Krachtens mondelinge toestemming van de Edelachtbare Heer President van de Arrondissementsrechtbank te s-gravenhage IN KORT GEDING GEDAGVAARD:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krachtens mondelinge toestemming van de Edelachtbare Heer President van de Arrondissementsrechtbank te s-gravenhage IN KORT GEDING GEDAGVAARD:"

Transcriptie

1 Heden, de december tweeduizendéén, ten verzoeke van de vereniging VERENIGING DAS & BOOM, gevestigd en kantoorhoudende te Beek-Ubbergen, te dezer zake woonplaats kiezende te Rotterdam aan het Westplein ten kantore van Mr. J.A.M. van der Velden, die in deze zaak als advocaat zal optreden, alsmede te s- Gravenhage aan de Scheveningseweg 66 ten kantore van Mr. P.J.M. von Schmidt auf Altenstadt, die door mijn requirante als procureur wordt gesteld om als zodanig voor haar in rechte op te treden; heb ik, Krachtens mondelinge toestemming van de Edelachtbare Heer President van de Arrondissementsrechtbank te s-gravenhage IN KORT GEDING GEDAGVAARD: de publiekrechtelijke rechtspersoon DE STAAT DER NEDERLANDEN (Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij), waarvan de zetel is gevestigd te s- Gravenhage, aldaar mijn exploit doende in het parket van de procureur-generaal bij de Hoge Raad aan de Kazernestraat 52, sprekende met en afschrift dezes latende aan: OM: op dinsdag de vijftiende januari tweeduizendtwee, des voormiddags te uur, hetzij in persoon hetzij vertegenwoordigd door een procureur te verschijnen ter civiele terechtzitting van de Edelachtbare Heer/Vrouwe President van de Arrondissementsrechtbank te s-gravenhage, alsdan en aldaar in kort geding zitting houdende in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60. MET AANZEGGING: dat gedaagde bij verschijning een vast recht verschuldigd is van 427,--, van welk bedrag vermindering kan worden verleend aan on- of minvermogenden

2 TENEINDE: alsdan namens mijn requirante als eiseres te horen eis doen en concluderen: - De Europese hamster (Cricetus cricetus) is een diersoort die in Nederland ernstig met uitsterven wordt bedreigd. De situatie van deze soort is momenteel uiterst kritiek. - Eiseres, hierna Das & Boom te noemen, trekt zich al jarenlang zowel statutair als feitelijk het belang aan van (met uitsterven) bedreigde diersoorten, zoals de hamster. - Gedaagde, hierna de Staat te noemen, is op grond van verdragen en internationale regelgeving (het Verdrag van Bern uit 1979 en de Habitatrichtlijn uit 1992) al vele jaren verplicht om adequate maatregelen te nemen om te voorkomen dat de hamster in Nederland zal uitsterven. Vanaf 1996 heeft Das & Boom de Staat bij herhaling verzocht om daartoe ook daadwerkelijk over te gaan. - Zulks heeft er onder andere toe geleid dat de Staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) in 1999 het Beschermingsplan hamster heeft vastgesteld. Daarin is groot aantal maatregelen geformuleerd die noodzakelijk zijn om de hamster voor uitsterven te behoeden. Een van die maatregelen is een fokprogramma dat Das & Boom in samenwerking met Diergaarde Blijdorp te Rotterdam uitvoert. Daartoe zijn in Limburg in het najaar van 1999 op grond van een ontheffing van de Staatssecretaris van LNV 15 hamsters gevangen. Met deze dieren wordt thans op twee locaties gefokt, hetgeen inmiddels tot de geboorte van vele tientallen hamsters heeft geleid. Een tweede belangrijke maatregel uit het Beschermingsplan hamster houdt in dat er elf kernleefgebieden voor de hamster gerealiseerd dienen te worden met een totale oppervlakte van 500 hectare (gemiddeld 45 hectare per kernleefgebied). Daarvan zal 150 hectare als reservaatsgebied aangekocht worden, terwijl de overige 350 hectare via zogenaamde beheersovereenkomsten (ingevolge de Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer) voor de hamster geschikt moeten worden gemaakt. Dergelijke zesjarige overeenkomsten moeten door de Staat met agrariërs afgesloten worden. Laatstgenoemden moeten op grond daarvan een hamstervriendelijk beheer voeren, waarvoor zij een vergoeding ontvangen.

3 - Door de Staat werden en worden echter volstrekt onvoldoende inspanningen verricht om tijdig tenminste één kernleefgebied van voldoende omvang te realiseren, alwaar de hamsters uit het fokprogramma weer uitgezet kunnen worden. In het voorjaar van 2001 waren er voldoende hamsters voor uitzetting beschikbaar, maar er was geen uitzetlocatie (duurzaam veiliggesteld hamsterleefgebied) van tenminste 30 hectare voorhanden. Om die reden heeft de Staatssecretaris van LNV besloten dat van het uitzetten van deze hamsters moest worden afgezien. - Vervolgens heeft de Staatssecretaris van LNV niet voorkomen dat eind mei 2001 een perceel, waarop in het najaar van 2000 nog zeven van de laatste twaalf hamsterburchten in Nederland waren aangetroffen, werd omgeploegd en bespoten om daar aardappelen te poten. Dat is het voor de hamster slechtst denkbare gewas. Dit was voor Das & Boom aanleiding om zich terug te trekken uit het Hamster Overleg Limburg (HOL) en uit de Begeleidingscommissie Fok- en Uitzetprogramma Hamster. - Bij uitvoerige brief van haar raadsman d.d. 13 augustus 2001 heeft Das & Boom zich vervolgens tot de Staat gewend met de constatering dat er van de zijde van de Staat weliswaar allerlei mooie plannen gemaakt zijn en goede voornemens zijn geuit om de hamster te beschermen, maar dat daarvan in de praktijk niet of nauwelijks iets terecht gekomen is. Feitelijke maatregelen moeten voortdurend door niet-gouver-mentele organisaties als Das & Boom worden afgedwongen. In die brief heeft Das & Boom tevens aangegeven welke maatregelen er op korte termijn in elk geval genomen dienden te worden. Eén daarvan was het alsnog realiseren van een tenminste 30 hectare groot, duurzaam hamsterleefgebied met voldoende voedsel en dekking, opdat in elk geval in het voorjaar van 2002 tot het uitzetten van hamsters zou kunnen worden overgegaan. Tot op dat moment was er ten opzichte van de situatie in het voorjaar van 2001 nog geen hectare extra leefgebied beschikbaar gekomen. Om die reden heeft Das & Boom tevens aangegeven welke maatregelen (met name verhoging van de vergoeding voor een beheersovereenkomst met hamsterpakket) daarvoor noodzakelijk zijn. - De Staatssecretaris van LNV heeft daarop bij brief d.d. 10 september 2001 gereageerd. Zij onderschrijft de noodzaak van het uitzetten van de hamsters uit het fokprogramma in het voorjaar van 2002, alsmede dat daarvoor een kernleefgebied van voldoende omvang nodig is. In dat kader vindt vervolgens op 1 oktober 2001 overleg plaats tussen vertegenwoordigers van Das & Boom en van de directie Zuid van het ministerie van LNV.

4 - Daarbij werd van de zijde van LNV aangegeven dat er extra middelen beschikbaar waren voor de realisering van hamsterleefgebied. Afgesproken werd dat Das & Boom, nu er nog steeds geen resultaten waren geboekt met de verwerving van hamsterleefgebied, zou aangeven wat er volgens haar uiterlijk wanneer bereikt moest zijn om in april 2002 op een (nog juist) verantwoorde wijze tot uitzetting van hamsters te kunnen overgaan. De eerste resultaten zouden in dat kader op 1 november 2001 geboekt moeten zijn. Das & Boom werd verzocht om LNV in elk geval nog tot dat moment de tijd te gunnen om te trachten extra gronden voor de hamster te verwerven. De datum van 1 november is gebaseerd op het feit dat, om medio april 2002 tot uitzetting over te kunnen gaan, niet alleen voldoende grond beschikbaar zijn, maar deze ook met graan en luzerne moet worden ingezaaid. Deze gewassen moeten medio april voorts dusdanig zijn opgekomen dat zij voldoende voedsel en dekking bieden voor de uit te zetten hamsters. Zonder dat is uitzetten volstrekt onverantwoord. Uitzetten dient medio april plaats te vinden, omdat de hamsters dan uit hun winterslaap zijn gekomen, terwijl de maand mei de belangrijkste voortplantingstijd is. - Tijdens een overleg tussen partijen op de genoemde datum van 1 november 2001 bleek echter dat nog immer niet aan de minimumvoorwaarden voor uitzetting in april 2002 was voldaan. Er was namelijk nog steeds maar een oppervlakte van hectare duurzaam hamsterleefgebied veilig gesteld, dat bovendien niet eens aaneengesloten was. Omdat uit het overleg leek te volgen dat de Staat op dat moment de ernst van de situatie (eindelijk) inzag, heeft Das & Boom toen, wederom op uitdrukkelijk verzoek van de Staat, nog van een kort geding afgezien, onder de voorwaarde dat de Staat aan vier door haar geformuleerde minimumeisen zou voldoen. Omdat de Staat op de betreffende brief d.d. 7 november 2001 niet tijdig reageerde, heeft Das & Boom de Staat bij telefaxbrief d.d. 16 november 2001 gerappelleerd. Daarop volgde een brief d.d. 20 november 2001, waarin werd aangegeven dat er sedert 1 november 2001 nog steeds geen concreet resultaat geboekt was. Ten aanzien van de door Das & Boom gevraagde verhoging van de vergoeding voor een beheersovereenkomst met hamsterpakket werd slechts aangegeven dat alle initiatieven worden meegewogen voordat een lijn binnen het ministerie zal worden bepaald. De Staat was blijkbaar (ten onrechte) van mening dat er nog een zee van tijd beschikbaar zou zijn om tot het nemen van de noodzakelijke maatregelen over te gaan.

5 - Vervolgens heeft Das & Boom de Staat bij brief d.d. 21 november 2001 conform een telefonisch verzoek uit Den Haag nog een laatste termijn van een week gegeven om alsnog onvoorwaardelijk te bevestigen dat aan de vier voorwaarden uit de genoemde brief van 7 november 2001 zou worden voldaan. - Bij brandbrief d.d. 27 november 2001 heeft ook Diergaarde Blijdorp de Staat laten weten dat zij ernstig bezorgd is over de gang van zaken. Ook in haar visie zal er op zeer korte termijn echt een aanzienlijk grotere oppervlakte grond dan de thans beschikbare 17 hectare veilig gesteld en voor de hamster ingericht moeten worden om daarna zo spoedig mogelijk hamsters uit te zetten. Bij gebreke daarvan zal voortzetting van het fokprogramma niet zinvol zijn. - Desondanks herhaalt de Staat bij brief d.d. 28 november 2001 slechts dat met grote inzet geprobeerd wordt het beschermingsplan uit te voeren, waarbij gerefereerd wordt aan de reeds per 1 oktober jl. beschikbare extra middelen: Hiertoe zijn inmiddels aanvullende mogelijkheden beschikbaar gekomen, boven de reeds in het beschermingsplan overeengekomen acties, aldus de Staat. Op basis daarvan wordt wederom de verwachting uitgesproken dat het uitgezette beleid tot succes zal leiden zonder dat concreet wordt aangegeven waarop zo veel optimisme gebaseerd is. - De facto is er gedurende het jaar 2001 echter geen enkele voortgang geboekt. Ondanks de genoemde internationale verplichtingen ter bescherming van met uitsterven bedreigde diersoorten heeft de Staat tot nu toe slechts papieren maatregelen genomen, terwijl de feitelijke maatregelen (fokprogramma) door derden zijn uitgevoerd. Daardoor zijn er in april 2002 meer dan voldoende hamsters beschikbaar om tot uitzetting over te gaan. Dat zal onder de huidige omstandigheden echter desondanks niet mogelijk zijn, omdat de Staat er niet voor heeft gezorgd om voldoende hamsterleefgebied duurzaam veilig te stellen en voor de hamster geschikt te maken. Omdat de Staat er niet voor gezorgd heeft dat daartoe ook het instrument van de onteigening kan worden ingezet, is de Staat aangewezen op vrijwillige medewerking van agrariërs, bijvoorbeeld in de vorm van het afsluiten van beheersovereenkomsten met hamsterpakket. De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) heeft aan Das & Boom laten weten dat zij de Staat reeds bij brief d.d. 3 juli 2001 heeft meegedeeld dat er een redelijke kans bestond om in een gebied nabij Koningsbosch voldoende beheersovereenkomsten af te sluiten, mits daar een adequate vergoeding tegenover zou staan. Op dat aanbod is de Staat evenwel ook niet ingegaan.

6 - Das & Boom heeft door DLV Adviesgroep N.V. laten berekenen welke vergoeding er betaald zou moeten worden voor een beheersovereenkomst met hamsterpakket, teneinde een agrariër er niet op achteruit te laten gaan ten opzichte van een normale agrarische bedrijfsvoering. Slechts tegen betaling van minimaal dat bedrag zal een redelijk handelend agrariër immers bereid zijn om zo n beheersovereenkomst te sluiten. Afhankelijk van de vraag of het een extensief, gemiddeld of intensief bedrijf betreft, bedraagt de minimale vergoeding respectievelijk ƒ 6.647,19, ƒ 7.030,94 dan wel ƒ 7.818,69 per hectare per jaar. De Staat blijft echter onverkort vasthouden aan een vergoeding van ƒ 4.000,-- per hectare per jaar, terwijl in de praktijk blijkt dat op die basis niet tijdig het vereiste areaal hamsterleefgebied veilig gesteld kan worden. - Door te handelen, zoals hiervoor is omschreven, handelt de Staat onrechtmatig jegens Das & Boom die zich het belang van de met uitsterven bedreigde hamster heeft aangetrokken. In april 2002 moet tot uitzetting van hamsters overgegaan worden. Daarom dient er op de kortst mogelijke termijn extra areaal hamsterleefgebied met voldoende voedsel en dekking beschikbaar te komen. Om tijdig het minimaal vereiste oppervlak van 30 hectare met daarop tevens de minimaal vereiste hoeveelheid voedsel en dekking beschikbaar te hebben zal dit extra areaal moeten aansluiten bij reeds bestaand en met graan en luzerne ingezaaid hamsterleefgebied. Dat zal dus slechts in Amby of Heer mogelijk zijn. De mogelijkheden zijn door het tot nu toe volstrekt ondoortastend handelen van de Staat thans derhalve zeer beperkt. - Samenvattend rust op de Staat reeds meer dan 20 jaar de verplichting om met uitsterven bedreigde diersoorten als de hamster te beschermen. Die verplichting wordt echter, als het om uitvoering en ter beschikking stellen van voldoende middelen gaat, volstrekt niet nagekomen. Das & Boom heeft derhalve recht en spoedeisend belang om de Staat in rechte te betrekken en in kort geding te vorderen dat de Staat alle maatregelen neemt die haar ter beschikking staan om dat doel te bereiken, waaronder het toekennen van een adequate en dus substantieel hogere vergoeding voor het afsluiten van een beheersovereenkomst met hamsterpakket.

7 MITSDIEN: Het de Edelachtbare Heer/Vrouwe President moge behagen bij vonnis in kort geding, uitvoerbaar bij voorraad voor zover de wet zulks toelaat, de Staat der Nederlanden: - te gebieden om na betekening van het in dezen te wijzen vonnis alles te doen en niets na te laten wat redelijkerwijs nodig is om ervoor te zorgen dat er uiterlijk op 15 april 2002 een aaneengesloten, duurzaam veiliggesteld hamsterleefgebied van tenminste 30 hectare met voldoende voedsel en dekking beschikbaar zal zijn; - te gebieden om daartoe binnen twee weken na betekening van het in dezen te wijzen vonnis de vergoeding voor een beheersovereenkomst met hamsterpakket van thans ƒ 4.000,-- per hectare per jaar substantieel te verhogen, althans binnen die termijn al hetgene te doen wat noodzakelijk is om op de kortst mogelijke termijn tot een dergelijke verhoging over te kunnen gaan en zulks vervolgens ook te doen, zodra dit mogelijk is; - te gebieden om binnen twee dagen na betekening van het in dezen te wijzen vonnis in onderhandeling te treden met de eigenaren van de daartoe in aanmerking komende gronden in de onmiddellijke nabijheid van reeds beschikbaar hamsterleefgebied, teneinde deze gronden in eigendom, erfpacht of pacht te verkrijgen dan wel met hen beheersovereenkomsten met hamsterpakket te kunnen afsluiten, zodra de sub 2 bedoelde verhoging van de vergoeding zal zijn doorgevoerd; - te veroordelen in de kosten van dit geding. Deurwaarder. De kosten dezes van mij, deurwaarder, zijn ƒ Deze zaak wordt behandeld door: Mr. J.A.M. van der Velden, AKD Prinsen Van Wijmen Advocaten

tweeduizendzeventien; TEN VERZOEKE VAN:

tweeduizendzeventien; TEN VERZOEKE VAN: Heden, de tweeduizendzeventien; TEN VERZOEKE VAN: De stichting Stichting Fonds 1818 tot nut van het algemeen, gevestigd te (2513 AM) Den Haag aan de Riviervismarkt 4, te dezer zake woonplaats kiezende

Nadere informatie

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1 Modeldagvaarding: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning waarbij de makelaar/bemiddelaar zowel voor de particuliere huurder als de verhuurder heeft bemiddeld. Een

Nadere informatie

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder.

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder. Variant 2: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning. Bemiddelaar brengt courtage/kosten in rekening bij verhuurder en bij huurder. De kandidaat-huurder heeft op een

Nadere informatie

Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar.

Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar. Variant 3: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een onzelfstandige woning uit het eigen woningaanbod van de makelaar/bemiddelaar. De kandidaat-huurder heeft op een website van de makelaar/bemiddelaar

Nadere informatie

KG-nr. 196632/KGZA 05/605 JC 28 juli 2005 1

KG-nr. 196632/KGZA 05/605 JC 28 juli 2005 1 Kopie KG-nr. 196632/KGZA 05/605 JC 28 juli 2005 1 Rechtbank Utrecht Sector Handels- en Familierechter Vonnis Van de voorzieningenrechter In het kort geding van: De stichting Stichting Portaal Gevestigd

Nadere informatie

Wijziging dagvaardingen per 01 april 2013

Wijziging dagvaardingen per 01 april 2013 Rechtbank, 1 gedaagde a. indien de gedaagde verzuimt advocaat te stellen of het hierna te noemen griffierecht niet tijdig betaalt, en de voorgeschreven termijnen en formaliteiten zijn in acht genomen,

Nadere informatie

IN KORT GEDING GEDAGVAARD:

IN KORT GEDING GEDAGVAARD: Heden, de van: februari tweeduizendenzes, ten verzoeke 1. de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Nederlandse Katholieke Sportfederatie gevestigd te Den Bosch; 2. de stichting met volledige rechtsbevoegdheid

Nadere informatie

1. de heer K, wonende te X, aan het adres X, hierna te noemen K

1. de heer K, wonende te X, aan het adres X, hierna te noemen K Mr. R. Menschaert 1 08/1914.01/pva Heden de en acht tweeduizend ten verzoeke van 1. de heer K, wonende te X, aan het adres X, hierna te noemen K te dezer zake woonplaats kiezende te 's-gravenhage aan het

Nadere informatie

dat requirant(e) stelt eigenaar te zijn van onroerende zaak staande en gelegen/zich bevindende te Groningen aan de Ubbo Emmiussingel 69 ;

dat requirant(e) stelt eigenaar te zijn van onroerende zaak staande en gelegen/zich bevindende te Groningen aan de Ubbo Emmiussingel 69 ; Heden, woensdag de eerste juli tweeduizendenvijftien, Op verzoek van besloten vennootschap Rhodon Monumenten B.V. wonende/gevestigd te Roden, ten deze woonplaats kiezende te Groningen ten kantore van Schadewacht.nl

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van

Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer / rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 van Gemeente Haarlemmermeer Baan Kleef Aan DomJur 2008-432 Rechtbank Haarlem Zaak-/rolnummer: 151558 / KG ZA 08-640 en 151565 / KG ZA 08-641 Datum: 22 december 2008 Vonnis in kort geding in de zaak met zaaknummer

Nadere informatie

KOSTER MAAT & VAN DEN BOS

KOSTER MAAT & VAN DEN BOS Heden, de tweeduizendenveertien, op verzoek van Senol Kabak. geboren 4juni 1965 te Gokkoy (Turkije), wonende aan te Amsterdam, te dezer zake woonplaats kiezende aan de Keizersgracht 680 (1017 ET) te Amsterdam,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522

ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522 ECLI:NL:RBLEE:2009:BJ8522 Instantie Rechtbank Leeuwarden Datum uitspraak 17-09-2009 Datum publicatie 24-09-2009 Zaaknummer 99339 / KG ZA 09-274 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:3565

ECLI:NL:RBROT:2017:3565 ECLI:NL:RBROT:2017:3565 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 19-04-2017 Datum publicatie 10-05-2017 Zaaknummer C/10/507047 / HA ZA 16-758 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758

ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 ECLI:NL:RBHAA:2009:BI7758 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 12-05-2009 Datum publicatie 12-06-2009 Zaaknummer 156351 - KG ZA 09-197 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833

zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 268564 / KG ZA 06-833 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid URBAN

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST Ondergetekenden: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon GEMEENTE BUNNIK (hierna te noemen: de "Gemeente"), kantoorhoudende te (3984 NC) Odijk aan het Singelpark 1, te dezer zake

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2009:BI8322

ECLI:NL:RBZUT:2009:BI8322 ECLI:NL:RBZUT:2009:BI8322 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 05-06-2009 Datum publicatie 16-06-2009 Zaaknummer 101767 - KG ZA 09-114 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891

zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 371238 / KG ZA 10-891 Vonnis in kort geding van 17 november 2010 in de zaak van 1. de vennootschap onder firma DIGI-D, gevestigd

Nadere informatie

AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON

AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON INFO@CREDITASSIST.NL WWW.CIST.NL MODELAANZEGGINGEN DAGVAARDINGEN OF VERZOEKSCHRIFTEN VERSIE 01 APRIL 13 MR. RAMONA BATTA C.S. AANZEGGINGEN DAGVAARDING KANTON 1 GEDAAGDE gedaagde op die terechtzitting kan

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411

ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 ECLI:NL:RBOVE:2014:2411 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 18-04-2014 Datum publicatie 07-05-2014 Zaaknummer C/08/154383 / KG-ZA 14-130 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321

ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321 ECLI:NL:RBUTR:2007:AZ6321 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 10-01-2007 Datum publicatie 17-01-2007 Zaaknummer 222545 / KG ZA 06-1184 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen, v4 nieuw tarief

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen, v4 nieuw tarief Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen of het hierna te noemen griffierecht niet tijdig betaalt, en de voorgeschreven termijnen en formaliteiten

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2017:647

ECLI:NL:GHDHA:2017:647 ECLI:NL:GHDHA:2017:647 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 07-02-2017 Datum publicatie 14-03-2017 Zaaknummer 200.207.571/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen- en

Nadere informatie

1 Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon Vordering van 80.000,00 met de aanzegging, dat: a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen

1 Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon Vordering van 80.000,00 met de aanzegging, dat: a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen 1 Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen of het hierna te noemen griffierecht niet tijdig betaalt, en de voorgeschreven termijnen en formaliteiten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2009:21051

ECLI:NL:RBSGR:2009:21051 ECLI:NL:RBSGR:2009:21051 Instantie Rechtbank 's-gravenhage Datum uitspraak 03-11-2009 Datum publicatie 29-10-2014 Zaaknummer 342441 - KG ZA 09-925 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:665

ECLI:NL:RBROT:2016:665 ECLI:NL:RBROT:2016:665 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20012016 Datum publicatie 28012016 Zaaknummer C/10/473480 / HA ZA 15333 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

krachtens mondelinge last (met verkorte dagvaardingstermijn), mij verstrekt door de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam:

krachtens mondelinge last (met verkorte dagvaardingstermijn), mij verstrekt door de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Amsterdam: Refnr : Heden, [ ] tweeduizendelf ten verzoeke van de Stichting Vrije Schoolkeuze Amsterdam te (1077 RB) Amsterdam aan de Veronesestraat 2, te dezer zake woonplaats kiezende te (1082 MA) Amstersam aan

Nadere informatie

Heden, de woensdag vijf september tweeduizendachttien, ten verzoeke van:

Heden, de woensdag vijf september tweeduizendachttien, ten verzoeke van: Heden, de woensdag vijf september tweeduizendachttien, ten verzoeke van: 1. DE VERENIGING NEDERLANDSE VERENIGING VAN JONGE STRAFRECHTADVOCATEN, gevestigd te Amsterdam en kantoorhoudende te Amsterdam. 2.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 mei 2003 Rapportnummer: 2003/148

Rapport. Datum: 23 mei 2003 Rapportnummer: 2003/148 Rapport Datum: 23 mei 2003 Rapportnummer: 2003/148 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de griffie van de rechtbank te Rotterdam zijn brief van 12 januari 2001, die hij op 15 januari 2001 bij de centrale

Nadere informatie

Verdrag inzake de erkenning van echtscheidingen en scheidingen van tafel en bed

Verdrag inzake de erkenning van echtscheidingen en scheidingen van tafel en bed Verdrag inzake de erkenning van echtscheidingen en scheidingen van tafel en bed De Staten die dit Verdrag hebben ondertekend, Geleid door de wens de erkenning van echtscheidingen en scheidingen van tafel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2007:BC1778

ECLI:NL:RBAMS:2007:BC1778 ECLI:NL:RBAMS:2007:BC1778 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 20-12-2007 Datum publicatie 14-01-2008 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 383746 / KG ZA 07-2146 AB/LW

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2013:7511

ECLI:NL:RBDHA:2013:7511 ECLI:NL:RBDHA:2013:7511 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 19-06-2013 Datum publicatie 02-07-2013 Zaaknummer C-09-347944 - HA ZA 09-3181 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

"In naam des Konings!" vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67

In naam des Konings! vonnis. Team kanton en handelsrecht. Zittingsplaats Arnhem. zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 vonnis "In naam des Konings!" RECHTBANK GELDERLAND Team kanton en handelsrecht Zittingsplaats Arnhem zaaknummer I rolnummer: CI051278117 I KG ZA 15-67 Vonnis in kort geding van in de zaak van de besloten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752

ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 ECLI:NL:RBARN:2010:BN9752 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 04-10-2010 Datum publicatie 07-10-2010 Zaaknummer 205064 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C HA ZA

ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer C HA ZA ECLI:NL:RBNNE:2014:1383 Instantie Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak 12-03-2014 Datum publicatie 20-03-2014 Zaaknummer C-17-129115- HA ZA 13-247 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Pagina 1 van 2 Dossier: L EG Ihfake: Eijsden-Margraten/ Dracula [30/01/2018]

Pagina 1 van 2 Dossier: L EG Ihfake: Eijsden-Margraten/ Dracula [30/01/2018] HAENEN GERECHTSDEURWAA R DE R S Pagina 1 van 2 Dossier: L180058 EG Ihfake: Eijsden-Margraten/ Dracula [30/01/2018], 1.' -1- i.. 1_ nl~...l:n l., Heden, de ~.~""'--' ~W tweeduizendachttien; 'J Alle correspondentie

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Raad vanstate 201201628/1/V3. Datum uitspraak: 4 mei 2012 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak op het hoger beroep van: appellant, tegen de uitspraak van de rechtbank 's-gravenhage, nevenzittingsplaats

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2003:AI0610

ECLI:NL:RBSGR:2003:AI0610 ECLI:NL:RBSGR:2003:AI0610 Instantie Datum uitspraak 28-07-2003 Datum publicatie 29-07-2003 Zaaknummer KG 03/691 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 7 september 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met zaaknummer 28.2003 van: [ ], wonende te [ ],

Nadere informatie

Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 28 september 2004 wordt in dit geding van het volgende uitgegaan.

Op grond van de stukken en het verhandelde ter zitting van 28 september 2004 wordt in dit geding van het volgende uitgegaan. LPF LPF DomJur 2004-207 Rechtbank s-gravenhage Zaak-/rolnummer: KG 04/1134 Datum: 5-10-2004 Vonnis in kort geding gewezen in de zaak, aanhangig tussen: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Politieke

Nadere informatie

Gemeente/Verkoper en Panopticon/Koper hierna gezamenlijk te noemen: "Partijen".

Gemeente/Verkoper en Panopticon/Koper hierna gezamenlijk te noemen: Partijen. F518/F999/31006123 Versie 5 juni 2018 ALLONGE BEHORENDE BIJ DE KOOPOVEREENKOMST D.D. 14 MAART 2017 Koepelgevangeniscomplex Haarlem De ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: Gemeente Haarlem,

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 11 Datum: 10 september 2013

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 11 Datum: 10 september 2013 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 11 Datum: 10 september 2013 Gegevens failliet : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Walraven Groep B.V., tevens handelend onder de namen Walraven, Walraven

Nadere informatie

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841

ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 ECLI:NL:RBASS:2006:AY8841 Instantie Rechtbank Assen Datum uitspraak 25-09-2006 Datum publicatie 26-09-2006 Zaaknummer 58445 - KG ZA 06-182 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2006:AX9306

ECLI:NL:RBROT:2006:AX9306 ECLI:NL:RBROT:2006:AX9306 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 15-06-2006 Datum publicatie 26-06-2006 Zaaknummer 709062 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste

Nadere informatie

Verzetschriftuur ex artikel 10 Faillissementswet. Rechtbank Rotterdam Sector Civiel Recht te R O T T E R D A M. Geven eerbiedig te kennen:

Verzetschriftuur ex artikel 10 Faillissementswet. Rechtbank Rotterdam Sector Civiel Recht te R O T T E R D A M. Geven eerbiedig te kennen: Verzetschriftuur ex artikel 10 Faillissementswet Rechtbank Rotterdam Sector Civiel Recht te R O T T E R D A M Geven eerbiedig te kennen: 1. mr. Ronald Wilhelmus Franciscus Heijmeriks, wonende te s-gravenhage,

Nadere informatie

LJN: BL5725, Rechtbank Zutphen, 109691 / KG ZA 10-10 Print uitspraak

LJN: BL5725, Rechtbank Zutphen, 109691 / KG ZA 10-10 Print uitspraak LJN: BL5725, Rechtbank Zutphen, 109691 / KG ZA 10-10 Print uitspraak Datum uitspraak: 18-02-2010 Datum publicatie: 26-02-2010 Rechtsgebied: Handelszaak Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Onder

Nadere informatie

==================================================================== Artikel 1

==================================================================== Artikel 1 Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van enkele artikelen van het Wetboek van Strafvordering van Aruba (AB 1996 no. 75) inzake de verlening van toevoegingen in strafzaken

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384

zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 vonnis RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 362303 / KG ZA 10-384 Vonnis in kort geding van in de zaak van 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KROON

Nadere informatie

DAGVAARDING in kort geding

DAGVAARDING in kort geding DAGVAARDING in kort geding met verkorting van de dagvaardingstermijn met schriftelijk verlof van de voorzieningenrechter ex artikel 117 Rv. Heden, de 24e oktober tweeduizendveertien (24.10.2014), op verzoek

Nadere informatie

ARREST VAN HET HOF (Zesde Kamer) 8 februari 1990*

ARREST VAN HET HOF (Zesde Kamer) 8 februari 1990* ARREST VAN 8. 2. 1990 ZAAK C-320/88 ARREST VAN HET HOF (Zesde Kamer) 8 februari 1990* In zaak C-320/88, betreffende een verzoek aan het Hof krachtens artikel 177 EEG-Verdrag van de Hoge Raad der Nederlanden,

Nadere informatie

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur.

Artikel 2 1. De leden van de commissie worden benoemd door de raad van toezicht op voordracht van het bestuur. Commissie van beroep Artikel 1 De stichtingen Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds Reizen - verder respectievelijk SGR en het Calamiteitenfonds te noemen - hebben gezamenlijk

Nadere informatie

EJEA ECLI:NL:RBMNE:2016:3152 Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer414169/KG ZA

EJEA ECLI:NL:RBMNE:2016:3152 Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer414169/KG ZA EJEA 16101 ECLI:NL:RBMNE:2016:3152 Rechtbank MiddenNederland Datum uitspraak17062016 Datum publicatie04072016 Zaaknummer414169/KG ZA 16314 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402 ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 31-05-2011 Datum publicatie 08-06-2011 Zaaknummer 200.070.709/01 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBZLY:2010:BN3723, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

Optie en Bod. Afbreken onderhandelingen. Contact opnemen met opdrachtgever van collega.

Optie en Bod. Afbreken onderhandelingen. Contact opnemen met opdrachtgever van collega. Optie en Bod. Afbreken onderhandelingen. Contact opnemen met opdrachtgever van collega. Nadat de verkopend makelaar en haar opdrachtgeefster (klaagster) de onderhandelingen met gegadigde 1 hadden beëindigd,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553

ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 ECLI:NL:RBROT:2010:BL3553 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 04-02-2010 Datum publicatie 11-02-2010 Zaaknummer 345753/KG ZA 09-1372 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:6088

ECLI:NL:RBROT:2016:6088 ECLI:NL:RBROT:2016:6088 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 08072016 Datum publicatie 05082016 Zaaknummer 4988424 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg enkelvoudig Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Rechtspraak.nl - Print uitspraak

Rechtspraak.nl - Print uitspraak pagina 1 van 6 Zoekresultaat - inzien document ECLI:NL:RBNHO:2015:6063 Permanente link: http://deeplink.rechtspraa Instantie Datum uitspraak 29-07-2015 Datum publicatie 26-08-2015 Rechtbank Noord-Holland

Nadere informatie

van gedaagde bij verschijning in de procedure geen griffierecht zal worden geheven;

van gedaagde bij verschijning in de procedure geen griffierecht zal worden geheven; Model A1, Rechtbank, kantonzaak, 1 gedaagde Naast alles wat de wet en met name het tweede lid van artikel 111 Rv overigens voorschrijft, in het bijzonder ook de waarschuwing voor verstek bij niet verschijnen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2015:5675

ECLI:NL:RBMNE:2015:5675 ECLI:NL:RBMNE:2015:5675 Instantie Datum uitspraak 29-07-2015 Datum publicatie 03-08-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 3947956 MC EXPL 15-2480

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2004:AO4119

ECLI:NL:GHSHE:2004:AO4119 ECLI:NL:GHSHE:2004:AO4119 Instantie Datum uitspraak 27-01-2004 Datum publicatie 20-02-2004 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch C0201298-RO Civiel

Nadere informatie

1 Reikwijdte van de werkzaamheden van PwC/ kosten werkzaamheden

1 Reikwijdte van de werkzaamheden van PwC/ kosten werkzaamheden Vertrouwelijk Gemeente Dalfsen t.a.v. de heer J. Westenenk Postbus 35 7720 AA Dalfsen PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V. Zuiderzeelaan 53 8017 JV Zwolle Postbus 513 8000 AM Zwolle Telefoon

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : A te B, tegen VGZ Zorgverzekeraar N.V. te Arnhem Zaak : Premie, herstel aanvullende ziektekostenverzekering, hoogte betalingsachterstand Zaaknummer : 201502162 Zittingsdatum

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241

ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 ECLI:NL:RBOVE:2014:3241 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 05062014 Datum publicatie 16062014 Zaaknummer C/08/156166 / KG ZA 14182 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding

Nadere informatie

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N):

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N): Pagina 1 van 5 DE ONDERGETEKENDE(N): DISCLAIMER verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp Naam rechtspersoon: Plaats statutaire zetel: Kantooradres: Nummer Kamer van Koophandel: e-mailadres:

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2016:3340

ECLI:NL:RBROT:2016:3340 ECLI:NL:RBROT:2016:3340 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 20042016 Datum publicatie 03052016 Zaaknummer 4878125 VV EXPL 1612 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBALM:2000:AA5443

ECLI:NL:RBALM:2000:AA5443 ECLI:NL:RBALM:2000:AA5443 Instantie Rechtbank Almelo Datum uitspraak 29-03-2000 Datum publicatie 04-07-2001 Zaaknummer 37005 KG ZA 00-61 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2016:1526

ECLI:NL:RBOBR:2016:1526 ECLI:NL:RBOBR:2016:1526 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ecli:nl:rbobr:2016:1526 Instantie Rechtbank Oost Brabant Datum uitspraak 09 03 2016 Datum publicatie 04 04 2016 Zaaknummer

Nadere informatie

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl

Koninkrijksdeel Curaçao. Wetstechnische informatie. Zoek regelingen op overheid.nl Zoek regelingen op overheid.nl Koninkrijksdeel Curaçao Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! LANDSVERORDENING van de 27 ste juli 1998 houdende regels, ter uitvoering

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083

Rapport. Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083 Rapport Datum: 10 maart 2006 Rapportnummer: 2006/083 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen te Gouda vanaf november 2002 onvoldoende heeft getracht om de

Nadere informatie

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520

zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 vonnis RECHTBANK 'S-GRAVENHAGE Sector civiel recht zaaknummer / rolnummer: 387525 / HA ZA 11-520 Vonnis in incident van in de zaak van 1. de rechtspersoon naar vreemd recht BJÖRN BORG BRANDS AB, gevestigd

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598

ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598 ECLI:NL:RBARN:2007:BB1598 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 27-06-2007 Datum publicatie 13-08-2007 Zaaknummer 153406 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort geding Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886

ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 ECLI:NL:RBSGR:2005:AT3886 Instantie Datum uitspraak 14-04-2005 Datum publicatie 14-04-2005 Zaaknummer KG 05/243 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079

ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079 ECLI:NL:RBLEE:2009:BH2079 Instantie Rechtbank Leeuwarden Datum uitspraak 04-02-2009 Datum publicatie 05-02-2009 Zaaknummer 93461 / KG ZA 08-415 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303

ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 ECLI:NL:RBARN:2010:BM1303 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 14-04-2010 Datum publicatie 15-04-2010 Zaaknummer 198015 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:5985

ECLI:NL:RBAMS:2017:5985 ECLI:NL:RBAMS:2017:5985 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 18-08-2017 Datum publicatie 18-08-2017 Zaaknummer CV EXPL 17-2120 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

King Cuisine [gedaagde] DomJur

King Cuisine [gedaagde] DomJur King Cuisine [gedaagde] DomJur 2014-1088 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaak-/rolnummer: C/02/286367 / KG ZA 14-554 ECLI:NL:RBZWB:2014:7297 Datum: 21 oktober 2014 Vonnis in kort geding van in de zaak van

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2014:3834

ECLI:NL:GHDHA:2014:3834 ECLI:NL:GHDHA:2014:3834 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 28-10-2014 Datum publicatie 27-11-2014 Zaaknummer 200.140.914/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

de besloten vennootschap Van de Burgwal Financieel Adviesbureau B.V., gevestigd te Amersfoort, hierna te noemen Aangeslotene.

de besloten vennootschap Van de Burgwal Financieel Adviesbureau B.V., gevestigd te Amersfoort, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-252 d.d. 30 juni 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mevrouw M.M.C. Oyen, secretaris) Samenvatting De Commissie stelt vast dat de verzekering

Nadere informatie

IN NAAM DER KONINGIN

IN NAAM DER KONINGIN 2 januari 1987 Eerste Kamer Nr. 12.932 RF/AT IN NAAM DER KONINGIN Hoge Raad der Nederlanden Arrest in de zaak van: "VASTELOAVESVEREINIGING DE ZAWPENSE", gevestigd te Grevenbricht, gemeente Born EISERES

Nadere informatie

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ROOF SECURITY B.V., gevestigd, althans kantoorhoudende te Moordrecht, gerekwestreerde.

de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ROOF SECURITY B.V., gevestigd, althans kantoorhoudende te Moordrecht, gerekwestreerde. beschikking RECHTBANK S-GRAVENHAGE Sector civiel recht rekestnummer: KG RK 10-2661 Beschikking van in de zaak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KEDGDE HOLDING B.V. gevestigd,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMID:2008:BE0039

ECLI:NL:RBMID:2008:BE0039 ECLI:NL:RBMID:2008:BE0039 Instantie Rechtbank Middelburg Datum uitspraak 30-07-2008 Datum publicatie 13-08-2008 Zaaknummer 60993/HA ZA 08-23 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 ECLI:NL:RBHAA:2006:AX8776 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 15-06-2006 Datum publicatie 16-06-2006 Zaaknummer 124519 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Kort geding

Nadere informatie

EJEA ECLI:NL:RBDHA:2015:15544 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak Datum publicatie ZaaknummerC/09/ / KG ZA 15/1545

EJEA ECLI:NL:RBDHA:2015:15544 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak Datum publicatie ZaaknummerC/09/ / KG ZA 15/1545 EJEA 16-006 ECLI:NL:RBDHA:2015:15544 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak03-11-2015 Datum publicatie08-01-2016 ZaaknummerC/09/497838 / KG ZA 15/1545 RechtsgebiedenCiviel recht Bijzondere kenmerkenkort geding

Nadere informatie

Uitspraak /1/A2 en /1/A2

Uitspraak /1/A2 en /1/A2 Uitspraak 201707806/1/A2 en 201802043/1/A2 Datum van uitspraak: woensdag 7 november 2018 Tegen: de Belastingdienst/Toeslagen Proceduresoort: Hoger beroep Rechtsgebied: Geld ECLI: ECLI:NL:RVS:2018:3603

Nadere informatie

LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak

LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak LJN: BA8945, Rechtbank 's-gravenhage, KG 07/529 Print uitspraak Datum uitspraak: 06-07-2007 Datum publicatie: 06-07-2007 Rechtsgebied: Civiel overig Soort procedure: Kort geding Inhoudsindicatie: Eiseres

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 06-03-2014 Datum publicatie 14-03-2014 Zaaknummer C-08-152106 - KG ZA 14-59 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:7158

ECLI:NL:RBGEL:2016:7158 ECLI:NL:RBGEL:2016:7158 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 02-11-2016 Datum publicatie 14-06-2017 Zaaknummer C/05/300860 / HZ ZA 16-175 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2014:7598

ECLI:NL:RBLIM:2014:7598 ECLI:NL:RBLIM:2014:7598 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 27-08-2014 Datum publicatie 01-09-2014 Zaaknummer 2998345 CV EXPL 14-4789 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen

KBvG, Cie Wetgeving, subcommissie Griffierecht Wet griffierechten burgerlijke zaken Modellen voor aanzeggingen Model A1, Rechtbank, 1 gedaagde: natuurlijk persoon a. indien gedaagde verzuimt advocaat te stellen of het hierna te noemen griffierecht niet tijdig betaalt, en de voorgeschreven termijnen en formaliteiten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580

ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580 ECLI:NL:RBSGR:2006:AY9580 Instantie Datum uitspraak 05-09-2006 Datum publicatie 06-10-2006 Rechtbank 's-gravenhage Zaaknummer AWB 05/37675 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Vreemdelingenrecht

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200

Rapport. Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 Rapport Datum: 30 juni 2003 Rapportnummer: 2003/200 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Raad voor Rechtsbijstand te Den Haag, tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde, de intrekking

Nadere informatie

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005

[eiser] - gedaagde DomJur Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: / KG ZA Datum: 19 december 2005 [eiser] - gedaagde DomJur 2006-251 Rechtbank Haarlem, sector civiel Zaak-/rolnummer: 115381 / KG ZA 05-419 Datum: 19 december 2005 Vonnis in kort geding van 19 december 2005 in de zaak van de vennootschap

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2014:6224

ECLI:NL:RBLIM:2014:6224 ECLI:NL:RBLIM:2014:6224 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 14072014 Datum publicatie 24072014 Zaaknummer C03192295 KG ZA 14318 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2007:BB0648 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2007:BB0648 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2007:BB0648 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 25-07-2007 Datum publicatie 31-07-2007 Zaaknummer 0600466 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Hoger

Nadere informatie

LES GRANDS CHAIS DE FRANCE SA,

LES GRANDS CHAIS DE FRANCE SA, Rolnummer KG 04/1311 Datum vonnis: 21 december 2004 RECHTBANK s-gravenhage Sector Civiel Recht Voorzieningenrechter VONNIS IN KORT GEDING gewezen in de zaak rolnummer KG 04/1311 van: De vennootschap naar

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:886

ECLI:NL:RBROT:2017:886 ECLI:NL:RBROT:2017:886 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 19-01-2017 Datum publicatie 03-02-2017 Zaaknummer C/10/518779 / KG ZA 17-53 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

EJEA ECLI:NL:RBDHA:2016:15833 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak Datum publicatie ZaaknummerC/09/ KG ZA 16/1383

EJEA ECLI:NL:RBDHA:2016:15833 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak Datum publicatie ZaaknummerC/09/ KG ZA 16/1383 EJEA 16-186 ECLI:NL:RBDHA:2016:15833 Rechtbank Den Haag Datum uitspraak23-11-2016 Datum publicatie21-12-2016 ZaaknummerC/09/521602 KG ZA 16/1383 RechtsgebiedenAanbestedingsrecht Bijzondere kenmerkenkort

Nadere informatie

Rechtbank Midden-Nederland Zitting: 27 september 2013 Kenmerk: C/16/347668/HA RK 13/200 VERWEERSCHRIFT. Inzake:

Rechtbank Midden-Nederland Zitting: 27 september 2013 Kenmerk: C/16/347668/HA RK 13/200 VERWEERSCHRIFT. Inzake: Rechtbank Midden-Nederland Zitting: 27 september 2013 Kenmerk: C/16/347668/HA RK 13/200 VERWEERSCHRIFT Inzake: de heer Joris Demmink, wonende te 's-gravenhage, verweerder, advocaat: Mr H.J.Ä. Knijff tegen:

Nadere informatie