Op de stoep naar school

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op de stoep naar school"

Transcriptie

1 Beste inwoner van Martenslinde, Op 29 maart 2010 organiseerde het stadsbestuur een hoorzitting in uw gemeente. Tijdens die avond toonden wij u aan de hand van onze stadsfilm het dagdagelijkse werk van onze vele medewerkers en diensten, de belangrijkste realisaties van de voorbije jaren en de toekomstige projecten in onze stad. Maar in de eerste plaats wilden we vooral u de kans geven om uw mening te geven over hoe het verder moet met Martenslinde en met onze stad. U stelde ons heel wat vragen over de meest uiteenlopende items: wegen, verkeer, milieu, gebouwen, recreatie, onderwijs, veiligheid, Een aantal van deze aandachtspunten kreeg intussen een gunstig gevolg. U leest er alles over in deze infokrant. Kristien Schoofs secretaris Johan Sauwens burgemeester namens het college van burgemeester en schepenen Johan Sauwens, Guy Swennen, Jos Roebben, Maike Meijers, Fons Caubergh, Thierry de Grunne, Peter Simons, Inge Moors, François Nelissen, Kristien Schoofs Op de stoep naar school De dienst Infrastructuur werkte enkele actiepunten systematisch af. In de Sint-Gerlachusstraat werden stoepen aangelegd richting kleuter- en lagere school De Halte. Die zorgen voor meer veiligheid naar en van de schoolbanken. Ook Martenslinde heeft eigen speelterrein Eind april 2011 werden het nieuwe speelplein en de aanpalende speelweide aan parochiezaal De Linde plechtig geopend. Het project is een samenwerking tussen het stadsbestuur, het zaalcomité, de kerkraad van Martenslinde en de lokale KLJ. Het speelplein is voorzien van verschillende toestellen, een pingpongtafel, een basketbalterrein en zitbanken. De totale investering bedroeg euro.

2 Gemeenteraad Nieuwe voetbalterreinen voor KMR Biesen Nieuwe voetbalterreinen voor KMR Biesen Dit voorjaar kan voetbalclub KMR Biesen zijn nieuwe infrastructuur in gebruik nemen. In plaats van het oorspronkelijke plein legde de stad twee voetbalvelden aan. Die werken waren begin 2010 klaar en kostten euro. Momenteel legt de club de laatste hand aan de kantine en kleedkamers. Daarvoor voorziet het stadsbestuur een aparte toelage van euro. Bilzen biesonder verkeersveilig In Limburg is er geen enkele stad met minder ongevallen per inwoners dan Bilzen. De reden voor dit uitstekende resultaat is op de eerste plaats de herinrichting van de gewestwegen en de voortdurende aandacht voor de verkeersveiligheid in de woonkernen. Recente tellingen en snelheidsmetingen in groot- Bilzen bewijzen dat het leeuwendeel van de bestuurders zich aan de toegelaten snelheden houdt. Uit tellingen in de Martenslindestraat en de Bornestraat blijkt dat meer dan 90 % van de chauffeurs de toegelaten snelheid respecteert. Alle dorpen op de planken Geen betere kans dan een initiatief als Dorp op de planken om de andere inwoners van uw gemeente te leren kennen. Tijdens deze bonte avond boksen culturele verenigingen en amateurkunstenaars voor het hele dorp een avondvullende show in elkaar. In november 2011 was Martenslinde aan de beurt en de shows werden een daverend succes. Van meet af aan hielp het stadsbestuur de unaniem enthousiaste deelgemeenten via begeleiding en logistieke en financiële ondersteuning. Dorp op de planken brengt de inwoners van de Bilzerse dorpen immers dichter bij elkaar. Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2012 vindt in cultuurcentrum de kimpel de overkoepelende show Alle dorpen op de planken plaats met telkens één ster uit elke deelgemeente. U komt toch ook supporteren? Alle dorpen op de planken 30 km/uur op ruilverkavelingswegen Enkele jaren geleden voerde het stadsbestuur al een verbod in voor autoverkeer op de ruilverkavelingswegen ten zuiden van de Maastrichterstraat. Sinds september 2011 geldt bovendien een bijkomende snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur voor de chauffeurs die nog mogen passeren op een groot aantal ruilverkavelingswegen van Rijkhoven tot Eigenbilzen. Daarmee is Bilzen de eerste Vlaamse gemeente die de snelheid op verkavelingswegen zo drastisch verlaagt. De invoering van de snelheidsbeperking is niet alleen veiliger voor fietsers en wandelaars maar ook voor de vele diersoorten die in het Haspengouwse landschap leven.

3 Restauratie kerk komt eraan Groot-Bilzen ziet het zitten Minder buitensporige openbare verlichting Groot-Bilzen ziet het zitten In juni stelde het stadsbestuur een tiental zitbanken ter beschikking en konden de inwoners per deelgemeente stemmen waar deze moesten komen. Tegelijk plande de stad de plaatsing of vervanging van nog eens 23 banken. Daarvan zijn er 9 voorzien voor het Wilderpark. Zitbanken dragen bij tot het sociale contact tussen de Bilzenaren onderling maar ook met passanten en toeristen. De voorbije jaren werden er daarom al meer dan 500 banken in de verschillende deelgemeenten geplaatst. 30 km/uur op ruilverkavelingswegen Busterminal omgebouwd tot buurtwinkel Sinds voorjaar 2011 beschikt Kleine-Spouwen over een SPAR-supermarkt, die ook goed van pas komt voor de inwoners van Martenslinde. De supermarkt past perfect in het buurtconcept, dat het stadsbestuur ook elders in groot-bilzen wil stimuleren. Buurtwinkels en socioculturele initiatieven als Dorp op de planken blijken de goede sfeer en verstandhouding in het dorp te versterken. Bovendien zorgt de komst van de supermarkt voor extra tewerkstelling. Aanleg Linnerhof In 2010 werd Linnerhof aangelegd. De lokale weg fungeert als een echte woonstraat en is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De aanleg kostte ca euro. In augustus 2009 besloot het stadsbestuur de openbare verlichting in Hees en Schoonbeek voor de helft te doven. Lichtvervuiling is immers erg schadelijk voor het milieu en bovendien zeer kostelijk. Het proefproject kreeg een positieve evaluatie en daarom werd het initiatief naar heel Bilzen uitgebreid. De doving gebeurt om de andere paal van middernacht tot vijf uur. Volgens een voorzichtige schatting bespaart de stad daarmee tot 40 % energie en wordt ook de uitstoot van broeikasgas beperkt. Defecte lampen kunt u 24 uur op 24 melden op het gratis nummer of via Restauratie kerk komt eraan Net zoals in andere Bilzerse deelgemeenten zal ook de kerk van Martenslinde gerenoveerd worden. Momenteel bereidt de kerkraad met de steun van de stad een restauratiedossier voor.

4 Suggestiekaart Mijn suggestie: Naam: Adres: Tel/gsm: Datum & handtekening:

5 Stad Bilzen dienst Communicatie Deken Paquayplein Bilzen niet frankeren Suggestiekaart Wij willen u graag bedanken voor de duidelijke en constructieve informatie die u ons tijdens de hoorzitting in Martenslinde bezorgde. Op die manier hebben we heel wat knelpunten kunnen aanpakken en oplossen. Heeft u toch nog suggesties? Vul dan onderstaande meldingskaart in en bezorg ze ons vóór maandag 7 mei De tien beste suggesties winnen een Bilzerse cadeaubon van 50 euro per stuk. Want wij blijven rekening houden met uw mening. Met vriendelijke groeten Stadsbestuur Bilzen

6 Betere afwatering Notendreef Eind 2010 werd de Notendreef in verkanting gelegd richting Kleine- Spouwen. Tegelijk werd er via een betonnen greppel een verbinding gemaakt met een bestaande gracht. Dit zorgt voor een betere afwatering van de dreef. Brandweer staat paraat Donderdag 18 augustus 2011 is een datum die niet snel vergeten zal worden. Die dag werd de festivalweide van Pukkelpop getroffen door een windhoos met dramatische gevolgen. Het stormweer trok ook over Bilzen. Vooral Heesveld, Eik, Schoonbeek en Beverst kregen het zwaar te verduren. De brandweer kreeg meer dan 200 hulpoproepen te verwerken en was drie dagen in de weer om de getroffen gezinnen te helpen. Op zo n moment is de waarde van een eigen hulpkorps overduidelijk. Verkeersremmers Bornestraat - Leten Om de veiligheid op de verbinding tussen de Bornestraat en Leten te garanderen, werden er in de Reekstraat rijbaankussens voorzien. In de Linnerveldstraat werd dan weer de verkeersdrempel opgeruimd en het vorige model teruggeplaatst. Wilderpark beter toegankelijk Nog in het kader van de toegankelijkheid werden de paden in het Wilderpark gedeeltelijk verhard. Samen met de leerlingen van De Halte maakte de Groendienst ook werk van het heraanplanting van een inheems bos in het park. Oversteekplaatsen voor blinden Het stadsbestuur hecht veel belang aan de toegankelijkheid van de stads- en dorpskernen. Daarom worden er in Martenslinde blindengeleidetegels aangelegd. Deze tegels geven de richting aan zodat personen met een visuele handicap de straat recht kunnen oversteken. Noppen tegels markeren de rand van de weg en rubbertegels geven aan dat er van richting moet veranderd worden. Gemeentelijke Administratieve Sancties tegen overlast Sinds maart past Bilzen het systeem toe van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS). Daarmee kunnen kleinere vormen van overlast aangepakt worden die toch als erg storend ervaren worden. Denk maar aan hondenpoep op de stoep, wildplassen, geluidsoverlast en sluikstorten. De tussenkomst van het parket of de rechtbank is niet langer vereist want de lokale politie en bevoegde ambtenaren kunnen zelf sancties opleggen in de vorm van administratieve geldboetes. Bedoeling is de stad aangenamer en leefbaarder te maken voor de Bilzenaren en al onze bezoekers.

7 Wateroverlast aangepakt De wijkagent waakt De wijkagent fungeert als eerste aanspreekpunt en verwijst door naar de geschikte dienst. Tegelijk houdt hij het stadsbestuur op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de deelgemeenten. In Martenslinde kunt u terecht bij inspecteur Willy Reynders. Meer info: wijkpolitie Bilzen Wijkagent Willy Reynders Wateroverlast aangepakt Bij hevige buien ontstond er soms wateroverlast op het kruispunt van de Bornestraat en de Martenslindestraat. Het water kwam er terecht via het tegenoverliggende veldweggetje. Via een dwarse rioolbak werd het probleem verholpen. Bermen en greppels in het Linnerhof zorgen voor een betere afwatering en er kwam een nieuwe wegverharding. Ook voor de grote plas in de Kaendelweg kwam er een oplossing. Fietsers kunnen er voortaan probleemloos passeren. In de Linnerveldstraat bleken een aantal woningen eveneens af en toe last te hebben van wateroverlast. Daarom werden de grachten geruimd en creëerden de stadsdiensten een buffer, waardoor de overlast hopelijk verleden tijd is. Monument krijgt nieuwe boom Eén van de lindebomen aan het monument bleek sterk uitgehold. De Groendienst verwijderde hem daarom en zal in het voorjaar een jong exemplaar aanplanten. Op die manier behoudt Martenslinde één van haar symbolen. Voorrang aan de natuur Ook in Martenslinde is het stadsbestuur actief in het kader van project Leeuwerik. Daarbij worden, in samenwerking met de lokale landbouwers, de provincie Limburg en het Vlaams Gewest, anti-erosiemaatregelen genomen gekoppeld aan initiatieven op het vlak van natuurontwikkeling. Dat zorgt voor meer diversiteit in het landschap. Tegelijk werkte de stad een reglement uit voor het aanplanten en onderhoud van hagen, de aanleg van poelen enz. Op die manier wordt er samen met de landbouwers gezocht naar een toekomst voor typische diersoorten als de das, buizerd, geelgors en torenvalk. Nog goed milieunieuws: de mazoutlozing in de Wilderbeek werd opgespoord en stopgezet waardoor er een einde kwam aan de geuroverlast in de Stintelaarstraat.

8 Ook Martenslinde heeft eigen speelterrein Geboeid door Martenslinde Infokrant hoorzittingen stad Bilzen Op de stoep naar school Bilzen biesonder verkeersveilig Nieuwe voetbalterreinen voor KMR Biesen

Veiliger in- en uitrijden aan Tombestraat. Minister Vandeurzen bezoekt Dorpspunt. Beste inwoner van Hees,

Veiliger in- en uitrijden aan Tombestraat. Minister Vandeurzen bezoekt Dorpspunt. Beste inwoner van Hees, Beste inwoner van Hees, Op 31 mei 2010 organiseerde het stadsbestuur een hoorzitting in uw gemeente. Tijdens die avond toonden wij u aan de hand van onze stadsfilm het dagdagelijkse werk van onze vele

Nadere informatie

Zaal Sint-Amandus gerenoveerd en uitgebreid. Kerkplein en kerkhof heringericht. Beste inwoner van Kleine-Spouwen,

Zaal Sint-Amandus gerenoveerd en uitgebreid. Kerkplein en kerkhof heringericht. Beste inwoner van Kleine-Spouwen, Beste inwoner van Kleine-Spouwen, Op 15 maart 2010 organiseerde het stadsbestuur een hoorzitting in uw gemeente. Tijdens die avond toonden wij u aan de hand van onze stadsfilm het dagdagelijkse werk van

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Ronde van Kinrooi 5 7 en 12 13 november 2013

Ronde van Kinrooi 5 7 en 12 13 november 2013 Ronde van Kinrooi 5 7 en 12 13 november 2013 Het verloop van de infovergaderingen was in ieder kerkdorp hetzelfde. De burgemeester verwelkomde de aanwezigen, vervolgens stelden de schepenen zich voor.

Nadere informatie

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Zaterdag 9 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 9 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening koppelingsgebieden Desteldonk Gentse Kanaalzone Geachte gouverneur (Denys), Geachte schepenen

Nadere informatie

Resultaten Vragenlijst

Resultaten Vragenlijst Resultaten Vragenlijst - Aanpassing dienstverlening van De Lijn (meer bussen, bussen moeten DOOR Smeerebbe- Vloerzegem i.p.v. erlangs) - Organiseren van sport- en culturele activiteiten - Activiteiten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14626 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder

Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Actieplan Verkeersveiligheid Heusden-Zolder Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Heusden-Zolder. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14627 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE)

REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) NOTA REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERREIN KOUDE KEUKEN (BRUGGE) 1 augustus 2007 pagina 1 > 5 1 Speelterrein Koude Keuken (Brugge) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15031 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Maak een. van je straat. Infobrochure Lovendegem.

Maak een. van je straat. Infobrochure Lovendegem. Maak een van je straat Infobrochure Lovendegem www.lovendegem.be/jeugd 1Wat is een speelstraat? Een speelstraat is een openbare weg waar tijdelijk en tijdens bepaalde uren aan de toegangen van een straat

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07835 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst Burgemeester S. Vandenberghe verkeer Volgnummer dossier Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Aanvullend reglement op de politie

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone

Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone Vrijdag 19 november 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR ECO²: Boomplantactie Gentse Kanaalzone Welkom in de Gentse Kanaalzone! Het gebied rond de Gentse

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11495 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STAD ZOTTEGEM. Infobrochure

STAD ZOTTEGEM. Infobrochure STAD ZOTTEGEM Infobrochure Voorwoord - Inhoudstafel De stad Zottegem wil inspelen op de mogelijkheid om kinderen terug veilig op straat te laten spelen. Dit kan uiteraard enkel in veilige omstandigheden.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_03268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Maken we van jullie straat een speelstraat?

Maken we van jullie straat een speelstraat? Maken we van jullie straat een speelstraat? Infobrochure Dit symbool in deze brochure betekent dat je bij de dienst Infrastructuur het document kan opvragen of het kan downloaden van de website. Inhoud

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Inrichtingsplan Stadsbos Deinze

Inrichtingsplan Stadsbos Deinze Inrichtingsplan Stadsbos Deinze 1 Wandel- en fietspad verwevingszone - Gaversesteenweg NA DE WERKEN speelelementen Vanaf de Nieuwgoeddreef tot aan de Achtmeersstraat werd een 3 meter breed wandel- en fietspad

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00308 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Vraag 1: Welke maatregelen gaan er nu (eindelijk) getroffen worden om de onduidelijke voorranqsituatie voor iedereen duidelijk te maken?

Vraag 1: Welke maatregelen gaan er nu (eindelijk) getroffen worden om de onduidelijke voorranqsituatie voor iedereen duidelijk te maken? RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 30 vragen 18R.00431 Van: Datum : 3 juli 2018 Portefeuillehouder(s) Portefeuiile(s) college van burgemeester en wethouders : Verkeer : wethouder W.J.P. Kok

Nadere informatie

Infobrochure speelstraten in Zwalm

Infobrochure speelstraten in Zwalm 1 Infobrochure speelstraten in Zwalm 1. Wat is een speelstraat? 2. Hoe wordt mijn straat een speelstraat? 3. Tips 4. De afsprakennota 5. Formulieren aanvraag + bijlage 1. Wat is een speelstraat? Een speelstraat

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07849 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06810 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07131 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom!

Infomoment herinrichting N8 Melden. Welkom! Infomoment herinrichting N8 Melden Welkom! Verloop van de avond Uitgangspunten project Verloop project tot nu (PCV) Bedenkingen/vragen Nieuw voorstel Volgende stappen Uitgangspunten Uitgangspunten Oversteken

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Parkbeheerplan De Valkaart, Het Beukenpark en Hogedreef 21/04/2016 1

Parkbeheerplan De Valkaart, Het Beukenpark en Hogedreef 21/04/2016 1 Parkbeheerplan De Valkaart, Het Beukenpark en Hogedreef 21/04/2016 1 Waarden, Knelpunten & bedreigingen 21/04/2016 2 Waarden, knelpunten & bedreigingen Inventarisatie studiebureau Publieke participatie

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 8 SEPTEMBER 2015 Aanwezig : Vander Meeren Luc, Burgemeester - Voorzitter ; Nachtegaele Veerle, Van den Dorpe Isabelle,Dhondt Willy en Van Tieghem

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat Deerlijk speelt organisatie speelstraten De nood aan speelruimte van en voor kinderen al garantie voor een optimale ontwikkeling, staat

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden

Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47279 december 2015 Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden Verkeersbesluit oversteek Norgerweg Roden Burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00564 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01246 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager

Dagelijks een ronde lopen door bewoners in gesprek gaan met voetballende jongeren, eventueel melding maken naar politie en wijkmanager J A A R P L A N 2 0 1 3 2 0 1 4 Thema Jongeren Vermindering overlast voetbalveld Frankenskamp Werkgroep Jeugd: Delia Brouwer Verantwoordelijke Vermindering overlast Vervangen van de metalen omheiningen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK. Jan Bonneure

ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK. Jan Bonneure ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK Jan Bonneure ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK - van een integrale aanpak van verkeersonveiligheid, - kan rekenen op een draagvlak bij weggebruikers èn bij politie ENFORCEMENT ALS SLUITSTUK

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13291 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08184 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02972 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09289 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_13221 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02370 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

ADVIES LOKALE POLITIE

ADVIES LOKALE POLITIE College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van Sport: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer tgv van Burchtloop op zaterdag 15 juni 2019 in Brustem - Goedkeuring SAMENSTELLING

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Telefoon:

Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Zottegem (deelgemeenten: Strijpen en Velzeke) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving

VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving VRAGENLIJST evaluatie GAS-wetgeving Deze vragenlijst wil een beeld schetsen van de toepassing van de GAS-wet (wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties). De gestelde vragen

Nadere informatie

PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG. Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns

PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG. Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns PROVINCIALE COMMISSIE VERKEERSVEILIGHEID LIMBURG Sven Lieten 10/10/14 Anna Bijns Overzicht programma 1. Visie 2. Doel PCV 3. Samenstelling 4. Werking 5. Procedure 6. formulering advies 7. TV3V 8. voorbeelden

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 november 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07298 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Land

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2019 Ruimte - Omgeving 15 2019_CBS_00544 Organisatie van activiteiten en evenementen - Tijdelijke politieverordening - Heikant

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding

Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding 15 januari 2019, 14:50 (CET) Stad Gent start twee proeftuinen voor ontharding Door de klimaatverandering hebben we te kampen met hogere temperaturen en hevige regenval. We kunnen de klimaatverandering

Nadere informatie

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans gemeenteraadslid Voorgeschiedenis RUP Eekhoornhof Bezwaarschriften: dichtheid oude camping + sociale doelstelling villa-omgeving Procedure Gemeenteraad: tracé der

Nadere informatie

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Deelgemeenten: Smeerebbe-Vloerzegem+Ophasselt, Nederboelare+Schendelbeke, Onkerzele, Zandbergen, Nieuwenhove+Waarbeke, Grimminge+Idegem infovergadering - evaluatiebundels

Nadere informatie

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012

Verslag. Aanwezigen. 1. Inleiding. 2. Inrichting 2012 Verslag Titel verslag: 20120531_verslag_Hydepark Plaats vergadering: Extra Time, Louisalei 24, 2660 Hoboken Aanwezigen Panel Johan Felix districtsvoorzitter en schepen voor groen Guy Bertels deskundige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06437 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Wiedauwkaai

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie