Philips Lighting Turnhout. Lichtjaren voorsprong op korte afstand

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Philips Lighting Turnhout. Lichtjaren voorsprong op korte afstand"

Transcriptie

1 Philips Lighting Turnhout Lichtjaren voorsprong op korte afstand

2 Industriële activiteiten voor hogedruk-gasontladingslampen en metalen componenten verspreid over de wereld: Verenigd Koninkrijk Nederland België Polen Verenigde staten China Japan India Brazilië Philips Lighting Turnhout Wereldwijd kenniscentrum Philips Lighting Turnhout is een bedrijf met vijf businessunits. Elke businessunit heeft een eigen marktgerichte aanpak. HID AMS SL DPL GTD General HID (High Intensity Discharge Lamps) ontwikkelt en produceert hogedrukgasontladingslampen. AMS (Advanced Metal Solutions) ontwikkelt, produceert en verkoopt metalen componenten. SL (Special Lighting) ontwikkelt en produceert hogedruk-gasontladingslampen voor bijvoorbeeld theaterverlichting en speciale Ultra Violet lampen voor o.a. waterdesinfectie. DPL (Digital Projection Lighting) is het competentiecentrum voor UHP lampsystemen die gebruikt worden in beamers, videowalls, etc... GTD (Global Technology Development) is de geboorteplaats van nieuwe producten, processen en machines.

3 Philips Lighting Turnhout Lichtjaren voorsprong op korte afstand Philips Lighting Turnhout is wereldwijd koploper op vlak van verlichtingstechnologie. Met om en bij 2000 personeelsleden vormt het bedrijf in Turnhout het kenniscentrum voor de ontwikkeling en productie van hogedrukgasontladingslampen en metalen componenten. Het bedrijf werkt samen met onderzoekscentra in binnen- en buitenland voor alle innovaties, van concept tot productie. Bij Philips Lighting Turnhout bundelen specialisten uit verschillende disciplines hun krachten. Ze werken aan innovatieve producten met een hoge toegevoegde waarde in een marktsegment in volle expansie. Hogedrukgasontladingslampen worden wereldwijd toegepast. Meer dan de helft van alle voetbalstadions zijn verlicht door Philips Lighting. Bijna alle Belgische wegen worden verlicht met hogedrukgasontladingslampen uit Turnhout. Ook in het segment van de winkelverlichting is de Turnhoutse vestiging toonaangevend. De kwaliteitsgedachte loopt als een rode draad door alle activiteiten in Philips Lighting Turnhout. Het bedrijf verwierf als één van de eerste in België het label voor milieuzorg. Daarnaast is het ook koploper in verschillende kwaliteitsprogramma s. Met de stad Turnhout onderhoudt Philips Lighting een nauwe band. Actief sinds 1955 is het bedrijf niet alleen een van de grootste werkgevers van de streek, er wordt ook veel belang gehecht aan de relatie met medewerkers en de sociale invloed op de omgeving. Turnhout maakte gebruik van de expertise van het bedrijf en optimaliseerde en verfraaide de verlichting in de stad. De stad groeide als het ware uit tot een showroom van het bedrijf.

4 General HID Kennis, innovatie en grenzeloze ambitie Philips Turnhout vormt wereldwijd het kenniscentrum op vlak van HID-lampen. HID staat voor High Intensity Discharge lampen of hogedrukgasontladingslampen. In HID-lampen wordt een elektrische stroom door een gas onder hoge druk gestuurd, waarbij dit gas gaat oplichten. Vandaar de naam hogedrukgasontladingslampen. Deze lampen hebben een zeer hoge lichtopbrengst, een hoogwaardige lichtkwaliteit en een zeer lange levensduur, sommige zelfs uur. Philips Turnhout neemt de productie van een derde van de wereldmarkt voor haar rekening. Naast de productie maakt het bedrijf veel capaciteit vrij voor de ontwikkeling van nieuwe producten, processen en productiemethoden. Met het programma World Class Manufacturing of WCM gaat HID voor wereldklasse in een marktsegment waar de nadruk steeds meer op energiezuinige en milieuvriendelijke producten ligt. Op alle processen en diensten worden de Lean principes toegepast. Lean is het Engelse woord voor slank en vertaald naar HID betekent het: meer doen met dezelfde middelen en toch klanten meer aanbieden.

5 Producten Alle HID-lampen vervaardigd in Turnhout worden over de hele wereld geëxporteerd. High Intensity Discharge lampen bieden een breed scala aan toepassingen. HID-lampen worden toegepast in de professionele sector voor binnenverlichting, zoals winkels, openbare ruimtes en industriehallen. HID lampen voor buitenverlichting zijn terug te vinden in tunnels, op sportvelden, langs wegen en bij de aanstraling van gebouwen. Elke toepassing stelt specifieke eisen aan lichtniveau, kleurweergave en levensduur. Onder impuls van maatschappelijke veranderingen is in de buitenverlichting een nieuwe trend waarneembaar. Wit licht creëert een veiligere omgeving en decoratieve lichtbronnen zorgen ervoor dat ook s nachts van een mooi gebouw kan genoten worden. Ook de factoren milieu en energieverbruik worden alsmaar belangrijker. De binnenverlichtingtoepassingen van HID-lampen zorgen voor een meerwaarde voor de eindgebruiker. Studies tonen aan dat verlichting het koopgedrag van mensen belangrijk beïnvloedt. Toepassingen met bijvoorbeeld MASTERColour lampen bieden de mogelijkheid om hoogwaardige verlichting (perfecte kleureigenschappen en briljante accentverlichting) te koppelen aan economisch en duurzaam gebruik (lange levensduur en minimaal energieverbruik). De innovatieve lampen van Philips Lighting geven aan licht nieuwe functies waardoor ze ook andere sectoren laten floreren. In de tuinbouwsector is licht een productiefactor geworden. Via aangepaste verlichting in groeikassen kunnen tuinders meerdere malen per jaar oogsten. Verder is Philips marktleider in sportveldverlichting. Prestigieuze projecten zoals het Europese Kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen worden bijna integraal verlicht met lampen van Philips. De grote armaturen en zware constructies zijn daarbij verleden tijd. Tegenwoordig wordt enkel het stadion verlicht en niet meer de huizen in de omgeving.

6 Advanced Metal Solutions Kwaliteit staat centraal AMS staat voor Advanced Metal Solutions en is een tweede wereldwijd kenniscentrum van Philips Lighting in Turnhout. Deze businessunit is een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen en speelt een ondersteunende en coördinerende rol voor andere Philips componentenfabrieken. AMS ontwikkelt, produceert en verkoopt metalen componenten voor toepassingen binnen en buiten de lichtindustrie. Metalen componenten vormen het hart van elke lamp: zonder een gloeispiraal of zonder elektroden is er geen licht. De inzet op onderzoek en ontwikkeling is hoog: Research & Development telt hoogopgeleide metaal- en processpecialisten die nieuwe producten, processen, technologieën en machines ontwikkelen. Metal Injection Molding, een spuitgiettechniek en Hairbrush, een lasertoepassing om elektroden te maken, zijn enkele nieuwe tecnologieën die AMS de nodige zuurstof voor de toekomst geven. Philips Lighting Turnhout heeft zelf de kennis in huis om vooruitstrevende productiemachines te ontwerpen en te bouwen. Binnen AMS staat kwaliteit centraal. Doorheen de jaren behaalde deze businessunit verschillende kwaliteitsawards en met diverse programma s voor uitvalbeperking, hergebruik van proceswater en recyclage van grondstoffen is AMS ook op gebied van duurzaam ondernemen een koploper. Ten slotte springen de logistieke prestaties van AMS in het oog. Haar producten zijn wereldwijd snel geleverd. Hierbij baseert de businessunit zich op de meest moderne logistieke concepten.

7 Producten AMS verwerkt jaarlijks meer dan 5 miljard meter draad in wolfraam en molybdeen, in diameters van 1300 tot 8 micron. Deze draad wordt tot spiralen gewikkeld en gebruikt als gloeidraad in traditionele lampen en halogeenlampen, of als elektrode in gasontladingslampen. Deze hoogsmeltende metalen draden worden ook verwerkt in niet-lichttoepassingen zoals in autoruiten. De productie omvat enkele duizenden verschillende types. Jaarlijks worden zo n 3 tot 3,5 miljard spiralen en elektroden geproduceerd. Het grootste deel van de omzet is bestemd voor Philips lampenfabrieken. AMS voorziet ook wereldwijd andere fabrikanten van hoogwaardige componenten.

8 Special Lighting Essentie van entertainment Special Lighting of SL is één van de paradepaardjes van Philips Lighting Turnhout. De businessunit is het wereldwijde kenniscentrum voor de ontwikkeling en productie van optische gasontladingslampen. Special Lighting staat synoniem voor innovatieve nieuwe lichtbronnen en baanbrekende technologie voor de optische en amusementsindustrie. De technologische doorbraken op het vlak van optische verlichting volgen elkaar in een snel tempo op. Ongeveer 30% van de omzet van de laatste drie jaar is afkomstig van nieuwe producten. Binnen Special Lighting heerst de sfeer van een kleine onderneming. Alle bedrijfsaspecten, gaande van onderzoek, ontwikkeling, over productie tot marketing en ondersteuning, zijn er verzameld. Special Lighting maakt producten die zich in eerste instantie richten op professionele afnemers die hoge kwaliteitseisen stellen. Om op deze eisen te anticiperen, wordt veel in innovatie en automatisering geïnvesteerd.

9 Producten Special Lighting is de verzamelnaam voor niet alledaagse verlichtingstoepassingen. Het kenniscentrum in Turnhout specialiseert zich in het ontwikkelen en produceren van optische lampen voor discotheken, theater- en studioverlichting en speciale ontladingslampen voor toepassingen in het Ultra Violet spectrum. Ze worden o.a. gebruikt voor het desinfecteren van vloeistof en het drogen van lijmen en lakken. Dit toepassingsgebied vraagt een hoge mate van productspecialisatie, flexibiliteit, product- en proceskwaliteit.

10 Digital Projection Lighting Ultra-High Performance lampen Philips Lighting in Turnhout vormt het competentiecentrum voor Digital Projection Lighting en de UHP (Ultra-High Performance) lamp technologie. Na ontwikkeling van deze innovatieve technologie in het Philips Research Centrum in Aken, is medio jaren negentig het productie- en ontwikkelingscentrum voor Digital Projection Lighting opgezet in Turnhout. De komst van deze nieuwe technologie creëerde een sterke groei in verscheidene marktsegmenten voor digitale projectieapplicaties zoals beamers, video-wall en projectietelevisie. Deze marktontwikkeling mag daarmee met recht een technology solution worden genoemd die een nieuwe wereld van projectie mogelijk maakte. Sinds de aanwezigheid van Philips Digital Projection Lighting in Turnhout heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. Door de jaren heen is een breed scala aan nieuwe producten ontwikkeld die allen zijn voortgekomen uit de UHP technologie. Ongeveer 80% van de omzet over de laatste vijf jaar is afkomstig van nieuwe producten. Vanwege de enorme groei werd Digital Projection Lighting een stand-alone unit die wereldwijd opereert. Het dynamisch karakter van Digital Projection Lighting kenmerkt zich door de veelzijdigheid aan bedrijfsaspecten zoals onderzoek, ontwikkeling, productie evenals marketing- en verkoopactiviteiten. Al deze competenties hebben tot doel de leidende positie die Philips met Digital Projection Lighting van het begin af aan heeft gehad, in de toekomst te behouden en verder te versterken.

11 Bij Philips Digital Projection Lighting draait alles om de klant. Met toonaangevende marktspelers zoals Philips, Epson, Sony, Samsung en Hitachi werkt DPL aan nieuwe applicaties waarbij de ontwikkeling van UHP lampsystemen een cruciale rol speelt. Naast vernieuwingsdrang zoals een compacter design, wordt er samen met de klant ook gestreefd naar een verdere optimalisering van de bestaande lamptechnologieën wat zich uit in een verhoogde betrouwbaarheid, langere levensduur en hogere lichtopbrengst. De nieuwe innovaties en de verdere productverbetering vergen een diepgaande kennis van de chemische en fysische processen die aan de basis liggen van de UHP-lamptechnologie. Daarmee biedt Digital Projection Lighting continu enorme uitdagingen voor afdelingen zoals ontwikkeling en kwaliteit. Producten Het belangrijkste doel dat Philips Digital Projection Lighting samen met klanten en toeleveranciers nastreeft, is het ontwikkelen van innovatieve en betrouwbare digitale toepassingen voor frontprojectie die een meerwaarde bieden voor de eindgebruiker. De combinatie van technologie, ontwikkeling en de dynamica van de eindmarkt maakt Philips Digital Projection Lighting tot een paradepaardje binnen Philips Lighting.

12 GTD Global Technology Development De afdeling GTD of Global Technology Development in Turnhout is voor Philips Lighting wereldwijd de geboorteplaats van nieuwe producten, processen en machines. De werknemers van GTD houden voor Philips Lighting de vinger aan de pols van de markt. Dit is nodig voor wie innoverende producten ontwerpt en vervaardigt. De belangrijkste opdracht is nagaan hoe de verlichtingsmarkt zal evolueren, proactief reageren en nieuwe trends vertalen in nieuwe producten.wat vraagt de markt? Wat heeft GTD te bieden? Hoe snel? Welke marktopportuniteiten kan GTD zelf stimuleren? De onderliggende bedoeling is alles in het werk te stellen om de leidende positie van Philips Lighting in de wereld te verzekeren en te versterken. Daarnaast is GTD ook verantwoordelijk voor het genereren van patenten. Hier werken geen wereldvreemde onderzoekers en ontwikkelaars. GTD werkt niet alleen nauw samen met collega-ontwikkelaars in Bath (VS) en Shanghai (China), maar ook met interne en externe leveranciers van materialen en processen. Klanten worden eveneens van bij het begin betrokken bij ontwikkelingsprojecten. Een belangrijke drijfveer van GTD is systeeminnovatie. Een lamp op zich is immers onbruikbaar. Daarom werkt GTD zij aan zij met interne en externe ontwikkelaars van ontstekingsmechanismen en armaturen.

13 Ook de businessline bedrijfsmechanisatie is zeer boeiend. Hier worden de productieprocessen en machines van Philips Lighting ontworpen, waarbij het principe van concurrent engineering wordt gehanteerd. Dat betekent dat het productieproces en de machine zoveel mogelijk tegelijk met het te maken product ontworpen wordt. Dit levert twee belangrijke voordelen op: de productie kan veel sneller van start gaan waardoor er sneller kan ingespeeld worden op de markt. Bovendien wordt van in het begin de juiste balans gezocht tussen marktvraag en maakbaarheid. Deze manier van werken vraagt intens overleg en teamwork maar levert uitstekende resultaten op. Creatieve geesten bevolken GTD. Burgerlijk en industrieel ingenieurs, gespecialiseerd in domeinen zoals elektromechanica, elektronica, natuurkunde en scheikunde, vormen samen met marketingdeskundigen innoverende teams. Naast een flinke dosis technische kennis en een analytische geest, zijn ook teamspirit, gevoel voor projectmanagement, leiderschap en communicatieve vaardigheden belangrijke kwaliteiten.

14 Innovatief en gemotiveerd? Maak bij ons je ambities waar! Philips Lighting Turnhout is een bedrijf dat voortdurend evolueert en vernieuwt, daardoor hebben we heel wat interessante vacatures. Vooral mensen met een technische achtergrond kunnen kiezen uit een waaier van opportuniteiten. Maar ook mensen die een niet technische studierichting achter de rug hebben, zullen zich uitstekend kunnen uitleven in onze organisatie. Ben je innovatief, gemotiveerd en ambitieus? Dan kun je bij Philips Lighting vele richtingen uit. We zijn immers steeds op zoek naar nieuw talent en jonge brains met ambitie. Surf naar Je vindt er een overzicht van onze vacatures. Etappe 1: Heb je interesse in een van onze vacatures? Vul dan online het sollicitatieformulier in via onze website. Indien je jobprofiel in overeenstemming is met de openstaande vacature, word je uitgenodigd voor een eerste verkennend gesprek met een van onze medewerkers van de dienst rekrutering en selectie. Tijdens de eerste sollicitatieronde staan ook een aantal redeneertesten op het programma. Als dit alles vlot verloopt, krijg je een uitnodiging om met een aantal managers van de businessline te praten. Etappe 2: Welkom in de meest innovatieve lichtfabriek van de wereld. Reeds vanaf je eerste werkdag word je voortdurend begeleid en opgeleid. Via een persoonlijk opleidingsplan leer je de fascinerende mogelijkheden van ons wereldklassebedrijf kennen. Daarna is het aan jou om als lid van het Philips Turnhout team de geboden kansen te grijpen. Etappe 3: Naast de dagelijkse uitdagingen in onze hoogtechnologische omgeving, hebben we nog heel wat te bieden. De loopbaanmogelijkheden binnen een multinational als Philips zijn haast onbeperkt. Bij een aantrekkelijk maandsalaris horen uiteraard nog een aantal extra-legale voordelen: een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en bijzondere voorwaarden in onze bedrijfswinkel.

15 Onze waarden Philips Lighting Turnhout gaat voor wereldklasse Om wereldklasse te bereiken zijn niet enkel de resultaten en technologie belangrijk. Wereldklasse staat of valt met teamwork. Zoals in een voetbalploeg is bij Philips Lighting Turnhout een topspeler pas echt top, als hij met méér plezier de perfecte voorzet geeft en een teamgenoot laat scoren, dan dat hij zelf, uit een onmogelijke positie, zijn doelpunt wil maken. Het halen van topresultaten kan enkel als elk deel gaat voor het geheel, elk individu voor het team. Ook al werken we in verschillende divisies, spreken we verschillende talen en wonen we in verschillende landen, we zijn een bedrijf met dezelfde waarden en hetzelfde doel. Vier waarden staan bij Philips centraal: Delight customers We anticiperen op en overtreffen de verwachtingen van de klant We zijn enthousiast over Philips en sense and simplicity We scheppen superieure klantenervaringen op basis van grondig inzicht We handelen te allen tijde als One Philips-ambassadeurs Deliver great results Wij leggen de lat voortdurend hoger Wij spelen om veel te winnen en stellen altijd ambitieuze doelen vast. We kijken kritisch naar de status quo en experimenteren met nieuwe manieren van werken We nemen duidelijke beslissingen en voeren die snel en gedisciplineerd door Develop people We halen het beste uit onszelf en de ander naarboven We werven de beste spelers om sterke, gevarieerde teams samen te stellen We nemen risico door mensen opdrachten te geven waarmee zij hun grenzen verleggen en zich sneller kunnen ontwikkelen We investeren persoonlijk veel tijd in het begeleiden en erkennen van mensen Depend on each other We leveren meer waarde door als One Philips samen te werken We denken als One Philips en handelen als eigenaars We vertrouwen elkaar en stellen anderen in staat optimaal te presteren We werken samen en investeren in de meest veelbelovende kansen

16 Zelfsturend op weg naar wereldklasse Competente en geëngageerde teams Wij willen de marktleider zijn die het tempo binnen de lichtindustrie bepaalt. Dat is het Mission Statement van Philips Lighting en die visie past uitstekend in World Class Manufacturing, ons strategisch plan waarmee we, in alle facetten van onze bedrijfsvoering, wereldklasse willen bereiken. Om die ambitie waar te maken zijn betrokken, gemotiveerde werknemers die in zelfstandige teams opereren een absolute noodzaak. Deze zelfsturende teams van 5 tot maximaal 15 operatoren krijgen een zo groot mogelijke verantwoordelijkheid over een duidelijk afgebakend deel van het productieproces. De teams hebben een grote autonomie en werken zeer resultaatgericht. Samen met de leiding van hun afdeling, de operationele groep, leggen zij jaarlijks hun doelstellingen vast. Die doelstellingen zijn afgeleid uit het strategisch plan van hun businessgroep en dat van de plant. De teams zijn in staat om snel en doelgericht te reageren waardoor rendement, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid verhogen. Verder leveren ze een belangrijke bijdrage aan de kennisborging en aan het voortdurende proces van verbeteren. Om autonoom en resultaatgericht te kunnen werken krijgen de teamleden de nodige bevoegdheden, middelen en ondersteuning. Met taakgerichte opleidingen en leren op de werkplek krijgen zij meer kansen op zelfontplooiing en verhogen zij hun inzetbaarheid. Daarnaast nodigt het zelf sturen hen uit om mee vorm te geven aan de werking en de organisatie van hun afdeling.

17 Duurzaam ondernemen Mens en milieu voorop Philips wil enkel nog zinvolle technologische innovaties op de markt te brengen. Vooruitstrevende producten, makkelijk te gebruiken en ontworpen om het leven van mensen aangenamer, gezonder en veiliger te maken. We noemen dat duurzaam ondernemen, wat betekent dat mens en maatschappij centraal staan bij het ontwerpen van producten. Goed presterende, energiezuinige producten zijn belangrijk omdat de hoge CO 2 uitstoot ons leefmilieu in een snel tempo verandert. De meeste geïndustrialiseerde landen ondertekenden daartoe het Kyoto akkoord, ze beloven daarin de CO 2 uitstoot wereldwijd te verminderen met 5%. Verlichting consumeert 19% van de wereldwijd opgewekte elektriciteit. Een energiebesparing van 20% op alle in Europa geïnstalleerde verlichting bespaart 14 miljard in energiekosten of het equivalent van wat 67 middelgrote elektriciteitscentrales jaarlijks opwekken. De energiebesparing vermindert de CO 2 uitstoot met 59 miljoen ton. Om dit door de natuur te laten oplossen moeten we km 2 beplanten met 3 miljard bomen. Met CosmoPolis, de nieuwe wereldstandaard in straatverlichting, biedt Philips Lighting Turnhout een energiezuinige oplossing. De energiebesparing loopt op tot 50% en dat bij een nog betere lichtopbrengst. Duurzaam ondernemen is ook oog hebben voor je omgeving en verantwoordelijkheid nemen voor de wereld die we delen. Als een van de grootste werkgevers in de regio werken we nauw samen met onze lokale omgeving en gemeenschap. In de stad Turnhout worden veel van onze verlichtingssystemen toegepast en leveren die hun bijdrage aan de kwaliteit van leven van de inwoners en aan het imago van de stad. Naast de samenwerking met de stad Turnhout hebben we eveneens partnerrelaties uitgebouwd met enkele nonprofitorganisaties die innovatief zijn in hun vakgebied en dezelfde waarden en visie onderschrijven. Enkele voorbeelden van projecten die we steunen zijn: Akira, een vormingshuis voor kansengroepen en Pulderbos, een revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren.

18 Een veeleisende en boeiende job Pascale Hepp Kwaliteitsingenieur Toen ze pas afgestudeerd was, kreeg de kersverse master natuurkunde van een oud-studente aan haar faculteit de raad om bij Philips Turnhout te solliciteren. Niet enkel omwille van de prettige werksfeer maar vooral voor de positieve manier waarop het bedrijf met mensen omgaat. Werken bij Philips Turnhout is erg goed te combineren met een gezin, zegt Pascale. Door de combinatie glijdende werktijden en tachtig procent werken in parttime kan ik thuis voor de kinderen zorgen en me op de plant volledig concentreren op mijn veeleisende en boeiende job als kwaliteitsingenieur. Een carrière uitbouwen en tegelijkertijd voor een gezin zorgen is voor mij dus een bewuste keuze. Pascale solliciteert meteen na het behalen van haar diploma bij Philips Turnhout. Ze wordt aangeworven als ontwikkelingenieur van CDM (Compact Discharge Metalhalide) lampen, een energiezuinige lampenfamilie met een lange levensduur en een uitzonderlijke kleurweergave. Op mijn eerste werkdag werd ik ontvangen door een enthousiaste groep ontwikkelaars, zegt Pascale. De technologie achter de CDM lamp boeide me meteen. Ten eerste leek de lamp helemaal niet op de gloeilamp die ik me voordien voorstelde maar was het een innovatief hightech pareltje dat we voortdurend veranderden en verbeterden. Ik ben er telkens in geslaagd om mijn projecten af te ronden voor mijn bevallingsrust. Terug komen werken was dan ook erg spannend want er wachtte elke keer iets nieuws op me. Haar nieuwe job als kwaliteitsingenieur start ze meteen na haar laatste zwangerschapsverlof. Als kwaliteitsingenieur in een OB groep ben je een buitenbeentje, zegt Pascale. Een OB of burner is het keramische brandergedeelte van een CDM lamp. Mijn klanten zijn de medewerkers van de interne lampengroepen die de OB insmelten in de uiteindelijke lamp. Veeleisende klanten, maar het directe contact heeft als voordeel dat we kwaliteitsissues snel kunnen oplossen. Een ander boeiend facet van de job is de vrijgave van nieuwe producten. Door mijn achtergrond als ontwikkelaar herken ik snel potentiële problemen en kan ik ook meewerken aan een structurele oplossing.

19 Internationale mogelijkheden David Vanbeselaere Productmanager HID David van Beselaere studeerde ruim tien jaar geleden af als burgerlijk ingenieur materiaalkunde. Uit de talrijke aanbiedingen koos hij meteen voor Philips. De keuze voor Philips Lighting Turnhout was niet moeilijk. Het klikte onmiddellijk tijdens het eerste sollicitatiegesprek. Onze toekomstplannen waren dezelfde, zegt David. Ook de talrijke doorgroeimogelijkheden bekoorden hem. Na mijn studies had ik geen duidelijk idee welke richting ik uit wilde. Het is niet omdat je als kwaliteitsingenieur start, dat je dat ook je hele carrière moet of wilt doen. Ik kreeg de kans om van verschillende dingen te proeven en nu weet ik in welke richting ik wil groeien. David startte twaalf jaar geleden als kwaliteitsingenieur in de draadtrekkerij, een onderdeel van de business Advanced Metal Solutions. Twee jaar later verhuisde hij naar een zusterbedrijf van AMS in de Verenigde Staten. De hoofdreden daarvan was het uitwisselen van technologie. Ik kreeg een meer procestechnische functie en werkte mee aan kwaliteitsverbetering. Omdat de Amerikaanse vestiging niet zo groot is, kreeg ik de kans om verschillende taken uit te voeren. Zo was ik er ook verantwoordelijk voor het aansturen van de productie. Een plezante, maar vooral zeer leerrijke ervaring. Na twee jaar keerde David terug naar Turnhout als unit-manager in de spiralenafdeling, een job die volledig op de organisatorische aspecten focuste in plaats van op de technische. Dat beviel hem en hij nam de kans om Productiemanager te worden met beide handen aan. Als Productiemanager krijg je veel vrijheid om de job in te vullen. Je mag je eigen ding doen. Je moet weliswaar de vooropgestelde objectieven bereiken, maar hoe je dat doet bepaal je grotendeels zelf. Midden 2008 solliciteert David voor de functie van Productmanager HPI, een lampenfamilie binnen HID. Als productmanager ben ik direct betrokken bij de markt, we onderzoeken hoe we met onze producten en competenties kunnen inspelen op nieuwe trends en we bieden onze klanten een oplossing bij problemen. Het is nog heel nieuw en alles is erg boeiend. Dat is het prettige aan werken bij Philips: je krijgt regelmatig de kans om iets nieuws te doen. Ik heb geen marktervaring en geen commerciële opleiding en toch investeert Philips in mij.

20 Een passie voor techniek Stefan Leysens Senior Projectleider Bedrijfsmechanisatie Industrieel ingenieur elektromechanica Stefan Leysens kwam eerder toevallig in aanraking met Philips Lighting Turnhout. Op het huwelijk van mijn schoonbroer sprak ik met Ger Van Hees, ontwikkelingenieur bij DPL, zegt Stefan. Ger vertelde een enthousiast verhaal over techniek en innovatie, de internationale structuur van Philips en de grenzeloze opleidingsmogelijkheden. Ik heb nog diezelfde week gesolliciteerd. Dat het gesprek met Ger niet in dovemansoren viel, is geen toeval. Stefan werkt op dat ogenblik vijf jaar als projectleider voor een bedrijf dat proces automatiseringsoplossingen biedt voor de chemische en voedingsindustrie en hij is op dat ogenblik actief op zoek naar een nieuwe uitdaging. Stefan: Jaarlijks reed ik meer dan vijftigduizend kilometer tussen de verschillende projecten. Omdat we aan gezinsuitbreiding dachten, wou ik een minder hectische baan. Ik ben toen gaan nadenken over wat ik leuk vond in mijn job en vooral de aspecten techniek en werken met mensen stonden bovenaan de lijst. Philips paste precies in het beeld dat ik me vormde. Stefan begint zijn loopbaan als productie-ingenieur bij Advanced Metal Solutions. AMS is door het enthousiasme van de mensen een erg aantrekkelijke plek om te werken, zegt hij. Heel de organisatie is een hecht team dat uitstekend samenwerkt. De overstap naar bedrijfsmechanisatie is een logisch gevolg van zijn liefde voor techniek. Stefan: De mogelijkheid om van job te veranderen, word je gewoon aangeboden. Jaarlijks heb ik gemiddeld vier opleidingen en je ziet je wereld voortdurend vergroten. Wat me vooral aantrekt in mijn huidige job is actief kunnen zijn met nieuwe dingen, het sociale contact en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen en Philips vestigingen. Wat techniek betreft, is bedrijfsmechanisatie een broeinest van innovatief talent. Mensen doen hier fantastische dingen en de slogan Gaan waar nog nooit iemand geweest is uit Star Trek is hier elke dag van toepassing. Dat is het knappe aan Philips: er zijn geen grenzen, niet aan carrièremogelijkheden en niet aan innovatieve uitdagingen. Voorlopig zoek ik hier nog mijn weg, maar als de kinderen groter zijn, wil ik best een internationale uitdaging aangaan.

21 Sterke interesse in mensen Kathleen Vandenweghe Black Belt Projectleider HRM Flexibel en ruim inzetbaar personeel zijn voor Philips Lighting Turnhout een antwoord op de uitdagingen van de toekomst. Het HRM project rond Inzetbaarheid staat onder leiding van projectleider Kathleen Vandenweghe. Toeval is dit niet, het project vraagt een grote kennis van de interne organisatie en het sluit nauw aan bij haar interesse voor mensen. Ik kon tijdens mijn studies industrieel ingenieur electronica moeilijk kiezen tussen techniek en mens, zegt Kathleen, daarom nam ik de optie medische ingenieurstechnieken. Die voorkeur voor mensen is zichtbaar in mijn opeenvolgende jobs waarin telkens de menselijke aspecten een grotere rol spelen dan de technische. Eind 1997 maakt Kathleen de overstap van een technisch commerciële job bij Philips Hasselt naar de afdeling Organisatie en Efficiëntie (O&E) in Turnhout. De mogelijkheid om van de ene vestiging naar de andere te muteren is een sterk punt in de Philips organisatie, zegt ze, het vergroot je carrièrekansen terwijl alle sociale verworvenheden zoals bijvoorbeeld anciënniteit gewoon doorlopen. De O&E periode was boeiend en leerrijk, vooral omdat mijn afdeling in die periode evolueerde van handwerk naar een hoogtechnologische omgeving. Alle arbeidskundige aspecten zoals lay-out, prijscalculatie, ergonomie,normering enz. kwamen er aan bod. Die gecombineerde O&E functie heeft als grote voordeel dat het een voortdurend leerproces is. Na een doorgedreven interne opleiding verwerft Kathleen als eerste industrieel ingenieur bij Philips Turnhout het Black Belt certificaat. Na een aantal succesvolle en meer technische projecten rond rendement, uitvalvermindering en organisatie belandt ze, met het HRM project rond een betere inzetbaarheid van operatoren, opnieuw aan bij mensen. Je kan bij Philips voor een groot deel zelf je carrière sturen, zegt Kathleen, We besteden vrij veel aandacht aan het jaarlijkse functioneringsgesprek, tijdens dat gesprek geef je de richting aan waarin je wil groeien. Als je daarvoor het potentieel hebt, krijg je ook effectief die kans.

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Seminarie IBE-BIV. Functionele LED-toepassingen in office, retail en hospitality.

Seminarie IBE-BIV. Functionele LED-toepassingen in office, retail en hospitality. Seminarie IBE-BIV Functionele LED-toepassingen in office, retail en hospitality. Kurt T Joens 4 november 2010 De wereld heeft nood aan zinvolle oplossingen om de klimaatveranderingen van antwoord te bieden.

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht!

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Middelbare school Süderelbe, Duitsland Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Met een simpele overstap naar energiezuinige verlichting in uw school kunt u ook een verschil maken Ik help mijn school

Nadere informatie

KBC GROEP GROEPSWIJD WERKNEMERS-STAKEHOLDERSBELEID

KBC GROEP GROEPSWIJD WERKNEMERS-STAKEHOLDERSBELEID KBC GROEP GROEPSWIJD WERKNEMERS-STAKEHOLDERSBELEID Inleiding De KBC-groep wil een onafhankelijke bank-verzekeraar zijn voor particulieren en kleine en middelgrote ondernemingen in geselecteerde Europese

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf?

Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Digital Transformation een van de buzzwoorden van deze tijd. Begrijpelijk want nieuwe mogelijkheden, ontstaan door technologische vooruitgang,

Nadere informatie

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence

Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence Van de Groep Olsthoorn Finding Excellence technology / industry / logistics 2 1 Management search Executive search International management search Interim management Missie Van de Groep & Olsthoorn staat

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Beste LED, beste prijs!

Beste LED, beste prijs! Beste LED, beste prijs! Warm wit licht Warm wit licht Zuinig & duurzaam Zuinig & duurzaam Levendige kleuren Levendige kleuren ? Wist je dat...... de marktomzet in LED met % gegroeid is t.o.v. vorig jaar...

Nadere informatie

Roofing. Met de zekerheid van de Marktleider

Roofing. Met de zekerheid van de Marktleider Roofing Met de zekerheid van de Marktleider Betrouwb Meerwaarde op het dak Innovatie Eigenaars van gebouwen, architecten, ingenieurs en aannemers profiteren van tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling

Nadere informatie

Vacature Project manager

Vacature Project manager C W Vacature Project manager Loop jij warm voor projectmanagement en innovatie? January 2017 Loop jij warm voor Projectmanagement en Innovatie? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een jonge Fintech organisatie

Nadere informatie

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier 2012 LED Voordelen waaier LED Voordelen waaier Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ledyourlightshine.nl Ga voor meer informatie over deze producten naar www.lighting.philips.nl en klik op

Nadere informatie

WEGWIJS BIJ TRIPLE A SOLUTIONS

WEGWIJS BIJ TRIPLE A SOLUTIONS WEGWIJS BIJ TRIPLE A SOLUTIONS WELKOM BIJ TRIPLE A SOLUTIONS Namens het ganse AAA-team bedanken wij je voor je interesse in Triple A Solutions. Deze brochure heeft als doel je wegwijs te maken binnen onze

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM

PERSONEEL ARCHITECTUUR & BOUW = VASTGOED BEL VOOR INFO: 020 65 88 888 WWW.LAROTONDA.COM PERSONEEL Interim Team Mascotte Excursies Bedrijsuitjes Arbeidsvoorwaarden Opleidingen Erkend leerbedrijf Stageplaatsen Vacatures Solliciteer Contact INTERIM PERSONEEL La Rotonda Projectondersteuning biedt

Nadere informatie

Energieoplossingen van de toekomst

Energieoplossingen van de toekomst Energieoplossingen van de toekomst Duurzaam en innovatief Naast de transformatorstations die Alfen voornamelijk aan netbeheerders levert, leggen we complete elektriciteitsnetwerken aan bij klanten in de

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen

Kracht door samenwerking. VDL Kunststoffen Kracht door samenwerking VDL Kunststoffen VDL Kunststoffen EEN PRODUCT IS NOOIT ZOMAAR EEN PRODUCT. NIET BIJ VDL KUNSTSTOFFEN TENMINSTE. WIJ VERTALEN UW VRAAG OP EEN PROFESSIONELE WIJZE IN EEN KUNSTSTOF

Nadere informatie

Vacature. Research Director

Vacature. Research Director Vacature Research Director Januari 2014 Wat is de core-business van ivox? ivox is actief op vlak van marktonderzoek en online marketing. ivox specialiseert zich in consumenten data- en informatieverzameling,

Nadere informatie

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub

Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub Farmacijfers 2016 België, een groeiende farmahub 2016 in een oogopslag Groeiende en 1 2016 was opnieuw een bijzonder jaar voor de farmaceutische sector in België. Ons land versterkte haar positie als speler

Nadere informatie

Whatever the challenge, we will build it.

Whatever the challenge, we will build it. Whatever the challenge, we will build it. Hoe complex ook, geen technologisch vraagstuk gaat Mevi te ver. Frezen tot op 1 μm nauwkeurig. Whatever the challenge, we will build it Een goed idee vraagt om

Nadere informatie

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant.

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. MISSIE Rodanar is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1982 houten pallets produceert. Wij zijn echter meer dan een producent,

Nadere informatie

https://www.linkedin.com/in/alessandra-locoro / https://www.linkedin.com/in/urgamal-baterdene/

https://www.linkedin.com/in/alessandra-locoro / https://www.linkedin.com/in/urgamal-baterdene/ Hallo! Ik ben Alessandra Locoro Na een aantal jaren in administratieve functies gewerkt te hebben zocht ik een nieuwe uitdaging. De logistieke sector staat niet stil en een opleiding bediende internationale

Nadere informatie

Bouw mee aan de mobiliteit van morgen

Bouw mee aan de mobiliteit van morgen Bouw mee aan de mobiliteit van morgen Traineeprogramma voor ingenieurs AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER WEGENENVERKEER.BE 3 ALS DIENSTKRINGINGENIEUR VOOR WEGEN LIMBURG BEN IK VERANTWOORDELIJK VOOR DE OPVOLGING

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID

LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID LYSAIR PAST ERVARINGEN UIT DE INDUSTRIE TOE IN DE HOUTNIJVERHEID Lysair is al tientallen jaren gekend als marktleider van ontstoffingsinstallaties voor grote industriële klanten zoals overslagbedrijven,

Nadere informatie

Verandermanagement. Hoofdstuk 2 Beleid

Verandermanagement. Hoofdstuk 2 Beleid Verandermanagement Hoofdstuk 2 Beleid Beleid Beleid is het aangeven van de richting en de middelen waarmee het management de gestelde organisatiedoelen wil gaan realiseren. Het beleidsproces is het geheel

Nadere informatie

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen

De grootste specialist in industriële luchtzuivering. Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen De grootste specialist in industriële luchtzuivering Luchtzuivering - Afzuiginstallaties - Filtertechnieken - Dampafzuiging - Transportsystemen Specialist in schone lucht Als het om innovatieve installaties

Nadere informatie

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN ALLES DRAAIT OM TALENT Eigenlijk draait alles bij Censes om talent. Menselijk talent dat bedrijven in staat stelt hun prestaties en klantrelaties op een excellent

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik!

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! Er kunnen veel redenen zijn om uw interne logistiek eens nader te bekijken. Optimalisatie van uw bestaande magazijn, nieuwbouw of juist uitbreiding.

Nadere informatie

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL

DE VOORHOEDE VAN DIGITAL DE VOORHOEDE VAN DIGITAL Betalingen vormen het hart van e-commerce. Maar de digitalisering heeft voor banken veel meer potentie dan alleen betalingen. Daarom investeert ABN AMRO in de ontwikkeling van

Nadere informatie

De kwaliteit van onze LED-techniek

De kwaliteit van onze LED-techniek LED-informatie Als vooruitziende fabrikant met een groot verantwoordelijkheidsbesef hebben wij al vele tientallen jaren oog voor elke nieuwe lichttechnische ontwikkeling. Telkens zorgvuldig afwegen of

Nadere informatie

Duurzame automatiseringsoplossingen

Duurzame automatiseringsoplossingen A u t o m a t i o n S o l u t i o n s B u s i n e s s o p t i m a l i s a t i e d o o r P r o c e s I n t e g r a t i e Duurzame automatiseringsoplossingen Door mondiale ontwikkelingen en steeds sneller

Nadere informatie

TAD: Technologische AdviesDienst

TAD: Technologische AdviesDienst informeert TAD: Technologische AdviesDienst Lichtbronnen De geschiedenis van elektrische verlichting is een verhaal van constante ontwikkeling. De gloeilampen verschenen voor het eerst aan het eind van

Nadere informatie

sia Abrasives Schuuroplossing

sia Abrasives Schuuroplossing sia Abrasives Schuuroplossing Het bedrijf De in het Zwitserse Frauenfeld gevestigde sia Group is een van s werelds grootste leveranciers van innovatieve schuurmiddelen. De groep ontwikkelt, produceert

Nadere informatie

Feeding the world with solar power.

Feeding the world with solar power. Feeding the world with solar power. inteqnion-solar.com Zonne-energie. Duurzame energiebron van de toekomst. De markt voor energievoorziening is volop in beweging. Fossiele brandstoffen als gas en olie

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

Products & Solutions for professionals like you

Products & Solutions for professionals like you Products & Solutions for professionals like you FLEXOCLEAN Flexoclean is marktleider op het gebied van professionele reiniging voor de flexografie. Wereldwijd doen we waar we goed in zijn: reinigen, in

Nadere informatie

Het Galaxie aandrijfsysteem brengt een revolutie teweeg in de high performance engineering.

Het Galaxie aandrijfsysteem brengt een revolutie teweeg in de high performance engineering. Het Galaxie aandrijfsysteem brengt een revolutie teweeg in de high performance engineering. April 14, 2015 Betere prestaties in alle technische disciplines / Topklanten bevestigen succes in productie Het

Nadere informatie

Van. naar I Do. Kempense InnovatieRaad

Van. naar I Do. Kempense InnovatieRaad Van naar I Do Kempense InnovatieRaad Ideeën genereren Elke mens is een vat vol ideeën. Als je bedrijf op wieltjes loopt is het wellicht de moeite eens stil te staan en alles te herdenken. Net dan zijn

Nadere informatie

Openbare verlichting: hoe kan het efficiënter?

Openbare verlichting: hoe kan het efficiënter? Factsheets OVL lampenkwaliteitsprofielen Openbare verlichting: hoe kan het efficiënter? Openbare verlichting hebben we nodig voor onze verkeersveiligheid, sociale veiligheid en het aantrekkelijk maken

Nadere informatie

Leidinggeven bij de stad Antwerpen

Leidinggeven bij de stad Antwerpen Visietekst Leidinggeven bij de stad Antwerpen 1. Inleiding Leidinggevenden zijn sleutelfiguren in onze organisatie. Zij hebben een voorbeeldfunctie, zorgen voor de vertaling van doelstellingen naar concrete

Nadere informatie

DIMAEN Brochure 2017 DIMAEN BV. 17 februari 2017 Rev.: 1.1. Page 1 of 5

DIMAEN Brochure 2017 DIMAEN BV. 17 februari 2017 Rev.: 1.1. Page 1 of 5 DIMAEN Brochure 2017 DIMAEN BV Page 1 of 5 DIMAEN BV "Connected Engineering" is onze samenvatting van het verbinden van disciplines, kennis en ervaring. Onze missie is: uitdagingen efficiënt omzetten in

Nadere informatie

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie?

Wat als... ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? NL ... er een nieuwe toekomst zou zijn voor groene energie? De zon, als onuitputtelijke bron van energie, is van cruciaal belang voor mens en natuur: ze beslist over het leven op onze planeet. BISOL gebruikt

Nadere informatie

>Profiel. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon: Datum > Juni 2017

>Profiel. GITP Search & Selection Ptolemaeuslaan BP Utrecht Telefoon: Datum > Juni 2017 Search & Selection Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon: 030 6355213 www.gitp.nl >Profiel Kenmerk >SW Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Senior Product Manager Sportveldbelijning Opdrachtgever

Nadere informatie

Alles van waarde beschermen en behouden

Alles van waarde beschermen en behouden Alles van waarde beschermen en behouden Rond 2050 wonen er zo n 9 miljard mensen op onze aarde. De vraag naar water, mais, olie en metaal zal dan ook drastisch toenemen. Onze aarde is niet onuitputtelijk,

Nadere informatie

Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht

Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht Philips Lighting Eenvoudig het leven verbeteren met licht 1 Agenda Philips EcoVision LED verlichting Strategieën voor energiebesparing 2 Philips Ecovision 5 Wereldwijd 500 miljoen mensen van zorg voorzien

Nadere informatie

Philips en Sociale Innovatie. Sociaal-Economische Afdeling HR Nederland Frank Bussmann en Ap Rammeloo Maart 2010

Philips en Sociale Innovatie. Sociaal-Economische Afdeling HR Nederland Frank Bussmann en Ap Rammeloo Maart 2010 Philips en Sociale Innovatie Sociaal-Economische Afdeling HR Nederland Frank Bussmann en Ap Rammeloo Maart 2010 1 Philips (in Nederland) 120.000 medewerkers wereldwijd, 15.000 in Nederland. Health & Well

Nadere informatie

Stichting Adviescentrum Metaal

Stichting Adviescentrum Metaal Stichting Adviescentrum Metaal Marijn Groenendijk Philips Lighting Benelux 2 december 2014 1 Our goal is to improve the lives of 3 billion people a year by 2025 2 2 Onze focus Een organisatie die is gericht

Nadere informatie

Energie voor morgen, vandaag bij GTI

Energie voor morgen, vandaag bij GTI Energie voor morgen, vandaag bij GTI Jet-Net docentendag 5 juni 2008 GTI. SMART & INVOLVED GTI is in 2009 van naam veranderd: GTI heet nu Cofely SLIMME ENERGIENETWERKEN, NU EN MORGEN 2008 2010 Centrale

Nadere informatie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie

Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Voorop in de ontwikkeling van multimodale ketenregie Overseas Logistics Multimodal Inland Locations Supply Chain Solutions Advanced logistics for a smaller world Als het gaat om het optimaal beheersen

Nadere informatie

Aluminium kasdek- en gevelsystemen

Aluminium kasdek- en gevelsystemen Aluminium kasdek- en gevelsystemen Betrouwbare partner BOAL Systems is een hecht familiebedrijf en heeft vanaf haar oprichting een sterke groei doorgemaakt. Als onderdeel van een internationaal opererende

Nadere informatie

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer?

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer? Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer? In deze bijdrage neemt Gea Peper, eigenaar van het HappinessBureau, ons mee in het belang van geluk op het werk in de vorm van een interview met Onno Hamburger.

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

Your Future, our boost!

Your Future, our boost! Your Future, our boost! www.e-boost.be 1 E-BOOST: WIE ZIJN WE, WAT DOEN WE? e-boost, da s een groep van 4 jonge wolven en ervaren rotten in het vak die Drupal ademen, denken, dromen... Altijd op zoek naar

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

Schmitz Foam Products. Wereldspeler op topniveau

Schmitz Foam Products. Wereldspeler op topniveau Schmitz Foam Products Wereldspeler op topniveau Schmitz Foam Products Onverslaanbaar in kwaliteit innovatie en flexibiliteit INNOVATION RELIABLE PRAGMATIC CUSTOMER-FOCUS QUALITY SP Wereldwijd nummer één

Nadere informatie

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT

CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT CREATORS OF CONVEYOR BELTS TRANSPORTBANDEN VAN HOLLANDSE KWALITEIT VOORWOORD Bandtransport Europe staat voor kwaliteit en duurzaamheid met een hoge servicegraad en betrokkenheid. Wij leveren producten

Nadere informatie

Adembenemende schittering

Adembenemende schittering LEDlamps DiamondSpark Adembenemende schittering MASTER LEDcandles en MASTER LEDlusters Inclusief de nieuwe DimTone reeks Wereldwijd leider in LED verlichting Met geavanceerde LED technologie en meer dan

Nadere informatie

In mijn ideale eerste job

In mijn ideale eerste job Resultaten YTIA-peiling Verkiezen de YTIA Ambassadors flexibele werkuren boven een hoog startloon in hun eerste ideale job? En wat is voor hen de grootste drempel om een geschikte job te vinden? Dat kwamen

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

GREAT COFFEE MADE EASY

GREAT COFFEE MADE EASY GREAT COFFEE MADE EASY HÉt koffieconcept dat iedereen perfect past Dat is de uitdaging! We hebben goed naar uw wensen geluisterd 1... Wisselende kwaliteit De vraag naar variatie Afval Tijdrovend Ingewikkelde

Nadere informatie

OTV- SENIORPLAZA. OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers.

OTV- SENIORPLAZA. OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers. OTV- SENIORPLAZA OTV en SENIORPLAZA zijn onafhankelijke, middelgrote organisaties met een 700- tal medewerkers. Als partners staan wij in voor een totaalaanbod op het vlak van wonen, zorg en service. De

Nadere informatie

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening

Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie Finance Tijdbom onder arbeidsmarkt financiële dienstverlening Marktvisie > Finance 3 Inleiding In de financiële dienstverlening zullen de komende jaren mede onder invloed van de digitalisering

Nadere informatie

WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN

WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN WELKOM IN DE KANTOORCULTUUR VOOR PRODUCTIEF WELZIJN DE-143-00001 Winst voor het bedrijf, de mensen en het milieu. Het bedrijf Sedus (opgericht in 1871) is één van de toonaangevende Europese fabrikanten

Nadere informatie

Aluminium kasdek- en gevelsystemen

Aluminium kasdek- en gevelsystemen Aluminium kasdek- en gevelsystemen Betrouwbare partner Bij BOAL Systems staat Partnership & Innovation hoog in het vaandel. Zo beschikken wij over een krachtig netwerk van zorgvuldig gekozen partners waar

Nadere informatie

persoonlijk professioneel prettig

persoonlijk professioneel prettig persoonlijk professioneel prettig Verbinden en ontwikkelen, dat is onze missie! onze visie social media vergrijzing technologische ontwikkelingen globalisering afwisseling trends en ontwikkelingen social

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN

R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN R E C R U I T M E N T R E S O U R C E S R E S U L T S DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DYNAMISCHE ICT RECRUITMENT OPLOSSINGEN VERDER KIJKEN HumanR is dé specialist bij uitstek op het gebied van werving, selectie

Nadere informatie

Contextbeschrijving Cofely Capelle a/d IJssel

Contextbeschrijving Cofely Capelle a/d IJssel Contextbeschrijving Cofely Capelle a/d IJssel Shailin Soekaloe S. Soekaloe Contextbeschrijving Naam: Shailin Soekaloe Studentnummer: 12072273 Opleiding: Werktuigbouwkunde Duaal 1. Voorwoord Deze contextbeschrijving

Nadere informatie

Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het.

Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Hoe ONDERSCHEIDEND kun jij zijn? Werken bij VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. Hoe Krachtig kun jij zijn? VDB Advocaten Notarissen. Zo zien wij het. In onze geïntegreerde aanpak staat teamwork

Nadere informatie

Een beter imago begint bij jezelf

Een beter imago begint bij jezelf Een beter imago begint bij jezelf David Kok in gesprek met Thomas Marzano Gemeenten, ambtenaren, de politiek, de overheid als geheel: we kampen met een imagoprobleem. We doen ons werk (vaak) niet goed,

Nadere informatie

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry

Leading Professional Recruitment in the Technology Industry Leading Professional Recruitment in the Technology Industry People Linking Performance Strategy Wie is Top Job TOP JOB is een Belgisch, internationaal wervings-en selectiekantoor gespecialiseerd in het

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt

D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt CombiPact 24/33 Klein van formaat, groot in prestaties D a a l d e r o p, u i t z o n d e r l i j k e p r e s tat i e s i n wa r m t e e n wa r m wat e r c o m f o rt Unieke kwaliteit Onze producten worden

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken (HNW) is een van de meest populaire trends op het gebied van organisatieontwikkeling van de laatste jaren; meer dan een kwart

Nadere informatie

Lighting. Retail. Light as a Service. Light as a Service en de voordelen voor retailers

Lighting. Retail. Light as a Service. Light as a Service en de voordelen voor retailers Lighting Retail Light as a Service Light as a Service en de voordelen voor retailers Van bezit naar gebruik De economie mag dan aantrekken: voor retailers blijven de uitdagingen onverminderd groot. In

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De Meeuw Nederland Industrieweg 8 Postbus 18 5688 ZG Oirschot T +31 (0)499 57 20 24 F +31 (0)499 57 46 05 info@demeeuw.com www.demeeuw.com De Meeuw en MVO Wijzer worden van Maatschappelijk Verantwoord

Nadere informatie

Leiderschap in Turbulente Tijden

Leiderschap in Turbulente Tijden De Mindset van de Business Leader Leiderschap in Turbulente Tijden Onderzoek onder 175 strategische leiders Maart 2012 Inleiding.. 3 Respondenten 4 De toekomst 5 De managementagenda 7 Leiderschap en Ondernemerschap

Nadere informatie

Stageverslag Michaël Deslypere

Stageverslag Michaël Deslypere Stageverslag Michaël Deslypere MANPOWER Stagementor: Valerie Milissen Stagebegeleider: Pieterjan Bonne 2 Inhoudsopgave 1.Voorwoord... 3 2.Situering/voorstelling van de stageplaats... 4 3.Beschrijving van

Nadere informatie

Deze perskit bevat informatie over Ecofys, de geschiedenis van het bedrijf, de kenmerken, enkele feiten en cijfers en de belangrijkste activiteiten.

Deze perskit bevat informatie over Ecofys, de geschiedenis van het bedrijf, de kenmerken, enkele feiten en cijfers en de belangrijkste activiteiten. Ecofys Perskit Ecofys Experts in Energy Inleiding Ecofys is al meer dan 25 jaar een toonaangevend internationaal consultancybedrijf in energie en klimaatbeleid. De visie van Ecofys is "sustainable energy

Nadere informatie

discovery evo De kampioen veelzijdigheid

discovery evo De kampioen veelzijdigheid discovery evo De kampioen veelzijdigheid Discovery Evo, één compleet nieuw armatuur oneindig veel mogelijkheden Toen we Discovery lanceerden, was het idee compleet nieuw. Een rechttoe rechtaan, eenvoudig

Nadere informatie

Besam IFD type EN, TF en TM

Besam IFD type EN, TF en TM Besam IFD type EN, TF en TM Industriële snelvouwdeuren Ideaal voor een snelle doorgang bij middelgrote tot grote entrees ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Verkrijgbaar in vele aantrekkelijke

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Orapi Applied. right chemistry right people

Orapi Applied. right chemistry right people Orapi Applied right chemistry right people Orapi Applied Orapi Applied is wereldwijd één van de belangrijkste leveranciers van gespecialiseerde reinigings- en onderhoudsproducten, waarbij de nadruk ligt

Nadere informatie

Today black, tomorrow green

Today black, tomorrow green Today black, tomorrow green Begin jaren negentig hield ik me bezig met het verhuren van machines voor bedrijven in de recyclingbranche. Een fascinerende sector met veel potentie. Als eerste in Nederland

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

Onze belangrijkste succesfactoren

Onze belangrijkste succesfactoren NL 01/2015 Onze belangrijkste succesfactoren Meest betrouwbare bedrijf Bij Balta weten we dat betrouwbare partners de sleutel tot succes zijn. Daarom streven we ernaar om voor al onze belanghebbenden de

Nadere informatie

Westfield. Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: www.scala.com

Westfield. Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: www.scala.com Westfield Digital signage stimuleert dynamisch winkelen IN HET KORT: Op twee na grootste winkelcentrum in Groot-Brittannië 350 digitale schermen Modules met één scherm, videowalls en verplaatsbare schermen

Nadere informatie

BOPLA enclosures. content matters

BOPLA enclosures. content matters BEHUIZINGEN DIE ELEKTRONICA EEN THUIS BIEDEN. Behuizingen van onderscheiden zich door een hoogwaardige kwaliteit in uitvoering en design. In combinatie met de elektronica van onze klanten ontstaat daaruit

Nadere informatie

Duurzaamheidsverslag. Belgische voedingsindustrie Een samenvatting FEVIA-DUURZAAMHEID.BE

Duurzaamheidsverslag. Belgische voedingsindustrie Een samenvatting FEVIA-DUURZAAMHEID.BE Duurzaamheidsverslag Belgische voedingsindustrie 2014 Een samenvatting FEVIA-DUURZAAMHEID.BE 2 Een essentiële dialoog met de stakeholders Een verslag met een gestructureerde methodologie Het verslag 2014

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie