Details van de Antarctica-reis met Starling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Details van de Antarctica-reis met Starling"

Transcriptie

1 Details van de Antarctica-reis met Starling Belangrijk: door de unieke omstandigheden op Antarctica is het onmogelijk om specifieke stops te garanderen. Flexibiliteit staat voorop om het maximale te halen uit de Antarctica-reis. Het traject wordt bepaald door de omstandigheden op het moment zelf. We streven naar het naleven van de richtlijnen voor Verantwoord Ecotoerisme van de IAATO. 7 en 8 maart: vlucht naar Ushuaia, Argentinië Vertrek op 7 maart, aankomst in Ushuaia (Argentinië) op de avond van 8 maart. Na aankomst worden we naar Hotel Albatros aan de kustzijde gebracht. Ushuaia is de zuidelijkste havenstad van de wereld. Ze groeide de afgelopen 30 jaar van tot meer dan inwoners. 9 en 10 maart: Ushuaia, GARinbaldi Tierra del Fuego National Park en inschepen Afhankelijk van de weersomstandigheden worden op 9 en 10 maart excursies georganiseerd naar de Garibaldi Pass en het nationaal park Tierra del Fuego. Dit zijn de twee meest spectaculaire bezienswaardigheden in Ushuaia. Op 10 maart brengt het expeditiepersoneel je bagage over naar de Ortelius. Je bent het best voorbereid op alle soorten weersomstandigheden. Lunch wordt aangeboden op de groepsexcursie. Om 16 uur gaan we aan boord van de Ortelius. We nemen onze intrek in de hutten waar onze bagage te wachten staat en bereiden ons voor op het vertrek in de vroege avond.

2 Wanneer Ushuaia verdwijnt aan de horizon, varen we langs de grotendeels onbewoonde, schilderachtige oevers van het Beagle Kanaal waar de Hshgans (Tierra del Fuegans) ooit woonden. Samen met onze medewerkers ontdek je vogels zoals Chilean Skua, South-American Tern, Kelp en Dolphin Gull en Imperial Shag. Magellanic pinguïns zwemmen voorbij. We genieten van ons eerste diner samen aan boord van het schip. De schemering blijft hangen en verleidt ons om te blijven letten op zeevogels, zeezoogdieren en spectaculaire landschappen. De ondiepe wateren aan de monding van de Drake Passage krioelen van zeeleven. Vogels zijn meestal aanwezig in grote aantallen, vooral Grauwe pijlstormvogels en Wenkbrauwalbatros. Ook scholen dolfijnen, met kans op Commerson s dolphin, kunnen worden waargenomen die passeren langs het schip. Na zonsondergang kan je genieten van een schitterende sterrenhemel en van het luminescente fytoplankton aan het oppervlak terwijl we verder zuidwaarts varen naar de open wateren van Antarctica. 11 en 12 maart: Drake Passage en bezoek South Shetland Islands Deze 2 dagen brengen we door op zee. Zo kunnen we wennen aan het schip en bereiden we ons voor op wat we kunnen verwachten op het land, terwijl we van op de brug mooie waarnemingen kunnen doen. We maken kans op verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Het is een bijzonder goede omgeving voor Southern- en Northern Royal Albatross en Blue Petrel. We staan ook op de uitkijk voor Potvis en andere soorten zeezoogdieren die kunnen worden waargenomen in de Passage. De Drake Passage is genoemd naar de beroemde 16e-eeuwse Britse zeeman Sir Francis Drake. De passage scheidt het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika van Antarctica en is ongeveer 600 mijl breed. Ongeveer halverwege Drake Passage daalt de temperatuur van het oppervlaktewater tot ongeveer 1 C. De Antarctische convergentie, beter bekend als het Antarctic Polar Front, is een grens rondom Antarctica waar koude, noordwaarts stromende Antarctische wateren in contact komen met de warmere sub-antarctische wateren. De locatie van het front verandert per seizoen. Deze specifieke omstandigheden creëren een zone met zeer hoge mariene productiviteit en hoge densiteit aan Antarctisch krill. Het front wordt gekenmerkt door de plotselinge daling van de temperatuur van het oppervlaktewater. De grens scheidt niet alleen 2 hydrologische regio s, maar ook gebieden van verschillende klimaten en zeeleven. Indien de omstandigheden het toestaan, vieren we onze aankomst op de zuidpool met een avondlanding in de South Shetland Islands op 12 maart.

3 13 tot 22 maart: Zuid Shetlands en Antarctisch Schiereiland We plannen onder meer vroege en late landingen en cruises om optimaal te profiteren van het beste licht. South Shetland Islands De South Shetlands staan bekend als de Banana Belt van Antarctica. Ze vormen een reeks vulkanische eilanden waarvan sommige nog altijd actief zijn. Ze lopen parallel aan het Antarctisch schiereiland en de Bransfield Strait. De eilanden bieden zeer diverse natuur in het zuidpoolgebied dankzij de nabijheid van de circumpolaire stroom. Ondanks onze uitgebreide route zullen we moeten kiezen uit de vele interessante sites. Deception Island is een favoriet en 1 van de meest intrigerende eilanden op onze reis. Dit hoefijzervormige vulkanisch eiland is nog altijd actief, zoals te zien is aan de hete thermale baden. We hopen aan te leggen op zowel de buitenmuur als in de caldeira die opent naar de oceaan via de smalle kloof Neptune s Bellows. De landingsplaats op Bailey Head is de thuisbasis van ongeveer Chinstrap pinguïns. Een woeste zee kan landingen soms lastig maken. Binnen Deception Island ligt een enorme caldeira. We hopen bij de landing een korte wandeling te maken om de fascinerende kliffen te zien. Op het strand in Whaler s Bay, kunnen we Weddell seals vinden en zullen we aan land gaan als de omstandigheden gunstig zijn. Deception Island biedt de meest unieke ervaringen van de reis: thermale zwembaden omgeven door wolken van stoom. De temperatuur van het water is redelijk comfortabel, hoewel het soms ook te heet kan worden! Chinstrap pinguïns op Half Moon Island kunnen op de voorgrond verschijnen, net als de adembenemende oostelijke kustlijn van het nabijgelegen Livingston Island. De enorme schaal van de natuur zal onze zintuigen volledig overrompelen. We staan stil bij de juiste landingprocedures tijdens de reis zodat de impact op het ecosysteem beperkt blijft. Zowel Chinstrap en Gentoo pinguïns broeden op Aitcho Island, een eiland bedekt met bemoste groene tapijten dat sterk contrasteert met de intens achromatische landschappen van Antarctica. Als de omstandigheden dit toelaten, zullen we een wandeling maken over het eiland waar we kans maken om de Southern Elephant Seal te zien (en te ruiken!). s Werelds grootste zeehonden worden vaak vergezeld door Weddell Seals en Antarctic Fur Seal.

4 Vanuit de South Shetlands varen we zuidwesten over de Bransfield Strait in de legendarische Gerlache Strait. We maken kans om walvissen te spotten in de wateren rond Anvers Island, Dallmann Bay in het noorden en de Gerlache naar het oosten. En dat met gebeeldhouwde ijsbergen op de voorgrond en duizelingwekkende bergwanden op de achtergrond. We hopen op prachtige zonsondergangen, gebeeldhouwde blauwe ijsbergen en pinguïn- en walvisontmoetingen. Ongetwijfeld ervaringen die je zullen bijblijven! In de afgelopen decennia kende de Zuidelijke Oceaan een significante opwarming, sporen van opwarming van de aarde. Op het Antarctisch Schiereiland was de klimaatverandering het meest frappant, met een stijging van 5 C van de gemiddelde temperatuur in de winter in de afgelopen 50 jaar. Daardoor is de ijshoeveelheid drastisch verminderd, maar we kunnen nog altijd genieten van spectaculaire ijsbergen! In de nazomer bedraagt de koudste temperatuur die we normaal ervaren tijdens landingen op het schiereiland -5 C tot +5 C. Vergelijkbaar dus met de wintertemperaturen in skigebieden en een wereld van verschil met de wintertemperaturen in Antarctica. Western Antarctic Peninsula - Danco Coast, Neumeyer Channel en Lemaire Channel Of we naar het zuiden varen langs de westkust of oostwaarts varen door de Antarctic Sound in de Weddell Zee zal worden bepaald door het weer, de ijshoeveelheden en recente waarnemingen. Gelukkig hebben we ruim de tijd voor een grondige verkenning van het Antarctisch Schiereiland. We krijgen de schilderachtige Danco Kust te zien aan de westkust van Graham Land. Dit gebied wordt gekenmerkt door een indrukwekkend landschap met baaien en eilanden. Grootse bergen stijgen van de kust naar het centrale Graham Land Plateau. Dankzij onze vele zodiak-landingen zullen we profiteren van het beste licht om te genieten van de rust van deze majestueuze plaats. We varen langs Wilhemina Bay, Neko Harbour en Paradise Bay, de mooiste gebieden in Antarctica. Deze wateren staan hoog op onze lijst van favoriete plekken voor zodiac cruisen. Geniet van het uitzicht van gebeeldhouwde ijsbergen en walvissen in de baaien nabij spectaculaire gletsjers en etherische bergen. We zullen kolonies van Gentoo en Chinstrap Pinguïns vinden, soms in gemengde kolonies, samen met Snow Sheathbills, Brown en South Polar Skua en Kelp Gull. We hopen op een landing in Neko Harbour op het eigenlijke Antarctische continent.

5 Geniet van het uitzicht vanaf het schip als de Ortelius navigeert door de prachtige Neumeyer en Lemaire Channels of rond de zuidkant van Anvers Island in Biscoe Bay waar we volledig omringd worden door met ijs gedrapeerd pieken die dramatisch uit het water steken. Hou je camera en verrekijker klaar voor Crabeater seal, Weddell seal, Zeeluipaarden, walvissen en het onvergetelijke landschap. In het zuidelijke deel van het Lemaire Channel komen we bij Petermann Island. Petermann is uitstekend om Gentoo en Adelie pinguïns te zien in hun broedgebied en tijdens hun voedingstrips langs de pinguïnsnelweg in de sneeuw. Het heldere water is ideaal om pinguïns te observeren en te fotograferen die terugkeren naar het land. Petermann kende een omgekeerde beweging, met de helft minder Adelie Penguins dan 20 jaar geleden, maar dubbel zoveel Gentoos. Fotogenieke Antarctic Shags zijn ook te vinden aan de randen van de kolonies. We hopen op de goede omstandigheden om verder naar het zuiden te reizen langs de westelijke kant van het schiereiland, zo mogelijk tot Crystal Sound, de Antarctic Circle, Fish Islands en verder in Margarite Bay naar de zuidelijke uitlopers van de in de zomer bevaarbare wateren. Ga op zoek naar Snow Petrel, Antarctic Petrel, Antarctic minke whale en misschien een uiterst zeldzame Ross Seal. Vergeet in het gouden licht van een Antarctische avond zeker niet te genieten van de pure schoonheid en de absolute stilte... Als we terug noordwaarts varen, gaan we opnieuw op zoek naar walvisachtigen, waaronder Orka s en zelfs zeldzame spitssnuitdolfijnen en verkennen we prachtige baaien die als broedgebieden dienen voor Leopard Seals. Tijdens de trip zullen we ook kunnen genieten van Bultruggen die langs komen zwemmen. In dit gebied krijg je uitstekende mogelijkheden om Antarctic minke whale te zien en Orka s op zoek naar zeehonden en pinguïns. De fotografische opportuniteiten in deze rijke krillgebieden zijn echt fenomenaal en observaties onvergetelijk. Extra landingsplaatsen langs de westelijke schiereiland worden verwacht. Port Lockroy, gelegen aan het einde van de zeer smalle en mooie Peltier Channel dicht bij Neumeyer Channel, heeft een Britse Antarctica Survey maritiem museum en een uitgestrekte Gentoo Pinguïnkolonie die we hopen te bezoeken. We hopen ook op de juiste omstandigheden om te landen op het kleine Cuverville Island met Gentoo pinguïns.

6 Als het tijd is om opnieuw noordwaarts te gaan, passeren we waarschijnlijk weer de South Shetland Islands, hopelijk voor een landing op Hannah Point op Livingston Island. Kijk uit voor Macaroni pinguïns tussen de Chinstrap en Gentoo kolonies. Op Hannah Point zullen we ook uitstekende voorbeelden zien van Antarctica s enige 2 bloeiende planten. 23 en 24 maart: terugkeer via Drake Passage en Beagle Channel Zelfs na deze uitgebreide trip zullen we ongetwijfeld nog het gevoel hebben dat we het continent te vroeg verlaten. Tijdens onze terugreis kunnen we herinneringen ophalen en ervaringen delen. De natuur ligt echter nog niet helemaal achter ons. Bijna 500 mijl ten noorden van de Zuid-Shetlands, in de buurt van Kaap Hoorn, wemelt het in de wateren op het puntje van de Zuid-Amerikaanse continentale plaat nog van zeeleven. Als de zee kalm is, zijn zeevogels talrijk aanwezig, vooral Grauwe Pijlstormvogels. Peale s dolphins en andere zeezoogdieren kunnen ook worden waargenomen. Eenmaal in de luwte van Kaap Hoorn, stopt de deining van de oceaan. We varen langs het Beagle Kanaal voor een laatste mooie cruise richting Ushuaia. 25 en 26 maart: van boord in Ushuaia en reis huiswaarts s Ochtends meren we aan in Ushuaia. Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van het expeditiepersoneel en de bemanning van de Ortelius. We vertrekken voor onze ochtendvlucht. Onze lokale medewerkers zorgen dat je bagage zich aan de check-in in de luchthaven van Ushuaia bevindt. De aankomst is gepland in de vroege middag in Buenos Aires of op een andere bestemming in Argentinië of Chili voor de verbinding met de avondvluchten huiswaarts. Wil je graag langer in Ushuaia blijven? We helpen je graag. Foto s: Ted Cheeseman, Frederik Willemyns, Karl Vanginderdeuren, Hugh Rose

TIERRA DEL FUEGO - ANTARCTICA

TIERRA DEL FUEGO - ANTARCTICA TIERRA DEL FUEGO - ANTARCTICA What I m doing here? vroeg de Engelse schrijver Bruce Chatwin zich af toen hij in het ziekenhuis lag. Die vraag stelde hij zichzelf vaker. Dat leverde enkele mooie boeken

Nadere informatie

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Rondreizen / Zuid-Amerika / Argentinië Code 644635 R Internationale groep Niveau Accommodatie Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip

Nadere informatie

Dar es Salaam Windhoek groepsreis!

Dar es Salaam Windhoek groepsreis! Dar es Salaam Windhoek groepsreis! Jambo Mzungu! Matoke Tours geeft aan minstens zes en maximum twaalf Afrika-avonturiers, de kans om deel te nemen aan een eerste unieke exploratiereis, door maar liefst

Nadere informatie

Plaza De Armas met koloniale en moderne gebouwen

Plaza De Armas met koloniale en moderne gebouwen 23/9 Santiago de Chile : Na de 13-urende vlucht vanuit vanuit Madrid kwam ik aan in Santiago. Het weer was schitterend, blauwe hemel, en een mooie voorjaarszon. Ik had op de luchthaven in Santiago de Chile

Nadere informatie

Namibië Botswana Zimbabwe

Namibië Botswana Zimbabwe Self-drive 4x4 (zonder gids) Tag-Along 4x4 (met gids) Namibië Botswana Zimbabwe Vertrekdata self-drive: in overleg Vertrekdatum tag-along: 18 juli 2011 (bij deelname van minimaal 2 auto s) Hoogtepunten:

Nadere informatie

Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld

Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld 201 5 Ontdek de mooiste en meest afgelegen gebieden van de wereld www.htwandelreizen.nl ZUID EUROPA NOORD EUROPA NEPAL LODGE TREKKING CENTRAAL EN OOST NEPAL NEPAL DOLPO & THE FAR WEST INDIASE HIMALAYA

Nadere informatie

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007

Reisverhalen Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Last Update : Januari 27, 2007 Inleiding We hadden een luxe probleem. Eigenlijk, diep in ons hart, wilden we gewoon weer terug naar ons favoriete stukje Amerika: de Grand Circle. Maar we wilden ook wel eens iets anders proberen, er

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Reisverslag IJsland 2001

Reisverslag IJsland 2001 Christus Koninggroep Haga Sikon Reisverslag IJsland 2001 Arno Eric Robbert Ester Satheesan Monique Pieter Marin Hier volgt een uitgebreid reisverslag met foto s. De teksten in dit lettertype is het reisprogramma

Nadere informatie

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR!

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! een unieke combinatie van overweldigende natuur (de Serengeti Migratie!), cultuur, reizen, sportieve activiteiten en beach! DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

Chimpansee Safari West- Tanzania. Dag-tot-dag beschrijving. Dag-tot-dag beschrijving

Chimpansee Safari West- Tanzania. Dag-tot-dag beschrijving. Dag-tot-dag beschrijving Dag 1. Aankomst in Dar es Salaam s avonds, bv. vlucht KLM. Verblijf in een resort aan het strand. Dag 2. s Morgens tijd om rond te kijken in Dar es Salaam, een museum of een markt te bezoeken of wat te

Nadere informatie

Vrijdag 5 oktober, dag 1: Schiphol Johannesburg Na maanden van uitkijken en voorbereiden is het dan vandaag eindelijk zover, we gaan naar Afrika. Eerst nog de laatste spullen bij elkaar gezocht en dan

Nadere informatie

Griekenland - Grieks Macedonië, 12 dagen Ontdekking van Noord-Griekenland, wandelrondreis met (huur)auto langs hotels

Griekenland - Grieks Macedonië, 12 dagen Ontdekking van Noord-Griekenland, wandelrondreis met (huur)auto langs hotels Wandelreizen / Europa / Griekenland Code 822075 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering GPS tracks aanwezig Griekenland - Grieks Macedonië, 12 dagen Ontdekking van Noord-Griekenland, wandelrondreis

Nadere informatie

Prachtige, éénmalige Selectair-afreis

Prachtige, éénmalige Selectair-afreis stelt voor: Prachtige, éénmalige Selectair-afreis 5-daagse rondreis Costa Rica Pura Vida + 8-daagse all inclusive cruise langsheen Costa Rica & Nicaragua Gelegen in het hart van Centraal- Amerika tussen

Nadere informatie

Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata

Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata Project dossier Argentinië :: Mar Del Plata Voor je ligt een projectdossier over jouw werkvakantie van aankomende zomer. Je kunt er verschillende dingen in vinden die je helpen bij de voorbereidingen van

Nadere informatie

Vreemde Voettocht Turkije Bolkar en Torosgebergte

Vreemde Voettocht Turkije Bolkar en Torosgebergte Vreemde Voettocht Turkije Bolkar en Torosgebergte Vreemde Voettochten De Alpen zijn prachtig. Maar er is nog veel meer te beleven. Met je rugzak en een tent door verlaten berggebieden trekken binnen en

Nadere informatie

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011

Tsjechië. 28 april t/m 7 mei 2011 Tsjechië 28 april t/m 7 mei 2011 Donderdag 28 april Heel - Soest (Duitsland) 200 km We gaan deze meivakantie naar Tsjechië. Voor ons de eerste keer dat we daar naar toe gaan, dus we zijn erg benieuwd.

Nadere informatie

Carlsbad Caverns National Park

Carlsbad Caverns National Park Carlsbad Caverns National Park KORTE OMSCHRIJVING Nationale Parken van Amerika @ www.ontdek-amerika.nl Actuele Informatie In mei 2007 is begonnen met een ingrijpende renovatie van het Visitor Center. Tijdens

Nadere informatie

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING

MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN MARMARIS TOERISME VERENIGING MARMARİS ARMUTALAN İÇMELER BELDİBİ AKYAKA GÖKOVA TURUNÇ BOZBURUN M A R T A B MARMARIS TOERISME VERENIGING H EMarmaris: Kruispunt van de Egeïsche- en Middellandse Zee en deel van de Middellandse zee, tussen

Nadere informatie

Fillipijnen 2007 starring:

Fillipijnen 2007 starring: Fillipijnen 2007 starring: Eric van den Arend Petra Klijn Pascal Eshuis Raymond de Bruyn Henk Pruijssen Dirk van Dalen Peggy van Vechel Veronique Rijnen Barracuda V crew: Macky Marciano Renato Dedicated

Nadere informatie

In 2013 opnieuw een AANTREKKELIJK én AANLOKKELIJK AANBOD:

In 2013 opnieuw een AANTREKKELIJK én AANLOKKELIJK AANBOD: 2 Bekaert Seniorenclub vzw is een afdeling van de sociaal-culturele vereniging FedOS vzw, met zetel te Warmoesstraat 13, 1210 Brussel. Hierdoor valt Bekaert Seniorenclub vzw onder toepassing van het decreet

Nadere informatie

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols

Africa 2003. Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp. Verslaggeving door Danny Pols Africa 2003 Ballotagecommissie: - Yvonne Pols - Tanneke van Lindert - Bert Lippens - Manon van Erp Verslaggeving door Danny Pols Afrika 2003 Wat hebben we het slecht met z n allen. Eerst moet je 1,5 week

Nadere informatie

1053 Zuid-Afrika Oostkant 3 - Goede lodges en goedkoop vliegen 20 dagen, afwisselende accommodaties met veel goede lodges

1053 Zuid-Afrika Oostkant 3 - Goede lodges en goedkoop vliegen 20 dagen, afwisselende accommodaties met veel goede lodges Out in Africa B.V. Burgemeester Verkadesingel 24 3135 KZ VLAARDINGEN tel. 010-4746266, fax 010-4746139 e-mail: info@outinafrica.com www.outinafrica.com 1053 Zuid-Afrika Oostkant 3 - Goede lodges en goedkoop

Nadere informatie

20-DAAGSE PRIVÉREIS TANZANIA COMPLEET!

20-DAAGSE PRIVÉREIS TANZANIA COMPLEET! 20-DAAGSE PRIVÉREIS TANZANIA COMPLEET! Een unieke reis die het wereldberoemde noorden combineert met het onontdekte zuiden DE VOORDELEN Het hele jaar door een scherpe prijs Middenklasse & luxe accommodaties

Nadere informatie

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Gezinsvakanties / Azië / Indonesië Code 230302 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Reis met

Nadere informatie

NOORD-AMERIKA 2 - WEEK 3/4/5 NEW FOUNDLAND en LABRADOR

NOORD-AMERIKA 2 - WEEK 3/4/5 NEW FOUNDLAND en LABRADOR NOORD-AMERIKA 2 - WEEK 3/4/5 NEW FOUNDLAND en LABRADOR New Foundland, The Rock en Labrador, The big Land. Ze worden al jd in één adem genoemd. Er zijn overeenkomsten, maar ook grote verschillen. Langs

Nadere informatie

NC V THEMA: OOST-EUROPA VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING. 91 e jaargang - februari 2014

NC V THEMA: OOST-EUROPA VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING. 91 e jaargang - februari 2014 NC V R UITGAVE e i s m a g a z i n e VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING 91 e jaargang - februari 2014 THEMA: OOST-EUROPA NCRV-ALGEMEEN Van het hoofdbestuur Oud en nieuw In 2013 is er veel

Nadere informatie

Welkom in de wereld van luxe, service en vriendelijkheid

Welkom in de wereld van luxe, service en vriendelijkheid 2015 Cruisen is fijner dan u denkt, vaar met ons mee 2 Welkom in de wereld van luxe, service en vriendelijkheid Geachte gasten, beste lezers, Met nog meer plezier hebben wij deze keer onze nieuwe brochure

Nadere informatie

NOORD GRIEKENLAND April - Mei 2003 RONAN FELIX VERSLAG & WAARNEMINGEN : Vogelreis Noord Griekenland. (Zaterdag 26/04/2003 Zondag 04/05/2003)

NOORD GRIEKENLAND April - Mei 2003 RONAN FELIX VERSLAG & WAARNEMINGEN : Vogelreis Noord Griekenland. (Zaterdag 26/04/2003 Zondag 04/05/2003) RONAN FELIX VERSLAG & WAARNEMINGEN : Vogelreis Noord Griekenland. (Zaterdag 26/04/2003 Zondag 04/05/2003) I. ALGEMENE INFORMATIE. Steeds op zoek naar nieuwe waarnemingsplaatsen in het WP-gebied hadden

Nadere informatie

COSTA RICA 2015 OFF THE BEATEN TRACK 2

COSTA RICA 2015 OFF THE BEATEN TRACK 2 COSTA RICA 2015 OFF THE BEATEN TRACK 2 DETAILS Edventure Off the Beaten Track 2: 20 nachten, 21 dagen De prijzen van onze reizen zijn weergegeven in US$ Exclusief vlucht Nederland-Costa Rica Persoonlijke

Nadere informatie