Moties behorende bij agendapunt 7 Speciale raadscommissie Stadsontwikkeling 19 februari 2004

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moties behorende bij agendapunt 7 Speciale raadscommissie Stadsontwikkeling 19 februari 2004"

Transcriptie

1 Moties behorende bij agendapunt 7 Speciale raadscommissie Stadsontwikkeling 19 februari Agendapunt 36, brief A13, motie GroenLinks/VSP klemmende noodzaak! De gemeenteraad van Nijmegen, bijeen op 17 september 2003, 1. Onverwijld een significant aantal fietsklemmen te plaatsen in de directe nabijheid van het station; 2. Op basis van overleg met (en tips van) betrokken organisaties (Centrummanagement, VBO, WIG, Fietsersbond, Bewonersraad, Milieudefensie en Ouderenbonden) nog voor de feestdagen in december 2003 een significant aantal stevige en goed ontworpen klemmen te plaatsen, verspreid over een aantal straten en pleinen in het centrum; 3. Voorlopig de handhavende activiteiten van Bureau Toezicht te concentreren op het verwijderenvan fietswrakken ( op basis van een wrakkenplan ) en langdurig gestalde fietsen; 4. De raadscommissie Stedelijke in januari 2004 te informeren over de voortgang van de bovenstaande en de inhet memo toegezegde punten Agendapunt 36, brief A13, motie SP Een fiets is een kostbaar bezit De gemeenteraad van Nijmegen, bijeen op woensdag 17 september 2003, Besluit: 1. Het college opdracht te geven, in overleg met milieudefensie, fietsersbond en de bewonersraad binnenstad, geschikte locaties aan te wijzen waar fietsboxen geplaatst kunnen worden. 2. De fietsboxen op jaarbasis te verhuren aan bewoners en personeel van (winkel) bedrijven Agendapunt 11, Evaluatie stallingsbeleid binnenstad en Stationsplein, voorstel 5/2002, motie GL "De binnenstad verdient meer fietsklemmen" besluit: het college een aanvullend onderzoek te laten verrichten ( in samenspraak met milieu- en bewonersorganisaties) dat antwoord moet geven op de vragen: hoe groot de behoefte is aan extra fietsklemmen in het centrum ( nu en in de nabije toekomst); en wat de meest geschikte plekken in het centrum zijn voor extra fietsklemmen; het college de opdracht te geven om de uit dit onderzoek voortkomende behoefte aan extra fietsklemmen als te realiseren taak op te nemen in de nieuwe fietsnota; het college de opdracht te geven om op de korte termijn de ergste leed te verzachten door extra fietsklemmen te plaatsen op een aantal plekken in de binnenstad (zoals de plekken die als suggestie zijn meegegeven door bovenstaande milieu- en bewonersorganisaties) In het collegeakkoord is de inhoud van deze motie verwerkt. In 2003 komen wij met een fietsnota, waarin dit wordt opgenomen. Bij de Marienburg zijn inmiddels tijdelijke klemmen geplaatst; bij het station zijn inmiddels extra klemmen gerealiseerd. Daarnaast zal met de belangengroeperingen bekeken worden welke aanvullende maatregelen op korte termijn in het centrum en bij het station te realiseren zijn. Dit zal dit najaar plaatsvinden. In de nog op te stellen Fietsnota (2004) zal de uitwerking van de onderdelen 1 en 2 van de motie worden meegenomen. De plaatsing van extra fietsklemmen op een aantal plekken in de binnenstad is in voorbereiding.

2 Agendapunt 11, Evaluatie stallingsbeleid binnenstad en Stationsplein, voorstel 5/2002, motie SP "Rijwielstalling Dukenburgstation langer open" De gemeenteraad van Nijmegen bijeen in vergadering op 30 januari 2002, Besluit: Het college opdracht te geven in overleg te treden met de exploitant van de bewaakte fietsenstalling bij Dukenburgstation met als doel om de openingstijden te verruimen voor OV-reizigers. De dekking te zoeken binnen het budget fietsvoorzieningen openbare ruimte. Het overleg met NS en exploitant heeft het volgende opgeleverd: Met de exploitant is een nieuwe overeenkomst aangegaan waarin een verruiming van de openingstijden in de ochtend- en avonduren is geregeld. De gemeentelijke bijdrage ( per jaar) wordt gedekt uit het budget voor Fietsregulering. Het overleg met NS over vervanging en uitbreiding van fietskluizen heeft nog niet geleid tot een concrete toezegging wanneer hieraan gewerkt wordt. Sinds de vorige melding heeft het lopende overleg met NS nog steeds niet geleid tot concrete toezeggingen.

3 De gemeenteraad van de gemeente Nijmegen Postbus HG NIJMEGEN Stationsplein AB Nijmegen Telefoon (024) Telefax (024) Postadres Postbus HG Nijmegen Datum 2003 Datum uw brief 17 september Onderwerp beantwoording moties van 17 september 2003 Ons kenmerk G520/ Aantal bijlagen Contactpersoon Jans, Rian Doorkiesnummer Geachte Raad, Op 17 september 2003 heeft u in uw vergadering twee moties aangenomen. In deze brief geven wij aan hoe wij met deze moties omgaan. Motie 'Klemmende noodzaak' van Groen Links dd. 17 september 2003: Onverwijld een significant aantal fietsklemmen te plaatsen in de directe nabijheid van het station; Antwoord: Nabij het station zijn vele extra klemmen nodig. Het her en der bijplaatsen van kleine clusters is enerzijds niet voldoende, en anderzijds is er nauwelijks een geschikte locatie voor te vinden, zonder afbraak te doen aan de inrichting van de openbare ruimte. Om een goede oplossing te bieden, zal een uitbreiding met enkele honderden klemmen moeten plaatsvinden. Deze behoefte aan uitbreiding is reeds gebleken uit de evaluatie van de stationsomgeving. Daarvoor is destijds een tweede laag boven op de bestaande stalling voorgesteld, maar vanwege de vertraagde onderhandelingen met de NS is dit plan nooit uitgevoerd. Op dit moment wordt het plan opnieuw getoetst op uitvoerbaarheid en haalbaarheid. Ook vinden opnieuw gesprekken plaats met het Mercurehotel en de NS over de mogelijkheid om achter het Mercurehotel een stallingsdek te maken boven de bestaande parkeerplaatsen. Tijdens de raad werd door het college - mede op basis van een voorliggend memo - al aangegeven dat met name op de oplossing Mercurehotel werd ingezet. Beide opties zullen nog enige tijd vergen. Verwacht wordt dat in maart 2004 de resultaten van deze studie bekend zullen zijn.

4 1 Overigens blijkt nu dat handhaving zeker een positief effect kan hebben op het gedrag van fietsers. Nu algemeen bekend is dat de handhaving zich voorlopig met name richt op het verwijderen van wrakken en langdurig en/of hinderlijk of gevaarlijk gestalde fietsen, kiezen veel fietsers voor de makkelijkste weg, hetgeen resulteert in vele fietsen die aan lantaarnpalen, borden, hekken en zelfs parkeermeter worden vastgezet. Het merendeel van deze fietsen stond voorheen wel in een stalling, vanwege de dreiging van de handhaving. Het is dus zaak om de situatie nabij het station snel te wijzigen, zodat de handhaving weer op het oude niveau kan plaatsvinden. Op basis van overleg met (en tips van) betrokken organisaties nog voor de feestdagen in december 400 stevige en goed ontworpen klemmen te plaatsen, verspreid over een aantal straten en pleinen in het centrum; Antwoord: Om de omvang van het tekort te onderbouwen, heeft in oktober een onderzoek plaatsgevonden naar de stallingsbehoefte. Daaruit bleek dat op korte termijn er een tekort van 350 klemmen is en dat daarnaast de 350 klemmen in de Marienburggarage niet gebruikt worden en verbeterd moeten worden. Tezamen dus een tekort van 700 klemmen. Reeds in september en november van dit jaar heeft het college besloten tot een uitbreiding van 350 ( ) klemmen in de openbare ruimte. Daarnaast zal in begin 2004 de ombouw van de Marienburggarage starten. In plaats van 350 klemmen komen daar ruim 500 klemmen terug in de nieuwe situatie. Conform het toegezegde tijdens de raadsvergadering zullen de eerste 140 klemmen nog dit jaar geplaatst worden. Het voorstel over de 210 extra klemmen en het uitgevoerde onderzoek, zal apart worden gerapporteerd aan de raad. Voorlopig de handhavende activiteiten van Bureau Toezicht te concentreren op het verwijderen van fietswrakken (op basis van een wrakkenplan ) en langdurig gestalde fietsen; Antwoord: Het wrakkenplan zoals Groen Links dat heeft opgesteld, komt nagenoeg overeen met de wijze waarop Bureau Toezicht op dit moment fietswrakken opruimt. Er zijn drie noemenswaardige verschillen. Een eerste verschil is dat de definitie van wrakken niet is opgenomen in de APV, maar in de werkbeschrijving van de toezichthouders. Daarbij wordt overigens wel dezelfde definitie gehanteerd. Deze definitie zal in de eerstvolgende aanpassing van de APV worden opgenomen. Een tweede verschil is dat op dit moment geen kosten verhaald worden op de eigenaar van een fietswrak, aangezien deze eigenaar zich nooit laat zien.

5 2 Een derde verschil betreft het aankondigen van opruimacties. Aangezien sprake is van reguliere handhaving wordt dit nu niet in de media aangekondigd. Wel zal in het voorjaar, wanneer de volledige handhaving weer zal gaan plaatsvinden, een grote campagne worden gevoerd. Deze zal vergelijkbaar zijn met de campagne destijds toen het stallingsverbod geïntroduceerd werd. De raadscommissie Stadsontwikkeling in januari 2004 te informeren over de voortgang van de bovenstaande en de in het memo toegezegde punten. Naast de onderwerpen in dit voorstel, worden in de bedoelde memo ook de Molenstraatkerk en de garage Hessenberg genoemd. Over beide projecten is op dit moment niets nieuws te melden. Beide projecten worden in 2004 pas opgestart. Motie Een fiets is een kostbaar bezit' van SP dd. 17 september 2003: Het college opdracht te geven, in overleg met Milieudefensie, Fietsersbond, en de Bewonersraad Binnenstad, geschikte locaties aan te wijzen waar fietsboxen geplaatst kunnen worden. De fietsboxen op jaarbasis te verhuren aan bewoners en personeel van (winkel)bedrijven. Antwoord: Het plaatsen van fietsboxen in de openbare ruimte is een oplossing die in andere steden voornamelijk wordt toegepast bij woningen en bedrijven. In Rotterdam zijn inmiddels goede ervaringen opgedaan met de fietsboxen. In Utrecht zijn de ervaringen minder positief. In onderstaande tabel zijn deze ervaringen vertaald naar de mogelijke voor- en nadelen van het plaatsen van fietsboxen. Daarbij is onder meer gekeken naar: - de technische uitvoerbaarheid (in ruimtelijke zin en relatie tot ondergrondse infrastructuur); - het onderhoudsniveau (dit moet passen binnen de kaders van het IBOR); - de kosten-batenverhouding; - stedebouwkundige inpasbaarheid. Mogelijke voordelen: - eenvoudig te plaatsen - 5 fietsen op de plek van een auto - fiets wordt beschermd tegen diefstal en weersinvloeden - voor gebruikers 24 uur per dag toegankelijk - inpasbaar op privé-terreinen zijstraten en achterpleinen - met abonnementen wordt de aanschaf terugverdiend Mogelijke nadelen: - vandalismegevoelig

6 3 - mogelijk dat een van de gebruikers de stalling open laat bij het weggaan, waardoor de andere fietsen niet meer afgesloten staan - extra beheerkosten van de abonnementhouders - aanrijdingsgevoeligheid ( waardoor het slot niet meer open gaat en beheerder moet komen) - moeilijk verwijderbaar met Vierdaagse en andere evenementen - onderhoud in en rondom de fietsbox - gezien de stallingsbehoefte in Nijmegen is de kans groot dat er vele fietsboxen nodig zijn om voldoende plekken te kunnen bieden - niet iedereen wil betalen voor een plek als er ook gratis stallingen met toezicht zijn Voor de korte termijn lijkt voor het centrum van Nijmegen dat een betere oplossing kan worden geboden door de stalling in de Molenstraatkerk geschikt te maken voor bewoners en werknemers. Deze stalling is centraal gelegen en biedt straks een stallingsmogelijkheid aan ongeveer 80 tot 100 fietsen. Deze oplossing is vergelijkbaar met 16 tot 20 fietsboxen. Dit scheelt een behoorlijke ruimteclaim. Voorgesteld wordt dan ook om eerst de stalling in de Molenstraatkerk om te bouwen en daarna te bezien of in individuele gevallen een fietsbox een oplossing kan bieden. In die gevallen komen de achterpleinen en zijstraten als eerste in aanmerking voor de plaatsing van een fietsbox. Deze mogelijkheid zou - zoals door het college is toegezegd in de raad - ook kunnen gelden buiten het centrum. Een mogelijk werkwijze in het aanwijzen en plaatsen van fietsboxen is het Rotterdamse model. In Rotterdam kunnen bewoners individueel of met meerderen een aanvraag indienen. Wanneer vijf aanvragen bij elkaar in de buurt zijn ingediend, wordt gezamenlijk een locatie gezocht. In Rotterdam betaalt een deelnemer een abonnement van 11,28 per kwartaal of 45,12 per jaar. Voor de sleutel wordt een waarborgsom gevraagd van 45,35. Voor Nijmegen moet een soortgelijke constructie nog worden uitgewerkt. Voor de investeringskosten van fietsboxen zijn op dit moment geen financiën voorhanden. De komende tijd zal de financiële kant nadrukkelijker in beeld worden gebracht. Naast de aanschaf van de fietsbox zullen er kosten worden gemaakt voor het onderhoud en beheer. Het is de vraag of de abonnementskosten hiervoor voldoende dekking geven. Mocht in een later stadium het uiteindelijk financieel mogelijk blijken, dan zal vooral op basis van verzoeken worden gereageerd en kan daarom heen publiciteit worden gemaakt. Voorgesteld wordt om hier

7 4 in de loop van het jaar nogmaals in de commissie Stadsontwikkeling op terug te komen. Brief van CDA dd. 6 oktober 2003: Het CDA verzoekt in haar brief om naast de fietsboxen ook de mogelijkheden van een fietsmolen te betrekken. Als voorbeeld noemen zij de fietsmolen in Nieuw Vennep. Antwoord: In de gemeente Haarlemmermeer wordt op dit moment een eerste fietsmolen gebouwd, bij het station Nieuw Vennep. Een fietsmolen is een onbemande, ondergrondse fietsenstalling. Een klein deel van de molen steekt boven de grond uit. Hierin bevindt zich de toegangsdeur. Met een chipkaart kan de deur geopend worden en kan de fiets gestald worden. Meer informatie over het project is te vinden op de website van het project: onder Fiets en OV/projecten/Fietsumrond. De opening van de fietsmolen had moeten plaatsvinden in het voorjaar van 2003, maar heeft dankzij bestemmingsplanwijzigingen en constructiefouten ernstige vertraging opgelopen. Zowel bij de constructie van de diepe betonnen bak als bij de montage van de metalen trommels zijn lange vertragingen opgetreden. Het is nog onduidelijk wanneer de fietsmolen in gebruik kan worden genomen. Ervaringen zijn dan ook nog niet bekend. De fietsmolen in Nieuw Vennep is een primeur in Nederland en wordt op de voet gevolgd. Gelijktijdig met de oplevering zal een begeleidingsgroep worden opgericht die gaat monitoren, evalueren en de bruikbaarheid en haalbaarheid in grotere/kleinere eenheden op andere locaties gaat onderzoeken. Het project verkent de financiële haalbaarheid van de Fietsmolen op stations en de mogelijkheden voor een massale marktintroductie. Gezien de vele problemen die Haarlemmermeer ondervindt bij haar primeur, en het nog niet beschikbaar zijn van ervaringen en haalbaarheidsgegevens, wordt voorgesteld de fietsmolen in Nijmegen niet op korte termijn toe te passen. Wanneer de resultaten van Nieuw Vennep bekend zijn, kan een betere afweging worden gemaakt. Daarbij zal dan tevens bepaald moeten worden of de stalling gratis kan worden aangeboden. De kosten van een fietsmolen voor 200 plaatsen, lopen op tot ,-. De jaarlijkse beheerkosten en onderhoudskosten bedragen ongeveer 7.000,-. Wij verwachten met deze brief een antwoord te hebben gegeven op de moties van 17 september 2003.

8 5 Met vriendelijke groet, college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, De Burgemeester, De Secretaris, mevr. dr. G. ter Horst ir. H.K.W. Bekkers

Conform advies. Procescoördinatie

Conform advies. Procescoördinatie Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Optreden van toezicht in vierdaagsefeestenweek Registratienummer 03.50116 A.J.F.M. Hirdes Korte inhoud In juli 2003 is het verzoek van Nijmegen NU aan de raad,

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3.

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg. Registratienummer 3. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp vragen m.b.t. parkeerproblematiek rond het WC Dukenburg Registratienummer 3.0808 Portefeuillehouder A.J.F.M. Hirdes Korte inhoud De SP fractie Nijmegen heeft

Nadere informatie

Ingekomen stuk D36. Aantal bijlagen

Ingekomen stuk D36. Aantal bijlagen Ingekomen stuk D36 Aan de Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG

Nadere informatie

Aantal bijlagen. Antwoord: Mocht het weer tot een grote opruimactie komen, dan zijn wij bereid deze vooraf ter plekke aan te kondigen.

Aantal bijlagen. Antwoord: Mocht het weer tot een grote opruimactie komen, dan zijn wij bereid deze vooraf ter plekke aan te kondigen. GroenLinks Nijmegen T.a.v. de heer J. van der Meer Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 94 44 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verwijderen van fietsen bij het station Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De fractie van PvdA heeft schriftelijke

Nadere informatie

Ons kenmerk N260/ Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk N260/ Aantal bijlagen 1 Aan de Raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 3292424 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum Datum

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen Directie Inwoners Directie Inwoners Stichting ZDT / Nunn tav dhr. M. Custers Postbus 1053 6501 BB Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 024-3292981 E-mail

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluit

Raadsvoorstel en besluit Raadsvoorstel en besluit 2014-12276 Herzien Toezicht en handhaving verkeerd gestalde fietsen en weesfietsen16 oktober 2014 7 oktober 2014 Aan de leden van de raad, Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Voorstel aan de Raad 144/2003 (definitief) Registratienummer Fatale datum raadsbesluit 9 juli 2003 Opgesteld door, telefoonnummer Griffie, 2520 Programma Portefeuillehouder P.J.J. Lucassen Onderwerp van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE. VAN 17 april 2014. dhr. B. van den Berg B 97 mevr. P. BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ECONOMIE VAN 17 april 2014 Aanwezig: Voorzitter: Fungerend griffier: dhr. R. Kluijtmans Mevr. M. Hertogh Leden: dhr. D. Quaars VVD mevr. M. Vermeer

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Programma / Programmanummer Wonen / 4210 Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting De heer J. van Rens van de fractie van de

Nadere informatie

Ons kenmerk G500/4.28672. Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk G500/4.28672. Aantal bijlagen 1 Directie Grondgebied Openbare Ruimte Raad van de gemeente Nijmegen Stationsplein 13 6512 AB Nijmegen Telefoon (024) 329 94 44 Telefax (024) 323 93 34 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105

Nadere informatie

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief

Ons kenmerk MO00/15.0003312. Datum uw brief Maatschappelijke Ontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen GL Programma / Programmanummer Wonen / 4210 Portefeuillehouder P. Depla Samenvatting De fractie van Groen Links heeft het college

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Leden van de gemeenteraad Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Naam en telefoon. Adriaan Vos, 9275 Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Adriaan Vos, 9275 Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Fietsenstalling Spoorlaan Datum April 2016 Naam en telefoon Adriaan Vos, 9275 Afdeling GIBORVS Portefeuillehouder Gé Wagemakers Wat adviseer je te besluiten? 1. De fietsenstalling Spoorlaan in

Nadere informatie

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks

Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief beantwoording raadsvragen fractie GroenLinks Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Op 29 mei 2014 heeft de fractie

Nadere informatie

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Programma / Programmanummer Kunst en cultuur / 6310 Portefeuillehouder T.

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Onderwerp Begrotingswijziging ivm opheffen reserve commissies Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 2110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ons kenmerk G610/07.0006665. Datum uw brief 13-2-07

Ons kenmerk G610/07.0006665. Datum uw brief 13-2-07 Aan de SP-fractie Nijmegen t.a.v. de heer J.J.M. van Rens Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 360 67 49 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt.

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie Wat betekent dat voor U?II Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 14 mei 2014 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

klik hier voor de reactie van college B&W Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel HIER PAST EEN FIETS! 24 februari 2010 / 207/2009 (GEWIJZIGD)

klik hier voor de reactie van college B&W Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel HIER PAST EEN FIETS! 24 februari 2010 / 207/2009 (GEWIJZIGD) klik hier voor de reactie van college B&W Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel HIER PAST EEN FIETS! 24 februari 2010 / 207/2009 (GEWIJZIGD) Initiatiefvoorstel voor de optimalisering van fietsparkeervoorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751

Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751 Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Nijmegen Nu betreffende het imago van de (binnen)stad. Registratienummer 2.70751 Korte inhoud De fractie Nijmegen Nu heeft vragen gesteld over

Nadere informatie

Bestrating Plein 1944

Bestrating Plein 1944 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestrating Plein 1944 Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Met bijgaande brief willen wij de Raad informeren over de stand van

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 10 juli 2014 H. Teussink UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER (053)

Nadere informatie

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop.

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop. Directie Bestuursstaf Ingekomen stuk D2 (PA 17 december 2008) Kabinet en Bestuursondersteuning Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024)

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Nijmegen. 6 september 2005 B220/05.0024301. Geachte raadsleden,

De Gemeenteraad van Nijmegen. 6 september 2005 B220/05.0024301. Geachte raadsleden, Directie Stadsbedrijven Vastgoed Bureau Juridische en Commerciële Zaken De Gemeenteraad van Nijmegen Nieuwe Dukenburgseweg 21 6534 AD Nijmegen Telefoon (024) 329 33 33 Telefax (024) 024 329 32 87 E-mail

Nadere informatie

Ons kenmerk FA40/ Datum uw brief -

Ons kenmerk FA40/ Datum uw brief - Financiën Ingekomen stuk D14 (PA 19 november 2014) Businesscontrol Aan: de Gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering motie 'Goedkopere energie voor lage inkomens' Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061, Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ingekomen stuk D20. Aantal bijlagen

Ingekomen stuk D20. Aantal bijlagen Ingekomen stuk D20 Aan de Raad van de Gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG

Nadere informatie

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen 1 ~ 105 Raadsgriffie Aan het College van Burgemeester en Wethouders Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 32991 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9 6500

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L400/05.37751. Aantal bijlagen 1 Directie Inwoners Werk & Inkomen Ingekomen stuk D3 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur aan de gemeenteraad van Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024)

Nadere informatie

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving.

De naamgeving van het kantorencomplex is op 12 maart 2003 onderwerp van gesprek geweest in de vergadering van de commissie straatnaamgeving. Raadsvoorstel van de Commissie Straatnaamgeving 184/2003 Registratienummer 3.54272 Fatale datum raadsbesluit Opgesteld door, telefoonnummer H.A. Peters, 2449 Programma straatnaamgeving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk C930/ Aantal bijlagen Raadsgriffie Ingekomen stuk E1 Aan het College van B&W Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Onderwerp Burgerinitiatief Bestrijding bekladding en graffiti door middel van muurschilderingen

Onderwerp Burgerinitiatief Bestrijding bekladding en graffiti door middel van muurschilderingen Oplegformulier burgerinitiatief Datum raadsvergadering/ Nummer burgerinitiatief 28 juni 2006 / 127/2006 Onderwerp Burgerinitiatief Bestrijding bekladding en graffiti door middel van muurschilderingen Korte

Nadere informatie

SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders

SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders Nijmegen, 16 september 2005 Raadsvoorstel nr. 272/2005 SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders Inleiding De parkeerdruk in de parkeerregime gebieden van Nijmegen neemt voortdurend

Nadere informatie

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA.

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Vragen in het kader van art. 38 reglement van orde inzake een lift t.b.v. de Stadsschouwburg. Registratienummer 30804 Portefeuillehouders A.J.F.M. Hirdes, G.

Nadere informatie

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees Samenvatting Naar aanleiding van de discussie met

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS

SAMENVATTING VOORGESCHIEDENIS Aan de raad, Onderwerp: Digitale informatieborden Voorstel: 1. De huidige 23 analoge evenementeninformatieborden vervangen door 20 digitale informatieborden 2. Geen gebruik maken van sponsoring en commerciële

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Van: Aan: Onderwerp: Brief gemeente Utrechtse Heuvelrug met zienswijze Noordvleugelprovincie Datum: dinsdag, 1 oktober 2013 14:05:40 Bijlagen: Verzonden brief UH met Zienswijze Noordvleugelprovincie.pdf

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College X Actief informeren van de raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Fietsparkeerbeleid binnenstad Nijmegen

Alleen ter besluitvorming door het College X Actief informeren van de raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Fietsparkeerbeleid binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Fietsparkeerbeleid binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In 2010 heeft de raad besloten

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing uitbreiding rijwielstalling halte Hilversum Noord

Ruimtelijke onderbouwing uitbreiding rijwielstalling halte Hilversum Noord Ruimtelijke onderbouwing uitbreiding rijwielstalling halte Hilversum Noord Opdrachtgever: ProRail, dhr. Ir. W. van Minderhout Project: Ruimte voor de fiets Auteur: ir. T.V. Kraak, Movares Nederland BV

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie Groenlinks over verkeerssituatie rondom nieuwe school Brakkenstein Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbaar. Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan raad over jaarwisseling en vuurwerk Programma Veiligheid BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 28 januari j.l. is het onderwerp vuurwerk

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer

Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp beantwoording schriftelijke vragen PvdA mbt motie 'Stop de algehele vacaturestop' Registratienummer 3.23634 Portefeuillehouder mevr. H.T.M. Scholten Korte inhoud

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt Ingekomen stuk D3 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen SP conform artikel 39 - Wmo-voorzieningen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De raadsfractie

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Openbaar Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Programma / Programmanummer Citymarketing & Externe betrekkingen / 1013 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Het bestuur van

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.0024500. Aantal bijlagen 10 (niet digitaal

Ons kenmerk L110/05.0024500. Aantal bijlagen 10 (niet digitaal Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D44 (met bijlagen) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Rapportage MFC over de maanden oktober en november Programma / Programmanummer Maatschappelijke zorg en dienstverlening / 7320 Portefeuillehouder G. van Rumund

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk C100/05.0016522. Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk C100/05.0016522. Aantal bijlagen 1 Directie Bestuur & Organisatie Directie Algemeen Aan de Commissie AB Korte Nieuwstraat 6 65 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 9 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 905 6500

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen Groen Links voorplakken verkiezingsposters Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 9320 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting

Nadere informatie

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Collegevoorstel 193/2002 Registratienummer 2.51404 Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Opgesteld door, telefoonnummer L. Deurloo, 2230 en O. van Dijk, 2452 Programma Openbare gezondheid Portefeuillehouders

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA. Registratienummer 3.49997

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA. Registratienummer 3.49997 Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA Registratienummer 3.49997 Portefeuillehouder mevr. dr. G. ter Horst Korte inhoud Beantwoording schriftelijke vragen PVDA

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de fractie van Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1

Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Fietsparkeren Stationsgebied 20/04/2007 1 Organisatie Parkeerbedrijf Utrecht Dienst Stadsontwikkeling Hoofd Parkeerbedrijf Bureau Financiën & invordering Bureau Operationele zaken Bureau Parkeermanagement

Nadere informatie

Hierbij treft u het collegeadvies aan over het haalbaarheidsonderzoek van een erfgoedhuis in het voormalige weeshuis op de Hessenberg.

Hierbij treft u het collegeadvies aan over het haalbaarheidsonderzoek van een erfgoedhuis in het voormalige weeshuis op de Hessenberg. Directie Wijk & Stad Ontwikkelingsbedrijf Projectontwikkelaars Ingekomen stuk D5 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 329 96 10 E-mail

Nadere informatie

Verkeersbesluit. gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994),

Verkeersbesluit. gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994), Verkeersbesluit IT15.06770 besluitnummer: B43.0402 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland gelet op het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 (JVVW 1994),

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Invoering mini afvalzak van 25 liter per 1-1-2013. Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In Nijmegen scheiden we afval

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De SP en

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp

Nachtwinkels. Alleen ter besluitvorming door het College Formele consultatie van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Openbaar Onderwerp Nachtwinkels Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees / H. Bruls Samenvatting Bij raadsbesluit van 20 november 2013 is de Verordening Winkeltijden Nijmegen

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer:

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: *11.25585* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: D. Haan Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535202 Portefeuillehouder: W.C. Luchjenbroers Onderwerp: Zondagopenstelling Borger Registratienummer:

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 29 november 2006 Nummer voorstel: 215/2006 Onderwerp: Initiatiefvoorstel van

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk zsm) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk zsm) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen van de fractie van de SP omtrent het voormalige Weeshuis op de Hessenberg Programma / Programmanummer Grondbeleid / 1032 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Ingekomen stuk D2. Aantal bijlagen 2

Ingekomen stuk D2. Aantal bijlagen 2 Directie Bestuursstaf Kabinet en Bestuursondersteuning Ingekomen stuk D2 Aan de raad van de gemeente Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Openbaar. Beantwoording twee schriftelijke vragen GroenLinks-fractie over een verbod op circussen met wilde dieren.

Openbaar. Beantwoording twee schriftelijke vragen GroenLinks-fractie over een verbod op circussen met wilde dieren. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording twee schriftelijke vragen GroenLinks-fractie over een verbod op circussen met wilde dieren. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder

Nadere informatie

29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan Wattimena

29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan Wattimena RAADSINFORMATIEBRIEF Aan De Gemeenteraad van Albrandswaard Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk 29 januari 2015 Ontwikkeling E-laadpunten Albrandswaard Stefan

Nadere informatie

4 november 2014 Y. de Graaf 140412. OV-chippoortjes 2

4 november 2014 Y. de Graaf 140412. OV-chippoortjes 2 De gemeenteraad van Oss Stedelijke Ontwikkeling Raadhuislaan 2, Oss Telefoon 14 0412 Fax [0412] 64 26 05 E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de datum van deze

Nadere informatie

Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014

Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering van de aangenomen moties in de Politieke Avond van 14 mei 2014 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Advies: Openbaar Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Programma / Programmanummer Multiculturele samenleving & emancipatie / 3110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Niet doorgaan verruimen vermogensnormen kwijtschelding gemeentelijke belastingen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

megen Gemeenteraad Nijmegen In afschrift: fracties, college Geachte leden van de gemeenteraad,

megen Gemeenteraad Nijmegen In afschrift: fracties, college Geachte leden van de gemeenteraad, GEMEENTE Nijmegen De Rekenkamer neemt een onafhankelijke positie in binnen de gemeente Nijmegen. megen Gemeenteraad Nijmegen In afschrift: fracties, college Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon

Nadere informatie

Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning

Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Raadsbrief brandveiligheid kamerbewoning Programma BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De 50 jaarlijkse controles die de brandweer de afgelopen 4 jaar

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over fietsendiefstal bij station Nijmegen Lent

Beantwoording schriftelijke vragen D66 over fietsendiefstal bij station Nijmegen Lent Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 over fietsendiefstal bij station Nijmegen Lent Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees; H. Bruls Samenvatting

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Evaluatie inkoop/aanbesteding parkeerautomaten Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting Per 1 januari

Nadere informatie

Ingekomen stuk D10 (PA 12 juni 2013)

Ingekomen stuk D10 (PA 12 juni 2013) Ingekomen stuk D10 (PA 12 juni 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 10 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Businesscase fietsparkeren/ pilot westkant Bijlage(n) Stationsgebied Uw kenmerk. Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden

Businesscase fietsparkeren/ pilot westkant Bijlage(n) Stationsgebied Uw kenmerk. Bij antwoord datum, ons kenmerk en onderwerp vermelden Burgemeester en Wethouders Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030 286 10 00 Fax 030 286 12 24 www.utrecht.nl Aan de raadscommissie Stad en Ruimte Behandeld door div. auteurs Doorkiesnummer

Nadere informatie

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verdeelmodel BUIG Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de stand van zaken

Nadere informatie

B en W d.d Brief reactie advies LMR

B en W d.d Brief reactie advies LMR B en W. 12.0656 d.d. 26-6-2012 Onderwerp Brief reactie advies LMR besluiten:behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de Leidse MilieuRaad vast te stellen waarin conform het reglement Leidse

Nadere informatie

Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel Houtopstanden en 2 e wijziging APV, Hoofdstuk 4, afd. 3 Het bewaren van houtopstanden

Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel Houtopstanden en 2 e wijziging APV, Hoofdstuk 4, afd. 3 Het bewaren van houtopstanden Onderwerp Portefeuillehouder Broekhuizen en Siebenga Datum collegebesluit 21 februari 2017 Opsteller mevr. H. Huisman Registratie GF17.20016 Agendapunt Begrenzing Bebouwde kom Wet Natuurbescherming, onderdeel

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen. Openbaar Onderwerp geen stage Programma BW-nummer Onderwijs Portefeuillehouder R.D. Helmer-Englebert Samenvatting In mei van dit jaar hebben wij de gemeenteraad Nijmegen via een raadsinformatiebrief een

Nadere informatie