Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden."

Transcriptie

1 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. Niets van deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende in enige vorm door middel van fotokopie, microfilm of andere procedures worden gereproduceerd of naar een voor machines, in het bijzonder dataverwerkingsinstallaties, toepasbare taal worden overgedragen. Alle weergavenrechten blijven voorbehouden. Vergissingen en inhoudelijke wijzigingen alsook programmawijzigingen voorbehouden. Alle andere genoemde productnamen kunnen gedeponeerde handelsmerken zijn van de betreffende producenten. This product uses MAGIX patent pending technology. Copyright MAGIX AG, Alle rechten voorbehouden.

2 2 Inhoud Inhoud 1 Copyright 1 3 S-Video mini-din-aansluiting 4 SCART-aansluiting 4 Composite video-aansluiting 4 Aansluitmogelijkheden 5 VHS naar PC overzetten 6 Hoe werkt het? 9

3 3 Videorecorder op de PC aansluiten VHS-cassettes Velen van u bezitten waarschijnlijk nog een aanzienlijke verzameling VHS-cassettes waar al lang niets mee is gedaan. In de tijden van de DVD wordt de VHS-cassette vaak beschouwd als een antiek voorwerp dat veel plaats inneemt. U hóeft uw videobanden echter niet te laten verstoffen in een kast: digitaliseer ze gewoon! Een van de meest gestelde vragen hierbij is hoe dit precies in zijn werk gaat. In deze workshop leggen wij u uit hoe u uw video van band naar PC zet en vervolgens op CD of DVD vereeuwigt. U leert iets over videoaansluitingen en aansluitmogelijkheden en ziet in een stap-voor-stap handleiding hoe u uw analoge videomateriaal met behulp van MAGIX Video deluxe op uw PC kunt opnemen. Controleren Controleer voor u begint of uw PC aan de voorwaarden voor opname voldoet. Voor het opnemen van analoge videosignalen moet uw computer een multimediakaart met video-ingang hebben. Dat kan een TV-kaart zijn, een speciale videomontagekaart of een grafische kaart met een Video-IN. Om uw analoge videorecorder op uw PC aan te sluiten verbindt u de video-uitgang (Video OUT) van uw VHS-recorder met een kabel met de video-ingang (Video IN) van uw TV-, videomontage- of grafische kaart. De audio-uitgang (Line OUT) van de VHS-recorder verbindt u met de audio-ingang (Line IN) van uw geluidskaart. Aangezien de mogelijke aansluitingen erg verschillen is het moeilijk te zeggen welke kabel u precies voor uw apparatuur nodig heeft. Wij geven echter een overzicht van de meestvoorkomende video-aansluitingen en mogelijkheden voor aansluiting. Lees bij twijfel de handleiding van uw recorder en multimediakaart; daar leest u alles over het type aansluiting voor uw apparatuur. Indien u een digitale camcorder heeft, kunt u deze gebruiken als omzetter van analoog naar digitaal. Sluit hiertoe uw VHS-apparaat aan de analoge ingang van uw camera aan. Sluit de camcorder vervolgens zoals u gewend bent via Firewire aan uw PC aan.

4 4 S-Video mini-din-aansluiting S-Video, ook wel bekend als Y/C, is een basisbandanaloog videoformaat. Het biedt een kwalitatief beter signaal dan Composite Video. Het S-Videoformaat verdeelt het signaal in twee kanalen: helderheid (Luminantie Y) en kleur (Chrominantie C). S-Video-stekker & aansluiting S-Video wordt vaak foutief S-VHS genoemd. S-VHS staat voor Super Video Home System en is een verbeterde VHS-standaard. Met S- Video heeft het slechts zijdelings te maken. SCART-aansluiting De SCART-aansluiting (Frans: Syndicat des Constructeurs d'appareils Radiocepteurs et Televiseurs) wordt ook wel Euro-AV genoemd. SCART transporteert tegelijkertijd audio en video. De SCART-aansluiting is in Noord- en Midden- Europa de meestvoorkomende aansluiting voor TV's, videorecorders, DVD-spelers etc. en is dan ook één van de belangrijkste interfaces voor audio en video. Composite video-aansluiting De composiet tulpstekker-aansluiting komt bij videorecorders vaak voor. De beeldkwaliteit is matig aangezien helderheid, kleurinformatie en synchronisatie op één frequentie worden gemoduleerd en samen via één kabel worden verstuurd. Bij de ontvangstapparatuur, bijv. PC's, moet deze gemixte informatie met behulp van een filter weer worden gescheiden. Dat functioneert helaas niet foutvrij en zo ontstaat er een duidelijke verslechtering van de beeldkwaliteit. Er kunnen bijvoorbeeld aan de zijkanten of bij fijne patronen kleur- en helderheidszwenkingen optreden. Dit effect noemt men Cross Color of Cross Luminance. Dit probleem ontstaat niet wanneer men de apparaten via S-Video of SCART aansluit.

5 5 Composite is dus de slechtste manier om beeldsignalen te transporteren. Wanneer u ondanks de genoemde nadelen de videoaansluiting wilt gebruiken moet u in ieder geval een kwalitatief hoogwaardige kabel gebruiken om niet nog meer beeldkwaliteit te verliezen. Aansluitmogelijkheden Wanneer uw videorecorder een SCART-aansluiting heeft kunt u een "SCART naar tulp"-adapterkabel gebruiken. Deze heeft aan de ene kant een SCARTstekker (Euro-AV) en aan de andere kant drie tulpstekkers (rood, wit, geel). De kabel met de gele stekker is meestal iets dikker dan de andere kabels. Deze transporteert het videosignaal en wordt in de gele composite-ingang van uw TV-kaart gestopt. Voor het audiosignaal is de TV-kaart meestal niet verantwoordelijk (er ís wel een Audio In-/Uitgang maar die laten we hier buiten beschouwing). Wanneer uw geluidskaart géén tulpingangen heeft voor de rode en witte stekker, heeft u een audioadapter nodig, een "Tulp naar jack 3,5 mm stereo". U sluit de rode en witte tulpstekkers van de "SCART naar tulp"-adapter aan de audio-aansluitingen van de audioadapter aan. De andere kant van de audio-adapter steekt u in de audioingang van uw geluidkaart. Zodra u uw videorecorder en uw PC op elkaar heeft aangesloten kunt u beginnen met de opname op de PC. Hoe dat gaat leest u op de volgende pagina!

6 6 VHS naar PC overzetten Het programma Nadat u de PC en videorecorder met elkaar heeft verbonden opent u uw programma MAGIX Video deluxe, MAGIX Film op CD & DVDof MAGIX Movies2go. Doe nu het volgende: Stap 1: opnamebron selecteren Klik op de "Opname"-knop onder de videomonitor. Met de "Opname" of "Record"-knop opent u het dialoogvenster "Opnamebron kiezen". Stap 2: opnamevenster openen Kies in het dialoogvenster de optie "Analoge video". Hiermee opent u de dialoog voor de video-opname. Stap 3: audio- en videodriver kiezen Kies in de dialoog voor de videoopname in het eerste gedeelte de driver (=stuurprogramma) van uw videokaart en van uw audiokaart uit. Wanneer u uw videorecorder op de juiste wijze heeft aangesloten verschijnt de video meteen in het rechter previewvenster.

7 7 Wanneer u niets ziet in het previewvenster kan het zijn dat de videorecorder onjuist is aangesloten. In het derde gedeelte van de dialoog, "Opnamekwaliteit", kunt u via de knop "Geavanceerd" bij de geavanceerde instellingen de instelling voor de video-ingang (Input) wijzigen. Kies uit Composite (video-aansluiting), Tuner (direct van de tuner van de TV-kaart) en S-VHS (S-Video mini-din-aansluiting) de gewenste video-ingang. Stap 4: naam, opslagplaats en opnamekwaliteit In het tweede gedeelte geeft u de opname een naam en bepaalt u de plek waar de video moet worden opgeslagen. Kies een duidelijke naam waarmee u uw film later op de CD of DVD wilt terug vinden. In het derde gedeelte vindt u zoals wij boven al beschreven de optie "Opnamekwaliteit". Kies hier de kwaliteit die past bij het filmmateriaal. De gekozen opnamekwaliteit moet minstens zo hoog zijn als de kwaliteit van het bronmateriaal. S-VHS-kwaliteit bij overdracht via S-Video (mini-din-aansluiting) VHS-kwaliteit bij aansluiting via composite video (tulp-aansluiting)

8 8 Stap 5: VHS Copy Assistent scène- en hoofdstukmarkers Via de knop "Bewerking na de opname" in het tweede gedeelte van het scherm bereikt u de VHS Copy Assistent. De Copy Assistent herkent al bij het inspelen de afzonderlijke scènes. Zo kunt u vervolgens in één beweging ongewenste gedeelten verwijderen. branden doen. Hoofdstukmarkers voor interactieve DVD-menu's kunt u via de knop "Instellingen" aan de hand van vele criteria automatisch laten genereren. Dit kunt u direct na de opname maar ook op elk gewenst moment voor het Wanneer u de optie "Discproject direct na opname branden" kiest, kunt u uw VHS-films in één beweging op CD of DVD branden. Stap 6: video-opname starten en stoppen Met "OK" keert u terug naar het venster voor de video-opname. Spoel uw videoband naar de gewenste plek en start de opname op de PC met behulp van de rode "Record"-knop in het onderste gedeelte van het scherm. Start nu de weergave van de videorecorder. U kunt het gedeelte tussen de start van de opname op de computer en de start van de videorecorder naderhand wegknippen. Druk om af te sluiten op "Stop". Let op de weergave van "Dropped frames" - als hier meer dan bijvoorbeeld 10 dropped frames per minuut verschijnen, doet u er goed aan de videokwaliteit iets te reduceren - uw PC zou ook overbelast kunnen zijn. Sluit de opnamedialoog met "OK".

9 9 Stap 7: bewerken en branden Nu heeft u uw VHS-filmmateriaal gedigitaliseerd. U ziet uw opname in de filmbalk in het onderste gedeelte van het beeldscherm. Met de spatiebalk kunt u de weergave starten om de opname te controleren. U kunt het materiaal nu naar wens optimaliseren en restaureren - dat zou met een VHS-band op deze manier nooit mogelijk zijn. Voorbeeld: reclame vinden en verwijderen. MAGIX Video deluxe bevat bijvoorbeeld een "reclamekiller" die automatisch reclames vindt en verwijderd. U kunt dit filter al activeren in het dialoogvenster "Bewerking na de opname". U kunt het reclamefilter ook naderhand inschakelen in het "Effect"-menu van het video-object (rechtsklikken op het video-object) of de scène ("FX"-knop) of via de sneltoets "Shift + C" van uw toetsenbord. Hoe werkt het? Eerst zoekt het filter naar speciale kenmerken van reclame. Daar waar het filter reclame herkent knipt het de scène meteen uit en verwijdert zo het reclameblok. De reclamekiller is heel effectief bij films die in 16:9-formaat worden uitgezonden. Bij dit soort films in breedbeeldformaat ziet u aan de onder- en bovenkant twee zwarte balken. Wanneer de reclame begint verdwijnen de balken. De reclamekiller zoekt bij zulke films naar de gedeelten zonder balken en knipt deze uit. Een ander typisch kenmerk voor reclame is de maximalisatie van het volume. Reclames zijn vaak harder dan "normale" programma's. In de dialoog kunt u aangeven of u reclameblokken meteen wilt laten verwijderen of eerst wilt laten markeren. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden voor zoeken en weergeven. U vindt meer informatie over het werken met de MAGIX-programma's in het workshopgedeelte.

10 10 U wilt in de toekomst films direct op de computer opnemen? Geen probleem! Met de MAGIX TV/Videorecorder die is geïntegreerd in MAGIX Video deluxe is dit heel eenvoudig. U kunt analoge en digitale televisie volledig automatisch opnemen. De TV/Videorecorder bevat bovendien een timer, een timeshift-functie, een gratis programmagids (online + DVB-T/S) en nog vele andere extra's. U leest alles over de TV/Videorecorder in de workshop MAGIX TV/Videorecorder. Wij hopen dat deze workshop u heeft geholpen bij het begrijpen van het principe achter de digitalisatie van VHS-cassettes. Wij wensen u veel plezier bij het digitaliseren en natuurlijk vooral bij het genieten van het resultaat op CD en DVD!

MAGIX TV / Videorecorder

MAGIX TV / Videorecorder 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. MAGIX Foto Manager 1 MAGIX Foto Manager Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging

Nadere informatie

Het activeren van e-versions en encoders

Het activeren van e-versions en encoders encoders 1 Het activeren van e-versions en encoders Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Ringtone van PC naar mobiel

Ringtone van PC naar mobiel 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

MAGIX Film op CD & DVD

MAGIX Film op CD & DVD MAGIX Film op CD & DVD 1 MAGIX Film op CD & DVD Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op

Nadere informatie

NIEUW! Nu ook voor Mac!

NIEUW! Nu ook voor Mac! NIEUW! Nu ook voor Mac! Opnamen op video's lopen op allerlei wijzen gevaar! Met het originele reddingspakket van MAGIX, bestaande uit MAGIX software, de praktische USB-video-omzetter en een SCARTadapter,

Nadere informatie

2. Aansluiten van uw apparatuur

2. Aansluiten van uw apparatuur 23 2. Aansluiten van uw apparatuur In dit hoofdstuk leest u hoe u uw video-apparatuur kunt aansluiten op de computer. Er zijn verschillende oplossingen om (verouderde) video-apparaten aan te sluiten. In

Nadere informatie

Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17. Video 17 opstarten

Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17. Video 17 opstarten Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17 Magix video 17 heeft de volgende opnamemogelijkheden: AVCHD-camera HDV-camera DV-camera : Mini-DV-camcorder Video: analoge beelden via een zgn. video-grabber Audio:

Nadere informatie

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving Opnemen 29 Opnemen Opnemen Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving OPNEMEN. U opent een vergelijkbare

Nadere informatie

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten TV Out gebruiken Bekijk het PC-beeld op de televisie! Uw nieuwe RAGE 128-grafische kaart beschikt over de voorziening TV Out. Sluit uw nieuwe kaart eenvoudigweg op een televisie en/of monitor aan. U kunt

Nadere informatie

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen.

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen. Videobanden op Dvd Hoe gaat u te werk om videobanden op Dvd te zetten. Ervan uitgaande dat u met Pinnacle Studio 10-11 of 12 werkt gaat het als volgt: Benodigheden: Een computer met TV kaart Een videorecorder

Nadere informatie

Nederlandse handleiding

Nederlandse handleiding Nederlandse handleiding Stand: 14-5-2007 CE-verklaring Wij: TerraTec Electronic GmbH Herrenpfad 38 D-41334 Nettetal verklaart hiermede dat het product: TerraTec Grabster AV 150 MX waarop deze verklaring

Nadere informatie

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking

Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding TVGo A31 TVGo A31 1.1 Inhoud van de verpakking 81 Nederlands Hoofdstuk 1: Inleiding Deze nieuwe Genius TVGo A31 is het ideale medium om tv of video of naar uw TFT/LCD/CRT te kijken in tot 1280 x 1024 pixels. Met deze TV/Video-box kunt u om het even

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Videoband naar DVD of Blu-ray

Videoband naar DVD of Blu-ray Videoband naar DVD of Blu-ray Pinnacle Dazzle DVD Recorder 59.95 Dazzle Video Creator HD Studio 14 79.95 Dazzle Video Creator Platinum HD Studio 15 99.95 Opname: DVD-bestand Film op DVD, geen Blu-ray Moviebox

Nadere informatie

Aankoopgids DVD. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen.

Aankoopgids DVD. Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Aankoopgids DVD Koop slim en laat u informeren door Unigro! Kijk regelmatig op onze website voor updates en nieuwe aankoopgidsen. Hoe kiest u HET juiste DVD-toestel? De dvd heeft de plaats van video ingenomen

Nadere informatie

DIGITALISEREN. Video en digitaliseren

DIGITALISEREN. Video en digitaliseren DIGITALISEREN Digitaliseren betekent het overzetten van analoge data naar digitale data. Voordat het digitale tijdperk zich aandiende was er enkel analoge data. Deze data variëren van boeken, vhs/videobanden,

Nadere informatie

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs USB Video-Converter Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs Wettelijke opmerkingen De inhoud van dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd en is geen verplichting voor MacroMotion

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk met Windows Movie Maker 15 maart 2006 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Movie Maker Stichting Digitale Universiteit Nijenoord

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007 Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis 12 maart 2007 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Auteurs Willem Verberk

Nadere informatie

12. Binnenhalen van videomateriaal

12. Binnenhalen van videomateriaal 1 12. Binnenhalen van videomateriaal Tot nu toe heeft u in het boek gewerkt met oefenvideomateriaal, maar u wilt natuurlijk aan de slag met uw eigen opnames. In dit hoofdstuk wordt uitgebreid beschreven

Nadere informatie

Alle merken en productnamen zijn handelsmerken of ingeschreven handelsmerken van de desbetreffende producenten.

Alle merken en productnamen zijn handelsmerken of ingeschreven handelsmerken van de desbetreffende producenten. PCTV 310e hardware PCTV 310e hardware Gebruikershandboek NL Augustus 2005 Pinnacle Systems GmbH 2005 Alle rechten voorbehouden Niets uit dit Handboek mag zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Versie 3.0. Ideaal voor: VHS Video 8 S-VHS Hi8 en alle andere bandformaten

Versie 3.0. Ideaal voor: VHS Video 8 S-VHS Hi8 en alle andere bandformaten Versie 3.0 U neemt aan, dat uw videocassettes veilig en beschermd zijn? In tegendeel, uw kostbare herinneringen worden door vele gevaren bedreigd: lage levensduur (zelfs bij optimale opslag), magnetische

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus Beknopte handleiding ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding www.roxio.com Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD 3 In deze handleiding Welkom bij Roxio

Nadere informatie

Algemene aanwijzingen bij set 5, 7 en 8

Algemene aanwijzingen bij set 5, 7 en 8 Algemene aanwijzingen bij set 5, 7 en 8 Al deze apparatuur is digitaal. Dit houdt in dat de apparaten enkele seconden nodig hebben voordat de instellingen opgeslagen zijn. Vervolgens wordt het beeld pas

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

6. Foto s en geluid binnenhalen

6. Foto s en geluid binnenhalen 175 6. Foto s en geluid binnenhalen Om een diashow te maken heeft u foto s nodig. U kunt daarvoor gebruik maken van kant-en-klare foto s op de vaste schijf. Maar u kunt ook zelfgemaakte foto s binnenhalen

Nadere informatie

Raccordez un cable HDMI. Les cables de raccordements video ne sont pas

Raccordez un cable HDMI. Les cables de raccordements video ne sont pas Raccordez un cable HDMI Les cables de raccordements video ne sont pas DVD-22675HDMI- (el cable no está incluido) DVD-22675HDMI (cabo não fornecido) INSTRUCTIES VOOR EERSTE GEBRUIK DVD-22675HDMI DVD-SPELER

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

TeleViewer TELEVIEWER. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

TeleViewer TELEVIEWER. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 TELEVIEWER Gebruikershandleiding Versie 1.0 Hartelijk Dank Wij danken u voor de aankoop van dit product uit het Trust assortiment. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik en raden u aan om deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1)

Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE1) Handleiding Plasma Display 50 ( PDP-50 MXE) Algemeen - Inhoud - 50 XGA Pioneer plasma monitor PDP-50MXE+ video card, in flight - VDE stroomkabel - afstandsbediening - zilveren grondsokkel voor plasma monitor

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding PARKSTAD ENTERTAINMENT gebruikershandleiding Karaoke sets type 1 & type 2 Inhoud 1. Installatie 2. Opstarten en bediening 3. MP3 speler (BPM Studio) 4. Overige programma s 5. Overige configuraties 6. Storing

Nadere informatie

De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger

De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger tandheelkundig communicatie- en managementsysteem De TabDents beeldcentrale voor Windows 7 en hoger De TabDents beeldcentrale kan videobronnen koppelen die een S-Video-aansluiting hebben. De bron van het

Nadere informatie

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4)

Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4) Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Installatie (3) 2. Gebruik Televiewer (4) Hoofdstuk! 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Televiewer 1610 RC. Hiermee kunt u op eenvoudige

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

AVR 1650, AVR 165. Audio/video receiver. Quick Start Gids NEDERLANDS

AVR 1650, AVR 165. Audio/video receiver. Quick Start Gids NEDERLANDS Audio/video receiver Quick Start Gids NEDERLANDS Inleiding, Luidsprekeropstelling en Aansluiten Inleiding Dank u voor het kiezen van een harman kardon product! Deze Quick Start handleiding bevat alle informatie

Nadere informatie

Aansluiting voor het inkomende S-VIDEO signaal

Aansluiting voor het inkomende S-VIDEO signaal Productinformatie Aansluitingen Aansluiting VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Bedieningspaneel CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Nadere informatie

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren

Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Ziggo Digitale Ontvanger stap 1: installeren Inhoudsopgave Stap 1 De Digitale Ontvanger aansluiten 5 Stap 2 De Digitale Ontvanger instellen 10 Bijlage 1 Problemen tijdens het installeren 15 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nederlands. TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken.

Nederlands. TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken. Nederlands TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken. SLING LOGO Hier drukken. Nederlands S-VIDEO: Indien uw tv uitgerust is met een S-Video aansluiting, dan kunt u deze

Nadere informatie

VIDEOBEWERKEN DEEL 2

VIDEOBEWERKEN DEEL 2 VIDEOBEWERKEN DEEL 2 In deel 1 van het videobewerken hebben we het gehad over de instellingen en wat er zoal in de bewerkings omgeving te vinden is In deel twee gaan we film opnemen, plaatsen het in het

Nadere informatie

De ActiveRadio-software

De ActiveRadio-software De ActiveRadio-software Nederlandse handleiding Stand: 12-7-05 De ActiveRadio-software De ActiveRadio-software is een schakelpaneel voor radio-ontvangst met uw TerraTec Cinergy TV. Het maakt automatische

Nadere informatie

Verkorte handleiding (deelnemer)

Verkorte handleiding (deelnemer) Verkorte handleiding (deelnemer) ConferenceCard - Webconferencing Deelnemen aan een webconferentie met de ConferenceCard is heel eenvoudig. Het gebruik van webconferencing is bijzonder gebruiksvriendelijk.

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick

Gebruikershandleiding. DVB-T/A TV Tuner Stick Gebruikershandleiding DVB-T/A TV Tuner Stick De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut. 2 INHOUD 1. Beginnen... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Eigenschappen... 4 1.3 Inhoud van de Verpakking... 4 1.4 Systeemvereisten...

Nadere informatie

hama AV selector 300 automatic

hama AV selector 300 automatic G E B R U I K S A A N W I J Z I N G Bestnr.: 35 01 51 hama AV selector 300 automatic Omwille van het milieu 100% recyclingpapier Impressum Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Quick Guide WEB EDITION

Quick Guide WEB EDITION RSE Quick Guide WEB EDITION REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM DUAL SCREEN Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSE-systeem)

Nadere informatie

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces

Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van uw USB driver voor Smartinterfaces Instructies voor het bijwerken van de driver onder Windows 7 Windows installeert automatisch de betreffende driver nadat u uw Smartinterface

Nadere informatie

AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN

AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN AVMOD17 DRAADLOZE ZENDER/ONTVANGER 2.4GHz MET IR ZENDER - 4 KANALEN Figuren en snelle gids Zie figuur 1, originele handleiding. Lay-out van de figuren Zie figuur 2, originele handleiding Legende figuur

Nadere informatie

AVR 156. Audio/video receiver. Quick Start Gids NEDERLANDS

AVR 156. Audio/video receiver. Quick Start Gids NEDERLANDS Audio/video receiver Quick Start Gids NEDERLANDS Inleiding, Luidsprekeropstelling en Aansluiten Inleiding Dank u voor het kiezen van een harman kardon product! Deze Quick Start handleiding bevat alle informatie

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION DV9870EA

Uw gebruiksaanwijzing. HP PAVILION DV9870EA U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP PAVILION DV9870EA. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP PAVILION DV9870EA in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

VHS-videoband digitaliseren met VSDC G.v.Eijndhoven

VHS-videoband digitaliseren met VSDC G.v.Eijndhoven VHS-videoband digitaliseren met VSDC G.v.Eijndhoven 15-5-2019 Inhoud Voorwoord... 2 Benodigdheden:... 2 Installeren van de VHS/USB converter:... 3 Installeren van VSDC free Video Editor... 4 Videofragment

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk!

Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! Enkele tips voor de bediening van deze DVD Belangrijk! De afbeeldingen en enkele punten van de programma-beschrijving hebben betrekking op versie 7.0.7 van Adobe Reader. Andere versies van dit programma

Nadere informatie

Geluid opnemen. Om te beginnen

Geluid opnemen. Om te beginnen Geluid opnemen Het opnemen van geluid met Audacity is erg gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is een computer waarvan de geluidskaart een microfoon (mic) of line input heeft. Om te beginnen Voordat

Nadere informatie

Correct instellen intranet

Correct instellen intranet Correct instellen intranet Om gebruik te maken van het intranet is het van belang dat uw Windows computer goed is ingesteld. Deze handleiding helpt u hierbij door middel van de intranet starter. Dit programma

Nadere informatie

EnVivo VHS to DVD MAKER. Gebruikershandleiding

EnVivo VHS to DVD MAKER. Gebruikershandleiding EnVivo VHS to DVD MAKER Gebruikershandleiding Voor Nederlandstalige ondersteuning neemt u contact op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 CONTENTS INTRODUCTIE... 4 LET OP... 4 FUNCTIES... 4 SPECIFICATIES...

Nadere informatie

Hardware en driverinstallatie

Hardware en driverinstallatie Hardware en driverinstallatie Stand: 20.08.04 CE-verklaring Wij: TerraTec Electronic GmbH Herrenpfad 38 D-41334 Nettetal verklaren hierbij, dat het product: ReceiverSystem TerraTec Cinergy 400 TV mobile

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

3. Invoegen van bestanden en links maken

3. Invoegen van bestanden en links maken 67 3. Invoegen van bestanden en links maken U gaat in dit hoofdstuk aan de slag met een filmlijst waarbij u allerlei typen media plaatst. U leert afbeeldingen invoegen die zijn opgeslagen op uw computer,

Nadere informatie

HP Notes. 21 februari 2002

HP Notes. 21 februari 2002 HP Notes 21 februari 2002 Dit bestand bevat recente informatie over de notebook-pc van HP. De volgende onderwerpen komen aan bod:! Dvd's en videobestanden afspelen! Een tv-toestel gebruiken als monitor!

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

U kunt de app Galerij gebruiken om uw foto s te bekijken. Dat kunt u één voor één doen, maar u kunt ook een diavoorstelling laten tonen op uw Tab.

U kunt de app Galerij gebruiken om uw foto s te bekijken. Dat kunt u één voor één doen, maar u kunt ook een diavoorstelling laten tonen op uw Tab. 201 6. Foto s en video De twee camera s op de Samsung Galaxy Tab bieden een schat aan mogelijkheden voor het maken van foto s en video s. Met de app Camera kunt u de camera aan de achterzijde van de Tab

Nadere informatie

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding

TERRATEC Home Cinema Software-handleiding TV Software TERRATEC Home Cinema Software-handleiding Nederlands Italiano Deutsch English Française Version 6.1-03/2011 73 Handleiding TERRATEC Home Cinema 74 Inhoud Inleiding: de TERRATEC Home Cinema...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB

Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Snel start Installatie Gids Hybride USB TV Ontvanger SRT 200 USB Hoofdstukken A. Introductie... 2 B. Systeem eisen... 2 C. Installatie van TV speler Software en USB TV stick Drivers... 3 D. Aansluiten...

Nadere informatie

Installatie van Linux Mint 13

Installatie van Linux Mint 13 Installatie van Linux Mint 13 De installatie van Linux Mint 13 is zeer eenvoudig. Download de Mint 13 DVD ISO image van http://www.linuxmint.com/download.php en brand deze op een dvd en start uw computer

Nadere informatie

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN ::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN 2 ::01 FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN Het gevolg van digitaal fotograferen is vaak een enorme hoeveelheid foto s die ergens ongeordend op de vaste schijf

Nadere informatie

Audiobestanden. maken. Inleiding

Audiobestanden. maken. Inleiding maken Audiobestanden Bron afbeelding: http://web.uvic.ca/hcmc/clipart/ Inleiding In deze handleiding leert u hoe u digitale audiobestanden kunt creëren en hoe u streaming audiobestanden van een website

Nadere informatie

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 Predator Pro 3D USB Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van deze handleiding te reproduceren

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing

Beknopte gebruiksaanwijzing LX7500R Beknopte gebruiksaanwijzing Meegeleverde Accessoires 1 1 1 1 Nederlands 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 Uw DVD-recordersysteem wordt geleverd met 1 2 front-, 1 center- en 2 achterluidsprekers (zie

Nadere informatie

imovie handleiding Open app imovie.

imovie handleiding Open app imovie. imovie handleiding Waarom imovie? Om films te bewerken. Om films te van je ipad te krijgen. Die zijn meestal te groot en als je dan ipad op pc aansluit, zie je film niet. Middels imovie zie je de films

Nadere informatie

Het handboek van Kaffeine. Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab

Het handboek van Kaffeine. Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab Jürgen Kofler Christophe Thommeret Mauro Carvalho Chehab 2 Inhoudsopgave 1 Afspeler Kaffeine 5 1.1 Het startvenster....................................... 5 1.2 Een bestand afspelen....................................

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Les 8 Organisatie van Bestanden

Les 8 Organisatie van Bestanden Les 8 Organisatie van Bestanden 8.1 Bestanden of mappen zoeken Wanneer we niet meer weten waar we een Bestand of map hebben opgeslagen, of wat de juiste naam is, kunnen we een zoekfunctie uitvoeren op

Nadere informatie

Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8

Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8 Bestnr. 95 62 56 Hyundai video pen VP 02 HD8 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Beknopte gebruiksaanwijzing

Beknopte gebruiksaanwijzing 1 4 0 Nederlands 2 5 9 6 3 7 8 @ @ # Algemene informatie Deze Beknopte gebruiksaanwijzing biedt een globaal overzicht, zodat u met de basisstappen snel aan de slag kunt. Lees voor verdere informatie de

Nadere informatie

AVMOD8 DRAADLOZE A/V ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING

AVMOD8 DRAADLOZE A/V ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING DRAADLOZE ZENDER 2.4GHz MET IR AFSTANDSBEDIENING 1. Inhoud van de verpakking Zender (TX) Ontvanger (RX) IR muis / zender Twee kabels (RCA naar SCART voor PAL) Twee netadapters Kleefstrip (om de IR zender

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

TRUST VIDEO CONSOLE VIEWER

TRUST VIDEO CONSOLE VIEWER TRUST VIDEO CONSOLE VIEWER Snelle installatie handleiding Versie 1.0 1 1. Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de Trust Video Console Viewer. Raadpleeg bij twijfel één van de Trust

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Datum: 23-8-2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Het programma Downloaden:... 3 De installatie:... 4 De programma s op een rij... 8 Internet:... 9 DVD &

Nadere informatie

Gebruikershandleiding V1.0

Gebruikershandleiding V1.0 Gebruikershandleiding V1.0 Hoofd functie omschakel knop. Schakelt tussen videocamera (Camera icoon), Time-lapse (Klok icoon) en Uitzending (Wereldbol icoon) modi. Hoofdmenu Bediening bovenaan Met de volume

Nadere informatie

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat

Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Handleiding microfiche- en microfilmapparaat Inhoudsopgave Zelf meenemen p. 2 Apparatuur aanzetten p. 2 Microfilm plaatsen en bekijken p. 4 Microfiche plaatsen en bekijken p. 6 Printen of scannen van film

Nadere informatie

Praktijk voorbeeld 3: audio opnemen

Praktijk voorbeeld 3: audio opnemen Om digitale audio op te nemen is een apparaat of instrument nodig dat op de lijningang of microfooningang van de geluidskaart is aangesloten; bijvoorbeeld een elektrische gitaar, een voorversterker of

Nadere informatie

web edition quick guide RSE

web edition quick guide RSE web edition quick guide RSE REAR SEAT ENTERTAINMENT SYSTEM Uw auto is voorzien van een exclusief multimediasysteem. Het Rear Seat Entertainment System (dat verder wordt aangeduid als het RSEsysteem) breidt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10

Gebruikershandleiding. Draadloze USB video-ontvanger. Model BRD10 Gebruikershandleiding Draadloze USB video-ontvanger Model BRD10 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech BRD10 Draadloze USB video-ontvanger voor gebruik met het assortiment van Extech Boroscopen.

Nadere informatie

8. VIDEO OUT 9. Bedieningsknoppen 10. POWER indicatie 11. PAL indicatie 12. Kanaalkeuze schakelaar 13. VIDEO IN. PC Transmitter

8. VIDEO OUT 9. Bedieningsknoppen 10. POWER indicatie 11. PAL indicatie 12. Kanaalkeuze schakelaar 13. VIDEO IN. PC Transmitter Product informatie RECEIVER. Antenne 2. VGA OUT 3. VGA IN 4. AUDIO IN 5. S-VIDEO 6. voedingspanning 7. Besturingstoetsen 8. VIDEO OUT 9. Bedieningsknoppen 0. POWER indicatie. PAL indicatie 2. Kanaalkeuze

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

Audioproblemen oplossen met Windows XP en Elluminate

Audioproblemen oplossen met Windows XP en Elluminate Audioproblemen oplossen met Windows XP en Elluminate Vooraf De te gebruiken headset dient altijd voor het starten van de computer aangesloten te worden. We gaan er in deze handleiding vanuit dat u voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding GE-2007.04 karaoke set Lees voor het opzetten en gebruiken van de karaoke set deze gebruikershandleiding zorgvuldig door. Bewaar deze gebruikershandleiding bij de karaoke set. Handel

Nadere informatie