Imago. Belang van beeldvorming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Imago. Belang van beeldvorming"

Transcriptie

1 Imago Belang van beeldvorming

2 Een helder beeld van imago Mensen zijn sociale wezens en willen graag geaccepteerd worden. Bewust of onbewust zijn wij daarom met regelmaat bezig met het beeld dat anderen van ons hebben. Dit beeld wordt ook wel imago genoemd. Een imago is persoonlijk en wordt gevormd door wat mensen horen, zien en ervaren. Het is dan ook geen weerspiegeling van de werkelijkheid van een persoon of organisatie, maar het gevoel dat iemand over die persoon of organisatie heeft. De publieke sector in beeld Een positief imago is van invloed op succes. Dit geldt voor mensen, maar zeker ook voor organisaties. Zo zijn mensen bereid om voor een goed aangeschreven school de nodige kilometers extra te reizen en voor een positief gerecenseerde theatervoorstelling meer te betalen. Maar ook met het oog op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals vergrijzing en ontgroening, is beeldvorming over een organisatie van belang. Mensen werken bijvoorbeeld liever voor een aantrekkelijke werkgever, dan voor een werkgever met een negatief imago. Een positief imago is dus belangrijk. Als HRM-dienstverlener zijn wij benieuwd naar het imago van de publieke sector en de mensen die er werken. Daarom hebben wij samen met TNS Nipo een onderzoek uitgevoerd met als thema imago. Meer dan 1000 werkenden in de sectoren overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur hebben aan dit onderzoek meegewerkt. De belangrijkste resultaten hebben wij voor u gebundeld in dit boekje.

3 Vooruit met de geit! 75% denkt dat het imago van de publieke sector positief is. Werkenden in de publieke sector zijn over het algemeen positief over het heersende imago van de sector waarin zij werkzaam zijn. Niets geitenwollensokkencultuur of negen-tot-vijf mentaliteit. ¾ van de ondervraagden denkt juist dat het imago van de publieke sector door anderen als positief wordt ervaren. Alleen werkenden in de overheid verschillen van mening: van deze groep denkt bijna de helft dat het heersende imago over de sector negatief is.

4 Ouder en wijzer? Vooral jonge medewerkers laten zich leiden door imago. Een imago is een beeld dat we van iemand of iets hebben. Dit beeld hoeft echter niet altijd een afspiegeling van de werkelijkheid te zijn. Als we kijken naar hoeveel waarde men aan een imago hecht bij het beoordelen van een persoon, blijkt dat vooral medewerkers tot 30 jaar zich door imago laten leiden (60%). Medewerkers vanaf 40 jaar hechten minder waarde aan imago. Wellicht hebben zij ervaren dat mensen vaak anders zijn dan hoe zij overkomen?

5 Macht van de media Het imago van de overheid wordt vooral bepaald door berichtgeving in de media. Het imago van een organisatie wordt onder andere gevormd door wat mensen lezen, horen of ervaren. 2 van de 5 werkenden in de publieke sector vindt dat het imago van de organisatie waarin zij werkzaam zijn voornamelijk wordt bepaald door het gedrag van de mensen die er werken. Binnen de sector zorg & welzijn is dit zelfs de helft. Het imago van overheidsorganisaties is meer afhankelijk van wat mensen horen en lezen. 50% van de ondervraagden binnen deze sector vindt dat het imago wordt bepaald door berichtgeving via de media.

6 Zo zijn we ¾ vindt dat het imago van het onderwijs overeenkomt met de werkelijkheid. Vaak bestaat er een verschil tussen hoe een organisatie feitelijk is (de identiteit) en het beeld dat men van die organisatie heeft (het imago). ⅔ van de ondervraagden zegt een dergelijke kloof niet te ervaren. Vooral het beeld dat de gemiddelde Nederlander over het onderwijs heeft, komt overeen met de werkelijkheid. 75% van de werkenden binnen het onderwijs vindt dat het imago van de organisatie waarin zij werkzaam zijn een goede afspiegeling vormt van hoe die organisatie in werkelijkheid is.

7 Misverstand Vooroordelen over de publieke sector zijn onterecht. Over het imago van de publieke sector bestaan de nodige vooroordelen. Op de vraag: Wat is het grootste misverstand over de organisatie waarin u werkzaam bent? antwoordden werkenden in de sectoren overheid en zorg & welzijn de heersende bureaucratie. Respondenten in het onderwijs vinden vooral dat hun organisatie ten onrechte als saai en niet dynamisch wordt gezien en volgens ondervraagden in de cultuursector is hun organisatie niet stoffig en ouderwets.

8 Ik ben iets later 50% vindt te laat komen meest schadelijk voor imago. Natuurlijk kan niet iedereen perfect zijn. Maar wat is de grootste misser waar het gaat om een persoonlijk imago op de werkvloer? Bijna de helft van alle ondervraagden zegt dat vaak te laat komen het meest schadelijk is voor het imago van een collega. Daarentegen vindt 80% van de respondenten dat een glaasje teveel op een personeelsfeest best eens moet kunnen. Dus: proost!

9 Staan we er goed op? Binnen de overheid verwacht 42% een negatief imago van hun organisatie. 80% van de ondervraagden binnen de publieke sector verwacht dat het imago van de organisatie waarin zij werkzaam zijn door de buitenwereld positief wordt beoordeeld. De groep tot 30 jaar scoort nog hoger: 9 van de 10 ondervraagden denkt dat het heersende imago over de organisatie positief is. Binnen overheidsorganisaties wordt hier juist anders over gedacht. Bijna de helft van deze groep verwacht dat anderen het imago van de organisatie waarin zij werken negatief beoordelen.

10 Aftiteling Volgens 59% is het voeren van een titel achterhaald. 3 van de 5 ondervraagden vindt dat het voeren van een titel niet bijdraagt aan een persoonlijk imago. Het voeren van een titel zou een achterhaalde traditie zijn en is niet langer nodig. Opvallend is dat werknemers tot 30 jaar juist meer waarde aan een titel hechten. ⅓ van de ondervraagden uit deze groep vindt het voeren van een titel een bevestiging van kennis en kunde. Ondervraagden van 60 jaar en ouder hechten over het algemeen het minste waarde aan het voeren van een titel. Bijna 70% vindt dit achterhaald.

11 Eerlijkheid duurt het langst Bewust verstrekken van onjuiste informatie wordt gezien als grootste misstap. Sommige handelingen kunnen een imago maken óf breken. Op de vraag: Wat is het meest schadelijk voor het imago van een organisatie? antwoordde bijna 50% van werkenden binnen de publieke sector het bewust verstrekken van onjuiste informatie door de organisatie. Binnen de overheid vindt 1 op de 5 ondervraagden een persoonlijke misstap van een invloedrijk persoon het meest schadelijk voor het imago van een organisatie. Binnen de cultuursector vindt 20% een financieel schandaal het meest schadelijk. Dit is wellicht te verklaren door de recente bezuinigingen in de sector.

12 Wat vind jij? We zijn te veel bezig met ons imago. Hoe kom ik over op anderen? Zit mijn haar wel goed? En draag ik wel de juiste kleding? Vragen waar iedereen vast wel eens bij stil staat. Volgens het merendeel van de werkenden in de publieke sector zou dit geen dagelijks punt van zorg moeten zijn. Ruim 60% van de ondervraagden vindt namelijk dat mensen over het algemeen te veel bezig zijn met hun imago en dus met het beeld dat anderen van hen hebben.

13 De eerste indruk Voor meer dan de helft is de eerste indruk bepalend. Hoewel ⅔ vindt dat mensen over het algemeen te veel bezig zijn met hun imago, zegt meer dan de helft van de ondervraagden dat de eerste indruk belangrijk is bij het vormen van een beeld over een ander. Voor ruim 40% is hierbij vooral de lichaamshouding bepalend. Een kleinere groep van 15% laat zich vooral leiden door het uiterlijk, zoals bijvoorbeeld de kleding die iemand draagt, of het gebrek daaraan.

14 Het perfecte plaatje We willen vooral kundig en vriendelijk zijn. Wanneer wij ons eigen imago zouden mogen bepalen zou dat imago voor 2 van de 5 werkenden in het onderwijs, de overheid en de cultuursector de eigenschap kundig bevatten. In de zorgsector wordt men met een ruime 40% het liefst als vriendelijk beschouwd. Over het algemeen zou het merendeel van de mannen willen dat de eigenschap kundig deel uitmaakt van hun imago, terwijl de meeste vrouwen voor de eigenschap vriendelijk kiezen.

15 Dat zou ik nóóit doen! 40% is een heilig boontje. 3% van de werkenden in de publieke sector heeft wel eens met een leidinggevende gezoend. Zij noemen dit, wanneer het uit zou komen, het meest schadelijke voor het imago dat zij ooit hebben gedaan. De meeste werkenden binnen de publieke sector omschrijven zichzelf als een heilig boontje. Ruim 40% zegt nooit iets te hebben gedaan dat het eigen imago schaadt.

16 Waar gaat het om? Werkenden in de publieke sector zijn goudeerlijk. Werkenden in de publieke sector zijn over het algemeen goudeerlijk. 90% geeft namelijk aan het eens te zijn met de stelling: het gaat om wat waar is. Het resterende deel van de ondervraagden vindt dat het gaat om wat mensen geloven dat waar is. Dat betekent dat 1 op de 10 vindt dat een beetje manipulatie moet kunnen, zolang het maar geloofwaardig is.

17 Het is zo gezellig 40% vindt de feestdagen een verplicht samenzijn. Feestdagen zoals Kerstmis en Pasen kunnen een veelgehoord imago van opgeklopte gezelligheid hebben. Toch ziet meer dan de helft van de ondervraagden de feestdagen als een oprecht gezellige periode. Een ruime 40% vindt de feestdagen echter een verplicht samenzijn met de (schoon)familie. Dat kan nog eens gezellig worden tijdens het kerstdiner

18 Goede werkgever Scholings- en/of doorgroeimogelijkheden zijn belangrijk. Ontwikkelingen als vergrijzing en ontgroening leiden tot krapte op de arbeidsmarkt. Dat betekent dat het voor werkgevers steeds belangrijker wordt om zich te profileren als een aantrekkelijke werkgever waarvoor mensen graag zouden willen werken. Volgens 40% van de ondervraagden is het bieden van scholingsen/of doorgroeimogelijkheden het belangrijkste dat een werkgever kan doen om het werkgeversimago te verbeteren. Opvallend is dat de groep van 60 jaar en ouder als enige het meeste waarde hecht aan het bieden van meer inspraak voor de medewerker. Hiermee kunnen zij hun ervaringen delen, om op die manier de organisatie verder te verbeteren.

19 Steengoed imago Binnen de cultuursector vindt ⅔ het gebouw een weerspiegeling van de organisatie. Het imago van een organisatie kan worden beïnvloed door het gebouw waarin die organisatie gehuisvest is. Het gebouw is immers het permanente visitekaartje naar medewerkers en de omgeving. Binnen de publieke sector spelen met name cultuurinstellingen hier met succes op in. Binnen deze sector vindt 2 van de 3 ondervraagden dat het gebouw een afspiegeling vormt van de organisatie. Gebouwen waarin overheidsinstellingen gehuisvest zijn zeggen over het algemeen het minst over het imago van die organisatie. Meer dan de helft van de werkenden in deze sector vindt dat het gebouw slechts een buitenkant is, en niets te maken heeft met wat zich daar binnen afspeelt.

20 Maatschappelijk Verantwoord Imago 70% vindt dat MVO een positief effect heeft op het imago. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn onderwerpen waar de laatste jaren steeds meer aandacht en geld naar uit gaan. De inzet van MVO blijkt onder 70% van de werkenden in de publieke sector een positieve uitstraling op het imago van de organisatie te hebben. Het toont namelijk aan dat een organisatie zich sterk maakt voor de wereld om zich heen. De manier waarop MVO wordt ingezet is hierbij wel van belang. Een derde van de ondervraagden vindt namelijk dat MVO alleen wordt ingezet om er als organisatie beter van te worden.

21 Pimp my profile 5% doet zich op social media beter voor. Social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter zijn zowel op privé- als zakelijk niveau steeds sterker in opkomst. Binnen de publieke sector maakt ⅔ van de werkenden gebruik van social media. Hoe mensen zich via hun social media account voordoen blijkt nogal eens te verschillen van hoe zij in werkelijkheid zijn. Volgens 47% van de gebruikers doet het imago op social media tekort aan iemand zijn werkelijke persoonlijkheid. Anderzijds wordt het imago op social media ook regelmatig ge-upgrade : 5% van de gebruikers zegt zich op social media beter voor te doen dan hoe diegene in werkelijkheid is.

22 Professioneel en persoonlijk Imago publieke sector niet zo stoffig als gedacht. Het imago van organisaties in de publieke sector wordt in de volksmond weleens stoffig, oud en bureaucratisch genoemd. In de praktijk blijkt deze omschrijving alles behalve waar te zijn. Werkenden in de sectoren onderwijs, zorg & welzijn en cultuur omschrijven het imago van de organisatie waarin zij werken juist als mensgericht en vriendelijk, overheidsinstellingen worden vooral als bekwaam en kundig ervaren.

23 Uitgelicht: Professioneel en persoonlijk Persoonlijk Met 200 collega s werken wij iedere dag met veel plezier en trots voor zo n 800 organisaties verspreid door heel Nederland. Persoonlijk contact staat daarbij voorop. Daarom werken wij met vaste contactpersonen, die u persoonlijk te woord staan. Mensen vormen het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Uiteindelijk zijn het de mensen die zich dagelijks inzetten om de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur te laten slagen. In hun werkzaamheden worden deze mensen graag als vriendelijk en kundig gezien. En dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Bij Driessen hanteren wij namelijk al jarenlang de overeenkomstige kernwaarden persoonlijk en professioneel. Professioneel Wij bieden professioneel advies en ondersteuning op HRMgebied, zodat u het beste uit uw mensen kunt halen. Samen met u zorgen wij voor de juiste mens op de juiste plek, met het juiste salaris en een helder contract. Desgewenst maken wij dit voor u eenvoudiger door het ontwikkelen van e-hrmoplossingen die u veel werk uit handen nemen. Wilt u meer weten over Driessen of wat onze dienstverlening voor u kan betekenen? Wij lichten het graag persoonlijk aan u toe.

24 Meer informatie Wilt u meer informatie over de HRM-oplossingen die Driessen biedt? Kijk dan op of neem contact met ons op via of hrm@driessen.nl. Alle informatie over het onderzoek vindt u op de speciale webpagina:

25 Schootense Dreef HZ Helmond Postbus AS Helmond t f Een imago beïnvloedt het succes van mensen, maar ook van organisaties. Binnen de publieke sector is dit niet anders. Als HRM-dienstverlener zijn wij benieuwd naar het imago van de publieke sector en de mensen die er werken. Daarom hebben wij samen met TNS Nipo een onderzoek uitgevoerd met als thema imago. Meer dan 1000 werkenden in de sectoren overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur hebben aan dit onderzoek meegewerkt. De belangrijkste resultaten hebben wij voor u samengevat in dit boekje.

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

Keuzes. Variatie en verandering

Keuzes. Variatie en verandering Keuzes Variatie en verandering Keuzes maken en doelen bereiken Iedereen maakt honderden keuzes per dag, over kleine of grote zaken wordt een beslissing genomen. Nu zijn we bij Driessen HRM_Payroll als

Nadere informatie

Presteren. Organiseren en motiveren

Presteren. Organiseren en motiveren Presteren Organiseren en motiveren Aandacht voor presteren Presteren is een bijzonder woord. Volgens het woordenboek is de letterlijke betekenis: `Voldoen aan overeengekomen verplichtingen. Toch lijkt

Nadere informatie

Relaties. Samenwerken of tegenwerken?

Relaties. Samenwerken of tegenwerken? Relaties Samenwerken of tegenwerken? Samenwerken of tegenwerken? Bij het woord relatie denken de meeste mensen aan een relatie tussen twee geliefden. Niet verwonderlijk, want dat is voor velen één van

Nadere informatie

Mens en werk in zorg & welzijn. HRM in de zorg 15 september 2015

Mens en werk in zorg & welzijn. HRM in de zorg 15 september 2015 Mens en werk in zorg & welzijn HRM in de zorg 15 september 2015 Even voorstellen Nic Huiskes, TNS Nipo Bas van Leeuwen, Driessen HRM Onderzoek zorg & welzijn Publicaties i.s.m. TNS Nipo 2015 - Werk(t)

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Hiv op de werkvloer 2011

Hiv op de werkvloer 2011 Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Samenvatting Hiv op de werkvloer 20 Natascha

Nadere informatie

(Voor)oordelen over parttimers

(Voor)oordelen over parttimers Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tnsnipo.com www.tnsnipo.com Political & Social Rapport (Voor)oordelen over parttimers Echte

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

een onderzoek naar arbeidssatisfactie in Nederland

een onderzoek naar arbeidssatisfactie in Nederland een onderzoek naar arbeidssatisfactie in Nederland 1 februari 2009 Ausems en Kerkvliet, arbeidsmedisch adviseurs Hof van Twente www.aenk.nl Onderzoeksrapport JobMeter 2009 Inleiding Ausems en Kerkvliet,

Nadere informatie

Onderzoek Arbeidsongeschiktheid. In opdracht van Loyalis. juni 2013

Onderzoek Arbeidsongeschiktheid. In opdracht van Loyalis. juni 2013 Onderzoek Arbeidsongeschiktheid In opdracht van Loyalis juni 2013 Inleiding» Veldwerkperiode: 27 maart - 4 april 2013.» Doelgroep: werkende Nederlanders» Omdat er specifiek uitspraken gedaan wilden worden

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Goede zorg van groot belang. Nederlanders staan open voor private investeringen

Goede zorg van groot belang. Nederlanders staan open voor private investeringen Goede zorg van groot belang Nederlanders staan open voor private investeringen Index 1. Inleiding p. 3. Huidige en toekomstige gezondheidszorg in Nederland p. 6 3. Houding ten aanzien van private investeerders

Nadere informatie

4 Rol sociale en nieuwe media in het onderwijs

4 Rol sociale en nieuwe media in het onderwijs 4 Rol sociale en nieuwe media in het onderwijs 4.1 Inleiding In dit hoofdstuk beschrijven we op basis van websurveys onder leraren, en de rol van sociale media (Facebook, Hyves, Twitter, Linkedin) 6 en

Nadere informatie

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten

ROI Driven Internet Marketing. Yonego Affiliate Enquête 2012. Resultaten ROI Driven Internet Marketing Yonego Affiliate Enquête 2012 Resultaten Maart 2013 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 SAMENVATTING... 4 VRAAG 1 SINDS WANNEER BENT U ACTIEF ALS AFFILIATE?... 6 VRAAG 2 HOEVEEL

Nadere informatie

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis.

Eén panellid, werkzaam in de juridische dienstverlening, geeft juist aan dat zijn omzet is toegenomen door de kredietcrisis. Respons Van 25 juni tot en met 5 juli is aan de leden van het Brabantpanel een vragenlijst voorgelegd met als thema Kredietcrisis. Ruim de helft van de 1601 panelleden (54%) vulde de vragenlijst in. Hieronder

Nadere informatie

Goede doelen doen goed werk!

Goede doelen doen goed werk! Goede doelen doen goed werk! zolang ze mij maar niet lastigvallen Door: Elisabeth Duijser (Unithoofd) TNS NIPO Civil Society 2003 Juni 2003 TNS NIPO 1 Inhoud van de presentatie Onderzoeksopzet Imago en

Nadere informatie

Toelichting werkklimaatonderzoek

Toelichting werkklimaatonderzoek Living Group Work Climate Inventory Toelichting werkklimaatonderzoek In het kader het leef- en werkklimaatonderzoek in uw instelling wordt u gevraagd om een vragenlijst in te vullen. De resultaten kunnen

Nadere informatie

COLLIERS INTERNATIONAL OFFICE REVIEW 2014

COLLIERS INTERNATIONAL OFFICE REVIEW 2014 1 Kosten, bereikbaarheid, aantal parkeerplaatsen en het imago van het bedrijf zijn veelal de factoren die vastgoedbeslissers bij de keuze voor een kantoorpand meenemen en het zijn allemaal factoren die

Nadere informatie

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 11-11-2010. Mirotek QuestionTool

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 11-11-2010. Mirotek QuestionTool DEMO VERSIE Enquêteresultaat Werkevaluatie 11-11-21 Mirotek QuestionTool Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Score top 5... 6 4 Verschil eerste groep en overige groepen...

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 17-05-2006

DEMO VERSIE. Enquêteresultaat Werkevaluatie 17-05-2006 DEMO VERSIE Enquêteresultaat Werkevaluatie 17--26 Mirotek Design - demo 8/2 Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Verschil eerste groep en overige groepen... 6 4 Prioriteiten...

Nadere informatie

Hoe maak je het verschil als werkgever?

Hoe maak je het verschil als werkgever? Hoe maak je het verschil als werkgever? 5 ingrediënten voor tevreden medewerkers! >> www.loket.nl Hoe maak je het verschil als werkgever? 5 ingrediënten voor tevreden medewerkers! De krapte op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie Finance Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie > Finance 3 Inleiding In de financiële dienstverlening zullen de komende jaren mede onder invloed van de digitalisering

Nadere informatie

Ook jij kunt een goede profielfoto maken maar maak onderstaande fouten niet:

Ook jij kunt een goede profielfoto maken maar maak onderstaande fouten niet: Een goede profielfoto: je juiste visuele indentiteit Iedereen weet dat in deze hippe en moderne digitale wereld een goede profielfoto belangrijk is. Instagram, LinkedIn, Facebook en niet te vergeten ID-badges

Nadere informatie

Computeraffiniteit belangrijk op kantoor

Computeraffiniteit belangrijk op kantoor Auteur A.R. Goudriaan E-mailadres alex@goudriaan.name Datum 16 november 2008 Versie 1.0 Titel Computeraffiniteit belangrijk op kantoor Computeraffiniteit belangrijk op kantoor tevredenheid over de automatiseringsafdeling

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing

Directie. Vormgeving, Concept development. Administratie. Logistiek Sales Marketing Quickscan Danique Beeks Studentnummer: 2054232 Advanced Business Creation Stagebedrijf: JH Busines Promotions Bedrijfsbegeleider: John van den Heuvel Datum: 26 augustus 2013 JH Business Promotions heeft

Nadere informatie

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer

op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer op een gebrek aan kennis berustende mening of afkeer stellen: geef ik iedereen een gelijke kans of staan er misschien onbewust vooroordelen in de weg? Ook in Den Haag worden kansen gemist, waardoor bijvoorbeeld

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN! VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW!

ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN! VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW! ONDERZOEK NAAR KEUZE VAN LEERLINGEN VMBO-BASIS/KADER VOOR DE RICHTING BWI/BOUW 2 november 2015 Inleiding De instroom in de bouwopleidingen is de afgelopen jaren sterk afgenomen. De moeilijke tijden waarmee

Nadere informatie

Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller. Thexton Armstrong netherlands

Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller. Thexton Armstrong netherlands Haal het maximale uit uw onderneming! Thexton Armstrong maakt uw onderneming sterker, gezonder en waardevoller Thexton Armstrong netherlands Voelt u zich directeur of werknemer in uw bedrijf? thexton armstrong

Nadere informatie

HR & Participatie 2014-2015

HR & Participatie 2014-2015 HR & Participatie 2014-2015 samenvatting Het onderzoek naar de Participatiewet 2015 is een kwantitatief online onderzoek uitgevoerd onder Nederlandse bedrijven (verdeeld naar de categorieën 50-99 werk

Nadere informatie

Zorgbarometer 7: Flexwerkers

Zorgbarometer 7: Flexwerkers Zorgbarometer 7: Flexwerkers Onderzoek naar de positie van flexwerkers in de zorg Uitgevoerd door D. Langeveld, MSc Den Dolder, mei 2012 Pagina 2 Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market Research

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een Cavent-ambassadeur kunt zijn Datum vaststelling : 31-07-2012 Eigenaar : Beleidsmedewerker Vastgesteld door :

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Contractcatering Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Contractcatering In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt

Nadere informatie

Werken aan morgen We gaan langer doorwerken, maar willen en kunnen we dat wel?

Werken aan morgen We gaan langer doorwerken, maar willen en kunnen we dat wel? Werken aan morgen We gaan langer doorwerken, maar willen en kunnen we dat wel? De pensioengerechtigde leeftijd wordt geleidelijk aan verhoogd. We gaan dus langer doorwerken. Hoe denken werkgevers en werknemers

Nadere informatie

Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012

Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012 Nationaal Onderzoek Over Het Nieuwe Werken 2012 Alle feiten en cijfers Gegevens Datum : 20 juni 2012 Auteur : Redactie Inhoud Inleiding... 4 Onderzoek... 4 Verantwoording... 4 Belangrijkste conclusies...

Nadere informatie

sturen op de gouden drie stap uit uw comfortzone en haal meer uit uw medewerkers

sturen op de gouden drie stap uit uw comfortzone en haal meer uit uw medewerkers sturen op de gouden drie stap uit uw comfortzone en haal meer uit uw medewerkers den Vraagt u zich wel eens af wat u moet doen om het beste uit uw medewerkers te halen? Zodat zij echt dat verschil maken

Nadere informatie

Ik & mijn later. Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken?

Ik & mijn later. Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken? Ik & mijn later Hoe kunnen we jongeren triggeren om over pensioen na te denken? Prijzengeld: 5.000,- Deadline: 15 juli 2015 Introductie Nationale-Nederlanden Wij zijn Nationale-Nederlanden. Sinds onze

Nadere informatie

Onze gedragscode zorg

Onze gedragscode zorg INTERN RESULTAAT Afspraak is afspraak glashelder MELDPUNT intranet aandacht INZICHT dilemma s BETROUWBAAR Onze gedragscode zorg eerlijk vertrouwenspersonen meer vertrouwen Zo doen we dat samen bij Staedion

Nadere informatie

Wat draagt bij aan een gelukkig pensioen? Een vergelijking tussen Nederland, België, Denemarken en Zweden

Wat draagt bij aan een gelukkig pensioen? Een vergelijking tussen Nederland, België, Denemarken en Zweden Wat draagt bij aan een gelukkig pensioen? Een vergelijking tussen Nederland, België, Denemarken en Zweden Onderzoek van GfK november 2015 Inleiding Delta Lloyd is continu bezig het pensioenbewustzijn te

Nadere informatie

hoe aantrekkelijk bent u? employer branding is de basis voor toekomstig arbeidskapitaal

hoe aantrekkelijk bent u? employer branding is de basis voor toekomstig arbeidskapitaal hoe aantrekkelijk bent u? employer branding is de basis voor toekomstig arbeidskapitaal Waarom is employer branding belangrijk? Het speelveld van de HRmanager verandert. In de toekomst wordt het meer dan

Nadere informatie

De Grote (kleine) voicemail-poll

De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll De Grote (kleine) voicemail-poll Maken mensen tegenwoordig nog gebruik van voicemail? En hoe staat men tegenover het gebruik van voicemails in het zakelijk verkeer? Mensen

Nadere informatie

Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee te nemen voor een meeloopdag.

Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee te nemen voor een meeloopdag. Nationale Zorgvernieuwingsprijs Hoe zorg je ervoor dat meer mannen voor een baan in de zorg kiezen? Concept: Een beroep doen op de werknemers om twee keer per jaar een mannelijke middelbare scholier mee

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Haar Advies Centrum INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT

Haar Advies Centrum INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT 1 HOME U bent uniek, net als uw haar. U laat aan uw omgeving zien wie u bent en hoe

Nadere informatie

Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs. Maart 2012

Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs. Maart 2012 Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk Voortgezet Onderwijs Maart 2012 Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 Rapportage Open Dag Evaluatie - Landelijk

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

Duurzame inzetbaarheid in de HR praktijk Onderzoeksrapport 2012

Duurzame inzetbaarheid in de HR praktijk Onderzoeksrapport 2012 Duurzame inzetbaarheid in de HR praktijk Onderzoeksrapport 2012 Zicht krijgen op duurzame inzetbaarheid en direct aan de slag met handvatten voor HR-professionals INHOUDSOPGAVE 1. Duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Werken aan een gezonde toekomst Kom in beweging! 2 Wat gaan we doen? Kennismaking: Wie zijn wij? Actieve kennismaking Ik ga

Nadere informatie

80% VAN DE NEDERLANDERS TYPEERT ZICH ALS GOEDE-DOELENGEVER,

80% VAN DE NEDERLANDERS TYPEERT ZICH ALS GOEDE-DOELENGEVER, Meting juni 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl 80% VAN DE NEDERLANDERS TYPEERT ZICH ALS GOEDE-DOELENGEVER, AL ZIEN MINDER

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA. Hoe je online je stem kunt laten horen en een <uw organisatie>-ambassadeur kunt zijn RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een -ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 21 maart 2011 richtlijnen voor het

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Het beeld van zorggebruikers over de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het beeld van zorggebruikers over de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Anne Brabers, Margreet Reitsma en Roland Friele. Het beeld van zorggebruikers over de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel Oppasoma s en opa s Resultaten GGD Gezondheidspanel Waarom een onderzoek over oppasoma s en opa s? Tegenwoordig doen ouders vaak een beroep op oma en opa als het gaat om opvang van de kleinkinderen. De

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding.

Mijn kledinggebruik. Succes! Dit gedeelte gaat over het kopen van kleding. Mijn kledinggebruik Wellicht weet je al dat verschillende aspecten van kleding slecht zijn voor het milieu. In deze opdracht gaan we bekijken op welke manier jij zelf je steentje bij kan dragen aan het

Nadere informatie

Onderzoek in het kader van de 100 ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Nienke Lammertink en Koen Breedveld

Onderzoek in het kader van de 100 ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen. Nienke Lammertink en Koen Breedveld NEDERLANDERS OVER DE VIERDAAGSE Onderzoek in het kader van de 100 ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen Nienke Lammertink en Koen Breedveld Mei 2016 1 Nederlanders over de

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage Leadership Connected 2016

Onderzoeksrapportage Leadership Connected 2016 Onderzoeksrapportage Leadership Connected 2016 Zaltbommel 30 mei 2016 Leadership Connected! Where Business meets Science 1 Inleiding Onderzoeksrapport Leadership Connected In tijden waarin ontwikkelingen

Nadere informatie

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt?

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Surrounded by Talent Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Vijf tips voor studenten Qompas Campusonderzoek 2018 Oriëntatie op de arbeidsmarkt Als student komt er een moment dat je de collegebanken

Nadere informatie

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor

Het Koffie Op De Zaak onderzoek. De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Het Koffie Op De Zaak onderzoek De ondernemer aan het woord over de koffie op zijn of haar kantoor Onderzoek uitgevoerd door Dutch Network Group In opdracht van PerTazza Februari 2016 1 Inleiding PerTazza

Nadere informatie

Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014

Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014 Onderzoek maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) 2014 Het jaarlijkse mvo-onderzoek van Service Management resulteerde opnieuw in enkele opvallende conclusies. Zo hebben opdrachtgevers veel minder

Nadere informatie

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek

Sociale media. Over het EenVandaag Opiniepanel. 15 augustus 2015. Over dit onderzoek Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag

Nadere informatie

Enquête SJBN 15.10.2013

Enquête SJBN 15.10.2013 Enquête SJBN 15.10.2013 1 Inhoudsopgave Steekproef Resultaten enquête Algehele tevredenheid Arbeidsomstandigheden Urennorm Ondernemersaspecten Kijk op de toekomst Conclusies 2 Steekproef: achtergrond kenmerken

Nadere informatie

Onderzoek Behoefte van werknemers aan een inzetbaarheidstest

Onderzoek Behoefte van werknemers aan een inzetbaarheidstest Onderzoek Behoefte van werknemers aan een inzetbaarheidstest Inhoud Samenvatting 3 1 Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Representativiteit 4 2 Resultaten 5 2.1 Werken tot aan het pensioen 5 2.2 Aandacht

Nadere informatie

Stageonderzoeken. Nationale Maatschappelijke Stageonderzoek 2007. Op initiatief van Stageplaza.nl i.s.m. Scholieren.com

Stageonderzoeken. Nationale Maatschappelijke Stageonderzoek 2007. Op initiatief van Stageplaza.nl i.s.m. Scholieren.com Stageonderzoeken Nationale Maatschappelijke Stageonderzoek 2007 Op initiatief van Stageplaza.nl i.s.m. Scholieren.com Gepubliceerd door Michelle van Gelder & Sui-Ai Chen de Ruyterkade 106 II 1011 AB Amsterdam

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg!

Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! Op zoek naar een leuke baan? WSD-Groep helpt je op weg! leuk en zinvol werk passend bij wat jij kunt gezelligheid met collega s je eigen salaris verdienen Jo Arts, assistent-kok: Van thuis zitten word

Nadere informatie

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN

MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Online marketing in de bouw HOOFDSTUK 1 MARKETING ANNO NU: RELEVANT, OPRECHT EN KLANTGERICHT ZIJN Lange tijd werd gedacht: Als ik maar vaak genoeg vertel hoe fantastisch mijn product is, dan overtuig ik

Nadere informatie

Wat vinden bedrijven?

Wat vinden bedrijven? Wat vinden bedrijven? Een peiling onder HRM ers en P&O ers over het in dienst nemen van een Wajongere Juni 2009 * Kenniscentrum CrossOver * Nieuwegein COLOFON Uitgave: Kenniscentrum CrossOver Schouwstede

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt nog steeds toe. Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers

Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt nog steeds toe. Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers Dit factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Margreet Reitsma-van Rooijen en Anne Brabers. Verzekerden bezuinigen op hun zorgverzekering, het aantal overstappers neemt

Nadere informatie

Mensen maken het verschil. Driessen HRM

Mensen maken het verschil. Driessen HRM Mensen maken het verschil Driessen HRM Bas van Leeuwen Programma manager Onderzoek Thema s Publicaties HRM-advies en ondersteuning Actief in 3 domeinen Driessen: brengt mens en werk bij elkaar; zorgt via

Nadere informatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Recreatie

Samenvatting rapportage. Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid. Recreatie Samenvatting rapportage Baan je toekomst: werken aan duurzame inzetbaarheid Recreatie In samenwerking met: Rijnland Advies 1 Inleiding Even terugkijken.. De komende jaren verandert de arbeidsmarkt door

Nadere informatie

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en de ziekenhuiszorg? Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en

Nadere informatie

TRENDS OP DE WERKPLEK. Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers?

TRENDS OP DE WERKPLEK. Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers? TRENDS OP DE WERKPLEK Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers? ABSTRACT MARKT- EN OPINIEONDERZOEK NEDERLAND In opdracht van Mindspace onderzocht onafhankelijk onderzoeksbureau

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

Meting maart 2014 DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN

Meting maart 2014 DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN Meting maart 2014 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl DONATEURSVERTROUWEN BLIJFT STIJGEN Nederland is duidelijk op weg naar een

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA RICHTLIJNEN VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Hoe je online je stem kunt laten horen en een De Lichtenvoorde ambassadeur kunt zijn Versie: 1.0 Datum: 18 mei 2011 Richtlijn gebruik social media De Lichtenvoorde,

Nadere informatie

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur

Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur Jeroen Mirck (@MirckMedia) Journalist / social media adviseur 1 Jeroen Mirck Jeroen Mirck Journalist, columnist, blogger Schrijft voor: MarketingTribune, Emerce, VARA Advies, presentaties, workshops over

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Nationaal onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid

Onderzoeksresultaten Nationaal onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid Onderzoeksresultaten Nationaal onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid Inleiding In de periode van 17 januari tot 17 februari 2012 is het Nationaal onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid gehouden. De vragenlijst

Nadere informatie

Woon-werkmonitor 2018 Easy Way. Factsheet

Woon-werkmonitor 2018 Easy Way. Factsheet Woon-werkmonitor 2018 Easy Way Factsheet Doel onderzoek Dagelijks reizen miljoenen Nederlanders van en naar hun werk. Veel van hen hebben gedurende de dag ook afspraken buiten de deur. Werkenden leggen

Nadere informatie

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN

(SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN (SOCIAL) MEDIA POLICY VOOR VBM EN VBM LEDEN VBM ontwikkelt (Social) Media Richtlijnen voor haar leden Social Media bieden kansen om te laten zien dat je trots bent op je werk en kunnen bijdrage aan een

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Artiesten interview. Artiest1

Artiesten interview. Artiest1 Artiesten interview Artiest1 Ben jij vaak creatief bezig met oude spullen door hier op wat voor manier dan ook (kunst meubilair e.d.) weer nieuwe dingen uit te creeren? En waarom hergebruik je hiervoor

Nadere informatie

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015

Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong. Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Vakantiewerk onderzoek 2015 FNV Jong Hans de Jong & Leon Pouwels Juni 2015 Achtergrond Achtergrond 2 Achtergrond SAMPLE 420 Respondenten WEging De data is gewogen op geslacht, leeftijd en opleiding naar

Nadere informatie

Personeel op peil. Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers

Personeel op peil. Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil Onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil, onderzoek naar de positie van mkb-werknemers Personeel op peil Onderzoek naar de positie van mkb-ondernemers MKB-Nederland

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID OVER GOEDE DOEL

DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID OVER GOEDE DOEL Meting maart 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl DONATEUR KIEST GOEDE DOEL VANWEGE ONDERWERP EN STOPT MET STEUN VANWEGE ONTEVREDENHEID

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT

T SPOOR BOEKJE VAN OP/MAAT OP HET JUISTE SPOOR MET OP/MAAT R BEKJE VAN /MAAT HET JUISTE SR MET /MAAT Voorwoord Wanneer je aan je collega s zou vragen wat zij belangrijk vinden in hun werk, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één vindt salaris belangrijk,

Nadere informatie

Valentijnsdag Valentijnsdagonderzoek 2007

Valentijnsdag Valentijnsdagonderzoek 2007 Valentijnsdag Valentijnsdagonderzoek 2007 i.o.v. EDITOR Gifts & Cards 1 EDITOR Gifts & Cards EDITOR Gifts & Cards Al sinds 2002 is Cartesse, gevestigd te s-hertogenbosch, onderdeel van het Franse Groupe

Nadere informatie

Partnerkeuze bij allochtone jongeren

Partnerkeuze bij allochtone jongeren Partnerkeuze bij allochtone jongeren Inleiding In april 2005 lanceerde de Koning Boudewijnstichting een projectoproep tot voorstellen om de thematiek huwelijk en migratie te onderzoeken. Het projectvoorstel

Nadere informatie

Maatschappelijke waardering van Nederlandse Landbouw en Visserij

Maatschappelijke waardering van Nederlandse Landbouw en Visserij Nederlandse Landbouw en Visserij Inhoud 1 Inleiding 03 2 Samenvatting en conclusies landbouw en visserij 3 Maatschappelijke waardering landbouw 09 4 Associaties agrarische sector 13 5 Waardering en bekendheid

Nadere informatie