Create Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam"

Transcriptie

1

2 Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen dat ambitieuze therapeuten hun levensdoel bereiken, waardoor ze een succesvolle welvarende praktijk creëren, een positieve impact hebben op de mensen die ze helpen, en complementaire geneeswijze in zijn Volle Glorie wordt erkend. Doormiddel van dit E- book hoop ik ook bij te kunnen dragen aan het succes van jouw praktijk! Je leert hier hoe je op een succesvolle manier marketing kunt toepassen voor het creëren van jouw welvarende bedrijf. Natuurlijk is het lezen van dit boek alleen niet genoeg voor het werven van succes. Je moet alles wat je leert ook toepassen in de praktijk. Sommige dromen van succes terwijl anderen vroeg opstaan en er voor werken Daarom heb ik op verschillende momenten oefeningen in dit boek gemaakt. Je kunt deze oefeningen gebruiken om je marketing plan te ontwikkelen. Veel succes alvast!

3 Marketing: Marketing richt zich op het verkrijgen van potentiele cliënten in je adressenbestand. Dat wil zeggen, de (e- mail)adressen van alle mensen uit jouw doelgroep die in principe geïnteresseerd zijn in jouw dienst. Alle mensen die tot jouw doelgroep behoren zijn potentiële cliënten. Dat het potentiële cliënten zijn betekent echter nog niet dat ze geïnteresseerd zijn in jouw dienst. Leads zijn alle mensen die serieus interesse hebben in jouw bedrijf en jouw dienst. Zodra potentiële cliënten dus laten zien dat ze interesse hebben, door zich bijvoorbeeld aan te melden voor jouw e- zine of door jouw te volgen op Twitter, worden het leads. Verkopen is de techniek die je gebruikt om van al deze potentiele klanten daadwerkelijk cliënten te maken doormiddel van het sluiten van een deal. Hoe beter je marketing is, hoe minder je hoeft te verkopen omdat een goede marketingstrategie duidelijk maakt wat de waarde van jou dienst is, waardoor je niet veel moeite meer hoeft te doen om de deal te sluiten. Je cliënten hebben dan eigenlijk al besloten dat ze jouw dienst willen afnemen en daarom hoef je ze niet meer te overtuigen. Als je marketing echt goed is zal je merken dat cliënten naar jou toekomen en dat je dus geen moeite meer hoeft te doen om meer mensen te krijgen. Dus even de voordelen van goede marketing op een rijtje: Je krijgt (e- mail)adressen van potentiële cliënten. Je genereert leads (potentiële cliënten die echt geïnteresseerd zijn in jouw dienst ). Je hoeft minder te doen om te verkopen omdat de cliënt al heeft besloten. Cliënten nemen contact op met jou. De 3 stappen van de Marketingcyclus: Er zijn de volgende 3 stappen die je moet ondernemen in de marketingcyclus om meer cliënten te krijgen: A. Leads verzamelen. B. Potentiëlen cliënten benaderen. C. Verkoop gesprekken voeren. Het lijkt zo simpel, maar toch blijkt uit de praktijk dat veel ondernemers dit niet strategisch doen. Als je onvoldoende cliënten hebt dan komt dat doordat je een van de 3 stappen niet correct uitvoert.

4 Waar zit je vast in de marketingcyclus? Afbeelding 1 Bron: Get clients now! TM

5 A: Potentiele cliënten verzamelen. Elke stap is essentieel in het verkrijgen van meer cliënten, maar zonder leads heb je niemand om te bellen en zal je dus ook niet kunnen verkopen. Het genereren van leads het eigenlijk waar het in marketing allemaal om draait. Tegenwoordig is het erg makkelijk om leads te genereren door e- mailadressen te verzamelen van mensen. Op die manier heb je al je potentiële cliënten allemaal bij elkaar op 1 lijst. Een erg effectieve manier om meer leads te krijgen is educatieve marketing. Via educatieve marketing verspreid je kennis en informatie. Hierdoor laat je zien dat jij een expert bent in jou vak en wek je snel vertrouwen op. Bovendien zal het waardevol zijn voor (potentiële) cliënten om jou te volgen, omdat je ze handige tips en informatie geeft. Het is natuurlijk zo dat je niet meteen ál je kennis deelt. Ligt elke keer een tipje van de sluier op maar zorg dat mensen jou nodig hebben om meer te weten te komen. Je kunt de volgende dingen doen om je mailinglijst op te bouwen: I. Een e- zine publiceren II. Een gratis weggever maken Jij bied een free giveaway of irresistable offer aan om mensen aan te moedigen te opt- innen. III. Spreken en minimaal aantal strategiesessies verloten onder mensen die zich aanmelden. IV. Je gaat joint ventures aan met collega s in hetzelfde vakgebied die OOK over een lijst beschikken. Als klanten zich hiervoor opgeven, komen ze automatisch op je lijst te staan. V. Sociale media gebruiken om mensen te interesseren voor jouw dienst. Iedereen die met jou connect is een potentiele cliënt

6 I: Je Mailinglijst opbouwen via je e- zine Een e- zine is wat vroeger een nieuwsbrief was en die je nu publiceert in de form van een e- mail. Belangrijk ook: noem het geen nieuwsbrief! Het bevat namelijk weinig nieuws! Wat je e- zine wel bevat is waardevolle informatie voor je cliënten. In je e- zine geef je waardevolle tips, promoot je jouw blog en vertel je over de diensten die jij aanbiedt. Je zorgt er dus voor dat je cliënten zich wel móéten abonneren anders lopen ze erg veel waardevolle informatie mis! ü Zorg dat je een e- zine (online (nieuws)brief) maakt waar mensen zich voor kunnen inschrijven. De e- zine bevat veel waardevolle informatie en tips en zullen ze via hun ontvangen. ü Al je e- mails bevatten een handtekening waarin jij je e- zine aanprijs met een What s in it for me? boodschap en een oproep tot actie, inclusief een link naar de homepage van je website. ü Op alle pagina s van je website staat de opt- in voor e- zine rechtsboven in. ü Aan iedereen die jij tegenkomt die tot je doelgroep behoort, vraag jij of hij/zij e- zine wilt ontvangen. Noteer hun e- mail adres en stuur direct of uiterlijk de volgende dag een mail ter bevestiging. ü Vraag aan mensen die jij kent of ze je e- zine kunnen doorsturen naar belanghebbenden. ü Je schrijf een artikel en plaatst dat op websites en weblogs. Onderaan ieder artikel vraag je of mensen zich willen abonneren en maak je een link naar de abonneerpagina. ü Zet je artikelen op relevante websites met een effectieve handtekening. Deze bevat je naam, je marketingboodschap, je website, een oproep tot actie en een link naar je homepage. ü Je geeft een presentatie voor je doelgroep en vraagt om visitekaartjes in ruil voor jouw e- zine. Direct of de volgende dag stuur je ze een e- mail ter bevestiging van de aanmelding. Het e- mailtje bewaar jij in het kader van de SPAM- wet. ü Maak actief gebruik van Sociale Media (LinkedIn, Twitter, Facebook). Maak verwijzingen naar content en nodig mensen uit om zich te abonneren op je e- zine.

7 Oefening 1: Bedenk ten minste 10 mensen die jij jouw e- zine kan sturen

8 Checklist voor een succesvolle e- zine ü De doelgroep van je e- zine is helder (je weet voor wie je schrijft). ü Alle mensen op de lijst hebben toestemming gegeven om je e- zine te ontvangen via double opt- in. ü Het thema van je nieuwsbrief is duidelijk (door middel van slagzin in je bovenbalk of door de naam van je nieuwsbrief). ü Je eigen naam staat in de afzender (voorkomt dat mensen denken dat het om SPAM gaat). ü Je onderwerpregel is zorgvuldig gekozen en maakt nieuwsgierig: bijvoorbeeld. o Omdat je een vraag stelt. o Omdat je een probleem van de klant noemt. o Omdat je een prikkelende stelling doet. o Gebruik maakt van de woorden geheimen, fouten, valkuilen. o De lezer rechtstreeks aanspreekt. ü In je e- zine publiceer je waardevolle en relevante artikelen die gaan over problemen en vragen van je doelgroep waarop je oplossingen geeft of antwoorden hebt (je ligt een tipje van de sluier op). ü Je laat je persoonlijkheid zien in je nieuwsbrief. Je vertelt over bepaalde aspecten van je persoonlijke leven, je waarden en meningen. ü Je e- zine bevat foto s van jou. ü Iedere e- zine bevat een of meerdere oproepen tot actie met directe links naar de landingspagina van je product of dienst. ü Bij meer dan 100 abonnees maak je gebruik van een professioneel autoresponderprogramma om je nieuwsbrief te versturen ( of ü Je geeft je e- zine volgens een vaste frequentie uit (hoe vaker hoe beter). ü Je geeft je e- zine op een vaste dag van de week uit (laat de dag afhangen van je doelgroep). ü Je e- zine geeft de mogelijkheid om af te melden (wettelijk verplicht). ü Je e- zine bevat een professioneel ontwerp in lijn met je huisstijl. ü In je e- zine promoot je jouw diensten voor de klanten die hierin interesse hebben (25 % van de inhoud).

9 Oefening 2: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waarover jij kunt schrijven in je e- zine Oefening 3: Bedenk ten minste 5 acties die je kunt vermelden in je e- zine om meer cliënten te krijgen

10 II: Je gratis weggever om je mailinglijst op te bouwen. Je gratis weggever is een product dat je promoot op je website om mensen op je mailinglist te krijgen. Dit is vaak een e- book maar kan bijvoorbeeld ook een video zijn. Het is de bedoeling dat iedereen die op je site komt je gratis weggever downloadt. Daardoor breid je jouw mailingslist snel uit. Verder is het de bedoeling dat de inhoud van je gratis weggever interessant is zodat je aan mensen laat zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Dit wekt vertrouwen op waardoor mensen sneller een dienst bij je zullen afnemen. Checklist voor een goede gratis weggever: Het onderwerp van je weggever is super interessant voor je doelgroep. Het is een visite kaartje van wat jij te vertellen hebt. Het heeft een goede wervende titel. Het is makkelijk om te downloaden. Het geeft mensen een reden om een dienst bij jou af te nemen.

11 III: Spreken voor je doelgroep. Spreken voor je doelgroep is in het begin misschien een uitdaging, maar het is een goede manier om snel cliënten te werven. Belangrijk ook nu is te zorgen dat je mensen weer handige tips en informatie geeft maar dat ze jou nodig hebben om echt verder te komen. Je kunt bijvoorbeeld hetzelfde thema gebruiken voor je presentatie als dat je gebruikt voor je e- book. Vraag aan de deelnemers of ze je e- zine willen ontvangen en laat ze hun e- mail adres opschrijven. Natuurlijk doe je de groep uiteindelijk een aanbod voor je dienst. Zorg dat je met je aanbod schaarste creëert door bijvoorbeeld een maximum aantal deelnemers te noemen of geef ze een snelle beslissers bonus.

12 Oefening 4: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waar je over kunt schrijven Oefening 5: Bedenk ten minste 5 onderwerpen waar je over kunt spreken

13 IV: Joint ventures Samenwerking met collega s kan heel waardevol zijn voor beide partijen. Je kunt natuurlijk je diensten uitwisselen maar ook elkaar inhuren. Zorg er voor dat je de cliënten van je partner dan ook op je mailinglijst krijgt. Op die manier verkrijg je weer meer leads. Je samenwerking kan direct zijn of aanvullend. Stel bijvoorbeeld een pakket samen waarbij jouw cliënten gebruik kunnen maken van beide diensten. Zo kun je samen meer cliënten werven. En natuurlijk kun je ook naar elkaar doorverwijzen. Misschien spreek je met collega s af dat ze een bepaald bedrag krijgen voor mensen die ze naar jouw doorsturen, of andersom. Je kunt ook de websites van collega s gebruiken om meer leads te genereren. Schrijf bijvoorbeeld een interessant stukje voor de site van je collega, of vraag of ze jou e- zine op hun site willen promoten. Op die manier wordt je bereik veel groter. V: Sociale media We kennen het allemaal wel: Twitter, Facebook, LinkedIn. Sociale media is een super goede manier om je cliënten te bereiken en meer leads te genereren. Om goed uit te leggen hoe het nou werkt is het mooi om de metafoor van een grote sportschool te gebruiken. Als je 1 keer per maand naar de sportschool gaat (of 1 keer per jaar) zal je niet veel resultaten krijgen en zullen mensen zich jou niet snel herinneren. Zelfs als je 1 keer per maand een uitvoerig gesprek voert met een aantal mensen zullen ze je snel weer vergeten als je dit contact niet onderhoudt. Als je 1 keer per week komt dan zal je situatie niet achteruit gaan maar ook niet echt veel verbeteren. Je moet echt minstens 3 keer per week komen als je goede resultaten wilt zien. Stel nou dat je 3/4 keer per week gaat en in het voorbijgaan hoi tegen mensen zegt en dan gewoon doorloopt, dan zullen mensen zich je na een tijdje misschien wel herinneren maar niet echt weten wie jij bent en wat je doet. Pas als je 3 keer per week een praatje maakt, vraagt hoe het met ze gaat en wat over jezelf vertelt, laat je een blijvende indruk achter. Misschien word je dan zelfs wel vrienden en ga je elkaar buiten de sportschool ook ontmoeten. Zo is het dus ook met sociale media. Je moet er zeker 3/4 keer per week tenminste een uur in investeren en contact met mensen zoeken als je wilt dat het je wat oplevert. Dit betekent ook dat, als je meerdere sociale media gebruikt, je dus op alle sites ten minste 3/4 keer per week een uur moet investeren. Als je dat eenmaal doet zullen de resultaten erg bevredigend zijn! Ga dus je sociale muscle trainen en investeer in Sociale Media!

14 B: Potentiele cliënten benaderen Het klinkt zo logisch, maar toch is dit waar het vaak fout gaat bij veel ondernemers: Het benaderen van leads. Het ultieme doel van al je marketing strategieën is in contact komen met cliënten! Als jouw mailinglist de goudmijn van je bedrijf is dan zijn je leads de goudaders. Het is dus belangrijk om ze te koesteren. Het verkrijgen van leads gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Je kunt honderden volgers hebben op Twitter maar als je er niets mee doet dan heb je er niets aan. Het uiteindelijke doel van het creëren van leads is dat je ze kunt bellen! Zorg dus dat je veel aandacht besteed aan je leads zodat je uiteindelijk hun telefoon nummer krijgt. Hoe zorg je goed voor je leads? ü Zorgen dat je elke lead de nodige aandacht geeft om deze om te zetten in een betalende cliënt. ü Als ze zich aanmelden op je nieuwsbrief bedank ze dan. ü Als ze je volgen op Twitter stuur ze dan een berichtje. ü Blijf op de hoogte van waar ze mee bezig zijn. ü Laat je aanwezigheid blijken door commentaar te geven op hun posts. ü Als ze reageren op jou berichten dan zijn ze werkelijk geïnteresseerd. Kijk dan of je meer direct contact met ze kunt krijgen. Het opvolgen van leads is een doorlopend proces. Het is niet zomaar iets dat je er even bijdoet maar waar je dagelijks aandacht aan besteed. Je wilt er voor zorgen dat deze leads op je mailinglijst komen en ze makkelijk bereikbaar zijn. Het is belangrijk om uiteindelijk direct contact met je leads te krijgen. Natuurlijk kan je beginnen met berichtjes en e- mails maar het einddoel is dat je ze telefonisch spreekt, zodat je je diensten kunt verkopen!

15 Oefening 6: Bedenk ten minste 5 acties waardoor mensen vanuit je sociale media op je mailinglijst kunnen komen Oefening 7: Bedenk ten minste 5 manieren om via sociale media cliënten te werven

16 C: Verkopen Waarom wil je je diensten verkopen? Wat is jouw missie, wat wil je vanuit het diepste van je hart bereiken? Als je motivatie vanuit jouw essentie komt straal je iets heel anders uit dan wanneer je bijvoorbeeld alleen voor geld werkt. Dat is het principe van Creëren; Werk vanuit wie je bent. Hierdoor doe je wat bij je past. Daardoor krijg je wat je creëert. Zorg dus dat je goed weet wat jouw missie is. Wat is jouw levensdoel hier op aarde, en waar wordt je echt gelukkig van. Vanuit dit inzicht ga je je praktijk opbouwen en cliënten binnen halen. Je zult dan merken dat je verkoop gesprekken veel makkelijker gaan en dat je vanzelf een succesvolle bloeiende praktijk creëert. Verkopen = helpen Vaak hebben therapeuten een hekel aan verkopen. Het woord alleen al stuit ze tegen te borst. Verkopen, dat is toch voor die salesmensen die je wat proberen aan te smeren? Daar doen wij niet aan mee! Jouw dienst, hoe waardevol is die eigenlijk? Helpt die mensen echt? Verbetert die hun leven? Hoeveel mensen zou jij willen helpen met jouw dienst? 10? 20? 100? ? Wat voor impact wil jij hebben op de wereld om je heen? En dan komt het puntje bij het paaltje; verkopen is niets anders dan mensen helpen. Als jij een dienst hebt die levens verbetert en die van onschatbare waarde is, dan is er toch niets mooiers dan dat mensen die dienst bij jou afnemen en ook ervaren wat voor impact het heeft! Ga dus verkopen! Bereik al die mensen en vertel hoe belangrijk en waardevol jou dienst is. Laat ze weten wat voor impact het zal hebben op hun leven als ze cliënt bij jou worden en hoe jij ze kan helpen van hun problemen af te komen. Wat wil je verkopen? Zorg dat je goed voor ogen hebt wat je wilt verkopen. Je begint nooit aan een verkoopgesprek zonder dat je een doel hebt. Wat zijn de resultaten die jij te bieden hebt met je dienst? Wat zijn de problemen waar jij een oplossing voor bied en wat voor cliënt hoort daar bij? Pas als je dat goed voor ogen hebt, ga je bellen. Jij moet de waarde van je product kennen, anders lukt het je nooit anderen er van te overtuigen. Wat is hun worsteling? Het klinkt logisch, maar het is belangrijk dat je vanaf het begin oprecht geïnteresseerd bent in je cliënt. Toch is het vaak zo dat je als therapeut begint met praten en vertelt wat je te bieden hebt. Doe dit niet! Luister goed naar wat de cliënt vraagt. Waar worstelen ze mee? Wat is hun probleem? Blijf er over doorvragen, zodat jij meer inzicht krijgt, maar ook zodat je cliënten realiseren hoe groot hun frustratie is en hoe graag ze er van af willen. Vraag ze wat voor resultaten ze graag zouden willen hebben. Wat zou voor hun de oplossing zijn? Wat willen ze bereiken. En hoe graag willen ze dat? De resultaten. Pas als ze echt beseffen dat ze zo niet langer verder willen begin je over de resultaten die jij kan bieden. Nu je weet waar naar ze op zoek zijn en hoe graag ze dit willen bereiken kan je ze

17 vertellen hoe waardevol jouw dienst is. Wat is het resultaat dat jouw dienst levert, en wat zouden te missen als ze jouw dienst niet zouden kopen? Zorg dat ze begrijpen dat, zonder jouw dienst, ze nooit hun doel zullen bereiken en ze altijd met deze worsteling zullen rondlopen. Jouw dienst is levens verbeterend en van onschatbare waarde. Sealing the deal. De overeenkomst sluiten is het allerbelangrijkste onderdeel van de verkoop. Zonder de overeenkomst is al je harde werk namelijk voor niets geweest. Het vragen om een akkoord is niet pusherig, je cliënt verwacht dat je dit doet want anders hadden jullie dit gesprek niet gevoerd. Er zijn 3 belangrijke stappen in het sluiten van de overeenkomst. 1. Nu je cliënt begrijpt hoe waardevol de resultaten zijn die jij te bieden hebt is het tijd om een voorstel te doen. Bij het doen van een voorstel vertel je weer wat de resultaten zijn die je cliënt kan verwachten. Daarna vertel wat de investering voor dit resultaat is. Het is een investering die ze doen in hunzelf, niet in jou. Zij investeren in het verbeteren van hun leven. 2. Check of het voorstel ook klopt voor je cliënt. Als ze twijfelen vraag dan waarom. Ga terug naar het probleem en de resultaten die jij kan bieden. Hoe belangrijk is het voor hen om dit op te lossen? Hoeveel is het ze waard? Vaak willen je cliënten wel kopen maar je moet ze helpen het te rechtvaardigen, naar hunzelf of naar hun partner. Veel cliënten vinden het moeilijk om beslissingen te nemen. Ze zijn bang dat ze de verkeerde keuze maken. Help ze dus deze angst te overwinnen. 3. Wanneer ze inderdaad beseffen dat jouw resultaten hun investering waard zijn, moet je de deal sluiten. Je kan niet wachten tot je cliënt een voorstel doet. Jij moet zeggen dat je meteen wilt beginnen en een betalingsregeling treffen. Als ze dan nog twijfelen kijk je weer wat er niet duidelijk is. Vraag door en los het probleem eventueel opnieuw op. Onderhandelen. Je hebt alle verkoopstappen goed doorlopen en weet precies wat de cliënt nodig heeft. Je cliënt weet wat de waarde van jouw dienst is en begrijpt dat deze echt levensverbeterend is. Dan begint de cliënt plots te onderhandelen over de prijs. Hoe ga je hier nu mee om: Jij hebt voor jezelf besloten hoe waardevol jouw product is. Dat betekent dat als je met je prijs gaat zakken je eigenlijk toegeeft dat je product minder waard is dan dat je in eerste instantie aangaf. Je kunt dus nooit zakken met je prijs! Kijk waarom je cliënt het te duur vindt. a. Ga terug naar het probleem van de klant en het resultaat dat jij kan bieden met jouw dienst. Hoe belangrijk is het om dat probleem op te lossen? En hoe waardevol is jouw dienst? b. Vindt jouw cliënt je product niet waardevol genoeg is? Schakel dan over naar een duurdere dienst! Dat lees je goed! Een duurdere dienst. Het is immers niet het geld dat het probleem is maar de waarde van jouw dienst. Zorg dus dat je een dienst met meer waarde aanbiedt. c. Kan je cliënt je dienst niet betalen? Kijk dan samen naar een oplossing. Misschien kan je een betalingsregeling voorstellen, of kan je cliënt het geld lenen. Hoe graag willen ze hun probleem oplossen? (Even als beeldvorming: Ik heb in mijn studententijd de opleiding tot Journey Therapeut gevolgd die meer

18 dan koste. Natuurlijk kon ik dat zelf niet betalen! Maar het was zo belangrijk voor mij, dat ik het geld heb geleend en elke dag na mijn studie werkte om het terug te betalen. De Journey heeft mijn leven compleet veranderd en ik ben nog steeds blij dat ik het gedaan heb!) d. Is zelfs een betalingsregeling geen een optie? Dan kun je altijd een goedkoper product aanbieden. Doordat ze je leren waarderen met het goedkopere product is er altijd de mogelijkheid dat ze later overstappen op een duurder product. e. Kunnen/willen ze dit ook niet betalen? Dan is deze cliënt niet jouw doelgroep! Jouw doelgroep zijn namelijk mensen die jouw dienst waarderen én het kunnen betalen! PS. Het klinkt zo logisch, maar toch is dit waar het vaak fout gaat bij veel ondernemers: Het benaderen van potentiele cliënten. Het ultieme doel van al je marketing strategieën is in contact komen met cliënten! Het verkrijgen van leads gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit. Je kunt honderden volgers hebben op Twitter maar als je er niets mee doet dan heb je er niets aan. Het uiteindelijke doel van het creëren van leads is dat je ze kunt bellen! Zorg dus dat je veel aandacht besteed aan je leads zodat je uiteindelijk hun telefoon nummer krijgt. Het opvolgen van leads is een doorlopend proces. Het is niet zomaar iets dat je er even bijdoet maar waar je DAGELIJKS AANDACHT AAN BESTEED. Je wilt er voor zorgen dat deze leads op je mailinglijst komen en ze makkelijk bereikbaar zijn. Het is belangrijk om uiteindelijk direct contact met je leads te krijgen. Natuurlijk kan je beginnen met berichtjes en e- mails maar het einddoel is dat je ze telefonisch spreekt, zodat je je diensten kunt verkopen! Ik hoop dat je deze masterclass gaat implementeren en al deze informatie gaat verwerken in je dagelijkse activiteiten.

19 Over Rose Zelf heb ik de opleiding De helende reis van Brandon Bays gedaan. Het was fantastisch en ik bereikte geweldige resultaten met de mensen met wie ik werkte. Helaas had ik niet genoeg cliënten om van te kunnen leven en belandde ik uiteindelijk in de horeca. Vreselijk! Om elke dag te moeten doen waar niet mijn hart ligt. IK WEET HOE MOEILIJK HET IS OM ALS THERAPEUT SUCCESVOL TE ZIJN! Gelukkig heb ik uiteindelijk besloten om verder in mezelf te investeren en weet ik nu wel hoe ik cliënten kan aantrekken en omzet kan genereren! Ik heb in London mijn Master Bedrijfspsychologie behaald waarna ik het programma Internationaal Gecertificeerd Spiritueel Businesscoach` ben gaan doen. Daardoor heb ik nu de kennis en vaardigheden die nodig zijn om jou te leren hoe je een bloeiende welvarende praktijk creëert. Het is absoluut geweldig om je droom te kunnen verwerkelijken en elke dag te kunnen doen wat je vanuit het diepste van jouw ziel wilt. Dit geluk wens ik alle therapeuten toe. Het is daarom ook mijn missie om zoveel mogelijk therapeuten succesvol te maken en ze te helpen met het creëren van een bloeiende praktijk. Met hartelijke groet Drs. Rose Jansen De volgende stap: Indien je jouw praktijk naar een hoger level wilt brengen en meer wilt leren over effectieve marketingstrategieën, je diensten verkopen, en succesvol ondernemerschap, Ga dan naar: of neem contact op via

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Marketing voor een Succesvolle praktijk

Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0 ContentDocument Een website ontwerpen zonder dat je beschikt over goede content is als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes

Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Krijg klanten met jouw presentaties, webinars en filmpjes Deze 3 punten zitten altijd in een klant wervende presentatie Of het nu een live presentatie, een webinar, of een filmpje is. 1. Laat ze contact

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Email Marketing CHECKLIST

Email Marketing CHECKLIST Email Marketing CHECKLIST Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.emailmarketingexpert.nl 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 Mogelijkheden van Email marketing...4 Dé Checklist...5 Klaar?!...7

Nadere informatie

De kracht van een gratis e-book

De kracht van een gratis e-book rgreg Maarten Beernink De kracht van een gratis e-book 1 van 19 Naar een innig online klantcontact Wat is de kracht van een gratis e-book? ontdek een van de krachtigste marketingtools van 2014 Waarom zou

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Visie: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays. Vol

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens uw beursdeelname Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens uw beursdeelname Al 12 jaar standervaring; Zo spannend is het acteren op beurzen toch allemaal niet? hoor ik wel eens vaker een trotse standmanager zeggen

Nadere informatie

De 10 onmisbare ingrediënten

De 10 onmisbare ingrediënten De 10 onmisbare ingrediënten Ingrediënten om meer te verdienen met video door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl 06-15

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Marktonderzoek: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon

Nadere informatie

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact

Krachtstroom voor het genereren van leads. tijdens EvenementContact Krachtstroom voor het genereren van leads tijdens EvenementContact Dank allereerst voor alle reacties en vragen naar aanleiding van mijn vorige reeks Tips on Strips. Verschillende partijen vroegen mij

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM

HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM HOE JE GOED BETALENDE KLANTEN BINNENHAALT IN EEN VOORTDURENDE STROOM DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL DIT EBOOK GAAT OVER EEN BELANGRIJKE SUCCESFACTOR VOOR JE BEDRIJF Om alle klanten

Nadere informatie

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken

Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Theorie Ondernemend werken Hoofdstuk 3 Samenwerken en Netwerken Samenvatting 2 3.1 Netwerken 3 3.2 Samenwerken 6 3.3 Liftpitch 7 Ruimte voor notities 8 1 SAMENVATTING 3.1 Netwerken Wat is netwerken? Waarom

Nadere informatie

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT

ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT ONTWIKKEL DE JUISTE MENTALITEIT Iedereen met wie je in contact komt, biedt een kans om over een oplossing van Isagenix te vertellen, wat zijn of haar leven drastisch kan verbeteren. Vergeet niet waarom

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken.

Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. Doe de Booest Check Zet de 1e stappen om jouw praktijk te laten groeien en er een echte onderneming van te maken. ü Yes ü No ü Yes ü No Krijg een contstante stroom klanten en verhoog je inkomen ü No Auteurs

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member?

Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? Welkom Hoe start ik als Netwerk Member? 2014 - november - versie 1 1 DEEL 1 Word klant DEEL 2 Hoe schrijf ik mij in als Netwerk Member? DEEL 3 Hoe werf ik Members? DEEL 4 Hoe werf ik Netwerk Members? 2014

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

WERKBOEK. Checklisten, scripts, templates. Door Laura Babeliowsky

WERKBOEK. Checklisten, scripts, templates. Door Laura Babeliowsky WERKBOEK Checklisten, scripts, templates Door Laura Babeliowsky Laura Babeliowsky Inhoudsopgave DEFINITIE CASESTUDIE 3 VOORDELEN CASESTUDIES 4 WAT JE KUNT TESTEN IN EEN CASESTUDIE 5 DE PLAATS DIE CASESTUDIES

Nadere informatie

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP!

SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! SUCCES MET JOUW ONLINE TRAINING VOOR HET GROEIEN VAN JE BEDRIJF, GA VOOR DE TOP! LEER IN DIT EBOOK: 1. Checklist: De 7 stappen voor het maken, promoten en verkopen van je online training Extra bonus informatie:

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien.

De informatie in deze download is namelijk erg waardevol. Met deze informatie weet ik zeker dat jouw teksten er beter uit komen te zien. Voorwoord Hier voor je ligt de 3 e editie met tips om klantaantrekkende teksten te schrijven. Ik hoop ECHT dat het niet een download is, waar je uiteindelijk niets mee doet. De informatie in deze download

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

De BESTSELLER-methode

De BESTSELLER-methode De BTR-methode Maak het verschil met de BTR-methode voor het verhogen van je expertstatus tel je eens voor: je zit in de auto en je wordt gebeld; een onbekend nummer. Je neemt op en een vrouw aan de andere

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES)

REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) REPUTATIE, RELATIES, TIPS & TRAINING DOOR MICHIEL HOLSHEIMER (CONTENT BRIDGES) 16 TRENDS, TRUCS, TIPS & TOOLS DIE JE VERDER HELPEN JE REPUTATIE MOET JE VOEDEN EN VERDEDIGEN; OF JE DAT NU WILT OF NIET

Nadere informatie

Training Netwerken Forum 12-5-2014

Training Netwerken Forum 12-5-2014 Training Netwerken Forum 12-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Je eigen netwerk 7 Theorie 8 Opdracht In gesprek

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken!

Aan de hand van 11 kleine stapjes, kan deze methode jou helpen om jou einddoel te bereiken! Oplossingsgericht werken Misschien wil je graag iets veranderen in je leven? Zit je met een probleem waar je graag zelf een oplossing voor wil vinden? Hier onder staat een methode beschreven, die het mogelijk

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Start getting Social, Networker!

Start getting Social, Networker! Start getting Social, Networker! Tom Zoethout Internet Marketing Specialist 2 1 Wat gaan we doen? ) Internet Marketing: the bottom line + Wanneer gaan we zaken doen? & Wat moet je met Web2.0? % Basisregels

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie