DE SOCIAL MEDIA MANAGER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE SOCIAL MEDIA MANAGER"

Transcriptie

1 DE SOCIAL MEDIA MANAGER FACULTATIEF: PRACTICUM LINKEDIN en/of FACEBOOK Leer op deze unieke workshop hoe u als communicatie-specialist de nieuwe media integreert in uw communicatie-strategie en zo klanten werft, klanten informeert en klanten bindt. Onder de deskundige leiding van: Mic Adam Social Media Manager 20 jaar IFBD 2015

2 waarom? ZIJN UW KLANTEN FACEBOOKERS EN TWITTERAARS? België kent ongeveer 4 miljoen facebook-gebruikers Belgische professionals hebben een LinkedIn-account. Meer dan Twitteraars volgen mensen of posten actief tweets Dit zijn maar enkele indrukwekkende cijfers over het sociale media landschap in België. En uw klanten? Hebben die een facebook account? Twitteren zij er op los? Zoeken zij nieuwe business opportuniteiten via LinkedIn? Of zijn zij actief op andere sociale media? Niche-media die misschien net voor uw organisatie belangrijk kunnen zijn? HOE BOUWT U DIE PERSOONLIJKE BAND MET UW KLANT? Dankzij deze sociale media boort u nieuwe markten aan en heeft u een nauwer én tevens persoonlijker contact met uw klanten. Helpdesks veranderen. U krijgt online feedback. Klanten maken online nieuwe klanten. U promoot gericht nieuwe producten. U rekruteert via deze kanalen. Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig. Maar is uw organisatie actief op deze nieuwe media? Welke media zijn voor u relevant? Hoe positioneert u uw organisatie? Hoe monitort u deze diverse media? Hoe integreert u dit binnen uw traditionele communicatiemix? RISICO S VAN SOCIALE MEDIA Waar een klacht vroeger binnen de persoonlijke relaties van uw klanten bleef, wordt een klacht vandaag op fora en blogs verspreid, via facebook en twitter Waar vroeger een klacht tien mensen bereikte, zorgen de nieuwe media voor een nationale soms globale verspreiding van die ene klacht. Reden te meer om die media te monitoren, zelf aanwezig te zijn om snel en efficiënt te kunnen reageren indien nodig. EN WAT MET UW MEDEWERKERS? Ook uw werknemers zijn persoonlijk aanwezig op netwerken en praten over hun bedrijf en uw producten. De scheidingslijn tussen privé en zakelijk wordt steeds vager. Als organisatie is het een absolute noodzaak een social media-policy, gekoppeld aan een social media-strategie uit te werken.

3 onze troeven, uw waarborg DE DOCENT Mic Adam ontwikkelde zijn expertise in social networking tijdens zijn jarenlange internationale sales en marketing ervaring. Als Social Media Policy Creator heeft hij bij verschillende nationale en internationale bedrijven sociale media policies opgesteld. Hij werkt vanuit de visie uw medewerker als een social media ambassadeur. OPTIMAAL LEEREFFECT We beperken het aantal deelnemers aan deze cursus tot 20. Hierdoor kunt u optimaal profiteren van de kennis en ervaring van de docent. Bovendien toetst u op een interactieve manier uw eigen praktijksituatie aan die van uw collega s. Zo garandeert het IFBD u een optimaal leereffect, gebaseerd op theoretische onderbouw en gestaafd met vele praktische voorbeelden. DOELGROEP Deze training richt zich naar Marketing Managers en hun medewerkers, Communicatie Managers en hun medewerkers, Hr-Managers en hun medewerkers, ICT Managers, bedrijfsleiders, DOELGERICHT PROGRAMMA In de basistraining leert u hoe u voor uw bedrijf Social Media Manager wordt. Vanuit een audit en business strategie tonen we u welke 8 social media platformen een must zijn voor uw bedrijf. We tonen hoe u profielen moet maken op sites als Facebook, Linkedin, Twitter en starten een bedrijfsblog op. U krijgt ook de tools om u te engageren in online conversaties en deze te monitoren. Tot slot leren we u hoe u een basic social media policy opstelt. In de practicumsessies passen we de theorie toe in de praktijk. Breng hiertoe uw eigen laptop, tablet,... mee. U kiest voor LINKEDIN, FACEBOOK of voor beide sessies. Het LINKEDIN-practicum wordt in de voormiddag gegeven, de FACEBOOK-sessie in de namiddag. In beide sessies wordt ook de praktische kant van TWITTER bekeken.

4 programma MODULE 1: Overzicht van de verschillende Sociale Media Platformen Sociale media is meer dan LinkedIn, Facebook en Twitter. Er bestaan duizenden platformen die aan de definitie van sociale media beantwoorden. Maar welke zijn voor uw organisatie belangrijk? Welke sociale media zijn belangrijk? Welke moet u kiezen en waarom? MODULE 2: Hoe implementeer je sociale media in je bedrijf? Er zijn vele misverstanden over sociale media. Het is niet langer het speeltje van marketing maar ook andere afdelingen kunnen en zullen het gebruiken om hun doelen te bereiken. Een goede strategie - met de juiste integratie met de bedrijfsstrategie is dan ook cruciaal. Opbouw van een social media strategie. Integratie met de traditionele communicatie media. MODULE 3: Wat is de rol van de Sociale Media Manager? Deelnemen aan sociale media lijkt gratis maar is wel tijdsintensief. Misschien moet u wel een Social Media Manager aanstellen? Maar hoe doet u dat en wat doet die persoon dan wel? Rol en verantwoordelijkheden van de Social Media Manager. Tijdsbesteding versus rendement. MODULE 4: in welke sociale media is uw organisatie actief? Mensen uit uw organisatie nemen deel aan sociale media (en dit soms in naam van het bedrijf) maar u weet dit niet altijd. Een goede audit en inventaris laten u dit zien. Als additionele bonus krijgt u inzicht in waar uw organisatie niet aanwezig is. Audit van eigen activiteit op het net. Sterkte-zwakte analyse. MODULE 5: Hoe maakt u een Social Media Policy de basics! Om sociale media in goede banen te leiden is een Social Media Policy een noodzaak. Dit document geeft werknemers een aantal regels en richtlijnen die van hen een echte ambassadeur van het bedrijf kunnen maken in sociale media. Inhoud van een Social Media Policy. Intern verkopen van de policy. MODULE 6: Aanmaken van bedrijfsprofielen op 8 strategische Sociale Media platformen Praktijk! We kennen al snel de theorie, maar de praktijk laat soms op zich wachten. We willen onze handen vuil maken maar zijn bang om fouten te maken. Gedurende deze praktijksessie zullen we de nodige stappen nemen zodat de bedrijfprofielen startensklaar zijn. MODULE 7: Begin de conversatie Sociale Media draaien rond de interactie tussen het bedrijf en zijn klanten, leveranciers, medewerkers, etc. Hoe start u een dergelijke interactie op en hoe laat u die verder groeien? Communiceer met uw klanten. Concreet actieplan. MODULE 8: Hoe monitor je Social Media? Er wordt op social media veel gepraat en dus ook over uw organisatie en uw producten of diensten. U kunt maar beter weten wat er over u wordt verteld. Welke programma s moet u kiezen en hoe moet u die gebruiken? Controle en monitoring van uw organisatie op de media. Hoe automatiseren? VERLOOP VAN DE CURSUSDAG: Welkomstkoffie en registratie Opening van de training en voorstelling van de docent Lunch Afsluiting van de dag. Zowel in de voor- als namiddag wordt een korte (koffie-)pauze gehouden.

5 practicum LINKEDIN practicum (voormiddagsessie) Programma LinkedIn is een krachtig netwerktool voor ondernemers en zakelijke gebruikers. België kent intussen meer dan 1 miljoen LinkedIn gebruikers waaronder voornamelijk beslissers. Als professional gebruikt u vandaag ongetwijfeld Linkedin op een zeer passieve manier. Maar professioneel kan Linkedin uw organisatie vele voordelen bieden om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken: gerichte communicatie met uw doelgroepen, uitbouw van een netwerk en community, leads, zoeken van andere professionals, het informeren over nieuwe projecten of producten,... Maar hoe begint u eraan en hoe haalt u er vandaag alles uit? Deze halve dag staat stil bij de professionele toepassing van LinkedIn. Doelgericht programma Tijdens dit practicum gaan we dieper in op LinkedIn en Twitter. We gaan er vanuit dat u reeds een profiel hebt op deze platformen. We onderwerpen dit profiel persoonlijk aan een screening. We gaan dit profiel optimaliseren tijdens de praktische sessie en u ontdekt wat deze tools voor u en uw organisatie kunnen betekenen (persoonlijk en professioneel) en hoe en wanneer u ze kunt inzetten. Elke laptop, tablet, smartphone is anders. Breng dus uw eigen toestel mee naar deze opleiding. Zo leert u op een halve dag hoe u LinkedIn en Twitter optimaal gebruikt. Leermethodiek U leert volgende praktische elementen: LinkedIn Optimaliseer je persoonlijk profiel. Je netwerk opzetten, uitbreiden en beheren. Hoe mensen zoeken en terugvinden? Opzetten van een bedrijfspagina. LinkedIn-groep aanmaken, beheren en bijdrage. Hoe een goed ROI halen uit LinkedIn (leads, klanten en medewerkers vinden, etc.)? Twitter #, #FF, retweeten, LinkedIn- en Twitter-statusupdates. Reputatie monitoren. Vragen van klanten en prospecten beantwoorden. Customer support opzetten. Klanten/prospecten volgen, raadplegen en vinden. Hoe een goed ROI uit Twitter halen (leads, klanten en medewerkers vinden, etc.)? Sociale Media Integratie Hoe LinkedIn en Twitter integreren met websites, blogs,... Hoe LinkedIn en Twitter gebruiken als deel van uw sociale media strategy. FACEBOOK practicum (namiddagsessie) Programma Ongetwijfeld heeft u vandaag een persoonlijk Facebookprofiel. Maar meer en meer wordt Facebook ook voor professionele redenen gebruikt. Professioneel kan Facebook immers uw commerciële inspanningen ondersteunen: een alternatieve communicatie met (andere) doelgroepen, het informeren van uw klanten of prospecten over nieuwe acties, diensten of producten, het uitbouwen van een netwerk en community, het recruteren van nieuwe medewerkers, het genereren van commerciële leads, Facebook en ook Twitter leveren alle troeven op om uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Facebook kan één van de meest krachtige tools worden voor uw bedrijf. Vele klanten loggen dagelijks in op Facebook, terwijl uw website alleen bezocht wordt wanneer dit strikt noodzakelijk is. Bovendien schept Facebook een mogelijkheid om de interactie aan te gaan met uw klanten, waardoor de merkloyaliteit drastisch toeneemt. Maar hoe begint u eraan en hoe haalt u er vandaag alles uit? Doelgericht programma Tijdens dit practicum gaan we dieper in op Facebook en Twitter. We gaan er vanuit dat u reeds een profiel hebt op deze platformen. We onderwerpen je persoonlijk profiel en je bedrijfspagina aan een screening. We gaan deze profielen optimaliseren tijdens de praktische sessie en je ontdekt wat deze tools voor jou kunnen betekenen (persoonlijk en professioneel) en hoe en wanneer je ze kunt inzetten. Elke laptop, tablet, smartphone is anders. Dus breng uw eigen toestel mee naar deze opleiding. Zo leert u op een halve dag hoe u Facebook en Twitter optimaal gebruikt. Leermethodiek U leert volgende praktische elementen: Facebook Verschil Facebook privé versus zakelijk gebruik. Hoe uw Facebook correct opzetten om uw privacy te verzekeren. Netwerken opbouwen, onderhouden en beheren via lijsten en andere. Aanmaken van een bedrijfspagina. Adverteren op Facebook. Faceboek-groepen aanmaken, modereren en bijdragen. Hoe een goede ROI uit Facebook halen via conversation management (leads, klanten en medewerkers vinden, etc.)? Twitter #, #FF, retweeten, Facebook- en Twitter-statusupdates. Reputatie monitoren. Vragen van klanten en prospecten beantwoorden. Customer support opzetten. Klanten/prospecten volgen, raadplegen en vinden. Hoe een goede ROI uit Twitter halen (leads, klanten en medewerkers vinden, etc.) Sociale Media Integratie Hoe Facebook en Twitter integreren met websites, blogs,... Hoe Facebook en Twitter gebruiken als deel van uw sociale media strategy.

6 INSCHRIJVINGS- FORMULIER >>> Inschrijving faxen op het nr of naar >>> Rechtstreekse inschrijving via onze website: INSCHRIJVEN De Social Media Manager en facultatief Practicum LinkedIn / Facebook DATUM & LOCATIE: zie hiertoe onze website BEDRIJFSINFORMATIE FIRMA: STRAAT / NR. / BUS:... PC / GEMEENTE:... Alg. TEL.-nr.: FAX-nr. : ACTIVITEIT: q industrie-productie q groothandel & import q kleinhandel q horeca q bouwondernemers q transport q diensten q overheid KOSTPRIJS: >>> basisprogramma: 735 excl. BTW >>> basisprogramma + 1 practicum: excl. BTW >>> basisprogramma + 2 practica: excl. BTW HOTELOVERNACHTING AAN HET IFBD-TARIEF U verblijft in een 1-persoonskamer (inclusief uitgebreid ontbijt) in het hotel. Gelieve hiertoe de overnachtingsdata bij uw inschrijving in te vullen. Wij reserveren uw kamer en bevestigen u uw reservatie. U betaalt uw kamer ter plaatse. IN-COMPANY TRAINING Veel van onze open trainingen kunnen eveneens in-company worden georganiseerd. Een dergelijk trainingstraject differentieert zich van de open trainingen door een directe en concrete vertaling van het programma naar uw eigen bedrijfsomgeving. U kan hiertoe vrijblijvend contact opnemen met Dirk Spillebeen op het telefoonnummer IFBD-DATABASE We houden u graag op de hoogte van de laatste evoluties binnen uw sector. Daarom hebben we uw gegevens opgenomen in onze geregistreerde - database. Uw informatie is voor eigen gebruik en wordt nooit aan derden doorgegeven. Te allen tijde heeft u - overeenkomstig de wet verwerking persoonsgegevens van 8/12/ recht op inzage en correctie/wijziging van uw gegevens. U kan ons bereiken via telefoon , via fax: of via SECTOR:... AANTAL WERKNEMERS:... FACTURATIEGEGEVENS Facturatie-adres: Uw referentie:... BTW-nummer: DEELNEMERS Dhr. / Mevr.: Functie: DATUM DEELNAME:... Facultatief practicum: q LinkedIn (+ Twitter) - datum:...- voormiddag q Facebook (+ Twitter) - datum:...- namiddag Dhr. / Mevr.: Functie: DATUM DEELNAME:... Facultatief practicum: q LinkedIn (+ Twitter) - datum:...- voormiddag q Facebook (+ Twitter) - datum:...- namiddag INSCHRIJVINGSMODALITEITEN DEELNAMEKOSTEN De deelnameprijs aan het basisprogramma bedraagt 735 Euro excl. 21 % BTW. Indien u opteert voor het basisprogramma + een extra halve dag practicum betaalt u Euro excl. 21% BTW. Het basisprogramma in combinatie met beide halve dagen practicum bedraagt Euro excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief koude/warme dranken en een uitgebreide lunch tijdens de cursusdag(en). U ontvangt bovendien een documentatiemap die u als naslagwerk kunt raadplegen. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid (zie verder) geeft het IFBD per extra deelnemende collega 5 % extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20 % (= 5 deelnemers of meer). De Vlaamse Overheid investeert in opleiding: 50% korting! Het IFBD is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Dit maakt dat u onze trainingen gedeeltelijk kunt betalen met de subsidies toegekend door de Vlaamse Overheid via het systeem van de KMO-portefeuille. Indien uw bedrijf voldoet aan de vooropgestelde criteria kan u tot 50% besparen op de opleidingskost. Meer informatie omtrent het systeem kan u vinden op de website van de Vlaamse Overheid: INSCHRIJVING U kan zich op diverse wijzen inschrijven: Bij voorkeur via onze website of via U faxt uw inschrijving op Via de post: nv IFBD, Zeeweg 155, 8200 Brugge U kan steeds uw reservatie telefonisch op het nr doorgeven. Een schriftelijke bevestiging echter blijft vereist. Na ontvangst van uw inschrijving krijgt u een deelnamebevestiging en een factuur. Een tweetal weken voor de cursus ontvangt u een herinnering met nog enige praktische informatie en een routebeschrijving. Annulatie. We begrijpen dat andere prioriteiten kunnen optreden tussen uw inschrijven en de cursus. Indien wij 2 weken voor de cursus uw schriftelijke annulatie mogen ontvangen wordt u 75 Euro annulatiekost doorgerekend. Minder dan 2 weken voor de eerste cursusdag bent u ons het integrale bedrag verschuldigd. Wij zijn uiteraard steeds verheugd een collega te mogen verwelkomen in uw plaats.

survival masterclass 20 jaar Onder de deskundige leiding van: Lieve Woutters Partner performance partners E-mail en documentenbeheer

survival masterclass 20 jaar Onder de deskundige leiding van: Lieve Woutters Partner performance partners E-mail en documentenbeheer survival masterclass PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT Verneem op deze survival masterclass hoe u uw persoonlijke efficiëntie verhoogt door controle te krijgen over uw tijd, taken en documenten. 20 jaar IFBD

Nadere informatie

ETHICAL HACKING MASTERCLASS. Gent Meeting Center (Holiday Inn UZ) Gent SLUIT DE GATEN IN UW BEVEILIGING

ETHICAL HACKING MASTERCLASS. Gent Meeting Center (Holiday Inn UZ) Gent SLUIT DE GATEN IN UW BEVEILIGING MASTERCLASS ETHICAL HACKING SLUIT DE GATEN IN UW BEVEILIGING Unieke 3-daagse masterclass waar u hackers leert doorgronden, hands on leert hoe u penetratie testen uitvoert, diepgaande risico analyses maakt

Nadere informatie

IFBD LEIDING GEVEN AAN EIGENWIJZE PROFESSIONALS. Gent Meeting Center (Holiday Inn UZ) - Gent

IFBD LEIDING GEVEN AAN EIGENWIJZE PROFESSIONALS. Gent Meeting Center (Holiday Inn UZ) - Gent LEIDING GEVEN AAN EIGENWIJZE PROFESSIONALS Leer op twee dagen hoe u op een doelgerichte wijze leiding geeft in een technische omgeving en haal zo het maximum uit uw (technische) specialisten! Gent Meeting

Nadere informatie

Unieke 12-daagse (6 x 2 dagen) certificatie-training voor de professionele Excel business gebruiker. Geavanceerde grafieken & besturingselementen

Unieke 12-daagse (6 x 2 dagen) certificatie-training voor de professionele Excel business gebruiker. Geavanceerde grafieken & besturingselementen black belt EXCEL Unieke 12-daagse (6 x 2 dagen) certificatie-training voor de professionele Excel business gebruiker Van statisch naar dynamisch met Excel functies Data tables, Pivottables & ETL Geavanceerde

Nadere informatie

Najaar 2014. Management. Informatica WE WE O F I B O. Sofibo vzw Kleine Laan 29, 9100 Sint-Niklaas tel. 03 760 15 80 fax 03 760 15 85

Najaar 2014. Management. Informatica WE WE O F I B O. Sofibo vzw Kleine Laan 29, 9100 Sint-Niklaas tel. 03 760 15 80 fax 03 760 15 85 opleidingen Najaar 2014 Management Informatica Erkend sociaal secretariaat nr 870 v.z.w. BE NI WWW.S ITE BS WE WE EU O F I B O. Sofibo vzw Kleine Laan 29, 9100 Sint-Niklaas tel. 03 760 15 80 fax 03 760

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING

OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN VERKOOP EN MARKETING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf

Binnen 10 Weken een Lopend VA Bedrijf Een programma speciaal voor: (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers, etc. die graag als zelfstandig virtueel assistent aan de slag willen! Binnen

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen?

Gratis White Paper. Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Gratis White Paper Hoe meer klanten en meer loyale klanten genereren door de ultieme verkoop en marketingaanpak te ontwikkelen? Oké Marketing Kruidnagel 2 5275 KR Den Dungen T: 06 54 793 205 E: info@okemarketing.nl

Nadere informatie

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL GraphicMail White Paper 2011 Inhoud Introductie Een online marketing evolutie E-mailmarketing en Social media versterken elkaar De voordelen van integratie van e-mailmarketing

Nadere informatie

copyright 2010 Blinker BV

copyright 2010 Blinker BV copyright 2010 Blinker BV H1 Inleiding... 2 H2 Het belang van sociale media en e-mail... 3 2.1 Social media en e-mail grote potentie... 3 2.2 E-mail: het grootste online direct marketingkanaal... 4 2.3

Nadere informatie

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19

Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue. Melissa Martens Content Marketeer ivalue. Pagina 1 van 19 Jonas Van Gerrewey Sales & Account Manager ivalue Melissa Martens Content Marketeer ivalue Pagina 1 van 19 Inhoud Deel I: Daarom heeft jouw bedrijf sociale media nodig... 3 1. Sociale media zijn de nieuwe

Nadere informatie

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media

goodswave 2 Strategie Blue ocean 3 sites 5 SEA 4 SEO 6 New media goodswave 2 Strategie 1 Blue ocean 5 SEA 3 sites 4 SEO 6 New media 1 Blue ocean Wat is Red Ocean Marketing dan? Je neemt de differentiator van uw directe competitor over en je speelt met uw eigen mogelijkheden

Nadere informatie

Whitepaper. Social Media

Whitepaper. Social Media Whitepaper Social Media Introductie Onlangs publiceerde het CBS cijfers waaruit blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders in 2010 actief was op sociale netwerken zoals Hyves, Twitter en Facebook. Social

Nadere informatie

Sociale media aan het werk

Sociale media aan het werk Sociale media aan het werk Marktonderzoek Faxion 2011 Sociale media aan het werk is een onderzoek van Faxion, april-mei 2011. Sociale media maken een stormachtige opkomst door. Maar welke problemen én

Nadere informatie

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management.

opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Beeckestijn Business School opleidings overzicht Toonaangevend opleidingsinstituut voor online marketing, communicatie, sales en klantgericht management. Postdoctorale opleidingen Post-HBO opleidingen

Nadere informatie

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be Exact Online Het Nieuwe Verkopen CRM in de cloud www.exactonline.be 02 crm in de cloud Inhoud Introductie 1 Managementsamenvatting 4 2 Het belang van CRM 6 3 CRM in de praktijk 8 4 CRM en het verkooptraject

Nadere informatie

Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015

Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015 Dynamo Project opleidingen Infofiches najaar 2015 Alle sportdiensten en sportfederaties kunnen een beroep doen op het Dynamo Project om bijscholingen voor hun sportclubs te organiseren. Sportfederaties

Nadere informatie

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen? Online Marketingcommunicatie (post-hbo opleiding) Aangeboden door: Beeckestijn Business School Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Nadere informatie

Social Media Marketing. Een praktische handleiding voor bedrijven. door Hannes Van de Velde

Social Media Marketing. Een praktische handleiding voor bedrijven. door Hannes Van de Velde Social Media Marketing Een praktische handleiding voor bedrijven door Hannes Van de Velde Woord vooraf Een bachelorproef maak je niet alleen. Een heleboel mensen staat je bij, met alles wat ze te bieden

Nadere informatie

Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch

Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch In 2009 werkte ik als communicatie manager bij de dienst Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam. Samen met vijf andere diensten uit de

Nadere informatie

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING

OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING TRAINING COACHING ADVIES OPLEIDINGEN HRM & SOCIALE WETGEVING NAJAAR 2015 050 40 30 90 info@sbmopleidingen.be www.sbmopleidingen.be 2 Ieper Kortrijk SBM TRAINT, COACHT EN ADVISEERT. SBM heeft een zeer gevarieerd

Nadere informatie

Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus

Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus DE NON-PROFIT MANAGEMENT GIDS DEEL 1 Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus Waarom het tijdperk van CRM voorbij is! Non-profit organisaties zijn afhankelijk van lidmaatschappen

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Online Marketingcommunicatie Pakket. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl

Online Marketingcommunicatie Pakket. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl Online Marketingcommunicatie Pakket 1 Introductie U heeft een website. Logisch, want dat heeft iedereen. En misschien bent u actief op social media. Maar een website is meer dan een digitale folder, terwijl

Nadere informatie

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk

Whitepaper. Social Media Strategie in 12 stappen. facebook.com/marketingmonday. Door Richard van Hooijdonk Whitepaper Social Media Strategie in 12 stappen Door Richard van Hooijdonk facebook.com/marketingmonday 2 Stappenplan Inhoud Management Samenvatting 4 Social Media Cycle: in 12 stappen naar een strategie

Nadere informatie

Aanbevelingen bij het gebruik van sociale media. Gids voor de federale communicatoren. COMM Collection - Nr 21

Aanbevelingen bij het gebruik van sociale media. Gids voor de federale communicatoren. COMM Collection - Nr 21 Aanbevelingen bij het gebruik van sociale media Gids voor de federale communicatoren COMM Collection - Nr 21 COMM Collection is een reeks praktische gidsen bestemd voor alle federale communicatoren. Ze

Nadere informatie