De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in achtvoud op papier en ondertekend worden ingediend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in achtvoud op papier en ondertekend worden ingediend."

Transcriptie

1 Provincie Flevoland A a n v r a a g f o r m u l i e r voor een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet Aanvraagformulier Houtribtocht Fase 1: Secties 4 t/m 12 Sectie 3 alleen ophoging Afdeling Milieu en Water Postbus AB Lelystad Telefoon (0320) Hierbij het aanvraagformulier met toelichting voor een Ontgrondingenwetvergunning. U dient dit aanvraagformulier te gebruiken als u een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet aanvraagt. In welke gevallen u een vergunning nodig heeft volgt uit de Ontgrondingenwet en de Verordening Fysieke Leefomgeving (VFL) Flevoland De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in achtvoud op papier en ondertekend worden ingediend. Voor ontgrondingen met een diepte van niet meer dan 3 meter beneden maaiveld in de Provinciale Archeologische Kerngebieden (PARK) Rivierduingebied Swifterbant, Urk en omgeving, Kuinderschans en Kuinderburchten en Schokland alsmede de archeologische locaties, voorkomend op kaart 10.2 van de VFL kan volstaan worden met een aanvraag in drievoud. Wij raden u aan het formulier nauwkeurig en volledig in te vullen. In de toelichting wordt op enkele punten uit het aanvraagformulier nader ingegaan. Daarnaast is in de toelichting informatie van algemene aard, zoals verwijzingen naar diverse instanties te vinden. Wij wijzen u erop dat alleen volledig ingevulde aanvraagformulieren in behandeling genomen kunnen worden. Wij streven ernaar om het aanvraagformulier zo gebruikersvriendelijk mogelijk te houden. Mocht u op- of aanmerkingen hebben met betrekking tot de indeling van het aanvraagformulier of suggesties voor de verhoging van de gebruikersvriendelijkheid, dan zouden wij het op prijs stellen dat u die hieronder weergeeft. Fax

2 AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN VERGUNNING OP GROND VAN DE ONTGRONDINGENWET INHOUDSOPGAVE BLAD 1. Algemene gegevens Gegevens over de ontgronding Uitvoering van de ontgronding Effecten van de ontgronding Ondertekening Bijlagen... 9

3 Aanvraagformulier in de zin van de Verordening Fysieke Leefomgeving Flevoland 2007 ten behoeve van een ontgronding als bedoeld in artikel 3, eerste lid van de Ontgrondingenwet. Vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Flevoland op 1 februari 2007 Dit formulier en alle benodigde bijlagen adresseren aan: Provincie Flevoland Het College van Gedeputeerde Staten afdeling Milieu en Water, bureau vergunningen Postbus AB Lelystad 1. ALGEMENE GEGEVENS 1.1 Tenaamstelling: naam : Waterschap Zuiderzeeland... adres : Lindelaan 20 Postbus postcode en woonplaats : 8224 KT Lelystad 8200 AE Lelystad... telefoon (evt. mobiel) : (0320) / fax: :... W.Boersma@Zuiderzeeland.nl... Contactgegevens adviesbureau: naam : nvt... adres :... postcode en woonplaats :... telefoon (evt. mobiel) :... fax: : Adres locatie locatienaam :... adres :... Kadastrale ligging ontgrondinglocatie: LLS 00 sectie H nummer(s): 1100 Een kadastrale tekening waarop de locatie is weergegeven en een uittreksel van de kadastrale legger betreffende de percelen waarop de ontgronding zal plaatsvinden moet bij deze vergunningaanvraag worden gevoegd.

4 Toelichting blad 2 Digitaal verzonden als bijlagen: Kadastraal kaartje : bijlage 1 Uittreksel kadastrale legger : bijlage 2 Situatietekening + dwarsprofielen : bijlage 3 Instemmingsverklaring (Staatsbosbeheer) : bijlage 4 & 4A Quickscan Flora en Fauna : bijlage 5 & 5A Hydrologische effecten ontgronding Houtribtocht : bijlage 6 Bestemmingsplan : bijlage 7 Berekening oppervlakte ontgronding : bijlage 8 Omschrijving ligging en situatieschets van de ontgronding: De locatie is gelegen in het Zuigerplasbos, ten noorden van Lelystad. Dit is ten westen van de Zuigerplasdreef spoorlijn Dronten-Lelystad (Hanzelijn), ten zuiden en oosten van de N302. Op bijlage 3 staan op de overzichtskaart van de Houtribtocht (1e pagina v.d. pdf), secties aangegeven. Het gedeelte waarvoor deze Ontgrondingsvergunning-aanvraag geldt, heeft betrekking op de Sectie 4 t/m Sectie 12. Bij Sectie 3 wordt in deze fase alleen de ophoging gerealiseerd. Een duidelijke situatieschets, schaal minimaal 1: en met een duidelijke topografische ondergrond, schaal en noordpijl, moet bij deze vergunningaanvraag worden gevoegd. Indien de aanvrager niet de grondeigenaar is: Instemmingsverklaring van de grondeigenaar in 8-voud/3-voud bijvoegen (digitaal bijlage 4). - Instemmingsverklaring Staatsbosbeheer, bijlage 4 (ondertekend) & 4A ( bevestiging). pachters of andere gebruikers van de grond (niet zijnde eigenaar): naam :... adres :... postcode en woonplaats :... telefoon (evt. mobiel) :... fax: : Naam huidige bestemmingsplan : Stadsrandgebied Lelystad, Dossier id = NL.IMRO.0995.BP bestemming : Bos, zie bijlage Aanvraag De aanvraag heeft betrekking op: (aankruisen wat van toepassing is) een vergunning voor een nieuwe ontgronding het wijzigen van een bestaande vergunning voor een ontgronding (zo ja, geeft hieronder het kenmerk en de datum van de vergunning)... Voor welke periode wordt de vergunning gevraagd?

5 Toelichting blad 3 Start ontgronding: Zodra vergunning is verleend, verwachting: 1 oktober 2014 Einde ontgronding: 15 maart Doel van de ontgronding Geef hier een uitleg van het doel van de ontgronding. Uit uw beschrijving moet het duidelijk zijn of sprake is van een primaire, secundaire of secundaire-plus ontgronding. Betreft een Secundaire ontgronding, te weten: Verruimen van de watergang (Houtribtocht) waarbij de oever van de Houtribtocht natuurvriendelijk wordt ingericht. Alle vrijkomende grond wordt binnen het project voornamelijk in ophogingen verwerkt. 1.4 Overige meldingen / vergunningen Welke andere vergunningen / ontheffingen / meldingen zijn noodzakelijk voor de uitvoering van het project en in hoeverre zijn deze reeds beschikbaar: (Wettelijke) regeling Gemeente: Wabo -(Wijziging) Bestemmingsplan Datum aanvraag Soort (melding, oprichting-, wijzigings- of revisie vergunning) Door wie en wanneer verleend Status (aangevraagd, in behandeling, ter visie, reeds verleend) -Vergunning Wet milieubeheer -Kapvergunning -Woningwet bouwvergunning -Monumentenwet -Aanleg vergunning ingevolge het bestemmingsplan Waterschap: Waterwet -Lozing Zie status > Omgevingsvergun ning / Aanleg Gemeente Lelystad Wordt in mei 2014 ingediend. -Onttrekking -Gebruik waterstaat werk Peilbesluit

6 Toelichting blad 4 Provincie: Ontheffing Verordening Fysieke Leefomgeving Flevoland Besluit Milieu effectrapportage Wabo -(Wijziging) Bestemmingsplan -Vergunning Wet milieubeheer -Kapvergunning Rijksoverheid: -Woningwet bouwvergunning -Monumentenwet -Aanleg vergunning ingevolge het bestemmingsplan -Natuurbeschermingswet Waterwet -Lozing Wabo -Gebruik waterstaat werk -Flora- en faunawet -monumentenwet -Boswet Andere, namelijk.. Opmerkingen of nadere toelichting:

7 Toelichting blad Kabels en leidingen Is er een KLIC-melding gedaan? Aanwezige kabels en leidingen in het te ontgraven gebied: Ja, een oriëntatiemelding KLIC. Er zijn voor zover bekend geen kabels of leidingen binnen het tracé aanwezig. 2. GEGEVENS OVER DE ONTGRONDING 2.1 Oppervlakte van het te ontgronden terreingedeelte: m 2. Berekening: Zie hiervoor de excel in bijlage Beoogde maximale diepte van de ontgronding 2,98 meter beneden maaiveld. Gemiddeld wordt tot een diepte van 1,94 meter beneden maaiveld ontgraven (zie dwarsprofielen bijlage 3) Huidige maaiveldhoogte in meters ten opzichte van NAP: tussen de & NAP De maximale diepte dient tevens door middel van dwarsprofielen op tekeningen te worden weergegeven. 2.3 Opbouw van het bodemprofiel tot de grootste diepte van de voorgenomen ontgronding (eventueel boorbeschrijvingen bijvoegen). Van (m beneden maaiveld / t.o.v. NAP)* Klei op zand. Tot (m beneden maaiveld / t.o.v. NAP)* Grondsoort ** (Classificatie volgens NEN 5104) * : doorhalen wat niet van toepassing is. ** : eventueel zeefkromme(n) bijvoegen. 2.4 Hoeveelheid te ontgraven oppervlaktedelfstof : beton- en metselzand... m 3 (ophoog)zand... m 3 kalkzandsteenzand... m 3 klei m 3... (secties 4-12 zie bijlage 3) anders (specificeer)... :... m Hoeveelheid van het werk af te voeren oppervlaktedelfstof: beton- en metselzand... m 3 (ophoog)zand... m 3 kalkzandsteenzand... m 3 klei... m 3 anders (specificeer) m 3 Alles wordt in ophogingen in de secties 3, 7 & 12 verwerkt en zo mogelijk ter plaatse. Bij sectie 3 wordt in dit gedeelte van de uitvoering dus alleen grond verwerkt in de ophoging en geen grond ontgraven. 2.6 Locaties waar de afgevoerde oppervlaktedelfstof zal worden toegepast: Voornamelijk in de ophogingen van de secties 3, 7 & 12 en deels zo mogelijk ter plaatse.

8 2.7 Worden er oppervlaktedelfstoffen aangevoerd ten behoeve van de eindafwerking? Zo ja, hoeveel oppervlaktedelfstoffen worden aangevoerd en wat is de herkomst van de oppervlaktedelfstoffen: Nee Toelichting blad Beschrijving van de toestand en de functie van het terrein na het afronden van de ontgronding: De eindtoestand: langs het grootste gedeelte een nieuwe natuurvriendelijke oever met op enkele plaatsen poelen en paaiplaatsen en ophogingen/uitkijkpunten. 3. UITVOERING VAN DE ONTGRONDING 3.1 Omschrijving van de wijze waarop de ontgronding wordt uitgevoerd en fasering: Middels mobiele rups- of wielkranen zal de grond ontgraven worden. De grond wordt indien mogelijk in één werkgang verwerkt op het naastliggende terrein of op het nieuwe onderhoudspad. Ook wordt veel grond verwerkt in ophogingen die hiermee aangelegd worden. Uitgangspunt is dat er geen grond van de locatie afgevoerd wordt. De transport naar de ophogingen vindt plaats m.b.v. dumpers. 4. EFFECTEN VAN DE ONTGRONDING 4.1 Grondwaterstand ten opzichte van het maaiveld van het te ontgronden terrein voor het ontgronden: Het streefpeil is: - 6,2 NAP Zal voor de ontgronding een bouwputbemaling / bronbemaling / open bemaling of andere vorm van drooglegging worden toegepast? Nee... Zo ja, met welke capaciteit en voor hoe lang:... In het geval dat door de ontgronding oppervlaktewater zal ontstaan of veranderd wordt, het oppervlaktewaterpeil : NVT... in meters t.o.v. NAP. 4.2 Beschrijving van geohydrologische effecten die optreden ten gevolge van de ontgronding: (Een geohydrologisch onderzoek toevoegen dat inzicht geeft in de effecten van de ontgronding op het grondwater en het oppervlaktewater. In bepaalde gevallen kan in overleg met de vergunningverlener met een beknopte beschrijving volstaan.) Zie bijlage 6: Opbarsting Bij de geplande ontgraving is geen opbarstrisico aanwezig. Royal Haskoning heeft in opdracht van Waterschap Zuiderzeeland een opbarstrisicokaart gemaakt. Op deze kaart is te zien dat het gebied rond de Houtribtocht een gele tot groene kleur heeft, wat inhoudt dat er bij een 1 meter diepe ontgraving geen opbarstrisico is. Kweleffecten Er wordt niet dieper ontgraven dan de bodem van de huidige watergang. De watergang zal dus de kwel blijven aantrekken. Hierdoor zal de totale kwel niet toenemen. Er worden geen lagen aangesneden die nu nog niet aangesneden zijn.

9 Toelichting blad 7 Overige hydrologische effecten Er worden geen hydrologische effecten verwacht want het oppervlaktewaterpeil blijft gelijk. Uitstraling naar de omgeving is er dus niet. 4.3 Beschrijving van de stabiliteit van de taluds en de bodem van de ontgronding tijdens het ontgronden en na afwerking (denk aan grondafschuivingen, zettingsvloeiing, opdrijven, opbarsten en het ontstaan van drijfzand): (onderbouwing eventueel als bijlage toevoegen) Zie bijlage 6: Ontgronding is geen doel op zich, het doel is het maken van een nieuwe natuurvriendelijke oever en het aanleggen van enkele ophogingen. Door de ontgronding ontstaat een nieuw talud van de Houtribtocht. De stabiliteit van dit nieuwe talud is door het waterschap gewaarborgd door het graven onder een minimale hoek van 1:4. Stabiliteit is bij de natuurvriendelijke oevers minder van belang omdat enige glooiing en verzakking geen nadelige gevolgen heeft. 4.4 Resultaten van standaard archeologische inventarisatie (bureaustudie): Classificatie te ontgronden gebied volgens de Indicatieve Kaart van Archeologische Waarden: Archeologische verwachting is voor dit gedeelte Laag. Resultaten inventarisatie Archeologische Monumenten Kaart en Centraal Monumenten Archief: Er zijn geen monumenten of waarnemingen binnen een straal van 500 m van het plangebied bekend. Archeologische beleidskaart van de gemeente: Het gedeelte wat in fase 1 uitgevoerd wordt, valt binnen een gebied met Lage archeologische verwachting. Aanvullingen:-... Resultaten van aanvullende archeologische inventarisatie: (Als bijlage bijvoegen bij deze aanvraag. In bepaalde gevallen kan in overleg met de vergunningverlener hiervan worden afgeweken.) 4.5 Inventarisatie aardkundige waarden (indien van toepassing) Worden deze waarden aangetast door de ontgronding of juist versterkt? En op welke wijze. 4.6 Restultaten van standaard inventarisatie Flora- en Faunawet (Een Quickscan toevoegen dat inzicht geeft in het voorkomen van flora en fauna. In bepaalde gevallen kan in overleg met de vergunningverlener met een beknopte beschrijving volstaan.) Zie bijlage 5 & 5A. Resultaten Quickscan: Aanwezigheid beschermde diersoorten en eventueel te nemen maatregelen. Rapportage bijvoegen bij de aanvraag. Gedetailleerde resultaten onderzoek: Orchideen Bij het onderzoek in 2009 naar groeiplaatsen van orchideeën zijn langs de Houtribtocht op meerdere locaties exemplaren van de middelzwaar beschermde Rietorchis aangetroffen (Greve 2009). Deze locaties bevonden zich aan de noordoever tussen de Zuigersplasdreef en

10 Toelichting blad 8 het spoor en aan de zuidoever ten noorden van het natuurgebied 't Zand. Beide zijden van de oever bieden veel potentie voor de soort. In 2012 is de aanwezigheid van Rietorchis opnieuw geconstateerd. Bij de aanleg van de duurzame oevers, gaan er groeiplaatsen van de Rietorchis verloren. In dat geval is er een conflict met de Flora- en faunawet. Om conflicten te voorkomen moet er worden gewerkt volgens de gedragscode van de Unie van Waterschappen. Er dient voor aanvang van de werkzaamheden te worden gecheckt waar de exacte groeiplaatsen zich bevinden. Bij de verdere detaillering van de plannen, bijvoorbeeld tijdens het opstellen van het bestek, moet er voor worden gezorgd, dat zo min mogelijk planten worden aangetast. Indien dit onvermijdelijk is, dan kan een deel van de planten worden verplaatst, of in depot gezet om later weer te worden teruggeplaatst. Een ontheffing van de Flora- en faunawet is in dit geval niet nodig. Indien er niet volgens de gedragscode wordt gewerkt, dan dient een ontheffing in het kader van de Flora- en faunawet worden aangevraagd. Ook in dat geval zal waarschijnlijk aan bovengenoemde voorwaarden moeten worden voldaan. Ringslang Bij het onderzoek naar Ringslangen in het voorjaar van 2009 zijn geen exemplaren van deze soort aangetroffen langs de Houtribtocht (Greve 2009). De situatie is sindsdien niet veranderd, zodat er vanuit wordt gegaan dat de oevers van de tocht nog steeds niet van belang zijn voor de soort. Gezien de bekende populatie Ringslangen tussen de Jupiterweg en de Houtribtocht (Schut & Miedema 2007), wordt geadviseerd om bij de werkzaamheden aan de tocht wel rekening te houden met eventueel aanwezige zwervende exemplaren van deze soort. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden zijn daarom ten aanzien van de Ringslang geen vervolgstappen nodig. Vissen Voor het onderzoek naar wettelijk beschermde vissen zijn in 2009 vijf trajecten bevist (figuur 3.18). Hierbij zijn tien verschillende soorten vissen gevangen, waaronder één exemplaar van de middelzwaar beschermde Kleine modderkruiper. De verwachting is dat deze soort nog steeds in de Houtribtocht aanwezig is. Bij de werkzaamheden dient daarom te worden gewerkt volgens de Gedragscode van de Unie van Waterschappen. Bever Uit de gegevens van Landschapsbeheer Flevoland blijkt de aanwezigheid van enkele Beverburchten in de omgeving van de Houtribtocht (figuur 3.17). Het is aannemelijk dat deze soort ook soms in de tocht aanwezig is. Bij de werkzaamheden in de watergang dient daarom te worden gewerkt volgens de Gedragscode Unie van Waterschappen. Aansluitend op de gedragscode is door Waterschap Zuiderzeeland een "Beverprotocol" opgesteld, geadviseerd wordt deze bij de werkzaamheden te gebruiken (Hokken & Wolfs 2012). 4.7 Beoordeling noodzaak vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet (Overleg is mogelijk met de vergunningverlener.) 4.8 Inventarisatie aanwezigheid bouwgrondstoffen (beton- en metselzand, industriezand enz) in de ondergrond N.v.t. Worden deze grondstoffen door de ontgronding onbereikbaar?

11 Toelichting blad 9 5. ONDERTEKENING AANVRAGER (Indien namens, schriftelijke machtiging aanvrager overleggen) naam : W. Boersma... plaats : Lelystad... datum : 24 April functie : Projectleider voorbereiding BIJLAGEN AANVRAAG VERGUNNING Vetgedrukte bijlagen altijd bijvoegen Nummer bijlage Onderwerp Aantal kopieën bijgevoegd Uittreksel Kamer van Koophandel N.v.t. 1. & 2. Kadastrale kaart en ligging en uittreksels kadastrale legger Zie Situatietekening 3. Plattegrondtekeningen 3. Situatietekening + dwarsprofielen. Tekeningnummer: 4. Instemmingsverklaring SBB 5 & 5A Quick scan Flora- en Faunawet 6. Hydrologische effecten ontgronding 7. Bestemmingsplan 8. Berekening oppervlakte ontgronding

De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in op papier of digitaal voorzien van ondertekening worden ingediend.

De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in op papier of digitaal voorzien van ondertekening worden ingediend. Aanvraagformulier voor een vergunning op grond van artikel 3.1 van de Ontgrondingenwet Hierbij het aanvraagformulier met toelichting voor een Ontgrondingenwetvergunning. U dient dit aanvraagformulier te

Nadere informatie

De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in op papier of digitaal voorzien van ondertekening worden ingediend.

De aanvraag moet met de op het formulier genoemde tekeningen en bijlagen in op papier of digitaal voorzien van ondertekening worden ingediend. Aanvraagformulier voor een vergunning op grond van artikel 3.1 van de Ontgrondingenwet Hierbij het aanvraagformulier met toelichting voor een Ontgrondingenwetvergunning. U dient dit aanvraagformulier te

Nadere informatie

Gemeente Almere. Wijziging geldigheidstermijn Beschikking ontgronding BRM 2X4mnop

Gemeente Almere. Wijziging geldigheidstermijn Beschikking ontgronding BRM 2X4mnop ONTVANGEN 0 1 OKT?01S Stadsbeheer J.D. Macville Telefoon 1036] 527 7465 E-mail jdmacvilleoalmere.nl Stadhuisplein 1. l. In d I I In.l. l. Postbus 200 Omgevingsdienst Flevoland, Gooi- en Vechtstreek t.a.v.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016

Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016 Aanvraagformulier voor een ontgrondingvergunning, als bedoeld in de artikelen 6.5 van de Omgevingsverordening Provincie Groningen 2016 Dit formulier met de bijlagen in enkelvoud of digitaal (als één document

Nadere informatie

Aanvraag om vergunning op grond van de Ontgrondingenwet (indienen in zevenvoud, inclusief bijlagen) (Naam bedrijf)

Aanvraag om vergunning op grond van de Ontgrondingenwet (indienen in zevenvoud, inclusief bijlagen) (Naam bedrijf) Aanvraag om vergunning op grond van de ntgrondingenwet (indienen in zevenvoud, inclusief bijlagen) Van: Adres: ( bedrijf) Aan: Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân Afdeling mgevingsvergunningen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning

AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke archeologievergunning 1. Aanvrager Stadsbeheer afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving / team Vergunningen Bedrijfsnaam de heer mevrouw Stadhuisplein 1 Postbus 200

Nadere informatie

Aanvraag Watervergunning (A5)

Aanvraag Watervergunning (A5) (A5) Versie 2.2 1 oktober 2010 Aan: waterschap Scheldestromen, Postbus 1000, 4330 ZW Middelburg 2 van 10 Introductie Introductie Inleiding Met dit formulier kunt u een watervergunning of wijziging daarvan

Nadere informatie

Besluit Ontgrondingenwet

Besluit Ontgrondingenwet OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GODI EN VECHTSTREEK Besluit Ontgrondingenwet Wijziging uitvoeringstermijn en tenaamstelling van de vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet voor de aanleg van een drietal

Nadere informatie

M.e.r.-beoordelingsbesluit. Ontgronding URK00418 Aanleg ECO-zone Staartweg Urk

M.e.r.-beoordelingsbesluit. Ontgronding URK00418 Aanleg ECO-zone Staartweg Urk M.e.r.-beoordelingsbesluit Ontgronding URK00418 Aanleg ECO-zone Staartweg Urk Aanvrager Gemeente Urk Postbus 77 8320 AB URK Locatie: Onderwerp: Besluit m.e.r.-beoordeling Datum aanvraag: 28-8-2018 2 van

Nadere informatie

1. Beschrijving activiteit

1. Beschrijving activiteit Melding- en/of aanvraagformulier Wet Natuurbescherming, onderdeel Houtopstanden Formulier retoursturen naar: Contact: Regelgeving Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Afdeling VTH, team

Nadere informatie

Bijlage 2; notitie aanvullende informatie

Bijlage 2; notitie aanvullende informatie Bijlage 2; notitie aanvullende informatie blz. (a) Locatie (1.1)...2 (b) Huidige situatie (1.1)...2 (c) Doel van de ontgronding (1.3)...2 (d) Oppervlakte te ontgraven natuurvriendelijke oever (2.1)...3

Nadere informatie

O1. Algemene gegevens

O1. Algemene gegevens Meldingsformulier Waterwet Inleiding Met dit formulier doet u een melding op basis van de Algemene Regels bij de Keur Waterschap Groot Salland. Belangrijk! Raadpleeg altijd eerst de website van het waterschap,

Nadere informatie

Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg

Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg Aanvraag omgevingsvergunning Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg Ruimte voor de Rivier project, Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld 23 januari 2012 Aanvraaggegevens:

Nadere informatie

Alleen basisgegevens in te vullen door bevoegd gezag

Alleen basisgegevens in te vullen door bevoegd gezag Regeling uniforme saneringen melding sanering categorie projectgebied De Kempen (art. 1.2.d) Basisgegevens Alleen basisgegevens in te vullen door bevoegd gezag Behandelnummer Dossier Datum van ontvangst

Nadere informatie

Meldingsformulier peilgestuurd draineren

Meldingsformulier peilgestuurd draineren Meldingsformulier peilgestuurd draineren Het bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei moet op de hoogte zijn van het aanleggen, hebben, wijzigen of verwijderen van een systeem voor peilgestuurde drainage,

Nadere informatie

Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb)

Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb) Formulier voor aanvraag vergunning Wet natuurbescherming Onderdeel: Natura 2000-gebieden (hoofdstuk 2 Wnb) Het formulier heeft betrekking op het verzoek Wet natuurbescherming, Natura 2000-gebieden (Hoofdstuk

Nadere informatie

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingformulier inzake: Grondwateronttrekking op basis

Nadere informatie

Meldingsformulier waterkwantiteit: kabels en leidingen

Meldingsformulier waterkwantiteit: kabels en leidingen Meldingsformulier waterkwantiteit: kabels en leidingen Het aanleggen, wijzigen of verwijderen van een kruising van een op de legger als primair en secundair aangeduid oppervlaktewaterlichaam met kabels

Nadere informatie

Formulier t.b.v. principeverzoek of bestemmingsplan herziening (let op dit betreft geen aanvraag om omgevingsvergunning)

Formulier t.b.v. principeverzoek of bestemmingsplan herziening (let op dit betreft geen aanvraag om omgevingsvergunning) Formulier t.b.v. principeverzoek of bestemmingsplan herziening (let op dit betreft geen aanvraag om omgevingsvergunning) Wat dient u in: (verplicht in te vullen) Voorlopig advies inzake: Principeverzoek:

Nadere informatie

Meldingsformulier waterkwantiteit: brug

Meldingsformulier waterkwantiteit: brug Meldingsformulier waterkwantiteit: brug Het aanleggen, wijzigen of verwijderen van een brug over een oppervlaktewaterlichaam dat in de legger is aangeduid als primair of secundair in onderhoud bij het

Nadere informatie

BESCHIKKING OMGEVINGSDIENST OKT, 2U

BESCHIKKING OMGEVINGSDIENST OKT, 2U OKT, 2U OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK BESCHIKKING Vergunningverlening in het kader van de Ontgrondingenwet voor het verruimen en natuurvriendelijk inrichten van de Houtribtocht fase 2

Nadere informatie

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. vergunningen

Projectteam Overnachtingshaven Lobith. Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith. vergunningen Projectteam Overnachtingshaven Lobith Uitgangspuntennotitie effectstudies MIRT 3 Overnachtingshaven Lobith vergunningen INHOUDSOPGAVE blz. 1. KADERS 1 1.1. Wettelijk kader 1 2. AANPAK 3 2.1. Opstellen

Nadere informatie

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998

Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Aanvraag vergunning Natuurbeschermingswet 1998 Vergunningaanvraag ex art. 16 (beschermde natuurmonumenten) Algemene aanwijzingen - Wij adviseren u vooraf de informatie uit het informatiepakket goed door

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning

Aanvraag omgevingsvergunning Aanvraag omgevingsvergunning Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Rij- en werkstroken bij dijken en kunstwerken Ruimte voor de Rivier project, Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld 23 januari 2012 Aanvraaggegevens:

Nadere informatie

Meldingsformulier waterkering: plaatsen, behouden en verwijderen van hekken en schuttingen

Meldingsformulier waterkering: plaatsen, behouden en verwijderen van hekken en schuttingen Meldingsformulier waterkering: plaatsen, behouden en verwijderen van hekken en schuttingen Het plaatsen of verwijderen van een hek of schutting moet tenminste 4 weken voor aanvang van de werkzaamheden

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 31 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Barneveld Activiteit : aanleg poel aan Oosterbrinkweg 2a, 3774

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 15 maart 2016 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Neerijnen Activiteit : Duurzaambeheer- Stroomlijn Crobsche Waard

Nadere informatie

Formulier ontgrondingsvergunning

Formulier ontgrondingsvergunning .',,. Provincie Zeeland Formulier ontgrondingsvergunning Formulier ontgrondingsvergunning J /8 Formulier ontgrondingsvergunning._ - I 1 Vergunning Vergunningaanvraag voor een ontgronding ten behoeve van

Nadere informatie

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen

Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingsformulier voor het onttrekken en lozen van grondwater, als gevolg van bronbemaling, bodem- en grondwatersaneringen of proefonttrekkingen Meldingformulier inzake: Grondwateronttrekking op basis

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNINGEN ONTGRONDINGEN ZANDWINNING

AANVRAAG VERGUNNINGEN ONTGRONDINGEN ZANDWINNING AANVRAAG VERGUNNINGEN ONTGRONDINGEN ZANDWINNING HOOGHEEMRAADSCHAP VAN RIJNLAND 15 maart 2013 076993162:0.2 Definitief C03021.000106.0100 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Gegevens vergunningaanvraag... 5 2.1

Nadere informatie

GronDwatEr. onttrekken En LozEn Van

GronDwatEr. onttrekken En LozEn Van GronDwatEr bronnering 2014 onttrekken En LozEn Van bronneringswater waterschap Zuiderzeeland zorgt voor schoon water, voldoende water en veiligheid. dit betekent dat waterschap Zuiderzeeland ook verantwoordelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor Conceptaanvraag 1

Aanvraagformulier voor Conceptaanvraag 1 Aanvraagformulier voor Conceptaanvraag 1 Datum ontvangst gemeente: (in te vullen door de gemeente) Invullen in blokletters Raadhuisplein 3 Postbus 15 3330 AA Zwijndrecht T 14 078 (algemeen) F (078) 770

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 3 februari 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Lingewaard Activiteit : Aanleg poelen in de Loowaard aan Middelwaard

Nadere informatie

Aanvraag Wet Natuurbescherming - Basismodule

Aanvraag Wet Natuurbescherming - Basismodule Dit formulier wordt regelmatig als gevolg van gewijzigde inzichten aangepast; raadpleeg voor de meest recente versie daarom www.zeeland.nl FORMULIER Postadres Postbus 6001 4330 LA Middelburg E provincie@zeeland.nl

Nadere informatie

Meldingsformulier kabels en leidingen

Meldingsformulier kabels en leidingen Meldingsformulier kabels en leidingen Het bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei moet op de hoogte zijn van het aanleggen, wijzigen of verwijderen van kabels en leidingen bij een kruising met, en parallel

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 20 juni 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Arnhem Activiteit : Aanleg Eco zone Presikhaaf-west Kadastrale

Nadere informatie

Burgerservicenummer (BSN) of KvK nummer: Adres: Postcode / woonplaats: Telefoon / mobiel: Contactpersoon:

Burgerservicenummer (BSN) of KvK nummer: Adres: Postcode / woonplaats: Telefoon / mobiel:   Contactpersoon: AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING HOOFDSTUK 5.3 VERORDENING NATUUR EN LANDSCHAP PROVINCIE UTRECHT 2017 (VNL) EN 10:63 WET MILIEUBEHEER TEN BEHOEVE VAN STORTEN, DEMPEN EN OPHOGEN. Hierbij verzoekt de ondergetekende

Nadere informatie

Meldingsformulier Bodemverontreiniging

Meldingsformulier Bodemverontreiniging Meldingsformulier Bodemverontreiniging Lees voor het invullen eerst de toelichting Registratie (dit gedeelte niet beschrijven) Wbb-code:... Vooroverleg: 0 ja 0 Ontvankelijk: 0 ja 0 Datum verwerking:...-...-...

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTBESLUIT.

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTBESLUIT. AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTBESLUIT. A. GEGEVENS AANVRAGER Naam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mail-adres Contactpersoon B. GEGEVENS PROJECT Adres locatie project Kadastraal bekend Het

Nadere informatie

Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening

Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening Melding In het kader van de algemene regels van de Keur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard 2016 en/of de Wegenverordening van Schieland en de Krimpenerwaard 2012 Introductie Inleiding

Nadere informatie

Meldingsformulier duiker

Meldingsformulier duiker Meldingsformulier duiker Het bestuur van Waterschap Peel en Maasvallei moet op de hoogte zijn van het aanleggen, hebben, wijzigen en verwijderen van een duiker in een oppervlaktewaterlichaam dat op de

Nadere informatie

Melding Tijdelijk uitplaatsen BUS sanering

Melding Tijdelijk uitplaatsen BUS sanering Melding Tijdelijk uitplaatsen BUS sanering Administratieve gegevens (invullen door overheid) dag maand jaar Datum van ontvangst Behandelnummer Dossier nummer 1 Saneringslocatie 1.1 Wanneer wordt gestart

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED

AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED AANVRAAGFORMULIER BIJDRAGE STIMULERINGSREGELING REEUWIJKSE PLASSENGEBIED AANVRAAG VOOR HET PROJECT Naam project (indien van toepassing)... Plaats van uitvoering (kaartje bijvoegen)... Kadastraal nummer...

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10 TOELICHTING 1. Inleiding 4 2. Bestaande situatie 4 2.1 Plangebied 4 2.2 Vigerende bestemmingsplan 4 2.3 bestaande situatie 5 3. Gewenste ontwikkeling 5 4. Milieu 5 5. Planbeschrijving 8 6. Inspraak 8 7.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging

Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Aanvraagformulier bijdrage CO 2 -vastlegging Toelichting Waarvoor is dit formulier bedoeld? In de brochure Boscertificatenfonds leest u hoe u als (toekomstig) boseigenaar de CO 2 die uw bos gaat vastleggen

Nadere informatie

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen. Introductie

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen. Introductie Introductie Inleiding Met dit formulier kunt u melding doen van een lozing op de riolering, op of in de bodem op grond van het Besluit lozen buiten inrichtingen waarin de gemeente Purmerend bevoegd gezag

Nadere informatie

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen Melding Besluit lozen buiten inrichtingen 2 van 7 Introductie Introductie Met dit formulier kunt u een melding doen van een lozing op de riolering, de bodem of een oppervlaktewaterlichaam op grond van

Nadere informatie

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer.

Blad 1/5 MACHTIGING. GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters. man vrouw. Correspondentieadres. Postcode. Woonplaats. Faxnummer. Dossiernummer Datum ontvangst GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam en voorletters Correspondentieadres Postcode man vrouw Woonplaats Telefoon overdag Faxnummer Emailadres Bent u eigenaar huurder anders, namelijk

Nadere informatie

Aanvraag rioolaansluiting

Aanvraag rioolaansluiting Aanvraag rioolaansluiting 1. Gegevens van de aanvrager Naam en voorletters: Adres: Postcode: Telefoonnummer: Woonplaats: Faxnummer: E-mailadres: 2. Plaats van aansluiting Adres: Kadastraal bekend gemeente:

Nadere informatie

Ecologisch werkprotocol

Ecologisch werkprotocol Ecologisch werkprotocol Lommerrijk 23 Lelystad Locatie en werkzaamheden Lommerrijk 23 ligt aan de noordwestzijde van Lelystad, in de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland. Het plangebied is aangegeven

Nadere informatie

Beschikking Ontgrondingenwet

Beschikking Ontgrondingenwet Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Beschikking Ontgrondingenwet Onderwerp Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 6 juni 2017 een aanvraag ontvangen van Zandexploitatie

Nadere informatie

Meldingsformulier grondwater: Bedekte teelten

Meldingsformulier grondwater: Bedekte teelten Meldingsformulier grondwater: Bedekte teelten Bestaande onttrekkingen van grondwater voor bedekte teelten (glastuinbouw, teelt in tunnels) en poten containervelden moeten vóór 15 december 2015 aan het

Nadere informatie

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING

: Ontgrondingsvergunning realisatie compenserende maatregelen voor het Polderhoofdkanaal, locatie Kadeherstel Polderhoofdkanaal BESCHIKKING Provincie Fryslân T.a.v. de heer J. Goos Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Leeuwarden, 12 juni 2013 Verzonden, Ons kenmerk : 01060134 Afdeling : Omgevingsvergunningen en Toezicht Behandeld door : J. Lodewijk

Nadere informatie

Via deze website kunnen onder meer de meldingsformulieren worden gedownload.

Via deze website kunnen onder meer de meldingsformulieren worden gedownload. Algemeen deel Dit meldingsformulier is niet van toepassing voor meldingen in het kader van het Besluit en de Regeling uniforme saneringen (BUS-meldingen). Voor een melding in het kader van BUS wordt verwezen

Nadere informatie

Meldingsformulier besluit lozen buiten inrichtingen

Meldingsformulier besluit lozen buiten inrichtingen Meldingsformulier besluit lozen buiten inrichtingen Met dit formulier kunt u een melding doen van een lozing op het oppervlaktewater op grond van het Besluit lozen buiten inrichtingen. Het Besluit lozen

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 11 mei 2017 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Elburg Activiteit : Herinrichting Haven Elburg Kadastrale percelen :

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1159273. Aanvraagnaam Aanleg ontsluitingsweg deelgebied 1. Ingediend op 29-01-2014

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 1159273. Aanvraagnaam Aanleg ontsluitingsweg deelgebied 1. Ingediend op 29-01-2014 Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 1159273 Aanvraagnaam Aanleg ontsluitingsweg deelgebied 1 Uw referentiecode

Nadere informatie

1. Algemene gegevens van de toepasser (eigenaar of opdrachtgever) Naam Straat Nummer Toevoeging

1. Algemene gegevens van de toepasser (eigenaar of opdrachtgever) Naam Straat Nummer Toevoeging Monitoringsgegevens IBC-Bouwstoffen Meldingsformulier Besluit Bodemkwaliteit Meldingsnummer: Hier hoeft u niets in te vullen, dit nummer wordt gegenereerd door het meldsysteem. 1. Algemene gegevens van

Nadere informatie

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT)

aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) aanvraagformulier Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT) Aanvraag inzake de uitvoering van subsidiëring van projecten die de toeristische kwaliteit van Texel vergroten, bewaren of verbeteren

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag gemeente Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L20110290 Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag Gemeente Lelystad Stadhuisplein 2 Postbus 91 8200 AB Lelystad U 0320 www.lelystad.nl

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Ingediend op Gefaseerd Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 1966561 Aanvraagnaam Uw referentiecode Vg Wabo uitv werk tijd voorz IJDZ overkoepelend

Nadere informatie

Meldingsformulier velling houtopstanden

Meldingsformulier velling houtopstanden Meldingsformulier velling houtopstanden Voor u verder gaat Lees eerst de toelichting bij dit meldingsformulier. Voor een zo goed mogelijke verwerking van uw kapmelding vragen wij u alle verplichte velden

Nadere informatie

Besluit Ontgrondingenwet. Ontgronding voor de aanleg waterbassin Enserweg 20 in Ens

Besluit Ontgrondingenwet. Ontgronding voor de aanleg waterbassin Enserweg 20 in Ens Besluit Ontgrondingenwet Ontgronding voor de aanleg waterbassin Enserweg 20 in Ens Aanvrager: Flevoplant Holding B.V. Enserweg 9 8307 PJ Ens Locatie: Enserweg 20, Ens Onderwerp: Besluit Ontgrondingenwet

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE

AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE AANVRAAGFORMULIER FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE LEES DIT EERST Met dit aanvraagformulier vraagt u een lening aan op grond van het Uitvoeringsbesluit Financiering instandhouding

Nadere informatie

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT ONTGRONDINGENWET VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 12 februari 2016 Onderwerp : Ontgrondingenwet - gemeente Harderwijk Activiteit : Natuurontwikkeling Mheenlanden Kadastrale

Nadere informatie

Meldingsformulier waterkwantiteit: duiker

Meldingsformulier waterkwantiteit: duiker Meldingsformulier waterkwantiteit: duiker Het aanleggen, wijzigen of verwijderen van een duiker in een oppervlaktewaterlichaam dat in de legger is aangeduid als secundair moet tenminste 4 weken voor aanvang

Nadere informatie

Melding Gebruik rijkswaterstaatwerken Inbrengen of onttrekken van water aan rijkswater

Melding Gebruik rijkswaterstaatwerken Inbrengen of onttrekken van water aan rijkswater Melding Gebruik rijkswaterstaatwerken Inbrengen of onttrekken van water aan rijkswater Melding 2 van 6 Introductie Inleiding Met dit formulier kunt u een melding doen voor: - het gebruik van rijkswaterstaatswerken

Nadere informatie

Ib-o^ -Tul I aoü - I5fe' r I KiMOyt I-I O DO

Ib-o^ -Tul I aoü - I5fe' r I KiMOyt I-I O DO VROM Regeling uniforme saneringen melding sanering categorie immobiel (art. 1.2.a) Dit formulier is ingevuld met versie 3.5-18-11-2009 van het Meldingsformulier Basisgegevens Datum van ontvangst: Alleen

Nadere informatie

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg

Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg (Ontwerp) Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontgrondingenwet en Omgevingsverordening Limburg Natuur(vis)vijver te Roermond (Wijziging voorschrift 1.2) Zaaknummer: 2019-202562 Kenmerk: 2019/24299

Nadere informatie

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Datum Februari 2012 Status Definitief in opdracht van Agentschap NL Colofon Projectnaam Projectnummer Versienummer Publicatienummer Locatie Projectleider Contactpersoon

Nadere informatie

Meldingsformulier grondwater: buisdrainage

Meldingsformulier grondwater: buisdrainage Meldingsformulier grondwater: buisdrainage Het aanleggen of verwijderen van een buisdrainage en bijbehorende lozingsvoorziening moet tenminste 4 weken voor aanvang van de werkzaamheden aan het bestuur

Nadere informatie

(indien nog niet gestart) melding start saneringsmaatregelen (1 à 2 dagen tevoren) : meldingenformulier start bodemsanering en bestemming grond

(indien nog niet gestart) melding start saneringsmaatregelen (1 à 2 dagen tevoren) : meldingenformulier start bodemsanering en bestemming grond Versie december 2006 Melding verontreiniging of aantasting van de bodem, die veroorzaakt is door handelingen die vallen binnen de reikwijdte van artikel 13, juncto 27 van de Wet bodembescherming (nieuwe

Nadere informatie

Gegenereerd op: 5-12-2014 met AAgro-Stacks Versie 1.0. Volgnr. BronID X-coord. Y-coord. Hoogte Gem.geb. hoogte Diam. Uittr.

Gegenereerd op: 5-12-2014 met AAgro-Stacks Versie 1.0. Volgnr. BronID X-coord. Y-coord. Hoogte Gem.geb. hoogte Diam. Uittr. Gegenereerd op: 5-12-2014 met AAgro-Stacks Versie 1.0 Naam van de berekening: 287 vergund Gemaakt op: 5-12-2014 15:46:12 Zwaartepunt X: 241,700 Y: 527,400 Cluster naam: 287 J.J. Renting Berekende ruwheid:

Nadere informatie

Wet bodembescherming (Wbb)

Wet bodembescherming (Wbb) FORMULIER Melding Wet bodembescherming (Wbb) Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag E vergunningen@odh.nl I www.odh.nl Lees voor het invullen van dit

Nadere informatie

Meldingsformulier waterkering: uitvoeren van grondmechanisch onderzoek

Meldingsformulier waterkering: uitvoeren van grondmechanisch onderzoek Meldingsformulier waterkering: uitvoeren van grondmechanisch onderzoek Het uitvoeren van grondmechanisch onderzoek in een waterkering of de bijbehorende beschermingszones moet tenminste 4 weken voor aanvang

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING INSTANDHOUDING MONUMENTEN INDIENINGSJAAR 2013

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING INSTANDHOUDING MONUMENTEN INDIENINGSJAAR 2013 AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIEREGELING INSTANDHOUDING MONUMENTEN INDIENINGSJAAR 2013 Voor de instandhoudingsperiode 2014 2019 kan met ingang van vrijdag 1 februari 2013 een aanvraag worden ingediend. De indieningstermijn

Nadere informatie

* *

* * ontwerp omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een school brandveilig gebruiken van een school Beschikking 265718 *16.151899* 16.151899 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 265718 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET 1 Assen, 22 augustus 2017 Ons kenmerk 201701309-00711418 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder : Loon- en grondverzetbedrijf Pomper

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

(ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET

(ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET (ONTWERP) VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET verleend aan Telecom Service Leek B.V. De activiteit water in de bodem brengen of eraan te onttrekken Locatie: De Hoogte 1 leek

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening Indien een aanvraag in strijd is met het bestemmingsplan kan door het college van Burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Assen, 19 februari 2019 Ons kenmerk 201802993-00802892 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN DE ONTGRONDINGENWET Vergunninghouder: V.O.F. Ruijne-Slomp Naam vergunning:

Nadere informatie

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet

Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 van de Flora- en faunawet Aanvraag ontheffingverlening ex art. 68 de Flora- en faunawet A AANVRAGER 1. Naam aanvrager: M/V* Adres: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Faxnummer: E-mailadres: Relatienummer: (indien bekend) Indien

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING

AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING (door gemeente AANVRAAGFORMULIER SLOOPVERGUNNING Woningwet 2001, artikel 8, lid 2, sub h (gewijzigd bij Staatsblad 518, 2001 Algemene wet bestuursrecht, artikelen 2:1, 4:1 en 4:2 (Model-) Bouwverordening,

Nadere informatie

Meldingsformulier Besluit Bodemkwaliteit. 1. Algemene gegevens van de toepasser (eigenaar of opdrachtgever) Naam Straat Nummer Toevoeging

Meldingsformulier Besluit Bodemkwaliteit. 1. Algemene gegevens van de toepasser (eigenaar of opdrachtgever) Naam Straat Nummer Toevoeging IBC-Bouwstof Meldingsformulier Besluit Bodemkwaliteit Meldingsnummer: Hier hoeft u niets in te vullen, dit nummer wordt gegenereerd door het meldsysteem. 1. Algemene gegevens van de toepasser (eigenaar

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:..

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:.. 1. Gegevens aanvrager: Aanvraag evenementenvergunning Organisatie: Naam en voorletters aanvrager: de heer / mevrouw: (doorhalen wat nvt is) Straatnaam: Postcode: Woonplaats: Tel. nummer: Fax. nummer: E-mail:

Nadere informatie

Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen

Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen Afdeling Vergunningen Toezicht en Handhaving Aanvraagformulier maatwerkvoorschriften op basis van het Besluit lozen buiten inrichtingen Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend.

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 988751. Ingediend op 11-09-2013. Gefaseerd. Kosten openbaar maken

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer 988751. Ingediend op 11-09-2013. Gefaseerd. Kosten openbaar maken Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 988751 Aanvraagnaam Uw referentiecode Dijkversterking Hoeksche Waard

Nadere informatie

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn

Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Ecologische verbindingszone Omval - Kolhorn Watertoets Definitief Provincie Noord Holland Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 11 december 2009 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Inrichting watersysteem...

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Overige activiteiten in of nabij een oppervlaktewaterlichaam uitvoeren

Aanvraaggegevens. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Overige activiteiten in of nabij een oppervlaktewaterlichaam uitvoeren Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET

VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET VERGUNNING VOOR GRONDWATERONTTREKKING OP GROND VAN DE WATERWET verleend aan Woningcorporatie Lefier Ontwikkelbedrijf De activiteit water in de bodem brengen en eraan ontrekken (Locatie: Berkenstraat 2

Nadere informatie

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2017-0169 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : B. Leenen adres, postcode en woonplaats

Nadere informatie

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen

Melding Besluit lozen buiten inrichtingen Melding Besluit lozen buiten inrichtingen 2 van 7 Introductie Introductie Met dit formulier kunt u een melding doen van een lozing op de riolering, de bodem of een oppervlaktewaterlichaam op grond van

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.010597

Nadere informatie

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1.

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1. Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 1.1 Gegevens aanvrager... 2 1.2 Gewenste toestemming... 2 1.3 Aard van de werkzaamheden... 2 1.4 Ligging van de loslocaties met zandaanvulling... 2 1.5 Relatie met andere

Nadere informatie