AKTE VAN OPRICHTING ONDERHOUD ENSCHEDE B.V.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AKTE VAN OPRICHTING ONDERHOUD ENSCHEDE B.V."

Transcriptie

1 Pagina 1 van 23 JT/ september 2015/V5 OPMERKING KIENHUISHOVING: Dit concept bevat voetnoten met daarin nadere toelichting op de bepalingen alsmede op keuzes die bij het opstellen van dit concept zijn gemaakt. Bij het passeren van de akte zullen de voetnoten vervallen. Het verdient aanbeveling de versie met voetnoten intern goed bij de stukken te bewaren. AKTE VAN OPRICHTING ONDERHOUD ENSCHEDE B.V. Heden,, verscheen voor mij, mr. Jacobine Marga Alice Tinselboer, notaris te Enschede:, te dezen handelend als gevolmachtigde van de publiekrechtelijke rechtspersoon: de Gemeente Enschede, gevestigd en kantoorhoudende te 7511 HC Enschede, Langestraat 24, hierna ook te noemen: de Oprichter. Van de volmacht blijkt uit een (1) onderhandse akte van volmacht die aan deze akte wordt gehecht. De comparant e verklaarde dat de Oprichter hierbij een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht, waarvan de statuten luiden als volgt: Definities Artikel 1 1. In de statuten wordt, tenzij het tegendeel blijkt, verstaan onder: a. aandeel: een aandeel in het kapitaal van de vennootschap; b. algemene vergadering: - het orgaan van de vennootschap dat bestaat uit de aandeelhouders en de overige vergadergerechtigden, alsmede - de bijeenkomst waarin de aandeelhouders en de overige vergadergerechtigden vergaderen; c. bestuur: het orgaan van de vennootschap belast met het besturen van de vennootschap bestaande uit één of meer bestuurders; d. BW: het Burgerlijk Wetboek; e. gehandicapten: een werknemer met een handicap zoals is omschreven in artikel 2 lid 3 van Verordening 651/2014, vastgesteld op 17 juni 2014 door de Commissie (PbEU 2014, L 187/1) 1 ; 1 Let wel: de Verordening 651/2014 is vastgesteld voor een periode tot en met 31 december Wijzigingen hierop nadien zouden van invloed kunnen zijn op deze definitie en doelomschrijving.

2 Pagina 2 van 23 e. jaarrekening: de jaarrekening als bedoeld in artikel 2:361 BW; f. jaarstukken: de jaarrekening, en indien van toepassing, het jaarverslag alsmede de overige gegevens als bedoeld in artikel 2:392 BW; g. jaarvergadering: de algemene vergadering waarin de jaarstukken worden behandeld; h. jaarverslag: het jaarverslag als bedoeld in artikel 2:391 BW; i. kwetsbaren: een kwetsbare werknemer zoals omschreven in artikel 2 lid 4 alsmede een uiterst kwetsbare werknemer zoals omschreven in artikel 2 lid 99 van Verordening 651/2014, vastgesteld op 17 juni 2014 door de Commissie (PbEU 2014, L 187/1) 2 ; j. vennootschap: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid waarvan de organisatie wordt geregeld in deze statuten; j. vergaderrecht: het recht om de algemene vergadering, in persoon of bij schriftelijk of elektronisch gevolmachtigde, bij te wonen en daar het woord te voeren; k. vergadergerechtigden: aandeelhouders, alsmede diegene(n) aan wie de wet of deze statuten vergaderrecht toekennen. 2. De in dit artikel genoemde definities hebben dezelfde betekenis in vrouwelijke, mannelijke of onzijdige vorm en wanneer deze in enkel- of meervoud worden gebruikt. Naam en zetel Artikel 2 1. De naam van de vennootschap is: Onderhoud Enschede B.V. 2. De vennootschap heeft haar zetel te Enschede. Doel Artikel 3 1. Het doel van de vennootschap is: a. het verrichten van activiteiten ten behoeve van het (doen) aanleggen, beheren en onderhouden van de openbare ruimte, waaronder mede wordt verstaan andere gemeentelijke eigendommen zoals riolering, installaties en begraafplaatsen, in Enschede; b. het bieden van passende werkzaamheden aan gehandicapten en kwetsbaren; c. het ontwikkelen, stimuleren en ondersteunen van mensen om een verbeterde positie op de arbeidsmarkt te (kunnen) verkrijgen; d. het initiëren, creëren, organiseren en uitvoeren van werk en het bevorderen van de arbeidsmarkt voor met name diegenen die in de toetreding tot de arbeidsmarkt wordt belemmerd; 2 Idem voetnoot 1.

3 Pagina 3 van 23 d. in het kader van de Wet sociale werkvoorziening arbeid bieden onder aangepaste omstandigheden aan de in de Wet sociale werkvoorziening bedoelde personen 3 ; e. het realiseren van sociale activering, scholing en andere stimuleringsactiviteiten ten behoeve van in de Wet sociale werkvoorziening bedoelde personen; alsmede al hetgeen met een en ander verband houdt of daarvoor bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin. 2. De vennootschap mag zekerheid stellen, zich op andere wijze sterk maken of zich hoofdelijk of anderszins naast of voor anderen verbinden. Aandelen Artikel 4 1. De vennootschap heeft een kapitaal verdeeld in aandelen, elk nominaal groot een euro ( 1,=) De aandelen luiden op naam en zijn doorlopend genummerd. Aandeelbewijzen worden niet uitgegeven. Aan elk aandeel zijn stemrecht, recht op winst en vergaderrecht overeenkomstig het in de statuten bepaalde verbonden. Op elk aandeel wordt ten minste de nominale waarde gestort. Kwaliteitseis Artikel 5 Uitsluitend rechtspersonen in de zin van artikel 2:1 Burgerlijk Wetboek 5 of rechtspersonen die door deze voornoemde rechtspersonen volledig worden gecontroleerd kunnen houders van aandelen zijn. Voor het geval een aandeelhouder niet meer voldoet aan voornoemde kwaliteitseis geldt, rust op hem een verplichting tot aanbieding van aandelen als bedoeld in artikel 9 afdeling B. 6 Uitgifte en voorkeursrecht Artikel 6 1. Uitgifte van aandelen kan slechts geschieden ingevolge een besluit van de algemene vergadering. Voor de uitgifte is vereist een daartoe bestemde notariële akte. 2. Bij het besluit tot uitgifte worden de koers en de verdere voorwaarden van uitgifte bepaald. 3. Iedere aandeelhouder heeft bij uitgifte van aandelen een voorkeursrecht naar evenredigheid van het gezamenlijk bedrag van zijn aandelen, met inachtneming van de beperkingen volgens de wet. Een gelijk voorkeursrecht hebben de aandeelhouders bij het verlenen van rechten tot het nemen van aandelen. 3 Voor de zorgvrijstelling is dit niet relevant, zie bijlage advies PwC 4 Het is niet meer nodig om een geplaatst kapitaal van te hebben bij oprichting. Deze eis is vervallen bij de invoering van de flex-bv. 5 Artikel 1 boek 2 Burgerlijk Wetboek: De Staat, de provincies, de gemeenten, de waterschappen, alsmede alle lichamen waaraan krachtens de Grondwet verordenende bevoegdheid is verleend, bezitten rechtspersoonlijkheid (publiekrechtelijke rechtspersonen). 6 Indien het in de toekomst wenselijk zou zijn de aandelen te verkopen aan een private partij, zal eerst tot statutenwijziging moeten worden besloten, waarbij deze kwaliteitseis zou moeten vervallen. Ik verwijs hierbij ook naar voetnoot 10.

4 Pagina 4 van Het voorkeursrecht is niet afzonderlijk overdraagbaar. 5. Het voorkeursrecht kan, telkens voor een enkele uitgifte, worden beperkt of uitgesloten door de algemene vergadering. Register van aandeelhouders Artikel 7 1. Het bestuur houdt een register, waarin de namen en adressen van de aandeelhouders zijn opgenomen, met vermelding van de datum waarop zij de aandelen hebben verkregen en de datum van erkenning of betekening. 2. In het register worden tevens de namen en adressen opgenomen van houders van een recht van vruchtgebruik, met vermelding van de datum waarop zij het recht hebben verkregen, de datum van erkenning of betekening, alsmede met vermelding of aan hen stemrecht en/of vergaderrecht toekomt. 3. Voor het geval een aandeelhouder niet is gebonden aan een statutaire verplichting of eis, zoals nader uitgewerkt in deze statuten, wordt dit in het register vermeld. 4. Aandeelhouders en anderen van wie de gegevens in het register moeten worden opgenomen op grond van het in lid 2 van dit artikel bepaalde, zijn verplicht er voor te zorgen dat hun adres bij de vennootschap bekend is. 5. Indien tevens een elektronisch adres wordt opgegeven ter opneming in het aandeelhoudersregister, kunnen kennisgevingen, mededelingen en oproepingen voor een vergadering aan vergadergerechtigden ook elektronisch aan dit adres worden verzonden. De opgave van dit elektronisch adres aan de vennootschap geldt als instemming voor oproepingen via een elektronisch bericht aan dit adres. 6. Het register wordt regelmatig bijgehouden. Alle inschrijvingen en aantekeningen in het register worden getekend door een bestuurder Het bestuur verstrekt aan een aandeelhouder en een in lid 2 van dit artikel genoemde, desgevraagd kosteloos een uittreksel uit het register met betrekking tot zijn recht op een aandeel. Pandrecht en vruchtgebruik. Certificering van aandelen Artikel 8 1. Op aandelen kan een recht van vruchtgebruik worden gevestigd. 8 De aandeelhouder heeft het stemrecht op de aandelen waarop een recht van vruchtgebruik rust. De vruchtgebruiker heeft geen vergaderrecht. 2. Op aandelen kan geen recht van pand worden gevestigd Aan houders van certificaten van aandelen kan geen vergaderrecht worden toegekend. Blokkeringsregeling 10 7 Voor zover het bestuur bestaat uit één persoon, is deze persoon daartoe bevoegd. De statuten hebben de mogelijkheid om indien al dan niet in de toekomst gewenst het bestuur uit meerdere personen te laten bestaan (zie toelichting bij artikel 13 lid 2). 8 Dit recht kan niet worden uitgesloten op grond van artikel 2:197 Burgerlijk Wetboek. Het is te adviseren om bij een gewenste vestiging van vruchtgebruik, eerst advies in te winnen van een fiscalist en/of afstemming te zoeken met de belastingdienst (zie bijlage fiscaal advies PwC). 9 Om van de vrijstelling van de VPB-belasting gebruik te kunnen maken, zouden er geen private aandeelhouders al dan niet middellijk moeten kunnen toetreden (zie bijlage fiscaal advies PwC)).

5 Pagina 5 van 23 Artikel 9 Afdeling A. Aanbieding bij overdracht van aandelen 1. Een aandeelhouder kan een of meer van zijn aandelen slechts overdragen nadat deze aandelen aan zijn mede-aandeelhouders te koop zijn aangeboden zoals hierna in dit artikel is bepaald en een en ander met inachtneming met artikel 10 lid Aanbieding behoeft niet plaats te hebben indien de overdracht geschiedt binnen drie maanden na toestemming van alle mede-aandeelhouders blijkende uit een schriftelijke kennisgeving of een elektronisch vastgelegd bericht. 3. De aandeelhouder die een of meer aandelen wil overdragen - hierna in dit artikel aangeduid met "de aanbieder" - geeft daarvan kennis aan het bestuur, onder opgaaf van de (rechts)persoon of (rechts)personen aan wie, de prijs waarvoor en het aantal aandelen dat de aanbieder voornemens is over te dragen. Tengevolge van die kennisgeving hebben de andere aandeelhouders het recht de aandelen te kopen tegen de prijs, die zal worden vastgesteld zoals hierna wordt bepaald. 4. Het bestuur brengt het aanbod binnen twee weken nadat de kennisgeving zoals in lid 3 van dit artikel bedoeld, is ontvangen, ter kennis van de mede-aandeelhouders. De mede-aandeelhouders die geïnteresseerd zijn in de verwerving van aandelen geven daarvan binnen vier weken na voormelde kennisgeving kennis aan het bestuur en worden hierna in dit artikel aangeduid met "gegadigden" en ieder van hen individueel als "gegadigde". De vennootschap zelf kan slechts met instemming van de aanbieder als gegadigde gelden. Een aandeelhouder die zich op grond van Afdeling B van dit artikel tot aanbieding is gehouden, kan zolang op hem een aanbiedingsplicht rust niet als gegadigde gelden. 5. De prijs waarvoor de aangeboden aandelen kunnen worden gekocht, wordt door de aanbieder en de gegadigde(n) in onderling overleg vastgesteld. Voor het geval de aanbieder en de gegadigde(n) geen overeenstemming over de prijs bereiken, wordt de prijs vastgesteld door drie onafhankelijke deskundigen, te benoemen door de voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, op verzoek van de meest gerede partij. De deskundigen hebben jegens de vennootschap recht op alle door hen gewenste inlichtingen. De deskundigen geven de vastgestelde prijs op aan het bestuur, die deze terstond meedeelt aan de aanbieder en de gegadigde(n). De kosten van de prijsvaststelling zijn voor rekening van de vennootschap, tenzij de deskundigen anders bepalen. 10 De blokkeringsregeling is alleen van toepassing bij meerdere aandeelhouders. Bij een enig aandeelhouder is deze regeling niet van toepassing. Let wel: bij een overdracht van (een deel van) de aandelen zou kunnen worden gesteld dat niet meer wordt voldaan aan de objectieve vrijstelling voor interne activiteiten, zodat in beginsel ook voor interne activiteiten VpB zal zijn verschuldigd. Het is te adviseren om bij een voorgenomen overdracht van aandelen (juridisch en/of economisch) en/of iedere vorm van overdracht van zeggenschapsrechten ter zake van de aandelen in de vennootschap voor te leggen aan een fiscalist en/of afstemming te zoeken met de belastingdienst (zie bijlage fiscaal advies PwC).

6 Pagina 6 van De gegadigden die de aangeboden aandelen na prijsvaststelling willen kopen, geven daarvan kennis aan het bestuur binnen twee weken nadat het bestuur daarvan overeenkomstig lid 5 van dit artikel mededeling heeft gedaan. 7. Indien aandeelhouders tezamen op meer aandelen reflecteren dan zijn aangeboden, verdeelt het bestuur de aandelen onder de gegadigden zoveel mogelijk in verhouding tot de aantallen aandelen die zij reeds bezitten ten tijde van de aanbieding. 8. Indien vaststaat dat niet alle aangeboden aandelen tegen contante betaling worden gekocht, is de aanbieder gedurende drie maanden na die vaststelling bevoegd de aandelen vrij over te dragen aan de door hem bij het aanbod genoemde gegadigde. Indien hij zijn aandelen wil overdragen beneden de prijs, vastgesteld door de deskundigen, is hij tot deze overdracht slechts bevoegd, nadat de aandelen tegen deze lagere prijs zijn aangeboden overeenkomstig het bepaalde in dit artikel. 9. De aanbieder heeft het recht zijn aanbod in te trekken gedurende een maand nadat de prijs waarvoor de aandelen verkocht kunnen worden is meegedeeld. 10. Alle kennisgevingen en mededelingen ingevolge dit artikel geschieden schriftelijk of door middel van een elektronisch vastgelegd bericht. 11. Het in deze Afdeling A bepaalde blijft buiten toepassing indien de aandeelhouder krachtens de wet tot overdracht van zijn aandeel aan een eerdere houder verplicht is. Afdeling B. Aanbieding in andere gevallen 1. Indien een aandeelhouder niet meer aan de in artikel 5 opgenomen kwaliteitseis voldoet, moeten alle aandelen van de betreffende aandeelhouder worden aangeboden aan zijn mede-aandeelhouders. 2. De algemene vergadering kan bij besluit ontheffing verlenen van de in deze Afdeling B genoemde verplichting tot aanbieding van aandelen. 3. Ingeval volgens deze Afdeling B een verplichting tot aanbieding van aandelen bestaat is het bepaalde in Afdeling A van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat de aanbieder niet het recht heeft zijn aanbod in te trekken. 4. Zodra vaststaat, dat aandelen op grond van het bepaalde in lid 1 van deze Afdeling B moeten worden aangeboden, dienen zij die tot die aanbieding verplicht zijn, daarvan binnen een maand mededeling te doen aan het bestuur, onder opgaaf van het aantal aandelen. 5. Indien een aandeelhouder niet binnen een termijn van zes maanden zijn verplichting tot aanbieding en/of overdracht van zijn aandelen is nagekomen, is de vennootschap onherroepelijk gevolmachtigd die aandelen met inachtneming van het bepaalde in dit artikel aan te bieden en/of over te dragen. Het bestuur kan ten aanzien van iedere verplichting afzonderlijk besluiten de termijn te verlengen met ten hoogste twaalf maanden. 6. Wanneer er geen gegadigden zijn aan wie alle aandelen van de aandeelhouder met inachtneming van het bepaalde in dit artikel kunnen worden aangeboden en overgedragen, is de aandeelhouder onherroepelijk van zijn verplichting tot aanbieding ontheven en ontbreekt de volmacht. Levering van aandelen en van beperkte rechten op aandelen. Artikel Voor de levering van een aandeel en voor de levering van een recht van

7 Pagina 7 van 23 vruchtgebruik of een pandrecht daarop is vereist een daartoe bestemde notariële akte. 2. Na de levering overeenkomstig lid 1 van dit artikel kunnen de aan het aandeel verbonden rechten eerst worden uitgeoefend nadat de vennootschap die levering heeft erkend of de akte aan haar is betekend. Erkenning geschiedt in de akte of op grond van overlegging van een notarieel afschrift of uittreksel van de akte; op het overgelegde stuk wordt een gedagtekende verklaring geplaatst. Eigen aandelen Artikel Het bestuur beslist over de verkrijging van aandelen in het kapitaal van de vennootschap en neemt daarbij in acht de uit de wet en deze statuten volgende beperkingen. 2. Onder aandelen zijn in dit artikel certificaten daarvan begrepen. Vermindering geplaatst kapitaal Artikel De algemene vergadering kan bij besluit en voorts met inachtneming van het dienaangaande in de wet bepaalde besluiten tot vermindering van het geplaatste kapitaal door intrekking van aandelen of door vermindering van het bedrag van aandelen bij statutenwijziging. 2. Een besluit tot intrekking kan slechts betreffen aandelen die de vennootschap zelf houdt of waarvan zij de certificaten houdt danwel met instemming van alle aandeelhouders. 3. Vermindering van het bedrag van aandelen zonder terugbetaling moet naar evenredigheid op alle aandelen geschieden. Van het vereiste van evenredigheid mag worden afgeweken met instemming van alle betrokken aandeelhouders. 4. Voor het geval een besluit tot vermindering van het geplaatste kapitaal inhoudt een terugbetaling op aandelen heeft dit geen gevolgen zolang het bestuur geen goedkeuring aan zodanig besluit heeft verleend. Het bestuur weigert de goedkeuring op de gronden die de wet aangeeft. Bestuur Artikel De bestuurders richten zich bij het vervullen van hun taak naar het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. Het bestuur is gehouden aanwijzingen van de algemene vergadering en de raad van commissarissen op te volgen, tenzij deze - naar het bestuur redelijkerwijs van oordeel is - in strijd zijn met het belang van de vennootschap en de daarmee verbonden onderneming. 2. Het bestuur bestaat uit een of meer bestuurders Het is mogelijk om in de statuten te bepalen dat het bestuur bestaat uit één persoon. Hoewel het thans niet waarschijnlijk lijkt dat er meerdere bestuurders zullen worden benoemd, wordt door het opnemen van de bepaling dat het bestuur bestaat uit één bestuurder een beperking gecreëerd voor de toekomst. Bij de wens van een tweede bestuurder in de toekomst zullen alsdan de statuten eerst moeten worden gewijzigd. In het overleg is overeengekomen om deze beperking niet in de statuten op te nemen.

8 Pagina 8 van 23 De algemene vergadering stelt het aantal bestuurders vast. Indien er twee of meer bestuurders zijn, regelen zij hun werkzaamheden in onderling overleg. 3. Bij ontstentenis of belet van een bestuurder is de overblijvende bestuurder of zijn de overblijvende bestuurders tijdelijk met het besturen van de vennootschap belast. Bij ontstentenis of belet van alle bestuurders of de enige bestuurder is de persoon of zijn de personen, daartoe door de algemene vergadering te benoemen, tijdelijk met het besturen belast. 4. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. 12 De bezoldiging en verdere arbeidsvoorwaarden van iedere bestuurder worden vastgesteld door de algemene vergadering Iedere bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering worden geschorst en ontslagen; voorts kan iedere bestuurder te allen tijde door de raad van commissarissen worden geschorst, welke schorsing door de algemene vergadering kan worden opgeheven. Elke schorsing kan een of meer malen worden verlengd maar in totaal niet langer duren dan drie maanden. 6. Is na verloop van die tijd geen beslissing genomen omtrent opheffing van de schorsing of ontslag, dan eindigt de schorsing. Besluitvorming bestuur Artikel Besluiten van het bestuur worden genomen met volstrekte meerderheid van stemmen in een bestuursvergadering waarvoor het besluit is geagendeerd. 2. Iedere bestuurder heeft recht op één stem. 3. Het bestuur vergadert zo dikwijls een of meer bestuurders dit nodig acht(en). 4. Bestuursvergaderingen kunnen worden gehouden door middel van telefonische- of videoconferenties, of door middel van enig ander communicatiemiddel waarbij de deelnemende bestuurders in staat zijn gelijktijdig met elkaar te communiceren. Deelname aan een op deze wijze gehouden vergadering geldt als het ter vergadering aanwezig zijn. 5. Besluiten van het bestuur kunnen met algemene stemmen van alle bestuurders ook op andere wijze dan in vergadering worden genomen, mits de stemmen schriftelijk of elektronisch worden uitgebracht, mits het voorstel aan alle in functie zijnde bestuurders is voorgelegd en geen van de bestuurders zich tegen de wijze van besluitvorming verzet. 6. Een bestuurder die een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat mogelijk tegenstrijdig is met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming doet daarvan onverwijld mededeling aan het bestuur, de raad van commissarissen en de algemene vergadering. Een bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging en besluitvorming over een onderwerp waarbij hij mogelijk een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat tegenstrijdig is met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. Wanneer hierdoor geen bestuursbesluit kan worden genomen, wordt het besluit genomen door de raad van commissarissen en zo deze ontbreekt door de 12 Overeenkomstig de Beleidskader verbonden partijen Met verwijzing naar de Beleidskader verbonden partijen 2015 is er voor gekozen om de bezoldiging over te laten aan de algemene vergadering en niet aan de raad van commissarissen.

9 Pagina 9 van 23 algemene vergadering Aan de goedkeuring van de algemene vergadering en de raad van commissarissen zijn onderworpen besluiten van het bestuur die betreffen: 15 a. het verkrijgen en vervreemden van deelnemingen in andere ondernemingen (waaronder doch niet uitsluitend het oprichten van deelnemingen)en het uitoefenen van stemrecht op aandelen in deelnemingen; b. de overdracht van een aanmerkelijk deel van de activa van de vennootschap, van de gehele of nagenoeg gehele onderneming van de vennootschap of een zelfstandig onderdeel daarvan, alsmede het aangaan van overeenkomsten daartoe; c. het verkrijgen, vervreemden, bezwaren, huren, verhuren en op andere wijze in gebruik of genot verkrijgen en geven van registergoederen; d. het aangaan van overeenkomsten waarbij aan de vennootschap een bankkrediet wordt verleend; e. het ter leen verstrekken van gelden, alsmede het ter leen opnemen van gelden, waaronder niet zijn begrepen het gebruikmaken van een aan de vennootschap verleend bankkrediet en het aangaan van leningsovereenkomsten binnen de groep; f. duurzame rechtstreekse of middellijke samenwerking met een andere onderneming en het verbreken van zodanige samenwerking; g. het vaststellen van de begroting als genoemd in artikel 17 lid 6; h. investeringen welke niet zijn opgenomen in een door de algemene vergadering en de raad van commissarissen goedgekeurde begroting; i. het hoofdelijk of anderszins naast of voor anderen verbinden van de vennootschap of stellen van zekerheid; onder "anderen" zijn hier dochtermaatschappijen niet begrepen; j. het verlenen en uitbreiden van procuratie; k. het doen van aangifte van faillissement en het aanvragen van surseance van betaling; l. het aangaan van een vaststellingsovereenkomst ter beslechting van geschillen; m. het optreden in rechte, waaronder begrepen het voeren van arbitrale procedures, doch met uitzondering van het nemen van die rechtsmaatregelen, die geen uitstel kunnen lijden; n. het treffen van pensioenregelingen en het toekennen van pensioenrechten boven die welke uit bestaande regelingen voortvloeien; o. het verkrijgen en vervreemden van eigen aandelen of certificaten daarvan; p. het verrichten van overige rechtshandelingen buiten de begroting met een 14 Deze bepaling is geheel overeenkomstig de herziene wet. De wet is op dit punt op 1 januari 2013 gewijzigd. 15 De lijst bevat gebruikelijke rechtshandelingen en het betreffen rechtshandelingen die van grote invloed kunnen zijn op de vennootschap. Voor wat betreft het huidige mandaat : deze is lastig een op een over te nemen in de statuten. Mijn voorstel zou zijn om in een bestuursreglement de huidige mandatering vorm te geven voor de bestuurder van deze B.V. Het bestuursregelement behoeft niet bij notariële akte worden vastgelegd en is daarmee flexibel voor de toekomst. Het reglement kan op grond van lid 9 van dit artikel worden vastgesteld.

10 Pagina 10 van 23 belang gelijk aan of groter dan éénhonderdduizend euro ( ,00). 8. De algemene vergadering en/of de raad van commissarissen kunnen besluiten dat een in lid 7 van dit artikel genoemd besluit niet aan haar/zijn goedkeuring is onderworpen wanneer het daarmee gemoeide belang een door de algemene vergadering en/of de raad van commissarissen te bepalen en schriftelijk of elektronisch aan het bestuur op te geven waarde niet te boven gaat. 9. De algemene vergadering en/of de raad van commissarissen kunnen een bestuursreglement vaststellen waarbij een regeling wordt gegeven omtrent de wijze van besluitvorming van het bestuur, bij welk reglement nog andere dan de in lid 7 van dit artikel genoemde duidelijk omschreven bestuursbesluiten aan de goedkeuring van de algemene vergadering en/of de raad van commissarissen kunnen worden onderworpen Het ontbreken van goedkeuring door de algemene vergadering en/of de raad van commissarissen als bedoeld in lid 7 van dit artikel tast de vertegenwoordigingsbevoegdheid van het bestuur en van bestuurders niet aan. 17 Vertegenwoordiging Artikel Het bestuur vertegenwoordigt de vennootschap voor zover uit de wet niet anders voortvloeit. De bevoegdheid tot vertegenwoordiging komt mede aan iedere bestuurder toe Het bestuur kan, na goedkeuring van de algemene vergadering en de raad van commissarissen, functionarissen met algemene of beperkte vertegenwoordigingsbevoegdheid aanstellen. Elk hunner vertegenwoordigt de vennootschap met inachtneming van de begrenzing aan zijn bevoegdheid gesteld. Hun titulatuur wordt door het bestuur bepaald. Raad van commissarissen Artikel 16 Afdeling A. Instelling/Opheffing 1. De instelling van de raad van commissarissen is afhankelijk van de nederlegging van een daartoe strekkend besluit van de algemene vergadering ten kantore van het 16 Hiermee zou op een later moment kunnen worden besloten dat een bepaald besluit van het bestuur aan de goedkeuring van de algemene vergadering en/of de raad van commissarissen is onderworpen. 17 Dit wil zeggen dat de vennootschap gebonden is aan een overeenkomst als de goedkeuring niet is gevraagd of niet is gegeven, terwijl dat op grond van dit artikel wel gevraagd zou moeten zijn. De gesloten overeenkomst is geldig. De bestuurder heeft in dat geval intern wel wat uit te leggen. 18 Een bestuurder is (extern gezien) onbeperkt en onvoorwaardelijk bevoegd te vertegenwoordigen. De enige externe beperking die mogelijk is is om te bepalen dat bestuurders gezamenlijk bevoegd zijn. Let wel op: indien in de toekomst wordt besloten tot de benoeming van een tweede bestuurder, dan is deze bestuurder ook zelfstandig vertegenwoordigingsbevoegd (tenzij nu in de statuten wordt vastgelegd dat er in dat geval een gezamenlijke bevoegdheid is: wij hebben dit besproken en daartoe niet besloten, mede gezien de interne goedkeuringslijst). De bevoegdheid is aldus wel intern beperkt, zie de lijst betreffende de besluiten die goedkeuring behoeven (en met daarbij interne werking, zie voetnoot 18).

11 Pagina 11 van 23 handelsregister De algemene vergadering kan besluiten tot opheffing van de raad van commissarissen. Het in lid 1 van deze Afdeling A bepaalde is alsdan van overeenkomstige toepassing. 3. Zolang de raad van commissarissen nog niet is ingesteld - en na opheffing van de raad van commissarissen - komen de statutaire bevoegdheden van de raad van commissarissen voor zover mogelijk toe aan de algemene vergadering. Afdeling B. Samenstelling na instelling 1. De vennootschap heeft nadat deze is ingesteld - een raad van commissarissen bestaande uit één of meer commissarissen. 2. Commissarissen worden benoemd, geschorst en ontslagen door de algemene vergadering. 3. De algemene vergadering stelt het aantal commissarissen vast. Bij ontstentenis of belet van een commissaris is de overblijvende commissaris of zijn de overblijvende commissarissen tijdelijk met de taken van de raad van commissarissen belast. Bij ontstentenis of belet van alle commissarissen of de enige commissaris komen de bevoegdheden die in deze statuten aan de raad van commissarissen zijn toegekend zoveel mogelijk aan de algemene vergadering toe. 4. Niet benoembaar tot commissaris zijn personen die raadslid, collegelid of ambtenaar zijn bij de aandeelhouder. 5. De algemene vergadering kan één commissaris tot voorzitter van de raad van commissarissen benoemen. Bovendien kan de algemene vergadering één commissaris tot gedelegeerd commissaris benoemen die belast is met het onderhouden van een meer regelmatig contact met het bestuur; een gedelegeerd commissaris brengt van zijn bevindingen verslag uit aan de raad van commissarissen. De functies van voorzitter en gedelegeerd commissaris zijn verenigbaar. 6. De algemene vergadering kan aan de commissarissen of aan één of meer van hen een beloning toekennen. Afdeling C. Taak en werkwijze 1. De raad van commissarissen houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. Hij staat het bestuur met raad ter zijde. Bij de vervulling van hun taak richten commissarissen zich naar het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. 2. Het bestuur verschaft de raad van commissarissen tijdig de voor de uitoefening van diens taak noodzakelijke gegevens. 3. Het bestuur stelt ten minste een keer per jaar de raad van commissarissen schriftelijk op de hoogte van de hoofdlijnen van het strategisch beleid, de algemene en financiële risico s en het beheers- en controlesysteem van de vennootschap. 19 Er is gekozen voor een optionele raad van commissarissen: een raad kan bij oprichting of op een later moment worden ingesteld, maar ook weer worden opgeheven. Zonder opname van deze bepalingen van een raad van commissarissen dienen bij een latere wens tot de instelling daarvan eerst de statuten te worden gewijzigd.

12 Pagina 12 van De raad van commissarissen kan regels vaststellen omtrent de besluitvorming en werkwijze van de raad van commissarissen, in aanvulling op hetgeen daaromtrent in deze statuten is bepaald. Afdeling D. Vergaderingen en besluitvorming 1. De vergadering van de raad van commissarissen wordt, zo vaak als zulks noodzakelijk is bijeengeroepen of op verzoek van het bestuur of iedere commissaris, doch niet minder vaak dan eens per twee maanden, tenzij anders bepaald door de raad van commissarissen. Tot het bijeenroepen is iedere bestuurder en iedere commissaris bevoegd. 2. De oproeping voor de vergadering van raad van commissarissen geschiedt niet later dan acht dagen voor die van de vergadering. Bij de oproeping worden de te behandelen onderwerpen vermeld. Indien de door deze statuten gegeven voorschriften voor het oproepen en houden van de vergaderingen van de raad van commissarissen niet in acht zijn genomen, kunnen ter vergadering alleen geldige besluiten van de raad van commissarissen worden genomen, indien alle commissarissen ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een commissaris kan zich ter vergadering doen vertegenwoordigen door een schriftelijk gevolmachtigde. 3. Indien een commissaris niet aanwezig of vertegenwoordigd is, kan elke commissaris verlangen dat een nieuwe vergadering wordt bijeengeroepen met inachtneming van het bepaalde in deze Afdeling D, waarin de besluiten kunnen worden genomen onafhankelijk van het aantal commissarissen dat in deze vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. 4. Vergaderingen van de raad van commissarissen kunnen worden gehouden door het bijeenkomen van commissarissen of door middel van telefoongesprekken, "video conference" of via andere communicatiemiddelen, waarbij alle deelnemende commissarissen in staat zijn gelijktijdig met elkaar te communiceren. Deelname aan een op deze wijze gehouden vergadering geldt als het ter vergadering aanwezig zijn. 5. De raad van commissarissen besluit bij volstrekte meerderheid van stemmen. Iedere commissaris heeft recht op één stem. 6. De raad van commissarissen kan in een vergadering alleen geldige besluiten nemen, indien de meerderheid van de in functie zijnde commissarissen ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. 7. Besluiten van de raad van commissarissen kunnen ook buiten vergadering worden genomen, schriftelijk of op andere wijze, mits het desbetreffende voorstel aan alle in functie zijnde commissarissen is voorgelegd en geen van hen zich tegen de desbetreffende wijze van besluitvorming verzet. Van een besluit buiten vergadering dat niet schriftelijk is genomen wordt door de secretaris van de raad van commissarissen een verslag opgemaakt dat door de voorzitter van de raad van commissarissen wordt ondertekend. Schriftelijke besluitvorming geschiedt door middel van schriftelijke verklaringen van alle in functie zijnde commissarissen. 8. Een commissaris neemt niet deel aan de beraadslaging en besluitvorming indien deze commissaris daarbij een direct of indirect persoonlijk belang heeft dat tegenstrijdig is met het belang van de vennootschap en de met haar verbonden onderneming. Wanneer de raad van commissarissen hierdoor geen besluit kan nemen, wordt het besluit genomen door de algemene vergadering.

13 Pagina 13 van 23 Boekjaar en jaarstukken. Begroting Artikel Het boekjaar van de vennootschap is gelijk aan het kalenderjaar. 2. Binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar, behoudens verlenging van deze termijn met ten hoogste zes maanden door de algemene vergadering op grond van bijzondere omstandigheden, maakt het bestuur de jaarrekening op. De opgemaakte jaarrekening wordt ondertekend door de bestuurders en de commissarissen. Indien een ondertekening ontbreekt, wordt daarvan onder opgave van reden melding gemaakt. 3. Uiterlijk vanaf de laatste dag van de termijn bedoeld in lid 2 van dit artikel liggen de jaarstukken ten kantore van de vennootschap ter inzage voor de vergadergerechtigden. 4. De algemene vergadering stelt de jaarrekening vast. 5. Indien alle aandeelhouders tevens bestuurder van de vennootschap zijn, geldt ondertekening van de jaarrekening door alle bestuurders uitdrukkelijk niet als een besluit tot vaststelling van de jaarrekening. 6. Tenzij de algemene vergadering en de raad van commissarissen anders besluiten maakt het bestuur uiterlijk een maand voor de aanvang van het boekjaar een begroting op voor het komende boekjaar; het bestuur legt deze stukken te zelfder tijd ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering 20 en de raad van commissarissen. Accountant Artikel De vennootschap kan aan een accountant als bedoeld in artikel 2:393 BW de opdracht verlenen om de door het bestuur opgemaakte jaarrekening te onderzoeken, met dien verstande dat de vennootschap tot verlening van die opdracht gehouden is indien de wet dat verlangt. 2. Tot het verlenen van de opdracht is de algemene vergadering bevoegd. Gaat deze daartoe niet over dan is de raad van commissarissen bevoegd; gaat ook de raad van commissarissen niet tot het verlenen van deze opdracht over dan is het bestuur bevoegd. 3. Een verleende opdracht kan te allen tijde worden ingetrokken door de algemene vergadering. Een door het bestuur verleende opdracht kan worden ingetrokken door de raad van commissarissen; overigens kan een opdracht worden ingetrokken door degene die de opdracht heeft verleend. Een opdracht kan enkel worden ingetrokken om gegronde redenen met inachtneming van artikel 2:393 lid 2 BW. 4. De accountant brengt omtrent zijn onderzoek verslag uit aan het bestuur en de raad van commissarissen. De accountant geeft de uitslag van zijn onderzoek weer in een verklaring omtrent de getrouwheid van de jaarrekening. Winst en uitkeringen Artikel Bij de berekening van de verdeling van een uitkering tellen aandelen die de vennootschap houdt niet mee, tenzij op die aandelen een recht van vruchtgebruik of een pandrecht rust ten behoeve van een ander dan de vennootschap. 20 Overeenkomstig de Beleidskader verbonden partijen 2015.

14 Pagina 14 van De algemene vergadering is bevoegd tot bestemming van de winst die door de vaststelling van de jaarrekening is bepaald en tot vaststelling van (tussentijdse) uitkeringen, voor zover het eigen vermogen groter is dan de reserves die de vennootschap moet aanhouden. 3. Een besluit tot uitkering door de algemene vergadering heeft geen gevolgen tot het bestuur daarvoor goedkeuring heeft verleend. Het bestuur weigert de goedkeuring op de gronden die de wet aangeeft. 21 Jaarvergadering. Andere algemene vergaderingen Artikel De jaarvergadering wordt gehouden binnen zes maanden na afloop van het (voorgaande) boekjaar, tenzij overeenkomstig artikel 24 van deze statuten buiten vergadering besloten wordt. De jaarvergadering wordt opgeroepen door het bestuur of de raad van commissarissen. De agenda voor de jaarvergadering vermeldt onder meer: a. het behandelen van de in artikel 19 gemelde goedkeuring van het bestuur; b. het behandelen van het jaarverslag (indien van toepassing); c. het vaststellen van de jaarrekening; d. het vaststellen van de winstbestemming; e. het verlenen van kwijting aan bestuurders voor het bestuur en het verlenen van kwijting aan commissarissen voor het gehouden toezicht op het bestuur. 2. Een onderwerp waarvan de behandeling schriftelijk is verzocht door een of meer vergadergerechtigden die alleen of tezamen vergaderrecht hebben ten aanzien van aandelen die ten minste een/honderdste 22 gedeelte van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen wordt opgenomen in de oproeping of op dezelfde wijze aangekondigd indien de vennootschap het verzoek niet later dan op de dertigste dag voor die van de vergadering heeft ontvangen en mits geen zwaarwichtig belang van de vennootschap zich daartegen verzet. 3. Een andere algemene vergadering dan de jaarvergadering wordt gehouden zo dikwijls het bestuur, de raad van commissarissen of een of meer vergadergerechtigden die alleen of tezamen vergaderrecht hebben ten aanzien van 21 Deze bepaling is sinds de invoering van de flex-bv (2012) wettelijk vastgelegd. Het bestuur dient een afweging te maken dat de vennootschap ook na een uitkering aan haar verplichtingen kan blijven voldoen (balanstest en uitkeringstoets), waarbij het bestuur in ieder geval één jaar vooruit moet kijken en waarbij verplichtingen die over een aantal jaren moeten worden aangegaan maar thans al bekend zijn ook moeten worden meegenomen. Aan deze bepaling zijn bij niet of onjuiste naleving aansprakelijkheidsancties gekoppeld voor bestuurders en aandeelhouders. Balanstest: de uitkering mag er niet toe leiden dat het eigen vermogen kleiner wordt dan de niet uitkeerbare reserves. Uitkeringstoets: het bestuur dient te beoordelen of de vennootschap na de uitkering kan blijven voortgaan met het betalen van haar opeisbare schulden. Het bestuur doet er verstandig aan de balanstest/uitkeringstoets te onderbouwen met bijvoorbeeld een advies van de fiscalist/accountant. 22 Percentage overeenkomstig de wet (artikel 2:224a Burgerlijk Wetboek): agenderingsrecht.

15 Pagina 15 van 23 aandelen die ten minste een/honderdste gedeelte 23 van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen dit nodig acht/achten. 4. Tot het oproepen van een andere algemene vergadering dan de jaarvergadering zijn bevoegd: - het bestuur; - één of meer bestuurders afzonderlijk; - de raad van commissarissen; - een aandeelhouder. 5. Aan de eis van een schriftelijk verzoek wordt voor de toepassing van dit artikel voldaan indien het verzoek elektronisch is vastgelegd. Het bestuur is bevoegd tot vaststelling en wijziging van de elektronische communicatiemiddelen als bedoeld in deze statuten en deelt deze tijdig aan de aandeelhouders en andere vergadergerechtigden mede. Plaats van vergadering Artikel Een algemene vergadering wordt gehouden in de gemeente waar de vennootschap haar zetel heeft. 2. Een algemene vergadering kan elders worden gehouden indien alle vergadergerechtigden met de plaats van vergadering hebben ingestemd en de bestuurders en commissarissen voorafgaand aan de besluitvorming in de gelegenheid zijn gesteld advies uit te brengen. Oproeping Artikel De aandeelhouders, overige vergadergerechtigden, bestuurders en commissarissen worden ten minste acht dagen tevoren schriftelijk opgeroepen, onder opgaaf van de te behandelen onderwerpen. De oproeping wordt gezonden aan de adressen van de aandeelhouders en overige vergadergerechtigden, zoals deze zijn vermeld in het register van aandeelhouders. De oproeping kan plaatsvinden door een elektronisch toegezonden leesbaar en reproduceerbaar bericht aan het adres dat voor dit doel door de vergadergerechtigde aan de vennootschap kenbaar is gemaakt. 2. Indien de oproeping niet of niet tijdig heeft plaats gehad kunnen niettemin over alle aan de orde komende onderwerpen geldige besluiten worden genomen met de daarvoor geldende meerderheid, indien alle vergadergerechtigden met besluitvorming over die onderwerpen hebben ingestemd en de bestuurders voorafgaand aan de besluitvorming in de gelegenheid zijn gesteld om advies uit te brengen. 3. Indien aan de algemene vergadering kan worden deelgenomen en gestemd door middel van een elektronisch communicatiemiddel, wordt dit bij de oproeping vermeld. Besluitvorming algemene vergadering Artikel De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van 23 Percentage overeenkomstig de wet (artikel 2:220 Burgerlijk Wetboek): recht om bestuur/raad van commissarissen te verzoeken tot het overgaan tot oproeping.

16 Pagina 16 van 23 commissarissen, bij diens afwezigheid door een door de raad van commissarissen aan te wijzen persoon en bij ontbreken van zodanige aanwijzing door de voorzitter van het bestuur en bij ook diens ontbreken of afwezigheid door een van de andere bestuurders, aan te wijzen door het bestuur. De algemene vergadering kan in afwijking van het vorenstaande anders beslissen. Van het verhandelde in de algemene vergadering en van de aldaar genomen besluiten worden notulen gehouden. De vergadering wijst een notulist aan. De notulen worden door de voorzitter en de notulist vastgesteld en ten blijke daarvan door hen getekend. 2. Voor zover de wet of de statuten geen grotere meerderheid voorschrijven besluit de algemene vergadering bij volstrekte meerderheid van stemmen. 3. Een vergadergerechtigde is bevoegd door middel van een elektronisch communicatiemiddel aan de algemene vergadering deel te nemen mits dit bij de oproeping is vermeld en de vergadergerechtigde via het elektronisch communicatiemiddel kan worden geïdentificeerd, rechtstreeks kan kennisnemen van de vergadering en kan deelnemen aan de beraadslagingen. 4. Elk aandeel geeft recht op één stem. 5. Vertegenwoordiging van vergadergerechtigden, ten aanzien van zowel de uitoefening van het vergaderrecht als het stemrecht, is uitsluitend krachtens schriftelijke volmacht toegestaan. Onder schriftelijke volmacht wordt mede verstaan een elektronisch vastgelegde volmacht. 6. Bestuurders en commissarissen hebben als zodanig in de algemene vergadering een raadgevende stem. 7. Behoudens het in de wet bepaalde kan voor een aandeel dat toebehoort aan de vennootschap of aan een dochtermaatschappij daarvan, geen stem worden uitgebracht; evenmin voor een aandeel waarvan een van hen de certificaten houdt. De vennootschap of een dochtermaatschappij daarvan kan geen stem uitbrengen voor een aandeel waarop zij een recht van vruchtgebruik of een pandrecht heeft. Bij de vaststelling in hoeverre aandeelhouders stemmen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn of in hoeverre het aandelenkapitaal vertegenwoordigd is, wordt geen rekening gehouden met aandelen waarvoor geen stem kan worden uitgebracht. 8. Indien het bestuur bij de oproep voor de algemene vergadering daartoe de mogelijkheid heeft geopend, kunnen stemmen die voorafgaand aan de algemene vergadering via een elektronisch communicatiemiddel worden uitgebracht, na de oproeping maar niet eerder dan dertig (30) dagen voor de dag van de vergadering worden gelijkgesteld met stemmen die ter vergadering zijn uitgebracht. Besluitvorming buiten vergadering 24 Artikel 24 Vergadergerechtigden aan wie het stemrecht toekomt kunnen alle besluiten die zij in vergadering kunnen nemen buiten vergadering nemen. De bestuurders en commissarissen worden in de gelegenheid gesteld voorafgaand aan de besluitvorming over het voorstel advies uit te brengen. 24 Dit wil zeggen dat er ook schriftelijk (zonder het houden van een vergadering) kan worden besloten.

17 Pagina 17 van 23 Een besluit buiten vergadering is slechts geldig indien alle vergadergerechtigden met deze wijze van besluitvorming hebben ingestemd en voorts schriftelijk of op reproduceerbare wijze langs elektronische weg een zodanig aantal stemmen ten gunste van het desbetreffende voorstel is uitgebracht als wordt voorgeschreven door de wet en/of deze statuten. Aan het vereiste van schriftelijkheid van stemmen wordt tevens voldaan indien het besluit onder vermelding van de wijze waarop ieder der vergadergerechtigden aan wie het stemrecht toekomt heeft gestemd schriftelijk of elektronisch is vastgelegd. Het schriftelijke besluit buiten vergadering wordt onverwijld aan het bestuur verstrekt. Aantekening besluiten Artikel 25 Het bestuur bewaart de in de vorige artikelen genoemde notulen en schriftelijke besluiten en legt deze ten kantore van de vennootschap ter inzage van de vergadergerechtigden. Het bestuur verstrekt hiervan aan hen desgevraagd een afschrift of uittreksel tegen ten hoogste de kostprijs. Statutenwijziging en ontbinding Artikel De algemene vergadering is bevoegd de statuten te wijzigen en de vennootschap te ontbinden. Een besluit tot statutenwijziging of ontbinding van de vennootschap behoeft de voorafgaande goedkeuring van de raad van commissarissen. 2. Wanneer aan de algemene vergadering een voorstel tot statutenwijziging wordt gedaan moet zulks steeds bij de oproeping tot die vergadering worden vermeld. Een voorstel tot statutenwijziging, waarin de voorgestelde wijzigingen woordelijk zijn opgenomen, moet van de dag van oproep tot aan het einde van de vergadering ten kantore van de vennootschap ter inzage liggen voor allen die tot de vergadering moeten worden opgeroepen. Zolang het voorstel ter inzage ligt, dienen zij kosteloos afschriften daarvan te kunnen verkrijgen. Vereffening Artikel Na ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door het bestuur, tenzij de algemene vergadering daartoe andere vereffenaars benoemt. 2. Hetgeen na de voldoening van de schulden aan vermogen overblijft wordt aan aandeelhouders overgedragen, in verhouding van de nominale bedragen van hun aandelen. Slotverklaringen Na vaststelling van deze statuten verklaarde de comparant e het volgende: I. Boekjaar. Het eerste boekjaar van de vennootschap eindigt op eenendertig december tweeduizendvijftien eenendertig december tweeduizendzestien 25. II. Benoeming bestuurder. 25 PwC heeft aangegeven dat vanuit fiscaal perspectief een kort eerst boekjaar mogelijk de voorkeur heeft ((zie bijlage fiscaal advies PwC).

18 Pagina 18 van 23 Voor de eerste maal wordt tot enig bestuurder van de vennootschap benoemd:. III. Benoeming commissaris sen. 26 Voor de eerste maal wordt tot enig commissaris/ commissarissen van de vennootschap benoemd:. IV. Deelneming in het kapitaal. Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt één euro. In het geplaatste kapitaal wordt deelgenomen door de Oprichter voor een (1) aandeel, nominaal groot een euro ( 1,=), genummerd 1. V. Volstorting aandelen. De Oprichter is gehouden het bij de oprichting geplaatste aandeel in geld vol te storten. De Oprichter verklaart hierbij voormelde storting onverwijld te verrichten op een door de vennootschap te openen en aan te wijzen bankrekening ten name van de vennootschap. 27 VI. Instemming raad. Overeenkomstig het Beleidskader Verbonden Partijen 2015, welk beleidskader in juni 2015 door de Oprichter is vastgesteld, kan er slechts worden deelgenomen in een nieuwe verbonden partij nadat de raad hiermee heeft ingestemd op basis van een business case. Het raadsbesluit waaruit de instemming blijkt (en waaruit blijkt dat de raad geen bedenkingen heeft tegen het oprichten van onderhavige vennootschap) wordt aan deze akte gehecht. VII. Goedkeuring provincie Overijssel. Overeenkomstig artikel 160 van de Gemeentewet behoeft het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede tot het oprichten van de onderhavige vennootschap de goedkeuring van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel. Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede alsmede het besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel worden als bijlagen aan deze akte gehecht. Slot. De comparant e is mij, notaris, bekend. Waarvan akte verleden te Enschede op de datum vermeld in het hoofd van deze akte. Nadat de inhoud van de akte aan de comparant e zakelijk werd opgegeven en toegelicht, verklaarde zij/hij dat zij/hij van de inhoud heeft kennis genomen en daarmee instemt. Onmiddellijk na beperkte voorlezing overeenkomstig de wet is deze akte door de comparant e en mij, notaris, ondertekend. 26 Alleen voorzover er al een raad van commissarissen wordt ingesteld bij de oprichting. 27 Er is thans gekozen voor een oprichting met een volstorting in contanten. Voor het passeren van de akte dient te worden vastgesteld of er bij de oprichting nog activa dient te worden ingebracht. PwC zal dit met de Gemeente afstemmen (zie bijlage fiscaal advies PwC).

19 Pagina 19 van 23 BIJLAGE: Fiscaal advies PwC bij de akte van oprichting ( 12 augustus 2015, uur van PwC (Edwin Sarkinovic) aan Gemeente Enschede (Mark de Jonge) en KienhuisHoving (Jacobine Tinselboer) Artikel 5) In artikel 5 is de kwaliteitseis opgenomen. Dit artikel bepaalt onder meer dat uitsluitend rechtspersonen in de zin van artikel 2:1 Burgerlijk Wetboek of rechtspersonen die door deze voornoemde rechtspersonen volledig worden gecontroleerd houders van aandelen kunnen zijn. Het begrip 'controle' wordt in de akte van oprichting niet met zoveel woorden gedefinieerd. Opmerkingen Bij het bepalen van de Vpb-effecten van de verzelfstandiging van de onderhoudsafdeling, en meer specifiek of de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten van toepassing zijn, is het relevant dat de op te richten BV kwalificeert als een privaatrechtelijk overheidslichaam van een publiekrechtelijk rechtspersoon (de gemeente Enschede). Daarvan is onder meer sprake als uitsluitend de gemeente Enschede (onmiddellijk of middellijk) alle aandelen van de BV houdt (hierna: '100%- aandeelhouderseis'). Woorden met deze strekking komen ook voor in de huidige Wet Vpb (zoals deze momenteel nog van toepassing is). Over de interpretatie van deze woorden is discussie mogelijk en deze heeft zich in het verleden ook voorgedaan. Grosso modo gaat het daarbij om de vraag wat bepaalt nu voor de toepassing van de Vpb-plicht van overheidsondernemingen wat een aandeelhouder is: gaat het hierbij bijvoorbeeld om de zeggenschapsrechten (stemrecht/recht van vergadering) en/of om de economische rechten (dividendrecht). In het zogenoemde ACP-arrest (Hoge Raad van 18 februari 1998, BNB 1998/178) heeft de Hoge Raad beslist dat in een situatie waarbij de economische rechten van de aandelen zich (in dat geval middellijk) volledig bevonden bij een publiekrechtelijk rechtspersoon, ondanks dat het feit dat de zeggenschapsrechten slechts grotendeels bij (die) publiekrechtelijke rechtsperso(o)n(en) bevonden, toch voldaan werd aan de 100%-aandeelhouderseis. Op grond van het ACP-arrest zou wellicht betoogd kunnen worden dat indien in de toekomst een niet doorslaggevend deel van de zeggenschapsrechten van de aandelen in de BV zich niet meer uitsluitend bij de gemeente Enschede bevindt, dit onder bepaalde voorwaarden toch niet van invloed hoeft te zijn op de voortzetting van de toepasbaarheid van de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten. Wij kiezen er voor om deze problematiek hier niet verder in detail uit te werken maar te volstaan met de opmerking dat wij van mening zijn dat met deze gedachtelijn in casu voorzichtig kan en dient te worden omgegaan. Uit de gesprekken die wij namelijk hebben gevoerd met de gemeente Enschede leiden wij af dat op dit moment nadrukkelijk beoogd is dat alle rechten en verplichtingen ter zake van de aandelen in de BV uitsluitend gehouden zullen worden door de gemeente Enschede. Naast dit praktische argument vinden wij het vanuit fiscaal perspectief van belang dat in zijn algemeenheid de interpretatie van alle nieuwe wetgeving onzekerheid met zich meebrengt en dat het dus in zijn algemeenheid zaak is om hier voorzichtig mee om te gaan, zeker als een meer risicovolle interpretatie niet benodigd is. Uit het vorenstaande vloeit voort dat het momenteel ons inziens niet nodig is om de kwaliteitseis van artikel 5 van de akte van oprichting van de BV verder aan te scherpen (lees in lijn met de nieuwe Wet Vpb te brengen). Zoals besproken leidt iedere overdracht (overgang) van het economisch belang van de aandelen in de BV door de gemeente Enschede aan een andere partij (publiekrechtelijk of privaatrechtelijk) tot het niet langer van toepassing zijn van de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten. Dit zou in onze visie ook aan de orde kunnen zijn wanneer de zeggenschapsrechten (ten minste) grotendeels worden overgedragen aan een of meer andere publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen dan de gemeente Enschede (afgezien van de mogelijke toepasbaarheid van andere vrijstellingen, zie onze notitie). De beheersing van de toepasbaarheid van de nu beoogde vrijstellingen hoeft wat ons betreft niet te worden geregeld in artikel 5, maar langs andere weg bijvoorbeeld door op andere plaatsen in deze akte van

20 Pagina 20 van 23 oprichting aanvullende beheersmaatregelen op te nemen (zie hierna onze aanbeveling met betrekking tot artikel 14). Artikel 8, lid 1) Opmerkingen Het tekstvoorstel in dit onderdeel volstaat naar onze mening. Zodra daadwerkelijk een recht van vruchtgebruik op de aandelen wordt gevestigd, stellen wij voor om (mede gelet op onze voorgaande opmerkingen) de eventuele fiscale gevolgen hiervan nader te beoordelen en met de Belastingdienst af te stemmen. Voetnoot 8) Opmerkingen Voor toepassing van de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten verwijzen wij naar onze voornoemde opmerkingen. Indien een privaatrechtelijk lichaam (niet zijnde een privaatrechtelijk overheidslichaam van het publiekrechtelijk rechtspersoon) aandelen in de BV verkrijgt, wordt niet meer voldaan aan de voorwaarde dat het publiekrechtelijke rechtpersoon het privaatrechtelijke overheidslichaam volledig beheerst. Als gevolg hiervan zullen de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten niet meer van toepassing zijn. Indien zich een dergelijk scenario voordoet raden wij aan om de eventuele fiscale gevolgen hiervan nader te beoordelen (bijvoorbeeld of de objectieve vrijstelling voor samenwerkingsverbanden van toepassing is) en met de Belastingdienst af te stemmen. Mogelijk biedt hierbij het voornoemde ACP-arrest een uitkomst. Artikel 8, lid 3) Opmerkingen Het certificeren van de aandelen in de BV kan (gelet op onze voorgaande opmerkingen en het voornoemde ACP-arrest) wellicht zodanig worden vormgegeven dat een certificering niet leidt tot het vervallen van de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten. Wij hebben hiervoor reeds (in relatie tot artikel 5) een opmerking over gemaakt, zie vierde en vijfde alinea. Hier willen wij volstaan met de opmerking dat certificering voorafgaande aan implementatie altijd zorgvuldig wordt vormgegeven door/in samenwerking met een fiscaal deskundige en wordt afgestemd met de Belastingdienst. Artikel 9) Opmerkingen Indien meerdere aandeelhouders aandelen in de BV verkrijgen, wordt niet meer voldaan aan de voorwaarde dat het publiekrechtelijke rechtpersoon het privaatrechtelijke overheidslichaam volledig beheerst. Als gevolg hiervan zijn de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten in beginsel niet meer van toepassing. Alsdan dient te worden onderzocht of de objectieve vrijstelling voor samenwerkingsverbanden van toepassing is. Volledigheidshalve merken wij op dat het voornoemde ACParrest mogelijkheden biedt dat in en dergelijk scenario de objectieve vrijstellingen voor quasi-inbesteding en interne activiteiten toch van toepassing zijn. Desalniettemin staan wij (zoals aangegeven) een enge uitleg van de wettekst voor. Bij aanbieding en overdracht (overgang) van de aandelen in de BV dienen derhalve de fiscale gevolgen nader in kaart te worden gebracht en met de Belastingdienst te worden afgestemd. Artikel 13, lid 2) Opmerkingen Volledigheidshalve merken wij op dat voor toepassing van de objectieve vrijstellingen (en meer specifiek de vraag of de BV kwalificeert als een privaatrechtelijk overheidslichaam van een publiekrechtelijk rechtspersoon) niet relevant is op welke wijze haar bestuurders worden benoemd en ontslagen en aan wie het (eventuele) vermogen bij liquidatie toekomt. Een stichting wordt echter slechts als een privaatrechtelijk

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: [ ]. 2. De vennootschap heeft haar zetel in de gemeente [ ]. Doel Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: a. [ ]; b. het oprichten

Nadere informatie

Oprichting Spaar BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V.

Oprichting Spaar BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. 1 Oprichting Spaar BV STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: @ B.V.. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: 1. het deelnemen in, zich op andere

Nadere informatie

Statuten Rainforest Alliance B.V. (per 1 januari 2018)

Statuten Rainforest Alliance B.V. (per 1 januari 2018) Statuten Rainforest Alliance B.V. (per 1 januari 2018) Artikel 1. Begripsbepalingen In de statuten wordt verstaan onder: Algemene Vergadering hetzij het orgaan van de Vennootschap bestaande uit alle aandeelhouders

Nadere informatie

STATUTEN VAN NN GROUP BIDCO B.V.

STATUTEN VAN NN GROUP BIDCO B.V. STATUTEN VAN NN GROUP BIDCO B.V. STATUTEN HOOFDSTUK I. Begripsbepalingen. Artikel 1. In de statuten wordt verstaan onder: a. algemene vergadering: het orgaan dat gevormd wordt door aandeelhouders en andere

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP 1 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING STICHTING PRIORITEIT ORDINA GROEP Heden, [ ] tweeduizend veertien, verscheen voor mij, mr. Marcel Dirk Pieter Anker, notaris te Amsterdam: [ ]. De comparant verklaarde dat

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING VAN WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL WINDENERGIE DUIVEN B.V BMK/fkr

AKTE VAN OPRICHTING VAN WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL WINDENERGIE DUIVEN B.V BMK/fkr - 1 - AKTE VAN OPRICHTING VAN WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL WINDENERGIE DUIVEN B.V. 508139 BMK/fkr Op *** verscheen voor mij, mr. EDITH MARIA DUTMER, notaris, gevestigd te Arnhem: ***, te dezen handelend als

Nadere informatie

Hoofdstuk I. Oprichting van KAS-Trust Bewaarder Pyramidefonds B.V Hierbij richt de Splitsende Vennootschap de besloten vennootschap met

Hoofdstuk I. Oprichting van KAS-Trust Bewaarder Pyramidefonds B.V Hierbij richt de Splitsende Vennootschap de besloten vennootschap met Hoofdstuk I. Oprichting van KAS-Trust Bewaarder Pyramidefonds B.V. ------------ Hierbij richt de Splitsende Vennootschap de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: KAS-Trust Bewaarder Pyramidefonds

Nadere informatie

CONCEPTAKTE VAN OPRICHTING [ ] MATERIEEL B.V. [ ] als de Oprichter

CONCEPTAKTE VAN OPRICHTING [ ] MATERIEEL B.V. [ ] als de Oprichter CONCEPTAKTE VAN OPRICHTING [ ] MATERIEEL B.V. [ ] als de Oprichter DATUM [ ] Voorafgaand aan het passeren van deze akte zal de layout worden gewijzigd in een notariële opmaak, door (i) dit voorblad te

Nadere informatie

Renpart Retail XI Bewaar B.V. Naam en zetel Artikel 1. Doel Artikel 2. Kapitaal en aandelen Artikel 3. Uitgifte van aandelen Artikel 4.

Renpart Retail XI Bewaar B.V. Naam en zetel Artikel 1. Doel Artikel 2. Kapitaal en aandelen Artikel 3. Uitgifte van aandelen Artikel 4. 20150280 1 Doorlopende tekst van de statuten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Renpart Retail XI Bewaar B.V., statutair gevestigd te 's-gravenhage, zoals deze luiden sedert de

Nadere informatie

Statutenwijziging BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V.

Statutenwijziging BV. H&S Online - Hermans & Schuttevaer Notarissen N.V. 1 Statutenwijziging BV STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: @(onroerend goed doel)@ 1. het voor

Nadere informatie

LEIDRAAD BESLOTEN VENNOOTSCHAP

LEIDRAAD BESLOTEN VENNOOTSCHAP LEIDRAAD BESLOTEN VENNOOTSCHAP In deze leidraad vind je een aantal praktische wenken met betrekking tot de juridische gang van zaken bij je vennootschap. Deze leidraad is niet diepgaand. In het voorkomende

Nadere informatie

STATUTEN per 11 november 2009 van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: BNG Vermogensbeheer B.V., gevestigd te s-gravenhage

STATUTEN per 11 november 2009 van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: BNG Vermogensbeheer B.V., gevestigd te s-gravenhage Blad 1 STATUTEN per 11 november 2009 van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid:, gevestigd te s-gravenhage Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vennootschap draagt de naam: 2. Zij heeft haar

Nadere informatie

AMSTERDAM INTERNET EXCHANGE B.V.

AMSTERDAM INTERNET EXCHANGE B.V. - 1 - STATUTEN VAN AMSTERDAM INTERNET EXCHANGE B.V. ED/6001613/269943.dlt met zetel te Amsterdam, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 5 januari 2005 voor een waarnemer van Mr

Nadere informatie

1/10. BC/MvS #

1/10. BC/MvS # 1/10 BC/MvS 5165977 40074616 #26468718 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN INSINGERGILISSEN ASSET MANAGEMENT N.V., ZOALS DEZE IS KOMEN TE LUIDEN NA STATUTENWIJZIGING DE DATO 1 JANUARI 2018 STATUTEN:

Nadere informatie

NOTULEN AUTEUR / INLICHTINGEN: 12 mei 2011 10060553/11-00258663/eti Concept-notulen flexbv

NOTULEN AUTEUR / INLICHTINGEN: 12 mei 2011 10060553/11-00258663/eti Concept-notulen flexbv NOTULEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP NAAR NEDERLANDS RECHT, GEBASEERD OP DE WETSVOORSTELLEN INZAKE FLEXIBILISERING VAN HET BV-RECHT. Bijgaand eerst een toelichting en daarna

Nadere informatie

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking.

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na het verlijden van de akte van statutenwijziging verleden op 30 januari 2015 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

ANNEX B. Statuten ProQR Therapeutics I B.V.

ANNEX B. Statuten ProQR Therapeutics I B.V. 1 ANNEX B Statuten ProQR Therapeutics I B.V. STATUTEN BEGRIPSBEPALING EN INTERPRETATIE Artikel 1 1.1 In deze statuten worden de volgende definities gehanteerd: Aandeelhouder een houder van aandelen in

Nadere informatie

STATUTEN TMC GROUP B.V. 11 FEBRUARI 2013

STATUTEN TMC GROUP B.V. 11 FEBRUARI 2013 STATUTEN TMC GROUP B.V. 11 FEBRUARI 2013 HOOFDSTUK I BEGRIPSBEPALINGEN 1. BEGRIPSBEPALINGEN 1.1 In de statuten wordt verstaan onder: 1.1.1 een "Aangesloten Instelling": een aangesloten instelling in de

Nadere informatie

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.

S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2. S T A T U T E N : 1. Naam. Zetel. 1.1 De stichting draagt de naam: Stichting Solus Non Solus. 1.2 Zij is gevestigd te Amsterdam. 2. Doel. 2.1 De stichting heeft ten doel: (a) het goed functioneren van

Nadere informatie

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP.

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP. - 1 - OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP. Op dertig maart tweeduizend zes, verschijnt voor mij, mr. Anne-Mijke Dorothée Wesseling, hierna te noemen: notaris, als waarnemer voor mr. Martine Bijkerk, notaris

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Statuten van de Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion, gevestigd te Rotterdam, volgens de akte van oprichting van 4 januari 2010,

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018 VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Koninklijke KPN N.V., gevestigd te 's-gravenhage. (KPN) 7 maart 2018 zoals dit ter besluitvorming wordt voorgelegd aan de op 18 april 2018 te houden algemene vergadering

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING (DOCDATA N.V.)

STATUTENWIJZIGING (DOCDATA N.V.) 1/5 BORR/THOL/BOEIJ/5161279/40070161 #21997663 Concept d.d. 5 juli 2016 - alleen voor discussiedoeleinden STATUTENWIJZIGING (DOCDATA N.V.) Op tweeduizend zestien is voor mij, mr. Rudolf van Bork, notaris

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Het Nutshuis. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente 's-gravenhage. Artikel 2 - Doel 1. Het doel van de stichting is -

Nadere informatie

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST Artikel 1 - Naam en zetel De Stichting draagt de naam: Stichting Obligatiehouders Old Liquors Invest. Zij is gevestigd te Breda. Artikel

Nadere informatie

STATUTEN. Naam, zetel. Artikel 1 1.1 De vennootschap draagt de naam: [NAAM]. 1.2 De vennootschap heeft haar zetel te Roermond.

STATUTEN. Naam, zetel. Artikel 1 1.1 De vennootschap draagt de naam: [NAAM]. 1.2 De vennootschap heeft haar zetel te Roermond. STATUTEN Naam, zetel Artikel 1 1.1 De vennootschap draagt de naam: [NAAM]. 1.2 De vennootschap heeft haar zetel te Roermond. Doel Artikel 2 2.1 Het doel van de vennootschap is: a. het (laten) ontwerpen

Nadere informatie

Statuten Fastned B.V.

Statuten Fastned B.V. Statuten Fastned B.V. Doorlopende tekst van de statuten van Fastned B.V. zoalsdeze voor het laatst zijn vastgesteld op 7 maart 2014 verleden voor notaris Nick van Buitenen. NAAM EN ZETEL 1.1. De vennootschap

Nadere informatie

BESLOTEN VENNOOTSCHAP Steinerbos B.V.

BESLOTEN VENNOOTSCHAP Steinerbos B.V. ONTWERP 21200490 sr/ lh 51318 10/9/2012 BESLOTEN VENNOOTSCHAP Steinerbos B.V. Heden, + twee duizend twaalf, verscheen voor mij, mr Sylvia Josien Hendrikje HAGEMANN-RIETBROEK, notaris te Heerlen: + handelende

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden Zaaknummer: @ OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden (@) Op @ verscheen voor mij, @, notaris te @: @ hierna te noemen: 'de oprichter'. De verschenen persoon verklaarde bij deze akte een stichting

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM - 1 - STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM LS/6008003/10257933.dlt met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 20 mei 2011voor

Nadere informatie

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL

- 1 - STICHTING BEHEER SNS REAAL - 1 - STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL PHK/6006588/10100283.dlt met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 30 september 2009 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris

Nadere informatie

Certificaathoudersvergadering Groepsmaatschappij

Certificaathoudersvergadering Groepsmaatschappij Concept van 23 februari 2016 1 STATUTEN STICHTING BEHEER- EN ADMINISTRATIEKANTOOR FORFARMERS DEFINITIES EN INTERPRETATIE Artikel 1 1.1 In deze statuten gelden de volgende definities: Aandeel Een gewoon

Nadere informatie

- 1 - STICHTING CONTINUÏTEIT ING

- 1 - STICHTING CONTINUÏTEIT ING - 1 - STATUTEN VAN STICHTING CONTINUÏTEIT ING PHK/6008125/10252500.dlt met zetel te Amsterdam, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 26 januari 2011 voor een waarnemer van mr.

Nadere informatie

doorlopende statuten Stichting VZVZ Servicecentrum gevestigd te Den Haag

doorlopende statuten Stichting VZVZ Servicecentrum gevestigd te Den Haag doorlopende statuten Stichting VZVZ Servicecentrum gevestigd te Den Haag zoals luidend sinds 5 april 2013 STATUTEN. HOOFDSTUK I. NAAM EN ZETEL. BEGRIPSBEPALINGEN. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De Stichting

Nadere informatie

Modelstatuten praktijkrechtspersoon en houdster-rechtspersoon (variant besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid), versie 31 december 2015

Modelstatuten praktijkrechtspersoon en houdster-rechtspersoon (variant besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid), versie 31 december 2015 Modelstatuten praktijkrechtspersoon en houdster-rechtspersoon (variant besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid), versie 31 december 2015 Vanuit het oogpunt van efficiëntie en praktijkondersteuning

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

Modelstatuten stichting derdengelden StichtingService 2015 OPRICHTING

Modelstatuten stichting derdengelden StichtingService 2015 OPRICHTING OPRICHTING Heden, @, verscheen voor mij, mr. @, notaris te Hilversum: @ De verschenen persoon verklaarde bij deze akte een stichting op te richten en daarvoor de volgende statuten vast te stellen: S T

Nadere informatie

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam.

met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005 voor Mr H.B.H. Kraak, notaris te Amsterdam. - 1 - STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR VAN AANDELEN BALLAST NEDAM ACS/6001796/287852.dlt met zetel te Nieuwegein, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 13 april 2005

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland

Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Kwaliteit Haptotherapie Nederland. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Apeldoorn. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

VERKLARING BIJ EEN DOORLOPENDE TEKST VAN STATUTEN

VERKLARING BIJ EEN DOORLOPENDE TEKST VAN STATUTEN DRUP/MBRO/MAEB/DMS#9316760-9316764 5142155/40052178 VERKLARING BIJ EEN DOORLOPENDE TEKST VAN STATUTEN De ondergetekende, mr. Pieter Gerard van Druten, notaris met plaats van vestiging Amsterdam, verklaart

Nadere informatie

Wijz. Statuten wijkstichtingen Oss

Wijz. Statuten wijkstichtingen Oss 1 VOORSTEL VOOR WIJZIGING STATUTEN WIJKSTICHTING Oss-Zuid Heden, DATUM, verschenen voor mij, mr. NAAM NOTARIS, notaris te Oss: 1. VOORNAMEN ACHTERNAAM VOORZITTER, wonende ADRES, geboren GEBOORTEDATUM te

Nadere informatie

LEIDRAAD SPAAR BV. 4. Certificering

LEIDRAAD SPAAR BV. 4. Certificering LEIDRAAD SPAAR BV In deze leidraad vind je een aantal praktische wenken met betrekking tot de juridische gang van zaken bij je vennootschap. Deze leidraad is niet uitputtend. In het voorkomende geval kun

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR HYGEAR. Op [ ] verscheen voor mij, mr. Remco Bosveld, notaris te Amsterdam: [ ]

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR HYGEAR. Op [ ] verscheen voor mij, mr. Remco Bosveld, notaris te Amsterdam: [ ] 272987/RB/MR Versie datum 13-06-2017 AKTE VAN OPRICHTING STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR HYGEAR Op [ ] verscheen voor mij, mr. Remco Bosveld, notaris te Amsterdam: [ ], te dezen handelend als schriftelijk

Nadere informatie

VOORSTEL II WIJZIGINGEN STATUTEN ASM INTERNATIONAL N.V. 16 april 2018

VOORSTEL II WIJZIGINGEN STATUTEN ASM INTERNATIONAL N.V. 16 april 2018 VOORSTEL II WIJZIGINGEN STATUTEN ASM INTERNATIONAL N.V. 16 april 2018 (1) STATUTENWIJZIGING ASM INTERNATIONAL N.V. Kapitaal en aandelen Artikel 3. Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt

Nadere informatie

dossier : 1 behandelaar :

dossier : 1 behandelaar : dossier : 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting Kumbatio Nederland, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op tweeëntwintig augustus tweeduizend dertien voor mevrouw Mr Imke Maria

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag)

AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) 1 AKTE VAN OPRICHTING (Stichting Duurzaamheidsfonds VvE s Den Haag) Op DATUM is voor mij, NAAM NOTARIS, notaris met plaats van vestiging PLAATS, verschenen: [ kandidaat-notaris/paralegal]., te dezen handelend

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL Artikel 2 DOEL Artikel 3

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL Artikel 2 DOEL Artikel 3 20150354 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na akte van statutenwijziging, op 28 december

Nadere informatie

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP XXXX B.V.

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP XXXX B.V. 1 VOORBEELD STATUTEN BV OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP XXXX B.V. Heden, @@ tweeduizend en zestien, verschenen voor mij, XXXXXXXXX, notaris te XXXX: 1. XXXXXXXXX, wonende te XXXXXXXX, geboren te XXXXXXX,

Nadere informatie

C O N C E P T. blad 1 OPRICHTING STICHTING

C O N C E P T. blad 1 OPRICHTING STICHTING blad 1 C O N C E P T OPRICHTING STICHTING Heden,+, verscheen voor mij, mr. Alex Huberto Korlaar, notaris te Scherpenzeel: ++ De verschenen persoon verklaarden bij deze akte een stichting op te richten

Nadere informatie

STATUTEN Naam. Zetel. Duur Artikel 1. Doel Artikel 2. Artikel 3.

STATUTEN Naam. Zetel. Duur Artikel 1. Doel Artikel 2. Artikel 3. STATUTEN Naam. Zetel. Duur Artikel 1. 1.1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor Heijmans en is gevestigd te Rosmalen. 1.2. Zij duurt voor onbepaalde tijd voort. Doel Artikel 2. 2.1.

Nadere informatie

JW/ OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN

JW/ OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN JW/16873.01-1 - OMZETTING VERENIGING IN STICHTING / VASTSTELLING STATUTEN Heden, [passeerdatum], verscheen voor mij, mr. Jeroen van der Weele, notaris te Lelystad: *** De comparant verklaarde: - dat de

Nadere informatie

1 NautaDutilh N.V. Concept van 11 maart 2016 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V.

1 NautaDutilh N.V. Concept van 11 maart 2016 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V. 1 NautaDutilh N.V. Concept van 11 maart 2016 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BINCKBANK N.V. Heden, [ ] tweeduizend zestien, verscheen voor mij, mr. Wijnand Hendrik Bossenbroek, notaris te Amsterdam: [ ], De

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR PROPERTUNITY NL

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR PROPERTUNITY NL DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR PROPERTUNITY NL Concept d.d. 17 oktober 2011 - 2 - STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 STATUTEN Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 Artikel 1: Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden

Nadere informatie

VASTSTELLING ADMINISTRATIEVOORWAARDEN (RET N.V.)

VASTSTELLING ADMINISTRATIEVOORWAARDEN (RET N.V.) 1 HJP/cm/5125039/40036078 2623783-v6 VASTSTELLING ADMINISTRATIEVOORWAARDEN (RET N.V.) Op tweeduizend acht zijn voor mij, mr. Hendrikus Johannes Portengen, notaris met plaats van vestiging Rotterdam, verschenen:

Nadere informatie

Oprichting van een Stichting

Oprichting van een Stichting Oprichting van een Stichting Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting IxDA Nederland. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht. Doel Artikel 2 1. De stichting heeft

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren van Kleine kwalen in de huisartsgeneeskunde. Verkorte

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BRUNEL INTERNATIONAL N.V.

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BRUNEL INTERNATIONAL N.V. 1 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING BRUNEL INTERNATIONAL N.V. Heden, [ ] tweeduizend veertien, verscheen voor mij, mr. Marcel Dirk Pieter Anker, notaris te Amsterdam: [ ]. De comparant, handelend als gemeld,

Nadere informatie

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen

Nadere informatie

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR TKH GROUP

STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR TKH GROUP STATUTEN VAN STICHTING ADMINISTRATIEKANTOOR TKH GROUP M29690762/1/74677616 met zetel in Haaksbergen, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 16 april 2018 voor Professor mr. M.

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Administratievoorwaarden van de Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion, gevestigd te Rotterdam, volgens de notariële akte van

Nadere informatie

S T A T U T E N van: Achmea Investment Management B.V. statutair gevestigd te Zeist d.d. 1 januari 2016

S T A T U T E N van: Achmea Investment Management B.V. statutair gevestigd te Zeist d.d. 1 januari 2016 S T A T U T E N van: Achmea Investment Management B.V. statutair gevestigd te Zeist d.d. 1 januari 2016 Naam. Zetel. Artikel 1. De vennootschap draagt de naam: Achmea Investment Management B.V. Zij is

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol),

VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN VAN WERELDHAVE N.V., gevestigd in de gemeente Haarlemmermeer (Schiphol), zoals ter besluitvorming voor te leggen aan de algemene vergadering van aandeelhouders te

Nadere informatie

RZ/LV versie: 2 STATUTENWIJZIGING WSF INVEST I B.V.

RZ/LV versie: 2 STATUTENWIJZIGING WSF INVEST I B.V. 20150133 1 RZ/LV versie: 2 STATUTENWIJZIGING WSF INVEST I B.V. Heden, tweeduizend zestien, verscheen voor mij, mr. Robert-Jan Eduard Zwaan, notaris te 's-gravenhage: mevrouw, De comparante verklaarde het

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING VAN ARCADIS N.V.

STATUTENWIJZIGING VAN ARCADIS N.V. STATUTENWIJZIGING VAN ARCADIS N.V. Dit document bevat een toelichting op de voorgestelde statutenwijziging van ARCADIS N.V. De linker kolom geeft de huidige tekst van de statuten weer. De middelste kolom

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 20150354 1 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na wijziging bij akte,

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 283 Wet van 22 juni 2000 tot wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de herziening van het preventief toezicht bij oprichting

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING PARTICIPATIE CERTIFICAAT 2017

STATUTEN STICHTING PARTICIPATIE CERTIFICAAT 2017 STATUTEN STICHTING PARTICIPATIE CERTIFICAAT 2017 STATUTEN STICHTING PARTICIPATIE CERTIFICAAT 2017 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Participatie Certificaat. 2. Zij heeft

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING OPEN DOOR. 2. Zij heeft haar zetel te Loon op Zand. 3. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee Oprichting stichting ANBI STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2. 1. De stichting heeft ten doel: @, en voorts al hetgeen met één

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 MD/817570.001

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 MD/817570.001 MD/817570.001 Doorlopende tekst van de statuten van de te Den Haag gevestigde stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, kantoorhoudende te 2514 JS 's Gravenhage, Nassaulaan 4, zoals deze

Nadere informatie

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen.

VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING Heijmans N.V., gevestigd te Rosmalen. Zoals dit ter besluitvorming zal worden voorgelegd aan de op 16 april 2014 te houden algemene vergadering van aandeelhouders van de

Nadere informatie

2012/nr. OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP

2012/nr. OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP 1 2012/nr. OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP Heden, #, verscheen voor mij, #, notaris gevestigd te #: # ten deze handelend in zijn#haar hoedanigheid van schriftelijk gevolmachtigde, blijkens een aan deze

Nadere informatie

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen

Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Burgerlijk wetboek - boek 2 - rechtspersonen Arikel 30 Vereniging kan geen registergoederen verkrijgen 1.Een vereniging waarvan de statuten niet zijn opgenomen in een notariële akte, kan geen registergoederen

Nadere informatie

STATUTENWIJZIGING ACTIVINVESTOR PROPERTY HOLDINGS B.V. 3946NH

STATUTENWIJZIGING ACTIVINVESTOR PROPERTY HOLDINGS B.V. 3946NH 1 STATUTENWIJZIGING ACTIVINVESTOR PROPERTY HOLDINGS B.V. 3946NH Op * verscheen voor mij, Mr Oskar Nicolaas Gietema, notaris te Arnhem: *. De comparant verklaarde dat de algemene vergadering van de besloten

Nadere informatie

Bestuur Samenstelling, benoeming en defungeren. Artikel De bestuursleden van de stichting worden benoemd door de algemene vergadering van de te

Bestuur Samenstelling, benoeming en defungeren. Artikel De bestuursleden van de stichting worden benoemd door de algemene vergadering van de te 2 Bestuur Samenstelling, benoeming en defungeren. Artikel 5. 1. De bestuursleden van de stichting worden benoemd door de algemene vergadering van de te 's-gravenhage gevestigde vereniging: Multiple Sclerose

Nadere informatie

Convectron Natural Fusion N.V.

Convectron Natural Fusion N.V. Convectron Natural Fusion N.V. Statuten van de naamloze vennootschap Convectron Natural Fusion N.V., gevestigd te Rotterdam, volgens de akte van oprichting van 4 januari 2010, en geldend op 21 juni 2010.

Nadere informatie

S T A T U T E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d.

S T A T U T E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. S T A T U T E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. 1 september 2011 Naam. Zetel. Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jubileumfonds

Nadere informatie

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende

AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS. De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende AKTE VAN OPRICHTING STICHTING HET MEERLANDENFONDS De comparant verklaart een stichting op te richten, die wordt geregeerd door de volgende S T A T U T E N : Naam. Zetel. Artikel 1. De stichting draagt

Nadere informatie

doorlopende statuten STICHTING VZVZ DERDENGELDEN gevestigd te Den Haag zoals luidend sinds 21 december 2012

doorlopende statuten STICHTING VZVZ DERDENGELDEN gevestigd te Den Haag zoals luidend sinds 21 december 2012 doorlopende statuten STICHTING VZVZ DERDENGELDEN gevestigd te Den Haag zoals luidend sinds 21 december 2012 STATUTEN. HOOFDSTUK I. NAAM EN ZETEL. BEGRIPSBEPALINGEN. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De Stichting

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP

OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP 810479.001 OPRICHTING BESLOTEN VENNOOTSCHAP Op datum verscheen voor mij, naam notaris, notaris te Rotterdam: -------------------- ***; -----------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING

AKTE VAN STATUTENWIJZIGING KIENHIJIS HOVING MJB/WJ0.2004.0005/1 04/05/2004 AKTE VAN STATUTENWIJZIGING Heden, een juni tweeduizendvier, verscheen voor mij, mr. Meindert Jan Brugma, notaris te Enschede: mevrouw Willemien Jantine Olijdam,

Nadere informatie

CONCEPT NIEUWE STATUTEN D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V.

CONCEPT NIEUWE STATUTEN D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V. CONCEPT NIEUWE STATUTEN D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V. DATUM 29 oktober 2013 (1) VOORGESTELDE NIEUWE STATUTEN D.E MASTER BLENDERS 1753 N.V. Nog niet van kracht 1. NAAM EN ZETEL 1.1. De naam van de vennootschap

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST Stichting PLUSBUS HOUTEN Naam en Zetel Stichting PLUSBUS HOUTEN Doelgroep en Doel

DOORLOPENDE TEKST Stichting PLUSBUS HOUTEN Naam en Zetel Stichting PLUSBUS HOUTEN Doelgroep en Doel DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de in Houten gevestigde Stichting PLUSBUS HOUTEN, zoals deze luiden met ingang van 8 maart 2018 na de akte van statutenwijziging, op 7 maart 2018 verleden voor mr.

Nadere informatie

MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING

MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING MODEL BLAD - 1 - STATUTEN STICHTING Heden, veertien mei tweeduizend twaalf, verschenen voor mij, mr. Jan Wim Weggemans, notaris gevestigd in de gemeente Bellingwedde: 1. de heer JAN LUIKENS, 2. de heer

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

Allen & Overy LLP. Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen

Allen & Overy LLP. Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen Allen & Overy LLP Akte van statutenwijziging Stichting Delta Lloyd Vrijgestelde Fondsen 0115022-0000008 99130174 STATUTEN: HOOFDSTUK 1. Artikel 1. Begripsbepalingen. 1.1 In deze statuten hebben de volgende

Nadere informatie

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). "de doelgroep"

STATUTEN Stichting Veteranen Purmerend (SVP). de doelgroep 1 STATUTEN Naam en Zetel ------------------------------------------------------------------------- Artikel 1 -------------------------------------------------------------------------------- 1. De stichting

Nadere informatie

De stichting heeft als werkgebied alle gemeenten in Nederland.

De stichting heeft als werkgebied alle gemeenten in Nederland. Statuten habion Artikel 1 Naam De stichting is genaamd: stichting Habion. Artikel 2 Zetel De stichting is gevestigd in de gemeente Utrecht. Artikel 3 Doel De stichting heeft als doel uitsluitend werkzaam

Nadere informatie

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2.

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren De Zandput. 2. STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2. Zij heeft haar zetel te Zoutelande, gemeente Veere. Doel Artikel 2 1. Het

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING - 1-25637/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING STATUTEN ------------------------------------------------------------------- Artikel 1 - Naam en zetel ---------------------------------------------------------

Nadere informatie