Naar de brugklas. Samen bouwen aan jouw toekomst. Het nieuwe Zandvliet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naar de brugklas. Samen bouwen aan jouw toekomst. Het nieuwe Zandvliet"

Transcriptie

1 Naar de brugklas Samen bouwen aan jouw toekomst Het nieuwe Zandvliet

2 Open huis voor ouders en leerlingen groep 8 vast aanvangstijdstip inloop 30 minuten voor start programma dinsdag 20 januari van tot uur vrijdag 23 januari van tot uur vrijdag 23 januari van tot uur Open lesmiddag voor leerlingen groep 8 vast aanvangstijdstip woensdag 21 januari van tot uur (aanmelden op

3 Woord vooraf voor ouders en verzorgers In dit blad presenteren we u en vooral ook uw kinderen onze school, het Zandvlietcollege, een christelijke school voor gymnasium, atheneum en havo in het Bezuidenhout. Volgend cursusjaar betrekken wij ons nieuwe schoolgebouw. In de brochure leest u hier meer over. Een brochure als deze zegt uiteraard niet alles over onze school en kan geen antwoord geven op de vraag of uw zoon of dochter straks ook met plezier naar school zal gaan en zich op Zandvliet thuis en veilig zal voelen. We nodigen u daarom graag uit zelf eens op Zandvliet te komen kijken en de sfeer van onze school te ervaren. U en uw kinderen zijn van harte welkom op ons open huis op dinsdag 20 januari en op vrijdag 23 januari Onze open lesmiddag op woensdag 21 januari is vooral voor de leerlingen. Zie voor nadere informatie onze website, Mocht u behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, neem dan gerust even contact op met de administratie van de school om een afspraak te maken. De ouders van de leerlingen die toegelaten worden, krijgen overigens van ons een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Met vriendelijke groeten, mevr. W.J. Terlaak teamleider eerste klassen drs. G.A. den Heijer rector

4 Het nieuwe Zandvliet Onder het motto op samen bouwen aan jouw toekomst wordt op de plek waar Zandvliet 90 jaar geleden is begonnen een hele nieuwe school gebouwd. De architect heeft een prachtig nieuw schoolgebouw ontworpen qua vormgeving, duurzaamheid en functionaliteit. Zo kan Zandvliet ook in de toekomst over de modernste faciliteiten en huisvesting beschikken. Het gebouw is ontworpen voor 880 leerlingen, want we willen de kleinschaligheid van het Zandvliet behouden. We blijven een kleinschalig lyceum. Het nieuwe schoolgebouw is in oktober 2015 klaar. Tot die tijd zijn we gehuisvest in een mooi pand, voorheen een gebouw van het ministerie van Economische Zaken, op de Bezuidenhoutseweg 105, tegenover de plek waar onze nieuwe school wordt gebouwd.

5 Het nieuwe Zandvliet telt vier verdiepingen boven de begane grond. Op elke verdieping huist een vakkencluster, zo is er een verdieping voor de talen (alfacluster) met een heuse collegezaal, een verdieping voor de exacte vakken (bèta-cluster) met twee practicumlabs, een verdieping voor de zaakvakken (gamma-cluster) en een verdieping voor kunst, muziek en sport. Er zijn twee sportzalen naast elkaar die tot één grote sporthal gekoppeld kunnen worden. De begane grond is ontspanningsruimte met een aula, een soos en een speciale buitenruimte voor leerlingen die grenst aan het Haagse Bos. In ons gehele gebouw kun je straks gebruik maken van draadloos internet, ook in de ontspanningsruimtes. In de les maak je gebruik van tablets, laptops en smartboards.

6

7 spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen. Je mag opgeven bij wie je graag in de klas wilt. Het geeft niet als je dat nog niet weet. Er zijn altijd meer leerlingen die in hun eentje van een basisschool komen. Ik vind dit een hele leuke school. Ik voel me hier op mijn gemak en prettig.

8 gymnasium, atheneum, havo Zandvliet is een scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo. 2-5 havo 2-6 atheneum 2-6 gymnasium 1 havo/atheneum 1 gymnasium basisschool klein Zandvliet is een school met ongeveer 795 leerlingen. We hebben ervoor gekozen niet veel groter te worden. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat we iedereen kennen, dat je geen nummer bent, maar een van onze leerlingen. Je doet er toch toe? en trots Waarom trots? Zandvliet biedt alles wat heel grote scholen ook bieden aan vakken en we hebben daarbij prima resultaten. We richten ons ook speciaal op sport en extra activiteiten. We hebben al veel sportprijzen gewonnen, profileren ons met science, kunst, cultuur en muziek en er is nog wel meer waar we trots op zijn. Toen ik hier voor het eerst kwam, vond ik dit een supergrote school en al die kinderen, daar keek ik echt tegenop. Dat supergrote is er nu wel af. Eigenlijk is Zandvliet een kleine school. Ik vind dat leuk, want ik ken nu heel veel leerlingen.

9 leerlingbegeleiding Onze school doet heel veel aan leerlingbegeleiding. We vinden het namelijk belangrijk dat er aandacht is voor iedere leerling afzonderlijk. Je mentor is een persoonlijke coach voor jou en je klasgenoten en is ook het aanspreekpunt voor je ouders.

10 christelijke school Het Zandvlietcollege is een christelijke school maar leerlingen met een andere godsdienstige overtuiging zijn ook van harte welkom. We hebben met Pasen en Kerstmis een kerkdienst. En s morgens is er een soort dagopening. Er zijn hier ook leerlingen met een andere godsdienst en dat geeft helemaal geen problemen.

11 internationalisering Leren doe je niet alleen in het klaslokaal. Op Zandvliet trek je er ook op uit. Er zijn veel excursies en in elk leerjaar ga je op reis. Zo hebben we een driedaagse talenreis naar Duitsland of Frankrijk in klas 3. In klas 4 is er een sportieve en een culturele reis naar Spanje of Italië. We doen ook mee aan het Erasmus +programma, het uitwisselingstraject met de Europese Commissie. Ik heb meegedaan met de tweejaarlijkse musical, dat was heel leuk. Er doen ook leraren mee en een heleboel leerlingen die ook de techniek doen of helpen schminken. Zo leer je ook steeds meer mensen kennen. cultuur Op Zandvliet laten we graag zien dat we veel met cultuur hebben. We zijn daar best trots op. We doen erg veel aan muziek, kunst, toneel, film en andere culturele activiteiten. In de eerste klas krijg je al het vak kunst, een bundeling van muziek, tekenen, techniek, ITC en beeldende vakken. We hebben een samenwerkingsverband met het Koninklijk Conservatorium, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Koninklijke Schouwburg. Als je een instrument bespeelt, kun je bijvoorbeeld les krijgen van een student van het Conservatorium. Voor onze musical krijg je toneelles en getalenteerde leerlingen kunnen les nemen bij een docent van de Academie voor Beeldende Kunsten. Op onze website kun je meer zien over onze culturele activiteiten. Verderop in deze brochure is meer informatie te vinden over muziek en kunst op Zandvliet.

12 In het begin zag ik heel erg op tegen huiswerk maken. Maar als je eenmaal door hebt hoe het moet, valt het wel mee. Na schooltijd gaan we met een groepje vrienden basketballen in de gymzaal. Gewoon voor de gezelligheid. En er worden ook heel veel sportactiviteiten georganiseerd. leren We werken op Zandvliet met jouw talent. Je leert bij ons te leren en gebruik te maken van jouw kwaliteiten. We vragen dus je inzet. We dagen je uit met extra activiteiten, maar we springen ook bij als je ergens nog niet zo goed in bent. Je kunt bijvoorbeeld je huiswerk maken onder begeleiding van een deskundige van het Haags Studiepunt en er zijn lessen taal- en rekenvaardigheid. niet alleen maar leren Leren doe je niet alleen uit een boek of in de klas. Zowel onder schooltijd als in de vrije tijd zijn er dan ook tal van activiteiten: toneel, musical, sporttoernooien, muziekavonden, buitenlandreizen en nog een heleboel meer. Zandvliet wil een ordelijke, maar zeker ook een gezellige school zijn, waar iedereen zich thuis voelt.

13 Als je niet op tijd in de les zit, krijgen je ouders via het intranet automatisch een sms je. Dat is wel balen, natuurlijk, maar het is natuurlijk ook wel slim bedacht. Als je op Zandvliet komt, krijg je een eigen toegang op het intranet. We werken er best veel mee, op school. duidelijke afspraken Op Zandvliet maken we duidelijke afspraken met elkaar. Zo weet je dus wat er van je verwacht wordt en wat je van ons kunt verwachten.

14 klas 1 gymnasium Als je zeker in je schoenen staat, heb je op Zandvliet de mogelijkheid meteen in klas 1 van het gymnasium te beginnen. Als je ambitie hebt en een advies in die richting hebt gekregen, kun je je op Zandvliet dus meteen als gymnasiast aanmelden. Op het gymnasium krijg je een extra vak (Klassieken), onderwijs in de Griekse en de Latijnse taal en cultuur en je leert vooral ook hoe de Grieken en Romeinen nog steeds dagelijks ons leven beïnvloeden. Al het extra van het gymnasiaal programma betekent ook dat je de andere vakken in minder tijd moet of, beter gezegd, kunt volgen. Op het gymnasium wordt de reguliere leerstof dus compact aangeboden, zodat er meer tijd en ruimte vrijkomt voor extra s. Dat vraagt van jou natuurlijk ook wel wat extra inspanning. Op Zandvliet is het mogelijk bij de overgang na de brugklas alsnog naar de gymnasiumafdeling over te stappen. Als gaandeweg het gymnasium voor jou toch te veel van het goede blijkt te zijn, kun je bij ons ook uit het gymnasium overstappen naar het atheneum. Je hoeft dan dus niet naar een andere school. Onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen Naast het gymnasium besteden we ook extra aandacht aan het onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen. Informatie hierover vind je op onze website.

15 het gymnasium van Zandvliet De oude Grieken en Romeinen hebben aan de wieg gestaan van onze moderne samenleving. Hun invloed op onze wereld is groot en tot de dag van vandaag toonaangevend. Als leerling van het gymnasium word je thuisgebracht in de taal, literatuur, kunst, filosofie, godsdienst, geschiedenis, ja, in de hele cultuur van de Antieke oudheid. Je leert erover in de lessen, maar je gaat er vanuit Zandvliet ook zelf mee kennismaken: in het theater, in musea, in oude Romeinse steden. In de hogere klassen ga je zelfs verder op reis om de tempels en kunstschatten met eigen ogen te gaan bekijken. Je weet er dan intussen echt al wat van af en daarom wordt zo n week onder de Griekse of Italiaanse hemel heel wat meer dan alleen een zonnige vakantie. gymnasium

16 science op Zandvliet Als je het leuk vindt iets te onderzoeken, zit je goed op het Zandvlietcollege. In ons lablokaal doen we allerlei interessante scheikunde- en natuurkundeproefjes. Ook kijk je je ogen uit in het biologielokaal met al die planten en opgezette dieren. Leren doe je niet alleen uit je boek, maar je gaat ook zelf met allerlei experimenten aan de slag. Doe mee aan de First Lego League en programmeer je eigen robot. Samen met je teamgenoten en onder begeleiding van enthousiaste en bekwame docenten ga je de strijd aan in een nationale competitie met andere scholen. Wie ontwerpt de beste robot? Op Zandvliet geven we het extra vak science, waarin je met projecten op een actieve en speelse manier leert onderzoeken en ontwerpen.

17 de projecten Heb je belangstelling voor alles wat met ruimtevaart te maken heeft, dan kun je in de bovenbouw meedoen aan het Cansatproject. In samenwerking met de TU Delft bouw je met je team aan een satelliet ter grootte van een blikje fris. Op de wedstrijddag wordt jouw satelliet ook daadwerkelijk met een raket de lucht in geschoten. Hoe spannend is dat! We organiseren elk jaar speciale science-excursies en scienceprojecten. Zo ga je de wereld van de wetenschap ontdekken in het interactieve museum Nemo en bestudeer je het apengedrag in Blijdorp. Tijdens het brugklasproject Maritiem ontwerp je je eigen boot en vaar je de race tegen je klasgenoten. science

18 muziek op Zandvliet Zandvliet biedt je uiteraard muzieklessen, maar wel muzieklessen waarin je naast luisteren, zingen en spelen ook leert componeren. Er is een eigen schoolkoor en een eigen schoolorkest, waarmee we elke twee jaar een grote musicalproductie organiseren, compleet met schitterend decor en professioneel geluid. Elk jaar is er ook een grote muziekavond. Wie wil, kan dan alleen of in een klein gezelschap voor een zaal zingen en spelen. We onderhouden goede contacten met het Koninklijk Conservatorium, met stagelessen en mogelijkheden voor persoonlijke muzieklessen door conservatoriumleerlingen.

19 de kunstklas Als je echt talent hebt op het gebied van de beeldende kunst, kun je vanuit Zandvliet in een aparte kunstklas een middag in de week les krijgen op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Je leert dan verschillende soort kunst kennen en toepassen. Onder begeleiding van een professional stel je samen met je medeleerling een tentoonstelling van je werk samen. Als het aanslaat, kun je de opleiding meerdere jaren vervolgen en je werkt dan aan een dik portfolio. Wie weet... muziek en kunst

20 sport op Zandvliet Je kunt je bij ons op school aanmelden voor diverse schoolteams, waarin je kunt trainen en deelneemt aan toernooien. Zandvliet organiseert ook jaarlijks zelf een internationaal sportief toernooi.

21 In de examenklassen worden speciale gymlessen georganiseerd, met losse modules golf surfen, klimmen, streetdance, golf, snowboarden of andere sporten. Op de website ( van de school kun je zien dat de schoolteams van Zandvliet vaak heel behoorlijk scoren. Er zijn ook veel foto s te zien van de verschillende sportactiviteiten. sport

22 bereikbaarheid Je vindt de school op vijf minuten lopen van het Centraal Station en een halte van de RandstadRail. Het is daarom niet verbazend dat onze leerlingen niet alleen uit Den Haag komen, maar ook uit Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Scheveningen en Wassenaar, en ook uit Pijnacker en Zoetermeer. kom eens kijken! Er zijn voorlichtingsactiviteiten voor ouders en leerlingen groep 8 op: dinsdag 20 januari van tot uur (inloop vanaf uur) vrijdag 23 januari van tot uur (inloop vanaf uur) vrijdag 23 januari van tot uur (inloop vanaf uur) Op woensdag 21 januari houden we een open lesmiddag voor leerlingen van groep 8 (zie inschrijven De officiële inschrijving start op 31 januari. Voor aanmeldingen kunt u langskomen op de volgende momenten: woensdag 4 februari van tot uur dinsdag 10 februari van tot uur

23 extra kansen Zandvliet wil je de kans geven je talenten te ontwikkelen. Daarom hebben we op Zandvliet: - een brugklas gymnasium én een brugklas havo/atheneum - versterkt talenonderwijs (Engels) om het Cambridge First Certificate te halen - 5 projectweken - sciencelessen - deelname aan the First Lego League - extra sport en scholentoernooien - eigen orkest, koor en elke twee jaar een grote musical in de Koninklijke Schouwburg - een kunstklas samen met de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten - een talentcoach - een eigen programma voor hoogbegaafde leerlingen - masterclasses en gastcolleges in de bovenbouw, gericht op je studie of beroep in de toekomst - pre university (Universiteit Leiden) - extra begeleiding bètavakken in het examenjaar door studenten van de TU Delft en de Rijksuniversiteit Leiden - gemengd diploma (havo met vakken op vwo niveau) - Cambridge Certificate Advanced en Cambridge Certificate Proficiency Zandvlietcollege Tijdelijk adres: Bezuidenhoutseweg AC Den Haag T Met dank aan: Koninklijk Conservatorium Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Universiteit Leiden TU Delft First Lego League Haags Studiepunt Vormgeving André van de Waal, Coördesign, Leiden Layout en druk Drukkerij Verloop, Alblasserdam

24

Kleinschalig en persoonlijk. Naar de brugklas. Goed van kwaliteit. Ondernemend en uitdagend

Kleinschalig en persoonlijk. Naar de brugklas. Goed van kwaliteit. Ondernemend en uitdagend Kleinschalig en persoonlijk Naar de brugklas Goed van kwaliteit Ondernemend en uitdagend informatieavond dinsdag 21 januari, van 19.30 tot 21.30 uur open lesmiddag woensdag 22 januari, van 13.30 tot 15.30

Nadere informatie

Kleinschalig en persoonlijk. Naar de brugklas. Goed van kwaliteit. Ondernemend en uitdagend

Kleinschalig en persoonlijk. Naar de brugklas. Goed van kwaliteit. Ondernemend en uitdagend Kleinschalig en persoonlijk Naar de brugklas Goed van kwaliteit Ondernemend en uitdagend informatieavond dinsdag 22 januari, van 19.30 tot 21.30 uur open lesmiddag woensdag 23 januari, van 13.30 tot 15.30

Nadere informatie

RUIMTE VOOR IEDERS TALENT

RUIMTE VOOR IEDERS TALENT RUIMTE VOOR IEDERS TALENT Open huis voor ouders en leerlingen groep 8 vast aanvangstijdstip dinsdag 26 januari van 19.00 tot 21.00 uur vrijdag 29 januari van 16.00 tot 18.00 uur vrijdag 29 januari van

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND voor ouders vast programma met vast aanvangstijdstip dinsdag 7 februari 2017 van tot uur

VOORLICHTINGSAVOND voor ouders vast programma met vast aanvangstijdstip dinsdag 7 februari 2017 van tot uur WOORD VOORAF VOOR OUDERS EN VERZORGERS In dit blad presenteren we u en vooral ook uw kinderen onze school, christelijk lyceum Zandvliet voor gymnasium, atheneum en havo in het Bezuidenhout. Een brochure

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 29 januari 2016 16.00-21.00 uur scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Informatie over de brugklas voor ouders Open lessen 11, 12, 14 en 15 januari 2015 Deelname

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING?

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? VMBO-TL HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2 WWW.WILLEM2.NL Kennismaken met het Koning Willem II College Misschien heb je dit jaar al kennisgemaakt met het Koning Willem II College

Nadere informatie

rommelen oos T Foto: R

rommelen oos T Foto: R Foto: Roos Trommelen GOEDE BEGELEIDING Het VCL is een relatief kleine school voor havo, atheneum en gymnasium. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld dat iedereen docenten en leerlingen elkaar

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas

Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Verschillende Mavo, Havo, Atheneum brugklassen Gymnasium 1 Inhoud Dit is het Hoeksch Lyceum Verschillende brugklassen Talentklassen Kunstklas ICT-Scienceklas Sportklas In de brugklas Vwo: Atheneum & Gymnasium

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle

IK DENK ZELF WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN. Fotografie Leonard Fäustle IK Fotografie Leonard Fäustle WETENSCHAP & ONTDEKKING KUNST & CULTUUR INTERNATIONALE ZAKEN GOEDE BEGELEIDING Voor een middelbare school is het VCL best klein. Dat heeft een paar grote voordelen, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 27 januari 2017 16.00-21.00 uur Informatie over de brugklas voor ouders scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Open lessen 9, 10, 12 en 13 januari Deelname

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

mavo havo atheneum gymnasium

mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium mavo havo atheneum gymnasium Het Elzendaalcollege ligt, omgeven door veel groen, dicht bij het station van Boxmeer. De school bestaat uit drie gebouwen of gebouwdelen, met

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels

Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels Talentklassen Kunst / Sport / Science / Cambridge Engels havo en vwo Ieder kind heeft talent! Wij dagen onze leerlingen uit het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt natuurlijk voor het onderwijs in de

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

Ik zie je op het Comenius College CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO

Ik zie je op het Comenius College CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO Ik zie je op het Comenius College COMENIUS COLLEGE CHRISTELIJKE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO EN VMBO Van basisschool. Naar voortgezet onderwijs Dus: Comenius College je krijgt nieuwe

Nadere informatie

Open Dag. Ik zie je op het Comenius College. in 2006. Ik zie je op het Comenius College. vrijdag 3 februari 2006 16.00 21.00 uur

Open Dag. Ik zie je op het Comenius College. in 2006. Ik zie je op het Comenius College. vrijdag 3 februari 2006 16.00 21.00 uur Ik zie je op het Comenius College in 2006 op een meeloopmiddag op een activiteitenmiddag op bezoek met je basisschool op een voorlichtingsavond op de open dag op de kennismakingsmiddag op je eerste schooldag

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden!

Brugklasgids 2016. Een zee aan mogelijkheden! Brugklasgids 2016 Een zee aan mogelijkheden! 02 03 Hallo bijna-brugklasser! Nog even en dan ga je naar de brugklas! Spannend, maar vooral ook leuk. Je wilt natuurlijk naar een school waar jij je thuis

Nadere informatie

Westplantsoen. havo vwo. atheneum. gymnasium. gymnasium-plus

Westplantsoen. havo vwo. atheneum. gymnasium. gymnasium-plus Westplantsoen havo vwo atheneum gymnasium gymnasium-plus open dagen vrijdag 1 februari 19:00-21:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf Jij en je ouders/verzorgers krijgen een rondleiding

Nadere informatie

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel

havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel Da Vinci College havo, vwo (atheneum), tweetalig vwo interconfessioneel DE SCHOOL WAAR JE WORDT GEZIEN davinci.psg.nl Da Vinci College Joh. Naberstraat 218 1442 BG Purmerend Postbus 270 1440 AG Purmerend

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

Jij maakt het verschil!

Jij maakt het verschil! Lingebos 2014 Jij maakt het verschil! 2014-2015 havo atheneum tweetalig atheneum gymnasium tweetalig gymnasium Onderwijs Als je kiest voor Lyceum Oudehoven kies je voor een schooltype waarvan de naam is

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 820 leerlingen De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school, waar elke dag ongeveer 820 leerlingen onderwijs volgen. Iedereen is van

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet zo maar,

Nadere informatie

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40

Talentklassen. havo en vwo. Kunst Sport Science Cambridge Engels. Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Talentklassen havo en vwo Kunst Sport Science Cambridge Engels Brochure Talentklassen OVC 2009.1 1 25-11-2010 16:16:40 Op het Oostvaarders College groeien talenten! Brochure Talentklassen OVC 2009.2 2

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2016 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag. Informatieavond ma 27 januari 2014. Middag groep 8 wo 29 januari 2014. Internationaal en ondernemend Open Dag za 18 januari 2014 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 27 januari 2014 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 29 januari 2014 aanvang 14.00 uur aanmelden vóór 27 januari Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie