Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter."

Transcriptie

1 DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-04 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: H. van Gelderen en J. van Gelderen-Bakker te Nieuwerkerk aan den IJssel verder te noemen: Van Gelderen, tegen: G. van Weelde te Nieuwerkerk aan den IJssel verder te noemen Van Weelde. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. De procedure. Partijen zijn schriftelijk overeengekomen dit geschil door middel van een bindend advies op basis van het bindend advies reglement "De Rijdende Rechter" editie december 2012 te laten beslechten. De vordering van Van Gelderen is opgenomen in de bindend advies overeenkomst. Daarin is ook een tegenvordering van Van Weelde opgenomen. De rijdende rechter heeft kennis genomen van alle door partijen overgelegde stukken. Het geschil is behandeld op de hoorzitting van 20 december 2013, welke is gehouden te Rotterdam-Oud Verlaat. Partijen zijn behoorlijk opgeroepen voor de hoorzitting. Voorafgaande daaraan heeft de rijdende rechter zich begeven naar de in deze

2 procedure bedoelde percelen en heeft hij deze in het bijzijn van partijen bezichtigd. Daarbij was tevens aanwezig S. den Ouden(De Huizenarts) als deskundige. De relevante kadastrale grens is gereconstrueerd door het kadaster (landmeter H. Bregman). Partijen zijn in de gelegenheid gesteld op- en aanmerkingen te maken. Partijen zijn op de hoorzitting verschenen en hebben hun standpunten toegelicht. De deskundige en de landmeter hebben mondeling verslag uitgebracht. Hierna is de uitspraak bepaald op vandaag. Vaststaande feiten. In deze procedure mag van de volgende feiten worden uitgegaan, omdat deze voldoende zijn komen vast te staan. 1. Van Gelderen is eigenaar van het woonhuis met erf en verdere opstallen te Nieuwerkerk aan den IJssel, aan de Vrijheidslaan (voorheen Burgemeester Jasstraat) nummer 40, kadastraal bekend als gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, sectie A nummer Dit woonhuis maakt deel uit van een blok van drie woonhuizen, waarvan dat van Van Gelderen in het midden ligt. Aan de voor- en achterzijde van deze woonhuizen liggen tuinen. De voordeuren van deze woonhuizen zijn van oudsher aan de achterzijde gelegen. Van Gelderen heeft aan de voorzijde van zijn woonhuis een tweede deur gemaakt (tuindeur). Ongeveer halverwege de achtertuinen bevindt zich een blok van eveneens drie bergingen. 2. De beide buurpercelen met hoekwoningen, respectievelijk op nummer 38 (kadastraal bekend als gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, sectie A, nummer 4033) en nummer 42 (kadastraal bekend als gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, sectie A, nummer 4031) zijn met de bijbehorende erven en opstallen eigendom van Van Weelde. Van Weelde heeft deze woningen c.a. verhuurd. 3. Ten behoeve van het perceel met huisnummer 40 en ten laste van het perceel met huisnummer 42 is sinds 20 april 1965 een erfdienstbaarheid van pad gevestigd, om vanaf het achtererf van nummer 40 over het erf van nummer 42 naar de openbare weg en omgekeerd te komen en te gaan, zulks op de thans bestaande wijze. Een gelijksoortige erfdienstbaarheid is ten behoeve van het perceel met huisnummer 40 gevestigd ten laste van het perceel met huisnummer Aan de achterzijde van de hiervoor onder 1. bedoelde bergingen behorende bij huisnummer 38 en 42 heeft Van Gelderen houten rabatdelen aangebracht. Daarbij zijn ook de aan die kant aanwezige raampjes dichtgemaakt.

3 5. Medio 2013 heeft Van Gelderen in de ruimte, gelegen tussen de achtergevel van zijn woonhuis en de voorkant van zijn berging, een overkapte, houten tussenbouw opgericht. Deze tussenbouw is aan de ene zijde aan zijn achtergevel opgehangen en rust aan de andere zijde op zijn berging. In die tussenbouw heeft hij onder meer een toilet gemaakt. Aan de kant van nummer 38 staat de zijkant van deze tussenbouw tegen de erfgrens, maar aan de kant van nummer 42 staat deze iets over de erfgrens (aan de achtergevel ongeveer 6 centimeter). Aan beide zijden staan deze zijkanten bovendien voor een klein deel voor de ramen aan de voorzijde van de bergingen van de buurpercelen geplaatst, waardoor deze ramen deels worden bedekt en in elk geval niet meer volledig bereikbaar zijn voor onderhoud. 6. Aan de kant van nummer 38 zijn twee openslaande ramen in de zijkant van die tussenbouw aangebracht en aan de kant van nummer 42 zijn twee, gedeeltelijk te openen, ramen en een, deels van vensterglas voorziene, deur in de zijkant van die tussenbouw aangebracht. Via deze ramen en deur heeft Van Gelderen vanuit zijn tussenbouw direct uitzicht op de naastgelegen erven en via deze deur heeft Van Gelderen direct toegang tot het achtererf van nummer 42. Het conflict (artikel 15 lid 2 van het bindend advies reglement ). Het conflict dat partijen verdeeld houdt laat zich kort samengevat als volgt omschrijven. Partijen twisten om te beginnen over de reikwijdte van de hiervoor bedoelde erfdienstbaarheid van pad en de mogelijke opheffing daarvan wegens gebrek aan belang. Verder twisten zij over de plaatsing, constructieve degelijkheid en uitvoering van de in deze procedure bedoelde tussenbouw, evenals over het aanbrengen door Van Gelderen van rabatdelen voor de ramen van de bergingen van zijn buren, in welk verband ook de perceelgrenzen ter discussie staan. Voorts hebben partijen een geschil over het schoonhouden van de dakgoten. De vordering van Van Gelderen. Van Gelderen vordert, voor zover in verband met het voorgaande van belang, na vermindering van zijn vordering tijdens de hoorzitting, kort samengevat een vrije en ongehinderde uitoefening van de hiervoor onder 3. bedoelde erfdienstbaarheid, een uitspraak over de naleving van de onderhoudsplicht van de dakgoten en een verklaring voor recht dat zijn tussenbouw mag blijven staan.

4 De tegenvordering vordering van Van Weelde. Van Weelde vordert, voor zover in verband met het voorgaande van belang, na toelichting tijdens de hoorzitting, kort samengevat, opheffing van de hiervoor onder 3. bedoelde erfdienstbaarheid, aanpassing van de tussenbouw voor wat betreft constructieve degelijkheid, ongedaan maken van mogelijke grensoverschrijding(en), het vrijmaken van de ramen van de aangrenzende bergingen en beëindiging van (overigens) bestaande inbreuken op de regels van het burenrecht, voor wat betreft de in de tussenbouw aangebrachte ramen en de daarin aangebrachte deur. Standpunten van partijen. Het standpunt van Van Gelderen komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer. Van Gelderen stelt dat de erfdienstbaarheid nog steeds een redelijk belang dient. Hij moet immers wel achterom, om zijn voordeur te kunnen bereiken. De aan de voorzijde van zijn woonhuis aangebrachte deur dient slechts als tuindeur, die niet bedoeld noch gewenst is om als hoofdingang te fungeren. Van Gelderen stelt dat de dakgoten van de percelen nummer 38 en 42 niet, dan wel onvoldoende worden onderhouden, waardoor hij schade dreigt te lijden. Als Van Weelde daarvoor verantwoordelijk is, wil Van Gelderen dat Van Weelde wordt verplicht daarvoor ook te zorgen. Volgens Van Gelderen voldoet zijn tussenbouw aan alle eisen en is met de bouw daarvan geen enkele schade toegebracht aan de( bergingen van de) buurwoningen. Als er al schade is, dan is deze veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Bovendien staan deze bergingen gedeeltelijk op de grond van Van Gelderen! De huurders van de buurwoningen hebben aangegeven geen enkel bezwaar te hebben tegen de in de tussenbouw aangebrachte ramen. De deur kan ook geen probleem zijn, omdat er vroeger een schutting stond met een deur erin. De rabatdelen voor de ramen aan de achterzijde van de bergingen van nummers 38 en 42 zitten daar al jaren en zijn in overleg met de buren aangebracht, omdat Van Weelde die bergingen niet goed onderhoudt. Overigens zitten die ramen volgens Van Gelderen deels ook boven zijn grond. Dat geldt ook voor de ramen van die bergingen aan de voorzijde, zodat Van Gelderen meent gerechtigd te zijn om zijn tussenbouw deels daarvoor op te richten. Het standpunt van Van Weelde komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer.

5 Volgens Van Weelde heeft Van Gelderen geen enkele redelijk belang meer bij het recht van pad. Hij heeft immers een deur aan de voorkant van zijn woonhuis en heeft verder zijn hele achtererf tot aan de berging volgebouwd. De tussenbouw is deel gaan uitmaken van de woning. Van daaruit kom je nu via de nieuwe deur direct op het erf van nummer 42 uit, wat volgens Van Weelde een niet toegelaten verzwaring van de op laatstgenoemd erf rustende verplichting meebrengt. De erfdienstbaarheid moet worden opgeheven. Van Weelde vermoedt dat de tussenbouw technisch niet in orde is, omdat deze niet behoorlijk is gefundeerd. Zo ja, dan moet Van Gelderen dat verhelpen waarbij Van Weelde hem op voorhand al aansprakelijk houdt voor mogelijke schade aan zijn eigendommen. Van Weelde vermoedt verder dat de tussenbouw over de erfgrenzen is heen gebouwd, wat Van Gelderen dan ongedaan moet maken. Voorts maakt Van Weelde bezwaar tegen de ramen aan beide zijden van de tussenbouw, wegens strijdigheid met de geldende regels van het burenrecht. Hij is het ook niet eens met de deur in die tussenbouw, die direct uitkomt op het erf van nummer 42, omdat dit een verzwaring van de erfdienstbaarheid betekent. Of de huurders van de aangrenzende woningen daarmee nu wel of niet akkoord gaan doet niet ter zake, omdat Van Weelde als eigenaar niet akkoord gaat. De nieuwe situatie ramen doet af aan de courantheid van zijn woningen. Van Gelderen moet die ramen weghalen, althans vast zetten en blinderen. Hij moet ook de rabatdelen voor de ramen aan de achterzijde van de bergingen van nummer 38 en 42 weghalen. Tevens moet hij de ramen van die bergingen aan de voorzijde vrijmaken. Van Weelde stelt dat het schoonhouden van de dakgoten van zijn panden de taak is van zijn huurders. Resultaat van de kadastrale meting. Uit de reconstructie van de relevante kadastrale grenzen door het kadaster is gebleken, dat de kadastrale grens gelijk loopt met de voorheen aangehouden gebruiksgrens, dat wil zeggen vanuit het midden van de scheidingsmuren van de woonhuizen in een rechte lijn in zuidoostelijke richting, echter naar de zijde van nummer 40 telkens inspringend, voor zover de bergingen van de hoekpercelen anders op de grond van het perceel nummer 40 zouden staan. Gesteld noch gebleken is dat de aldus gereconstrueerde kadastrale grens niet overeenkomt met de werkelijke eigendomsverhoudingen. Verslag van de deskundige. De deskundige heeft kort samengevat en voor zover thans van belang het

6 volgende laten weten. De tussenbouw is constructief in orde. Voor instorting of andere schade hoeft niet te worden gevreesd. Indien nodig kunnen de zijkanten van deze tussenbouw zo worden verplaatst, dat deze binnen de perceelgrenzen van nummer 40 komt te staan en de ramen aan de voorzijde van de bergingen van nummer 42 en 38 vrij komen. Dat is bouwkundig gezien geen grote moeite. Beoordeling van het geschil. De tussenbouw, publiekrechtelijk aspect. De rijdende rechter stelt voorop, dat hij geen oordeel zal geven over de publiekrechtelijke toelaatbaarheid van de tussenbouw, die volgens mededeling van Van Gelderen zonder omgevingsvergunning is gebouwd. Het is aan de gemeente om daartegen zo nodig op te treden, met het recht van bezwaar en beroep voor belanghebbenden, waarop de rijdende rechter in het kader van de onderhavige procedure niet vooruit zal lopen. De rijdende rechter beperkt zich tot de civielrechtelijke kant van de zaak. Perceelgrenzen. Gebleken is dat dat tussenbouw aan de kant van nummer 42 over de erfgrens is gebouwd. Van Weelde hoeft daar geen genoegen mee te nemen en Van Gelderen zal de zijkant van deze tussenbouw dus naar zijn kant toe moeten verplaatsen. Ramen in de bergingen. Zoals voldoende is gebleken stonden de in deze procedure bedoelde bergingen er al in het begin van de dertiger jaren van de vorige eeuw. Dat betekent dat de in die bergingen aangebrachte ramen, die direct uitzicht geven op het perceel van Van Gelderen en die ook onder het toen geldende recht al niet waren toegestaan, inmiddels al lang en breed door tijdsverloop (verjaring) zijn gelegaliseerd. Dat betekent dat Van Gelderen deze ramen niet mag blinderen, noch het uitzicht daarvan mag belemmeren. De aan de achterzijde voor deze ramen aangebrachte houten rabatdelen moeten al daarom dus worden verwijderd. Overigens mocht Van Gelderen so wie so al geen betimmering aanbrengen tegen de gevels van die bergingen, die eigendom zijn van Van Weelde. Ook aan de voorzijde moeten die ramen weer geheel vrij komen. Zowel aan de kant van nummer 38 als aan de kant van nummer 42 moeten de zijkanten van de tussenbouw dus meer naar binnen, zelfs als dat betekent dat Van Gelderen binnen de erfgrens moet bouwen.

7 De tussenbouw, technische aspecten. De rijdende rechter neemt de conclusies van de deskundige over en maakt deze tot de zijne. Er is niet gebleken van bouwtechnische onvolkomenheden die tot herstel of wijziging van de constructie nopen. De tussenbouw, burenrechtelijke aspecten. Volgens artikel 5.50 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek is het zonder toestemming van de eigenaar van aangrenzende percelen niet toegestaan om binnen twee meter van de erfgrens vensters of andere muuropeningen te hebben, voor zover deze uitzicht bieden op die aangrenzende percelen. Welnu, de ramen aan de kant van nummer 38 en de ramen aan de kant van nummer 42 voldoen niet aan die eis. Dat geldt ook voor de deur in de tussenbouw, aan de kant van nummer 42, die volgens de eigen waarneming van de rijdende rechter is voorzien van doorzichtig glas, waarachter een (vitrage)gordijn is opgehangen. Bovendien is zo n deur ook zonder raam verboden (HR 20 januari 1984; LJN AG4738; NJ 1985,399). Daarmee hoeft Van Weelde geen genoegen te nemen. Wat zijn huurders daarvan vinden is in de verhouding tussen Van Weelde en Van Gelderen niet van belang. Van Gelderen moet deze onrechtmatigheid wegnemen, door de ramen en het glas in de deur blijvend ondoorzichtig te maken en door deze ramen en de deur blijvend vast te maken. De erfdienstbaarheid. Voor een volledige opheffing van de hiervoor onder 3. bedoelde erfdienstbaarheid ziet de rijdende rechter vooralsnog onvoldoende grond. Weliswaar kan de rechter op grond van het bepaalde in artikel 5.79 van het Burgerlijk Wetboek een erfdienstbaarheid als de onderhavige opheffen, indien de uitoefening daarvan onmogelijk is geworden of de eigenaar van het heersende erf daar geen redelijk belang meer bij hoeft, maar dit alléén indien niet aannemelijk is dat de mogelijkheid van uitoefening of het redelijk belang daarbij zal terugkeren. Welnu, in de huidige situatie kan Van Gelderen inderdaad geen gebruik meer maken van de erfdienstbaarheid, omdat geen gebruik meer mag worden gemaakt van de deur in de tussenbouw. Maar niet uit te sluiten valt dat Van Gelderen deze tussenbouw, daartoe al dan niet gedwongen door de gemeente, gaat afbreken, waarna hij uiteraard wel degelijk weer achterom kan. Daarbij heeft hij in dat geval ook weer een redelijk belang. Het enkele feit dat hij zijn woning ook via de tuindeur kan bereiken, betekent immers niet dat hij geen redelijk belang heeft bij het gebruik van zijn, aan de achterzijde gelegen, voordeur. Dakgoten.

8 Aan Van Weelde moet worden toegegeven, dat zijn huurders ten opzichte van hem verplicht zijn de dakgoten van de door hem gehuurde woningen regelmatig schoon te maken (artikelen en 240 van het Burgerlijk Wetboek, bijlage bij het Besluit kleine herstellingen onder s). Ten opzichte van Van Gelderen is Van Weelde echter verplicht ervoor te zorgen dat dit ook gebeurt, bij gebreke waarvan hij daarop door Van Gelderen kan worden aangesproken als dat onvoldoende gebeurt. Het is dan aan Van Weelde om ervoor te zorgen dat zijn huurders aan hun verplichting voldoen. Op grond van het voorgaande ben ik van oordeel, dat als volgt moet worden beslist. B E S L I S S I N G Voor wat betreft de vordering en de tegenvordering. Van Gelderen moet binnen drie maanden na vandaag de volgende werkzaamheden verrichten: a. het terugplaatsen van de zijkant van de in deze procedure bedoelde tussenbouw aan de kant van huisnummer 42 tot binnen zijn perceelgrenzen; b. het dusdanig verplaatsen van de zijkanten van de in deze procedure bedoelde tussenbouw, dat de ramen aan de voorzijde van de bergingen van huisnummers 38 en 42 weer geheel vrij komen en weer goed bereikbaar zijn; c. het verwijderen van de rabatdelen aan de achterzijde van de in deze procedure bedoelde bergingen van huisnummers 38 en 42 en het geheel vrijmaken van de ramen aldaar; d. het blijvend ondoorzichtig maken en blijvend vastzetten van de ramen en de deur in de zijkanten van de in deze procedure bedoelde tussenbouw. Indien Van Gelderen niet tijdig gevolg geeft aan het voorgaande verbeurt hij een boete van 50,-- per dag met een maximum van ,-- aan Van Weelde, zonder dat daarvoor nog een aanmaning nodig is. De bestaande erfdienstbaarheid wordt niet opgeheven. Voor recht wordt verklaard dat Van Gelderen vanwege het dichtmaken van de deur in de tussenbouw thans geen gebruik kan maken van die erfdienstbaarheid, maar dat Van Weelde verplicht is om Van Gelderen weer het volle en ongehinderde genot van deze erfdienstbaarheid te gunnen, zo gauw dat weer wel mogelijk is.

9 Voor recht wordt verklaard, dat er bouwkundig geen reden bestaat voor algehele afbraak van de in deze procedure bedoelde tussenbouw. Voor recht wordt verklaard, dat Van Weelde er ten opzichte van Van Gelderen voor verantwoordelijk is dat de dakgoten van de woonhuizen nummers 38 en 42 geregeld behoorlijk worden schoongemaakt. Het over en weer mogelijk meer of anders gevorderde wordt afgewezen. Dit bindend advies is gegeven door mr. F.M.Visser als rijdende rechter en uitgesproken te Zaandam op datum beslissing.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-33 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: K. Eijer te Zaandam, verder te noemen: Eijer, tegen: C. te Kolsté te Zaandam, verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-19 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen G.B. Jonkman en M. Van der Wijk te Drachten verder te noemen: Jonkman,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-17 Datum uitspraak: 20 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: D. Brevet te Deventer verder te noemen: Brevet, tegen: S. Isitan te Deventer verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-30 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.C. Bijnagte en E.A. Bijnagte-van Gorsel te Scherpenisse, gemeente Tholen, verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-32 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: A.F. Jalving te Klazienaveen, verder te noemen: Jalving, tegen: Bindend Advies Bestratingsbedrijf

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-01 Datum uitspraak: 18 maart 2014 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: M. van Wijk-Diesman te Elst verder te noemen: Van Wijk-Diesman, tegen: DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-02 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Wilting te Eindhoven verder te noemen: Wilting, tegen: P. Hartveldt

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-31 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: C.M. van der Ark en B.R. van der Ark-Mannaart te Den Haag verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17-02 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies A.A.M. de Haas en A.M.J. de Haas-Binck te Noordwijk verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-14 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies H.J.M. Reijnen en R. Reijnen-Petersen te Maasbommel verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter. Zaaknummer: S18-12 Datum uitspraak: 15 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies M.A.Ruijgrok en M.P. Hill te Hazerswoude verder te noemen: Familie Ruijgrok/Hill,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-44 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: A.a. Van der Mei te Krommenie verder te noemen: Van der Mei, Bindend Advies tegen: A. Kroonenberg en

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-38 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: K. Drogt en S.M. Drogt-Speirs te Westerland, Wieringen, verder te

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10359 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: De heer J. en mevrouw A. Sipsma te Amsterdam verder te noemen: Familie Sipsma; en De heer

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-42 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: 1. E. Kumutat-Dam 2. Th. van Tilburg te Nieuw-Vossemeer, verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-07 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: S. Brouwer en M. Westerink te Emmeloord verder te noemen: Brouwer, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-12 Datum uitspraak: donderdag 3 juli Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: R. Dragt te Dedemsvaart verder te noemen: Dragt, tegen: H. van den

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: K.H. Bektas te Klundert verder te noemen Bektas tegen: M.A. Smit te Klundert verder te noemen Smit,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17b-07 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J. P. de Ridder te Voorburg verder te noemen: De Ridder, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-02 Datum uitspraak: 25 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G. van Rijssen te Zwolle verder te noemen: Van Rijssen, tegen: W.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg Zaaknummer: S20-13 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. van Oers te Vlijmen verder te noemen: Van Oers, tegen: E.G.J.M. van

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-20 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: C. Van Leeuwen te Drachten verder te noemen: Van Leeuwen, tegen: F. Klaver

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-11 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A. Nanninga en Th. de Backer te Wieringerwaard verder te noemen: Nanninga, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-104 Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist in het geschil tussen: de heer R. S. mevrouw J. S.-K. verder te noemen: S. c.s. tegen: de heer J. H. verder te noemen: H. Bindend

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer:10425 Datum uitspraak: 19 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: A. Siebenhaar te Den Haag verder te noemen: Siebenhaar, tegen: R. de Zwaan te Den Haag

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-29 Datum uitspraak: 29 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: S. van der Veen en T. van der Veen--Koster te Ferwert, verder te noemen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-35 Datum uitspraak: 23 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: G.J. Muller en R.A. Muller-van Oeveren te Ede, verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S20-04 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer J. van der Meulen en mevrouw J.J.M. van der Meulen-Berkhout

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10233 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: H. en A. Vreuls te Linne verder te noemen: Vreuls, tegen: 1. P.J.E. en C.J.G. Hannen 2.

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-34 Datum uitspraak: 23 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J.M. Hornesch en J.E.J. Hornesch-Wilting te Spaubeek verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-25 Datum uitspraak: 3 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: R.A. Kuntzel te: Barsingerhorn verder te noemen: Kuntzel, tegen: J. Veldboer

Nadere informatie

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-49a Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.H.W. Lentink en A. Lentink-Hendriks te Apeldoorn verder te noemen Lentink c.s. tegen: A.P. Pinkster

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: mevrouw M.A. Heeres te Hoorn verder te noemen: Heeres, tegen: Stichting

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-10 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: N. van Osch te Alphen aan den Rijn verder te noemen: van Osch tegen: E. Lodik te Alphen

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-08 Datum uitspraak: 3 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies K. Groeneveld te Hellevoetsluis verder te noemen: K. Groeneveld, tegen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-02 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: M. Ravani Azar te Teulada (Spanje), verder te noemen: Ravani Azar,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-37 Datum uitspraak: 22 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: M.A. Van Dalen en S.F. Beijleveld-van Dalen te Dordrecht verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-03 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L.A.J.M. Konings en W.H.T. Konings-van den Heuvel te Weert verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-07 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A.J.G. van Zutphen en N.A. van Zutphen-Vierling te Den Haag verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-41 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: P. Elavarasu te Veldhoven, verder te noemen: Elavarasu bijgestaan

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-17 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A.R. de Boer te Nijemirdum verder te noemen: De Boer, tegen: E.P.Veenstra

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-06 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: R.J. Kok te Enkhuizen verder te noemen: Kok, tegen: Bindend Advies Stichting Woondiensten

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer A. Sylla, mevrouw M. Sylla-van de Kamp wonende te Almelo verder te noemen: Sylla

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-14 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: B. Lassooy te Amsterdam verder te noemen: Lassooy, tegen: M.S. Rijken,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-10 Datum uitspraak: 3 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van Dalen te Sint Oedenrode verder te noemen: Van Dalen, tegen: Stichting

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-10 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: S. Van Wessem te Lelystad verder te noemen: Van Wessem, tegen: J.P.P Sandifort

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: 10437 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer en mevrouw P. en I. Cattenstart te Veldhoven verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-20 Datum uitspraak: 20 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: W. de Vries te Grootebroek verder te noemen: De Vries, tegen: Gemeente

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.A. Lemmens wonende te Den Haag verder te noemen: Lemmens tegen: E.R. Martinus wonende te Den Haag verder

Nadere informatie

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-55 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: G.L.J. van Midden en M.M. van Midden-Verheul te Snelrewaard hierna te noemen: Van Midden

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-36 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: S. Boujemaoui te Amsterdam, verder te noemen: Boujemaoui, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-06 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J.W.C. van den Brink te Geldermalsen verder te noemen: Van den Brink,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-28 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Mooren te Amsterdam verder te noemen: Mooren, tegen: T. Leerintvelt,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper. Zaaknummer: S18-08 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.G.J.J. Stroomer en mevrouw G.M. Reyn te Enkhuizen verder te

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: S.C. Koch te Vlaardingen hierna te noemen: Koch tegen: T.G.M. Hodes, E.M.A. Hodes-Mulder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan, Zaaknummer: S21-16 Datum uitspraak: 21 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: T.C. Baltus en A. Baltus-Appelman te Limmen, verder te noemen: Baltus,

Nadere informatie

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen,

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen, Zaaknummer: 10446 Datum uitspraak: 7 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-40 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: H.G. Warmer en S.H.M. Warmer-Bleij te Neede, verder te noemen: Warmer,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Mevrouw M. den Hollander te Ridderkerk verder te noemen: Den Hollander, tegen: Bindend

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10436 Datum uitspraak: 8 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: 1. K. Koudenburg en J. Welagen 2. C. Perisutti te IJmuiden verder te noemen: Koudenburg, Welagen

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: W. Kumutat en E. Kumutat-Dam wonende te Nieuw-Vossemeer verder te noemen: Kumutat c.s.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem, Zaaknummer: S17b-05 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: J.J. Bruining te Gorinchem verder te noemen: Bruining, tegen: Bindend Advies Watersportvereniging

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-03 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J. van Nunen te Rotterdam, verder te noemen: Van Nunen, tegen: Benica

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: 10441 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer A. Verstraten en mevrouw A.J.C. Verstraten-Nel te Putte verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: 1. B. Hagens en L. Hagens-van der Woude 2. I. Bakker 3. H. de Jong

Nadere informatie

Bindend Advies. de heer H. Vlek te: Hallum verder te noemen Vlek die tevens voor zichzelf in de procedure is verschenen,

Bindend Advies. de heer H. Vlek te: Hallum verder te noemen Vlek die tevens voor zichzelf in de procedure is verschenen, Zaaknummer: 10372 Datum uitspraak: 6 juli 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: mevrouw I. Schaaf te: Hallum verder te noemen: Schaaf, tegen: de heer C. Bey en mevrouw S.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-05 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.F.H. Hoogerwerf te Vlaardingen verder te noemen: Hoogerwerf, tegen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10386 Datum uitspraak: 7 juli 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: G.W. Teeuwkens te Heenvliet verder te noemen: Teeuwkens, tegen: F. Van Bergem te Heenvliet

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10309 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: de heer en mevrouw J. en A. van Boxtel te Haaren verder te noemen: Familie van Boxtel, tegen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10420 Datum uitspraak: 18 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies J.H. Meulen en A. Jansen te Ede verder (ook) te noemen: Familie Meulen, tegen: J.E.H.

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10445 Datum uitspraak: 6 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: A.T. Vos te Groningen verder te noemen: Vos, tegen: Bindend Advies Stichting Nijestee te Groningen vertegenwoordigd

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-37 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.M. Wildschut te Den Haag, verder te noemen: Wildschut, tegen: G.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis, Zaaknummer: S21-14 Datum uitspraak: 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van der Knaap te Maassluis, verder te noemen: Van der Knaap, tegen:

Nadere informatie

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10348 Datum uitspraak: 28 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: de heer en mevrouw B. en T. Sterk te Amsterdam verder te noemen: Familie Sterk, tegen: de

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-09 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. Keijnemans te Zoetermeer verder te noemen: Keijnemans, tegen: J.

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de heer Y. Batman mevrouw K. Batman-Smet wonende te Hilversum verder te noemen: Batman

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S19-06 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer B. Ramjiawan en mevrouw R. Shamlall te Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-69 Datum uitspraak : 17 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: I.M. Bouma en J. Kaspers te Assen hierna te noemen: Bouma c.s. tegen: Bindend Advies B.R. van der Leij

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-12 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G.M. Peters te Purmerend verder te noemen: Peters, tegen: Gemeente Purmerend

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10429 Datum uitspraak: 20 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer M. van Tol en mevrouw A. Lodder te Oude Wetering verder te noemen: Van Tol, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist in het geschil tussen: de heer V wonende te Baarle-Nassau verder te noemen: V tegen: Bindend Advies de Coöperatieve Vereniging van

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen:

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen: Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: D. Crop te Utrecht, verder te noemen: Crop, tegen: Amateur Tuinen Vereniging de Pioniers

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van eigenaren Bedrijfsverzamelgebouw Spectrum

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van eigenaren Bedrijfsverzamelgebouw Spectrum Zaaknummer: S19-04 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L. Kitselaar, h.o.d.n. Hydraulica-Brabant, te Waalwijk verder te

Nadere informatie

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10181 Datum uitspraak: 23 december 2008 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: Y te Z tegen: X te Z gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-22 Datum uitspraak: 29 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: E. Frisch voor zichzelf en als gevolmachtigde van A.G. Frisch, te Soest,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: Sb17-03 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: 1. H. de Boer 2. K. Bosscha en A. Bosscha-Merkus te Lemmer verder te noemen: De

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-07 Datum uitspraak: 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: Café Hoppe (eenmanszaak), eigenaar S.R. Audenaerde-Toschokova, bijgestaan

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-07 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: B. Provoost te Alphen aan de Rijn verder te noemen: Provoost, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 09630 Datum uitspraak: 19 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer en mevrouw H.R. Kuils en R.J. Kuils- de Koning te Hellevoetsluis verder te noemen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: R. van de Kamp te Rotterdam hierna te noemen: Van de Kamp tegen: E.G. Cohen en C.H. Ponsen-Cohen

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-31 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. Groeneveld en C. Groeneveld-Boer te Elspeet, verder te noemen: Groeneveld,

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-58 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: J. van Gent en J.H. van Gent- van Elswijk te Standdaarbuiten verder te noemen: Van Gent

Nadere informatie

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-101 Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer G.W. W mevrouw K. W wonende te Vlissingen verder te noemen: W c.s. tegen: Bindend Advies de Vereniging

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-24 Datum uitspraak: 3 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M.E.J Sänger en T.Sänger-van Komen te Lioessens verder te noemen: Sänger,

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-85 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer F.R. Lebski mevrouw H.C. Lebski-Schreve wonende te Brunssum verder te noemen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-82 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer D. Verus wonende te Zwaag verder te noemen: Verus tegen: de heer M.A. Vos,mevrouw

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-81 Datum uitspraak : 2 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer A.J.H. Wijering mevrouw H.M. Wijering-Geritzen wonende te Losser verder te noemen: Wijering

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-54 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-54 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-54 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies Mevrouw M.G.E. van der Zalm Ruschmeijer te Monster hierna te noemen: Van der Zalm en De

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17-11 Datum uitspraak: 23 februari 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: Miel de Vries te Amersfoort verder te noemen: De Vries, tegen: Gemeente

Nadere informatie