Ik wil graag contact met de directie van HN. tel: fax: mail:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ik wil graag contact met de directie van HN. tel: 085-401 8766 fax: 085-401 8764 mail: info@huisartsendienstnederland.nl"

Transcriptie

1 Wie zitten er achter? Een aantal huisartsen door heel Nederland die vinden dat er ook buiten de gebaande wegen initiatieven ontplooit kunnen worden. Zij denken graag op landelijk niveau en zijn heel patiënt gericht. Huisartsendienst Nederland kent een Raad van Bestuur, een algemeen directeur (Henk Goldschmidt) en een medisch directeur (Berend Nikkels, huisarts in Breda), een Raad van Toezicht, met een aantal huisartsen en enkele experts op aandachtsgebieden zoals geld, recht en 2de lijn en een Raad van Advies, met werkers in de 1ste lijns gezondheidszorg die adviseren met betrekking tot de gewenste (en ongewenste) dienstverlening. Ik wil graag contact met de directie van HN Informatie folder tel: fax: mail: huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

2 Wat is de meerwaarde van HN? Als huisarts, doktersassistente, praktijkondersteuner helpen wij graag! HN ziet het als haar taak, als stichting zonder winstoogmerk, u in ieder opzicht te ondersteunen. In hebben de huisartsen hebben het voor het zeggen. Dus. van huisartsen, voor huisartsen... Waarmee kunnen wij U van dienst zijn? Wat heeft U te bieden. Wij bieden hulp en begrip. - Laboratoriumdiagnostiek: CRP, urinestriplezer, HbA1c, HIV, Chol pakket. - Burenhulp, we hebben detachering van dokters-assistentes en praktijkondersteuners bij calamiteiten. - Personeels app. helpt bij uw planning - Een nationale zorggroep Wat is meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? - Laboratoriumdiagnostiek: apparatuur die wij kosteloos in uw praktijk zetten inclusief alle service (bij meerdere apparaten) - Management ondersteuning: wij detacheren onze medewerkers onder uw leiding in uw praktijk - Mobiele diagnostiek: Echografie door radioloog in uw praktijk en dexa metingen in bus naast uw praktijk - Kwaliteit: wij hebben een keurmerk dat voldoet aan alle accreditatie eisen - Verbruiksartikelen: wij kunnen bv stikstof, naaldencontainers en andere zaken leveren Omdat HN zonder winstoogmerk, er enkel is ten dienste van de huisarts en diens patiënt, worden precies die diensten ontwikkeld die de huisarts wil voor zijn patiënt. Waar kan men informeren? Voor alle onderzoeken zijn patiënten voorlichtings materialen aanwezig. Voor huisartsen zelf zijn meer op de professional toegesneden informatie materialen voorhanden. De websites: geven uitgebreide informatie. Maar ook voor vragen en opmerkingen staan wij open, svp even bellen met ons kantoor: , mailen kan natuurlijk ook, of spreek een van de HN medewerkers aan. Mocht u behoefte hebben aan hier niet genoemde diensten, neem dan gerust contact met ons op: Henk Goldschmidt of Vivienne van Benthem mail: info@huisartsendienstnederland.nl - Verbruiksartikelen (bv container) - Mobiele echografie - Kwaliteit keurmerk - Mobiele Dexa metingen case finding Wij kennen uw zorg! Het dienstenpakket van HN is volledig afgestemd op de praktische behoeften binnen de Nederlandse huisartsenpraktijk.

3 Mobiele diagnostiek HN Buiten de mobiele DEXA metingen kunnen wij u ook de volgende diensten aanbieden: - Fundus fotografie - Echografie - ECG - Keuringen Dit allemaal in onze mobiele units naast uw huisartsen praktijk. Dexa onderzoeken Ik wil graag contact met de directie van HN Mobiele Dexa Dienst tel: fax: mail: info@huisartsendienstnederland.nl...van huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

4 Mobiele Dexa metingen Wat is meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? Waar kan men informeren? HN kan uw praktijk ondersteunen in het uitvoeren van de NHG standaard fractuurpreventie door middel van gerichte casefinding en het maken van DEXA metingen op locatie. Volgens de criteria uit de NHG standaard osteoporose wordt er een selectie gemaakt uit uw HIS van de patiënten die in aanmerking komen voor een DEXA meting. De patiënten worden uitgenodigd voor de DEXA meting op uw briefpapier onder uw naam. Er is een speciale patiëntenfolder ter beschikking. Patiënten boeken hun eigen afspraak via onze website Via onze website: vind u alle informatie die u nodig hebt Mochten er nog vragen bestaan dan kunt u contact opnemen met: René ( ) of Ruud ( ) of met HN ( ). Fractuur preventie is essentieel in uw ouderenzorg beleid en door middel van deze gerichte casefinding kunt u dit op een efficiënte manier in uw praktijk uitvoeren. De mobiele DEXA bus komt op het afgesproken tijdstip bij uw praktijk staan. Het maken van de afspraken voor de DEXA s gebeurt door HN. U ontvangt na 14 dagen de uitslagen. De radioloog van HN beoordeelt de beelden en rapporteert zorgvuldig aan de huisarts. De DEXA meting wordt voor de patiënt volledig vergoed. (minus eigen risico). De kosten voor dit onderzoek bedragen in ,05 euro (NZA tarief) minus de afspraken gemaakt met de diverse zorgvezekeraars: dus circa 93,00 euro. De huisarts verzorgt de terugkoppeling van de onderzoeken aan de patiënten en bepaalt het beleid.

5 Waarom de service van HN? Omdat wij er niet alleen voor zorgen dat de kleine diagnostische apparatuur in uw praktijk het doet maar het ook blijft doen. Dus controle, validatie en vervanging. Ook zorgen wij voor de reagentia en de updates die regelmatig komen! Voordelen: - snel (sneller kan niet) en net zo snel als het lab. - te verrekenen door huisarts. - rapport in HIS. - minder farmacie. Ik wil graag contact met de directie van HN Diagnostiek in de praktijk tel: fax: mail: info@huisartsendienstnederland.nl...van huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

6 Meerwaarde van HN? In de huisartsenpraktijk kunnen simpele laboratorium onderzoeken gedaan worden. De meerwaarde hiervan is dat dit snel en eenvoudig kan gebeuren waardoor de huisarts meteen het beleid kan maken. Welke onderzoeken; - CRP: wetenschappelijk bewezen dat op basis van een CRP test het antibiotica gebruik afneemt - Urinestriplezer: een gestandaardiseerde meetmethode - Zwangerschapstesten - Hb meter: in combinatie met CRP - HIV - Hba1c: wetenschappelijk bewezen de beste meetmethode van Siemens (zie artikel in AACC) - Glucose: innovatieve meetmethode ontwikkelt door Sanofi (zie artikel in Diabetes Industry News) - Cholesterol pakket - ECG apparatuur van Welch Allyn Wij controleren het testresultaat op afstand en rapporteren aan u terug op de juiste plaats in het EPD. Geen kosten (ingeval meerdere apparaten), enkel opbrengsten voor de huisartsenpraktijk en daarmee voor de patiënt. Wat is meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? POCT, Point Of Care testen Wij kunnen de volgende apparaten bij u plaatsen, - CRP + Hb meter - Urinestriplezer - Hba1c instrument - Glucose meter - Zwangerschapstesten - HIV test - ECG - Cholesterol pakket Het leveren van de behorende reagentia, het periodiek onderhoud en controle van de apparatuur behoren bij de dienstverlening van HN. Een storing? U belt, wij verwisselen ter plekke de apparatuur, op een zo kort mogelijke termijn, 2 werkdagen. CRP+Hb meter Urinestriplezer Hba1c meter CRP+Hb meter Het is handig ter plekke de CRP waarde van de patiënt te kunnen vaststellen. Het aangeboden apparaat (de meter van Orion) kan dit goed en eenvoudig doen; net zo goed als in een centraal laboratorium. Het antibiotica voorschrijf gedrag van de huisarts verandert en de patiënt (en de huisarts) zijn gerustgesteld. De geleverde uitslag zorgt voor uitsluitsel, iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Geen paniek: we meten even! Afname kan ook bij de patiënt thuis plaatsvinden en als het bloed in de cuvet is gedaan kan die mee worden genomen naar de praktijk voor de meting. Het CRP apparaat is ook in staat een analytisch bezien erg goede hemoglobine (Hb) meting uit te voeren. Waar kan men informeren? Onze gespecialiseerde medewerkers werken uw assistentes en praktijkondersteuners graag in op de apparatuur, ter plekke en to-the-point. voor een afspraak bellen met: Vivienne van Benthem ( ) of Henk Goldschmidt ( ). Faxen en mailen kan natuurlijk ook (z.o.z.). HIV test Glucose ECG meter

7 Huisartsenpraktijk: zoekt om waar te nemen: doktersassistente praktijkondersteuner zoekt voor vast praktijkondersteuner per:... voor:... uren per week/...dagen per week. Voorkeuren... Ik wil graag contact met de directie van HN tel: fax: mail: Burenhulp ondersteuning 1ste lijns zorg Aanvrager:... Praktijk stempel...van huisartsen, voor huisartsen... Faxen naar Mailen naar Bellen naar April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

8 Ondersteuning continuïteit huisartsenpraktijk Bij ziekte, zwangerschap of andere calamiteiten verleent HN graag burenhulp. HN is verplicht de huisartsen te helpen hoe en wanneer zij maar kan. Uitleen van medewerkers om de continuïteit van een huisartsenpraktijk te waarborgen hoort daar ook bij. - In absolute nood leveren wij dezelfde dag, anders gewoonlijk in één week. - Het betreft opgeleide, ervaren doktersassistentes en praktijkondersteuners. - Deze zijn bekend met de meest gangbare HISsen. U kent dat wel: - U hebt iemand nodig om de telefoon op te nemen. - U krijgt uw planning maar niet rond. - U wilt het CVR protocol implementeren, maar het lukt niet goed. - U wilt dat uw POH en/of uw DA wordt gecoacht in bepaalde situaties of iemand heeft om op terug te vallen anders dan de huisarts of diens waarnemer. - U wilt dat uw DA s bloed leren afnemen en hiervoor zijn gecertificeerd. - Uw POH er weet alles van COPD, maar nu de diabeteszorg (of andersom). Hoe snel kan er worden na-en bijgeschoold? Hoe kunnen wij u helpen? Burenhulp bij vakantie, zwangerschap en ziekte. Kortom, de paniek knop is de HN knop. Wij helpen u hoe dan ook verder... Wat is meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? U neemt contact op met het bureau van HN. Met de gegevens van de locatie en het HIS wat u gebruikt, zoeken wij de juiste DA of PO. Deze komt zo spoedig mogelijk voor kennismaking naar uw praktijk. Zij kan u dan voor maximaal 4 weken uit de brand helpen. U mag haar niet overnemen, dit is noodhulp. HN ondersteunt uw organisatie ook in andere opzichten: - Keurmerk - Opleiding DA tot gecertificeerd prikster - Opleiding DA voor ECG, COPD, CVRM spreekuren, instellen op insuline (incl. coaching op afstand), opzet psychogeriatrie spreekuur, podometrie. Deze educatie kan op een HN lokatie of bij u in de huisartsenpraktijk. - Stikstof- en Zuurstoflevering - Gezamenlijke inkoop - Biologische afval verwerking - Burenhulp - Personeels app., voor de personele planning (vakantie, parttime vrij en ziekte verzuim inclusief jaaroverzicht). Waar kan men informeren? U belt: - coördinatrice binnendienst HN Vivienne van Benthem manager uitleenbureau, diabetes verpleegkundige Marianne Heck ( ). U betaalt: afhankelijk van uw relatie met HN zijn er 3 tarieven: Categorie POH DA lid zorggroep Het Verschil categorie 1) dagelijks gebruiker HN categorie 2) incidenteel gebruiker HN categorie 3) De tarieven zijn exclusief btw en incl. woon werkverkeer, per 1 januari U tekent: een leveringscontract waarin het HN zich verplicht deze uitleen te leveren en voor continuïteit hierin zorg te dragen. Even bellen met Henk Goldschmidt ( ) kan natuurlijk ook. Wij doen ons best u snel en goed verder te helpen.

9 De huidige manier van automatisering, beeldtelefoon, EPD, standaardisatie zijn allemaal zaken die een zorggroep allang niet meer regionaal maken. Maar taal blijft de norm dus een nationale zorggroep met als naam HET VERSCHIL. Een zorggroep is een groep van huisartsen die samen een bepaalde chronische zorg verlenen op een zodanige manier dat de zorgverzekeraar dat controleert en daar extra voor betaald. Die zorg is dan extra goed geregeld en de patiënten krijgen diabeteszorg op het hoogste, nationale niveau. Momenteel is HN een nationale zorggroep, genaamd Het Verschil, aan het oprichten. Een aantal praktijkondersteuners is te beschikking om, als dat nodig is, in de praktijk te helpen. Meld u aan via mail naar: info@huisartsendienstnederland.nl Zorggroep HET VERSCHIL waarbij Huisartsendienst Nederland de faciliteiten biedt. Zorggroep HET VERSCHIL Wij begrijpen uw zorg!...van huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

10 Wat is de meerwaarde van HV? Wat is meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? Waar kan men informeren? De zorggroep Het Verschil is een zorggroep van enthousiaste huisartsen, verspreid door heel Nederland. Deze zorggroep is in het oprichtingsstadium en wil een verschil maken naar de deelnemende praktijken maar ook naar de deelnemende patiënten. Kwaliteit staat voorop, (samen met moderne communicatiemiddelen) waarbij de zorg op een efficiente manier geleverd wordt. Zorggroepen zijn vaak regionaal georiënteerd maar onze zorggroep onderscheidt zich door een nationale oriëntatie. Dat heeft als groot voordeel dat er een nationaal netwerk kan worden aangesproken en dat de gehanteerde procedures, zorgplannen en andere protocollen enerzijds gebruik maken van de regionale kennis en kunde maar anderzijds dwars door alle regio s heen lopen. Wel een beetje eigenwijs dus. Na en bijscholing vindt wisselend plaats door de verschillende deelnemende regio s. De kracht van een groep. De kracht om een groep te zijn en te kunnen zijn! Gezamenlijke zorgplannen, collegiale interactie en een optimale zorg voor uw chronische patiënten. Wij helpen graag, wij laten u ook met rust als u dat wenst, maar uw autonomie blijft bestaan. U bent deel van een groep maar als u dat niet wenst bent u alleen.... van huisartsen, voor huisartsen... Er zijn drie DBC s aanwezig (DM, COPD en CVRM). Praktijkondersteuners, diabetes verpleegkundigen, COPD verpleegkundigen, een innovatief KIS (keten informatie systeem) zijn aanwezig. Alsook de contacten met de zorgverzekeraars. Indien relevant zijn er ook industriële contacten. Wat wij zoeken zijn buiten de box denkers om mee op te bouwen. Bouwen aan een gezamenlijke toekomst vanuit eenzelfde perspectief: goede chronische patiëntenzorg die draait om de patiënt en waarbij de huisarts de consulent van de patiënt is. Zij samen kiezen en de praktijkondersteuner de dagelijkse gang van zaken verzorgt. Het is niet meer maar vooral ook niet minder dan dat. Visie: Zorggroep Het Verschil stelt de kwaliteit van zorg voor de chronische patiënt centraal op een manier dat de patiënt kan rekenen op een persoonlijke benadering en op medische kwaliteit. Missie: Zorggroep Het Verschil is een nationale zorggroep. De deelnemende huisartsen hebben een eigenzinnige kijk op de chronische zorg van hun patiënten. De ambitie is om in vijf jaar circa 50 leden te hebben, verspreid door Nederland. De zorggroep wenst qua patiënten bejegening uitzonderlijk goed te scoren. Het collectief van de zorggroep zorgt voor de nodige faciliteiten (vaak door HN ter beschikking gesteld) en is, juridisch bezien, volledig zelfstandig. Bij directie HN: Dr HMJ Goldschmidt ( ). Of op de website van de zorggroep: (onder constuctie). Wij kennen uw zorg

11 Ik wil graag contact met de directie van HN Mobiele echografie tel: fax: mail: huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

12 Wat is meerwaarde van HN? Wat is de meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? Waar kan men informeren? Mobiele echografie bij u in de praktijk. Iedere twee weken komt de radioloog langs en verricht echografieën bij u in de praktijk. U kijkt desgewenst mee, verduidelijkt en krijgt uitleg bij de beelden. Geavanceerde tweede lijns diagnostiek in uw eerste lijns centrum met een patiëntvriendelijke benadering. Wij kunnen bij u in de huisartsenpraktijk echo s uitvoeren op periodieke basis, door geregistreerde radiologen. Deze service kunnen wij u aanbieden in het geval u een echografie spreekuur organiseert met tenminste 5 patiënten in 1 uur, gedurende 2 uren. HN regelt op verzoek algemene echografie in uw praktijkruimte. De echografie wordt door een ervaren radioloog met biometriste ter plekke uitgevoerd. Wilt u met uw collegae van de HOED of gezondheidscentrum beschikken over echografie op lokatie? Laat dit even weten aan info@huisartsendienstnederland.nl. dan komt de radioloog graag bij u langs voor nadere kennismaking en om e.e.a. te bespreken. U krijgt de uitslag rechtstreeks in uw HIS. Foto s kunnen, bij doorverwijzing, worden afgeleverd bij de betreffende medisch specialist. Soms sluit de huisarts zelf aan bij het gezelschap, maar dat is zeker geen voorwaarde. Wij kunnen uw echo apparaat gebruiken maar kunnen ook ons eigen mobiele echo apparaat met transducers gebruiken (Zonare 1 apparaat, Tromp Medical bv, Castricum). Onze gespecialiseerde medewerkers werken graag samen met uw assistentes. Voor een afspraak bel Vivienne van Benthem ( ) of Corina Gruijthuijsen ( ). Faxen en mailen kan natuurlijk ook (z.o.z.). Wij kennen uw zorg Mobiele echoapparatuur in de huisartsenpraktijk.

13 Waarom de service van HN? HN ondersteunt uw organisatie in ieder opzicht, ook bij de accreditatie van uw huisartsenpraktijk. Ik wil graag contact met de directie van HN Keurmerk tel: fax: mail: huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

14 Wat is meerwaarde van HN? Wat is de meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? Waar kan men informeren? Er is een keurmerk voor in de huisartsenpraktijk ontwikkeld. Op veler verzoek en na een (veel) te lange tijd wordt nu het HN keurmerk geintroduceerd. Een must voor geaccrediteerde praktijken. Maar het geeft ook een rustig gevoel als u niet of nog niet geaccrediteerd bent. Uw apparatuur kan worden voorzien van ons keurmerk. Wij helpen u graag bij de accreditatie van uw praktijk of het kwaliteitsbeleid. Kwalitatief hoogwaardige zorg leveren begint met goede mensen en goed materiaal. HN kan jaarlijks uw meetapparatuur ijken en voorzien van een keurmerksticker. Voor een NHG accreditatie een vereiste, voor iedere huisarts een aanrader! Jaarlijks komen onze medewerkers bij u langs en keuren alle grote en kleine apparatuur. Er wordt een testrapport gemaakt en middels een sticker wordt aangegeven dat het apparaat is goedgekeurd tot een bepaalde datum. Een en ander is opgezet in samenwerking met de firma DAXTRIO. Afhankelijk van de apparatuur maken wij graag vrijblijvend een offerte voor u. Voor de apparatuur waarmee in uw huisartsenpraktijk gewerkt wordt is het belangrijk dat ze gecalibreerd zijn. - ECG, ABP apparatuur - Spirometrie apparatuur - Audiometrie apparatuur - Visus apparatuur - Bloeddrukmeters, thermometers, weegschalen - Autoclaven - Laboratorium apparatuur (CRP, Hba1c, glucose meters, etc.) Onze gespecialiseerde medewerkers werken graag samen met uw assistentes om de keuringen soepel en vlot te laten verlopen. Deze keuringen worden in samenwerking met de firma DAXTRIO uitgevoerd. Voor een afspraak bellen met: Vivienne van Benthem ( ) of Marianne Heck Faxen en mailen kan natuurlijk ook (z.o.z.). Wij kennen uw zorg

15 Waarom HN kiezen? Voor doktersassistenten is HN (middels DCT) een S-BB (voorheen Calibris) erkende opleidings instelling. HN maakt nascholingen op maat inclusief het accreditatie traject. Ik wil graag contact met de directie van HN Opleidingen tel: fax: mail: huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

16 Wat is meerwaarde van HN? Wat is de meerwaarde van HN? Hoe doen we dat? Waar kan men informeren? Er zijn diverse opleidingen binnen HN. Die kunnen veel voor u betekenen. Huisarts, praktijkondersteuner en doktersassistentes kunnen door ons worden bijgeschoold met acreditatie punten. Binnen GAIA/Kabiz verzorgt het HN secretariaat uw accreditatie voor zover deze binnen het HN opleidingsprogramma heeft plaatsgevonden: De reguliere opzet van een geacrediteerde cursus. - Onderwerp - Plaats - Prijs - Duur - Opleidingsmap - Entreetoets en posttoets - Evaluatie cursus Geef ons een onderwerp en wij maken voor u een cursus op maat. (Of er is al een cursus gemaakt voor ons in het verleden.) Voorbeelden: - Onbegrepen Lichamelijke Klachten - Keuringen voor doktersassistentes - Bloedafname (prikcertificaat) - Spirometrie voor huisartsen en praktijkonder steuners - ECG maken in de huisartsenpraktijk - op locatie - e-learning - op een HN locatie Voorbeelden Bloedafname (prikcertificaat) HN voorziet in een geaccrediteerde opleiding voor bloedafname medewerkers (priksters), theorie èn praktijk. Deze meerdaagse cursus kost 385 (excl. btw) en kan op locatie gegeven worden. Ketenzorg Voor biometristen apparatuur, protocollen, en spreekuur planning; protocollen en biometrie apparatuur - DM, - Astma/COPD, - CVR, - Voetonderzoek Keuringen: rijbewijs en andere. Doel Diagnostiek in de eerste lijn maar op het niveau van de tweede lijn! Voor informatie of een afspraak bellen met: Vivienne van Benthem ( ) of Marianne Heck ( ). Faxen en mailen kan natuurlijk ook (z.o.z.). Lerende De Huisarts Wij kennen uw zorg

17 Ik wil graag contact met de directie van HN tel: fax: mail: (Bedrijfs) Keuringen op locatie...van huisartsen, voor huisartsen... April 2016 Mr. van Coothstraat EP Waalwijk Tel: Fax:

18 Wat is meerwaarde van HN? Wat is de meerwaarde van HN? Keuringselementen Waar kan men informeren? HN kan keuringen verrichten voor diverse opdrachtgevers. Dit kan op locatie of op ons hoofdkantoor. Voor bedrijven, bedrijfsartsen en anderen doen wij zelf keuringen op locatie met allerlei diagnostiek. Als u dat wenst kunnen wij ook ondersteunend personeel leveren voor keuringen. Type keuringen: - rijbwijs - aanstellingskeuring - sportkeuringen - verzekerings keuring - hypotheek keuring - uitgebreide anamnese - uitgebreid lichamenlijk onderzoek Metingen: - visus, - audiometrie, - ECG, - spirometrie, - evenwicht, - BMI, middelomtrek, - vetpercentage, - lengte, gewicht, - echografie, - EA index, - bloeddrukmetingen, - laboratorium bepalingen zoals CDtect, PSA, glucose, Hba1c, etc., - laboratoriumtesten op locatie, zoals urine, - metaal testen, - cognitive testen, en - eindrapport per patiënt, per medewerker. Voor informatie over tarieven of een orienterende afspraak bellen met: Vivienne van Benthem ( ), Corina Gruijthuizen ( ). Faxen en mailen kan natuurlijk ook (z.o.z.). De individuele keuringsrapporten worden gemaakt door Drs Berend Nikkels, huisarts. Procedure De keuring bestaat uit het invullen van een vragenlijst over de gezondheid. De arts zal vervolgens een lichamelijk onderzoek verrichten waarbij onder andere hart, longen en buik worden onderzocht. Meestal verlangt de verzekeringsmaatschappij tevens een bloed en/of urine onderzoek. De keuringsarts zal daarom ook wat bloed afnemen en vragen om een potje urine. De keuring duurt 30 tot 60 minuten.

1. Inleiding. Aanleiding

1. Inleiding. Aanleiding ASTMA EN COPD ZORG 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij opsporing, diagnostiek en controle van Astma en COPD patiënten. In samenwerking met

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

KETENZORG: KANSEN HUISARTS!! Sylvester Jenniskens, huisarts - kaderarts DM - medisch directeur Chronos

KETENZORG: KANSEN HUISARTS!! Sylvester Jenniskens, huisarts - kaderarts DM - medisch directeur Chronos KETENZORG: KANSEN HUISARTS!! Sylvester Jenniskens, huisarts - kaderarts DM - medisch directeur Chronos de schipper van VWS wil: Méér substitutie van zorg van 2 e naar 1 e lijn Geen vast patiëntenbestand

Nadere informatie

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT).

Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). Welkom bij ACT II Fijn dat uw praktijk meedoet aan ACT II, het vervolg van het Amsterdams Cardiovasculair Traject (ACT). ACT liep van 2010-2012 en heeft een groot deel van de Amsterdamse huisartsen gestimuleerd

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita

dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe Vita dit is Pieter Informatie en educatie via internet voor mensen met diabetes in Drenthe - Vita dit is Avalange dit is Eliza informatiebrochure De zorg voor mensen met diabetes is in Drenthe op een goed niveau.

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma COPD

Werken met het ketenprogramma COPD Werken met het ketenprogramma COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET COPD!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET DE ROHA?... 3 4.

Nadere informatie

No-show beleid. Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk

No-show beleid. Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk No-show beleid Hoe om te gaan met no-showbinnen uw huisartsenpraktijk Inhoudsopgave Inleiding... 3 No-show beleid Diabetes... 4 Voorbeeldbrief no-show Diabetes patiënt... 6 STROOMDIAGRAM no-show beleid

Nadere informatie

Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014

Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Contactgegevens: Zorggroep de Bevelanden Markteffect B.V. Postbus

Nadere informatie

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch

Uw huisarts uit de regio Berlicum, Rosmalen, Empel en Den Bosch Het aantal patiënten met chronische zorg zoals diabetes, COPD en andere chronische ziektebeelden neemt toe. Dit vraagt om een beter gestructureerde organisatie van de gezondheidszorg. Uw huisarts uit de

Nadere informatie

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer PRAKTIJK INFORMATIE Huisartsenpraktijk Dolium Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel Telefoon 0497 598360 Huisartsen spoednummer 0497 598368 Receptenlijn 0497 598369 www.huisartsendolium.nl Na 17.00 uur en in

Nadere informatie

Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn

Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn Uitrol laboratoriumdiagnostiek 1 ste lijn Laboratorium Klinische Chemie en Hematologie & Jeroen Bosch Diagnostiek Dr. Marcel van Borren Toenemende behoefte aan (laboratorium)diagnostiek in de 1 ste lijn

Nadere informatie

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is vastgesteld dat u een hart- en/of vaatziekte heeft, of een verhoogd risico hierop. Om zo goed mogelijk met uw

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij zorg voor ouderen! Optimale zorg voor ouderen in een kwetsbare positie Nederland vergrijst. Er komen steeds meer ouderen met steeds meer en verschillende soorten

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410 Beleid Coöperatie VGZ module POH-S 2015 D0084-201410 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke laagdrempelige eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving

Nadere informatie

Zorg op maat voor COPD & Astma Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor COPD & Astma Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Zorg op maat voor COPD & Astma Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte COPD of Astma vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn Inleiding: Sinds 1 januari 2008 wordt in Noord-Limburg de diabeteszorg in de eerste lijn door Cohesie Cure and Care georganiseerd. De diabeteszorg wordt als DBC Diabetes Mellitus Eerste Lijn op gestructureerde

Nadere informatie

De implementatie in de huisartsenpraktijk

De implementatie in de huisartsenpraktijk De implementatie in de huisartsenpraktijk Voor wie: -Start met ketenzorg COPD Ketenzorg COPD -Doel: - Idee hoe COPD ketenzorg te implementeren Hoe tot stand: - Ketenzorgprogramma COPD van werkgroep - Zorgstandaard

Nadere informatie

Specialist. De chemie van geneeskunde. demedisch. Federatiepartner NVKC in beeld. TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol

Specialist. De chemie van geneeskunde. demedisch. Federatiepartner NVKC in beeld. TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol TAAKHERSCHIKKING Vertrouwen speelt een sleutelrol MSB EN VMSD Hoe samenwerking meer oplevert 3 OPLEIDEN IS VOORUITZIEN Investeren in de toekomst demedisch Specialist OKTOBER 2015 UITGAVE VAN DE FEDERATIE

Nadere informatie

Point Of Care Testing

Point Of Care Testing Point Of Care Testing CRP en HbA1c Hemoglobine Glucose Urinestrip POINT OF CARE TESTING in de huisartsenpraktijk Onze visie op POCT: kwaliteit Er is een toenemende vraag naar Point Of Care Testen (POCT,

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als poortwachter

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt een hart- of

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van

Nadere informatie

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE

FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE FUNCTIEONDERZOEK: SPIROMETRIE Versie2.0 april 2018 1. Inleiding Stichting Huisartsenlaboratorium Friesland (HAL) ondersteunt huisartsenpraktijken bij de controle van Astma en COPD patiënten onder andere

Nadere informatie

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Diabetes Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt suikerziekte en maakt gebruik

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos

Ketenzorg inleiding. Ph.E. de Roos Ketenzorg inleiding Ph.E. de Roos Waarom ketenzorg Vormen van financiering KOP tarief, hoe en wat Aanpak ketenzorg CVRM en HF Spelers in CVRM en HF keten Workshop VRM en HF Discussie en vragen Agenda Waarom

Nadere informatie

meer InformatIe eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: In deze folder komt aan bod: peel en maas tot slot openingstijden:

meer InformatIe eindhoven openingstijden: s-hertogenbosch openingstijden: In deze folder komt aan bod: peel en maas tot slot openingstijden: Diabetes Mellitus U bent bij uw huisarts onder behandeling voor Diabetes Mellitus (suikerziekte). Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behan deling van Diabetes Mellitus. Uw huisarts

Nadere informatie

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3

Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Bijlage 6b Contractuele bepalingen Segment 3 Algemeen Voor 2018 en 2019 continueert Zorg en Zekerheid de afspraken in segment 3 voor de huisartsenzorg zonder grote wijzigingen. Wanneer er gedurende de

Nadere informatie

Algemene informatie huisartspraktijk

Algemene informatie huisartspraktijk Algemene informatie huisartspraktijk Adres en telefoon Kruidentuin 5d 2991 RK Barendrecht Telefoonnummer: 0180-617141 Receptenlijn: (24 uur per dag bereikbaar): 0180-617141 (optie 2) (alleen voor herhaalrecepten/chronische

Nadere informatie

Uw partner in diabeteszorg

Uw partner in diabeteszorg Uw partner in diabeteszorg Uw diabeteshulpmiddelen thuis bezorgd Voor uw diabetes heeft u regelmatig hulpmiddelen nodig, zoals bijvoorbeeld een bloedglucosemeter, teststrips, lancetten en insulinepomptoebehoren.

Nadere informatie

eerstelijns diagnostische centra

eerstelijns diagnostische centra eerstelijns diagnostische centra SAN eerstelijns diagnostiek Partner met passie SAN is de brancheorganisatie voor huisartsenlaboratoria en diagnostische centra Samen met ruim 20 leden is SAN úw partner

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma astma en COPD

Werken met het ketenprogramma astma en COPD Werken met het ketenprogramma astma en COPD Praktijkinformatie voor huisartsen en praktijkondersteuners www.onzehuisartsen.nl 1 Inhoud 1. Aan de slag met COPD en/of astma! 2 2. Ketenpartners 2 3. Wat doet

Nadere informatie

R=100 G=26 B=114 R=151 G=93 B=154 R=203 G=174 B=205. Het lettertype is de Open Sans. Foto s staan erin op formaat 750 x 717 px

R=100 G=26 B=114 R=151 G=93 B=154 R=203 G=174 B=205. Het lettertype is de Open Sans. Foto s staan erin op formaat 750 x 717 px logo, beschikbaar in jpg en eps logo diap, beschikbaar in eps R=100 G=26 B=114 R=151 G=93 B=154 R=203 G=174 B=205 Het lettertype is de Open Sans. Foto s staan erin op formaat 750 x 717 px Dia nr 1 Openingstijden

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma CVRM

Werken met het ketenprogramma CVRM Werken met het ketenprogramma CVRM Praktijkinformatie Zorgprogramma CVRM voor huisartsen en praktijkondersteuners www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET CVRM!... 3 2. KETENPARTNERS... 3 3. WAT DOET

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van uw huisarts

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ 2016 2017 Versie 1 april 2016 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol

Nadere informatie

Algemene informatie 3.1 3 versie 0

Algemene informatie 3.1 3 versie 0 Algemene informatie In deze folder komt aan bod: - Welkom bij Diagnostiek voor u - Wij staan klaar voor u - Wat doen we? - Ruime openingstijden voor u - Alles op een rijtje voor u - Tot slot voor u Welkom

Nadere informatie

Uw gezondheid is onze missie!

Uw gezondheid is onze missie! Top Executive Care De Top in Executive Care Uw gezondheid is onze missie! Met de Top Executive Care van Beter krijgt u niet alleen een kwalitatief persoonlijk gezondheidsonderzoek, wij geven u ook gerichte

Nadere informatie

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Diabetes type 2 Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is de chronische ziekte Diabetes vastgesteld. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om te gaan, bent u onder behandeling van uw huisarts

Nadere informatie

Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager

Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager Een chronische ziekte komt zelden alleen! Hans Vlek, programmamanager Syntein 12 oktober 2010 Zorggroepencongres 2 Kenmerken Syntein Organisatie multidisciplinaire zorggroep (BV) Doelgroep 135.000 Huisartsen

Nadere informatie

Veni Visie Vici. Duodagen Maarssen mei 2006 Update Woerden nov 2010. Erik Wins, Woerden

Veni Visie Vici. Duodagen Maarssen mei 2006 Update Woerden nov 2010. Erik Wins, Woerden Veni Visie Vici Duodagen Maarssen mei 2006 Update Woerden nov 2010 Erik Wins, Woerden Veni Huisarts positie tot nu toe kwaliteit op hoog en in 2006 goedkoop niveau Na 2006 30% duurder geworden. Gevestigde

Nadere informatie

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM

CEL 2010 0049. Indicatorenset DM CEL 2010 0049 Indicatorenset DM Deze indicatorenset Diabetes Melitus is vervaardigd in opdracht van ZN en wordt ingebracht bij Zichtbare Zorg als de door zorgverzekeraars gewenste indicatorenset. Zorgverzekeraars

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk

Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Leergang Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk Deze éénjarige leergang bereidt u voor op de functie van praktijkondersteuner/-verpleegkundige in de huisartsenpraktijk (POH). Het lesprogramma sluit

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

Cardiovasculair risico

Cardiovasculair risico Cardiovasculair risico U bent bij uw huisarts onder behandeling voor één of meerdere risicofactoren van hart- en vaatziekten, zoals een verhoogd cholesterol, een verhoogde bloeddruk, of in verband met

Nadere informatie

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is vastgesteld dat u een hart- en/of vaatziekte heeft, of een verhoogd risico hierop. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met Diabetes! Optimale Diabeteszorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan Diabetes Mellitus, een

Nadere informatie

Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring. Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring. Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering Het waarom, wat en hoe van uw medische keuring Bij de aanvraag van een Generali Overlijdensverzekering of Arbeidsongeschiktheidsverzekering Inhoudsopgave Waarom een medische keuring? 3 2 Wanneer keuren?

Nadere informatie

arbocare arboadviescentrum

arbocare arboadviescentrum arbocare arboadviescentrum Het Arboadviescentrum Hoe gezonder uw werknemers, hoe gezonder uw bedrijf. En dus uw winst. Helaas hebben we die gezondheid niet altijd in de hand. Eén hevige weersomslag en

Nadere informatie

No Show aanpak Ketenzorg GHO GO. No Show = wanneer een patiënt een gemaakte afspraak niet nakomt.

No Show aanpak Ketenzorg GHO GO. No Show = wanneer een patiënt een gemaakte afspraak niet nakomt. No Show aanpak Ketenzorg GHO GO No Show = wanneer een patiënt een gemaakte afspraak niet nakomt. We adviseren u het stappenplan te volgen wanneer er sprake is van No Show: 1 ste keer No Show a) Noteer

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag Samenvatting resultaten Bijlage - Vragenlijst Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN VENLO +31 (77) 3203736

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Voorstellen Kwaliteit Zorggroep in spagaat KIS data Voorbeelden van data mining Hoe nu verder

Voorstellen Kwaliteit Zorggroep in spagaat KIS data Voorbeelden van data mining Hoe nu verder Mining van data uit KIS Voorstellen Kwaliteit Zorggroep in spagaat KIS data Voorbeelden van data mining Hoe nu verder Wie ben ik Dan Hoevenaars Huisarts, kaderarts diabetes, voorzitter zorggroep Synchroon

Nadere informatie

'DE (KETEN) AUTOMATISERING VAN DE POCT (POINT OF CARE TEST) ANALYSEAPPARATUUR BIJ DE HUISARTS, EEN PRAKTIJKOPLOSSING'. Henk Bleker (software

'DE (KETEN) AUTOMATISERING VAN DE POCT (POINT OF CARE TEST) ANALYSEAPPARATUUR BIJ DE HUISARTS, EEN PRAKTIJKOPLOSSING'. Henk Bleker (software 'DE (KETEN) AUTOMATISERING VAN DE POCT (POINT OF CARE TEST) ANALYSEAPPARATUUR BIJ DE HUISARTS, EEN PRAKTIJKOPLOSSING'. Henk Bleker (software architect) Wie is Certe Certe is het grootste medische laboratorium

Nadere informatie

Regionaal ketenzorg protocol COPD

Regionaal ketenzorg protocol COPD Bijlage 1. Regionaal Ketenzorgprotocol Titel Regionaal ketenzorg protocol Verwijzing naar formulier Verwijzing naar protocol Protocol case finding Kwaliteitsbeleid Zorggroep Privacyreglement Zorggroep

Nadere informatie

Een chronische ziekte, uw zorg is onze zorg

Een chronische ziekte, uw zorg is onze zorg Een chronische ziekte, uw zorg is onze zorg Chronos Zorggroep Vughterweg 47E, 5211 CK 's-hertogenbosch Tel: 073-760 0530 Fax: 073-760 0539 www.zorggroepchronos.nl info@zorggroepchronos.nl Heldere afspraken

Nadere informatie

Midden Limburg. Meditta organisatie. en Midden Limburg 428.607 inwoners 205 gevestigde huisartsen 113 huisartsenpraktijken. Westelijke Mijnstreek

Midden Limburg. Meditta organisatie. en Midden Limburg 428.607 inwoners 205 gevestigde huisartsen 113 huisartsenpraktijken. Westelijke Mijnstreek Meditta organisatie Midden Limburg Westelijke Mijnstreek en Midden Limburg 428.607 inwoners 205 gevestigde huisartsen 113 huisartsenpraktijken Westelijke Mijnstreek Dienstenaanbod Meditta Spoedzorg Huisartsen

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg

De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg Osteoporosezorg in uw huisartsenpraktijk De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg Osteoporosezorg De ontwikkeling van osteoporose Osteoporose is in de loop van de laatste vijftien

Nadere informatie

Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk

Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk Werkinstructie Consultatie via het KIS Voor de huisartsenpraktijk Inhoud Inleiding... 1 Doel... 1 Randvoorwaarden... 1 Verwijzing/aanvragen consult voor patiënt met DM2... 2 Verwijzing/aanvragen consult

Nadere informatie

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit Werkwijze 2017 Stichting Huisarts en Kwaliteit Opdrachtgever Bestuur Stichting Huisarts en Kwaliteit Kenmerk SHK17.010-1.0 Opdrachtnemer Annemarie Cromwijk Documentversie 1.0 Datum 7 mei 2017 Status Definitief

Nadere informatie

Diabetesverpleegkundige

Diabetesverpleegkundige Interne Geneeskunde Diabetes Diabetesverpleegkundige i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Een diabetesverpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in diabetes. Zij begeleidt

Nadere informatie

Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0

Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0 Instructie Fractuurpreventie RCH18.245b-1.0 Wat verwachten wij van U? STROOMSCHEMA FRACTUUR-PREVENTIE Zie website RCH / professionals / zorgprogramma s / fractuurpreventie Scholing Protocol maken in HIS:

Nadere informatie

Samen zorgen we voor uw diabetes! PATIËNTENFOLDER OVER ZORGPROGRAMMA DIABETES

Samen zorgen we voor uw diabetes! PATIËNTENFOLDER OVER ZORGPROGRAMMA DIABETES Samen zorgen we voor uw diabetes! PATIËNTENFOLDER OVER ZORGPROGRAMMA DIABETES Samen zorgen we voor uw diabetes! Nederland telt naar schatting één miljoen mensen met diabetes en de verwachting is dat dit

Nadere informatie

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Vooraf Deze (digitale) folder informeert u over huisartspraktijk van Sint Fiet in Mediville. Hij is

Nadere informatie

Opzet van de avond. Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma

Opzet van de avond. Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma Opzet van de avond Deel 1 plenair: Introductie Opzet van het programma Deel 2 parallel (huisarts POH): Artsen: diagnostiek en medicatie POH: begeleiding Deel 3 plenair: Praktische uitvoering Casus (optioneel)

Nadere informatie

Werken met het ketenprogramma Diabetes Mellitus 2

Werken met het ketenprogramma Diabetes Mellitus 2 Werken met het ketenprogramma Diabetes Mellitus 2 Praktijkinformatie voor huisartsen, praktijkondersteuners en diabetesverpleegkundigen www.rohamsterdam.nl Inhoud 1. AAN DE SLAG MET DIABETES!... 3 2. KETENPARTNERS...

Nadere informatie

3 e schil. Kerncoalitie. 2 e schil. 1 e schil. Stuurgroep

3 e schil. Kerncoalitie. 2 e schil. 1 e schil. Stuurgroep VWS proeftuin Kerncoalitie 3 e schil 2 e schil 1 e schil Stuurgroep Partners 3 e schil 2 e schil 1 e schil Stuurgroep Netwerk Voor elkaar in Parkstad Coöperatie WeHelpen Samenwerking met kennisorganisaties:

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden Huisartsenpraktijk L. Hiltermann B. van der Velden Algemene Informatie Huisartsenpraktijk Hiltermann en Van der Velden Adres: Vossenbrinkweg 1k 7491 DA Delden Telefoon: 074 376 1257 Fax: 074 376 5208 E-mail:

Nadere informatie

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV)

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Het Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten (CVHV) is een multidisciplinaire spreekuur voor patiënten die al op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee met mensen met COPD! Optimale COPD-zorg door goede samenwerking tussen zorgverleners Uw huisarts heeft vastgesteld dat u lijdt aan COPD, een chronische aandoening

Nadere informatie

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015

Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Beleidsplan huisartsenpraktijk Metz & Smits 2015 2018 versie september 2015 Inhoud 1. inleiding 2. de organisatie 3. de populatie 4. missie 5. samenwerking 6. zorgaanbod 7. zorgvraag 8. automatisering

Nadere informatie

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken

Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Vragen, wensen en opmerkingen opgehaald tijdens de praktijkbezoeken Kaderartsen en praktijkbezoekers hebben alle vragen, wensen en opmerkingen tijdens de praktijkbezoeken gebundeld tot een geheel. Individuele

Nadere informatie

Hulpmiddelen per post

Hulpmiddelen per post Hulpmiddelen per post Uw diabeteshulpmiddelen thuis bezorgd Voor uw diabetes heeft u regelmatig hulpmiddelen nodig, zoals een bloedglucosemeter, glucoseteststrips, lancetten en insuline pomptoebehoren.

Nadere informatie

Onderzoek naar het ketentarief DM in achterstandsgebieden. Eindverslag

Onderzoek naar het ketentarief DM in achterstandsgebieden. Eindverslag Onderzoek naar het ketentarief DM in achterstandsgebieden Eindverslag 1 ste Lijn Amsterdam Willemien Rietman Januari 2010 Inhoudsopgave Opzet onderzoek... 3 Doel... 3 Selectie praktijken... 3 Werkwijze

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners Maak kennis met het Klant Contact Centrum van Rijnstate Het Klant Contact Centrum (KCC) verzorgt de eerste telefonische opvang voor een groot

Nadere informatie

Echo-onderzoek bij zwangerschap

Echo-onderzoek bij zwangerschap Echo-onderzoek bij zwangerschap in deze folder komt aan bod: - Meenemen en voorbereiden - Waarom een echo? - Wat ziet u zelf? - Afbeeldingen van uw kind - Kwaliteit en professionaliteit - Uitslag van het

Nadere informatie

Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas. zelf. management

Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas. zelf. management Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas zelf management Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas Patiënten helpen zelf regie te voeren over hun gezondheid. Dat is waar zelfmanagementondersteuning

Nadere informatie

Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN

Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN Hypotheekshop Wijchen B.V. Handelend onder de naam: De Hypotheekshop Kasteellaan 52 6602 DG WIJCHEN Telefoon: 024 649 50 25 Fax: 024 649 50 01 E-mail: wijchen1375@hypotheekshop.nl Internet: www.hypotheekshop.nl/wijchen

Nadere informatie

GHC Zorgprotocol Point-Of-Care Test (POCT)

GHC Zorgprotocol Point-Of-Care Test (POCT) GHC Zorgprotocol Point-Of-Care Test (POCT) Groningen, november 2016 CRP metingen De NHG standaard Acuut hoesten adviseert bij het vermoeden op een pneumonie of gecompliceerd luchtweginfect een C-reactieve

Nadere informatie

Registratieprotocol ouderenzorg

Registratieprotocol ouderenzorg RCH15.1066 Registratieprotocol ouderenzorg HISSEN Verslaglegging: Lianne van Gastel, POH Ellen Struijcken, Zorgprogramma-coördinator Kwetsbare ouderen RCH Rens Henquet, kaderarts Ouderengeneeskunde RCH

Nadere informatie

DOKTEREN DOE JE NIET ALLEEN OVER CONCRETE SAMENWERKING IN PRAKTIJK, EERSTE EN TWEEDE LIJN. Spiegelbijeenkomst 15 april 2015

DOKTEREN DOE JE NIET ALLEEN OVER CONCRETE SAMENWERKING IN PRAKTIJK, EERSTE EN TWEEDE LIJN. Spiegelbijeenkomst 15 april 2015 DOKTEREN DOE JE NIET ALLEEN OVER CONCRETE SAMENWERKING IN PRAKTIJK, EERSTE EN TWEEDE LIJN Spiegelbijeenkomst 15 april 2015 Huisarts en Praktijkondersteuner : wie ondersteunt wie? Prof. dr Guy Rutten, UMC

Nadere informatie

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder?

Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Preventieve Voetzorg Waarom ontvangt u deze folder? Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op het ontstaan van voetproblemen. De praktijkondersteuner van uw huisartsenpraktijk heeft uw

Nadere informatie

Begin nu met besparen

Begin nu met besparen Begin nu met besparen WELKOM! Vaste Lasten Service is een organisatie bestaande uit doeners met kennis van zaken. Wij zijn enthousiast, professioneel en behulpzaam en bovenal zijn uw vaste lasten bij

Nadere informatie

Bereikbaarheid: Spoedlijn: Alle huisartsen 0528-371133. Praktijklijnen: Receptenlijnen:

Bereikbaarheid: Spoedlijn: Alle huisartsen 0528-371133. Praktijklijnen: Receptenlijnen: In deze folder van huisartsenpraktijk Zuidwolde vindt u informatie over de algemene gang van zaken in de drie praktijken en de belangrijke telefoonnummers. Wellicht is het een goed idee om deze folder,

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau JAARVERSLAG 2016 Jaarverslag Hagenau 2016 1 Pagina Voorwoord 3 1. Missie 2. Visie 3. Algemene praktijkinformatie 4. Patiënten en contacten met de praktijk 5. Aanvullend zorgaanbod en zorgprogramma s 6.

Nadere informatie

HUISARTSENGROEP ELSLOO-GEULLE

HUISARTSENGROEP ELSLOO-GEULLE HUISARTSENGROEP ELSLOO-GEULLE Huisartsenpraktijk Dorine Verschure Drs. H.M.J. Boesten Mw. Dr. M.A. van Bokhoven Mw. Drs. S.M. Klarenbeek Mw. Drs. P.M.E. Steeghs Aelserhof 47 6181 LB Elsloo Huisartsenpraktijk

Nadere informatie

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014

Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Kernafspraken overeenkomst vrijgevestigde huisarts Menzis 2013-2014 Deel I. De huisarts/samenwerkingsverband: Naam huisarts : «CM_USER_LONGTITLE» «CM_USER_FULLNAME» Praktijkadres : «CM_PRACTICE_STREET»

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau

JAARVERSLAG Jaarverslag Hagenau JAARVERSLAG 2017 Jaarverslag Hagenau 2017 1 Pagina Voorwoord 3 1. Missie 3 2. Visie 3 3. Algemene praktijkinformatie 3 4. Patiënten en contacten met de praktijk 4 5. Aanvullend zorgaanbod en zorgprogramma

Nadere informatie

maatschap Jouster huisartsen

maatschap Jouster huisartsen Jaarverslag praktijkondersteuning 2005 maatschap Jouster huisartsen Inhoud A. Praktijkgegevens 3 B. Inzet personeel 4 C. Patiëntpopulatie en taken 5 D. Samenwerking 9 E. Financieel 10 Jaarverslag POH 2005

Nadere informatie

Trium Finance houdt zich onder meer bezig met de advisering over- en bemiddeling in:

Trium Finance houdt zich onder meer bezig met de advisering over- en bemiddeling in: ONAFHANKELIJK EN ZELFSTANDIG Trium Finance is een volledig zelfstandig en onafhankelijk financieel adviesbureau en heeft geen contractuele verplichtingen om producten of diensten van een bepaalde bank

Nadere informatie

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD:

IN DEZE FOLDER KOMT AAN BOD: Astma en/of COPD U bent bij uw huisarts onder behandeling voor astma en/of COPD. Een regelmatige controle is noodzakelijk voor een goede behandeling van astma en COPD. Uw huisarts bespreekt met u hoe vaak

Nadere informatie

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare

Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan. Nieuw Cardicare Binnen 2 uur hartonderzoek & behandelplan Nieuw Cardicare St. Antonius Cardicare Gooi en Vechtstreek St. Antonius Cardicare, locatie Gooi & Vechtstreek is een nieuwe kliniek op het gebied van hart- en

Nadere informatie

Eerstelijns diagnostisch centrum en medisch coördinerend centrum ineen. Lilo Crasborn, alg. coördinator MCC Omnes

Eerstelijns diagnostisch centrum en medisch coördinerend centrum ineen. Lilo Crasborn, alg. coördinator MCC Omnes Eerstelijns diagnostisch centrum en medisch coördinerend centrum ineen. Lilo Crasborn, alg. coördinator MCC Omnes E-mail: lilocrasborn@mcc-omnes.nl Versterking van de functie eerstelijns diagnostiek (NZa

Nadere informatie