Het wel en wee op de Twister

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het wel en wee op de Twister"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM DE TWISTER juli 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. We kijken terug op het thema feest, zie de verhaaltjes en foto s! Voor BSO in de zomervakantie hebben we allerlei leuke activiteiten gepland staan, wij hebben er zin in! Ook hierover leest u meer in deze nieuwsbrief. Wij willen bij deze iedereen een fijne vakantie toewensen! Voor degenen die we niet meer zien: tot in september! Groetjes team kindcentrum de Twister Het wel en wee op de Twister Peuterprogramma Thema feest! We kunnen terug kijken op een aantal hele gezellige weken. Waarin we met de kinderen veel leuke dingen gedaan hebben in het thema feest. We hebben allemaal feesthoeden gemaakt. We lazen in het boek van Kikker, die ook een groot feest vierde met al zijn vriendjes. De groep werd mooi versierd en ook maakten we mooie uitnodigingen om alle papa s en mama s uit te nodigen voor ons grote feest op 3 juni.

2 Op 3 juni was het grote spektakel. Heel veel kinderen kwamen springen op het springkussen, werden geschminkt en maakten een ritje in de huifkar. Het weer deed goed mee, wat de feestvreugde alleen maar verhoogde. We kunnen dan ook terug kijken op een zeer geslaagde middag!!! Thema: Boer Boris heeft vakantie: Op het moment zijn we bezig met het allerlei activiteiten rondom het thema dieren en vakantie. Hebben jullie gezien dat wij een echte stal van Boer Boris in de groep hebben? Dat wij ook koffertjes maakten om mee te nemen op vakantie en er ook een grote landkaart hangt? Er hangen ook al een aantal foto s bij. Van Boer Boris want die gaat naar zee. Van 2 meiden die naar Tenerife op vakantie gingen. Maar er kunnen er nog veel meer bij. Ga je ook op vakantie geef dan even door waar je heen gaat dan plakken we jouw foto er ook bij. En blijf je lekker thuis dan plakken we jouw foto gewoon in Nederland. Met de vakantie in zicht doet het weer ook lekker mee en hebben we al veel met zand en water gespeeld. We maakten een modderbak en een waterbak. Er lag een olifant waarbij kleine waterstraaltjes uit zijn slurf sproeiden en we wasten de poppen en het speelgoed. De kernwoorden waren ook duidelijk aanwezig deze keer. We hebben een memoryspel gespeeld waarbij de kernwoorden van het thema steeds naar voren kwamen. Dit zijn de woorden zoals vakantie, duinen, stal, stoet, varken, paard, kalfje, schaap, kippen en zee. Deze woorden komen terug in het verhaal van Boer Boris en worden dus steeds overal gebruikt om de woordenschat uit te breiden. Bewust kiezen we er dan voor om redelijk bekende woorden als schaap en paard te pakken, maar ook minder bekende woorden als duinen en stoet. Door deze herhaaldelijk te gebruiken zien we ook dat kinderen deze woorden in hun spel gaan toepassen.

3 Buitenschoolse opvang De zomervakantie begint! De meeste kinderen hebben daar heel veel zin in. De afgelopen weken zijn we aan de slag gegaan met het thema dieren. We hebben verschillende activiteiten ondernomen die hiermee te maken hadden. Zoals een dierenquiz, het tikspel ratten en raven, geknutseld met playmais en dierenkoekjes gebakken. Ook wilden we een bezoek brengen aan de Wendelweide, maar dat stond precies gepland op de heetste dag van het jaar. Dus zijn we helaas niet naar de dierenweide gelopen. Wel hebben we tijdens het mooie weer ook vaak met water gespeeld en dat was natuurlijk ook helemaal top! In de afgelopen periode hebben we ook afscheid moeten nemen van 2 stagiaires, namelijk Jessica die elke donderdag bij ons was en Daphne die een snuffelstage van 2,5 week bij ons had. We vonden het fijn dat ze er waren. Ook hebben we afscheid genomen van onze collega Anja, op haar laatste dag hebben we zelf popcorn mogen maken met een popcornmachine. Dat was super vet! Na de zomervakantie komt Els bij ons op donderdag. En op maandag en dinsdag komt stagiaire Lena bij ons stage lopen. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Oudercommissie Over de oudercommissie Van en voor ouders De oudercommissie is opgericht om de kwaliteit en de dienstverlening van het kindcentrum te waarborgen. Kindcentrum de Twister beschikt over een enthousiaste oudercommissie! Vanuit de peuterspeelzaal en de BSO zijn ouders hierin vertegenwoordigd. Wij zijn beschikbaar voor al uw vragen en opmerkingen. Doelstellingen Vertegenwoordigen van kinderen en hun ouders en het behartigen van hun belangen. Het bevorderen van goede communicatie tussen leiding en ouders en tussen ouders onderling. Het gevraagd en ongevraagd adviseren van de organisatie. Het bevorderen van de betrokkenheid van ouders. Ondersteunen van leidsters bij activiteiten en taken.

4 Waarvoor kunt u ons benaderen? De oudercommissie heeft een adviserende functie op: - het pedagogisch beleid - gezondheid en hygiëne - afhandeling van klachten - veiligheid - voedingsbeleid Heeft u vragen, wensen of zijn er knelpunten? Wij horen het graag. U bent van Harte welkom! Nieuwe leden zijn altijd welkom! Je mag ook altijd een keer komen kijken of het iets voor je is. We vergaderen ongeveer 4 keer per jaar. Heeft u interesse, laat het ons weten! Hoe kunt u ons bereiken? Oudercommissie Kindcentrum De Twister postadres: Pr. Marijkestraat CE HORST octwister@outlook.com Het Twister journaal Personeel Anja Meulendijks heeft vanaf april dit jaar op donderdagmiddag in de BSO gewerkt op de Twister en was daarnaast ook werkzaam in Griendtsveen. Vanaf komend schooljaar zal Anja weer volledig in Griendtsveen werkzaam zijn in het peuterprogramma en als onderwijsassistent op school. Anja heeft aangegeven blij te zijn met 1 werkplek dicht bij huis. Donderdag 16 juli is haar laatste middag bij de BSO in de Twister. Wij willen Anja bedanken voor de fijne samenwerking! Vanaf komend schooljaar zal Els van den Munckhof op donderdagmiddag en op vrijdagochtend op de Twister komen werken. Els is vele jaren het vaste gezicht geweest van het peuterprogramma in Meterik en is toe aan een nieuwe uitdaging. Wij wensen haar van harte welkom in Horst! Els stelt zich aan jullie voor

5 Ik ben Els vd Munckhof en ben 58 jaar jong. Ik woon samen met mijn man en de 2 jongste zonen in America. Onze dochter woont samen met haar vriend ook in America, en onze oudste zoon hier in Horst. Mijn hobby's zijn schilderen met olieverf, lezen, fietsen en wandelen. Ik werk al vanaf 1993 bij de peuterspeelzaal, eerst in America, later in Meterik. Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij de Twister van 't Nest! Ik heb er erg veel zin in. Groetjes Els. Maud Jacobs, onze nieuwe oproepkracht, stelt zich aan u voor Hallo Allemaal, Ik ben Maud Jacobs en ben 22 jaar oud. Ik woon in Meterik samen met mijn ouders en broertje. Mijn hobby s zijn korfballen en series kijken met mijn vriendje. Al van kleins af aan wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd als hbo-pedagoog en nu werk ik als oproepkracht op verschillende locaties van t Nest. Ik hoop jullie snel te ontmoeten bij t Nest. Ik heb er erg veel zin in! Groetjes Maud Zieke kinderen Van ouders krijgen wij af en toe de vraag hoe wij omgaan met zieke kinderen. Kinderopvang t Nest is partner van ouders en staat voor kwalitatief goede opvang. Net als grote mensen die ziek zijn, heeft een ziek kind doorgaans behoefte aan een rustige omgeving, voldoende slaap en tussendoor tijd voor extra aandacht. Dit is de basis om rustig op te knappen. Daarom vragen wij bij de aanmelding van uw kind altijd om (achterwacht)telefoon nummers van mensen die wij kunnen bellen als uw kind ziek blijkt op de opvang en u zelf niet bereikbaar bent.

6 Het is niet altijd gemakkelijk om in te schatten hóe ziek een kind is. Wij gaan uit van het welbevinden van het kind. Als een kind duidelijk huilerig en hangerig is en dit heeft of lijkt een lichamelijke oorzaak te hebben, dan nemen wij contact met u op. De pedagogisch medewerker overlegt in dat geval met u wat te doen. U kunt op dat moment een afweging gaan maken wat u wilt dat er gebeurt: het kind kan bijv. nog even in bed worden gedaan en we kijken nog even hoe het verder loopt. U kunt natuurlijk ook beslissen dat u het kind ophaalt of laat ophalen door een vertrouwd iemand. In het geval dat uw kind koorts heeft, hoger dan 38,5 C, is er een andere situatie. Het advies van de GGD is dat kinderen met een tempratuur, hoger dan 38,5 C opgehaald worden. Mocht uw kind 38,5 C hebben dan nemen wij contact met u op en geven aan dat uw kind koorts heeft. Een uur later zullen wij nogmaals de tempratuur opnemen. Mocht op dat moment de situatie hetzelfde zijn, dan gaan wij ervan uit dat u zorgt dat uw kind wordt opgehaald. Mochten we u niet kunnen bereiken dan zullen we contact opnemen met de mensen die u heeft opgegeven als achterwacht. Als we voor de tweede keer bellen dan gaan we ervan uit dat u uw kind, binnen twee uur, kunt komen ophalen of laat ophalen. Het gevaar bestaat namelijk dat koorts snel oploopt. Koorts is altijd een graadmeter dat er in het lichaam een ontsteking actief is. Hiervoor kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen. Daarbij is de situatie in een kinderopvanggroep anders dan een thuissituatie. Pedagogisch medewerkers zijn verantwoordelijk voor de gehele groep. Zij kunnen daardoor niet altijd de één op één aandacht geven die een ziek kind soms nodig heeft. Paracetamol en andere geneesmiddelen Ook rondom het gebruik van medicijnen zijn richtlijnen van de GGD die wij als kinderopvangorganisatie dienen te volgen. De richtlijn is als volgt - Medicijnen dienen in de originele verpakking en voorzien van de naam van het kind, afgegeven te worden. - Voor het toedienen van medicijnen dient getekend te worden door de ouder/verzorger op de dag dat het medicijn toegediend wordt. - Voor penicilline of andere kuur dient op het formulier de begin- en einddatum te zijn aangegeven. Daarna mag dit gedurende deze periode toegediend worden. Mocht uw kind koorts krijgen op de kinderopvang dan dient er dus voorafgaand aan het toedienen van paracetamol een formulier getekend te zijn voordat wij een zetpil (mogen) toedienen. Deze eis is strenger dan de regel die wij tot nu toe hanteerde. Ook paracetamol is een geneesmiddel. Als uw kind t Nest bezoekt en het heeft voorafgaand daaraan in de nacht of ochtend nog een zetpil/paracetamol toegediend gekregen, dan vragen wij u dit duidelijk te melden. Paracetamol werkt koortsverlagend. Koorts heeft altijd een oorzaak. Het risico bestaat dat door toediening van paracetamol de mogelijke ernst van een ziekte bij een kind onvoldoende snel wordt onderkend. Uiteraard willen wij niet voor deze situatie verantwoordelijk worden.

7 Mochten er nog vragen zijn dan kunt u zich wenden tot de pedagogisch medewerker in de groep of tot de clustermanager. Opvang locatie BSO zomervakantie De opvang van de BSO kinderen zal plaatsvinden in de Doolgaard, we zullen zo veel mogelijk gebruik maken van de ruimtes die we hebben bij de Weisterbeek. Dit betekent dat wij uitstapjes gaan maken naar de Weisterbeek om daar in ons atelier te werken aan de kunstwerken en onze expositie voor te bereiden. Wij willen u dan ook vragen om de kinderen voor 9.00uur op de Doolgaard te brengen en wij zijn om uiterlijk 16.00uur daar ook weer terug. Wilt u uw kind in de tussentijd halen / brengen, overleg dan even met de leidsters of u kunt ook altijd even telefonisch informeren bij de doolgaard op nr Met de ouders van kinderen die een halve dag komen zullen de leidsters even per dag afstemmen. Onderhoud vloeren! In week 34, dit is de één na laatste week van de zomervakantie, worden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, op de Doolgaard de vloeren geboend. Dit moet eenmaal per jaar gebeuren ter onderhoud. De kinderen van de BSO zullen daarom op dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus op locatie de Weisterbeek vertoeven. Wij vragen alle ouders om de kinderen van de BSO deze dagen op de Weisterbeek te brengen en te halen. De kinderen van de dagopvang blijven gewoon op de Doolgaard. De kinderen zullen dus mogelijk opgevangen worden in een andere ruimte en groepen worden soms samengevoegd. Op vrijdag 21 augustus verblijven wij in de personeelsruimte van de school. Wij willen jullie vragen deze dag gebruik te maken van de hoofdingang. Expositie! De zomervakantie van 2015 staat weer bijna voor de deur. Het thema van dit jaar is Kunst! We gaan in BSO de Weis een heus museum en atelier maken. Per week komt er een ander subthema aan bod. Al onze kunstwerken of foto s/filmpjes van de kunstwerken die we in deze weken maken, krijgen een plaats in het museum. Op donderdag 27 augustus van uur willen we alle ouders met de kinderen en eventuele broertjes en zusjes uitnodigen om de expositie te komen bekijken bij ons museum in de Weisterbeek!!!

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de locatie

Inleiding. Het wel en wee op de locatie Nieuwsbrief kindcentrum De Twister April 2016 Inleiding Beste ouder(s)/verzorger(s), Er is weer een nieuwe nieuwsbrief vanuit onze locatie. Wij hebben de afgelopen tijd verschillende thema s behandeld

Nadere informatie

Het wel en wee op de Twister

Het wel en wee op de Twister NIEUWSBRIEF KINDCENTRUM DE TWISTER Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u weer een nieuwsbrief waarin u leest over het wel en wee bij kindcentrum de Twister. We vertellen jullie graag waarmee we

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst Februari 2016 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze weer een nieuwsbrief van BSO de Weis. De afgelopen tijd stond in het teken van carnaval, het

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst september 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), De vakantie is alweer voorbij. De kinderen zijn begonnen in hun nieuwe klas bij hun nieuwe juf of meester.

Nadere informatie

Inleiding. Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst.

Inleiding. Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst. Nieuwsbrief kindcentrum de Weis januari 2017 Inleiding Allereerst voor iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Veel geluk en gezondheid gewenst. Dit nieuwe jaar staat weer garant voor vele

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

ANALYSE ENQUETE 2016

ANALYSE ENQUETE 2016 ANALYSE ENQUETE 2016 Aantal ontvangen: Van de 120 zijn er 49 enquêtes terug gekomen. -Ceresstraat/ Het Talent: 14..C -Het 17 L -Ommel:0 -Ostade/ Horizon: 8 O - 10..H Onvoldoende wordt gegeven op de volgende

Nadere informatie

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders,

NIEUWS. 2 oktober 2015. Beste ouders, 2 oktober 2015 NIEUWS Beste ouders, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de schoolontwikkeling en een aantal praktische zaken en stellen stagiaires en de nieuwe vakdocent gym zich aan u voor. Schoolontwikkeling

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en locatie de Apenrots. Manager Kinderopvang Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Happy kids Almere April 2014

Nieuwsbrief Happy kids Almere April 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Bent u op de hoogte van alle nieuwtjes op de opvang? In deze nieuwsbrief kunt u lezen over alle nieuwtjes en op de hoogte blijven van het rijlen en zeilen op de opvang. Iedere

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2015-16 september nummer 2 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Het Bazzeroet journaal

Het Bazzeroet journaal Het Bazzeroet journaal juli 2015 Het is alweer zomervakantie en dus is het tijd om ons huidige thema af te gaan sluiten. Wij werken op de boerderij was voor de kinderen weer een leuke manier om de wereld

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 18 september 2013

Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Twaalf augustus tweeduizenddertien. Wat hebben wij allemaal wel gezien. De lange mooie zomervakantie is opnieuw voorbij. De kinderen met rugzak gezadeld staan weer in de

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Protocol Tussenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Alkmaar Protocol Tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 3 Tijden en locatie TSO 3 Locatie TSO 3 Naar de TSO 3 Als uw kind niet komt 3 2. Inschrijven en betalen

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief november 2017 Beste ouders/verzorgers, Pedagogisch medewerkers Helaas nemen wij in november afscheid van onze lieve juf Sabrina. Zij heeft een baan gevonden die beter bij haar past. Wij wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 13 december 2016 Nr. 14

Nieuwsbrief Dinsdag 13 december 2016 Nr. 14 Nieuwsbrief Dinsdag 13 december 2016 Nr. 14 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Donderdag 15 december 14.30 16.00 uur Sleutelraadvergadering Maandag 19 december 14.15 14.45

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben leuk nieuws voor alle ouders, verzorgers en kinderen van. Meer weten? Lees

Nadere informatie

Nieuwsbrief Donderdag 8 december 2016 Nr. 13

Nieuwsbrief Donderdag 8 december 2016 Nr. 13 Nieuwsbrief Donderdag 8 december 2016 Nr. 13 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Donderdag 15 december 14.30 16.00 uur Sleutelraadvergadering Donderdag 22 december Winterfeest

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Datum: December 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van wat

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Al getagd ERVE TUINDORP

Al getagd ERVE TUINDORP Al getagd ERVE TUINDORP Nieuwsbrief nummer 2 van 2014 blad 1 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij de tweede nieuwsbrief van ons Kinderdagverblijf Erve Tuindorp voor 2014. In de nieuwsbrieven willen we

Nadere informatie

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 5. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 5 Peutercollege weetjes Van 22 februari t/m 26 februari is het Peutercollege geopend van 0900-1200 uur voor alle peuters. De scholen zijn in die week dicht, maar wij zijn gewoon geopend.

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Het wel en wee op de Twister

Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst Februari 2016 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze weer een nieuwsbrief van kindcentrum de Twister. We kijken terug op het wel en wee in de groepen.

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni Gezocht: leden voor de gecombineerde

Nieuwsbrief Juni Gezocht: leden voor de gecombineerde Nieuwsbrief Juni 2016 Gezocht: leden voor de gecombineerde oudercommissie Zomerfeest bij Haantje de Voorste Zomervakantie Verzoek Nieuws van de BSO Nieuws van de PSZ Risico inventarisatie (RIE) Gezocht:

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 Onderwerpen Evelyn en Uk&Puk Een nieuw gezicht Inspectiebezoek KDV-PA Mirte stelt zich voor Emoties bij het PA Kwallen bij Rovers1 Een greep uit de aangeboden activiteiten van

Nadere informatie

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder

daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder daar krijg je zin in Juni 2015 SKH Ceder Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van SKH Ceder. Verhuizing Ceder: Ja u leest het goed. De BSO gaat verhuizen. Volgend schooljaar

Nadere informatie

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar

Informatieboekje. Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Informatieboekje Kinderopvang Flakkee BSO 4-12 jaar Van harte welkom bij Kinderopvang Flakkee. In dit boekje kunt u lezen wat de belangrijkste afspraken zijn: de openingstijden, de groepsindeling, de activiteiten,

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Beste ouders van de BSO,

Beste ouders van de BSO, Beste ouders van de BSO, In deze nieuwsbrief vindt u o.a. het programma voor de kerstvakantie, de sluitingsdagen, de GGD controle, de klantevaluaties en een oproep vanuit de oudercommissie voor nieuwe

Nadere informatie

Info van Thuishuis. Nummer 1 okt. 2012. In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe

Info van Thuishuis. Nummer 1 okt. 2012. In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe Info van Thuishuis Nummer 1 okt. 2012 In deze nieuwsbrief: Opening Thuishuis Pompidoe Terugblik eerste weken Thuishuis Pompidoe Naschoolse activiteit/ margedagen Triple-P Evaluatie gesprekken Geen verhoging

Nadere informatie

Herkansingen typevaardigheid

Herkansingen typevaardigheid Schooljaar 2012-2013 vrijdag 26 april 2013 nr. 15 Maandag 13 mei t/m vrijdag 24 mei Maandag 13 mei papiercontainer bij school TV Woensdag 15 mei Panna toernooi groep 6/7 Vrijdag 17 mei nieuwsbrief Herkansingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Woord vooraf van onze voorzitter

Woord vooraf van onze voorzitter Woord vooraf van onze voorzitter Beste ouders, Hierbij de nieuwe editie van de OC-Special. Het OC-jaar loopt van april 2012 tot en met maart 2013 In deze special wordt de OC aan jullie voorgesteld; we

Nadere informatie

Welkom bij Vlietkinderen

Welkom bij Vlietkinderen Welkom bij Vlietkinderen 1 Colofon Redactie Robert Heusinkveld Yvonne Bood Vormgeving Dare to Design* Contact Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Klantenservice klantenservice@vlietkinderen.nl T 070 317

Nadere informatie

Juni 2017 Nieuwsbrief 29

Juni 2017 Nieuwsbrief 29 Juni 2017 Nieuwsbrief 29 VillaDriel wint Kinderopvang awards 2017 In de door Opiness georganiseerde verkiezing Kinderopvang awards 2017 hebben we 3 prijzen binnen gesleept. In de categorie beste kinderopvangorganisatie

Nadere informatie

Aanvullende informatie DE COMPANY

Aanvullende informatie DE COMPANY Aanvullende informatie DE COMPANY Adres en contactgegevens DE COMPANY Kolmenscate Zwaluwenburg Doornenburg 201 Venninkweg 1 Zwaluwenburg 10 7423 BE Deventer 7421 GP Deventer 7423 DS Deventer Algemeen nummer

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis )

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Informatieboekje BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Welkom bij onze buiten BSO Met Juf Buiten In september 2014 is onze BSO Bij Juf Thuis gestart met een buiten BSO Met Juf Buiten. Na een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders,

7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl. Beste ouders, 7 september 2015 Parksingel 7 6681 NC Bemmel 0481-454018 frodos@skar.nl www.kinderopvangskar.nl Beste ouders, We kijken met de zomervakantie 2015 terug op een hele gezellige tijd samen met de kinderen.

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 15 oktober 2015 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief van BSO DOERAK te Oldeberkoop! De tijd gaat snel en er is sinds de start best wel heel wat te melden. Inmiddels zijn er 6 kinderen

Nadere informatie

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels

Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Ziekte en medicijnbeleid Stichting BELhamels Inleiding Een ziek kind is het liefste thuis, dat weten we allemaal. Het begrip ziek is echter voor een ieder anders. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te verschaffen

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1

Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Protocol Ziekte bij kinderen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Ziektebeleid... 3 Zieke kinderen... 3 Richtlijnen voor geneesmiddelenverstrekking binnen het dagverblijf... 3 Richtlijnen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Nieuwsbrief OJO September

Nieuwsbrief OJO September Hallo! Mijn naam is Madieke Wapperom, ik ben 23 jaar en volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het vierde jaar en zal de komende 10 maanden stage gaan lopen bij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Terwijl we aan de voorkant van het gebouw Sinterklaas uitzwaaiden, kwamen aan de achterkant de kerstbomen naar binnen. In mum van tijd heeft het Kindcentrum een metamorfose ondergaan

Nadere informatie

Activiteiten programma Boomhut Dieren

Activiteiten programma Boomhut Dieren Activiteiten programma Boomhut Dieren 11 juli t/m 19 Augustus 2016 Week 1 11 t/m 15 mei Beste ouder(s)/verzorger(s), De zomervakantie staat voor de deur en zoals altijd hebben we weer een leuk, uitdagend

Nadere informatie

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR

Agenda 15 september 2014 Schoolfotograaf 16 september 2014 Ouderavond VSO 23 september 2014 Ouderavond SO 24 september 2014 Koffieochtend OR Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Algemeen: Personeel Algemeen: Nieuwe collega s Algemeen: Nieuwe stagiaires Algemeen: Toestemmingsformulier Algemeen: Schoolfotograaf Algemeen: Gym Algemeen: Vooraankondiging

Nadere informatie

KOM. De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom

KOM. De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom KOM De leukste en veelzijdigste BSO van Bergen op Zoom KOM de Sport-BSO van Bergen op Zoom is. KOM biedt kinderen de mogelijkheid om onder BSOtijd een aantal sporten te beoefenen zoals: zwemmen, sport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15

Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15 Nieuwsbrief Dinsdag 20 december 2016 Nr. 15 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Donderdag 22 december 17.00 18.30 uur Wintergala Vrijdag 23 december Studiedag, groepen 1

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over dependance Lapjeskat in de Jenaplaneet Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie dependance Lapjeskat

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd!

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd! Nieuwsbrief 9 16-01-2014 Welkom Op maandag 5 januari is Sem Stultjens gestart in groep 1/2. We wensen hem heel veel succes en plezier op de Bongerd! Uitroeping Carnaval Op dinsdag 6 januari zijn Prins

Nadere informatie

Nieuwsbrief november

Nieuwsbrief november Nieuwsbrief november Nieuwe kindjes: Tyler per 1 oktober Danique per half november Vertrekkende kindjes: Moreno is 4 jaar geworden en gaat naar de basisschool! We hebben het erg leuk en gezellig gehad.

Nadere informatie