profiteren van de zon Duurzame energie, besparing op uw gasrekening Thermische zonne-energie is noodzakelijk

Nadere informatie

CO2-reductieplan 2015

CO2-reductieplan 2015 CO2-reductieplan 2015 Samen zorgen voor minder CO2 Rapportage 2015 1 Inleiding Dit CO₂-reductieplan heeft, net zoals het volledige energiemanagementsysteem, zowel betrekking op de totale bedrijfsvoering

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Eerste halfjaar 2013

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Eerste halfjaar 2013 Voortgangsrapportage Scope 1 en 2 CO2 emissies Eerste halfjaar 2013 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 01-10-2013 F. Wuts Draft 1.0 8-10-2013 F. Wuts Update en aanpassing van een aantal

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Veko Lightsystems International B.V. Auteur(s): T. van Kleef, Operations

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2012

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2012 Voortgangsrapportage Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2012 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 01-10-2013 F. Wuts Draft 1.0 15-10-2013 F. Wuts Final 1.1 20-01-2014 F. Wuts Emissie

Nadere informatie