Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis NIEUW-ZEELAND - 26 dagen Land van de Lange Witte Wolk Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BNZ Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Aotearoa, Land van de Lange Witte Wolk is de naam die de Maori's dit schitterende land gaven. Nieuw Zeeland is een land van uitersten en daarom één groot avontuur. Voor liefhebbers van onherbergzame vulkanische landschappen, dichtbeboste wouden met diepblauwe meren of gletsjers met fantastische ijspartijen die bijna tot aan zee uitwaaieren, is dit het paradijs op aarde. Maar ook cultuursnuivers die houden van fraaie musea en geïnteresseerd zijn in de boeiende Maoricultuur, komen tijdens deze reis goed aan hun trekken. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Vliegtuig 2 Bus,Vliegtuig Aankomst Auckland Auckland 3 Bus Auckland - Coromandelschiereiland Whitianga 4 Bus Coromandelschiereiland Whitianga 5 Bus Coromandelschiereiland - Rotorua Rotorua

2 6 Rotorua Rotorua 7 Bus Rotorua - Tongariro N.P. via Waiotapu Tongariro N.P. 8 Tongariro N.P. Tongariro N.P. 9 Bus Tongariro N.P. - Wellington Wellington 10 Wellington Wellington 11 Boot,Bus Wellington - Marlborough Sounds - Picton - Nelson 12 Nelson / Excursie Abel Tasman Nationaal Park Nelson Nelson 13 Boot,Bus Nelson - Kaikoura Kaikoura 14 Boot,Bus Kaikoura - Hokitika via Punakaiki Hokitika 15 Bus Hokitika - Fox Gletsjer Fox Gletsjer 16 Bus Fox Gletsjer - Wanaka Wanaka 17 Wanaka Wanaka 18 Bus Wanaka - Queenstown Queenstown 19 Queenstown Queenstown 20 Bus Queenstown - Te Anau Te Anau 21 Boot Te Anau - Excursie Doubtful Sound (optioneel) 22 Boot,Bus Te Anau - Dunedin / Excursie Otagoschiereiland Te Anau Dunedin 23 Bus Dunedin - Omarama Omarama 24 Bus Omarama - Christchurch Christchurch 25 Bus,Vliegtuig Vertrek Christchurch Vliegtuig 26 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Je vertrekt voor een lange vlucht naar Auckland waar je de volgende dag arriveert. Normaal gesproken vlieg je met Singapore Airlines en maak je een tussenstop in Singapore. Het kan echter ook voorkomen dat een andere luchtvaartmaatschappij wordt gebruikt, waarbij je dus ook een andere tussenstop maakt. Het is onmogelijk om rechtstreeks naar Nieuw Zeeland te vliegen!

3 Dag 2: Aankomst Auckland Kia Ora in Nieuw Zeeland! Je Nederlandstalige lokale reisbegeleider en chauffeur heet je welkom in Auckland. Vanaf het vliegveld rijd je in minder dan een uur naar je centraal gelegen hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de stad gaan verkennen. Als je laat aankomt heb je in de ochtend van dag 3 nog de tijd om de stad te bekijken, voordat je verder reist naar de Coromandel. Auckland wordt vaak de City of Sails genoemd vanwege het grote aantal boten in de havens. Deze stad van 1 miljoen is een smeltkroes van volken. Er wonen veel mensen die afkomstig zijn van één van de eilanden in de Stille Oceaan. De bezienswaardigheden in het centrum zijn goed te belopen. Downtown wordt gedomineerd door moderne hoogbouw, met de Sky Tower (318 meter) als blikvanger. Vanaf de top van deze hoogste toren van het zuidelijk halfrond heb je een geweldig uitzicht over het omliggende water met zijn talloze zeilbootjes. Dag 3: Auckland - Coromandelschiereiland Vandaag rijd je verder naar het heuvelachtige Coromandelschiereiland. Het staat bekend om zijn spectaculaire kust, de mooie stranden en ruige vulkanische heuvels die boven het regenwoud uitsteken. Daarnaast heeft het een rijk cultureel erfgoed met onder meer oude goudmijnen. Na een reis van ongeveer 3 uur kom je aan in Whitianga, een idyllisch plaatsje en de belangrijkste nederzetting van Mercury Bay. Het gebied rond Mercury Bay bestaat uit prachtige stranden en baaien. De stranden worden gekenmerkt door azuurblauw water en witte stranden, omringd door weelderig begroeide heuvels. Dé perfecte plek om bij te komen van je lange vlucht! Onderweg maak je nog een korte wandeling bij Tairua om de beroemde Kauriboom te zien. Deze bomen kunnen een omvang van meer dan 5 meter bereiken en zo'n 60 meter hoog worden. De Maori maakten hier vroeger onder andere boten van. Dag 4: Coromandelschiereiland Vandaag kun je je dag naar eigen wens invullen. Afhankelijk van het getij wandel je naar de indrukwekkende Cathedral Cove, een echte must see op het schiereiland. Het is een wandeling van ongeveer 50 minuten langs de kust van Hahei, met prachtige vergezichten over zee. De combinatie van witte kliffen, prachtige stranden, de azuurblauwe zee, de vreemd gevormde Te Hoho rots en een grot in de vorm van een kathedraal maken dit tot een spectaculair deel van de Coromandel kustlijn. Een andere attractie op het schiereiland is Hot Water Beach, vlakbij Hahei gelegen. Hier kun je twee uur lang, in de tijd dat het eb is, een gat graven in het zand waardoor je het warme bronwater bereikt en zo je eigen spabad creëert!

4 Dag 5: Coromandelschiereiland - Rotorua Vandaag verlaat je het schiereiland via Tauranga, wat deel uit maakt van de Pacific Coast Highway. Onderweg passeer je groene akkers en de nodige kiwi- en citrusboomgaarden. Na een ongeveer 4 uur durende busrit kom je aan in Rotorua, waar de zwaveldamp je al tegemoet komt zodra je de stad nadert. De vulkanische dampen waarvan de geur iets wegheeft van rotte eieren, komen als rookpluimpjes uit de putten in straten naar boven. In Rotorua voel je de Hartslag van de Aarde, de geur van zwavel bewijst dat het aardoppervlak hier relatief erg dun is. Elke dag is het mogelijk dat een scheur ontstaat in het aardoppervlak en een nieuwe borrelende modderpoel verschijnt. Rotorua is verder hét centrum van de Maoricultuur. Bijzonder voor degenen die daarvan wat willen opsnuiven. Het staat daarnaast bekend om z'n thermale badhuizen waar je heerlijk kunt baden, binnen en buiten. Zoals bijvoorbeeld in de Polynesische Spa, waar je heerlijk tot rust komt in een van de natuurlijke baden. Dag 6: Rotorua Vrije dag in Rotorua. Op loopafstand ligt het Whakarewarewa Thermal Reserve met zijn geisers, borrelende warmwaterbronnen en kokende modderpoelen. Een optionele begeleide excursie laat je kennis maken met deze vulkanische activiteit. Ook voor Maoricultuur ben je in Whakarewarewa aan het juiste adres. Je hoort tijdens deze excursie meer over de tradities en levensstijl van de Maori en hun harmonieuze omgang met dit bijzondere landschap. s Avonds kun je deelnemen aan een hangi, waarbij een traditionele Maorimaaltijd wordt klaargestoomd in de hete grond. Niet te verwarren dus met een hongi, de traditionele neusgroet van de Maori! De Maori kennen een levendige en muzikale cultuur, na het feest is er alle tijd om te zingen en te dansen. Vaardigheden van dansers worden getest met stokken en de zogenaamde poi, een bal aan een koord. Het heen en weer slingeren van de poi symboliseert de vlucht van de vogel. Beroemd is de Haka, een ceremoniële dans die de goden (voorvaderen) aanroept. Let wel: aan veel Maori-authenticiteit kleeft heden ten dage in Rotorua een commercieel randje, wat op zich niet verwonderlijk is!

5 Dag 7: Rotorua - Tongariro N.P. via Waiotapu Onderweg naar het Tongariro Nationaal Park brengen we een bezoek aan Waiotapu. Een wandeling langs de kleurrijke (modder)poelen en geisers in Waiotapu is voer voor fotografen zeer de moeite waard. Als je op tijd bent kun je elke dag klokslag uur de uitbarsting van de geiser Lady Knox meemaken die, na een doos zeeppoeder te hebben opgeslokt, begint te spuiten. Je bereikt de snelstromende Huka Falls, waarna de reis verder gaat naar Taupo. Het daaraan gelegen gelijknamige meer is het grootste meer van Nieuw Zeeland. Het omliggende vulkanische gebied is nog steeds zeer actief. Na 2 à 3 uur reizen kom je aan in het centrum van het Tongariro Nationaal Park. Dit oudste nationale park van Nieuw Zeeland is ongeëvenaard. Het wordt gekenmerkt door drie gedeeltelijk actieve vulkanen met een hoogte van maximaal 2800 meter. Met mooi weer zijn de verschillende vulkanische gesteenten in vele kleuren een lust voor het oog. Je verblijft in een hotel midden in dit prachtige landschap. Dag 8: Tongariro N.P. In het Tongariro Nationaal Park zijn er, al naargelang de voorkeur, verschillende wandelingen mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de bijzondere Tongariro Crossing doen (optioneel), één van de meest populaire treks van Nieuw Zeeland. Indien het weer het toelaat! De tocht is 17 kilometer en is in zeven tot acht uur te lopen. Door maanlandschapachtige uitgestrekte kratergebieden en gedroogde lavastromen bereik je een van de meest spectaculaire uitzichtpunten van deze tocht: de schitterende bijna lichtgevende kleuren van de Emerald Lakes. Vandaar gaat het naar een ander kratermeer: de Blue Lake. Je volgt de rand van dit meer een tijdje tot aan de afdaling richting de warmwaterbronnen van Ketetahi en verder naar de gelijknamige parkeerplaats. Die hards kunnen onderweg ook nog de steile Mount Tongariro (1968 meter) beklimmen waarbij je adembenemende vergezichten hebt over de ernaast gelegen vulkanen Mount Ngauruhoe (2291 meter) en Mount Ruapehu (2797 meter). Natuurlijk is het ook mogelijk om een minder zware wandeling in de omgeving te doen. Er zijn legio opties die vlakbij het hotel beginnen en die allemaal goed zijn aangegeven.

6 Dag 9: Tongariro N.P. - Wellington Je vervolgt vandaag je weg zuidwaarts, langs de vruchtbare landbouwgronden van Levin. Na een reis van 5 à 6 uur kom je aan in Wellington, sinds 1865 de hoofdstad van Nieuw Zeeland. De stad is schitterend gelegen aan Port Nicholson, een natuurlijke haven aan de Cook Street. De bijnaam µwindy City is niet voor niets: er staat vaak een stevige bries! Wellington is het politieke centrum van het land en heeft een groot cultureel aanbod aan musea, theaters en kunstgaleries. Door de grote populatie studenten is het ook een bruisende en gezellige stad. Voordat je bij je centraal gelegen hotel aankomt rijd je naar Mount Victoria waarvandaan je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad. De rest van de dag kun je verder naar eigen wens invullen. s Avonds geniet je van een wandeling langs de waterkant en van het grote aantal cafés en restaurants dat Wellington rijk is. Polynesisch, Thais, Indiaas, Iers of Mongools eten kan hier allemaal! Dag 10: Wellington Vrije dag in Wellington. Een leuke invulling van deze dag is een bezoek aan het Nationale Museum Te Papa, met afstand het mooiste museum van het land. Dit museum geeft een goede indruk van de geschiedenis van Nieuw Zeeland, de cultuur van de Stille Zuidzee en de vele immigranten die het land bevolken. Vooral de Maorizaal met een ontmoetingshuis, voedselbewaarplaatsen en kano's is de moeite van het bezoeken waard. Ook vind je er zalen met maskers, kleding en gebruiksvoorwerpen uit Azië, Australië en Polynesië. Het museum heeft veel aandacht voor de unieke natuur van dit land. Je kunt ook een rondleiding krijgen in het beroemde parlementsgebouw van Nieuw Zeeland, dat ook wel de Beehive (bijenkorf) wordt genoemd. Erg de moeite waard! Voor een goed uitzicht over de stad neem je de iconische elektrische kabeltram vanaf Lambton Quay naar de top van Kelburn Hill. Wandel door de botanische tuin terug naar het centrum. Dag 11: Wellington - Marlborough Sounds - Picton - Nelson Je neemt afscheid van het Noordereiland om vervolgens aan boord te gaan van de Interislander Ferry. Een boottocht van ongeveer 3 uur waarbij je Cook Strait oversteekt, door de schilderachtige Marlborough Sounds met haar talrijke baaien en eilandjes vaart en uiteindelijk aankomt in de pittoreske vissershaven van Picton. In de Marlborough Sounds heerst het gehele jaar door een gematigd klimaat en goede weersomstandigheden. De weelderige, subtropische µbush is de thuisbasis van veel van Nieuw Zeelands inheemse vogels. In de middag reis je verder naar Nelson, de stad met de meeste zonuren van heel Nieuw Zeeland, en bekend vanwege de fruitteelt. De prachtige baaien, stranden en niet te vergeten de zon maken dit rustieke plaatsje tot een populair vakantieoord. Nelson is het geografische middelpunt van het land. In de Queen Gardens geeft een monument de exacte locatie aan. Je vindt in dit gezellige kunstenaarsstadje veel ateliers van glasblazers, pottenbakkers, zilversmeden, kunstschilders en beeldhouwers.

7 Dag 12: Nelson / Excursie Abel Tasman Nationaal Park Vrije dag in Nelson. De Nederlander Abel Tasman, ontdekker van Nieuw Zeeland, zette aan deze kust in 1642 als eerste voet aan land en vernoemde het gebied naar de waterrijke provincie in Holland waar hij zelf vandaan kwam. Je kunt deze dag het Abel Tasman Nationaal Park te voet, per kayak of per watertaxi gaan verkennen (alle excursies optioneel). Het is het kleinste park van Nieuw Zeeland, met een mild klimaat, goudgele stranden en zandige riviermondingen, omringd door natuurlijk jungleachtig bos. Het is een van de betere plaatsen om te gaan zeekajakken of om een dagje op het water door te brengen waarbij je zeehonden, pinguïns en soms zelfs dolfijnen kunt zien. Verder kun je bijvoorbeeld een boottocht langs de vele baaien maken en door inheems bos naar Medlands Beach wandelen, voor een verfrissende duik in de zee. Smeer je van tevoren goed in tegen de muggen. Wie nog geen kennis heeft gemaakt met de zandvliegjes zal hier ongetwijfeld met deze prikgrage beestjes kennis maken! Dag 13: Nelson - Kaikoura Vandaag reis je terug naar de regio van de Marlborough Sounds en verder zuidwaarts. Langs de ruige oostkust van Nieuw Zeeland bereik je in ongeveer 4 uur de charmante kustplaats Kaikoura. Kaikoura is de perfecte plaats voor een ontmoeting met bijzonder zeeleven. In de kustwateren rond Nieuw Zeeland, en specifiek in de buurt van Kaikoura, leven permanent zeezoogdieren als walvissen, pelsrobben en dolfijnen. Je kunt hier mooi wandelen langs de kust, waarbij je zeker zeeleeuwen tegenkomt, of je kunt genieten van een bord vol heerlijke rivierkreeft (in Maori betekent µkai voedsel en µkoura rivierkreeft). De omgeving rond Kaikoura is werkelijk spectaculair. Het dorp ligt gevangen tussen de ruige Seaward Kaikoura Range en de Stille Oceaan. In de winter zijn de bergen bedekt met sneeuw, wat het landschap nog dramatischer maakt. Dag 14: Kaikoura - Hokitika via Punakaiki Kaikoura is de aangewezen plaats om walvissen te spotten en dat is dan ook wat je deze ochtend gaat doen (optioneel)! Vanaf de boot zie je deze prachtige dieren van dichtbij. Indrukwekkende zeezoogdieren zijn regelmatig te vinden in de wateren van Kaikoura, in het bijzonder de enorme potvis. Potvissen hebben in de diepe wateren voor de kust een waar Luilekkerland ontdekt met een overvloed aan plankton waar ze zich te goed aan kunnen doen. Met een beetje geluk word je aan weerszijden van de boot vergezeld door Hektor - of Dusky dolfijnen, evenals allerlei soorten zeevogels. Na de boottocht zal de reis landinwaarts gaan. Over de Lewis pass, met prachtig uitzicht over de bergen, bereik je de historische westkust. Bij Punakaiki bezoek je de fascinerende 'Pancake Rocks' voordat je aankomt in Hokitika (reistijd ongeveer 6 uur). De Nieuw Zeelandse westkust staat bekend om zijn jade. In Hokitika wordt deze kostbare steen in kunstnijverheidsateliers verwerkt en omgezet in mooie sieraden. Hokitika is een leuk kustplaatsje met opvallende oude gebouwen.

8 Dag 15: Hokitika - Fox Gletsjer In de ochtend geniet je van een prachtig uitzicht over het blauwgroene water van de Hoktitikarivier die zich een weg baant door de Hoktitikakloof. Je reist verder zuidwaarts langs de adembenemende westkust voordat je aankomt bij de Franz Josef gletsjer. Je kunt een korte wandeling naar het uitkijkpunt maken en een blik werpen op de gletsjertong (afhankelijk van het weer). Vervolgens rijd je naar de verderop gelegen Fox gletsjer, waar je overnacht in het bijbehorende plaatsje met dezelfde naam. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je een wandeling rond Lake Matheson maken, dat met stilstaand water schitterende bergreflecties geeft, de droom van menig fotograaf! Dag 16: Fox Gletsjer - Wanaka Bij mooi weer is een helikoptervlucht richting de top van de gletsjer een must voor de liefhebbers (optioneel). Je kunt zelfs landen op de gletsjer en een gletsjerwandeling maken. Een fraaie wandeling van een paar uur waarbij je omringd wordt door spectaculaire ijspartijen, tunnels en blauwe ijspilaren. Kleding en uitrusting, waaronder schoeisel met spikes, is allemaal te huur. Vanuit het dorpje kun je ook een mooie fietstocht (mountainbikes zijn te huur) maken naar de voet van de gletsjer. Een wild stromende rivier verlaat op dit punt de gletsjer en grote blokken ijs vallen regelmatig in het water. Je vervolgt je rondreis en bereikt het Westland Nationaal Park, een World Heritage Park van UNESCO. Het regenwoud is zeer indrukwekkend en heeft een subtropisch karakter. Je maakt een korte wandeling door het bos en bereikt een zelden bezocht strand. Via de Haast Pass reis je naar het einddoel van deze dag: Wanaka. Onderweg kom je al door het nabijgelegen Aspiring Nationaal Park waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de omringende besneeuwde bergtoppen en de gletsjermeren Hawea en Wanaka. Dag 17: Wanaka Vrije dag in Wanaka. Wanaka is voor de Nieuw Zeelanders een favoriete vakantiebestemming vanwege haar schitterende omgeving. Mount Aspiring, ook wel bekend als het Matterhorn van Nieuw Zeeland, domineert dit gebied. Wanaka is een paradijs voor wandelaars van elk niveau. Er zijn veel goede wandelroutes, die in of bij de plaats beginnen. Een simpele maar hele mooie wandeling leid je langs het meer. Verder kun je ook gaan mountainbiken. Als de weers- en wegomstandigheden het toelaten, kun je een 3 tot 4 uur durende wandeling naar de Rob Roy gletsjer maken. De vallei is een goed begin om dit gebied van spectaculaire berglandschappen, sneeuwvelden, gletsjers, steile rotswanden en watervallen te ontdekken. Via een schommelbrug steek je de West Matukitukirivier over. Na het oversteken van de brug gaat de tocht verder met een klim door een kleine, nauwe kloof omgeven door beukenbos. Vervolgens wandel je langs bergvegetatie naar de kop van de vallei, waarvandaan je een goed uitzicht hebt op de Rob Roy gletsjer. Een aanrader!

9 Dag 18: Wanaka - Queenstown De reis gaat verder zuidwaarts. Vandaag rijd je via Cardrona naar Queenstown en stop je onderweg bij een van de oudste hotels van Nieuw Zeeland, het Cardrona hotel. Met een adembenemend uitzicht kun je hier genieten van een kopje koffie in een stijlvolle en historische omgeving. Voordat je aankomt in Queenstown bekijk je Arrowtown, één van de meest charmante plaatsjes van Nieuw Zeeland. Ooit een goudkoorts nederzetting, vandaag de dag is het een perfect bewaard gebleven stukje verleden. In de middag kom je aan in Queenstown, waar voor een eerste kennismaking met de stad en haar omgeving een ritje met de kabelbaan naar Bob s Peak (450 meter) niet kan ontbreken. Hier kun je genieten van onvergetelijke panorama's over de stad, het Wakatipumeer en de scherpgekamde Remarkables. Dag 19: Queenstown Vrije dag in Queenstown. Alle activiteiten vandaag zijn optioneel. Queenstown is de adrenaline hoofdstad van Nieuw Zeeland en dat betekent dus: Actie! Veel vertier voor de liefhebber: wild water raften, bungyjumpen, paragliden, mountainbiken, paardrijden en parachutespringen vormen slechts een deel uit de ruime keuze. Op de Shotover- en Kawarau-rivier kun je speedbootvaren. Je maakt onverwachte draaiingen en scheert langs steile rotswanden. Queenstown is zo'n beetje de bakermat van het bungyjumpen te noemen. Er zijn maar liefst vier verschillende mogelijkheden: de Kawarau Suspension Bridge (45 meter), de Skippers Canyon Bridge (71 meter), de Skippers Canyon Pipeline (102 meter) en de Nevis Highwire (134 meter). Voor wie het rustiger aan wil doen zijn er ook 'gewoon' mooie wandeltochten te maken. Of tijd voor wat luxe: veel mogelijkheden hier voor goed en lekker eten, genieten van een lokale wijnroute of neem een spabehandeling! Je kunt ook een cruise op het iconische vintage stoomschip de TSS Earnslaw maken. Of een 4x4 trip naar verschillende locaties uit de film µlord of the Rings Dag 20: Queenstown - Te Anau Vandaag ervaar je in een paar uur zeer diverse landschappen: van de ruige bergen rond Queenstown tot de vruchtbare landerijen van Southland regio en ten slotte Fiordland zelf. Het Fiordland Nationaal Park is niet alleen het grootste park van Nieuw Zeeland, maar ook één van de grootste nationale parken ter wereld. Het is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Het nationaal park kent een landschap bestaande uit smalle valleien, steile rotsen, fjorden en weelderig regenwoud, op de grond bedekt met mossen en varens. Er heeft zich hier een onvergelijkbare vegetatie ontwikkeld, omdat de regenval extreme waarden kan aannemen. In Fiordland maakt de natuur helemaal de dienst uit! Vandaag loop je een stuk van de Kepler Trek, een vierdaagse spectaculaire wandeling over bergruggen. De makkelijke wandeling van vandaag is vele malen korter en leid je door de westkant van het park. Je loopt door beukenbos en langs de oevers van Lake Manapouri. De komende 2 nachten verblijf je in Te Anau, de toegangspoort tot Fiordland.

10 Dag 21: Te Anau - Excursie Doubtful Sound (optioneel) De Doubtful Sound is minder ontdekt door toeristen, omdat het niet, zoals de nabijgelegen Milford Sound, met de auto bereikt kan worden. Je steekt tijdens deze facultatieve excursie per boot Lake Manapouri over. Vervolgens passeer je de Wilmot Pass voor een schitterend uitzicht over het fjord, waarna je aankomt in Deep Cove. Je gaat aan boord van een klein cruiseschip dat je meeneemt op een onvergetelijke reis. Omgeven door de steile bergen van het fjord maak je kennis met de flora en fauna van dit nationale park. Soms wordt de boot gevolgd door grote tuimelaars en zie je Nieuw Zeelandse pelsrobben op geïsoleerde rotsformaties genieten van (hopelijk!) de zon. Dit kilometers diep in het land snijdende fjord is erg populair vanwege de recht uit zee omhoog rijzende bergwanden, waarvan watervallen in het donkere water storten. Wanneer het regent (en dat doet het hier vaak) storten honderden watervalletjes vanuit het omringende gebergte de diepte in. In de avond word je teruggebracht naar Te Anau. Dag 22: Te Anau - Dunedin / Excursie Otagoschiereiland Vandaag verlaat je Te Anau en reis je door de Southland regio, het zuiden van het Zuidereiland. Je komt langs open vlaktes met grazende schapen en runderen. Dunedin is de eindbestemming van vandaag (reistijd ongeveer 4 uur), een door de Schotten gestichte universiteitsstad. Daarom wordt het ook wel de Schotse hoofdstad van Nieuw Zeeland genoemd. De steilste straat ter wereld is hier ook te vinden! Misschien heb je vandaag nog tijd om een bekend symbool van de stad, het treinstation, te zien. De vloer van dit in Renaissancestijl gebouwde treinstation is versierd met stenen die mooie motieven vormen. Op het Otagoschiereiland, vlakbij Dunedin, stuit je op s werelds enige vasteland keizeralbatros kolonie. Je vaart met cruiseschip de Monarch (optioneel) de zee op, waarvandaan je (met wat geluk!) goed zicht hebt op de albatros en vele anderen vogels. Vervolgens breng je een bezoek aan Penguin Place om de met uitsterven bedreigde geeloogpinguïn te aanschouwen. Onder begeleiding van een gids betreed je het reservaat. Je krijgt de kans om bijna oog in oog te staan met deze unieke dieren. Dag 23: Dunedin - Omarama Je reist verder noordwaarts langs de oostkust. Bij de kleine plaats Moeraki pauzeren we om de mysterieuze Moeraki Boulders te bekijken. Ronde rotsformaties verspreid over het strand, die mensen altijd weten te verbazen vanwege de grootte van de stenen. Vervolgens rijd je in noordelijke richting door de kalkstenen stad Oamaru naar het rijke en vruchtbare South Canterbury. Deze regio behoort tot één van de meest intens agrarisch bewerkte gebieden van Nieuw Zeeland. Niet zo gek dus dat de Nederlanders die in de 20e eeuw naar Nieuw Zeeland emigreerden hier voor een groot deel terecht kwamen. Velden met traditionele graangewassen bedekken een groot deel van het vlakke land van het Zuidereiland, met name in Canterbury en Southland. Hier worden tarwe en haver geproduceerd voor binnenlandse consumptie en gerst en haver voor het maken van veevoer. Als je de Zuidelijke Alpen nadert zie je een indrukwekkende verandering in vegetatie. Je verblijft in Omarama, Plaats van het Maanlicht, met zijn bizarre zandstenen rotsen. Reistijd vandaag is ongeveer 4 uur.

11 Dag 24: Omarama - Christchurch Het uitzonderlijk mooie Pukakigletsjermeer is gelegen in het Mount Cook Nationaal Park en wordt gevoed door smeltwater van de Tasmangletsjer. Hieraan heeft het meer zijn diepblauwe kleur te danken. Zo ver als je kunt kijken is er niets anders dan fascinerende gletsjers en hoge bergen. Het imponerende Mount Cook (3724 meter) torent boven het meer uit. Mount Cook of Aoraki, µde berg die door de wolken port zoals hij door de Maori wordt genoemd, is de hoogste berg van Nieuw Zeeland. Soms is het mogelijk de reflectie van deze immense berg in het meer te zien (bij mooi weer!). Je reist verder naar het Tekapomeer. Tekapo is een prachtig turquoise gekleurd meer en daarbij heb je een magnifiek uitzicht op de Zuidelijke Alpen. Je laat de Zuidelijke Alpen achter je en betreed je de vruchtbare en rijke Canterbury vlakte. Vroeg in de avond kom je aan in Christchurch. Reistijd vandaag ongeveer 4 uur. Dag 25: Vertrek Christchurch Christchurch, de grootste stad op het Zuidereiland, heeft de reputatie van de meest Engelse stad buiten Engeland te zijn. Er zijn dan ook veel Victoriaanse gebouwen en parken. De rivier de Avon slingert dwars door het centrum en wordt omgeven door grasvelden met treurwilgen en eiken. Van de vele bruggen over de Avon is de µbridge of Remembrance er één om even bij stil te staan. De brug is een monument voor de gevallenen van beide wereldoorlogen. Vandaag eindigt je Nieuw-Zeeland rondreis en word je naar het vliegveld gebracht. Hier neem je afscheid van je reisbegeleider/chauffeur. Dag 26: Aankomst Na een lange vlucht terug kom je aan op je bestemming. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met eigen bus; ferry van Noorder- naar Zuidereiland; overnachtingen in hotels en lodges; bezoek onderweg aan Waiotapu / Punakaiki / Franz Josef gletsjer / Mouraki Boulders / Mount Cook; Nederlandstalige reisbegeleiding / chauffeur; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot. Wat is exclusief? Maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering.

12 Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2016 voor deze reis bedragen Accommodatie en transport

13 Vervoer We reizen per eigen bus. De wegen zijn goed en er zijn slechts enkele dagen met een iets langere reistijd. In de uitgebreide dag-tot-dag beschrijving staat steeds een schatting van het aantal uren dat je onderweg bent (uiteraard is dit tijdschema onder voorbehoud). Deze reis zal worden begeleid door een van onze ervaren lokale, Nederlandstalige reisbegeleiders. LET OP: In Nieuw-Zeeland is het tevens gebruikelijk dat kleine groepen, zoals deze, begeleid worden door een 'driver-guide'. Dat houdt in dat je reisbegeleider dus ook de chauffeur is! Accommodatie Tijdens deze reis wordt overnacht in tweepersoonskamers, met douche en toilet op de kamer, in schone, waar mogelijk centraal gelegen middenklasse hotels en lodges. Een aantal lodges liggen meer afgelegen, midden in de prachtige natuur en zijn soms wat minder comfortabel dan de andere hotels en lodges in deze reis. Hier zal ook vaak in de lodge gegeten worden. Je verblijf is op basis van logies. Een driepersoonskamer is soms op aanvraag mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat het dan gaat om een kamer met twee tweepersoonsbedden, wat betekent dat de bedden gedeeld worden. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Bijna alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen, je betaalt hiervoor een eenpersoonskamer toeslag. Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Aukland - ferry Devonport 7

14 Dunedin - Otagoschiereiland - Monarch Wildlife Tour en Penguin Place Fox Glacier - Heli Hike Fox Glacier - Helicopter vlucht (20 minuten) Kaikoura - Walvis spotten Kaikoura - zwemmen met dolfijnen Let wel: dolfijnen zwemmen in vrije natuur! 104 Nelson - Excursie Abel Tasman N.P. Nelson - Kajakken Abel Tasman N.P. Queenstown - Bungy Jump Queenstown - Raften Transfer vanuit Nelson naar Abel Tasman N.P. Boottocht en wandeling. Inclusief picknicklunch. Prijs vermeld is de Kawarau Bridge Bungy (43 meter). De hoogste is de Nevis Bungy (143 meter). Kosten hiervoor is 168 euro Queenstown - Shotover Jet Queenstown - Skydive Queenstown - Skyline Gondola Queenstown - The Lord of the Rings Tours & Experience Rotorua - Mitai Maori Village (incl. Hangi diner) Vertekt om het half uur. Duurt bij elkaar 3 uur. Je kunt van verschillende hoogtes, prijs vermeld is bij ongeveer 3000 meter hoogte (hoe hoger, hoe duurder). Prijs geldig voor retour 20 Je kunt een halve dag (prijs vermeld) of een helde dag voor 183 euro. Een hangi, waarbij een traditionele Maorimaaltijd wordt klaargestoomd in de hete grond. De Maori kennen een levendige en muzikale cultuur, na het feest is er alle tijd om te zingen en te dansen. Vaardigheden van dansers worden getest met stokken en de zogenaamde poi, een bal aan een koord. Let wel: aan veel Maori-authenticiteit kleeft heden ten dage in Rotorua een commercieel randje, wat op zich niet verwonderlijk is!

15 Rotorua - Whakarewarewa - Cultural Experience Te Anau - Doubtful Sound Wilderness Cruise (hele dag incl. picknicklunch) Tongariro Crossing - shuttle en picknicklunch Je krijgt een tour door het dorp onder begeleiding van een lokale gids en een culturele show in het lokale (prachtig gedecoreerde) gemeenschapshuis Festivalinformatie Nieuwsberichten LANDINFO NIEUW-ZEELAND ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur Kiwi s, zoals Nieuw-Zeelanders worden genoemd, zijn in vergelijking met Ozzies wat traditioneler en formeler. Maar daarnaast erg relaxed en behulpzaam. Geldt in Australië no worries, Nieuw-Zeeland is het land van de no hurries. Kiwi s zijn gastvrij en maken graag een praatje. Traditionele gebruiken in Nieuw-Zeeland De Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland, staan bekend als een sterk en trots volk met een rijke cultuur. De hongi is de naam voor de traditionele Maori begroeting. Daarbij worden voorhoofd en neus tegen elkaar gedrukt terwijl de levensadem zich vermengt. Powhiri is de Maori naam voor een officieel Maori welkom. En de haka is een krijgsdans die het nationale rugbyteam voor de wedstrijd maakt. TE GAST IN Nieuw-Zeeland Meer informatie over gewoonten en omgangsvormen in Nieuw-Zeeland vind je in de pocketuitgave TE GAST IN Nieuw-Zeeland (prijs 8,95; verkrijgbaar in de boekhandel of via Religie Ongeveer 60 procent van de bevolking is christen terwijl 30 procent niet gelovig is. De laatste decennia is duidelijk sprake van ontkerkelijking.

16 Taal In Nieuw-Zeeland wordt Engels gesproken. Maar dan wel met een heel ander accent dan in Amerika of Engeland. Vermeng accenten van Schotland, Engeland en Ierland met een vleugje Australisch en je hoort Nieuw-Zeelands. Kiwi s spreken de klinkers anders uit. Zo zijn fish and chips fush and chups en een dress is een driss. Een typisch Nieuw-Zeelands gezegde is sweet as, dat zoveel betekent als goed. Vraag je aan een Kiwi How are you doing? dan antwoordt hij Sweet as. Eigen taal van Maori De Maori hebben naast het Engels hun eigen taal, het Maori, een Austronesische taal die verwant is aan andere Polynesische en zuidoost-aziatische talen, waaronder het Indonesisch. In het verleden is het langere tijd verboden geweest om Maori te spreken op scholen, waardoor de taal langzaam dreigde te sterven. Sinds begin jaren 80 is er echter sprake van een heuse heropleving, die er o.a. toe geleid heeft dat het Maori in 1987 werd erkend als officiële taal. Het aantal Maori dat de taal nog vloeiend kan spreken is weliswaar beperkt tot ongeveer , maar veel meer Maori mensen beheersen de taal tot op zekere hoogte. Zo is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om elkaar in het Maori aan te spreken en elkaar in het Maori te groeten. Verder worden in het Engels nog vaak Maori woorden gebruikt die moeilijk vertaalbaar zijn. Tot slot zijn er veel plaatsnamen in het Maori. Enkele woorden Maori Kia ora hallo (letterlijk: wees gezond of levend ) Pakeha blanke van Europese afkomst, niet-maori (letterlijk: vreemde ) Hoa vriend Manuhiri bezoeker, gast Aotearoa lange witte wolk (het Noordereiland; vaak gebruikt voor Nieuw-Zeeland als geheel) Waipounamu Zuidereiland Marae sacrale plaats voor een ontmoetingshuis; tevens aanduiding voor het gehele complex rondom een ontmoetingshuis Moko tatoeage Pounamu jade, groensteen Festivals Kerst, Pasen en Nieuwjaar zijn in Nieuw-Zeeland de belangrijkste feestdagen. Verder 6 februari: Waitangi Day en 25 april: ANZAC Day (Australian and New Zealand Army Corps Day). Hierbij worden de slachtoffers van de twee Wereldoorlogen herdacht. Queens Birthday valt op de eerste maandag van juni. Labour Day (nationale feestdag) wordt elk jaar op de vierde maandag van oktober gevierd. Als een feestdag op zaterdag of zondag valt, is de maandag erop een vrije dag! De grote vakantie valt van half december tot eind januari. Festival in Nieuw-Zeeland Guy Fawkes Nights, een van oorsprong Engelse traditie, ter nagedachtenis aan de verijdeling van het buskruitverraad op 5 november 1605, wordt in grote delen van Nieuw-Zeeland herdacht met vuurwerk en poppen die in brand worden gestoken.

17 Eten en drinken Een specialiteit uit de Nieuw-Zeelandse keuken is lamsvlees met mintsaus en knapperige verse groenten. Ook spareribs van lamsvlees zijn een aanrader. Daarnaast is er een ruim aanbod van zout- en zoetwatervis en schaaldieren, zoals regenboogforel en oesters. De grote Engelse invloed op de Nieuw- Zeelandse keuken vind je onder andere terug in fish and chips en cheddar kaas. Lekker eten in Nieuw-Zeeland Typische Nieuw-Zeelandse producten zijn: de tamarillo, ook wel boomtomaat genoemd. Dit is een rode eivormige vrucht met een gladde schil en de hardheid van een onrijpe perzik. De cherimoya is een lichtgroene vrucht met beige-kleurig vruchtvlees, die smaakt naar custard. Ook de kumara, een zoete aardappel en de welbekende kiwi zijn typisch Nieuw-Zeelands. De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn zoetekauwen. Op menukaarten zul je dan ook regelmatig walnotenworteltaart met een laag icing en Pavlova-schuimtaart tegenkomen. In Rotorua kun je deelnemen aan een hangi, een traditionele Maorimaaltijd waarbij vlees, vis, aardappelen en groente in de grond gaar gestoomd worden. Drinken in Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland heeft een goede reputatie als wijnproducerend land. Wijnhuizen bieden rondleidingen, waarbij wijn geproefd en gekocht kan worden. Van januari tot en met maart worden in tal van plaatsen Wine & Food Festivals gehouden. Fooien Het is in Nieuw-Zeeland niet verplicht om een fooi te geven. Maar als je tevreden bent over een bewezen dienst, staat het je natuurlijk vrij om een fooi te geven. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag naar boven afronden. Fooien voor begeleidend lokaal personeel De chauffeur en reisbegeleider die de hele reis met je meereizen verwachten ook een fooi, ten minste, als hij/zij het werk naar tevredenheid gedaan heeft. Als richtlijn voor de fooi voor de chauffeur en de bijrijder geldt tenminste 1 per reiziger per dag. Weer en klimaat Nieuw-Zeeland heeft in het grootste deel van het land een gematigd zeeklimaat. De wind waait voornamelijk uit het westen, waardoor het westelijk deel een vochtiger klimaat heeft dan het oostelijk deel. In het voor- en najaar valt de meeste regen. Sneeuw komt doorgaans alleen boven 1000 meter voor. Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland De temperatuur op het Noordereiland is over het algemeen een aantal graden hoger dan op het Zuidereiland. Ten noorden van Auckland komt zelfs een subtropisch klimaat voor. In de winter kan het in de berggebieden op het Zuidereiland flink vriezen. Je kunt het weer in Nieuw-Zeeland online raadplegen via Op deze site staan ook de windsnelheden als je wilt surfen, de waterstanden als je per boot onderweg bent en de weersomstandigheden in natuurparken en berggebieden. Klimaattabel De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mmneerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater. Auckland Christchurch Queenstown

18 Bevolking Nieuw-Zeeland heeft een oppervlakte van km² (bijna 7 keer Nederland) en telt 4,4 miljoen inwoners. Driekwart van de bevolking woont op het Noordereiland en een kwart op het Zuidereiland. De grootste stad is Auckland met 1,4 miljoen inwoners. De hoofdstad is Wellington met inwoners. De bevolking van Nieuw-Zeeland bestaat voor twee derde uit nazaten van blanke Europese migranten. Ongeveer 17 procent zijn Aziaten en Oceaniërs. Oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland De oorspronkelijke bevolking, de Maori, vormen momenteel ongeveer 15 procent van de bevolking. Ongeveer 80 procent van hen woont in de steden. Ze behoren meestal tot de armere bevolkingsgroepen. Vooral onder Maori jongeren is de werkeloosheid groot. Landschap Het dunbevolkte Nieuw-Zeeland herbergt een grote variatie aan natuurlijk landschap, van idyllische baaitjes tot steile fjorden. Niet voor niks dat hier The Lord of the Rings trilogy werd opgenomen. Het Noordereiland staat bekend om zijn vulkanisme, met name in de omgeving van Rotorua. Het Zuidereiland is bergachtig. Over de lengte van het eiland lopen de Nieuw-Zeelandse Alpen met tal van pieken boven de 3000 meter. Ten zuiden van het Zuidereiland ligt Stewart Island dat voor het grootste deel uit onherbergzame natuur bestaat. Nationale parken in Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland telt 14 nationale parken waaronder het Abel Tasman National Park. Zie ook: en zoek op national parks. PRACTISCHE INFO Tijdsverschil Het tijdverschil met Nieuw-Zeeland bedraagt tien tot twaalf uur, afhankelijk van onze en de Nieuw- Zeelandse zomertijd. Geld De Nieuw-Zeelandse munteenheid is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZ$). Voor 1 euro krijg je 1,75 Nieuw- Zeelandse dollar. Kijk voor de dagkoers op ATM in Nieuw-Zeeland In steden kun je bij geldautomaten (ATM s) geld pinnen met je bankpas. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Nieuw-Zeeland dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar Wereld. Creditcard in Nieuw-Zeeland Ook met een creditcard kun je pinnen maar dan betaal je een relatief hoog bedrag aan provisie. Met een creditcard kun je vrijwel overal betalen. Daarnaast heb je die nodig bij reservering van hotels en bij autoof camperhuur. Houd er bij betalen met creditcard rekening mee dat een pincode vaak vereist is. Bagage en kledij We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een koffer raden we af. Het gewicht van je bagage kan meestal beperkt blijven tot maximaal tien kilo per persoon. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleren mee te nemen die zich makkelijk laten combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en t-shirts is hier echter geen probleem. Het is aan te raden sandalen en stevige wandelschoenen mee te nemen voor de wandeltochten die we maken. Een trui voor de avonden kan ook geen kwaad. Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, hoofdbedekking, zonnebril, zonnecreme, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

19 Openingstijden De meeste winkels gaan open om 9.00 uur en sluiten om of uur, op zaterdag soms al om uur. Op zondag en s avonds zijn sommige winkels in de stadscentra open. Donderdag- of vrijdagavond is het vaak koopavond tot uur. Kruidenierswinkels, de zogenaamde dairies zijn dagelijks tot uur geopend. De meeste banken zijn open van 9.30 uur tot uur en op vrijdag tot uur. Postkantoren zijn open op werkdagen van 9.00 tot uur. Shoppen in Nieuw-Zeeland Typisch Nieuw-Zeelands is het houtsnijwerk van de Maori. Daarnaast maken ze veel sieraden met jade carving en bone carving, vaak in combinatie met paua shell. Die carvings hebben verschillende vormen, zoals de koru (varenblad) en Hei-Matau (vishaak). Iedere vorm heeft een betekenis. Andere typisch Nieuw-Zeelandse souvenirs zijn producten met tea tree, manuka-honing, kleding van merino-wol, schapen- en possumvachten. Schoenen van schapenwol en -leer zoals uggs, zijn hier veel goedkoper zijn dan in Europa. Communicatie De meeste openbare telefooncellen werken met telefoonkaarten of creditcards. Telefoonkaarten zijn te koop in kiosken, supermarkten en postkantoren. Daarnaast zijn er sporadisch telefooncellen waar je met munten kunt betalen. Toegangscode vanuit Nieuw-Zeeland naar Nederland is 0031 en naar België Mobiel bellen vanuit Nieuw-Zeeland Als je mobiel wilt bellen heb je een dualband, triband- of quadbandtoestel nodig. Alleen in bewoonde gebieden heb je bereik. Informeer bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een provider in Nieuw-Zeeland. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op Heb je een simlock vrije mobiel dan loont het de moeite om ter plekke een prepaid simkaart te kopen. Internet in Nieuw-Zeeland In veel hotels, cafés en restaurants heb je WiFi. Zie: Op die manier kun je vrij goedkoop per , whatsapp, skype, Google Hangouts of FaceTime contact onderhouden met het thuisfront. Ook handig is een Global Gossip kaart. Daarmee kun je bij internetcafés van Global Gossip zowel internetten als goedkoop bellen naar het thuisfront. Zie: Elektriciteit Elektrische apparaten werken op volt stroom. De stekkers hebben drie pinnen. Het is daarom verstandig een adapter of wereldstekker mee te nemen. Als je meerdere elektronische apparaten meeneemt, komt ook een verlengsnoer goed van pas. Veiligheid Nieuw-Zeeland is een relatief veilig land. Wel moet je de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen nemen. Ga dus niet pronken met dure sieraden of kostbare filmapparatuur en laat geen spullen zichtbaar in de auto achter. Let bij buitenactiviteiten op waarschuwingen en houd in de gaten of veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Reisadviezen voor Nieuw-Zeeland Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de app BZ Reisadvies ontwikkeld voor Nederlandse reizigers die hulp nodig hebben in het buitenland. Er is zowel een versie voor Android, iphone als ipad. Actuele reisadviezen over Nieuw-Zeeland vind je ook op (kijk onder reisadvies Nieuw-Zeeland) of

20 Gezondheid Voor Nieuw-Zeeland heb je geen vaccinaties nodig. Pas in de zomer wel op voor de felle zon, drink voldoende en gebruik genoeg zout. Bescherm je gezicht en lichaam in verband met gevaar voor verbranding en huidkanker (hoed met brede rand). Gebruik zonnebrandmiddel met beschermingsfactor 50. Tussen en uur is de UV-straling het sterkst. Onthoud de slogan: slip on a T-shirt, slap on a hat and slop on the suncream. Het is aan te raden bij het zwemmen een T-shirt te dragen en plastic schoenen/zwemvliezen tegen zee-egels. Bescherm in het regenwoud je lichaam tegen insecten. Zorg dat je altijd een tekentang bij je hebt. Sandflies in Nieuw-Zeeland Op het Zuidereiland kun je, vooral aan de noordwestkust, last hebben van sandflies. Dit zijn minuscule vliegjes die verschrikkelijk kunnen steken. De vliegjes zijn nauwelijks te zien, maar de irritaties zijn uiterst irritant. Buitensportzaken verkopen middelen tegen deze zandvliegjes. Koop een dergelijk middel met DEET erin want daarmee kun je veel ongemak voorkomen. Een ander ongemak is de giardia: een kleine parasiet die voorkomt in rivieren en meren. Wie tijdens een lange wandeling aangewezen is op water uit een rivier of een meer, moet dit altijd eerst filteren en koken! Het is wel veilig om kraanwater te drinken. Zie verder: Reisapotheek voor Nieuw-Zeeland Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Europees Medisch Paspoort Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij de huisarts, de Reisdokter, de apotheek en de GGD. Overige informatie Invoerbepalingen Naast persoonlijke spullen mogen personen vanaf 17 jaar belastingvrij invoeren: 1,125 liter alcoholische drank, 50 sigaretten/sigaren of 50 gram tabak en belastbare goederen tot een waarde van 700 NZ$. Het is verboden om plantaardige en dierlijke producten in te voeren. Ook geen levensmiddelen of houten lepels en strooien hoeden! Neem medicijnen mee in de originele verpakking en zorg voor een medisch paspoort. Er wordt streng op drugs gecontroleerd. Meer informatie over invoer vind je op de website van de New Zealand Customs Service. Uitvoerverbod Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Tot deze soorten behoren onder meer koralen, grote schelpen, (zee)schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, papegaaien, vlinders, orchideeën en cactussen. Let er bij de aankoop van dit soort souvenirs op dat het een geldig CITES-certificaat heeft. Kijk voor meer informatie op (klik op wat wnf doet thema s bedreigde dieren foute souvenirs). Ook de uitvoer van antiek is verboden. Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro souvenirs e.d. mee naar huis nemen. Met de app Douane reizen voor ios en Android kun je valuta omrekenen en foto s van aankoopbonnen bewaren. Zie ook: Fotografie Vraag toestemming als je mensen wilt fotograferen. Gebruik geen flits als je dieren fotografeert. Dieren kunnen erdoor verblind raken. Het fotograferen van militaire objecten en terreinen is verboden. Eendaagse fotocursus Fotografie neemt een belangrijke plaats in voor veel reizigers. Het is fantastisch magische momenten, contacten met mensen, prachtige monumenten en bizarre situaties vast te leggen. En ze vervolgens bij thuiskomst als een blijvende herinnering in te plakken, aan de muur te hangen of te verspreiden via het internet. Koning Aap organiseert een eendaagse fotocursus waarin zowel een inleidende technische- als een beeldende kant zit. Voor meer informatie klik hier.

21 Algemene info Reisbegeleiding Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige (of in het geval van onze reizen in Zuidelijk-Afrika Afrikaanssprekende) reisbegeleiders. Koning Aap stelt hoge eisen aan de reisbegeleiding; een reis staat of valt er immers mee. Belangrijke criteria bij het selecteren van onze reisbegeleiders zijn: (uiteraard) ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met groepen en bij voorkeur actieve kennis van een lokale taal. Speciale trainingen bereiden de reisbegeleiders verder voor op wat de deelnemers van hen verwachten. Onze medewerkers leren waar de Koning Aap reisformule voor staat. Ze worden niet alleen vanuit ons kantoor geïnstrueerd, maar volgen elders een meerdaagse cursus waar ze veel (soms lastige) praktijkgevallen krijgen voorgeschoteld. Een prima mogelijkheid om essentiële ervaring uit te wisselen. Op sommige bestemmingen worden lokale Nederlands sprekende reisbegeleiders ingezet door onze lokale agenten. Ook deze reisbegeleiders worden ter plaatse door het agentschap getraind. Het functioneren van onze reisbegeleiders evalueren we na iedere reis aan de hand van door deelnemers ingevulde evaluatieformulieren. Zo hebben wij te allen tijde zicht op hoe onze mensen in het veld opereren! De primaire taak van onze reisbegeleiding is toezien op een goede logistiek van de reis (vervoer en accommodatie). Ook waakt de reisbegeleiding over het verloop van het programma en over de aandacht die elk onderdeel krijgt. De reisbegeleider organiseert ter plekke een scala aan facultatieve excursies. Daarnaast fungeert hij of zij natuurlijk als centrale vraagbaak. Onze medewerkers kunnen veel vertellen over het land en de plaatselijke gewoonten. Natuurlijk heeft een reisbegeleider ook niet alles in de hand. Soms is er sprake van overmacht: door overstromingen of aardverschuivingen is de weg versperd, de overheid heeft de treinkaartjes geconfisceerd of het hotel heeft de kamers al weggegeven. Bij dit soort tegenslagen zal de reisbegeleider op zoek gaan naar een alternatief. Ondanks alle voorbereidingen en inspanningen van de reisbegeleider kan het gebeuren dat de reis toch niet geheel naar je verwachting verloopt. De reisbegeleider hoort dit dan graag van je, zodat er ter plekke naar een oplossing gezocht kan worden. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Koning Aap betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- per reiziger per dag. Tot slot kun je altijd bij de reisbegeleider terecht als er problemen zijn. Realiseer je wel: een reisbegeleider is geen wandelende encyclopedie. Het is altijd verstandig om een goed reishandboek mee te nemen. Bewust op reis Reizen is andere culturen leren kennen, lokale mensen ontmoeten en prachtige natuur zien. En dat willen we ook nog tot ver in de toekomst. Daarom houden wij bij onze reizen rekening met milieu, mensen, natuur en cultuur. Dit is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens heel leuk! Voor meer informatie kijk je op: koningaap.be/duurzaamheid Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Prijsgarantie Wij garanderen dat we onze prijzen tussentijds niet verhogen als gevolg van valutaschommelingen.

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Nieuw-Zeeland Fotoalbum van een fantastische rondreis door Nieuw-Zeeland van 11 november tot 5 december 2008. Meer info: www.gerardvanbochove.nl/nieuwzeeland/ Zicht op Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) Mount

Nadere informatie

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis Nieuw Zeeland staat vooral bekend om het indrukwekkende natuurschoon. Vele natuurverschijnselen als vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden zijn

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/ Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze schitterende 18-daagse rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals Rotorua, Abel Tasman National Park, Fox Glacier

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NIEUW-ZEELAND - 27 dagen Land van de Lange Witte Wolk Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ONZ 10-15 27 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Aotearoa, Land van de Lange Witte Wolk is de

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/grand-tour-new-zealand/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/grand-tour-new-zealand/ Grand Tour New Zealand 21 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze 21-daagse Grand Tour door Nieuw-Zeeland bezoekt u alle prachtige bezienswaardigheden die het land te bieden heeft, zoals het schitterende

Nadere informatie

Nieuw-Zeeland Land van de lange witte rook. 21-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 12 hotels Rondreis 3900 km

Nieuw-Zeeland Land van de lange witte rook. 21-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 12 hotels Rondreis 3900 km Nieuw-Zeeland Land van de lange witte rook 21-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 12 hotels Rondreis 3900 km Hoogtepunten van deze reis Auckland, Wellington en Christchurch Mount Cook N.P.

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

Charming New Zealand

Charming New Zealand Charming New Zealand 21-daagse autorondreis met overnachtingen in charmante B&B s Deze fly & drive formule is ideaal voor reizigers die graag in contact komen met de lokale bevolking. Overnachtingen zijn

Nadere informatie

Dagprogramma. Uniek & Boetiek. Dag 1 - Met ferry van Auckland naar Waiheke Island. askja.nl

Dagprogramma. Uniek & Boetiek. Dag 1 - Met ferry van Auckland naar Waiheke Island. askja.nl Dagprogramma Uniek & Boetiek Onze bed & breakfast reis laat u op ontspannen wijze het indrukwekkende Nieuw-Zeeland ervaren. Bij aankomst vaart u naar het rustige Waiheke Island voor uw eerste kennismaking.

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Nieuw Zeeland Inhoud Abel Tasman Belangrijke gegevens Maori's De bijzondere dingen van Nieuw-Zeeland De kust Het klimaat De vlag 1: Abel Tasman De Nederlandse ontdekkingsreiziger en zeeman Abel Tasman

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NIEUW-ZEELAND - 27 dagen Land van de Lange Witte Wolk Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ONZ 8-15 27 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Aotearoa, Land van de Lange Witte Wolk is de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis NIEUW-ZEELAND - 27 dagen Land van de Lange Witte Wolk Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ONZ 10-15 27 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Aotearoa, Land van de Lange Witte Wolk is de

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/ New Zealand Wine Tour 22 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze 22-daagse wijnreis leert u Nieuw-Zeeland kennen in al zijn facetten. De prachtige natuur, de wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals

Nadere informatie

Dagprogramma. Verrassend & voordelig. askja.nl

Dagprogramma. Verrassend & voordelig. askja.nl Dagprogramma Verrassend & voordelig De reis leidt langs tal van hoogtepunten. Van de Bay of Islands tot het Tongariro National Park op het noordereiland en langs gletsjers en de Milford Sound op het zuidereiland.

Nadere informatie

Puur Nieuw-Zeeland. LAND OF THE KIWI vanaf 5275,00. Reis 21 dagen (18 dagen rondreis)

Puur Nieuw-Zeeland. LAND OF THE KIWI vanaf 5275,00. Reis 21 dagen (18 dagen rondreis) Puur Nieuw-Zeeland LAND OF THE KIWI vanaf 5275,00 Reis 21 dagen (18 dagen rondreis) Nieuw Zeeland Nieuw-Zeeland is gelegen in de Grote Oceaan, ten zuidoosten van Australië. Het land bestaat uit twee grote

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/ New Zealand in B&B s 19 Dagen Christchurch Auckland Deze prachtige 19-daagse rondreis is favoriet bij Nederlanders! U overnacht in B&B s en krijgt zo de gelegenheid om niet alleen het land, maar ook de

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart

Melodie: Les trois Cloches. Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Een reis door Nieuw Zeeland met Djoser, dat is een voortdurend feest. Jacky geeft een overzichtje, van excursies en hun prijs, Dat

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

Dagprogramma. Cycle Trails van Nieuw-Zeeland. askja.nl

Dagprogramma. Cycle Trails van Nieuw-Zeeland. askja.nl Dagprogramma Cycle Trails van Nieuw-Zeeland Tijdens deze leuke combinatiereis gaat u op avontuur met de auto en ontdekt u per fiets de minder toegankelijke natuur van Nieuw-Zeeland. Er zijn prachtige 'cycle

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016)

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) The ideal route when having limited time in New-Zealand. The best way would be to start in Auckland and finish in Christchurch (or travel in opposite direction),

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Kaikoura * Coastal Track, 3 dagen, individuele wandeltocht langs homesteads

Kaikoura * Coastal Track, 3 dagen, individuele wandeltocht langs homesteads Wandelreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277328 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Kaikoura * Coastal Track, 3 dagen, individuele wandeltocht langs homesteads De Kaikoura Coastal Track is een prachtige

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Dagprogramma. Van Coromandel tot Milford Sound. Dag 1 - Auckland. askja.nl

Dagprogramma. Van Coromandel tot Milford Sound. Dag 1 - Auckland. askja.nl Dagprogramma Van Coromandel tot Milford Sound Een prachtige reis voor de echte natuurliefhebber. Hoogtepunten zoals de idyllische stranden van de Coromandel en een cruise door de Milford Sound worden afgewisseld

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Nieuw-Zeeland 2017. 4.490 * * Prijs per persoon. HET MOOISTE AANBOD OP DE MARKT! Surf naar: www.deblauwevogel.be voor afreisdata

Nieuw-Zeeland 2017. 4.490 * * Prijs per persoon. HET MOOISTE AANBOD OP DE MARKT! Surf naar: www.deblauwevogel.be voor afreisdata De Blauwe Vogel 1609 Surf naar: www.deblauwevogel.be voor afreisdata De allermooiste rondreis uit ons aanbod Nieuw-Zeeland 2017 HET MOOISTE AANBOD OP DE MARKT! VANAF 4.490 * * Prijs per persoon. In Nederlandstalige

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch

Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze schitterende 18-daagse rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals Rotorua, Abel Tasman National Park, Fox Glacier

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

19-daagse familie reis West Canada

19-daagse familie reis West Canada Page 1 WEST CANADA 19-daagse familie reis West Canada Grizzlybeer, zwarte beer, grijze wolf, coyote, eland, wapiti, Amerikaanse bever, dikhoornschaap, wie door het ruige West-Canada reist kan ze zomaar

Nadere informatie

SQ=Singapore Airlines, AKL=Auckland, AMS=Amsterdam, CHC=Christchurch, SIN=Singapore, *=volgende dag

SQ=Singapore Airlines, AKL=Auckland, AMS=Amsterdam, CHC=Christchurch, SIN=Singapore, *=volgende dag Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur 06 nov 2008 SQ323 AMS-SIN 10.55 06.10* 07 nov 2008 SQ281 SIN-AKL 08.45 23.40 04 dec 2008 SQ298 CHC-SIN 11.50 17.25 04 dec 2008 SQ324 SIN-AMS 23.50

Nadere informatie

Dagprogramma. Wandelen in Nieuw-Zeeland. askja.nl

Dagprogramma. Wandelen in Nieuw-Zeeland. askja.nl Dagprogramma Wandelen in Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland is een geliefde bestemming voor wandelaars. Deze reis neemt u mee naar de prachtigste plekken waar u de natuur ook te voet goed kunt ontdekken. Wandel

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

A Journey through Middle-earth 15 Dagen Auckland Christchurch

A Journey through Middle-earth 15 Dagen Auckland Christchurch A Journey through Middle-earth 15 Dagen Auckland Christchurch Deze groepsreis is perfect voor actieve reizigers die op zoek zijn naar een unieke rondreis door Nieuw-Zeeland. Tijdens deze tour ontdekt u

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Actiereglement Spaaractie ds Avond: gratis reis Nieuw-Zeeland. 1. Concept

Actiereglement Spaaractie ds Avond: gratis reis Nieuw-Zeeland. 1. Concept Actiereglement Spaaractie ds Avond: gratis reis Nieuw-Zeeland 1. Concept De spaaractie gratis reis Nieuw-Zeeland- Win uw droomreis met Aussie Tours is een actie georganiseerd door De Standaard. Als lezers

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Great Rail Journeys: Avonturen in Nieuw-Zeeland 2012

Great Rail Journeys: Avonturen in Nieuw-Zeeland 2012 Great Rail Journeys: Avonturen in Nieuw-Zeeland 2012 Great Rail - Begeleide rondreizen in internationaal gezelschap De hoogtepunten: Auckland, de City of Sails Twee historische treinreizen Rotorua en Lady

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

"Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams

Photography is an austere and blazing poetry of the real- Ansel Adams "Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams Deze reis doet Cantabrië en Asturië aan, beiden regio's zijn in Noordwest Spanje. Deze gebieden zijn nog niet door toeristen ontdekt

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Tijd voor Actie & Plezier T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com Historische Hike De historische hike is een bergwandeling vol historie US$ 12 : 1 tot 1½ uur : Wandelstok Tijden

Nadere informatie

SOEDAN UW SAFARI

SOEDAN UW SAFARI WWW.SEAWOLF-SAFARI.DE In Soedan, treedt je in de voetsporen van Hans Hass! Aankomst De momenteel beste verbindig is met Emirates naar Dubai en u gaat verder met FlyDubai, of met een luchtvaartmaatschappij

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen In deze reis ontdekt u de grote onderlinge verschillen tussen het binnenland en de oost- en westkust van West Maleisië. De westkust is duidelijk

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo

Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo Hotel Arathena Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Arathena - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Reizen met de klok mee

Reizen met de klok mee Reizen met de klok mee Tijdsduur Het maken van de opdracht: Het bespreken van de opdracht: 50 minuten 25 minuten Inleiding Australië is in allerlei opzichten een zeer divers land. Een rondreis langs de

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt

SAFARI. zijn de olifanten altijd bedekt met een rode stoflaag tegen de zon en de Op ruim 3 uur rijden van Mombasa ligt www.magicalkenya.nl SAFARI Ais je Kenia bezoekt, dan is een safari een must. Een safari door de bush maakt je vakantie in Kenia tot een onvergetelijke ervaring. Er zijn 50 nationale parken, soms zo groot

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Dagprogramma. Off the Map. askja.nl

Dagprogramma. Off the Map. askja.nl Dagprogramma Off the Map Verblijft u graag op speciale plekken net buiten de drukte of middenin de natuur? Verkiest u een typisch Nieuw-Zeelands vakantiehuisje in het hart van de Matakana wijnregio boven

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

Week 2,3,4,5,6- NZ 22 december Nelson & On Tour. Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen.

Week 2,3,4,5,6- NZ 22 december Nelson & On Tour. Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen. Nelson & On Tour Inrichten, settelen, weer Inpakken en Thuiskomen. Ja, zo voelde het zeker, na 16 dagen rond het Zuider Eiland te hebben getrokken met 49 tieners en 6 begeleiders/kitchen staff weer thuiskomen

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Nieuw-Zeeland. 26 februari - 19 maart

Nieuw-Zeeland. 26 februari - 19 maart Nieuw-Zeeland 26 februari - 19 maart 22-daagse geheel verzorgde rondreis over beide eilanden Nieuw-Zeeland kenmerkt zich door een afwisselende en ruige natuur. We vinden hier een enorme diversiteit aan

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie