GEMEENTE EMMEN NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GLASTUINBOUWGEBIED ERICA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE EMMEN NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GLASTUINBOUWGEBIED ERICA"

Transcriptie

1 GEMEENTE EMMEN NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GLASTUINBOUWGEBIED ERICA

2 Nota van uitgangspunten Glastuinbouwgebied Erica Code /

3 GEMEENTE EMMEN / NOTA VAN UITGANGSPUNTEN GLASTUINGEBIED ERICA INHOUDSOPGAVE blz INLEIDING 1. Situatie-schets 2. Doel 2. ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Globaal bestemmingsplan Digitalisering Plangebied 3 3. UITGANGSPUNTEN VOOR DE BESTEMMINGEN Glastuinbouwgebied Agrarische bufferzones Nieuwe ontwikkelingen 7 4. OVERIGE UITGANGSPUNTEN Omgevingsaspecten Exploitatieplan Mer-beoordeling 9

4 blzj_ 1. INLEIDING Situatie-schets Ten zuidoosten van Erica, tussen Erica en Amsterdamscheveld, ligt het glastuinbouwgebied Erica. Het glastuinbouwgebied dateert uit de jaren 50 en 60 en voldoet niet meer aan de eisen van de moderne glastuinbouwgebieden. Voor de glastuinbouwbedrijven is ruimte voor schaalvergroting van belang voor de levensvatbaarheid. Maar in het gebied is een deel van de bedrijven kleinschalig en er is sprake van achterstallig onderhoud. Ook andere functies komen voor, zoals een warmtekrachtcentrale, een paardenhouderij, een mestopslag, twee loonbedrijven en een caravanstalling. In het gebied staan meerdere bedrijven te koop. De woningen in het gebied, die als bedrijfswoning zijn bestemd, functioneren steeds meer als particuliere woning. Ze worden bewoond door particulieren die geen binding hebben met de glastuinbouwbedrijven, of door werknemers van de tuinders. De geringe vraag naar glastuinbouw is een probleem van het gebied. Het aanbod van terreinen in de gemeente is groot door de beschikbare ruimte op het terrein van het Rundedal (Klazienaveen), dat is uitgebreid en voldoet aan moderne criteria. Ook is een aantal onbebouwde terreinen beschikbaar in eigendom van particulieren. Door het overaanbod aan glastuinbouwgebied is een negatieve druk op de grondprijs ontstaan en ontstaat op de bestaande terreinen steeds meer verrommeling. De gemeente Emmen zet in op een herstructurering en transformatie van het glastuinbouwgebied, zodat een toekomstperspectief voor de tuinders kan worden geboden Doel Het doel is het opstellen van een bestemmingsplan voor het bestaande glastuinbouwgebied Erica. Dit bestemmingsplan zal de vigerende bestemmingsplannen vervangen. Naast het geven van actuele bouw- en gebruiksregelingen, heeft het bestemmingsplan tot doel nieuwe gewenste ontwikkelingen op een soepele wijze mogelijk te maken en zo mogelijk nieuwe initiatieven te genereren. Ingezet wordt op herstructurering en transformatie. Uitgangssituatie bij de herstructurering is dat bestaande glastuinbouw wordt vervangen door nieuwe glastuinbouw. Bij transformatie kunnen bedrijven die gerelateerd zijn aan de glastuinbouw worden toegestaan.

5 biz ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Globaal bestemmingsplan Het bestemmingsplan is globaal van opzet. Het plan biedt ruimte aan de gewenste functies, zonder een eindbeeld vast te leggen. Uitwisselbaarheid van functies is een belangrijk uitgangspunt van het bestemmingsplan. Ook de bouwregels zullen globaal en flexibel zijn en een optimale ruimte voor bebouwing geven. De bestemmingen en regels zullen echter wel zodanig zijn, dat voldaan wordt aan een goede ruimtelijke ordening. Het bestemmingsplan mag geen blanco cheque zijn of ongewenste ontwikkelingen toestaan. Met het opstellen van een globaal bestemmingsplan wordt gehoor gegeven aan de oproep van het kabinet en de wens van het college van B&W van Emmen om meer globaler te gaan bestemmen. Het te maken bestemmingsplan leent zich daarvoor. Het onderdeel water geeft een duidelijke ruimtelijke structuur weer in het gebied. Uitgangspunt is in goed overleg met het waterschap, de wateropgave specifiek te bestemmen en buiten de globale bestemming te houden Digitalisering Het bestemmingsplan voldoet aan alle eisen die daaraan in het kader van de digitalisering worden gesteld. Het plan voldoet aan de Regeling standaarden ruimtelijke ordening (Rsro).

6 biz Plangebied De begrenzing van het plangebied staat op onderstaande figuur weergegeven. Het gebied bestaat uit de glastuinbouw-bedrijvigheid tussen de Hoogeveensche Vaart en het Dommerskanaal. Figuur 1. Begrenzing van het plangebied

7 biz UITGANGSPUNTEN VOOR DE BESTEMMINGEN Glastuinbouwgebied Het bestaande glastuinbouwgebied kan in twee gebieden worden gesplitst. Het kerngebied, waar ook in de huidige situatie de grotere glastuinbouwbedrijven zitten, en het kleinschalige gebied aan de noordkant en de zuidoostzijde, grenzend aan Amsterdamscheveld. Glastuinbouw - kerngebied Voor het kerngebied is een herstructurering gewenst, met als uitgangspunt 'glas voor glas'. Het bestemmingsplan zal hier op ingaan door te kiezen voor een globale bestemming waarbinnen glastuinbouw bij recht wordt toegestaan. Het uitgangspunt voor het gebied is herstructurering door nieuw glas, maar ook 'glastuinbouwgerelateerde bedrijvigheid' kan een positieve bijdrage leveren aan de herstructurering. Deze activiteiten worden niet bij recht toegestaan, maar bij wijziging. De gemeente kan hierdoor sturing geven aan welke bedrijvigheid gewenst is in het gebied. Ook kan sturing worden gegeven aan een zorgvuldige overgang van de bedrijfsgebouwen naar de omliggende omgeving toe. Glastuinbouwgerelateerde bedrijven zijn bedrijven die producten of diensten leveren die een bijdrage leveren aan het product of het productieproces van een of meerdere glastuinbouwbedrijven of aan de ontwikkeling van het glastuinbouwgebied Erica in zijn totaliteit. Onder het leveren van een product of proces wordt een activiteit verstaan die een bijdrage leveren aan de verwerking of het verhandelen van glastuinbouwproducten. Dit kunnen zelfstandige bedrijven zijn die aan de glastuinbouw gerelateerd zijn, maar ook ondergeschikte nevenactiviteiten van glastuinbouwbedrijven, zoals bijvoorbeeld de visteelt. Bestaande gebouwen die niet onder het begrip glastuinbouw of gerelateerd bedrijf vallen, zullen specifiek worden aangeduid. Dit houdt in dat deze gevestigd mogen blijven, maar dat deze functie uit het bestemmingsplan kan worden gehaald nadat de betreffende functie ter plaatse is beëindigd. De bestaande woningen zijn bedrijfswoningen en worden mogelijk gemaakt binnen de bestemming. De globaliteit van de bestemming maakt uitbreiding of vernieuwing binnen de glastuinbouw mogelijk. Glastuinbouw krijgt in het concentratiegebied de planologische ruimte voor herstructurering, zodat een optimale verkaveling kan worden gerealiseerd. Uitgangspunt is het gebied te bestemmen als 'Agrarisch - Glastuinbouw' met de aanduiding 'kerngebied'.

8 biz 5 Glastuinbouw - transformatieaebied De bedrijven die buiten het kerngebied voor glastuinbouw liggen, zijn de bedrijvigheid aan de Tuindershof en in de zuidoosthoek bij Amsterdamscheveld. De bestaande bedrijvigheid is hier kleiner van schaal dan in het concentratiegebied. Het is gewenst dat hier een opwaardering van het gebied plaatsvindt. Uitgangspunt voor dit gebied is een herstructurering van glas door glas, maar indien herstructurering in dit gebied niet mogelijk is, dan wordt ingezet op transformatie. Planologisch wordt dit mogelijk gemaakt door binnen de globale bestemming zowel glastuinbouwbedrijven als ook glastuinbouwgerelateerde bedrijvigheid toe te staan. Ook niet-tuinbouw bedrijven die meer dan 1000 m 2 glas nodig hebben voor de bedrijfsvoering zijn passend in dit gebied. Uitgangspunt is het gebied te bestemmen als 'Agrarisch - Glastuinbouw' met als aanduiding 'transformatiegebied'. Figuur 2. kerngebied en transformatiegebied glastuinbouw Bebouwing Voor de bebouwing in beide gebieden geldt een maximale goothoogte van 8 meter en een bouwhoogte van 10 meter. Deze hoogtes zijn afgeleid van de nieuwste glastuinbouwontwikkelingsgebieden. Hogere bebouwing is niet passend in de omgeving. In het bestemmingsplan worden afstanden opgenomen van de bebouwing tot de wegen, zodat een gevellijn ontstaat. Bebouwingspercentages worden opgenomen om ruimte te behouden voor parkeren en bijvoorbeeld opslag van goederen.

9 biz Infrastructuur De infrastructurele voorzieningen zullen onderdeel worden van de globale bestemming. Illegale functies Bestaande gebouwen, die niet onder het begrip glastuinbouw of aanverwant bedrijf vallen, zullen specifiek worden aangeduid. Dit houdt in dat de betreffende functies aanwezig mogen blijven, maar dat deze functies uit het bestemmingsplan kunnen worden gehaald nadat de betreffende functie ter plaatse is beëindigd. Functies die in het vigerende plan illegaal zijn, maar passen binnen de uitgangspunten van het nieuwe bestemmingsplan, worden als zodanig bestemd. De illegale functies zijn de functies die niet passen binnen het vigerende bestemmingsplan. Het betreffen: Huidig gebruik Caravanstalling Adres Beekweg 21, 23 Glastuinbouw gerelateerd Overig Wijze van Bestemmen Aanduiding Landwinkel Beekweg 8 Bij recht Transportbedrijf Beekweg 10 Bij recht Paardenhouderij Beekweg 20, 22 Aanduiding Loonbedrijf, gevel en glasreiniging Loonbedrijf Warmoesweg 10 Beekweg 17 Bij recht Bij recht Rosarium Peelstraat Bij recht Warmte krachtcentrale Ganzenopvang Gietwater bedrijf Beekweg 12 Tuinderslaan 29 Warmoesweg 7 Bestemming Niet in bestemmingsplan Bij recht Hengelsport Beekweg 50 Aanduiding Uitzendbureau Warmoesweg 23 Aanduiding Tijdelijke woningen Niet in bestemmingsplan De functies die staan aangegeven met een aanduiding, zijn ook in het nieuwe bestemmingsplan niet-passende functies. Deze zullen uit het bestemmingsplan worden gehaald indien de functies zijn beëindigd. De illegale functies die in het bestemmingsplan worden aangeduid, mogen niet uitbreiden.

10 biz 7 De illegale activiteiten betreffende huisvesting, zullen in de toekomst niet worden gedoogd en gehandhaafd. Hiervoor zal een traject voor worden opgestart Agrarische bufferzones Grenzend aan het kerngebied glastuinbouw, ligt een gebied met een grondgebonden agrarische hoofdfunctie. Uitgangspunt is dit gebied open te houden. Wellicht is in de toekomst een uitbreiding van glastuinbouw mogelijk in dit gebied. Uitgangspunt is dit gebied te bestemmen als 'Agrarisch - Cultuurgrond'. Figuur 3. agrarische bufferzone Nieuwe ontwikkelingen (Co ) vercjistingsinstallatie Vergistingsinstallaties zijn passend op een glastuinbouwterrein of een bedrijventerrein. Op het glastuinbouwterrein is het van belang dat de vergisting inspeelt op het benutten van restwarmte van de overige glastuinbouwbedrijven. Bij vestiging is een randvoorwaarden dat hierdoor synergievoordelen worden behaald, zoals het gebruik van restwarmte. De vergistingsinstallaties die passend zijn op een bedrijventerrein, zijn de categorie D-bedrijven, zoals het Rijk deze heeft ingedeeld.

11 biz Categorie D is geen bedrijfseigen activiteit, maar betreft industriële installaties. De mest is hoofdzakelijk van derden, eigen of niet eigen co-substraten en het digestaat gaat hoofdzakelijk naar derden. Voor een vergistingsinstallatie tot een capaciteit van 100 ton per dag, is geen mer-beoordelingsplicht noodzakelijk. Indien de installatie een capaciteit van meer dan 100 ton per dag heeft, bestaat er wel een merbeoordelingsplicht. In dat geval dient het bevoegd gezag te beslissen of een MER moet worden gemaakt, het bestemmingsplan is dan Planmerplichtig. Uitgangspunt is (co)vergistinginstallaties met een capaciteit tot 100 ton per dag toe te staan binnen de bestemming 'glastuinbouw'. Het bestemmingsplan is daarmee niet planmer-plichtig. In het gebied loopt een initiatief voor een vergistinginstallatie met een capaciteit van 260 ton per dag. Dit initiatief wordt via een aparte bestemmingsplanprocedure planologisch geregeld. Uitgangspunt voor covergistingsinitiatieven met een capaciteit groter dan 100 ton per dag is deze buitenplans te regelen. Waterberging Er ligt in het gebied een opgave van m 3 voor waterberging. Uitgangspunt is deze opgave in overleg met het waterschap regionaal op te lossen. Aardwarmte Bij het opstellen van het bestemmingsplan zal worden bezien of het nodig is om regels te stellen ten aanzien van het gebruik van aardwarmte. Deze regels zullen dan betrekking hebben op het verbeteren van de mogelijkheden van het gebruik van aardwarmte. Regulering kan gewenst zijn om een optimaal resultaat te halen.

12 blz_9 4. OVERIGE UITGANGSPUNTEN Omgevingsaspecten De benodigde quick-scan naar de omgevingsaspecten zal worden uitgevoerd nadat de uitgangspunten als genoemd in deze notitie akkoord zijn bevonden. Pas dan kan er immers gericht naar een aspect worden gekeken Exploitatieplan Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er bouwplannen worden gerealiseerd die onder het regime van de grondexploitatie van de Wro en het Bro vallen. Bovendien maakt de gemeente kosten aan de planvorming en/of aan de herinrichting c.q. herstructurering van het glastuinbouwgebied. Omtrent het verhaal van deze kosten zijn nog geen overeenkomsten getekend. De kosten zijn dus nog niet verzekerd. In deze gevallen dient er op basis van de Wro een exploitatieplan gemaakt te worden. Bij de voorbereiding van het bestemmingsplan zal nader worden bezien hoe dit exploitatieplan tot stand zal worden gebracht en met welke kosten en kostentoedelingen rekening gehouden moet worden. Het exploitatieplan is een zelfstandig plan, dat tegelijk met het bestemmingsplan in procedure wordt gebracht en gelijktijdig met het bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt vastgesteld Mer-beoordeling Het Besluit-mer bepaalt dat de aanleg, uitbreiding of wijziging van een glastuinbouwgebied mer-beoordelingsplichtig is, wanneer er sprake is van een oppervlakte van 50 hectare of meer. Door de globale bestemming 'glastuinbouw' wordt wijziging en uitbreiding van het glastuinbouwgebied mogelijk gemaakt. De grens van 50 hectare wordt overschreden door een geringe uitbreidingsmogelijkheid bij de bestaande bedrijven én doordat glastuinbouw mogelijk wordt gemaakt op de locaties van 'illegale bedrijvigheid'. In het bestemmingsplan wordt een mer-beoordeling opgenomen, waarin wordt onderzocht of de uitbreiding en wijziging van het glastuinbouwgebied die het bestemmingsplan mogelijk maakt, belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben.

13 Bezoekadres: Stania State, Rengersweg 98, 9062 EJ Oenkerk Postadres: Postbus 81, 9062 ZJ Oenkerk tel.: (058) fax: (058) info@burovijn.nl internet: vwvw.burovijn.nl burovijn adviseurs voor ruimtelijke ordening en stedebouw

ERICA GLASTUINBOUWGEBIED

ERICA GLASTUINBOUWGEBIED ERICA GLASTUINBOUWGEBIED STRUCTUURVISIE 2012-2017 Structuurvisie 2012-2017 Erica Glastuinbouwgebied Gemeente Emmen December 2012 Inhoudsopgave blz 1 INLEIDING 2 2 BELEID 3 3 GEBIEDSKENMERKEN, ONTWIKKELINGEN

Nadere informatie

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING ONTWERPBESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED SOMEREN, TWEEDE PARTIËLE HERZIENING BEDRIJFSWONINGEN VLASAKKERS TOELICHTING Publicatiedatum ontwerpbestemmingsplan 25 februari 2016 Datum vastgesteld Datum onherroepelijk

Nadere informatie

Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING. toelichting. Juni 2016

Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING. toelichting. Juni 2016 Wijzigingsplan BUITENGEBIED MIDDEN 1 E WIJZIGING toelichting Juni 2016 Cluster Ruimtelijke Ontwikkeling 2016 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1: INLEIDING... 1 1.1. AANLEIDING... 1 1.2. DOEL EN PLANVORM... 1 1.3.

Nadere informatie

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016

Planregels. Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging. augustus 2016 Planregels Wijzigingsplan Buitengebied Noord 1e wijziging augustus 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan: (digitaal) het wijzigingsplan 'Buitengebied Noord 1e wijziging'

Nadere informatie

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging

Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Bijlage 3: Bestemmingen na wijziging Artikel Agrarisch Agrarisch aanverwant 1.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Agrarisch Agrarisch aanverwant' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. bedrijfsgebouwen

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht;

gelet op het bepaalde in artikel lid 1, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht; ^2 gemeente T -^^fc Nijkerk RAADSBESLUIT Nummer: 2012-094 De raad van de gemeente Nijkerk; gelezen het collegevoorstel van 2 oktober 2012; gelet op het bepaalde in artikel 2.27. lid 1, van de Wet algemene

Nadere informatie

Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47

Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47 bestemmingsplan Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47 Gemeente Valkenswaard Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0858.BPZeelberg47-ON01 Datum: 20 april 2016 Contactpersoon Buro SRO:

Nadere informatie

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016

Planregels. wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging. Oktober 2016 Planregels wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging Oktober 2016 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN ARTIKEL 1 Begripsbepalingen plan (digitaal) het wijzigingsplan Buitengebied Midden 1 ste wijziging

Nadere informatie

Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied

Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Korte samenvatting voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied De basisfuncties zijn landschap, landbouw, natuur en water. Toegevoegde functies zijn wonen werken en recreatie. Basisfuncties De basisfuncties

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen

Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen svoorstel Onderwerp: Beleidskader Huisvesting Arbeidsmigranten in de tuinbouwgebieden van Erica en Klazienaveen 2013-2018 Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Beleid en Regie Ruimtelijk Beleid Reina Beijering,

Nadere informatie

Vergelijking wijzigingsbevoegdheden en gedelegeerde bevoegdheden

Vergelijking wijzigingsbevoegdheden en gedelegeerde bevoegdheden Vergelijking wijzigingsbevoegdheden en gedelegeerde bevoegdheden In onderstaande tabel is een overzicht opgenomen van de meest belangrijke wijzigingen in bevoegdheden en procedures die worden toegepast

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Reparatiebesluit Bestemmingsplan Buitengebied Valkenburg aan de Geul Regels

Reparatiebesluit Bestemmingsplan Buitengebied Valkenburg aan de Geul Regels Reparatiebesluit Bestemmingsplan Buitengebied Valkenburg aan de Geul 2012 Regels Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Wijze van meten 4 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels

Nadere informatie

ERICA GLASTUINBOUWGEBIED

ERICA GLASTUINBOUWGEBIED ERICA GLASTUINBOUWGEBIED STRUCTUURVISIE 2012-2017 Structuurvisie 2012-2017 Erica Glastuinbouwgebied Gemeente Emmen December 2012 Inhoudsopgave blz 1 INLEIDING 2 2 BELEID 3 3 GEBIEDSKENMERKEN, ONTWIKKELINGEN

Nadere informatie

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel

bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 datum: 5 september 2013 projectnummer: R.2011 gemeente Maasdriel bestemmingsplan Ammerzoden herziening 2013, Hoge Heiligenweg 12 status: vastgesteld datum: 5 september 2013 projectnummer: 202360R.2011 adviseurs: Jke / Wle gemeente Maasdriel Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Purmerweg 35/35a

Purmerweg 35/35a Purmerweg 35/35a - 2013 Beheersverordening ex artikel 3:38 Wro Status: vastgesteld Gemeente Purmerend Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling ID-code: NL.IMRO.0439.BVPURMERWEG352013-va01 Inhoudsopgave Toelichting

Nadere informatie

Havenkwartier, 1e partiële herziening

Havenkwartier, 1e partiële herziening Havenkwartier, 1e partiële herziening vastgesteld bestemmingsplan Havenkwartier, 1e partiële herziening Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 1.1 1.2 Inleiding Aanleiding Motivering Hoofdstuk 2 2.1 2.2

Nadere informatie

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan:

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan: Buitengebied Hardenberg, herziening regels Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen In deze regels wordt verstaan onder: 1.1 plan: het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening

Nadere informatie

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1

ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 ONTWERP Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Behelp 1 burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Archimil B.V. namens de heer

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN VERWIJDEREN WINDTURBINE NABIJ VROUWENPAROCHIE

BESTEMMINGSPLAN VERWIJDEREN WINDTURBINE NABIJ VROUWENPAROCHIE BESTEMMINGSPLAN VERWIJDEREN WINDTURBINE NABIJ VROUWENPAROCHIE Vastgesteld op 15 december 2011 BESTEMMINGSPLAN VERWIJDEREN WINDTURBINE NABIJ VROUWENPAROCHIE CODE 110505 / 15-12-11 GEMEENTE HET BILDT 110505

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-06-20 IMRO code: NL.IMRO.0246.808BUWHPlakkenwg7a-VA01 B u r o S t e d e n b o u w bv K

Nadere informatie

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen:

Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 4-1 -2016 Bestemmingsplan "Kern Hilvarenbeek" Artikel 17 Wonen 17.1 Bestemmingsomschrijving 17.1.1 Algemeen De voor "Wonen" aangewezen gronden zijn bestemd voor het wonen

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck Datum 14 november 2013 Kenmerk N001-1220333GGV-evp-V01-NL Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug 1 Inleiding De gemeente

Nadere informatie

BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A

BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A wijzigingsplan BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A vastgesteld 18 juli 2017 wijzigingsplan BUITENGEBIED WIJZIGING 2017, VEERSTEEG 12A documentstatus vastgesteld documentversie 1 IMRO-code NL.IMRO.0263.BP1165-

Nadere informatie

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren

Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren Proactieve aanwijzing recreatieve zone De Heihorsten, Someren ONTWERP Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 1. Voorstel Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0642.bp15buitengebied 3002), zoals weergegeven

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3)

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3) Nummer : 10-01.2013 Onderwerp : Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel 2.12.1A. onder 3) Korte inhoud : De raad kan in het kader van een uitgebreide procedure op grond van

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

N o t i t i e t. b. v. A r e n a d e b a t b e s t e m m i n g s p l a n b u i t e n g e b i e d M o e r d i j k

N o t i t i e t. b. v. A r e n a d e b a t b e s t e m m i n g s p l a n b u i t e n g e b i e d M o e r d i j k N o t i t i e t. b. v. A r e n a d e b a t b e s t e m m i n g s p l a n b u i t e n g e b i e d M o e r d i j k 31 augustus 2016 Op 8 september a.s. vindt om 19.30 u het vierde Arenadebat plaats over

Nadere informatie

Verklaring. In verband met wijziging agrarische bedrijfswoning tot status plattelandswoning

Verklaring. In verband met wijziging agrarische bedrijfswoning tot status plattelandswoning Verklaring In verband met wijziging agrarische bedrijfswoning tot status plattelandswoning De ondergetekende: De heer P.J.M. Kuenen, wonende Houbenweg 15 te 5814 AR Veulen ( Venray), hierna te noemen:

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN HERZIENING LIJSBETH TIJS

BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN HERZIENING LIJSBETH TIJS BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN 2008 - HERZIENING LIJSBETH TIJS Bestemmingsplan Komplan 2008 - Herziening Lijsbeth Tijs Code 1113802 / 26-04-11 GEMEENTE KOGGENLAND 1113802 / 26-04-11 BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN 2008

Nadere informatie

Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01

Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01 Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen Planstatus: vastgesteld Datum: 2015-09-22 Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01 Colofon Titel: Opdrachtgever: Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen

Nadere informatie

Bijlage 2a. Advies m.e.r.-plicht

Bijlage 2a. Advies m.e.r.-plicht Bijlage 2a Advies m.e.r.-plicht Notitie Contactpersoon Rob Evelein Datum 27 november 2012 Kenmerk N001-4793200REV-evp-V03-NL Advies m.e.r.-plicht bestemmingsplan glastuinbouwgebied Oostland-Pijnacker

Nadere informatie

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk'

Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' Regels bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg - Oudendijk' 1 HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '7e herziening Dubbeldam, gebied Haaswijkweg

Nadere informatie

1. Aanleiding. 2. Omgevingsaspecten

1. Aanleiding. 2. Omgevingsaspecten 1. Aanleiding De aanleiding voor het opstellen van een facetbestemmingsplan Ruimte-voorbedrijfsruimte is de herziening van het bestemmingsplan Buitengebied door middel van een beheersverordening. Hiertoe

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 07-02-2017 Nummer voorstel: 2017/16 Voor raadsvergadering d.d.: 21-03-2017 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer:

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer: Risicoanalyse planschade In verband met bestemmingplan De Voorwaarts 1. Inleiding Bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten kan een risicoanalyse de financiële gevolgen van mogelijke schadeclaims in

Nadere informatie

Notitie van uitgangspunten Voorontwerp bestemmingsplan Glastuinbouwgebieden. September 2011

Notitie van uitgangspunten Voorontwerp bestemmingsplan Glastuinbouwgebieden. September 2011 Notitie van uitgangspunten Voorontwerp bestemmingsplan Glastuinbouwgebieden. September 2011 1. Inleiding Begin dit jaar heeft u aan de Konijnenburg Groep opdracht verleend voor het opstellen van een nieuw

Nadere informatie

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Gemeente Uden Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Toelichting, regels en analoge verbeelding 29 april 2014 Kenmerk 0856-17-T01 Projectnummer 0856-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011

Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Visie op Zuid-Holland Ontwerp Actualisering 2011 Verordening Ruimte ontwerp wijzigingsbesluit ONTWERP VERORDENING TOT WIJZIGING VAN DE VERORDENING RUIMTE Provinciale Staten van Zuid-Holland; Gelezen het

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI. Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI. Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra. Gemeente Epe Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Detailhandel - Tuincentra *2015-09568* IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUI Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 2.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beschrijving initiatief

Nadere informatie

Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied. Gemeente Uithoorn Mei 2015 1

Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied. Gemeente Uithoorn Mei 2015 1 Nota zienswijzen bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied Gemeente Uithoorn Mei 2015 1 Het ontwerp bestemmingsplan Landelijk gebied De Kwakel Tuinbouwgebied heeft in de periode van 6 maart

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen MOB-complex Weert Even voorstellen Bas Zonnenberg Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening BRO vestiging Tegelen In opdracht van Ruimte voor Ruimte C.V. verantwoordelijk voor het opstellen van

Nadere informatie

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg

Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Bestemmingsplan N240 - Westerterpweg Gemeente Wieringermeer projectnr. 194453.08 revisie 05 27 mei 2010 Opdrachtgever Provincie Noord-Holland Directie B&U, Unit ACR Postbus 205 2050 AE Overveen datum vrijgave

Nadere informatie

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015

MILIEUZONERING NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 NOTA MILIEUZONERING RHEDEN 2015 MILIEUZONERING Vastgesteld: 28 mei 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Verankering milieuzonering in bestemmingsplan 1 1.2 Leeswijzer 1 2 Milieuzonering in de gemeente

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning *D14.001905* D14.001905 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot

Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Discussienota Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot Probleemstelling Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen gemeente Oirschot. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft ter visie gelegen.

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Uitspraak 201403535/1/R1

Uitspraak 201403535/1/R1 1 van 8 10-3-2015 14:56 Uitspraak 201403535/1/R1 Datum van uitspraak: woensdag 11 februari 2015 Tegen: Proceduresoort: Rechtsgebied: 201403535/1/R1. Datum uitspraak: 11 februari 2015 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Nadere informatie

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven.

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven. Betreft : Bijlage 7: Toets aan het bestemmingsplan Locatie : Krite 23-25 te Boornbergum Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Februari 2016 Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen

Even voorstellen. Bas Zonnenberg. Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening. BRO vestiging Tegelen MOB-complex Weert Even voorstellen Bas Zonnenberg Planoloog / senior adviseur ruimtelijke ordening BRO vestiging Tegelen In opdracht van Ruimte voor Ruimte C.V. verantwoordelijk voor het opstellen van

Nadere informatie

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd;

waarbij, ter plaatse van de aanduiding karakteristiek, de instandhouding van de bestaande karakteristieke hoofdvorm wordt nagestreefd; 05-01-03 blz 49 Artikel 12: Bedrijfsdoeleinden 12. 1. Bestemmingsomschrijving De voor bedrijfsdoeleinden aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen ten behoeve van: 1. bedrijven die zijn genoemd

Nadere informatie

1.1 plan: het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde

1.1 plan: het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde Hoofdstuk 1 Artikel 1 1.1 plan: Begrippen Inleidende regels het bestemmingsplan 'Varkenshouderij Laarstraat' van de gemeente Oude IJsselstreek; 1.2 bestemmingsplan: de geometrisch bepaalde planobjecten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA A 4 15/434. Raad svoorstel Onderwerp: Bestemmingsplan "Nieuw-Schoonebeek, Europaweg 17a (Loonbedrijf Wolken)" Portefeuillehouder: R. v.d. Weide Afdeling : Ruimtelijke Ontwikkeling en Infrastructuur Team : Ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Argumenten. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a Status Besluitvormend Voorstel 1. Het bestemmingsplan Schijndelsedijk 14a te Boxtel vast te stellen 2. Te besluiten geen exploitatieplan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Glastuinbouw Hoeksche Waard

Informatiebijeenkomst Glastuinbouw Hoeksche Waard Informatiebijeenkomst Glastuinbouw Hoeksche Waard Deel 1 1. Introductie 2. Achtergrond regelingen: Glas voor Glas Rood voor Rood 3. Regelingen in de praktijk 4. Toelichting wijziging provinciale verordening

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

Reactienota Motie bestemmingsplan Buitengebied Wakker Emmen. Inhoud motie

Reactienota Motie bestemmingsplan Buitengebied Wakker Emmen. Inhoud motie Reactienota Motie bestemmingsplan Buitengebied Wakker Emmen 9 juli 203 nhoud motie Constaterende dat: Het betreffende perceel Europaweg 253 vele decennia de bestemming wonen heeft gehad, maar sinds 996-997

Nadere informatie

REGELS Inhoudsopgave

REGELS Inhoudsopgave REGELS Inhoudsopgave Artikel 1 Begrippen 2 Artikel 2 Nadere regels 2 Artikel 3 Verkeer - Verblijfsgebied 3 Artikel 4 Wonen 3 Artikel 5 Algemene aanduidingsregels 6 Artikel 6 Slotregel 7 HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE

Nadere informatie

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden

Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden Regels 1e herziening 'Smitsweg', locaties Noord en Midden HOOFDSTUK 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 het plan Het bestemmingsplan '1e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' met identificatienummer

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

Raadsbesluit. Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein

Raadsbesluit. Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein Raadsbesluit B&W 09-01-2018 Raadscommissie 06-02-2018 Gemeenteraad 21-02-2018 Portefeuillehouder E. Hercules Vaststellen bestemmingsplan Oudeschild, uitbreiding bedrijventerrein Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D

Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Kanaalkade 35 te Schoorldam V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 25 maart 2014 Projectnummer 113.00.01.21.12

Nadere informatie

Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: NH/ML/MvD/12.084 Faxnummer: 088-888 66 36

Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: NH/ML/MvD/12.084 Faxnummer: 088-888 66 36 Vestiging Haarlem Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hollands Kroon Postbus 8 1760 AA ANNA PAULOWNA Doorkiesnummer: 088-888 66 66 Datum: 21 december 2012 Referentie: Faxnummer:

Nadere informatie

Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014. Beleid Internetwinkels West Maas en Waal

Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014. Beleid Internetwinkels West Maas en Waal Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 mei 2014 Beleid Internetwinkels West Maas en Waal Inleiding Webwinkels zijn een relatief nieuw fenomeen waar tot nu toe binnen onze gemeente nog geen beleid voor is

Nadere informatie

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s):

Moerdijk. Woonwijken Zevenbergen. nota zienswijzen 170900.13925.00 08-02-2012. drs. W. Kraaijeveld. auteur(s): Moerdijk Woonwijken Zevenbergen nota zienswijzen identificatie planstatus projectnummer: datum: 170900.13925.00 08-02-2012 projectleider: opdrachtgever: mw. mr. C.T. Ploeger gemeente Moerdijk auteur(s):

Nadere informatie

Beleidsnota Plattelandswoning

Beleidsnota Plattelandswoning Beleidsnota Plattelandswoning Hoofdstuk 1. 1.1. Aanleiding Op 1 januari 2013 is de wet plattelandswoning in werking getreden. Deze wet biedt de mogelijkheid om als 'burger' in (voormalige) agrarische bedrijfswoningen

Nadere informatie

!! Weimersedreef!te!Prinsenbeek!

!! Weimersedreef!te!Prinsenbeek! Verkoopbijinschrijving Perceelcultuurgrondgelegenaan/nabij deweimersedreefteprinsenbeek WeimersedreeftePrinsenbeek Lodewijk Napoleonlaan 77 4904 LH Oosterhout Telefoon (0162) 426 348 Telefax (0162) 427

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor) Gemeente Hof van Twente. 7 juni 2011 1 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Kevelhammerhoek (Goor). Deze notitie kent de volgende

Nadere informatie

Regels. bestemmingsplan "Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte" (vastgesteld) 39

Regels. bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte (vastgesteld) 39 Regels 39 40 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan het bestemmingsplan Waterberging Vlierwaterleiding Dalmsholte van de gemeente Ommen; 1.2 bestemmingsplan de geometrisch bepaalde

Nadere informatie

Wendelnesseweg!te!Sprang!Capelle!

Wendelnesseweg!te!Sprang!Capelle! GoedbereikbareglastuinbouwH/ handelslokatietesprangcapelle ca.3,50hectareglasterealiseren WendelnessewegteSprangCapelle Lodewijk Napoleonlaan 77 4904 LH Oosterhout Telefoon (0162) 426 348 Telefax (0162)

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels Bestemmingsplan Onderdeel Regels Buitengebied, herziening 1 Gemeente Sliedrecht BESTEMMINGSPLAN Buitengebied, herziening 1 Gemeente Sliedrecht Inhoud IDN-nummer : Regels : NL.IMRO.0610.bp03buitengebiedh1-3001

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro Kortenhoevendijk 11, Lexmond Planstatus: Identificatienr: vastgesteld NL.IMRO.0707.WPLXMKorhoedijk11-VA01

Nadere informatie

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10

Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Gemeente Bodegraven-Reeuwijk Bestemmingsplan Reeuwijk-Dorp, herziening Kaagjesland 10 Toelichting, regels en analoge verbeelding Maart 2016 Kenmerk 1901-17-T01 Projectnummer 1901-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

1 februari 2016 Vastgesteld

1 februari 2016 Vastgesteld 1 februari 2016 Plannaam: IMRO-nummer: NL.IMRO.0246.406HRDH01BSHWHERZ1-VA01 Plantype: Bestemmingsplan Status: (d.d. 1 februari 2016) Auteur: Ing. J.B.H. ter Avest 2 Toelichting 3 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem

Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem Ruimtelijke onderbouwing Kavel 12 Arnhem-Centraal Noord van de gemeente Arnhem oktober 2009 1. Omschrijving van het project 3 2. Beschrijving van het projectgebied 4 3. Geldende planologische situatie

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG

NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG NOTA VAN INSPRAAK EN VOOROVERLEG BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN MIDDENWEG EN GIESSENBURG Het voorontwerp van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Middenweg en Giessenburg heeft van 27-01-2012 tot en

Nadere informatie

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan/moederplan 3 1.4 Bestaande en toekomstige

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk

Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk Nieuw-Amsterdam, bedrijfswoning Verlengde Herendijk Inhoudsopgave Regels Regels 3 Hoofdstuk1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 4 4 Hoofdstuk2 Bestemmingsregels Artikel 2 Groen Artikel 3 Horeca 6 6

Nadere informatie

Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden. Startnotitie

Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden. Startnotitie Actualisatie Bestemmingsplan Industrieterrein Heusden Startnotitie 1 Doelstelling project Het project is gericht op het tot stand brengen van een actuele bestemmingsregeling (eindproduct) voor de bedrijventerreinen

Nadere informatie

Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist.

Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist. Bijlage B Provincie Fryslân 25-11-2014 Toepassing Bro, art. 3.1.1, onder 2 Gevallen waarin wel /geen vooroverleg is vereist. Ten behoeve van de stroomlijning van het vooroverleg over: - voorontwerpbestemmingsplannen

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. HOORNEWEG 6 PUTTEN Unieke kans! Zelf een woning bouwen op een perceel van ca. 1,2 hectare aan de bosrand van het Veluws bos. Deze schitterende locatie is ideaal geschikt voor paardenliefhebbers en hobbyboeren.

Nadere informatie