Referte : brief namens VINO ivm financiële verslaggeving van de LMN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Referte : brief namens VINO ivm financiële verslaggeving van de LMN"

Transcriptie

1 Referte : brief namens VINO ivm financiële verslaggeving van de LMN Antwoorden op de gestelde vragen : 1. Eind 2009 heeft het RIZIV reeds een voorschot toegekend voor twee maanden. Moet dit bedrag gewoon mee afgerekend worden met het werkingsjaar 2010? Er wordt inderdaad van uit gegaan dat het eerste werkjaar eindigt op 31/12/2010. De in 2009 ontvangen voorschotten dienen dus opgenomen bij het werkjaar Dit geldt evenzeer voor de uitgaven die u in 2009 verrichte : ook deze dienen mee opgenomen te worden in het verslag over werkjaar In de toelichting bij het financieel verslag van het RIZIV staat vermeld dat de provisie voor het sociaal passief te spreiden is over verschillende werkingsjaren. Kan de provisie niet beter ineens worden aangelegd, gezien er steeds een ontslag van een zorgtrajectpromotor(en) en/of de administratief medewerker(s) kan voorvallen? Moet hiervoor een attest van het sociaal bureau gevraagd worden of mogen we het sociaal passief zelf berekenen? In principe wordt een provisie sociaal passief aangelegd voor het betalen van opzegvergoedingen bij mogelijke ontslagen. Als de medewerker als bediende is ingeschreven bij de LMN is die vooropzegperiode in principe 3 maanden. Dus : in theorie is er per tewerkgesteld persoon een reserve aan te leggen van drie brutomaandwedden. In praktijk zullen in het geval er meerdere promotoren zijn tewerkgesteld - niet alle promotoren tegelijk of in de loop van één en hetzelfde jaar worden ontslagen en wordt er eerder een verhouding van één sociaal passief op drie werknemers gehanteerd. Deze verhouding kan zelfs naar één op vier worden gebracht in functie van de ingesteldheid van de betrokkenen. En ja, u mag deze berekening van het bedrag dat u als provisie aanlegt als sociaal passief zelf uitvoeren, bijvoorbeeld aan de hand van de beschikbare loonstaten of loonbriefjes waar de brutobezoldiging op wordt vermeld. En als u de lonen via een sociaal bureau beheert kan u inderdaad aan hen om zulk attest vragen.

2 3. Aansluitend bij punt 2 is het onduidelijk of de kosten van het sociaal secretariaat bij personeelskosten of bij werkingskosten gerekend moeten worden. De kosten voor het sociaal secretariaat horen bij de kosten voor tewerkstelling personeel. Zij kunnen als dusdanig worden opgenomen onder de rubriek A.002 Totaal bezoldigingen, bijdragen sociale lasten en pensioenen met als specificatie Kosten sociaal secretariaat 4. Er is nog heel wat onduidelijkheid over het al of niet overdragen van het overschot van de 40 % werkingsmiddelen: Wij danken u voor het elektronisch invulbare sjabloon. Wanneer wij dit invullen merken wij op dat bij de eindafrekening er geen rekening gehouden wordt met de werkingskosten. Betekent dit dat enkel het deel van de 60% dat niet gebruikt werd terugbetaald moet worden? In het contract wordt geen enkele verwijzing gemaakt naar de verhouding 60/40 wat betreft het teruggeven van gelden. Moeten de 40% in eenzelfde proportionaliteit teruggegeven worden indien de 60% niet volledig opgebruikt is? Er is onduidelijkheid over de verantwoording en betalingsprocedures aan het einde van het werkjaar. Omdat deze nog niet allemaal duidelijk gespecificeerd zijn vragen we enige soepelheid in dit eerste werkingsjaar. Enkel het deel van de 60 % dat niet gebruikt wordt dient terug betaald te worden. De 40 % financiële middelen die u niet gebruikt als werkingskosten dienen terugbetaald te worden aan het RIZIV. Het zijn middelen die u ter beschikking gesteld kreeg en die u niet aanwendde voor uw werking. Er is echter geen relatie tussen hetgeen u eventueel dient terug te betalen van de 60 % en het bedrag dat u niet aanwendde van de 40 %. U vraagt om enige soepelheid aan de dag te leggen inzake de afrekening over het eerste werkingsjaar : er bestaat onzes insziens voldoende duidelijkheid inzake de uitgaven : uitgaven die gebeurden in het eerste werkjaar ( ) en waarvan de facturen pas worden ontvangen en betaald in het jaar nadien (2011) zijn uitgaven over Het is om die reden dat het financieel verslag pas bij het RIZIV dient ingeleverd te worden tegen uiterlijk 31 maart Vallen de verplaatsingskosten allemaal onder werkingskosten? Is dit ook het geval wanneer dit op de loonfiche van de zorgtrajectpromotor(en) en/of de administratief medewerker(s) wordt vermeld en dus als loonkost wordt gezien (belastbaar)?de loonkost woon/werkverkeer zit normaal in de loonkost, de kosten eigen aan de werkgever (verplaatsingen) zouden dan moeten opgesplitst worden. Dit schept moeilijkheden.

3 De toelichting bij het financieel plan is hier duidelijk : verplaatsingskosten voor woon-werkverkeer horen bij de kosten voor tewerkstelling. Alle andere verplaatsingen horen bij de werkingskosten. 6. In dit kader vraagt men of in het 60% budget-onderdeel voor contractuele loondienst van zorgtrajectpromotor(en) en/of administratief medewerker(s) ook de uitbestede opleidingskosten, de uitbestede contractuele supervisiekost en de interne logistieke werkingskosten opgenomen kunnen worden. Verantwoording hiervoor is dat dit allemaal contractueel vastgelegde en controleerbare kosten zijn die in directe relatie zijn tot de uitvoering van de opdrachten van de zorgtrajectpromotor(en) en/of de administratief medewerker(s). Voor de opleidingskosten verwijzen we naar de toelichting bij het financieel verslag punt A.005 Opleidingskosten. De zorgtrajectpromotor of de administratief medewerker volgt een (uitbestede) opleiding en de kost hiervan wordt (binnen de periode van 24 maanden na aanvang van de overeenkomst) opgenomen in rubriek A.005. Contractuele supervisiekosten en interne logistieke werkingskosten dienen beschouwd te worden als werkingskosten en kunnen naar gelang de aard van de kosten opgenomen worden onder B.001 Huur, huurlasten gebouw of onder rubriek B.006 Aankoop materialen of onder rubriek B.016 Andere, telkens met de nodige specificatie van de kost. 7. U vertelde dat de opleidingskosten slechts twee jaar onder de loonkost vallen. Dit is echter niet logisch. De zorgtrajectpromotor(en) en/of de administratief medewerker(s) dienen zich steeds te vervolmaken en een continue vorming te genieten. Kan de kost hiervan niet ieder jaar opgenomen worden in het pakket 60%? Wij aanvaarden de opleidingskosten gedurende 2 jaren als personeelskosten. Dit is echter een afwijking op de regel die werd toegestaan in het kader van de vervolmaking van de zorgtrajectpromotoren op het vlak van hun specifieke werkzaamheden. 8. In het oorspronkelijk contract met het RIZIV wordt vermeld dat externe sponsoring verworven voor activiteiten in het kader van het zorgtrajecten dient te worden doorgestort aan het RIZIV. Vermits de gesponsorde elementen van een activiteit niet betaald hoeven te worden, komen ze ook niet op de afrekeningen voor. Is het niet eenvoudiger een duidelijke richtlijn te vermelden in de zin van dubbelfinanciering via externe sponsoring niet aanvaardbaar is?

4 In uw vraagstelling heeft u het over een oorspronkelijk contract. Er is slechts sprake over één contract en dus de woordkeuze lijkt me verkeerd. Het contract of zo u wil : de overeenkomst werd niet gewijzigd! Er werden wel meerdere voorstellen opgesteld tot de wijze waarop we de financiële verslaglegging zouden kunnen doen. Het voorliggend financieel verslag houdt in de mate van het mogelijke rekening met opmerkingen vanwege de vertegenwoordigers van de LMN. Uw formulering dubbelfinanciering via externe sponsoring is niet aanvaardbaar is inderdaad een mogelijke andere formulering om hetzelfde resultaat te bekomen. Gesteld dat er een subsidiëring gebeurt door een provinciebestuur of een gemeentebestuur waar de LMN gesitueerd is, dan is dit geen sponsoring, maar wordt dit eerder beschouwd als een inkomst uit andere bronnen met de bedoeling dat de vzw haar doelstellingen bereikt. Deze subsidiëringen dienen aan het RIZIV te worden betaald. 9. Leiden we correct af dat sponsoring kan, en niet terug betaald moet worden, zolang het gesponsorde geld volledig opgebruikt wordt voor dat evenement? Dit klopt. U kan de aldus bekomen middelen volledig en volgens afspraak met de sponsor besteden aan de huur van een zaal, aan catering bij gelegenheid van een evenement,.. Deze inkomsten, al dan niet uitgekeerd in natura, kunnen op deze wijze perfect verantwoord worden en toch opgenomen worden in het financieel verslag en in het activiteitenverslag van het LMN. 10. Waaronder valt het lidmaatschap voor verengingen (b.v. VDV, Domus Medica, ) in het kader van het uitbouwen van een netwerk? Het lidmaatschap voor verenigingen - in zoverre dit kadert in de doelstellingen van het LMN - kan opgenomen worden onder de rubriek B 007 Abonnementen tijdschriften, aangevuld met een specificatie. Het uitbouwen van een netwerk is echter stricto senso niet in de doelstellingen van de overeenkomst opgenomen. U kan dit echter ook onder de rubriek B.016 Andere, aangevuld met een specificatie opnemen. 11. Onder welke rubriek kunnen de kosten voor het aanstellen van een externe firma, bv. een communicatiefirma, geplaatst worden? Valt dit onder B.011: coaching LMN of onder B.016: Andere? Dezelfde vraag wordt gesteld in verband met kosten van een IT-firma voor ondersteuning. Het antwoord op uw vraag is dezelfde als het antwoord op uw vraag 3.: deze kosten horen bij de werkingskosten en kunnen dus opgenomen worden onder rubriek B.016 Andere met toevoeging van een specificatie

5 12. Er is in het financieel verslag blijkbaar geen rubriek voorzien voor uitgaven voor vormingsmomenten voor artsen. Onder welke rubriek kan dit dan wel gerekend worden? Als je het onder D (Uitgaven voor de uitvoering van evenementen) plaatst, dan is de voorwaarde dat er ook inkomsten zijn (F). Dezelfde vraag wordt gesteld rond catering, indien het LMN zelf de catering betaalde. In de overeenkomst wordt onder doelstellingen geen melding gemaakt van vormingsmomenten van artsen. Er wordt in Artikel 1, 2 van de doelstellingen van de overeenkomst wel melding gemaakt van ondersteunen en faciliteren van lokale initiatieven inzake informatieverstrekking aan zorgverleners en aan patiënten met een zorgtrajectcontract (onder meer uitwisseling good practices en ervaringen tussen zorgverleners; informatie over lokale aangeboden dienstverlening) en in Artikel 1, 3 wordt melding gemaakt van het ondersteunen en faciliteren van de communicaties, het partnership en het lokaal overleg tussen de zorgverleners die meewerken aan de zorgtrajecten (o.m. oplijsting en aanpak probleemsituaties met het oog op een optimale zorgkwaliteit); Dit ondersteunen en faciliteren wordt verondersteld door de zorgtrajectpromotor te gebeuren en hij is daartoe betaald. Opleidingen of vormingen die hieronder niet thuishoren worden betaald door diegene die ze volgt. Kosten gepaard gaande met catering in het kader van vergaderingen (stuurgroep e.d.) vallen ten laste van rubriek B 005 Kantoorkosten X X

BEGROTING. Huisartsenvereniging Gent VZW Baudelokaai 7 9000 GENT. Begroting Definitief Begroting Definitief Begroting Definitief

BEGROTING. Huisartsenvereniging Gent VZW Baudelokaai 7 9000 GENT. Begroting Definitief Begroting Definitief Begroting Definitief Huisartsenvereniging Gent VZW Baudelokaai 7 9000 GENT BEGROTING 2012 2013 2014 ON: 0422.145.285 I Begroting Definitief Begroting Definitief Begroting Definitief n 700000 Lidgelden 100.414,00 110.000,00

Nadere informatie

omkadering en inschakelingspremies

omkadering en inschakelingspremies en inschakelingspremies omkaderingsdossier heeft betrekking op: omkaderingspremie voor werkervaringspromotoren + aanvullende omkaderingspremie, inschakelingspremie en nazorgpremie voor leerwerkbedrijven

Nadere informatie

Payroll Professional 2 e editie sessie: Uw link met de boekhouding en de payrollrapportering. 7 & 8 oktober 2010 Bert Laurier

Payroll Professional 2 e editie sessie: Uw link met de boekhouding en de payrollrapportering. 7 & 8 oktober 2010 Bert Laurier Payroll Professional 2 e editie sessie: Uw link met de boekhouding en de payrollrapportering 7 & 8 oktober 2010 Bert Laurier Welke problemen ondervind je met de boekhouding? 證 書 的 工 資 開 支,62 到, 預 訂 文 件,

Nadere informatie

Belangrijke informatie i.v.m. het budget

Belangrijke informatie i.v.m. het budget Belangrijke informatie i.v.m. het budget 1. Betoelaagd bedrag De gevraagde toelage en de verdeling ervan dient in overeenstemming te zijn met de reële kosten in relatie tot de duur, de aard, de benodigde

Nadere informatie

Inhoud 1. Inleiding Het werkkapitaal Wat is het? Had je al PAB voor 1 januari Indienen kostenstaat

Inhoud 1. Inleiding Het werkkapitaal Wat is het? Had je al PAB voor 1 januari Indienen kostenstaat Werkkapitaal 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het werkkapitaal... 4 2.1 Wat is het?... 4 2.2 Had je al PAB voor 1 januari 2018... 4 3. Indienen kostenstaat... 5 3.1 Opmaak en controle kostenstaat... 5 3.2

Nadere informatie

Personeelskosten. Handboek p. 143 tot 173 ANDERE VERRICHTINGEN PERSONEELSCYCLUS INVESTERINGEN FINANCIERINGEN

Personeelskosten. Handboek p. 143 tot 173 ANDERE VERRICHTINGEN PERSONEELSCYCLUS INVESTERINGEN FINANCIERINGEN Personeelskosten Handboek p. 143 tot 173 ANERE VERRIHTINGEN PERSONEELSYLUS INVESTERINGEN FINANIERINGEN 1 ANERE VERRIHTINGEN (vervolg) Betreft verrichtingen die niet uit een wel bepaalde courante transactie

Nadere informatie

Toelichtingsdocument Baekeland mandaten: Regeling voor de kosten

Toelichtingsdocument Baekeland mandaten: Regeling voor de kosten Toelichtingsdocument Baekeland mandaten: Regeling voor de kosten Versie mei 2009 1. Algemene principes Bij de selectie wordt de toegezegde steun van IWT berekend als een percentage van de aanvaardbare

Nadere informatie

2. Wat krijg je bij de start van PAB gestort?

2. Wat krijg je bij de start van PAB gestort? Werkkapitaal 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Wat krijg je bij de start van PAB gestort?...4 3. Restbudget volledig ontvangen, wat nu?...9 4. Overgang tussen 2 kalenderjaren... 11 5. Belangrijke weetjes over

Nadere informatie

begroting 2006 en financieel verslag 2006: toepasselijk rekeningenstelsel

begroting 2006 en financieel verslag 2006: toepasselijk rekeningenstelsel Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Mdeling Volksontwikkeling en Bibliotheekwerk Aan de raden van bestuur van de sociaal-culturele organisaties erkend en gesubsidieerd op basis van het decreet van 4

Nadere informatie

Infofiche over het systeem WERKKAPITAAL. Informatie over wat je moet weten over het systeem werkkapitaal

Infofiche over het systeem WERKKAPITAAL. Informatie over wat je moet weten over het systeem werkkapitaal Infofiche over het systeem WERKKAPITAAL Informatie over wat je moet weten over het systeem werkkapitaal Onafhankelijk Leven vzw - 7/11/2013 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

Gebruik het juiste verplichte sjabloon (zie website) Begroting in te dienen in EXCEL- formaat, niet in PDF

Gebruik het juiste verplichte sjabloon (zie website) Begroting in te dienen in EXCEL- formaat, niet in PDF FINANCIËLE LUIK IMPULSREGLEMENT Gebruik het juiste verplichte sjabloon (zie website) Begroting in te dienen in EXCEL- formaat, niet in PDF 1 AANZET PROJECTBEGROTING PER PROJECTJAAR UITGAVEN: PERSONEELSKOST

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een groepering

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een groepering Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een groepering ZG/WEL-150309 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003

COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003 COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003 INVENTARIS VAN DE VRAGEN BETREFFENDE TITEL II, HOOFDSTUK I, AFDELING 4 VAN DE PROGRAMMAWET (I) VAN 24 DECEMBER

Nadere informatie

Resultatenrekening 2017

Resultatenrekening 2017 www.logokempen.be Resultatenrekening 2017 Inleiding Binnen Logo Kempen wordt gewerkt met 3 activiteitencentra Algemeen ( ACM ) Warme Stad ( WS ) Partnerorganisatie Algemene Ondersteuning Logo s ( PO AOL

Nadere informatie

Verslaggeving en boekhouding

Verslaggeving en boekhouding Verslaggeving en boekhouding Dit is een herwerkte versie van de vorming van 21/02/2013 aangevuld met de antwoorden op enkele vaak gestelde vragen die toen gegeven werden. We verwijzen mee naar het document

Nadere informatie

Kansen voor iedereen

Kansen voor iedereen Kansen voor iedereen Ik wil thuis blijven wonen maar heb ondersteuning nodig voor mijn persoonlijke verzorging. Hoe pak ik dat aan? Kan ik beroep doen op een persoonlijk assistent voor het organiseren

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een individuele huisarts ZG/WEL-160120 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen

Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen Zorgtraject diabetes en chronische nierinsufficiëntie Veelgestelde vragen 1. Is er steeds een attest van de educator vereist bij het afleveren van zelfzorgmateriaal? Sinds 1 april 2010 is een attest van

Nadere informatie

Bijlage 6. Belangrijke informatie i.v.m. het budget. 1. Algemeen. 2. Betoelaagd bedrag. 3. Personeelskosten

Bijlage 6. Belangrijke informatie i.v.m. het budget. 1. Algemeen. 2. Betoelaagd bedrag. 3. Personeelskosten Bijlage 6 Belangrijke informatie i.v.m. het budget 1. Algemeen We raden u ten stelligste aan uw boekhoudkundige dienst te betrekken bij de opmaak van uw budgetvoorstel. Behalve de hier vermelde informatie

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Projectverslag 'Capelo'

Projectverslag 'Capelo' Projectverslag 'Capelo' 1. Beleidsvisie en projectdoelstelling Met het oog op het verstrekken van een pensioenraming aan de personeelsleden van 55 jaar en ouder een verplichting opgelegd door het generatiepact

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een huisartsengroepering feitelijke vereniging ZG/WEL-160120 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende of medisch telesecretariaat voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon ZG/WEL-160120 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts

Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Aanvraagformulier tot tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor kosten voor diensten voor de individuele huisarts Dit formulier moet opgestuurd worden naar het Participatiefonds en dat uiterlijk op

Nadere informatie

Ja, een werkgever is aan de werknemer (ook een uitzendkracht) een transitievergoeding verschuldigd indien:

Ja, een werkgever is aan de werknemer (ook een uitzendkracht) een transitievergoeding verschuldigd indien: Juni 2015 Veel gestelde vragen transitievergoeding: Transitievergoeding Vanaf 1 juli 2015 verdwijnt de ontslagvergoeding en krijgt iedere werknemer (ook uitzendkracht), onder bepaalde voorwaarden, een

Nadere informatie

A&B KMO-partners CVBA I VLEVA VZW 1000 Brussel 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/ : Van 01/01/2011 tot 31/12/2011 ACTIVA

A&B KMO-partners CVBA I VLEVA VZW 1000 Brussel 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/ : Van 01/01/2011 tot 31/12/2011 ACTIVA BALANS Pagina: 1 ACTIVA VLEVA VASTE ACTIVA 5.247,00 29.636,82 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 5.247,00 29.636,82 C. MEUBILAIR EN ROLLEND MATERIEEL 1.575,27 7.606,26 Meubilair 24000000 95.856,02 95.856,02 Geb.

Nadere informatie

1. Hoofdlijnen PAB. a. PAB = Persoonlijke Assistentiebudget

1. Hoofdlijnen PAB. a. PAB = Persoonlijke Assistentiebudget Kostenstaat 1 Inhoud 1. Hoofdlijnen PAB... 3 2. Op welke manier krijg je het PAB budget gestort?... 6 3. PAB-administratie bijhouden... 7 3.1 Tip voor een goede PAB-administratie... 7 3.2 Stap 1: Je map

Nadere informatie

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 februari 2012)

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 februari 2012) WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 februari 2012) Voor de verplaatsingen die de arbeiders en bedienden in de bouw doen, is in vele gevallen

Nadere informatie

Wat is een voordeel van alle aard?

Wat is een voordeel van alle aard? Wat is een voordeel van alle aard? Een voordeel van alle aard is een voordeel dat een onderneming toekent aan een personeelslid of aan één van zijn leidinggevenden (b.v. een bedrijfswagen, een ter beschikking

Nadere informatie

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014)

Formulier 2015 (Aanvraag loonkosten/kosten voor diensten 2014) Aanvraagformulier voor tegemoetkoming voor de loonkosten en/of voor de kosten voor diensten voor twee of meerdere artsen die deel uitmaken van een groepering Dit formulier moet opgestuurd worden naar het

Nadere informatie

Beleidsnota inclusief addenda 2015

Beleidsnota inclusief addenda 2015 Kerkstraat 1 3910 Neerpelt NIS-code : 88999 Laatste budgettaire journaalnummer : 2015002540 Beleidsnota inclusief addenda 2015 Secretaris Vrolix Guido Financieel beheerder Leën Henri Welzijnsregio Noord-

Nadere informatie

Projectsubsidies organisaties: doel

Projectsubsidies organisaties: doel Projectsubsidies organisaties: doel De projectsubsidiëring is erop gericht organisaties die niet structureel ondersteund worden, de kans te bieden om één project, afgerond in tijd en doelstelling, te realiseren.

Nadere informatie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie

Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen. Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Gids voor de federale subsidies inzake gelijkheid van kansen Federale gelijkekansenadministratie FOD Justitie Deel I Subsidies 1. Een subsidie verkrijgen De subsidies worden toegekend binnen de grenzen

Nadere informatie

10 ZAKEN DIE JE MOET WETEN VOOR JE IN HET

10 ZAKEN DIE JE MOET WETEN VOOR JE IN HET WERKEN MET EEN ZIEKTE- EN INVALIDITEITSUITKERING TOEGELATEN ARBEID 10 ZAKEN DIE JE MOET WETEN VOOR JE IN HET SYSTEEM STAPT WERKEN MET EEN ZIEKTE- EN INVALIDITEITSUITKERING TOEGELATEN ARBEID Vorig jaar

Nadere informatie

Pagina 1/7 Expert/M Plus V: 12.12.210.02 Datum lijst 31/12/2012. Actief passief resultatenbalans

Pagina 1/7 Expert/M Plus V: 12.12.210.02 Datum lijst 31/12/2012. Actief passief resultatenbalans Pagina 1/7 ACTIEF Vaste activa 130.590,47-57.842,12 72.748,35 Oprichtingskosten Immateriële vaste activa 17.743,07-6.920,53 10.822,54 210100 Software - Aanschaffingswaarde 17.743,07-6.920,53 10.822,54

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief

Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief Inhoudelijk en financieel verslag van een experimenteel jeugdwerkinitiatief Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Emily

Nadere informatie

Het beheer van het expat personeel Het beheer van belgisch personeel

Het beheer van het expat personeel Het beheer van belgisch personeel Pegasus als dienstverlenende vzw biedt de mogelijkheid aan de NGO's om het beheer van hun expat dossiers maar ook het beheer van hun Belgisch personeel doen op te volgen op voorwaarde dat ze van de PC

Nadere informatie

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN Na bijna tien jaar is het eindelijk zover : een boekhouder die uitsluitend in loondienst of die in overheidsdienst werkt, kan voortaan ook op

Nadere informatie

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2016 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2016 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties Gent 33 000,00 33 000,00 34 000,00 Aalst 14 000,00 14 000,00 14 000,00 Ronse 12 000,00 12 000,00

Nadere informatie

Aanvraagformulier cultuursubsidies

Aanvraagformulier cultuursubsidies Aanvraagformulier cultuursubsidies Gelieve alvorens dit formulier in te vullen aandachtig het subsidiereglement cultuurprojecten district Merksem te lezen. 1. Gegevens Naam van het project Artikel 6 Datum

Nadere informatie

IMPULSEO. Informatiesessie. Zaterdag 21 april 2012 Auberge du Pêcheur Pontstraat 41 9831 Sint-Martens-Latem

IMPULSEO. Informatiesessie. Zaterdag 21 april 2012 Auberge du Pêcheur Pontstraat 41 9831 Sint-Martens-Latem Vlaams Artsensyndikaat Afd. Oost- en West-Vlaanderen V.Z.W. Burg. Nolfstraat 7-8500 Kortrijk Tel. 056 21 05 08 - Fax. 056 21 52 19 E-mail : info@vaskor.be - www.vaskor.be - Fortis IBAN BE15 2580 2031 193

Nadere informatie

Stuurgroep Zorgtrajecten

Stuurgroep Zorgtrajecten Aanwezig: Dr. Bayart Leon, Dr. Bossuyt Bart, Dr. Boumendil Areski, Dr. Crepel Thierry, Dr. Deleu Gilles, Dr. Devriendt Ivan, Dr. Vanneste Luc Verontschuldigd: Dr. Leenknegt John, Descamps Julie PUNT WAT

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon

Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon Aanvraag van een tegemoetkoming voor een administratief bediende voor de ondersteuning van een huisartsengroepering - rechtspersoon ZG/WEL-150401 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0,

resultatenrekening jaar 2017 (administratie) 60 Handelsgoederen, grond en hulpstoffen 0,00 0,00 0,00 0, resultatenrekening naam Timelab jaar 2017 type actieplan dossiernummer 0 Gekleurde cellen bevatten formules: gelieve deze niet aan te passen! De laatste kolom wordt door de administratie ingevuld. aanvaarde

Nadere informatie

MOBILITEIT EN VERPLAATSINGSKOSTEN VOOR DE BOUWVAKARBEIDERS NIEUWE REGELING VANAF 1 OKTOBER 2007

MOBILITEIT EN VERPLAATSINGSKOSTEN VOOR DE BOUWVAKARBEIDERS NIEUWE REGELING VANAF 1 OKTOBER 2007 MOBILITEIT EN VERPLAATSINGSKOSTEN VOOR DE BOUWVAKARBEIDERS NIEUWE REGELING VANAF 1 OKTOBER 2007 Vanaf 1 oktober 2007 wordt de regeling van de mobiliteitsvergoeding in de bouw flink gewijzigd. De mobiliteitsvergoeding

Nadere informatie

Resultatenrekening 2018

Resultatenrekening 2018 www.logokempen.be Resultatenrekening 2018 Inleiding Binnen Logo Kempen wordt gewerkt met 3 activiteitencentra Algemeen ( ACM ) Warme Stad ( WS ) : Pilootproject rond het bevorderen van de geestelijke gezondheid

Nadere informatie

ALF. Technische handleiding

ALF. Technische handleiding ALF Technische handleiding Versie 2017 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave 1 Afrekeningsdossier 2017... 4 1.1 Tewerkstellingsgegevens... 4 1.1.1 Invullen of inkijken van personeelsgegevens... 5 1.2 Administratief

Nadere informatie

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage

Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Reglement voor het toekennen van een bijzondere toelage Artikel 1: Doel De gemeente Zwevegem wenst door het betoelagen van projecten of evenementen ondersteuning te geven aan het Zwevegemse gemeenschapsleven

Nadere informatie

Brussel, 26 maart 03. Aan de PAB-gebruikers. BETREFT: PAB: vereenvoudiging van de bewijslast. Geachte budgethouder, Waarom bewijzen?

Brussel, 26 maart 03. Aan de PAB-gebruikers. BETREFT: PAB: vereenvoudiging van de bewijslast. Geachte budgethouder, Waarom bewijzen? 1/2 Brussel, 26 maart 03 Aan de PAB-gebruikers Kenmerk: 50/rxv/mededeling4 Vragen naar: medewerker van de PAB-cel Telefoon: 0800/97.907 Fax: 02/225.84.05 t.a.v. de PAB-cel E-mail: pab@vlafobe Bijlagen:

Nadere informatie

De bevoegdheden voor Impulseo werden in juli 2014 overgedragen van de Federale Overheid naar de Gewesten. Momenteel is men volop bezig om dit

De bevoegdheden voor Impulseo werden in juli 2014 overgedragen van de Federale Overheid naar de Gewesten. Momenteel is men volop bezig om dit IMPULSEO Als steunpunt voor Impulseo helpt Domus Medica u met uw aanvraag. Voor meer informatie: mail naar annemie.verwilt@domusmedica.be of surf naar http://www.domusmedica.be/impulseo De bevoegdheden

Nadere informatie

PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL FINANCIËLE REGELINGEN

PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL FINANCIËLE REGELINGEN PASTORAAL WERKERS EN WERKSTERS IN HET AARTSBISDOM MECHELEN-BRUSSEL FINANCIËLE REGELINGEN 1. Onbezoldigd of bezoldigd... 2 1.1. De parochieassistent(e)... 2 1.2 De pastoraal werk(st)er... 2 2. Verzekering...

Nadere informatie

verzekering vrijwilligerswerk

verzekering vrijwilligerswerk verzekering vrijwilligerswerk Inleiding Vrijwilligerswerk is niet weg te denken uit onze samenleving. Het vult het werk van beroepskrachten perfect aan en het verhoogt de onderlinge solidariteit in de

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

TAX SHIFT SOCIAAL LUIK

TAX SHIFT SOCIAAL LUIK 1.500,00 1.700,00 1.900,00 2.100,00 2.300,00 2.500,00 2.700,00 2.900,00 3.100,00 3.300,00 3.500,00 3.700,00 3.900,00 4.100,00 4.300,00 4.500,00 4.700,00 4.900,00 5.100,00 5.300,00 5.500,00 5.700,00 5.900,00

Nadere informatie

7. Zorgtrajecten. Inleiding. suggestievragen

7. Zorgtrajecten. Inleiding. suggestievragen 7. Zorgtrajecten Inleiding Een zorgtraject beoogt een multidisciplinaire benadering van de chronisch zieke patiënt. De toepassing van een zorgtraject gaat echter gepaard met een aantal administratieve

Nadere informatie

I.M.D. Oost-Vlaanderen BEGROTING 2014 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten Huur en huurlasten onroerende installaties

I.M.D. Oost-Vlaanderen BEGROTING 2014 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten Huur en huurlasten onroerende installaties UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties Gent 31 000,00 32 000,00 33 000,00 Aalst 15 000,00 14 000,00 14 000,00 Ronse 12 000,00 12 000,00

Nadere informatie

De gegevens over de opleiding in de nieuwe sociale balans 2008

De gegevens over de opleiding in de nieuwe sociale balans 2008 De gegevens over de opleiding in de nieuwe sociale balans 2008 Brussel, 15 april 2008 Cécile Buydens Afdelingshoofd - Balanscentrale Inhoudsopgave Nieuwe sociale balans 2008 Vereenvoudigingen Nieuwe gegevens

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 27 juni 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 27 juni 2007; SCSZ/07/127 1 BERAADSLAGING NR. 06/043 VAN 16 MEI 2006, GEWIJZIGD OP 3 JULI 2007, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN DE VLAAMSE DIENST VOOR ARBEIDSBEMIDDELING EN BEROEPSOPLEIDING

Nadere informatie

Versie: 25 oktober 2011. Richtlijnen werkingsmiddelen projectmiddelen voor deel-sel s

Versie: 25 oktober 2011. Richtlijnen werkingsmiddelen projectmiddelen voor deel-sel s Versie: 25 oktober 2011 Baudelokaai 8 9000 Gent Richtlijnen werkingsmiddelen projectmiddelen voor deel-sel s De werkingsmiddelen - projectmiddelen worden jaarlijks vastgelegd door de Raad van Bestuur en

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Subsidiereglement jeugdwerk (GR 18/9/2018) Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Modaliteiten 1 Dit reglement regelt enerzijds de betoelaging door de gemeente Berlaar van de erkende jeugdverenigingen

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN GEMEENTEBESTUUR SINT-AGATHA-BERCHEM FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERENIGING Volledige naam van de vereniging:...... Maatschappelijke zetel:... 1082 Brussel...

Nadere informatie

Extra s. Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302. Rechtsbronnen. Het begrip extra

Extra s. Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302. Rechtsbronnen. Het begrip extra Arbeiders en bedienden van de hotelnijverheid (Horeca) paritair comité 302 bijwerking: september 2013 - doc.nr. 204 Extra s Opgelet! Vanaf 1 oktober 2013 zullen belangrijke nieuwigheden van kracht worden

Nadere informatie

1.2 Werkte u met alle kinderen/jongeren in één grote groep, of in verschillende groepen/afdelingen?

1.2 Werkte u met alle kinderen/jongeren in één grote groep, of in verschillende groepen/afdelingen? Bijlage AANVRAAGDOSSIER VOOR EEN WERKINGSSUBSIDIE IN 2018 LOKALE JEUGDWERKVERENIGINGEN (kinderclubs, jeugdateliers of jeugdclubs) WERKINGSVERSLAG 2016-2017 Uw vereniging vraagt subsidie voor: (Schrappen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014

REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 REGLEMENT VOOR TOELAGEN AAN ERKENDE SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN VAN MEEUWEN-GRUITRODE Versie: gemeenteraad 30 oktober 2014 Artikel 1: Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode verleent

Nadere informatie

COMMUNICATIE & DECLARATIEDOSSIER. Enkele richtlijnen. 20/11/09 Hulp voor promotoren. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

COMMUNICATIE & DECLARATIEDOSSIER. Enkele richtlijnen. 20/11/09 Hulp voor promotoren. Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Europa investeert in zijn platteland COMMUNICATIE & DECLARATIEDOSSIER Enkele richtlijnen 1 Gouden Tip van het secretariaat Laat eerst je declaratiedossier

Nadere informatie

Intro: de pensioenspijlers

Intro: de pensioenspijlers Pensioenskapitaal opbouwen Dat zelfstandigen een laag pensioen genieten is alom bekend. We zijn dus in feite verplicht om zelf initiatief te nemen om onze oude dag te kunnen financieren. We onderscheiden

Nadere informatie

ACTIVA 31/12/2007. ProAcc Professional 2.26 (build 003) v2.26 OC-ANB BALANS Datum: 05/03/2008 17:41 1000 Brussel Pagina: 1

ACTIVA 31/12/2007. ProAcc Professional 2.26 (build 003) v2.26 OC-ANB BALANS Datum: 05/03/2008 17:41 1000 Brussel Pagina: 1 OC-ANB BALANS Datum: 05/03/2008 17:41 1000 Brussel Pagina: 1 2007 : Van 01/01/2007 tot ACTIVA VASTE ACTIVA 7.452,17 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 7.452,17 B. INSTALLATIES MACHINES EN UITRUSTING 7.452,17

Nadere informatie

Evaluatie interprofessionele vormingen. Deel-SEL Gent, 20/11/2015

Evaluatie interprofessionele vormingen. Deel-SEL Gent, 20/11/2015 Evaluatie interprofessionele vormingen Deel-SEL Gent, 20//205 Sinds start (mei 203) 7 vormingen hebben plaatsgevonden 273 bereikte zorgverleners 205 4 vormingen hebben plaatsgevonden Gentbrugge-Ledeberg

Nadere informatie

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Zorgverzekering 2016 Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Einde van het jaar Het einde van het jaar is weer aangebroken en dat betekent dat u weer mag veranderen

Nadere informatie

Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting'

Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' vzw Impuls Resultatenrekening Boekjaar : 2016 Van periode 'Opening' tot en met periode 'Afsluiting' Op de hieropvolgende bladzijden krijgt u de Resultatenrekening van de volgende deelboeken: boekhouding:

Nadere informatie

Projectoproep "Een jong en levendig gewest" Seizoen

Projectoproep Een jong en levendig gewest Seizoen Projectoproep "Een jong en levendig gewest" Seizoen 2018-2019 Wettelijke bepalingen betreffende de toekenning, het gebruik en de verantwoording van de subsidie Fases voor de toekenning van de subsidie

Nadere informatie

Subsidies zijn publieke middelen. Dit brengt de verplichting met zich mee dat deze middelen op een verantwoorde wijze beheerd moeten worden.

Subsidies zijn publieke middelen. Dit brengt de verplichting met zich mee dat deze middelen op een verantwoorde wijze beheerd moeten worden. PROJECTSUBSIDIES VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP IN HET KADER VAN HET KUNSTENDECREET. 1 UITBETALING VAN DE SUBSIDIE De subsidie wordt in twee schijven uitbetaald: 90% van het toegekende bedrag na de ondertekening

Nadere informatie

De WerkKostenRegeling Handleiding voor UBplus

De WerkKostenRegeling Handleiding voor UBplus De WerkKostenRegeling Handleiding voor UBplus Versie: 1.3 Versiedatum: 04-01-2015 2 De WerkKostenRegeling Handleiding voor UBplus Inhoudsopgave 1. De WKR toegelicht 2. Overstappen naar de WKR - algemeen

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse

Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse Subsidiereglement erkend jeugdwerk Beerse In werking vanaf werkjaar 2014-2015 1.1. Algemene bepalingen art. 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentelijke begroting en het

Nadere informatie

Out Sim. Handleiding te lezen voor gebruik

Out Sim. Handleiding te lezen voor gebruik Out Sim Handleiding te lezen voor gebruik Om tot een eenvormig statuut voor arbeiders en bedienden te komen, moeten er vanaf 1 januari 2014 nieuwe regels worden toegepast ingeval van beëindiging van een

Nadere informatie

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 juli 2014)

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 juli 2014) WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 1 juli 2014) Voor de verplaatsingen die de arbeiders en bedienden in de bouw doen, is in vele gevallen

Nadere informatie

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010

Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Vragen infosessie werkervaring 22 november 2010 Hieronder vindt u alle vragen die gesteld zijn tijdens de infosessie van 22/11/2010. In het eerste gedeelte worden vragen vermeld die betrekking hebben op

Nadere informatie

IMD Oost-Vlaanderen Begrotingswijziging 2018/1 en Begroting uitsplitsing kredieten

IMD Oost-Vlaanderen Begrotingswijziging 2018/1 en Begroting uitsplitsing kredieten UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties zie (1) Gent 36.000,00 41.000,00 41.000,00 Aalst 14.000,00 19.000,00 19.000,00 Ronse 16.200,00

Nadere informatie

NIEUWE BAREMA S. op basis van beroepservaring. Vanaf 1 juli wijzigen de barema s. en de middelgrote levensmiddelenbedrijven:

NIEUWE BAREMA S. op basis van beroepservaring. Vanaf 1 juli wijzigen de barema s. en de middelgrote levensmiddelenbedrijven: BBTK NUMMER 2 NOVEMBER 2010 Informatiekrantje van BBTK voor het winkelpersoneel van de Zelfstandige Kleinhandel en de Middelgrote Levensmiddelenbedrijven OOG VOOR DETAIL NIEUWE BAREMA S op basis van beroepservaring

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven

Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZ-initiatieven Assenede 1 Huishoudelijk reglement van de GROS voor verdeling van de subsidies voor NZinitiatieven Assenede 1 Algemene

Nadere informatie

Door een aantal wettelijke beschikkingen moest een einde komen aan dergelijke vorm van aanvullende pensioenfondsen.

Door een aantal wettelijke beschikkingen moest een einde komen aan dergelijke vorm van aanvullende pensioenfondsen. PC 216 NOTARIAAT AANVULLEND PENSIOEN DER NOTARISBEDIENDEN Woord Vooraf In het verleden (vóór 1987) bestond er voor de notarisbedienden een aanvullend pensioen volgens een repartitiesysteem, verspreid over

Nadere informatie

Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector

Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector PARITAIR COMITE 331 VOOR DE VLAAMSE WELZIJNS- EN GEZONDHEIDSSECTOR Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Kamer Kinderopvang (KO) Jaarverslag Sociale Maribel 2014 Sainctelettesquare

Nadere informatie

Vlaamse Karate Federatie vzw

Vlaamse Karate Federatie vzw Tarbotstraat 1 - Brusselsesteenweg 86A 9000 Gent - 9280 Lebbeke Verslag van de algemene vergadering van 12 maart 2016. Agenda 1. Financieel verslag 2015. 2. Verslag rekeningnazichters 2015. 3. Décharge

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussels Hoofdstedelijk Gewest Boekhoudkundige en administratieve richtlijnen Deze richtlijnen zijn van toepassing op projecten die van start zijn gegaan vanaf 1 oktober 2015. BOEKHOUDKUNDIGE EN ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

OLON Postbus 441 tel: 024-3601222 e-mail: buro@olon.nl 6500 AK Nijmegen fax: 024-3601656 website: www.olon.nl

OLON Postbus 441 tel: 024-3601222 e-mail: buro@olon.nl 6500 AK Nijmegen fax: 024-3601656 website: www.olon.nl MODELOVEREENKOMST LOKALE EN REGIONALE OMROEP OLON, Nijmegen OLON Postbus 441 tel: 024-3601222 e-mail: buro@olon.nl 6500 AK Nijmegen fax: 024-3601656 website: www.olon.nl 1. Inleiding In deze notitie willen

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap) donderdag 21 maart 2019 14:22 Bedrijf: 2 - DE LANDGENOTEN CVBA Pagina 1 van 10 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN (toelichting 6.1) 20 131,89 531,89 200000 - Kost oprichting en kapitaalverhoging

Nadere informatie

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM

AANWERVEN EERSTE WERKNEMER. MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM AANWERVEN EERSTE WERKNEMER MICHEL PIETTE Senior accountmanager SOFIM WIE MAG PERSONEEL AANWERVEN? -In Belgie kan elke vennootschap en iedereen die meerderjarig is personeel aanwerven -Een werknemer is

Nadere informatie

INFOMAP voor OVERGANG naar WERKKAPITAAL. Handleiding voor omschakeling naar het systeem werkkapitaal

INFOMAP voor OVERGANG naar WERKKAPITAAL. Handleiding voor omschakeling naar het systeem werkkapitaal INFOMAP voor OVERGANG naar WERKKAPITAAL Handleiding voor omschakeling naar het systeem werkkapitaal Onafhankelijk Leven vzw - 11/01/2013 Inhoudsopgave Inleiding 1. Wat is werkkapitaal? 2. Wat is nieuw

Nadere informatie

TAX SHIFT SOCIAAL LUIK

TAX SHIFT SOCIAAL LUIK 1.500,00 1.700,00 1.900,00 2.100,00 2.300,00 2.500,00 2.700,00 2.900,00 3.100,00 3.300,00 3.500,00 3.700,00 3.900,00 4.100,00 4.300,00 4.500,00 4.700,00 4.900,00 5.100,00 5.300,00 5.500,00 5.700,00 5.900,00

Nadere informatie

Beroepskosten: fiscale aftrek

Beroepskosten: fiscale aftrek Beroepskosten: fiscale aftrek Erwin Vercammen Ere-Accountant Ere-Belastingconsulent Past Voorzitter B.A.B.-Antwerpen Past Vicevoorzitter IAB Winstberekening Omzet Minus kostprijs aankopen = Brutowinst

Nadere informatie

Samen staan we sterker

Samen staan we sterker Samen staan we sterker Van 2 huisartsenkringen naar 1: praktijkvoorbeeld Hanna Goossens Huisartsenkring Noord Antwerpen Samen staan we sterker Een praktijkvoorbeeld. Huisartsenkring Antwerpen-Noord + Geneesherenkring

Nadere informatie

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement

Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven. Huishoudelijk reglement Vzw Kinderopvang Leuven Professor Roger Van Overstraetenplein 1 3000 Leuven BINNENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement vzw Kinderopvang Leuven Inhoud 1. Voorwoord... 3

Nadere informatie

Algemene principes van de uitvoering van een project en de verslaggeving

Algemene principes van de uitvoering van een project en de verslaggeving IWT Ellipsgebouw Koning Albert II-laan 35, bus 16 1030 Brussel tel. +32 (0)2 432 42 00 fax +32 (0)2 432 43 99 website : www.iwt.be e-mail : bedrijfssteun@iwt.be Toelichtingsdocument kmo-innovatieprojecten

Nadere informatie

onderbroken dienst (d.i. vanaf 4 uur tussen 2 diensten): + 30%

onderbroken dienst (d.i. vanaf 4 uur tussen 2 diensten): + 30% Verloning en bijkomende voordelen Als medewerker bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen kun je rekenen op een competitief loon. Bovendien bieden we je een indrukwekkend voordelenpakket dat niet in het

Nadere informatie

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 8 maart 2010

WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 8 maart 2010 WERKGEVERSTEGEMOETKOMINGEN IN DE REISKOSTEN VAN BOUWVAKARBEIDERS EN BEDIENDEN (bijgewerkt tot en met 8 maart 2010 Voor de verplaatsingen die de arbeiders en bedienden in de bouw doen, is in vele gevallen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/087 BERAADSLAGING NR. 14/042 VAN 3 JUNI 2014 INZAKE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE RIJKSDIENST

Nadere informatie