DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT. bij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT. bij"

Transcriptie

1 DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE Voor de positie van LID RAAD VAN TOEZICHT bij ROC van Amsterdam - Flevoland

2 2 DE ORGANISATIE Het ROC van Amsterdam Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is met ruim studenten en meer dan 300 beroepsopleidingen de grootste aanbieder van mbo-opleidingen in Nederland. Het onderwijs wordt verzorgd op negen MBO Colleges in Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen en Hilversum. Elk MBO College heeft een aanbod aan opleidingen die goed bij elkaar passen en qua sfeer bij elkaar aansluiten. Ieder domein heeft een herkenbare eigen plek binnen het MBO College. Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding bieden wij een podium voor het ontwikkelen van talent van onze studenten. Het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) is ook onderdeel van het ROC van Amsterdam. De verschillende vo-scholen bieden onderwijs aan van vmbo kader tot gymnasium. Daarnaast is er nog het voortgezet algemeen volwassenonderwijs (vavo), waar (jong)volwassenen een deelcertificaat of diploma vmbo-t, havo of vwo kunnen halen. Anderstaligen kunnen bij het ROCvA terecht voor taalonderwijs. Voor bedrijven wordt op vraag onderwijs op maat aangeboden. Het ROC van Flevoland Het ROC van Flevoland biedt 130 verschillende opleidingen aan op twee MBO Colleges in Almere en Lelystad. Met ruim 5600 studenten is ROC van Flevoland de grootste aanbieder van mbo-onderwijs in de regio Flevoland. Op de MBO Colleges worden opleidingen in verschillende beroepsrichtingen gegeven. Het onderwijs is klein georganiseerd. Domeinen hebben een eigen herkenbare plek binnen het MBO college, met een vast docententeam. De studenten leren in kleine groepen. Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding maken wij werk van het talent van onze studenten. Samen werken aan Talent Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland werken sinds januari 2009 intensief samen. Beide ROC s besloten toen hun krachten te bundelen om een optimaal onderwijsaanbod te kunnen bieden voor studenten in de noordvleugel van de Randstad. Door krachtenbundeling kan efficiency worden vergroot en de financiële voordelen daarvan kunnen ten gunste komen van het primaire proces, voor investeringen in nieuwe eigentijdse gebouwen en onderwijsconcepten. Sinds 2013 zijn de ondersteunende diensten voor beide ROC s werkzaam. De huidige samenwerking middels krachtenbundeling blijft het uitgangspunt.

3 3 Doelen en ambities Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland delen de volgende doelen en ambities. De organisaties willen hoge onderwijskwaliteit leveren op maat van de student. De ambitie is om in 2020 een Superschool te zijn. Leren in en met de beroepspraktijk, maatwerk, school als sociale & lerende omgeving en heldere organisatie en structuur zijn de onderwerpen die tijdens vele bijeenkomsten, onderzoeken en toekomstverkenningen in het afgelopen jaar steeds weer kwamen bovendrijven. Zij vormen, met vele onderliggende thema s en aandachtsgebieden, de boeien langs onze koers naar de Superschool in Het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland willen een daadwerkelijke bijdrage leveren aan het oplossen van economische en maatschappelijke vraagstukken in de metropoolregio Amsterdam. Om deze ambitie te realiseren, streven het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland naar versterking van de kwaliteit. De prestaties en ontwikkelingen van onze studenten staan ook de komende jaren centraal, versterkt door de gouden driehoek van ons onderwijsbeleid: de strategische doelen (4 P s), de kernwaarden van onze organisatie en de onmisbare factor eigenaarschap en betrokkenheid. 4P s: Presteren staat voor hogere kwaliteit, hogere tevredenheid van studenten, bedrijven/instellingen en medewerkers en een verbetering van het rendement. Professionaliseren is het realiseren van een hoger niveau (kennis en vaardigheid) van alle medewerkers, de houding om zich permanent te scholen en mede door systematische feedback te verbeteren en het onderhoud en optimaliseren van het eigen vakmanschap. Profileren houdt in dat er sprake is van herkenbare en homogene lesgroepen om meer maatwerk en uitdaging aan de student te bieden. Positionering doelt op de MBO Colleges die we in onderscheidende gebouwen huisvesten, waar sprake is van herkenbare beroepspraktijk, goede bereikbaarheid en een prettig leerklimaat.

4 4 Kernwaarden Voor een succesvolle organisatie zijn de kernwaarden en de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers essentiële onderdelen, zij geven richting aan alles wat het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland doen: van onderwijsgeven tot het contact met studenten, medewerkers en het bedrijfsleven. Het is een belangrijke sleutel om de ambitie te realiseren. De kernwaarden van ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland zijn: betrouwbaar prettig aandacht ambitieus daadkrachtig/vakkundig De kernwaarden maken deel uit van ieders gedrag en functioneren. Een verbetering wordt in de praktijk alleen verwezenlijkt als het door iedere medewerker wordt gedragen. Elke medewerker in een organisatie maakt individueel, en samenwerkend in teams, het verschil in kwalitatief goed onderwijs. Onze missie: Ik investeer in mensen om een brug te slaan naar werk, vervolgopleiding en samenleving. Onze visie: Wij verzorgen onderwijs dat je uitdaagt je te ontwikkelen tot gewaardeerd vakman (m/v). actief burger en succesvol student.

5 5 Organisatiestructuur van de Krachtenbundeling Raad van Toezicht = toezichthouder houden Raad van Bestuur = bestuurder Koepel = Bestuurder RvT Koepel = Bestuurder RvT College van Bestuur bestuur = Bevoegd gezag OR CMR ROCvA / WMR ROCvA Stichting ROC van ROC Amsterdam van Amsterdam Koepelstichting Domeinen Domeinen Diensten Koepel = RvT Bestuurder Koepel = Bestuurder RvT College van van bestuur Bestuur = r = Bevoegd gezag gezag MR OR ROCF ROCF Stichting ROC Flevoland ROC van Flevoland Stichting Voortgezet Onderwijs van Amsterdam

6 6 DE POSITIE Positie: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Huisvesting en Bedrijfsvoering (waaronder Financiën en ICT) Locatie: Amsterdam Rapportage: Voorzitter Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van de koepelstichting is het in de statuten verankerd orgaan dat belast is met het integrale toezicht op de Raad van Bestuur van de koepelstichting. Daarbij richt de Raad van Toezicht zich tevens op de belangen van de door de beide dochterstichtingen in stand gehouden instellingen. De Raad van Toezicht van de koepelstichting heeft onder meer tot taak: werkgeverschap van het bestuur, toezicht en controle op het bestuur van de instelling, toetsing van de besluitvorming en gevraagd en ongevraagd adviseren van het bestuur e.e.a. conform statuten en reglement. De Raad van Toezicht bestaat uit zes leden, inclusief voorzitter en vicevoorzitter. Het aantal plenaire vergaderingen bedraagt circa 6 per jaar, samen met de Raad van Bestuur. De agenda van de gezamenlijke vergaderingen wordt door de voorzitter van de Raad van Toezicht en de voorzitter van de Raad van Bestuur samen voorbereid. Er wordt gewerkt met een jaaragenda, die geënt is op de jaarlijkse beleids-en control cyclus. De aanstelling van leden van de Raad van Toezicht geschiedt voor een periode van vier jaar. Leden zijn maximaal eenmaal hernoembaar voor eenzelfde periode van vier jaar. De cyclus van good governance (functioneren Raad van Toezicht, samenspel met de Raad van Bestuur, interne informatievoorziening, interne en maatschappelijke verantwoording, conform de governance code van de MBO Raad) vormt de leidraad voor bestuur, toezicht en verantwoording. Binnen de Raad van Toezicht wordt gewerkt met een viertal commissies: een Auditcommissie, een Remuneratiecommissie, een Onderwijscommissie en een Governancecommissie.

7 7 Belangrijkste verantwoordelijkheden: De Raad van Toezicht houdt, met het oog op de taken van het ROC, toezicht op de uitvoering van werkzaamheden en de uitoefening van bevoegdheden door het College van Bestuur en staat dit College met raad ter zijde. Zo is de Raad van Toezicht belast met: Het benoemen, schorsen, ontslaan en vaststelling van de beloning van de leden van de Raad van Bestuur, evenals het optreden als bevoegd werkgever van het bestuur; Het goedkeuren van het bestuursreglement; Het goedkeuren van de begroting, de jaarrekening, het jaarverslag en, indien van toepassing, het strategisch meerjarenplan van het ROC; Het toezien op naleving van wettelijke verplichtingen en de omgang met de branchecode door de Raad van Bestuur; Het toezien op de rechtmatige verwerving en op doelmatige en rechtmatige bestemming en aanwending van de middelen van het ROC; Het aanwijzen van een accountant die verslag uitbrengt aan de raad; Het jaarlijks afleggen van verantwoording over de uitvoering van de taken en de uitoefening van de bevoegdheden in het jaarverslag; Het adviseren van het bestuur.

8 8 DE PERSOON Profiel: Algemeen: Academisch werk en denkniveau; Ruime bestuurlijke ervaring in combinatie met bewezen toezichthoudende kwaliteiten; Beschikking over een actief bestuurlijk netwerk en maatschappelijk actief; Interesse voor de problematiek en uitdagingen in de sector; Gevoel voor verantwoording naar primaire stakeholders (deelnemers/studenten, ouders en docenten); Inzicht in het veld van andere stakeholders (politiek/maatschappij) en aandachtspunten in relatie tot het onderwijs; Voldoende inzicht in het verschil tussen taken en rollen tussen Raad van Toezicht en Raad van Bestuur; Bekend met de issues van corporate governance; Beschikking over een juist evenwicht in betrokkenheid en bestuurlijke afstand (rolvast); Vermogen om de adviserende en toezichthoudende rol in teamverband uit te kunnen oefenen; Vermogen om op strategisch niveau te kunnen acteren door zich op hoofdlijnen een oordeel te kunnen vormen over door de Raad van Bestuur voorgelegde aangelegenheden en om het beleid van de onderwijsinstellingen te kunnen toetsen; Vermogen en attitude om inhoud te kunnen geven aan de klankbordfunctie met de Raad van Bestuur; Bekend met de beginselen van de code van behoorlijk bestuur; Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling; Volwaardige sparringpartner, die onafhankelijk kan denken en een echte verbinder is. Een ondernemende teamplayer die authentiek is en onafhankelijk denkt; Voldoende beschikbaarheid en energie om zich in te zetten voor een adequate invulling van de functie; Oriëntatie op het werkgebied Amsterdam en Flevoland en een goed netwerk in bedrijfsleven en regio Amsterdam.

9 9 Portefeuille Huisvesting en Bedrijfsvoering: Bedrijfseconomische deskundigheid door opleiding en/of ervaring. Ruime kennis van en ervaring op het gebied van vastgoed (ontwikkeling, -beheer en - economie), bij voorkeur opgebouwd in een bestuurlijke eindverantwoordelijke functie in een complexe maatschappelijke onderneming of in de profit sector; Strategische visie op vastgoed en adequaat zicht op het beheer en de ontwikkeling van vastgoed, strategisch beleid, de financiële gevolgen, externe en maatschappelijke ontwikkelingen en de daarbij behorende verantwoording en informatiestromen; Naast ervaring op het gebied van vastgoed en controlling, ook brede ervaring met risicomanagement en compliance vraagstukken; Kennis van bedrijfsvoering waaronder financiën en ICT; Bekend met grote steden vastgoed-vraagstukken van Amsterdam en Flevoland. CONTACT DE VROEDT & THIERRY EXECUTIVE SEARCH Concertgebouwplein LL Amsterdam The Netherlands Ralf Knegtmans - Managing Partner Tel Mob

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LEDEN RAAD VAN TOEZICHT. bij

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van LEDEN RAAD VAN TOEZICHT. bij DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE Voor de positie van LEDEN RAAD VAN TOEZICHT bij ROC van Amsterdam-Flevoland 2 DE ORGANISATIE Het ROC van Amsterdam Het ROC van Amsterdam

Nadere informatie

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van. Lid RAAD VAN TOEZICHT HRM & Onderwijs

DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE. Voor de positie van. Lid RAAD VAN TOEZICHT HRM & Onderwijs DE VROEDT & THIERRY E X E C U T I V E S E A R C H POSITIE SPECIFICATIE Voor de positie van Lid RAAD VAN TOEZICHT HRM & Onderwijs bij ROC van Amsterdam-ROC van Flevoland 2 DE ORGANISATIE Het ROC van Amsterdam

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

CVI-Managementconferentie IJzersterk 2013

CVI-Managementconferentie IJzersterk 2013 CVI-Managementconferentie IJzersterk 2013 1 Slim krachten bundelen, vanuit klein binnen groot Edo de Jaeger vz. RvB ROCvA en ROCF vz CvB ROCvA Ronald Wilcke vice vz RvB ROCvA en ROC F en vz. CvB ROC F

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met financiële expertise Samen leren, samen leven! PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers senior consultant Amersfoort, maart 2019 1 van 5 Organisatie & context Stichting

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14 Profielschets Raad van Toezicht juni 14 : De Raad van Toezicht van de stichting Caransscoop is het in de statuten verankerd orgaan dat belast is met het intern toezicht op het beleid van de Bestuurder

Nadere informatie

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden

STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Cultureel Ondernemerschap STICHTING CULTUUREDUCATIEGROEP Leiden Inhoudsopgave 1. Stichting Cultuureducatiegroep 3 De organisatie 3 2. De Raad van Toezicht 3

Nadere informatie

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen

Profiel leden Stichtingsbestuur, Algemeen MEMO Aan: Van: Voorzitter Stichtingsbestuur Legal Affairs Datum: 28 maart 2014 Onderwerp: Profielschetsen SB, Concept 3 Voor de invulling van de toezichthoudende functie van het Stichtingsbestuur van TiU

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk

PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT. Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid. SHG GROEP Rijswijk PROFIELSCHETS LID RAAD VAN TOEZICHT Profiel: Zorgkwaliteit & Veiligheid SHG GROEP Rijswijk Inhoudsopgave 1 SHG Groep 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 3 Vacatures Lid Raad van Toezicht 4 3 Functie-eisen

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht

Reglement van de Raad van Toezicht Van de besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 11 lid 4 van de statuten van de stichting tot vaststelling van het onderstaande Reglement van de Raad

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH

LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT: GOVERNANCE & JURIDISCH Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul 3 De organisatie 3 De Raad

Nadere informatie

Profielen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht 5 juli 2016

Profielen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht 5 juli 2016 Profielen voorzitter en leden van de Raad van Toezicht 5 juli 2016 Aanleiding en achtergrond Per 1 januari 2017 ontstaan er twee vacatures in de Raad van Toezicht in verband met het einde van de termijn

Nadere informatie

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid Profiel Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid 21 december 2017 Opdrachtgever Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van toezicht van De Haagse Scholen, stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs

Toezichtkader Raad van toezicht van De Haagse Scholen, stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs Toezichtkader Raad van toezicht van De Haagse Scholen, stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs Inleiding. Vanaf 1 augustus 2011 zijn bij De Haagse Scholen, stichting voor primair en speciaal

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL: KETENSAMENWERKING ONDERWIJS, KINDEROPVANG EN VOORSCHOOLSE EDUCATIE ASKO SCHOLEN Inhoudsopgave 1 ASKO Scholen 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 4 Vacatures

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht ter uitvoering van artikel 14, lid 3, van de statuten van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Ermelo Begrippen In dit reglement wordt onder Raad verstaan

Nadere informatie

Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018

Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018 Geert van der Tang, directeur VTOI-NVTK Woensdag 7 november 2018 Opbouw VTOI-NVTK Kaders van bestuur en toezicht Gemeenschappelijk doel Inrichten effectieve overlegstructuur Afronding VTOI-NVTK VTOI-NVTK

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT: FINANCIËN & RISICOMANAGEMENT

LID RAAD VAN TOEZICHT: FINANCIËN & RISICOMANAGEMENT FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT: FINANCIËN & RISICOMANAGEMENT Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul Inhoudsopgave 1 Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs De Breul 3 De organisatie 3

Nadere informatie

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit

Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit. Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Onderwijsstichting Esprit Toetsingskader Raad van Toezicht van de onderwijsstichting Esprit Visie en Toezicht Conform artikel 2 lid 2 van

Nadere informatie

DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE. ROC van Flevoland

DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE. ROC van Flevoland DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING MBO-COLLEGE ALMERE ROC van Flevoland ROC van Flevoland Het Regionaal Opleidingen centrum van Flevoland behoort tot een van de ruim 40 ROC s van ons land. Inspelend op de veranderende

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht Voor Stichting ROS Friesland is Heeredwinger Advies op zoek naar gekwalificeerde kandidaten voor de positie van Voorzitter Raad van Toezicht Een persoon met ervaring als bestuurder van een (zorg)organisatie

Nadere informatie

Wervingsprofiel. Lid Raad van Toezicht. 19 juli Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Wervingsprofiel. Lid Raad van Toezicht. 19 juli Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Wervingsprofiel Lid Raad van Toezicht 19 juli 2019 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, senior adviseur Leeuwendaal Telefoon

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht. November 2015. Profielschets leden raad van toezicht Novadic-Kentron

Profielschets leden Raad van Toezicht. November 2015. Profielschets leden raad van toezicht Novadic-Kentron Profielschets leden Raad van Toezicht November 2015 1 Organisatie is dè gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg in Brabant. ondersteunt iedereen die last heeft van een verslaving, of vragen heeft

Nadere informatie

Reglement intern toezicht

Reglement intern toezicht Reglement intern toezicht De raad van toezicht van de Stichting Scala College en Coenecoop College besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 2 lid 1

Nadere informatie

Profiel lid van de Raad van Toezicht. Catharina Stichting. d.d. 7 juli 2017

Profiel lid van de Raad van Toezicht. Catharina Stichting. d.d. 7 juli 2017 Profiel lid van de Raad van Toezicht Catharina Stichting d.d. 7 juli 2017 Profiel Catharina Stichting is een kleinschalige zorg- en welzijnsorganisatie met haar wortels in westelijk Voorne-Putten. De wortels

Nadere informatie

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL

Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Functieprofiel TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT RIJN IJSSEL Rijn IJssel Rijn IJssel is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Arnhem. We bieden jongeren en volwassenen

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam

FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam FUNCTIEPROFIEL Leden Raad van Toezicht (M/V) bij Stichting Huisartsenposten Amsterdam te Amsterdam PublicSpirit Mevrouw F.M.B. van den Esker Senior Consultant Woerden, oktober 2011 ORGANISATIE : Stichting

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse Functieprofiel lid Raad van Toezicht Stichting Klasse I. Organisatieschets Stichting Klasse verzorgt sinds 1 augustus 2005 het openbaar primair en speciaal (voortgezet) onderwijs in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk,

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Profiel Twee leden voor de Raad van Toezicht 19 december 2016 Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN. Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN. Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg 1 Stichting Bevolkingsonderzoek Noord 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht

Nadere informatie

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE 8 februari 2017 1 Inleiding In deze toezichtvisie geven wij als de Raad van Toezicht van het Nova College aan waarom wij toezicht houden, wat we daarmee willen

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Malderburch PublicSpirit Mevrouw drs. Jetske Goudsmit Partner 5 oktober 2017 Organisatie en context Malderburch is er voor alle ouderen in de gemeente Heumen. Deskundig,

Nadere informatie

Overleg met de Toezichthouder

Overleg met de Toezichthouder Overleg met de Toezichthouder Handreiking Goede Medezeggenschap Handreiking goede medezeggenschap Overleg met de toezichthouder Inleiding Deze handreiking goede medezeggenschap is onderdeel van een reeks

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN Profiel: Maatschappelijk Ondernemerschap, (Zorg)marketing en Branding Inhoudsopgave 1 Stichting Bevolkingsonderzoek Noord

Nadere informatie

Profiel. Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren. versie 04/04/19 1

Profiel. Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren. versie 04/04/19 1 Profiel Lid Raad van Toezicht Profiel Financien voor Lentis, Zuidlaren versie 04/04/19 1 ORGANISATIE STANDPLAATS DE ORGANISATIE :Lentis :Zuidlaren :Lentis is een toonaangevende organisatie voor geestelijke

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht Profiel Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand

Nadere informatie

Lid Raad van Commisarissen (financiële portefeuille, voorzitter auditcommissie)

Lid Raad van Commisarissen (financiële portefeuille, voorzitter auditcommissie) Profiel Lid Raad van Commisarissen (financiële portefeuille, voorzitter auditcommissie) 14 januari 2019 Opdrachtgever Medrie Voor meer informatie over de functie Truus Strijbis, adviseur Werving & Search

Nadere informatie

twee nieuwe leden waaronder een beoogd voorzitter

twee nieuwe leden waaronder een beoogd voorzitter Vacature twee leden Raad van Toezicht waaronder een beoogd voorzitter Stichting Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Noord-Holland De Stichting De Stichting Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Noord-Holland (SVVONH),

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College De Raad van Toezicht van Dorenweerd College te Doorwerth zoekt per direct: Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College Profiel: P&O en/of Juridische achtergrond De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht (RvT)

Nadere informatie

Inleiding. Toezichtvisie

Inleiding. Toezichtvisie Toezichtvisie Inleiding De raad van toezicht van de Stichting Zorggroep West- en Midden Brabant (hierna: Thebe) ziet de raad van toezicht als een orgaan dat namens de samenleving toezicht uitoefent. Deze

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER. Januari 2015

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER. Januari 2015 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING SBO DE VLIEGER Januari 2015 POSITIONERING RAAD VAN TOEZICHT IN DE STICHTING ARTIKEL 1 De statuten van de stichting voorzien een structuur met twee organen: het bestuur

Nadere informatie

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Inhoudsopgave 1. IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) Lichtenvoorde... 2 1.1 De structuur... 2 1.2 De organisatie van het IEKC... 3 1.3 Ambitie, visie en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code. Deze bestaat uit een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht

Toezichtkader Raad van Toezicht Toezichtkader Raad van Toezicht Doelstelling De Raad van Toezicht (hierna: RvT) houdt op grond van de bepalingen in de WPO (Wet op het primair onderwijs), de statuten, het bestuursreglement en Code Goed

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR

Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Toezichtkader Raad van Toezicht SGR Vastgesteld door de Raad van Toezicht van SGR op 14 april 2015 Inleiding Vanaf 2011 zijn bij de SGR de functies van bestuur en intern toezicht gescheiden. Deze functiescheiding

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

E. (Edward) Moolenburgh Directeur. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 E. (Edward) Moolenburgh Directeur VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 1. Dit formulier is bedoeld om te checken of een

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht

Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht Profielschets beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht Baarn 26 maart 2018 Inhoud Stichting SKOzoK 3 De Raad van Toezicht 4 Huidige vacatures 4 Overige informatie 6 De procedure 6 Informatie 6 Profielschets

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

Reglement Raad van toezicht

Reglement Raad van toezicht Reglement Raad van toezicht Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.1 Vastgesteld door de Raad van Toezicht op: 18 december 2017 Preambule Dit Reglement Raad van Toezicht is opgesteld conform de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid )

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: GGZ Friesland lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) 1. ORGANISATIE GGZ Friesland biedt op 12 locaties in Friesland

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College De Raad van Toezicht van Dorenweerd College te Doorwerth zoekt per direct: Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College Profiel: Governance, bestuurs- en toezichtervaring De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht geleding datum advies selectie en 26-09-2014 benoemingscommissie RvT advies CvB/MT 29-09-2014 voorgenomen besluit raad van toezicht 27-11-2014 advies

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering

Raad van Toezicht. Profielschetsen. Lid portefeuille onderwijs. Lid portefeuille bedrijfsvoering Raad van Toezicht Profielschetsen Lid portefeuille onderwijs Lid portefeuille bedrijfsvoering Vastgesteld door de Raad van Toezicht Oktober 2018 Algemeen biedt onderwijs voor studenten en professionals

Nadere informatie

Niets uit dit profiel mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Leeuwendaal gereproduceerd worden

Niets uit dit profiel mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Leeuwendaal gereproduceerd worden Profiel Lid Raad van Toezicht met onderwijs profiel 18 december 2015 Opdrachtgever Hogeschool Van Hall Larenstein Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, senior adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij zorg en ondersteuning die uitdaagt om gewoon te leven Conform het rooster van aftreden ontstaat per 1 januari 2020 bij Dichterbij een vacature voor de

Nadere informatie

Check code goed bestuur VO

Check code goed bestuur VO Check code goed bestuur VO E. (Edward) Moolenburgh Directeur emoolenburgh@vbs.nl VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD 1. Check code goed bestuur VO 3 VBS Verbindend

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht Stichting Kindante Sittard Datum: 27 augustus 2019 Vooraf en inhoud Onderdeel van de BeteoR-aanpak bij search, werving en selectie is

Nadere informatie

Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH

Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH Profielschets voor lid de Raad van Toezicht van ZVH Algemeen De Raad van Toezicht (hierna te noemen: Raad) van ZVH is primair verantwoordelijk voor het houden van toezicht en controle op het bestuur van

Nadere informatie

PROFIELDOCUMENT. Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk

PROFIELDOCUMENT. Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk PROFIELDOCUMENT Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk ORGANISATIENAAM : Middin LOCATIE : Prinses Beatrixlaan 16 te Rijswijk ALGEMEEN : Middin is een toonaangevende zorgaanbieder

Nadere informatie

Toetsingskader Raad van Toezicht

Toetsingskader Raad van Toezicht Toetsingskader Raad van Toezicht Taak en werkwijze De Raad van Toezicht houdt toezicht op het College van Bestuur en op de directeuren van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en het Koninklijk

Nadere informatie

Selectie commissarissen

Selectie commissarissen Selectie commissarissen 1 Profiel raad van commissarissen Rabo-model April 2014 1. Inleiding Het werving- en selectieproces vereist een grote mate van zorgvuldigheid. De samenstelling van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie leden raad van toezicht Samenwerkingsverband IJssel l Berkel Amsterdam, augustus 2018 Henk Hendriks Leden raad van toezicht SWV IJssel l Berkel Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE PROFIEL @ VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE voor meer informatie over de functie: dhr. mr. E.G. Martinus, Bestuurssecretaris, telefoon (088) 878 98 03 of 06 207 441 66 ORGANISATIE

Nadere informatie

Profielschets LID RAAD VAN TOEZICHT. Stichting UN1EK

Profielschets LID RAAD VAN TOEZICHT. Stichting UN1EK Profielschets LID RAAD VAN TOEZICHT (aandachtsgebied: HRM) Stichting UN1EK 15 oktober 2018 Drs. Annette Ettes, directeur/consultant Organisatie Stichting UN1EK onderwijs en opvang (hierna: UN1EK) is op

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Visie en missie Woonwaard vindt het belangrijk dat iedereen een thuis heeft in onze samenleving, en zich thuis voelt in zijn woning. Daarom kiezen we er nadrukkelijk

Nadere informatie

Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA

Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA Profiel toezichthoudend bestuurders Stichting OCA 1. Organisatieschets Stichting OCA verzorgt sinds 1 augustus 2017 het speciaal basisonderwijs in Almelo. De stichting is tot stand gekomen na de fusie

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs. bij FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht met kennis van het onderwijs bij PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, februari 2019 Organisatie Het Martinuscollege in Grootebroek is

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland Profiel Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland 9 november 2016 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer

Nadere informatie

Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer

Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer Toezichtkader Montessori Vereniging Haarlemmermeer Inhoud Inleiding... 3 Wat houdt het (intern) toezicht in?... 4 Werkwijze toezichthoudende deel van het bestuur/ toezichtkader... 6 1. Openbare identiteit...

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Toezichtkader Raad van Toezicht Stichting Bravoo. 25 november 2018/definitieve versie/toezichtkader/raad van Toezicht Stichting Bravoo

Toezichtkader Raad van Toezicht Stichting Bravoo. 25 november 2018/definitieve versie/toezichtkader/raad van Toezicht Stichting Bravoo 1 Toezichtkader Raad van Toezicht Stichting Bravoo 2 3 1 Inleiding De Raad van Toezicht van Stichting Bravoo houdt als intern toezichthouder integraal toezicht op de gang van zaken binnen de stichting

Nadere informatie

Bink Kinderopvang Hilversum

Bink Kinderopvang Hilversum FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP Bink Kinderopvang Hilversum 1 Bink Kinderopvang 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht 4 Vacature Lid Raad van Toezicht 5

Nadere informatie

Scheiding bestuur en toezicht bij Scholengroep OPRON. Bijeenkomst gemeenten

Scheiding bestuur en toezicht bij Scholengroep OPRON. Bijeenkomst gemeenten Scheiding bestuur en toezicht bij Scholengroep OPRON Bijeenkomst gemeenten Scheiding bestuur en toezicht Inhoud: 1. De aanleiding 2. De wetswijziging 3. De mogelijkheden om bestuur en toezicht te scheiden

Nadere informatie

Reglement voor de raad van toezicht

Reglement voor de raad van toezicht Reglement voor de raad van toezicht Stichting V.O. Amsterdam-Zuid Versie 1.0 11 juli 2019 Stichting V.O. Amsterdam-Zuid Jan van Eijckstraat 47 1077 LH AMSTERDAM www.svoaz.nl info@svoaz.nl 020 676 3868

Nadere informatie

PROFIELDOCUMENT. Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk

PROFIELDOCUMENT. Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk PROFIELDOCUMENT Vacature Lid Raad van Toezicht (M/V) bij stichting Middin te Rijswijk ORGANISATIENAAM : Middin LOCATIE : Prinses Beatrixlaan 16 te Rijswijk ALGEMEEN : Middin is per 1 juli 2012 de nieuwe

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Colofon Uitgave : Stichting Speciaal Onderwijs en Expertisecentra Vastgesteld door RvT : 06-10-2016 Artikel 1 Inleidende bepalingen 1.1. De wet op de expertisecentra is van

Nadere informatie