Vienna Test System (VTS)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vienna Test System (VTS)"

Transcriptie

1 Vienna Test System (VTS) Het Vienna Test System (VTS) is ontwikkelt voor het afnemen van psychologische testen en trainingen middels computerondersteuning. Hierdoor is de test erg objectief, nauwkeurig, snel en is het mogelijk testen uit te voeren die niet met pen-en-papier gedaan kunnen worden. Daarnaast is het VST uitstekend gevalideerd en gebruiksvriendelijk voor kinderen, volwassenen en ouderen. De verschillende onderdelen worden middels een simpele Nederlandse uitleg weergegeven. VTS biedt een grote hoeveelheid testen voor o.a. klinische psychologie, neuropsychologie, cognitief functioneren, verkeersveiligheid (auto/trein), luchtvaartveiligheid, sport succesfactoren en talentherkenning, HRM en onderwijs. Onderdelen zijn o.a. het testen van intelligentie, aandacht, geheugen, executieve taken, motorische vaardigheden, reactievermogen, capaciteiten en andere vaardigheden, persoonlijkheid, persoonlijkheid in het verkeer. Voor de verschillende onderdelen van het Vienna Test Systeem zijn verschillende licenties nodig. Modules waar momenteel een licentie voor beschikbaar is vindt u in Tabel 1. Tabel 1: Modules waar een licentie voor beschikbaar is. Testonderdelen Module Omschrijving Intelligentie specifiek CPM Raven Logisch redeneren (eenvoudige versie) Aandacht WAFA Alertheid WAFV Volgehouden aandacht en vigilantie WAFG Verdeelde aandacht WAFF Gefocuste aandacht WAFS Selectieve aandacht Executieve taken Stroop Interferentie Motorische vaardigheden MLS Fijne motoriek Reactievermogen RT Reactievermogen simpel en keuzereactie Wilt u gebruik maken van een andere module op het Vienna Test System, informeer dan bij Renger Parker of dit mogelijk is: r.r.parker@pl.hanze.nl Alle testen die mogelijk zijn op het VST zijn te vinden op onderstaande link:

2 Inhoud 1. Nieuw proefpersoon aanmaken 2. Test kiezen en starten 3. Test resultaten 4. Testresultaten bekijken en exporteren 5. Modules 1. Nieuw proefpersoon aanmaken Start de laptop op. Sluit de dongel (rood) aan op de laptop via de usb poort. Sluit het Vienna Test System aan op de laptop via de usb poort. Start het programma op: Vienna Test System Testpersonenlijst: maak een nieuw proefpersoon aan. Vul de gegevens in. Klik op OK. Vul de gegevens verder aan (eventueel kunt u opmerkingen toevoegen) en klik weer op OK. Opleidingsniveau: 1 = Onvoltooid onderwijs (minder dan 9 leerjaar) of bijzonder onderwijs 2 = Basisscholing afgesloten (10-11 leerjaren) 3 = Beroepsonderwijs afgesloten (11-12 leerjaren) 4 = V.W.O. afgesloten (13 leerjaren) 5 = Universiteit/Hogeschool afgesloten? = Opleidingsniveau onbekend 2. Test kiezen en starten Er zijn een aantal dimenties waar u uit kunt kiezen. N.a.v. het toevoegen van extra licenties kunnen er meerdere modules worden toegevoegd. Klik op Testen en vervolgens op het tabblad Dimenties. U ziet dat er modules zijn voor: aangehouden aandacht en vigilantie, fijne motoriek, gefocusseerde aandacht, inhibitie, reactiesnelheid en verdeelde aandacht. Onder het tabblad Testen kunt u de test selecteren die u wilt doen (zie 5. Modules). Neem samen met de proefpersoon de test door en ga na of hij de test volledig snapt. Klik er een aan en klik op OK. Als u de test gelijk af wilt nemen, klik dan op Testafname Starten. De test begint. Wilt u een aantal testen achter elkaar doen, klik dan achtereenvolgens de testen aan en klik telkens op OK. Klikt u vervolgens op Testafname starten, dan worden de testen achter elkaar afgespeeld. Wilt u deze testen vaker zo achter elkaar testen, dan kunt u er een testbatterij van maken. Nadat u de testen op een rij heeft gezet, klik dan op opslaan. Geef de testbatterij een naam. De testen staan nu geactiveerd onder het tabblad Testbatterij. Al eerder een test bij deze persoon afgenomen? Klik in de Testpersonen lijst op de naam van de persoon, en klik aan de rechterkant op Testafname.

3 Normwaarden: u kunt ook vooraf normwaarden instellen voor de desbetreffende test voor de desbetreffende populatie op basis van steekproeven. Ga daarvoor naar Instellingen Opties voor resultatenweergave en klik datgene aan wat u graag in de rapport weergave wilt zien nadat de test is afgelopen. Voorafgaand aan elke test bevindt zich een introductie en oefenfase. Om gedurende de testafname in te grijpen dient u gelijktijdig op de toetsen ESC en F5 te drukken. Deze functie maakt het o.a. mogelijk om de instructie- en oefenfase over te slaan, in geval van herhaald testen. 3. Testresultaten De resultaten worden achteraf meteen opgeslagen en weergegeven. Heeft u meerdere testen gedaan? Bekijk dan de resultaten van alle testen door onderaan de balk naar links/rechts te verschuiven. In de tabellen wordt er vergeleken met normwaarden voor de desbetreffende test en desbetreffende populatie op basis van steekproeven (tenzij anders ingesteld). U kunt deze normwaarden nog aanpassen onder Opties tabblad Steekproeven. U kunt ook meerdere normwaarde vergelijkingen laten maken door er meerdere aan te vinken. De tabellen van de normwaarden vindt u onder Normwaardetabellen. Dataweergaven, titel en data-export mogelijkheden vindt u tevens onder de knop Opties. - Testresultaten kunt u printen onder Print - De testresultaten kunt u tevens weergeven en opslaan in Microsoft Word. Klik daarvoor op Rapport. Ook een interpretatie van de resultaten wordt daarin weergegeven. Let op dat de weergave in het VTS niet helemaal overeenkomt met het rapport dat wordt gemaakt in Microsoft Word. Print dus ook de resultaten van het VTS (deze zijn echter ook opgeslagen, dus u kunt er later ook weer bij). - Opmerkingen kunt u toevoegen onder Kladblok - Voor uitleg over het interpreteren van de resultaten klikt u op Interpretatie. Uitleg wordt dan gelijk bij in het rapport opgenomen. - Had u de vergelijking met normwaarden nog niet opgenomen maar wilt u dat wel, dan kunt u klikken op Normwaarden ; ook hier wordt de vergelijking met normwaarden gelijk opgenomen in het rapport. 4. Testresultaten bekijken en exporteren Later testresultaten bekijken? Klik op het tabblad Scores. Klik de juiste proefpersoon aan en de juiste test. Klik vervolgens op Testresultaten Testresultaten Tonen Data is tevens te exporteren naar SPSS. Klik op het tabblad Scores. Klik de juiste proefpersoon aan en de juiste test. Klik in de menubalk bovenin op Testrecords Exporteren Exporteren naar SPSS

4 5. Modules CPM Raven s Coloured Progressive Matrices (10 / 30 min) - Standaardvorm (11 min) - Patroon aanvullingsvorm (11 min) - Parallelvorm (11 min) CPM is voor het bepalen van non-verbale intelligentie; met name om logisch redeneren te beoordelen; vanaf kinderen van 5 jaar. De CPM meet het vermogen om stimuli te identificeren. Je test dus begrip en logisch redeneren. De moeilijkheidsgraad wordt telkens opgehoogd. Antwoorden worden gegeven met een lichte pen. Voorbeeld CPM WAFA (5 min) - Perceptuele en aandachtsfuncties: alertheid (27 min) De reactietijd op een eenvoudige visuele of auditieve stimulus wordt getest. De stimuli wordt gepresenteerd met of zonder andere visuele stimuli en met of zonder een geluid. Het is tevens mogelijk vermoeidheid of stress parameters te detecteren. Voorbeeld WAFA WAFV (15 / 30 min) - Vigilantie visueel (32 min) - Vigilantie auditief (32 min) - Volgehouden aandacht korte versie (18 min) - Volgehouden aandacht visueel (32 min) - Volgehouden aandacht auditief korte versie (19 min) - Volgehouden aandacht (32 min) Visuele en auditieve stimuli worden aangeboden waarbij ze in 25% van de gevallen aan intensiteit verliezen.

5 Voorbeeld WAFV WAFG (12 min) - perceptuele en aandachtsfuncties: verdeelde aandacht (30 min) Men krijgt twee visuele stimuli of een visuele en auditieve stimuli aangeboden. Het is de taak om voor beide signalen te bepalen of het signaal 2x achter elkaar veranderd. Voorbeeld WAFG WAFF (10 min) - Perceptuele en aandachtsfuncties: gefocusseerde aandacht (30 min) Een visuele of auditieve stimuli wordt aangeboden voorafgaand aan de daadwerkelijke stimuli om de persoon af te leiden. Deze stimuli moeten worden genegeerd, men moet alleen reageren als de daadwerkelijke stimuli 2x achtereenvolgens veranderd. Voorbeeld WAFF WAFS (8 min) - perceptuele en aandachtsfuncties: selectieve aandacht (standaardform) (24 min). Relevante en irrelevante stimuli worden aangeboden. Men moet reageren op veranderingen in de relevante stimuli en de irrelevante stimuli negeren.

6 Voorbeeld WAFS Stroop (15 min) - Kleur-woordinterferentie (lichtpen) (14 min) - Kleur-woordinterferentie (knoppen) (15 min) - Congruent/incongruent (knoppen) (10 min) - Kleur-woordinterferentie (aanraakscherm) niet beschikbaar (15 min) In deze taak worden bijvoorbeeld de woordjes GROEN en ROOD voor korte tijd op een beeldscherm gepresenteerd. De woordjes worden daarbij zowel in de kleuren groen als rood en door elkaar afgebeeld, en de opdracht luidt zo snel mogelijk de kleur te benoemen. Hersenen herkennen woorden automatisch, maar voor het benoemen van de kleur waarin woorden zijn gedrukt, is een ingewikkeld denkproces nodig. Als het woord rood gedrukt staat in groene letters, denken wij in eerste instantie aan rood terwijl de kleur groen ons ontgaat. Om toch groen vast te stellen is flink wat concentratievermogen nodig. Voorbeeld Stroop MLS (motor performance series) (15 / 20 min) - Standaardvorm volgens Schoppe & Hamster (39min) - Verkorte vorm volgens Sturm en Bussing (12 min) - Verkorte vorm volgens Vassella (17 min) MLS meet de fijne motoriek door middel van statische en dynamische bewegingen van vinger-, hand en arm; kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 7. De volgende aspecten van fijne motorische worden gedetecteerd door de MLS: Richten (targeting van de beweging), tremor, precisie van de arm-handbewegingen, hand en vinger behendigheid, snelheid van de arm- en handbewegingen, pols-vinger snelheid.

7 Voorbeeld MLS RT (5 / 10 min) - Enkele reactie geel (4min) - Enkele reactie toon (4 min) - Keuze reactie geel/toon (6min) - Keuze reactie geel/rood (5 min) - Keuze reactie geel/toon, geel/rood (6 min) - Enkele reactie wit of monotonie (9 min) - Meting van alertheid, enkele reactie geel (met akoestische waarschuwing) (8 min) - Meting van alertheid, enkele reactie toon (met optische waarschuwing) (8 min) - Enkele reactie geel, alleen reactietijdmeting (4 min) - Enkele reactie toon, alleen reactietijdmeting (3 min) Reactietijd is er betrouwbaar te meten met de VST aangezien het wordt gemeten in milliseconden. De RT kan zowel in simpele taken als in meerkeuze taken worden gemeten. Er zijn stimuli zoals licht, geluid, verschillende kleuren mogelijk, waardoor het mogelijk is om de RT van de verschillende modaliteiten te meten en te vergelijken. De verschillende stimuli kunnen daarbij afzonderlijk of in combinatie worden aangeboden. Door gebruik te maken van rustperiodes en een antwoordknop is er tevens de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen de daadwerkelijke reactietijd en de tijd van de motorische reactie. Voorbeeld RT

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17. Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia

Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17. Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-1 van 17 Handleiding voor docenten bij Spraakmakers Multimedia Spraakmakers 1 Handleiding Multimedia voor docenten Pagina 1-2 van 17 INHOUD

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Kandidaatbrochure met oefenvragen Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3

Kandidaatbrochure met oefenvragen Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3 P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Kandidaatbrochure met oefenvragen Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3 1 van 37 / PiCompany 2005iMedia 2005 www.picompany.nl tel. 0346-55 90 10 0346-55 90 15 www.picompany.nl

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. David-Jan Punt ID 255-4 Datum 10.11.2015. Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. David-Jan Punt ID 255-4 Datum 10.11.2015. Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam d2-r Aandachts- en concentratietest HTS Report ID 255-4 Datum 10.11.2015 Standaard d2-r Inleiding 2 / 14 INLEIDING De d2-r is een instrument voor het meten van de visuele selectieve aandacht, snelheid

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen. Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3

Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen. Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3 P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen Opleidingsniveau: (V)MBO1-2-3 1 van 32 / PiCompany 2005iMedia 2005 www.picompany.nl tel. 0346-55 90 10

Nadere informatie

Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen. Opleidingsniveau: MBO4-BA-MA

Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen. Opleidingsniveau: MBO4-BA-MA P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Kandidaatbrochure met instructie en voorbeeldvragen Opleidingsniveau: MBO4-BA-MA 1 van 35 / PiCompany 2005iMedia 2005 www.picompany.nl tel. 0346-55 90 10

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

IST Standaard. Intelligentie Structuur Test. meneer 1

IST Standaard. Intelligentie Structuur Test. meneer 1 IST Standaard Intelligentie Structuur Test ID 4589-1031 Datum 25.03.2015 IST Inleiding 2 / 12 INLEIDING De Intelligentie Structuur Test (IST) is een veelzijdig inzetbare intelligentietest voor jongeren

Nadere informatie

Protocol Balance bord

Protocol Balance bord Protocol Balance bord Inleiding Het Balance board is een apparaat waarmee je nauwkeurig de balans kan testen en trainen met behulp van visuele feedback. Het is dan ook ideaal voor patiënten met neurologische

Nadere informatie

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden.

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden. Met de Excelapplicatie Opleidingskalender kunt u afspraken in het kader van de opleiding met AIOS per Ziekenhuis/Opleiding per specialisme plannen en beheren. Introductie Deze Excelapplicatie is gemaakt

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk 1 : Starten met uw eigen enquête - Een account maken - Eerste enquête Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes -

Nadere informatie

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report. d2-r. Aandachts- en concentratietest. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam d2-r Aandachts- en concentratietest HTS Report ID 5107-7038 Datum 18.07.2017 Standaard d2-r Inleiding 2 / 16 INLEIDING De d2-r is een instrument voor het meten van de visuele selectieve aandacht, snelheid

Nadere informatie

Hoofdstuk 5: Resultaten bekijken, rapporten genereren en administratieve functies

Hoofdstuk 5: Resultaten bekijken, rapporten genereren en administratieve functies Hoofdstuk 5: Resultaten bekijken, rapporten genereren en administratieve functies Stap-voor-stap instructies juni 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

Gebruik webfolders Windows

Gebruik webfolders Windows Gebruik webfolders Windows Algemene informatie Dit document beschrijft hoe u gebruik kunt maken van webfolders en beschrijft hoe u stapsgewijs via uw PC hier verbinding mee kunt maken. Website toevoegen

Nadere informatie

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam

HTS Report IST. Intelligentie Structuur Test. Jeroen de Vries ID Datum Standaard. Hogrefe Uitgevers BV, Amsterdam IST Intelligentie Structuur Test HTS Report ID 5105-7035 Datum 20.07.2017 Standaard INLEIDING IST 2/20 Inleiding De Intelligentie Structuur Test (IST) is een veelzijdig inzetbare intelligentietest voor

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Wiskunde en ICT 1. Met het lettertype wiskunde.ttf kan je onderstaande wiskundige symbolen invoegen.

Wiskunde en ICT 1. Met het lettertype wiskunde.ttf kan je onderstaande wiskundige symbolen invoegen. Vergelijkingseditor 2010 Wiskunde Module 1a Wiskunde en ICT 1 WISKUNDE EN ICT Tijdens de lessen wiskunde op deze hogeschool met de laptop moet je ook voor wiskunde de laptop zinvol gebruiken. Dat dit niet

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Stap 0: Voorbereiding

Stap 0: Voorbereiding Welkom, Wat fijn dat je voor NT2+ van ThiemeMeulenhoff hebt gekozen! We helpen je graag op weg! Termen: Instituut Groepen Coördinator Docent Student Een onderwijsinstelling die uit een of meerdere groepen

Nadere informatie

Help Bestand. = Achterstand = Grote achterstand = Voorsprong

Help Bestand. = Achterstand = Grote achterstand = Voorsprong Help Bestand Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 18 20 21 Inhoud Samenvatting + Activiteiten De 8 Leerlijnen Stap 1. Start (Normale doorloop Pret Raket) Stap 2. Hoofdmenu Stap 3. Invoeren leidsters (stam)groepen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Protocol Zephyr. Je komt op het volgende scherm uit: Nieuw persoon toevoegen: - Klik op het Setup logo

Protocol Zephyr. Je komt op het volgende scherm uit: Nieuw persoon toevoegen: - Klik op het Setup logo Protocol Zephyr Contra indicaties voor het gebruik van de Zephyr: - Huidirritatie op de plek waar de Zephyr gedragen wordt. - Gebruik van pacemaker -

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

FitVos handleiding Versie 1 november 2013

FitVos handleiding Versie 1 november 2013 FitVos handleiding Versie 1 november 2013 1 Inhoudsopgave Fitvos Handleiding Bladzijde: Installatie van FitVos 3 Opstarten FitVos 4 Problemen bij Opstarten FitVos 4 Overzicht personen 5 Muteren persoon

Nadere informatie

Leaflet. Connector Ability. Brochure kandidaten. Touwbaan 1 4205 AB Gorinchem T 0183-693939 E info@interselect.nl www.interselect.

Leaflet. Connector Ability. Brochure kandidaten. Touwbaan 1 4205 AB Gorinchem T 0183-693939 E info@interselect.nl www.interselect. Leaflet Connector Ability Brochure kandidaten Touwbaan 1 4205 AB Gorinchem T 0183-693939 E info@interselect.nl www.interselect.nl Inhoud 1 Waarom deze brochure? 2 2 Waarom wordt er getest? 2 3 Wat is de

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

MINDS: Mental Information processing

MINDS: Mental Information processing MINDS: Mental Information processing and Neuropsychological Diagnostic System Geautomatiseerde afname en scoring van psychologische tests en vragenlijsten Rapportage van uitkomsten in tekst en grafische

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Header

Handleiding Site to Edit Module Header THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Header Aanvulling

Nadere informatie

Vergelijkingseditor 2007

Vergelijkingseditor 2007 Vergelijkingseditor 2007 Wiskunde Module 1a Wiskunde en ICT 1 WISKUNDE EN ICT Tijdens de lessen wiskunde op deze hogeschool met de laptop moet je ook voor wiskunde de laptop zinvol gebruiken. Dat dit niet

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Portfolio handleiding Opleiding Life Science & Technology

Portfolio handleiding Opleiding Life Science & Technology 1 Blackboard Portfolio handleiding 2008 Portfolio handleiding Opleiding Life Science & Technology Inhoud Een portfolio in 4 stappen... 2 1. Een portfolio aanmaken... 3 2. Pagina's van je portfolio bewerken...

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen

Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen Gebruikershandleiding Google Forms voor selectietrainingen Dit is een bijlage van het hockeyvisie artikel De (on)mogelijkheden van beoordelen en selecteren in de hockeysport door Niels Papen. Om alle beoordelingen

Nadere informatie

4 Opmaak van een werkblad

4 Opmaak van een werkblad 4 Opmaak van een werkblad Stappen Uitleg Visueel Stap 1 Wat is een werkblad Met het werkblad bedoelen we het blad waarin je werkt. Met andere woorden het blad waarop je berekeningen maakt, grafieken en

Nadere informatie

HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem

HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem HTS online testen: het webportaal van het Hogrefe TestSystem Bij www.hts-admin.net vindt u het webportaal voor gebruikers van het Hogrefe TestSystem. U kiest nu uit het linker menu onder aanmelden voor

Nadere informatie

Informatie over het werkgeheugen

Informatie over het werkgeheugen Informatie over het werkgeheugen Wat is het Werkgeheugen? De mogelijkheid om informatie van verschillende aard vast te houden en deze informatie te gebruiken in een denkproces waarbij nieuwe en reeds aanwezige

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

2. Basisgegevens invoeren

2. Basisgegevens invoeren 29 2. Basisgegevens invoeren De basis van een stamboom is de ingevoerde personen en hun onderlinge relaties. In dit hoofdstuk leert u de personen in te voeren met de gegevens die van belang zijn voor de

Nadere informatie

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten

BrailleStudio-doe-dag. Instructies en opdrachten BrailleStudio-doe-dag Instructies en opdrachten 01. Starten met een nieuwe leerling Iedere leerling krijgt zijn eigen brp bestand. Daarin worden alle vorderingen opgeslagen. Voor een nieuwe leerling open

Nadere informatie

BIOKLOK DE BIOLOGISCHE KLOK IN DE LES MODULE C. klok. www. bio. .nl

BIOKLOK DE BIOLOGISCHE KLOK IN DE LES MODULE C. klok. www. bio. .nl BIOKLOK DE BIOLOGISCHE KLOK IN DE LES MODULE C www. bio klok.nl EN DE BIOLOGISCHE KLOK IN DE PRAKTIJK Ready Set Go! galmt het door de stadions tijdens sportwedstrijden, zoals de Olympische Spelen. Olympische

Nadere informatie

ANDI-tool handleiding

ANDI-tool handleiding ANDI-tool handleiding Inhoud: 1. Test selectie 1.1 Test selectie-tool 1.2 Advanced Settings 2. Data entry 2.1 Data invoeren op de ANDI website 2.2 Data invoeren middels het template 2.3 Advanced Settings

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (NEDERLANDS) SBGuidance Teeltregistratie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (NEDERLANDS) SBGuidance Teeltregistratie GEBRUIKERSHANDLEIDING (NEDERLANDS) SBGuidance Woord vooraf WAARSCHUWING!: Alle personen die bij de montage, ingebruikname, bediening, onderhoud en reparatie van dit product betrokken zijn, moeten deze

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing

Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing Handleiding voor het maken van een online enquête formulier. Google Drive toepassing HOGESCHOOL VAN ARNHEM EN NIJMEGEN Januari 7 2014 Opgesteld door: Jan-Willem 1//2014 Handleiding voor het maken van een

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding

VITAMINE. VITale AMsterdamse ouderen IN de stad. Tablet Handleiding VITAMINE VITale AMsterdamse ouderen IN de stad Tablet Handleiding Onderdelen Gebruik tablet... 2 Welke functies gebruikt u op de tablet?... 2 MBvO oefeningen... 3 Tabbladen... 3 Vandaag... 4 Uitvoeren...

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke

Tekstverwerking. Wat gaan we leren? Opdracht: Geavanceerde opmaak. Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke Wat gaan we leren? Tekstverwerking In deze cursus gaan we meer leren over de opmaak van een Word-document. We hebben al met verschillende soorten opmaak leren werken: Tekenopmaak Alineaopmaak Paginaopmaak

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Deel 5: PowerPoint Scannend

Deel 5: PowerPoint Scannend Deel 5: PowerPoint Scannend De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 5 PowerPoint

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1200 Op rekening en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 1624 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken.

Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Quickstart gids ITS Met deze quickstart gids kunt u gemakkelijk en snel uw eerste kandidaat en sessie in het ITS systeem aanmaken. Samenvatting Deze quickstart leidt u door het volgende proces : 1. Inloggen

Nadere informatie

Basisvaardigheden Microsoft WORD 2010

Basisvaardigheden Microsoft WORD 2010 Met behulp van deze handleiding kun je de basisvaardigheden leren die nodig zijn om een verslag te maken met behulp van microsoft WORD 2010. De handleiding is zo kort mogelijk gehouden en bevat niet meer

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor zorgverleners Stap 1: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 2: De onderdelen in uw zorgverlenerprofiel Stap

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZWIP

Gebruikershandleiding ZWIP Gebruikershandleiding ZWIP het Zorg- en WelzijnsInfoPortaal Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Uitleg ZWIP... 3 1.1 Opstarten ZWIP... 3 1.2 Aanmeldscherm... 4 1.3 Wijzigen van uw wachtwoord... 5 1.4 Startscherm...

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Programma openen via de methodesite... 2 1.2 Klasgroep aanmaken... 2 1.3 Leerlingen aan een klasgroep koppelen... 3

Nadere informatie

Aanpassen browserinstellingen. Internet Explorer 9

Aanpassen browserinstellingen. Internet Explorer 9 Aanpassen browserinstellingen Internet Explorer 9 Uitleg 1. Rechts in het venster ziet u in het menu een moertje staan. Klik daarop. a. (indien deze niet zichtbaar is kunt u op de ALT + X knop van het

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Email Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Email instellingen Mailserver instellingen invoeren Email instellingen testen Lettertype email bericht instellen Inleiding In deze handleiding worden verschillende

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Samenvoegen met Word en Excel 2010

Samenvoegen met Word en Excel 2010 Samenvoegen met Word en Excel 2010 Inhoudsopgave Samenvoegen Word-Excel / Mailingen... 2 Tip Samenvoegvelden automatisch markeren... 4 Tip Installeer PDF-creator... 7 Tip Sla het Word-document en Excel-document

Nadere informatie

Korte Gebruikshandleiding. SMS Basic/ Advanced

Korte Gebruikshandleiding. SMS Basic/ Advanced Korte Gebruikshandleiding SMS Basic/ Advanced 2017-08 Inhoud 1 SMS Online Registreren... 3 2 Een project starten... 4 3 Data importeren van een trekkerscherm... 5 4 Management tree... 6 5 Een kaart maken,

Nadere informatie

Dashboard 2.0. Het vernieuwde dashboard is op te delen in de volgende onderdelen:

Dashboard 2.0. Het vernieuwde dashboard is op te delen in de volgende onderdelen: Dashboard 2.0 Bij het nieuwe dashboard is het uitgangspunt dat het een scherm moet zijn waar alle relevante informatie vanuit het inhoudelijk dossier overzichtelijk en volledig teruggevonden wordt. Daarnaast

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

10 Flitsend boekhouden

10 Flitsend boekhouden 10 Flitsend boekhouden 1 Flitsend Boekhouden - Test je kennis In Flitsend Boekhouden Test je kennis boek je een reeks samenhangende verrichtingen. Sommige opdrachten vangen aan bij de start van het boekjaar.

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

7 FLITSEND BOEKHOUDEN: HANDLEIDING

7 FLITSEND BOEKHOUDEN: HANDLEIDING 7 FLITSEND BOEKHOUDEN: HANDLEIDING 1 Flitsend Boekhouden Test je kennis 4.2 In Flitsend Boekhouden Test je kennis boek je een reeks samenhangende verrichtingen. Sommige opdrachten vangen aan bij de start

Nadere informatie

Handleiding FertiScreen voor patiënten (kinderwens korter dan 12 maanden, geen aanvullend onderzoek)

Handleiding FertiScreen voor patiënten (kinderwens korter dan 12 maanden, geen aanvullend onderzoek) Handleiding FertiScreen voor patiënten (kinderwens korter dan 12 maanden, geen aanvullend onderzoek) 1. Maak een profiel aan op MijnZorgnet (als u al een profiel heeft, kunt u door naar stap 2) Kijk voor

Nadere informatie

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen

Socrative. Voorbeeld: Meningsvorming / Kennis toetsen Socrative Doel Meningsvorming / Kennis toetsen Tool die door docenten gebruikt kan worden om studenten tijdens de les antwoord te laten geven op vragen of stellingen. Korte beschrijving Fase van ervaringsleren

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Handleiding Thuis eenmalig inloggen

Handleiding Thuis eenmalig inloggen Handleiding Thuis eenmalig inloggen Thuis documenten openen vanuit Scholar, zonder steeds opnieuw in te loggen Juni 2012 Service Bedrijf Service Centrum Onderwijs Onderwijs en ICT Arnhem/Nijmegen 1 juni

Nadere informatie

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress):

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Stap 1 Inloggen op website Stap 2 Maak een nieuw bericht. Dit kan op meerdere manieren. Via de menubalk bovenin: Of

Nadere informatie