Scan: Geeft u de mogelijkheid om scansjablonen te bewerken. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Scan: Geeft u de mogelijkheid om scansjablonen te bewerken. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie."

Transcriptie

1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260, versie 2.0 voor de DocuColor 242/252 en DocuColor 260 kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/ 260-software, versie 2.0. Dit document vormt een aanvulling op de gebruikersdocumentatie en beschrijft nieuwe softwareondersteuning, functies en bijgewerkte informatie. Voordat u de Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 met de software versie 2.0 gaat gebruiken, moet u een kopie maken van dit Addendum voor de eindgebruiker en elke gebruiker een exemplaar geven. OPMERKING: De term Fiery verwijst in dit document naar de Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. De term kopieermachine verwijst naar de DocuColor 242/252 en DocuColor 260. Aanraakscherm van de kopieermachine van de Fiery Gebruik van het aanraakscherm van de kopieermachine van de Fiery De informatie in dit gedeelte is een aanvulling op de informatie in Configuratie en instellingen. Verscheidene functies zijn beschikbaar via het aanraakscherm van de kopieermachine van de Fiery door met de volgende tabs pagina s te openen: Hoofd: Geeft u de mogelijkheid om afdrukverbindingen te beheren. Informatie: Toont de op de Fiery geïnstalleerde opties en geeft u de mogelijkheid om systeempagina s en activiteitlogs af te drukken. Zie Configuratie en instellingen voor meer informatie. OPMERKING: Opties van de kopieermachine worden niet getoond. Scan: Geeft u de mogelijkheid om scansjablonen te bewerken. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie. Kalibreren: Geeft u de mogelijkheid om met ColorCal te kalibreren. Zie Kalibreren met ColorCal op pagina 13 voor meer informatie. Instelling: Toegang krijgen tot de Setup-opties. Zie Configuratie en instellingen en Setup op pagina 21 voor meer informatie. OPMERKING: Het aanraakscherm van de kopieermachine van de Fiery heeft een verversingssnelheid van 2-3 seconden. Hoofdpagina De hoofdpagina toont de wachtrijen Even geduld, Geblokkeerd, Afgedrukt en Beveiligd afdrukken. Als u als beheerder of operator aangemeld bent, kunt u taken in de wachtrijen Even geduld, Geblokkeerd en Afgedrukt afdrukken, afdrukken en blokkeren of verwijderen. U kunt ook het aantal af te drukken exemplaren wijzigen. De wachtrijen Beveiligd afdrukken zijn toegankelijk voor elke gebruiker die uit het printerstuurprogramma een beveiligde afdruktaak verzonden heeft. U kunt de functie Afdrukken onderbreken op elke taak toepassen. Copyright 2007 Electronics for Imaging, Inc. Bestelnummer: februari 2007

2 Pagina 2 Raadpleeg Taken met beveiligd afdrukken op pagina 12 voor meer informatie over Beveiligd afdrukken. Raadpleeg Configuratie en instellingen voor meer informatie het onderbreken van het afdrukken. De procedures voor de toegang tot en het gebruik van de functies op de hoofdpagina worden hierna beschreven. HET AANRAAKSCHERM VAN DE KOPIEERMACHINE VAN DE FIERY BEREIKEN 1 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Web Applications (Webtoepassingen) op het aanraakscherm van de kopieermachine. De hoofdpagina wordt weergegeven. AFDRUKWACHTRIJEN BEHEREN 1 Klik op de hoofdpagina op een tab om de overeenkomstige pagina te openen. 2 Om taken op de pagina s Even geduld, Geblokkeerd en Afgedrukt te beheren, drukt u op Aanmelden op het aanraakscherm van de kopieermachine en meldt u zich aan als beheerder of operator. 3 Om door een wachtrij te bladeren, drukt u op de knoppen Eerst, Vorig, Volg. en Ltst. van het aanraakscherm van de kopieermachine. 4 Om een taak te verwijderen, drukt u op Verwijderen op het aanraakscherm van de kopieermachine naast de taak. 5 Om een taak af te drukken, drukt u op Afdrukken op het aanraakscherm van de kopieermachine naast de taak. De pagina Afdrukken wordt geopend. 6 Op de pagina Afdrukken kunt u het aantal af te drukken exemplaren wijzigen door het aantal in het veld Exemplaren te typen. 7 Selecteer Afdrukken, Afdrukken en blokkeren of Annuleren. 8 Klik op Meer info op het aanraakscherm van de kopieermachine om de informatiepagina te openen. 9 Om een taak die afgedrukt wordt te onderbreken, drukt u op Afdrukken onderbreken op het aanraakscherm van de kopieermachine. 10 Druk op Afdrukken hervatten op het aanraakscherm van de kopieermachine wanneer u klaar bent om verder te gaan met afdrukken.

3 Pagina 3 Scannen vanaf de kopieermachine Overzicht De informatie in dit gedeelte is een aanvulling op het hoofdstuk Scannen in Hulpprogramma s. Scantaken worden gestart op het aanraakpaneel van de kopieermachine en ofwel opgeslagen in een postvak op de Fiery, zodat men ze op afstand kan opvragen, ofwel vanaf de Fiery verzonden met , Internet Fax, FTP of SMB. Scantaken kunnen uit een postvak worden opgevraagd met WebTools Documenten of de Remote Scan-toepassing. De Fiery heeft verschillende scenario s voor het beginnen van scans: Selecteer een van de standaard instellingen van de kopieermachine op de Fiery om uw taak te scannen en naar het gastpostvak te verzenden. Deze workflow is beschikbaar voor alle gebruikers. Selecteer een van de drie standaard instellingen voor gastgebruikers op de kopieermachine, dupliceer de scaninstelling en wijzig ze. U kunt de bestemmingen wijzigen. Deze workflow is beschikbaar voor alle gebruikers. Meld u als gastgebruiker aan bij WebTools en maak een nieuw sjabloon met Scaninstellingen door een van de drie sjablonen voor gastgebruikers aan te passen. U kunt het nieuwe sjabloon met Scaninstellingen daarna op het aanraakscherm van de kopieermachine selecteren. Meld u als beheerder aan bij WebTools om alle sjablonen met Scaninstellingen en postvakken aan te maken en te beheren. Wanneer u zich als beheerder aanmeldt op de kopieermachine, kunt u ook de gebruikersnaam en het postvak van een sjabloon met Scaninstellingen wijzigen. De Scaninstellingen worden ingevoerd in WebTools Scaninstellingen. Er zijn verscheidene Scaninstellingen beschikaar. Sommige zijn vergrendeld, andere kunnen bewerkt worden. Zie Standaard scaninstellingen op pagina 4 voor meer informatie. U kunt op de kopieermachine sjablonen met Scaninstellingen aanmaken en bewerken op basis van de standaard scansjablonen voor gastgebruikers op gelijk welk sjabloon met Scaninstellingen dat een gebruiker in WebTools Scaninstellingen heeft aangemaakt. Zie Scaninstellingen wijzigen op de kopieermachine op pagina 5 voor meer informatie. Postvakken voor scantaken worden door gebruikers met beheerderstoegang aangemaakt in WebTools Configure Gebruikers en groepen. Beheerders maken deel uit van de groep admin. Gast en Operator zijn standaard groepen op de Fiery. Een postvak wordt aangemaakt door gebruikersnamen aan een groep met postvakrechten voor de Fiery toe te voegen. De beheerder kan ook gebruikers toevoegen uit een LDAP-adresboek. Beheerders kunnen bovendien scansjablonen verwijderen en gebruikersnamen voor een sjabloon met scaninstelllingen wijzigen. Beheerders kunnen alle postvakken in WebTools Documenten raadplegen en de naar postvakken verzonden scans beheren. OPMERKING: Om u als beheerder aan te melden bij WebTools Documenten en Scaninstellingen, moet u de gebruikersnaam admin typen.

4 Pagina 4 Standaard scaninstellingen Om een scan te beginnen op het aanraakscherm van de kopieermachine, selecteert u een sjabloon. De Fiery wordt geleverd met verscheidene standaard sjablonen met Scaninstellingen die u op het aanraakscherm van de kopieermachine kunt selecteren. Geblokkeerde standaard sjablonen die u niet kunt wijzigen zijn: (ColorCal) (bw) (color) (grayscale) Geblokkeerde gastsjablonen die u kunt bewerken zijn: COLOR0GUEST GRAYSCALE0GUEST BW0GUEST U kunt een nieuw sjabloon maken dat op een van de standaard gastsjablonen gebaseerd is, door het op de kopieermachine te hernoemen en aan te passen, of door het in WebTools Scaninstellingen wijzigen. U kunt de bestemmingen wijzigen. U kunt de documentinstellingen wijzigen. OPMERKING: U kunt de instelling voor de kleurmodus niet wijzigen wanneer u een scansjabloon aanmaakt dat op een van de standaard gastsjablonen van de Fiery gebaseerd is, of op een sjabloon dat u in WebTools Scaninstellingen hebt gemaakt. Raadpleeg de help van WebTools Scaninstellingen en Scaninstellingen wijzigen in WebTools op pagina 7 voor informatie over het instellen van scansjablonen. Raadpleeg de help van WebTools Configure voor informatie over het instellen van gebruikers en postvakken. Scannen met standaard scaninstellingen Wanneer u een scan begint op de kopieermachine, selecteert u een sjabloon met Scaninstellingen uit de lijst die op het aanraakscherm van de kopieermachine wordt weergegeven. EEN DOCUMENT SCANNEN VANAF DE KOPIEERMACHINE 1 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Network Scanning (Netwerkscannen). 3 Selecteer het sjabloon dat u wilt gebruiken. Alle sjablonen met Scaninstellingen worden weergegeven.

5 Pagina 5 4 Selecteer desgewenst opties in het deelvenster Algemene instellingen en in de deelvensters Beeldkwaliteit, Opmaakaanpassing en Afdrukopmaak. OPMERKING: U kunt de instellingen voor de kleurmodus niet wijzigen voor standaard sjablonen en voor sjablonen die van standaard sjablonen afgeleid zijn. Wanneer u opties selecteert in de deelvensters Algemene instellingen, Beeldkwaliteit, Opmaakaanpassing en Afdrukopmaak, moet u op Opslaan klikken. Documentinstellingen die u op het aanraakscherm van de kopieermachine selecteert voor u een document scant, worden alleen opgeslagen en toegepast voor de huidige scan. Nadat de scan voltooid is, keren de instellingen terug naar de oorspronkelijke instellingen van het scansjabloon. Raadpleeg voor meer informatie over de documentinstellingen van de kopieermachine de documentatie van kopieermachine. 5 Druk op de groene knop Start aan de voorzijde van de kopieermachine. 6 Om uw scan op te vragen, gebruikt u Remote Scan of WebTools Documenten. Het standaard postvak voor alle standaard scaninstellingen is gast. Scaninstellingen wijzigen op de kopieermachine Alle gebruikers kunnen de scaninstellingen voor gasten op de kopieermachine wijzigen. Wanneer u een scansjabloon kiest in de zone Web Applications (Webtoepassingen) van het aanraakscherm van de kopieermachine, kunt u het sjabloon hernoemen om een nieuw sjabloon te maken, waarna u in de scaninstellingen de bestemmingen kunt wijzigen. Wanneer u een standaard sjabloon als basis voor een nieuw sjabloon gebruikt, kunt u de scankleur van het oorspronkelijke sjabloon niet wijzigen. U moet dus het sjabloon dat u als basis gebruikt volgens de kleur kiezen: kleur, zwart-wit of grijswaarden. EEN SCANSJABLOON WIJZIGEN OP HET AANRAAKSCHERM VAN DE KOPIEERMACHINE 1 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Web Applications (Webtoepassingen). 3 Druk op het tabblad Scan (Scannen). OPMERKING: Alleen scaninstellingen die eigendom zijn van gasten worden getoond. Eigendom van gasten betekent dat de instellingen onder de gebruikersnaam gast aangemaakt zijn en dat de scans naar het gastpostvak verzonden worden. 4 Om u als beheerder aan te melden, klikt u op Aanmelden, selecteert u Beheerder en typt u het beheerderswachtwoord. 5 Selecteer een sjabloon met Scaninstellingen. 6 Om de ingestelde bestemming van een sjabloon te zien, drukt u op de twee pijltjes links van de naam van het scansjabloon. De bestemmingen van het scansjabloon worden weergegeven.

6 Pagina 6 7 Om de documentinstellingen van het sjabloon te zien, drukt u op de pijl rechts boven van het venster. De documentinstellingen worden weergegeven. 8 Klik op OK om terug te keren naar de pagina Scansjablonen. 9 Om een scansjabloon aan te maken, drukt u op de knop Edit (Bewerken) van het sjabloon dat u als basis wilt gebruiken. 10 Typ een nieuwe naam voor de scaninstellingen in het veld Naam. De gebruikersnaam van alle scansjablonen die in Web Applications (Webtoepassingen) op het aanraakscherm van de kopieermachine worden getoond is gast. Gebruikers met gasttoegang kunnen deze naam niet wijzigen. Als u zich aanmeldt met beheerdersrechten, kunt u de gebruikersnaam wijzigen. Als beheerder kunt u ook de gebruikersnaam in WebTools Scaninstellingen wijzigen. OPMERKING: De naam van het nieuwe scansjabloon mag uitsluitend uit hoofdletters en cijfers bestaan. Kleine letters en bijzondere tekens zijn niet toegelaten. 11 U kunt een beschrijving typen in het veld Beschrijving. 12 Selecteer een van de volgende bestemmingen: Postvak: Geeft u de mogelijkheid om het scanbestand naar een postvak te verzenden dat u in WebTools Scaninstellingen geselecteerd hebt. U moet eerst het postvak instellen als een gebruiker van een groep met postvakrechten in WebTools Configure Gebruikers en groepen. De standaard postvakken zijn: admin, operator en guest. Geeft u de mogelijkheid om het scanbestand via te verzenden. In Instellingen bepaalt de beheerder de maximale toegelaten grootte van de bijlage. Als de grootte van de bijlage dit maximum overschrijdt, verzendt de Fiery de bijlage als een URL. Zie Configuratie en instellingen voor meer informatie. Internet fax: Geeft u de mogelijkheid om het scanbestand via via een fax server naar een analoge faxmachine te verzenden. De scan wordt omgezet in het Internet Fax-formaat. Wanneer u een scan naar Internet Fax verzendt, typt u het adres in formaat. FTP: Geeft u de mogelijkheid om het scanbestand naar een FTP-site te verzenden. Als de beheerder van de Fiery in Instellingen een Proxy-server ingeschakeld heeft, moet u de beheerder om het proxy-adres vragen. Het is mogelijk dat u een gebruikersnaam en een wachtwoord moet invoeren. Als het veld gebruikersnaam leeg is, kunt u anoniem aanmelden en moet u geen wachtwoord typen. SMB: Geeft u de mogelijkheid om het scanbestand met SMB naar gelijk welke netwerkmap of computer op het netwerk te verzenden. Om met SMB een bestand te verzenden, moet u het domein, de computernaam (servernaam) en de gedeelde map voor de ontvangende computer kennen. U moet een gebruikersnaam en een wachtwoord invoeren. Als een

7 Pagina 7 wachtwoord vereist is maar niet wordt ingevoerd, krijgt u geen foutmelding maar wordt het scanbestand niet naar de bestemming verzonden. Het is mogelijk dat geen wachtwoord vereist was. Controleer bij uw netwerkbeheerder de aanmeldvereisten voor eventuele SMBverbindingen op uw netwerk. 13 Druk op Wijzigingen opslaan. Het nieuwe scansjabloon dat u hebt gemaakt, verschijnt in de lijst van sjablonen. 14 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. Nadat u het nieuwe sjabloon op het aanraakscherm van de kopieermachine hebt gemaakt, kunt u documentinstellingen opgeven op het aanraakscherm van de kopieermachine en de scan beginnen. Scaninstellingen wijzigen in WebTools Wanneer u zich bij Scaninstellingen aanmeldt, kunt u alle scansjablonen bekijken die aan uw gebruikersnaam gekoppeld zijn. U moet postvakrechten hebben voor de Fiery en kunt alleen de scansjablonen wijzigen waarvoor u toegang hebt. De beheerder heeft volledig toegang tot alle scansjablonen. Bovendien kan de beheerder in Scaninstellingen nieuwe scansjablonen aanmaken en scansjablonen importeren en exporteren. De onderstaande procedure geldt voor alle gebruikers. SCANINSTELLINGEN WIJZIGEN IN WEBTOOLS 1 Start uw Internet-browser. 2 Typ het IP-adres of de DNS-naam van de Fiery. 3 Klik op de tab Scaninstellingen. 4 Meld u aan bij Scaninstellingen. Om als gast aan te melden, hoeft u geen wachtwoord in te voeren. Om u als beheerder aan te melden, typt u admin in het veld Gebruikersnaam en typt u indien nodig het beheerderswachtwoord. 5 Selecteer het scansjabloon dat u wilt bewerken en klik op Bewerken. 6 Geef de volgende algemene instellingen voor uw scansjabloon op: Naam: Geef de naam die zal worden weergeven op het aanraakscherm van de kopieermachine en in de lijst Scaninstellingen. Beschrijving: Typ een beschrijving van uw scansjabloon, zodat gebruikers het scansjabloon kunnen herkennen op het beginscherm voor het scannen van de print engine.

8 Pagina 8 Gebruikersnaam: Geef de naam van de eigenaar van het scansjabloon op. Wanneer u zich aanmeldt op Scaninstellingen, worden alleen de scansjablonen weergegeven die overeenkomen met uw gebruikersnaam en uw aanmeldnaam. Deze optie kan alleen door een beheerder bewerkt worden. De beheerder kan gelijk welke gebruiker van de Fiery specificeren die postvakrechten heeft (met inbegrip van lokale gebruikers van de Fiery, LDAP-gebruikers en leden van LDAP-groepen die postvakrechten hebben). 7 Geef de opties voor scanbestemmingen voor uw scansjabloon op. 8 Geef de opties voor documentinstellingen voor uw scansjabloon op. 9 Geef de opties voor scanverbetering voor uw scansjabloon op. 10 Klik op Opslaan om uw scansjabloon op te slaan. U moet minstens een scanbestemming opgeven om het scansjabloon te kunnen opslaan. 11 Klik op Annuleren om uw wijzigingen ongedaan te maken en terug te keren naar het hoofdvenster Scaninstellingen. 12 Klik op Terugzetten om wijzigingen die u aan het scansjabloon hebt aangebracht ongedaan te maken. Scaninstellingen aanmaken in WebTools Met Scaninstellingen kunnen gebruikers met beheerderstoegang nieuwe scansjablonen in Scaninstellingen aanmaken en bestaande scansjablonen bewerken. Beheerders kunnen bovendien scansjablonen verwijderen en gebruikersnamen voor een sjabloon met scaninstelllingen wijzigen. EEN NIEUW SCANSJABLOON AANMAKEN IN WEBTOOLS 1 Start uw Internet-browser. 2 Typ het IP-adres of de DNS-naam van de Fiery. 3 Klik op de tab Scaninstellingen. 4 Meld u aan bij Scaninstellingen. Om u als beheerder aan te melden, typt u admin in het veld Gebruikersnaam en typt u indien nodig het beheerderswachtwoord. 5 Klik op het pictogram New (Nieuw). 6 Geef de instellingen voor uw scansjabloon op. 7 Klik op Opslaan om uw scaninstellingen op te slaan.

9 Pagina 9 Scans opvragen U kunt met WebTools Documenten of Remote Scan scans uit een postvak opvragen. Raadpleeg de online Help van de respectieve hulpprogramma s voor informatie over WebTools Documenten en Remote Scan. Impose installeren en inschakelen Impose is een hulpprogramma (als optie verkrijgbaar) dat u opent vanuit Command WorkStation, Windows Edition. Met Impose kunt u: Inslagfuncties toepassen op taken voor aangepast afdrukken, binden en bijsnijden Inslagfuncties toepassen op taken met variabele gegevens De ingeslagen taken opslaan als PDF-bestanden In de volgende secties wordt beschreven hoe u Impose moet installeren en inschakelen. Impose installeren De Impose-software wordt automatisch geïnstalleerd als u Command WorkStation, Windows Edition installeert vanaf de dvd User Software (Utilities). Het installatieprogramma voor alle hulpprogramma s van de Fiery bevindt zich op de dvd User Software (Utilities). U kunt het installatieprogramma ook via het netwerk openen. Tijdens het installatieproces kiest u welke hulpprogramma s u wilt installeren. Raadpleeg Hulpprogramma s voor meer informatie over het installeren van software voor de Fiery van de dvd User Software (Utilities) of via het netwerk. Probeer Impose niet handmatig te installeren vanaf de dvd User Software (Utilities) (door setup.exe te starten vanuit de map Impose). Impose wordt automatisch geïnstalleerd wanneer u Command WorkStation installeert. Als u Impose afzonderlijk installeert van Command WorkStation, kan dit onvoorspelbare resultaten opleveren. Om Impose op een client-werkstation te activeren, moet u: De PDF-ondersteuningstoepassingen voor Impose installeren. De PDF-ondersteuningstoepassingen voor Impose omvatten Adobe Acrobat versie 8.0 en Enfocus PitStop Professional versie OPMERKING: De cd PDF Support Applications wordt in het mediapakket voor Impose geleverd. Installeer de softwarebeveiligingssleutel (dongle) voor Impose op de juiste poort van het clientwerkstation.

10 Pagina 10 Als op het werkstation een dongle geïnstalleerd is, is Impose al ingeschakeld en gebruiksklaar. Raadpleeg de documentatie in het Impose-pakket als de dongle niet is geïnstalleerd. U kunt Impose zonder dongle in de demonstratiemodus gebruiken. In demonstratiemodus kunt u documenten inslaan en opslaan, maar krijgt alle afgedrukte uitvoer een watermerk met Demo. OPMERKING: De beveiligingssleutel (dongle) kan van het type parallelle poort of USB zijn. Raadpleeg de documentatie in het Impose-pakket voor meer informatie. De PDF-ondersteuningstoepassingen installeren Als u Impose wilt gebruiken, moet u de PDF-ondersteuningstoepassingen (Adobe Acrobat en de Enfocus PitStop Professional-invoegtoepassing voor Adobe voor gebruik met Impose) installeren vanaf de cd met PDF-ondersteuningstoepassingen die bij uw Impose-pakket wordt geleverd. Impose wordt geïnstalleerd wanneer u Command WorkStation installeert. U bereikt het via Command WorkStation. OPMERKING: Als Acrobat na Command WorkStation wordt geïnstalleerd, kan het zijn dat u Command WorkStation opnieuw moet starten om Impose te kunnen gebruiken. Volg de instructies bij uw Impose-pakket om de PDF-ondersteuningstoepassingen te installeren. Installeer de versie van Acrobat die bij uw Impose-pakket wordt geleverd en verwijder eventuele andere versies van Acrobat die op uw computer geïnstalleerd zijn. PDF-ONDERSTEUNINGSTOEPASSINGEN INSTALLEREN 1 Verwijder alle versies van Acrobat die momenteel geïnstalleerd zijn op de computer. Sluit alle geopende toepassingen. Volg de instructies in Windows voor het verwijderen van programma s. Zorg ervoor dat u niet alleen de hoofdmap van de toepassing, maar ook de bijbehorende Acrobat-map, standaard C:\Program Files\Common Files\Adobe, verwijdert. (De precieze letter van het station kan verschillen volgens de computer.) 2 Start de computer opnieuw nadat u vroegere versies van Acrobat hebt verwijderd. 3 Sluit alle softwaretoepassingen die momenteel op de computer draaien. 4 Plaats de cd PDF Support Applications in het cd-rom of dvd-station. 5 Als het installatieprogramma niet automatisch wordt gestart, bladert u naar de locatie van het cd-rom- of dvd-station en dubbelklikt u op het pictogram PDF_Applications. 6 Wanneer het bericht wordt weergegeven dat u eraan herinnert alle toepassingen te sluiten, klikt u op Ja. 7 Controleer op het volgende installatiescherm of Adobe Acrobat en PitStop beide zijn geselecteerd en klik daarna op Volgende. Het installatieprogramma begint met het kopiëren van softwarebestanden naar de computer en geeft voortgangsbalken weer. Wacht tot het kopiëren is voltooid.

11 Pagina 11 8 Wanneer het bericht wordt weergegeven met de melding dat de installatie met succes is voltooid, klikt u op Voltooien. Als de meest recente versie van Command WorkStation reeds geïnstalleerd is op het werkstation, zijn alle functies van Impose nu beschikbaar. Als Command WorkStation nog niet geïnstalleerd is, moet u Command WorkStation, Windows Edition, installeren zoals beschreven in Hulpprogramma s. De ondersteuningstoepassingen voor PDF gebruiken Om de ondersteuningstoepassingen voor PDF met Impose te gebruiken, hebt u een licentie voor Adobe Acrobat nodig. Zie de onderstaande procedure. ADOBE ACROBAT EN PITSTOP GEBRUIKEN 1 Start Adobe Acrobat. 2 Kies een taal voor de licentieovereenkomst. 3 Klik op Accepteren om de licentieovereenkomst te aanvaarden. 4 Klik op Afdrukken of Opslaan als u een exemplaar van de licentieovereenkomst wilt afdrukken of opslaan. 5 Klik op Download E-Licence (E-licentie downloaden) om de elektronische licentie te downloaden. U hebt 30 dagen om de e-licentie te downloaden. Wij raden echter aan dat u de licentie downloadt wanneer u Acrobat voor het eerst gebruikt. Als u liever wacht, kunt u op Continue Grace Period (Grace period verlengen) klikken en aangeven wanneer u herinnerd wenst te worden om de e-licentie te downloaden. 6 In het dialoogvenster Register (Registreren) hebt u de keuze tussen Register Now (Nu registreren), Register Later (Later registreren) of Don t Remind Me (Mij niet herinneren). Wij raden aan om meteen te registreren. 7 In het venster Getting Started (Eerste kennismaking) kunt u op een pictogram klikken om meer te leren over het gebruik van Acrobat. Als u niet telkens als u Acrobat start het venster Getting Started (Eerste kennismaking) wilt zien, selecteert u het selectievakje Niet weergeven bij opstarten. U kunt altijd Getting Started (Eerste kennismaking) selecteren in het Help-menu. 8 Klik op OK.

12 Pagina 12 Impose gebruiken Volledige instructies met betrekking tot het gebruik van Impose kunt u vinden in de Help bij Command WorkStation, Windows Edition. DE HELP BIJ IMPOSE OPENEN 1 Start Command WorkStation, Windows Edition 2 Kies Help in het menu Help. 3 Gebruik de deelvensters Inhoud, Index of Zoeken om naar de onderwerpen van Impose Help te gaan. Taken met beveiligd afdrukken Taken met beveiligd afdrukken opvragen op het aanraakscherm van de kopieermachine Met de functie Beveiligd afdrukken, kunt u gevoelige of vertrouwelijke taken alleen afdrukken wanneer u aanwezig bent bij de kopieermachine. Voor u een taak verzendt om af te drukken, moet u een wachtwoord typen in het veld Beveiligd Afdrukken van het printerstuurprogramma. Om uw beveiligde taak af te drukken, voert u het wachtwoord opnieuw in op het aanraakscherm van de kopieermachine, waarbij u als volgt te werk gaat: EEN BEVEILIGDE AFDRUKTAAK VERZENDEN 1 Selecteer in het printerstuurprogramma het pictogram Taakinformatie en blader naar Beveiligd Afdrukken. 2 Typ een wachtwoord in het veld Beveiligd afdrukken. OPMERKING: Het wachtwoord mag uitsluitend uit alfanumerieke tekens (geen symbolen) bestaan. 3 Typ waarden voor de andere velden zoals nodig en verzend uw taak naar de Fiery. 4 Klik op OK. 5 Klik op OK. EEN BEVEILIGDE AFDRUKTAAK OPHALEN 1 Druk op de knop All Services (Alle diensten) op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Web Applications (Webtoepassingen). 3 Selecteer Beveiligd afdrukken op de pagina Hoofd. Het venster Wachtwoord voor beveiligde toegang wordt geopend. 4 Typ hetzelfde wachtwoord dat u in het veld Beveiligd afdrukken van het printerstuurprogramma hebt ingevoerd. De taken die met het wachtwoord overeenstemmen worden weergegeven in het venster Aanmelden.

13 Pagina 13 5 Selecteer uw afdruktaak en kies Afdrukken of Verwijderen. Na 45 seconden zonder activiteit keert het scherm terug naar de pagina Hoofd. Nadat het scherm teruggekeerd is naar de pagina Hoofd, moet u het wachtwoord voor beveiligde toegang opnieuw typen. 6 Selecteer het gewenste aantal exemplaren en daarna Afdrukken, Afdrukken en blokkeren of Annuleren. Kalibreren met ColorCal ColorCal stelt u in staat de Fiery te kalibreren zonder een bijkomende spectrofotometer of densitometer. In plaats daarvan gebruikt ColorCal de ingebouwde scanner van de kopieermachine om de tonerdensiteitwaarden te meten. OPMERKING: Voor de kalibratie met ColorCal hebt u de Kodak-grijswaardenstrip nodig. Deze zit in het mediapakket voor de klant dat is meegeleverd met de Fiery. U hebt ook de Kodakgrijswaardenstrip en de Kodak-kleurvakkenstrip nodig om de scanner van de kopieermachine te kalibreren voor ColorCal. OPMERKING: Raadpleeg Afdrukken in kleur om ColorCal via het aanraakscherm van de kopieermachinete gebruiken. KALIBREREN MET COLORWISE PRO TOOLS EN COLORCAL 1 Start ColorWise Pro Tools en klik op Calibrator. 2 Kies ColorCal in de vervolgkeuzelijst Meetmethode selecteren. 3 Kies een geschikte kalibratieset in het deelvenster Afdrukinstellingen controleren. Als meer dan een optie wordt weergegeven, kiest u de gepaste kalibratieset voor het type van media dat u het vaakst gebruikt. OPMERKING: De kalibratie wordt pas van kracht als de kalibratieset is gekoppeld aan een of meer uitvoerprofielen. De standaard kalibratieset is reeds gekoppeld aan het standaard uitvoerprofiel. U hoeft dus geen nieuwe koppelingen te maken. 4 Klik op Afdrukken in het deelvenster Meetpagina genereren. 5 Kies het paginatype.

14 Pagina 14 ColorCal-meetpagina drukt willekeurig een van de 256 ColorCal-patronen af. Eén patroon drukt een specifiek patroon af. Typ het patroonnummer in het veld Nummer kleurvlakpagina. Het Paginaformaat wordt automatisch ingesteld op LTR/A4. 6 Kies de invoerlade die u voor het afdrukken van de meetpagina wilt gebruiken. 7 Klik op Show Advance Options (Geavanceerde opties tonen) om het rasterscherm en het Glansniveau te selecteren. 8 Kies het Glansniveau om de meetpagina af te drukken. Als u met een verbeterd glansniveau wilt afdrukken, kiest u Verbeterd. Kies in het andere geval Normaal. 9 Kies het raster voor het afdrukken van de meetpagina. Als u met een raster van 200 lijnen geroteerd zult afdrukken, kiest u 200 lijnen. Kies in het andere geval 200 punten. 10 Selecteer Scaninstructies afdrukken als u naast de meetpagina ook de instructiepagina wilt afdrukken. Wis deze optie als u de instructiepagina al hebt. 11 Selecteer Scannerkalibreringspagina afdrukken om de scannerkalibreringspagina af te drukken en de scanner te kalibreren voor u de Fiery kalibreert. Als u deze optie wist, wordt alleen de ColorCal-meetpagina afgedrukt en wordt de scannerkalibreringspagina overgeslagen. Kalibreer altijd de scanner voor u de Fiery kalibreert. 12 Klik op Afdrukken. Er wordt een bericht weergegeven dat de status van uw afdruktaak aangeeft. 13 Klik op OK om door te gaan.

15 Pagina Neem de ColorCal-meetpagina (en de instructiepagina en de scannerkalibreringspagina, als u die geselecteerd hebt) uit de kopieermachine. 15 Ga naar stap 20 als u de scannerkalibrering overslaat. 16 Volg de instructies op de instructiepagina om de Kodak-grijswaardenstrip- en de ColorCalmeetpagina op het glas van de kopieermachine te leggen en de scan te beginnen. 17 Nadat de scan voltooid is, klikt u op Meting in het deelvenster Meting ophalen. Er verschijnt een dialoogvenster met de boodschap dat u de scannerkalibreringspagina moet scannen voor u verder gaat. 18 Klik op Doorgaan om de scannerkalibratie te beginnen. Wanneer het meetproces voltooid is, wordt het informatiedialoogvenster weergegeven. 19 Klik op Doorgaan om de scannerkalibratie te voltooien. Er verschijnt een dialoogvenster met de boodschap dat u de meetpagina van ColorCal moet scannen voor u verder gaat. 20 Volg de instructies op de instructiepagina om de Kodak Gray Scale- en de ColorCalmeetpagina op het glas van de kopieermachine te leggen en de scan te beginnen.

16 Pagina Klik op Doorgaan om de ColorCal-meting te beginnen. Wanneer het meetproces voltooid is, wordt het dialoogvenster Meting weergegeven. 22 Klik op OK om de kalibratie te voltooien. 23 Klik op Doorgaan om de ColorCal-kalibratie toe te passen. 24 Klik op Gereed om Calibrator te sluiten. Handmatig dubbelzijdig afdrukken Handmatig dubbelzijdig afdrukken met Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) Handmatig dubbelzijdig afdrukken wordt ondersteund met ofwel Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) als papierbron. Wanneer u een manuele dubbelzijdige taak afdrukt, vraagt de Fiery u om de vereiste manuele stappen uit te voeren en geeft hij boodschappen om u te helpen wanneer zich fouten voordoen. EEN MANUELE DUBBELZIJDIGE TAAK AFDRUKKEN 1 Kies Afdrukken in de toepassing waarmee u werkt. 2 Stel de afdrukopties als volgt in: Manueel dubbelzijdig = Manueel Bedrukte zijde omlaag = Bedrukte zijde omhoog Papierbron = Lade 5 (handmatige invoer) of Lade 6 (Extra groot) 3 Druk de taak af. De even genummerde pagina s worden afgedrukt. 4 Als u uit Lade 5 (handmatige invoer) afdrukt, moet u eventueel ongebruikt papier uit de lade verwijderen. 5 Let goed op hoe de pagina s in de uitvoerlade georiënteerd zijn voordat u ze verwijdert.

17 Pagina 17 6 Draai de pagina s zo om dat de bedrukte zijde naar omlaag ligt en plaats ze terug in dezelfde lade die u voor de eerste zijde hebt gebruikt. Afhankelijk van de manier waarop u de pagina s laadt, kunt u zijde 2 afdrukken met dezelfde oriëntatie als zijde 1 (Boven-Boven) of 180 graden gedraaid tegenover zijde 1 (Boven-Onder). Boven-Boven Boven-Onder Staand Liggend Om Boven-Boven af te drukken, plaatst u de pagina s met dezelfde oriëntatie als in de uitvoerlade, behalve dat u ze met de gedrukte zijde naar omlaag plaatst. Als de pagina s bijvoorbeeld ondersteboven lagen, met de bedrukte zijde naar omhoog, plaatst u ze ondersteboven met de bedrukte zijde naar omlaag. Draai de pagina s niet. Laad ze in dezelfde richting (lange kant eerst of korte kant eerst) als bij het afdrukken van zijde 1. OPMERKING: De onderstaande afbeeldingen tonen pagina s met de afdrukstand Staand afgedrukt als LEF (lange kant eerst). Afdrukken met Boven-Boven Opvangbak Invoerlade

18 Pagina 18 Voor Boven-Onder afdrukken, draait u de pagina s 180 graden en legt u ze met de bedrukte zijde naar omlaag. Afdrukken met Boven-Onder Opvangbak Invoerlade 7 Voor Lade 6 (Extra groot) drukt u op de Start-knop van het bedieningspaneel van de kopieermachine. Lade 5 (handmatige invoer) detecteert dat de pagina s geladen zijn. U hoeft dus niet op Start te drukken. De oneven genummerde pagina s worden afgedrukt. OPMERKING: Voor taken die met Impose ingeslagen zijn, draait u de pagina s altijd langs de lange rand van de pagina. Berichten van de Fiery voor handmatig dubbelzijdig afdrukken Tijdens het manuele dubbelzijdige proces, geeft de Fiery boodschappen die u helpen om de taken uit te voeren. Deze boodschappen worden in de volgende tabel beschreven: Wanneer dit gebeurt Wordt deze informatie gegeven Opmerkingen Afdrukken van zijde 1 uit Lade 6 is voltooid. Afdrukken van zijde 1 uit Lade 5 (handmatige invoer is voltooid). Afdrukken van zijde 1 is voltooid. Ga als volgt te werk om zijde 2 af te drukken: 1. Verwijder de afdrukken van zijde 1 uit de uitvoerlade. 2. Draai de uitvoer om en leg hem met de bedrukte zijde naar omlaag in Lade 6. Afdrukken van zijde 1 is voltooid. Ga als volgt te werk om zijde 2 af te drukken: 1. Verwijder de afdrukken van zijde 1 uit de uitvoerlade. 2. Draai de uitvoer om en leg hem met de bedrukte zijde naar omlaag in Lade 5 (handmatige invoer). Als u niet het juiste aantal pagina s laadt, vraagt de Fiery u om het juiste papierformaat en papiertype te laden. Als u niet het juiste aantal pagina s laadt, vraagt de Fiery u om het juiste papierformaat en papiertype te laden.

19 Pagina 19 Wanneer dit gebeurt Wordt deze informatie gegeven Opmerkingen Er is een papierstoring opgetreden tijdens het afdrukken van zijde 2 uit Lade 6. Er is een papierstoring opgetreden tijdens het afdrukken van zijde 2 uit Lade 5 (handmatige invoer). De pagina s van zijde 2 die vanwege een papierstoring opnieuw moesten worden afgedrukt, zijn met succes afgedrukt uit Lade 6. De pagina s van zijde 2 die vanwege een papierstoring opnieuw moesten worden afgedrukt, zijn met succes afgedrukt uit Lade Verwijder de uitvoer uit de uitvoerlade en leg hem opzij. Deze uitvoer zal later met andere uitvoer gecombineerd worden om een volledige stapel te maken. 2. Open Lade Verwijder de afgedrukte vellen uit Lade 6 en leg ze opzij. U zult later verzocht worden deze vellen opnieuw te laden. 4. Laad blanco vellen in Lade Sluit Lade Verwijder de uitvoer uit de uitvoerlade en leg hem opzij. Deze uitvoer zal later met andere uitvoer gecombineerd worden om een volledige stapel te maken. 2. Verwijder de afgedrukte vellen uit Lade 5 (handmatige invoer) en leg ze opzij. U zult later verzocht worden deze vellen opnieuw te laden. 3. Laad blanco vellen in Lade 5 (handmatige invoer). 1. Verwijder de afdrukken van zijde 1 uit de uitvoerlade. 2. Draai de uitvoer om en leg hem op de afgedrukte vellen die u uit Lade 6 verwijderd hebt. 3. Open Lade Laad de volledige stapel in Lade 6, met de bedrukte zijde naar omlaag. 5. Sluit Lade Na het afdrukken verwijdert u de afdrukken uit de uitvoerlade en combineert u ze met de daarnet opzijgelegde stapel. 1. Verwijder de afdrukken van zijde 1 uit de uitvoerlade. 2. Draai de uitvoer om en leg hem op de afgedrukte vellen die u uit Lade 5 (handmatige invoer) verwijderd hebt. 3. Laad de volledige stapel in Lade 5 (handmatige invoer), met de bedrukte zijde naar omlaag. 4. Na het afdrukken verwijdert u de afdrukken uit de uitvoerlade en combineert u ze met de daarnet opzijgelegde stapel.

20 Pagina 20 Beperkte afdrukcapaciteit Feature Activation (Functieactivering) op de DocuColor 260 Voor u afdrukt naar de DocuColor 260 moet u de functieactivering inschakelen. De functieactivering-kit bevat een dongle voor de activering en instructies voor de installatie van de dongle. Als de functieactivering niet ingeschakeld is en u een taak naar de DocuColor 260 verzendt, wordt een foutpagina afgedrukt die u vraagt om de functieactivering in te schakelen. Er wordt ook een startpagina afgedrukt en u kunt taken naar de DocuColor 260 verzenden, maar u hebt geen toegang tot alle functies van de DocuColor 260. Feature Activation (Functieactivering) controleren Om te controleren of de functieactivering ingeschakeld is, gaat u op een van de volgende manieren te werk: Druk een configuratiepagina af en zoek het gedeelte BIOS Setup > Geïnstalleerde opties. Als Hot Folders als geïnstalleerd vermeld wordt, is de functieactivering voltooid. Druk op de kopieermachine op All Services (Alle diensten) op het aanraakscherm van de kopieermachine, druk op Web Applications (Webtoepassingen) en klik op de tab Informatie. Als Hot Folders als een van de geïnstalleerde opties wordt vermeld, de functieactivering voltooid. Hot Folder-filters De filters voor Microsoft Office en de filter van PDF naar PS worden bij Hot Folders geleverd. Ze worden als volgt beschreven: De Microsoft Office-filters gebruiken Met deze functie kunt u bepaalde bestandsindelingen van Microsoft Office omzetten in PostScript. De bestandsconversie vindt plaats op uw computer in Hot Folders, waardoor de bronnen van de Fiery worden gespaard. U kunt bestanden rechtstreeks afdrukken vanuit Hot Folders-filters zonder dat u de toepassing hoeft te starten waarin ze zijn gemaakt. De Microsoft Office-filters hebben geen configureerbare opties. U moet echter de volgende versies van elke toepassing hebben, en een PostScript-printer of Acrobat Distiller installeren om de bestanden naar PostScript-bestanden te converteren. Microsoft Excel 2000 of later Microsoft Publisher 2002 of later Microsoft PowerPoint 2000 of later Microsoft Word 2000 of later

21 Pagina 21 De filter PDF naar PS gebruiken De filter PDF naar PS is standaard. De filter PDF naar PS accepteert PDF-bestanden (v1.2 tot v1.6) en voert PostScript-bestanden uit. De filter converteert PDF v1.2-bestanden naar PDF v1.6-bestanden en daarna naar PostScript Level 3-bestanden, voor hij ze naar de Fiery verstuurt. Raadpleeg Hulpprogramma s voor informatie over Hot Folders. Zie Hot Folders Help voor informatie over het gebruik van de Hot Folders-toepassing. Setup SLP-setup / Multicast Discovery Deze optie is in Instellingen beschikbaar via het aanraakscherm van de kopieermachine als SLP Setup (Service Location Protocol) en in WebTools Configure als Multicast Discovery. OPMERKING: Aangezien MultiCast Discovery de UDP-poort 427 (SLP) gebruikt, moet u deze poort openen. Raadpleeg Configuratie en instellingen en de help van WebTools Configure voor informatie over het openen van IP-poorten en andere instellingsopties. SLP inschakelen / Multicast Discovery inschakelen Ja/Nee [Ja] Om systemen op uw netwerk in staat te stellen om de Fiery automatisch te ontdekken, moet u Multicast Discovery inschakelen. Bereik Voer het bereik in (een eenvoudige tekenreeks voor groeperingsdiensten) voor Multicast Discovery. OPMERKING: U mag in Bereik de volgende tekens niet gebruiken: ( ), \! < = > ~ ; * + MAC-adressen beperken Configureer de Fiery om verbindingen met de Fiery via Ethernet te aanvaarden of te weigeren, afhankelijk van het Media Access Control-adres (MAC) van de afzender. MAC-ADRESFILTERING OP HET AANRAAKSCHERM VAN DE KOPIEERMACHINE CONFIGUREREN 1 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Web Applications (Webtoepassingen). 3 Druk op de tab Instellingen. 4 Druk op Netwerkinstellingen. 5 Druk op Poort.

22 Pagina 22 6 Kies het selectievakje MAC-adresfilter in het deelvenster Poortinstellingen om MACadresfilter op de Fiery in te schakelen. Als het selectievakje niet gekozen is, is de MAC-adresfilter op de Fiery uitgeschakeld. 7 Druk op Wijzigingen opslaan x-authenticatie configureren 802.1x is een IEEE-standaard voor toegangscontrole op poortbasis, die alleen geauthenticeerde systemen toegang geeft tot het netwerk x is gebaseerd op RFC 3748, het Extensible Authentication Protocol (EAP). Het beveiligt de data-linklaag. Wanneer 802.1x ingeschakeld is, gebruikt de Fiery een van de twee EAP-methoden om authenticatie te verkrijgen van een 802.1x-authenticatieserver (zoals een RADIUS-server), vaak via een intermediair toegangspunt (een authenticator). De Fiery vraagt deze authenticatie tijdens het opstarten of wanneer de Ethernetkabel afgekoppeld en weer aangesloten wordt. Als de Fiery met succes geauthenticeerd is, krijgt hij toegang tot het netwerk X-AUTHENTICATIE CONFIGUREREN OP HET AANRAAKSCHERM VAN DE KOPIEERMACHINE 1 Druk op het pictogram All Services (Alle diensten) rechts boven op het aanraakscherm van de kopieermachine. 2 Druk op Web Applications (Webtoepassingen). 3 Druk op de tab Instellingen. 4 Druk op Netwerkinstellingen. 5 Druk op 802.1x Setup. 6 Als u wilt dat de Fiery bij het verbinden met een netwerk authenticatie via 802.1x verzoekt, kiest u het selectievakje IEEE 802.1x-authenticatie inschakelen. 7 Selecteer in het menu EAP-type het EAP-type. 8 Typ de gebruikersnaam en het wachtwoord in de respectieve velden. De Fiery gebruikt deze informatie om authenticatie te vragen bij een 802.1xauthenticatieserver. 9 Als u PEAP-MSCHAPv2 als EAP-type hebt gekozen en wilt dat de Fiery een trusted root certificate gebruikt in de communicatie met de authenticatieserver, kiest u het selectievakje Servercertificaat valideren. 10 Druk op Wijzigingen opslaan.

23 Pagina 23 Boekje afdrukken Een boekje afdrukken vanuit Microsoft Word in Windows (PostScriptprinterstuurprogramma) Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Windows voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een Microsoft Word-document van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het PostScriptprinterstuurprogramma voor Windows. OPMERKING: Als u meerdere exemplaren afdrukt van een boekje, moet u de optie Sorteren in Microsoft Word uitschakelen. Als u dit niet doet, worden alle exemplaren afgedrukt als één boekje. EEN BOEKJE AFDRUKKEN IN MICROSOFT WORD MET HET WINDOWS POSTSCRIPT-PRINTERSTUURPROGRAMMA 1 Open het document in Microsoft Word. 2 Selecteer Bestand > Pagina-instelling. 3 Stel het papierformaat in op 8,5x11 SEF (A4 SEF) en de afdrukstand op Staand. OPMERKING: Hierdoor kan de tekst op de pagina anders worden weergegeven. 4 Selecteer Bestand > Afdrukken, kies de Fiery als printer en klik vervolgens op Eigenschappen. 5 Selecteer in het tabblad Afdrukken, tab Media van de Fiery, de volgende instellingen: Paginaformaat: 8,5x11 SEF (A4 SEF) Afdrukformaat: 11x17 SF (A3 SEF) 6 Open de optiebalk Opmaak en kies de volgende instellingen: Afdrukstand: Staand Dubbelzijdig afdrukken: Boven-Boven Boekje maken: Door de rug geniet Inslagreductie: Schakel deze optie in 7 Open de optiebalk Afwerking en kies de volgende instellingen: Bedrukte zijde omlaag: Bedrukte zijde omhoog Vouwen enkele pagina: Enkele vouw Opvangbak: Boekjeslade

24 Pagina 24 8 Stel desgewenst een of meer van de volgende opties in onder de optiebalk Opmaak: Aanpassing voor opkruipen Aanpassing voor centreren Boekje maken: Achteromslag Boekje maken: Vooromslag Boekje maken: Bron voor omslagen 9 Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten. 10 Stel het aantal exemplaren in. 11 Klik op OK om het afdrukken van de taak te starten. Een PDF-document afdrukken als boekje in Windows (PCL-printerstuurprogramma) Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Windows voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een PDFdocument van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het PCLprinterstuurprogramma voor Windows. EEN PDF-DOCUMENT AFDRUKKEN ALS EEN BOEKJE MET HET WINDOWS PCL-PRINTERSTUURPROGRAMMA 1 Open het document in Adobe Acrobat of Acrobat Reader. 2 Kies Bestand > Printerinstelling. 3 Stel het papierformaat in op 8,5x11 SEF (A4 SEF) en de afdrukstand op Staand. 4 Selecteer Bestand > Afdrukken, kies de Fiery als printer en klik vervolgens op Eigenschappen. 5 Selecteer in het tabblad Afdrukken, tab Media van de Fiery, de volgende instellingen: Paginaformaat: 8,5x11 SEF (A4 SEF) Afdrukformaat: 11x17 SEF (A3 SEF) 6 Open de optiebalk Opmaak en kies de volgende instellingen: Afdrukstand: Staand Dubbelzijdig afdrukken: Boven-Boven Boekje maken: Door de rug geniet

25 Pagina 25 7 Open de optiebalk Afwerking en kies de volgende instellingen: Bedrukte zijde omlaag: Bedrukte zijde omlaag Vouwen enkele pagina: Enkele vouw Opvangbak: Boekjeslade 8 Stel desgewenst een of meer van de volgende opties in onder de optiebalk Opmaak: Aanpassing voor opkruipen Boekje maken: Achteromslag Boekje maken: Vooromslag Boekje maken: Bron voor omslagen 9 Klik op OK om het venster Eigenschappen te sluiten. 10 Stel het aantal exemplaren in. 11 Klik op OK om het afdrukken van de taak te starten. Een boekje afdrukken vanuit Mac OS X v10.4 Voor het afdrukken van boekjes moet een afwerkingseenheid geïnstalleerd zijn op de kopieermachine en moet de geïnstalleerde afwerkingseenheid geconfigureerd zijn in het printerstuurprogramma. Zie Afdrukken uit Mac OS voor informatie over het configureren van installeerbare opties. Hierna wordt uitgelegd hoe u de juiste afdrukopties instelt voor het afdrukken van een document van het formaat 8,5x11 als boekje op het papierformaat 11x17, of voor het afdrukken van een A4-document als boekje op A3-papier, met het printerstuurprogramma voor Mac OS X v10.4. EEN BOEKJE AFDRUKKEN UIT MAC OS X V Open het document in zijn toepassing. 2 Kies Bestand > Pagina-instelling en selecteer Fiery als printer. 3 Stel het papierformaat in op 8,5x11 SEF (A4 SEF) en de afdrukstand op Staand. Klik op OK. 4 Kies Bestand > Druk af. 5 Kies de Fiery als uw printer en kies vervolgens Printerfuncties in de vervolgkeuzelijst. 6 Selecteer in het submenu Functiesets Media 5 en stel de afdrukgrootte in op 11x17 SEF (A3 SEF). 7 Selecteer in het submenu Functiesets Opmaak 1 en stel Dubbelzijdig in op Boven-Boven. 8 Selecteer in het submenu Functiesets Afwerking 2 en stel Vouwen enkele pagina in op Enkele pagina. 9 Selecteer in het submenu Functiesets Afwerking 3 en stel Bedrukte zijde omlaag in op Bedrukte zijde omhoog.

26 Pagina Selecteer in het submenu Functiesets Opmaak 1 en stel Boekje maken in op Door de rug geniet. 11 Selecteer in het submenu Functiesets Opmaak 3 en schakel de optie Inslagreductie in. 12 Desgewenst kunt u een of meer van de volgende opties instellen: Aanpassing voor opkruipen Aanpassing voor centreren Achteromslag Vooromslag Bron voor omslagen 13 Klik op Druk af om het afdrukken van de taak te starten.

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 versie 1.2 voor de DocuColor 240/250-kopieermachines Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 2.5 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 2.5. Voordat u de Fiery EX4112/4127 gebruikt, moet u een kopie maken van deze Versienotities

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0

Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Versienotities voor de klant Xerox EX 560 Print Server, Powered by Fiery, versie 2.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers bekend is voordat

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110, versie 1.1SP1 voor Xerox 4110 Dit document beschrijft de upgrade van de Fiery EXP4110-printerstuurprogramma s voor ondersteuning van de optie Lade 6 (Extra groot).

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik

Fiery Remote Scan. Verbinden met Fiery servers. Verbinding maken met een Fiery server bij het eerste gebruik Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken beheren op de Fiery server en de printer vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server Powered by Fiery voor de Xerox igen4 Press, versie 3.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 242/252/260 Hulpprogramma s 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059643

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EX4112/4127, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EX4112/4127 versie 1.0. Voordat u de Fiery EX4112/4127 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën

Nadere informatie

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250

Afdrukken uit Mac OS. Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Fiery Network Controller voor DocuColor 240/250 Afdrukken uit Mac OS Waar in dit document wordt verwezen naar DocuColor 242/252/260 moet dit DocuColor 240/250 zijn. 2007 Electronics for Imaging, Inc. De

Nadere informatie

System Updates Gebruikersbijlage

System Updates Gebruikersbijlage System Updates Gebruikersbijlage System Updates is een hulpprogramma van de afdrukserver dat de systeemsoftware van uw afdrukserver met de recentste beveiligingsupdates van Microsoft bijwerkt. Het is op

Nadere informatie

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EX4112/4127. Afdrukken uit Mac OS Fiery EX4112/4127 Afdrukken uit Mac OS 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45064027 07 oktober 2007 INHOUD 3

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Hulpprogramma s Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Hulpprogramma s 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh

De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh 13 De Fiery-software installeren voor Windows en Macintosh Op de cd-rom met gebruikerssoftware bevinden zich softwareinstallatieprogramma s voor Fiery Link. Fiery-hulpprogrammasoftware wordt ondersteund

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7700-serie Hulpprogramma s 2009 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45084790

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter,

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D kopieermachineprinter, Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 kopieermachineprinter, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze

Nadere informatie

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1

Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller for DocuColor 240/250, versie 1.1 Dit document is een aanvulling op de gebruikersdocumentatie bij de Fiery Network Controller for DocuColor 240/250

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0

Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Versienotities Color Controller E-3200/E-5200, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat alle gebruikers in het bezit zijn van deze informatie. De term E-3200/E-5200

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP8000 Color Server, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP8000 Color Server -software versie 1.0. Maak, voordat u de Fiery EXP8000 Color Server

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie bij alle gebruikers

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 6655 multifunctionele kleurenprinter Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 4 5 Aanraakscherm

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press. Afdrukken uit Mac OS Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox 700 Digital Color Press Afdrukken uit Mac OS 2008 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. 3 5 Ontgrendeling

Nadere informatie

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom

Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260. Welkom Fiery Color Server voor Xerox DocuColor 242/252/260 Welkom 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45059497 18 mei

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations

Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations 15 Afdrukken vanaf Macintosh OSwerkstations U kunt naar de DocuColor 2006 afdrukken zoals u naar elke andere printer vanuit eender welke applicatie zou doen, namelijk door de DocuColor 2006 te selecteren

Nadere informatie

Nieuwe functies in Fiery Controller versie 1.0SP1

Nieuwe functies in Fiery Controller versie 1.0SP1 Addendum voor de eindgebruiker Fiery Network Controller voor de WorkCentre 7300-serie, versie 1.0SP1 Dit document bevat informatie over het installeren van software voor de Fiery Network Controller voor

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de Instel-tool Zendfunctie kunt gebruiken om de machine in te stellen voor het scannen van documenten als e-mails (Verzenden naar e-mail)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken

Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken Handleiding instellingen vrijgave van afdrukken INHOUDSOPGAVE OVER DEZE HANDLEIDING............................................................................. 2 FUNCTIE AFDRUKVRIJGAVE...........................................................................

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP8000 Color Server SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0

Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Versienotities voor de klant Fiery Server voor igen3, versie 4.0 Dit document bevat informatie over Fiery Server voor igen3 van de serversoftware voor de versie 4.0. Voordat u de Fiery Server voor igen3

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 versie 1.0. Voordat u de Fiery

Nadere informatie

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken

Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken Novell NetWare In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Configuratiesoftware voor NetWare-netwerken" op pagina 3-38 "Stappen voor snelle installatie" op pagina 3-38 "Geavanceerde installatie" op

Nadere informatie

Gids Instelling Verzenden

Gids Instelling Verzenden Gids Instelling Verzenden In deze gids wordt uitgelegd hoe u de functies Verzenden naar e-mail en Opslaan in gedeelde map kunt instellen met behulp van de Instel-tool Zendfunctie en hoe u kunt controleren

Nadere informatie

Afdrukken vanaf Windowswerkstations

Afdrukken vanaf Windowswerkstations 14 Afdrukken vanaf Windowswerkstations Aan de hand van de volgende instructies kunt u afdrukopties instellen en afdrukken vanaf computers die draaien onder een van de volgende besturingssystemen: Windows

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Welkom Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Welkom 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze uitgave wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit

Nadere informatie

Voorbeelden van workflows

Voorbeelden van workflows 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 9 juni 2014 Inhoud 3 Inhoud Voorbeelden van het afdrukken van workflows voor de

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen INSTRUCTIES VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE: Dit document bespreekt het gebruik van de WorldShip-dvd om WorldShip bij te werken. U kunt ook WorldShip installeren vanaf het web. Ga naar de volgende webpagina

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat.

Kopiëren via de glasplaat. 1 Plaats het originele document met de bedrukte zijde naar beneden in de linkerbovenhoek van de glasplaat. Naslagkaart Wordt gekopieerd Kopieën maken Snel kopiëren 3 Druk op het bedieningspaneel van de printer op. 4 Als u het document op de glasplaat hebt gelegd, raakt u Finish the Job (Taak voltooien) aan

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1

Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Versienotities voor de klant Fiery EX Print Server/Fiery Controller voor Xerox Color 550/560 Production Printer, versie 1.1 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel

Xerox ColorQube 9301 / 9302 / 9303 Bedieningspaneel Xerox ColorQube 90 / 90 / 90 Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen.?

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Scan Station Pro 550 Administration- en Scan Station Service-tools

Scan Station Pro 550 Administration- en Scan Station Service-tools Scan Station Pro 550 Administration- en Scan Station Service-tools Configuratiehandleiding A-61732_nl 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration Inhoud Verschillen... 1 Installatie... 2 Taakinstellingen

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation

Fiery Command WorkStation 2017 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 25 november 2017 Inhoud 3 Inhoud Overzicht...5 De werkruimte van...5 Taakcentrum...6

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s

Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Hulpprogramma s Fiery Network Controller voor DocuColor 250/240 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Hulpprogramma s 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-21 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-21 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP

Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Gebruik van het Brother SmartUI Control Center op basis van Windows voor PaperPort 8.0 en Windows XP Brother SmartUI Control Center Het Control Center van Brother is een hulpprogramma waarmee u gemakkelijk

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery Network Controller voor WorkCentre 7700-serie, versie 1.0. Voordat

Nadere informatie

Splash RPX-ii Color Server. Handleiding voor probleemoplossing

Splash RPX-ii Color Server. Handleiding voor probleemoplossing Splash RPX-ii Color Server Handleiding voor probleemoplossing 2007 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45060101 27

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter

Geavanceerde opties. Deelpagina's afdrukken. Phaser 4500-laserprinter Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Deelpagina's afdrukken op pagina 2-43 Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één) op pagina 2-44 Negatieven van afbeeldingen

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Macintosh In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Vereisten' op pagina 3-35 'Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom' op pagina 3-35 'EtherTalk voor Mac OS 9.x inschakelen en gebruiken' op

Nadere informatie

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Scannen. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Scannen Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige scantaken op pagina 4-2 Het scannerstuurprogramma installeren op pagina 4-4 Scanopties aanpassen op pagina 4-5 Afbeeldingen ophalen op pagina 4-11 Bestanden en scanopties

Nadere informatie

Capture Pro Software. Aan de slag. A-61640_nl

Capture Pro Software. Aan de slag. A-61640_nl Capture Pro Software Aan de slag A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software en Capture Pro Limited Edition De software installeren: Kodak Capture Pro Software en Network Edition... 1 De software

Nadere informatie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie

SharpdeskTM R3.1. Installatiehandleiding Versie SharpdeskTM R3.1 Installatiehandleiding Versie 3.1.01 Copyright 2000-2004 Sharp Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250

Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Versienotities voor de klant Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 voor DocuColor 240/250 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP250 Color Server versie 1.01 en is een aanvulling op de Versienotities

Nadere informatie

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x)

Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Snel aan de slag Snel aan de slag met Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) Cisco Unity Connection Postvak IN Web (versie 9.x) 2 Cisco Unity Connection Postvak IN Web 2 Opties in Postvak IN

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D95 kopieermachine-printer, versie 1.0 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0

Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Versienotities voor de klant Fiery EXP4110 versie 1.0 Dit document bevat informatie over de Fiery EXP4110 versie 1.0. Voordat u de Fiery EXP4110 met versie 1.0 gaat gebruiken, moet u kopieën maken van

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS

Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS. Afdrukken uit Mac OS Fiery EXP4110 SERVER & CONTROLLER SOLUTIONS Afdrukken uit Mac OS 2005 Electronics for Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45051988

Nadere informatie

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom

Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series. Welkom Fiery Network Controller voor Xerox WorkCentre 7800 Series Welkom 2013 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 45109469 17

Nadere informatie

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575

LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP. Naslaggids M575 LASERJET ENTERPRISE COLOR FLOW MFP Naslaggids M575 Een opgeslagen taak afdrukken Volg de onderstaande procedure om een taak af te drukken die in het apparaatgeheugen is opgeslagen. 1. Raak in het beginscherm

Nadere informatie

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel

Xerox WorkCentre 7800-serie Bedieningspaneel Bedieningspaneel Beschikbare services kunnen variëren afhankelijk van uw printerinstellingen. Zie de Handleiding voor de gebruiker voor meer informatie over functies en instellingen. ABC DEF Menu's GHI

Nadere informatie

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x)

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Introductie De Rodin applicatie bestaat uit een programma en een database. Het programma zal altijd lokaal op uw computer worden geïnstalleerd, terwijl

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving

Afdrukken vanuit een Windows-omgeving Als de printer eenmaal klaar is voor gebruik en de stuurprogramma s zijn geïnstalleerd, kunt u afdrukken. Wilt u een brief afdrukken, een watermerk met Niet kopiëren toevoegen aan een document of de tonerintensiteit

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de 770 Digital Color Press Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product.

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken

Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer. Afdrukken Xerox EX Print Server, Powered by Fiery, voor de Xerox D110-125 Kopieermachine-printer Afdrukken 2012 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel

Hulp krijgen. Systeemberichten. Aanmelden/Afmelden. Pictogrammen op het bedieningspaneel Hulp krijgen Voor informatie/assistentie, raadpleegt u het volgende: Handleiding voor de gebruiker voor informatie over het gebruik van de Xerox 4595. Ga voor online hulp naar: www.xerox.com Klik op de

Nadere informatie

Fiery WebSpooler gebruiken

Fiery WebSpooler gebruiken 18 Fiery WebSpooler gebruiken Fiery WebSpooler maakt het volgen van opdrachten en beheer van meerdere platforms via het Internet of intranet mogelijk. Fiery WebSpooler, een van de Fiery WebTools, wordt

Nadere informatie