Onze vraag is dus heel simpel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze vraag is dus heel simpel:"

Transcriptie

1 Toelichting bij bijkomend agendapunt betreffende ophangsystemen voor reclameborden Naast de electronische reclameborden heeft de gemeente ook nog steeds houten ophangsystemen om reclamepanelen in te hangen, zodat verenigingen van Malle hun activiteiten kunnen aankondigen. Onder andere aan de BIB, het gemeentehuis en Brechtsesteenweg in Westmalle en aan de kerk en in de bocht aan het Kasteel in Oostmalle. De meeste van deze kunnen een flinke opknapbeurt gebruiken. Veelal is het systeem dat de borden op zijn plaats moet houden verdwenen. Hierdoor gaan de verenigingen zelf methodes verzinnen om de borden te bevestigen. Sommigen nemen zelfs een boor en ander materiaal mee en maken ter plaatse gaten in de panelen. Er wordt dus duchtig geklust wat eigenlijk overbodig zou moeten zijn. Onze vraag is dus heel simpel: Is het mogelijk alle systemen eens te bekijken en te herstellen waar nodig is? Zo kunnen de verenigingen de panelen terug netjes en zonder zorgen in de ophangsystemen ophangen.

2 Toelichting bij bijkomend agendapunt betreffende groene route Malle-Turnhout Het is ons ter oren gekomen dat het gemeentebestuur plannen heeft om de verkeersknoop in onze gemeente te ontrafelen. Op lokaal niveau is het echter heel moeilijk is om de verkeersstromen binnen onze gemeente te beïnvloeden. Er zullen maatregelen van hogerhand nodig zijn zoals efficiënter openbaar vervoer, het afschaffen van de salariswagen, invoeren van het rekeningrijden en het aanleggen van een ringweg om de verkeersdrukte te doen afnemen. Wat we als gemeente wel zelf kunnen doen is zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om de fiets gebruiken in plaats van de auto voor korte verplaatsingen. Dat er plannen gemaakt worden om delen van de groene fietsroute Turnhout-Malle te verwezenlijken, namelijk het verlengde van de Akkerstraat en de Beersendijk, kunnen we dan ook alleen maar toejuichen. Graag willen wij het bestuur er echter op attenderen dat de aard van de gebruikte materialen bij de aanleg van een fietspad in grote mate bepalen of dit een succesverhaal gaat worden of niet. Specialisten ter zake zoals bijvoorbeeld de Fietsersbond en Jan Vermeulen (burgemeester van Deinze, de fietsstad van Vlaanderen 2015) geven aan dat fietsers bij voorkeur gebruik maken van geasfalteerde of gebetonneerde fietspaden en onverharde fietspaden vermijden vanwege het rijcomfort. Geasfalteerde fietspaden zijn op de lange termijn ook veel goedkoper en duurzamer dan de op het eerste zicht goedkopere alternatieven zoals dolomiet. Dit is uiteraard omdat ze veel minder onderhoud vergen. Als Sp.a-Groen+ hechten wij veel belang aan goede infrastructuur voor de zwakke weggebruiker, daarom willen wij enkele concrete vragen stellen: Kunnen de nieuw aan te leggen fietspaden niet uitgevoerd worden in beton of asfalt, voorzien van tractorsluizen? Wanneer gaan deze werken starten? Volgens een rapport gemaakt in opdracht van de dienst mobiliteit van de Provincie Antwerpen zou er geen enkel juridisch bezwaar zijn om daar niet onmiddellijk mee te starten. We vragen de oprichting van een mobiliteitsraad die het gemeentebestuur kan bijstaan met expertise bij mobiliteitsprojecten en wegeniswerken. Wij zien hier een rol weggelegd voor Fietsersbond, schoolbesturen, ouderverenigingen, mindervalide weggebruikers, landbouwers, de transportsector,... Heeft het bestuur nog andere concrete plannen rond de groene route Malle-Turnhout?

3 Vervoersproject MaZoeZa, opvolger van de belbus Op de gemeenteraad van 29 februari 2016 heb ik over het vervangingsproject MaZoeZa ( voor de belbus ) een stand van zaken gevraagd. Daarop is toen het antwoord gekomen dat de uitvoering van het project is uitgesteld omwille van allerhande problemen. Financieel aspect, beschikbaarheid voertuig, personeel,. Daardoor is de vooropgestelde startdatum verschoven naar juni In de adviesraad voor mensen met een beperking begin deze maand heeft men eveneens gepolst naar een stand van zaken? Daar is het volgende gezegd : Op de vraag schriftelijk gesteld door de raad was nog geen antwoord gekomen tot dan toe? Maar de secretaris van de raad voor mensen met een beperking kon wel zeggen dat: - mensen met een beperking zullen van de dienst geen gebruik kunnen maken. Hiervoor zijn er maatregelen genomen en de handicars van de drie gemeenten bij elkaar gebracht die voor het vervoer zorgen van deze mensen. - De beschikbare bus ombouwen is veel te duur. - Over het financiële plaatje kon men geen details geven noch verduidelijking. - Voortgaand op het verhaal in de adviesraad - Dan wordt het duidelijk dat er al een groep min of meer in de kou komt te staan.zoals wij voorspeld hebben van bij het begin. Mensen met een beperking moeten naar de veel duurdere formule van de handicar grijpen voor hun vervoer. Nochtans is te zien op het aanvraagformulier bij de provincie Antwerpen ingediend - Thematische oproep in de welzijns- en gezondheidssector op pagina 4/12, dat men aanvankelijk toch ook de mensen met een beperking had opgenomen in het dossier? Juist omwille van de duurdere formule die handicar is en de beschikbaarheid niet altijd mogelijk zal zijn. Ik citeer. - Voor wat betreft de diensten MMC en DAV geven gebruikers aan dat niet alle vervoersaanvragen kunnen worden geregeld omwille van een beperkte capaciteit of financiële drempels (o.a. de vergoeding van de km ters door de chauffeur gereden van en naar de stelplaats) Bovendien voldoet niet iedereen aan alle voorwaarden om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Zodoende is er nood aan een aanvullend aanbod met een vast traject gecombineerd met een rijfrequentie op individuele, zo mogelijk, gecombineerde aanvraag.

4 En verder op p. 4/12 Doelstelling van het project Duidt aan tot welk type vervoer dit project zich richt. Een combinatie is mogelijk Groepsvervoer voor 0 Personen met een beperking (rolstoel) Mensen met een beperking waren oorspronkelijk toch opgenomen in het plan. Onze vragen zijn : - Is dit een gevolg van de beslissing om de bus niet om te bouwen omwille van de kostprijs? Wat is de kostprijs om de bus om te bouwen dan? - Is het financiële plaatje rond? Kan dit worden aangetoond? Of is het te vroeg? Is dit eveneens een reden van de vertraging? - is er een traject klaar hoe de bus zal rijden in de drie gemeenten? Is het voor de deelgemeenten waaronder Viersel een oplossing voor de vervoersarmoede die daar ontstaan is?

5 Toelichting bij agendapunt over de onderhoudskosten van het vast ANPRnetwerk in de politiezone Voorkempen De politieraad van onze politiezone besliste op 8 december 2015 om het vast ANPRnetwerk (het netwerk van camera s met nummerplaatherkenning) uit te breiden met een fase 4. Op dat moment was het duidelijk hoe groot de investeringskost was voor fase 4, maar de kosten voor de onderhoudskosten van de software, de communicatie en dergelijke was niet gekend. Uit het antwoord van korpschef Geert Smet op mijn schriftelijke vraag van 15 maart 2016 blijkt dat de onderhoudskosten van het vast ANPR-netwerk vanaf 2018 oplopen tot: ,12 EUR (incl. btw) in jaren wanneer fase 1 en fase 3 worden herijkt ,24 EUR (incl. btw) in jaren wanneer fase 2 en fase 4 worden herijkt Ongeveer de helft van deze kosten zijn verbonden aan fase 4, omdat het aantal camera s door de goedkeuring van fase 4 verdubbelt. De toename van deze kosten is momenteel niet verrekend in de dotaties van de vier gemeenten van de politiezone. Deze informatie was niet ter beschikking op 8 december 2015, wanneer de politieraad de investering goedkeurde. Ik heb daarbij de volgende vraag: Was burgemeester Harry Hendrickx op 8 december 2015 op de hoogte van de onderhoudskosten van het vast ANPR-netwerk van de politiezone Voorkempen?

6 Toelichting bij agendapunt over de bestemming van de gronden achter de Pastoor Van Loenhoutlaan in eigendom van De Ideale Woning en IGEAN Dankzij de kordate houding van het gemeentebestuur is de grond die de huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning had gestort in de Pastoor Van Loenhoutlaan (achter de tuinen van de huizen met huisnummers 70-98), intussen verwijderd. Nu stelt zich de vraag wat de toekomstige bestemming van die percelen is. In het verleden hebben buurtbewoners gevraagd om er moestuintjes te mogen aanleggen. De communicatie daarover tussen de buurtbewoners en De Ideale Woning en IGEAN verliep in het verleden nogal stroef. Mogelijk kan het gemeentebestuur helpen om als tussenpersoon te fungeren en het gesprek te faciliteren. Ik vraag mij ook af of de percelen verontreinigd zijn door het storten van de grond en het slib uit de vijver. Tenslotte is het onduidelijk waar de aannemer met de gestorte grond is gebleven en of er grondverzet is aangevraagd. Vandaar mijn vragen: 1) Is het schepencollege bereid om de buurtbewoners te ondersteunen in hun gesprek met De Ideale Woning en IGEAN over de bestemming van de percelen achter hun tuinen? 2) Hoe groot is het risico dat de percelen achter de tuinen verontreinigd zijn? Is het aangewezen om grondstalen te nemen? 3) Is er een vergunning voor grondverzet voor de verwijderde grond?

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

- heeft de burgemeester ons tijdens diezelfde gemeenteraad trachten te misleiden met een plan wat niet juist blijkt te zijn?

- heeft de burgemeester ons tijdens diezelfde gemeenteraad trachten te misleiden met een plan wat niet juist blijkt te zijn? HERMAN SNOEYS Afschaffing buurtweg nr. 46 tussen Driehoekstraat en Meerdorp te Meer: principiële afschaffing van de weg en opdracht tot het onderwerpen van de aanvraag aan een openbaar onderzoek Gemeenteraad

Nadere informatie

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik

Intro. Doel. Uitgangspunten. Actoren. Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Concept Gespreksavond Mobiliteit Gooik Intro In het kader van het traject Dorpsspiegel dat in Gooik door Samenlevingsopbouw werd opgezet, kwamen een aantal vragen rond mobiliteit naar boven. Samenlevingsopbouw

Nadere informatie

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden?

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden? Toelichtingen: Interpellatie over werkbezoek van de gouverneur aan Malle. Uit de pers konden we vernemen dat de gouverneur van Antwerpen samen met enkele gedeputeerden een werkbezoek brachten aan onze

Nadere informatie

Punt 15 - Renovatie dak muziekschool en kinderopvang

Punt 15 - Renovatie dak muziekschool en kinderopvang MARC VAN APEREN Punt 15 - Renovatie dak muziekschool en kinderopvang Ons raadslid Jos Martens is verontschuldigd voor deze zitting, maar Jos heeft dit dossier vorige week bestudeerd - hij is zelfs ter

Nadere informatie

Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016

Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016 Toelichting bij bijkomend agendapunt over de bijzondere algemene vergadering van Eandis Assets op 3 oktober 2016 Op 3 oktober 2016 was er een algemene vergadering van Eandis Assets waar onder andere de

Nadere informatie

Samenvatting Onderzoek naar het gebruik van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen

Samenvatting Onderzoek naar het gebruik van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen Yves Goossens Academiejaar 2013-2014 Samenvatting Onderzoek naar het gebruik van de fietsostrade Antwerpen-Mechelen 1. Aanleiding Fietssnelwegen zijn erop gericht om fietsers op een snelle, comfortabele

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

Infomoment ReVa beurs 25 april Dirk Billiet

Infomoment ReVa beurs 25 april Dirk Billiet Infomoment ReVa beurs 25 april 2019 Dirk Billiet Sociale mobiliteit! Een Minder Mobielen Centrale zorgt ervoor dat personen met een mobiliteitsbehoefte dankzij vrijwillige chauffeurs in die behoefte kunnen

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s)

betreffende de erkenning en ondersteuning van de Minder Mobielen Centrales (MMC s) stuk ingediend op 1243 (2010-2011) Nr. 1 29 augustus 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van mevrouw Marijke Dillen en de heren Filip Dewinter, Jan Penris en Wim Wienen betreffende de erkenning en

Nadere informatie

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen.

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2010 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008

PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GECORO VERGADERING VAN : 10.01.2008 Aanwezig : Damen E. voorzitter. Segers D., Sterckx D. deskundigen. Stessens J., Iemants M., Breugelmans

Nadere informatie

3. Resultaten. Pagina 1 van 5

3. Resultaten. Pagina 1 van 5 Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 32: Subsidieregeling Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen December 2014 1. Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Geachte Secretaris, Hallo Ellen, Gelieve onderstaande vraag reeds op de agenda van de

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Onderstaand mijn zienswijze inzake bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan:

Onderstaand mijn zienswijze inzake bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan: Aan: College van burgemeester en wethouders t.a.v. sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Postbus 998 5600 AZ Eindhoven Eindhoven, 9 augustus 2010 Betreft: Zienswijze Inzake: Ontwerpbestemmingsplan Blixembosch

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 21-01-2019 Tijd 11:00-12:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Iedereen aanwezig 1

Nadere informatie

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat

DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat DE SPEELWIJZER Handleiding tot het organiseren van een speelstraat Deerlijk speelt organisatie speelstraten De nood aan speelruimte van en voor kinderen al garantie voor een optimale ontwikkeling, staat

Nadere informatie

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van

Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van Samenvatting Bijlage bij schriftelijke vragen PvdA/GroenLinks Fietsroutes via centrum van Rotterdam Aanbevelingen ter verbetering van fietsverbindingen door het centrum van Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018

Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 Verslag locatiebezoek Golfbaanpad 20 juni 2018 1 Inleiding In november 2017 is de Gebiedsvisie Landelijk Capelle door de gemeenteraad vastgesteld in de vorm van een reisgids met twintig projecten, die

Nadere informatie

Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021

Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021 Toelichting bij agendapunt over de kostprijs van de tax shift voor de gemeente Malle in de periode 2016 t.e.m. 2021 In de vorige gemeenteraad stelde ik vragen over de gevolgen van de tax shift op de financiën

Nadere informatie

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A)

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A) Project Vogelenzang Wegenis- en rioleringswerken Vraag & Antwoord (Q&A) 1. Waarom voorziet het project in de Vogelenzangstraat een volledige vernieuwing van de nutsleidingen, het wegdek en de voetpaden

Nadere informatie

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel

Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Gemeente Zoersel Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Groene Vogel Stedenbouwkundige voorschriften Dossier 136 Opdrachtgevend bestuur: Gemeentebestuur Zoersel Januari 2015 Provincie: Gemeente Opdrachtgever:

Nadere informatie

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 12. Aan de Raad No.ZA.12-20073/DV.14-2582, afdeling Ruimte. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Voet-/fietspad Parc Emslandermeer van/naar het

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit

Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit Ligt u wakker van lichthinderproblemen? Preventie Lichthinder vzw helpt u vooruit Preventie Lichthinder vzw is een vereniging die hulp biedt om lichthinder te voorkomen en te bestrijden. Preventie Lichthinder

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Fietsostrade langs spoorlijn 15 (Herentals-Geel-Mol-Balen)

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie Project Trage wegen Ingelmunster Visie Juni 2008 1.1 Beleidsvisie trage wegen 1.1.1 Algemeen De visie voor het beleidsplan bestaat erin, rekening houdend met de landbouw-economische aspecten, de oorspronkelijke

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er

1. Hoeveel belbussen werden er afgeschaft in 2014 en 2015 en hoeveel worden er SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 87 van KARIN BROUWERS datum: 7 oktober 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Lijn- en belbussen - Afschaffing

Nadere informatie

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS»

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS» Koekelberg - Per post : H. Vanhuffelplein 6 - Per fax : 02/414.10.71 - Per mail : bevolking@koekelberg.irisnet.be - Af te geven aan de Dienst Bevolking van het gemeentehuis Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en)

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

Het Europese CHAMP-project brengt een aantal toonaangevende fietssteden samen.

Het Europese CHAMP-project brengt een aantal toonaangevende fietssteden samen. Het Europese CHAMP-project brengt een aantal toonaangevende fietssteden samen. CHAMP geeft hen de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen met andere fietskampioenen. Zo kunnen ze hun eigen beleid

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst bibliotheek Volgnummer dossier 5 Onderwerp Bibliotheek. Instap van de openbare bibliotheek in het Provinciaal

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013 Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Geachte commissieleden, Introductie Mij is slechts 5 minuten gesprekstijd

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

J.H.M. Oostelbos raad00142

J.H.M. Oostelbos raad00142 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J.H.M. Oostelbos 040-2083439 Hans.oostelbos@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00142 Advies tot realisatie van

Nadere informatie

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken):

gevelverfraaiing (zie bijgevoegde lijst van subsidieerbare werken): REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR DE VERFRAAIING OF DE RENOVATIE VAN GEVELS VAN GEBOUWEN IN DE CENTRUMLANEN EN DE BEURS Artikel 1: Onder voorbehoud van de naleving van

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Turnhout

Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Turnhout Gebiedsdekkend Uitvoeringsplan Turnhout Id: 5733 cluster 087-436 De IBA met prioriteit 1, cluster 087-436, gaat over een loods op het militair domein gelegen langs weg op grondgebied Kasterlee, gekend

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

C A R P O O L I N G. Inhoud. Wettelijke omschrijving. Voordelen Verzekeringen. Stimuli van de overheid

C A R P O O L I N G. Inhoud. Wettelijke omschrijving. Voordelen Verzekeringen. Stimuli van de overheid C A R P O O L I N G Wettelijke omschrijving Inhoud Voordelen Verzekeringen Stimuli van de overheid Wettelijke omschrijving Definitie Carpooling : minstens twee werknemers een zelfde voertuig delen om een

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Reglement speel- en sneeuwstraten

Reglement speel- en sneeuwstraten Reglement speel- en sneeuwstraten REGLEMENT SPEEL- EN SNEEUWSTRATEN HOOFDSTUK 1. WETTELIJKE BEPALINGEN EN VOORWAARDEN Algemeen De wetgeving betreffende speelstraten, zoals opgenomen in het Ministerieel

Nadere informatie

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN

Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Aan Stichting Friesland Bedrijven t.a.v. de heer S. Postma Moleneind Nz 56 9203 ZR DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 1 februari 2016 15-0247/cor Z1392722 Bruno Wester D1586654 0512 581234

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant. 7 e call 2017

Aanvraagformulier. Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant. 7 e call 2017 Aanvraagformulier Aanvraag tot onderhandelingen omtrent de totstandkoming van een Brownfieldconvenant 7 e call 2017 Gelieve het formulier volledig in te vullen. Voor toelichting: Agentschap Innoveren en

Nadere informatie

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem

Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Actieplan verkeersveiligheid Ledegem Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren en behouden van een veiligheidscultuur in de gemeente Ledegem. De grootste vraag waarop het actieplan verkeersveiligheid

Nadere informatie

A t u o t o s s v a v n a n m e m e e r e r d a d n a n 1 0 1 0 j a j a a r a r toch pechverhelping.

A t u o t o s s v a v n a n m e m e e r e r d a d n a n 1 0 1 0 j a j a a r a r toch pechverhelping. Inhoudsopgave Auto s van meer dan 10 jaar toch pechverhelping. We komen in de maanden dat vriesweer wordt aangekondigd en waarbij motorpech realiteit is. Dit is zeker het geval met wagens die al enkele

Nadere informatie

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3

10op10 subsidies... 2. Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Mobiliteit 10op10 subsidies... 2 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur - fietsfonds... 3 Subsidies voor kwaliteitsvolle fietsinfrastructuur toeristische fietspaden... 4 Projectsubsidies mobiliteit

Nadere informatie

Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen

Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen Dienst Secretariaat 03-410 16 43 uitleen@zandhoven.be Reglement op het aanbrengen door verenigingen van publiciteit in de gemeentelijke infostanden en op de aankondigingsborden en -zuilen I. Infostanden

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE

TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE SEPTEMBER 2016 VOORWOORD De trage wegen in en rond het centrum, maar zeker ook deze op het platteland krijgen vanaf heden de volle aandacht van de gemeente. Er is vanuit de bevolking

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad

BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad BEKNOPTE LIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2007 a a n w e z i g Harry Hendrickx voorzitter Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 19/10/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer

Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer Duidelijkheid, vlotheid en eenvoud in het verkeer De Europeese Gemeenschap wil de komende jaren het verkeersbeleid sterk vereenvoudigen. Ook onze federale regering, in dit geval staatsecretaris voor mobiliteit

Nadere informatie

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit Vragenlijst over uw visie op mobiliteit U kunt de vragenlijst ook online invullen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be Waarvoor dient deze vragenlijst? Met deze vragenlijst wordt gepeild naar uw visie op

Nadere informatie

29 oktober Onderzoek: Files en rekeningrijden

29 oktober Onderzoek: Files en rekeningrijden 29 oktober 2016 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst

Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Toelichting energie- en klimaatactieplan Ranst Infomoment Ranst 23 september 2015 20u 1 Ranst timing 1. Voorstelling project aan schepencollege + goedkeuring: 12/2 2. werkgroep energie & klimaat: 19/3

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

gemeente Mijn bezwaren tegen het ontwerp bestemmingplan Tiel Zuid, onderdeel rondweg zijn:

gemeente Mijn bezwaren tegen het ontwerp bestemmingplan Tiel Zuid, onderdeel rondweg zijn: De heer M. Mulder Stekelbaars 12 4007 NB T1EL gemeente '13.009197 Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Tiel T.a.v. afdeling Stadsontwikkeling Postbus 6325 4000 HH TIEL Tiel, 1 september

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Aanleggen fietspaden langs PAUWSTRAAT. Info-avond 19/10/2017

Aanleggen fietspaden langs PAUWSTRAAT. Info-avond 19/10/2017 Aanleggen fietspaden langs PAUWSTRAAT Info-avond 19/10/2017 INFO-AVOND Inleiding door opdrachtgevend bestuur Toelichting project door ontwerper Toelichting planning der werken door SOGA Vragenronde Doelstelling

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente!

#sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! #sterkfietsbeleid ook in jouw gemeente! FIETSBERAAD VLAANDEREN is hét kenniscentrum voor fietsbeleid. Goede praktijken delen en investeren in nieuw en praktijkgericht onderzoek vormen de focus. Zo stimuleert

Nadere informatie

Onderhoud rijwegen in beton. Commissie II - 29 februari 2012 dienst Wegen, Groen en Mobiliteit

Onderhoud rijwegen in beton. Commissie II - 29 februari 2012 dienst Wegen, Groen en Mobiliteit Onderhoud rijwegen in beton Commissie II - 29 februari 2012 dienst Wegen, Groen en Mobiliteit Opdracht: Deze aanneming omvat herstelling van betonwegen inclusief herstel omhoog gekomen betonplaten omwille

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Voor deze pagina in haar volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op

Voor deze pagina in haar volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op Voor deze pagina in haar volledige context, met menu's en navigatiebalken: (dubbel)klik op www.heemkringopwijk.be/fr/bw_36-beroep_hom.htm Opwijk, 22 januari 2010 De heer Lode DE WITTE Gouverneur van de

Nadere informatie

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00

Leges: bouwactiviteiten : 6.291,00 buitenplanse afwijking (bouw/aanleg) Wabo art 2.12 lid 1 onder a 3o : 4.917,00 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2014-0257 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : Twan Kusters Holding B.V. vertegenwoordigd

Nadere informatie

welke route is het meest geschikt als route voor het bouwverkeer naar bouwplaats

welke route is het meest geschikt als route voor het bouwverkeer naar bouwplaats Onderzoek bouwroute naar bouwplaats Heidetuin-Tulpentuin Gemeente Houten heeft in samenwerking met projectontwikkelaar RPPI op een inloopbijeenkomst op 30 mei over bouwplan Heidetuin Alternatieven 1 en

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten

Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten STAATSCOURANT 10 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 65387 november 2017 Verkeersbesluit: Verkeersmaatregelen Ebbingestraten Kampen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Info Parkeerkaart voor personen met een beperking

Info Parkeerkaart voor personen met een beperking Info Parkeerkaart voor personen met een beperking Hoe kan ik een parkeerkaart voor personen met een beperking aanvragen? U kunt de parkeerkaart aanvragen: - bij voorkeur door gebruik te maken van het contactformulier

Nadere informatie

Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie

Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Kanselarij Boudewijnlaan 30 1000 Brussel tel. secretariaat:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

Wat en hoe. druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland

Wat en hoe. druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland Wat en hoe PLANSCHADE druk: Huisdrukkerij gemeente Smallingerland 2008 afdeling Bestuursondersteuning / COM-EJ-102008 2 11 Als de nieuwe wet en de twee procentregel van toepassing is op het voorbeeld dan

Nadere informatie

E-panel. Belangrijke rol weggelegd voor Zorgverzekeraars Second opinion: een patiëntenrecht met obstakels

E-panel. Belangrijke rol weggelegd voor Zorgverzekeraars Second opinion: een patiëntenrecht met obstakels E-panel Met de uitkomsten van de enquête over second opinion Nr. 18 - januari 2011 Belangrijke rol weggelegd voor Zorgverzekeraars Second opinion: een patiëntenrecht met obstakels We weten bijna allemaal

Nadere informatie

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met:

De DAV wordt georganiseerd door de VZW Eigen Thuis, in samenwerking met: DIENST AANGEPAST VERVOER De Dienst Aangepast Vervoer (afgekort DAV) biedt aangepast vervoer aan voor rolstoelgebruikers en mindermobielen uit de regio Halle Vilvoorde. De DAV wordt georganiseerd door de

Nadere informatie