Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen Unieke landschappen in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LPB Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca s en prachtig besneeuwde Andestoppen. Ga op zoek naar geheimzinnige lijnen in het uitgestrekte, surrealistische woestijnlandschap en ontspan in fraai gelegen warmwaterbaden. Laat je verrassen door indrukwekkende Incaruïnes, eilanden met pelsrobben en hooggelegen meren met flamingo s. Een unieke combinatie van drie landen! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst Lima (Peru) Lima 2 Lima Lima 3 Bus Lima - Ica, optioneel Ballestas eilanden Ica 4 Bus Ica - Nazca Nazca 5 Bus Nazca - Arequipa (nachtbus) Nazca 6 Arequipa Arequipa

2 7 Bus Arequipa - Chivay/Colca Canyon Chivay/Colca Canyon 8 Bus Chivay/Colca Canyon - Arequipa Arequipa 9 Bus Arequipa - Arica (Chili) Arica 10 Bus Arica - San Pedro de Atacama (nachtbus) Arica 11 San Pedro de Atacama San Pedro de Atacama 12 San Pedro de Atacama San Pedro de Atacama 13 4WD,Bus San Pedro de Atacama - Laguna Colorada/Salar de Uyuni (Bolivia) 14 4WD Laguna Colorada - San Juan/Salar de Uyuni 15 4WD San Juan/Salar de Uyuni - Uyuni Uyuni 16 Bus Uyuni - Potosí Potosí 17 Bus Potosí - Sucre Sucre 18 Bus Sucre Sucre 19 Vliegtuig Sucre - La Paz La Paz 20 La Paz La Paz 21 Bus La Paz - Puno (Peru) Puno 22 Puno Puno 23 Bus Puno - Cuzco Cuzco 24 Cuzco Cuzco 25 Cuzco Cuzco Laguna Colorada/Salar de Uyuni San Juan/Salar de Uyuni 26 Trein Cuzco - Aguas Calientes Aguas Calientes 27 Trein Aguas Calientes - Cuzco Cuzco 28 Cuzco Cuzco 29 Vliegtuig Vertrek Cuzco - Lima Vliegtuig 30 Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek - Aankomst Lima (Peru) Je vliegt naar Lima, de hoofdstad van Peru, waar je dezelfde dag in de avond nog aankomt. De reisbegeleiding wacht je op in de aankomsthal om je vervolgens naar het hotel te brengen.

3 Dag 2: Lima Vanaf de Malecon (boulevard) in de wijk Miraflores, in de miljoenenstad Lima, heb je een mooi uitzicht over de kliffen en de Grote Oceaan. In het 16e eeuwse historische centrum (UNESCO werelderfgoed) kun je een bezoekje brengen aan mooi opgeknapte pleinen: het Plaza San Martín, omringd door oude koloniale gebouwen met prachtige houten balkons en het Plaza de Armas. Aan dit plein liggen het presidentieel paleis, de kathedraal en het stadhuis. Onder het San Francisco klooster kun je het uitgebreide netwerk van paden in de Catacomben bewandelen. Ten slotte heeft Lima een aantal prachtige musea, waaronder het Antropologisch Museum en het Museo de Oro (het goud museum). Dag 3: Lima - Ica, optioneel Ballestas eilanden Vandaag rijd je in ongeveer zes uur zuidwaarts door de woestijn naar Ica. De woestijn is een uitloper van de Atacama-woestijn die zich van het midden van Chili tot aan het noorden van Peru uitstrekt. In de ochtend kun je een facultatieve excursie maken naar de Ballestas eilanden. Vanuit Pisco vaar je hier in een uurtje hier naartoe. Terwijl de zeeleeuwen rondom de boot zwemmen kijk je naar de ontelbare vogels op de rotsen. Pinguïns, Peruaanse aalscholvers, rots- en bruine pelikanen zijn slechts enkele van de vogelsoorten die je kunt aantreffen. Dolfijnen en walvissen kunnen soms zelfs ook worden gespot. De enige manier om de natuur rond de Ballestas eilanden waar te nemen is per boot. Het is namelijk verboden de eilanden te voet te betreden. Op de heenweg vaar je langs de 'Candelabra', een in rotsen uitgehouwen tekening van een kandelaar. Over de volledige betekenis tast men nog steeds in het duister. Dag 4: Ica - Nazca Vanuit Ica kun je een bezoek brengen aan Huacachina, het oasedorpje dat omgeven wordt door honderd-meter hoge zandduinen die je met een sandboard kunt bedwingen! Mensen die het liever wat rustiger aandoen verblijven rondom de lagune, waarvan beweerd wordt dat het water een geneeskrachtige werking heeft. Als alternatief kun je in Ica een bezoek brengen aan het Regionaal Museum, waar je enkele voorbeelden kunt zien van zeer verfijnde textielwerken uit de Paracascultuur. In de middag vertrek je met de bus naar Nazca, een busrit van ongeveer 3 uur. Je kunt hier de begraafplaats van Chauchilla bezoeken, de enige plek in Peru waar mummies open en bloot in hun oorspronkelijke graven liggen tentoongesteld.

4 Dag 5: Nazca - Arequipa (nachtbus) Sinds de ontdekking hebben de Nazcalijnen fantastische verhalen geïnspireerd: het zou een landingsbaan voor de terugkeer van buitenaardse wezens zijn of een hemelse agenda gemaakt door de oude beschaving van Nazca. Het waarschijnlijkst is echter dat de lijnen werden gebruikt voor rituelen die gelieerd zijn aan de astronomie. Met een Chesna vliegtuigje kun je in ongeveer een half uur een vlucht over een aantal van de Nazcatekeningen maken. Als je een vlucht wilt maken over de Nazcalijnen, geef dit dan aan op het boekingsformulier. De vluchten zijn zeer populair, zeker in de maanden juli en augustus. Als je later besluit de vlucht te willen maken, heb je kans dat alle vluchten al volgeboekt zijn. Afhankelijk van het weer maak je deze excursie in de middag op dag 3, bij aankomst in Nazca, of op de ochtend van dag 4. Aan het eind van de middag vertrek je met een luxe openbare bus naar Arequipa, een rit van ongeveer 10 uur. Dag 6: Arequipa Vanaf het 'Plaza de Armas' van Arequipa heb je een schitterend uitzicht op de vulkaan El Misti. Zo vredig als hij nu is, zo verwoestend zijn haar vulkanische uitbarstingen geweest. Bijkomend voordeel hiervan is dat de bodem rondom Arequipa zeer vruchtbaar is. Het Santa Catalina-klooster in Arequipa, dat nog gedeeltelijk wordt bewoond, is zeker een bezoek waard. Een waar labyrint aan straatjes en pleintjes. Je camera zal overuren maken! TIP: Om meer te weten te komen over de Peruaanse cultuur en manier van leven, kun je meegaan op een zogenaamde µreality tour Je leert hoe µsillar (vulkanisch gesteente) wordt gewonnen voor de traditionele huizenbouw. Daarnaast breng je een bezoek aan een sloppenwijk, een begraafplaats, een weeshuis en een lokale 'comedor', waar ouden van dagen en minderbedeelden een dagelijkse maaltijd kunnen eten. Ook wordt een bezoek gebracht aan de lokale markt. De opbrengst van deze facultatieve excursie komt ten goede aan de genoemde projecten. Dag 7: Arequipa - Chivay/Colca Canyon Vanuit Arequipa reis je naar één van de diepste kloven ter wereld, de Colca Canyon. Deze kloof is op het diepste punt dieper dan de beroemde Grand Canyon! Je gaat vandaag verder de hoogte in en rijdt over een pas van 4850 meter. De beste remedie volgens de lokale bevolking op deze hoogte is het nuttigen van coca thee en«chocola. Onderweg zul je tientallen vicuña's, lama's en alpaca's zien. Evenals de imposante vulkanen Sabancaya (5976 meter) en Ampato (6380 meter). Op de laatste is in 1995 de mummie gevonden van een naar schatting 12 jarig meisje, genaamd Juanita. Vijfhonderd jaar geleden werd zij door de Inca's aan de goden geofferd en begraven in de permafrostlaag van deze vulkaan. Zij is nu te bezichtigen in een museum in Arequipa. Je overnacht in het dorpje Chivay, of in een van de omliggende dorpjes. De entree voor de Colca Canyon en de begeleiding door een Engelssprekende gids is bij de reissom inbegrepen.

5 Dag 8: Chivay/Colca Canyon - Arequipa Na een vroeg ontbijt ga je snel op pad. De condors wachten niet! Je komt langs de plaatsjes Yanque en Maca alvorens naar de 'Cruz del Condor' te rijden. Aan de rechterzijde heb je een indrukwekkend uitzicht op de preincaterrassen in de kloof. Vanwege haar ontoegankelijkheid is de Colca Canyon een goede schuilplaats voor de condor, die met zijn spanwijdte van ruim drie meter de grootste vogel is van het Zuid-Amerikaanse continent. Geruisloos zie je ze omhoog zweven, daarbij gebruikmakend van de aanwezige thermiek. Je rijdt vervolgens terug naar Arequipa, waar je s-avonds in één van de sfeervolle restaurants de regionale specialiteiten kunt proberen, zoals een gevulde peper, de alpacasteak of gebakken cavia. Dag 9: Arequipa - Arica (Chili) Een redelijk lange reisdag. 's Ochtends vertrek je met de eigen bus naar de Chileense grens. Na de grensformaliteiten rijd je naar Arica, de meest noordelijk gelegen stad van Chili. Na Arequipa en de Colcavallei doet Arica haast Europees aan. Dag 10: Arica - San Pedro de Atacama (nachtbus) Vandaag kun je bijkomen aan de kust, want in Arica kun je over het algemeen (als het weer meezit) het hele jaar door zonnen en zwemmen, ook al is het water niet al te warm. Of je maakt een wandeling door de stad, waar je een aantal gebouwen van de hand van de beroemde architect Gustav Eiffel kunt terugvinden. Vlakbij Arica zijn de oudste mummies ter wereld gevonden. Je kunt deze bezichtigen in het mooie archeologische museum van San Miquel de Azapa. Een bezoekje aan de vissersmarkt en -haven is ook een aanrader. Maak een boottochtje door de haven vol zeeleeuwen en pelikanen en probeer na afloop eens de lokale 'ceviche', een gerecht met rauwe vis. 's Avonds vertrek je met een comfortabele openbaar vervoer nachtbus. Je reist door de droogste woestijn ter wereld, de Atacamawoestijn. Na een overstap in Calama is het nog ongeveer twee uur rijden naar San Pedro de Atacama. Dag 11: San Pedro de Atacama San Pedro de Atacama is de bakermat van de zo goed als verdwenen Atacameño-cultuur. Vandaag de dag leeft dit stoffige stadje voornamelijk van het toerisme dankzij de nabijheid van enkele bijzondere natuurlijke attracties waaronder de Atacama-zoutvlakte, de maanvallei, de dodenvallei en de Licancabur vulkaan. Ondanks zijn populariteit ademt San Pedro de Atacama toch een zekere authentieke Spaanse en indiaanse sfeer uit. Het is gebouwd om een oase en de bomen op het dorpsplein zorgen voor een verkoelende schaduw. Dag 12: San Pedro de Atacama Je kunt de omgeving van San Pedro per fiets verkennen. Of je boekt een excursie naar de maan- en dodenvallei en geniet daar van een prachtige zonsondergang met vele kleurschakeringen.

6 Dag 13: San Pedro de Atacama - Laguna Colorada/Salar de Uyuni (Bolivia) Vanuit San Pedro de Atacama start het avontuur naar Uyuni. In drie dagen leggen de 4WD-jeeps circa 650 kilometer af door het ruigste en meest ontoegankelijke deel van de Altiplano. Het gebied tart elke beschrijving. Gestolde lavastromen, vulkanen, surrealistische rotsen, warmwaterbronnen, gekleurde meren en eindeloze zand- en zoutvlakten die je voortdurend een tijdloos gevoel geven. Ondanks het klimaat en de schaarse vegetatie zul je versteld staan hoe viscacha's (soort konijn met een lange staart), valken, verschillende soorten flamingo's, lama's, vicuña's en nandoe's (familie van de struisvogel) hier kunnen overleven. Nadat de jerrycans met brandstof, gasflessen om te koken en het eten is ingeslagen, ga je van start. Na ongeveer een uur arriveer je bij de Chileens- Boliviaanse grens. Daar stap je over in de jeeps. Je arriveert al snel bij de Laguna Verde, één van de kleurrijke groene meertjes aan de voet van de vulkaan Licancabur. Vervolgens rijd je door het zogenaamde 'Dalilandschap', zo genoemd vanwege de rotsen in surrealistische vormen. Als je eenmaal in het 38 C warme waterbad van de Laguna Salada ligt, met bevroren grassprieten langs de kant, wil je helemaal niet meer weg. Je klimt naar bijna 5000 meter hoogte, waar je je laat verbazen door borrelende 'heksenketels', alvorens je aankomt bij de Laguna Colorada, een in allerlei roodtinten geschakeerd meer dat scherp afsteekt tegen de witte boraxeilandjes. Groepen flamingo s struinen rond op zoek naar voedsel. Hiervandaan is het nog twee uur rijden naar de eerste overnachtingsplaats in Villa Mar. Praktische informatie Salar de Uyuni tocht Ook al kan het overdag in de zon een aangename C zijn, neem zeer warme kleding mee. Vooral de nachten in juli en augustus zijn bitterkoud, temperaturen van -15 C zijn dan geen uitzondering. Met een straffe wind erbij daalt de gevoelstemperatuur nog meer. Een slaapzak (ook ter plaatse te huur en vooral in juli en augustus noodzakelijk), warme kleren zoals thermisch ondergoed of een legging, fleece, winddicht jack, muts en handschoenen zijn onontbeerlijk. Denk ook aan de bescherming van je ogen en neem een zonnebril mee met een hoge UV-bescherming. De komende twee nachten slaap je in eenvoudige huisjes in slaapzalen. Elk bed heeft een matras en er zijn dekens. Op de tweede overnachtingplaats kun je douchen. Elektriciteit wordt door middel van een generator 's avonds voor een paar uur opgewekt. Daarna heerst de duisternis en stilte! Tijdens deze tocht zijn 7 maaltijden inbegrepen (lunch dag 11 t/m lunch dag 13). Een kok gaat mee om de maaltijden te bereiden. Dag 14: Laguna Colorada - San Juan/Salar de Uyuni Op de tweede dag rijd je over een toendra-achtige vlakte en passeer je kuddes lama s en vicuña s. Dit is ook het leefgebied van de nandoe s, de Zuidamerikaanse variant van de struisvogel. Je doorkruist de Valle de Rocas, een rots vallei met grillige rotsen in allerlei vreemde vormen, waar je met een gezonde dosis fantasie tal van dieren in kunt herkennen. Je luncht aan de voet van de 5800 meter hoge actieve Ollagüe-vulkaan en vervolgt de weg via een onherbergzaam gebied naar de tweede overnachtingsplaats, niet ver van de immense Salar de Uyuni.

7 Dag 15: San Juan/Salar de Uyuni - Uyuni Vandaag kom je dan eindelijk aan op de twaalfduizend vierkante kilometer grote zoutvlakte van Uyuni, een waar hoogtepunt! In één uur rijd je vanaf San Juan naar de rand van het zoutmeer. Je gaat op weg naar het vulkanisch eiland Inca Wasi, dat 'Huis van de Inca' betekent, waarop zich tien meter hoge reuzencactussen bevinden. Vanaf de top van dit eiland ontvouwt zich een schitterend panoramisch uitzicht. Het lijkt wel of de witte zoutvlakte één grote ijspiste is. Via de Ojos de Salar (de ogen van de zoutvlakte) en het beroemde zouthotel bereik je Colchani waar lokale familiebedrijfjes zout winnen en bewerken. Na een half uur rijden kom je aan in het plaatsje Uyuni, het eindpunt van deze driedaagse jeeptocht. Dag 16: Uyuni - Potosí Je vertrekt vandaag voor een circa zes uur durende busrit door een prachtig landschap naar Potosí. De rotsformaties worden steeds grilliger en kleurrijker. Hier pleegden de legendarische µoutlaws Butch Cassidy en Sundance Kid hun laatste treinoverval, voordat ze door het Boliviaanse leger werden gevangen en opgehangen. Potosí, de op 4070 meter hoogst gelegen stad van Bolivia, ontleent haar naam aan de Cerro Rico, de 'rijke berg'. In 1545 ontdekten de Spanjaarden de enorme hoeveelheid zilver in de berg waarmee de exploitatie van mijnwerkers een aanvang nam. De barbaarse werkomstandigheden in en rondom de mijnen hebben aan ruim acht miljoen (!) mijnwerkers het leven gekost. De vroegere Spaanse rijkdom laat zich in Potosí zien in talrijke kerken, kloosters en koloniale huizen. Bezoek het Casa de la Moneda waar vanaf 1773 de eerste zilveren munten van de Amerika's werden geslagen. 's Avonds is het in een van de vele restaurantjes een aanrader om het lama- of alpacavlees te proeven met de lokale drank Singani. Dag 17: Potosí - Sucre Vanuit Potosí rijd je in de middag in ongeveer drie uur naar Sucre, de officiële hoofdstad van Bolivia. In twee uur kun je met de bus naar het op 3300 meter hoogte gelegen dorpje Tarabuco rijden, dat bekend staat om de weefkunst en prachtig geklede bevolking. Op zondag wordt hier de wekelijkse markt gehouden, een feest van kleur en klederdracht. TIP: Op dit moment werken nog steeds duizenden mijnwerkers voor de vele mijncoöperaties in Potosí. Het is zeer interessant om een van deze mijnen met een lokale gids te bezoeken. Je maakt kennis met de vaak barre omstandigheden waarin mijnwerkers leven en werken. Vergeet niet, voordat je de mijn ingaat, cocabladeren, sigaretten of een flesje 96% alcohol te kopen voor de mijnwerkers. Vooral het kauwen op de cocabladeren, dat de hele dag doorgaat, draagt ertoe bij dat zij het zware werk onder de grond langer volhouden. Ontmoet ook de mijngod µel Tío (de oom), een door de Spanjaarden verzonnen afgod om de mijnwerkers harder te laten werken.

8 Dag 18: Sucre Sucre is een prachtige koloniale stad met een aangenaam klimaat. In 1825 werd in het µcasa de la Libertad (Huis van de Vrijheid) de onafhankelijkheid uitgeroepen door de belangrijkste vrijheidsstrijders van Latijns Amerika, Simón Bolívar en Antonio José de Sucre. Beiden waren de eerste presidenten van Bolivia. Het µcasa de la Libertad is nu een museum waarin talloze presidenten van Bolivia worden geëerd met portretten en parafernalia. Vanwege de prachtig geconserveerde en voornamelijk witte koloniale gebouwen en kerken staat Sucre op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Proef de provinciale sfeer en wandel op je gemak rond. Bezoek het kleinschalige textielmuseum Asur of het klooster La Recoleta met zijn prachtige schilderijen uit de Cusqueña-school, zijn patio's en de veertienhonderd jaar oude cederboom. Vanaf het plein voor La Recoleta heb je een mooi uitzicht over Sucre. Dag 19: Sucre - La Paz Vanuit Sucre gaat de reis per vliegtuig verder naar La Paz. Om deze enorme afstand te overbruggen (per bus zou het twaalf uur duren) vlieg je over de Altiplano, wat letterlijk hoogvlakte betekent. Het 'plat' ligt tussen twee opgesplitste bergketens van de Andes die halverwege Chili weer bij elkaar komen. Dag 20: La Paz Liefhebbers van cultuur komen flink aan hun trekken in La Paz. Het is een stad die bruist van leven en telt vele markten, kleine musea en enkele fraaie koloniale gebouwen. Overdag nemen de indiaanse marktkooplui bezit van de straten. La Paz is de officieuze hoofdstad van Bolivia, de regering is hier immers gehuisvest. Het paleis van de president tref je aan op de Plaza Murillo, een rustiek plein met spelende kinderen, schoenenpoetsers en ijsen pindaverkopers. Het straatbeeld van La Paz wordt bepaald door een mengeling van Europees geklede zakenlui en µcholitas de zo kenmerkende Boliviaanse vrouwen met hun fraai geborduurde plooirokken (zogenaamde µpolleras en zwarte bolhoedjes die op straat hun verkoopwaar aanprijzen. TIP: Vlakbij de heksenmarkt, waar deze µcholitas lamafoetussen en andere offerandes verkopen om 'Pachamama' ('Moeder Aarde') mild te stemmen, ligt het Coca Museum. Je zult versteld staan hoe de cocaplant onlosmakelijk met de indiaanse cultuur is verbonden. Dag 21: La Paz - Puno (Peru) Vandaag keer je weer terug naar Peru. De route voert langs de grensplaats Desaguadero, waar Boliviaanse en Peruaanse marktkooplui hun waar slijten. Eenmaal in Peru heb je een uur 'gewonnen'. Je passeert immers een tijdzone waardoor de horloges een uur moeten worden teruggezet. Vanaf de grens is het nog zo'n twee uur rijden naar Puno, een stad gelegen aan de oevers van het Titicacameer en tevens uitvalsbasis voor tochten naar de eilanden in het meer.

9 Dag 22: Puno Vanuit Puno zijn meerdere facultatieve excursies mogelijk. Zo zou je naar de Uros-rieteilanden kunnen gaan. Tijdens deze excursie krijg je een goed beeld van hoe de Uros-indianen leven op de drijvende rieteilanden. Zij bouwen hun huizen van het totora-riet, in tijden van schaarste diende dit zelfs als voedsel. Nu zijn deze rieteilanden voornamelijk een toeristische attractie. Voor een dagje ontspannen op het Titicaca meer kun je de Uroseilanden ook combineren met Taquile. Je kunt een excursie maken naar de nabij gelegen graftombes van Sillustani. Op deze plek liggen belangrijke Colla indianen begraven. Archeologen beweren dat de afstammelingen van de Colla's de werkelijke ambachtslieden waren van de latere Inca-bouwwerken. Je krijgt hier een beter inzicht in de cultuur van de Andes. TIP: Taquile is een prachtig eiland met rijke tradities en staat bekend om zijn breiende mannen. Op Taquile is geen verkeer en lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Vanaf het eiland heb je prachtig zicht op het uitgestrekte Titicaca-meer. Dag 23: Puno - Cuzco De busrit van Puno naar Cuzco (7 tot 8 uur rijden) voert je over de Altiplano langs maïs- en quinoavelden. Naar de 4300 meter hoge pas La Raya, doemen aan weerszijden prachtige bergen op waarvan enkele bedekt zijn met eeuwige sneeuw. Rond het gebied van La Raya heeft de universiteit van Cuzco een fokprogramma opgezet van alpaca's en lama's ten behoeve van een constantere kwaliteit wol. Onderweg kom je langs Raqchi en Pikillacta, interessante Wari- en Inca ruines. Je zult ook een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Andahuaylillas met de schitterende barokke kerk, voordat we in Cuzco aankomen. Dag 24: Cuzco Cuzco heeft een bijzondere en lange geschiedenis die een stempel heeft achtergelaten op de cultuur van deze stad. Het zal je opvallen dat Cuzco veel verschillende soorten bouwstijlen kent. De Spaanse overheersing heeft een stempel gedrukt op de architectuur waardoor je een mengeling van rijk versierde barokke kerken en Inca fundamenten zult aantreffen. Voor een goede indruk van deze mengelmoes aan bouwwerken kun je een wandeling maken door de steegjes rondom de Plaza de Armas. Om de vele bezienswaardigheden in de stad te kunnen bezoeken is het aan te raden een Visitor Ticket aan te schaffen. Het geeft je toegang tot een aantal belangrijke monumenten, kerken en musea in de stad en de belangrijkste ruïnecomplexen in de omgeving. Omdat er in en rond Cuzco zoveel bezienswaardigheden zijn, verblijf je hier vijf volle dagen. Bedenk wel dat als je kiest voor de 4-daagse Incatrail, je weinig tijd over hebt om Cuzco (en omgeving) te bekijken. Incatrail Voor de echte wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers vormt de 42 kilometer lange Incatrail een ware uitdaging. Denk niet te licht over deze tocht want hotels ontbreken, je slaapt in tweepersoonstentjes en het weer is geen dag hetzelfde. Ook het terrein is alles behalve vlak. Moet je daarom de Incatrail niet lopen? Nee! Bereid je alleen goed voor, want de wandeltocht is pittig, maar prachtig. Qua weer kun je de Incatrail het best lopen tussen mei en oktober, ondanks dat er in die tijd best nog een buitje kan vallen.

10 4-daagse Incatrail Dit is de ultieme tocht voor mensen die beschikken over voldoende tijd, een goede gezondheid en een goede basisconditie. In vier dagen wandel je vanaf 2000 meter over passen van 3900 en 4200 meter. Dan weer over kale vlaktes, dan weer door een dichtbegroeid bergnevelwoud met prachtige bromelia s en lianen. Ook verken je met de lokale gids, die je gedurende de gehele tocht vergezelt, een aantal zeer fraaie Incaruïnes. Kookspullen, tenten, proviand voor vier dagen en brandstof gaan mee met de lokale dragers. Zelf draag je een klein rugzakje met je spullen voor deze 4 dagen en je slaapzak. Tegen een vergoeding kun je hen ook jouw bagage laten dragen (geef dit wel meteen op bij boeking ). 2-daagse Incatrail, met overnachting in Aguas Calientes Deze tocht is een ideale tour voor mensen die niet over voldoende tijd beschikken, of niet 4 dagen willen lopen, maar toch kennis willen maken met de beroemde Inca paden. De korte trektocht begint bij kilometer 104 nabij de heilige rivier de Urubamba. Het is één dag lopen en aan het eind van de middag kom je aan bij Machu Picchu, waarna je s avonds overnacht in het dorpje Aguas Calientes. De tweedaagse Incatrail overnacht dus niet op de Trail, maar in het dorpje Aguas Calientes, aan de voet van Machu Picchu. De volgende dag heb je dan rustig de tijd om met de gids de ruïnes te bezoeken, om aan het eind van de middag de trein terug naar Cuzco te nemen. De gids voor de 2e dag, de bus omhoog naar Machu Picchu en de entree voor 2 dagen Machu Picchu is in het 2-daagse pakket inbegrepen. Als je de Incatrail wilt lopen, vermeld dat dan op je boekingsformulier en boek zo vroeg mogelijk. De trek is zo populair dat als je later boekt, er grote kans is dat je hem niet kunt lopen. Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en is pas definitief als je van ons de bevestiging hebt gekregen. Gezien de hoge annuleringskosten berekenen we 100,- annuleringskosten als je zelf besluit je al bevestigde Incatrail te annuleren. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kosteloos geannuleerd mag worden. Deelnemers die door een (facultatieve) excursie ergens anders overnachten dan de groep, kunnen geen aanspraak maken op een vergoeding voor de niet-genoten hotelovernachtingen uit het standaard programma. Dag 25: Cuzco Het is zeer de moeite waard om een optionele excursie naar de Heilige Vallei te maken. De Heilige Vallei was voor de Inca's een belangrijk gebied om zich te vestigen, een combinatie van een aangenaam klimaat met vruchtbare vlaktes vormde een groot contrast met de hoge Andes. De Inca's bouwden op de bergflanken terrassen en irrigatiekanalen. Je bezoekt de ruines van Pisac en het Incafort van Ollantaytambo, waar de Inca s één van hun weinige overwinningen op de Spanjaarden behaalden.

11 Dag 26: Cuzco - Aguas Calientes Vanuit Cuzco neem je de trein naar Aguas Calientes, die meestal 's ochtends vroeg vertrekt. De trein zigzagt hortend en stotend via een canyon naar beneden naar de Heilige Vallei. Na een korte stop op het station van Ollantaytambo slingert de trein verder, de bochten volgend van de Urubambarivier. De trein doet er ongeveer vier uur over voordat hij aankomt in het levendige stadje Aguas Calientes, waar je s-middags een korte wandeling kunt maken naar de botanische tuinen of het museum van Machu Picchu. Dag 27: Aguas Calientes - Cuzco Vandaag bezoek je Machu Picchu. Je vertrekt het best vroeg in de ochtend om de zonsopgang of optrekkende mistflarden te kunnen aanschouwen. Met de bus zigzag je vanuit Aguas Calientes omhoog naar de ingang van de Incastad Machu Picchu (entreegeld niet inbegrepen). Regel van tevoren een lokale gids, dit is beslist een meerwaarde van je bezoek aan deze heilige stad. In en rondom de ruïnes kun je prachtige wandelingen maken naar de zonnepoort (Inkti Punku) of naar Huayna Picchu. Vanaf beide punten vergaap je je aan de stad die haast omarmd lijkt door Pachamama, 'moeder aarde'. Aan het eind van de middag of vroeg in de avond vertrekt de trein weer naar Cuzco. Dag 28: Cuzco Een laatste dag in Cuzco. Ben je geïnteresseerd in de Incacultuur, bezoek dan beslist het Museo Inka, dat vol staat met gouden en zilveren kunstvoorwerpen uit die tijd. Ook het enige overgebleven Incapaleis, de Qoricancha, mag je niet missen. Volgens archeologen woonden hier meer dan 1000 priesters en bedienden. Binnen haar muren werden religieuze ceremonies gehouden waarbij offers aan de goden werden gebracht. In de openlucht valt eveneens genoeg te beleven. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door de straatjes van de levendige kunstenaarswijk San Blas. Dag 29: Vertrek Cuzco - Lima Vanuit Cuzco neem je in de ochtend een binnenlandse vlucht naar Lima. Afhankelijk van je vluchtschema heb je nog wat tijd om op eigen gelegenheid Lima verder te bezichtigen. Vandaag vertrekt helaas al weer het vliegtuig terug naar huis!

12 Dag 30: Aankomst Opmerking: Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat door een lokale staking of wegblokkade de route niet afgelegd kan worden zoals hierboven beschreven is. De alternatieve route kan eventueel gepaard gaan met extra kosten voor de deelnemers (bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht of een nieuwe hotelreservering). Opmerking: Indien je voor deze reis het landarrangement boekt start je rondreis op dag 1 in Lima en is de laatste dag van je reis dag 29 in Cuzco. De binnenlandse vlucht Cuzco- Lima is niet inbegrepen in het landarrangement. FESTIVALREIZEN Tijdens vertrekdatum 28 mei 2016 bezoek je het INTI RAYMI FESTIVAL in Cuzco. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Meer reisinfo'. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; binnenlandse vlucht Sucre - La Paz en Cuzco- Lima; alle transport met (mini)bus (deels per openbaar vervoer: Nazca - Arequipa / Arica - San Pedro de Atacama); treinreis Cuzco-Aguas Calientes v.v; bus naar Machu Picchu v.v.; overnachtingen in hotels; tweedaagse tour Colca Canyon inclusief entreegeld en Engelstalige gids; driedaagse 4x4 jeeptour Salar de Uyuni inclusief entreegeld op basis van volpension (7 maaltijden); Nederlandstalige reisbegeleiding; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot. Wat is exclusief? Overige maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; vertrekbelasting; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering. Landarrangement

13 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2016 voor deze reis bedragen Extra kosten Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt ongeveer 100,- (aan de reisbegeleiding te betalen in dollars of lokale valuta). Reisdocumenten

14 Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een internationaal paspoort want nog minstens zes maanden geldig is bij aankomst. Op de luchthaven krijg je een formulier dat je dient in te vullen en bij je te houden totdat je het land weer verlaat. Op deze reis kan gebruik worden gemaakt van een luchtvaartmaatschappij die een tussenlanding maakt in de Verenigde Staten. Daarvoor dient iedere persoon een optisch leesbaar paspoort te hebben. Alle Nederlanders en Belgen hebben dit. Mensen met een ander paspoort dienen bij hun ambassade na te gaan of dit geschikt is voor een reis via de Verenigde Staten. Zoniet, dan kun je een visum voor Amerika aanvragen. Ook kinderen dienen te beschikken over een eigen paspoort, zij mogen niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Tevens dient voor reizen die een overstap in Amerika maken, via internet een ESTA toestemming aangevraagd te worden. Vanaf 8 september 2010 moet hiervoor $ 14 per aanvraag betaald worden en dit kan alleen met een credit card betaald worden. Aanvragen kan via de website Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

15 Vervoer Tijdens de reis wordt grotendeels gebruik gemaakt van speciaal voor de groep ingehuurde bussen. De trajecten Nazca - Arequipa en Arica - San Pedro de Atacama worden per openbare nachtbus afgelegd. Van Sucre naar La Paz wordt gebruik gemaakt van een binnenlandse vlucht. Ook de binnenlandse vlucht van Cuzco naar Lima is inbegrepen in de reissom (alleen geldig wanneer je een reis inclusief intercontinentale vlucht boekt). Tijdens de 3-daagse zoutmerentocht reis je met speciaal voor de groep gehuurde jeeps. In de beschrijving van het dag-tot-dag-programma staat per traject duidelijk vermeld hoe er gereisd wordt. Aangezien tijdens deze reis drie landen bezocht worden, ontkom je niet aan een paar lange reisdagen. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen een busreis onmogelijk maken of treinkaartjes, ondanks tijdig reserveren, opeens niet beschikbaar zijn, zal de reisbegeleiding een alternatief regelen. Opmerking: het openbaar vervoer in Bolivia is in vergelijking met andere landen in Zuid-Amerika een stuk minder van kwaliteit. Houd er rekening met dat de infrastructuur af en toe te wensen overlaat en dat je tijdens de reis te maken kan krijgen met defecte motoren, lekke banden of andere ongemakken. Een flexibele instelling van de reiziger is dus zeker gewenst wanneer je door Bolivia reist. Bij een groep vanaf 8 personen zal de gehele reis met privévervoer uitgevoerd worden (behalve de nachtbus Nazca-Arequipa en Arica-San Pedro, zoals in het dag-tot-dag schema vermeld). Bij een groep van 6 of 7 personen zal met openbaar vervoer gereisd worden, behalve voor de trajecten Arequipa-Colca Canyon-Arequipa, San Pedro de Atacama-Uyuni en Puno-Cuzco. Hier zal met eigen vervoer gereisd worden. Uiteraard zorgt de reisbegeleiding voor de kaartjes voor de openbaar vervoer bussen. Landarrangement Indien je voor deze reis het landarrangement boekt start je rondreis op dag 1 in Lima en is de laatste dag van je reis dag 29 in Cuzco. De binnenlandse vlucht Cuzco- Lima is niet inbegrepen in het landarrangement. Accommodatie Tijdens deze reis wordt gebruik gemaakt van tweepersoonskamers, meestal met douche en toilet op de kamer, in schone, centraal gelegen, middenklasse hotels. Tijdens de zoutmerentocht overnacht je 2 nachten in zgn. refugios (schuilhutten), primitieve accomodaties waar je overnacht op een slaapzaal waar meerdere stapelbedden staan. Je verblijf in Salar de Uyuni is op basis van volpension. Je verblijf in de overige accommodaties is op basis van logies. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Enkele geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Alleen bij de geplande accommodaties in San Pedro, Villamar, San Juan, Sucre en Agua Calientes is geen wifi beschikbaar. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen. Dit is niet mogelijk tijdens de zoutmerentocht en in Uyuni. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamer toeslag.

16 Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket ( 150 ) Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Arequipa - stadstour Ter plaatse boekbaar Je wandelt rond door het Santa Catalina klooster waarna je de tour vervolgt naar de Compañía kerk. Op het centrale plein vind je de kathedraal in neo-renaissancestijl. Je verlaat het centrum en reist per bus naar de nabijgelegen traditionele dorpen Yanahuara en Carmen Alto, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op Arequipa en de omliggende vulkanen. Na de lunch (exclusief) ga je weer terug naar Arequipa. Duur: 3 uur Vertrek: in de ochtend of in de middag Minimaal aantal deelnemers: 2. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Prijs vermeld per persoon bij 10 deelnemers. Inclusief: privé vervoer, Engelstalige gids, entreegelden. 35 Cuzco - entree Machu Picchu Ter plaatse boekbaar Cuzco - excursie Heilige Vallei Ter plaatse boekbaar Aan het begin van de reis kan je aan de reisbegeleider doorgeven of je je entreekaartje voor Machu Picchu eventueel wilt combineren met Machu Picchu Mountain, Machu Picchu Museum of Huayna Picchu (alle combinaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid). Je vertrekt met de bus in noordelijke richting, de bergen in, naar de moderne stad Pisac. Hier heb je tijd om de lokale markt te bezoeken. In een lokaal restaurant geniet je van een heerlijke lunch. Je vervolgt je reis langs de Urubambarivier naar Ollantaytambo, waarna je terugkeert naar Cuzco. Duur: 8 uur Vertrek: 08:30 am. Inclusief: transport, Engelstalige gids Exclusief: lunch, entreegelden (22 USD) en fooi Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 28 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!)

17 Cuzco - Incatrail (2 dagen, alleen voor vertrek te boeken) Voor beschrijving: zie dag tot dag programma. 295 Boeken voor vertrek Inclusief: Transfer van hotel naar treinstation v.v.; Expedition trein Cuzco tot Km.104; Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Overnachting hostel in Aguas Calientes; Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 2 (1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner); Bezoek Machu Picchu op dag 2; Bus Aguas Calientes - Machu Picchu op dag1; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes op dag 2; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco. Als je de Incatrail wilt lopen, vermeld dat dan op je boekingsformulier en boek zo vroeg mogelijk. De trek is zo populair dat als je later boekt, er grote kans is dat je hem niet kunt lopen. Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en is pas definitief als je van ons de bevestiging hebt gekregen. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden. NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.

18 Cuzco - Incatrail (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken) Boeken voor vertrek Voor beschrijving: zie dag tot dag programma. Inclusief: Vervoer van hotel naar begin van de trail (km. 82 of 88); Entree Incatrail (ook geldig voor Machu Picchu); Engelssprekende gids/kok; Dragers (niet voor persoonlijke uitrusting); Complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); Alle maaltijden vanaf lunch dag 1 t/m ontbijt dag 4 (3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner); Bezoek Machu Picchu; Bus Machu Picchu - Aguas Calientes; Expedition trein Aguas Calientes - Cuzco. Als je de Incatrail wilt lopen, vermeld dat dan op je boekingsformulier en boek zo vroeg mogelijk. De trek is zo populair dat als je later boekt, er grote kans is dat je hem niet kunt lopen. Geef bij boeking je juiste naam (zoals vermeld in paspoort) en paspoortnummer door (dus zorg dat je een paspoort hebt dat nog 6 maanden na de reis geldig is!), aangezien de entreebewijzen op naam en paspoortnummer staan. Latere wijzigingen van namen of paspoortnummers zijn op aanvraag en hebben financiële consequenties. De Incatrail is altijd op aanvraag en is pas definitief als je van ons de bevestiging hebt gekregen. Het niet (meer) mogelijk zijn van het lopen van de Incatrail heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden. NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt. 350

19 Cuzco - Larestrek (4 dagen, alleen voor vertrek te boeken) Boeken voor vertrek De Larestrek is een trek die je kunt doen in plaats van de 4 -daagse Incatrail, óf als de 4-daagse Incatrail vol is. Meer informatie over deze trek is op aanvraag te verkrijgen. 350 De Larestrek is een vierdaagse trekking die eindigt bij Machu Picchu (je reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes, voor een bezoek aan Machu Picchu). Het neemt je mee naar de weinig bezochte Laresvallei die een spectaculair uitzicht biedt op het Urubamba-gebergte, ten oosten van de Heilige Vallei. Je komt door kleine bergdorpjes en komt boven de 4000 meter, met een geweldig uitzicht op de bergtoppen. Deze trekking geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de Quechua sprekende Indianen van de hoog gelegen bergdorpen leven van de landbouw. De Larestrek wordt gezien als niet te moeilijk en is vergelijkbaar met die van de Incatrail. Er is echter wel een top van 4800 meter te beklimmen en dus is het belangrijk dat je een redelijk goede lichamelijke conditie hebt. Mensen die de trekking doen hoeven alleen hun dagbagage te dragen (het grootste deel van je bagage laat je achter in het hotel in Cuzco). Je moet wel je eigen slaapzak meenemen. Inclusief: Transport per bus van Cuzco naar Lares; Engels sprekende gids/kok; 2 nachten kamperen en 1 nacht in een hostel in Aguas Calientes; paarden voor de bagage (niet voor persoonlijke uitrusting) inclusief begeleiders; ontbijt, lunch en avondeten tijdens de trek; complete kampeeruitrusting (tweepersoons tenten met eenvoudige matjes, keukentent, wc-tent en eettent, tafels en stoelen, kook uitrusting, serviesgoed; EHBO doos en zuurstoffles); bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu v.v. + entree en gids; Expedition trein Ollantaytambo - Aguas Calientes en Aguas Calientes - Cuzco (via Ollantaytambo). NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Cuzco te besteden hebt.

20 Cuzco - stadstour + Incaruïnes Ter plaatse boekbaar Je ziet tijdens deze stadstour de hoogtepunten in en rondom Cuzco. Je begint met Sacsayhuaman, een enorm bouwwerk dat een schitterend uitzicht over de stad biedt. Daarna ga je naar een andere belangrijke Inca opgraving, genaamd Qenqo. Vervolgens breng je een kort bezoek aan Tambomachay, een tempel gewijd aan de God van het Water. Je keert terug naar Cuzco, waar je de tempel van Koricancha ziet. Dit was de belangrijkste tempel van het Incarijk. Tenslotte bezoek je de prachtige kathedraal van Cuzco. 12 La Paz - Chacaltaya en Maanvallei Ter plaatse boekbaar La Paz - stadstour en Maanvallei Ter plaatse boekbaar Lima - stadstour Ter plaatse boekbaar Duur: 4 uur Vertrek: in de middag Inclusief: transport, Engelssprekende gids Exclusief: entrees (22 USD voor de ruïnes buiten Cuzco, 13 USD voor de kathedraal en Koricancha). Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 18 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!). Om 8.30 vertrek je vanuit je hotel naar de Maanvallei, 15 km. ten zuiden van La Paz. Vervolgens rijd je naar Chacaltaya (5200 meter hoogte) en bezoek je de hoogste skipiste ter wereld (5480 meter). Duur: 8 uur Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids Exclusief: entreegeld (ong. 5 USD p/p), lunch. Bedrag vermeld bij 10 deelnemers. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Je brengt tijdens de stadstour door La Paz een bezoek aan een typische Indiase markt, de beroemde heksenmarkt en de koloniale kerk van San Francisco. Ook bezoek je de Plaza Murillo, waar je de kathedraal, het regeringspaleis en de nationale congresgebouwen kunt terugvinden. Je eindigt deze tour met een bezoek aan de unieke Maanvallei. Duur: halve dag Inclusief: transfers, entree, lokale Engels sprekende gids. Bedrag vermeld bij 10 deelnemers. Bij meer deelnemers wordt deelname goedkoper (en andersom!). Je begint de stadstour met een bezoek aan de moderne voorsteden San Isidro en Miraflores. Je ziet de Huaca Pucllana, een pre-inca tempel die de uitbreiding van de stad heeft overleefd. In het 16e eeuwse historische centrum van Lima (UNESCO werelderfgoed) zie je het Plaza Mayor, het presidentieel paleis, de kathedraal, het stadhuis en het paleis van de bisschop. Duur: 3 uur Inclusief: privé transport, Engelssprekende gids, entreegelden. Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 25 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!)

21 Nazca - Chauchilla Ter plaatse boekbaar Nazca - vlucht over Nazcalijnen (ook voor vertrek te boeken) Ter plaatse boekbaar De begraafplaats van Chauchilla is de enige plek in Peru waar de oude mummies nog in hun originele graven te bezichtigen zijn. De excursie naar de begraafplaats wordt gecombineerd met een bezoek aan een keramiek werkplaats waar men kan men zien hoe op de oude manier goud wordt verwerkt. Duur: 2-3 uur Inclusief: transfers, lokale gids Exclusief: entreegeld (2 euro) Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 20 p/p. Bij meer deelnemers wordt deelname aan de privé tour goedkoper (en andersom!). Met een klein 4-persoons Chesna vliegtuig maak je in ongeveer 20 minuten een vlucht over een aantal van de Nazcatekeningen (af en toe wordt een iets groter vliegtuig ingezet, tot maximaal 12 personen). De piloten staan bekend om hun vliegkunsten! Inclusief: vervoer naar het vliegveld en vlucht over de Nazcalijnen Exclusief: airport tax (ong. 8 euro) Pisco - Ballestaseilanden Ter plaatse boekbaar 240 Kilometer ten zuiden van Lima liggen de Ballestaseilanden. De enige manier om de natuur rond de Ballestas eilanden waar te nemen is per boot. Het is namelijk verboden de eilanden te betreden. Vanaf de boot kun je dieren echter uitstekend spotten. Zeeleeuwen stoeien in het water, zodat je prachtige foto's kunt maken. Je zult zeker langs de Candelabra (een archeologische ets in de heuvels) varen, die het best vanaf zee te zien is. 16 Potosi - excursie mijnen Ter plaatse boekbaar Duur: 2 uur Inclusief: boottocht naar de eilanden en een lokale gids. Exclusief: entreegeld + havenbelasting (4 euro totaal) De boottocht is in internationaal gezelschap. Je gaat allereerst naar de markt van de mijnwerkers waar coca-bladeren, sigaretten, alcohol en dynamiet (!) kan worden gekocht als gift aan de mijnwerkers. In de mijn krijg je een goed beeld hoe de mijnwekers hier werken en onder welke condities. De gidsen zijn soms exmijnwerkers. Duur: 3-4 uur, waarvan 1,5-2 uur in de mijn. Vertrek: in de ochtend Inclusief: transport, Engelssprekende gids, rubberlaarzen, waterdichte jas en helm. Exclusief: lunch, gift aan mijnwerkers. Je gaat, indien er minder dan 8 gegadigden zijn, in internationaal gezelschap de mijn in. 15

22 Puno - Uroseilanden Ter plaatse boekbaar Per boot vaar je over het Titicacameer naar de drijvende Uroseilanden, waar de bewoners je zullen uitleggen hoe deze eilanden ontstaan zijn. Je bent vrij om een kijkje te nemen in hun huizen. 15 Puno - Uroseilanden en Sillustani Ter plaatse boekbaar Duur: 3 uur Inclusief: transfers van en naar het hotel, gids, boot en entreegelden. Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 18 p/p. Bij minder deelnemers wordt deelname aan de privé tour duurder. In ongeveer een halfuur vaar je naar de Uroseilanden. Bij aankomst word je verwelkomd door een groep eilandbewoners, die je vervolgens zal rondleiden. De gids zal vertellen over het dagelijks leven van deze mensen. Daarna kun je een tochtje maken in een rieten boot, die door de Uros gemaakt is. Je vaart terug naar Puno. Na de lunch rijd je naar Sillustani, zo n 30 minuten van Puno. Je bezoek aan Sillustani eindigt met een prachtig panoramisch uitzicht over het Umayomeer. Na zonsondergang rijd je terug naar Puno. 32 Duur: 8 uur Vertrek: 08:00 am. Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entreegeld Exclusief: lunch Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 39 p/p. Bij minder deelnemers wordt deelname aan de privé tour duurder. Puno - Uroseilanden en Taquile Ter plaatse boekbaar Je begint de boottocht op het Titicacameer met een bezoek aan de drijvende Uroseilanden. Hier woont een kleine gemeenschap die op deze eilanden decennia lang van het riet heeft geleefd. Je zult van de gids meer horen over de levensstijl van de Uros. In ongeveer 2 uur vaar je verder naar Taquile, waar een traditionele gemeenschap woont. Op het eiland loop je over een smal pad, met een adembenemend uitzicht op het Titicacameer. Na de lunch daal je af naar de haven, voor de boottocht terug naar Puno. 25 Duur: 8-10 uur Vertrek: 6.30 AM Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegeld. Exclusief: lunch (ong. 12 USD) en fooi. Prijs bij tour in internationaal gezelschap. Bij privé tour met minimaal aantal van 10 deelnemers: 37 p/p. Bij minder deelnemers wordt deelname aan de privé tour duurder. Tambopata jungleverlenging (alleen voor vertrek te boeken) Voor meer informatie: kijk onder het kopje verlengingen. 895 Boeken voor vertrek Festivalinformatie

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal)

Dag 1. Vlucht Amsterdam Parijs. Vlucht Parijs Santiago de Chili. Chili. Dag 2. Santiago de Chile. Plaza de Armas. Mercado Central (markthal) Dag 1 Vlucht Amsterdam Parijs Vlucht Parijs Santiago de Chili Chili Dag 2 Santiago de Chile Plaza de Armas Mercado Central (markthal) 1 / 17 Postkantoor Cerro San Cristbal (berg, uitzicht over vallei)

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

19-07 Aankomst in Lima, Transfer vliegveld hotel Lima Nacht in Lima

19-07 Aankomst in Lima, Transfer vliegveld hotel Lima Nacht in Lima 19-07 Aankomst in Lima, Transfer vliegveld hotel Lima Nacht in Lima In de avond komt u aan op het vliegveld Jorge Chavez in Lima, Hier staat een van onze medewerkers u op te wachten om u naar u hotel te

Nadere informatie

Peru 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Peru 21 dagen. Djoser BV Breestraat CM Leiden Peru 21 dagen Plaza de Armas San Francisco klooster mozaieken meisje traint Andes eagle Paracas Paracas Paracas gier vismarkt witte reiger in de wind bij vismarkt vismarkt vismarkt bij de boot vol pelikanen

Nadere informatie

Incatrail Peru 4 dagen

Incatrail Peru 4 dagen Incatrail Peru 4 dagen Inhoudsopgave 1-Korte inleiding 2-Dag tot dag beschrijving 3-Details programma a.datum b.duur c.groepsgrootte d.paspoort e.vluchten f.prijs i.kosten inclusief ii.kosten exclusief

Nadere informatie

KORTE ROUTE. Verlenging optie 1: de stranden bij Máncora Verlenging optie 2: stranden en natuur bij Paracas Verlenging optie 3: Amazone jungle

KORTE ROUTE. Verlenging optie 1: de stranden bij Máncora Verlenging optie 2: stranden en natuur bij Paracas Verlenging optie 3: Amazone jungle BESTEMMING: Peru Deze reis voert door eeuwen geschiedenis en indrukwekkende landschappen. Intrigerende schatten uit de Inca beschaving, de geheimen van de heilige vallei bij de voormalige Inca-hoofdstad

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen Weidse altiplano Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LPB 8-18 30 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru in 2 weken Mystieke steden in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPZ 6-24 17 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In Peru ligt de cultuur ligt voor het oprapen: de vele

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PERU, BOLIVIA EN CHILI - 30 dagen Weidse altiplano Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BPC 8-18 30 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze

Nadere informatie

I n h o g e r e s f e r e n ( 1 ) : P e r u

I n h o g e r e s f e r e n ( 1 ) : P e r u I n h o g e r e s f e r e n ( 1 ) : P e r u 28 dagen door Peru en Bolivia: Deel 1 Peru Chile 28 dagen door Peru en Bolivia Met alleen het retourticket van Amsterdam naar Lima op zak en twee overnachtingen

Nadere informatie

Kleurrijk Peru. vanaf 3895,00. 17-Daagse rondreis

Kleurrijk Peru. vanaf 3895,00. 17-Daagse rondreis Kleurrijk Peru 17-Daagse rondreis vanaf 3895,00 17 daagse rondreis op basis van halfpension; vertrek 3 november Vele excursies, de meeste maaltijden en extra s bij de prijs inbegrepen. Peru Wie denkt aan

Nadere informatie

DESTINATION PERU. Page 1

DESTINATION PERU. Page 1 DESTINATION PERU Page 1 Page 2 REISSCHEMA Dag 1 aankomst Lima en transfer naar hotel Dag 2 Lima : excursie : highlights of Lima + Larco Herrera Museum Dag 3 vlucht Lima - Arequipa Dag 4 Arquipa Colca Canyon

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

14 Daagse Rondreis - Hoogtepunten Peru Standaard voorbeeldreis

14 Daagse Rondreis - Hoogtepunten Peru Standaard voorbeeldreis 14 Daagse Rondreis - Hoogtepunten Peru Standaard voorbeeldreis INCLUSIEF: 2 binnenlandse vluchten (LIM - AQP, CUS LIM) 12 overnachtingen o.b.v. overwegend 3 sterrenho(s)tels 1 overnachting op het eiland

Nadere informatie

Junior: Peru. Peru, 21 dagen

Junior: Peru. Peru, 21 dagen Junior: Peru Peru, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - facultatieve excursie naar Ballestas eilanden - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca,

Nadere informatie

17-daagse rondreis mystiek Peru

17-daagse rondreis mystiek Peru Reizen met persoonlijke aandacht organiseert 17-daagse rondreis mystiek Peru Van 16 oktober 2009 t/m 1 november 2009 Een 17-daagse rondreis langs de hoogtepunten van Peru Ontdek Peru, één van de meest

Nadere informatie

PERU Spectaculaire Andesbestemming 10 21 september 2016

PERU Spectaculaire Andesbestemming 10 21 september 2016 PERU Spectaculaire Andesbestemming 10 21 september 2016 Peru is het land van de beroemde Inca cultuur, de laatste van een hele reeks pre koloniale beschavingen, die in de meest uiteenlopende geografische

Nadere informatie

17-daagse rondreis mystiek Peru

17-daagse rondreis mystiek Peru Reizen met persoonlijke aandacht organiseert in samenwerking met: 17-daagse rondreis mystiek Peru Van 22 april t/m 8 mei 2011 Een 17-daagse rondreis: de hoogtepunten van Peru Ontdek Peru, één van de meest

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en Cauchilla

Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en Cauchilla Rondre is P e ru, 21 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en Cauchilla Dag 7

Nadere informatie

Bolivië & Peru: Van Machu Picchu tot de Gran Salar van Uyuni. Reisbeschrijving

Bolivië & Peru: Van Machu Picchu tot de Gran Salar van Uyuni. Reisbeschrijving Bolivië & Peru: Van Machu Picchu tot de Gran Salar van Uyuni 15 dagen/13 nachten Een opeenstapeling van hoogtepunten doorheen het majestueuze Andesgebergte met de imperiale stad Cuzco en de heilige vallei

Nadere informatie

TerraMundo Travels Ir. Driessenstraat 94 F 2312 KZ Leiden Tel: 071-3030200

TerraMundo Travels Ir. Driessenstraat 94 F 2312 KZ Leiden Tel: 071-3030200 Dag 1 Lima Vlucht naar Lima en bij aankomst transfer naar het hotel in Miraflores. Het hotel heeft een kleine binnentuin en dat is bijzonder in Lima. Het centrum van Miraflores is te belopen. Dag 2 Lima

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Zuid-Peru Het verloren rijk van de Inca's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPE 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru in 2 weken Mystieke steden in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPZ 6-24 17 Uitgebreide routebeschrijving Welkom In Peru ligt de cultuur voor het oprapen: de vele overblijfselen

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

AMAZING PERU. 14- daagse rondreis van 10 tot 23 september 2019

AMAZING PERU. 14- daagse rondreis van 10 tot 23 september 2019 AMAZING PERU 14- daagse rondreis van 10 tot 23 september 2019 Met zijn prachtige berglandschappen en wouden, zijn mysterieuze overblijfselen als getuigen van een indrukwekkend verleden en eeuwenoude tradities,

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru & Bolivia Tussen altiplano en zoutvlakte Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPB 6-24 24 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van

Nadere informatie

Peru 2 personen. Vluchten. Dag 1: Amsterdam Lima 12:30 18:05 uur. Dag 16: Lima Amsterdam 20.10 15.35 uur (volgende dag)

Peru 2 personen. Vluchten. Dag 1: Amsterdam Lima 12:30 18:05 uur. Dag 16: Lima Amsterdam 20.10 15.35 uur (volgende dag) Peru 2 personen Peru Ook wel bekend als het Koninkrijk van de Zon, Peru is één van de meest representatieve landen van Latijns Amerika door haar mix aan de Indiaanse, Afro Amerikaanse en Europese culturen.

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Great Rail Journeys: Machu Picchu en de Andes

Great Rail Journeys: Machu Picchu en de Andes Great Rail Journeys: Machu Picchu en de Andes Great Rail - Georganiseerde rondreizen in internationaal gezelschap De hoogtepunten: Lima De witte stad Arequipa Colca Valley, leefgebied van de condors Het

Nadere informatie

AMAZING PERU. Individueel : 2, 3 of 4p

AMAZING PERU. Individueel : 2, 3 of 4p AMAZING PERU Individueel : 2, 3 of 4p Met zijn prachtige berglandschappen en wouden, zijn mysterieuze overblijfselen als getuigen van een indrukwekkend verleden en eeuwenoude tradities, is Peru een van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru & Bolivia Tussen altiplano en zoutvlakte Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPB 6-24 24 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten

Nadere informatie

Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu.

Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 2 Dag 1: Brussel - Lima (D) Vertrek vanuit Brussel naar Madrid met aansluitend de vlucht van Iberia naar

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru & Bolivia Tussen altiplano en zoutvlakte Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPB 6-24 24 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA

THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA PERU DE PRIMERA Prijs vanaf : 3.390 pp 13 dagen / 11 nachten STANDAARD HOTELS - Dubbele kamer (in groep) SAMENVATING Peru is een fascinerend land met een grote variëteit

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Dag 1 Brussel - Lima Dag 2 aankomst Lima - vlucht naar Arequipa Dag 3 Arequipa Dag 4 Arequipa - Colca Cañon Dag 5 Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor

Dag 1 Brussel - Lima Dag 2 aankomst Lima - vlucht naar Arequipa Dag 3 Arequipa Dag 4 Arequipa - Colca Cañon Dag 5 Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor Rondre is P e ru, 1 5 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Brussel - Lima Dag 2 aankomst Lima - vlucht naar Arequipa Dag 3 Arequipa Dag 4 Arequipa - Colca Cañon Dag 5 Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor - Puno

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

De natuurpracht van Chili

De natuurpracht van Chili CHILI De natuurpracht van Chili Privérondreis met lokale privégidsen Kant-en-Klaar - 17 dagen / 13 nachten REF: 363 REISBESCHRIJVING - Calama - - - Viña del Mar - Santiago - Punta Arenas - - Torres del

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Peru in 2 weken Mystieke steden in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPZ 6-24 17 Uitgebreide routebeschrijving Welkom In Peru ligt de cultuur ligt voor het oprapen: de vele overblijfselen

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Zuid-Peru Het verloren rijk van de Inca's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SPE 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Peru is het land van de vergezichten, waar eindeloze altiplano

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Mystic Peru- september 2019 afreizen Exclusieve 15 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu.

Mystic Peru- september 2019 afreizen Exclusieve 15 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 Mystic Peru- september 2019 afreizen Exclusieve 15 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 2 Dag 1: Brussel - Lima Vertrek in de late namiddag (18.55) vanuit Brussel naar

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Avontuur in de Andes in 22 dagen

Avontuur in de Andes in 22 dagen Avontuur in de Andes in 22 dagen Avontuur in de Andes in 22 dagen Deze rondreis volgt het reisschema van de individuele rondreis Peru in 21 dagen, maar dan een stuk avontuurlijker! Heeft u wel zin in sandboarden

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen Zoutvlakte en zandwoestijn Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LPH 8-18 24 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een tocht door de overweldigende natuur van

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

PERU HET LAND VAN DE INCA S

PERU HET LAND VAN DE INCA S jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 PERU HET LAND VAN DE INCA S 14 dagen 1 Vluchten: AIR FRANCE AF7182 03JUN BRUSSEL ZUID PARIJS CDG 07U10 08U26 03JUN AF 480 03JUN PARIJS CDG - LIMA 10U55 16U10

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PERU - 21 dagen Mystieke steden in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BPZ 6-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis PERU AVONTUUR - 21 dagen Avontuur in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FPZ 6-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis PERU - 21 dagen Mystieke steden in de Andes Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LPZ 6-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Peru staat bekend om zijn Incaruïnes en de verborgen stad

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

PERU : VAN AREQUIPA TOT DE INCATRAIL

PERU : VAN AREQUIPA TOT DE INCATRAIL THE SPECIALIST FOR LATIN AMERICA PERU : VAN AREQUIPA TOT DE INCATRAIL Prijs vanaf : 3.725 pp 15 dagen / 13 nachten Standaard hotels - Dubbele kamer SAMENVATING Een exclusieve, perfect bestudeerde rondreis.

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

Herbronnen aan de stroom

Herbronnen aan de stroom Senegal Individuele privé strandvakantie Herbronnen aan de stroom Dakar Thies Sowene Langue de Barbarie Gandiol Potou Saint-Louis - Dakar Boottocht met een traditionele vissersboot naar het vogeleiland,

Nadere informatie

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen.

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen. PRIJS VANAF 979,00 P.P. 2-PERSOONS KAMER 20 Dagen Java en Bali vertrek 03 en 04 Juni 2015 Dag 1 Amsterdam/Jakarta Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta op Java in Indonesië Dag 2 Jakarta/Bogor Aankomst Jakarta

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu.

Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 Mystic Peru Exclusieve 14 daagse reis door het Inka rijk met overnachting bij Machu Picchu. 1 2 Dag1: Brussel- Lima (D) Vertrek vanuit Brussel naar Madrid- Connectie op vlucht van Iberia naar Lima. Aankomst

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en

Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en R o n d reis P eru, 2 1 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Lima Dag 2 Lima Dag 3 Lima - Pisco Dag 4 Pisco - Huacachina Dag 5 Huacachina - Nasca Dag 6 Nasca, excursie Nascalijnen en Chauchilla Dag

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen LPH

Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen LPH Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen LPH 8-18 24 Rondreis PERU EN BOLIVIA - 24 dagen Zoutvlakte en zandwoestijn LPH 8-18 24 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting

Nadere informatie