PRODUCT- CATALOGUS. Productcatalogus. SafeLine - Door liftgebruikers, voor liftgebruikers NEDERLANDS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCT- CATALOGUS. Productcatalogus. SafeLine - Door liftgebruikers, voor liftgebruikers NEDERLANDS 09-2013"

Transcriptie

1 PRODUCT- CATALOGUS catalogus 2014 SafeLine - Door liftgebruikers, voor liftgebruikers NEDERLANDS

2 SafeLine - Kwaliteit spreekt voor zich. SafeLine werd opgericht in 1995 met het motto Voor liftgebruikers, door liftgebruikers. Sindsdien zijn we gegroeid, niet alleen om het toonaangevende bedrijf in Scandinavië te worden, maar ook een van de snelstgroeiende bedrijven op het gebied van liftcommunicatie wereldwijd. De kernactiviteiten zijn gebaseerd op onze noodtelefoonsystemen voor in liften, etage-informatiedisplays en vervangingsonderdelen voor liften, allemaal met gedeponeerde handelsmerken. Omdat we de volledige productieketen in Zweden onder controle hebben - van ontwikkeling, testen en design tot fabricage en technische ondersteuning - zijn we in staat producten van de hoogste kwaliteit te leveren, zowel in termen van betrouwbaarheid en levensduur als technische standaard. De producten van SafeLine zijn combineerbaar met alle toonaangevende liftsystemen. We zijn vertegenwoordigd in meer dan 35 landen en hebben alleen al in Zweden een omzet van ongeveer 11 millioen. In 2012 kreeg SafeLine voor het zesde achtereenvolgende jaar de Super company Award.

3 Inleiding Waarom SafeLine? Bedrijfsprofielen Een overzicht van onze aanwezigheid in Europa Lidmaatschappen/organisaties Noodtelefoons voor liften Telefoon selectie SafeLine MX2 SafeLine SL1 SafeLine SL2 SafeLine SL6 Telefoonaccessoires Spraakmelders Spraakmelders Etagedisplays Etagedisplays Brandmelding Brandmeldingsystemen Configureren en monitoren Software Vervangingsproducten Vervangingsproducten CANopen-Liftproducten CANopen-Liftproducten Overige producten Overige producten Algemene accessoires Reserveonderdelen Algemene informatie Technische ondersteuningsinformatie index

4 SafeLine - Door liftgebruikers, voor liftgebruikers Tegenwoordig is het uitzonderlijk om een liftmonteur aan de lijn te krijgen als u uw leverancier van liftonderdelen belt voor bijstand of technische ondersteuning. Bij SafeLine zijn de enige personen die u zult spreken voor bijstand of technische ondersteuning getrainde liftmonteurs, of ze hebben een hoog ervaringsniveau vanuit de liftindustrie, een zeer zeldzaam goed voor een leverancier! Ontwikkeling in eigen huis Ontwerp en ontwikkeling in eigen huis door SafeLine van hard- en software is een groot deel van het succes van het bedrijf. Door zowel het ontwerp als de ontwikkeling van harden software onder controle van het bedrijf te houden, kan SafeLine onze klanten de beste producten en oplossingen aanbieden. State-of-the-art ontwerp Wanneer de nieuwste technologie en elektronische ontwerp- en fabricagetechnieken worden ingezet in combinatie met de meest up-to-date elektronische componenten die op de markt beschikbaar zijn, dan zijn wij in staat om uiterst geavanceerde producten te maken die geprezen worden en aan elke eis en behoefte van onze klanten voldoen. In-huis productie Alle SafeLine producten worden in eigen huis vervaardigd bij de the SafeLine fabriek in Tyresö, Zweden. De productieafdeling omvat vlakmontagetechnologie met geautomatiseerde pick-and-place machines. through-hole technologie met golfsolderen of handmatig solderen, een testafdeling die alle producten test die worden geproduceerd door SafeLine, en de montageafdeling die als een laatste stap in de productie het product zal monteren in een behuizing of op een staalplaat.

5 Waarom SafeLine? SafeLine biedt een compleet assortiment van flexibele, veelzijdige kwaliteitsproducten, ontwikkeld en gebouwd door liftmensen, voor liftmensen. 5

6 6 Het hoofdkantoor van SafeLine Om een hoge kwaliteit en korte levertijden te garanderen, worden alle ontwikkelingen en de productie in huis uitgevoerd in de SafeLinefabriek in Tyresö in het zuidoostelijk deel van Stockholm, Zweden.

7 Het hoofdkantoor van SafeLine SafeLine werd in 1995 opgericht door Lars Gustafsson om het kwaliteitsniveau van liftcomponenten voor de lift industrie te verbeteren. Het hoofdkantoor van de SafeLine groep is gevestigd in Tyresö, in het zuidoostelijk deel van Stockholm, Zweden. 7 Om een hoge kwaliteit en korte levertijden te garanderen, worden alle ontwikkelingen en de productie in huis uitgevoerd: Een breed scala aan sterk geautomatiseerde productiemachines waaronder zeefdruk, pick & place machines, loodvrij solderen en testen van machines vormen de ruggengraat. De SafeLine producten zijn ontwikkeld voor de lift industrie. Dit in tegenstelling tot de producten van veel andere leveranciers. Deze leveranciers vinden hun oorsprong meestal in andere sectoren en verkopen producten die omgebouwd werden voor de liftindustrie. Deze producten voldoen nauwelijks aan de vereiste normen. SafeLine stuurt een netwerk aan van dochter- en partnerbedrijven in meer dan 25 landen. Technische ondersteuning, actief lidmaatschap in organisaties, deelname aan beurzen, en lokale marketing garanderen Kwaliteitsgesprekken om begrepen te worden.

8 8 In zijn vrije tijd houdt Lars Gustafson van snelle auto's en reizen en brengt hij graag tijd door met familie en vrienden.

9 Biografie van Lars Gustafsson Lars Gustafsson (*1961) is de oprichter van de SafeLine groep die gespecialiseerd is in noodtelefoonsystemen in liften en andere toebehoren voor liften. Zijn carrière speelde zich af in de liftsector. Hij promoveerde van installatietechnicus bij KONE tot reparatietechnicus en specialist-trainer. 9 In 1995 richtte hij zijn bedrijf op voor het maken van besturingen voor onafhankelijke liftbedrijven. Vloerdisplays en spraakmelders werden al snel toegevoegd. Werkend volgens het motto Door liftgebruikers, voor liftgebruikers, ontwierp hij producten om aan de precieze behoeften van de Zweedse liftmarkt te kunnen voldoen. Nadat de eerste noodtelefoon in 1998 werd geïntroduceerd, vonden de producten al snel hun weg tot over de grenzen. Contracten met distributeurs buiten Zweden werden getekend in in 2001 groeide de kantoor- en productieruimte voortdurend door te verhuizen. In 2005 werd nog eens verhuisd om de huidige kantoorgebouwen ten zuiden van Stockholm te betrekken. Deze kantoren werden geleidelijk aan uitgebreid met mogelijkheden voor nog verdere uitbreiding. Ze leveren moderne werkplekken voor meer dan 60 werknemers. In 2009 trad Lars Gustafsson af als CEO om zich te concentreren op zijn rol als groeps- en R&D directeur. De nieuw benoemde CEO, Robert Alsén, was een van de eerste medewerkers van het bedrijf. Lars munt uit in het selecteren van de juiste mensen. De snelle groei van het bedrijf met vijf SafeLine vestigingen die actief zijn buiten Zweden is zijn prestatie.

10 10 SafeLine Europe Verkoop en technische ondersteuning van SafeLine producten aam distributeurs en klanten in het vasteland van Europa. Verkoop en ondersteuning verkrijgbaar in vele talen, waaronder Frans, Nederlands en Italiaans.

11 SafeLine Europe Na de Interlift-beurs in Duitsland in 2005, groeide de verkoop van SafeLine producten buiten Scandinavië snel en was een tweede SafeLine kantoor noodzakelijk. De verkopen werden steeds succesvoller via onze partner Schmersal in België en al snel daarna in 2007 werd het SafeLine Europe kantoor in Brussel geopend. 11 Het centraal in Europa gesitueerde kantoor moest assisteren bij de groeiende verkopen en ondersteuningsbehoefte van SafeLine producten aan en van distributeurs en klanten in het hele vasteland van Europa. De verkoop van SafeLine producten in heel Europa blijft groeien via SafeLine kantoren en distributeurs, met ondersteuning die wordt geboden in vele talen.

12 12 SafeLine-Deutschland Twee kantoren in het westen en in het zuiden bieden de beste klantenondersteuning voor alle commerciële en technische zaken.

13 SafeLine-Deutschland Goede producten en een hoog marktaandeel op de thuismarkt resulteren niet automatisch in hoge exportwaarden. Met dit voor ogen werd in 2008 SafeLine-Deutschland GmbH opgericht om Duitsland, een van de grootste liftmarkten van Europa, Oostenrijk en Zwitserland te bedienen. 13 SafeLine-Deutschland heeft een directe benadering van klanten en hun belangen, stimuleert de regionale marketing en draagt bij aan zaken die de branche aangaan door lidmaatschappen van VDMA en VfA. Strategische partnerschappen met KA Schmersal GmbH, Henning GmbH en Bosch Security Systems in Duitsland, Masora AG in Zwitserland and Haider Steuerungstechnik GmbH in Austria zorgen voor een goede basisdekking. Twee kantoren in het westen en in het zuiden bieden de beste klantenondersteuning voor alle commerciële en technische zaken.

14 14 SafeLine Elevator Parts UK SafeLine Elevator Parts biedt directe verkoop en ondersteuning aan de liftmarkten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, van SafeLine producten en andere kwaliteitsliftproducten.

15 SafeLine Elevator Parts UK De verkoop van SafeLine producten is blijven toenemen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, hoofdzakelijk door de populariteit van de veelgeprezen producten en ook door het feit dat veel klanten het prettig vinden hun liftbehoeften te bespreken met liftgebruikers. SafeLine Elevator Parts is trots op het ongeëvenaarde niveau van technische ondersteuning dat door hun wordt aangeboden: Liftproducten - voor liftgebruikers, door liftgebruikers. 15 Gedurende de laatste paar jaar heeft SafeLine Elevator Parts een voortdurende toename gezien in de eisen van onze klanten voor wat betreft productfunctionaliteit en het niveau van ondersteuning die leveranciers aan de industrie moeten bieden. SafeLine producten en de andere kwaliteitsliftproducten die SafeLine Elevator Parts verkoopt en ondersteunt, voldoen aan deze uitdagende eisen. De verkoop van CANopen-Liftproducten aan het Verenigd Koninkrijk & Ierland door SafeLine Elevator Parts is ook toegenomen, inclusief producten van SafeLine en liftbedieningspanelen ontworpen door Hisselektronik Sweden AB.

16 16 SafeLine Denmark De locatie van het kantoor aan de rand van Kopenhagen biedt de perfecte uitvalsbasis om bijstand te bieden aan al onze klanten in heel Denemarken en Zuid-Zweden.

17 SafeLine Denmark Als onderdeel van de aanwezigheid van SafeLine op de Scandinavische markt, werd SafeLine Denmark geopend in september Ofschoon de Deense markt maar een vrij klein gebied dekt, is het aantal liften per inwoner relatief hoog. Omdat Deense liftbedrijven vaak behoefte hebben aan speciale oplossingen die lokale kennis en een nauw contact vereisen, was het voor SafeLine niet meer dan logisch om een kantoor in Denemarken te openen. 17 De locatie van het kantoor aan de rand van Kopenhagen biedt de perfecte uitvalsbasis om bijstand te bieden aan al onze klanten in heel Denemarken en Zuid-Zweden. Dankzij de uitgebreide talenkennis functioneert SafeLine Denmark ook als backup voor technische ondersteuning in andere markten. Net als het complete SafeLine productprogramma, kan SafeLine Denmark ook de kwalitatief zeer goede CANopen-liftproducten van Henning, Böhnke & Partner vertegenwoordigen en andere van de SafeLine dochteronderneming Hisselektronik Sweden AB.

18 18 Een overzicht van onze aanwezigheid in Europa Een van de krachtige punten van SafeLine is de hoge kwaliteit van haar producten en ondersteuning. Om dit te kunnen bereiken heeft SafeLine geïnvesteerd in toppartners in heel Europa. Om deze hoge kwaliteit support en productkennis te handhaven ontmoeten SafeLine en haar partners elkaar iedere zomer tijdens een driedaags seminar, waar zowel besprekingen (over producten, evenals de markt in het algemeen) als trainingen op de agenda staan. Dubai Tekenverklaring: SafeLine Partner

19 Lidmaatschap & Organisaties CAN wordt al jarenlang gebruikt in liftbedieningstoepassingen. In 2002 besloten verschillende middelgrote bedrijven om over te stappen op het gestandaardiseerde high-layer protocol CANopen voor de plug-and-play compatibiliteit van hun apparatuur. Het resultaat van deze inspanningen om te standaardiseren is de CANopen applicatie voor liften (CiA 417). 19 CiA is de internationale gebruikers- en fabrikantengroep die CANopen en andere op CAN-gebaseerde higher-layer protocols (hogere protocollagen) ontwikkelt en ondersteunt. Naar schatting telt de non-profit groep ongeveer 500 bedrijven als lid. De European Lift Association promoot de kwaliteit en de veiligheid van aan liften en roltrappen gerelateerde materialen en diensten in de EU en de EFTA. De ELCA, European Lift Component Association, wordt door de Europese instanties en andere gerelateerde industriële associaties beschouwd als de stem van de Europese fabrikanten van liftonderdelen. De handelsorganisatie VDMA met zijn werkgroep liften is de toonaangevende vertegenwoordiger en belangengroep van de Duitse maakindustrie voor liften en onderdelen. De leden bestaan uit middelgrote fabrikanten/installatiebedrijven en producenten van liftonderdelen. Zij sponsoren Interlift, 's werelds grootste handelsbeurs op het gebied van liften, verzorgen handelsgerelateerde opleidingen/ kwalificaties en zijn betrokken bij legalisatie- en standaardiseringsprocessen. CEN TC-10 ontwikkelt de Europese EN 81 liftnormen. SafeLine is vertegenwoordigd in zowel het TC-10 plenaire werk en in de WG4, gewijd aan noodtelefoons voor liften. ISO-normen worden ontwikkeld door de WHO teneinde belemmering van de handel te beperken. De TC178 ISO liftnormen zijn gebaseerd op de CEN en worden tegenwoordig toegepast in alle landen van de wereld, uitgezonderd de VS en Canada. CE (Conformité Européenne) verzekert dat de producten voldoen aan alle essentiële vereisten van relevante Europese richtlijnen. RoHS (Reduction of Hazardous Substances) is een aan milieubescherming gerelateerde EU-norm.

20 20 JOYRIDE.

21 Noodtelefoons voor liften 21 Hoe te configureren Hoe misbruik van het alarm te voorkomen Wat is EN81-28? Telefoonselectie SafeLine telefoon en de EN81-28 standaard keuze PSTN (vaste lijn) versus GSM (mobiel) SafeLine MX2 SafeLine SL1 SafeLine SL2 SafeLine SL6 Telefoonaccessoires Algemene accessoires Reserveonderdelen index

22 Noodtelefoons voor liften Hoe te configureren Toetsenbord aan de achterzijde/handset voor configuratie SafeLine SL6 2. Telefoon (vanaf iedere locatie) SafeLine SL6 3. Laptop met SafeLine Pro, op locatie. SafeLine Pro SafeLine SL6 4. Laptop met SafeLine Pro, op afstand met gebruik van de SafeLine ProLink. SafeLine Pro SafeLine ProLink SafeLine SL6

23 Noodtelefoons voor liften Hoe misbruik van het liftalarm te voorkomen 23 Door te kiezen voor SafeLine, wordt misbruik voorkomen door: Alarmfiltering: vertraging bij geopende deur Oproepen kunnen worden gefilterd (geblokkeerd) als de deuren zijn geopend of als de lift beweegt. Als de deuren open zijn, kan er geen sprake zijn van een vastzittende lift*. Alarmknop met programmeerbare vertraging (0-30 seconden) Actieve feedback van het callcenter Alleen echte noodsituaties krijgen de aandacht De mogelijkheid om terug te bellen naar de lift geeft zekerheid over de situatie in de cabine. *De oproep kan echter nog steeds worden geplaatst, als de knop langduriger wordt ingedrukt.

24 24 Noodtelefoons voor liften EN81-28 Wat betekent dit voor noodtelefoons? Welke paragrafen zijn hierop van toepassing? Identificatie De norm vereist dat het klantzorgcentrum de exacte locatie van de lift kan vaststellen en documenteren, zelfs als de persoon die vastzit een andere taal spreekt dan de telefonist of bij een defecte microfoon of luidspreker Automatische zelftest om de 3 dagen (max.) De eigenaar van de lift moet om de 3 dagen controleren of het noodoproepsysteem functioneert, omdat defecten en gebreken zo snel mogelijk dienen te worden opgespoord. Vroeger werd het functioneren van de lifttelefoon en de telefoonlijn getest tijdens iedere onderhoudsbeurt, wat inhield dat de lifttefoon al langer buiten werking kon zijn zonder dat iemand dit door had (EN ) Informatie in de liftcabine: De liftcabine moet beschikken over een duidelijk zichtbaar en hoorbaar signaal dat de passagiers informeert. De liftcabine moet zijn uitgerust met twee pictogrammen die de opgesloten passagiers informeren over de status van de spraakverbinding. Het gele pictogram geeft aan dat er telefonische verbinding wordt gezocht met het klantzorgcentrum, het groene pictogram geeft aan dat de lijn open is, d.w.z. dat de persoon die in de lift vastzit contact heeft met de operator in het klantzorgcentrum. Deze pictogrammen visualiseren de status van de spraakverbinding voor doven en slechthorenden Spraakcommunicatie met de lift Het klantzorgcentrum moet in staat zijn om op ieder moment communicatie met de vastzittende passagiers tot stand te brengenom ze te kalmeren, regelmatig toe te spreken en ze te informeren over de status van de reddingsoperatie.

25 Noodtelefoons voor liften Accucontrole Het draadloze alarmsysteem moet in geval van stroomuitval tenminste één uur lang autonoom kunnen functioneren (noodstroomvoorziening). De capaciteit van de accu moet automatisch worden gecontroleerd. Als de capaciteit te laag is, moet er een alarm afgaan dat vervolgens wordt doorgestuurd Filteren van noodoproepen Het draadloze alarmsysteem moet valse noodoproepen kunnen uitfilteren. Hiervoor moet het filter in staat zijn om de noodoproep te wissen, bijv. wanneer de cabine zich in het ontgrendelingsgebied bevindt en de kooi- en schachtdeuren volledig zijn geopend (*valse noodoproepen filteren) Actief alarm/einde alarm Het noodoproepsysteem moet middelen bevatten waarmee het callcenter op de hoogte kan worden gesteld dat de noodoproep (actief alarm) is geactiveerd en dat alle passagiers uit de cabine zijn geëvacueerd. Het signaal einde alarm dient uitsluitend vanuit het noodoproepsysteem van de lift te zijn geactiveerd waarvan de noodoproep afkomstig was. Het activeren van het einde alarm dient daarom buiten bereik van onbevoegde personen te worden geplaatst; alleen de lifttechnicus is bevoegd om het signaal einde alarm te activeren. Het op afstand resetten van het signaal einde alarm kan ook geschieden door naar de liftnoodtelefoon te bellen. Met deze procedure is het callcenter ervan verzekerd dat er een lifttechnicus op locatie aanwezig is (terugkoppeling).

26 Noodtelefoons voor liften 26 Telefoonselectie Alle SafeLine noodtelefoons voldoen aan de EN81-28 norm. Compact toestel SafeLine MX2 Bi-phone toestel SafeLine SL1 Tri-phone toestel SafeLine SL2

27 27 Apparaat met alle mogelijk eigenschappen SafeLine SL6

28 Noodtelefoons voor liften keuze 28 Tekenverklaring = standaard = optie --- = niet beschikbaar MX2 SL1 SL2 SL6 EEN SPRAAKSTATION (ALLEEN CABINE) Specificatie cabinestation Verzonken gem. zonder pict. --- Verzonken gem. met pict. Verzonken gem. met pict. en alarmknop Verzonken gemonteerd m. noodverl. Extern gemonteerd zonder pict. Extern gemonteerd met pict Extern gemonteerd met pictogrammen en alarmknop --- Extern gemonteerd m. noodverl Erachter gem. (COP) met pict. Externe knop Aparte pict. verzonken gemonteerd Afzonderlijke pictogrammen, extern gemonteerd Interface PSTN GSM Noodvoorzieningsfunctie tussen PSTN en GSM CANopen-Lift interface Voor gratis zelftest geleverd Voeding Stroomvoorziening (10-30VDC) door andere --- Stroomvoorziening (10-30VDC) door SafeLine --- Stroomvoorziening (230VAC) door andere Noodaccu Controle van externe accu --- Accessoires 1 of 2 extra alarmknoppen --- Intercom machinekamer Noodverlichting zonder extra accu, verzonken gemonteerd Noodverlichting zonder extra accu, extern gemonteerd Hoorlus gemonteerd op cabinedak Hoorlus extern gemonteerd in cabine --- Programmering Programmeerbaar met gratis software (lokaal) Programmeerbaar met gratis software (op afstand) Programmeerbaar op locatie Programmeerbaar op afstand via telefoon Alleen op het cabinedak

29 Spraakstation in de cabine 29 MX2 SL1 SL2 SL6 EEN SPRAAKSTATION (ALLEEN CABINE) Specificatie cabinestation SLMX-Rec SLB-Rec SLMX-Rec-Pic SL1-Rec SLB-Rec-Pic SLMX-Rec-Pic-B SL1-RecB SLB-RecPicB SLB-RecLed SLMX-SM Alleen op het cabinedak SLB-SM SLMX-SM-Pic SL1-SM SLB-SM-Pic SLMX-SM-Pic-B SLB-SMPicB SLB-SMLed SLMX-COP SL1 SLB-COP Button01 Button01 Button Pic-Rec Pic-Rec Pic-Rec Pic-SM Pic-SM Pic-SM Interface Standaard Standaard Standaard SL6 / SL6 Mini GL1 / GL2 / GL4 / GL6 GL1 / GL2 / GL4 / GL6 GL1 / GL2 / GL4 / GL6 SL6 GSM/SL6 Mini GSM Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Voeding Standaard Standaard Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 Standaard Standaard Standaard Standaard Accessoires Button01 Button01 Button01 / SLB-RD-But IC2 / Comphone IC2 / Comphone IC2 / Comphone Comphone LED-Rec LED-SM HL1 / HL2 HL1 / HL2 HL1 / HL2 HL2 HL1-SM HL1-SM HL1-SM Programmering Standaard Standaard Standaard Standaard ProLink ProLink ProLink ProLink Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard

30 Noodtelefoons voor liften keuze 30 Tekenverklaring = standaard = optie --- = niet beschikbaar SL1 SL2 SL6 TWEE SPRAAKSTATIONS (CABINE PLUS OP HET CABINEDAK) OF ONDER DE CABINE) Specificatie cabinestation Verzonken gem. zonder pict. Verzonken gem. met pict. Verzonken gem. met pict. en alarmknop Verzonken gemonteerd m. noodverl. Extern gemonteerd zonder pict. Extern gemonteerd met pict. Extern gemonteerd met pictogrammen en alarmknop Extern gemonteerd m. noodverl. Erachter gem. (COP) met pict. Externe knop Aparte pict. verzonken gemonteerd Afzonderlijke pictogrammen, extern gemonteerd Interface PSTN GSM Noodvoorzieningsfunctie tussen PSTN en GSM CANopen-Lift interface Voor gratis zelftest geleverd Voeding Stroomvoorziening (10-30VDC) door andere Stroomvoorziening (10-30VDC) door SafeLine Stroomvoorziening (230VAC) door andere Noodaccu Controle van externe accu Accessoires 1 of 2 extra alarmknoppen Intercom machinekamer Noodverlichting zonder extra accu, verzonken gemonteerd Noodverlichting zonder extra accu, extern gemonteerd Hoorlus gemonteerd op cabinedak Hoorlus extern gemonteerd in cabine Programmering Programmeerbaar met gratis software (lokaal) Programmeerbaar met gratis software (op afstand) Programmeerbaar op locatie Programmeerbaar op afstand via telefoon Alleen op het cabinedak

31 Een extra spraakstation, in de liftkoker OF op het cabinedak Spraakstation in de cabine 31 SL1 SL2 SL6 TWEE SPRAAKSTATIONS (CABINE PLUS OP HET CABINEDAK) OF ONDER DE CABINE) Specificatie cabinestation SLB-Rec SL1-Rec SLB-Rec-Pic SL1-RecB SLB-RecPicB SLB-RecLed Alleen op het cabinedak SLB-SM SL1-SM SLB-SM-Pic SLB-SMPicB SLB-SMLed SL1 SLB-COP Button01 Button01 Button01 Pic-Rec Pic-Rec Pic-Rec Pic-SM Pic-SM Pic-SM Interface Standaard Standaard SL6 / SL6 Mini GL1 / GL2 / GL4 / GL6 GL1 / GL2 / GL4 / GL6 SL6 GSM/SL6 Mini GSM Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Voeding Standaard Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 Standaard Standaard Standaard Accessoires Button01 Button01 Button01 / SLB-RD-But IC2 / Comphone IC2 / Comphone Comphone LED-Rec LED-SM HL1 / HL2 HL1 / HL2 HL2 HL1-SM HL1-SM Programmering Standaard Standaard Standaard ProLink ProLink ProLink Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard Standaard

32 Noodtelefoons voor liften keuze 32 Tekenverklaring = standaard = optie --- = niet beschikbaar SL2 DRIE SPRAAKSTATIONS (CABINE PLUS OP HET CABINEDAK EN ONDER DE CABINE)) Specificatie cabinestation Verzonken gem. zonder pict. Verzonken gem. met pict. Verzonken gem. met pict. en alarmknop Verzonken gemonteerd m. noodverl. Extern gemonteerd zonder pict. Extern gemonteerd met pict. Extern gemonteerd met pictogrammen en alarmknop Extern gemonteerd m. noodverl. Erachter gem. (COP) met pict. Externe knop Aparte pict. verzonken gemonteerd Afzonderlijke pictogrammen, extern gemonteerd Interface PSTN GSM Noodvoorzieningsfunctie tussen PSTN en GSM CANopen-Lift interface Voor gratis zelftest geleverd Voeding Stroomvoorziening (10-30VDC) door andere Stroomvoorziening (10-30VDC) door SafeLine Stroomvoorziening (230VAC) door andere Noodaccu Controle van externe accu Accessoires 1 of 2 extra alarmknoppen Intercom machinekamer Noodverlichting zonder extra accu, verzonken gemonteerd Noodverlichting zonder extra accu, extern gemonteerd Hoorlus gemonteerd op cabinedak Hoorlus extern gemonteerd in cabine Programmering Programmeerbaar met gratis software (lokaal) Programmeerbaar met gratis software (op afstand) Programmeerbaar op locatie Programmeerbaar op afstand via telefoon Alleen op het cabinedak SL

33 Spraakstation in de cabine Een extra spraakstation op het cabinedak Een extra spraakstation in de liftkoker/onder de cabine 33 SL2 SL6 DRIE SPRAAKSTATIONS (CABINE PLUS OP HET CABINEDAK EN ONDER DE CABINE)) Specificatie cabinestation SLB-Rec SLB-Rec-Pic SLB-RecPicB SLB-RecLed Alleen op het cabinedak SLB-SM SLB-SM-Pic SLB-SMPicB SLB-SMLed SLB-COP Button01 Button01 Pic-Rec Pic-Rec Pic-SM Pic-SM Interface Standaard SL6 / SL6 Mini GL1 / GL2 / GL4 / GL6 SL6 GSM/SL6 Mini GSM Standaard Standaard Standaard Standaard Voeding Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt Standaard GL4 / GL6 / BL1 / UP2 / Batt52 Standaard Standaard Accessoires Button01 Button01 / SLB-RD-But IC2 / Comphone Comphone LED-Rec LED-SM HL1 / HL2 HL2 HL1-SM Programmering Standaard Standaard ProLink ProLink Standaard Standaard Standaard Standaard

34 34 Noodtelefoons voor liften PSTN (vaste lijn), GSM (mobiel) of VoIP (Voice over Internet Protocol / Stem via internetprotocol)? PSTN Public Switched Telephone Network (vaste lijn). Duur abonnement tegenover lage belkosten. Installatiekosten bij de aanvraag van een nieuwe lijn Onophoud door de installatie van de nieuwe lijn Wachten op de telecom installateur (kan enkele uren duren) Het abonnement is eigendom van, en wordt betaald door, de eigenaar van het gebouw, wat evt. problemen kan opleveren. GSM Global System for Mobile communications. GSM voldoet volledig aan de EN-liftvoorschriften en wordt geaccepteerd door gecertificeerde testbureaus (TÜV, etc.) Een abonnement is goedkoop terwijl bellen duurder kan zijn. Voordelig omdat noodtelefoons in liften iedere maand maar weinig worden gebruikt. Goed aangepast voor alarmsystemen. GSM-bereik: Veronderstelde bereik als gegeven in EN81-28 Als de noodtelefoon in de machinekamer wordt geïnstalleerd heeft dit geen invloed op het bereik van de GSM - eenmaal een bereik, altijd een bereik. Liften zijn meestal te vinden in stedelijke gebieden, waar het GSM-bereik goed is. Langere antennekabel voor de beste ontvangst Verschillende netwerkoperators kunnen een verschillende GSM-bereik hebben. Als het GSM-bereik niet optimaal is, probeer dan een andere operator. VoIP als breedbandtelefonie Een abonnement kan onderdeel zijn van het bestaande netwerkabonnement. Installatiekosten bij de aanvraag van een nieuwe lijn Oponthoud door de installatie van de nieuwe lijn Installatie van router en/of ATA (tijdrovend) Reservestroom voor router, ATA en alle andere netwerkgerelateerde eenheden vereist VoIP als SIP trunking - via SIP provider of SIP server Zowel het abonnement als de belkosten zijn gewoonlijk goedkoop Installatiekosten bij de aanvraag van een nieuw abonnement Oponthoud door de installatie van de nieuwe lijn Installatie en instelling van ATA (tijdrovend) Reservestroom voor router, firewall, schakelaars, ATA en alle andere netwerkgerelateerde eenheden vereist Poortdoorsturing en andere instelling in routers en firewall (door de plaatselijke IT-manager). Instelling en middelen op SIP server (uitgevoerd SIP provider of plaatselijke IT-manager)

35 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 35 SafeLine MX2 - Goedgekeurd door TÜV SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. SafeLine MX2 is verkrijgbaar in meerdere verschillende modellen, voor verzonken montage, externe montage of montage achter het bedieningspaneel van de cabine. De eenheid heeft twee LED's (geel/groen) om de status van de noodoproep aan te geven. Dit maakt de eenheid, naast de twee gegraveerde pictogrammen in de frontplaat, volledig compatibel met EN SafeLine MX2 werd goedgekeurd door TÜV!

36 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 - technische informatie 36 SafeLine MX2 voordelen: EN81-28 en EN81-70 compatibel Tot vier telefoonnummers voor P100, CPC, Q23 of stemidentificatie Aansluiten externe noodknop (NO/NC) Afstelbare vertraging voor het verbinden van de noodoproep Stemidentificatieberichten naar het call center en kalmeringsbericht naar cabine - direct ter plaatse opgenomen of met vooraf opgenomen audiobestand. Automatisch testalarm met een configureerbaar interval (max. 3 dagen conform EN81-28) Filter/LMS input Tot negen eenheden kunnen worden aangesloten op dezelfde telefoonlijn GSM als optie voor de GL-serie Vijf verschillende manieren om te programmeren: Ter plaatse met het ingebouwde toetsenbord Ter plaatse met het programmeerinstrument Aangesloten op een computer met SafeLine Pro Programmeren op afstand met een standaard anologe telefoon Programmeren op afstand met de ProLink-eenheid aangesloten op een computer met Safeline Pro

37 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 met pictogrammen, extern gemonteerd 37 SafeLine MX2 met pictogrammen, extern gemonteerd SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. SLMX-SM-Pic is geschikt voor een extern gemonteerde installatie. De eenheid heeft twee LED's (geel/groen) om de status van de noodoproep aan te geven. Dit maakt de eenheid, naast de in de frontplaat gegraveerde pictogrammen, volledig compatibel met EN x 78 x 20 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC. Stroomverbruik max. 50mA. Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SLMX_SM SLMX_SM-Pic SafeLine MX2, extern gemonteerd SafeLine MX2 met pictogrammen, extern gemonteerd

38 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, extern gemonteerd 38 SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, extern gemonteerd SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. SLMX_SM-PicB is geschikt voor extern gemonteerde installatie in de cabine. De eenheid heeft een geïntegreerde noodknop en twee LED's (geel/groen) voor gebruik met de in de frontplaat gegraveerde pictogrammen. 155 x 90 x 33 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC. Stroomverbruik max. 50mA. Noodsignaalknop: Vooraf aangesloten. SLMX_SM-PicB SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, extern gemonteerd

39 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 met pictogrammen verzonken gemonteerd 39 SafeLine MX2 met pictogrammen verzonken gemonteerd SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. SLMX_Rec-Pic is geschikt voor een verzonken gemonteerde installatie. De eenheid heeft twee LED's (geel/groen) voor gebruik met de in de frontplaat gegraveerde pictogrammen. 155 x 90 x 17 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC. Stroomverbruik max. 50mA. Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SLMX_Rec SLMX_Rec-Pic SafeLine MX2, verzonken gemonteerd SafeLine MX2 met pictogrammen verzonken gemonteerd

40 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, verzonken gemonteerd 40 SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, verzonken gemonteerd SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. SLMX_Rec-PicB is geschikt voor een verzonken gemonteerde installatie. De eenheid heeft een geïntegreerde noodknop en twee LED's (geel/groen) voor gebruik met de in de frontplaat gegraveerde pictogrammen. 155 x 90 x 28 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC. Stroomverbruik max. 50mA. Noodsignaalknop: Vooraf aangesloten. SLMX_Rec-PicB SafeLine MX2 met pictogrammen en knoppen, verzonken gemonteerd

41 Noodtelefoons voor liften - SafeLine MX2 SafeLine MX2, gemonteerd achter COP 41 SafeLine MX2, gemonteerd achter COP SafeLine MX2 is waarschijnlijk de kleinste met EN81-28 en EN81-70 compatibele noodtelefoon ter wereld. Ondanks zijn afmeting is hij zowel intelligent als krachtig, perfect geschikt voor de meeste typen installaties. Het COP-model van SafeLine MX2 is geschikt voor installatie op gelaste bouten of door middel van de inbegrepen zelfklevende tape. De eenheid heeft twee LED's (geel/groen) voor gebruik met de bestaande pictogrammen in de cabine. 100 x 80 x 18 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC. Stroomverbruik max. 50mA. Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SLMX_COP SafeLine MX2, gemonteerd achter COP

42 LIFTINTELLIGENTIE

43 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1 43 SafeLine SL1 SafeLine SL1 beschikt over alle voordelen van de SafeLine MX2 serie. Het compacte en adaptieve ontwerp werd voorzien van meer flexibiliteit door aansluitingen voor een externe noodknop en externe pictogrammen. Dit maakt ook de aansluiting van een spraakstation voor bovenop de cabine en in de liftschacht mogelijk, waardoor wordt voldaan aan alle eisen aan een noodtelefoon in overeenstemming met EN De standaardversie van SL1 is geconstrueerd voor installatie achter het cabinebedieningspaneel (COP). Als een extern pictogram niet wordt gebruikt, kan de eenheid worden besteld met een frontplaat en ingegraveerd pictogram voor verzonken of externe montage (variantmodellen SL1-Rec en SL1-SM), of met ingegraveerd pictogram en noodknop voor verzonken montage (SL1-RecB), om te voldoen aan EN81-70.

44 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1 - technische informatie 44 SafeLine SL1 voordelen: Identificatie door protocollen: P100 CPC Q23 Alternatieve identificatie: Beller_ID Vooraf opgenomen stembericht Programmeeropties: Computer, via gratis software SafeLine Pro (aanbevolen) Geïntegreerd toetsenbord Externe telefoon handset Programmeren op afstand via de eenheid SafeLine ProLink Identificatieberichten kunnen ter plaatse worden opgenomen Maximaal negen eenheden kunnen dezelfde telefoonlijn delen. GSM als optie voor de GL-serie Testalarmsignalen op configureerbare intervallen Mogelijkheid om extra spraakstations aan te sluiten via RJ12 (LT-Stat serie) Extra uitgangen voor pictogrammen Extra ingang voor noodknop Volumeafstelling via het toetsenbord

45 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1, gemonteerd achter COP 45 SafeLine SL1, gemonteerd achter COP SafeLine SL1 beschikt over alle voordelen van de SafeLine MX2 serie. Het compacte en adaptieve ontwerp werd voorzien van meer flexibiliteit door aansluitingen voor een externe noodknop en externe pictogrammen. Dit maakt ook de aansluiting van een spraakstation voor bovenop de cabine of in de liftschacht mogelijk, waardoor wordt voldaan aan alle eisen aan een noodtelefoon in overeenstemming met EN De standaardversie van SL1 is geconstrueerd voor installatie achter het cabinebedieningspaneel (COP). Als een extern pictogram niet wordt gebruikt, kan de eenheid worden besteld met een frontplaat en ingegraveerd pictogram voor verzonken of externe montage (variantmodellen SL1-Rec en SL1-SM), of met ingegraveerd pictogram en noodknop voor verzonken montage (SL1-RecB), om te voldoen aan EN x 80 x 18 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC, Stroomverbruik: max. 50mA Max. uitgangsstroom (pictogrammen): 100mA (12V). Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SL1 SafeLine SL1, gemonteerd achter COP

46 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1 met pictogrammen, verzonken gemonteerd 46 SafeLine SL1 met pictogrammen, verzonken gemonteerd SafeLine SL1 beschikt over alle voordelen van de SafeLine MX2 serie. Het compacte en adaptieve ontwerp werd voorzien van meer flexibiliteit door aansluitingen voor een externe noodknop en externe pictogrammen. Dit maakt ook de aansluiting van een spraakstation voor bovenop de cabine of in de liftschacht mogelijk, waardoor wordt voldaan aan alle eisen aan een noodtelefoon in overeenstemming met EN SL1-Rec wordt geleverd op een roestvrijstalen frontplaat met pictogramgravingeringen op een roestvrijstalen frontplaat voor verzonken montage, volledig in overeenstemming met EN Als nog steeds een extern pictogram wordt gebruikt, kan dit eenvoudig worden aangesloten via het RJ12-koppelstuk of een schroefeindkoppelstuk op de achterkant van de PCB. 155 x 90 x 27 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC, Stroomverbruik: max. 50mA Max. uitgangsstroom (pictogrammen): 100mA (12V). Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SL1-Rec SafeLine SL1 met pictogrammen, verzonken gemonteerd

47 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1 met pictogrammen en knop, verzonken gemonteerd 47 SafeLine SL1 met pictogrammen en knop, verzonken gemonteerd SafeLine SL1 beschikt over alle voordelen van de SafeLine MX2 serie. Het compacte en adaptieve ontwerp werd voorzien van meer flexibiliteit door aansluitingen voor een externe noodknop en externe pictogrammen. Dit maakt ook de aansluiting van een spraakstation voor bovenop de cabine of in de liftschacht mogelijk, waardoor wordt voldaan aan alle eisen aan een noodtelefoon in overeenstemming met EN SL1-RecB wordt geleverd met een geïntegreerde noodknop en pictogramgraveringen op een roestvrijstalen frontplaat voor verzonken montage, volledig in overeenstemming met EN Als nog steeds een extern pictogram wordt gebruikt, kan dit eenvoudig worden aangesloten via het RJ12-koppelstuk of een schroefeindkoppelstuk op de achterkant van de PCB. 185 x 90 x 31 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC, Stroomverbruik: max. 50mA Max. uitgangsstroom (pictogrammen): 100mA (12V). Noodsignaalknop: NO SL1-RecB SafeLine SL1 met pictogrammen en knop, verzonken gemonteerd

48 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL1 met pictogrammen, extern gemonteerd 48 SafeLine SL1 met pictogrammen, extern gemonteerd SafeLine SL1 beschikt over alle voordelen van de SafeLine MX2 serie. Het compacte en adaptieve ontwerp werd voorzien van meer flexibiliteit door aansluitingen voor een externe noodknop en externe pictogrammen. Dit maakt ook de aansluiting van een spraakstation voor bovenop de cabine of in de liftschacht mogelijk, waardoor wordt voldaan aan alle eisen aan een noodtelefoon in overeenstemming met EN SL1-SM wordt geleverd met pictogramgraveringen op een roestvrijstalen frontplaat, volledig in overeenstemming met EN81-70, voor externe montage. Als nog steeds een extern pictogram wordt gebruikt, kan dit eenvoudig worden aangesloten via het RJ12-koppelstuk of een schroefeindkoppelstuk op de achterkant van de PCB. 155 x 90 x 29 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC, Stroomverbruik: max. 50mA Max. uitgangsstroom (pictogrammen): 100mA (12V). Noodsignaalknop: Kan worden ingesteld als NO of NC. SL1-SM SafeLine SL1 met pictogrammen, extern gemonteerd

49 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon) 49 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie onder of bovenop cabine. Geïntegreerde microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 69 x 39 x 27 mm. Microfoon en knop (NO) 5 cm kabel inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat01 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon)

50 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon) 50 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie onder of bovenop cabine. Geïntegreerde luidspreker, microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 119 x 57 x 27 mm. Luidspreker, microfoon en knop (NO) 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat02 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon)

51 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon) 51 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie achter COP. De eenheid is alleen een microfoon en kan worden gemonteerd met een schroef. Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. 42 x 40 x 18 mm. Microfoon voor SL1/SL2 Installatie achter COP 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen LT-Stat03 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon)

52 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon) 52 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie achter COP. Geïntegreerde luidspreker en microfoon. Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. 80 x 54 x 20 mm. Luidspreker en microfoon voor SL1/SL2 Installatie achter COP Zelfklevend celschuimrubber 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen LT-Stat04 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon)

53 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop) 53 2 x 5,5 2 x 9, Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop) SL1/SL2 spraakstation voor installatie op wand of bovenop/ onder cabine. Geïntegreerde luidspreker, microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 79 x 105 x 32 mm. Luidspreker, microfoon en knop (NO) NO-knop kan worden vervangen door NC 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat05 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop)

54 Noodtelefoons voor liften, accessoires SafeLine Pro 54 SafeLine Pro Gebruikersvriendelijke Windows software om alle SafeLine producten te configureren. De software kan lokaal worden gebruikt (met een bekabelde aansluiting) om producten te configureren, of kan ook op afstand worden gebruikt (in combinatie met SafeLine ProLink) om SafeLine noodtelefoons te configureren. De software staat ook firmware updates van producten toe. Firmware kan worden verkregen bij SafeLine en staat een update van functie en opties toe, zonder de noodzaak om de eenheid naar SafeLine te sturen voor de firmware update. De software is verkrijgbaar in het Engels, Zweeds, Duits, Italiaans, Spaans en Frans. PC eisen voor SafeLine Pro: OS: Windows XP/Vista/7/8 CPU: 1.0 GHz of sneller RAM: 500 MB Harde schijf: minimaal 100 MB vrije schijfruimte Monitorresolutie: 800x600 of hoger Intuïtieve & gratis verkrijgbare software Vermindert het aantal bezoeken aan de site als een update van de eenheidconfiguratie vereist is. Opslaan van configuratiebestanden

55 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL2 55 SafeLine SL2 Noodtelefoon ontworpen voor montage op het cabinedak, met ingebouwde: monteuralarmknop, luidspreker en microfoon. Aansluitingen voor liftcabinestation, extra station en hoorlus. SafeLine SL2 voldoet aan de EN81-28 en de EN81-70 normen en biedt flexibiliteit door de keuze van randapparatuur. De eenheid heeft een knop om actieve alarmsignalen te resetten en om onderhoudskaarten te verzenden, een geïntegreerde accucontrole en een automatische zelftest voor microfoon en luidspreker.

56 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL2 - technische informatie 56 SafeLine SL2 voordelen: Compacte eenheid voor op cabinedak Open alarmprotocollen (P100/CPC/beller-ID/spraak-ID) 3 dagen testalarmsignalen gratis met Caller ID Ter plaatse of op afstand opname van kalmerende en alarm-id-meldingen Maximaal 9 SL2 kunnen op dezelfde telefoonlijn worden aangesloten. GSM als optie (GL1/GL2/GL4/GL6). Flexibele installatie dankzij schroefaansluitingen. Ingangen (kunnen worden gebruikt voor bv. externe alarmknop, twee extra spraakstations of alarmknoppen). Uitgangen (bv. aandrijvingen voor groene en gele LED pictogrammen, aansluiting op inductieve hoorlus).

57 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 SafeLine SL x 5,5 2 x 9, SafeLine SL2 Noodtelefoon ontworpen voor montage op het cabinedak, met ingebouwde: monteuralarmknop, luidspreker en microfoon. Ingangen voor liftcabinestation en extra station onder de cabine of in de liftschacht. SafeLine SL2 voldoet aan de EN81-28 en de EN81-70 normen en biedt flexibiliteit door de keuze van randapparatuur. Compacte eenheid voor op cabinedak Open alarmprotocollen (P100/CPC/beller-ID/spraak-ID) Op locatie opname van kalmerende en alarm-id-meldingen Flexibele installatie dankzij schroefaansluitingen. Ingangen (kunnen worden gebruikt voor bv. externe alarmknop, twee extra spraakstations of alarmknoppen met geluidsbestendige stroomlus lage impedantiestroom naar de stations). Uitgangen (bv. aandrijvingen voor groene en gele LED pictogrammen, aansluiting op inductieve hoorlus). 41,9 90 x 171 x 42 mm. Stroomvoorziening: Voedingsspanning VDC, Noodsignaalknop: Configureerbaar als NO of NC SL2 SafeLine SL2 hoofdstation.

58 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon) 58 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie onder of bovenop cabine. Geïntegreerde microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 69 x 39 x 31 mm. Microfoon en knop (NO) 5 cm kabel inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat01 Spraakstation voor SL1/SL2 (knop en microfoon)

59 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon) 59 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie onder of bovenop cabine. Geïntegreerde luidspreker, microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 119 x 57 x 31 mm. Luidspreker, microfoon en knop (NO) 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat02 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, knop en microfoon)

60 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon) 60 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie achter COP. De eenheid is alleen een microfoon en kan worden gemonteerd met een schroef. Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. 42 x 40 x 18 mm. Microfoon voor SL1/SL2 Installatie achter COP 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen LT-Stat03 Spraakstation voor SL1/SL2 (microfoon)

61 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon) 61 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon) SL1/SL2 spraakstation voor installatie achter COP. Geïntegreerde luidspreker en microfoon. Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. 80 x 54 x 20 mm. Luidspreker en microfoon voor SL1/SL2 Installatie achter COP Zelfklevend celschuimrubber 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen LT-Stat04 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker en microfoon)

62 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop) 62 2 x 5,5 2 x 9, Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop) SL1/SL2 spraakstation voor installatie op wand of bovenop/ onder cabine. Geïntegreerde luidspreker, microfoon en noodknop (NO). Snelle installatie door het gebruik van de inbegrepen platte kabel (5 m) met RJ12-koppelstuk. Zelfborende schroeven zijn ook inbegrepen voor een eenvoudige montage. 79 x 105 x 32 mm. Luidspreker, microfoon en knop (NO) NO-knop kan worden vervangen door NC 5 m platte kabel voor RJ12 koppelstukken inbegrepen Zelfborende schroeven inbegrepen LT-Stat05 Spraakstation voor SL1/SL2 (luidspreker, microfoon en knop)

63 Noodtelefoons voor liften - SafeLine SL2 Spraakstation, drop-and go 63 15,5 42 4,5 Spraakstation microfoon Drop-and go SafeLine LT-StatDG is een spraakstation voor SL1, SL2 en TTR dat een extreem flexibele installatie achter het paneel mogelijk maakt. De eenheid bestaat uit een microfoon en een luidspreker en kan hangen achter het cabinepaneel of met een schroef worden gemonteerd met behulp van de bevestigde stalen beugel. 47,5 42 x 48 x 16 mm. Microfoon en luidspreker op metalen beugel RJ12 koppelstuk voor SL1, SL2 of TTR 5 cm aansluitkabel inbegrepen LT-StatDG Spraakstation microfoon Drop-and go

SafeLine MX3 NOG KLEINER, NOG INTELLIGENTER EN KRACHTIGER

SafeLine MX3 NOG KLEINER, NOG INTELLIGENTER EN KRACHTIGER NOOD- TELEFOONS VOOR LIFTEN SafeLine MX3 NOG KLEINER, NOG INTELLIGENTER EN KRACHTIGER SafeLine MX3 is waarschijnlijk de kleinste liftnoodtelefoon ter wereld die beantwoordt aan de vereisten van EN81-28

Nadere informatie

EN81-28 Wat is EN81-28?

EN81-28 Wat is EN81-28? EN81-28 Wat is EN81-28? Zit u vast in de lift? DUTCH V. 1.10 06.2009 GEEN PANIEK! SAFELINE WAAKT OVER U... Hisselektronik ontwikkelt en vervaardigt elektronische componenten voor liften. Onze belangrijkste

Nadere informatie

SafeLine SL6 DE VOLGENDE GENERATIE LIFTNOODTELEFOONSYSTEMEN

SafeLine SL6 DE VOLGENDE GENERATIE LIFTNOODTELEFOONSYSTEMEN NOOD- TELEFOONS VOOR LIFTEN SafeLine SL6 DE VOLGENDE GENERATIE LIFTNOODTELEFOONSYSTEMEN SafeLine SL6 Het complete liftnoodtelefoonsysteem en communicatiesysteem bij brand conform EN81-28, EN81-70 en EN81-72

Nadere informatie

Productcatalogus safeline.eu

Productcatalogus safeline.eu 2/09 Productcatalogus DUTCH V. 3.10 safeline.eu Safeline is een geregistreerd handelsmerk ontwikkeld door: Kwaliteit producten die in Zweden safeline.eu SafeLine is a registered trademark developed by:

Nadere informatie

De meest universele lifttelefoon Plug&Play steekconnectoren en stekkers Tot 5 systemen op 1 telefoonlijn

De meest universele lifttelefoon Plug&Play steekconnectoren en stekkers Tot 5 systemen op 1 telefoonlijn RUKRA lifttelefoon achterbouw Geen extra voeding nodig 1 op 1 de vervanger voor o.a. de merken Faltcom, Dielro, Safeline, OTIS, KONE en nog vele anderen RUKRA mono lifttelefoon achterbouw Geen extra voeding

Nadere informatie

SafeLine GL5. Bedieningsinstructies. Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons met ingebouwde stroomvoorziening en accu back-up.

SafeLine GL5. Bedieningsinstructies. Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons met ingebouwde stroomvoorziening en accu back-up. SafeLine GL5 Bedieningsinstructies Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons met ingebouwde stroomvoorziening en accu back-up. safeline.eu SafeLine GL5 Bedieningsinstructies De unit aansluiten De

Nadere informatie

SafeLine IC2. Installatiehandleiding. Intercomsysteem

SafeLine IC2. Installatiehandleiding. Intercomsysteem SafeLine IC2 handleiding Intercomsysteem 03.2017 SafeLine IC2 handleiding TECHNISCHE GEGEVENS Voedingsspanning: Stroomverbruik: 12 or 24 VDC 100 ma when connected, 0 ma in stand-by. Afmetingen: 18 x 60

Nadere informatie

1 op 1 de vervanger voor o.a. de merken Faltcom, Dielro, Safeline, OTIS, KONE, Schindler etc. etc.

1 op 1 de vervanger voor o.a. de merken Faltcom, Dielro, Safeline, OTIS, KONE, Schindler etc. etc. RUKRA lifttelefoon achterbouw Geen extra voeding nodig 1 op 1 de vervanger voor o.a. de merken Faltcom, Dielro, Safeline, OTIS, KONE, Schindler etc. etc. De meest universele lifttelefoon Plug&Play steekconnectoren

Nadere informatie

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid 2 Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Het Plena Public Address

Nadere informatie

Installatie en gebruikershandleiding

Installatie en gebruikershandleiding Installatie en gebruikershandleiding Versie: 1-2011 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering WWW.RUKRA.COM RUKRA BV Huserstraat 13-3861 CJ Nijkerk - The Netherlands,

Nadere informatie

Advitronics. GSM Interface V1 INFORMATIEBROCHURE OVER: Zekerheid door Service

Advitronics. GSM Interface V1 INFORMATIEBROCHURE OVER: Zekerheid door Service Advitronics Advitronics Telecom B.V. Postbus 11, 5360 AA Grave Industriestraat 2, 5361 EA Grave T: +31 (0) 486 47 62 63 F: +31 (0) 486 47 65 40 info@advitronics.nl www.advitronics.nl INFORMATIEBROCHURE

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties

SPRAAK MODULE INT-VG. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties SPRAAK MODULE INT-VG int-vg_nl 12/11 De INT-VG module werkt samen met de INTEGRA en VERSA alarmsystemen en maakt implementatie van spraakberichten mogelijk (deze module vervangt de CA-64 SM spraak synthesizer

Nadere informatie

Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Noodcommunicatie in de lift

Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Noodcommunicatie in de lift Lift1 Analoge nood-intercom voor de liftkooi Analoge noodcommunicatie voor liftkooien. Bijbehorende GSM-module met back-up power leverbaar (EasyGate Pro). TÜV gecertificeerd, EN81-21 en EN81-70 compliant.

Nadere informatie

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC Handleiding GSM RC-GBT8448BC 1. Omschrijving: De RC-GBT8448BC is een GSM interface die een niet meer aanwezige standaard PSTN lijn of nieuwe VoIP lijn, middels een Simkaart (niet meegeleverd) omzet naar

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur

Alarm is Uitgeschakeld. Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur Alarm is Uitgeschakeld Easy Series inbraakcentrale Beveiliging vereenvoudigd met RADION draadloze randapparatuur 2 Veiligheid komt op de eerste plaats Vanzelfsprekend wilt u de best mogelijke beveiliging

Nadere informatie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie

Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie Conventionele Brandmeldcentrale 500 Serie Zo eenvoudig als tellen tot drie 2 Een brandmeldcentrale die eenvoudig is te installeren, configureren, te onderhouden en te gebruiken. LCD-scherm met statusindicatie

Nadere informatie

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem Helvar in Nederland Helvar & Lighting Controls Wat is DALI Helvar in Nederland Stand-alone systeem Netwerk systeem Gebouwbeheersysteem Noodverlichting Helvar Oy, Finland Onafhankelijke fabrikant van componenten

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

SafeLine GL1. Bedieningsinstructies. Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons. (GSM-Line)

SafeLine GL1. Bedieningsinstructies. Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons. (GSM-Line) SafeLine GL1 (GSM-Line) Bedieningsinstructies Een GSM-alternatief voor al onze lifttelefoons. SafeLine GL1 (GSM-Line) Bedieningsinstructies safeline.eu Inhoudsopgave Veiligheid en algemene informatie Introductie

Nadere informatie

PRODUCTOVERZICHT MAGNEETCONTACTEN

PRODUCTOVERZICHT MAGNEETCONTACTEN PRODUCTOVERZICHT MAGNEETCONTACTEN Alarmtech Sweden AB is een bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwikkelen en vervaardigen van hoogwaardige beveiligingsproducten. Om optimale betrouwbaarheid

Nadere informatie

Noodoproep Installatie

Noodoproep Installatie Noodoproep Installatie GEBRUIKSAANWIJZING 2010-2011 1. Gebruik en toepassingen Uw oproepsysteem zorgt ervoor dat u een hulpoproep doet uitgaan op het moment dat u zelf niet meer in staat bent om de telefoon

Nadere informatie

Productvergelijking en bijbehorende accessoires. EasyCon GSM. ProCon GSM. Proline GSM. GSM Modules

Productvergelijking en bijbehorende accessoires. EasyCon GSM. ProCon GSM. Proline GSM. GSM Modules Productvergelijking en bijbehorende accessoires EasyCon GSM ProCon GSM Proline GSM GSM Modules Inhoudsopgave Pagina Vergelijking GSM modules 3 EasyCon GSM 4 Accessoires bij de EASY series 5 ProCon GSM

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING. Gebruiksaanwijzing per 1 Januari 2014 1.

Nadere informatie

Wat is EN81-28? Opgesloten in de lift?

Wat is EN81-28? Opgesloten in de lift? Wat s EN81-28? Opgesloten n de lft? www.safelne.se Geen panek! SafeLne waakt Hsselektronk ontwkkelt en vervaardgt elektronsche componenten voor lften, met als belangrjkste producten lfttelefoons voor het

Nadere informatie

Handleiding RD5060 SPRAAKMODULE MONTAGE-INSTRUCTIES. RD5060 II /V6ip

Handleiding RD5060 SPRAAKMODULE MONTAGE-INSTRUCTIES. RD5060 II /V6ip Handleiding RD5060 II /V6ip RD5060 SPRAAKMODULE De RD5060 is een module die, in combinatie met een RD6201, boodschappen kan doorgeven naar semadigits of naar particulieren. In beide gevallen wordt gebruik

Nadere informatie

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com

ES-S7A. Buitensirene. www.etiger.com ES-S7A Buitensirene www.etiger.com NL Kenmerken - Draadloze verbinding voor een eenvoudige installatie - Radiofrequente beveiliging van de accessoires: meer dan een miljoen combinatiecodes - EEPROM-informatiebeveiliging,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

CONNECTING PEOPLE PANASONIC SIP DECT MULTI CELL

CONNECTING PEOPLE PANASONIC SIP DECT MULTI CELL CONNECTING PEOPLE Panasonic SIP DECT Multi Cell Systems Panasonic DECT systeem op SIP basis Veel organisaties zijn er al in geslaagd grotere klanttevredenheid, kostenbesparingen, flexibiliteit en andere

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk.

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk. De Comtroller 702 is ontworpen voor controle en monitoring van kleinere pompstations en watervoorraad-stations. De Comtroller 702 is een complete unit met in- en uitgangen, CPU, datalogger en communicatie-poort

Nadere informatie

Nu met GSM. TA74 personenalarmtoestel GSM, IP en PSTN

Nu met GSM. TA74 personenalarmtoestel GSM, IP en PSTN Nu met GSM TA74 personenalarmtoestel GSM, IP en PSTN TeleAlarm personenalarmtoestel Veilig en flexibel, klaar voor de toekomst! Ons personenalarmtoestel is ontwikkeld voor mensen die zelfstandig thuis

Nadere informatie

Veelzijdige en geoptimaliseerde verlichting voor stroomen bedieningspanelen

Veelzijdige en geoptimaliseerde verlichting voor stroomen bedieningspanelen Veelzijdige en geoptimaliseerde verlichting voor stroomen bedieningspanelen LED-lampen voor universele behuizingen schneider-electric.com/enclosures LED-lamp voor multimontage Maakt optimaal gebruik van

Nadere informatie

PHONIRO MAIN ENTRANCE

PHONIRO MAIN ENTRANCE INSTALLATIEHANDLEIDING PHONIRO MAIN ENTRANCE MODEL 08 VEILIG ZEKER EFFECTIEF Wij bieden meer mensen een veiliger en waardiger oude dag. Phoniro Systems Nederland BV. Postbus 51 4020 BB Maurik Telefoon:

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Twee bedrijven, één team!

Twee bedrijven, één team! cableassembly Connecting solutions Wij geloven in Connecting solutions Eén of miljoenen Klanten Twee bedrijven, één team. Zo zou je 2E Interconnection en Connecting solutions is voor ons een begrip dat

Nadere informatie

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional

Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Managementsysteem voor Sociale Alarmering 7 Professional Schaalbaarheid is de beste oplossing Het nieuwe Professional 2 Efficiency door aanpassing Ideale oplossingen voor uw succes Om onmiddellijke reacties op noodoproepen, snelle service en naadloze communicatie

Nadere informatie

Bel de lifttelefoon, nadat de lifttelefoon heeft opgenomen toetst u in: #0000

Bel de lifttelefoon, nadat de lifttelefoon heeft opgenomen toetst u in: #0000 RUKRA LIFTTELEFOON vanaf firmwareversie 3.5 ARTIKELNR.: RK-2000 Gemonteerd door: Montagedatum: Telefoonnummer: Naam: Wijzigen 1 e alarmnummer: Wijzigen type alarmknop in liftcabine: U wilt het 1 e alarmnummer

Nadere informatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie

Een traditie van kwaliteit en innovatie Een traditie van kwaliteit en innovatie Al meer dan 100 jaar staat de naam Bosch voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Bosch Security Systems is er trots op u een breed pakket van systemen en componenten

Nadere informatie

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Uw account activeren Mobile Broadband Inclusief 200 MB data per maand gedurende drie jaar Welkom bij HP Mobile Connect Pro De simkaart die u voor HP Mobile Connect Pro nodig hebt, is

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

Draadloze bewegingsmelder

Draadloze bewegingsmelder Draadloze bewegingsmelder Installatie-instructies FU5110 497241 Afb. 1: 2,4m (max) 15m Afb. 2: Zicht naar beneden Fig. 3: Doorbraak in het huis Schroef Voorwoord Geachte klant, Wij bedanken u voor de aankoop

Nadere informatie

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg.

Service en onderhoud. Eén telefoontje is genoeg. Service en onderhoud Onze projectmatige werkwijze garandeert snelle en adequate oplossingen. HB Group voert wereldwijd, 24 uur per dag, 7 dagen per week, service en onderhoud uit. Eén telefoontje is genoeg.

Nadere informatie

Draadloze openingsmelder

Draadloze openingsmelder Draadloze openingsmelder Installationsanleitung Installation Guide Instructions d installation Installatie-instructies FU5120WB 497242 Afb. 1 Afb. 2 Afb. 3 Afb. 4 Afb. 5 2 Voorwoord Geachte klant, Wij

Nadere informatie

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden

Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden Praesideo Digitaal Public Address- en ontruimingssysteem Zorg dat elke boodschap overkomt, onder alle omstandigheden 2 Praesideo Public Address- en ontruimingssystemen van Bosch Informeer en bescherm uw

Nadere informatie

Xelion Phone System. Bureau Telefoons. Aastra 6730i. Aastra 6731i

Xelion Phone System. Bureau Telefoons. Aastra 6730i. Aastra 6731i Xelion Phone System Wat uw precieze wensen ook zijn, er is altijd een telefoon die bij u én bij Xelion past! Xelion biedt de mogelijkheid te kiezen uit normale of pc-telefoons. Allemaal functioneel en

Nadere informatie

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 HI0990N02A Pag. 1/14 TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0990N02A Pag. 2/14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE OVER: Interface Type 6

INFORMATIEBROCHURE OVER: Interface Type 6 Advitronics Advitronics Telecom B.V. Postbus 11, 5360 AA Grave Industriestraat 2, 5361 EA Grave T: +31 (0) 486 47 62 63 F: +31 (0) 486 47 65 40 info@advitronics.nl www.advitronics.nl INFORMATIEBROCHURE

Nadere informatie

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control.

MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit. World leaders in process control. MC3-FRUIT. Gecontroleerde koeling en opslag van hard en zacht fruit World leaders in process control. Nog betere controle met de nieuwe MC3-FRUIT Fruithandelaren willen hun producten geleverd hebben op

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm

Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm Persoonsalarm Alarmoproep Valalarm LET OP DAT U GEEN STOPCONTACT GEBRUIKT DAT KAN WORDEN UITGEZET DOOR BIJVOORBEELD EEN VERDEELSTEKKER OF EEN AFSTANDBEDIENING.. Gebruiksaanwijzing per 1 augustus 2013 1.

Nadere informatie

A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek AccuPack

A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek AccuPack A&E Trading b.v. Lineaire aandrijftechniek AccuPack A A&E Trading b.v. is een technische groothandel gespecialiseerd in lineaire aandrijftechniek voor de zakelijke markt, opgericht in 1994 en gevestigd

Nadere informatie

De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt

De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt Geproduceerd door: De compacte hybride AlphaBox centrale voor de particuliere en klein zakelijke markt Alphatronics B.V. Watergoorweg 71 3861 MA NIJKERK Tel: 033-2459944 Fax: 033-2453149 www.alphatronics.nl

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. 200 MB data cadeau per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Uw account activeren. 200 MB data cadeau per maand gedurende drie jaar. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Uw account activeren Mobile Broadband 200 MB data cadeau per maand gedurende drie jaar Welkom bij HP Mobile Connect Pro De simkaart die u voor HP Mobile Connect Pro nodig hebt, is voorgeïnstalleerd

Nadere informatie

Absoluta IP Module. Installateurshandleiding NEDERLANDS. AIS AbsolutaIP :07

Absoluta IP Module. Installateurshandleiding NEDERLANDS. AIS AbsolutaIP :07 Absoluta IP Module Installateurshandleiding NEDERLANDS AIS AbsolutaIP 20140704 09:07 RICHTLIJNEN De installatie van deze systemen moet uitgevoerd worden in overeenstemming met de lokale wetgeving. Dit

Nadere informatie

Installatie & Onderhouds Instructies WARNER-LT 03/11

Installatie & Onderhouds Instructies WARNER-LT 03/11 Installatie & Onderhouds Instructies WARNER-LT Condensaat management waarschuwingssysteem ALGEMENE WERKING 03/11 De WARNER-LT is een condensaat management waarschuwingssysteem. Condensaat management speelt

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Xelion Phone System. Bureau Telefoons. Aastra 6730i. Aastra 6731i

Xelion Phone System. Bureau Telefoons. Aastra 6730i. Aastra 6731i Xelion Phone System Wat uw precieze wensen ook zijn, er is altijd een telefoon die bij u én bij Xelion past! Xelion biedt de mogelijkheid te kiezen uit normale of pc-telefoons. Allemaal functioneel en

Nadere informatie

SafeLine MX2. Installatiehandleiding. Klein, goedkoop en intelligent. Waarschijnlijk s werelds kleinste EN81-28 compatibele lifttelefoon!

SafeLine MX2. Installatiehandleiding. Klein, goedkoop en intelligent. Waarschijnlijk s werelds kleinste EN81-28 compatibele lifttelefoon! SafeLine MX2 Installatiehandleiding Klein, goedkoop en intelligent Waarschijnlijk s werelds kleinste EN81-28 compatibele lifttelefoon! 02.2013 SafeLine MX2 Installatiehandleiding Technische gegevens Stroomvoorziening:

Nadere informatie

SafeLine VV3. Bedieningsinstructies. Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten.

SafeLine VV3. Bedieningsinstructies. Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten. SafeLine VV3 Bedieningsinstructies Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten. SafeLine VV3 Bedieningsinstructies safeline.eu Inhoudsopgave Installatie & Testen Montage 5 Symbolen

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

COMpact 3000 analog ref. 213-51021

COMpact 3000 analog ref. 213-51021 COMpact 3000 analog ref. 213-51021 Veelzijdigheid tegen een lage prijs Met de nieuwe COMpact 3000 analog voor SOHO toepassingen (small office / home office) en privéwoningen bewijst Auerswald dat een kleine

Nadere informatie

Van Wamel B.V. SORTEERAPPARATUUR VOOR GROENTE EN FRUIT SORTEERMACHINES AANVOER-EN VERPAKKINGSSYSTEMEN.

Van Wamel B.V. SORTEERAPPARATUUR VOOR GROENTE EN FRUIT SORTEERMACHINES AANVOER-EN VERPAKKINGSSYSTEMEN. Van Wamel B.V. SORTEERAPPARATUUR VOOR GROENTE EN FRUIT SORTEERMACHINES AANVOER-EN VERPAKKINGSSYSTEMEN www.vanwamel.nl VAN WAMEL B.V. Sinds 1947! Met bijna 70 jaar ervaring in de fabricage van apparatuur

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000 ARTIKELNUMMER: RK-3000 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU ALGEMEEN Remote PSTN IO_04 heeft 4 uitgangsrelais.

Nadere informatie

Gecontroleerde mobiliteit.

Gecontroleerde mobiliteit. Gecontroleerde mobiliteit. Gemeentelijke voertuigen Focus Bouwmachines Land- en bosbouw Transport en logistiek Overtuigend. Besturingstechniek die geschikt is voor mobiel gebruik functioneert door het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (NL)

Gebruikershandleiding (NL) PROcross V2 A-106 Gebruikershandleiding (NL) 2 PROcross V2 A-106 Aansluiten van de sensoren Achterkant: Infrarood / magnetisch Temperatuur 1 batterij (type: CR2450) RPM (extra gevoelig) RPM (normaal) Vervangen

Nadere informatie

TA-Slider Smart Digital Control

TA-Slider Smart Digital Control Tijdbesparing bij het inbedrijfstellen Houdt de laatste 10 storingen bij voor snelle foutopsporing 10 x zoveel instelling mogelijkheden als met conventionele motoren Flexibele installatie mogelijkheden

Nadere informatie

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND.

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND. Beveiliging in eigen beheer Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND total connect box TOTAL CONNECT BOX CONCEPT 1 Bij ontdekking van een inbraak maakt de

Nadere informatie

Jabra SPEAK410 / SPEAK410 - FOR PC

Jabra SPEAK410 / SPEAK410 - FOR PC Jabra SPEAK410 / SPEAK410 - FOR PC Gebruikershandleiding www.jabra.com Inhoud WELKOM...3 Productoverzicht...3 Installatie...4 AANSLUITEN...4 INSTALLATIE...4 GESPREKSFUNCTIES...4 Hulp inschakelen...6 2

Nadere informatie

TOUCH SCREEN BEDIENDEEL. Veiligheid en comfort binnen handbereik

TOUCH SCREEN BEDIENDEEL. Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Mopas BT 1. Functies en eigenschappen 2 2. Veiligheidsinstructies 2 3. Gebruik 3 4. Alarmeren 4 5. Statusoverzicht van de LED-ring 4 6. Aansluiten randapparatuur

Nadere informatie

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst... 3 1.3 Varianten... 4 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht dienst...

Nadere informatie

GSMVERSTERKERS.NL. Gebruikers installatie handleiding

GSMVERSTERKERS.NL. Gebruikers installatie handleiding GSMVERSTERKERS.NL Gebruikers installatie handleiding Voor de installatie van alle onze gsm versterkers. In dit document vindt u een technische installatiehandleiding om uw nieuwe signaalversterker goed

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 06/12-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Mobile Connect

Dienstbeschrijving IP One Mobile Connect Dienstbeschrijving IP One Mobile Connect Auteur: Marketing Datum: 01-09-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1027 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Positionering dienst... 3 1.2 Varianten...

Nadere informatie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie

Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie Installatie & Snel Start Gids Aqua PC Serie AquaPro Versie SNELSTARTGIDS AquaPro PC VR1.00 1. Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van uw AquaPro PC. Het is aan te bevelen dat uw nieuwe computer

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1 Installatie instructies 04-2016 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Zorgt voor veiligheid, informatie, muziekbeleving Met ruim 100

Nadere informatie

Kit Extra. en DRAADS Nieuw deurstation serie Extra met Mini Audio

Kit Extra. en DRAADS Nieuw deurstation serie Extra met Mini Audio Kit Extra. en Nieuw deurstation serie Extra met Mini Audio Passion.Technology.Design. Het nieuwe compacte deurstation met minimalistisch design. DE KITS KIT EXTRA ENKELVOUDIG KIT EXTRA TWEEVOUDIG KAE5061

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

P4Product Informatie Elegant aansluiten bureau inbouwsystemen

P4Product Informatie Elegant aansluiten bureau inbouwsystemen Onze aansluit- en kabelmanagement systemen voor kantoor en vergaderruimtes zijn op basis van de hoogst haalbare kwaliteit en betrouwbaarheid. Flexibele inbouw systemen waar een luxe uiterlijk en comfort

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne.

Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. Urinoirsturing COMPACT LC. Van SCHELL. Geïntegreerde sensor voor perfecte hygiëne. ARMATURENTECHNOLOGIE. VAN SCHELL. SCHELL. De onderneming. Voor de sanitaire ruimte van openbare gebouwen en bedrijfsgebouwen.

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Handleiding GSM kiezer V2.03

Handleiding GSM kiezer V2.03 Voor GSM kiezers geleverd vanaf augustus 2014 Plaatsen SIM kaart / Installatie PIN code van SIM kaart uitschakelen. Let erop dat de SIM kaart voldoende bel- en SMS-tegoed heeft. Tijdens opstartfase van

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate Agenda 1 Product Portfolio 2 Sunny Boy 240 / Sunny Multigate en toepassingen 3 Waarom kiezen voor SMA? 4 Installatie micro-omvormer systeem 5

Nadere informatie

EM8622 Draadloos bedieningspaneel

EM8622 Draadloos bedieningspaneel EM8622 Draadloos bedieningspaneel 2 NEDERLANDS EM8622 - Draadloos bedieningspaneel Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Inhoud van de verpakking... 3 1.2 Voorkant bedieningspaneel... 3 1.3 Binnenkant

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie