120/180 dagen PanAmericana

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "120/180 dagen PanAmericana"

Transcriptie

1 1 120/180 dagen PanAmericana 1 e t/m 3 e week: Argentinië Bienvenidos a Buenos Aires - de stad van de Tango! Tijdens deze week komen de deelnemers per vliegtuig aan in Buenos Aires. De reisleiding zal u begroeten met een gezamenlijk uitgebreid diner in een karakteristiek Argentijns restaurant. Wij halen onze campers op in de haven en nemen een paar dagen de tijd om te acclimatiseren en deze wereldstad te bezichtigen. In de volkswijken San Telmo en La Boca wordt de tango op straat gedanst en kunt u de in felle kleuren geschilderde, oude plaatijzeren huizen van Italiaanse immigranten bekijken. Het Plaza de Mayo, bekend vanwege de nog altijd protesterende dwaze moeders, grenst aan het roze regeringsgebouw Casa Rosada waar Evita Peron het volk toesprak. U ontdekt Buenos Aires tijdens een uitgebreide stadsbezichtiging welke onderdeel uitmaakt van het reisprogramma. Natuurparadijs Valdes - de beste plek om op walvistour te gaan Wij verlaten de hoofdstad in zuidelijke richting en bereiken na een paar dagen het schiereiland Valdes voor de kust van Argentinië. Hier maken we een boottocht zodat we walvissen, orka s en dolfijnen van zeer dichtbij kunnen observeren. Op de stranden kunnen we zeeolifanten, zeeleeuwen en zeehonden zien. Deze grote verscheidenheid aan dieren, die op zo'n klein oppervlak in hun natuurlijke habitat leven, is uniek in de wereld! Vuurland droomplaats van eindeloze vertes Pinguïns zo ver je kunt kijken op Punta Tombo Op het 200 km verder gelegen eiland Punta Tombo hebben wij de kans om een van de grootste pinguïnkolonie ter wereld te bekijken. Van september tot maart leven hier duizenden pinguïns. Hier kunt u zich verbazen over hun grappige loopje en zien hoe zij regelmatig vanaf de rotsen een duik nemen op zoek naar een lekker hapje. Na de rit door de eindeloze maar boeiende pampa komen wij aan bij de Magellanstraat en nemen de veerboot naar Vuurland. Tijdens deze tocht zult u ongetwijfeld kennismaken met de stevige zuidwesten winden die hier waaien. Aan het einde van deze week bereiken wij Ushuaia; het meest zuidelijke bewoonbare punt ter wereld. Het is een gek idee dat Antarctica nog geen 1000 km van ons verwijderd is!

2 2 Ushuaia het vrolijke pioniersstadje in het land van de wind Het plaatsje Ushuaia ligt midden in het nationale park Tierra del Fuego; een enorm natuurgebied dat het gehele onderste stuk van Argentinië en Chili beslaat. U kunt een tochtje maken naar het Beagle kanaal - het water dat Zuid Amerika en Antarctica verbindt of per boot naar de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de los Lobos. We ademen de aangename zilte, pure zeelucht en proeven hiermee gelijk een beetje de sfeer van zeelieden op hun expeditie naar de Zuidpool. Ook bevinden zich in het kleine maar gezellige Ushuaia tal van restaurants waar overheerlijke koningskrabben op het menu staan. 4 e en 5 e week: Chili en Argentinië Chili - het land waar de aarde ophoudt We keren terug naar het vasteland en vervolgen onze koers richting Chili. De PanAmerican Highway slingert vanaf hier continue tussen Argentinië en Chili, en dit betekent dat we regelmatig nieuwe stempels van deze landen in ons paspoort zullen krijgen. Een deelnemer van onze PanAmericana reis noemde de tocht over de Andes eens hallucinerend mooi. Wij kunnen dat alleen maar beamen! Een leuke bijkomstigheid van onze zigzagbeweging tussen beide landen is dat we steeds kunnen tanken in Argentinië, waar de brandstof aanzienlijk goedkoper is dan in Chili. National Park Torres del Paine - droombestemming voor natuurliefhebbers Torres del Paine is een ware droombestemming voor natuurliefhebbers. Een bijzonder speciale manier om dit park te ontdekken is een tochtje per boot over de mooie rivieren en blauwgroene meren. Uiteraard kunt u ook gewoon een prachtige wandeling maken door dit park. Grote campers konden tot voor kort niet diep het park in, aangezien een smal bruggetje de enige manier was om het park in te rijden. Inmiddels is er een grotere brug gebouwd en kan iedereen het park in. Echter, de wegen zijn in dit park niet overal even goed. Op verzoek kan de reisbegeleiding een busje regelen zodat u toch het park kunt bezoeken terwijl uw camper op een veilige campsite op u wacht. Gletsjer Perito Moreno - een geweldige ijsmassa Terug in Argentinië -in het nationaalpark Los Glaciares- bevindt zich de enige gletsjer ter wereld die zich nog niet heeft teruggetrokken. De prachtige boottocht tussen de ijsschotsen over het Lago Argentino naar de gletsjer Perito Moreno is nog maar het begin. De prachtige witte en blauwe kleurschakeringen van de enorme ijsmassa s zijn verbluffend mooi. Wanneer een deel van het ijs zich van de gletsjer losmaakt en met een hels kabaal in het meer valt, zullen de koude rillingen letterlijk en figuurlijk over uw rug lopen. s Nachts proberen wij te overnachten aan de voet van deze gletsjer.

3 3 6 e week: Argentinië Onderweg op de beroemde Ruta 40 De Ruta 40 is in totaal 4670 kilometer lang, loopt van Noord naar Zuid Argentinië en is het equivalent van de Amerikaanse Route 66. Verder langs deze legendarische onverharde straat vervolgen we onze Patagonische route langs de Andes naar het noorden. Bariloche - Het Zwitserland van Argentinië En we zijn weer in Argentinië: in Bariloche, net over de grens met Chili. Hoge bergen, kristalblauwe meren, glooiende dalen, herkenbare Alpen architectuur en zelfs St-Bernardhonden zijn typerend voor dit stadje. U kunt genieten van gerookte zalm, heerlijke boterzachte forel, Argentijnse biefstukken en Zwitserse fondue. Wat ook niet ontbreekt is chocolade. Heel veel chocolade! In deze stad bevinden zich namelijk een aantal grote chocoladefabrikanten met winkels die vaak groter zijn dan een doorsnee Albert Heijn bij ons! Ook zijn er een aantal grote skigebieden in de buurt; hier leerde onze prinses Maxima skiën 7 e en 8 e week: Chili Puerto Varas - een stukje Duitsland in Chili Direct in dit gebied is de omgeving sterk beïnvloed door de Duitse immigranten die hier 300 jaar geleden zijn neergestreken. Vele hotels en restaurantjes zijn erg Duits, inclusief braadworst, bier en Apfelstrudel. Het dorp Puerto Varas, een charmant 19de eeuw vissersstadje, ligt aan een prachtig meer met uitzicht op de imposante Osorno vulkaan. We slaan ons kamp direkt aan de voet op! Visliefhebbers komen aan hun trekken op de markt van het nabijgelegen Angelmo, waar allerlei visdelicatessen verkocht worden. In Nederland wordt de vis duur betaald, maar hier zult u niet alleen de goedkoopste, maar ook de meest vérse vis krijgen. Santiago de Chile - de miljoenenstad aan de voet van de Andes De kosmopolitische hoofdstad Santiago de Chile heeft met zijn vijf miljoen inwoners vele gezichten. Er zijn dure wijken waar zich grote warenhuizen bevinden en wijken voor minder bedeelden. De wijk Bellavista is een magneet voor studenten, kunstenaars en artiesten. In het Parque Metropolitano vertrekt een kabelbaan naar de 860 meter hoge berg San Cristobal Hill. Na een interessante stadstocht kunnen wij hier met een gondel naar de top van de berg waar wij een prachtig uitzicht hebben over de stad en de Andes.

4 4 9 e en 10 e week: Argentinië en Chili Een wijntje in Mendoza Wij steken de Andes over langs de Aconcagua, de op de Himalaya na hoogste berg ter wereld. Aan de voet ligt de bekende wijnstad Mendoza. We overnachten op een ruime camping met een mooi zwembad en internetfaciliteiten. De volgende dag zijn we van harte welkom op een authentieke wijnboerderij waar we ruim de tijd nemen om onze smaakpapillen te stimuleren. Atacama Woestijn - de plek waar nooit een druppel water valt Wie denkt dat de droogste woestijn ter wereld in Afrika ligt, heeft het mis. Het is de Atacama woestijn in Chili! Dit betekent maanlandschappen, zoutvlaktes en bizarre rotsformaties. Het regent hier nooit. De oppervlakte van deze woestijn bedraagt km², en dat is ongeveer tien keer groter dan Nederland! De straatjes, de omgeving, maar vooral de sfeer die er hangt - het is alsof wij in een episode van Star Wars zijn beland. Vanuit hier bestaat de mogelijkheid om de bekende Tatiogeisers in alle vroegte te bezoeken. Salar de Atacama en Valle de la Luna Beroemde blikvanger in de woestijn is de Salar de Atacama; een enorme zoutvlakte en een must see. Temidden van dit natuurreservaat woont Los Flamencos een grote flamingokolonie. Om deze schuchtere vogels van dichtbij te bekijken zonder ze te storen, volg je de paden die zijn uitgezet op de grillig gevormde zoutbodem. Aansluitend kunt u een prachtige wandeling door het Valle de la Luna maken, een zeer droog gebied met bijzondere rotsformaties. Het uitzicht over de valleien vanaf de hoge zandduinen is geweldig, net zoals het naar beneden rennen vanaf diezelfde duinen. Als de zon hier ondergaat, krijgen zowel de bergen als de lucht alle kleuren van de regenboog. Kennismaking met de grootste open kopermijn ter wereld Er wordt in dit gebied niet alleen zout, maar ook nog steeds koper gewonnen. Een bezoek aan de open kopermijn van Chuquicamata, met voertuigen van gigantisch formaat, staat ook op het programma van onze Overlandreis. Met een privébus en gecertificeerde gids bezoeken wij niet alleen de mijn, maar ook de verlaten stad waar de mijnwerkers tot voor kort leefden. 11 e en 12 e week: Bolivia Bolivia - het hart van de Andes Verder op de Panamerican Highway komen wij bij de grens met Bolivia. Het is het hoogst gelegen, meest geïsoleerde en armste land van Zuid Amerika, maar tevens het meest traditionele. Het grootste deel van de bijna tien miljoen inwoners is van Indiaanse afkomst. In veel plaatsen in Bolivia is er in 100 jaar weinig veranderd. Wij nemen onderweg de tijd om te acclimatiseren, want één van de hoogst gelegen steden wereld wacht op ons...

5 5 La Paz - de stad in de wolken La Paz ligt op meter hoogte en is daarmee één van de hoogst gelegen steden ter wereld. De altijd met sneeuw bedekte berg Ilimany doemt indrukwekkend aan de horizon op. La Paz is een gezellige stad welke een schitterend contrast van traditioneel en modern met elkaar mengt. We slapen op een campsite welke behoort bij een Zwitsers aandoende hosteria. Gezellig en bekend om zijn Zwitserse kaasfondue! Gelukkig kunt u in La Paz vertrouwen op uw navigatietoestel. U krijgt van ons de voorgereden route met de juiste waypoints in uw GPS toestel geladen. Op die manier rijdt u zonder te zoeken rechtstreeks af op deze plek. Ook de Mercado de Hechicería is zeker een bezoekje waard. Heeft u last van wintertenen? Of kunt u slecht zien? Op deze markt in hartje La Paz verkopen traditioneel geklede Aymara vrouwen met hun typische bolhoedjes allerlei wondermiddelen... Opnieuw hebben wij een goede lokale gids tijdens onze citytour. Hij vertelt u alle geheimen van de stad. Titicacameer het hoogst bevaarbare meer ter wereld U bent niet in Peru geweest als u het Titicacameer niet heeft gezien. Gelegen op 3820 meter boven zeeniveau - bijna vier kilometer de lucht in! - is dit het hoogst bevaarbare meer ter wereld. In het meer liggen talloze eilandjes, die volledig uit drijvend riet bestaan. Voor de Indianen, die aan de oevers wonen, is het meer nog altijd heilig. Men gelooft namelijk dat op het eiland Isla del Sol, dat in het meer ligt, de beschaving is begonnen. U kunt met een rieten bootje vanuit Copacabana het meer op en de mystieke sfeer, die hier nog altijd voelbaar is, zelf ontdekken. s Avonds eten wij heerlijke trucha oftewel versgevangen Boliviaanse forel aan de rand van dit meer. 13 e t/m 15 e week: Peru Peru - in de sporen van Atahualpa en Pizarro Elke plek ter wereld heeft iets interessants te bieden, maar Peru neemt zonder enige twijfel een bevoorrechte positie in wanneer het gaat om dramatische natuurschatten, historische overlevering en cultureel erfgoed. In het Koninkrijk van de Zon telt de traditie van de inheemse Indianenbevolking nog altijd; zij zijn de nazaten van machtige antieke culturen die bepalend zijn geweest voor de wereldbeschaving. Peru is om stil van te worden. Cusco - de navel van de Inca wereld De Incamuren, de kleurrijke kostuums en de imposante bouwwerken zijn allemaal tekenen dat wij zijn aangekomen in de heilige stad van de oude Inca s en de archeologische hoofdstad van Latijns-Amerika: Cusco. Maak eens een wandeling naar het centrum van de stad die zelfs vermeld staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Slenter door de smalle straatjes en langs de bewaard gebleven muur uit de tijd van de Inca`s, op zoek naar de beroemde 12-hoekige steen.

6 6 Treinreis naar Machu Picchu - de verloren stad van de Inca`s Een absoluut hoogtepunt: Machu Picchu! De raadselachtige Incastad werd in de vijftiende eeuw gebouwd en is architectonisch ongetwijfeld één van de meest spectaculaire oorden ter wereld. Het ligt hoog verborgen tussen twee bergtoppen in het Peruviaanse Andes-gebergte en door de verborgen ligging werd deze stad nooit door de Spanjaarden gevonden. Een dichte begroeiing bedekte de stad toen ze pas in 1911 door ontdekkingsreiziger Bingham werd ontdekt. Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Cusco per trein en verblijft u in een hotel in Aguas Calientes. Uiteraard gaan een officiële gids en reisbegeleider van GlobusOverland met u mee op pad! Nazca de raadselachtige lijnen in de woestijn In Nazca kunt u een spectaculaire vlucht over de reusachtige figuren in de woestijn maken! Figuren van dieren, geometrische vormen en duizenden lijnen en lijnenspellen zijn hier lang bewaard gebleven. Het is er vrijwel altijd windstil, zodat de lijnen duizenden jaren bewaard zijn gebleven. Daarna kunt u een uitstapje maken naar de zeer oude begraafplaats Chauchilla, waar de graven door grafschenners zijn geplunderd en in chaos zijn achtergelaten. 16 e en 17 e week: Ecuador Islas Ballestas De Peruviaanse Galapagos Vandaag gaan wij met een bootje naar de Islas Ballestas-eilanden, waar we worden overstemd door het kabaal van de vele zeeleeuwen, pelikanen en pinguïns. Neem wel een petje of paraplu mee, want de vogels vliegen direct over ons hoofd! De eilanden bevinden zich in de Stille Oceaan en worden ookwel de Peruviaanse Galápagos genoemd. Deze excursie maakt ook deel uit van het uitgebreide reisprogram. Ecuador - Amazone, kleurrijke indianenmarkten en ongerepte natuur Ecuador is slechts zevenmaal zo groot als Nederland, maar herbergt enkele van de meest uitzonderlijke nationale parken ter wereld. Binnen een straal van 250 kilometer kan een reiziger zichzelf terugvinden in het hooggebergte, aan de kust, of in het regenwoud. Het klimaat is hier bijzonder aangenaam. Door de ligging aan de kust en ter hoogte van de evenaar worden seizoenen slechts gedefinieerd door de regenval. Ontspanning in de thermale baden van Papallacta Aangekomen in het vijfde land van onze Overlandreis, ontspant u lekker in de thermale baden van Papallacta met zijn zwavelhoudende waterbronnen. Het heilzame water wordt verwarmd door een actieve vulkaan! U kunt hier ontspannen dankzij de vele massagemogelijkheden. Eeuwige lente in Quito We bereiken de 'Stad van de eeuwige Lente' welke omringd wordt door het Andesgebergte. Tijdens de stadstour by night onder leiding van een lokale gids door het oude stadsdeel van Quito kunt u de nog altijd aanwezige koloniale historie opsnuiven. U bezoekt de San Fransisco kerk waarvan gezegd wordt dat dit het eerste religieuze gebouw van Zuid Amerika is. Ook zien we

7 7 de "La Compania" kerk met een overvloed aan ornamenten. Natuurlijk wordt het onafhankelijkheidsplein met regeringspaleis en de prachtige kathedraal niet overgeslagen. Omdat campsites voor meerdere campers in deze stad eigenlijk niet voorhanden zijn, verblijven wij gezamenlijk in een hotel. Wij staan op het midden van de aarde - de evenaar Equador ligt op het midden van de aarde, op de evenaar, of ook wel de 0-Meridiaan genoemd. Precies op deze plek laten we een rauw ei op een spijker balanceren. Bij deze magie verbleekt zelfs Hans Klok Ook bezoeken wij het Equator museum waar wij uitleg krijgen hoe mensen vroeger konden overleven in de jungle. Ook koppensnellers hebben hier tot voor kort nog geleefd. paradijs (facultatief) 5/8-Daagse Cruise naar de Galápagos Eilanden - het laatste De Galápagos Eilanden vormen een biologische schatkamer van wereldformaat. Door de vulkanische oorsprong en zeer geïsoleerde ligging komen er vele bijzondere diersoorten voor die nergens anders op aarde voorkomen. Ook kennen de dieren er nauwelijks angst. Niet alleen bij natuurliefhebbers staan ze hoog op de verlanglijst, het is voor iedereen een unieke ervaring om zo dicht bij wilde dieren te komen. Dé manier om over Galápagos te reizen is een meerdaagse boottocht langs de verschillende eilanden. Nergens anders ter wereld zie- en ervaar je hetzelfde als op deze Eilanden. 5-Daagse expeditie naar de Amazon Jungle - (facultatief) Tijdens deze actieve vijfdaagse jungletrek maakt u kennis met het tropisch regenwoud en haar bewoners. Onder deskundige begeleiding van een Engelssprekende lokale gids wandelt u door de jungle nabij Puyo en krijgt u uitleg over medicinale planten en bomen, exotische bloemen en kleurrijke vlinders. Loop over meters hoge hangbruggen en zweef als het ware tussen de boomtoppen in, om de vele vogels, apen en insecten van nabij te spotten. Na een dag vol avonturen en belevenissen is het 's avonds heerlijk ontspannen in de Lodge. Vanaf de veranda hoort u de mooie geluiden uit het woud en waant u zich in een van de laatste ongerepte natuurgebieden ter wereld. 17 e en 18 e week: Colombia Vanuit Colombia overtocht naar Midden-Amerika Colombia is meer een land voor de reiziger dan voor de toerist. Mede daarom is het één van de weinige landen in Latijns Amerika dat nog niet door massatoerisme overspoeld is. Echt iets voor GlobusOverland, want Colombia heeft ontzettend veel moois te bieden. Uw eventuele zorgen omtrent veiligheid in Colombia is begrijpelijk maar volledig overbodig. De afgelopen jaren is Colombia een relatief veilig land geworden. Dit alles dankzij de inzet van President Santos. Vrijwel alle reizigers die met ons in het verleden de PanAmericana hebben gereden zijn het er over eens: Colombia is één van de mooiste en fijnste landen om te reizen!

8 8 Haven - en badplaats Cartagena Wij volgen de PanAmericana verder tot Cartagena vanwaar wij onze voertuigen verschepen naar Panama. De deelnemers die gekozen hebben voor de 120-daagse reis verschepen vanaf hier terug naar Europa en vliegen zelf vanuit deze plaats terug naar Nederland. Maar niet voordat wij hebben genoten van een heerlijk afscheidsdiner in het gezellige Cartagena! Cartagena is een populaire bestemming voor cruiseschepen en reizigers vanuit de hele wereld en staat bovendien op de UNESCO Wereld erfgoedlijst. Rondom het oude stadscentrum ligt een middeleeuwse ring vol paleizen, kastelen en kloosters. Al dit moois bekijken wij tijdens een gezamenlijke stadstour die met een traditonele koetstocht plaatsvindt. Als er wat tijd over is kunnen we nog genieten van een paar daagjes vakantie op het Caribische strand. Daarna rijden wij onze voertuigen aan boord van een vrachtschip. Zelf mogen we niet mee aan boord, en stappen daarom gezamenlijk in het vliegtuig naar Panama-City Start 8-weekse verlenging 180-daagse reis 18 e en 19 e week: Midden-Amerika Panama aan het beroemde Panama-Kanaal Panama is een relatief welvarend land met het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking van Midden-Amerika. Dit heeft deels te maken met de historisch sterke verbondenheid met de Verenigde Staten. Bijna 1 miljoen mensen wonen in deze metropool aan de poort van het beroemde Panama-kanaal. Natuurlijk is het mogelijk om een boottochtje door dit beroemde kanaal te maken, dat werkelijk een waterbouwkundig meesterwerk is. Tijdens deze tocht van 54 kilometer zult u diverse sluizen passeren, voordat de andere kant wordt bereikt. In Panama-City verblijven we gezamenlijk in een hotel. Vanuit hier maken wij niet alleen een bezichtiging naar de sluizen en het bijbehorende museum, maar zullen wij ook met een oude trein naar de andere kant van het land reizen om onze campers uit de haven te bevrijden. Costa Rica - de tropische parel van Midden Amerika De eerste die hier voet aan wal zette tijdens de zoektocht naar de Nieuwe Wereld was de grote ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Diep onder de indruk van het goud dat hij van de Indianen kreeg, noemde hij het land Costa Rica ofwel rijke kust. De schitterende natuur in de binnenlanden is overweldigend en het is een unieke beleving om in uw eigen camper door dit prachtige groene land te rijden. In het nevelwoud van Monteverde bieden enorme hangbruggen ons een kijkje in de boomkruinen, zodat we op zoek kunnen gaan naar de heilige quetzalvogel. Het dierenrijk in Costa Rica hier is indrukwekkend. Apen, luiaards, vlinders en bontgekleurde vogels zoals toekans, papegaaien en kolibries: u ziet het hier allemaal! In het nationale park Rincon de la Vieja kunt u prachtige wandelingen naar verborgen watervallen, ontelbare borrelende zwavel- en warmwaterbronnen, kokendhete modderpoelen en stoom spuitende geisers maken.

9 9 Nicaragua - een land in de toeristische kinderschoenen Het grootste land van Midden-Amerika is tevens het minst bezochte. De huidige toerist is dan ook verrast door het vinden van authentieke koloniale steden, vulkanen, meren en een nieuwsgierige bevolking. Na de grensformaliteiten rijden we naar San Jorge, aan de oever van één van de grootste meren van Latijns Amerika, het Lago de Nicaragua. In het meer liggen ongeveer 400 eilanden. Het grootste eiland is gevormd door 2 vulkanen en heeft daarom de naam Ometepe, wat twee pieken betekent. Ook zullen wij hier gezamenlijk een grote sigarenfabriek met bijbehorende plantage bezoeken. In Granada raden wij aan om een romantisch koetstochtje door het historische centrum in de palmboomrijke Parque Central te maken. Onze Overlandreis voert ons ook naar de rand van een actieve vulkaan. Als we onze campers veilig hebben geparkeerd kunnen wij zelfs direct in de krater kijken! De avontuurlijke republiek Honduras Honduras is een prachtig land in Midden Amerika met een fantastische natuur, cultuur en een rijke geschiedenis. Honduras is typisch een land voor mensen die van avontuur houden. De grotten van Taulabé liggen twintig kilometer ten zuiden van Lago de Yojoa, het grootste natuurlijke meer van Honduras. De eerste vierhonderd meter kunt u bereiken via gemaakte trappen en aangebrachte lichten. Daarna wordt het steeds lastiger en het einde van de grotten is zelfs nog nooit bereikt. De ruïnes van Copán in het uiterste westen van Honduras vlakbij de grens met Guatemala, zijn onderdeel van het Unesco werelderfgoed en worden ook wel het Athene van de Nieuwe Wereld' genoemd. Een uniek bouwwerk hier is de hiërogliefentrap: meer dan 2000 hiërogliefen zijn in de 72 treden tellende trap gekerfd en vertellen veel over de geschiedenis van deze Mayastad. De regenboog-kleuren van Guatemala De hoogste vulkanen en de zwaarste aardbevingen, maar ook de oudste cultuur en de aardigste mensen vinden we in Guatemala. Langs koffie-, maïsen palmolieplantages op de vruchtbare vulkaangronden vinden we onze weg naar het oosten. De grootste Maya-ruïne van Latijns Amerika, Tikal, ligt in het tropische noorden van Guatemala in het regenwoud van Peten, waar brulapen, toekans en neusbeertjes de dienst uitmaken. De beklimming van de 58 meter hoge tempel IV wordt beloond met een schitterend uitzicht over de tropische omgeving waar de toppen van de tempels bovenuit steken.

10 10 Belize - Snorkel en duikparadijs Voor de kust van Belize liggen honderden eilandjes met witte zandstranden en wuivende palmbomen in een azuurblauwe zee. De donkere lokken en luide reggae van de creoolse Rasta s geven het land, als extraatje, een typisch Caribische uitstraling. Op het Caribische eiland Caye Caulker voelen wij te midden van geschilderde houten huizen, kokospalmen en vissersboten deze zwoele sfeer. Tropisch Belize wordt dit "juweel" genoemd en dat is het zeker! Het is een paradijs om te snorkelen, te duiken en andere watersporten te beoefenen. Iets dat wij dan ook zeker zullen doen. De hotelovernachtingen zijn inbegrepen in de reissom, de watertaxi niet. 20 e t/m 23 e week: Mexico Welkom in Mexico: Tequila, Mariachi s en cactuslandschap Een rondreis met de camper door Mexico is een afwisselende reis, in een heerlijk klimaat, langs kleurrijke markten en een gastvrije bevolking waarbij u regelmatig opgevrolijkt zult worden door de gitaarklanken van de mariachi's. Het gebied wat momenteel geteisterd wordt door drugsbendes wordt door ons vermeden. Wij rijden zoveel mogelijk langs de westkust richting de USA. In het spoor van de Maya`s door Yucatán Yucatán is het land van de Maya's. Vooral in de jaren 800 tot 1000 na Christus heeft dit Indianenvolk de streek verrijkt met indrukwekkende piramides en andere imposante bouwwerken: Wij volgen de Ruta Maya naar Tulum. Vooral de ligging maakt deze plaats apart: op de toppen van de rotsen langs de Caribische Zee liggen de ruïnes! De ruïnes van Chichén Itzá staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en werden in 2007 tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen. s Avonds bezoeken wij een indrukwekkende Sound & Light show, waarbij wij meer te weten komen over deze oude stad. Onze volgende bestemming is Palenque, gelegen aan de voet van de Chiapas bergen. Deze Mayastad ligt in het midden van het oerwoud, heeft een mystieke uitstraling, en is daarom bijzonder fotogeniek. Teotihuacan - de stad van de Goden Het Teotihuacan complex, de Stad van de Goden stamt uit enkele honderden jaren vóór Christus, maar het is onbekend welk volk deze piramiden gebouwd heeft. Wandel eens langs de overblijfselen van de zonnepiramide, de maanpiramide en de prachtige tempels in de citadel, waar volgens de Azteken de goden samenkomen.

11 11 Waar de Tequila vandaan komt Ter afsluiting van Mexico bezoeken wij gezamenlijk een authentieke Tequiladestilleerderij en zien wij met eigen ogen hoe uit een Agave plant deze sterke Mexicaans drank ontstaat. Uiteraard is er ook gelegenheid tot uitgebreid testen van deze drank na een bezoek aan het kleine Tequilamuseum van deze stokerij: Salud México! 24 e week: Welkom in de USA Eindpunt van de reis der reizen! Na de gezamenlijke grensovergang bij Nogales komen wij uiteindelijk aan in Los Angeles. Na zes maanden Overlanden is ons einddoel succesvol gehaald! Nog één keer dineren we gezamenlijk en nemen bij een laatste kampvuur officieel afscheid van elkaar. Vanuit Amerika kunt u de camper laten terugverschepen naar Nederland of u kunt de PanAmerican Highway verder volgen naar Canada en Alaska. Of gaat u liever richting New York over de beroemde Route 66? Welke keuze u ook maakt:...de PanAmericana is met recht een reis van Superlatieven!

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor

e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 De continenten Dit boek gaat over het continent Australië. Het is speciaal gemaakt voor rsiteit van Cambridge (Engeland). formatieve kinderenboeken. erwerpen: atieve kinderboeken geschreven. vrouw, kinderen en honden. e-book: 978-94-6175-815-6 Ook beschikbaar als gebonden versie: 978-90-5566-715-4

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km

Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km Argentinië en Chili Natuurpracht in Patagonië en Vuurland 18-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 7 hotels Rondreis 2610 km Hoogtepunten van deze reis Merengebied bij Bariloche Boottocht

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

De natuurpracht van Chili

De natuurpracht van Chili CHILI De natuurpracht van Chili Privérondreis met lokale privégidsen Kant-en-Klaar - 17 dagen / 13 nachten REF: 363 REISBESCHRIJVING - Calama - - - Viña del Mar - Santiago - Punta Arenas - - Torres del

Nadere informatie

Met de kids door Mexico

Met de kids door Mexico Met de kids door Mexico Dit is een verslag van de mooie reis die Matt, Marjan, Thijs en Wouter in augustus 2007 met Djoser Junior door Mexico hebben gemaakt. Veel kijk- & leesplezier! Op pad Op pad met

Nadere informatie

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal)

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal) Dag 1 Vlucht Amsterdam Parijs Vlucht Parijs Santiago de Chili Chili Dag 2 Santiago de Chile Plaza de Armas Mercado Central (markthal) 1 / 17 Postkantoor Cerro San Cristbal (berg, uitzicht over vallei)

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

Vijfde leerjaar: Opdracht 1

Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Toon een foto uit San Marino. Dit is een dwergstaat in Italië en één van de kleinste landen ter wereld. Het landje is 61 km² groot en is volledig omgeven door Italië, maar geen

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Op en om de evenaar (deel 2: Ecuador incl Galapagos)

Op en om de evenaar (deel 2: Ecuador incl Galapagos) Op en om de evenaar (deel 2: Ecuador incl Galapagos) Een beeldverslag van 30 dagen van het gevaarlijke zuiden van Colombia naar Quito, Cuenca, Guayaquil en Manta (inclusief een vijfdaags bezoek aan de

Nadere informatie

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha

Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Leerlingen Heerbeeck College in Patacancha Op 19 april begonnen wij, 29 leerlingen van het Heerbeeck College in Best, aan een onvergetelijke reis door Peru. Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie,

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

Argentinië. 2 personen

Argentinië. 2 personen Argentinië 2 personen Argentinië - in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers. Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages.

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai San José Regenwoud Koffieplantages Vulkanen Vlinders Neem je ouders mee naar... Costa Rica Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je

Nadere informatie

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN...

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... COSTA RICA MAART 2020 15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... Summer-themed tips and tricks for the whole family DAG 1 Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar San

Nadere informatie

Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen

Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen Dag 1 Managua Bij aankomst in Managua transfer naar het hotel met een zwembad om bij te komen van de reis. Als jullie nog willen eten dan kan dat om de hoek. Het

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

KORTE ROUTE. Verlenging optie 1: de stranden bij Máncora Verlenging optie 2: stranden en natuur bij Paracas Verlenging optie 3: Amazone jungle

KORTE ROUTE. Verlenging optie 1: de stranden bij Máncora Verlenging optie 2: stranden en natuur bij Paracas Verlenging optie 3: Amazone jungle BESTEMMING: Peru Deze reis voert door eeuwen geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Intrigerende schatten uit de Inca beschaving, de geheimen van de heilige vallei bij de voormalige Inca-hoofdstad

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

COSTA RICA. Begeleide rondreis. 17 tot 27 juli 2019

COSTA RICA. Begeleide rondreis. 17 tot 27 juli 2019 COSTA RICA Begeleide rondreis 17 tot 27 juli 2019 Ontdek de rijke kust met haar actieve vulkanen en weelderige regenwouden. Ga op zoek naar de overweldigende fauna en flora die die kleine land rijk is:

Nadere informatie

Hoe kwam Colombia aan zijn naam? Wat is de officiële taal in Colombia?

Hoe kwam Colombia aan zijn naam? Wat is de officiële taal in Colombia? Hoe kwam Colombia aan zijn naam? a. er zijn veel kolommen (rotszuilen) in het land. b. het is de naam die de oorspronkelijke inwoners gaven. c. de naam verwijst naar ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Op de kaart Zaterdag 28 oktober 2017 Vertrek uit Dusseldorf richting Cancun Aankomst en vrije tijd met aansluitend privé avondmaal.

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

INHOUD 1 WAAR LIGT HET? 2 WAAR KOMT HET VANDAAN? 3 EUROPA

INHOUD 1 WAAR LIGT HET? 2 WAAR KOMT HET VANDAAN? 3 EUROPA INHOUD 1 WAAR LIGT HET? Hoe ziet de aarde eruit? 6-7 Hoe vind je de weg op aarde? 8-9 Afstanden 10-11 De zes continenten 12-13 Oceanen en zeeën 14-15 Waar leven walvissen en haaien? 16-17 De grootste rivieren

Nadere informatie

8 4 Streken en klimaten

8 4 Streken en klimaten Lees het verhaal van de woestijnen en maak de opdracht. Een woestijn is droog, heel droog. Er valt heel weinig regen. De grond is droog. Het is te droog voor veel planten. Er wonen weinig mensen. Soms

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen In deze reis ontdekt u de grote onderlinge verschillen tussen het binnenland en de oost- en westkust van West Maleisië. De westkust is duidelijk

Nadere informatie

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Rondreis Noord Duitsland : Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Aan de rand van dit mooie authentieke dorpje, ook wel die Perle der Südheide genoemd, midden op de

Nadere informatie

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO Programma Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Buenos Aires Dag 01: (A) Vervoer in privé van de luchthaven Ezeiza Ministro

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Gran Canaria Inleiding Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Canarische Eilanden Gran Canaria

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

Dagprogramma. Carretera Austral. Dag 1 - Aankomst in Santiago. askja.nl

Dagprogramma. Carretera Austral. Dag 1 - Aankomst in Santiago. askja.nl Dagprogramma Carretera Austral De Carretera Austral strekt zich uit over een lengte van 1.200 kilometer door de ongerepte Chileense wildernis en voert dwars door de Andes. Ruige landschappen met gletsjers

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

Jubileumreis Argentinië Chili

Jubileumreis Argentinië Chili Jubileumreis Argentinië Chili 1 17 december 2019-17 dagen geheel verzorgd. 1 en 2 dec. 2019 - Dag 1 en 2 - Vliegreis naar Buenos Aires en aankomst. U vliegt van Amsterdam naar Buenos Aires, waar u de volgende

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen

Galápagos-eilanden. Inleiding. Inhoudsopgave. 1. Algemeen Galápagos-eilanden Inleiding Ik wil mijn spreekbeurt graag houden over de Galápagos-eilanden. De Galápagos-eilanden liggen in de Stille Oceaan en zijn heel bijzonder omdat er dieren en planten leven die

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Incatrail Peru 4 dagen

Incatrail Peru 4 dagen Incatrail Peru 4 dagen Inhoudsopgave 1-Korte inleiding 2-Dag tot dag beschrijving 3-Details programma a.datum b.duur c.groepsgrootte d.paspoort e.vluchten f.prijs i.kosten inclusief ii.kosten exclusief

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Argentinië - Buenos Aires - Vuurland - Patagonië - Salta - Iguazu

Argentinië - Buenos Aires - Vuurland - Patagonië - Salta - Iguazu ARGENTINIË Argentinië - - Vuurland - Patagonië - - Excursies in privé of internationale groep Kant-en-Klaar - 16 dagen / 13 nachten REF: 324 REISBESCHRIJVING - Vuurland - Patagonië - - INTRODUCTIE Excursies

Nadere informatie

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD

PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD PERIODESCHRIFT AARDRIJKSKUNDE EUROPA EN DE WERELD HET KLIMAAT Het klimaat is, zo luidt de officiële definitie, het gemiddelde weer over een periode van 30 jaar. Dat wil zeggen dat het klimaat in een bepaald

Nadere informatie

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Tijdens deze rondreis neemt onze gids u mee naar het zuidoostelijke gedeelte van Costa Rica. We bezoeken diverse nationale parken zoals Los Quetzales, Carara en

Nadere informatie

Majestic Ecuador Exclusieve rondreis van de Andes en de Amazone tot aan de Stille Oceaan.

Majestic Ecuador Exclusieve rondreis van de Andes en de Amazone tot aan de Stille Oceaan. Majestic Ecuador Exclusieve rondreis van de Andes en de Amazone tot aan de Stille Oceaan. 1 Dag 1: Brussel - Ibarra (D) Directe vlucht naar Quito met KLM (transfert per autocar naar Schiphol) en ontvangst

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 16-daagse stammenreis Zuid- Ethiopië + Riftvallei DAG 1 ADDIS ABEBA-SODO In de ochtend maakt u een korte stadstour met een bezoek aan het national Museum (lucy) waarna u richting

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert NatGeoFoto STADSGEZICHTEN FOTO- OPDRACHT 5 Fotografie: Susan Seubert STADSGEZICHTEN Van bergen en valleien tot eilanden en steden: de Amerikaanse National Geographic-fotograaf Susan Seubert fotografeerde

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km

Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs 18-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km Hoogtepunten van deze reis Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Maleisië Malakka Na aankomst op het super moderne vliegveld van Kuala Lumpur worden we met de bus meteen naar Malakka gebracht. Malakka is kleurrijk stadje. Er rijden met bloemen versierde riksja's rond.

Nadere informatie

1. Open de CD-rom van De Wereld 2. Kies Australië. 5. Kies kaartsoort rechts. 8. Kies start en oefen

1. Open de CD-rom van De Wereld 2. Kies Australië. 5. Kies kaartsoort rechts. 8. Kies start en oefen 0 0 Blinde kaart Australië en Nieuw-Zeeland Opdracht.. Kies Australië Opdracht.. Kies Australië. Kies verder Voor wie meer kan: Opdracht t/m : Zelfde als opdracht t/m, Maar dan niveau. Voor wie nòg meer

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya

Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya Casa Nanita Spanje Gran Canaria Moya 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa Nanita - /spanje/gran_canaria/moya/casa_nanita.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa Nanita - (Spanje Gran Canaria

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Reisroute: 1e dag / 23 september - Amsterdam-Quito-Otavalo (diner in hotel)

Reisroute: 1e dag / 23 september - Amsterdam-Quito-Otavalo (diner in hotel) Reisroute: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Quito. Quito Otavalo (ca. 95 km). Dag 2: Otavalo Peguche Cotacachi Cuicocha Otavalo. Dag 3: Otavalo Quito (ca. 95 km). Dag 4: Quito Papallacta (ca. 60 km). Dag 5:

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Reisverslag Argentinië van december 2014-januari 2015 van de familie van der Kuij

Reisverslag Argentinië van december 2014-januari 2015 van de familie van der Kuij Reisverslag Argentinië van december 2014-januari 2015 van de familie van der Kuij Op een bepaalde leeftijd moet je besluiten sommige dingen niet of juist wel te doen. Wij besloten nog één grote reis te

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

NOORDOOSTEN VAN ARGENTINIË. Tango, watervallen en wijn Buenos Aires - Watervallen van Iguazú Salta - Mendoza (hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

NOORDOOSTEN VAN ARGENTINIË. Tango, watervallen en wijn Buenos Aires - Watervallen van Iguazú Salta - Mendoza (hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Programma Buenos Aires NOORDOOSTEN VAN ARGENTINIË Tango, watervallen en wijn Buenos Aires - Watervallen van Iguazú Salta - Mendoza (hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Dag 01: (A) Vervoer in privé

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

Canada. Inleiding. Het Land

Canada. Inleiding. Het Land Canada Inleiding Mijn spreekbeurt gaat over Canada ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er meer van wilde weten en dat ik het leuk vond om over Canada te doen Het Land 1 / 8 Canada is het één na grootste

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie