Architectuurprijs Weert en Nederweert NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Architectuurprijs Weert en Nederweert 2013. NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT"

Transcriptie

1 Architectuurprijs Weert en Nederweert 2013 NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT

2 Architectuurprijs Weert en Nederweert 30 Juni 2013 Juryrapport Stichting Architectuurlijk Weert schenkt ieder jaar op feestelijke wijze aandacht aan de Dag van de Architectuur. De uitreiking van de architectuurprijs en de publieksprijs vormen daarbij een hoogtepunt. De stichting organiseert lezingen, het Architectuurcafé en excursies waarbij architectuur het uitgangspunt is. De Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld. Doel van de stichting is een breder publiek bekend te maken met en bewust te maken van architectuur. Het is inmiddels traditie geworden in Weert en omstreken dat jaarlijks de dag van de Architectuur wordt gevierd met de uitreiking van de Architectuurprijs en de Publieksprijs. Dit jaar is gekozen voor nieuwbouw scholen, eventueel in combinatie met andere functies. Er zijn door de stichting 10 recent gerealiseerde projecten genomineerd. 01 BS Aan De Bron te Weert Povse & Timmermans architecten 02 BS St Laurentius te Swartbroek DMV architecten 03 BS Joannes te Tungelroy Povse & Timmermans architecten 04 BS De Kerneel te Nederweert Povse & Timmermans architecten 05 BS De Firtel te Stramproy DMV architecten 06 Brede school Moesel te Weert DMV architecten 07 Brede school Markeent te Weert KDV architecten 08 Het College te Weert RAU architecten 09 OBS De Klimop te Nederweert DMV architecten 10 OBS Molenakker te Weert Povse & Timmermans architecten Architectuurprijs 2013 Een deskundige jury bepaalt welke school de Architectuurprijs 2013 in ontvangst mag nemen. De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen: De heer H. Coolen, wethouder gemeente Weert De heer J.van Nierop, onderwijsdeskundige De heer T. Bähler, architect De Architectuurprijs is uitgereikt op de Dag van de Architectuur op zondag 30 juni Dit evenement vond plaats van uur tot uur bij grandcafé De Gotcha! gelegen in de Beekstraat te Weert. Beschouwing De jury heeft bij de beoordeling van de verschillende scholen onder andere gelet op de situering van het gebouwontwerp op de plek, de consistentie in de architectuurtaal, de relatie tussen de architectuur en de functionaliteit van het bouwwerk, de relatie tussen binnen en buiten en de wijze waarop de architectuur past bij het onderwijs.

3 01 BS Aan De Bron te Weert Povse & Timmermans architecten Het gebouw is mooi terugliggend van de weg gesitueerd. De ingetogen vormgeving voegt zich binnen de parkachtige omgeving. Het ontwerp is met de buitenruimte verweven en versterkt de groene omgeving. De natuurlijke inplanting maakt een royale en ontspannen indruk. De rustige architectuur roept bijna de verbeelding op van een mediterraans badpaviljoen aan zee. De overvloedige ruimte op deze plek is een voordeel dat deze metafoor onderschrijft. De aansluiting en afstemming met de gymzaal is minder vloeiend geslaagd. De achtergevel van het schoolgebouw is gefragmenteerd van opzet waardoor het groen uit de omgeving in de tussenruimtes binnendringt. Er zijn mooie doorzichten vanuit de entree en het trappenhuis. De plattegronden zijn duidelijk geënt op het concept van de lesmethode, waarmee het gebouw een uiterst geslaagde weerspiegeling van het onderwijs is. WINNAAR ARCHITECTUURPRIJS 2013

4 02 BS St Laurentius te Swartbroek DMV architecten Het gebouw is van wezenlijk belang voor de leefbaarheid van de dorpskern. Een combinatie van functies binnen het gebouw was noodzakelijk voor de financiële haalbaarheid. Daarmee is het programma enigszins overladen geworden voor het dorpse karakter van deze plek. Het volume gaat de concurrentie aan met het plaatselijke kerkgebouw. Het gevelontwerp toont een zeer elegante combinatie van hoogwaardig steen en zink. De diepe neggen en zorgvuldige detaillering zijn kenmerken voor het gebouw. De multifunctionele invulling is consistent vertaald in de verschijningsvorm, waarbij de woningen binnen het gebouw in het bijzonder zijn geparcelleerd.

5 03 BS Joannes te Tungelroy Povse & Timmermans architecten Door dit gebouw op deze strategische positie in de dorpskern is het voorliggende plein opnieuw gedefinieerd en heeft het centrum een samenhangende betekenis gekregen. In samenspel met de kerk, die op gepaste distantie staat, is als het ware een nieuwe en duidelijke dorpskern gevormd. Het gebouw heeft meerdere functies en daarmee ook meerdere gezichten. De stijlvolle dorpse façade aan het plein contrasteert met de meer modernistische gevel aan de andere zijde.

6 04 BS De Kerneel te Nederweert Povse & Timmermans architecten Het nieuwe schoolgebouw staat op een compacte plek en is goed ingepast binnen de nieuwe wijk. Een openbare speeltuin kan additioneel worden toegevoegd aan de speelplaats. Het middendeel met tribunetrappen en podium wordt aan de kopse zijden van bovenaf aangelicht. Hier gaat de binnenruimte over in een dakterras dat tevens fungeert als eventuele uitbreidingsmogelijkheid. Terzijde van de middenvide zijn op de verdieping leerstraten opgenomen ter completering van de klaslokalen. Het binnenplein van de school wordt tevens veelvuldig gebruikt door locale maatschappelijke verenigingen voor diverse activiteiten.

7 05 BS De Firtel te Stramproy DMV architecten De opvallende gevel heeft een stoere uitstraling. De kleuropzet van de gevel en de hoogte van het gebouwvolume schikken zich goed naar de belendende omgeving. Deze robuuste verschijningsvorm is enigszins onrustig en opdringend door de gemêleerde steenkleur in combinatie met verspringende gevelopeningen. De grote ramen bieden op strategische plekken vanuit het interieur een verrassend breed perspectief op de omgeving.

8 06 Brede school Moesel te Weert DMV architecten Dit kloeke en zelfstandige gebouw is een opvallende verschijning in deze wijk. De aansluiting met de omgeving komt in hoofdzaak tot uitdrukking door de toegepaste lichte gevelsteen. De langwerpige raamopeningen refereren gevoelsmatig aan het beeld van een klassieke school. De uitsneden in de gevel zijn voorzien van contrastrijke en opvallende kleuren. De tribune in het interieur nadert hier tot aan de gevel, wat een verleidelijk beeld naar binnen initieert. Het gebouw heeft drie aparte toegangen en een opvallend licht interieur.

9 07 Brede school Markeent te Weert KDV architecten Het gebouw heeft een programma van twee scholen met op de bovenverdieping appartementen. Dit stedelijke gebouw is harmonieus vormgegeven op deze markante hoeklocatie. Aan de straatzijde is het een duidelijk openbaar gebouw, aan de achterzijde is het mooi aflopend getrapt en ontspannen vormgegeven naar de omliggende wijk toe. Dit super terras is een krachtig en functioneel onderdeel van het ontwerp. De grote hal heeft geen tribune concept, de gymzaal is nog opvallend met daglicht ontworpen. de school is een elegante aanwinst op deze plek, beheerst vormgegeven in een mooie materialisatie.

10 08 Het College te Weert RAU architecten De grillige organische vorm levert een eigenwijs autonoom gebouw op deze open en groene locatie. Het interieur is ontworpen op basis van een nieuwe onderwijsmethode waarbij niet langer klassikaal, maar in domeinen wordt gedoceerd. Uitgebreide sportfaciliteiten maken de school geschikt voor leren in combinatie met topsport. Het hart van het gebouw is een overweldigende binnenruimte met tribunetrap en podium die voor vele gelegenheden wordt gebruikt. De binnenafwerking maakt op onderdelen een povere indruk. Het kleurgebruik aan de gevel wordt als enigszins ongedefinieerd ervaren. Opvallend is de zijde waar het gebouw is afgesneden en wacht op een mogelijke toekomstige uitbreiding welke initieel was voorzien. Het belangrijke gebouw met de regionale functie is onmiskenbaar een aanwinst voor Weert.

11 09 OBS De Klimop te Nederweert DMV architecten De symmetrische plattegrond in een driehoek, welke voortkomt uit de perceelsvorm, heeft een dwingende impact op het interieur. De binnenruimte is voorzien van hoge vides met daklichten, maar blijft desondanks relatief donker. Het gebouw met de grijzige steen en gebogen daklijn staat enigszins apart binnen de wijk. Zeer bijzonder zijn de ruimtelijke klaslokalen met verdieping en open vide. Op de verdieping kan op ideale wijze binnen hetzelfde lokaal worden gedifferentieerd in het onderwijs.

12 10 OBS Molenakker te Weert Povse & Timmermans architecten Het gebouw heeft een kenmerkende eenvoud in de opzet. De gele kleurstelling is opvallend ver doorgezet. De binnenruimte is dwingend compact. De verschijningsvorm weerspiegelt niet direct een associatie met een schoolgebouw. Het gegeven dat deze school met een afwijkend kleiner financieel budget is gerealiseerd maakt de prestatie lovenswaardig.

13 Van de Meerakker B.V. De werkgroep Architectuurlijk Weert bedankt iedereen die op welke wijze dan ook de uitreiking van de Architectuurprijs mogelijk maakt, vooral onze sponsoren en begunstigers! Een bijzonder woord van dank voor Luc Stultiens, Peter Geerts en Bas van Grimbergen. Zij steken steeds, als oud leden van de werkgroep, de helpende hand toe waar nodig. Cees Metz Henny Sonnemans Frank Lahaye Joke Jongeling BEGUNSTIGERS André van de Goor bv Architect AvB BNA Jacobs Koppers Mode Knoups Architecten BV Aben & Slag advocaten BenW architecten Van Enckevort groothandel BV Hoeberechts Advocaten Wolfsbergen & Osnabrug belastingadviseurs accountants Peter Sigmond, architect bna Buro 5 Croonen Metz architecten

JURYRAPPORT. Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE

JURYRAPPORT. Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE JURYRAPPORT Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE Juryrapport Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld. Doel

Nadere informatie

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com nieuwbouw woning 10 juni 2011 architecture.com architecture Qarchitecture. Niets uit dit bestek / drukwerk mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

JURYRAPPORT. Architectuurprijs 2014 Weert en Nederweert

JURYRAPPORT. Architectuurprijs 2014 Weert en Nederweert JURYRAPPORT Architectuurprijs 2014 Weert en Nederweert ZORGGEBOUWEN Architectuurprijs Weert en Nederweert 2014 Juryrapport Stichting Architectuurlijk Weert schenkt ieder jaar op feestelijke wijze aandacht

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE HANDEL

MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE HANDEL MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE HANDEL basisschool + dorpshuis + bibliotheek + kinderopvang + jeugd onze lieve vrouwestraat handel nl ontwerp januari 2012 - oplevering december 2014 Dorpshuis MULTIFUNCTIONELE

Nadere informatie

MFA DONGEN De Cammeleur

MFA DONGEN De Cammeleur MFA DONGEN De Cammeleur Omschrijving project Een belangrijk gebouw op een imposante locatie. Het ontwerp vormt een synergie tussen de statige uitstraling van de bebouwing gelegen aan het historische lint

Nadere informatie

Verpleeg- en reactiveringscentrum. Good Practice. Zwolle. College bouw ziekenhuisvoorzieningen

Verpleeg- en reactiveringscentrum. Good Practice. Zwolle. College bouw ziekenhuisvoorzieningen Good Practice S - MASSA Zorginstelling Stichting Protestants Christelijke Zorgcombinatie en omgeving Architectenbureau Rau & partners, Amsterdam Projectgegevens Aantal plaatsen: 151 verblijfsplaatsen,

Nadere informatie

EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN

EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN EEN NIEUW STADHUIS VOOR ALLE WEERTENAREN BURGEMEESTER JOS HEIJMANS Trots op ons nieuwe stadhuis Onze mooie stad Weert heeft een prachtig nieuw stadhuis. Daar zijn we trots op. De gemeente raad koos na

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

De mij woning: optimale vrijheid. 1 e verdieping 2 e verdieping. begane grond. Gerben ter Horst hoofdarchitect

De mij woning: optimale vrijheid. 1 e verdieping 2 e verdieping. begane grond. Gerben ter Horst hoofdarchitect De mij woning: optimale vrijheid energie 0,40 De samenwerking is prettig. Ik kan altijd met vragen terrecht. Rana Sjoerds, klant IbbA Ik bouw betaalbaar Almere is een feest voor de startende zelfbouwer

Nadere informatie

brede school en woningen de barrier eindhoven

brede school en woningen de barrier eindhoven brede school en woningen de barrier eindhoven Uitbreiding van monument de opbouw tot een brede school met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, buurtontmoetingscentrum met gymzaal

Nadere informatie

ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen

ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen Inleiding De Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld.

Nadere informatie

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 TOELICHTING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNNIG 16.08.2017 mei architects and planners www.mei-arch.eu Bestaande situatie; hekwerk en wachtgevels zijn geen kwaliteit.

Nadere informatie

FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam

FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam FARALDA KRAAN HOTEL NDSM Amsterdam Visie Document 17.01.2013 IAA Architecten Architectonisch concept Faralda kraan De Faraldakraan maakt na de verbouwing een belangrijk deel uit van het nieuwe levendige

Nadere informatie

Een uitgave van Driessens oktober Project Zonderwijk Veldhoven. is genomineerd voor de VKG renovatie- en publieksprijs 2011.

Een uitgave van Driessens oktober Project Zonderwijk Veldhoven. is genomineerd voor de VKG renovatie- en publieksprijs 2011. Een uitgave van Driessens oktober 2011 Project Zonderwijk Veldhoven is genomineerd voor de VKG renovatie- en publieksprijs 2011. Driessens is er trots op dat opnieuw een nominatie van de VKG (Vereniging

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT

TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT TORENAPPARTEMENTEN MEYSTER S BUITEN UTRECHT titel opdrachtgever projectteam aannemer gevel programma periode 16 Torenappartementen Meyster s Buiten te Utrecht VOF Meyster s Buiten: Heijmans, Blauwhoed

Nadere informatie

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017

Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe. 02 oktober 2017 Schetsontwerp presentatie Huisvesting gemeente Overbetuwe 02 oktober 2017 Stedenbouwkundige inpassing 1. Analyse bestaand 2. Nieuwe situatie Stedenbouwkundige analyse Dubbel plein Stedenbouwkundige analyse

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL

BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL BEELDKWALITEITPLAN WATERTOREN UPPEL Gorinchem, maart 2012 Drs. J. Beijer en Drs. M. Meerkerk INLEIDING In dit beeldkwaliteitplan voor de watertoren van Uppel worden handreikingen geboden aan de hand waarvan

Nadere informatie

466 LEEGKERK Groningen

466 LEEGKERK Groningen LEEGKERK Groningen 466 2 466.Leegkerk.Groningen OPDRACHTGEVER Stichting Oude Groninger Kerken & Bijzonder Locaties Groningen PROJECTARCHITECT ARCHITECTUUR Jan Verrelst, Maarten Verdonschot PROJECTTEAM

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Goudenregenstraat. Korte Kerkweg. Beeldkwaliteitplan

Goudenregenstraat. Korte Kerkweg. Beeldkwaliteitplan Goudenregenstraat Korte Kerkweg Beeldkwaliteitplan Landelijk wonen Rouveen januari 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 1.1 Algemeen 5 1.2 Doelstelling 5 1.3 Status 5 2 Uitgangspunten 7 2.1 De ligging 7 2.2

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

Quion Capelle a/d IJssel

Quion Capelle a/d IJssel Quion Capelle a/d IJssel Hoofdkantoor Quion Capelle a/d IJssel Situatie Locatie Fascinatio, Capelle a/d IJssel Quion is een financiële dienstverlener, die zich toelegt op de verwerking van woninghypotheken.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK

Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Beeldkwaliteitplan t GIJMINK Definitief oktober 2009 AANVULLING, Fase 6 en 7 Fase 6 en 7 Proefverkaveling Kstedenbouwkundig plan 2009 Proefverkaveling Kschetsplan met uitwerking Fase 1 en 2 Proefverkaveling

Nadere informatie

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 INLEIDING In de wijk Hillesuis zijn weinig sportvoorzieningen aanwezig. De capaciteit van de aanwezige sportzalen is onvoldoende. In het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Programma Basisschool, kinderopvang en BSO, sportzaal, balletzaal, wijkteams, Centrum Jeugd en Gezin Locatie Barendrecht Setting Groen-stedelijk

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, Rene de Korte Heijmans Bouw 66 grondgebonden woningen

Nadere informatie

Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij

Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij Bestuur Jenaplanschool Antonius Abt Mw. en dhr. Van Rooij, Kinderdagverblijf Dribbel Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

Havengebouw Elburg. De Opgave.

Havengebouw Elburg. De Opgave. De Opgave Net buiten het oude centrum van vestingstad op een prominente locatie aan de haven is het nieuwe sanitair- en havenmeestergebouw van gebouwd. Het gebouw vormt niet alleen het onderkomen van de

Nadere informatie

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - projectdocumentatie Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - ZIERIKZEE Locatie Oude Haven 17, Zierikzee Oplevering bouwkundig Januari 2016 Netto oppervlakte ca.120m2 Architect Tim de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten

MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH. BiermanHenketarchitecten 2013 MUSEUMKWARTIER S HERTOGENBOSCH BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2005-2008 Oplevering 2012 Opening 24 mei 2013 Architect Bierman Henket architecten Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant (Het Noordbrabants

Nadere informatie

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon 3 p i e t b o o n terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon vo o r w o o r d n e d e r l a n d 13 zuid-afrika 27 n e d e r l a n d 65 caribbean 79 d e n e m a r ke n 117

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

Nieuw Landelijk Wonen

Nieuw Landelijk Wonen Nieuw Landelijk Wonen AVEM Architecten BNA Deze presentatie laat enkele pagina s zien uit het boek Nieuw Landelijk Wonen, geschreven door architectenburo AVEM Architecten BNA te Schagen. Voor het complete

Nadere informatie

MFA Vlechtwerk - Werkendam Dit wordt het kloppend hart van ons dorp

MFA Vlechtwerk - Werkendam Dit wordt het kloppend hart van ons dorp MFA Vlechtwerk - Werkendam Dit wordt het kloppend hart van ons dorp In het hart van Werkendam staat multifunctionele accommodatie (MFA) Vlechtwerk: het thuis van twee basisscholen, kinderopvang, gymzaal,

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Bossche School woning Rosmalen 150 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Bossche School woning Rosmalen 150 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Bossche School woning van der Laan In 1956 heeft de architect Nico van der Laan

Nadere informatie

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e weberdejong a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e Patiohouse is een woningconcept van WeberdeJong architecten te Rotterdam dat is ontworpen vanuit het streven om architectonisch

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Wonen / Zorgen #ouderenzorg - #gebiedsontwikkeling - #woningstichting - #belevingsgerichtezorg #interieur In Weert is door woningstichting Wonen Weert en stichting Land

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

WEST- TERSCHELLING. Brede school Beeldkwaliteitcriteria

WEST- TERSCHELLING. Brede school Beeldkwaliteitcriteria WEST- TERSCHELLING Brede school Beeldkwaliteitcriteria West Terschelling Beeldkwaliteitcriteria Brede School WEST- TERSCHELLING Brede school, Beeldkwaliteitcriteria West terschelling Brede school, Beeldkwaliteitcriteria

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Een voormalige koeien-

Nadere informatie

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen

Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Project 150 Voormalig woonhuis en kantoor architect van der Laan Gele Hoeve, Rosmalen Opdrachtgever: Particulier januari 2010 - juni 2012 Tuinontwerp: P.A.M. Buijs, Vught, 1956 & 2012 Fotograaf: René de

Nadere informatie

BKP KEC WEERT 1410 RAP 2014-12-14 BKP

BKP KEC WEERT 1410 RAP 2014-12-14 BKP 1410 RAP 2014-12-14 BKP BKP KEC WEERT In opdracht van de Aloysiusstichting is 2.0 Architecten tezamen met bureau Verbeek, gevraagd een beeldkwaliteitsplan op te stellen voor de nieuwbouwlocatie van het

Nadere informatie

TE KOOP. Gelind 4 5421 BN GEMERT Prijs: 151.000 v.o.n.

TE KOOP. Gelind 4 5421 BN GEMERT Prijs: 151.000 v.o.n. TE KOOP Gelind 4 Prijs: 151.000 v.o.n. Omschrijving TE KOOP ''Wonen met het centrum Om de Hoek'' 13 fraaie nieuwbouw appartementen gelegen in het centrum van Gemert. De woonoppervlakte varieert van circa

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard

Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard Multifunctionele accommodatie Ligne Sittard Het ontwerp Het noordblok is twee tot drie lagen hoog en kent aan de Schootsvelden nog een vierde bouwlaag waarin de appartementen zijn gepositioneerd. De openheid

Nadere informatie

Drie schoollocaties in Malden

Drie schoollocaties in Malden Stedenbouwkundige verkenning Stedenbouwkundige verkenning 1 Drie schoollocaties in Malden december 2017 Stedenbouwkundige Verkenning Drie schoollocaties Malden Opgesteld door: Buro Dwarsstraat Arjan van

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf Opdrachtgever: Gemeente Graafstroom Ontwerp: 200 Realisatie: 2006-2007 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat 112, 11 BX

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT

KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT KIJKDUIN FINEST OF OCKENBURGH STEDENBOUW, LANDSCHAP & BEELDKWALITEIT 2 I KIJKDUIN, FINEST OF OCKENBURGH INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE PLANGEBIED IN OMGEVING 6 MASTERPLAN KIJKDUIN 8 LOCATIE 10 AMBITIE 16 SFEER

Nadere informatie

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC)

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) GOUDA PAGINA 1 UITBREIDING EN RENOVATIE VAN BESTAAND CLUBGEBOUW heeft de architectenopdracht van ontwerp tot en met aanbesteding verkregen voor de verbouw / nieuwbouw

Nadere informatie

Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier

Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier Illias en Artemis Amsterdamse invloeden in het Homeruskwartier Panamalaan 7-E 09 AS Amsterdam T 00 60 0 E info@geusebroekverheij.nl Illias en Artemis Locatie Homeruskwartier, Almere-Poort Opening april

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Langgevelboerderij Walik Een voormalige koeien- en paardenstal, behorend bij

Nadere informatie

Sportcentrum Zaandam Zuid

Sportcentrum Zaandam Zuid Sportcentrum Zaandam Zuid De nieuwbouw van sportcentrum Zaandam Zuid is gebouwd in de wijk Poelenburg naast de parkzone aan De Weer. Het sportcentrum is gerealiseerd binnen hetzelfde bouwblok als de naastgelegen

Nadere informatie

Groenendael Makelaardij B.V K.K. Anna Lindhlaan HT Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden

Groenendael Makelaardij B.V K.K. Anna Lindhlaan HT Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden Groenendael Makelaardij B.V. TE KOOP Anna Lindhlaan 7 3446 HT Woerden Groenendael Makelaardij B.V. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden 0348-416886 info@gmwoerden.nl gmwoerden.nl 895.000 K.K. Ruime woonkamer

Nadere informatie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie

Woerden Stadshart Woerden, 1500 m2 winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Woerden Stadshart Woerden, 1500 m winkels, 15 stadswoningen, restauratie pastorie Opdrachtgever: Multi Development Ontwerp: 003 Uitvoering: 006 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat

Nadere informatie

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG

MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG 24 augustus 2007 MODELONDERZOEK T.B.V. VERBOUWING H.H. MARTINUSKERK TE VOORBURG STRUCTUUR VARIANTEN VARIANT 1 VARIANT 2 INLEIDING VARIANT 1 (inbouwmodel) VARIANT 2 (uitbreidingsmodel) De benutting van

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

DelftsHart Harnaschpolder Delft

DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder Delft DelftsHart Harnaschpolder, Delft Locatie Drie wooneilanden Delftshart maakt onderdeel uit van de grootschalige uitleglocatie Harnaschpolder bij de stad Delft. In de Harnaschpolder

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1

00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 00020_16~APPARTEMENT VESTER / 1 Appartement Vester uitbreiding interieur, Amsterdam Programma: een extra verdieping van 50 m2 met werkkamer, een extra ouderslaapkamer en badkamer, een vernieuwde keuken

Nadere informatie

Forensisch Psychiatrische Kliniek Amsterdam Wonen / Zorgen / Multifunctioneel

Forensisch Psychiatrische Kliniek Amsterdam Wonen / Zorgen / Multifunctioneel Forensisch Psychiatrische Kliniek Amsterdam Wonen / Zorgen / Multifunctioneel In Amsterdam aan de Weespertrekvaart is de Forensisch Psychiatrische Kliniek gerealiseerd. In het licht van de gedachte dat

Nadere informatie

Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum

Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum Een nieuwe context voor een kerk: De Vredekerk te Bussum Door Wim Westinga Opdrachtgever: Dudok Wonen Architect: Inbo Architecten BNA Woudenberg, Projectarchitect: Wim Westinga Aannemer: Slokker Bouwgroep

Nadere informatie

Nieuwbouw gymzaal tarwesterk

Nieuwbouw gymzaal tarwesterk Nieuwbouw gymzaal tarwesterk PROJECTGEGEVENS Projectadres: Zwartewaalstraat Rotterdam Ontwerp: 2014 Uitvoering: 2015 Oplevering: September 2015 Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam Dienst Stadsontwikkeling

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten

kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten kinderoogcentrum eklund_terbeek architecten projectdocumentatie 30 augustus 2013 Opgave: Programma: Grootte: Locatie: Team: Opdrachtgever: Aannemer bouw: Aannemer installaties: Interieurbouw: Leverancier

Nadere informatie

herontwikkeling Sint Jozefschool Peperstraat 29 Gouda november 2011

herontwikkeling Sint Jozefschool Peperstraat 29 Gouda november 2011 herontwikkeling Sint Jozefschool Peperstraat 29 Gouda november 2011 colofon non-design Rogier Krullaars Rob Wilhelmy Damsté Max van Steen Laan van Meerdervoort 218 2517 BK Den Haag w: www.non-design.nl

Nadere informatie

De Strijp. Het podium

De Strijp. Het podium De Strijp Het podium Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

Huis familie Van Leeuwen

Huis familie Van Leeuwen BEELD VANUIT DE TUIN Huis familie Van Leeuwen Specificaties opdrachtgever Jaap en Judith adres Havixhorst 9 7944 RT MEPPEL ontwerpteam medewerkers Alex Jager Rogier Janssen Cisca de Jong Vanuit de tuin

Nadere informatie

Emma Kinderziekenhuis AMC

Emma Kinderziekenhuis AMC Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam 2005-2015 Adres project Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam Opdrachtgever AMC, Projectorganisatie Huisvesting Emma Kinderziekenhuis Opdracht Ontwerp, bouwvoorbereiding,

Nadere informatie

huiskamer van zandvoort

huiskamer van zandvoort van zandvoort 171 woningen en voorzieningen Het Louis Davidscarré ligt in het hart van Zandvoort en vormt als uitloper van het centrum de schakel naar de woonbuurten. Een plek waar een verscheidenheid

Nadere informatie

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis DIJKPOLDER welstandscriteria gemeente Maassluis concept_v4 oktober 2012 Plandeel 2e Weverskade hoofdbebouwing is individueel of afwisselend als ensemble gebouwen hebben een kap, hellend dak kap is in beeld

Nadere informatie

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel.

Typering van het monument: Woonhuis uit 1896 dat deel uitmaakt van de historische bebouwingsstructuur van de dorpskern Hunsel. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM088 Naam monument : n.v.t. Adres : Jacobusstraat 2 Postcode en plaats : 6013 KK Hunsel Kadastrale aanduiding : HSL00 sectie B nr(s) 2771 Coördinaten

Nadere informatie

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl PORTFOLIO Speelruimte en B.S.O. in een stedelijke omgeving Afstudeerproject AvB Arnhem 2008 projectnr. 08.026 Het ontwerp voor een openbare speelplek en een buitenschoolse opvang is gesitueerd in het Spijkerkwartier

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN VILLAPARK DE BOUSBERG. Gemeente Landgraaf

BEELDKWALITEITPLAN VILLAPARK DE BOUSBERG. Gemeente Landgraaf BEELDKWALITEITPLAN VILLAPARK DE BOUSBERG Gemeente Landgraaf Opdrachtgever: Projectnr: Rapportnr: Datum: Van Wijnen BV LAN127 17 001 25 september 2017 BEELDKWALITEITPLAN VILLAPARK DE BOUSBERG Gemeente

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

17 dorpse eengezinswoningen in Bornsche Maten, Borne

17 dorpse eengezinswoningen in Bornsche Maten, Borne WONEN met dorps KARAKTER. 17 dorpse eengezinswoningen in Bornsche Maten, Borne Avondroodvlinder Genieten, wonen, leven LEKKER THUIS! DE MATEN inhoud Ruimte, rust, groen en gezelligheid; in De Maten vind

Nadere informatie

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE

CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE CHRISTIAAN HUYGENS COLLEGE Start: 2006 - Oplevering: 2010 Bruto vloer oppervlakte: 7.800 m2 Locatie: Eindhoven Functie: VMBO school Performance: CO2 neutraal, energie leverend, energie dak, smart grid

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Zorgtuin s-hertogenbosch 090

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t Zorgtuin s-hertogenbosch 090 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Zorgtuin s-hertogenbosch 090 Zorgtuin In een rustige woonwijk van s-hertogenbosch komt door de sloop van een lagere

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 74 75 Houtwalhofjes Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 opdrachtgever Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Almere. supervisor Urbis bureau voor stadsontwerp, Rotterdam aannemer van Zwol,

Nadere informatie

villa Rondeweg Vught

villa Rondeweg Vught villa Rondeweg Vught case Grootschalige verbouwing met aangrenzende nieuwbouw van een jarenvijftig-woning in villawijk in Vught. opdrachtgever particulier oplevering 2004 aannemer Aannemersbedrijf M.P.

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011

BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset. Concept 20-10-2011 BEELDKWALITEITPLAN Heerenveen - Skoatterwâld Speciaal onderwijs: Duisterhoutschool + It Oerset Concept 20-10-2011 Inleiding Achtergrond / ligging Voor de beide scholen voor speciaal onderwijs de Duisterhoutschool

Nadere informatie

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat 331-385, Amsterdam

In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten. Vrolikstraat 331-385, Amsterdam Vrolikstraat 331-385, Amsterdam In opdracht van Woningbouwvereniging Het Oosten 1/5 De opgave behelst het ontwerp van 80 woningen,in verschillende groottes en woningcategorieën (huuren koopwoningen) op

Nadere informatie

Analyse en ontwerp Wallhouse

Analyse en ontwerp Wallhouse Analyse en ontwerp Wallhouse Groningen Het Wallhouse#2 is een woning naar ontwerp van de Amerikaanse architect John Hejduk. Hij was een groot bewonderaar van Le Corbusier en liet zich dan ook door hem

Nadere informatie

Klapwijkse Pier 1 & 2

Klapwijkse Pier 1 & 2 Klapwijkse Pier 1 & 2 wurck architectuur stedenbouw landschap Berkel / Lansingerland Ensemble van woonhoeves De Gele Lis en de Blauwe Lis vormen de eerste twee van een ensemble van vijf woongebouwen in

Nadere informatie

Medewerkers ROVA. Zwolle. VHGP TS architecten bv B.V. www.tsarchitecten.nl

Medewerkers ROVA. Zwolle. VHGP TS architecten bv B.V. www.tsarchitecten.nl Medewerkers Arie van Harten Ir. Peter Ghijsen Ir. Thiedo Sijtsma Annemarie Beuker Will Peters Serge van de Moesdijk Ir. Anoek Burink Ir. Annemiek Voetberg Ir. Arno van Dijk René Hogeboom Geert Oort Niek

Nadere informatie