Take a look at my life 24

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Take a look at my life 24"

Transcriptie

1 Take a look at my life 24 Ik begin er aardig aan te wennen om bij Mirre te zijn. Het voelt goed de rust te vinden en alleen met mijn gedachten er te zijn. Hoe heftig de emoties ook zijn. Maar hierdoor komt er wel meer ruimte voor nieuwe dingen. Dit keer was ik er zeker niet alleen, maar met een hele groep voor een workshop. Ik zag er tegenop, maar wat was het een fijne liefdevolle groep. Dit keer was ik echt maar kort thuis, want ik ging zondag avond al weer terug naar Mirre. Mijn partner heeft me daar dit keer heen gebracht. Dat was wel fijn even niet 2 uur met de bus

2 erheen. Nog even van de avond daar genieten. Want de maandag en dinsdag werden lange en zware dagen. Ik had een geboorte workshop gepland bij Mirre. En was daar eigenlijk wel heel zenuwachtig voor. De dag dat ik weer naar huis zou gaan, woensdag heb ik nog even een ochtend wandeling gemaakt. Voor het eerst ben ik naar de Hunebed gelopen. En gelukkig wist ik de weg ook nog weer terug. Nog nooit had ik zo,n mooie ervaring bij een hunebed. Vroeger als kind vond ik het leuk erop te klimmen en klauteren. Nu had ik zoiets met respect behandelen. Ik had heel erg de neiging mijn handen op de grootste steen te leggen. Mijn borst vooruit en mijn hoofd in de lucht. Ik voelde de wind door mijn haren, maar niet alleen dat voelde

3 ik. Ik voelde een had echt zoiets, ervaring om dit te goed. Ik wist niet hunebedden. energie stroom door mijn lichaam gaan. En wat gebeurd er nu. Maar wat een mooie mogen voelen. Het voelde namelijk heel erg dat dit kon en dat je kracht kan halen uit Die middag werd ik samen met nog iemand op station Emmen afgezet. Het voelde niet goed om naar huis te gaan. Het voelde niet compleet, dus al huilend nam ik afscheid van degene die ons afgezet had. Ik was echt weer helemaal in de bewoonde wereld. Thuis was het pizza en goede tijden slechte tijden terug kijken. Ik was toch nog even alleen thuis.

4 Vrijdag was voor het eerst in lange tijd dat ik echt genoot van de yoga les. Ik wist niet wat me overkwam. Voelde meer controle dan normaal, hoe moe ik ook was ik voelde me die dag echt heerlijk. Ik voel meer ruimte voor nieuwe gevoelens/dingen. Zater dag was het tijd om boodschappen te doen. Nadat we in de AH waren even langs de Aldi, daar moest ik ook nog even iets halen. Rest van het weekend lekker rustig aan gedaan.

5 Wat een donkere lucht, maar wel een heel mooi plaatje. Heb jij zoiets weleens meegemaakt een energie stroom door je lichaam voelen? Take a look at my life 23 Een week van weinig foto,s. Als ik op Mirre ben heb ik vaak

6 mijn telefoon niet bij me. Ben daar een beetje aan het afkicken. 9 van de 10 keer heb ik toch geen verbinding. En eerlijk gezegd heb ik er weinig behoefde aan. Heb daar ook soms gewoon geen tijds besef als ik hem niet bij me heb. Het voelt een beetje als vakantie, maar dan wel met hele heftige emoties. Heb bijna 3 dagen lang buiten gezeten, ben dan ook flink verbrand. Want ja er stond echt een erg heet zonnetje. Even lekker wat kersen eten, een heerlijk gezond tussendoortje. Moet ik toch wat vaker weer gaan doen, eerlijk gezegd.

7 Wat een vreselijk weer, maar ik zat heerlijk binnen dus had er lekker geen last van.

8 In de avond nog lekker buiten zitten bij Mirre, ik heb mijn internet plekje gevonden. Dus als ik even online wil zijn, moet ik op dit plekje wezen hihi. Proberen zo dicht mogelijk bij het kantoor zitten.

9 Een hele mooie avond op Mirre. Donderdag werd ik even naar station van Emmen gebracht, scheelde mij weer een heel stuk lopen en met de bus. Daar was ik echt blij om want het deed zo pijn mijn tas op me schouders van het verbranden. Thuis maar even genieten van de rust in emotie, want wat wordt je moe van al die emoties die daar loskomen. Wil daar wel iets aan mijn conditie doen, trampoline springen is leuk maar na 5 minuten ben ik al bekaf. Dat gaan we dus vaker doen. Vrijdag weer naar de yoga, ondanks ik heel erg moe was. Na de les was ik helemaal gesloopt en moest ik nog op de fiets naar huis. Toen heb ik even geslapen, maar werd 2 uurtjes later wakker gemaakt. We moesten nog even boodschappen doen. Zaterdag, ik verveelde me en toch was ik ook moe. Maar ik besloot toch even weg te gaan. Ik ben even naar de Primark geweest, had daar de vorige keer een Jegging gekocht en wilde er nog eentje bij. Ze zitten zo lekker en het is fijn om

10 makkelijk zittende kleding bij me te hebben bij Mirre. Ik kocht er dus nog eentje, maar kocht ook nog een paar andere dingetjes. Niet teveel, want doe zo voorzichtig mogelijk met mijn geld. Zondag rustdag, want voor ik het weet ben ik weer bij Mirre. Ja in de avond werd ik weg gebracht door mijn partner. Dit keer omdat ik maandag en dinsdag een Geboorte workshop heb daar. Take a look at my life 22 Het was het weekje wel zeg. Heel heftig, maar zo blij dat ik JA heb gezegd om echt aan mijzelf te werken.

11 Mijn tas staat al klaar om dinsdag ochtend heel vroeg op pad te gaan naar Mirre. Best wel raar om gewoon drie dagen van huis te zijn. En dat ook nog eens elke week de komende tijd. Spannend vind ik het wel. Wat ga ik er doen, hoe bevalt het mij. Mis ik mijn partner niet te erg. En kan ik mijn rust daar een beetje vinden. We zullen het gaan mee maken.

12 Even een heerlijke lunch gemaakt voor mijzelf, gebakken eieren met Cherry tomaatjes en kaas.

13 Ook moest ik nog even post weg brengen, heb het al te lang uitgesteld. Poging om bus kosten vergoeding te krijgen om naar Mirre te gaan. Dus dat is nu afwachten of ik het krijg.

14 Heel vroeg ging ik al weg, want had om afgesproken bij Mirre, dus om ging mijn bus al. Dit zal de volgende keer ook zo vroeg zijn, moet er dus maar aan wennen. Maar dan ben ik er wel de hele dag al. Zo kon ik mooi even rustig aan doen voor ik om mijn sessie zou hebben. Dus eerst maar even naar mijn kamer spullen daar zetten en het bed opmaken. Dit is het uitzicht van het kamertje. Daarna had ik een ontvangst gesprek, dingen bespreken over eten en de nodige dingen die ik moest weten. Eigenlijk komt het erop neer dat ik me eigen gang kan gaan daar.

15 Ben ook even het terrein gaan verkennen, want het is er best groot. Verder dan hun terrein ben ik nog niet gegaan. Want het ligt er mooi aan het bos, maar dat komt nog wel. Even dus maar een selfie maken in de natuur.

16 De volgende ochtend was het ook al weer zo vroeg voor me. Heel erg wennen als het zo snel licht is in de kamer en je alleen maar vogels hoort fluiten. Ben dus aan het ontbijt begonnen in mijn uppie. Wel lekker in de ochtend die rust, ben namelijk niet zo,n ochtend mens.

17 Nog meer wezen wandelen, de natuur is er zo mooi, maar echt genieten kan ik nog niet omdat ik zo druk in mijn hoofd ben. Zal vast nog wel komen dat ik er van ga genieten. Want kijk dan het is toch zo mooi.

18 Dit is 1 van de gebouwen van Mirre, zelf kom ik daar niet echt binnen. Ik maak juist gebruik van het andere gebouw. Ja het is hier echt heel groot en mooi.

19 Even maar een collage gemaakt van de foto,s die ik heb gemaakt in de omgeving. Volgende keer toch denk ik maar me camera mee nemen?

20 Thuis was het echt wel even bijkomen, maar eerst ben ik vrijdag ochtend nog naar de yoga geweest. Daarna was ik zo moe dat ik in slaap viel terwijl ik Netflix wilde kijken. Dat heb ik dan s,avonds maar gedaan. Ben dus heerlijk begonnen aan Orange is the new black Kijk jij ook de nieuwe seizoen van Orange is the new black?

21 Take a look at my life 21 De week aten we tussen de middag warm omdat mijn partner middag dienst had. Zo had ik de pita broodjes alvast klaar gezet, waar we shoarma in hebben gedaan. Probeer altijd een beetje makkelijk te eten in de middag, vind het namelijk zelf niet zo fijn dit warme eten in de middag. Gelukkig is het eens in de drie weken dus valt het wel mee. Ja ik eet vaker wel warm tussen de middag maar dat is dan gewoon lekker een wok maaltijd of gebakken eieren. Om niet teveel brood binnen te krijgen. Maar tussen de middag gewoon groente aardappelen en

22 vlees te eten vind ik helemaal niks. Dieze lfde maandag moest ik nog op pad voor het Vlinderkindcafé. Ik had met de beide Kruidvat geregeld dat ik mocht terug komen voor wat spulletjes. Maar niet rekening gehouden met dat ik gewoon twee grote dozen mee kreeg. Heb het dan nog maar even laten staan, want moest nog meer doen. Ben toen even rustig naar de Primark geweest. De eerste keer hier in de stad. Wilde wat makkelijke kleding kopen voor bij Mirre. Heb dan ook voorzichtig gedaan, om niet teveel geld uit te geven. Dat vind ik zonde want dat kan ik goed gebruiken voor mijn behandeling. Maar soms heb je wel even iets nieuws nodig. Ben dus leuk geslaagd daar voor twee zachte broeken een shirt met lange mouwen en een vest. Daarna snel terug naar Kruidvat de dozen

23 opgehaald en naar huis met de bus. Viel niet mee met al die zooi, maar ben thuis gekomen. Gelukkig hoefde niet alles mee naar Gouda een gedeelte ervan. even een mooi avond plaatje voor het slapen Nog gaan.

24 Ja toen was het zover, dit ging mee naar Gouda. De grote tas zat vol met doosjes nivea sun voor de goodiebags. En in de andere tas zaten kleine pakketjes die ik zelf heb gemaakt. Met steentjes waar een mooi en krachtig woord op heb geschreven. En daarbij mijn eigen visitekaartje. Op naar Gouda zeg ik

25 maar. Na een trein reis van zo,n twee uur kwam heb ik even moeten wachten op de lift locatie. Maar dat was geen straf het was hebben al kunnen lezen hoe de dag was, gelezen kan je het hier ik aan op Gouda. Daar die ik kreeg naar de heerlijk weer. Jullie maar heb je het niet terug lezen.

26 De buit van de dag. De tasjes heb ik zelf aan mee geholpen, maar zo leuk dat ook ik natuurlijk terug naar huis ging met een tasje. En wat was het mooi alle foto,s van onze kindjes aan een lijn die daar hingen. Ik kreeg een lief draakje van iemand die ik online al kende, ze moest aan mij en Daan denken toen ze hem tegen kwam. En ja een mooie bos bloemen gekregen voor de hulp voor het opzetten.

27

28 De mooie bloemen die ik kreeg, ben zo gek op al die gekleurde bloemen.

29 Ik kreeg zaterdag bezoek van mijn vader, dat was al weer een tijd geleden. Ik ontmoette zijn vriendin voor het eerst. Ik kreeg een mooie bos bloemen. Ik zag er best een beetje tegenop dit bezoek. Maar het viel me best wel mee. Het was gezellig en in de avond gingen we heerlijk uiteten. We waren er pas nog geweest, maar dat vonden we niet zo heel erg. Zijn jullie ook zo gek op die gekleurde bloemen?

30 Take a look at my life 20 Na het weekend ben ik maar even naar de dokter geweest aangezien ik nog altijd pijn op mijn borst had. Dus maandag zat ik daar en kreeg ik te horen dat het mijn maag was. Daar zou ik wel even iets voor krijgen. Ik kreeg een kuurtje maagzuurremmers voor 30 dagen. En ongeveer na 10 dagen zou het gaan werken. Nou wat kreeg ik last van de bijwerkingen al dezelfde dag. Ik dacht echt dat het niet goed was, want je krijgt maagzuuremmers en ik kreeg er juist maagzuur van. Me keel branden van het zuur en ik was maar aan het kokhalzen en gal op spugen.

31 Ik dacht om even weg van huis te zijn naar Annelies te gaan, daar was genoeg te doen. Maar eigenlijk toen ik al aankwam merkte ik dat het nog altijd helemaal niet goed ging. Toch ben ik begonnen het gras korter te maken. Maar na een tijdje ben ik het gaan opgeven en naar huis gegaan. Ik voelde me zo slecht.

32 Ik besloot woensdag thuis te blijven van de kinderboerderij, omdat het niet heel lekker ging nog steeds. Ik maakte er een rustige dag van, zoals je kan zien. Gelukkig begon ik steeds een beetje meer op te knappen en minder pijn te krijgen. Helaas werd ik er wel verkouden bovenop. Maar ach ja dat is minder erg dan mijn maag. Donderdag besloot ik even langs WIJ Beijum te gaan om even folders te brengen van Ohanahome bij het consultatiebureau. Dat had ik afgesproken dat ik dat mocht doen. Daarna nog even met iemand gesproken over mijn aanvraag van PGB. Nu kon ik eindelijk zeggen dat ik concrete plannen kon maken bij Mirre. Alleen moet er nog getekend worden en naar de gemeente ermee.

33 Vrijd ag avond valt onder weekend, dus mogen er ook chippies gegeten worden van ons. Dat deden we dus ook.

34 En omdat het zo lekker weer was hebben we kunnen genieten dat het balkon deur open kon staan het hele weekend. Dat is toch heerlijk zo,n uitzicht. Dit is het enige wat ik zal missen als ik ooit ga verhuizen.

35 Lekke r aan de hapjes en een drankje. We vierde zaterdag alvast de verjaardag van mijn mannetje. Hij is 7 juni jarig, maar zijn ouders en broer kwamen deze avond even op bezoek.

36 Even op zondag buiten zitten op het balkon, alleen zat ik alsnog midden in de zon en werd me dat snel te heet. Dat ik uiteindelijk naar binnen gevlucht ben.

37 Blote voeten dag, omdat ik toch binnen ben gaan zitten heb ik mijn sokken maar even uitgedaan. Te warm voor. Hebben jullie het weekend ook zo genoten van het zonnetje? Take a look at my life 19 Deze week ben ik gaan regelen voor mijn PGB om die te krijgen

38 voor de rest van mijn behandeling bij Mirre. Daar had ik maandag een afspraak voor. En ik was eigenlijk heel bezorgd of ik wel PGB zou krijgen. Wist ik veel dat mijn contact persoon voor de gemeente werkt en die de beslissing maakt of ik wel of geen PGB krijg. Hoe makkelijk wil je het krijgen. Aangezien hij het van dichtbij heeft meegemaakt ons verhaal met Daan, wist hij hoe ernstig nodig de hulp is voor mij. Dat is dus mijn voordeel. Alleen de papier handel moet nu nog afgerond worden, dan krijg ik een zorgcontract die ik moet tekenen. En ik kan voor drie maanden elke week drie dagen intern bij Mirre. Dan krijg ik twee sessies en de nodige oefeningen, gesprekken en of wandelingen die welkom zijn. Ik kijk er naar uit als dit zover is, natuurlijk vind ik het ook een heel eng avontuur. Maar weet zeker dat het waard is waar ik JA voor heb gezegd.

39 Ik was weer onderweg naar Mirre dinsdag, mijn derde sessie kreeg

40 ik. Ik was een half uur te vroeg, wat totaal geen probleem is na een lange reis erheen. Dus even wachten kon geen kwaad. Daarna weer een lange sessie gehad. Ik sta verbaasd wat er allemaal voor rotzooi boven komt. Woensdag natuurlijk weer naar de kinderboerderij om daar schoon te maken. De dag erna heb ik vrij weinig gedaan, ik merkte op dat ik weer veel pijn had op me borst. En hoopte dat het van korte duur zou zijn. Helaas bleef het de hele dag aan. En eigenlijk bleef het de rest van de week ook die pijn.

41 Even lekker douchen voordat we uiteten zouden gaan op vrijdag.

42 We gingen heerlijk een avondje weer naar Taste and Flavor. En wat hebben we heerlijk gegeten.

43 Helaa s tijdens het toetje kreeg ik nog veel meer pijn op de borst. Dus vrij snel na dat Bert alles op had zijn we lekker naar huis gegaan. We hebben een fijne avond gehad. Toen ik tot rust kwam zakte de pijn wel weer een beetje. Maar begon me wel weer wat zorgen te maken om de pijn. Toch wilde ik het niet toegeven en zorgde voor rust voor mijzelf. Zaterdag ben ik dan ook na het boodschappen niet meer het huis uit gegaan. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik naar het schaapscheerdersfeest ging op de kinderboerderij. Maar had echt er geen zin in. Uiteindelijk pas in de avond ben ik door een vriendin overstag gegaan om de doktersdienst te bellen. En ik mocht daar komen. Ik schrok toen hij mijn buik

44 aan het onderzoeken was, want niet alleen mijn borst deed pijn maar ik ging door de grond toen hij mijn bovenbuik aanpakte. Dit had ik ook al voor mijn spoed operatie om mijn galblaas eruit te laten halen. Nu vertrouwde ik het helemaal niet meer. Maar wat is het die galblaas is eruit. Hij stuurde me door naar de eerste hulp. Zo heb ik dus de hele avond op de eerste hulp doorgebracht. Niks gevonden, dus ze hoopte dat een maagzuurremmer wel zou werken voor de pijn. En ik mocht naar huis. Met rust voel ik niet heel veel. Maar elke beweging doet pijn. Ben dus vrij snel gaan slapen.

45 De volgende dag werd ik alweer met die pijn wakker, draaien is vreselijk in bed. En heb dus eigenlijk niet meer dan alleen het bed gezien deze dag. De hele dag series kijken dan maar. Soms denk ik dat het wel mee valt met de pijn, misschien wen je eraan als het er de hele dag is. Maar dan maak ik ineens een beweging die de pijn weer heftiger maakt. Dus dat wordt toch echt de huisarts bellen. Heb jij weleens op de eerste hulp gelegen?

46 Take a look at my life 18 Een week van weinig foto,s. Maar genoeg afspraken gehad die niet zo interessant zijn voor hier. Na een week van het ziek zijn van mijn partner is hij weer volledig aan het werk. Het was wel nodig voor hem die week thuis. Maar nu is het weer goed dat hij aan het werk kon weer. Nog altijd ben ik aardig onrustig in mijn lichaam en ik ben zo moe. Juist in de nachten als ik tot rust kom is mijn lichaam juist onrustig waardoor ik slecht slaap. Overdag ben ik zo moe dat ik mijn ogen niet open kan houden en ik dan even ga slapen. Dat eventjes wordt dan vaak gewoon de hele middag. Niet zo handig als je s,nachts slecht slaap. Maar goed zo krijg ik gelukkig nog een beetje rust. Dinsdag na het sporten besloot ik naar ohanahome te gaan. Ik had zo zin in rust dat ik wilde bubbelen in bad bij haar. Eerst even in het zonnetje genieten. Ik kwam daar zo tot rust even dat ik niet in de gaten had dat Annelies thuis kwam met haar dochter. Ze liet me dan ook gewoon met rust, dat is zo fijn als je elkaar begrijpt. Toen ben ik in bad gekropen, helaas ging mijn telefoon af waardoor ik van schrok. Na een tijdje in de voorkamer te hebben gelegen en me rust niet weten te vinden ben ik maar naar huis gegaan. Thuis viel ik wel in slaap. Vrijdag was het weer tijd om naar de yoga toe te gaan. En heb weer een nieuwe yoga style mogen beoefenen. Dit was echt wel leuk weer, en een fijne les. Helaas kreeg ik steeds meer last van mijn voet. Waar ik al meer als een week last van heb weer. Deze pijn is overgebleven van mijn hernia en soms komt de pijn ineens terug. Maar dit keer wel heel lang en best wel heftig. Kan er soms amper op staan. Probeer het maar een beetje rust te geven nu.

47

48 Na de yoga les even op bed tv gaan kijken. Nieuwe serie begonnen met kijken. Alleen al snel kon ik mijn ogen niet open houden en ben ik in slaap gevallen voor een paar uurtjes.

49 S,avo nds relaxen op de bank met een kop thee. Gewoon lekker tv kijken en verder niks.

50 Toch ben ik nog even onverwachts naar de winkel geweest. Even iets lekkers gehaald voor als mijn partner thuis zou zijn van zijn werk. Zaterdag gingen we nog even naar Daan, eerst heb ik nieuwe laarzen gekocht voor op de kinderboerderij. Want die oude zijn helemaal kapot. Toen dus even bij Daan langs gegaan en daar hing deze leuke ster in de boom op de weg naar zijn plekje. Vast iemand verloren en dat iemand hem daar heeft opgehangen. Vond het zo leuk dat ik er gewoon een foto van moest maken.

51 Het weekend is hier altijd om lekker rustig aan te doen, zondag dus helemaal. Is voor jullie zondag ook een rustdag? Take a look at my life 17 Het was een vrij onrustige week voor mij. Veel paniek gevoeld

52 in mijn lichaam, zelfs twee keer een paniekaanval (hyperventilatie) Het is dan ook geen fijne week de aanloop naar de verjaardag van Daan. Zijn verjaardag zelf is wel heel rustig en fijn verlopen. Dinsd ag maakte ik een heerlijk gerecht in de middag. Veel gewokte groente met een beetje vlees in woksaus. En dat op een wrap met sla. Super lekker.

53 Donde rdag had ik na twee weken weer een sessie bij Mirre, waar uiteraard een verslag van gaat komen. Hier was ik net op Emmen aangekomen en moest wachten op de volgende bus. Zo kon ik gelijk even wat eten. Een broodje met gebakken ei had ik gemaakt voor ik weg ging.

54 En toen stond ik in de middle of nowhere, op de site van de bus stond 25 minuten lopen naar locatie. Daar zag ik erg tegenop. Maar het was heerlijk weer dus ik maakte er een heerlijke wandeling van. Bleek het maar 15 minuten te zijn. Dus dat was echt goed te doen.

55 Thuis was ik helemaal kapot en ging ik op bed lekker relaxen

56 Zater dag was ik even aan de knutsel gegaan. Ik ga nog niet vertellen waar dit voor is, dat is nog even een verassing. Deze stenen haalde ik onderweg weg toen ik terug kwam van Mirre. Nog snel even wat weg gehaald voor de bus aankwam.

57 We kregen voor Daan een kaartje voor zijn verjaardag van zijn lieve oma. Heel onverwachts was dit _ mp4 We brachten hem zoals beloofd twee ballonnen. En hebben we die daar laten hangen.

58 Zonda g ja het is echt de dag van Daan. Twee jaar geleden maakte hij mij een hele trotse mama. Daar hoort dus taart bij. Op jouw lieve draakje Daan. Jammer dat het heerlijke weer alweer voorbij is. Maar hebben jullie nog kunnen genieten van het heerlijke zonnetje?

59 Take a look at my life 16 Wat was het deze week heerlijk weer zeg. Ik kan echt zeggen dat ik een paar dagen echt genoten heb. Zeker de twee dagen met mijn moeder hier. En heb echt genoten van het heerlijke zonnetje. Kijken jullie weer mee wat ik deze week heb beleefd Maand ag ging ik in de middag mijn moeder ophalen van het station. Heel stoer dat mijn moeder voor het eerst deze reis maakte met de trein. We hebben er twee heerlijke dagen van gemaakt.

60 We waren even de stad in geweest en bij de Hema even wat wezen drinken. De rest van de dagen met mijn mama hebben jullie al kunnen lezen. Dinsdag ben ik dus naar de sauna geweest met mijn moeder en dat was super genieten.

61 Woens dag was ik weer op de kinderboerderij te vinden. En het was echt lekker weer. Heldere blauwe lucht, dan in buiten zijn zeker geen straf.

62 Donde rdag gingen we even naar Daan toe. Was al weer even geleden dat we er waren. Maar voor mij is het ook niet nodig om daar te zijn om aan Daan te denken. Toen we het plekje uitkozen dacht ik echt dat het zo belangrijk voor me zou zijn. Om er elke week heen te moeten. In het begin deed ik dat ook, maar nu is het een fijne plek maar niet zo belangrijk om er elke week heen te moeten.

63 Er liggen ook altijd zulke mooie bloemstukken, en dit ik dacht ik even wat foto,s ervan maken.

64 Deze stonden er gewoon, en vind de foto vet mooi gelukt. En dat met mijn camera van me mobiel.

65 Nog zo,n mooi bloemstuk. Ben echt gek op de kleurige bloemen. Vrijdag was het boodschappen dag, dus hebben we voor de hele week weer eten gekocht.

66 Zater dag, even reclame maken voor het Vlinderkindcafe. Jaaaa eindelijk het is een feit. Ben benieuwd wie ik daar allemaal mag ontmoeten.

67 Ik maakte hamburgers en bouwde een super broodje ervan. Hij was super lekker. Maar ik geloof dat mijn partner er die nacht ziek van is geworden. De hele nacht spugen en aan de diarree. Die krijgt hij dus zeker niet meer te eten.

68 De hele middag van het zonnetje genoten op het balkon. Maar ik werd er nogal durf van en voelde me al niet zo lekker omdat ik onwijs ongesteld ben. Echt sinds de laatste miskraam is het heftiger dan normaal. Hoop niet dat het elke maand zo heftig is. Blehhh.

69 Nou nog eentje dan om het af te leren. Deze was ook nog van het crematorium.

70 Zondag, ja het is Moederdag ook al hecht ik er niet echt waarde aan. Toch doet het pijn aan me hart al die berichtjes over Moederdag te zien. Daarom vond ik het super dat ik werd verrast door dit lieve kaartje van Stichting Still. En dit was niet het enige, ik kreeg zelfs twee lieve privé berichtjes om me een fijne Moederdag te wensen. Dat deed me goed, maar volgende week is het de dag van mij, mijn partner en Daan. Zijn jullie ook zo gek op de kleurige bloemen?

71 Take a look at my life 15 Weer een week is er voorbij. Het begin van een nieuwe maand. De maand waarin Daan jarig is. Wat voelt dat raar alweer 2 jaar terug werd ik mama. En nu kan ik niet eens samen met hem zijn verjaardag vieren. Maar dat is voor later. Nu kunnen jullie lezen waar ik de afgelopen week heb uitgehangen. Maand ag ging ik naar de sportschool toe om me even flink in het zweet te werken. Daarvoor was ik nog even naar de telefoon winkel geweest. Had de dag ervoor mijn abonnement verlengd, en dus een nieuwe telefoon uitgezocht. Alleen het simkaartje deed

72 het niet. Alles kon ik ermee thuis, maar bellen ho maar. Gelukkig hebben ze het in de winkel opgelost. Na het sporten ben ik langs Ohanahome gefietst om even de sleutel terug op te halen. Ik heb een eigen sleutel, maar die had ik even afgegeven voor een gast die er logeerde. Zo hoefde ze geen sleutel bij te laten maken. Heb gelijk even gebruik gemaakt van de rust in huis, dus lekker even op de bank gelegen. In de avond maakte ik een heerlijk wokgerecht. En bedacht ik het te eten met een wrap. Dit was echt even genieten. Dinsdag

73 Eerst maar even goed ontbijten, nou ehmm ik kreeg het amper weg. Wat was ik zenuwachtig voor deze dag.

74 Ik ging op weg met de bus naar Emmen. Daar vandaan nam ik de regiotaxi naar Valthe waar ik heen ging.

75 Ik had een afspraak bij Mirre, mijn eerste sessie. Wat een fijne warme, liefdevolle plek ben ik terecht gekomen. Woensdag

76

77 Ondan ks ik me niet zo goed voelde vandaag ging ik wel aan het werk op de kinderboerderij. Dan maar even mijn nieuwe camera van mijn mobiel testen. Ik zeg tevreden ermee.

78 S,avo nds om is het altijd thee tijd bij ons. Altijd even fijn er van te genieten. Donderdag Nog altijd aan het bijkomen van de sessie bij Mirre, maar had ook een afspraak op het consultatiebureau. Klinkt gek misschien, maar de vorige keer dat ik in het gebouw was voor een afspraak kwam ik iemand tegen die nauw betrokken was met Daan. En we hebben een afspraak gepland. Niet wetend dat ik twee dagen eerder zo,n heftige sessie had gehad. Want achteraf was deze afspraak even teveel. Maar dat is achteraf he Vrijdag

79 Ja sinds een tijdje hebben wij koeien in onze achtertuin, ja weiland voor ons huis. Best wel erg leuk om te zien als je naar buiten kijkt. Lekker weer even in de ochtend naar de yoga geweest. Dat voelde wel weer goed. Ben ook deze dag weer aardig bijgekomen van de sessie bij Mirre.

80 Ik bestelde een nieuw telefoon hoesje. Dit keer met een levende Daan op het hoesje. Wat is het toch een lieverdje. En ik ben blij dat er een hoesje nu om mijn telefoon zit. Zonder vind ik helemaal niks.

81 Bij ons is het vrijdag-patat-dag, dus ja we eten lekker patatjes met frikandellen.

82 Wat blijft dit toch een mooi verschijnsel als de zon ondergaat. Ik kan daar geen genoeg van krijgen om daar prachtige foto,s van te maken. Zaterdag Vandaag moesten er boodschappen in huis gehaald worden. En heb ik even de woonkamer gestoft.

83 Lekker even een fruitmomentje. Peer, banaan en mandarijn. Zondag

84 Lunch en met geroosterde brood met ei en kaas. Verder heb ik deze dag nog even meer gedaan in huis. De wc helemaal gesopt. Stofzuigen stond ook op het programma. Wil het wel een beetje netjes hebben hier als mijn moeder komt morgen. Hebben jullie nog iets leuks gedaan van de week?

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 14

Take a look at my life 14 Take a look at my life 14 Een week van een hoop geregel en stress omdat ik graag een behandeling wil gaan volgen. Hoop gedoe met geld en vergoedingen. Maar ik ben er gelukkig uit. Toch ben ik er nog niet

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

Take a look at my life 31

Take a look at my life 31 Take a look at my life 31 De weekoverzichten zijn de laatste tijd wat saai omdat ik veel op Mirre ben en daardoor mijn mobiel vaak niet bij de hand heb. Ik vind het eigenlijk best heerlijk om niet steeds

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit.

Zondag Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. ~~Weekly Diary 37~~ [social_share] Zondag 08-09-2013 Heerlijk rustdagje, daar zijn de zondagen toch echt voor. En natuurlijk lekker eten dus maakte ik Kip Jambalaya, zo lekker is dit. Maandag 09-09-2013

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Eerst maar eens een heerlijk warm ontbijtje gemaakt, het ziet er misschien wat vies uit maar het is zo lekker. Daarna met tegenzin op de fiets gestapt

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #10

Glimlachmomentjes #10 Glimlachmomentjes #10 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Take a look at my life 39

Take a look at my life 39 Take a look at my life 39 Weer eens een week vol met foto,s, ja ik kan het nog wel aan denken om foto,s te maken over de dag Lees maar weer even gezellig mee hoe mijn week is geweest. Maandag Ik ging film

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken:

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken: Korte impressie; hoe de cursus was: De term welvaartsziekte is toch wel bekend? Ziekten die voortkomen uit een ongezonde levensstijl. Veel zitten, weinig beweging, stress, te veel.te vet te zout eten,

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Gezond en fit weer oppakken

Gezond en fit weer oppakken Gezond en fit weer oppakken Ik heb mijn facebook pagina Gezond en fit uit het stof gehaald. Voorheen was het nog Gezond en fit 2015, maar dat heb ik dus veranderd. Ik heb het moeilijk met gezond eten.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

De kerker met de vijf sloten. Crista Hendriks

De kerker met de vijf sloten. Crista Hendriks De kerker met de vijf sloten Crista Hendriks Schrijver: Crista Hendriks Coverontwerp: Pluis Tekst & Ontwerp ISBN: 9789402126112 Crista Hendriks 2014-2 - Voor Oscar... zonder jou zou dit verhaal er nooit

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

In de middag gingen we naar het Martiniziekenhuis, dit is mijn terrein. Omdat Daan op de kinderafdeling heeft gelegen ken ik daar mensen.

In de middag gingen we naar het Martiniziekenhuis, dit is mijn terrein. Omdat Daan op de kinderafdeling heeft gelegen ken ik daar mensen. Folders uitdelen Ik begin aan mijzelf te twijfelen, ben ik echt wel goed bezig. Ben ik echt wel toe aan andere ouders helpen. Zo overtuigd dat ik het aankon, zo erg is dat naar beneden gehaald omdat ik

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het is 7 uur in de ochtend. Het is een dag nadat Nienke de traan van Isis aan Anchesenamon had gegeven. Nienke was al vroeg wakker, want ze kon niet meer slapen. Ze had weer

Nadere informatie

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!).

l Wouter mag Floor niet slaan. l Wouter mag geen alcohol drinken (geen druppel!). 3. Net keek mama heel beteuterd toen ze me een nachtzoen kwam geven. Vind je het echt erg dat ik zoveel moet werken? vroeg ze. Wat moest ik daarop zeggen? Ze keek zo droevig! Valt wel mee, hoor, zei ik.

Nadere informatie

Take a look at my life 25

Take a look at my life 25 Woordeloze Woensdag 7 De eerste Wereld lichtjes dag in Groningen waar ik bij was, werd dit nummer gezongen. Ik kreeg toen echt tranen in mijn ogen. Take a look at my life 25 Deze week was ik even niet

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie