Create Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam"

Transcriptie

1

2 Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen dat ambitieuze therapeuten hun levensdoel bereiken, waardoor ze een succesvolle welvarende praktijk creëren, een positieve impact hebben op de mensen die ze helpen, en complementaire geneeswijze in zijn Volle Glorie wordt erkend. Doormiddel van dit E- book hoop ik ook bij te kunnen dragen aan het succes van jouw praktijk! Je leert hier hoe je op een succesvolle manier marketing kunt toepassen voor het creëren van jouw welvarende bedrijf. Natuurlijk is het lezen van dit boek alleen niet genoeg voor het werven van succes. Je moet alles wat je leert ook toepassen in de praktijk. Sommige dromen van succes terwijl anderen vroeg opstaan en er voor werken Daarom heb ik op verschillende momenten oefeningen in dit boek gemaakt. Je kunt deze oefeningen gebruiken om je marketing plan te ontwikkelen. Veel succes alvast!

3 Marketing: Marketing richt zich op het verkrijgen van potentiele cliënten in je adressenbestand. Dat wil zeggen, de (e- mail)adressen van alle mensen uit jouw doelgroep die in principe geïnteresseerd zijn in jouw dienst. Alle mensen die tot jouw doelgroep behoren zijn potentiële cliënten. Dat het potentiële cliënten zijn betekent echter nog niet dat ze geïnteresseerd zijn in jouw dienst. Leads zijn alle mensen die serieus interesse hebben in jouw bedrijf en jouw dienst. Zodra potentiële cliënten dus laten zien dat ze interesse hebben, door zich bijvoorbeeld aan te melden voor jouw e- zine of door jouw te volgen op Twitter, worden het leads. Verkopen is de techniek die je gebruikt om van al deze potentiele klanten daadwerkelijk cliënten te maken doormiddel van het sluiten van een deal. Hoe beter je marketing is, hoe minder je hoeft te verkopen omdat een goede marketingstrategie duidelijk maakt wat de waarde van jou dienst is, waardoor je niet veel moeite meer hoeft te doen om de deal te sluiten. Je cliënten hebben dan eigenlijk al besloten dat ze jouw dienst willen afnemen en daarom hoef je ze niet meer te overtuigen. Als je marketing echt goed is zal je merken dat cliënten naar jou toekomen en dat je dus geen moeite meer hoeft te doen om meer mensen te krijgen. Dus even de voordelen van goede marketing op een rijtje: Je krijgt (e- mail)adressen van potentiële cliënten. Je genereert leads (potentiële cliënten die echt geïnteresseerd zijn in jouw dienst ). Je hoeft minder te doen om te verkopen omdat de cliënt al heeft besloten. Cliënten nemen contact op met jou. De 3 stappen van de Marketingcyclus: Er zijn de volgende 3 stappen die je moet ondernemen in de marketingcyclus om meer cliënten te krijgen: A. Leads verzamelen. B. Potentiëlen cliënten benaderen. C. Verkoop gesprekken voeren. Het lijkt zo simpel, maar toch blijkt uit de praktijk dat veel ondernemers dit niet strategisch doen. Als je onvoldoende cliënten hebt dan komt dat doordat je een van de 3 stappen niet correct uitvoert.

4 Waar zit je vast in de marketingcyclus? Afbeelding 1 Bron: Get clients now! TM

5 A: Potentiele cliënten verzamelen. Elke stap is essentieel in het verkrijgen van meer cliënten, maar zonder leads heb je niemand om te bellen en zal je dus ook niet kunnen verkopen. Het genereren van leads het eigenlijk waar het in marketing allemaal om draait. Tegenwoordig is het erg makkelijk om leads te genereren door e- mailadressen te verzamelen van mensen. Op die manier heb je al je potentiële cliënten allemaal bij elkaar op 1 lijst. Een erg effectieve manier om meer leads te krijgen is educatieve marketing. Via educatieve marketing verspreid je kennis en informatie. Hierdoor laat je zien dat jij een expert bent in jou vak en wek je snel vertrouwen op. Bovendien zal het waardevol zijn voor (potentiële) cliënten om jou te volgen, omdat je ze handige tips en informatie geeft. Het is natuurlijk zo dat je niet meteen ál je kennis deelt. Ligt elke keer een tipje van de sluier op maar zorg dat mensen jou nodig hebben om meer te weten te komen. Je kunt de volgende dingen doen om je mailinglijst op te bouwen: I. Een e- zine publiceren II. Een gratis weggever maken Jij bied een free giveaway of irresistable offer aan om mensen aan te moedigen te opt- innen. III. Spreken en minimaal aantal strategiesessies verloten onder mensen die zich aanmelden. IV. Je gaat joint ventures aan met collega s in hetzelfde vakgebied die OOK over een lijst beschikken. Als klanten zich hiervoor opgeven, komen ze automatisch op je lijst te staan. V. Sociale media gebruiken om mensen te interesseren voor jouw dienst. Iedereen die met jou connect is een potentiele cliënt

6 I: Je Mailinglijst opbouwen via je e- zine Een e- zine is wat vroeger een nieuwsbrief was en die je nu publiceert in de form van een e- mail. Belangrijk ook: noem het geen nieuwsbrief! Het bevat namelijk weinig nieuws! Wat je e- zine wel bevat is waardevolle informatie voor je cliënten. In je e- zine geef je waardevolle tips, promoot je jouw blog en vertel je over de diensten die jij aanbiedt. Je zorgt er dus voor dat je cliënten zich wel móéten abonneren anders lopen ze erg veel waardevolle informatie mis! ü Zorg dat je een e- zine (online (nieuws)brief) maakt waar mensen zich voor kunnen inschrijven. De e- zine bevat veel waardevolle informatie en tips en zullen ze via hun ontvangen. ü Al je e- mails bevatten een handtekening waarin jij je e- zine aanprijs met een What s in it for me? boodschap en een oproep tot actie, inclusief een link naar de homepage van je website. ü Op alle pagina s van je website staat de opt- in voor e- zine rechtsboven in. ü Aan iedereen die jij tegenkomt die tot je doelgroep behoort, vraag jij of hij/zij e- zine wilt ontvangen. Noteer hun e- mail adres en stuur direct of uiterlijk de volgende dag een mail ter bevestiging. ü Vraag aan mensen die jij kent of ze je e- zine kunnen doorsturen naar belanghebbenden. ü Je schrijf een artikel en plaatst dat op websites en weblogs. Onderaan ieder artikel vraag je of mensen zich willen abonneren en maak je een link naar de abonneerpagina. ü Zet je artikelen op relevante websites met een effectieve handtekening. Deze bevat je naam, je marketingboodschap, je website, een oproep tot actie en een link naar je homepage. ü Je geeft een presentatie voor je doelgroep en vraagt om visitekaartjes in ruil voor jouw e- zine. Direct of de volgende dag stuur je ze een e- mail ter bevestiging van de aanmelding. Het e- mailtje bewaar jij in het kader van de SPAM- wet. ü Maak actief gebruik van Sociale Media (LinkedIn, Twitter, Facebook). Maak verwijzingen naar content en nodig mensen uit om zich te abonneren op je e- zine.

7 Oefening 1: Bedenk ten minste 10 mensen die jij jouw e- zine kan sturen

8 Checklist voor een succesvolle e- zine ü De doelgroep van je e- zine is helder (je weet voor wie je schrijft). ü Alle mensen op de lijst hebben toestemming gegeven om je e- zine te ontvangen via double opt- in. ü Het thema van je nieuwsbrief is duidelijk (door middel van slagzin in je bovenbalk of door de naam van je nieuwsbrief). ü Je eigen naam staat in de afzender (voorkomt dat mensen denken dat het om SPAM gaat). ü Je onderwerpregel is zorgvuldig gekozen en maakt nieuwsgierig: bijvoorbeeld. o Omdat je een vraag stelt. o Omdat je een probleem van de klant noemt. o Omdat je een prikkelende stelling doet. o Gebruik maakt van de woorden geheimen, fouten, valkuilen. o De lezer rechtstreeks aanspreekt. ü In je e- zine publiceer je waardevolle en relevante artikelen die gaan over problemen en vragen van je doelgroep waarop je oplossingen geeft of antwoorden hebt (je ligt een tipje van de sluier op). ü Je laat je persoonlijkheid zien in je nieuwsbrief. Je vertelt over bepaalde aspecten van je persoonlijke leven, je waarden en meningen. ü Je e- zine bevat foto s van jou. ü Iedere e- zine bevat een of meerdere oproepen tot actie met directe links naar de landingspagina van je product of dienst. ü Bij meer dan 100 abonnees maak je gebruik van een professioneel autoresponderprogramma om je nieuwsbrief te versturen (http://www.autorespond.nl of ü Je geeft je e- zine volgens een vaste frequentie uit (hoe vaker hoe beter). ü Je geeft je e- zine op een vaste dag van de week uit (laat de dag afhangen van je doelgroep). ü Je e- zine geeft de mogelijkheid om af te melden (wettelijk verplicht). ü Je e- zine bevat een professioneel ontwerp in lijn met je huisstijl. ü In je e- zine promoot je jouw diensten voor de klanten die hierin interesse hebben (25 % van de inhoud).

9 Oefening 2: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waarover jij kunt schrijven in je e- zine Oefening 3: Bedenk ten minste 5 acties die je kunt vermelden in je e- zine om meer cliënten te krijgen

10 II: Je gratis weggever om je mailinglijst op te bouwen. Je gratis weggever is een product dat je promoot op je website om mensen op je mailinglist te krijgen. Dit is vaak een e- book maar kan bijvoorbeeld ook een video zijn. Het is de bedoeling dat iedereen die op je site komt je gratis weggever downloadt. Daardoor breid je jouw mailingslist snel uit. Verder is het de bedoeling dat de inhoud van je gratis weggever interessant is zodat je aan mensen laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Dit wekt vertrouwen op waardoor mensen sneller een dienst bij je zullen afnemen. Checklist voor een goede gratis weggever: Het onderwerp van je weggever is super interessant voor je doelgroep. Het is een visite kaartje van wat jij te vertellen hebt. Het heeft een goede wervende titel. Het is makkelijk om te downloaden. Het geeft mensen een reden om een dienst bij jou af te nemen.

11 III: Spreken voor je doelgroep. Spreken voor je doelgroep is in het begin misschien een uitdaging, maar het is een goede manier om snel cliënten te werven. Belangrijk ook nu is te zorgen dat je mensen weer handige tips en informatie geeft maar dat ze jou nodig hebben om echt verder te komen. Je kunt bijvoorbeeld hetzelfde thema gebruiken voor je presentatie als dat je gebruikt voor je e- book. Vraag aan de deelnemers of ze je e- zine willen ontvangen en laat ze hun e- mail adres opschrijven. Natuurlijk doe je de groep uiteindelijk een aanbod voor je dienst. Zorg dat je met je aanbod schaarste creëert door bijvoorbeeld een maximum aantal deelnemers te noemen of geef ze een snelle beslissers bonus.

12 Oefening 4: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waar je over kunt schrijven Oefening 5: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waar je over kunt spreken

13 IV: Joint ventures Samenwerking met collega s kan heel waardevol zijn voor beide partijen. Je kunt natuurlijk je diensten uitwisselen maar ook elkaar inhuren. Zorg er voor dat je de cliënten van je partner dan ook op je mailinglijst krijgt. Op die manier verkrijg je weer meer leads. Je samenwerking kan direct zijn of aanvullend. Stel bijvoorbeeld een pakket samen waarbij jouw cliënten gebruik kunnen maken van beide diensten. Zo kun je samen meer cliënten werven. En natuurlijk kun je ook naar elkaar doorverwijzen. Misschien spreek je met collega s af dat ze een bepaald bedrag krijgen voor mensen die ze naar jouw doorsturen, of andersom. Je kunt ook de websites van collega s gebruiken om meer leads te genereren. Schrijf bijvoorbeeld een interessant stukje voor de site van je collega, of vraag of ze jou e- zine op hun site willen promoten. Op die manier wordt je bereik veel groter. V: Sociale media We kennen het allemaal wel: Twitter, Facebook, LinkedIn. Sociale media is een super goede manier om je cliënten te bereiken en meer leads te genereren. Om goed uit te leggen hoe het nou werkt is het mooi om de metafoor van een grote sportschool te gebruiken. Als je 1 keer per maand naar de sportschool gaat (of 1 keer per jaar) zal je niet veel resultaten krijgen en zullen mensen zich jou niet snel herinneren. Zelfs als je 1 keer per maand een uitvoerig gesprek voert met een aantal mensen zullen ze je snel weer vergeten als je dit contact niet onderhoudt. Als je 1 keer per week komt dan zal je situatie niet achteruit gaan maar ook niet echt veel verbeteren. Je moet echt minstens 3 keer per week komen als je goede resultaten wilt zien. Stel nou dat je 3/4 keer per week gaat en in het voorbijgaan hoi tegen mensen zegt en dan gewoon doorloopt, dan zullen mensen zich je na een tijdje misschien wel herinneren maar niet echt weten wie jij bent en wat je doet. Pas als je 3 keer per week een praatje maakt, vraagt hoe het met ze gaat en wat over jezelf vertelt, laat je een blijvende indruk achter. Misschien word je dan zelfs wel vrienden en ga je elkaar buiten de sportschool ook ontmoeten. Zo is het dus ook met sociale media. Je moet er zeker 3/4 keer per week tenminste een uur in investeren en contact met mensen zoeken als je wilt dat het je wat oplevert. Dit betekent ook dat, als je meerdere sociale media gebruikt, je dus op alle sites ten minste 3/4 keer per week een uur moet investeren. Als je dat eenmaal doet zullen de resultaten erg bevredigend zijn! Ga dus je sociale muscle trainen en investeer in Sociale Media!

14 B: Potentiele cliënten benaderen Het klinkt zo logisch, maar toch is dit waar het vaak fout gaat bij veel ondernemers: Het benaderen van leads. Het ultieme doel van al je marketing strategieën is in contact komen met cliënten! Als jouw mailinglist de goudmijn van je bedrijf is dan zijn je leads de goudaders. Het is dus belangrijk om ze te koesteren. Het verkrijgen van leads gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Je kunt honderden volgers hebben op Twitter maar als je er niets mee doet dan heb je er niets aan. Het uiteindelijke doel van het creëren van leads is dat je ze kunt bellen! Zorg dus dat je veel aandacht besteed aan je leads zodat je uiteindelijk hun telefoon nummer krijgt. Hoe zorg je goed voor je leads? ü Zorgen dat je elke lead de nodige aandacht geeft om deze om te zetten in een betalende cliënt. ü Als ze zich aanmelden op je nieuwsbrief bedank ze dan. ü Als ze je volgen op Twitter stuur ze dan een berichtje. ü Blijf op de hoogte van waar ze mee bezig zijn. ü Laat je aanwezigheid blijken door commentaar te geven op hun posts. ü Als ze reageren op jou berichten dan zijn ze werkelijk geïnteresseerd. Kijk dan of je meer direct contact met ze kunt krijgen. Het opvolgen van leads is een doorlopend proces. Het is niet zomaar iets dat je er even bijdoet maar waar je dagelijks aandacht aan besteed. Je wilt er voor zorgen dat deze leads op je mailinglijst komen en ze makkelijk bereikbaar zijn. Het is belangrijk om uiteindelijk direct contact met je leads te krijgen. Natuurlijk kan je beginnen met berichtjes en e- mails maar het einddoel is dat je ze telefonisch spreekt, zodat je je diensten kunt verkopen!

15 Oefening 6: Bedenk ten minste 5 acties waardoor mensen vanuit je sociale media op je mailinglijst kunnen komen Oefening 7: Bedenk ten minste 5 manieren om via sociale media cliënten te werven

16 C: Verkopen Waarom wil je je diensten verkopen? Wat is jouw missie, wat wil je vanuit het diepste van je hart bereiken? Als je motivatie vanuit jouw essentie komt straal je iets heel anders uit dan wanneer je bijvoorbeeld alleen voor geld werkt. Dat is het principe van Creëren; Werk vanuit wie je bent. Hierdoor doe je wat bij je past. Daardoor krijg je wat je creëert. Zorg dus dat je goed weet wat jouw missie is. Wat is jouw levensdoel hier op aarde, en waar wordt je echt gelukkig van. Vanuit dit inzicht ga je je praktijk opbouwen en cliënten binnen halen. Je zult dan merken dat je verkoop gesprekken veel makkelijker gaan en dat je vanzelf een succesvolle bloeiende praktijk creëert. Verkopen = helpen Vaak hebben therapeuten een hekel aan verkopen. Het woord alleen al stuit ze tegen te borst. Verkopen, dat is toch voor die salesmensen die je wat proberen aan te smeren? Daar doen wij niet aan mee! Jouw dienst, hoe waardevol is die eigenlijk? Helpt die mensen echt? Verbetert die hun leven? Hoeveel mensen zou jij willen helpen met jouw dienst? 10? 20? 100? ? Wat voor impact wil jij hebben op de wereld om je heen? En dan komt het puntje bij het paaltje; verkopen is niets anders dan mensen helpen. Als jij een dienst hebt die levens verbetert en die van onschatbare waarde is, dan is er toch niets mooiers dan dat mensen die dienst bij jou afnemen en ook ervaren wat voor impact het heeft! Ga dus verkopen! Bereik al die mensen en vertel hoe belangrijk en waardevol jou dienst is. Laat ze weten wat voor impact het zal hebben op hun leven als ze cliënt bij jou worden en hoe jij ze kan helpen van hun problemen af te komen. Wat wil je verkopen? Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je wilt verkopen. Je begint nooit aan een verkoopgesprek zonder dat je een doel hebt. Wat zijn de resultaten die jij te bieden hebt met je dienst? Wat zijn de problemen waar jij een oplossing voor bied en wat voor cliënt hoort daar bij? Pas als je dat goed voor ogen hebt, ga je bellen. Jij moet de waarde van je product kennen, anders lukt het je nooit anderen er van te overtuigen. Wat is hun worsteling? Het klinkt logisch, maar het is belangrijk dat je vanaf het begin oprecht geïnteresseerd bent in je cliënt. Toch is het vaak zo dat je als therapeut begint met praten en vertelt wat je te bieden hebt. Doe dit niet! Luister goed naar wat de cliënt vraagt. Waar worstelen ze mee? Wat is hun probleem? Blijf er over doorvragen, zodat jij meer inzicht krijgt, maar ook zodat je cliënten realiseren hoe groot hun frustratie is en hoe graag ze er van af willen. Vraag ze wat voor resultaten ze graag zouden willen hebben. Wat zou voor hun de oplossing zijn? Wat willen ze bereiken. En hoe graag willen ze dat? De resultaten. Pas als ze echt beseffen dat ze zo niet langer verder willen begin je over de resultaten die jij kan bieden. Nu je weet waar naar ze op zoek zijn en hoe graag ze dit willen bereiken kan je ze

17 vertellen hoe waardevol jouw dienst is. Wat is het resultaat dat jouw dienst levert, en wat zouden te missen als ze jouw dienst niet zouden kopen? Zorg dat ze begrijpen dat, zonder jouw dienst, ze nooit hun doel zullen bereiken en ze altijd met deze worsteling zullen rondlopen. Jouw dienst is levens verbeterend en van onschatbare waarde. Sealing the deal. De overeenkomst sluiten is het allerbelangrijkste onderdeel van de verkoop. Zonder de overeenkomst is al je harde werk namelijk voor niets geweest. Het vragen om een akkoord is niet pusherig, je cliënt verwacht dat je dit doet want anders hadden jullie dit gesprek niet gevoerd. Er zijn 3 belangrijke stappen in het sluiten van de overeenkomst. 1. Nu je cliënt begrijpt hoe waardevol de resultaten zijn die jij te bieden hebt is het tijd om een voorstel te doen. Bij het doen van een voorstel vertel je weer wat de resultaten zijn die je cliënt kan verwachten. Daarna vertel wat de investering voor dit resultaat is. Het is een investering die ze doen in hunzelf, niet in jou. Zij investeren in het verbeteren van hun leven. 2. Check of het voorstel ook klopt voor je cliënt. Als ze twijfelen vraag dan waarom. Ga terug naar het probleem en de resultaten die jij kan bieden. Hoe belangrijk is het voor hen om dit op te lossen? Hoeveel is het ze waard? Vaak willen je cliënten wel kopen maar je moet ze helpen het te rechtvaardigen, naar hunzelf of naar hun partner. Veel cliënten vinden het moeilijk om beslissingen te nemen. Ze zijn bang dat ze de verkeerde keuze maken. Help ze dus deze angst te overwinnen. 3. Wanneer ze inderdaad beseffen dat jouw resultaten hun investering waard zijn, moet je de deal sluiten. Je kan niet wachten tot je cliënt een voorstel doet. Jij moet zeggen dat je meteen wilt beginnen en een betalingsregeling treffen. Als ze dan nog twijfelen kijk je weer wat er niet duidelijk is. Vraag door en los het probleem eventueel opnieuw op. Onderhandelen. Je hebt alle verkoopstappen goed doorlopen en weet precies wat de cliënt nodig heeft. Je cliënt weet wat de waarde van jouw dienst is en begrijpt dat deze echt levensverbeterend is. Dan begint de cliënt plots te onderhandelen over de prijs. Hoe ga je hier nu mee om: Jij hebt voor jezelf besloten hoe waardevol jouw product is. Dat betekent dat als je met je prijs gaat zakken je eigenlijk toegeeft dat je product minder waard is dan dat je in eerste instantie aangaf. Je kunt dus nooit zakken met je prijs! Kijk waarom je cliënt het te duur vindt. a. Ga terug naar het probleem van de klant en het resultaat dat jij kan bieden met jouw dienst. Hoe belangrijk is het om dat probleem op te lossen? En hoe waardevol is jouw dienst? b. Vindt jouw cliënt je product niet waardevol genoeg is? Schakel dan over naar een duurdere dienst! Dat lees je goed! Een duurdere dienst. Het is immers niet het geld dat het probleem is maar de waarde van jouw dienst. Zorg dus dat je een dienst met meer waarde aanbiedt. c. Kan je cliënt je dienst niet betalen? Kijk dan samen naar een oplossing. Misschien kan je een betalingsregeling voorstellen, of kan je cliënt het geld lenen. Hoe graag willen ze hun probleem oplossen? (Even als beeldvorming: Ik heb in mijn studententijd de opleiding tot Journey Therapeut gevolgd die meer

18 dan koste. Natuurlijk kon ik dat zelf niet betalen! Maar het was zo belangrijk voor mij, dat ik het geld heb geleend en elke dag na mijn studie werkte om het terug te betalen. De Journey heeft mijn leven compleet veranderd en ik ben nog steeds blij dat ik het gedaan heb!) d. Is zelfs een betalingsregeling geen een optie? Dan kun je altijd een goedkoper product aanbieden. Doordat ze je leren waarderen met het goedkopere product is er altijd de mogelijkheid dat ze later overstappen op een duurder product. e. Kunnen/willen ze dit ook niet betalen? Dan is deze cliënt niet jouw doelgroep! Jouw doelgroep zijn namelijk mensen die jouw dienst waarderen én het kunnen betalen! PS. Het klinkt zo logisch, maar toch is dit waar het vaak fout gaat bij veel ondernemers: Het benaderen van potentiele cliënten. Het ultieme doel van al je marketing strategieën is in contact komen met cliënten! Het verkrijgen van leads gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Je kunt honderden volgers hebben op Twitter maar als je er niets mee doet dan heb je er niets aan. Het uiteindelijke doel van het creëren van leads is dat je ze kunt bellen! Zorg dus dat je veel aandacht besteed aan je leads zodat je uiteindelijk hun telefoon nummer krijgt. Het opvolgen van leads is een doorlopend proces. Het is niet zomaar iets dat je er even bijdoet maar waar je DAGELIJKS AANDACHT AAN BESTEED. Je wilt er voor zorgen dat deze leads op je mailinglijst komen en ze makkelijk bereikbaar zijn. Het is belangrijk om uiteindelijk direct contact met je leads te krijgen. Natuurlijk kan je beginnen met berichtjes en e- mails maar het einddoel is dat je ze telefonisch spreekt, zodat je je diensten kunt verkopen! Ik hoop dat je deze masterclass gaat implementeren en al deze informatie gaat verwerken in je dagelijkse activiteiten.

19 Over Rose Zelf heb ik de opleiding De helende reis van Brandon Bays gedaan. Het was fantastisch en ik bereikte geweldige resultaten met de mensen met wie ik werkte. Helaas had ik niet genoeg cliënten om van te kunnen leven en belandde ik uiteindelijk in de horeca. Vreselijk! Om elke dag te moeten doen waar niet mijn hart ligt. IK WEET HOE MOEILIJK HET IS OM ALS THERAPEUT SUCCESVOL TE ZIJN! Gelukkig heb ik uiteindelijk besloten om verder in mezelf te investeren en weet ik nu wel hoe ik cliënten kan aantrekken en omzet kan genereren! Ik heb in London mijn Master Bedrijfspsychologie behaald waarna ik het programma Internationaal Gecertificeerd Spiritueel Businesscoach` ben gaan doen. Daardoor heb ik nu de kennis en vaardigheden die nodig zijn om jou te leren hoe je een bloeiende welvarende praktijk creëert. Het is absoluut geweldig om je droom te kunnen verwerkelijken en elke dag te kunnen doen wat je vanuit het diepste van jouw ziel wilt. Dit geluk wens ik alle therapeuten toe. Het is daarom ook mijn missie om zoveel mogelijk therapeuten succesvol te maken en ze te helpen met het creëren van een bloeiende praktijk. Met hartelijke groet Drs. Rose Jansen De volgende stap: Indien je jouw praktijk naar een hoger level wilt brengen en meer wilt leren over effectieve marketingstrategieën, je diensten verkopen, en succesvol ondernemerschap, Ga dan naar: of neem contact op via

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

2 www.ondernemersverdienmodel.nl

2 www.ondernemersverdienmodel.nl 1. Inleiding 3 2. Ondernemen is ook dromen. 4 3. Van droom naar realiteit 5 4. Wie is Frank Zuijdweg? 5 5. De tips voor méér klanten en méér omzet 7 6. De volgende e-books komen eraan! 13 2 1. Inleiding

Nadere informatie

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs 5 geheimen om minimaal 100.000 per jaar te verdienen voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs Laura Babeliowsky - Businesscoach Oprichter Bouw een Bloeiend Bedrijf Inhoudsopgave Over Laura...3 Waarom 100.000

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. Beste lezer, Bedankt dat je de moeite hebt genomen onze site te bezoeken en dit document te downloaden. Welkom bij Exsal Internetmarketing. De groeiende impact van het zakendoen op internet is ondertussen

Nadere informatie

7 tips voor je eigen website

7 tips voor je eigen website 7 tips voor je eigen website Anne Claire Venemans 7 Tips voor je eigen website Stel je voor... Je wilt je eigen praktijk of bedrijf opbouwen. Al snel wordt het duidelijk dat je daar in deze tijd niet alleen

Nadere informatie

TRANSFORMEER KLANTENMAGNEET

TRANSFORMEER KLANTENMAGNEET 5-STAPPENPLAN TRANSFORMEER JE WEBSITE IN EEN KLANTENMAGNEET HOE JE DOOR HET TOEPASSEN VAN ONLINE MARKETING MEER KLANTEN VIA JE WEBSITE AANTREKT STEFAN VAN LIEROP 1 TRANSFORMEER JE WEBSITE IN EEN KLANTENMAGNEET

Nadere informatie

Laat de klant naar jou komen

Laat de klant naar jou komen Laat de klant naar jou komen in 0 minuten! Klanten krijgen via internet voor zzp ers Erno Hannink Koop het boek! e 7,95 Inhoud Laat de klant naar jou komen Geen zzp er kan zonder 5 Inleiding Wie is de

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen.

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen. Transcriptie Welkom bij de online training. Stap 1: Vooroordelen Misschien heb jij ze niet, maar bij veel mensen speelt er iets wat ze tegenhoudt om aan een ebook te beginnen. De vier meest voorkomende

Nadere informatie

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt Ben je gepassioneerd over je idee? Begrijp je welk probleem jouw idee oplost voor jouw (potentiële) klanten? Weet je wie er geïnteresseerd

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Waar je internationaal in vele markten kunt rekenen op fikse concurrentie, is deze in Nederland simpelweg niet aanwezig.

Waar je internationaal in vele markten kunt rekenen op fikse concurrentie, is deze in Nederland simpelweg niet aanwezig. Inleiding Nederland loopt achter, en niet zo n beetje ook. In Amerika en andere landen worden er jaar in jaar uit duizenden verschillende e-books verkocht maar in Nederland is deze markt nog gigantisch

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL

DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL DENNIS J. JANSEN 40 MANIEREN OM NIEUWE KLANTEN TE WERVEN WWW.TIPSVOORMEEROMZET.NL Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 40 tips om nieuwe klanten te werven.

Nadere informatie