Sint-Romboutscollege Mechelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sint-Romboutscollege Mechelen"

Transcriptie

1 Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 5, Januari Beste ouders, VOORWOORD Inhoud van deze nieuwsbrief VOORWOORD Voor één groep van leerlingen is het afscheid aan het college toch wel tastbaar nabij. De voorbije week gingen de leerlingen van het zesde jaar hun laatste honderd dagen in. Hoog tijd (maar eigenlijk twee dagen te laat) om Sint- Chrysostomus te vieren op vrijdag 29 januari. Wie zei daar alweer dat er geen heiligen meer gevierd worden in deze geseculariseerde tijden? We gunnen onze oudste leerlingen hun feest én ook hun reis naar Italië volgende week, als er tenminste de volgende weken en maanden ook wat tegenover staat. Want een goede studiementaliteit (met voldoende studie-uren) tot aan de laatste examens is onontbeerlijk om te lukken in het college, maar ook daarna. Het college is immers voor onze leerlingen geen eindstation maar slechts een vertrekpunt voor een verdere reis langs hogescholen en universiteiten. Voor onze jongere leerlingen is dat allemaal nog toekomstmuziek. Van veel groter belang voor hen is de krokusvakantie die er zit aan te komen. Toch maar even genieten, misschien zelfs van een dolle sneeuwpret. INLEEFREIS COLOMBIA GELEZEN/TE LEZEN OLYMPIADES DIKKETRUIENDAG 15/02 VOORRANGSPERIODE INSCHRIJVINGEN 1ste JAAR CLIL - JOBSHADOWING TWEEDAAGSE LEERLINGENRAAD VERDWENEN/VERLOREN VOORWERPEN LEZING GIE DEBOUTTE 18/02 DEBAT MET RUDI VRANCKX 8/03 REGELING EINDE SCHOOLJAAR KALENDER Met vriendelijke groet, René Schroyens Algemeen directeur

2 Zoals al eerder gemeld gingen vier leerlingen onder de bezielende leiding van mevr. G. De Rooster op inleefreis naar Colombia tijdens de Kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie zijn we met een groep leerlingen op inleefreis geweest naar Colombia. Het was een geweldige ervaring. We begrijpen nu waarom de Colombianen op nummer één staan als gelukkigste mensen, ondanks hun harde leven. Toen ik aan een meisje van 16 vroeg hoe dat kwam, was haar antwoord heel eenvoudig: Dat is het enige dat ons erdoor helpt. Ons geloof en onze glimlach kan niemand ons afnemen. We hebben heel veel geleerd van deze mensen die in zeer harde omstandigheden leven. Ze hebben ons wel verteld over wat ze allemaal meemaakten, maar uiteindelijk hebben ze dezelfde dromen en verwachtingen voor de toekomst als onze jongeren en zijn ze bereid heel hard te vechten om die dromen waar te maken. In elk geval was iedereen van onze groep het erover eens dat wij op die twee weken heel veel geleerd hebben van hen. INLEEFREIS COLOMBIA Het hoogtepunt was het verblijf van drie dagen in een gastgezin. Bijna overal zijn tranen gerold bij het afscheid. Ongelooflijk hoe sterk een band kan worden op zulke korte tijd. De gastvrijheid en openheid waarmee we overal ontvangen werden is iets waar wij van kunnen bijleren. Wildvreemden die je op straat aanspreken en zeggen: Welkom in Colombia. Hoewel ze heel arm zijn, wilden ze allemaal dat wij niks tekort kwamen. In de steden zagen we veel politie en militairen, maar in de dorpen hadden ze hun eigen veiligheidsmaatregelen. Overal verenigen mensen zich om via geweldloos verzet de strijd aan te gaan tegen een corrupte maatschappij waar de FARC en de paramilitairen sterk aan macht inboeten. Hopelijk slagen ze in hun opzet en komen de onderhandelingen die nu bezig zijn tot een goed einde.

3 GELEZEN/TE LEZEN Patti Valkenburg. Schermgaande jeugd. Over jeugd en media. Amsterdam, Gewoon een must voor wie (als ouder, opvoeder, verantwoordelijke) wil meepraten over de jeugd en hun schermcultuur. Patti Valkenburg (universiteit Amsterdam) vat het recente wetenschappelijk onderzoek naar de jongeren en hun schermcultuur samen in 400 vlot geschreven bladzijden. Het gaat weliswaar voor een stuk over Nederland, maar zoveel verschil zal er niet zijn tussen de jeugd van de lage landen. Deze hoogleraar ontving in 2011 voor haar vernieuwende onderzoek op gebied van jeugd en media de NWO-Spinozapremie, de hoogste Nederlandse wetenschapsprijs. Hoofdstukken 13 (Sociale media) en hoofdstuk 14 (Media en opvoeding) zijn onontbeerlijk om, ook in onze school, een genuanceerde discussie te kunnen voeren over ICT en aanverwanten. Een aanrader. Op 13 januari namen 120 leerlingen OLYMPIADES deel aan de eerste ronde van de wiskunde-olympiade. Traditioneel de olympiade wordt op papier afgenomen - is het nog even wachten op resultaten. Intussen draaien ook de wetenschapsolympiades op volle toeren: op 20 januari ging de fysicaolympiade door, op 27 januari is het de beurt aan biologie. Vlak vóór de krokusvakantie is er de tweede ronde van de geo-olympiade. Net als vorig jaar vertrekken de 6de jaars op die dag naar Italië. We zullen dus op Vincenzo Vilardi uit 5Glamt moeten rekenen om de kleuren van het college hoog te houden. Ook dit jaar doet onze school mee aan DIKKETRUIENDAG 15/02 de Dikketruiendag op 15 februari, met allerlei ludieke activiteiten. De school wordt eerst en vooral warm aangekleed dankzij Betsy en de breiende leerlingen van de middagactiviteit. Creatieve leerlingen hebben in de les PO kunstwerkjes gemaakt om de school visueel warm te maken voor Dikketruiendag. s Morgens worden de leerlingen onthaald op de speelplaats met muziek. De stroom voor de muziekinstallatie wordt voorzien door een fiets waarop leerlingen constant moeten blijven trappen om energie op te wekken. 's Middags gaat de muziek en het getrap verder. Om 12.45u volgt er een special act met aansluitend een minifuif met maxipret.

4 VOORRANGSPERIODE INSCHRIJVINGEN 1STE JAAR Voor wie? Broers/zussen van kinderen die in het secundair van het Sint-Romboutscollege les volgen (tijdens het schooljaar ) én kinderen van personeelsleden hebben voorrang bij de inschrijvingen. De inschrijvingen starten op dinsdag 1 maart 2016 en eindigen op vrijdag 25 maart De volgorde van inschrijven voor broers, zussen en kinderen van personeelsleden heeft geen belang (alle inschrijvingen worden gerealiseerd) op voorwaarde dat de inschrijving gebeurt in de bovenvermelde periode! Wie kan ingeschreven worden als broer/zus? De kinderen hebben twee gemeenschappelijke ouders en wonen al dan niet op hetzelfde adres. De kinderen hebben één gemeenschappelijke ouder en wonen al dan niet op hetzelfde adres. De kinderen hebben dezelfde hoofdverblijfplaats (domicilie), maar hebben geen gemeenschappelijke ouder. Hoe inschrijven? De inschrijvingen gebeuren via de website: Vanaf 1 maart verschijnt onder de rubriek inschrijvingen een pagina inschrijvingen broer/zus. CLIL - JOBSHADOWING Van zondag 17 januari t.e.m. zaterdag 30 januari zijn mevrouw Dejaegere en de heer Happaerts, twee leerkrachten chemie, naar Ierland op bijscholing. Neen, dit is geen gewone uitwisseling zoals we met de leerlingen doen. Dit project is een Erasmus+ KA1-project met als doel het ondersteunen van de CLIL-leerkrachten. Jobshadowing is o.a. het volgen van lessen, assisteren tijdens de les of tijdens practica en misschien zelfs een paar lessen geven met het oog op een verbetering van hun taalgebruik en voornamelijk het specifiek vakjargon. Ook wordt er gezocht naar allerlei bruikbaar didactisch materiaal en cursussen. Later op het jaar gaan mevrouw De Rooster en de heer De Smet dit ook doen maar dan in Frankrijk.

5 TWEEDAAGSE LEERLINGENRAAD Dinsdag 5 januari kwamen de klasvertegenwoordigers van het vierde, vijfde en zesde samen voor de leerlingenraad. Deze keer niet in een lokaal op school, maar op het prachtige domein Roosendael. Een heel leuk initiatief van de school, waar we hoopten toch een paar belangrijke zaken op te helderen. De begeleidende leerkrachten, meneer Van der Jeugt en mevrouw T Jonck, ontvingen ons hartelijk en de tweedaagse werd goed ingezet. Bij een lekkere spaghetti in de eetzaal werd er beter kennis gemaakt. Daarna stond een avondwandeling op het programma. Met een zaklamp in de hand vonden we onze weg langs soms heel modderige paadjes. Roosendael is een schitterend domein en in het donker kreeg alles een aangename sfeer. Er moest natuurlijk ook vergaderd worden en na de wandeling zette iedereen zich aan de tafels die we in een kring hadden opgesteld. De agendapunten voor die avond waren diverse ingestuurde puntjes, maar ook de vraag of de leerlingenraad nu al vorderingen gemaakt had, kwam aan bod. Misschien zijn ze nog niet merkbaar voor de leerlingen, maar de leerlingenraad heeft al bepaalde veranderingen doorgevoerd en er zijn verschillende voorstellen die besproken worden met de directie. De organisatie, iets wat vaak onderschat wordt, begint steeds vlotter te verlopen: er zijn leerlingen aangesteld voor afzonderlijke puntjes, omdat deze onderwerpen soms ver uit elkaar liggen en het moeilijk is dit met een grote groep uit te zoeken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende plannen voor de Groenactie van dit jaar en aangezien het ook een colympiajaar is, proberen we beiden te combineren. Ook de lokalen worden opgevrolijkt. We hebben uitgebreid gediscussieerd over de fietsenstalling aan de Veemarkt en donderdag was er direct een try-out van een betere aanduiding wie waar moet fietsen of wandelen. Persoonlijk vond ik dit een heel belangrijke beslissing van de tweedaagse, want dit is een probleem dat al lang aansleept. Vooral de duur van de vergadering verbaasde me: we hebben tot laat doorvergaderd en iedereen was voldaan toen we daarna wat konden bijpraten. Alle leerlingen kropen opgelucht hun bed in, want ook de volgende ochtend werd er hard doorgewerkt. Na weer een lekkere maaltijd was het tijd om op te ruimen en naar huis te vertrekken met verschillende agendapunten ingepland en een resem onderwerpen om aan de klas te vertellen. Het was een geslaagde tweedaagse met creatieve ontwerpen en goede oplossingen. Zeker voor herhaling vatbaar! Ik ben blij dat de school de leerlingen de kans geeft om hun mening op deze manier uit te drukken! Silke Van Poeyer (4Flat)

6 VERDWENEN/VERLOREN VOORWERPEN (OOK BESPROKEN OP HET OUDERCOMITÉ) Een voortdurende zorg, niet alleen voor de school maar ook voor de ouders, zijn de verloren voorwerpen. In geval van een verdwenen voorwerp is het voor ons heel belangrijk dat we zo snel mogelijk de juiste info krijgen. Waar is het voorwerp het laatst gesignaleerd? Wanneer was dat? Is er kans op diefstal (waardevol voorwerp, geld in portefeuille of tas?) We proberen aan elke melding gevolg te geven. Het is geen gemakkelijke opgave. Maar een goede samenwerking en communicatie tussen alle betrokkenen is van cruciaal belang. We raden onze leerlingen en ouders aan: voorwerpen goed te markeren: naam en voornaam leerling, klas bij vaststelling van verlies (of wanneer een leerling iets gevonden heeft): zo snel mogelijk langsgaan bij meneer Heylen. Ook ouders kunnen dit doen. na melding: regelmatig informeren bij meneer Heylen. (indien mogelijk) waardevolle voorwerpen thuis te laten. na de sportles: sportgerief mee naar huis te nemen en niet achter te laten aan een kapstok of op een opbergrek. Gelukkig komen de meeste voorwerpen na een tijdje terecht bij hun rechtmatige eigenaars, soms na weken of maanden. Tot nu toe is het aantal diefstallen in onze school heel beperkt. Bij vaststelling van een diefstal wordt er samengewerkt met de politie. Bij de volgende oudercontacten gaan we het lokaal van de verloren voorwerpen, waar vele spullen netjes geïnventariseerd op hun eigenaar wachten, openstellen.

7 LEZING GIE DEBOUTTE 18/02 PESTEN STOPPEN DOE JE SAMEN In bijlage vind je een uitnodiging voor en info over een lezing van Gie Deboutte op 18/02 in de podiumzaal van het Sint- Romboutscollege. Het thema is Pesten stoppen doe je samen. De lezing is mede tot stand gekomen op initiatief van de oudervereniging. De school verleent graag zijn medewerking omdat wij een beleid van zerotolerantie voeren op vlak van pesten. Gie Deboutte verduidelijkt het waarom en waartoe van (cyber)pestgedrag en gaat van daaruit op zoek naar de beste manieren om pestgedrag te doen stoppen. Jongeren, ouders en leerkrachten vernemen wat ze best wel en niet kunnen doen om pestgedrag te voorkomen of ongedaan te maken. De keuze voor klare taal en een verbindende of herstelgerichte aanpak staat daarbij vooraan. Pesten stoppen doe je nooit alleen. De inkom is gratis voor ouders, leerlingen en leerkrachten van het Sint-Romboutscollege. Meld je aanwezigheid via DEBAT MET RUDI VRANCKX 8/03 RADICALISERING BEGRIJPEN EN VERMIJDEN In bijlage vind je eveneens een uitnodiging én verdere informatie voor een debat met Rudi Vranckx op 8 maart in onze podiumzaal. Dit is een initiatief van het katholiek secundair onderwijs regio Mechelen. Ook hier verleent onze school graag haar medewerking omdat het een actueel thema is en een goede kennis van de achtergronden van radicalisering onontbeerlijk is. De avond staat open voor leerlingen, ouders en andere geïnteresseerden. Bijwonen van het debat is gratis, maar je moet wel inschrijven via infoavond8maart@sgregiomechelen.be. Met vermelding van naam, aantal personen en school. We kunnen in onze podiumzaal een 600tal personen ontvangen, maar gelieve toch niet te lang te wachten om in te schrijven.

8 REGELING EINDE SCHOOLJAAR Onder licht voorbehoud (uitzonderlijk kan deze regeling nog wijzigen, bv. door een staking) z JUNI 9 DO GT Grieks 3 de en 4 de jaar 10 VR Begin GT 5 de en 6 de jaar 11 ZA 12 ZO 13 MA Begin GT 3 de en 4 de jaar GT Grieks 2 de jaar 14 DI Begin GT 2 de jaar 15 WO Begin GT 1 ste jaar Ks 16 DO Begin GT 1 ste jaar Mowe 17 VR 18 ZA 19 ZO 20 MA 21 DI 22 WO 23 DO Einde GT voor iedereen 24 VR Proclamatie 6 de jaar 25 ZA 26 ZO 27 MA 28 DI 29 WO Woensdagavond: vanaf 18u - oudercontact 30 DO Voormiddag: rapport 1ste-5 de jaar

9 1 MA 1Dks: medisch onderzoek FEBRUARI de jaar: namiddag: examen rijbewijs 2 DI BIAM (lln. 6 de jaar) 5 de jaar: EHBO cursus 1 ste en 2 de uur: 5A,B,D,E,G,H,I,M,N 3 de en 4 de uur: 5C,F,J,K,L 3 WO Geo-olympiade (2 de ronde) 6 de jaar: vertrek Italiëreis 4 DO 20.30u: The Lover (Nona, SRCOut) 5 VR 7 ZO Krokusvakantie 20.15u: Het is de moeite (Auditorium, SRCOut) 12 VR Krokusvakantie 6 de jaar: terug uit Italië 14 ZO Krokusvakantie 15 MA 1Eks: medisch onderzoek 4Aecot: vormingsdag Dikketruiendag 1 ste + 4 de jaar: Start workshops wereldmuziek in lessen MO (vzw De Notenboom) 16 DI 2MOWE: controle studiekeuzemap 3 de jaar: Franse dag 4 de jaar: opstart studiekeuze 17 WO Fysica-olympiade (2 de ronde) Directiecongres 2 de jaar: mondiale dag / bezoek lln. Ottignies 18 DO 6 de jaar: SID-in Antwerpen 2 de jaar: bezoek lln. Ottignies Directiecongres Lezing over (cyber)pesten Gie Deboutte (i.s.m. Oudervereniging en CM) 19 VR 4Becow: vormingsdag Directiecongres 20 ZA Spaghetti-dag zesde jaar 21 ZO 22 MA 2MOWE: inleveren keuzes workshops 4CgrlaDlat: vormingsdag PERA 23 DI 12.10u: LOC 19u: LBC 24 WO Onderwijsbeurs (Perron M) Chemie-olympiade (2 de ronde) Schoolraad 25 DO 26 VR 4Elat: vormingsdag Personeelsfeest 2GRLA/LA: controle studiekeuzemap Aankomst uitwisseling Spanje 27 ZA 20.15u: Hoop (Stadsschouwburg, SRCOut) 28 ZO Vertrek Kris en Gerd naar Frankrijk (jobshadowing) 29 MA 1Fks: medisch onderzoek 4Flat: vormingsdag 12.15: vergadering CPBW

10 MAART DI Start voorinschrijvingen broers/zussen/kinderen van personeelsleden 2Gmowec: Peiling burgerzin en burgerschapseducatie (eerste drie lesuren) 2 WO 2 MOWE: workshops TSO/KSO (3 de en 4 de lesuur) Wiskunde-olympiade (2 de ronde) 3 DO 20.30u: Wat/nu (Nona, SRCOut) 4 VR 4Gwet: vormingsdag 5 ZA 6 ZO Vertrek uitwisseling Spanje 7 MA 4Hwet: vormingsdag 8 DI 9 WO 4 de jaar: toneelvoorstelling Wilt Hard (stadsschouwburg) Biologie-olympiade (2 de ronde) 10 DO 4 de jaar: controle studiekeuzemap 19.30u: Infoavond inschrijvingen 1 ste jaar 11 VR 4Iwet: vormingsdag 12 ZA 13 ZO 14 MA 15 DI DW3-rapport WO 1-4: start GT 17 DO 18 VR 19 ZA 20 ZO 21 MA 1-4: einde GT 22 DI 3 de graad: sociale dag 23 WO Klassenraden: leerlingen thuis 20.15u: Poepsimpel (Stadsschouwburg, SRCOut) 24 DO BD Colympia (alle leerlingen op school) 25 VR GT2-rapport 1-4 DW3-rapport de jaar: vertrek skireis 26 ZA Paasvakantie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 6, Maart Beste ouders, VOORWOORD Inhoud van deze nieuwsbrief VOORWOORD Interesse voor de actualiteit? Engagement bij onze jeugd? Ver te zoeken, hoor je regelmatig

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 8, Maart VOORWOORD Beste ouders, beste leerlingen Inhoud van deze nieuwsbrief Voorwoord Verkiezing nieuwe schoolraad Volgende week starten de Grote Toetsen én

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

JANUARI 2015. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag

JANUARI 2015. Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag JANUARI 2015 Een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag Ma. 05/01 Di. 06/01 Woe. 07/01 Do. 08/01 Vr. 09/01 Za. 10/01-7 TBZO volgt een informatiesessie omtrent palliatieve zorg. Van 08.45 uur tot

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 3, Oktober Beste ouders, beste leerlingen VOORWOORD Voorwoord Geen leerlingen op de speelplaats en toch veel beweging. Verhalen over strafstudies, over kinderstreken

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 2de trimester (definitieve versie) 3de trimester (voorlopige versie) Maandag 22 december 2014 Dinsdag 23 december 2014 Woensdag 24 december 2014 Donderdag 25 december

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat Herzele

Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat Herzele Sint-Paulusinstituut Burg. Matthijsstraat 5 9550 Herzele Kalender Schooljaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 Za 1 Zo 2 Ma 3 1 ste j 2 de j + graad II Graad III 13 u Di 4 Wo 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Ma 10 13.05

Nadere informatie

KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO

KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO KALENDER + INFO ZESDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO SCHOOLJAAR 2015-2016 Lijst afkortingen: DBH DW Exc. MS NM PAG SVS VM VT Don Bosco Haacht Dagelijks werk Excursie Middenschool Namiddag Pastorale animatiegroep

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) Zaterdag 4 april 2015 Datum Tijdstip Doelgroep Activiteit Lokaal-locatie Zondag 5 april 2015 05.00 u. Betrokken

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 4, December VOORWOORD Na een gewaardeerd schoolbezoek op vrijdag én een zwaar weekend overal te velde is de Sint nu definitief het land uit. Jammer. Maar dit betekent

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie)

ACTIVITEITENKALENDER. Schooljaar de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2015-2016 2 de trimester (definitieve versie) 3 de trimester (voorlopige versie) maandag 4 januari 2016 (bijna) alle klassen In de loop van deze week schaatsen tijdens

Nadere informatie

oktober 2015 do 1 Pedagogische studiedag vr 2 za 3 zo 4 Vrije dag ma 5 Klassenraad di 6 Medisch onderzoek 3 HUWE NM wo 7 Klassenraad do 8 vr 9 za 10

oktober 2015 do 1 Pedagogische studiedag vr 2 za 3 zo 4 Vrije dag ma 5 Klassenraad di 6 Medisch onderzoek 3 HUWE NM wo 7 Klassenraad do 8 vr 9 za 10 oktober 2015 do 1 vr 2 Pedagogische studiedag za 3 zo 4 ma 5 Vrije dag Klassenraad di 6 Medisch onderzoek 3 HUWE NM wo 7 do 8 Klassenraad vr 9 za 10 zo 11 ma 12 Klassenraad di Klassenraad 13 Medisch onderzoek

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval 11/

Nieuwsbrief. Carnaval 11/ 11/2018-2019 Nieuwsbrief Carnaval GEKKE DAG Op donderdag 28 februari mogen onze kinderen met een gek attribuut of kledij naar school komen: - Voor de KS is dit in het thema van de wereld. - Voor de LS

Nadere informatie

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u

FEBRUARI Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag middagpauze namiddag 13.15u 1. Maandplanning FEBRUARI 2018 Do 1 feb s morgens maandopener activiteiten overlopen in de LS Vr 2 feb Voormiddag 13.15u Vervangprogramma sport muziek op de sport begin week tegen pesten 1246 voor de lagere

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 7, April VOORWOORD Beste ouders, Het derde trimester is dit jaar wat langer dan gewoonlijk. Gelukkig maar want er staat nog heel wat op het programma. Naast de

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Data te onthouden Schooljaar

Data te onthouden Schooljaar do 16/8/2018 ma 27/8/2018 en di 28/8/2018 in de voormiddag di 28/8/2018 ma 27/8/2018 do 30/8/2018 ma 3/9/2018 ma 3/9/2018 ma 3/9/2018 vr 7/9/2018 vr 7/9/2018 wo 12/9/2018 ma 17/9/2018 do 20/9/2018 do 21/9/2018

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 1, September VOORWOORD Beste ouders, beste leerlingen En kijk, op de eerste schooldag kwamen ook de eerste zonnestralen te voorschijn. Bijna 200 jongeren gingen

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

M 1 W 1 Z 7 D 7. M 8 Team 1 : 15u40-18u00 W 8 D 9 D 9. W 10 V 10 D 11 Z 11 Congres Villa da Vinci V 12 Z 12

M 1 W 1 Z 7 D 7. M 8 Team 1 : 15u40-18u00 W 8 D 9 D 9. W 10 V 10 D 11 Z 11 Congres Villa da Vinci V 12 Z 12 M 1 September 08u25: 1 & 2 & 3 & 4 l 10u20: 5 l 13u00: 6 & 7 l De lessen eindigen om 15u00 l W 1 D 2 Les volgens het lessenrooster D 2 Oktober W 3 Toespraak van de directie in de klassen (rondgang) 11u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei 1. Maandplanning MEI 2017 Ma 1 mei Dag van de Arbeid Vrijaf voor iedereen Di 2 mei Wo 3 mei Voormiddag Bloemenverkoop Vrijwilligers zijn welkom! kleuterspeelplaats Je kan je bestelde bloemen komen afhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016

Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 Studieaanbod Schooljaar 2015-2016 SINT-LODEWIJKSCOLLEGE Beste leerling Met deze brochure in de hand kun je zien welke studierichtingen in het Sint- Lodewijkscollege aangeboden worden. Het is een waaier

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 2, Oktober VOORWOORD Beste ouders, beste leerlingen Voorwoord De eerste excursies van het schooljaar zijn achter de rug. Excursies? En het internet dan? En televisie?

Nadere informatie

KALENDER + INFO VIERDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO

KALENDER + INFO VIERDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO KALENDER + INFO VIERDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO SCHOOLJAAR 2015-2016 Lijst afkortingen: DBH DW Exc. MS NM PAG SVS VM VT Don Bosco Haacht Dagelijks werk Excursie Middenschool Namiddag Pastorale animatiegroep

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

SPT Kalender schooljaar 2014 2015

SPT Kalender schooljaar 2014 2015 SPT Kalender schooljaar 2014 2015 ma 1 2 SEPTEMBER 2014 Hervatting van de lessen; deze week: 2 de jaar: klasuur Sociale Vaargheden 1 ste jaar: klasdag (Malle); 2 de jaar (VM): onthaal; 3 de jaar (lesuur

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel

CC-tje WEEK 37-2013 AGENDA. Personeel CC-tje WEEK 37-2013 Vorige week donderdag is onder grote belangstelling van familie, vrienden, collega s, ouders en kinderen onze meester Ed gecremeerd. De nabestaanden hebben laten weten enorm veel steun

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

KALENDER + INFO VIJFDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO

KALENDER + INFO VIJFDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO KALENDER + INFO VIJFDE JAAR DON BOSCO HAACHT ASO SCHOOLJAAR 2015-2016 Lijst afkortingen: DBH DW Exc. MS NM PAG SVS VM VT Don Bosco Haacht Dagelijks werk Excursie Middenschool Namiddag Pastorale animatiegroep

Nadere informatie

JUNI Di 5 jun middagpauze 19.30u Wo 6 jun voormiddag fietsexamen 6AB Via gemeente Do 7 jun middagpauze Middagsport (ulama)

JUNI Di 5 jun middagpauze 19.30u Wo 6 jun voormiddag fietsexamen 6AB Via gemeente Do 7 jun middagpauze Middagsport (ulama) 1. Maandplanning JUNI 2018 Vr 1 jun Za 2 jun Zo 3 jun Ma 4 jun s morgens Voormiddag Volle dag Maandopener in de klas sport Sportdag info-avond overgang 3 kl 1 ste leerjaar Activiteiten overlopen in de

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 SEPTEMBER UUR ACTIVITEIT DOELGROEP ma 1/sep 9.00 1ste schooldag 19.00 Infoavond L1 + L2 + L3 Ouders 20.00 Infoavond L4 + L5 + L6 Ouders di 2/sep 19.00 Infoavond OK + K1 Ouders 20.00 Infoavond K23 (juf

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015

Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Lea Dasbergschool Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 Lea Dasbergschool Pythagorasstraat 9 6836 GA Arnhem 026-3272896 www.leadasbergschool.nl info@leadasbergschool.nl Jaargang 26 - nr. 7 Nieuwsbrief

Nadere informatie

SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2015 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas Di. 01/09 Woe. 02/09 Do. 03/09 - Begin schooljaar - Schoolfotograaf vanaf 08.35 uur Vr. 04/09 Za. 05/09 Zo. 06/09 Ma. 07/09 Di.

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE

INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE INFOBOEKJE KLEUTERS LENTEWEELDE Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Velle[tje] Foto Op bezoek in de Turkse moskee op de Edgard Tinelplaats. Volg onze school op facebook

Velle[tje] Foto Op bezoek in de Turkse moskee op de Edgard Tinelplaats. Volg onze school op facebook Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 24.10.2014 Jaarthema Velle te Vrede multicultureel Binnen het jaarthema organiseerden

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF voor ouders en leerlingen

NIEUWSBRIEF voor ouders en leerlingen NIEUWSBRIEF voor ouders en leerlingen september 2012 INHOUD VAN NIEUWSBRIEF 1 Voorwoord Directie Veranderingen op school Ouderavond Feestjaar Tweedaagse eerstejaars Data rapporten en oudercontacten Taaluitwisseling

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas

SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas SEPTEMBER 2016 Iedere dag een grondige was, zo zitten we fris in de klas Do. 01/09 Vr. 02/09 Za. 03/09 - Begin schooljaar - Schoolfotograaf, vanaf 08.35 uur. - Peter-/meterschap voor het 3 e en het 5 e

Nadere informatie

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool

01-06-2015. Schoolbrief 18. Sint Bonifatiusschool 01-06-2015 Schoolbrief 18 Sint Bonifatiusschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Informatieavond voor ouders over de visie en missie van de Sint Bonifatiusschool Afgelopen maanden hebben we ons als team

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

KALENDER versie

KALENDER versie KALENDER 2016-2017 versie 12-12-2016 BEGIN EINDE KLAS ACTIVITEIT DAG DATUM UUR DAG DATUM UUR DO 01.09 1 6 Begin schoojaar DO 01.09 VM 1,2 onthaal, groepsvorming DO 01.09 08.20 10.15 2 6 onthaal DO 01.09

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 OKTOBER 2017

SEPTEMBER 2017 OKTOBER 2017 SEPTEMBER 2017 OKTOBER 2017 30/8 Woe 11.00u Personeelsvergadering 31/8 Do 1 Vr Halve lesdag: VM: 2 de graad, NM: 3 de graad 1 Zo Startdag GO! MS 2 Za 2 Ma 3 Zo 3 Di 4 Ma Startdag GO! MS en GO! TA 4 Wo

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier!

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! MUZEJOURNAAL WEEK 9 en 10; VRIJDAG 26 februari 2016 AGENDA maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! donderdag 3 maart vrijdag 4

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

Uit zijn droom geboren

Uit zijn droom geboren Uit zijn droom geboren SCHOOLKALENDER 2014-2015 DON BOSCO INSTITUUT TSO BSO School voor Wetenschap en Technologie STATIONSSTRAAT 89 3150 HAACHT TEL. 016 61 79 70 FAX 016 60 76 85 e-mail: tsobso@dbhaacht.be

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. schooljaar 2013-2014. viio handel & zorg

SCHOOLKALENDER. schooljaar 2013-2014. viio handel & zorg SCHOOLKALENDER schooljaar 2013-2014 viio handel & zorg Activiteitenkalender viio handel en zorg: SEPTEMBER 2013 zo 01 1 ma 02 14u30 Onthaaldag voor alle leerlingen Startviering voor alle leerlingen di

Nadere informatie

Jaarkalender 2014/2015 (Update: dinsdag 2 september 2014) 1

Jaarkalender 2014/2015 (Update: dinsdag 2 september 2014) 1 maandag 1 september 2014 dinsdag 2 september 2014 Eerste schooldag NM: schoolfotografie 5+6: project peter-meter eerste jaar 7: toelichting cultuuragenda 2de graad woensdag 3 september 2014 Binnenbrengen

Nadere informatie

Schoolkalender kinderen en ouders

Schoolkalender kinderen en ouders Schoolkalender 2018-2019 @ kinderen en ouders ZA 1 ZO 2 MA 3 Eerste schooldag SEPTEMBER 2018 DI 4 Infomoment peuters: 18u30 tot 19u30 WOE 5 DO 6 Infomoment K1, K2, K3 om 18u30 Infomoment L2, L3, L4, L5,

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018

O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/ Pieter van Maldereplein Edegem Edegem. Prikbord eind juni 2018 O L V E Familia Ir. Haesaertslaan 4 Tel: 03/449 85 59 Pieter van Maldereplein 8 2650 Edegem www.olfa.be 2650 Edegem Prikbord eind juni 2018 Vakantie Vakantie is fijn, dat kun je niet ontkennen! Vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

januari 2015 Nieuwjaar do 1 feest van Maria, Moeder van God vr 2 za 3 zo 4 ma 5 Driekoningen di 6 wo 7 PERSONEELSVERGADERING do 8

januari 2015 Nieuwjaar do 1 feest van Maria, Moeder van God vr 2 za 3 zo 4 ma 5 Driekoningen di 6 wo 7 PERSONEELSVERGADERING do 8 do 1 Nieuwjaar januari 2015 feest van Maria, Moeder van God vr 2 za 3 zo 4 ma 5 1 di 6 wo 7 do 8 Driekoningen PERSONEELSVERGADERING SID-IN voor de zesde jaren ASO (vertrek met bus naar Haasrode om 9,45

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Sint-Romboutscollege Mechelen

Sint-Romboutscollege Mechelen Sint-Romboutscollege Mechelen Nieuwsbrief 10, Mei Beste ouders Beste leerlingen Een zalig middagzonnetje. VOORWOORD Vijf grote bomen, drie linden en twee beuken -een groene zuurstofbom van ruim 100 jaar

Nadere informatie

Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin)

Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin) Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin) Leerlingen van onze 6 de klas aan het werk o.l.v. Ivan Janssens, een kunstenaar uit Mariaburg. contactblad

Nadere informatie

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur Maandkalender augustus 07 6 Za 7 Zo 8 Ma KS + L L 9 Di 30 Wo 3 Do Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) 8.00 uur Maandkalender september 07 Vr Instap Instapdag Za 3 Zo 4 Ma L3 L6 Oudercontact (start

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2013

NIEUWSBRIEF MAART 2013 V.Z.W. Katholiek Onderwijs Mol Sint Jan Berchmanscollege Jacob Smitslaan 36 2400 MOL tel : 014.32.07.51 fax : 014.32.03.55 e-mail : directie@sjblo.be NIEUWSBRIEF MAART 2013 vr 1 1a - 1b - 4a, verkeersklas

Nadere informatie