Take a look at my life 31

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Take a look at my life 31"

Transcriptie

1 Take a look at my life 31 Deze weekoverzicht had vanmorgen al online moeten staan, maar kwam er niet aan toe om hem te maken. Jullie weten inmiddels dat ik verslaafd ben aan foto,s maken en dat ze dagelijks op instagram te bewonderen zijn. En hier komt dan elke week een verslag van. Veel lees en kijk plezier. Maandag 28 juli 2014 Er is op maandag altijd inloop bij het CJG, en aangezien ik daar tijdje terug een hulpvraag heb gedaan houden ze veel contact met me. Deze lieve vrouw heeft van lijntjes uit gegooid om ons te helpen. Heb even een tijdje zitten kletsen met haar. Daarna even bij de assistent van de dokter me bloeddeuk laten meten. Nog altijd in orde.

2 Op de terug weg van de dokter. Rust stand lekker liggen op de bank

3 Laatste plaatje voor de dag Mooie zonsondergang. Dinsdag 29 juli 2014 Ik had een afspraak gemaakt bij de orthopeet van Daan, want wilde toch even nagaan waarom er zoveel nare berichten kreeg over de stand van de schoentjes. Uiteindelijk werd er gezegt dat ze best nog wel een stukje naar buiten mochten staan. Maar de 60 gr waren niet nodig. Helaas kon hij het niet gelijk verhelpen. Dus moest hij even zonder brace doen. Best lekker even zijn voetjes laten genezen. Maar maakte me al snel zorgen omdat je zag dat zijn voetjes alweer de andere kant op gingen staan.

4 Een mooie bandana gekocht voor Daan. En ik ben nog even de stad in gegaan. En voor het eerst bij Noppies geweest, heb er sokjes gekocht. Wel super duur maar kon er niet met lege handen weg gaan.

5 S,avonds lekker ijs eten. jammie. Woensdag 30 juli 2014 Mijn mooie moppie Een afspraak bij me thuis van de stichting MEE. Even praten over de mogelijke hulp voor in de toekomst van Daan. Je kan het naar alvast hebben lopen. In de middag moest ik naar de fysio. Voorlopig me laatste, krijg niks meer vergoed.

6 Onderweg naar huis deze foto gemaakt. Donderdag 31 augustus 2014 Rustdag lekker thuis beetje bezig geweest. S,avonds even als gezinnetje op bed. Maar die ene kleine man snurkte zo erg dat ik noet kon slapen. Maar zo kon ik mijn 2 mooie slapende mannen op de foto zetten. Vrijdag 01 augustus 2014 Weer terug naar het ziekenhuis, naar de orthopeet. Zijn brace was weer klaar. Nog geen 10 minuten binnen geweest. Maar wel weer even de fles daar gegeven. Dan maar iets eerder. Voordat we weer thuis

7 zijn. Zaterdag 02 augustus 2014 We zijn naar de IKEA geweest. De eerste keer samen met onze zoon. Hij vond het best slaapverwekkend, tot we bij de kassa kwamen toen ging hij huilen. Ook bleef hij huilen toen we even een ijsje aten, en in de auto. Ja onze man had gewoon een schone luier nodig. Dat bleek thuis wel. En ja een lekker flesje. Ijs pudding NIUW, Best lekker een keertje. Maar zat wat weinig smaak aan.

8 In bad geweest, en alweer vond hij het niet leuk. Zette hem weer op het huilen. Daarna even gemasseerd. En daarna was hij wel lekker rustig. Zondag 03 augustus 2014 Naar de Kwantum geweest. We hebben toen ik zwanger was daar plastic bakken gekocht voor in de la om spullen op te bergen. Wilde er nog eentje voor zijn sokjes op te bergen. Geslaagd. Nog even naar babydump, prenetal en babyplanet. Daan kreeg een gave pet van papa. En van mama een draakje.

9 Toen zijn we nog even bij de mac geweest een grote milkshake gedronken op het terras. Was nog wat vergeten voor het avondeten, dus even de AH binnen gelopen, daarna naar huis Daan een fles gegeven.

10 En als afsluiter nog een leuke collage van foto,s Mama kijkt anders - Eten Vandaag dag 2 van de #mamakijktanders project. Vind het super leuk om hiermee bezig te zijn. En al die leuke foto,s die ik al heb gezien op instagram, echt super. Eten was het thema vandaag, en heb 2 foto,s gemaakt. De eerste stond er al op, maar eerlijk gezegd vond ik hem niet zo leuk. Aangezien Daan niet altijd zijn flesjes leeg drinkt, had ik een 2e kans voor een foto. En ik wilde jullie laten zien hoe het hier aan toe gaat in huis met zijn voeding momentjes.

11 Hier drinkt hij lekker aan zijn flesje. Halverwege had hij de energie niet meer om verder te drinken, dus daar is de sonde voor die hij nog altijd heeft. Mama kijkt anders - Beste

12 vriend Vandaag ben ik begonnen aan het project Mama kijkt anders. 14 dagen lang komt er elke dag een foto op instagram met de #mamakijktanders Maar ook hier wil ik elke dag de foto plaatsten. Foto 1 is beste vriend. Daan met Dikkie Dik, en waarom nou deze foto Vanaf we Dikkie Dik kregen voor onze zoon is hij overal mee naar toe gegaan. Hij heeft hem gekregen toen we nog in het WKZ lagen in Utrecht. Elk ziekenhuis bezoekje daarna ging hij mee in de maxicosi. Hij kan hem dan wel niet vasthouden nog, maar gaat om het idee. We gaan er wel voor zorgen dat hij andere knuffeltjes ook leuk vind, want we willen geen ontroostbaar kindje als deze kwijt raakt of iets anders mee gebeurd. Maar voor nu is Dikkie Dik zijn best vriend.

13 Baby Brabbel - Draagmama Een nieuw rubriek is geboren op mijn blog Baby Brabbel Elke week zal deze terug keren met een nieuw thema of gewoon een leuk stuk over Daan en het moederschap. Er komen vast nog weleens tips naar voren voor andere mama,s. Maar vast ook wel vragen naar andere mama,s Opvoeden doe je vanuit je gevoel, en je hoopt maar dat je het goed doet. Welke moeder is niet eens onzeker of het wel het juiste is voor je kindje. Ja ik ben best onzeker over veel dingen. Maar een goede moeder mag dat zeker zijn. Zelfs daar twijfel ik weleens over of ik wel een goede moeder ben. Maar ik heb een erg tevreden mannetje, dus dan zal dat vast wel goed zijn wat ik doe. In mijn zwangerschap leek het me al fijn om me kindje te gaan dragen. Maar echt in verdiept had ik me niet. Ik hoorde van de Minimonky en ging eens neuzen op de site ervan. Op dat moment was ik er helemaal weg van. Ik besloot deze te gaan kopen, en dat deed ik dan ook op de negenmaanden beurs. Weten jullie nog dat ik een review beloofde hiervan. Sorry dat gaat hem niet worden. Inmiddels heb ik hem verkocht want de kleine wil er niet in. En nu met mijn hernia is het geen goede draagdoek. Maar achteraf ben ik ook heel blij dat Daan er niet in wilt. Want heb begrepen dat het geen ergonomische draagdoek is en zelfs gevaarlijk kan zijn voor kindjes. Via de fysio van Daan ben ik in contact gekomen die hier wat meer verstand van heeft en nam haar eigen draagdoek mee. Een Tricot slen. Ze liet me zien hoe dat werkte en liet het mezelf proberen en voelen. Ik was er gelijk helemaal weg van. Ik had geen andere keuze meer dan met een draagdoek naar buiten te gaan met onze kleine aangezien ik met mijn hernia niet de kinderwagen van de trap kan tillen. (we wonen op 3 hoog) Maar al snel kreeg ik te horen dat de doek veelte warm was met dit

14 weer. En ja dat voelde ik zelf ook wel. Geen idee hoe ik dat moest oplossen. En eigenwijs wilde geen nieuwe kopen. Ze zijn best prijzig. Toch werd er op de draagpraat facebook pagina een geweven doek aangeraden. Maar mijn man vond het nogal onzin. Ik daar in tegen hoe meer reacties hoe meer ik dit wel wilde gaan proberen. Al meerdere boden hun doek aan, maar ik wilde zo snel mogelijk een nieuwe hebben aangezien het wel erg warm was. En me enige manier was naar buiten te gaan met kind zonder man. Ik plaatste een berichtje met de vraag waar je zulke doeken kon kopen. Al gauw wist ik dat ik geluk had in Groningen te wonen. Musjes.com zit in de stad werd me verteld. En had al snel me zinnen op zo,n geweven doek gezet. Met 30 graden ben ik de stad in gegaan, ja wel alleen. En deze winkel een bezoekje gebracht. Wat werd ik super goed geholpen echt. En wat een nog groter verschil van gevoel van de 2 doeken die ik nu kende. Dit voelde nog veel veiliger aan. Heerlijk echt me kindje zo dichtbij te kunnen dragen. Na het oefenen en wat gedronken te hebben daar, besloot ik er 1 uit te zoeken. Ik kon niet weg gaan zonder zo,n fijne doek. De eerste week beleefde ik er al veel plezier van. Toen ging bij Daan het gips eraf en kreeg hij schoentjes met een beugel ertussen. Weer moest ik het gevecht aan om te kijken hoe ik de doek moest knopen. Ik kon weinig zien wat ik deed, en daar ging het mis mee. Tenminste ik dacht dat het goed zat, maar na een middagje weg met hem, was hij heel erg stuk gezakt. Ik maar denken ik had toch alles goed gedaan. Wat ben ik blij dat ik foto,s plaatste op draagpraat. En iedereen maar zei dat ik niet onder de beentjes door was gegaan. Ehmm echt!!! Ik begreep het echt niet hoe het zo fout was gegaan. Maar ik moest toch echt dinsdag veilig naar het ziekenhuis gaan. En de doek is de enige oplossing. Ik kreeg een draagconsulent in mijn privé. En voor ik het wist stond ze bij me op de stoep met een tas vol oefen materiaal. Wauw geweldig dat het zo snel kon. Ze heeft me echt super geholpen. En laten zien wat er

15 fout ging. Ja nu nog met Daan ook goed krijgen. Na een keer oefenen op een pop was het echte werk aan de beurt. En ook dat ging goed met wat handige trucjes. Moet het nog even na een paar keer knopen echt eigen gaan maken. Maar ik kon tenminste nu veilig op pad. Niet de meest mooie foto, maar zo ging ik naar het ziekenhuis op pad. Wil jij ook gaan dragen raad ik je zeker een ergonomische doek aan. Veilig voor je kindje en fijn voor jezelf om te dragen. Een tricot slen is ook zeker fijn, maar mijn voorkeur gaat nu uit naar een geweven doek. Ik heb nu zelf een Yaro butterfly lilac. En ben er heel erg blij mee. Mocht je meer willen weten over dragen, kijk dan eens op de facebook pagina Draagpraat. Draag jij je kindje ook? En wat voor doek gebruik jij ervoor? Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog

16 hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op de foto te zetten. En dan ja delen met jullie. Het is ook gewoon het mooiste wat er is mama zijn. Maar zwaar kan het ook zijn, juist nu ik een hernia heb. Want eigenlijk hebben we een heel makkelijk rustige baby. Niet zo eentje die de hele dag maar huilt. Natuurlijk huilt hij ook weleens, maar hij is ook snel weer getroost. Je neemt hem in je armen of je geeft hem de speen en hij is stil. Alleen dat laatste die speen is wel een lastig iets want hij houd hem zelf niet in zijn mond. Behoefde om te zuigen is er wel maar moet hem dan wel vasthouden voor hem. Maar goed we gingen het over het weekoverzicht hebben en het was weer een vol weekje mama zijn. Met een hoop afspraken weer. Ziekenhuis bezoek, fysio voor mezelf, stichting MEE en Humanitas. En gezellig nog kraambezoek. Maandag 21 juli 2014 Lekker een flesje gekregen, helaas is het nog steeds worstelen ermee. De ene keer gaat het goed en dan de andere keer weer niet. Maar we houden vol. Hij krijgt in ieder geval zijn voeding binnen. Maar wat een heerlijk koppie he!!!

17 Warm warm warm dus even afkoelen met een lekker koud waterijsje. Dinsdag 22 juli 2014 Even ontbijten hoor, schiet er hier nog weleens in de laatste tijd. Ik moet toch wat beter voor mezelf gaan zorgen.

18 Heerlijk als hij zo ligt te slapen ja wanneer slaapt meneer nou niet hihi. We moesten naar het ziekenhuis toe. Zijn gips ging eraf. En terwijl wij aan het wachten waren lag meneer alweer te slapen. Zo makkelijk is hij dus.

19 Nu heeft hij dus geen gips meer, maar schoentjes met een beugel ertussen. Een hele verandering hoor. Ze mogen een uur per dag af. En wat is dat fijn lekker genieten van zijn beentjes. En als ze helemaal uit zijn even genieten van zijn kleine mooie teentjes. Officieel zou ik pas over 3 mnd terug hoeven te komen ervoor. Maar ik zette deze foto,s ook op de facebook pagina van de Nederlandse vereneging klompvoetjes. En toen kreeg ik gelijk iemand in mijn privé dat het helemaal niet goed stond. Het schijnt dat zijn voetjes 60 graden gedraaid moeten staan. Ik helemaal verdrietig dat er weer iets niet goed gaat hier. Volgende dag ziekenhuis dus bellen. Woensdag 23 juli 2013 Heb een afspraak weten te maken voor volgende week dinsdag om toch nog even na te laten kijken hoe of wat met zijn voetjes. Ik ben benieuwd.

20 Na de eerste fles om van Daan, ben ik nog even op de bank me ogen dicht gaan doen. Eigenlijk doe ik dat elke ochtend nog even. Die pijn in mijn been is zo vermoeiend dat ik dat echt nodig heb. En Daan slaapt dan toch ook weer. Die middag kwam er iemand van stichting MEE op bezoek even praten met ons. We zijn daar aangemeld voor hulp voor Daan. Maar nu is het nog niet echt nodig maar ik heb wel hulp nodig met de zorg van hem vanwege mijn hernia. Misschien krijg ik een operatie, dus hij gaat wat lijntjes uit gooien om hulp te zoeken. En kijken wat voor andere hulp we kunnen krijgen voor Daan. Later die middag moest ik nog die oefeningen. Stelt zo niks geen energie dat het echt wel geen conditie meer en daar baal even naar de fysio, vreselijk voor maar heb zo veel pijn en heftig is. Heb gewoon totaal ik zo van. Donderdag 24 juli 2014 Dit keer kwam er iemand langs van Humanitas, daar zijn we ook aangemeld voor hulp nu dat ik een hernia heb. En ze heeft iemand gevonden die vroeger kraamverzorgster is geweest. Dus helemaal prima. Als mijn man middag dienst heb, heb ik gewoon hulp nodig hier een paar uurtjes. Zodat ik mijn medicatie allemaal kan innemen en rust kan houden. Als ik dan voor Daan zou moeten zorgen gaat het mis. Aangezien ik 2 soorten morfine krijg naast nog andere pijnstillers. Wordt je zo duf van, dat

21 ik hem niet durf op te tillen. Nog even 2 heerlijke plaatjes van mijn mooie ventje. Vrijdag 25 juli Even een lief filmpje gemaakt terwijl hij heerlijk ligt te slapen Bezoek gekregen van de vrijwilligster die me komt helpen met de zorg voor Daan. Lang zitten praten en het voelde wel goed. Ook heeft ze gelijk hem maar de fles gegeven. Kan ze alvast beetje wennen. En een schone luier gegeven. Toen op bed

22 gelegd. Heb haar wat dingen uitgelegd hoe het hier in huis gaat met hem en waar ze op moet letten bij hem. Zaterdag 26 juli 2014 Kraambezoek, ja Daan is dan al wel 10 weken oud. Maar dat mag vast nog wel kraambezoek. Deze vrienden van mij komen uit Gouda, en Bert kende ze nog helemaal niet. Hij heeft ze wel van het station moeten halen. Ik kon niet mee, want we hadden niet voor dat even oppas voor onze kleine man. En mee nemen was ook geen optie geen ruimte in de auto. Het was een gezellige middag. Lekker praten over van alles. En Daan kreeg een brandweerauto met heel veel geluid erin. Kan hij mooi mee spelen als hij wat ouder is. Sterren sterren sterren, ben verliefd op dit rompertje. En zo verliefd om het mannetje die het draagt.

23 Even een mooi plaatje van de avond die invalt hier. Zondag 27 juli 2014 Rustdag Alleen voor de beide mannen zorgen. En voor de rest zelf lekker rust nemen, zodat ik er vanaf maandag weer tegenaan kan. Ja ook met de nodige rust tussendoor. Ondertussen even goed de tijd nemen voor me blog. Staan nog wat dingen in de planning die ik moet uitwerken. Paar leuke samenwerkingen. Project: Mama kijkt anders

24 Er is een leuk nieuw project gestart in blogland. Nicole van Meisje-Eigenwijsje is Mama kijkt anders gestart. En dat klonk wel erg leuk, dus ben ik eens verder gaan lezen wat het nu precies inhoud. En dacht leuk ik ga een poging doen hier aan me te doen. Naast dat ik nog maar net mama ben is dit best een leuk project maar ook wel moeilijk omdat hij nog zo klein is. En dus eigenlijk de hele dag door slaapt. En daarnaast heb ik nogal wat te verduren sinds hij geboren is. Maar het is natuurlijk een heerlijke afleiding naast alle ellende die we nu even meemaken. Ik wil gewoon alleen genieten van ons mannetje en dat is best heel moeilijk nu. Ja zeker genieten we hier volop als ik de rust ervoor krijg. Het is ook gewoon een heerlijk mannetje. Dus JA ik doe gewoon mee. Wat houd het project nu eigenlijk in: Hier onder vind je een lijstje met 14 onderwerpen. Het is de bedoeling dat je elke dag een foto maakt van het onderwerp wat bij die dag hoort. Dus er staat bijvoorbeeld bij dag 3 haar dan maak je een foto van datgene wat je daaronder verstaat! Er is geen goed of fout, het is de manier hoe jij kijkt en hoe jij denkt. Het is wel de bedoeling dat het past bij het moederschap. Het is namelijk mama style. Dus betrek je kind erbij of de spullen van je kind of dingen waar jij waarde aan hecht wat betreft het moederschap.

25 Hoe kan ik meedoen Je kunt meedoen door op Instagram je foto te posten met de hashtag #mamakijktanders en door erbij te vermelden bij welke dag het hoort. Je hoeft niet perse op de dag zelf de foto te plaatsen zolang het duidelijk is bij welke dag het hoort is het ook al prima. (dus als je het een keer vergeet is er niets aan de hand) Heb je geen Instagram of wil je het liever via een ander medium doen kun je ook de foto plaatsen in de facebookgroep die ik hiervoor speciaal heb aangemaakt. Heb je ook geen facebook of wil je het liever niet gebruiken is er ook nog de optie om de foto via te versturen. Wil je het allemaal? Graag! Hoe meer mensen er posten, hoe meer bereik en hoe meer mensen wellicht mee willen doen. Uiteraard mag je er ook over bloggen, gebruik dan aub wel het logo dat je bovenaan dit artikel ziet staan en vermeld daarbij hoe mensen mee kunnen doen. (Ik zal er dan ook over gaan bloggen, en je zal mijn foto,s zeker op instagram tegen komen.) Het project start op 1 augustus, en zal 2 weken duren.

26 Wat gebeurd er met de foto,s Nicole zal per week, dit is dus 2x, een artikel maken met daarin collages van de foto s die gemaakt zijn. Dit geeft echt een gaaf effect en daarmee zal ook te zien zijn dat elke mama anders is en dat anders niet gelijk verkeerd is maar gewoon.. anders! Ik ben in ieder geval heel nieuwsgierig naar iedereen die mee doet en naar alle leuke foto,s. Als je hieraan meedoet, meld het even in de comments en je instagram erbij als je daar de foto,s op zet dan ga ik je volgen. Baby Brabbel - Voeden Een nieuw rubriek is geboren op mijn blog Baby Brabbel Elke week zal deze terug keren met een nieuw thema of gewoon een leuk stuk over Daan en het moederschap. Er komen vast nog weleens tips naar voren voor andere mama,s. Maar vast ook wel vragen naar andere mama,s Opvoeden doe je vanuit je gevoel, en je hoopt maar dat je het goed doet. Welke moeder is niet eens onzeker of het wel het juiste is voor je kindje. Ja ik ben best onzeker over veel dingen. Maar een goede moeder mag dat zeker zijn. Zelfs daar twijfel ik weleens over of ik wel een goede moeder ben. Maar ik heb een erg tevreden mannetje, dus dan zal dat vast wel goed zijn wat ik doe. Voordat Daan geboren was wisten we al dat vele dingen minder snel aan te leren is bij hem vanwege het syndroom van down. En

27 dat geeft helemaal niks. Het begint dus al bij het fles drinken. Altijd had ik gezegd als het mogelijk is wil ik me kind aan de borst laten drinken. Daar ben ik al vrij snel na de geboorte op terug gekomen. Ik wilde dat hij eerst goed zijn flesjes leegdronk, en daarom ging ik afkolven. Maar nooit verwacht dat het weleens lang zou kunnen duren voordat hij echt goed kon drinken uit zijn fles. Ik ben dus gestopt met afkolven, omdat het opbrak. En daar ben ik echt nu heel blij mee dat ik volledig ben overgestapt naar kunstvoeding. Alleen het drinken gaat soms heel goed en soms niet zo goed. Hij heeft dan ook niet voor niets nog een sonde in zijn neus. Vind het vreselijk dat het nog altijd nodig is, maar beter dat dan hem zo vreselijk moeten vermoeien met de fles. De laatste keer dat we bij de kinderarts waren is de flesvoeding van verhouding veranderd. Hij mag vanwege zijn hartafwijking niet teveel vocht binnen krijgen. Dat kan hij niet verwerken en zal hij vocht gaan vasthouden wat slecht is voor hem. Vanaf dat moment ging hij super goed drinken. En gebruikte we niet vaak de sonde meer. Nu is er weer een nieuwe periode aangebroken. Hij drinkt vrij goed, maar is super druk tijdens het fles drinken. Dit filmpje met de vraag of iemand herkende stelde ik al op de facebook pagina voor D- mama,s. Dat is een pagina speciaal voor mama,s met kindjes die het syndroom van down hebben. Als eerste kreeg ik als antwoord dat ik de fles verkeerd omhou. Hmmm ohhh kan dat ook was mijn opmerking. Zo kreeg ik nog meer adviezen. De meeste deed ik al veel pauzes houden, boeren tussen door. Maar ga de volgende keer wel even de fles omdraaien, en eens kijken naar een andere houding. Momenteel kan ik niet de houding die ik voorheen deed hem in me armen op schoot nemen. Dat is me nu te pijnlijk vanwege me hernia. Ga hem nog eens proberen plat te leggen, ook al weet ik dat hij steeds ging spugen als ik hem plat legde. Toch ga ik het nog eens proberen Wie weet.

28 We zijn weer een aantal dagen verder nadat ik begon met deze post. En hij drinkt bij mij erg slecht. Heb verschillende houdingen geprobeerd, maar toch weer terug gekomen op mijn eerste houding. Maar sinds 2 dagen drinkt hij zijn flessen geen van allen meer leeg. Hij is druk, denk dat het gewoon beetje bij hem hoort. Maar ook snel moe, en gewoon niet goed drinken. Snap er niks van, zeker niet nu mijn man 1 keer even de fles heeft gedaan en toen dronk hij hem helemaal zonder problemen leeg. Wat doe ik toch fout!!! Ik begin zo erg als mama te twijfelen. Vind dan ook vaak het fles geven best frustrerend en helemaal niet zo,n fijn momentje wat het wel zou moeten zijn. En ook vind ik het moeilijk om dit zo toe te geven dat ik hier best moeite mee heb. Heeft iemand hier ervaring mee, met moeilijke drinken? Want ga er vanuit dat dit niet alleen past bij het down syndroom. Take a look at my life 29 Deze keer heeft het even wat langer geduurd voordat er een weekoverzicht online kwam. Ik kon even helemaal niks posten op me blog. Vanaf vrijdag zaten we thuis zonder internet. Wat vervelend is dat als je dan niks meer kan online. Maar eindelijk is hij er dan. En sorry voor de stille dagen Maandag 14 juli 2014

29 Zo vond ik Daan in de ochtend in bed, ik geloof dat het al tijd wordt voor een slaapzakje. Ik moest naar de dokter en de kleine ging mee in de draagdoek. Daarna weer naar de apotheek voor meer pijnstillers. Dinsdag 15 juli 2014

30 Moe van het spelen, we hebben lekker op de droomdeken van Daan gespeeld. Woensdag 16 juli 2014 Het wordt steeds erger met onze boef, nu ligt hij helemaal maf in zijn bed. Nou ik ga nu echt de slaapzak uit de kast halen en nog 1 extra kopen.

31 Naar de fysio toe voor mijn hernia. Even wat oefeningen gedaan om me spieren los te maken. Auw niet leuk, maar wel nodig. S,avonds wil deze boef alleen maar lekker bij me liggen. Anders is het huilen. Dus elke avond ligt hij lekker bij mama in bed. Donderdag 17 juli 2014

32 Dit keer moest ik voor mezelf naar het ziekenhuis. En kon de kleine niet mee. Opa en oma haalde hem op en oma ging eerst even lekker met hem wandelen. En ze hebben de hele middag opgepast. Vond het best moeilijk. Ondanks ik weet dat hij in heel goede handen is. Maar dat herkend vast elke mama wel. Ik kreeg in het ziekenhuis een MRI scan van me rug. Koekkie jammie zeg deze kocht ik in de appie van het ziekenhuis. En genoot ervan ondertussen dat ik naar de bus liep om naar huis te gaan. Vrijdag 18 juli 2014 En alweer moest ik naar de apotheek. En de kleine ging mee in de draagdoek. Het was wel erg warm ervoor. Maar een andere

33 keuze had ik niet. Zaterdag 19 juli 2014 Een hete dag, en ik had me zinnen gezet om naar Musjes.com te gaan in de stad. Ik kreeg het advies met warmte een andere draagdoek te kopen. Een geweven doek. Eerst dacht ja is wel erg duur, maar hoe langer ik erover nadacht had ik vandaag dus me zinnen erop gezet. Daarheen en ben zo goed geholpen dat ik echt niet zonder doek weg kon gaan. Ze heeft het me laten voelen, en was zo geweldig nog beter dan mijn andere doek. Ten eerste minder warm. Maar zit ook veel strakker waardoor ik niet meer het gevoel heb hem vast te moeten houden. Dus voelde veiligere aan. Ja heb het in de winkel met een pop geprobeerd. Maar als snel thuis met Daan. Zondag 20 juli 2014 Het weer barstte hier los in regen en onweer. Gelukkig was ik lekker thuis. Ik maakte een foto door het raam met flits. Vond het wel een leuk effect geven. Dit was mijn afgelopen week Jullie nog wat leuks gedaan?

34 Onderweg naar een speciale superheld of prinses Mijn moeder ontdekte de stichting de regenboogboom Wanneer je als kind te maken krijgt met een ziekte, trauma of handicap lijkt dit vaak het allergrootste en belangrijkste in je leven. Het is dan heel makkelijk om te vergeten dat je ook nog sterk en bijzonder bent. Zelfs je ouders verliezen dat wel eens uit het oog. De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laten we je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen. Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er iedere keer even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig je weer zo te zien. Vrijwilligers van deze stichting maken hele mooie droom dekens voor deze prachtige sterke kindjes. En mijn moeder gaf mij en Daan op voor deze mooie stichting. Ik kreeg een mooie doos bezorgd met de tekst erop Onderweg naar een groots klein mannetje, een kanjer, een bikkel, een held, een geweldige naar super held Daan Alleen daardoor kreeg ik al kippenvel. Toen moest ik de doos nog open maken. En daar trof ik een brief aan. De tranen rolde over me wangen toen ik hem voorlas aan mijn man. Daarna bekeek ik binnenkreeg. Zo mooi. Daarna moeder bellen. En las haar ook bij haar de tranen ook in haar snel de mooie deken die ik moest ik gewoon gelijk mijn de brief voor. Ze vertelde dat ogen stonden. Zo mooi, dat er

35 zulke geweldige mensen bestaan die dit soort mooie dingen doen voor anderen die het wel iets moois kunnen gebruiken. Ook Daan is zeker blij met de deken en we hebben er al lekker samen op liggen spelen/oefenen. Dank je wel stichting Regenboogboom

36 Mama heeft hernia last van een Sinds 3 weken lopen ik te klagen over pijn in mijn been. In eerste instantie dacht ik spierpijn. Ik had een lange wandeling gemaakt voor het eerst met de kinderwagen. Maar de pijn werd erger en erger. En dit voelde niet meer echt als spierpijn aan. Me been bil en rug deden pijn. Er waren een aantal op facebook die zeiden dat het klonk als een hernia. Had nooit begrepen wat voor soorten klachten daarbij hoorde. Maar ik ging er ook steeds meer in geloven dat het een hernia is. Maakte een afspraak met de dokter voordat ik dacht aan een hernia, maar daar kon ik niet gelijk terecht. Dus dacht maak ook een afspraak bij de fysio. Daar kon ik wel meteen terecht. Helaas was het alleen een intake en heel even keek ze naar de klachten. Kreeg wat oefeningen mee, en daar moest ik het eerst maar mee doen. Kon inmiddels al wel janken van de pijn. De volgende dag kwam ik bij de dokter, die onderzocht wel even. Maar wilde het toch eerst aan de fysio overlaten. Ging het na een paar dagen niet over met fysio moest ik maar weer bellen. Bij de fysio ging ze me spieren losmaken, en dat deed me pijn zeg. Alles zat onwijs vast. En thuis moest ik dagelijks een aantal oefeningen gaan doen om de spieren los te maken. Ondertussen werden de pijn klachten alleen maar erger en erger. Waardoor ik weer een afspraak maakte met de dokter. Ik kreeg pijnstillers voorgeschreven. Helaas werkte ze niet. Kreeg nog een andere pijnstiller erbij. Werd alleen midden in de nacht wakker met een verschrikkelijke pijn. Het enige wat ik kon was huilen. En belde de dokters dienst. Het advies ga maar onder de douche warmte helpt tegen stijve spieren. Dat deed ik en echt de pijn werd alleen maar erger. Belde nog eens terug en vertelde dat ik meer pijnstillers mocht nemen maar liet wel de dienstdoende dokter me terugbellen. Die schrok van dat de pijn wel heel snel steeds toenam. En gaf me de juiste

37 advies over de medicatie ophogen. En moest de volgende dag gelijk me eigen dokter bellen. Aangezien ik geen gevoel meer in me voet had en tintelingen voelde daar. Het enige wat ze steeds maar zeiden dat ik moest letten op dat ik naar de wc kon, anders zouden ze niks doen. Lekker dan ik verga van de pijn. Weer bij de dokter en kreeg nou een morfine erbij. Daar werd ik alleen maar duf van maar de pijn bleef net zo heftig. De volgende dag had ik ook geen gevoel meer in me been en dacht ik ga een stukje lopen. De eerste keer me kindje in draagdoek. Maar dat liep uit op een drama. Aangezien de pijn steeds heftiger werd. Ik langs de dokter maar werd gewoon weg gestuurd, met een nieuwe afspraak voor de volgende dag. Nog geen paar uur later, laat ik zowat me kindje vallen omdat me been uitviel. Mag blij zijn dat ik bij het bed stond en ik snel hem daar op kon leggen. Was echt helemaal in paniek. Volgende dag bij de dokter liet ik merken dat ik echt niet meer wist wat te doen, en dat ik ook wel boos was op hem. Hij zag de paniek vanwege de zorg van me kindje. En belde het ziekenhuis voor de 2e keer om advies. Ze stuurde me door naar de spoed. Me schoonouders namen mij en mijn zoontje mee naar het ziekenhuis. En ik werd onderzocht. De dokter zei kom zo weer even terug. En dat duurde maar. Ik geloof dat ik zelfs even in slaap gevallen ben. Maar lag me wel heel erg te ergeren dat het zolang duurde. Was ook de eerste keer dat ik zolang me kindje niet zag en bij opa en oma was. Eigenlijk zo dichtbij in de wachtruimte. En lag alleen maar te denken zou hij zijn fles wel leeg drinken bij oma. Toen kwam de dokter terug met de neuroloog. En vertelde dat ze een scan gingen aanvragen voor me. En ik weer een andere pijnstiller erbij kreeg. Eem 2e morfine pil bij de rest wat ik al slikte. En daarnaast iets voor de misselijkheid en om naar de wc te kunnen gaan. Aangezien de medicatie voor verstopping zal zorgen. Thuis helemaal kapot Deze medicatie daar wordt ik nog duffer van, maar het verlicht wel een klein beetje de pijn. Voornamelijk omdat je gewoon

38 half in slaap valt ervan. De rust doet me goed Maar voor de overige spieren moet ik ook juist bewegen, en weer naar de fysio gaan. Er moet eerst 6 weken overheen gaan, want dan zou het vanzelf over moeten gaan. Zo niet gaan ze wel over tot eventueel operatie. Hoop dat het vanzelf over mag gaan. Wordt niet vrolijk van de gedachte aan een operatie en zeker niet als ik al die verhalen mag geloven dat het vaak niet werkt. Of alleen maar erger wordt erdoor. Ik moet dus nog even doorbijten met deze vreselijke klachten. En weet gewoon niet zo goed hoe ik het red als ik alleen thuis ben met mijn zoon. De zwaarste medicatie is nu op, kreeg alleen voor het weekend. Dus staat er weer een afspraak bij de dokter. Ben inmiddels weer bij de dokter geweest, recept gekregen voor nieuwe medicatie. En gevraagd voor iets van hulp thuis met de verzorging van Daan. Thuiszorg had hij al gebeld, helaas geen vergoeding voor. En moest maar even met Humanitas bellen en langs het cjg gaan. Ben bij het cjg geweest, en er is geen zorg meer vanuit hun. Maar ze ging het wel in de groep gooien, en helpt me momenteel op weg. Ze heeft stichting MEE gebeld voor me en die aanvraag loopt nu voor zorg op langere termijn. En ze belde ook Humanitas voor me, ook die gaan kijken wat ze kunnen betekenen voor me. Echt fijn dat ze deze kleine dingen even uit handen heeft genomen. Normaal zou ik dat soort dingen zelf regelen, maar dat trek ik nu echt even niet. Heb echt altijd wel wat zeg gaat het hier dan nooit eens gewoon goed zoals het hoort te gaan. Het ging zo goed als gezinnetje. Wel zwaar maar dat is logische als er een kindje is. Maar nu is het wel heel zwaar en weet ik het gewoon even niet meer. Gelukkig als ik naar me kleine mannetje kijk dan komt er een glimlach op me gezicht. Maar ik wil gewoon heel graag van deze ongelooflijke pijn af. En een goede moeder kunnen zijn voor mijn zoon.

Take a look at my life 30

Take a look at my life 30 Take a look at my life 30 Er is weer een week om gevlogen, en jullie moeten er echt aan gaan geloven maar het is voornamelijk Daan spam op me blog hihi. Ik kan het niet laten om dat heerlijke snoetje op

Nadere informatie

Persoonlijke down verhalen 5

Persoonlijke down verhalen 5 Persoonlijke down verhalen 5 In deze rubriek komen verhalen voorbij over het accepteren van je kindje met het downsyndroom, over de moeilijke keuze die je misschien heb moeten maken, maar ook de verhalen

Nadere informatie

Nieuw: Bluetooth Headset

Nieuw: Bluetooth Headset Nieuw: Bluetooth Headset Ik heb weer een leuk nieuw speeltje. Had al eens een bluetooth oortje gekocht, maar het was het toch net niet helemaal voor me. Laatst zag ik iets moois op de site van Mobilefun.nl

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Take a look at my life 50

Take a look at my life 50 Take a look at my life 50 Vorige week kwam er geen weekverslag online omdat het me niet lukte om hem te maken. Nu kan je dus van twee weken mee lezen. Al zal er vrij weinig extra foto,s zijn omdat ik een

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Take a look at my life week 11

Take a look at my life week 11 Take a look at my life week 11 Ik weet steeds niet zo goed wat ik nou wil, elke week een diary online of elke 2 weken. Heb het zelfs al een keer elke maand gedaan, maar dat was niet te doen. Toch weer

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 11*

Het leven van Max en z,n mama *week 11* Het leven van Max en z,n mama *week 11* Op naar de drie maanden toe, want Max is nu 11 weken oud. Daarna nog een maand van aftellen, dan zitten de vier maanden erop die Daan heeft geleefd. Hopelijk wordt

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Baby Brabbel Opname draakje

Baby Brabbel Opname draakje Baby Brabbel Opname draakje Vorige week ging het niet zo goed met onze zoon Daan. Hij begon een aantal keren op een dag te spugen, een keertje is niet erg. Maar de hoeveelheid dat hij spuugde maakte me

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014

Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Take a look at my life week 3&4 Maandag 13 januari 2014 Eerst maar eens een heerlijk warm ontbijtje gemaakt, het ziet er misschien wat vies uit maar het is zo lekker. Daarna met tegenzin op de fiets gestapt

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Het leven van Max en z,n mama *week 12*

Het leven van Max en z,n mama *week 12* Het leven van Max en z,n mama *week 12* Ik leer Max steeds beter kennen, hij mij natuurlijk ook. En niet te vergeten zijn papa hem en hij zijn papa. Hij is dan ook al 12 weken oud (drie maanden) officieel

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN KATRIN

HET VERHAAL VAN KATRIN HET VERHAAL VAN KATRIN Katrin begon heroïne te gebruiken toen ze ongeveer 12 was. In het begin deed ze dat nog af en toe. We hadden er niet genoeg geld voor. Door een ingrijpende gebeurtenis ging ze steeds

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Een kind zonder kankerdag

Een kind zonder kankerdag Een kind zonder kankerdag Eerste druk, maart 2011 2011 Maurice de Keijzer Schilderij cover: Roel Hofman isbn: 978-90-484-1732-2 nur: 402 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname

Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname Emotionele rollercoaster, de geboorte Ziekenhuis opname En toen werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis, nooit verwacht dat het allemaal zo anders zou gaan als gehoopt. Niet wetend hoelang ik in het ziekenhuis

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Take a look at my life 14

Take a look at my life 14 Take a look at my life 14 Een week van een hoop geregel en stress omdat ik graag een behandeling wil gaan volgen. Hoop gedoe met geld en vergoedingen. Maar ik ben er gelukkig uit. Toch ben ik er nog niet

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders

Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders Leo Leeuwtje Eerste druk, 2013 2013 Arinka Linders AVI E5 M6 Illustraties: Michiel Linders isbn: 9789048431052 nur: 282 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling. Roze wolk STINK LUIERS EN VERGEETACHTIG PFF... MOE. Een uniek dagboek voor mama!

Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling. Roze wolk STINK LUIERS EN VERGEETACHTIG PFF... MOE. Een uniek dagboek voor mama! Irene de Kruijf Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling Roze wolk STINK LUIERS PFF... MOE EN VERGEETACHTIG Een uniek dagboek voor mama! STINKLUIERS KRAAM- VERBAND? BORSTVOEDING GEVEN ONZEKER MOE NACHTDIENST

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Take a look at my life week 26

Take a look at my life week 26 Take a look at my life week 26 Zo weer een week voorbij, wat vliegen ze ineens om. Voorheen gingen mijn dagen nooit zo snel maar nu met een kleine in huis kom ik gewoon tijd te kort. Daan is inmiddels

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

21 mei ben je welkom in Houten.

21 mei ben je welkom in Houten. Rode neuzen run Kimberly de mama van vlinderkindje Elara. Elara speelt net als Daan (misschien wel samen) daar hoog boven in de wolken. Deze mama wilt net als mij dat de naam gezegd blijft worden, het

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie