Al 170 jaar actief in de branche, maar nog altijd even nieuwsgierig

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Al 170 jaar actief in de branche, maar nog altijd even nieuwsgierig"

Transcriptie

1 NL

2

3 Bij elke stap wordt de voet blootgesteld aan een belasting van twee tot drie keer het lichaamsgewicht. Het is dus belangrijk dat u schoenen kiest die de voeten steun, stabiliteit en verlichting bieden, liefst met een goede schokdemping en ondersteuning van de voetholte. Een te zachte schoen, die de voetholte niet ondersteunt, kan betekenen dat de voet bij elke stap verkeerd buigt, en zo knie-, heup- en rugpijn veroorzaakt. Eva Jangdin Ergonoom/gediplomeerd fysiotherapeut bij ERGONOMEVA Test de schoen met de hand Peter Geisler, directeur-eigenaar van Arbesko AB Al 170 jaar actief in de branche, maar nog altijd even nieuwsgierig Ze vragen me vaak waar de daadkracht van Arbesko vandaan komt. Ik antwoord altijd hetzelfde: het is onze grenzeloze nieuwsgierigheid en de ambitie om nieuwe dingen te maken. Een andere stimulans is de drang om onze traditie verder te ontwikkelen. Uiteindelijk is dit bedrijf al 170 jaar in handen van dezelfde familie. Dat wij voorlopers waren en vandaag nog altijd actief zijn, bewijst wel dat onze waarden, onze werkwijze en onze nieuwsgierigheid leiden tot veiligheidsen werkschoenen die beantwoorden aan de eisen en verwachtingen van klanten en die zelfs vaak overtreffen! Als Zweeds bedrijf zijn wij ook gemotiveerd om een Zweeds topproduct te ontwikkelen en te laten zien dat wij op internationaal vlak kunnen concurreren. Arbesko is een bijzonder innoverend bedrijf en het feit dat we zelf onze research doen, maakt ons tot een nagenoeg unieke speler in de branche. De beslissing om onze research, ontwikkeling en fabricage in eigen land te houden was een weloverwogen keuze. Alle ervaring en kennis die we nodig hebben, komt immers ook hier vandaan. Daar komt bij dat vele jaren wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid op de werkvloer betekent dat de Zweedse markt de hoogst denkbare eisen stelt aan ons en aan onze producten. Dat tilt ons bedrijf en onze kwaliteit steeds hoger. Sommige werk- en veiligheidsschoenen voelen aangenaam zacht aan als u ze voor het eerst past, maar ze bieden uw voeten daarom niet altijd de juiste steun. Te zachte schoenen vermoeien uw benen en voeten, en kunnen leiden tot pijn en overbelasting. Een goed gebouwde schoen moet uitstekende schokabsorptie bieden, de voetholte ondersteunen, een duurzame en afgeronde hielgrip hebben, torsieresistent zijn en hij moet met de voet meebuigen. Test deze eigenschappen als u de volgende keer schoenen past en doe dat met uw handen. Probeer de schoen met uw handen te verdraaien. Een schoen met steun voor de voetholte is stabiel en torsieresistent (bestand tegen verdraaiing), en biedt de voet voldoende steun hoe resistenter tegen torsie, hoe beter. Voel aan de hielgrip: die moet gemaakt zijn van robuust materiaal en stevig aanvoelen, en dient de natuurlijke ronding van uw hiel te volgen. Neem hak en neus vast en probeer de volledige schoen te buigen: hij mag niet aan de voetholte buigen, maar net achter de tenen.

4 Het geheim? Continu doorontwikkelen! Omdat Arbesko een leidende fabrikant van werk- en veiligheidsschoenen is, introduceren wij vaak als eerste nieuwe materialen en technologieën. Wij zijn ook een van de weinige bedrijven die inzien hoe belangrijk de schoenen die men op het werk draagt zijn voor het leven buiten het werk. Het geheim achter het innovatieve design, de opmerkelijke materialen en de baanbrekende technische oplossingen is natuurlijk ons beleid van voortdurende ontwikkeling. Dit is voor ons bedrijf sinds jaar en dag het centrale uitgangspunt. Het Arbesko Comfort System Op basis van unieke, zelf ontwikkelde ontwerpen en constructiemethoden, samengebracht onder de noemer van het Arbesko Comfort System, maken wij schoenen die voeten de juiste steun bieden, waardoor het hele lichaam in evenwicht is. Kortom, Zweeds comfort dat lang meegaat. Het Stability System is het basisconcept dat borg staat voor het comfort en de kwaliteit van ons schoeisel. Energy Gel staat bij elke stap in voor aanzienlijke schokdemping. Energy Gel Duo biedt een nog actievere schokdemping en extra veerkracht. Het Moisture Transport System omvat een combinatie van uitgekiende oplossingen die het transpiratievocht van de voet afvoeren.

5 Inhoud Inleidning 2 Arbesko veiligheidsschoenen Lage schoenen 6 Klompen 11 Hoge schoenen 12 Laarzen 13 Hittebestendig schoeisel 14 Nieuw in Arbesko werkschoenen Nieuw in Lage schoenen 20 Sandalen 20 Hoge schoenen 21 Klompen 22 Rubber- en PU-laarzen 24 Arbesko Accessories 26 Veiligheidsnormen 30 Symboolverklaring 31

6 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Arbesko veiligheidsschoenen Voor ons is comfort even vanzelfsprekend als veiligheid Arbesko veiligheidsschoenen beschikken over alle veiligheidsfuncties die u nodig hebt. Veiligheidsneus en antiperforatiebescherming. Hittebestendig leder en ESD-functie. En zo kunnen we nog een hele tijd doorgaan. Voeg er schokdempende gelkussens aan toe, een ongekende grote basiskwaliteit en een vormgeving die de voet bij elke stap de juiste steun biedt. Het resultaat? Betrouwbare, comfortabele veiligheidsschoenen die u met plezier de hele dag draagt zonder dat uw voeten en uw rug aan het einde van de dag doodmoe aanvoelen. Schoenen die u extra energie bezorgen, zelfs na het werk. Daarin ligt het verschil. Arbesko 935 Luchtige, lederen veiligheidssandaal met comfortabele klittenbandsluiting, overneus, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Maten: Arbesko 812 Comfortabele instapper, veiligheidsschoen met ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 252 NIEUW HERFST 2010! Veiligheidsschoen van geïmpregneerd leer met zachte enkelpolstering, watertong, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en comfortabele schokabsorptie. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 465 Veiligheidsschoen met ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming, ESD-functie, uitmuntend comfort en uitstekende duurzaamheid. Norm: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Maten: Arbesko 862 Comfortabele, duurzame veiligheidsschoen met uitmuntende schokabsorptie, overneus en antiperforatiebescherming. Norm: EN 345-1, S1, P. Maten: Arbesko 282 NIEUW HERFST 2010! Luchtige veiligheidsschoen met comfortabele klittenbandsluiting, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Maten: Arbesko 350 Lichte en luchtige veiligheidsschoen met overneus, zachte antiperforatiebescherming, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en comfortabele schokabsorptie. Norm: EN ISO 20345, S1, P. SRA. Maten: Arbesko 353 Duurzame en lichte veiligheidsschoen met uitmuntende schokabsorptie, overneus, aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 772 Comfortabele, slijtvaste veiligheidsschoen met extra ruime pasvorm, ingebouwde schokabsorptie, zachte antiperforatiebescherming en een nitrilrubberen loopzool. Norm: EN ISO 20345, S3, HI, HRO, SRC. Maten:

7 Stability System. De beste basis voor schoenen Het Stability System is Arbesko s eigen concept voor het maken van schoenen waarop u de hele dag comfortabel kunt staan en lopen, die langer meegaan dan gemiddeld en die ergonomisch verantwoord gevormd zijn (wat het hele lichaam ten goede komt). Kortom, een kwaliteitslabel dat de gangbare norm overstijgt. ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN 1. Op de leest gespannen leder. het leder wordt onder de binnenzool gezwikt en op de leest gespannen. Zo rekt het nadien niet uit en behoudt de schoen zijn pasvorm. 2. Stabiele hielgrip. De hielgrip is anatomisch correct afgerond en in een stevig elastisch materiaal voorgevormd. Nageltjes houden de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats wat voor een duurzame pasvorm zorgt en om de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats te houden. 3. Voorgevormde binnenzool. De binnenzool volgt de natuurlijke welving van de voet en biedt zo comfortabele ondersteuning gedurende de hele levensduur van de schoen. 4. Steun voor de voetholte. Deze cambreur is een noodzakelijke, comfortabele ondersteuning van de voet, die bijdraagt tot een stevige, torsieresistente schoen die buigt waar de voet het wil. Arbesko 442 Lichte, comfortabele veiligheidsschoen met aluminium veiligheidsneus, uitstekende schokabsorptie, zachte antiperforatiebescherming en overneus. Norm: EN ISO 20345, S1, P. Maten: Arbesko 462 Duurzame, speciaal geïmpregneerde leren veiligheidsschoen met hittebestendige veters, afgedichte naden, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, overneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 412 Comfortabele, robuuste veiligheidsschoen met antiperforatiebescherming, aluminium veiligheidsneus en overneus. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 432 Trendy, duurzame veiligheidssandaal met antiperforatiebescherming en overneus. Norm: EN 345-1, S1, P. Maten: Test de schoen met de hand Sommige werk- en veiligheidsschoenen voelen aangenaam zacht aan als u ze voor het eerst past, maar ze bieden uw voeten daarom niet altijd de juiste steun. Te zachte schoenen vermoeien uw benen en voeten, en kunnen leiden tot pijn en overbelasting. Een goed gebouwde schoen moet uitstekende schokabsorptie bieden, de voetholte ondersteunen, een duurzame en afgeronde hielgrip hebben, torsieresistent zijn en hij moet met de voet meebuigen. Test deze eigenschappen als u de volgende keer schoenen past en doe dat met uw handen. Arbesko 365 Comfortabele, stevige veiligheidsschoen met uitmuntende schokabsorptie, praktische klittenbandsluiting, overneus, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 293 NIEUW! Duurzame, luchtige veiligheidsschoen met een slijtvaste nitrilrubberen zool, overneus, praktische klittenbandsluiting, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en ingebouwde schokabsorptie. Norm: EN ISO 20345, S1, P, HRO, SRA. Maten: Probeer de schoen met uw handen te verdraaien. Een schoen met steun voor de voetholte is stabiel en torsieresistent (bestand tegen verdraaiing), en biedt de voet voldoende steun hoe resistenter tegen torsie, hoe beter. Neem hak en neus vast en probeer de volledige schoen te buigen: hij mag niet aan de voetholte buigen, maar net achter de tenen.

8 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Arbesko 355 Lichte en luchtige veiligheidsschoen met uitstekende schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 803 Lichtgewicht, flexibele veiligheidsschoen met afgedichte naden, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus, uitstekende schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN 345-1, S2. Maten: Arbesko 777 Comfortabele veiligheidsschoen van PU-gecoat microfiber dat aanvoelt als leer. Eenvoudig te reinigen en ideaal voor hygiënische omgevingen, met uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S2. Maten: Arbesko 936 Lichte en luchtige veiligheidssandaal met ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 877 Discrete, volledig leren veiligheidsschoen met ESD-functie, ingebouwde schokabsorptie en uitmuntend comfort. Norm: EN 345-1, S1. Maten: Arbesko 835 Veiligheidsschoen met veel comfort, ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 925 Comfortabele veiligheidsschoen met praktische klittenbandsluiting, overneus en ingebouwde schokabsorptie. Norm: EN 345-1, S1. Maten: Arbesko 888 Comfortabele veiligheidsschoen met ingebouwde schokabsorptie. Norm: EN 345-1, S1. Maten: Arbesko 359 NIEUW! Sportieve leren veiligheidsschoen met luchtig gaas, uitstekende schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten:

9 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Arbesko 200 NIEUW! Lichte en luchtige veiligheidsschoen met praktische klittenbandsluiting, comfortabele schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 899 Lichte en luchtige veiligheidsschoen met uitmuntende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en een hittebestendige nitrilrubberen zool. Norm: EN ISO 20345, S1, HRO, SRA. Maten: Arbesko 855 Lichte en luchtige veiligheidsschoen met aluminium veiligheidsneus, uitmuntende schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN 345, S1. Maten: Arbesko 370 NIEUW! Lichte, luchtige veiligheidsschoen met diep uitgesneden zachte tong, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1 SRA. Maten: Energy Gel. Waardevolle schokabsorptie Veel Arbesko schoenen zijn uitgevoerd met Energy Gel een zegen voor wie op harde betonnen vloeren werkt. Energy Gel is een veerkrachtig gelkussen in de hak van de schoen dat instaat voor optimale schokdemping. Een gezaghebbende studie* toont aan dat arbeidsverzuim als gevolg van spier- en gewrichtspijn met wel 78% afneemt onder werknemers die schoeisel met Energy Gel dragen een cijfer dat geen nader betoog behoeft. * Nadere informatie over deze studie vindt u op Arbesko 889 Lichte veiligheidsschoen met uitmuntend comfort, ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN 345-1, S1. Maten: Arbesko 373 NIEUW! Luchtige veiligheidssandaal met praktische klittenbandsluiting, ademende zachte tong, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Wandelschoenen (aangeraden max. 300) Vrijetijdsschoenen (aangeraden max. 200) Sportschoenen (aangeraden max. 150) Arbesko Energy Gel (gemeten waarde 135) Lage schokabsorptie Hoge schokabsorptie Arbesko 950 Lichtgewicht, koele en duurzame veiligheidssandaal met comfortabele schokabsorptie, praktische klittenbandsluiting, aluminium veiligheidsneus, overneus en ESD-functie. Norm: EN 345-1, S1. Maten: Arbesko 389 NIEUW! Veiligheidsschoen met perfecte pasvorm en watertong, gepolsterd bovenstuk, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S2, SRA. Maten: Energy Gel Duo. Dubbele schokdemping Energy Gel Duo staat in voor dubbele schokdemping, met een elastisch gelkussen in de hak en een gelstrook in het loopvlak dat op aangename wijze de voet ontlast. De gelstrook reduceert de belasting van de bal van de voet, wat vooral welkom is bij mensen die lange tijd op harde betonnen vloeren moeten staan.

10 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN HET DRAGEN VAN DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK GEVEN JE MEER ENERGIE OOK NA HET WERK!

11 Stability System. De beste basis voor schoenen Het Stability System is Arbesko s eigen concept voor het maken van schoenen waarop u de hele dag comfortabel kunt staan en lopen, die langer meegaan dan gemiddeld en die ergonomisch verantwoord gevormd zijn (wat het hele lichaam ten goede komt). Kortom, een kwaliteitslabel dat de gangbare norm overstijgt. ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN 1. Op de leest gespannen leder. het leder wordt onder de binnenzool gezwikt en op de leest gespannen. Zo rekt het nadien niet uit en behoudt de schoen zijn pasvorm. 2. Stabiele hielgrip. De hielgrip is anatomisch correct afgerond en in een stevig elastisch materiaal voorgevormd. Nageltjes houden de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats wat voor een duurzame pasvorm zorgt en om de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats te houden. 3. Voorgevormde binnenzool. De binnenzool volgt de natuurlijke welving van de voet en biedt zo comfortabele ondersteuning gedurende de hele levensduur van de schoen. 4. Steun voor de voetholte. Deze cambreur is een noodzakelijke, comfortabele ondersteuning van de voet, die bijdraagt tot een stevige, torsieresistente schoen die buigt waar de voet het wil. Arbesko 183 Comfortabele, luchtige veiligheidsklomp met prima pasvorm dankzij een verstelbare enkelband. Norm: EN 345-1, SB, E. Maten: Arbesko 187 Duurzame veiligheidsklomp met verstelbare enkelband en ESD-functie. Norm: EN 345-1, SB, A, E. Maten: Arbesko 191 Comfortabele, flexibele veiligheidsklomp met gecombineerde hiel-/enkelband. Norm: EN 345-1, SB, E. Maten: Test de schoen met de hand Sommige werk- en veiligheidsschoenen voelen aangenaam zacht aan als u ze voor het eerst past, maar ze bieden uw voeten daarom niet altijd de juiste steun. Te zachte schoenen vermoeien uw benen en voeten, en kunnen leiden tot pijn en overbelasting. Een goed gebouwde schoen moet uitstekende schokabsorptie bieden, de voetholte ondersteunen, een duurzame en afgeronde hielgrip hebben, torsieresistent zijn en hij moet met de voet meebuigen. Test deze eigenschappen als u de volgende keer schoenen past en doe dat met uw handen. Probeer de schoen met uw handen te verdraaien. Een schoen met steun voor de voetholte is stabiel en torsieresistent (bestand tegen verdraaiing), en biedt de voet voldoende steun hoe resistenter tegen torsie, hoe beter. Arbesko 193 Comfortabele, slijtvaste veiligheidsklomp met verstelbare enkelband en elastisch hielbandje. Norm: EN 345-1, SB, E. Maten: Arbesko 171 Comfortabele, hygiënische veiligheidsklomp met eenvoudig te reinigen PU-gecoat microfiber bovenstuk. Norm: EN 345-1, SB, E, WRU. Maten: Neem hak en neus vast en probeer de volledige schoen te buigen: hij mag niet aan de voetholte buigen, maar net achter de tenen.

12 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Energy Gel. Waardevolle schokabsorptie Veel Arbesko schoenen zijn uitgevoerd met Energy Gel een zegen voor wie op harde betonnen vloeren werkt. Energy Gel is een veerkrachtig gelkussen in de hak van de schoen dat instaat voor optimale schokdemping. Een gezaghebbende studie* toont aan dat arbeidsverzuim als gevolg van spier- en gewrichtspijn met wel 78% afneemt onder werknemers die schoeisel met Energy Gel dragen een cijfer dat geen nader betoog behoeft. Arbesko 452 Duurzame, aangename hoge veiligheidsschoen met ingebouwde schokabsorptie, afgedichte naden, aluminium veiligheidsneus, overneus, zachte antiperforatiebescherming en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S3. Maten: * Nadere informatie over deze studie vindt u op Wandelschoenen (aangeraden max. 300) Vrijetijdsschoenen (aangeraden max. 200) Sportschoenen (aangeraden max. 150) Arbesko Energy Gel (gemeten waarde 135) Arbesko 662 Comfortabele, waterdichte hoge veiligheidsschoen met ingebouwde schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, WR, SRA. Maten: Arbesko 482 Comfortabele, slijtvaste veiligheidslaars met rits en vetersluiting, ongevoerde schacht, uitmuntende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en overneus. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Lage schokabsorptie Hoge schokabsorptie Energy Gel Duo. Dubbele schokdemping Energy Gel Duo staat in voor dubbele schokdemping, met een elastisch gelkussen in de hak en een gelstrook in het loopvlak dat op aangename wijze de voet ontlast. De gelstrook reduceert de belasting van de bal van de voet, wat vooral welkom is bij mensen die lange tijd op harde betonnen vloeren moeten staan. Arbesko 422 Aangename, robuuste hoge veiligheidsschoen met overneus, aluminium veiligheidsneus en antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 680 Lichte hoge veiligheidsschoen met uitstekend comfort, ingebouwde schokabsorptie en lichtgewicht aluminium veiligheidsneus. Norm: EN ISO 20345, S2. Maten:

13 Super8 Super8 is een volnerfleer van hoge kwaliteit dat maar liefst 8 uur achtereen waterafstotend is. Super8 is door en door geïmpregneerd, wat betekent dat het impregneermiddel in het leer zit. In tegenstelling tot een oppervlaktebehandeling gaat het effect niet verloren. ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Arbesko 692 Comfortabele veiligheidslaars met Thermolite koudeisolatie, waterdicht membraan, veter- en ritssluiting, reflectoren, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en een slijt- en gripvaste, hittebestendige nitrilrubberen zool met overneus. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRA. Maten: Arbesko 672 Extra ruime, warme en comfortabele veiligheidslaars met fleecebont en Thinsulate, ingebouwde schokabsorptie, zachte antiperforatiebescherming en een nitrilrubberen loopzool. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRC. Maten: Arbesko 512 Veiligheidslaars met koude-isolerend fleecebont, overneus, rits, antiperforatiebescherming en aluminium veiligheidsneus. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, SRA. Maten: Arbesko 695 Warme en flexibele veiligheidslaars met fleecebont voering, koudeisolerende inlegzool, waterdicht membraan, veteren ritssluiting, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, SRA. Maten: Arbesko 572 Extra ruime, waterdichte veiligheidslaars met koudeisolatie en sneeuwsluiting, afgedichte naden, ingebouwde schokabsorptie, zachte antiperforatiebescherming en nitrilrubberen loopzool. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, WR, SRC. Maten: Arbesko 562 Extra ruime veiligheidslaars voor de winter, met dubbel fleecebont en Thinsulate -voering, rits, afgedichte naden, ingebouwde schokabsorptie, zachte antiperforatiebescherming en nitrilrubberen loopzool. Norm: EN ISO 20345, S3, CI, HRO, SRC. Maten:

14 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Asymetrix Nitrile Duurzaam en hittebestendig Asymetrix Nitrile is één van onze meest slijtvaste en functionele zolen, goed voor een vrijwel ongeëvenaarde duurzaamheid. De zool biedt zeer goede grip op alle gladde oppervlakken. Ook is de zool niet te verslaan in omgevingen met hoge temperaturen. Asymetrix Nitrile is bestand tegen contacttemperaturen tot 300 C, maar de zool is ook geschikt voor situaties die minder hoge hittebestendigheid vereisen. Arbesko veiligheidsschoenen met zolen van nitrielrubber zijn een vanzelfsprekende keuze voor gieterijen, de metaalindustrie, garages en tal van andere werkomgevingen.

15 Robuust en onverslijtbaar, ook in de meest veeleisende werkomgeving ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN De ene werkomgeving is riskanter dan de andere. Als vonken, spatten vloeibaar metaal en hoge temperaturen deel uitmaken van het leven op de werkvloer, dan zal de eerste de beste schoen heus niet voldoen. Veiligheidsschoenen van Arbesko voor gieterijen, de metaalindustrie en andere werkplekken waar hoge temperaturen heersen, zijn voorzien van alles wat nodig is, met inbegrip van zolen van hittebestendig nitrielrubber, hittebestendig leder en robuuste kevlarnaden die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Maar dat is nog niet alles. Met de unieke zool van nitrielrubber Asymetrix Nitrile is dit type veiligheidsschoeisel ideaal voor álle veeleisende werkomgevingen. Niet alleen is Asymetrix Nitrile uitstekend bestand tegen chemicaliën en oliën, de zool is ook ongekend slijt- en snijvast. De zool biedt de voet voortreffelijke grip op gladde vloeren. Bij velen favoriet dus! Arbesko 532 Duurzame en hittebestendige, comfortabele gieterijlaars met uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming, overneus en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 605 Duurzame lasschoen uit geïmpregneerd, hittebestendig leer met uitstekende schokabsorptie, overneus, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 655 Hittebestendige gieterijlaars met een hoge schacht, overneus, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en overneus. Isolerende, hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, SB, P, E, WRU, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 654 Hittebestendige gieterijlaars met flexibele middenvoetbescherming, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming en overneus. Isolerende en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, SB, P, E, WRU, M, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 632 Duurzame hoge veiligheidsschoen uit geïmpregneerd, hittebestendig leer met overneus, zachte antiperforatiebescherming, uitstekende schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 732 Duurzame veiligheidsschoen uit geïmpregneerd, hittebestendig leer. Uitstekende schokabsorptie, overneus, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en hittebestendige nitrilrubberen en uiterst gripvaste zool. Norm: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Maten: Arbesko 702 Duurzame en hittebestendige, comfortabele lasschoen met uitstekende schokabsorptie, overneus, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20345, S3, HRO, HI, SRA. Maten:

16 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN NIEU Arbesko 200 NIEUW! Lichte en luchtige veiligheidsschoen met praktische klittenbandsluiting, comfortabele schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 389 NIEUW! Veiligheidsschoen met perfecte pasvorm en watertong, gepolsterd bovenstuk, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S2, SRA. Maten:

17 W IN 2010 ARBESKO VEILIGHEIDSSCHOENEN Arbesko 293 NIEUW! Duurzame, luchtige veiligheidsschoen met een slijtvaste nitrilrubberen zool, overneus, praktische klittenbandsluiting, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en ingebouwde schokabsorptie. Norm: EN ISO 20345, S1, P, HRO, SRA. Maten: Arbesko 373 NIEUW! Luchtige veiligheidssandaal met praktische klittenbandsluiting, ademende zachte tong, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 252 NIEUW HERFST 2010! Veiligheidsschoen van geïmpregneerd leer met zachte enkelpolstering, watertong, aluminium veiligheidsneus, zachte antiperforatiebescherming en comfortabele schokabsorptie. Norm: EN ISO 20345, S3, SRA. Maten: Arbesko 282 NIEUW HERFST 2010! Luchtige veiligheidsschoen met comfortabele klittenbandsluiting, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en zachte antiperforatiebescherming. Norm: EN ISO 20345, S1, P, SRA. Maten: Arbesko 359 NIEUW! Sportieve leren veiligheidsschoen met luchtig gaas, uitstekende schokabsorptie, lichtgewicht aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1, SRA. Maten: Arbesko 370 NIEUW! Lichte, luchtige veiligheidsschoen met diep uitgesneden zachte tong, ingebouwde schokabsorptie, aluminium veiligheidsneus en ESD-functie. Norm: EN ISO 20345, S1 SRA. Maten:

18 ARBESKO WERKSCHOENEN NIEUW IN 2010 Arbesko 1354 NIEUW! Comfortabel passende werkschoen van geïmpregneerd leer en luchtig gaas, met ingebouwde schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, 01, FO, SRA. Maten:

19 ARBESKO WERKSCHOENEN Arbesko werkschoenen Kies uw schoenen op basis van het gevoel wanneer u ze uitdoet Bij werkschoenen zijn allerlei veiligheidsfuncties zoals veiligheidsneuzen en antiperforatiebescherming niet nodig. Zulke schoenen moeten de voet vooral goede steun bieden, bijdragen tot een degelijke schokdemping en ze moeten de hele werkdag aangenaam zitten. Werkschoenen van Arbesko onderscheiden zich door zo veel comfort en zo veel slimme functionaliteit dat u het verschil zelfs voelt wanneer u na het werk uw schoenen hebt uitgedaan: u bruist dan nog van energie voor al het andere dat het leven biedt. Houd dat in gedachten bij de keuze van nieuwe schoenen. Dat hebben wij ook gedaan. Arbesko 1901 NIEUW! Klassieke, elegante leren werkschoen met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten: Arbesko 1921 NIEUW! Modieuze, leren mocassin met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten: Arbesko 1911 NIEUW! Comfortabele en karakteristieke leren werkschoen met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten:

20 ARBESKO WERKSCHOENEN Arbesko 1354 NIEUW! Comfortabel passende werkschoen van geïmpregneerd leer en luchtig gaas, met ingebouwde schokabsorptie en ESDfunctie. Norm: EN ISO 20347, 01, FO, SRA. Maten: Arbesko 3000 Soepele, comfortabele en modieuze leren werkschoen met inzetstukjes van luchtig en waterafstotend gaas, ingebouwde schokabsorptie en praktische snelvetersluiting. Norm: EN ISO 20347, O1, FO. Maten: Arbesko 1327 Lichtgewicht, comfortabele sandaal uit eenvoudig te reinigen microfiber, met verstelbare klittenbandsluiting, ingebouwde schokabsorptie en ESD-functie. Maten: Arbesko 3447 Comfortabele, ademende en hygiënische werkschoen van eenvoudig te reinigen microfiber, met ingebouwde schokabsorptie, klittenbandsluiting en ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, OB, A, E, FO. Maten: Arbesko 1855 Uitzonderlijk koele en comfortabele werkschoen van geïmpregneerd suède, met ademende zijstukken uit gaas, ingebouwde schokabsorptie, ESD-functie en zool met nitrilrubber in de hak. Norm: EN 347-1, O1. Maten: Arbesko 1337 Comfortabele en luchtige sandaal uit eenvoudig te reinigen microfiber, met ingebouwde schokabsorptie, klittenbanden, verstelbaar over de wreef en ESD-functie. Maten: Arbesko 1451 Soepele, comfortabele en luchtige leren werkschoen met ingebouwde schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN 347-1, O1. Maten: Arbesko 1950 Koele en comfortabele leren werkschoen met ingebouwde schokabsorptie, overneus, ESD-functie en zool met nitrilrubber in de hak. Norm: EN 347-1, O1. Maten: Arbesko 1355 Comfortabele werkschoen van geïmpregneerd leer en slijtvast Cordura, met uitstekende ingebouwde schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO. Maten:

21 ARBESKO WERKSCHOENEN Arbesko 1692 Warm gevoerde laars uit geïmpregneerd leer, met waterdicht membraan, Thermolite voering, rits aan de binnenzijde van de schacht, reflectoren, uitstekende schokabsorptie en hittebestendige nitrilrubberen zool met uitstekende grip. Norm: EN ISO 20347, O2, CI, HRO, FO, SRA. Maten: Arbesko 4038 Comfortabele, ergonomische leren damespump met goede grip en comfortabele hakhoogte (35 mm). Maten: Arbesko 1695 Flexibele, warme en comfortabele laars uit geïmpregneerd leer met waterdicht membraan, warme fleecebont voering, rits aan binnenzijde van de schacht en uitstekende schokabsorptie. Norm: EN ISO 20347, O2, CI, FO, SRA. Maten: Energy Gel. Waardevolle schokabsorptie Veel Arbesko schoenen zijn uitgevoerd met Energy Gel een zegen voor wie op harde betonnen vloeren werkt. Energy Gel is een veerkrachtig gelkussen in de hak van de schoen dat instaat voor optimale schokdemping. Een gezaghebbende studie* toont aan dat arbeidsverzuim als gevolg van spier- en gewrichtspijn met wel 78% afneemt onder werknemers die schoeisel met Energy Gel dragen een cijfer dat geen nader betoog behoeft. * Nadere informatie over deze studie vindt u op Arbesko 2000 Comfortabele werkschoen van zacht, extra geïmpregneerd leer met afgedichte naden, reflectoren aan de achterzijde, uitstekende schokabsorptie en ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O2, FO. Maten: Arbesko 1911 NIEUW! Comfortabele en karakteristieke leren werkschoen met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten: Wandelschoenen (aangeraden max. 300) Vrijetijdsschoenen (aangeraden max. 200) Sportschoenen (aangeraden max. 150) Arbesko Energy Gel (gemeten waarde 135) Lage schokabsorptie Hoge schokabsorptie Arbesko 1901 NIEUW! Klassieke, elegante leren werkschoen met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten: Arbesko 1921 NIEUW! Modieuze, leren mocassin met uitstekende schokabsorptie in de hiel en de flexzone. Met ESD-functie. Norm: EN ISO 20347, O1, FO, SRA. Maten: Energy Gel Duo. Dubbele schokdemping Energy Gel Duo staat in voor dubbele schokdemping, met een elastisch gelkussen in de hak en een gelstrook in het loopvlak dat op aangename wijze de voet ontlast. De gelstrook reduceert de belasting van de bal van de voet, wat vooral welkom is bij mensen die lange tijd op harde betonnen vloeren moeten staan.

22 ARBESKO WERKSCHOENEN Stability System. De beste basis voor schoenen Het Stability System is Arbesko s eigen concept voor het maken van schoenen waarop u de hele dag comfortabel kunt staan en lopen, die langer meegaan dan gemiddeld en die ergonomisch verantwoord gevormd zijn (wat het hele lichaam ten goede komt). Kortom, een kwaliteitslabel dat de gangbare norm overstijgt. 1. Op de leest gespannen leder. het leder wordt onder de binnenzool gezwikt en op de leest gespannen. Zo rekt het nadien niet uit en behoudt de schoen zijn pasvorm. 2. Stabiele hielgrip. De hielgrip is anatomisch correct afgerond en in een stevig elastisch materiaal voorgevormd. Nageltjes houden de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats wat voor een duurzame pasvorm zorgt en om de hiel stevig en comfortabel op zijn plaats te houden. 3. Voorgevormde binnenzool. De binnenzool volgt de natuurlijke welving van de voet en biedt zo comfortabele ondersteuning gedurende de hele levensduur van de schoen. 4. Steun voor de voetholte. Deze cambreur is een noodzakelijke, comfortabele ondersteuning van de voet, die bijdraagt tot een stevige, torsieresistente schoen die buigt waar de voet het wil. Arbesko 1071 Comfortabele, hygiënische werkschoen met gecombineerde hiel-/enkelband. Norm: EN 347-1, ORO, E. Maten: Arbesko 1057 Comfortabele, hygiënische werkschoen met gecombineerde hiel-/enkelband. Met ESD-functie. Norm: EN 347-1, A, E, ORO. Maten: Arbesko 1072 Comfortabele klomp met gecombineerde hiel-/enkelband. Norm: EN 347-1, ORO, E. Maten: Arbesko 1077 Praktische, stevige leren klomp met verstelbare enkelband. Norm: EN 347-1, ORO, E. Maten: Test de schoen met de hand Sommige werk- en veiligheidsschoenen voelen aangenaam zacht aan als u ze voor het eerst past, maar ze bieden uw voeten daarom niet altijd de juiste steun. Te zachte schoenen vermoeien uw benen en voeten, en kunnen leiden tot pijn en overbelasting. Een goed gebouwde schoen moet uitstekende schokabsorptie bieden, de voetholte ondersteunen, een duurzame en afgeronde hielgrip hebben, torsieresistent zijn en hij moet met de voet meebuigen. Test deze eigenschappen als u de volgende keer schoenen past en doe dat met uw handen. Arbesko 1073 Praktische, comfortabele en eenvoudig te reinigen klomp met verstelbare enkelband. Norm: EN 347-1, ORO, E. Maten: Arbesko 1087 Comfortabele ESD-klomp, zeer onderhoudsvriendelijk. Maten: Probeer de schoen met uw handen te verdraaien. Een schoen met steun voor de voetholte is stabiel en torsieresistent (bestand tegen verdraaiing), en biedt de voet voldoende steun hoe resistenter tegen torsie, hoe beter. Neem hak en neus vast en probeer de volledige schoen te buigen: hij mag niet aan de voetholte buigen, maar net achter de tenen. Arbesko 1037 Comfortabele, koele ESD-klomp met gecombineerde hiel-/ enkelband. Norm: EN 347-1, A, E, ORO. Maten: Arbesko 1097 Comfortabele leren ESD-klomp met verstelbare enkelband. Norm: EN 347-1, A, E, ORO. Maten:

23 HET DRAGEN VAN DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK GEVEN JE MEER ENERGIE OOK NA HET WERK! ARBESKO WERKSCHOENEN

24 TRETORN RUBBERLAARZEN Laarzen die waterdicht zijn Het maken van rubberlaarzen is een vak apart een vak waarin het Zweedse bedrijf Tretorn zeer bedreven is. Tretorn geniet wereldwijd een uitstekende reputatie als producent van comfortabele, stevige laarzen van rubber en PU voor alle denkbare werkomgevingen. Het feit dat het gaat om kwaliteitslaarzen die tegen vrijwel alles bestand zijn, is natuurlijk de reden dat we ervoor hebben gekozen de laarzen van Tretorn in ons assortiment op te nemen. ARTIKEL Spiktramp Comfortabele, ruime rubberlaars met reflecterende band en speciale constructie voor aan- en uittrekken, sneldrogende voering, antiperforatiebescherming, verstelbare schachtbreedte en oliebestendige nitrilrubberen zool, die met spikes uitgerust kan worden. Norm: EN 345 SB, P, loopzool met profiel. Maten: Schachthoogte: ca. 34 cm. ARTIKEL Lättvikt Lichte, allround rubberlaars met een comfortabele pasvorm, reflecterende band, sneldrogende voering, speciale constructie voor aan- en uittrekken, verstelbare schachtbreedte en oliebestendige nitrilrubberen zool. Norm: EN 345 SB, loopzool met profiel. Maten: Schachthoogte: ca. 34 cm. ARTIKEL Spiktramp Winter Ruime, warm gevoerde rubberlaars met reflecterende band, speciale constructie voor aan- en uittrekken, verstelbare schachtbreedte, antiperforatiebescherming en oliebestendige nitrilrubberen zool. Norm: EN 345 SB, P, loopzool met profiel. Maten: Schachthoogte: ca. 34 cm. ARTIKEL Lumber Pro Zeer lichte, ruime rubberlaars met uitgebreide kettingzaagbescherming, reflecterende band, sneldrogende voering, verstelbare schachtbreedte en oliebestendige nitrilrubberen zool, die met spikes uitgerust kan worden. Norm: EN SB class 3, loopzool met profiel. Maten: Schachthoogte: ca. 37 cm. ARTIKEL Mineral S Comfortabele rubberlaars met reflecterende band, sneldrogende voering, antiperforatiebescherming, versterkte enkelbescherming en oliebestendige nitrilrubberen zool, geschikt voor mijn- en bouwwerkzaamheden enz. Norm: EN 345 SB, P, loopzool met profiel. Maten: Schachthoogte: ca. 37 cm. ARTIKEL Firepro Vlambestendige, duurzame rubberlaars met reflecterende band, speciale constructie voor aan- en uittrekken, sneldrogende voering, antiperforatiebescherming en een antistatische, hitte- en oliebestendige nitrilrubberen zool, geschikt voor reddingswerkers enz. Norm: EN 1590, F2A, SRA. Maten: Schachthoogte: ca. 37 cm.

25 TRETORN RUBBERLAARZEN ARTIKEL ARTIKEL ARTIKEL Industry Lite EN Rancher Lite Lichte en slijtvaste PU-laars met antiperforatiebescherming, met uiterst gripvaste zool en zeer goed bestand tegen chemicaliën, oliën enz. Norm: EN 345, S5. Maten: ARTIKEL Strong Duurzame, comfortabele rubberlaars met slijtvaste canvas voering, anatomisch gevormde leest en verstelbare schachtbreedte. Maten: Schachthoogte: ca. 37 cm. ARTIKEL Bore Comfortabele, schokdempende rubberen winterlaars met fleecebont voering, verstelbare schachtbreedte en nylon boord. Maten: Schachthoogte: ca. 37 cm. ARTIKEL Thermolite Lichte koude-isolerende PU-laars. Flexibel en meegaand tot -40 C, met een extra dikke zool met uitstekende antislip en hoge bestendigheid tegen chemicaliën enz. Norm: EN 345, S4. Overig: extra dik materiaal voor koudeisolatie. Maten: ARTIKEL Scout Comfortabele, stevige rubberlaars met slijtvaste canvas voering en verstelbare schachtbreedte. Maten: Schachthoogte: ca. 32 cm. ARTIKEL Castor Ruime, comfortabele allround rubberlaars met reflecterende band, sneldrogende voering, verstelbare schachtbreedte, zelfreinigende zool en schokabsorberende hiel. Norm: EN 347, E. Maten: Schachthoogte: ca. 33 cm.

26 ARBESKO ACCESSORIES Arbesko Accessories De accessoires van Arbesko omvatten inlegzolen, sokken en veters die beantwoorden aan onze strengste normen en die geschikt zijn voor ons brede scala van veiligheids- en werkschoenen. Poliyou inlegzolen met optimaal comfort Poliyou inlegzolen zijn anatomisch verantwoord ontworpen en geconstrueerd om uw voeten een droge, comfortabele en reukloze werkomgeving te bieden. De speciale constructie van PU-schuim met open-celstructuur staat in voor ventilatie en vochtabsorptie. De kern is van bamboe, een natuurlijk materiaal dat geurtjes absorbeert en tegelijkertijd de groei van schimmels en bacteriën belemmert. De zool is daarbij schokdempend. Model 87 Poliyou zool voor schoenen met veiligheidsneus. Dezelfde kwaliteiten als artikel 17, maar iets dunner bij de teen, waardoor de zool ideaal is voor schoenen met veiligheidsneus. Maten: Model 17 Poliyou zool. Schokdempende, elastische zool die ademt en ventileert. Houdt de voet koel en droog en bestrijdt onaangename luchtjes. Blijft vormvast en behoudt altijd zijn schokdempende eigenschappen. Maten: Model 16 Poliyou zool met lederen bovenlaag. Combineert alle voordelen van de Poliyou zool (o.a. schok-, vocht- en geurabsorptie) met het comfort en de slijtvastheid van natuurlijk leder. Maten: Model 15 Poliyou zool met fleece bovenzijde. Ontwikkeld voor alle warmgevoerde laarzen. Maten: Moisture Transport System houdt de voeten droog Het Moisture Transport System is een door Arbesko zelf ontwikkeld concept om werkende voeten een aangename omgeving te bieden. Het concept gaat uit van de interactie tussen schoenen, zolen en sokken op basis van uitgekiende constructies, ingeweven luchtkanalen en innovatieve materialen. Het resultaat? Een doeltreffende vochtafvoer waardoor de voeten dag na dag plezierig droog blijven. De tong van de schoen bevat geen traditioneel schuimrubber maar een luchtig, ademend materiaal dat bijdraagt tot een goede ventilatie. Ventilerend materiaal, een snel drogende binnenvoering, luchtige constructies en natuurlijk leder al die elementen dragen er toe bij dat vocht in de schoen snel verdampt. De sokken zijn gemaakt van een materiaal dat vocht zodanig absorbeert dat de voeten droog blijven. Ook zijn ze voorzien van ventilatiekanalen en dunnere gedeelten waardoor het vocht rond de voet doeltreffend wordt afgevoerd. De Poliyou binnenzool absorbeert vocht bij de voet en uit de sok, waardoor de voeten de hele dag prettig droog blijven. Vocht wordt geabsorbeerd door de binnenzool en verdampt voordat de nieuwe werkdag aanbreekt.

27 ARBESKO ACCESSORIES ComfOrtho comfort voor de hele voet ComfOrtho inlegzolen voorkomen en verlichten pijnlijke hielen, ontstekingen, vermoeidheid en brandende zolen, voorvoetproblemen, pijnlijke grote tenen en knie-, heup- en rugproblemen. ComfOrtho is getest en goedgekeurd voor veiligheidsdoeleinden. Kan dienen als vervangende inlegzool voor alle Arbesko veiligheids- en werkschoenen. ComfOrtho Platvoeten. Biedt ondersteuning voor platvoeten, waardoor anders de binnenzijde van de voet te veel wordt belast. Maten: Comfortabel, duurzaam textieloppervlak. De aangepaste hardheid van de materialen biedt maximale ondersteuning en comfort. Kern gemaakt uit PUschuim met open cellen. Dit verleent de zool ademende en vochtabsorberende eigenschappen. Een laag voorgevormd TPU-materiaal biedt een stevige basis voor de constructie van de zool. ComfOrtho Holvoeten. Speciaal voor holvoeten, waardoor anders de hiel en de voorvoet te sterk worden belast. Maten: Verkeerde voetstand komt vaker voor dan u denkt De gezondheid van uw voeten is van invloed op uw hele lichaam. Een verkeerde voetstand kan problemen veroorzaken met uw knieën, heupen of rug. Houd hier rekening mee. Bij liefst 8 op de 10 mensen is de voetstand die niet helemaal goed. Extra schokabsorptie in het hielstuk. Pronatie binnenwaarts kantelen van de voet. Supinatie buitenwaarts kantelen van de voet.

28 ARBESKO ACCESSORIES Ook de sokken maken het verschil Het assortiment Arbesko Accessoires biedt een ruime keuze aan sokken die speciaal zijn ontwikkeld voor onze schoenen en ook zijn afgestemd op verschillende werkomgevingen. De sokken zijn comfortabel, duurzaam en van topkwaliteit. Ook de sokken zijn vervaardigd van vochtwerende materialen die de voet droog houden. Verder bevatten ze ventilatiekanaaltjes en dunnere gedeelten die instaan voor een doeltreffende vochtafvoer. MODEL Vlambestendige sok met duurzame viltzool. Materiaal: 75% wol, 23% polyamide en 2% lycra. Kleur: zwart. Extra: voldoet aan de vlamvertragende eisen conform SS-EN 532:1995. Maten: MODEL Lekker luchtig, kort model met versterkte zool. Materiaal: 74% Coolmax, 25% polyamide en 1% lycra. Kleur: zwart. Maten: MODEL Ventilerende rechter-/ linkersok met versterking. Materiaal: 45% Tactel, 45% polyamide en 10% lycra. Kleur: zwart. Maten: MODEL Heerlijk luchtige sok met versterkte zool. Materiaal: 60% Coolmax, 20% polyamide, 12% Cordura en 8% lycra. Kleur: zwart/grijs. Maten: MODEL Heerlijk ventilerend en met een versterkte zool. Materiaal: 74% Coolmax, 25% polyamide en 1% lycra. Kleur: wit. Maten: MODEL Dunne, aangename sok met maximale vochtafvoer. Materiaal: 52% Coolmax, 40% polyamide en 8% lycra. Kleur: zwart. Maten: MODEL Aangenaam, gekamd katoen en uitstekend comfort. Materiaal: 80% katoen, 15% polyamide en 5% lycra. Kleur: zwart. Maten: MODEL Sok met luchtkanalen en duurzame viltzool. Materiaal: 29% katoen, 24% acryl, 20% wol, 25% polyamide en 2% lycra. Kleur: grijs/zwart. Maten: MODEL Luchtig en prettig model, speciaal ontwikkeld voor ESD-schoenen. Materiaal: 60% Tactel, 26% polyamide, 7% lycra en 7% Bekinox. Kleur: zwart/grijs. Maten: MODEL Isolerende wollen sok met extra versterkte zool. Materiaal: 66% wol, 33% polyamide en 1% lycra. Kleur: zwart/grijs. Maten: Duurzame veters Veters die lang meegaan, zijn een must voor veiligheids- en werkschoenen die u elke dag draagt. Daarom hebben we verschillende veters ontwikkeld die speciaal zijn afgestemd op onze schoenen en op uiteenlopende werkomgevingen. Artikel Kleur Lengte Materiaal Extra Verpakking wit 90 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 90 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 120 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 150 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 90 cm Nomex m. polyester kern hittebestendig 10 paar in doos zwart 100 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 80 cm katoen zacht en soepel 10 paar in doos zwart 80 cm katoen gewaxt 10 paar in doos zwart met Arbesko in wit 100 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart met rode Arbesko-tekst 100 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart met blauwe Arbesko-tekst 100 cm polyester extra sterk 10 paar in doos zwart 70 cm polyester elastisch 1 paar

29 HET DRAGEN VAN DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK GEVEN JE MEER ENERGIE OOK NA HET WERK! ARBESKO ACCESSORIES

30 Hieronder staat de uitleg van de Norm die bij elk model staan vermeld. Symbol Beschermende eigenschappen SB Basiseis, Veiligheidsschoenen (veiligheidsneus 200 J) OB Basiseis, Werkschoenen (geen veiligheidsneus) Categorie SB S1 S2 S3 S4 S5 OB O1 O2 O3 O4 O5 A Antistatische eigenschappen E Energieabsorptie in de hak WRU Waterdicht bovenmateriaal P Penetratiebescherming - Profielzool C Elektrisch geleidend I Elektrisch isolerende zolen WR Waterdichte constructie M Middenvoets(metatarsaal)bescherming CI Koude-isolatie HI Warmte-isolatie HRO Hittebestendige Loopzool AN Enkelbescherming CR Snijbescherming ORO Oliebestendige Loopzool (EN 345) FO Oliebestendige Loopzool (EN ISO 20345) SRA SRB Antislip getest op vloer met keramiektegels met SLS Antislip getest op stalen vloer met glycerol Antislip getest op vloer met keramiektegels met SLS en op stalen SRC vloer met glycerol = Verplicht = De schoen moet naast de basiseisen minimaal voldoen ann een van deze extra eisen. = De schoenen moeten voldoen aan ten minste één van deze vereisten.

31 Symboolverklaring Schoenen van Arbesko kenmerken zich door een groot aantal functies en belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Wij gebruiken een reeks symbolen om de eigenschappen van elk afzonderlijk model aan te geven. Hieronder worden die symbolen verklaard. Veiligheidsneus Beschermt de tenen tegen vallende voorwerpen. Impactweerstand tot 200 Joule, en weerstand tegen compressie Newton, volgens EN 345 / EN ISO Veiligheidsneus van aluminium Veiligheidsneus van licht, sterk aluminium in plaats van staal. Bespaart 100 gram/ paar en geeft een betere balans in de schoen. Beschermt de tenen tegen vallende voorwerpen. Impactweerstand tot 200 Joule, en weerstand tegen compressie Newton, volgens EN 345 / EN ISO Antiperforatie bescherming Beschermt tegen het doordringen van spijkers en andere scherpe voorwerpen, penetratieweerstand min Newton, volgens EN 345 / EN ISO Zachte antiperforatie bescherming Onze nieuwe, zachte antiperforatie bescheriming is metaal-vrij. De bescherming is ontwikkeld op basis van verschillende hi-tech textielvezels. Schoenen met deze composiet antiperforatiebescherming hebben een hoog comfort, zijn flexibeler (buigzamer) en geleiden geen kou. De antiperforatiebescherming voldoet uiteraard aan de geldende veiligheidsnormen, EN 345 / EN ISO Oliebestendig De loopzool is in hoge mate bestand tegen oliën, vetten en chemicaliën. Hittebestendig De loopzool is hittebestendig tot 300 ºC contactwarmte en isoleert tevens tegen warmtestraling. Energieabsorberend Energieabsorberende loopzool, met uitstekende schokabsorptie. Antistatisch De loopzool leidt statische elektriciteit af, en heeft een elektrische weerstand tussen 100 kohm en MOhm, volgens EN 345 / EN ISO ESD De loopzool werkt dissipatief en leidt statische elektriciteit af. Ze heeft een weerstand lager dan 100 MOhm en voldoet aan de eisen als gesteld door Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut, en IEC Poliyou Poliyou -inlegzool biedt dank zij haar open celstructuur meer comfort, verhoogt de luchtcirculatie, de vochtabsorptie, de schokdemping en werkt geur- en schimmelwerend. Waterafstotend Leer, dat is geïmpregneerd of gecoat met een waterafstotende buitenlaag. Energy Gel Energy Gel is een elastisch gelkussen in de hak van de schoen, dat speciaal is gevormd voor een optimale werking. Het kussen wordt samengedrukt bij de stapinzet en absorbeert op die manier de schok. Naast een zeer efficiënte schokabsorptie, geeft Energy Gel ook wat terugkaatsende energie doordat het kussen weer terugveert in zijn oorspronkelijke vorm. Energy Gel Duo Dit is een zeer ingenieuze en effectieve schokabsorptie constructie bestaande uit een elastische gelstrook in de flexzone en een elastisch gelkussen in de hak van de schoen. Energy Gel Duo is een verdere ontwikkeling van de bekende Energy Gel. Bij het vele lopen en staan op harde vloeren absorbeert dit systeem op een efficiënte manier de belasting en de druk op de voeten. A-Tex Arbesko s eigen constructie die de schoenen vochtbestendig maakt. Bevat een ademend membraan dat enerzijds koude en regen van buitenaf weert en anderzijds de waterdamp van binnenuit afvoert. Smartec Air Plus Een nieuw ontwikkeld, zacht en comfortabel materiaal in twee lagen. Wordt in meerdere schoenen als voering gebruikt. Tunnelgestikt, waardoor vocht en warmte zeer effectief worden afgevoerd. Super8 Super8 is een volnerfleer van hoge kwaliteit dat maar liefst 8 uur achtereen waterafstotend is. Super8 is door en door geïmpregneerd, wat betekent dat het impregneermiddel in het leer zit. In tegenstelling tot een oppervlaktebehandeling gaat het effect niet verloren.

Al 170 jaar actief in de branche, maar nog altijd even nieuwsgierig

Al 170 jaar actief in de branche, maar nog altijd even nieuwsgierig SKYDDS- & YRKESSKOR, Verne- & arbeidssko, Job- & Sikkerhedssko, Turva- & työjalkineet, Safety & occupational footwear, Professionele & Veiligheidsschoenen, Sicherheits- & berufsschuhe, CHAUSSURES DE TRAVAIL

Nadere informatie

ARBESKO 2014 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN.

ARBESKO 2014 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN. NL ARBESKO 2014 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN. www.arbesko.nl 1 SCHOENEN DIE HET VERSCHIL MAKEN VAN TOP TOT TEEN Bij Arbesko

Nadere informatie

ARBESKO 2012/2013 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN.

ARBESKO 2012/2013 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN. ARBESKO 2012/2013 VEILIG SCHOEISEL VOOR PROFESSIONALS MET DE JUISTE SCHOENEN OP HET WERK HOUDT U ENERGIE OVER VOOR ANDERE DINGEN. WIJ MAKEN DE JUISTE SCHOENEN VOOR HET HELE LICHAAM De juiste schoenen dragen

Nadere informatie

Voet- en beenbescherming. Bescherm uw voeten

Voet- en beenbescherming. Bescherm uw voeten Normering Bescherm uw voeten Alle veiligheidsschoenen en laarzen in deze catalogus vallen onder de Europese norm ISO 20345. Het betreft schoeisel voorzien van een veiligheidsneus die bestand is tegen een

Nadere informatie

De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van

De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van CATALOGUS 2016 De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van topkwaliteit toegankelijk te maken. TOE

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. productgroep 61

INHOUDSOPGAVE. productgroep 61 INHOUDSOPGAVE Voet- en beenbescherming JALAS lasschoenen/-laarzen 292 JALAS veiligheidsschoenen/-laarzen 295 JALAS accessoires 300 Cofra lasschoenen 302 Cofra veiligheidsschoenen/-laarzen 302 Werklaarzen

Nadere informatie

De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van

De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van De werkschoenen van Toe Guard representeren veiligheid zonder compromis, tijdloos design en betaalbare producten. Het is ons doel om producten van topkwaliteit toegankelijk te maken. RUSH ART. TG80450

Nadere informatie

Soldi Gear Prestatie door innovatie

Soldi Gear Prestatie door innovatie 2015-16 Solid Gear levert veiligheiddschoenen voor professionele vakmensen. Sportief design wordt gecombineerd met technische functionaliteit, waarin we geen genoegen nemen met minder dan perfectie.

Nadere informatie

Veiligheidsnormen schoeisel

Veiligheidsnormen schoeisel Veiligheidsnormen schoeisel Algemeen (EN 344-1)...2 Veiligheidsschoenen (EN 345-1)...3 Beschermend schoeisel (EN 346-1)...4 Werkschoen (EN 347-1)...5 Aanvullende eisen...6 1 Veiligheidsnormen schoeisel

Nadere informatie

Collectieoverzicht werkschoenen

Collectieoverzicht werkschoenen Collectieoverzicht werkschoenen De Opdrachtgever zal jaarlijks voor elke medewerker twee (2) paar, uitzonderingen meegenomen, aanschaffen. De Inschrijver dient een collectie van werkschoenen aan te bieden

Nadere informatie

Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind.

Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind. Inleiding Been en voet Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind. Schoeisel voor professioneel gebruik kan als volgt

Nadere informatie

professional workwear

professional workwear professional workwear 2014-2015 www.dassy.eu NL 96 DASSY VEILIGHEIDSSCHOENEN STA STEVIG IN UW SCHOENEN Professionals weten maar al te goed hoe belangrijk goed schoeisel is. Zo krijgen uw voeten dagelijks

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN:

ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN: ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN: Om de elvensduur van de schoenen te verlengen, raden wij u aan om ze regelmatig schoon te maken en ze te beschermen met geschikte producten. Droog uw schoenen niet op een radiator

Nadere informatie

Solid Gear Prestatie door innovatie.

Solid Gear Prestatie door innovatie. Catalogus 2016 Solid Gear levert veiligheiddschoenen voor professionele vakmensen. Sportief design wordt gecombineerd met technische functionaliteit, waarin we geen genoegen nemen met minder dan perfectie.

Nadere informatie

Gerba safety shoes. The comfort of protection

Gerba safety shoes. The comfort of protection Gerba safety shoes The comfort of protection www.gerba.nl Gerba safety shoes The comfort of protection Gerba Shoes b.v. is al meer dan 50 jaar een innovatieve producent van veiligheidsen beroepsschoenen.

Nadere informatie

PBM s voor de bescherming van de voeten en benen

PBM s voor de bescherming van de voeten en benen PBM s voor de bescherming van de voeten en benen Veiligheidsschoenen zijn naast beschermende handschoenen de meest gebruikte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM s). Net als bij handschoenen zal de keuze

Nadere informatie

Een verschil van dag en nacht

Een verschil van dag en nacht www.traxxatwork.com Een verschil van dag en nacht Bata Industrials Europe Postbus 10050 5680 DB Best Nederland Tel.: +31 (0)499-362 911 Fax: +31 (0)499-362 962 ISO 9001:2008 041010403 TRAXX 19 S1 /ventilerend

Nadere informatie

Feeling good, looking good!

Feeling good, looking good! Feeling good, Feeling good, looking good! Wat jij maakt op de werkvloer of thuis bij het klussen of in de tuin, mag gezien worden. Dus waarom zou je dan zelf niet voor de dag mogen komen? Vanuit die gedachte

Nadere informatie

Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind.

Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind. Inleiding Been en voet Veel arbeidsomstandigheden vragen om schoenen die de kans op letsel, door bijvoorbeeld een vallend voorwerp, voorkomt of verkleind. Schoeisel voor professioneel gebruik kan als volgt

Nadere informatie

Legenda. Schoenenservice. Verstevigde neus. Bestendigheid tegen olie en vet (verplicht bij veiligheidsschoeisel)

Legenda. Schoenenservice. Verstevigde neus. Bestendigheid tegen olie en vet (verplicht bij veiligheidsschoeisel) Legenda ORO A E Verstevigde neus Bestendigheid tegen olie en vet (verplicht bij veiligheidsschoeisel) antistatische zool, weerstand zool 100Kw-1000Mw energieopname van de hak, niet minder dan 20J WRU weerstand

Nadere informatie

Nummer Maat Kleur Nummer Maat Kleur

Nummer Maat Kleur Nummer Maat Kleur Veiligheidslaarzen Waadpakken Wintersokken Bouwlaarzen S5 SRC Gemaakt van PVC en nitriel. Stalen neus en tussenzool. Waterbestendig. Bestand tegen water, vuil en perforatie. Zool biedt bescherming tegen

Nadere informatie

HOE DE MEEST GESCHIKTE WERKSCHOEN KIEZEN?

HOE DE MEEST GESCHIKTE WERKSCHOEN KIEZEN? Alle schoenen voor professioneel gebruik zijn CE-gekeurd volgens de toepassing van de geldende Europese normen. EN-IO 20345: Veiligheidsschoenen (safety) S3 veiligheidschoenen bezitten volgende eigenschappen:

Nadere informatie

BRANDWEERLAARZEN. Jolly Challenger EVO 9065/GA. Normen EN 345/2 S3 HRO HI CI WR. Maten EU Artikelnummer. Jolly Specialguard 9052/A

BRANDWEERLAARZEN. Jolly Challenger EVO 9065/GA. Normen EN 345/2 S3 HRO HI CI WR. Maten EU Artikelnummer. Jolly Specialguard 9052/A BRANDWEERLAARZEN Jolly Jolly Challenger EVO 9065/GA teenkap, resistent tegen hitte en oliën, antislip, schokabsorberend, enkelbescherming, GORE-TEX binnenvoering, ingebonden rits, antiperforerende schoenzool,

Nadere informatie

SCHOENEN. Maten EU Normen EN 345/1 S3 WR CI. Maten EU Maten EU 36 49

SCHOENEN. Maten EU Normen EN 345/1 S3 WR CI. Maten EU Maten EU 36 49 SCHOENEN Jolly Jolly Stealth 6020/GA Bovenstuk: Halfhoge, zwarte veiligheidsschoen, lederen en cordura nylon bovenstuk, GORE-TEX en XCR binnenvoering, met veters, mogelijkheid tot ingebonden rits, 22,5

Nadere informatie

Toolbox-meeting Voet- en been bescherming

Toolbox-meeting Voet- en been bescherming Toolbox-meeting Voet- en been bescherming Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Onder been- en voetbeschermingsmiddelen worden verstaan:

Nadere informatie

SCHOENEN Brandweerlaarzen Veiligheidsschoenen

SCHOENEN Brandweerlaarzen Veiligheidsschoenen SCHOENEN Brandweerlaarzen Veiligheidsschoenen BRANDWEERLAARZEN Jolly Challenger EVO 9055/GA Lederen brandweerlaars, waterafstotende behandeling, rubberen teenkap, resistent tegen hitte en oliën, antislip,

Nadere informatie

www.sievi.com SieviAir

www.sievi.com SieviAir www.sievi.com SieviAir 2010 SIEVI, kenmerk van kwaliteit Sievi is de absolute marktleider van veiligheids- en werkschoenen in Noord Europa. Het Sievi logo, kenmerk van kwaliteit, biedt een onovertroffen

Nadere informatie

GET IN. Meer loopplezier en langer fit! FEEL GOOD! CATALOGUS 2012/2013. AL MEER DAN 80 JAAR VAkMANSCHAP

GET IN. Meer loopplezier en langer fit! FEEL GOOD! CATALOGUS 2012/2013. AL MEER DAN 80 JAAR VAkMANSCHAP GET IN FEEL GOOD! CATALOGUS 2012/2013 EmmA, u VAkMANSC BETROUW TRENDSET AL MEER DAN 80 JAAR VAkMANSCHAP Staan op comfort en bewegen zonder beperkingen. Dus kiezen voor veiligheidsschoenen die lekker zitten!

Nadere informatie

Producten die ook morgen

Producten die ook morgen Producten die ook morgen nog inspireren. De nieuwe ATLAS sneaker - lichtgewicht, flexibel en top modieus. Exclusief voor ATLAS liefhebbers en voor ieder die nog fan wil worden. De nieuwe sneaker generatie

Nadere informatie

DE walkline Collection

DE walkline Collection De walkline collection DE walkline Collection Een revolutie in schoenontwerp Walkline geeft voeten de vrijheid om natuurlijk te kunnen bewegen Walkline : De zeven kenmerken 3-WIJDTE SYSTEEM Door meerdere

Nadere informatie

SCHOENENFOLDER SMARAGD

SCHOENENFOLDER SMARAGD Trendy, sportieve veiligheidsschoen (S3) GOLD SMARAGD 241.321-241.330 241.310-241.319 59,- TIP: Zomersokken grijs ONYX 241.332-241.341 240.222 JUNI 2010 MAART 2011 Werkschoen hoog Zware werkschoen van

Nadere informatie

HOGE SCHOEN NEW RENO UK ET TE BIS S3 SRC

HOGE SCHOEN NEW RENO UK ET TE BIS S3 SRC Work shoes 1 Waterafstotend leer Stalen top Stalen tussenzool PU/PU loopzool HOGE SCHOEN NEW RENO UK ET TE BIS S3 SRC 1026172 Standaard hoge veiligheidsschoen gemaakt van waterafstotend leder. Voorzien

Nadere informatie

Veiligheidslasschoenen. ESD Veilige schoenen. Veiligheidswinterlaarzen. Schoenveters Onderhoudsproducten

Veiligheidslasschoenen. ESD Veilige schoenen. Veiligheidswinterlaarzen. Schoenveters Onderhoudsproducten Veiligheidsschoenen Veiligheidslaarzen Veiligheidslasschoenen ESD Veilige schoenen Safety Sneakers Veiligheidswinterlaarzen Werksokken Schoenveters Onderhoudsproducten Uvex GriSport Bata Emma Mascot Too'L

Nadere informatie

RIO BLACK MID, RIO BLACK LOW,

RIO BLACK MID, RIO BLACK LOW, Collectie 2017 RIO BLACK MID, 63225 S3 SRC Aluminium neus Flexibele antiperforatiezool Slijtvaste kruipneus Evercushion pro voetbed TPU-zool Metro Protect 88. 95 91. 95 RIO BLACK LOW, 64275 S3 SRC Aluminium

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes Artelli werkschoenen Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar, alsook onmisbaar bij alles wat we doen. Artelli produceert. Met onze veiligheidschoenen

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN:

ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN: ONDERHOUD VAN DE SCHOENEN: Om de vensduur van de schoenen te verlengen, raden wij u aan om ze regelmatig schoon te maken en ze te beschermen met geschikte producten Droog uw schoenen niet op een radiator

Nadere informatie

De professional. staat op Neskrid. Productoverzicht 2011-2012 VEILIG ...VRAAGT OM EEN STERK MERK! WERK

De professional. staat op Neskrid. Productoverzicht 2011-2012 VEILIG ...VRAAGT OM EEN STERK MERK! WERK Productoverzicht 2011-2012 De professional staat op Neskrid VEILIG...VRAAGT OM EEN STERK MERK! WERK NESKRID PRODUCTCATALOGUS 2011-2012 INHOUD 2 3 4 5-6 7-8 9-10 11-12 13-14 15 16 17-18 19-20 21 22 23-24

Nadere informatie

SIEVI, kenmerk van kwaliteit

SIEVI, kenmerk van kwaliteit 2012 www.sievi.com NL SIEVI, kenmerk van kwaliteit Sievi is de absolute marktleider van veiligheids- en werkschoenen in Noord Europa. Het Sievi logo, kenmerk van kwaliteit, biedt een onovertroffen veiligheid

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes Artelli werkschoenen Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar, alsook onmisbaar bij alles wat we doen. Met onze veiligheidschoenen willen we voor u

Nadere informatie

De volgende informatie dient, afgestemd op de schoenen, te worden bekend gemaakt aan de gebruiker.

De volgende informatie dient, afgestemd op de schoenen, te worden bekend gemaakt aan de gebruiker. Bijsluiter De volgende informatie dient, afgestemd op de schoenen, te worden bekend gemaakt aan de gebruiker. 1 Naam en adres van de orthopedisch maatschoenmaker 2 Naam en nummer van de Notified Body die

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes Artelli werkschoenen Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar, alsook onmisbaar bij alles wat we doen. Met onze veiligheidschoenen willen we voor u

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Risico s

1 Beschrijving. 2 Risico s Preventiefiche Bescherming van de voeten 1 Beschrijving In deze fiche komt de bescherming van de voeten op bouwwerven aan bod. De fiche geeft een overzicht van de risico s, de regelgeving die van kracht

Nadere informatie

GUIDE 24W. Wind- en waterdichte winterhandschoen uitgevoerd in synthetisch leer

GUIDE 24W. Wind- en waterdichte winterhandschoen uitgevoerd in synthetisch leer GUIDE 24W Wind- en waterdichte winterhandschoen uitgevoerd in synthetisch leer Guide 24W is een veelzijdige handschoen, die is ontwikkeld voor gebruik buitenshuis in koud en nat weer. De handen blijven

Nadere informatie

1 Beschrijving. 2 Risico s. Preventiefiche N PBM003 04/2016. Bescherming van de voeten 1/5

1 Beschrijving. 2 Risico s. Preventiefiche N PBM003 04/2016. Bescherming van de voeten 1/5 Preventiefiche N PBM003 04/2016 Bescherming van de voeten 1 Beschrijving In deze fiche komt de bescherming van de voeten op bouwwerven aan bod. De fiche geeft een overzicht van de risico s, de regelgeving

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes Artelli werkschoenen Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar, alsook onmisbaar bij alles wat we doen. Met onze veiligheidschoenen willen we voor u

Nadere informatie

Bodywarmers Diversen kleding en hulpmiddelen Laarzen rubber / Veiligheids bouwlaarzen Waadpakken Verkeersvesten / Veiligheidsvesten Lasschorten

Bodywarmers Diversen kleding en hulpmiddelen Laarzen rubber / Veiligheids bouwlaarzen Waadpakken Verkeersvesten / Veiligheidsvesten Lasschorten Bodywarmers Diversen kleding en hulpmiddelen Laarzen rubber / Veiligheids bouwlaarzen Waadpakken Verkeersvesten / Veiligheidsvesten Lasschorten Bodywarmer SW 9-Pocket. Materiaal polyester / katoen. Met

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes 1 Artelli werkschoenen Onze voeten zijn het draagvlak van ons lichaam. Ze zijn zeer kwetsbaar, alsook onmisbaar bij alles wat we doen. Met onze veiligheidsschoenen willen we voor

Nadere informatie

The Artelli Work Shoes

The Artelli Work Shoes The Artelli Work Shoes UITLEG PICTOGRAMMEN Kunststof neus en kunststof tussenzool Metalen neus en metalen tussenzool Hittebestendig Metalen neus en kunststof tussenzool Waterafstotend Extra licht Het prestatieniveau

Nadere informatie

PBM: voetbescherming Welke soorten veiligheidsschoenen zijn er?

PBM: voetbescherming Welke soorten veiligheidsschoenen zijn er? PBM: voetbescherming Bij veel werkzaamheden in de bouw bestaat het risico om in scherpe voorwerpen te stappen of een vallend voorwerp op de voet te krijgen. Om dit risico te beperken moet de werkgever

Nadere informatie

MILES Mid ESD S3 No Mt

MILES Mid ESD S3 No Mt TECHNISCH DATABLAD MILES Mid ESD S3 No. 769451 Mt. 40-48 AANDUIDING VOLGENS NORM Norm voor veiligheidsschoenen EN ISO 20345 S3 Basisvereiste S3: A Antistatische schoenen - E Energieabsorptie in de hak

Nadere informatie

Een goede werkdag begint met mysole

Een goede werkdag begint met mysole CATALOGUS INHOUD Functies en belang inlegzool pg 5-7 Super Comfort pg 6-7 Workfit pg 8-9 Hydro Felt pg 10-11 Anti-static pg 12-13 Anatomical pg14-15 Shockabsorption pg 16-17 Tips & Tricks pg 18 Presentatie-units

Nadere informatie

Veiligheids- schoenen

Veiligheids- schoenen Veiligheidsschoenen In deze brochure treft u een selectie veiligheidsschoenen die bij Brammer uit voorraad leverbaar zijn. Voor optimale veiligheid en comfort tijdens het werk, kiest u niet alleen voor

Nadere informatie

VOETBESCHERMING - 1 -

VOETBESCHERMING - 1 - VOETBESCHERMING - 1 - NORMEN Voor voetbescherming zijn er vier belangrijke Europese normen: - EN ISO 20344: basisvereisten voor schoenen - EN ISO 20345: veiligheidsschoenen - EN ISO 20346: beschermschoenen

Nadere informatie

Veiligheidsschoenen. Veiligheidslasschoenen ESD Veilige schoenen Safety Sneakers Veiligheidswinterlaarzen

Veiligheidsschoenen. Veiligheidslasschoenen ESD Veilige schoenen Safety Sneakers Veiligheidswinterlaarzen Veiligheidsschoenen Veiligheidslaarzen Veiligheidslasschoenen ESD Veilige schoenen Safety Sneakers Veiligheidswinterlaarzen Werksokken Schoenveters Onderhoudsproducten Uvex STEEL BLUE OS Grisport CRV Raven

Nadere informatie

wit ,80 wit ,20 zwart ,80 zwart ,20 wit ,80 wit

wit ,80 wit ,20 zwart ,80 zwart ,20 wit ,80 wit SANITA ORIGINAL SANITA ORIGINAL, model 50 wit 8150.. 35-39 41,80 wit 8150.. 40-48 46,20 zwart 8152.. 35-39 41,80 zwart 8152.. 40-48 46,20 met en buigzame 50 SANITA ORIGINAL, model 314 wit 8126.. 35-39

Nadere informatie

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter

Auping Kussens en Dekbedden. Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping Kussens en Dekbedden Slaap lekker! Geen bed ventileert beter Auping AVS kussens: de ondersteuning van uw nachtrust Lekker slapen is niet alleen een kwestie van een goed bed en een dito matras. Ook

Nadere informatie

C E R T I F I C AT E D C A R E 4 A L L F E E T

C E R T I F I C AT E D C A R E 4 A L L F E E T C E R T I F I C AT E D C A R E 4 A L L F E E T Een perfect passende schoen voor iedere voet De 4Allfeet oplossing Sinds 1904 maakt Neskrid voor iedere voet de passende schoen. Met Neskrid kiest u voor

Nadere informatie

walkline walkline ColleCtie Stay energized

walkline walkline ColleCtie Stay energized walkline walkline ColleCtie Stay energized walkline Even voorstellen: Walkline De waarheid over veiligheidsschoenen 900km is de gemiddelde afstand die een drager van veiligheidsschoenen elk jaar aflegt.

Nadere informatie

T: B.A.S.S. (Belgium's-A-StaticScience) - The right click

T: B.A.S.S. (Belgium's-A-StaticScience) -  The right click The right click Traxx 212/S1 P Traxx 213/S1 P Traxx 214/S1 P Stevig in je schoenen Op de werkvloer combineer je de veiligheid en het comfort van je schoeisel het liefst met een trendy en vlotte verschijning.

Nadere informatie

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018 VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE 2018 FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij o.a. het merk Quick. Arbeidsomstandigheden zijn

Nadere informatie

Cemex Trescon MTS prijslijst 2015

Cemex Trescon MTS prijslijst 2015 M'White & Black Food-Shoes, Creon+, model 401, S2 hoog veter DRY-TEK wit 8721.. 35-48 62,30 Hoog model witte en hygiënische veiligheidsschoen met veters. Glad 401 Food-Shoes, Delphe+, model 402, S2 laag

Nadere informatie

Cemex Trescon schoeiselprijslijst 2010

Cemex Trescon schoeiselprijslijst 2010 SANITA ORGINAL SANITA ORIGINAL, model 50 8150.. 8150.. 8152.. 8152.. klomp met en 50 SANITA ORIGINAL, model 314 8126.. 8126.. 8127.. 8127.. Comfortabele en Comfortabele en hygiënische klomp met open hiel

Nadere informatie

SAFETY SHOES. Altijd goed beschermd

SAFETY SHOES. Altijd goed beschermd SAFETY SHOES Altijd goed beschermd TIPS VOOR MAXIMALE HYGIENE IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Draag bij voorkeur steeds sokken die specifiek ontworpen zijn voor veiligheidschoenen en verwissel elke dag van paar.

Nadere informatie

Innovaties Made in Italy

Innovaties Made in Italy Innovaties Made in Italy Met een team van 10 fulltime ontwerpers heeft Grisport een collectie gecreëerd die altijd functioneel en modieus blijft, terwijl tegelijk een perfecte pasvorm en nauwkeurige kwaliteits

Nadere informatie

BEEN- EN VOETBESCHERMING

BEEN- EN VOETBESCHERMING 5 De fundering van een mens begint bij de schoen. Een goede schoen die de gewrichten ontzorgt, is dan ook geen overbodige luxe. Vooral niet bij een statisch arbeidsproces dat plaatsvindt op een vierkante

Nadere informatie

Laat veiligheid uw groei ondersteunen

Laat veiligheid uw groei ondersteunen Laat veiligheid uw groei ondersteunen Safe Work, Save Life. Daar staat Artelli voor. Veiligheid moet de eerste gedachte zijn bij iedereen die in risicovolle omgevingen werkt, of ermee in aanraking komt.

Nadere informatie

Inspired by your comfort, driven by innovation.

Inspired by your comfort, driven by innovation. Inspired by your comfort, driven by innovation. Nederlands Bekina Boots is gespecialiseerd in the ontwikkeling, productie en commercialisering van werklaarzen gemaakt met NEOTANE Technology. De nichemarkten

Nadere informatie

PRESTATIE DOOR INNOVATIE ONZE PRODUCTEN ONS ASSORTIMENT

PRESTATIE DOOR INNOVATIE ONZE PRODUCTEN ONS ASSORTIMENT 2017 PRESTATIE DOOR INNOVATIE Solid Gear startte in 2004 met het moderniseren van werkschoenen. De eerste schoen zette meteen de trend voor de markt. Door het gebruik van moderne high-tech materialen

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN Hoofdstuk 6 - Inleiding Voeten staan bloot aan risico s van uiteenlopende aard. Daarom zijn de eisen voor doelmatige voetbescherming verhoogd. De gevaren zijn o.a. mechanisch, thermisch en chemisch. De

Nadere informatie

Patrick zolen zool 1: Soft ground Deze buitenzool bezorgt de speler voldoende grip op het veld in zachte en natte omstandigheden. Dankzij het speciale Shock Wave Systeem is er voldoende schok-absorptie.

Nadere informatie

VOET- EN BEENBESCHERMING. Wearsafe werklaarzen kniemodel

VOET- EN BEENBESCHERMING. Wearsafe werklaarzen kniemodel Wearsafe werklaarzen kniemodel PVC knielaars type 824, 38 cm hoog. De zool is voorzien van een anti-slip en vuillossend profiel. Hielversteviging met ribbels om het uittrekken te vergemakkelijken. Geweven

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN Hoofdstuk 6 - Inleiding Voeten staan bloot aan risico s van uiteenlopende aard. Daarom zijn de eisen voor doelmatige voetbescherming verhoogd. De gevaren zijn o.a. mechanisch, thermisch en chemisch. De

Nadere informatie

Cofra Safety Shoes. Technische specificaties Cofra schoenen Loopzolen PU (polyurethane)

Cofra Safety Shoes. Technische specificaties Cofra schoenen Loopzolen PU (polyurethane) VOORRAAD 2018 Cofra Safety Shoes Cofra Safety Shoes is een leverancier van kwalitatief hoogwaardige Veiligheidsschoenen uit Italië. Het bedrijf is zelfs de grootste producent van veiligheidsschoenen in

Nadere informatie

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018 VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE QUICK 2018 FASHION MERKEN IN VEILIGHEIDSSCHOENEN Als leverancier van veiligheidsschoenen ontwikkelen, produceren en distribueren wij o.a. het merk Quick. Arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN

HANDBOEK VEILIGHEIDSMIDDELEN Hoofdstuk 6 - Inleiding Voeten staan bloot aan risico s van uiteenlopende aard. Daarom zijn de eisen voor doelmatige voetbescherming verhoogd. De gevaren zijn o.a. mechanisch, thermisch en chemisch. De

Nadere informatie

Protective footwear 1

Protective footwear 1 Protective footwear 1 UITLEG PICTOGRAMMEN S5-gecertificeerd Beschermende neus + tussenzool Thermische isolatie S4-gecertificeerd Beschermende neus Chemisch resistent SB-gecertificeerd Antislip zool Antistatisch

Nadere informatie

L D E X C O. De specialist in koel- & diepvrieskleding. www.coldtex.nl

L D E X C O. De specialist in koel- & diepvrieskleding. www.coldtex.nl p r o d u c t i n f o r m a t i e De specialist in koel- & diepvrieskleding www.coldtex.nl Introductie Cold ex B.V. is opgericht in 1992 en inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde speler op het gebied

Nadere informatie

NIEUW! Voorjaar/zomer 2015. Verkoop uitsluitend via het netwerk van Buckler Boots dealers. Zie pagina 10. Zie pagina 10 Beschikbaar vanaf juni

NIEUW! Voorjaar/zomer 2015. Verkoop uitsluitend via het netwerk van Buckler Boots dealers. Zie pagina 10. Zie pagina 10 Beschikbaar vanaf juni Voorjaar/zomer 2015 B550SM NIEUW! Zie pagina 10 Beschikbaar vanaf juni BBZ5060 NIEUW! Zie pagina 5 Beschikbaar vanaf september NIEUW! Zie pagina 10 Vanaf nu beschikbaar B425SM Verkoop uitsluitend via het

Nadere informatie

Sokken Ultra sock. Sokken Office sock

Sokken Ultra sock. Sokken Office sock Sokken Ultra sock Multiple purpose ultra sock voor optimaal draagcomfort, met speciale comfortboord Hoogste kwaliteitsniveau: maximaal duurzaam, vormvast en anti-statisch (ESD) Sokken 35 t/m 38 77.ultra.35-38

Nadere informatie

MASCOT FOOTWEAR 2013/14 TESTED TO WORK

MASCOT FOOTWEAR 2013/14 TESTED TO WORK NL MASCOT FOOTWEAR TESTED TO WORK 2013/14 PREMIÈRE Première 2013 Een nieuwe generatie veiligheidsschoenen. Zes nieuwe modellen in stoere carbon look met sportieve details - geïnspireerd door race-auto

Nadere informatie

Inspired by your comfort, driven by innovation.

Inspired by your comfort, driven by innovation. Inspired by your comfort, driven by innovation. Nederlands wereldwijd erkend veiligheidslaarzen voor de industrie Bekina Boots is gespecialiseerd in the ontwikkeling, productie en commercialisering van

Nadere informatie

De PU is een zoolsamenstelling die zorgt voor een lichte, slipvaste, olie en zuurbestendige zool met een goede schokabsorptie.

De PU is een zoolsamenstelling die zorgt voor een lichte, slipvaste, olie en zuurbestendige zool met een goede schokabsorptie. Voorraad 2016-1 Cofra Safety Shoes Cofra Safety Shoes is een leverancier van kwalitatief hoogwaardige Veiligheidsschoenen uit Italië. Het bedrijf is zelfs de grootste producent van veiligheidsschoenen

Nadere informatie

Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet er goed uit. op het werk.

Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet er goed uit. op het werk. thermal Layer laag twee van Het drie lagen workwear systeem volgens dress fleece Is fleece bestand tegen slijtage op het werk? hh Crafter Fleece is extreem sterk en duurzaam. isoleert. ventileert. en ziet

Nadere informatie

Duurzaam waterafstotende behandeling van de buitenstof om water eenvoudig te laten weglopen.

Duurzaam waterafstotende behandeling van de buitenstof om water eenvoudig te laten weglopen. Elke steek en vezel is uitgevoerd met de nieuwste technologie om u de beste prestaties en het beste comfort te geven: waterdicht, ademend, vochtopnemend en beschermend tegen de zon. Hieronder de technische

Nadere informatie

HET KWALITEITSMERK AIR CONTROL SYSTEM

HET KWALITEITSMERK AIR CONTROL SYSTEM Hét kwaliteitsmerk HET KWALITEITSMERK 2 1 6 1 4 NETCO SAFETY 5 3 9 7 8 PROFESSIONEEL ASSORTIMENT Werk / Bouw / Chemie GOLD SEC / 00A2247 2 Norm EN ISO 20345: 2011 S5 SRC Luchtafvoerkoker 1 EEN SPECIFIEK

Nadere informatie

Veiligheidsschoenen. www.norisk.pt

Veiligheidsschoenen. www.norisk.pt Veiligheidsschoenen www.norisk.pt For your own safety, please... FASTEN YOUR SHOES The Winner takes it all!!! RIDER - S3 SRC Driekomponenten PU/Nitril Staal Glad leer en Suède Super Carbonium 39-48 ESD

Nadere informatie

Een beetje zorg zo nu en dan zal de levensduur van je boots aanmerkelijk verlengen.

Een beetje zorg zo nu en dan zal de levensduur van je boots aanmerkelijk verlengen. Shell Boots Voor velen staat de naam Lundhags synoniem voor de beste boots in de wereld. Dit is deels te wijten aan hun superieure duurzaamheid en deels te wijten aan het shell principe, wat hen in staat

Nadere informatie

CataLOgUS. CataLOgUS BEnELUX

CataLOgUS. CataLOgUS BEnELUX CataLOgUS CataLOgUS BEnELUX InHOUD bata energy system Pag 6 bata Protective Footwear Pag 8 let s talk socks Pag 9 bata sokkentechnologie Pag 10 cool sokken Pag 12 thermo sokken Pag 16 hightech inlegzolen

Nadere informatie

Verkooppunt: Distributeur Benelux: R.A.S.E. bv +32 (0) 13 67 01 01 info@rase.nl

Verkooppunt: Distributeur Benelux: R.A.S.E. bv +32 (0) 13 67 01 01 info@rase.nl 2013 Benelux Verkooppunt: Distributeur Benelux: R.A.S.E. bv +32 (0) 13 67 01 01 info@rase.nl Bates laarzen zijn betrouwbaar. Dat is onze belofte, sinds 1885 Geen enkele andere laarzen hebben zoveel actie

Nadere informatie

Schoenen. Feest! Mim-pi; deze vette sneaker steelt vast menig meisjeshart!

Schoenen. Feest!  Mim-pi; deze vette sneaker steelt vast menig meisjeshart! GOODNEWS GOODNEWS GOODNEWS GOODNEWS Mim-pi: Voor de glitter en glamour modellen! 99 33 Mim-pi; deze vette sneaker steelt vast menig meisjeshart! 99 33 Mim-pi: met glitter voor de jonge fashionista!! 99

Nadere informatie

Schoenen Feest! Dé trend voor deze herfst: zebraprintjes! Nu exclusief bij ons verkrijgbaar

Schoenen Feest! Dé trend voor deze herfst: zebraprintjes! Nu exclusief bij ons verkrijgbaar Schoenen Feest! De nieuwste trends van 2014, de beste kwaliteit, deskundig advies, èchte aandacht en ouderwetse service. Dat vindt u gewoon dicht bij huis. En daar betaalt u beslist geen cent méér voor!

Nadere informatie

ALGEMENE KLEDING T-shirts & polo s Truien & sweaters Pet & muts Riem & das Thermisch ondergoed Kousen

ALGEMENE KLEDING T-shirts & polo s Truien & sweaters Pet & muts Riem & das Thermisch ondergoed Kousen ALGEMENE KLEDING T-shirts & polo s Truien & sweaters Pet & muts Riem & das Thermisch ondergoed Kousen T-shirt en polo ALGEMENE KLEDING Blanco t-shirt 150gr/m² of 190gr/m² 100% katoen S 5XL Marineblauw

Nadere informatie

Inspired by climbers used by workmen made for you

Inspired by climbers used by workmen made for you Inspired by climbers used by workmen made for you CATALOGUS 2009/2010 A NEW WAY OF TECHNISCHE INFORMATIE GECERTIFICEERD Elke door ons verkochte veiligheidsschoen is gecertifi ceerd door een erkend testinstituut

Nadere informatie

VOLGA S2 SRC/S3 UK SRC ATLANTIC S3 SRC

VOLGA S2 SRC/S3 UK SRC ATLANTIC S3 SRC TECHNO LINE RENO S2 SRC/S3 UK SRC Voering: TEXELLE ademend en hoge schuurweerstand Voetbed: Uitneembaar, antistatisch en met textiel bovenzijde Loopzool: PU FLEX-SOLE Tussenzool: Staal (S3) (38 t/m 48

Nadere informatie

NIEUW! SOFTSHELLVEST LECH - ARTIKEL 7654. Polyester-Interlock 100% Polyester, binnenvoering: 100% Polyester,

NIEUW! SOFTSHELLVEST LECH - ARTIKEL 7654. Polyester-Interlock 100% Polyester, binnenvoering: 100% Polyester, 1 CASUAL 110 NIEUW! 07 Zippergarage Kap Zijzak met rits 2 Zijzakken met rits 112 2-Wegs rits Verstelbare band SOFTSHELLVEST LECH - ARTIKEL 7654 SoftShellvest in sportieve snit met moderen kap Winddicht

Nadere informatie

Over hamertenen en inlegzolen

Over hamertenen en inlegzolen Over hamertenen en inlegzolen Het is belangrijk om eens stil te staan bij de functie van de voet. Daarom zoomen we daarop in. Onze voeten vormen een heel mooi functionerend geheel. Elke voet telt 28 voetbeentjes,

Nadere informatie

BRUNOTTI. Lavagna BRUNOTTI. Luzzana

BRUNOTTI. Lavagna BRUNOTTI. Luzzana BRUNOTTI Lavagna 89 95 BRUNOTTI Luzzana K-SWISS Court Cheswick Men casual sneaker in suède 5 decoratieve strepen sportieve look 59 95 K-SWISS Court Frasco Men nieuwe casual sneaker extra dikke zool embossed

Nadere informatie

PBM: handbescherming Inleiding Welke soorten handbescherming zijn er?

PBM: handbescherming Inleiding Welke soorten handbescherming zijn er? PBM: handbescherming Inleiding Bij veel werkzaamheden in de bouwnijverheid kunnen verwondingen aan de handen ontstaan. Ook chemicaliën en hitte of vonken kunnen verwondingen veroorzaken. Het is dus belangrijk

Nadere informatie

GEAVANCEERD NIEUWE KLEUREN JACKET THERMIC. Art

GEAVANCEERD NIEUWE KLEUREN JACKET THERMIC. Art NL WORKWEAR 1 L I J N GEAVANCEERD BLAUW/LICHT BLAUW GRIJS/ROOD GROEN/LIMOEN NIEUWE KLEUREN JACKET THERMIC Art. 1040003 Stof: 100% Nylon Ripstop 20D. Vulling: 100% Polyester Ecodown. Buitenlaag: 100% Nylon.

Nadere informatie

FLEX-COMPOSITE. Android art.nr VEILIGHEIDSKLASSE. GEWICHT (MT. 42) 1296 gram KLEUR Bruin. Matrix art.nr VEILIGHEIDSKLASSE

FLEX-COMPOSITE. Android art.nr VEILIGHEIDSKLASSE. GEWICHT (MT. 42) 1296 gram KLEUR Bruin. Matrix art.nr VEILIGHEIDSKLASSE Het Italiaanse Grisport is sinds 1977 producent van bergwandelschoenen. Sinds 2004 zet Grisport die expertise ook in voor het produceren van toonaangevende veiligheidsschoenen. Met een team van tien fulltime

Nadere informatie