Raadsvoorstel. Onderwerp Verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis De Springbok in De Hoef

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel. Onderwerp Verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis De Springbok in De Hoef"

Transcriptie

1 Raadsvoorstel AAN AGENDAPUNT 5 de gemeenteraad NUMMER 0008/11 RAADSVERGADERING 31 maart 2011 COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER REGISTRATIENUMMER TER INZAGE Inwonerszaken/Samenleving Samenleving E. Spil in de leeskamer Onderwerp Verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis De Springbok in De Hoef Toelichting In de kern De Hoef vervult De Springbok al jaren een centrale rol. Het relatief nieuwe bestuur van De Springbok (Stichting Gemeenschapshuis De Hoef) heeft als speerpunt om het huis op orde te brengen. Voorgesteld wordt een investeringssubsidie ad beschikbaar te stellen, het betreft hier een cofinanciering met de provincie. Deze cofinanciering geeft toegang tot de EU Leader subsidiegelden ad , waardoor na eigen inbreng van de Stichting gemeenschaphuis De Hoef het projectvoorstel financieel gedekt is. Relatie Beleidsplan Het voorstel kent aansluiting bij het coalitieakkoord Kernachtig Verbinden waar ruim aandacht aan het kernenbeleid en wijkgericht werken wordt besteed, zoals: Goede voorzieningen zijn belangrijk voor de vitaliteit van de kernen en de sociale cohesie. De verbouwing en uitbreiding van het dorpshuis De Springbok dient een gezonde exploitatie te garanderen en een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de kleine kern, De Hoef. Samenvatting In de kern De Hoef vervult De Springbok al jaren een centrale rol. Het dorpshuis kampt echter reeds een aantal jaren met financiële problemen. Het relatief nieuwe bestuur heeft als speerpunt om het huis op orde brengen. Naast de structurele verhoging van de gemeentelijke subsidie in 2011 heeft de Stichting Gemeenschapshuis De Hoef ook een projectvoorstel gedaan om de exploitatie van De Springbok te verbeteren. Uit inventarisatie is het volgende gebleken: De grote zaal is onvoldoende ingericht om grote evenementen als toneelavonden te organiseren.

2 Het toneel moet iedere keer worden opgezet en afgebroken om voorstellingen te geven. Dat betekent dat andere gebruikers, zoals de school, dagenlang niet in de grote zaal kunnen. De kleine zaal is inmiddels te klein geworden om groeiende verenigingen als de biljartvereniging goed te outilleren. De horecavoorziening is onhandig in het gebouw geplaatst, zodat bij grote activiteiten de afhandeling van de bestellingen niet goed verloopt. De kleine zaal is niet goed geoutilleerd om grotere groepen te ontvangen (te laag plafond, geen ramen). De bergruimte is te beperkt. Decorstukken kunnen niet worden opgeslagen. De entree en de gangen zijn te klein en/of qua indeling onhandig. Op grond hiervan is het bestuur nagegaan of er mogelijkheden zijn het gebouw zodanig aan te passen dat deze problemen worden opgelost. Daarbij is zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande contouren (buitenmuren) van het gebouw. Met steun of adviezen van deskundigen (architect en aannemer) zijn er uitgewerkte tekeningen gemaakt. Op hoofdlijnen zijn de volgende tekeningen uitgewerkt: Uitbreiding aan de achterzijde van de grote zaal met een vast toneel. Verplaatsing van de horecavoorziening naar een centralere plek in het gebouw waarbij zowel de kleine als de grote zaal bediend kan worden. Verplaatsing en uitbreiding van de kleine zaal. Uitbreiding en modernisering van de entree. Betere opslagmogelijkheden. Verplaatsing van de kleedkamers. Modernisering van het interieur. De kostenraming komt uit op een bedrag van inclusief BTW. De Stichting Gemeenschapshuis De Hoef dekt in het projectvoorstel deze kosten door middel van een cofinanciering van de provincie ad en de gemeente ad Dit geeft toegang tot wederom een cofinanciering met de Europese Leader ad Daarnaast zorgt de stichting ook voor eigen inbreng, te weten: verkregen subsidies van een aantal instellingen ad , het uitgeven van aandelen (een renteloze lening) aan particulieren en bedrijven voor een bedrag (af te lossen in 10 jaar), het verkrijgen van een hypothecaire lening ad (af te lossen in 15 jaar), en de inbreng van eigen werkzaamheid door vrijwilligers (geraamd op ). Voorgesteld wordt een investeringssubsidie ad beschikbaar te stellen, het betreft hier een cofinanciering met de provincie, waarvoor de aanvraag lopende is voor tevens Deze cofinanciering geeft toegang tot de EU Leader subsidiegelden van , waardoor na eigen inbreng van de Stichting gemeenschaphuis De Hoef het projectvoorstel financieel gedekt is. De Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden heeft reeds haar goedkeuring uitgesproken over de inhoudelijke beoordeling van het projectplan in relatie tot Leader EU subsidie. Het voorstel is onder voorwaarde van het verkrijgen van de subsidie van de provincie en cofinanciering van de Europese leader.

3 In het coalitieakkoord Kernachtig Verbinden wordt ruim aandacht besteed aan het kernenbeleid en wijkgericht, zoals: Goede voorzieningen zijn belangrijk voor de vitaliteit van de kernen en de sociale cohesie. De nieuw gevormde gemeente kent een bestemmingsreserve wijkplannen. De omvang is geraamd op De bestemmingsreserve is bedoeld voor nog openstaande activiteiten uit de in het verleden gemaakte wijkplannen en de activiteiten in het kader van wijkgericht werken. Voorgesteld wordt om de investeringssubsidie voor dorpshuis De Springbok ad te dekken uit de bestemmingsreserve wijkplannen. De projectleider wijkgericht werken gaat hiermee akkoord, omdat het dorpshuis een centrale rol vervult binnen het wijkgericht werken en het kernenbeleid. De eventuele verstrekking van de investeringssubsidie zal door middel van een subsidiebeschikking aan de Stichting gemeenschapshuis De Hoef worden gecommuniceerd. Deze beschikking is conform de subsidieverordening, maar kent aanvullende voorwaarden om controle te houden op de voortgang van het project. De stichting dient de gemeente zo spoedig mogelijk schriftelijk in kennis te stellen van bijzondere ontwikkelingen en onvoorziene knelpunten die relevant zijn voor de voortgang van het project. Tevens wordt in de beschikking opgenomen dat de gemeente het recht behoudt om, indien ontwikkelingen en onvoorziene knelpunten zich voordoen, in ultimo de investeringssubsidie terug te vorderen. Inleiding In de gemeenschap De Hoef vervult De Springbok al jaren een centrale rol. Vele verenigingen, de school en groepen van bewoners maken gebruik van de voorzieningen. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd, ook in samenwerking met andere instellingen zoals het Dorpscomité. De Springbok is ondergebracht in een onafhankelijke stichting: Stichting Gemeenschapshuis De Hoef. Deze stichting heeft als doel de voorzieningen in stand te houden. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door een bestuur bestaande uit lokale bewoners. De Springbok heeft een aantal voorzieningen: De grote zaal, een gymnastieklokaal dat gebruikt wordt voor sport alsmede voor meer activiteiten zoals toneelavonden. De kleine zaal, een ruimte die vooral door verenigingen en buurtactiviteiten wordt gebruikt alsmede voor vergaderingen. Enige beperkte horecavoorzieningen ten behoeve van de gebruikers van de grote en kleine zaal. De Springbok wordt gefinancierd uit verschillende middelen: Verhuur van de zalen. Opbrengsten uit (eigen) activiteiten. Omzet uit de beperkte horecavoorzieningen. Een jaarlijkse subsidie van de gemeente De Ronde Venen. Het bestuur heeft als aandachtspunt om het huis op orde brengen. Voorbeelden van activiteiten zijn: Het uitvoeren van achterstallig onderhoud. Het (weer) brandveilig maken van de voorzieningen.

4 Het aanbrengen van noodzakelijke voorzieningen in apparatuur en sportmiddelen. Het bestuurlijk op orde brengen (verzekeringen etc.). Het verbeteren van de relatie met de direct omwonenden. Het verbeteren van de communicatie met gebruikers, verenigingen en dorpscomité. Nu deze periode van het huis op orde nagenoeg is afgerond is het bestuur gaan kijken naar de bouwkundige inrichting van de accommodatie. Daarbij is zij in overleg getreden met de gebruikers van de Springbok. Uit inventarisatie is het volgende gebleken: De grote zaal is onvoldoende ingericht om grote evenementen als toneelavonden te organiseren. Het toneel moet iedere keer worden opgezet en afgebroken om voorstellingen te geven. Dat betekent dat andere gebruikers, zoals de school, dagenlang niet in de grote zaal kunnen. De kleine zaal is inmiddels te klein geworden om groeiende verenigingen als de biljartvereniging goed te outilleren. De horecavoorziening is onhandig in het gebouw geplaatst, zodat bij grote activiteiten de afhandeling van de bestellingen niet goed verloopt. De kleine zaal is niet goed geoutilleerd om grotere groepen te ontvangen (te laag plafond, geen ramen). De bergruimte is te beperkt. Decorstukken kunnen niet worden opgeslagen. De entree en de gangen zijn te klein en/of qua indeling onhandig. Op grond hiervan is het bestuur nagegaan of er mogelijkheden zijn het gebouw zodanig aan te passen dat deze problemen worden opgelost. Daarbij zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd: Er wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande contouren (buitenmuren) van het gebouw. Daar waar mogelijkheden zijn tot uitbreiding die het gebouw duidelijk verbeteren worden deze meegenomen. Uitgangspunt is de wensen van de gebruikers. De belasting voor de omwonenden moet minimaal zijn. De doelstellingen en activiteiten van De Springbok wijzigen niet. Met steun van deskundigen (architect en aannemer) zijn er uitgewerkte tekeningen gemaakt. Op hoofdlijnen zijn hierin de volgende tekeningen uitgewerkt: Uitbreiding aan de achterzijde van de grote zaal met een vast toneel. Verplaatsing van de horecavoorziening naar een centralere plek in het gebouw waarbij zowel de kleine als de grote zaal bediend kan worden. Verplaatsing en uitbreiding van de kleine zaal. Uitbreiding en modernisering van de entree. Betere opslagmogelijkheden. Verplaatsing van de kleedkamers. Modernisering van het interieur. De kostenraming komt uit op een bedrag van inclusief BTW. Daarbij zijn alle opties meegenomen met uitzondering van de optie om de Springbok uit te breiden met een garage (nu particulier eigendom), een gebouw dat aan de Springbok vast zit.

5 Leader Het bestuur heeft besloten om een subsidieaanvraag in te dienen bij de Europese Leader. Hiervoor is contact gezocht met Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden over de mogelijkheden voor subsidie voor renovatie en uitbreiding van het dorpshuis. Om in aanmerking te komen voor de Europese Leader subsidie dient het dorpshuis een meer regionale functie te krijgen, een recreatieve functie binnen het Groene Hart, bijvoorbeeld door het inrichten van een informatiepunt voor wandelaars / fietsers / vaarders. Als projectleider voor het aanvragen van deze Leader gelden is de Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden (PG) aangewezen. Zij heeft bij de Stichting gemeenschapshuis De Hoef aangegeven dat, om in aanmerking te komen voor de Europese Leader gelden, er een aantal punten zijn die in het projectvoorstel dienen terug te komen: Probeer bij het dorpshuis een picknickgelegenheid in te richten, een informatiebord voor recreatieve routes in de buurt met folder uitgiftepunt ten behoeve van promotie omliggend plattelandsgebied en de toeristische ondernemers van de Hoef en omstreken. Zodoende sluit je beter aan bij hoofddoelstelling van het Leaderprogramma dat projecten bij moeten dragen aan de verbetering van de stad-land relatie. Geef aan welke nieuwe functies er tot stand komen in en rond het gebouw de Springbok. Welke verenigingen zijn betrokken en wat wordt hun rol bij de uitvoering? Komen er ook nieuwe samenwerkingsverbanden uit voort? Aanbrengen van zonnepanelen blijkt erg kostbaar te zijn. Om de financierbaarheid voor het totaal overzichtelijk te houden, wordt voorgesteld om deze kostenpost er uit te halen, tenzij er nog andere financieringsstromen hebben. Daarnaast moet er een intentie zijn van de gemeente voor co-financiering en moet er een exploitatiebegroting zijn opgesteld voor vijf jaar waaruit blijkt dat de kosten voor beheer en onderhoud gedekt zijn. Het projectplan voldoet aan bovenstaande eisen en de Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden kent dan ook haar goedkeuring toe aan het voorstel op basis van de inhoud. Nu dient alleen de cofinanciering geregeld te worden. Waarom naar de raad Het betreft nieuw beleid en daartoe is de raad bevoegd. Doelstelling en resultaat De verbouwing en uitbreiding van het dorpshuis De Springbok dient een gezonde exploitatie te garanderen en een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de kleine kern, De Hoef. Omdat het dorpshuis: Voldoet aan de gebruikerseisen van de huidige huurders, waaronder de rooms-katholieke basisschool St. Anthonius van Padua; Ruimte biedt aan verdere groeimogelijkheden voor de huidige gebruikers; Efficiënter beheerst kan worden; Mogelijkheden biedt voor nieuwe huurders uit de omgeving van De Hoef; Beter verbinding kan leggen met recreanten uit de wijde omgeving; Meer duurzaam in gebruik is.

6 Argumenten en alternatieven Voorgesteld wordt een investeringssubsidie ad af te geven, het betreft hier een cofinanciering met de provincie, waarvoor de aanvraag lopende is voor tevens Deze cofinanciering geeft toegang tot de EU Leader subsidiegelden ad , waardoor na eigen inbreng van de Stichting gemeenschaphuis De Hoef het projectvoorstel financieel gedekt is. De Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden heeft reeds haar goedkeuring verleend aan het projectplan in relatie tot Leader EU subsidie. Voorgesteld wordt om de investeringssubsidie voor dorpshuis De Springbok ad te dekken ten laste van de bestemmingsreserve wijkplannen. De projectleider wijkgericht werken gaat hiermee akkoord, omdat het dorpshuis een centrale rol vervult binnen het wijkgericht werken en het kernenbeleid. De omvang van deze bestemmingsreserve is geraamd op De bestemmingsreserve is bedoeld voor nog openstaande activiteiten uit de in het verleden gemaakte wijkplannen en de activiteiten in het kader van wijkgericht werken. De subsidieaanvraag kent extra urgentie, omdat om in aanmerking te komen voor provinciale subsidiegelden het raadzaam is om het binnen de Staten van de provincie voor de verkiezingen 2011 te doen, hiervoor was de bereidheid van de gemeente om op korte termijn de aanvraag in overweging te nemen nodig. De verwachting is namelijk dat na de Provinciale Staten verkiezingen er flink gekort gaat worden op provinciale subsidiegelden m.b.t. welzijn en door de ambtenaren van de provincie is er dan ook sterk op gewezen om zo spoedig mogelijk een aanvraag in te dienen bij de provincie. Leader is ook afhankelijk van cofinanciering en deze komt te vervallen bij het ontbreken van de provinciale gelden, of de gemeente moet de volledige overleggen. Hoe gaan we dat bereiken en is evaluatie nodig? De Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden heeft op vrijdag 28 januari 2011 het projectplan reeds op inhoudelijke gronden beoordeeld in relatie tot Leader EU subsidie en heeft haar goedkeuring uitgesproken. Na een eventueel akkoord van dit voorstel wordt zowel de aanvraag EU Leader als de provinciale aanvraag Vitaal Platteland, plan De Venen gestart. Het streven van Stichting Gemeenschapshuis De Hoef is dat zowel het verkrijgen van een bouwvergunning als het regelen van de financiering in het tweede kwartaal van 2011 geregeld dient te zijn. Met een startdatum van de verbouwing in het najaar van 2011 kan de afronding na de zomer 2012 gereed zijn. De financiële afronding kan dan eind 2012 geregeld zijn. Bij de planning van de verbouwing wordt er zo veel mogelijk rekening gehouden met het in de lucht blijven van het dorpshuis om gederfde inkomsten zo veel mogelijk te vermijden. Om controle te houden wordt er in de subsidiebeschikking aanvullende voorwaarden opgenomen, op waarvan onder andere de stichting de gemeente zo spoedig mogelijk schriftelijk in kennis stelt van bijzondere ontwikkelingen en onvoorziene knelpunten die relevant zijn voor de voortgang van het project. Tevens is in de beschikking opgenomen dat de gemeente het recht behoudt om, indien ontwikkelingen en onvoorziene knelpunten zich voordoen, in ultimo de investeringssubsidie terug te vorderen.

7 Communicatie/Wat betekent het voor de inwoner Betrokken in het projectvoorstel is de Stichting Gemeenschapshuis De Hoef, de provincie Utrecht voor inhoudelijke adviezen, de Plaatselijke Groep Weidse Veenweiden voor de subsidieaanvraag EU Leader. Uiteindelijk kent het project verbouwing en uitbreiding dorpshuis De Springbok als doelstelling om een impuls te geven aan de leefbaarheid van de kern De Hoef en kent het in die zin een waardevolle bijdrage aan het voorzieningsniveau. Kosten, baten en dekking De nieuw gevormde gemeente kent een bestemmingsreserve wijkplannen. De omvang is geraamd op De bestemmingsreserve is bedoeld voor nog openstaande activiteiten uit de in het verleden gemaakte wijkplannen en de activiteiten in het kader van wijkgericht werken. Voorgesteld wordt om de investeringssubsidie voor dorpshuis De Springbok ad te dekken uit de bestemmingsreserve wijkplannen. De projectleider wijkgericht werken gaat hiermee akkoord, omdat het dorpshuis een centrale rol vervult binnen het wijkgericht werken en het kernenbeleid. Voorstel Voorgesteld wordt om een investeringssubsidie ad toe te kennen ten behoeve van het project verbouwing en vernieuwing van De Springbok in De Hoef. Voorgesteld wordt om de investeringssubsidie van te dekken ten laste van de bestemmingsreserve wijkplannen. Dit alles onder voorwaarde van het verkrijgen van de subsidie van de provincie en cofinanciering van de Europese Leader gelden. Het ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen, de secretaris, de burgemeester,

8 De raad van de gemeente De Ronde Venen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders (raadsvoorstel nr. 0008/11 van 31 maart 2011); B e s l u i t Besloten wordt om een investeringssubsidie ad toe te kennen ten behoeve van het project verbouwing en vernieuwing van De Springbok in De Hoef. Besloten wordt om de investeringssubsidie van te dekken ten laste van de bestemmingsreserve wijkplannen. Dit alles onder voorwaarde van het verkrijgen van de subsidie van de provincie en cofinanciering van de Europese Leader gelden. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente De Ronde Venen, d.d. 31 maart 2011 De raad voornoemd, de griffier, de voorzitter,

gewijzigd 4 0200/12 18 oktober 2012 Inwonerszaken/Samenleving nee Erica Spil L.E. Bisset 291603

gewijzigd 4 0200/12 18 oktober 2012 Inwonerszaken/Samenleving nee Erica Spil L.E. Bisset 291603 Raadsvoorstel gewijzigd AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4 0200/12 18 oktober 2012 Inwonerszaken/Samenleving

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: BMV Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2014/45 Behandelend ambtenaar : Tim Senden Agendapunt : Portefeuille : Samenleving en Leefbaarheid Registratienummer :

Nadere informatie

gemeente Tubbergen *«

gemeente Tubbergen *« gemeente Tubbergen *«Aan de gemeenteraad Tubbergen, 8 maart 2013 Vergadering: Nummer: 18 maart 2013 16A Onderwerp: Subsidie verbouw en duurzaamheid de Gaarf Langeveen. Samenvatting raadsvoorstel: De Gaarf

Nadere informatie

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 329069 Raadsvergadering van 28 juni 2012 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

15 juli 2013. Krimpen aan den IJssel

15 juli 2013. Krimpen aan den IJssel Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 15 juli 2013. Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Plan van aanpak gefaseerde sanering asbest, brandveiligheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1470607 Datum: Portefeuillehouder: 19 maart 2019 Hegger en van Meekeren Domein / Team: RUID / ONTW Behandeld door: M.C. Maartens Onderwerp: ontwikkeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME

Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME S T A T E N V O O R S T E L Datum : 6 september 2005 Nummer PS : PS2005IME06 Dienst/sector : MEC/DER Commissie : IME Registratienummer : 2005MEC001704i Portefeuillehouder: Ger Mik Titel : Projectvoorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001330* 17.I Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001330* 17.I Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 oktober 2017 Registratienummer: 2017/66 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Tijdelijke ondersteuning exploitatie kerk en gymzaal in Spoordonk

Nadere informatie

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren.

Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren. Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in het projectplan voor de aanpassing van de multifunctionele accommodatie De Zunnekamp in Geesteren Agendering Commissie Bestuur Gemeenteraad Commissie Ruimte

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Led verlichting sportverenigingen. Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Led verlichting sportverenigingen. Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 7 september 2017 17-062 Onderwerp Led verlichting sportverenigingen Aan de raad, Onderwerp Led verlichting sportverenigingen Gevraagde beslissing 1. In te stemmen

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voor raadsvergadering d.d.: 29-05-2012 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg

RAADSVOORSTEL. Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg RAADSVOORSTEL Onderwerp: Restauratie Oostbeer aan de Commandoweg Samenvatting: De monumentale Oostbeer aan de Commandoweg verkeert in een slechte staat van onderhoud. Regionaal heeft de restauratie van

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk Gemeenteblad nr.

Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk 394410 Gemeenteblad nr. 2013-9 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd

Nadere informatie

0. Samenvatting. 1. Wat is de aanleiding?

0. Samenvatting. 1. Wat is de aanleiding? Agendanummer: CS2 Begrotingswijz.: Verbouwingsplannen Stichting Jongerencentra Waalwijk ten behoeve van Onderwerp : de Tavenu, Taxandriaweg 13, Waalwijk Kenmerk: 09/0014673 Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/80 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: 23 Onderwerp:

Nadere informatie

Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015

Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015 Aan de Raad Raad Made, 24 maart 2015 Agendapuntnummer: 9 Raadsvergadering 23 april 2015 Onderwerp: Overdracht molen de Arend aan stichting Molen de Arend Terheijden. Registratienummer: 15int00934 Casenr:

Nadere informatie

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd

Uit ervaring blijkt ook dat met energieverbeterende maatregelen gemiddeld 30% energiebesparing gerealiseerd RAADSVOORSTEL Onderwerp : Pilot energieaanpak woningen Raadsvergadering : 2 december 2009 Politieke markt d.d.: - Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Berkelder Voorstelnummer : 236649 BenW-besluit

Nadere informatie

* * Samenlevingszaken

* * Samenlevingszaken RAADSVOORSTEL Postregistratienummer *19.0005523* 19.0005523 Onderwerp Sector Portefeuillehouder Steller Voorstel Accommodatieregeling bouw kapberg Museumboerderij West-Frisia Samenlevingszaken R.W. Tesselaar

Nadere informatie

J.A.E. Landwehr 27 september 2018

J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Datum voorstel 29 mei 2018 Agendapunt Onderwerp Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief

Raadsvoorstel *Z F63* Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvoorstel Onderwerp Gevolgen n.a.v. faillissement Van der Horst Vastgoedinitiatief Raadsvergadering 24 september 2013 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar H.A.W.M. Daandels Ruimte en wonen

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Kredietaanvraag Verbeterplan Voorste Heistraat/Heikant Aanleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2011-10566 Uitvoering snelfietsroute 13 december 2011 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders stelt u voor op grond van artikel 192 van de gemeentewet

Nadere informatie

10 september n.v.t.

10 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 september 2018 9 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties.

Doorkiesnummer : (0495) 57 54 66 Agendapunt: 16 ONDERWERP. Garantstelling voor financiering van investeringen door sportverenigingen in accommodaties. Verheijen, Peter OCSW S2 RAD: RAD150325 woensdag 25 maart 2015 BW: BW150224 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2015 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

RAADSVOORSTEL. Wijk- en Stadsbeheer. 22 december november Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstelnummer Datum 22 december 2016 2016.00095 22 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Onderwerp Programma Voorbereidingskrediet Integraal Kindcentrum West Onderwijs

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 08 november 2011 Agendapunt Onderwerp Toekomst Zuiderkapel te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083956 Datum:19juni 2013 Behandeld door: C.F.J.Mens Afdeling/Team: RO-Beleid Onderwerp: gewijzigd raadsvoorstel: krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat

Nadere informatie

subsidie/garantstelling en afbetalingsregeling Stichting Hockeysport Venlo (SHV)

subsidie/garantstelling en afbetalingsregeling Stichting Hockeysport Venlo (SHV) Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2013 28 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder subsidie/garantstelling en afbetalingsregeling Stichting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET BESLUIT

RAADSVOORSTEL MET BESLUIT RAADSVOORSTEL MET BESLUIT Raadsvergadering : 16 april 2018 Agendapunt : Onderwerp : MFA De Tynje Portefeuillehouder : Anko Postma Beetsterzwaag, 6 maart 2018 Voorstel 1. De stichtingskosten voor MFA De

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar. : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019

Raadsvoorstel. 1 Samenvatting van het voorstel. 2 Aanleiding. Openbaar. : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019 Raadsvoorstel Openbaar Voorstelnummer Onderwerp : 11RV000004 : Instellen voorziening Meerjaren Onderhoudsprogramma Gebouwen 2011-2019 Informatie aan de raad : - Debat in de raad : 16 maart 2011 Besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 23 februari 2010 Registratienummer: 2010/22 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Samenwerking SKOBOS-Korein in de Antoniusschool

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren

GEMEENTE OLDEBROEK. Aanleiding om te informeren GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Voortgangsrapportage verbouwing en uitbreiding van Dorpshuis Wezep. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg Kenmerk: 237945 / 237984

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018.

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-087 Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. Aan de raad, Onderwerp Subsidieverordening Asbest van

Nadere informatie

Raadsvergadering. Grondslag De Mededingingswet en de Wet Markt en Overheid die daar een onderdeel van uitmaakt.

Raadsvergadering. Grondslag De Mededingingswet en de Wet Markt en Overheid die daar een onderdeel van uitmaakt. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27 november 2014 14-106 Onderwerp Wet Markt en Overheid Aan de raad, Onderwerp Wet Markt en Overheid Gevraagde beslissing De volgende economische activiteiten aan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/93 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden

Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Betreft : Raadsvoorstel inzake opdrachtformulering knelpuntenonderzoek Hulp in het Huishouden Vergaderdatum 25 september 2014 Gemeenteblad 2014 / 57 Agendapunt 12 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt

Nadere informatie

drs A.J. Ditewig 26 september 2013

drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Datum voorstel 06 augustus 2013 Agendapunt Onderwerp Beleid openbare verlichting De raad wordt voorgesteld te besluiten: in

Nadere informatie

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam April 2015 Aanleiding In onder meer het Subsidieprogramma 2015 is aangegeven dat het college aan het eind van 2014 een beleidsplan aan zou

Nadere informatie

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H.

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H. Openbaar Onderwerp OBGZ financiële situatie Programma / Programmanummer Cultuur / 9530 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) kende in 2009 een

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend

Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Stichting SCAG Datum voorstel 14 april 2010 Datum raadsvergadering 15-06-2010 Bijlagen 1. Begeleidend e brief bij jaarrekening 2009 stichting SCAG 2. Begeleidend e brief

Nadere informatie

: krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg

: krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2013-008473 Programma : Cultuur, recreatie en sport Onderwerp : krediet verbouwing aanpassing Dorpshuis Valkenburg Katwijk, 18 februari 2014. Inleiding De gemeenteraad

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

2003-59. Cofinanciering INTERREG-project Oranjerie en completeren tuin De Buitenplaats te Eelde

2003-59. Cofinanciering INTERREG-project Oranjerie en completeren tuin De Buitenplaats te Eelde 2003-59 Cofinanciering INTERREG-project Oranjerie en completeren tuin De Buitenplaats te Eelde Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Cultuur en Welzijn op 7 mei 2003 - provinciale staten op 26 mei

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 8 maart 2017 / 19/2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Subsidie restauratie monumenten Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00533741 Onderwerp Exploitatie het Run 2018 Portefeuillehouder Wethouder K. van Bokhoven Datum raadsvergadering 20 februari 2018 Samenvatting Op 7 november 2017 is de situatie aangaande Stichting

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 10 Onderwerp: Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen Datum: 2 september 2014 Portefeuillehouder: Decosnummer: 235 Informant: P. la Roi E. p.laroi@dalfsen.nl

Nadere informatie

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr..

= = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. *ZE9A7F4E536* = = Raadsvergadering d.d. 1 juli 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-28394/DV.14-359, afdeling Samenleving. Sellingen, 19 juni 2014 Onderwerp: nieuwbouw MFA Sellingen Op 26 februari 2013

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016

Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 25 april 2016 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen Algemene subsidieverordening Gemeente Valkenburg aan de Geul 2016 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen

Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen Openbaar Onderwerp Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen Programma Sport & Accommodaties BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Tafeltennis Nijmegen heeft in 2009 een tafeltennishal

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13. Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 september 2015 Registratienummer: 2015/56 Agendapunt nummer: 13 Onderwerp Subsidieverzoek De Enck Voorstel 1. Aan de Enck

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Het college stelt u voor de criteria voor het Fonds Samenlevingsinitiatieven vast te stellen.

Het college stelt u voor de criteria voor het Fonds Samenlevingsinitiatieven vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 205088 Datum : 21 mei 2013 Hoort bij collegeadviesnr. 205085 Datum raadsvergadering 10 juli 2013 Portefeuillehouder Rolle Onderwerp Criteria Fonds Samenlevingsinitiatieven Verzoek

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065

Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvoorstel 2015 Rockanje, 29 september 2015 Nr. 120062/120065 Raadsvergadering van 10 november 2015 Agendanummer Onderwerp: Plan van aanpak Verenigingsgebouw Tintestein Aan de gemeenteraad. 1. Gevraagd

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

Rru SEB / april 2017

Rru SEB / april 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Rru SEB rru@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 100894/227698 20 april 2017 portefeuillehouder Onderwerp Privatisering tennisaccommodatie

Nadere informatie

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010 Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Steenwijkerland Nadere regels subsidie dorpshuizen en wijkgebouwen Steenwijkerland 2010

Nadere informatie

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering.

Het evenementenbeleid dat in 2009 voor het laatst door uw raad werd aangepast behoeft actualisering. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 30 juni 2014 Agenda nr.: 14 Onderwerp: Vaststellen evenementenbeleid vervat in de nota Op en Top Valkenburg aan de Geul 2014-2018 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/826080 Documentnummer: 1894/2016/835805 Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Stichting Dok6 Theater Advies: 1. De subsidieverlening

Nadere informatie

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting :

RAADSVERGADERING. Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8. Nummer postregistratie : /RO Nummer programmabegroting : RAADSVERGADERING Datum : maandag 5 september 2005 Agendapunt : 8 Portefeuillehouder : R. Hackert Nummer postregistratie : 05.03769/RO Nummer programmabegroting : Aan de gemeenteraad Onderwerp: Overdracht

Nadere informatie

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening.

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-01-2017 16-104 Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling Aan de raad, Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: beleids- en beheerplan kleine civiele kunstwerken. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: beleids- en beheerplan kleine civiele kunstwerken. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: beleids- en beheerplan kleine civiele kunstwerken Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Het beleids- en beheerplan civiele kunstwerken

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding.

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding. Aan de Raad Made, 3 februari 2009 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 26-02-2009 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Sociaal-culturele accommodaties Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane

Raadsvoorstel. Vergadering van : 22 april Agendanummer : 7. Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Raadsvoorstel Vergadering van : 22 april 2014 Agendanummer : 7 Onderwerp : Herstel Halepaden tracé Singel Johannes Durksloane Programma : 5. Ondernemen Voorstel 1. In te stemmen met de realisatie van het

Nadere informatie

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Gert-Jan Pieterse, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 342204 Datum : 23 augustus 2016 Programma : Bedrijfsvoering Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP: Subsidieverlening t.b.v. een nieuw te bouwen Multifunctionele Centrum te Minnertsga (MFC). VOORSTEL 1. Aan de vereniging van Plaatselijk Belang te Minnertsga een eenmalige

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 20 april 2016 Commissievergadering d.d. : 13 april 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

B en W voorstel. 13int00707. Onderwerp

B en W voorstel. 13int00707. Onderwerp B en W voorstel 13int00707 Onderwerp Vaststelling van de nieuwe Algemene subsidieverordening van de gemeente Borne met de bijzondere subsidieverordeningen Samenvatting voorstel Uw college heeft in uw vergadering

Nadere informatie

Agendapuntnr.: 18. Renswoude, 21 juni Nr.: Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota Aan de gemeenteraad.

Agendapuntnr.: 18. Renswoude, 21 juni Nr.: Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota Aan de gemeenteraad. Agendapuntnr.: 18 Nr.: 156489 Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: zomernota 2016 Renswoude, 21 juni 2016 Aan de gemeenteraad Geachte raad, Samenvatting: In deze Zomernota 2016 wordt gerapporteerd

Nadere informatie

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen.

Aanleiding: Met deze brief brengen wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie in de gemeente Drimmelen. Raadsbrief Made, 18 april 2011 Registratienr.: Onderwerp: Evaluatie Toerisme 2010 Portefeuillehouder: Ambtelijke coördinatie: Steller: M. Vos-Kroeze Grondgebied S. van Dijk Aanleiding: Met deze brief brengen

Nadere informatie

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011

NR. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST. Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011 GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Dirk-Jan Wassenaar Behandelende afdeling: Middelen en Algemene Projecten Datum: 01-11-2011 NR. TITEL: Bestemmingsreserve gemeentelijke gebouwen KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland Onderwerp: alternatief voor huisvesting dorpstheater Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: Dubbelklik Beleidsveld: Datum: 19-5-2016 Portefeuillehouder: P.J.M. Fens Procedure: Contactpersoon: Rens Conijn

Nadere informatie

Berry Verlijsdonk raad

Berry Verlijsdonk raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Berry Verlijsdonk 06 13690504 berry@raadhuisadvies.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp 13raad00609 19-12-2013 Beschikbaar stellen voorbereidingskredieten

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

RAADSVOORSTEL. 24 november Wijk- en Stadsbeheer oktober Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 24 november 2016 Afdeling Wijk- en Stadsbeheer Voorstelnummer Datum 2016.00078 13 oktober 2016 Onderwerp Programma Aanpassen trekkenwand Theater De Lam peg iet Fysieke Leefomgeving

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen. Controleren. Vaststellen door gemeenteraad

Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Bespreken. Kennis van nemen. Kaderstellen. Controleren. Vaststellen door gemeenteraad Raad VOORBLAD Onderwerp Eenmalige bijdrage in projectplan voor aanpassing multifunctionele accommodatie van de Stichting Speeltuingebouw de Koppel in Borculo Agendering Commissie Bestuur x Gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Vergadering gemeenteraad d.d. 20 december 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.A. Ronde Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Korte inhoud: De grondexploitaties Delfzijl-Noord,

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 11 Sliedrecht, 14 september 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota "Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode ".

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode . Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140708 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 september 2015 Agendapunt : Onderwerp Subsidieverordening Energiebesparing Terwispel en Wijnjewoude : 2015 Portefeuillehouder : Piet van Dijk Beetsterzwaag,

Nadere informatie