Het medisch dossier: Wat moet je ermee? Mr. dr. Sjaak Nouwt KNMG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het medisch dossier: Wat moet je ermee? Mr. dr. Sjaak Nouwt KNMG"

Transcriptie

1 Het medisch dossier: Wat moet je ermee? Mr. dr. Sjaak Nouwt KNMG

2 Dossierplicht WGBO Art. 7:454, lid 1, BW (WGBO): De hulpverlener richt een dossier in met betrekking tot de behandeling van de patiënt. Het dossier omvat alle gegevens die door de hulpverlener over een patiënt worden bijgehouden.

3 Doelen Dossier Waarborgen kwaliteit van zorgverlening aan patiënt (goede hulpverlening) Waarborgen continuïteit van zorgverlening aan patiënt Informatievoorziening aan patiënt (via recht op inzage) Verantwoording van medisch handelen (in juridische procedures) Kwaliteitstoetsing, kwaliteitsbewaking Wetenschappelijk onderzoek

4 Voorbeeld waarborgen continuïteit Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, 16 april LJN: YG2851: Periode 19 mei 2003 tot juni 2006 In totaal 2 handgeschreven velletjes Handschrift plastisch chirurg nagenoeg onleesbaar Bevat niet alle benodigde gegevens (data ingrepen, omschrijving ingreep, aanduiding vh gebied) Dit medisch dossier volstrekt onvoldoende CTG acht dit onaanvaardbaar en hoogst laakbaar Maatregel: berisping

5 Voorbeeld verantwoording medisch handelen Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, 26 maart LJN: YG2777: ( ) op de datum van de verklaring van de huisarts, te weten 1 oktober 2010, nog geen sprake was van een tuchtrechtelijke procedure. In hoger beroep is gebleken dat er weliswaar op dat moment nog geen tuchtrechtelijke procedure was gestart, maar dat hetgeen door klager werd meegedeeld op 3 september 2010 van dien aard was dat de huisarts rekening mocht houden met een mogelijk tuchtrechtelijk geschil.

6 Inhoud Dossier In het dossier bewaart de arts gegevens omtrent de gezondheid en de behandeling van de patiënt. Slechts die gegevens die voor een goede hulpverlening in de toekomst noodzakelijk zijn, moet de arts in het dossier opnemen. De arts beoordeelt per situatie welke gegevens hij in het dossier opneemt. (KNMG Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens, 2010, par. 1.2)

7 Inhoud Dossier 1. de inhoud van het medisch handelen; 2. gegevens die een rol spelen bij het onderhouden van de continuïteit van zorg; 3. gegevens die voor een patiënt ook bij de volgende behandeling of een onderzoek relevant zijn; 4. schriftelijke wilsverklaringen van de patiënt; 5. verklaringen op verzoek van de patiënt; 6. informed consent (?).

8 Rechten patiënt Inzage en afschrift Aanvulling, correctie en afscherming Verwijdering en vernietiging Geheimhouding

9 Inzage en afschrift De patiënt heeft recht op inzage in en afschrift van zijn dossier Uitzondering als de persoonlijke levenssfeer van een ander daardoor wordt geschaad, en diens belang zwaarder weegt dan het belang bij inzage Ziekenhuis mag voorwaarden stellen aan inzage medische dossiers (RTG 4 december 2012, LJN: YG2464) Huisarts wachtte te lang met verstrekken kopie medisch dossier (CTG 11 december 2012, LJN: YG2488)

10 Aanvulling, correctie en afscherming Op verzoek van de patiënt voegt de arts een door de patiënt afgegeven verklaring toe aan het dossier De patiënt heeft het recht feitelijke onjuistheden in het dossier te laten corrigeren Op verzoek van de patiënt moet de arts gegevens afschermen (tegen kennisneming door anderen) die feitelijk onjuist zijn, voor het doel van de verwerking onvolledig, niet ter zake dienend of anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. De arts geeft binnen 4 weken na het indienen van het verzoek gemotiveerd aan of en in hoeverre hij aan het verzoek voldoet.

11 Verwijdering en vernietiging De patiënt heeft het recht om op hem betrekking hebbende gegevens te laten vernietigen. Een verzoek daartoe wordt in beginsel gehonoreerd. Aanbevolen wordt het verzoek tot vernietiging schriftelijk te laten indienen en dit schriftelijke verzoek te bewaren Uitzonderingen op het vernietigingsrecht: Een andere wet schrijft een afwijkende bewaartermijn voor waarbinnen de gegevens niet vernietigd mogen worden Een ander dan de patiënt heeft een aanmerkelijk belang bij het bewaren van de gegevens Goed hulpverlenerschap staat vernietiging in de weg

12 Geheimhouding Recht op geheimhouding voor patiënt Arts heeft de plicht te zwijgen over alles wat hem bekend wordt in het kader van de behandeling Beroepsgeheim = zwijgplicht + verschoningsrecht Arts moet ondersteunend personeel wijzen op hun afgeleid beroepsgeheim en toezien op het respecteren ervan Uitzonderingen: Toestemming patiënt Wettelijke bepaling Rechtstreeks betrokken hulpverlener, vervanger, waarnemer Conflict van plichten

13 Overdracht dossier (I) KNMG-Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts, een actualisering (2008): Bij verandering van huisarts draagt de oude huisarts het dossier van de patiënt met diens toestemming zonder tussenkomst van de patiënt en bij voorkeur persoonlijk of via aangetekende post over aan de nieuwe huisarts. Het originele dossier wordt niet aan de patiënt meegegeven; de patiënt kan eventueel wel vragen om een afschrift van het dossier Voor juridisch verweer mag oude huisarts na overdracht zonder toestemming patiënt gegevens uit dossier nieuwe huisarts raadplegen CTG 18 september 2012 (MC ): oude huisarts mag kopie achterhouden

14 Overdracht dossier (II) KNMG-Standpunt Overdracht patiëntendossiers na ontstentenis van de arts zonder opvolging (2005): Arts werkt in een instelling: instelling heeft dossierplicht Opvolger neemt de praktijk over: ook overname dossiers, tenzij patiënt bezwaar, dan naar nieuwe huisarts sturen Geen opvolger in de praktijk: Arts kan zelf (tijdelijk) bewaren Arts kan niet zelf bewaren Arts moet tijdig regelen waar en door wie zijn dossiers bewaard zullen worden als hij plotseling niet meer in staat is zelf de dossiers te beheren (bv na overlijden)

15 Overdracht elektronisch dossier (I) Het dossier kan (indien dit mogelijk is) via aan de nieuwe huisarts worden overgedragen. De huisarts dient er dan wel voor te zorgen dat zijn computer en zijn internet verbinding voldoende is beveiligd. Het HIS dient te voldoen aan de vereisten voor een Goed Beheerd Zorgsysteem Elektronisch overgedragen dossier worden tevens overgedragen als eigenstandig document dat niet meer veranderd kan worden. Bij overdracht van een elektronisch dossier vernietigt de oude huisarts het dossier zoals dat op zijn computer stond.

16 Overdracht elektronisch dossier (II) Aanmelding bij het Landelijk Schakel Punt (LSP) Bij overdracht van het dossier naar de nieuwe huisarts, meldt de oude huisarts de gegevens af bij het LSP. Als het dossier niet wordt overgedragen aan de nieuwe huisarts, blijven de gegevens die bij de oude huisarts achterblijven bij het LSP aangemeld, tenzij de patiënt daartegen bezwaar maakt. Risico: twee huisartsendossiers beschikbaar via LSP!

17 Elektronische gegevens (I) Pull-verkeer: 1. Systemen die gebruik maken van een verwijsindex (LSP, OZIS) 2. Systemen die huisarts rechtstreeks toegang verlenen tot een bronsysteem (portal ziekenhuis, diagnostisch centrum) 3. Systemen waarbij (een deel van de) persoonsgegevens op een aparte plek worden neergezet (gedupliceerd) om daar door anderen geraadpleegd te kunnen worden (snapshots obv CCR-standaarden in een regionaal kerndossier) 4. Combinaties van deze toepassingen (KIS: index + gegevensopslag)

18 Elektronische gegevens (II) Push-verkeer: Berichtenverkeer, bv via Edifact, bedoeld ter vervanging van papieren correspondentie (bv labuitslag of specialistenbrief aan huisarts) Systemen voor verwijzing en overdracht (bv Zorgdomein, Point) juridisch: toestemming? Conflict van plichten? zorgvuldig: identiteit ontvanger vaststellen, gegevens versleutelen (https), s printen en in dossier opnemen, toegang pc beveiligen, etc.

19 Elektronische patiëntenrechten (I) Wetsvoorstel cliëntenrechten bij elektronische verwerking: toestemming vooraf (opt-in) voor pull- en push-verkeer(?) recht op uitsluiten toegang andere zorgaanbieders registratie van verleende toestemming of weigering recht op gratis elektronische inzage en afschrift medisch dossier + medicatiedossier, inclusief logging recht op beschikbaar stellen van zelfmedicatie gegevens via elektronisch uitwisselingssysteem door apotheker

20 Alles over opt-in:

21

22 Elektronische patiëntenrechten (II) Nieuwe EU privacywetgeving 2016/2018 (o.a.): Recht op gratis elektronische inzage en afschrift Recht om vergeten te worden Plicht om privacybeleid / beveiligingsbeleid vast te stellen Meldplicht datalekken Geldboete CBP tot ,= Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (EGiZ): informatie, toestemming, autorisatie, beveiliging Samenwerkende regio-organisaties: EZDA, Rijnmondnet, Zorgring NHN, Sleutelnet, SpitZ Midden-Holland, RSO Haaglanden, IZIT en GERRIT KNMG (inclusief de federatiepartners: LHV, OMS, Verenso, NVAB, KAMG, LAD, NVVG), NHG, VHN, KNMP en NVZ Mei 2013 (?)

23 Take home messages Hou doelen medisch dossier goed voor ogen Respecteer rechten van patiënt Hou geen kopie overgedragen dossier achter Regel vooraf overdracht bij ontstentenis Niet vergeten patiënt af te melden bij het LSP Volg juridische ontwikkelingen rond elektronische gegevensuitwisseling

24 Bronnen KNMG-Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens (2010) KNMG-publicatie Arts en patiëntenrechten (2004) KNMG-Standpunt Overdracht patiëntendossiers na ontstentenis van de arts zonder opvolging (2005) KNMG-Advies voor overdracht patiëntendossiers bij verandering van huisarts, een actualisering (2008) Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg (2013?)

25 Vragen? KNMG Artseninfolijn: Telefoon: (030) (ma t/m vrij: uur) U kunt bij de KNMG Artseninfolijn terecht voor advies bij juridische en medisch-ethische vragen. Voor leden van de federatie KNMG is dit een gratis service.

26

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van

Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Patiënt Verantwoordelijke Hulpverlener Personeel Bewerker Derde Verstrekken van Privacyreglement B.V. Vicino Noord-Holland Noord (hierna: Vicino) en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een medisch dossier met betrekking tot de behandeling van de patiënt

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT

PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT PRIVACY REGLEMENT MIND-KRACHT Mind-Kracht en de aan haar verbonden hulpverleners zijn wettelijk verplicht om een dossier met betrekking tot de behandeling van de cliënt in te richten. In dit dossier zijn

Nadere informatie

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk

Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Privacyreglement Praktijk Denge Conform GGZ Praktijk Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens:een

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen Privacyreglement Huisartsenpraktijk Ussen Doel en reikwijdte van het privacyreglement Doel van het reglement is een vastlegging van de maatregelen die huisartsenpraktijk Ussen heeft genomen om zeker te

Nadere informatie

Privacyverklaring. Artikel 1 Grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens

Privacyverklaring. Artikel 1 Grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens Privacyreglement Privacyverklaring Om uw behandeling zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, houdt Stichting Haaglanden Clinics een registratie bij van uw medische en administratieve gegevens. Op deze registratie

Nadere informatie

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015

Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 Privacyreglement versie: 1 auteur: Wieneke Groot invoerdatum: maart 2014 vaststellingsdatum: herzieningsdatum: september 2015 beheerder (functie/naam): Wieneke Groot, POH management bestemd voor: patiënten,

Nadere informatie

Aan de leden van de Vaste Kamercommissie van VWS Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE. Geachte leden,

Aan de leden van de Vaste Kamercommissie van VWS Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE. Geachte leden, Aan de leden van de Vaste Kamercommissie van VWS Postbus 20018 2500 EA 'S-GRAVENHAGE ONDERWERP wetsvoorstel cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens (kamerstuk 33 509). Geachte leden,

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet

Privacyreglement (2015-2016) Huisartsenpraktijk Rozet Privacyreglement (20152016) Huisartsenpraktijk Rozet Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Huisartsenpraktijk Rozet hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts, een actualisering.

KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts, een actualisering. KNMG Advies voor overdracht patiëntendossier bij verandering van huisarts, een actualisering. mr. Diederik Y.A. van Meersbergen mr. Rose Marie S. Doppegieter KNMG, Utrecht 1 Inhoud Samenvatting van het

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijken te Groenlo en Beltrum

Privacyreglement Huisartsenpraktijken te Groenlo en Beltrum Privacyreglement Huisartsenpraktijken te Groenlo en Beltrum Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) De Huisartsenpraktijken in Groenlo en Beltrum volgen de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In deze wet

Nadere informatie

Addendum Privacy Policy voor patiënten

Addendum Privacy Policy voor patiënten Addendum Privacy Policy voor patiënten Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde

Nadere informatie

Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Juli 2013

Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Juli 2013 Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg Juli 2013 Inhoud Blz. Vooraf 3 Inleidende toelichting 4 Achtergrond 4 Een willekeurig voorbeeld 4 Doel en reikwijdte van de gedragscode 5 Informatieverstrekking

Nadere informatie

Juridische factsheet. Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens

Juridische factsheet. Wet cliëntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens Juridische factsheet De treedt deels per 1 juli 2017 en deels per 1 juli 2020 in werking. De bepalingen van de wet zijn opgenomen in de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg. Omdat de Wet gebruik

Nadere informatie

Privacyreglement (VVZ).docx

Privacyreglement (VVZ).docx Privacyreglement (VVZ).docx inhoudsopgave toelichting reglement oplegger... 1 toelichting formulier... 2 1. Titel... 2 oplegger 1. Status vast te stellen Versie 1.0 Printdatum 14 augustus 2014 2. Documenteigenaar

Nadere informatie

Digitale communicatie door artsen

Digitale communicatie door artsen 21 januari 2016 Mr.dr. Sjaak Nouwt Adviseur Gezondheidsrecht KNMG s.nouwt@fed.knmg.nl 1 Disclosurebelangen Sjaak Nouwt (potentiële) belangenverstrengeling Geen Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA

KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA KWALITEITSHANDBOEK F.3.08 PRIVACYREGLEMENT Versie 1.1, 01-02-2013 PRO-CURA INLEIDING Dit reglement beschrijft het doel van privacybescherming, de registratie en welke gegevens op welke wijze worden geregistreerd.

Nadere informatie

Overdracht patiëntendossiers na ontstentenis van de arts zonder opvolging

Overdracht patiëntendossiers na ontstentenis van de arts zonder opvolging V.10 Overdracht patiëntendossiers na ontstentenis van de arts zonder opvolging 1 Inleiding Als een arts (plotseling) stopt met zijn praktijk is het meestal de opvolger die de verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018

Privacyreglement. AM Advies & Begeleiding. Mei 2018 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Privacyreglement 2018 AM Advies & Begeleiding Pagina 1 van 10 Privacyreglement AM Advies & Begeleiding Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Kenmerken van de verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

Privacyreglement. Elk gegevens, betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Privacyreglement. Elk gegevens, betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsomschrijvingen Persoonsgegevens Persoonsregistratie Organisatie Houder Beheerder Zorgverlener Cliënt Geregistreerde Elk gegevens, betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Uw rechten als patiënt

Uw rechten als patiënt Dit informatieblad is bestemd voor de betrokkene, dat is degene wie persoonsgegevens worden gebruikt. DIT INFORMATIEBLAD GAAT IN OP DE VOLGENDE VRAGEN: Heb ik recht op inzage? Heb ik recht op inzage in

Nadere informatie

004 Privacyreglement

004 Privacyreglement 004 Privacyreglement toelichting reglement Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2. Bekendmaking privacyreglement 2 Artikel 3. Reikwijdte 3 Artikel 4. Opname van persoonsgegevens in

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO)

Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) De Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) regelt rechten en plichten van de individuele patiënt en de zorgverlener in hun onderlinge

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Privacyreglement Huisartsenpraktijk Kloosterpad Uw persoonsgegevens en privacy in onze huisartsenpraktijk. Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter

Nadere informatie

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel:

Privacyreglement. Huisartenpraktijk MIR. Datum: J. Abdulraheam Dordrechtweg DM Arnhem Tel: Privacyreglement Huisartenpraktijk MIR Datum: 11-04-2017 J. Abdulraheam Dordrechtweg 14 6843 DM Arnhem Tel: 026-3814465 www.huisartsenpraktijk-mir@praktijkinfo.nl Privacyreglement Uw persoonsgegevens en

Nadere informatie

Privacyreglement Aster Zorg

Privacyreglement Aster Zorg Privacyreglement Aster Zorg Pagina 1 van 6 Privacyreglement / versie 1.0 / versiedatum 2 augustus 2017 Inhoudsopgave I Inleiding... 3 A Doel reglement... 3 B Toepassingsgebied... 3 C Revisiebeheer... 3

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg: van wet naar praktijk. Anton Ekker juridisch adviseur, Nictiz 20 mei 2011

Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg: van wet naar praktijk. Anton Ekker juridisch adviseur, Nictiz 20 mei 2011 Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg: van wet naar praktijk Anton Ekker juridisch adviseur, Nictiz 20 mei 2011 Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg De zorgverlener is verplicht om een

Nadere informatie

Rechten van uw patiënt

Rechten van uw patiënt Dit informatieblad is bestemd voor de verantwoordelijke, dat is degene die voor eigen doeleinden persoonsgegevens anderen gebruikt. DIT INFORMATIEBLAD GAAT IN OP DE VOLGENDE VRAGEN: Heeft een recht op

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave

Privacyreglement. Inhoudsopgave Inhoudsopgave I Inleiding... 3 A Doel reglement... 3 B Toepassingsgebied... 3 C Revisiebeheer... 3 D Evaluatie... 3 E Externe richtlijnen en bronnen... 3 F Bijbehorende documenten... 3 G Hulpmiddelen...

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig

Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig Beroepsheim: de praktijk is weerbarstig Florien van Woerden Juridisch Adviseur VvAA 28 oktober 2016 1 Vandaag bespreek ik: Beroepsgeheim in het nieuws Beroepsgeheim: Waarom? Wettelijk kader: hoofdregel

Nadere informatie

g) Daar waar de patiënt zichzelf niet kan vertegenwoordigen, treedt de wettelijke vertegenwoordiger in zijn of haar plaats.

g) Daar waar de patiënt zichzelf niet kan vertegenwoordigen, treedt de wettelijke vertegenwoordiger in zijn of haar plaats. Privacyreglement Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) Huisartsenpraktijk Marktplein volgt de Wet Bescherming Persoonsgegevens. In deze wet staat beschreven hoe wij met uw gegevens dienen om te gaan.

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0

Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0 Huisartsenpraktijk Bender Overschie, januari 2013 Auteur: P.P.M. Bender versie: 1.0 Informatiebeveiling Zie ook het Privacyregelement 1. Beroepsgeheim De huisartsen, psycholoog en POH s hebben als BIG

Nadere informatie

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl Privacy Informatie www.arienszorgpalet.nl Inleiding Over ons Over AriënsZorgpalet AriënsZorgpalet is een toonaangevende zorginstelling in Enschede. Met 900 medewerkers en 350 vrijwilligers bieden we onze

Nadere informatie

Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg

Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg Versie 1.3 december 2012 Gedragscode EGiZ, versie 1.3, 6 december 2012 Pagina 1 van 30 Voor u ligt de Gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR)

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) In deze privacyverklaring informeert SZR u over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de wijze waarop SZR met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch

PRIVACY BELEID. Privacy Beleid Frits van der Werff Paramedisch PRIVACY BELEID Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene

Nadere informatie

Privacybeleid Schutse Zorg Tholen

Privacybeleid Schutse Zorg Tholen Privacybeleid Schutse Zorg Tholen 1 2. Inhoudsopgave Inhoud 2. Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Begrippenlijst... 4 3. Kenmerken van de verwerking van persoonsgegevens... 5 Artikel 1 Doel van de gegevensverwerking...

Nadere informatie

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Uw medisch dossier Voor een goede medische behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend arts een dossier bijhoudt. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de

Nadere informatie

Privacyreglement Cumulus Home

Privacyreglement Cumulus Home Privacyreglement Cumulus Home Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 persoonsregistratie: een samenhangende

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender

Privacyreglement Huisartsenpraktijk Bender Huisartsenprakijk Bender Overschie, december 2013 Auteur: P.P.M. Bender Versie 1.0 Privacyreglement Algemeen De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is door de Nederlandse wetgever opgesteld ter bescherming

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

Privacyreglement

Privacyreglement Privacyreglement De Verwerking van Persoonsgegevens is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onder nummer m1602696. Persoonsgegevens in een vorm die het mogelijk maakt de Betrokkene

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26 Privacyreglement Quality Coaching. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Quality Coaching het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo

Privacyreglement van De Zaak van Ermelo Privacyreglement van De Zaak van Ermelo ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Nederlandse ontwikkelingen rondom elektronische gegevensuitwisseling. Anton Ekker Symposium Regelgeving rond patiëntgegevens 24 juni 2014

Nederlandse ontwikkelingen rondom elektronische gegevensuitwisseling. Anton Ekker Symposium Regelgeving rond patiëntgegevens 24 juni 2014 Nederlandse ontwikkelingen rondom elektronische gegevensuitwisseling Anton Ekker Symposium Regelgeving rond patiëntgegevens 24 juni 2014 Actueel - gedragscode EGiZ - wetsvoorstel cliëntenrechten elektronische

Nadere informatie

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp Privacyreglement ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp 1 Vastgesteld MT Altra 11 november 2016 INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte Rechtmatige verwerking persoonsgegevens 3. Doel

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Is uw onderneming privacy proof?

Is uw onderneming privacy proof? Is uw onderneming privacy proof? Seminar Privacy 6 november 2014 Floor de Roos Advocaat handelsrecht 1 De Wet bescherming persoonsgegevens in vogelvlucht 2 1. Is sprake van persoonsgegevens? Ruim begrip:

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Uw medische gegevens elektronisch delen? Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming! Goede zorg met goede informatie Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende

Nadere informatie

Eric Vrolijk is de Functionaris Gegevensbescherming van Fysiotherapie Vrolijk. Hij/zij is te bereiken via

Eric Vrolijk is de Functionaris Gegevensbescherming van Fysiotherapie Vrolijk. Hij/zij is te bereiken via Fysiotherapie Vrolijk Fysiotherapie Vrolijk, gevestigd aan Rijksboom 4, 3071AX Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens:

Nadere informatie

Privacyregelement. Inhoudsopgave. 1 Begripsbepalingen. 1.1 Persoonsgegeven. 1.2 Persoonsregistratie

Privacyregelement. Inhoudsopgave. 1 Begripsbepalingen. 1.1 Persoonsgegeven. 1.2 Persoonsregistratie Privacyregelement Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen 1.1 Persoonsgegeven 1.2 Persoonsregistratie 1.3 Verstrekken van gegevens uit de persoonsregistratie 1.4 Houder van de persoonsregistratie 1.5 Geregistreerde

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum

PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum PRIVACYREGLEMENT Publicatiedatum 05-12-2012 Doel Doel van het reglement is een vastlegging van de maatregelen die Huisartsenpraktijk Van Santen heeft genomen om zeker te stellen dat zorgvuldig met patiëntgegevens

Nadere informatie

Privacy Statement Zorg

Privacy Statement Zorg Privacy Statement Zorg Dit is het privacy statement van Zorg en Welzijn Nederland B.V., gevestigd te 4001 JZ, Tiel aan de Nieuwe Tielseweg 112a, www.zorgenwelzijnnederland.nl Toepasselijkheid Dit privacy

Nadere informatie

Uw persoonsgegevens en uw privacy

Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw gegevens in veilige handen Algemeen De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermt uw privacy en uw persoonsgegevens. Deze wet verplicht organisaties die met persoonsgegevens

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn:

a. Gegevens kunnen worden verzameld tijdens consulten, behandelingen of anderszins; b. Doeleinden zijn: Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van Medisch Centrum de Poort hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de zorgverlener

Nadere informatie

Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten

Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten Handreiking bescherming persoonsgegevens cliënten 1. Inleiding Binnen SDW worden conform wet- en regelgeving persoonsgegevens verwerkt van cliënten, hun vertegenwoordigers of contactpersonen en anderen

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten.

Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Privacyreglement Fysiotherapiepraktijk CG Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze fysiotherapiepraktijk: uw rechten en onze plichten. Achtergrond De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en

Nadere informatie

Werkinstructie en procedure W22 Versie 1.1. Pagina 1 / 7. Privacyregeling Samenvatting

Werkinstructie en procedure W22 Versie 1.1. Pagina 1 / 7. Privacyregeling Samenvatting Pagina 1 / 7 Samenvatting Deze regeling behandelt de wijze waarop er om moet worden gegaan met zorg- en persoonsgegevens. Het omvat onder meer voorwaarden betreffende het opnemen van zorg- en persoonsgegevens,

Nadere informatie

gewoondoenreintegratie

gewoondoenreintegratie Privacy reglement gewoondoenreintegratie Versie 1.2 26-06-2013 ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in

Nadere informatie

Privacyreglement. NLeducatie

Privacyreglement. NLeducatie Privacyreglement NLeducatie Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Diagnostisch Centrum DiaSana

Diagnostisch Centrum DiaSana Inhoudsopgave Voorwoord 2 Begrippenlijst 3 Kenmerken van de verwerking van persoonsgegevens 4 Artikel 1: Doel van de gegevensverwerking 4 Artikel 2: Voorwaarden voor rechtmatige verwerking 4 Artikel 3:

Nadere informatie

Privacyreglement. Van der Horst & Starke bv

Privacyreglement. Van der Horst & Starke bv Privacyreglement Van der Horst & Starke bv Versie november 2015 1 Verwerking persoonsgegevens van der Horst & Starke bv Regeling voor de bescherming van persoonsgegevens van personen die door van der Horst

Nadere informatie

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten

Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Informatiefolder gegevensuitwisseling patiënten Uw medische gegevens elektronisch beschikbaar? Alleen met uw toestemming Goede medische zorg Ziekte, een blessure of ongeval komen vaak onverwacht. Daardoor

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens

Uw privacy en persoonsgegevens Uw privacy en persoonsgegevens HuisartsenZorg Noord-Kennemerland HuisartsenZorg Noord-Kennemerland Diazon Diabeteszorggroep Noord-Kennemerland Hafank HZNK coördineert de zorggroepen Diazon, Kennemer Lucht

Nadere informatie

Privacyreglement. Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 6 (inclusief voorpagina)

Privacyreglement. Datum Januari 2017 Versie 2.0 Pagina s 6 (inclusief voorpagina) Privacyreglement Het privacyreglement is een reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistratie, gebaseerd op de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Datum Januari

Nadere informatie

Privacy in de zorg. Van wet naar praktijk, met de gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg

Privacy in de zorg. Van wet naar praktijk, met de gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg Privacy in de zorg Van wet naar praktijk, met de gedragscode Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg Presentatie over Gedragscode EGiZ Informatiedagen Zorgcommunicatie Wim Hodes 23 november 2012

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte... 3 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 Artikel 4 Verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Begrippenlijst Persoonsgegeven: Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben op de

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst

Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Privacyreglement Huisartsenpraktijk de Boekhorst Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk

Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens Privacyreglement Alles wat u moet weten over uw gegevens Algemene Verordening Gegevensbescherming Toegang tot uw gegevens In 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Een belangrijk

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PROSPERO

PRIVACYVERKLARING PROSPERO Newtonlaan 115 3584 BH Utrecht PRIVACYVERKLARING PROSPERO Inleiding Bij het verwerken van persoonsgegevens in de zorg zijn twee wetten van belang: de Wet bescherming persoonsgegevens en de Wet Geneeskundige

Nadere informatie

Privacyreglement van onze praktijk

Privacyreglement van onze praktijk Privacyreglement van onze praktijk Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze huisartsenpraktijk Algemeen De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft

Nadere informatie

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens

Privacyreglement. Alles wat u moet weten over uw gegevens Privacyreglement Alles wat u moet weten over uw gegevens Wet Bescherming Persoonsgegevens Toegang tot uw gegevens In 2001 is de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) ingevoerd. Een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Wijzigingsdatum 4 januari 2011 Documentnr Verantwoordelijke Directie Pagina s 7

Wijzigingsdatum 4 januari 2011 Documentnr Verantwoordelijke Directie Pagina s 7 Privacyreglement Wijzigingsdatum 4 januari 2011 Documentnr. 010502 Verantwoordelijke Directie Pagina s 7 Doel Privacyregeling ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met in het kader

Nadere informatie

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld.

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld. Privacyreglement Inleiding: Ouders en kinderen van SPEL moeten er van op aan kunnen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met wat hij/zij aan een professional vertelt en dat er niets buiten hem/haar om gebeurt.

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio

Privacyverklaring Stichting Speelotheek Pinoccio 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Doel 2 1.2 Reikwijdte 2 1.3 Evaluatie en herziening Privacyverklaring 2 2 Uitgangspunten en principes 2 3 Persoonsgegevens 3 3.1 Algemene persoonsgegevens 3 3.2 Verwerkingsprocessen

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens

Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens Januari 2010 Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens Vastgesteld door de Algemene Vergadering van de KNMG op 15 december 2009, in werking

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei

PRIVACYREGLEMENT. Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei PRIVACYREGLEMENT Inleiding Praktijk voor oefentherapie Mensendieck en persoonlijke groei Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze patiënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe

Nadere informatie